Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ομπάμα, Ερντογάν, Αλ Σαούντ και Αλ Θάνι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του εγκλήματος στη Συρία και του κύματος των προσφύγων και όχι η Ευρώπη


Ο Τσίπρας και η Τασία έχουν κι αυτοί μερίδο ευθύνης, γιατί με την πολιτική ανοικτών συνόρων άνοιξαν μια πόρτα στους πρόσφυγες, που στην ουσία δεν υπήρχε. Και μετά ήλθαν οι πνιγμοί και η κατάλυση της νομιμότητας σε Κω, Μυτιλήνη και αλλού!!!
Μεταναστευτικό: Τα του καίσαρος τω καίσαρι

Του Σάββα Καλεντερίδη
Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη φωτογραφία του μικρού Σύρου, που κειτόταν νεκρός στην ακρογιαλιά της Αλικαρνασσού, θύμα γεωπολιτικών σχεδίων, σχεδίων περιφερειακών παραγόντων, κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίου ανθρώπινων ψυχών και ολιγοωριών εθνικών κρατών που συνορεύουν με εστίες κρίσεων.
Όμως κι εδώ η υποκρισία ορισμένων περισσεύει! 
Γι’ αυτό θα κάνουμε μια συνοπτική συνολική θεώρηση του φαινομένου, για να μην δώσουμε την ευκαιρία και πάλι σε εκείνους τους ιδεοληπτικούς που παίζουν με τις λέξεις και τις ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων να στρεβλώσουν για άλλη μια φορά την πραγματικότητα.
Όσον αφορά το κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε τις πληγές του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, της Σομαλίας και του Σουδάν, που άνοιξαν με ευθύνες της Δύσης και είναι παλιές, πλην όμως συνεχίζουν να χαίνουν, οι νέες πληγές που τροφοδοτούν τα κύμματα προσφύγων στην Ευρώπη, είναι κατά βάσιν αυτές της Λιβύης και της Συρίας.
Στη Λιβύη πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν η Γαλλία και η Αγγλία, ενώ οι ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα προτίμησαν να τηρήσουν μια στάση υποστήριξης, συντονισμού και καθοδήγησης της όλης επιχείρησης ανατροπής του Καντάφι, ενώ οι δυο ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν ενεργά στους βομβαρδισμούς με πολεμικά αεροσκάφη. Τότε ο Καντάφι προειδοποιούσε την Ευρώπη ότι θα πληρώσει με την άφρονα πολιτική της, γιατί αν διασαλευθεί η έννομη τάξη τη Λιβύη, θα πλημμυρίσει η Ευρώπη με μετανάστες. Πράγμα που έγινε.
Αν θέλουμε δε να δούμε τους πραγματικούς υθίνοντες και υπεύθυνους του δράματος της Λιβύης και των προσφύγων που προέρχονται από κει και θαλασσοπνίγονται πλέοντας προς Λαμπεντούσα, δεν έχουμε παρά να ερευνήσουμε και να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν αδιάλειπτα να καρπώνονται τα έσοδα από το πετρέλαιο της Λιβύης,το οποίο συνεχίζει να ρέει, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπονται και οι γεωπολιτικές πτυχές του θέματος, δηλαδή η αποβολή από τη Λιβύη της Κίνας και της Ρωσίας, με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων να τις έχει φάει η άμμος της ερήμου!
Όσον αφορά τη Συρία, οι ευθύνες της Ευρώπης είναι ελάσσονες, με εξαίρεση ίσως αυτές της Γαλλίας, σε σχέση με της μείζονες ευθύνες κυρίως των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, που ευθύνονται για το δράμα του συριακού λαού, τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες, ένας από τους οποίους ο μικρός, το άψυχο σώμα του οποίου απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην ακτή της Αλικαρνασσού.
Ιδίως στην περίπτωση της Συρίας, αν ο κόσμος μας ήταν κοινωνία… αγγέλων, θα έπρεπε οι ηγέτες των προαναφερθεισών χωρών να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου, ως κύριοι υπεύθυνοι των αποτρόπαιων εγκλημάτων που παρακολουθούμε να γίνονται στο εδαφος της Συρίας και στις ελληνικές θάλασσες, όπου θαλασσοπνίγονται αθώοι άνθρωποι.
Άρα, για όσους ρίχνουν τα βέλη τους στην Ευρώπη για το κύμα των προσφύγων από τη Λιβύη, καλό θα είναι να στοχεύεουν συγκεκριμένα, στη Γαλλία και την Αγγλία και όχι στην Ευρώπη, η οποία αν έχει κάποια ευθύνη, είναι γιατί παραμένει ένας πολιτικός νάνος, αντί να αποκτήσει εννιαία πολιτική υπόσταση, η οποία θα προστατεύει τις χώρες της Ε.Ε. από εξωτερικές επιβουλές και θα είναι σε θέση να ασκεί σοβαρή και στιβαρή πολιτική σε μια σειρά από ζητήματα που την αφορούν, ένα από τα οποία το προσφυγικό και λαθρομετανάστευση.
Σε σχέση με το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία, οι ευθύνες της Ευρώπης επικεντρώνονται και πάλι στον πολιτικό της νανισμό και όχι σε ουσιαστικές ευθύνες στο έγκλημα της Συρίας, για το οποίο είπαμε παραπάνω ποιοι ευθύνοτναι και ποιοι είναι οι εγκληματίες πολέμου.
Όσον αφορά τις ευθύνες της Ελλάδας, η πατρίδα μας είναι θύμα όλης αυτής της κατάστασης.
Θύμα, γιατί παρακολουθεί να ολοκληρώνεται η γενοκτονία των Χριστιανών η τελική φάση της οποίας είχε αρχίσει το 1914 και πάλι με βασικούς πρωταγωνιστές τους Τούρκους.
Θύμα γιατί παρακολουθεί την καταστροφή μιας φίλης χώρας και ενός συγγενούς λαού, αφού είναι γνωστοί οι προαιώνιοι πολιτισμικοί και φυλετικοί δεσμοί των Ελλήνων με τους κατοίκους της χώρας των Σελευκιδών, της Συρίας.
Θύμα γιατί με αφορμή την κρίση στη Συρία, καλείται να διαχειριστεί ένα ζήτημα, αυτό των προσφύγων, για το οποίο δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη και το οποίο την ξεπερνά ως μέγεθος, για τη διαχείρισή του.
Τέλος, να τονίσουμε ότι η κατάσταση για την πατρίδα μας έγινε ακόμα πιο δραματική, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αρμόδιας υπουργού, που κατέστησε τη χώρα ελκυστική με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Να ξαναθυμίσουμε ότι η γειτονική Βουλγαρία, που προστατεύει τα σύνορά της, έχει μηδενικό πρόβλημα σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό, για τους ιδεοληπτικούς που περιφέρουν το πτώμα του μικρού παιδιού, για να κρύψουν την συνενοχή τους στο έγκλημα.
Ας ελπίσουμε ότι το δράμα θα ολοκληρωθεί εντός του 2016 και ο αμερικανοκίνητος και τουρκικίνητος πόλεμος στη Συρία θα λήξει, εκτός κι αν οι ΗΠΑ το έβαλαν αμέτι μουχαμέτι να διαλύσουν την Ευρώπη.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία" και στο Pontos-news
 
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters