Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ; ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ή ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

sintagma-mnimonio3
Όλοι πια και από όλα τα κόμματα το ομολογούν. Το μνημόνιο είναι ο υπέρτατος ΝΟΜΟΣ του ελληνικού κράτους. Σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία ή πολιτική ενέργεια δεν μπορούν να προχωρήσουν η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική βουλή, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, οι οποίοι και ασκούν απόλυτη εποπτεία στη χώρα μας. Τι ρόλο λοιπόν παίζει το ελληνικό Σύνταγμα. Στην πραγματικότητα κανέναν. Έχει μετατραπεί σε ένα κείμενο άνευ αξίας. Για την ακρίβεια παίζει ένα και μοναδικό ρόλο. Νομιμοποιεί την ύπαρξη του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τις εντολές των δανειστών σε βάρος του λαού.

Ας το δούμε και αλλιώς. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι το ελληνικό Σύνταγμα είναι ανώτερο από το μνημόνιο, τότε θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα γιατί αυτό έφερε και εξακολουθεί να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα. Αν πάλι είναι κατώτερο (πράγμα που είναι και η αλήθεια) τότε και πάλι θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα και να αντικατασταθεί με κάποιο σοβαρό δημοκρατικό Σύνταγμα, με το οποίο ο ελληνικός λαός θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. Σύνταγμα και μνημόνιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Κάποιο από τα δύο είναι ανώτερο του άλλου και το καταργεί. Αυτό που προς το παρόν γευόμαστε όλοι είναι ότι το μνημόνιο είναι το «ευαγγέλιο» της χώρας. Άρα το ελληνικό Σύνταγμα έχει καταργηθεί και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Φυσικά δεν συμφωνούν οι δανειστές με αυτό, αλλά και κανένα ελληνικό κόμμα δεν μιλάει περί αυτού, παρά μόνο αγωνίζεται για τη νομή της εξουσίας. Ο λαός όμως τι λέει; 

Πέτρος Χασάπης

http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_30.html

Αν κλείσει τα σύνορα η Ευρώπη πλην Ελλάδος μπαίνουμε σε άμεση εμπλοκή με τους Τούρκους;

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ , είναι θέμα διασφάλισης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος μας.
Τι δήλωσαν οι Αμερικάνοι μετά την έμμεση εμπλοκή των Ρώσων στην Συρία.
¨Μετά το αρχικό σοκ, οι ΗΠΑ αντέδρασαν μέσω του Υπουργού των Εξωτερικών τους, Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις αναφορές περί ραγδαίας ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στη Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ. Παράλληλα, το προχώρησε απειλώντας ευθέως τη Μόσχα με κλιμάκωση λέγοντας:
«Αν αυτές οι αναφορές είναι ακριβείς, αυτές οι πράξεις θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες απώλειες αμάχων, θα αυξηθούν οι προσφυγικές ροές και θα υπάρξει ρίσκο σύγκρουσης με τον συνασπισμό κατά του ISIL που επιχειρεί στη Συρία!» του Βασίλη Καπούλα pronews.gr 07:50 06/09/2015

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ η ΙSIL

¨Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του ISIL έχουν ήδη μεταφερθεί λαθραία στις χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας κρυβόμενοι ανάμεσα σε δυστυχισμένους πρόσφυγες.
Την αποκάλυψη έκανε με αρκετό θράσος στέλεχος της ISIL o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε την «επιχείρηση διείσδυσης» απόλυτα επιτυχημένη.
«Απλά περιμένετε» είπε χαμογελώντας
«Eίναι το όνειρό μας να υπάρξει ένα Χαλιφάτο όχι μόνο στην Συρία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και θα το έχουμε σύντομα,Θεού θέλοντος»του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr 12:55
06/09/2015

Αν μετά από αυτά οι Ευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορα τους ή περιορίσουν την ροή του μεταναστευτικού κύματος των προσφύγων , όπως κάποιες ξεκίνησαν να το κάνουν ήδη , μιας ανθρώπινης τραγωδίας που μεθοδευμένα και εσκεμμένα δημιούργησαν σε αυτή την συγκύρια η στρατηγική των Τούρκων δια μέσου των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου…
Τότε εισερχόμαστε σε κατάσταση άμεσης εμπλοκής με τους Τούρκους που ξεδιάντροπα εκμεταλλεύονται τις προσωρινές αδυναμίες μας.

Στην Συρία μπαίνουμε σε Παγκόσμια γεωπολιτική εμπλοκή.

Ήταν γνωστά όλα αυτά στον Άγιο Παίσιο πριν 30 και χρόνια… και μεταξύ των άλλων έλεγε

¨Θα βγάλει η (Ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα.

Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434
Βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». http://www.pentapostagma.gr/

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ο Ελληνικός Στρατός να αναλάβει δυναμική παρουσία στα υδάτινα και ηπειρωτικά σύνορα μας διασφαλίζοντας την ΕΠΙΒΙΩΣΗ του Ελληνικού Έθνους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος μας που κάποιοι το ΄τσαλάκωσαν΄ και άφησαν την Πατρίδα ¨γυμνή στην μπόρα που ήρθε¨.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας


http://www.pentapostagma.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/blog-post_71.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όταν η Ε.Ε. βύθιζε τα πλοία προσφύγων

eg11441487967
Το ThePressProject σε συνεργασία με το Wikileaks φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκαλύπτουν την στρατιωτική στρατηγική βύθισης των πλοιαρίων και τον βομβαρδισμό πολιτικών στόχων στη Λιβυή προκειμένου να ανακοπεί η προσέλευση των προσφύγων προς την Ευρώπη.
Κώστας Εφήμερος

Το πρώτο έγγραφο 11 σελίδων με ημερομηνία 12 Μαΐου 2015 αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της υπηρεσίας Εξωτερικών Δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EEAS) προς την Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (PSC). Σε αυτό γίνεται λόγος για σχέδιο ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη που θα επιχειρήσουν εναντίον πολιτικών στόχων εντός της χώρας προκειμένου να καταστραφούν οι υποδομές που χρησιμοποιούνται από τους πρόσφυγες για να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.
Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στις 18 Μαΐου με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian αλλά η σημερινή αποκάλυψη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στο έγγραφο διαβάζουμε πως θα πρέπει να γίνει παράκαμψη των κανονικών διαδικασιών προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο «δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης». Έτσι μαθαίνουμε ότι εφόσον η πολυπλοκότητα του σχεδίου κάνει δύσκολη την εκκίνηση της 2ης φάσης και της 3ης φάσης του στρατιωτικού σχεδίου προτείνεται η μεταφορά «κάποιων δράσεων» από τις φάσεις αυτές στην ήδη εγκεκριμένη 1η φάση. Προτείνεται δηλαδή η αναδρομική αλλαγή του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει επίθεση στα πλοιάρια που χρησιμοποιούνται για το ταξίδι προς την Ευρώπη.
Δείτε εδώ το πρώτο έγγραφο
 
Το δεύτερο έγγραφο, το οποίο είναι επίσης χαρακτηρισμένο ως απόρρητο, αποτελεί εσωτερικό έγγραφο προς ενημέρωση των αντιπροσωπειών για το σχέδιο στρατιωτικής δράσης στο οποίο επίσης αναφέρονται οι νομικές δυσκολίες εφαρμογής της 2ης και 3ης φάσης. Με ημερομηνία όμως μια εβδομάδα αργότερα φαίνεται ότι έχει γίνει ήδη αποδεκτή η πρόταση μεταφοράς δράσεων στην 1η φάση του σχεδίου ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παράγραφος για την επικοινωνιακή στρατηγική που θα πρέπει να εφαρμοστεί.
Σε αυτή διαβάζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες επικοινωνιακές δράσεις για να ενημερωθεί το κοινό στην Ευρώπη αλλά και στη Λιβυή παρουσιάζοντας τη στρατιωτική αυτή επέμβαση ως μέρος των συνολικών μέτρων που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ένωσης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης των Δουλεμπόρων. Θυμάστε το δημοσίευμα του Guardian; Δημοσιεύτηκε 2 ημέρες μετά και είχε έντονα τα χαρακτηριστικά που διαβάζουμε στο εν λόγω έγγραφο.

Δείτε εδώ το δεύτερο έγγραφο

Η Ευρώπη έχει ευθύνες

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ενέκρινε την στρατιωτική βοήθεια κατά του Άσαντ στην Συρία τα περασμένα χρόνια και βοήθησε στον εξοπλισμό των ανταρτών (που αργότερα ονομάστηκαν ISIS και έβαψαν με αίμα την περιοχή) για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζει με στρατιωτικές επεμβάσεις ένα από τα πλέον πολυσύνθετα μεταναστευτικά προβλήματα.
Το ThePressProject πήρε ήδη την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την αντιστροφή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντί να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για τον βομβαρδισμό πολιτικών υποδομών και για την «επικοινωνιακή αντιμετώπιση» προτείνουμε την δημιουργία δομών παροχής ανθρωπιστικών εγγράφων (βίζες) στους κόμβους διακίνησης των προσφύγων προκειμένου να μην δούμε άλλα πνιγμένα παιδιά να ξεβράζονται στις θάλασσες της Μεσογείου.
Πάρε μέρος και εσύ υπογράφοντας εδώ και προώθησε το διεθνές petition μέσω των κοινωνικών δικτύων.
 
Πηγή: thepressproject.gr

gorganews
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_53.html

Μυτιλήνη: Βία, απόγνωση και... τσεκούρια στα χέρια λαθρομεταναστών!



  • Κυριολεκτικά εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη 
  • Τα επεισόδια με τους πρόσφυγες -μετανάστες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο 
  • Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Λέσβου, οι κάτοικοι και οι εγκλωβισμένου πρόσφυγες
  • Κάτοικοι καταγγέλουν την ύπαρξη τζιχαντιστών στον "βουβό" Μουζάλα...
  • Λαθρομετανάστες έκλεψαν μαχαίρια και τσεκούρια από χασάπικο που διέρρηξαν 
  • Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκων για την... ποιότητα των "προσφύγων"...
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί αφού πραγματοποίησαν διαδήλωση στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν προς το πλοίο "Tera Jet" και κατέλαβαν τον καταπέλτη, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα. Η κίνησή τους προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που τους απομάκρυναν. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Άγνωστος είναι πια ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος.
Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του. Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ σήμερα για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τη ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.
Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.
Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο Λέσβου
SOS εκπέμπει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λέγοντας ότι η κατάσταση στο νησί είναι εκρηκτική και ότι με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο δήμος για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει, κινδυνεύει να πάει φυλακή.
Μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου τόνισε: "Λέω εδώ και πολύ καιρό ότι κρατώ στα χέρια μου μια βόμβα, καίγεται το φιτίλι και πρέπει να το σβήσουν πριν φτάσει στο να γίνει η έκρηξη. Τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν της έκρηξης. Έχω ζητήσει απεγνωσμένα να κηρυχθεί ο τόπος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει γίνει. Έχω στείλει επιστολή στην πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, σήμερα έκανα ένα κάλεσμα ως ύστατη προσπάθεια πίεσης να μην συμμετάσχουμε καν στις εκλογές".
Ο κ. Γαληνός είπε ότι στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 20.000 πρόσφυγες οι οποίο "περιφέρονται στη Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές που τελούν υπό κατάληψη, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται φασαρία μεταξύ τους". "Λίγο απέχει από το να γίνει και φασαρία μεταξύ δικών μας και ξένων. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για ολοκαύτωμα, τότε δεν θα μπορούμε να συγκρατήσουμε τα πράγματα". Η πραγματικότητα, επανέλαβε, είναι ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.
Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά να του στείλουν επιπρόσθετο μηχανολογικό εξοπλισμό για "να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τους δρόμους. Πρέπει να δουλεύουμε όλο το 24ωρο".
"Να μου δοθεί επίσης η δυνατότητα να πάρω και κάποια άλλα άτομα, που παίρνω μεν άλλα έξω από διαδικασίες. Κινδυνεύω αυτή τη στιγμή με τον τρόπο που λειτουργώ να μου χρεώσουν τα ποσά τα οποία διαθέτω, κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου, να μπω φυλακή. Αλλά είναι η κατάσταση τέτοια που θα θρηνήσουμε θύματα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ έτσι γιατί ξέρω ότι έτσι κάνω το καθήκον μου και αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν κι άλλοι" κατέληξε ο κ. Γαληνός.
 
Επεισόδια στον Καρά Τεπέ
Σταμάτησε και από τον Καρά Τεπέ η καταγραφή των προσφύγων. Μετά τα επεισόδια και την ένταση η αστυνομία σταμάτησε την απογραφή που δεν γίνεται πουθενά αυτή τη στιγμή και ενώ η σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού συνεχίζεται και το πλοίο περιμένει να γεμίσει για να αναχωρήσει για το λιμάνι του Πειραιά.
Επεισόδια το μεσημέρι της Κυριακής (6/9/2015) στον Καρά Τεπέ όπου ξεκίνησε και πάλι η ταυτοποίηση των προσφύγων που κατά χιλιάδες βρίσκονται στην περιοχή. Με το που ξεκίνησε η καταγραφή ένας τεράστιος όγκος ανθρώπων διεκδικούσε τα πολυπόθητα έγγραφα και απωθήθηκε από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας Σύρος Πρόσφυγας. Νωρίτερα συνεχίστηκε και σήμερα η ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τους χιλιάδες πρόσφυγες να ζητούν να επιβιβαστούν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος που βρίσκεται από τα ξημερώματα στο νησί.
Ωστόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού η διαδικασία ταυτοποίησης καθυστερεί και με αργούς ρυθμούς προχωρά η έκδοση των 2.500 εισιτηρίων για να γεμίσει το πλοίο. Όλη αυτή την κατάσταση είδε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που βρίσκεται σήμερα στη Μυτιλήνη και αναγνώρισε ότι η Λέσβος και ιδιαίτερα η Μυτιλήνη βιώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Πέταξαν μολότοφ
Εν τω μεταξύ δύο άγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ στο πάρκο Χατζηδήμου στην οδό Κομνηνάκη όπου και έχει βρίσκονται σκηνές προσφύγων χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν στόχος ήταν οι άνθρωποι αυτοί.
Ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δύο νεαρών που προσήχθησαν για την επίθεση με μολότοφ εναντίον προσφύγων. Οι δύο νεαροί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιβαίνοντας σε μηχανάκι στις 2:00 τα ξημερώματα επιτέθηκαν με μολότοφ σε σκηνές Σύριων στο πάρκο του Δημοτικού Κήπου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Σύρος ελαφρά στην πλάτη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα επιχείρησαν το ίδιο και στο πάρκο Χατζηδήμου στην οδό Κομνηνάκη όπου ευτυχώς η μολότοφ δεν προκάλεσε ζημιές. Σχηματίζεται δικογραφία όπου σύμφωνα με πληροφορίες στοιχειοθετούνται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες περί ρατσιστικής βίας.
Κάτοικοι την "έπεσαν" στον Μουζάλα: "Θα μας πεθάνετε"
Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάσταση, που υπάρχει στο νησί με τους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της πόλης του διατύπωσαν τα παράπονά τους, παρά το γεγονός ότι αυτός μόλις τώρα ανέλαβε καθήκοντα και φυσικά δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, για την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα διαμορφωθεί.
Λίγο αργότερα ο κ. Μουζάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Κάνουμε σήμερα μια αυτοψία στη Μυτιλήνη να δούμε μόνοι μας την κατάσταση. Θα μιλήσουμε με τους φορείς και ελπίζουμε να μπορέσουμε κάτι να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
«Η προσπάθειά μας είναι να ελαφρύνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τους πρόσφυγες, ώστε να επανέλθει η ροή σε ένα επίπεδο που μπορεί να γίνει ανεκτό από τον πληθυσμό και που μπορεί να εξυπηρετήσει και τους πρόσφυγες».
Διέρρηξαν χασάπικο και πήραν όλα τα μαχαίρια και τα τσεκούρια
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν κάτοικοι της Μυτιλήνης, σήμερα (6/9/2015) στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το νησί. Μία καταγγελία που μέχρι αυτή τη στιγμή θάφτηκε από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, αλλά κρίνεται ιδιαίτερης σοβαρότητας και ενέχει πλήθος κινδύνων σχετικά με την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων της Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε πως λαθρομετανάστες διέρρηξαν χασάπικο ενός χωριού και πήραν από μέσα όλα τα μαχαίρια και τα τσεκούρια (για κοπή κρέατος) του καταστήματος...!
  • Αλήθεια, ποιός και πως μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της Μυτιλήνης;
  • Ποιοί λαθρομετανάστες και γιατί προχώρησαν σε αυτή την ιδιότυπη κλοπή;
  • Όσοι βιάζονται να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες των "ταλαιπωρημένων προσφύγων", γιατί αποκρύπτουν το συγκεκριμένο γεγονός, και ποιούς τελικά εξυπηρετούν με την λογοκριμένη τους στάση;

Πληροφορίες από Lesvosnews.net kostasxan.blogspot.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_13.html

Οπλισμένοι πλέον οι "λαθρο": Άρπαξαν από κατάστημα που έσπασαν μπαλτάδες,μαχαίρια και χατζάρες!

Η κατάσταση στην Μυτιλήνη πλέον δείχνει να ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο με τους λαθρομετανάστες να απειλούν ακόμα και την ίδια την ζωή των κατοίκων όπως οι ίδιοι περιγράφουν. Οργισμένοι οι κάτοικοι αποκαλύπτουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πλέον οπλισμένοι με μαχαίρια,χατζάρες,τσεκούρια καθώς χθες έσπασαν μεγάλο κρεοπωλείο στην περιοχή της Μόριας και πήραν μόνο τα εργαλεία της δουλειάς των κρεοπωλών.
Την ίδια στιγμή όπως οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες αποκαλύπτουν σε κατοίκους ισλαμιστές της Αλ-Νούσρα και του ISIS είναι ανάμεσα στους "κατατρεγμένους πρόσφυγες"! Είναι χαρακτηριστική η απόγνωση των κατοίκων στον υπηρεσιακό υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γ.Μουζάλα να λένε: "Τι θέλετε να πεθάνουμε;"
Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάσταση, που υπάρχει στο νησί με τους λαθρομετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της πόλης του διατύπωσαν τα παράπονά τους, παρά το γεγονός ότι αυτός μόλις τώρα ανέλαβε καθήκοντα και φυσικά δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, για την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα διαμορφωθεί.
Την ίδια στιγμή μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ γίνονται όλη μέρα σήμερα, ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών λαθρομεταναστών και Αράβων προσφύγων.
Οι μεν Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως Σύριους πρόσφυγες οι δε δεύτεροι απαιτούν άμεση αποχώρηση τους από το νησί. Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες καταγραφής να μην αποδίδουν και χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να συνωστίζονται χωρίς δυνατότητα αποχώρησης από το νησί.
Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με την άφιξη του "Ελευθέριος Βενιζέλος". Πολλές εκατοντάδες Αφγανοί κυρίως λαθρομετανάστες επεχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο.
Το γεγονός αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναχαίτισαν τους Αφγανούς που ας σημειωθεί ότι έσειαν και μια σημαία του Αφγανιστάν!
Ακολούθησε η προσπάθεια να διοχετευτεί μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απ’ όπου θα έπαιρναν αμέσως το απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να επιστρέψουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που ας σημειωθεί ήταν άδειο! Και εκεί υπήρξαν συγκρούσεις από ομάδες νεαρών Αράβων που προσπαθούσαν να μπουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και να επιβιβασθούν πρώτοι στα λεωφορεία προς τον καταυλισμό.
Το σκηνικό συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων. Μισή ώρα αφ ότου ξεκίνησε διακόπηκε η καταγραφή όταν μεγάλες ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στο χώρο της καταγραφής ζητώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. Τελικά η καταγραφή διακόπηκε. Ενώ οι Σύριοι αντιμετωπίσθηκαν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Πολλοί ακόμα τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Περί τις 7 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει τελικά από τη Μυτιλήνη το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.500 επιβαίνοντες. Άλλοι 400 μετανάστες και πρόσφυγες πρόκειται να επιβιβασθούν στο "Αριάδνη" που πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το τακτικό δρομολόγιο προς Πειραιά.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

"ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ" Κυρά Τασία ΑΚΟΥΣ; Μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ


Μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ξέσπασαν την Κυριακή, ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών λαθρομεταναστών και Αράβων προσφύγων. Οι μεν Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ οι δε δεύτεροι απαιτούν την άμεση αποχώρηση τους από το νησί.  Όλα αυτά βέβαια...
έχουν σαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες καταγραφής να μην αποδίδουν και χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να συνωστίζονται χωρίς δυνατότητα αποχώρησης από το νησί. Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν με την άφιξη του «Ελευθέριος Βενιζέλος», 

 
νωρίς το πρωί της Κυριακής όταν πολλές εκατοντάδες Αφγανοί κυρίως μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο. Το γεγονός αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναχαίτισαν τους Αφγανούς που ας σημειωθεί ότι έσειαν και μια σημαία του Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μυτιλήνη

 
Μυτιλήνη: Εριξαν μολότοφ εναντίον λάθρο
Ακολούθησε η προσπάθεια να διοχετευτεί μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απ’ όπου θα έπαιρναν αμέσως το απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να επιστρέψουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που σημειώνεται ότι ήταν άδειο.

Εκεί υπήρξε νέα ένταση από ομάδες νεαρών Αράβων που προσπαθούσαν να μπουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και να επιβιβασθούν πρώτοι στα λεωφορεία προς τον καταυλισμό.

 
Το σκηνικό συγκρούσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων. 

Μισή ώρα αφότου ξεκίνησε διακόπηκε η καταγραφή όταν μεγάλες ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στο χώρο της καταγραφής ζητώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. 

Τελικά η καταγραφή διακόπηκε, οι Σύροι αντιμετωπίσθηκαν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις μετανάστες και πρόσφυγες. 

Πολλοί ακόμα τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΗΓΗ VIDEO: lesvosnews.gr

ΑΙΤΗΜΑ ΡΩΣΙΑΣ

Κυρία Πρωθυπουργέ,

Θέμα: Αίτηση Ρωσίας
------------------------------------

Οι ΕβραιοΣιωνιστές της Κυβερνήσεως των Η.Π.Α. και οι Εβραίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), πάντοτε ήταν εχθρικοί προς
την Ελλάδα.

Απόδειξη, «Ιδού η κατάντια μας».
Μας φόρτωσαν με ένα τεράστιο παράνομο ΧΡΕΟΣ.
Μας φόρτωσαν με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες Τζιχαντιστές, και εμείς οι Έλληνες περιμένουμε το τέλος μας, διά της σφαγής των αμνών!!!

Οι προδότες πολιτικοί είναι υπάλληλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, με ότι αυτό συνεπάγεται...............
Ως εκ τούτου, εισηγούμαι
Να γίνει δεκτό το αίτημα της Ρωσίας περί χρήσης του Ελληνικού Εναέριου Χώρου από τη Ρωσική Αεροπορία για Επιχειρήσεις στη Συρία.

Έτσι θα ενθουσιάσετε τον Ελληνικό Λαό.
Μην ακούτε τις εισηγήσεις των αρμοδίων του ΥΠ.ΕΞ.
Αυτοί ανέκαθεν ήταν ορντινάτσες της παγκόσμιας Δικτατορίας τουΠαντοκράτωρα ΕβραιοΣιωνιστή προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Σήμερα οι Έλληνες είναι θύματα των Εβραίων δανειστών τουΡΟΤΣΙΛΝΤ. (Αμερικανών & Ευρωπαίων).
Ευκαιρία να τους εκδικηθούμε.
ΟΧΙ και «κερατάδες και δαρμένοι», λέει ο Λαός.
Ασκήσατε Εθνική πολιτική.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος ΜΜΕ 


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/blog-post_81.html

Η Ελλάδα αρνήθηκε αίτημα των ΗΠΑ να εμποδίσει ρωσικά αεροσκάφη να πετάξουν προς Συρία

Victory_Day_parade_in_Moscow_Russia_in_2009


Η ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H Ελλάδα θα επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό την Συρία από τον εναέριο χώρο της αρνούμενη με σθένος το αίτημα των Αμερικανών οι οποίοι ζητούσαν να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε διευκόλυνση στην ρωσική Αεροπορία.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ρωσική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο »το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν  το FIR Aθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση το αρνήθηκε ώστε να μην χειροτερέψουν οι ελληνορωσικές σχέσεις» αναφέρει διπλωματική πηγή από την Αθήνα.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Ρωσία ζήτησε να κάνει χρήση του FIR Αθηνών για μεταφορά ανθρωπιστικών φορτίων από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 24η του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τ.Κέρι εξέφρασε τις «ανησυχίες» του για την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα θέλει να κρατήσει ένα μίνιμουμ ισορροπιών ώστε να μη θιγούν με βαρύ πλήγμα οι σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία.
Οι μεταφορές των ρωσικών ανθρωπιστικών φορτίων καταδεικνύουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επεκτείνει την εμπλοκή της στην Συρία και να δώσει τέλος στο «λουτρό αίματος» που έχουν δημιουργήσει οι ισλαμιστές του ISIL βοηθώντας έμπρακτα την νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Μ.Άσαντ.
Σημειώνεται ότι ο Β.Πούτιν παραδέχτηκε σε πρώτη φάση το εύρος της ανάμειξης της Ρωσίας στη Συρία λέγοντας πως » η Ρωσία παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό με ρωσικά όπλα στο συριακό στρατό» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή λέγοντας πως μέχρι στιγμής αυτό δεν είναι ακόμη «ώριμο» να συμβεί. Προετοίμασε δηλαδή την κοινή γνώμη για την κάθοδο χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών...
«Να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο σήμερα – μέχρι στιγμής είναι πρόωρο να το συζητάμε. Αλλά ήδη παρέχουμε στη Συρία στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύουμε τα στρατεύματά της, με όπλα μας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Πράγματι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ενός είδους διεθνή Συνασπισμού για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», δήλωσε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος.
Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει τον δικό της Συνασπισμό καθώς εκείνος που έφτιαξαν οι ΗΠΑ αποδέιχτηκε αναποτελεσματικός και πολύ λίγος για να σταματήσει τις ορδές των τζιχαντιστών.
Συν τοις άλλοις υπάρχει μια γενική δυσπιστία για τις προθέσεις των Αμερικανών ως προς την εξόντωση των ισλαμιστών καθώς δείχνουν να έχουν εμμονή με τον Άσαντ, και το ISIL που μέχρι τώρα δείχνει να τους βολεύει η ύπαρξή του, για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο, και ίσως αυτό εξηγεί το γιατί μέχρι σήμερα οι βομβαρδισμοί είναι κυριολεκτικά «άσφαιροι» σε αχανείς ερημικές εκτάσεις όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, και ειδικά όταν διαθέτει πλέον βαρύ οπλισμό όπως πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.
Δυστυχώς ιστορικά οι μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να πετύχουν την υλοποίηση των συμφερόντων τους δεν είχαν ποτέ πρόβλημα να συμμαχήσουν ακόμα και με τον ίδιο τον Διάβολο. Όμως ο Διάβολος δεν κρατάει ποτέ τον λόγο του, και στην προκειμένη περίπτωση το ISIL απειλεί πλέον όλον τον σύγχρονο αναπτυγμένο κόσμο «βουλιάζοντάς» τον με ορδές προσφύγων προερχόμενοι από τα εδάφη που καταλαμβάνει, που θέλουν να γυτώσουν από φρικτό θάνατο.
pronews


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_41.html

Το κρυφό τούνελ της Ρηγίλλης προς το Προεδρικό!



Το κρυφό τούνελ της Ρηγίλλης προς το Προεδρικό!


Η (άγνωστη) ιστορία του κτιρίου το οποίο συνδέθηκε με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ανέγερσή του από το εκ Σπετσών καταγόμενο πολιτικό Αλ. Διομήδη, οι δύο διαφορετικές όψεις και η προσπάθεια κατεδάφισης για να γίνει πολυκατοικία

Σίγουρα δεν φαντάζονταν ο Αλέξανδρος Διομήδης (1874-1950) και η γυναίκα του Ιουλία Ψύχα (1870-1946), όταν αποφάσιζαν τη δεκαετία του 1920 να ανεγείρουν την κατοικία τους στην απομονωμένη ακόμη περιοχή της οδού Ρηγίλλης, την τύχη του λίγες δεκαετίες αργότερα: ότι θα φιλοξενούσε στα δωμάτιά του την προσωπική ασφάλεια του βασιλιά ή ότι το σαλόνι που χώριζε τις κρεβατοκάμαρές τους και το οποίο με τόση φροντίδα είχαν επιμεληθεί θα μετατρεπόταν σε γραφείο ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες της νεοελληνικής Ιστορίας.

Ούτε βεβαίως ότι στο κτίριο αυτό θα ακούγονταν οι ιδεολογικές αρχές του κόμματος που πρωταγωνιστεί στην πολιτική Ιστορία του τόπου επί μία ολόκληρη τεσσαρακονταετία. Και όλα αυτά αφού επί δύο δεκαετίες καταβάλλονταν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, προσπάθειες για την κατεδάφισή του.

Είναι ίσως ένα από τα κτίρια που αξίζει να ιστορηθούν ιδιαιτέρως, τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη νεότερη ελληνική Ιστορία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»


http://hellasforce.com/

Μουσουλμάνοι οι Νέοι «Γείτονες» της Ευρώπης… Οι Πρόσφυγες από τη Συρία, που Δεν είναι Σύριοι ούτε και Πρόσφυγες…


Οι Πρόσφυγες από τη Συρία που Δεν είναι Σύριοι ούτε και Πρόσφυγες

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΤΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ «ΙΔΑΝΙΚΟ» ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ….
Ο Χρόνος Τελειώνει… Η Ευρώπη (μαζί και η Ελλάδα) Καταρρέει… Ο λόγος που Οδηγεί στην Έκρηξη…
Η μαύρη αγορά των διαβατηρίων στη Συρία ανθεί! Τα σμήνη των μουσουλμάνων από όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή αγοράζουν πλαστά διαβατήρια από τη συγκεκριμένη χώρα, τα οποία τα θεωρούν ως ένα δελτίο που κερδίζει το εισιτήριο για το… μέλι – τα κράτη πρόνοιας της ΕΕ – όπου η ζωή είναι εύκολη (και δωρεάν), και τα ξανθά νεαρά κορίτσια είναι έτοιμα για επιλογή (ή θα πρέπει να λέμε βιασμό;).
Με όλες τις βασικές τους ανάγκες – τροφή, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, θρησκεία – να λαμβάνονται μέριμνα, αυτοί οι μουσουλμάνοι εισβολείς θα απαιτούν περισσότερα από την κυβέρνηση που τις φιλοξενεί, δίνοντάς τους χρόνο για να σχηματίσουν εγχώριο Ισλαμικό στρατό ο οποίος τελικά θα επιτεθεί στη χώρα υποδοχής και τους πολίτες της.
Υπάρχουν 91 εδάφια του κορανίου, που οι μουσουλμάνοι έχουν εντολή να μιμούνται τον Μωάμεθ. Ως εκ τούτου, κάθε Μουσουλμάνος έχει την υποχρέωση να φέρει την Σαρία στη χώρα υποδοχής, με κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να την εξισλαμίσει. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο τι θα γίνεται πολύ σύντομα στη δική σας γειτονιά…

Κοινωνικός Συναγερμός… Μετά τις Εκλογές… Κατασχέσεις Ακινήτων, Μισθών, Συντάξεων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

Χρωστάς στα ασφαλιστικά ταμεία; Θα κατάσχονται ακίνητα, μισθοί και συντάξεις!
Κατασχέσεις – «εξπρές» για αρρύθμιστες οφειλές 6 δισ. ευρώ έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές. Την ενεργοποίηση, από την 1η Οκτωβρίου και μετά, των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που είχαν «παγώσει» (όπως και οι καταβολές εισφορών και δόσεων) αρχικά λόγω του… δημοψηφίσματος και των capital controls και, στη συνέχεια, εξ αιτίας της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, επιβάλλουν οι εισπρακτικοί στόχοι του επιχειρησιακού σχεδίου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και η προβλεπόμενη ενίσχυση των εσόδων των Ταμείων μέσω των συσσωρευμένων – ανείσπρακτων οφειλών.
Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως τα τέλη Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο των οφειλετών χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 14,5 δισ. ευρώ, ενώ αναγκαστικά μέτρα είχαν ληφθεί, έως τότε, για τα 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
Για τις περισσότερες οφειλές, οι σχετικοί φάκελοι και οι ειδοποιήσεις έχουν ετοιμαστεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τον επόμενο μήνα κατά προτεραιότητα σε μεγαλο-οφειλέτες, οι οποίοι ήταν και παραμένουν στο… στόχαστρο.
Ο «χάρτης» των οφειλών
Στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΚΕΑΟ έχει «μεταφερθεί», έως σήμερα, από τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο το… 25% των οφειλετών και συγκεκριμένα 268.544 οφειλέτες με οφειλές 14,5 δισ. ευρώ, όπως φαίνεται στον πίνακα. Το ΙΚΑ, για παράδειγμα, έχει «μεταφέρει» οφειλές 108.041 εργοδοτών και χρέη προς είσπραξη ύψους 8,4 δισ. ευρώ από ένα σύνολο 546.712 που, επισήμως, έχει στις λίστες του, ενώ ο ΟΑΕΕ έχει στείλει στο ΚΕΑΟ οφειλέτες με χρέη από 5.000 ευρώ – 15.000 ευρώ και από 40.001 ευρώ και πάνω «κρατώντας» στα συρτάρια την πολυπληθέστερη ομάδα οφειλετών (όσοι χρωστούν από 15.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ).
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ 2
Οι οφειλέτες του ΚΕΑΟ σε ποσοστό 74,30% (οι 199.456) χρωστούν έως 50.000 ευρώ και συνολικά 3,4 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο είναι το χρέος των μεγαλο-οφειλετών με χρέος άνω του 1 εκατ. ευρώ (978 επιχειρήσεις ή το 0,36% του συνολικού αριθμού των οφειλετών). Εως 15.000 ευρώ χρωστούν 114.418 (το 43%), το 19,27% χρωστά από 15.000 ? 30.000 ευρώ και το 12,40% ποσά από 30.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.
Μόνο τα… μισά μπορούν να εισπραχθούν
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ3
Από τις οφειλές που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ και παρά τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, «εισπράξιμες» θεωρούνται οι… μισές. Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ χρησιμοποιούν συγκεκριμένα κριτήρια και δείκτες για τον διαχωρισμό των οφειλών που δεν μπορούν να εισπραχθούν, αλλά ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν και άλλα μέτρα εντοπισμού «κρυφού» πλούτου, όπως η διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (για την άντληση στοιχείων για την περιουσία των οφειλετών), η αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ακόμη και για τραπεζικές καταθέσεις, η συνεργασία με την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και στην οικονομική αστυνομία.
Σε κάθε περίπτωση γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό κάθε κινητής ή ακίνητης περιουσίας ή χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη, ενοικίων, μισθών ακόμη και συντάξεων ενώ ερευνώνται περιπτώσεις παύσης εργασιών, πτωχεύσεων ακόμη και κληρονομιών.
Πρόσφατα ζητήθηκε η ενεργότερη εμπλοκή των περιφερειών για έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας επιχειρήσεων που χρωστούν ή την τυχόν διακοπή της λειτουργίας τους ενώ σε ισχύ παραμένει, ως μέτρο πίεσης, η αφαίρεση της δυνατότητας υποβολής Ανακεφαλαιωτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) στο ΙΚΑ από εργοδότες και επιχειρήσεις με υψηλό δείκτη αφερεγγυότητας. Εως σήμερα το μέτρο εφαρμόστηκε για 11 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 41 υποχρεώθηκαν να μπουν σε ρύθμιση για να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Εισπράξεις
Πάνω από 670 εκατ. από τον Ιούνιο
Οι εισπράξεις μέσω του ΚΕΑΟ, ιδιαίτερα μετά την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων και «υπό την πίεση», πάντα, των αναγκαστικών μέτρων, εμφανίζονται αυξημένες σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους:
Εως και τον Μάρτιο του 2015 οι εισπράξεις μέσω της ρύθμισης του ν. 4305/14, στη οποία είχαν ενταχθεί και παρέμειναν 54.396 οφειλέτες για 1,1 δισ. ευρώ, ήταν 95,6 εκατ. ευρώ, ενώ με τη νέα ρύθμιση του ν. 4321/15 (με την οποία 128.716 ρύθμισαν οφειλές 3,8 δις ευρώ) έφτασαν μέσα σε 4 μήνες (Μάρτιος ? Ιούνιος) τα 151,4 εκατ. ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών (70.177 σε σύνολο 125.749, ποσοστό 55,81%) «μπήκε» και παραμένει στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την οποία, ωστόσο, αναμένονται ανατροπές μετά τις εκλογές, καθώς θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Οι συνολικές εισπράξεις από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασαν τα 670 εκατ. ευρώ (τα 358 εκατ. ευρώ είχαν εισπραχθεί έως τις 31/12/2015). Εως τον Ιούνιο είχαν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη 8,6 δισ. ευρώ (έναντι 3,7 δισ. ευρώ που ήταν έως τα τέλη του 2014). «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»


http://hellasforce.com/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ- Αυτό Είναι το… Τρομακτικό Γεγονός που θα Συμβεί στις 25 Σεπεμβρίου




KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο! Το νέο παγκόσμιο νόμισμα θα εισαχθεί τον Οκτώβριο! Είμαστε στο χείλος της συνολικής παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης! Οι Παγκοσμιοποιητές Αναλαμβάνουν και επίσημα πλέον δράση τώρα!
Lindsey Williams
Ο πάστορας Lindsey Williams αποκαλύπτει τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2015… Τον Μήνα για τον οποίο μιλάνε όλοι το τελευταίο διάστημα… Ποιο θα είναι λοιπόν αυτό το συνταρακτικό γεγονός; Θα Ανακοινωθεί και επίσημα η Επιβολή της Περιβόητης Νέας Τάξης Πραγμάτων που ήδη εφαρμόζεται στο παρασκήνιο εδώ και αρκετά χρόνια…
«Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό ενημερωτικό δελτίο που έχουμε στείλει ποτέ – Αυτή είναι η εκπλήρωση του ό, τι η ελίτ πάντα ήθελε να κάνει – θα επηρεάσει κάθε ανθρώπινο ον, σε όλο τον κόσμο – Θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα ξανά για ένα χρονικό διάστημα – Οι ημερομηνίες έχουν ήδη οριστεί επίσημα για την έναρξη της εφαρμογής».
Ο Πάπας της Ρώμης ανακοίνωσε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, 2015 θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων…
Υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον πάστορα, αυτό σημαίνει ότι, όταν ο Πάπας ανακοινώσει την Νέα Παγκόσμια Τάξη στην ετήσια συνάντηση των ηγετών του κόσμου στις 25 του Σεπτέμβρη 2015 στα Ηνωμένα Έθνη, λίγο πριν από την υπογραφή και εφαρμογή της «μετα-2015 Αναπτυξιακής Ατζέντας», θα διατάξει κάθε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία όλο τον κόσμο να υπακούει άνευ όρων (ολοκληρωτική υπακοή) σε αυτή. Συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής του χαράγματος του θηρίου, όταν αυτή ανακοινωθεί.

 

Εχετλαίος: O μυστηριώδης ήρωας της Μάχης του Μαραθώνα με το άγνωστο υπερόπλο


Εχετλαίος ή Έχετλος ήταν το όνομα ενός αγνώστου ήρωα που εμφανίστηκε στη μάχη του Μαραθώνα και βοήθησε να αναχαιτιστεί την περσική εισβολή στην Ελλάδα.
Ιστορικά, ο Εχετλαίος δεν αναφέρεται πουθενά στο παρελθόν και η ύπαρξη του στο πάνθεον των αρχαίων ηρώων γίνεται μετά τη μάχη του Μαραθώνα.
Στη μάχη εκείνη, ο Εχετλαίος είχε εμφανιστεί ξαφνικά στο Ελληνικό στρατόπεδο ντυμένος με στολή άγνωστη για τους Αθηναίους κρατώντας στα χέρια του μία εχέτλη (= λαβή αρότρου) ή κάτι που έμοιαζε με εχέτλη, αντί για όπλο.
Με αυτό το παράξενο όπλο, ο Εχετλαίος χτυπούσε τους Πέρσες κι εξόντωσε πολλούς από αυτούς. 
Μετά τη μάχη, ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο που είχε εμφανιστεί και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό γι’ αυτόν, ούτε καν το όνομά του.
Οι Αθηναίοι, μετά τη μάχη, ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών να μάθουν ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος ήρωας που πολέμησε μαζί τους και το Μαντείο τους έδωσε ως απάντηση πως θα έπρεπε να τιμούν τον ήρωα Εχετλαίο.
Οι Αθηναίοι από ευγνωμοσύνη προς αυτόν, όρισαν την επίσημη λατρεία του ως ήρωα. Γενικά, η νίκη στην μάχη του Μαραθώνα φαίνεται ότι ξάφνιασε ακόμα και τους Αθηναίους. Για να εξηγήσουν την πανωλεθρία των Περσών, αρκετοί από τους Αθηναίους πολεμιστές ισχυρίστηκαν ότι είδαν πολλούς ήρωες και θεούς να πολεμούν στο πλάι τους.
Ο κυριότερος από αυτούς ήταν ο Πάνας ο οποίος ενέπνευσε στους Πέρσες τον «Πανικό» τον ιερό, τρομερό φόβο. Σε αυτήν την μυθοπλασία μάλλον συγκαταλέγεται και η εμφάνιση του ήρωα Εχετλαίου.
Η περιγραφή του Παυσανία έχει ως εξής:
[…]«Λέγουν επίσης πως έτυχε να είναι παρών στη μάχη ένας άνδρας με παλαιική εμφάνιση κι ενδύματα. Σκοτώνοντας πολλούς από τους ξένους με την εχέτλη, εξαφανίστηκε μετά τη μάχη. Σαν ρώτησαν οι Αθηναίοι το μαντείο, ο θεός απλά τους έδωσε την εντολή να τιμήσουν τον Εχετλαίο ως ήρωα. Ανήγειραν και μνημείο μάλιστα με λευκό μάρμαρο!!!
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ο Ηρόδοτος δίνει μια άλλη διάσταση στον άγνωστο αυτόν πολεμιστή και το όπλο του , περιγράφει λοιπόν ότι στην μάχη του Μαραθώνα σκοτώθηκαν 6.400 Πέρσες και 192 Αθηναίοι. Κατά την διάρκεια της συγκρούσεως συνέβη κάτι πολύ παράξενο, ένας Αθηναίος στρατιώτης, ο Επίζηλος, γιός του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου.
 Συνεχίζοντας ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Επίζηλος διηγείται ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που η γενειάδα του κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι αυτό το φάντασμα κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκηνή ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε!

πηγη  ,   periergaa
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/ehetleos-mystery-hero-marathona.html#sthash.ZoYhJmX8.dpuf

ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ (Ένα επίκαιρο άρθρο του 2014)

Λαός σε σύγχυση
Αγαπημένε μου συμπατριώτη,
Δε θα σου δώσω ευχές για τη νέα χρονιά. Οι ευχές δεν ταιριάζουν στους καιρούς μας. Αυτό που θέλω να σου πω είναι το ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΕΙΣΑΙ και εξηγούμε: εδώ και πέντε χρόνια συστηματικά σου καταστρέφουν τη ζωή και εσύ παραμένεις παθητικός αποδέκτης. Γιατί; Τι έχεις πάθει; Δε βλέπεις ότι στο τέλος θα τα χάσεις όλα; Την πατρίδα σου, την ελευθερία σου , τα παιδιά σου , την ψυχή σου.
«Μα ΕΓΩ δεν έχω (ακόμα) πρόβλημα» απαντά ο νοικοκύρης. «Δεν πήρα δάνειο, έχω σπίτι, εξοχικό, μόνιμη δουλεία και καταθέσεις στην τράπεζα. Δεν θέλω να τα διακινδυνεύσω. Άλλωστε απέχω πολύ από τον γκρεμό, ας αντιδράσουν αυτοί που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα»… «ΕΓΩ έχω 20.000€ και δουλεύω στο δημόσιο»... «ΕΓΩ έχω 10.000€ , παίρνω και ένα νοίκι .»… «ΕΓΩ δεν έχω λεφτά στην τράπεζα αλλά ο πατέρας μου παίρνει μια καλή σύνταξη» « ΕΓΩ είμαι από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δε θα μας πειράξει, θα έχω έναν μισθό»… «ΕΓΩ έχω αυστραλιανή υπηκοότητα και άμα δω τα πολύ σκούρα θα την κάνω» ….. Ρε μ@λ@κα νοικοκύρη είμαστε σε πόλεμο δεν το βλέπεις; Ότι θεωρείς σήμερα αυτονόητο δεν θα είναι αύριο. Πουθενά δε θα είσαι ασφαλής. Ο παλιός κόσμος πέθανε. Δεν πρόκειται να σωθείς μόνος σου. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε. Πρέπει να είσαι πολύ πάνω στη λίστα των προδοτών για να επιβιώσεις. Και ξέρεις οι προδότες αλλάζουν ανάλογα με τις επιθυμίες του συστήματος. ‘Όταν λοιπόν θα έρθει η σειρά σου να πέσεις στο γκρεμό (και θα έρθει μην αμφιβάλεις), δεν θα έχει μείνει κανένας για να σε σώσει. Μπες μπροστάρης στη μάχη. Ο διπλανός σου έχει χάσει τις ελπίδες του. Αυτοκτονεί! Πολέμα και γι’ αυτόν.
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ* ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ-ΙΔΙΩΤΗΣ (IDIOT) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.
«Μα αν δεν κάνουμε ότι μας πούνε φοβάμαι ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και θα καταστραφούμε» απαντά ο φοβισμένος. Ρε μ@λ@κα φοβισμένε, δεν καταλαβαίνεις ότι η ευρωζώνη δημιουργήθηκε ακριβώς για να έρθει εκείνη η μέρα που θα είσαι ευάλωτος σε εκβιασμούς και φοβέρες. Το σύστημα οσφραίνεται το φόβο σου με αποτέλεσμα να γίνεσαι όλο και πιο ευάλωτος στις ορέξεις του. Σκότωσε όλους σου τους φόβους. Άδειασε το μυαλό σου από τις μ@λ@κίες που το έχεις γεμίσει.  (*Ειδική αναφορά στο «σύστημα» θα γίνει στο τέλος της επιστολής.) Η μέγιστη
κατάντια στη ζωή είναι να γίνεις αυτό που γίνεσαι σήμερα: σκλάβος στην πατρίδα σου χωρίς μάχη. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα περισσότερο από αυτό. «Μα θα πεινάσω» μου απαντάς. «Να πεινάσεις». Καλύτερα νηστικός και ελεύθερος παρά επαίτης και σκλάβος. Να μην σκέφτεσαι το σήμερα και το αύριο αλλά το μεθαύριο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ: ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
«Μα ας κάνουμε λίγο υπομονή. Θα έρθει η ανάπτυξη, θα μας «κουρέψουν» και το χρέος, εγώ ελπίζω» , απαντά ο ευκολόπιστος. Ρε μ@λ@κα ευκολόπιστε δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη χωρίς εθνική κυριαρχία. Τα προτεκτοράτα ποτέ δεν αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό ακριβώς είναι προτεκτοράτα για να τα απομυζούν οι κυρίαρχοί τους. Σκότωσε όλες σου τις ελπίδες. Μην ελπίζεις σε τίποτα που δεν το αντιλαμβάνεσαι σε βάθος. Ψάξε, διάβασε, κατανόησε. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις ολοκληρωμένη προσωπική άποψη και θα πάψεις να είσαι χειραγωγούμενο πρόβατο.
ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
«Μα αυτοί που μας κυβερνούν δίνουν αγώνα για το μέλλον μας. Ξέρουν τι κάνουν», απαντάει ο ευθυνόφοβος. Ρε μ@λ@κα ευθυνόφοβε ξέρεις τί περιουσίες έχουν όλοι αυτοί; Η ζωή σου δεν έχει καμία σχέση με τι δική τους ζωή. Γραμμένο στα π@π@ρια τους σε έχουν .Για το δικό τους μέλλον και τη δική τους επιβίωση μεριμνούν. Μην περιμένεις κανένα σωτήρα. Μόνος σου θα σώσεις τον εαυτό σου. Ανέλαβε την ευθύνη της ζωή σου. Όχι αύριο. Σήμερα. Διαφορετικά θα είσαι αιώνια ραγιάς.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
«Μα έκανα λάθη. Πήρα δάνειο για να αγοράσω το σπίτι μου , παρακάλεσα για να διορισθεί η κόρη μου και τόσα χρόνια τους ψήφιζα άρα μου αξίζει αυτό που μου συμβαίνει» απαντά ο ενοχοποιημένος. Ρε μ@λ@κα ενοχοποιημένε, λειτουργούσες μέσα σε ένα σύστημα αξιών το οποίο ναι μεν μηχανικά αποδέχτηκες και αναπαρήγαγες αλλά δεν δημιούργησες εσύ . Δεν σε απαλλάσσω από την ευθύνη σου. Σου αποδίδω την ευθύνη που σου αναλογεί. Για την καταστροφή και την ήττα πρωτίστως ευθύνεται ο στρατηγός και όχι ο στρατιώτης. Το σύστημα εξουσίας, αν διέθετε τη στοιχειώδη ευθιξία, έπρεπε ήδη να έχει κάνει χαρακίρι αναλαμβάνοντας έτσι τη βασική του ευθύνη. Αντί αυτού αυτοεξαιρείται των συνεπειών και διαποτίζει την κοινωνική πυραμίδα με ενοχές προκειμένου να την κρατά αδρανοποιημένη. Σε καθιστώ όμως υπεύθυνο πρώτον γιατί ασυνείδητα εμπιστεύτηκες το σύστημα της κοινωνικής και οικονομικής συμβίωσης χωρίς να το έχεις κατανοήσει και δεύτερον γιατί συνεχίζεις να το ανέχεσαι, μένοντας παθητικός.
ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Η΄ΑΣΤΟΧΙΑΣ. ΈΤΣΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ (LOOSERS) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
«Μα τι μου ζητάς. Να τινάξω στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να πω όχι στο μέλλον. Να επιστρέψω στο παρελθόν. Ο κόσμος πάει μπροστά και όχι πίσω » απαντά ο ευρωπαϊστής. Ρε μ@λ@κα ευρωπαϊστή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Από την αρχή αυτό ήταν το σχέδιο. Πίστεψες ότι όλη η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ έγινε για το καλό σου; Ρε μ@λ@κα σκλάβους ψάχνανε και σε πιάσανε κορόιδο. Σε πείσανε ότι ευτυχία είναι ν’ αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια και αποπροσανατολίστηκες. Σου πετάξανε το τυρί και δεν είδες τη φάκα. Αν στο λέγανε από την αρχή ότι ψάχνανε για σκλάβους θα αντιδρούσες. Για αυτό σε σιγοψήσανε τόσα χρόνια και τώρα έχεις γίνει λουκούμι. Πάψε επιτέλους να κοιτάς το περιτύλιγμα. Δες και το περιεχόμενο. Κι αν είναι πρόοδος: α) να έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών 43% από την αρχή της κρίσης β) τα παιδιά να «ορκίζονται» στους γονείς τους ότι δε θα πεινάσουν για να μην τα αφήνουν στα ιδρύματα τις καθημερινές γ) οι μαθητές να λιποθυμάνε στα σχολεία από ασιτία δ) ο κόσμος να τρώει από τα σκουπίδια ε) οι διευθυντές των super market να ανακατεύουν φαγώσιμα με σκουπίδια καθ’ υπόδειξη των εταιριών προκειμένου οι άνθρωποι να μην μπορούν να φάνε ούτε από τα σκουπίδια κοκ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!
ΕΚΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ.
Αγαπημένε μου συμπατριώτη, διατηρώ την ψυχραιμία μου ενώ θα ήθελα να ουρλιάξω. Φοβάμαι όμως ότι θα χαρακτηριστώ παράφρων και ταραχοποιό στοιχείο και θα με κλείσουν κάπου για να με «συμμορφώσουν». Σου γράφω όχι από καπρίτσιο αλλά γιατί βλέπω ένα -όχι πολύ μακρινό- μέλλον τόσο ζοφερό που αν δεν αντιδράσεις σήμερα η ζωή σου θα γίνει ένας ατελείωτος εφιάλτης.
Καταρχήν , την Ελλάδα όπως την ξέρεις, ξέχασέ την. Το ελληνικό έθνος οδεύει προς την οριστική εξαφάνιση του και εσύ, ο σημερινός Έλληνας, φαίνεσαι συμβιβασμένος με αυτή τη μοίρα. Οι 40 αιώνες της ελληνικής ιστορίας θα διακοπούν βίαια επί των ημερών μας. Όσοι λίγοι απομείνουν θα είναι σκλάβοι στη πατρίδα τους. Άνθρωποι-μηχανές. Χωρίς σκέψη , συναισθήματα, ανθρωπιά και όνειρα. Εθνικά ταπεινωμένοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι. Το κράτος, αντί κοινωνικών επιδομάτων, θα μοιράζει κάρτες-barcode προκειμένου οι εξαθλιωμένοι να έχουν πρόσβαση στους κάδους απορριμμάτων των πλούσιων προαστίων τα οποία θα είναι περιφραγμένα με ειδικές μπάρες ασφαλείας. Άνθρωποι θα σκοτώνονται προκειμένου αποκτήσουν αυτές τις κάρτες. Ακόμα και το νερό της πηγής του χωριού σου θα ανήκει σε Γερμανικές εταιρίες. Την ώρα που εσύ θα μένεις διψασμένος, στο Βερολίνο θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Ο γιό σου θα ξεπουλιέται στα σκλαβοπάζαρα και την κόρη σου θα σοδομούν οι ξένοι τουρίστες για ένα πιάτο φαί. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν στη χώρα όπου γέννησε τη δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να αμφισβητείται έντονα.
Αγαπημένε μου συμπατριώτη, ξέρεις γιατί τα παθαίνεις αυτά; Γιατί έχασες την ταυτότητά σου. Ξέχασες από που ήρθες. Αγνοείς ποιος είσαι. Δεν ξέρεις που θες να πας. Άγεσαι και φέρεσαι. Ψάχνεις για προδότες. Μην έχεις αμφιβολία , όλοι σε προδώσαν. Αλλά και εσύ όμως πρόδωσες τον εαυτό σου. Σε πείσανε ότι για το καλό σου πρέπει να γίνεις «Ευρωπαίος» και το δέχτηκες άκριτα. Και σε ρωτάω; Ξέρεις πως περνάνε οι «Ευρωπαίοι» και ήθελες να τους μοιάσεις; Σου ταιριάζει ο τρόπος που τρώνε , που διασκεδάζουν, που εργάζονται, που σκέφτονται και που ερωτεύονται; Τον έχεις μελετήσει; Δεν λέω τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο. Σε ρωτάω αν ταιριάζουν στην δική σου ψυχοσύνθεση;
Μετά ήθελες να αποκτήσεις το νόμισμα των Γερμανών και να διατηρήσεις την ταυτότητα και την εθνική σου ανεξαρτησία. Δε γίνονται αυτά φιλαράκο. Αν θες το νόμισμα των Γερμανών πρέπει να γίνεις και εσύ Γερμανός. Στην ψυχή.
Δεν διάβασες- ούτε καν ξέρεις- τον Κωσταντίνο Κόλμερ ο οποίος με το βιβλίο του: «Ευρώ: Η Γιγάντωση της ανεργίας» (Εκδόσεις Κάκτος), ήδη από το 2000 σε είχε προειδοποιήσει για τα δεινά που έρχονται: «…Μέσα στη γενικοτέρα αποχαύνωση που έχει οδηγήσει το μεταλαχθέν πολίτευμα της δημοκρατίας μας εις «κληρονομικόν» , ένας ευφυής λαός , ως εθεωρείτο ο Ελληνικός, έπαψε σκεπτόμενος. Εξηγοράσθει! Αυτή είναι η ορατή ηθική βλάβη της εντάξεώς του στην Ε.Ε. Έπονται οι εθνικές ζημιές από την ένταξι στην Ευρωζώνη που δε θα αργήσουν να φανούν.»
Πίστεψες όμως το Στουρνάρα, τον Παπαδήμο και το Σημίτη ο οποίος σου έγραφε: «…Θέλουμε να ανήκουμε σε ένα από τα ισχυρά κέντρα πολιτικής στον κόσμο και να έχουμε διευρυμένες δυνατότητες πολιτικής; Να είναι το νόμισμά μας ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του κόσμου θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς κρίσεις; Ή πιστεύουμε ότι, παρά την υστέρηση και τις αδυναμίες μας, θα μπορέσουμε να ελέγξουμε μόνοι μας τις παγκόσμιες εξελίξεις προς όφελος μας; Για τη νέα κυβέρνηση η ΟΝΕ ήταν το μέσο για να πάψει η Ελλάδα να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων, για να μη χάσει άλλες ευκαιρίες και να συμμετάσχει στις ιστορικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη…Η ένταξη στην ΟΝΕ συμπύκνωνε με εντυπωσιακό τρόπο την απάντηση στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για ένα πιο σταθερό μέλλον, για ένα τρόπο να ξεφύγουμε από την υστέρηση…Πολύ περισσότερο θα σήμαινε μια συνολικότερη αλλαγή , όχι μόνο στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής αλλά και στους τομείς της πολιτικής καθώς και στη θέση της χώρας στον ευρύτερο γεωπολιτικό χάρτη. … Η δραχμή ήταν αδύναμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση…Χωρίς την προοπτική της ένταξης …η χώρα θα περιθωριοποιούταν ταχύτατα .Η πορεία προς την ΟΝΕ… εξασφάλισε την εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα και την εξάλειψη της συναλλαγματικής αβεβαιότητας, που επί χρόνια δυσκόλευε τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και απέτρεπε ξένες επενδύσεις…Εκτός όμως από τις οικονομικές επιπτώσεις, η αδυναμία ένταξης μας στην ΟΝΕ θα είχε ενσπείρει και γενικότερη αμφισβήτηση για την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί έγκαιρα και με επάρκεια στις μεγάλες προκλήσεις.»
Σήμερα, 13 χρόνια μετά ξέρεις ποιος σου είπε την αλήθεια και ποιος σε κορόιδεψε. Αλλά εσύ αντί να κάνεις υπουργό οικονομικών τον Κόλμερ που επιβεβαιώθηκε κάνεις τον Στουρνάρα που σε κατέστρεψε.
Τώρα που τα χάνεις όλα μετανιώνεις πικρά για τις επιλογές σου. Και να σου πω κάτι, ήσουνα ευτυχισμένος και δεν το ήξερες.
• Ζούσες στην πιο όμορφη πατρίδα του κόσμου. Τον παράδεισο επί της Γής. Είχες τα νησιά σου, τα βουνά σου ,τα ποτάμια σου, τις θάλασσες σου. Σήμερα η πατρίδα σου ξεπουλιέται μέρα με την ημέρα. Την ώρα που θα γίνει τόπος αναψυχής και διακοπών ευκατάστατων βόρειοευρωπαίων εσύ θα χάσει και το πατρικό σου σπίτι στο χωριό.
• Είχες το πιο ωραίο κλίμα. Ρε μαλάκα Έλληνα μόνο ο ήλιος που είχες 300 μέρες το χρόνο έφθανε για να είσαι ευτυχισμένος. Οι άλλοι βλέπουν τον ήλιο με το κιάλι.
• Είχες την παραγωγή σου. Τα φρούτα σου, τα λαχανικά σου, το γάλα, το τυρί, το κρέας, τα ψάρια σου. Όλα ιδιαίτερα και σπάνια.
• Είχες την παράδοσή σου. Τα ήθη και έθιμά σου. Την ιδιαίτερη κουζίνα σου. Την πιο ωραία μουσική με τα πιο ωραία λόγια. Λόγια ποιητών γραμμένα στο κορυφαίο γραπτό επίτευγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, την ελληνική γλώσσα.
• Είχες την πιο ωραία ιστορία. Κανένας λαός δεν έχεις τόσους λόγους να είναι περήφανος για την ιστορία της πατρίδας του. Δε θα αναφερθώ στην αρχαιότητα για να μη μου πεις ότι αυτά είναι αρχαιολογία. Θα σου μιλήσω για πρόσφατα επιτεύγματα σου. Επιτεύγματα που ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι σε κάποια μεμονωμένη εξαίρεση. Όταν οι Γερμανοί πριν από 70 χρόνια είχαν ξαναέρθει να καταλάβουν την πατρίδα σου όλος ο υπόλοιπος κόσμος είχε χάσει την ελπίδα του. Μονάχα εσύ ,αν και μικρός, έδωσες πανανθρώπινο μάθημα αξιοπρέπειας , πατριωτισμού και περηφάνιας. Από τα πολλά που είπαν τότε για σένα ( βλ. σχετ.http://www.arkoleon.com/?p=1106) θα σου θυμίσω μόνο αυτά που είπε ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α Φραγκλίνος Ρουσβελτ σε ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943 : “Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν’αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.” “Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα της ελευθερίας.” Πες με ρομαντικό αλλά εμένα αυτά τα λόγια ακόμα και σήμερα με συγκινούν. Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Και τότε οι Γερμανοί τις ίδιες «μεταρρυθμίσεις» δεν ήθελαν να επιβάλουν στην πατρίδα σου; Να επιβάλουν το δικό τους νόμο, να απομυζούνε τον πλούτο της χώρας σου τσάμπα και να σε κάνουν σκλάβο τους. Εκείνη την εποχή σου ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να υπερασπισθείς την πατρίδα σου χωρίς να νιώθεις ενοχές για τη νοοτροπία, τη δημόσια διοίκηση, το πολιτικό σύστημα και τις δομές σου. Γιατί σήμερα δε πράττεις το ίδιο; Μην περιμένεις άλλους να σε σώσουν. Μόνος σου θα σωθείς. Δώσε πάλι το παράδειγμά σου και στους υπόλοιπους λαούς. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Πότε όμως ήταν; Θα έρθει μια μέρα στο μέλλον που θα μετανιώσεις πικρά γι’ αυτή σου την παθητικότητα. Θα παρακαλάς να γυρίσεις ο χρόνος πίσω και να σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να αγωνιστείς. Ποτέ όμως η ζωή δεν έδωσε δεύτερες ευκαιρίες. Τώρα είναι ο χρόνος. Διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σηκώσεις κεφάλι.
• Σε αυτούς που σε λένε τεμπέλη, σε βαθμό που το έχεις πιστέψει και εσύ, θα σου πω κάτι το οποίο κανονικά έπρεπε να το ξέρεις αλλά κανένας δε φρόντισε να στο πει. Αν και πολλοί μιλάνε για το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα, στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα είναι το Ελληνικό. Την εικοσαετία 1953-1973 η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία. Μέσα σε μια εικοσαετία μια χώρα ισοπεδωμένη από έναν παγκόσμιο πόλεμο και μια εμφύλια σύρραξη έφτασε τις υπόλοιπες χώρες του δυτικού κόσμου. Και τότε η Ελλάδα δεν ήταν μέλος ούτε της Ε.Ε ούτε της Ευρωζώνης. Το θαύμα αυτό ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλείας και των ικανοτήτων του Ελληνικού λαού. Ούτε οι δυνατότητες της πατρίδας αλλά ούτε και οι δικές σου ικανότητές χάθηκαν. Εδώ είναι. Αυτό που σου λείπει είναι το όραμα και η βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες σου θα πιάσουν τόπο. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΤΑΙΕΣ.
Αγαπημένε μου συμπατριώτη πίστεψέ με. Υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα πραγματική αρκεί να ξυπνήσεις από το λήθαργο στον οποίο βρίσκεσαι. Μη με ρωτάς τι να ψηφίσεις. Μην περιμένεις από εκεί τη λύση. Αν με την ψήφο σου μπορούσες ν’ αλλάξεις τα πράγματα θα σου την απαγόρευαν και αυτή. Η λύση βρίσκεται αποκλειστικά στη δική σου αφύπνιση.
• Αρχικά ξεκαθάρισε τις σκέψεις σου. Δες ποιες από αυτές είναι δικές σου και ποιες σου τις έχουν φυτέψει. Μην τους επιτρέπεις να μπαίνουν στο μυαλό σου και να σου «δημιουργούνε» τα πιστεύω σου. Μην εστιάζεις στα γεγονότα. Τα γεγονότα είναι αδιάφορα. Αν αναζητάς την αλήθεια πάντα να κάνεις το ερώτημα : «Ποιος επωφελείται από το Α ή το Β γεγονός;». Ποτέ μην ξεχνάς ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία και τα συμφέροντα της ελίτ δεν είναι ίδια με τα δικά σου.
• Πάψε να είσαι ξερόλας. Άσε τον γιατρό να μιλάει για την υγεία, τον μαθηματικό για τα μαθηματικά , τον οικονομολόγο για την οικονομία και τον οικοδόμο για την οικοδομή. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις άποψη για όλα. Αν κάτι δεν το γνωρίζεις καλύτερα να σιωπάς. Όταν για παράδειγμα σε ρωτάνε «ευρώ ή δραχμή» , αν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το καλύτερο για σένα (και μέχρι να μάθεις) πες ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
• Αναγνώρισε την αξία και τον κόπο του διπλανού σου. Δώσε του συγχαρητήρια. Έτσι δεν γίνεσαι μικρότερος αλλά μεγαλύτερος.
• Αγάπα την πατρίδα σου με τα θετικά και τα αρνητικά της. Αν αφαιρέσουμε από την ανθρωπότητα την Ελλάδα και την Ιστορία της, αυτό που θα μείνει θα είναι πολύ φτωχό. Σε οικουμενική διάσταση η επιβίωση της είναι σημαντικότερη από την επιβίωση της Ε.Ε. Αξίζεις να παλέψεις γι’ αυτήν.
• Δεν θα σου πω ότι είσαι ο καλύτερος λαός του κόσμου. Δεν είσαι όμως και ο χειρότερος. Ακόμα κι αν έχεις κάνει λάθη, να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Αν υπήρχε ένα παγκόσμιο δικαστήριο που θα καταδίκαζε λαούς για τα λάθη τους αυτοί που σήμερα σου κουνάνε το δάκτυλο θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί παραδειγματικά.
• Μην βλέπεις για εχθρό τον παλιό σου συμμαθητή. Τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα έχει. Μην πέφτεις στην παγίδα των τεχνιτών διχασμών. Άπλωσέ του το χέρι. Μην κάνεις το χατίρι σε αυτούς που σου σπέρνουν τη διχόνοια. Τους πραγματικούς σου εχθρούς δεν πρόκειται να τους δεις ποτέ…
Διάβαζε Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη, Καζαντζάκη. Μελέτησε τους αρχαίους φιλοσόφους. Άκου Χατζιδάκι και Θεοδωράκη κάθε μέρα όλη μέρα. Μόλις ξυπνάς το πρωί , στο αυτοκίνητο, στη δουλεία, το βράδυ πριν κοιμηθείς. Δεν μπορεί. Κάποια στιγμή κάτι θα ξεμπλοκάρει μέσα σου.
• Σε αυτή τη ζωή γεννήθηκες Έλληνας. Η πιθανότητα είναι μόλις μία στις τρακόσιες πενήντα. Φρόντισε να φανείς αντάξιος της τιμής που σου έγινε.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Με λένε Χρήστο Στεφανάτο και γεννήθηκα πριν από 37 χρόνια στην ελεύθερη Αθήνα. Όταν ήμουνα παιδί έπαιζα μπάλα με τους συμμαθητές μου στο αρχαίο θέατρο του Ηρώδειου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης βέβαιος ότι ζω και θα ζω σε μια ελεύθερη πατρίδα. Από τι στιγμή που ξεκίνησε η σύγχρονη ξένη κατοχή τίποτα για μένα δεν είναι πια το ίδιο: το φαγητό που τρώω, ο αέρας που αναπνέω, το χάδι της γυναίκας μου , το χαμόγελο των παιδιών μου. Χωρίς την ελευθερία της πατρίδας μου τίποτα για μένα δεν είναι όπως παλιά. Και δεν πρόκειται να ησυχάσω αν η πατρίδα μου δεν απελευθερωθεί από τους σύγχρονους κατακτητές της και δεν απαλλαγεί από τους προδότες που την ξεπουλάνε. Δεν μπορώ να δεχτώ μοιρολατρικά ότι το μέλλον των παιδιών μου είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Απλώνω το χέρι μου στο Γερμανικό λαό και του φωνάζω: «ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δε βλέπεις ότι σε φτωχοποιούνε προκειμένου να εξαθλιώσουνε εμένα. Μη με μισείς. Για μια ακόμα φορά μας βάζουν να αλληλοτρωγόμαστε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Κι εγώ άνθρωπος με τις ίδιες αγωνίες με σένα είμαι»
Κλήθηκα να ζήσω σε μια πολύ σκοτεινή εποχή. Ξέρω καλά ότι τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Είμαι όμως αποφασισμένος να μείνω όρθιος και να αγωνιστώ. Ακόμα κι αν μείνω μόνος μου. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τα βάλω με όλον τον κόσμο. Δεν είναι θέμα επιλογής. Δεν μπορώ να ζήσω διαφορετικά.
Αν λοιπόν είναι να ευχηθώ κάτι για τη νέα χρονιά , εύχομαι το 2014 να είναι το έτος που ο ελληνικός λαός θα αφυπνιστεί και θα ξεκινήσει το μακρύ αγώνα για την απελευθέρωση του.
Με εκτίμηση
Στεφανάτος Χρήστος
ΥΣ: Ελπίζω να μου συγχωρέσεις τον τίτλο της επιστολής αλλά αν είχε τίτλο « Τα αδιέξοδα του καπιταλισμού» ή « Η δικτατορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος» ή « Τα μέσα χειραγώγησης των μαζών» ή κάτι αντίστοιχο μάλλον δε θα τη διάβαζες.
*ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συχνά- πυκνά στις συζητήσεις μας ,ιδίως στα χρόνια της κρίσης, αναφερόμαστε στο «σύστημα». Πως θα μπορούσαμε όμως να το ορίσουμε; Αποτελείται από τις προνομιούχες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές ομάδες του πληθυσμού οι οποίες λειτουργούν σαν ένας οργανισμός με μια σκέψη και μια συνείδηση. Το σύστημα, στρατηγικό στόχο έχει την με κάθε κόστος διατήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος το οποίο έχει για πυλώνα την ατομική ιδιοκτησία και σαν αποτέλεσμα την ταξική κοινωνία. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το σύστημα είναι διατεθειμένο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και ν’ αναλάβει κάθε κίνδυνο. Για να γίνεις «μέλος» του συστήματος δεν απαιτείται καμία ειδική ικανότητα ή ευφυΐα. Οι μόνοι περιορισμοί που υπάρχουν είναι δύο. Να είσαι διατεθειμένος «να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο» και δεύτερον να αποδεχτείς ότι η εξυπηρέτηση του συστήματος είναι πέρα και πάνω από κάθε άλλη προσωπική, δική σου επιδίωξη. Είσαι μια αναλώσιμη μονάδα στη διάθεση του. Για τη συμμετοχή σου και για όσο καιρό είσαι «απαραίτητος» θα ανταμειφτείς τόσο υλικά όσο και με θέσεις εξουσίας. Αν και όποτε όμως το σύστημα σε χρειασθεί θα πρέπει να είσαι διαθέσιμος να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.
Κεντρικό ρόλο στην εξυπηρετήσει των στόχων του συστήματος παίζουν τα ΜΜΕ. Η βασική λειτουργία τους είναι να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα σύστημα δογμάτων και πεποιθήσεων που θα υπονομεύει την ελεύθερη σκέψη. Το τι θα προβληθεί από τα ΜΜΕ, με ποιον τρόπο θα παρουσιασθεί σε ποια χρονική στιγμή όλα είναι ελεγχόμενα. Ακόμα και κάποια ΜΜΕ που φαντάζουν πιο αντιδραστικά απλώς λειτουργούν σαν βαλβίδες αποσυμπίεσες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βλάψουν ποτέ το σύστημα. Αν μπορούσαν να το βλάψουν απλώς δε θα εξέπεμπαν. Πρέπει ο κόσμος να φτάσει να θεωρεί τόσο αυτονόητο το δεδομένο οικονομικό σύστημα σαν να είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση. Όσο δεδομένη είναι η εναλλαγή μέρας και νύχτας το ίδιο αυτονόητο πρέπει να θεωρείται και το υπάρχον οικονομικό σύστημα. Ας κάνουμε όμως ένα διάλειμμα και ας καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας. Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι ο άνθρωπος κάποια στιγμή έρχεται σε επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό από άλλο πλανήτη. Πόσο λογικό θα μας φαινόταν, για αυτό τον άλλο πλανήτη ,κάποιοι λίγοι να ζουν πλουσιοπάροχα και οι υπόλοιποι να πεθαίνουν από την πείνα. Αν δεν μας φαίνεται λογικό γιατί το θεωρούμε τόσο αυτονόητο για το δικό μας πλανήτη; Αν και το σύστημα συστηματικά τις αποκρύβει, οι εναλλακτικές προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί βλ. σχετ http://kalipoli.pblogs.gr/…/diakhryxh-toy-kymatos-afypnishs…
Tην περίοδο της οικονομικής ευημερίας σπάνια κάποιος μπαίνει σε τέτοιους προβληματισμούς καθότι «περνάμε καλά». Οι εποχές όμως αυτές, με τον κόσμο «αποκοιμισμένο», αποτελούν το απαραίτητο εκείνο «εργαστήρι» πάνω στο οποίο το σύστημα σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. Είναι σημαντικό για το σύστημα να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον απλό κόσμο. Στην περίοδο της κρίσης η δράση του συστήματος μπορεί να γίνει ευκολότερα αντιληπτή στον ευαισθητοποιημένο πολίτη. Απαραίτητη προϋπόθεση, η σε βάθος κατανόηση των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων.**
**Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στη μελέτη «ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ». Η μελέτη διατίθεται στο διαδίκτυο και κάποιος μπορεί να τη βρει πληκτρολογώντας στο Google: ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ και να κατεβάσει το σχετικό pdf αρχείο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κατανοητό και διαφωτιστικό κείμενο το οποίο εξηγεί τα πραγματικά αίτια της κρίσης και ποια είναι τα επόμενα επεισόδια της.
Με αφορμή την Ελληνική κρίση θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας κάποια από τα δεκάδες παραδείγματα που το σύστημα εκδήλωσε την ύπαρξη του αρκετά καθαρά.
• Καταρχήν η πιο αποτρόπαιά εκδήλωση του συστήματος ήταν η δολοφονία των υπαλλήλων της MARFIN. Προκειμένου να ανακοπεί στα σπάργανα το λαϊκό κύμα αντίδρασης στα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας, το σύστημα δεν δίστασε να προχωρήσει στη δολοφονία των τριών νεαρών μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου. Μια δολοφονία που ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη. Ό στόχος όμως εκφοβισμού του κοινωνικού σώματος προκειμένου να μη συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επετεύχθη.
• Έπειτα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν καμία σοβαρή και επί της ουσίας συζήτηση για το δίλλημα ευρώ ή δραχμή δεν έχει γίνει τα τελευταία 5 χρόνια στα κραταιά Μ.Μ.Ε ενώ θα έπρεπε να αποτελεί το αποκλειστικό θέμα συζήτησης. Επίσης απορίας άξιο είναι ότι σε δεκάδες συνεντεύξεις των πρώην και νυν υπουργών οικονομικών δεν έχει τεθεί ποτέ το αυτονόητο ερώτημα: «κατά πόσο η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ευνόησε ή όχι την ελληνική οικονομία;» Πάντα ρωτάνε για το τι θα σημάνει η επιστροφή στη δραχμή και όχι αν το ευρώ είναι καλό ή όχι.
• Μια άλλη παρατήρηση αφορά τα «megala» δελτία ειδήσεων: Ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ειδήσεις, ιδίως στην αρχή της κρίσης, είχε συγκεκριμένη ψυχολογική «λογική». Αρχικά παρουσιάζεται το σχέδιο για κάποιο νέο σκληρό μέτρο (φόβος) , στη συνέχεια ένα κρούσμα διαφθοράς ή γραφειοκρατίας (ενοχή) , μετά μια επένδυση που θα φέρει κάποιες θέσεις εργασίας ή κάποιο αντίστοιχο «καλό» νέο (ελπίδα) και στο τέλος μια φιλανθρωπία της ιδιοκτήτριας του καναλιού.
• Μια άλλη περίπτωση που το σύστημα εκδηλώθηκε πολύ έντονα είναι με την περιβόητη δήλωση του πρώην αντιπροέδρου κ. Θόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε». Η δήλωση αυτή είχε ξεκάθαρο στόχο την ενοχοποίηση της κοινωνίας με σκοπό την αδρανοποίηση της. Στην προκειμένη περίπτωση το σημαντικό είναι το πρόσωπο που επιλέχθηκε από το σύστημα να την κάνει. Βάλτε με το μυαλό σας όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μόνο ο Πάγκαλος είχε εκείνο το απαραίτητο προφίλ προκείμενου η δήλωση να έχει τη μέγιστη επίδραση στο κοινωνικό σώμα.
• Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του πρώην υπουργού και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Τσοχατζόπουλου. Όσο εξυπηρετούσε το σύστημα είχε τις σχετικές απολαβές από αυτό. Σήμερα εξυπηρετεί το σύστημα απλώς με τη φυλάκισή του. Οι όποιες προσωπικές του επιδιώξεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν σας προκαλεί απορία ότι δεν έχει κάνει καμία αποκάλυψη για κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο εκείνης της εποχής. Μα μόνος του λειτουργούσε; Κανένας άλλος δεν ήξερε τίποτα; Όχι βέβαια όλοι είναι συνένοχοι αλλά το σύστημα έκρινε ότι αυτός έπρεπε «φαγωθεί» γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι του. Ο Άκης λοιπόν, αποδέχεται μοιρολατρικά τη φυλάκιση του γιατί γνωρίζει ότι αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού τους οποίους είχε αποδεχθεί πριν από την ένταξή του στο σύστημα. Τα ίδιο ισχύουν και για τον Παπακωνσταντίνου. Οι αδιάφθοροι του σήμερα είναι οι διεφθαρμένοι του αύριο. Το σημαντικό είναι να επιβιώνει το σύστημα.
• Δύο άλλες περιπτώσεις που αφορούν τα ΜΜΕ. Η πρώτη αφορά την εφημερίδα Καθημερινή την οποία διαβάζω συστηματικά εδώ και μια δεκαετία. Τα χρόνια της κρίσης οι μόνοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ας πούμε ήταν «αντιμνημονιακοί» ήταν ο Σταύρος Λυγερός και η Ζέζα Ζήκου. Το «πρόβλημα» με αυτούς τους δύο δημοσιογράφους ήταν ότι είχαν δομημένη «αντιμνημονιακή» επιχειρηματολογία. Δεν λαΐκιζαν. Σήμερα και οι δύο έχουν «φαγωθεί» από την εφημερίδα γιατί το σύστημα θέλει να παρουσιάσει την «αντιμνημνονική» επιχειρηματολογία ότι είναι λαϊκίστικη, ατεκμηρίωτη και ότι υποτίθεται εκφράζεται από τους νοσταλγούς του «σάπιου ελληνικού» παρελθόντος. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη δημοσιογράφο του ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Χούκλη η οποία την Πέμπτη το βράδυ πριν από την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών του προηγούμενου Ιουνίου προέβαλε ένα ρεπορτάζ για το τι θα συνεπάγονταν για την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή. Το ρεπορτάζ ήταν ανοιχτά προπαγανδιστικό γεμάτο από συναισθηματικές αναφορές και επιστημονικές ανακρίβειες. Στόχος του δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση αλλά ο εκφοβισμός του κόσμου προκειμένου να ψηφίσει με τρόπο που εξυπηρετούσε το σύστημα.
• Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά το επεισόδιο με τον πρώην υπουργό κ. Λιάπη. Ο Λιάπης, μέτριας ευφυΐας, ήταν για χρόνια μέρος του συστήματος και είχε ανταμειφτεί για αυτό τόσο με υπουργικές θέσεις όσο και με μεγάλες υλικές απολαβές. Παρόλο ότι ο Λιάπης είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική είναι πάντα στις υπηρεσίες του συστήματος. Στη προσπάθεια λοιπόν να πειστεί η κοινωνία ότι κάτι έχει αλλάξει και ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, ο Λιάπης αποτελούσε την ιδανική περίπτωση ακριβώς γιατί ο προσωπικός του εξευτελισμός δεν θα απειλούσε την καρδιά του συστήματος καθότι αποτελεί καμένο χαρτί. Αντίθετα θα το ισχυροποιούσε. Τον πήρανε λοιπόν ένα τηλέφωνο, του εξήγησαν τι ακριβώς θα κάνει ,που θα είναι το ραντεβού με την αστυνομία , τι θα ισχυριστεί , ότι τα ΜΜΕ για καμιά εβδομάδα θα τον ξεφτιλίσουν και αυτός , πάντα διαθέσιμος για το σύστημα, έπαιξε το ρόλο του. Γι’ αυτό ήταν τόσο ατάραχος και ψύχραιμος. Στον κόσμο όμως δημιουργείται η τεχνίτη πεποίθηση ότι κάτι αλλάζει άρα αξίζει να κάνει κι άλλο υπομονή.
• Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε δύο στοιχεία. Πρώτων ότι η αστική δημοκρατία όπως την ξέρουμε έχει σαν όριο την εξυπηρέτηση του συστήματος. Δεν υπερέχει η δημοκρατία του συστήματος αλλά το σύστημα της δημοκρατίας. Σε περίπτωση που η δημοκρατία μπορεί να «βλάψει» το σύστημα απλώς καταλύεται είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δεύτερον πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι ο πυρήνας της Ε.Ε είναι η επιβίωση του συστήματος. Δηλαδή πολλά μπορούν να αλλάξουν στην Ε.Ε εκτός από το σύστημα. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Για να συνδυάσουμε λίγο τα παραπάνω ας πάρουμε για παράδειγμα την ελληνική κρίση. Η κυβέρνηση του Γ.Α.Π ήρθε στην εξουσία με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Το περίφημο κοινωνικό συμβόλαιο βασίστηκε πάνω σε αυτή την προεκλογική εξαγγελία. Αντί αυτού όμως η χώρα εντάθηκε στον μηχανισμό στήριξης, ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, υπογράφηκαν τα μνημόνια που κατέλυσαν το ελληνικό σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία και το ελληνικό χρέος από ελληνικό δίκαιο μετατράπηκε σε αγγλικό δίκαιο. Και είναι απορίας άξιον που υπήρχε η δημοκρατική νομιμοποίηση για όλα αυτά; Η απάντηση ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο Γ.Α.Π λοιπόν σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει την πολιτική του και όντας βέβαιος ότι το εκλογικό σώμα (και με τη βοήθεια της προπαγάνδας) ήταν ανώριμο να πάρει μια «αντιευρωπαϊκή» απόφαση προέκρινε τη λύση του δημοψηφίσματος. Το «πρόβλημα» όμως ενός δημοψηφίσματος είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την προκήρυξη του μέχρι και την διεξαγωγή του. Για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τις διεθνείς αγορές είναι αδιανόητο να περιμένουν 3-4 μήνες ένα λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Για αυτό και την επόμενη της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος στις Κάννες οι αξίες των διεθνών χρηματιστηρίων είχανε μεγάλη πτώση. Επίσης αυτό το «πάγωμα» ενόψει δημοψηφίσματος σπάει τη μηχανικότητα της κοινωνίας και υποχρεώνει το λαό να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του. Για τη «δημοκρατική» Ευρώπη όμως κάτι τέτοιο ήταν τόσο αδιανόητο που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζύ πήγε να πλακώσει τον ΓΑΠ στο ξύλο. Η αυτονόητη λοιπόν δυνατότητα ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος ,από τη στιγμή που θα έβαζε σε κίνδυνο το σύστημα , απλώς «πήγε περίπατο» όπως και ο εμπνευστής του ο οποίος να ξεκαθαρίσουμε ότι με δόλο και περίσσια βλακεία το πρότεινε και όχι από αγνά πατριωτικά κίνητρα.
Τελειώνοντας την αναφορά στο σύστημα πρέπει να τονίσουμε ότι το σημαντικότερο όπλο στα χέρια του είναι η βαθιά γνώση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Το σύστημα γνωρίζει τα άτομα καλύτερα από ότι γνωρίζουν αυτά τον εαυτό τους. Μεταχειρίζεται λοιπόν του κατάλληλους ψυχολογικούς μηχανισμούς(βλ. πρώτο μέρος της επιστολής) προκειμένου να τα χειραγωγεί και να τα ελέγχει. Αν θέλουμε λοιπόν να νικήσουμε το σύστημα, αυτό που πρέπει να είναι να αρχίσουμε να μελετάμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο αυτό «σκέφτεται» και να ενεργούμε αντίστοιχα. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να «σπάσουμε» τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που μεταχειρίζεται. ΜΕΛΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΛΕΤΑΝΕ.
 
Φωτογραφία του χρήστη Ο "μονόδρομος" που είναι Αδιεξοδο.
Φωτογραφία του χρήστη Ο "μονόδρομος" που είναι Αδιεξοδο.
Φωτογραφία του χρήστη Ο "μονόδρομος" που είναι Αδιεξοδο.
"ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ 2014.

**********************************************
Αγαπημένε μου συμπατριώτη,
Δε θα σου δώσω ευχές για τη νέα χρονιά. Οι ευχές δεν ταιριάζουν στους καιρούς μας. Αυτό που θέλω να σου πω είναι το ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΕΙΣΑΙ και εξηγούμε: εδώ και πέντε χρόνια συστηματικά σου καταστρέφουν τη ζωή και εσύ παραμένεις παθητικός αποδέκτης. Γιατί; Τι έχεις πάθει; Δε βλέπεις ότι στο τέλος θα τα χάσεις όλα; Την πατρίδα σου, την ελευθερία σου , τα παιδιά σου , την ψυχή σου. 
«Μα ΕΓΩ δεν έχω (ακόμα) πρόβλημα» απαντά ο νοικοκύρης. «Δεν πήρα δάνειο, έχω σπίτι, εξοχικό, μόνιμη δουλεία και καταθέσεις στην τράπεζα. Δεν θέλω να τα διακινδυνεύσω. Άλλωστε απέχω πολύ από τον γκρεμό, ας αντιδράσουν αυτοί που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα»… «ΕΓΩ έχω 20.000€ και δουλεύω στο δημόσιο»... «ΕΓΩ έχω 10.000€ , παίρνω και ένα νοίκι .»… «ΕΓΩ δεν έχω λεφτά στην τράπεζα αλλά ο πατέρας μου παίρνει μια καλή σύνταξη» « ΕΓΩ είμαι από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δε θα μας πειράξει, θα έχω έναν μισθό»… «ΕΓΩ έχω αυστραλιανή υπηκοότητα και άμα δω τα πολύ σκούρα θα την κάνω» ….. Ρε μ@λ@κα νοικοκύρη είμαστε σε πόλεμο δεν το βλέπεις; Ότι θεωρείς σήμερα αυτονόητο δεν θα είναι αύριο. Πουθενά δε θα είσαι ασφαλής. Ο παλιός κόσμος πέθανε. Δεν πρόκειται να σωθείς μόνος σου. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε. Πρέπει να είσαι πολύ πάνω στη λίστα των προδοτών για να επιβιώσεις. Και ξέρεις οι προδότες αλλάζουν ανάλογα με τις επιθυμίες του συστήματος. ‘Όταν λοιπόν θα έρθει η σειρά σου να πέσεις στο γκρεμό (και θα έρθει μην αμφιβάλεις), δεν θα έχει μείνει κανένας για να σε σώσει. Μπες μπροστάρης στη μάχη. Ο διπλανός σου έχει χάσει τις ελπίδες του. Αυτοκτονεί! Πολέμα και γι’ αυτόν.
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ* ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ-ΙΔΙΩΤΗΣ (IDIOT) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.
«Μα αν δεν κάνουμε ότι μας πούνε φοβάμαι ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και θα καταστραφούμε» απαντά ο φοβισμένος. Ρε μ@λ@κα φοβισμένε, δεν καταλαβαίνεις ότι η ευρωζώνη δημιουργήθηκε ακριβώς για να έρθει εκείνη η μέρα που θα είσαι ευάλωτος σε εκβιασμούς και φοβέρες. Το σύστημα οσφραίνεται το φόβο σου με αποτέλεσμα να γίνεσαι όλο και πιο ευάλωτος στις ορέξεις του. Σκότωσε όλους σου τους φόβους. Άδειασε το μυαλό σου από τις μ@λ@κίες που το έχεις γεμίσει. Η μέγιστη 
*Ειδική αναφορά στο «σύστημα» θα γίνει στο τέλος της επιστολής.
κατάντια στη ζωή είναι να γίνεις αυτό που γίνεσαι σήμερα: σκλάβος στην πατρίδα σου χωρίς μάχη. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα περισσότερο από αυτό. «Μα θα πεινάσω» μου απαντάς. «Να πεινάσεις». Καλύτερα νηστικός και ελεύθερος παρά επαίτης και σκλάβος. Να μην σκέφτεσαι το σήμερα και το αύριο αλλά το μεθαύριο.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ: ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
«Μα ας κάνουμε λίγο υπομονή. Θα έρθει η ανάπτυξη, θα μας «κουρέψουν» και το χρέος, εγώ ελπίζω» , απαντά ο ευκολόπιστος. Ρε μ@λ@κα ευκολόπιστε δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη χωρίς εθνική κυριαρχία. Τα προτεκτοράτα ποτέ δεν αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό ακριβώς είναι προτεκτοράτα για να τα απομυζούν οι κυρίαρχοί τους. Σκότωσε όλες σου τις ελπίδες. Μην ελπίζεις σε τίποτα που δεν το αντιλαμβάνεσαι σε βάθος. Ψάξε, διάβασε, κατανόησε. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις ολοκληρωμένη προσωπική άποψη και θα πάψεις να είσαι χειραγωγούμενο πρόβατο.
ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
«Μα αυτοί που μας κυβερνούν δίνουν αγώνα για το μέλλον μας. Ξέρουν τι κάνουν», απαντάει ο ευθυνόφοβος. Ρε μ@λ@κα ευθυνόφοβε ξέρεις τί περιουσίες έχουν όλοι αυτοί; Η ζωή σου δεν έχει καμία σχέση με τι δική τους ζωή. Γραμμένο στα π@π@ρια τους σε έχουν .Για το δικό τους μέλλον και τη δική τους επιβίωση μεριμνούν. Μην περιμένεις κανένα σωτήρα. Μόνος σου θα σώσεις τον εαυτό σου. Ανέλαβε την ευθύνη της ζωή σου. Όχι αύριο. Σήμερα. Διαφορετικά θα είσαι αιώνια ραγιάς.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. 
«Μα έκανα λάθη. Πήρα δάνειο για να αγοράσω το σπίτι μου , παρακάλεσα για να διορισθεί η κόρη μου και τόσα χρόνια τους ψήφιζα άρα μου αξίζει αυτό που μου συμβαίνει» απαντά ο ενοχοποιημένος. Ρε μ@λ@κα ενοχοποιημένε, λειτουργούσες μέσα σε ένα σύστημα αξιών το οποίο ναι μεν μηχανικά αποδέχτηκες και αναπαρήγαγες αλλά δεν δημιούργησες εσύ . Δεν σε απαλλάσσω από την ευθύνη σου. Σου αποδίδω την ευθύνη που σου αναλογεί. Για την καταστροφή και την ήττα πρωτίστως ευθύνεται ο στρατηγός και όχι ο στρατιώτης. Το σύστημα εξουσίας, αν διέθετε τη στοιχειώδη ευθιξία, έπρεπε ήδη να έχει κάνει χαρακίρι αναλαμβάνοντας έτσι τη βασική του ευθύνη. Αντί αυτού αυτοεξαιρείται των συνεπειών και διαποτίζει την κοινωνική πυραμίδα με ενοχές προκειμένου να την κρατά αδρανοποιημένη. Σε καθιστώ όμως υπεύθυνο πρώτον γιατί ασυνείδητα εμπιστεύτηκες το σύστημα της κοινωνικής και οικονομικής συμβίωσης χωρίς να το έχεις κατανοήσει και δεύτερον γιατί συνεχίζεις να το ανέχεσαι, μένοντας παθητικός.
ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Η΄ΑΣΤΟΧΙΑΣ. ΈΤΣΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ (LOOSERS) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. 
«Μα τι μου ζητάς. Να τινάξω στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να πω όχι στο μέλλον. Να επιστρέψω στο παρελθόν. Ο κόσμος πάει μπροστά και όχι πίσω » απαντά ο ευρωπαϊστής. Ρε μ@λ@κα ευρωπαϊστή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Από την αρχή αυτό ήταν το σχέδιο. Πίστεψες ότι όλη η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ έγινε για το καλό σου; Ρε μ@λ@κα σκλάβους ψάχνανε και σε πιάσανε κορόιδο. Σε πείσανε ότι ευτυχία είναι ν’ αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια και αποπροσανατολίστηκες. Σου πετάξανε το τυρί και δεν είδες τη φάκα. Αν στο λέγανε από την αρχή ότι ψάχνανε για σκλάβους θα αντιδρούσες. Για αυτό σε σιγοψήσανε τόσα χρόνια και τώρα έχεις γίνει λουκούμι. Πάψε επιτέλους να κοιτάς το περιτύλιγμα. Δες και το περιεχόμενο. Κι αν είναι πρόοδος: α) να έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών 43% από την αρχή της κρίσης β) τα παιδιά να «ορκίζονται» στους γονείς τους ότι δε θα πεινάσουν για να μην τα αφήνουν στα ιδρύματα τις καθημερινές γ) οι μαθητές να λιποθυμάνε στα σχολεία από ασιτία δ) ο κόσμος να τρώει από τα σκουπίδια ε) οι διευθυντές των super market να ανακατεύουν φαγώσιμα με σκουπίδια καθ’ υπόδειξη των εταιριών προκειμένου οι άνθρωποι να μην μπορούν να φάνε ούτε από τα σκουπίδια κοκ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!
ΕΚΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ.
Αγαπημένε μου συμπατριώτη, διατηρώ την ψυχραιμία μου ενώ θα ήθελα να ουρλιάξω. Φοβάμαι όμως ότι θα χαρακτηριστώ παράφρων και ταραχοποιό στοιχείο και θα με κλείσουν κάπου για να με «συμμορφώσουν». Σου γράφω όχι από καπρίτσιο αλλά γιατί βλέπω ένα -όχι πολύ μακρινό- μέλλον τόσο ζοφερό που αν δεν αντιδράσεις σήμερα η ζωή σου θα γίνει ένας ατελείωτος εφιάλτης. 
Καταρχήν , την Ελλάδα όπως την ξέρεις, ξέχασέ την. Το ελληνικό έθνος οδεύει προς την οριστική εξαφάνιση του και εσύ, ο σημερινός Έλληνας, φαίνεσαι συμβιβασμένος με αυτή τη μοίρα. Οι 40 αιώνες της ελληνικής ιστορίας θα διακοπούν βίαια επί των ημερών μας. Όσοι λίγοι απομείνουν θα είναι σκλάβοι στη πατρίδα τους. Άνθρωποι-μηχανές. Χωρίς σκέψη , συναισθήματα, ανθρωπιά και όνειρα. Εθνικά ταπεινωμένοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι. Το κράτος, αντί κοινωνικών επιδομάτων, θα μοιράζει κάρτες-barcode προκειμένου οι εξαθλιωμένοι να έχουν πρόσβαση στους κάδους απορριμμάτων των πλούσιων προαστίων τα οποία θα είναι περιφραγμένα με ειδικές μπάρες ασφαλείας. Άνθρωποι θα σκοτώνονται προκειμένου αποκτήσουν αυτές τις κάρτες. Ακόμα και το νερό της πηγής του χωριού σου θα ανήκει σε Γερμανικές εταιρίες. Την ώρα που εσύ θα μένεις διψασμένος, στο Βερολίνο θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Ο γιό σου θα ξεπουλιέται στα σκλαβοπάζαρα και την κόρη σου θα σοδομούν οι ξένοι τουρίστες για ένα πιάτο φαί. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν στη χώρα όπου γέννησε τη δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να αμφισβητείται έντονα.
Αγαπημένε μου συμπατριώτη, ξέρεις γιατί τα παθαίνεις αυτά; Γιατί έχασες την ταυτότητά σου. Ξέχασες από που ήρθες. Αγνοείς ποιος είσαι. Δεν ξέρεις που θες να πας. Άγεσαι και φέρεσαι. Ψάχνεις για προδότες. Μην έχεις αμφιβολία , όλοι σε προδώσαν. Αλλά και εσύ όμως πρόδωσες τον εαυτό σου. Σε πείσανε ότι για το καλό σου πρέπει να γίνεις «Ευρωπαίος» και το δέχτηκες άκριτα. Και σε ρωτάω; Ξέρεις πως περνάνε οι «Ευρωπαίοι» και ήθελες να τους μοιάσεις; Σου ταιριάζει ο τρόπος που τρώνε , που διασκεδάζουν, που εργάζονται, που σκέφτονται και που ερωτεύονται; Τον έχεις μελετήσει; Δεν λέω τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο. Σε ρωτάω αν ταιριάζουν στην δική σου ψυχοσύνθεση;
Μετά ήθελες να αποκτήσεις το νόμισμα των Γερμανών και να διατηρήσεις την ταυτότητα και την εθνική σου ανεξαρτησία. Δε γίνονται αυτά φιλαράκο. Αν θες το νόμισμα των Γερμανών πρέπει να γίνεις και εσύ Γερμανός. Στην ψυχή.
Δεν διάβασες- ούτε καν ξέρεις- τον Κωσταντίνο Κόλμερ ο οποίος με το βιβλίο του: «Ευρώ: Η Γιγάντωση της ανεργίας» (Εκδόσεις Κάκτος), ήδη από το 2000 σε είχε προειδοποιήσει για τα δεινά που έρχονται: «…Μέσα στη γενικοτέρα αποχαύνωση που έχει οδηγήσει το μεταλαχθέν πολίτευμα της δημοκρατίας μας εις «κληρονομικόν» , ένας ευφυής λαός , ως εθεωρείτο ο Ελληνικός, έπαψε σκεπτόμενος. Εξηγοράσθει! Αυτή είναι η ορατή ηθική βλάβη της εντάξεώς του στην Ε.Ε. Έπονται οι εθνικές ζημιές από την ένταξι στην Ευρωζώνη που δε θα αργήσουν να φανούν.»
Πίστεψες όμως το Στουρνάρα, τον Παπαδήμο και το Σημίτη ο οποίος σου έγραφε: «…Θέλουμε να ανήκουμε σε ένα από τα ισχυρά κέντρα πολιτικής στον κόσμο και να έχουμε διευρυμένες δυνατότητες πολιτικής; Να είναι το νόμισμά μας ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του κόσμου θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς κρίσεις; Ή πιστεύουμε ότι, παρά την υστέρηση και τις αδυναμίες μας, θα μπορέσουμε να ελέγξουμε μόνοι μας τις παγκόσμιες εξελίξεις προς όφελος μας; Για τη νέα κυβέρνηση η ΟΝΕ ήταν το μέσο για να πάψει η Ελλάδα να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων, για να μη χάσει άλλες ευκαιρίες και να συμμετάσχει στις ιστορικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη…Η ένταξη στην ΟΝΕ συμπύκνωνε με εντυπωσιακό τρόπο την απάντηση στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για ένα πιο σταθερό μέλλον, για ένα τρόπο να ξεφύγουμε από την υστέρηση…Πολύ περισσότερο θα σήμαινε μια συνολικότερη αλλαγή , όχι μόνο στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής αλλά και στους τομείς της πολιτικής καθώς και στη θέση της χώρας στον ευρύτερο γεωπολιτικό χάρτη. … Η δραχμή ήταν αδύναμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση…Χωρίς την προοπτική της ένταξης …η χώρα θα περιθωριοποιούταν ταχύτατα .Η πορεία προς την ΟΝΕ… εξασφάλισε την εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα και την εξάλειψη της συναλλαγματικής αβεβαιότητας, που επί χρόνια δυσκόλευε τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και απέτρεπε ξένες επενδύσεις…Εκτός όμως από τις οικονομικές επιπτώσεις, η αδυναμία ένταξης μας στην ΟΝΕ θα είχε ενσπείρει και γενικότερη αμφισβήτηση για την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί έγκαιρα και με επάρκεια στις μεγάλες προκλήσεις.»
Σήμερα, 13 χρόνια μετά ξέρεις ποιος σου είπε την αλήθεια και ποιος σε κορόιδεψε. Αλλά εσύ αντί να κάνεις υπουργό οικονομικών τον Κόλμερ που επιβεβαιώθηκε κάνεις τον Στουρνάρα που σε κατέστρεψε. 
Τώρα που τα χάνεις όλα μετανιώνεις πικρά για τις επιλογές σου. Και να σου πω κάτι, ήσουνα ευτυχισμένος και δεν το ήξερες.
• Ζούσες στην πιο όμορφη πατρίδα του κόσμου. Τον παράδεισο επί της Γής. Είχες τα νησιά σου, τα βουνά σου ,τα ποτάμια σου, τις θάλασσες σου. Σήμερα η πατρίδα σου ξεπουλιέται μέρα με την ημέρα. Την ώρα που θα γίνει τόπος αναψυχής και διακοπών ευκατάστατων βόρειοευρωπαίων εσύ θα χάσει και το πατρικό σου σπίτι στο χωριό.
• Είχες το πιο ωραίο κλίμα. Ρε μαλάκα Έλληνα μόνο ο ήλιος που είχες 300 μέρες το χρόνο έφθανε για να είσαι ευτυχισμένος. Οι άλλοι βλέπουν τον ήλιο με το κιάλι.
• Είχες την παραγωγή σου. Τα φρούτα σου, τα λαχανικά σου, το γάλα, το τυρί, το κρέας, τα ψάρια σου. Όλα ιδιαίτερα και σπάνια. 
• Είχες την παράδοσή σου. Τα ήθη και έθιμά σου. Την ιδιαίτερη κουζίνα σου. Την πιο ωραία μουσική με τα πιο ωραία λόγια. Λόγια ποιητών γραμμένα στο κορυφαίο γραπτό επίτευγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, την ελληνική γλώσσα. 
• Είχες την πιο ωραία ιστορία. Κανένας λαός δεν έχεις τόσους λόγους να είναι περήφανος για την ιστορία της πατρίδας του. Δε θα αναφερθώ στην αρχαιότητα για να μη μου πεις ότι αυτά είναι αρχαιολογία. Θα σου μιλήσω για πρόσφατα επιτεύγματα σου. Επιτεύγματα που ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι σε κάποια μεμονωμένη εξαίρεση. Όταν οι Γερμανοί πριν από 70 χρόνια είχαν ξαναέρθει να καταλάβουν την πατρίδα σου όλος ο υπόλοιπος κόσμος είχε χάσει την ελπίδα του. Μονάχα εσύ ,αν και μικρός, έδωσες πανανθρώπινο μάθημα αξιοπρέπειας , πατριωτισμού και περηφάνιας. Από τα πολλά που είπαν τότε για σένα ( βλ. σχετ. <a href=
 
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters