Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Ανάσταση του Έλληνα ήρωα που έσπασε τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.

Το ντοκιμαντέρ είναι από ξένους καθηγητές και μελετητές, ξένη παραγωγή και παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική σειρά Clash of the Gods‏. Η εκπομπή παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια των περισσοτέρων πολιτισμένων χωρών της γης. Εκτός της Ελλάδος.
Εμείς δεν παραμένει παρά να ξαναευχαριστήσουμε ολόθερμα την μεταφράστρια για τους ελληνικούς υπότιτλους.
Νίκος Σάμιος

Ολόκληρη η έρευνα : Ηρακλής

Παραβιάζει ο Άρης Πουλιανός τους όρους χρήσης του youtube ;

“Κατεβάσανε” το βίντεο του Άρη Πουλιανού 2 μέρες μετά την δημοσιευσή μας!!
Δύο μέρες χρειαστήκανε και μερικές αναδημοσιεύσεις από μερικά ιστολόγια του θέματος που δημοσιεύθηκε στο “ΒΙΣΑΛΤΗΣ” σχετικά με το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων,και το βίντεο του Δρ.Άρη  Πουλιανού…έκανε φτερά!
Τί ανέφερε η δημοσιογράφος στο βίντεο;
“Ένα εύρημα Ελληνικό,που όσο απλά ανακαλύφθηκε άλλο τόσο σύνθετα εξαφανίστηκε.Έτσι η απόδειξη ότι ο αρχαιότερος Ευρωπαίος ήταν ο Άνθρωπος των Πετραλώνων,παραμένει καλά κρυμμένη σε κάποιες σκοτεινές άγνωστες αποθήκες.Όσο  για το μουσείο των Πετραλώνων,στην περιφέρεια της Τρίγλιας στην Χαλκιδική,στερείτε το εύρημα που έκρυβε στα σπλάχνα της η Γη,εξαιτίας εκείνων που δεν θέλησαν να αποδεχθούν την νέα πραγματικότητα,και να ταράξουν τις διεθνείς ισορροπίες.”
H youtube το “κατέβασε” με την δικαιολογία παραβίασης των όρων χρήσης!
Δηλαδή όλη αυτή η σαβούρα που κυκλοφορεί εκεί μέσα και καταπατεί πνευματικά δικαιώματα δεν αποτελεί παραβίαση των όρων χρήσης;
Φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους κατέβηκε,άλλα και το τι προηγείται της διαγραφής ενός βίντεο.
Τι τους φοβίζει αφού ο κ.Πουλιανός είναι γραφικός και λέει παραμύθια;
Καταλαβαίνεται λοιπόν το τι παίζεται…
Περιμένοντας ίσως και την σειρά μας,πάρτε λίγο Πουλιανό για να έχετε….

ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Ολυμπία

Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pytheas), ο …Σαμαράς και ο Παμπούκης. Με ποιόν είμαστε;

Για άλλη μία φορά ο “αγιογράφος” κύριος Χασαπόπουλος στο Βήμα πλέκει το εγκώμιο του κυρίου Νίκου Παπανδρέου. Με πομπώδης τίτλους όπως “Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου” και συμπαθητικά σκιτσάκια (πάντα με την σημειολογική βαλίτσα), έχοντας προφανώς την κατανόηση της ΕΣΗΕΑ που σκέφτεται να εντάξει την αγιογραφία στις επίσημες δημοσιογραφικές λειτουργίες των μελών της.
Οι αγιογραφίες αυτές λοιπόν εμφανίζονται πάντα σε περιόδους θυέλλης όταν ο κύριος

Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.

Διαβάστε την γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή και την μεθοδολογία τους.
Ο λόγος λοιπόν για τη σημερινή αγιογραφία είναι το ΚΑΤΑΡ και ο πόλεμος που ξέσπασε αιφνιδίως μεταξύ Παμπούκη – Νίκου Παπανδρέου και βγήκε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σε γνωστές “αμερόληπτες” εφημερίδες. Σήμερα, η σύγκρουση πλέον είναι απροκάλυπτη αφού μαζί με την αγιογραφία του Βήματος, το ανανεωμένο VETO σε πρωτοσέλιδο κάνει μία κατά μέτωπον επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Παπανδρέου. Επίθεση με πολλούς αποδέκτες και βαθύτερα νοήματα.
Πως όμως το ταξίδι στοργής Νίκου Παπανδρέου και Χ. Παμπούκη όπου μάλιστα ο τελευταίος έδωσε το κόστος της παρουσίας του ΝΑΠ στο προεδρικό τζετ σε επερώτηση του Πάνου Καμμένου, έγινε πόλεμος πρωτοσέλιδων σχετικά με αρμοδιότητες υπουργών και συγγενών;
Στον χρόνο που μεσολάβησε λοιπόν, είχαμε μία σαφή αναβάθμιση του Χάρη Παμπούκη με αυξημένες αρμοδιότητες για την διαχείριση επενδύσεων, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια πολλών υπουργών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους τότε, στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παμπούκης “της πιάτσας” μπορεί να έλθει σε απ’ ευθείας επαφή, χωρίς μεσάζοντες με funds του εξωτερικού όπως αυτό του Κατάρ.
Η επαφή όμως με το Κατάρ είχε γίνει προ μηνών, με την φανερή αρωγή του Νίκου Παπανδρέου ενώ ήδη υπήρχε σε εξέλιξη η επένδυση στον Αστακό που πολλοί έβλεπαν σκωπτικά:Γιώργος Σεφερτζής – Νίκος “αδελφόθεος” Παπανδρέου, Aστακός, χρηματιστήριο, Siemens, Άραβες και Καλούσης. Φάτε παιδιά, τσάμπα είναι!

Στην επένδυση αυτή, ο Παμπούκης ως ήταν επόμενο δεν είχε κανέναν λόγο αφού οι αυξημένες αρμοδιότητες ήλθαν μετά. Για την “ποιότητα” της επένδυσης, κάντε κλικ στον σύνδεσμο, θα εξάγετε πολύτιμα συμπεράσματα.
Τώρα λοιπόν, ο Παμπούκης έχοντας τη θεσμική ενδυνάμωση, πρωτοστάτησε στην απ’ ευθείας προσέλκυση των funds για το Ελληνικό. Τελείως διαφορετικές συνθήκες, πιθανότατα αντίθετες από την πρώτη επαφή που έγινε μέσω τρίτων. Κάπου εδώ λοιπόν, άρχισε “ο πανικός”. Οι προβληματισμοί της Μπιρμπίλη για το περιβάλλον και οι εκατέρωθεν δυσαρέσκειες.
Ποιούς μπορεί να κόντραρε ο Παμπούκης; Είχαν μεσολαβήσει κάποιοι σε πρακτικό επίπεδο για την προσέγγιση με το Κατάρ και τώρα ο “αχάριστος” Παμπούκης τους κάνει πέρα παίρνοντας τη νύφη χωρίς να δώσει προίκα;
Ο Πυθέας ήταν μεγάλος Έλληνας εξευρενητής και έμπορος που έγινε γνωστός για τα ταξίδια του. Η Pytheas ltd είναι μία εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων με εκτεταμένη δραστηριότητα στο Κατάρ. Βασικός μέτοχος είναι ο Harris Samaras (καμμία σχέση με τον Αντώνη της ΝΔ ή τον Τρύφωνα). Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ εξερευνητών και ταξιδευτών (όπως ο ΝΑΠ) σε αυτόν τον πλανήτη και αυτό είναι διαχρονικό φαινόμενο.
Φανταστείτε λοιπόν τι θα έκανε ο ιστορικός Πυθέας που ενώ είχε κλείσει ντηλ με τον παραγωγό λαδιού στην Ηλεία και τον έμπορο λαδιών στην Μασσαλία, εάν ο Παμπούκιος παραγωγός της Ηλείας τον έκανε στην άκρη και πούλαγε απ’ ευθείας λάδι στον Αστερίξ. Χωρίς την μεσολάβηση. Τα πρωτοσέλιδα των Παπύρων της Ρώμης, θα έπαιρναν φωτιά από την αδικία…
Με ποιόν είμαστε; Συνεχίζεται…
Enhanced by Zemanta

Γιατί δεν αντιδρούμε ;

Δίχως αμφιβολία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία την μεγαλύτερη οικονομική  και πολιτική κρίση μετά την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας. Εξήντα πέντε χρόνια μετά έχουμε πάλι κατάλυση εθνικής κυριαρχίας αλλά η επίτευξή της πραγματοποιήθηκε με διαφορετικά εργαλεία.
Τότε την περίοδο 1941-44 χρησιμοποιήθηκαν Στούκας και τεθωρακισμένα πάντσερ ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.  Οδεύουμε προς την ίδια κατάληξη. Κατάλυση του συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας, οικονομική καχεξία , ανεργία, ανέχεια σε τεράστιες κοινωνικές ομάδες της χώρας.
Τον τελευταίο χρόνο κατέρευσαν τα πλέον βασικά κοινωνικά κεκτημένα τα οποία δεν άγγιξαν  τόσες κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο (ακόμα και η επταετής δικτατορία).
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι απλό. Γιατί δεν αντιδρούμε? Γιατί αυτή η παθητικότητα? Καταστρέφουν  την Ελληνική κοινωνία με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς είμαστε σχεδόν άπραγοι . Γιατί?
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι , οικονομικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί και ίσως πολλοί άλλοι. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε μερικούς.
  • Απόθεματα καταθέσεων:  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 200 δις. Euro καταθέσεις των Ελλήνων στις «Ελληνικές» τράπεζες πράγμα που σημαίνει οικονομικό απόθεμα στην ύστατη ώρα ανάγκης που λειτουργεί ανασταλτικά σε βίαιες αντιδράσεις μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού (πιο απλά δεν έφτασαν ακόμα στο αμήν).
  • Παραοικονομία:  Οι περισσότεροι οικονομολόγοι την εκτιμούν να φτάνει το 40% ως και 50% του ΑΕΠ της χώρας. Χρήματα που δεν δηλώνονται στην εφορία ΟΜΩΣ κυκλοφορούν στην αγορά και «υποκαθιστούν» ως ένα βαθμό το κλείσιμο της τραπεζικής στρόφιγγας.
  • ΜΜΕ:  Τα μέσα μαζικής ενωμέρωσης τα οποία έμμεσα στηρίζουν το μνημόνιο (είτε γιατί έχουν συμφέροντα με την παρούσα κυβέρνηση-βλέπε κρατικές διαφημίσεις,μεγάλα δημόσια έργα- είτε γιατί θα έχουν πρόσβαση στο πακέτο βοήθειας  110 δις της ΕΕ.) Με δεδομένη , δυστυχώς , την προσκόληση που έχει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην προκατασκευασμένη ενημέρωση των ΜΜΕ έχει αδρανοποιηθεί από την μαζική πλύση εγκεφάλου που δέχεται καθημερινά.
  • Μεγάλος κομματικός στρατός:  Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με τη διόγκωση του Δημόσιου τομέα δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κομματικός στρατός που πλησιάζει τα 2.000.000 ψηφοφόρους (υπολογίστε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους μαζί με τις οικογένειές τους). Αυτός ο «στρατός» είναι κλειδωμένος σχετικά με  τα κριτίρια πολιτικών επιλογών. Σε αυτή την τεράστια κοινωνική ομάδα τα πολιτικά, κοινωνικά,εθνικά, ιδεολογικά κριτίρια είναι εξαφανισμένα παντελώς. Κυριαρχεί ολοκληρωτικά ο κομματάρχης που με διόρισε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κομματικός αυτός στρατός είναι ο καθοριστικός παράγων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τώρα σε ποιο εκλογικό σχηματισμό ανήκει αυτός ο στρατός , το αφήνουμε στη κρίση σας.
  • Ιδεολογική κοινωνική μηχανική. Δυστυχώς πέτυχαν να μας εμφυτέψουν βαθιά στο υποσυνείδητο τα ιδεολογικά κατασκεύασματα περί  σοσιαλισμού , καπιταλισμού,δεξιάς,αριστεράς και άλλων πολλών. Ο κυρίαρχος κανόνας σε αυτά τα ιδεολογήματα είναι ο εξής:  Οι κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις που αγαπούν το λαό είναι οι σοσιαλιστικές-αριστερές ενώ οι κοινωνικά ανάλγητες είναι οι δεξιές. Με βάση αυτό τον κανόνα είναι αδύνατον σε «δεξιές»  κυβερνήσεις να πάρουν τέτοια μέτρα. Οι πλέον αποτελεσματικές για να το πετύχουν είναι οι «σοσιαλιστικές-αριστερές». Και αυτό το ιδεολόγημα έχει μετουσιωθεί σε πιστεύω για την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας και ουδετεροποιεί τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε μία συνειδητοποιημένη συλλογική αντίδραση.
  • Η ψυχοσύνθεση του Έλληνα :  Ο ατομικισμός και Εγωϊσμός του Έλληνα, που αποτέλεσε το βασικό συστατικό (στη θετική του εκδοχή) της δημιουργίας του πολιτεύματος της δημοκρατίας, είναι η τροχοπέδη σήμερα για οργανωμένη και συλλογική δράση. Έχουμε μία βασική ψευδαίσθηση. Την ψευδαίσθηση ότι δε ζούμε σε κοινωνίες αλλά σε μικρόκοσμους ή ακόμα και σε μικρούς κλειστούς γυάλινους πύργους. Δε μας αγγίζει όταν ένα εργοστάσιο κλείνει και μένουν άνεργοι 250 εργαζόμενοι ή όταν μία μεγάλη επαγγελματική  και κοινωνική ομάδα πλήτεται βάναυσα από σκληρά οικονομικά μέτρα. Τι μας νοιάζει αφού εμείς έχουμε δουλειά? ΛΑΘΟΣ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την  προώθηση από τους πλανητικούς «ηγέτες» του ατομικού μοντέλου ζωής και την κατακρήμνηση της συλλογικότητας αποτελεί λογικό επακόλουθο η απάθεια της  Ελληνικής κοινωνίας.
  • Το Τέλος των συνδικαλιστών:   Πολύ βασικό. Η συνδικαλιστική ηγεσία που θα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό για οργανωμένη κοινωνική αντίδραση έχει εξαγοραστεί πλήρως. Διατήρησε τα αποκλειστικά δικά της κεκτημένα προδίδοντας με τον  χειρότερο τρόπο  τους συμπολίτες τους . Τα τεχνάσματα μάλιστα των 24ωρων απεργιών περισσότερο λειτουργούν ως στιγμιαία εκτόνωση της λαϊκης οργής παρά συγκροτημένη μέθοδος αντίστασης.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλους λόγους για την ανύπαρκτη σχεδόν αντίδραση  της Ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα του ΔΝΤ. Οι παραπάνω  είναι πολύ βασικοί  και δυστυχώς λειτουργούν συνδιαστικά. Ο εντοπισμός των αιτιών της μη αντίδρασης του Ελληνικού λαού αποτελεί το πρώτο στάδιο. Το επόμενο βήμα θα είναι οι τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για συλλογική δράση.

Προσοχή bloggers!…πίσω από το τυρί … είναι η φάκα.!


Κυβέρνηση καλεί Διαδίκτυο! Είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία για διάλογο με τις ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου-bloggers και συντάκτες των ανεξάρτητων ιστοσελίδων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πηγάζει από την επιθυμία του πρωθυπουργού, να αποκτήσουν οι σκαπανείς του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.
Θέματα όπως η ασφαλιστική κάλυψη, η δημιουργία Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και οι διαπιστεύσεις μας στις ενημερώσεις κομμάτων και φορέων, είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν σε ανοιχτή διαβούλευση.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιάννη Ραγκούση και θα κληθούν όλοι οι bloggers, χωρίς εξαιρέσεις,να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσα από ανοιχτό διάλογο αλλά και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.
*Επιτέλους κάτι κινείται και ελπίζουμε να είναι στη σωστή κατεύθυνση…*
kourdistoportocali
Ο σχολιασμός …
Αγαπητοί που επικροτείτε την είδηση!…*.* μη χαίρεστε … να είστε σίγουροι ότι αυτό το κάλεσμα και αυτή γενικά η πρεμούρα που τους έπιασε για τα blogs και του bloggers δεν έχει καλό σκοπό!
Μυρίζει επιχείρηση χειραγώγησης της ελεύθερης έκφρασης γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα ελεγχόμενα μέσα και τους αβανταδόρους δημοσιογράφους που τους λιβανίζουν κάθε μέρα.
Οι περισσότεροι bloggers ασχολούνται σαν χόμπι τον ελεύθερο τους χρόνο και δεν έχουν ανάγκη της όψιμης προστασίας του φιλεύσπλαχνου κράτους!… (οι άνθρωποι είναι αστείοι … μιλάνε ακόμα και για ασφαλιστική κάλυψη των bloggers!!!!)
Οι εισπράκτορες του Δ.Ν.Τ καλά θα κάνουν να αφουγκραστούν τις φωνές απόγνωσης των ανέργων, των συνταξιούχων, των μισθωτών και των μικροεμπόρων και ας αφήσουν ήσυχους τους bloggers.
Εξάλλου ξέρουμε το πως εννοούν τον διάλογο τον οποίο απλά πραγματοποιούν για το θεαθήναι για να νομιμοποιήσουν τα ήδη προαποφασισμένα από αυτούς!!!
Τα blogs αυτή την στιγμή (παρόλα τα προβλήματα που δημιουργούν σκόπιμα οι εγκάθετοι τους) είναι ο μόνος χώρος ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο κάποιοι (πρόθυμοι) bloggers να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του δήθεν διαδικτυάκια Πρωθυπουργού μας ο οποίος πιθανόν μπαίνει μόνο σε ξένες ιστοσελίδες και δεν βλέπει στις εγχώριες το τι του σέρνουν οι επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες!
Εξάλλου δεν νομίζω ότι νομιμοποιούνται με κανένα τρόπο κάποιοι (επαναλαμβάνω πρόθυμοι!!!!) bloggers να εκπροσωπήσουν τους εκατοντάδες που ασχολούνται, συμμετέχοντας και δεχόμενοι τα προαποφασισμένα της ΔουΝουΤοκυβέρνησης!!!
Τέλος αν κάποιοι διαχειριστές blogs έχουν πρεμούρα να βάλουν τάξη στο διαδίκτυο ας ελέγχουν πιο σχολαστικά τα υβριστικά, τα αποπροσανατολιστικά και πολλές φορές προβοκατόρικα σχόλια. Αν δεν μπορούν ας δέχονται στα blogs τους μόνο επώνυμες αναρτήσεις και σχόλια υμνητικά για την κυβέρνηση και ας τα κάνουν Large και bold για να δηλώσουν την πλήρη υποταγή τους σε αυτήν!!!
Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός.
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Το βρήκα: εδώ
πηγή: http://gianniotis.blogspot.com

Διακύμανσης των spreads των τελευταίων 2 ετών

Του Απόστολου Παπαρίση
Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να μας λένε παραμύθια της Χαλιμάς, δηλαδή μεγάλα και αστήρικτα λόγια που δύσκολα τα πιστεύει κάποιος, ας κάνουμε μια υπόθεση. Είστε ιδιοκτήτης ή διευθύνων σύμβουλος σε μια πολυεθνική εταιρεία η οποία παρουσιάζει προβλήματα χρέους ενώ παράλληλα τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα, το λεγόμενο έλλειμμα. Τι θα λέγατε στους πιστωτές (δανειστές) σας; Ότι είστε ψεύτης; Ότι η εταιρεία σας είναι υπό πτώχευση; Ότι κινδυνεύει να χάσει την ακίνητη περιουσία της; Ότι είναι η πιο διαφθαρμένη εταιρία στην Ευρώπη; Ότι η προσπάθεια για ανάκτηση της αξιοπιστίας της είναι ένα εγχείρημα τόσο δύσκολο, όσο να αλλάξει ρότα ο Τιτανικός; Ότι το προσωπικό σας είναι άχρηστο; Ή μήπως θα τους απειλούσατε …με πιστόλι; Η απάντηση απλή και δεν χρειάζεται να είστε οικονομολόγος. Εάν είχατε εργαστεί ή μάλλον αν είχατε διαχειριστεί έστω τα οικονομικά του σπιτιού σας δε θα το σκεφτόσασταν καν. Η λαϊκή σοφία λέει, «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει». Και μας πλάκωσε… Ελάτε τώρα και πάρτε το μέρος των πιστωτών μας. Θα δανείζατε με καλύτερο επιτόκιο μία αναξιόπιστη και σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρεία με κίνδυνο να χάσετε τα λεφτά σας ή μία άλλη εύρωστη, με επιχειρησιακό σχέδιο και με προοπτική; Κι εδώ η απάντηση είναι μονόδρομος.
Στον πίνακα της διακύμανσης (ανά τρίμηνο) των spreads των τελευταίων 2 ετών αποτυπώνεται, σταδιακά, η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης των δανειστών μας στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Στις 31 Οκτωβρίου του 2008 τα spreads ήταν μόλις στις 161 μονάδες βάσης, στις 31 Οκτωβρίου 2009 142, ενώ ένα χρόνο μετά πανηγυρίζουμε γιατί από την ανώτερη τιμή των 952 μονάδων (7 Σεπτεμβρίου 2010) βρέθηκε στις 786. Είναι γνωστό ότι οι αγορές είναι σκληρές και απάνθρωπες, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για 4 μήνες μας περίμεναν. Περίμεναν να φανούμε σοβαροί και να πάρουμε μέτρα. Γιατί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν. Για να αλλάξει όμως η συντεχνιακή αυτή νοοτροπία που εμποτίσθηκε στο DNA των Ελλήνων κυρίως με ευθύνη του Ανδρέα Παπανδρέου έπρεπε να υπάρξει ένα minimum συναίνεσης της αντιπολίτευσης. Ότι δηλαδή γίνεται σήμερα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη ΝΔ. Είδατε ποτέ τον κ. Σαμαρά με υψωμένη γροθιά να ξεσηκώνει τον κόσμο σε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό ή να δακρύζει από τα υποτιθέμενα δακρυγόνα διαμαρτυρόμενος για τις εμπορικές (το ΠΑΣΟΚ τις αποκαλούσε αποικιοκρατικές) συμφωνίες με τους Κινέζους ή να τάζει λαγούς με πετραχήλια; Όχι μόνο δεν τον είδατε, αλλά αντίθετα η ΝΔ ψήφισε μία σειρά αντιλαϊκών πλην όμως αναγκαίων νομοσχεδίων όπως αυτό της απελευθέρωσης των μεταφορών.
Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας μου επί των κυβερνητικών λανθασμένων χειρισμών των πρώτων 100 ημερών μέχρι δηλαδή να αποφασίσουν με μεγάλη καθυστέρηση να ακολουθήσουν (δυστυχώς με λάθος τρόπο) μέρος του προγράμματος της ΝΔ (τακτοποίηση ημιυπαίθριων, απόσυρση οχημάτων, επενδύσεις Κινέζων, μεταρρύθμιση στην παιδεία, απελευθέρωση επαγγελμάτων κλπ), αναφέρω και τούτο. Τα spreads των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου δεν είχαν ξεπεράσει τις 400 μονάδες βάσης. Τόσο περίπου είναι σήμερα και το spread της Ιρλανδίας, που όμως ανακοίνωσε ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας για το 2010 θα εκτοξευθεί στο 32% του ΑΕΠ (2,5 φορές πάνω από το δικό μας), ενώ το δημόσιο χρέος της είναι της τάξεως του 115% του ΑΕΠ (όσο περίπου και το δικό μας). Γιατί οι αγορές δεν τους «τσακίζουν» όπως έκαναν εμάς; Γιατί ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ή ο Ισπανός ή ο Πορτογάλος ουδέποτε κατηγόρησαν τη χώρα τους ή το λαό τους; Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου …

Ο Διονύσης Σαββόπουλος κάνει μάθημα Ελληνικών στην Διαμαντοπούλου

Πρέπει να σας πω ότι δεν ήμουν πάντοτε υπέρ των τόνων.
Τούς θεωρούσα διακοσμητικά στολίδια, κατάλοιπα άλλων εποχών, που δεν χρειάζονται πια. Και καθώς δεν ήμουν ποτέ καλός στην ορθογραφία, το μονοτονικό με διευκόλυνε
. Βέβαια, η γλώσσα χωρίς τόνους φάνταζε στα μάτια μου σαν σεληνιακό τοπίο, αλλά νόμιζα ότι αυτό ήταν μια προσωπική μου εντύπωση, θέμα συνήθειας. Ώσπου συνέβη το εξής:
Είχα βρεθεί για ένα διάστημα ν’ ακούω συστηματικά, καινούργια ανέκδοτα τραγούδια, επωνύμων και ανωνύμων, για λογαριασμό τής δισκογραφικής εταιρείας “ Λύρα”, προκειμένου αυτή να τα ηχογραφήσει ή να τα επιστρέψει στους συνθέτες.
Είναι δύσκολο ν’ απορρίπτεις και ακόμα δυσκολότερο να εξηγείς το γιατί. Όταν βέβαια το τραγούδι είναι τετριμμένο ή άτεχνο, η εξήγηση είναι εύκολη. Μού συνέβη όμως να δω τραγούδια όπου οι στίχοι δεν ήταν άσχημοι και η μουσική δεν ήταν τυχαία, επιπλέον ταίριαζε θεματικά και με τους στίχους. Κι όμως, το τραγούδι συνολικά δεν “ κύλαγε” όπως λέμε( οπότε το επιστρέφαμε στον ενδιαφερόμενο με διάφορες ασάφειες και υπεκφυγές.
Το πράγμα με απησχόλησε. Έφερνα στο μυαλό μου μεγάλες ωραίες επιτυχίες, παλιά τραγούδια (…) και τα συνέκρινα μ’ αυτά που απέρριπτα, ώσπου μετά από μήνες διεπίστωσα κάτι πολύ απλό: Όταν μια μουσική μετατρέπει συστηματικά τις μακρές συλλαβές σε βραχείες ή όταν ανεβάζει την φωνή εκεί όπου υπάρχει απλώς μια περισπωμένη, ενώ την κατεβάζει συστηματικά εκεί που υπάρχει ψιλή οξεία, όταν δηλαδή η μουσική κινείται αντίθετα -προσέξτε, αντίθετα όχι στο ρυθμό τού ποιήματος, αλλά αντίθετα στις αναλογίες τονισμού και αντίθετα στην ορθογραφία του- τότε όσο έξυπνη και να ‘ναι, κάνει το τραγούδι δυσκίνητο και ασθματικό.
Στα πετυχημένα τραγούδια δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια, όταν γράφει κανείς πάνω σ’ ένα ρυθμό ή σ’ ένα μουσικό δρόμο, πρέπει να ακολουθήσει τα καλούπια τους, οπότε θα υπάρχουν σημεία όπου αυτή η πείρα που περιέγραψα, δεν τηρείται.
Αυτό όμως θα συμβεί μόνον όταν δεν γίνεται αλλιώς. Και πάντα η βιασμένη λέξη θα τοποθετείται έτσι ώστε να προηγούνται και να έπονται επιτυχείς στιγμές, ώστε να μειώνεται η εντύπωση τής ατασθαλίας, η οποία έτσι συνδυασμένη ωφελεί, διότι το τραγούδι αλλιώς θα ήταν μηχανικό. Κάτι τέτοιο δεν το είχα προσέξει. Και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι οι τόνοι και τα πνεύματα ίσως να μην ήταν διακοσμήσεις, ίσως να είχαν λόγο.(…)
Μέσα στο στούντιο είχα και δύο εκπλήξεις. Να η πρώτη: Προσπαθώντας να ακούσω την διαφορά οξείας και περισπωμένης, διάβασα την φράση: “ Λυγά πάντα η γυναίκα”. Το “ πάντα” ακούγεται ψηλότερα από το “ λυγά” που παίρνει περισπωμένη. “ Λυγά πάντα η γυναίκα’ ακούγεται όμως περιέργως ψηλότερα κι από το “ γυναίκα”, που όμως παίρνει οξεία. Γιατί άραγε; Τηλεφώνησα σ’ έναν φίλο και έμαθα ότι η “ γυναίκα” οφείλει να παίρνει παρισπωμένη, διότι είναι τής τρίτης κλίσεως, η οποία όμως καταργήθηκε, γι’ αυτό πήρε οξεία η “ γυναίκα”.
Να λοιπόν, που από άλλο σημείο ορμώμενος, αναγκάστηκα να συμφωνήσω ότι κακώς καταργήθηκε η τρίτη κλίση αφού στην φωνή μας εξακολουθεί να υπάρχει “ Λυγά πάντα η γυναίκα” λοιπόν και παίρνει και περισπωμένη. Η δεύτερη έκπληξη: Έδωσα σ’ έναν ανύποπτο νέο, που παρευρισκόταν στο στούντιο, να διαβάσει λίγες φράσεις. Εκεί μέσα είχα βάλει σκοπίμως την ίδια λέξη ως επίθετο και ως επίρρημα, διότι είχα πάντα την περιέργεια να διαπιστώσω αν προφέρουμε διαφορετικά το ωμέγα από το όμικρον. Ακούστε τις φράσεις:
Είν’ ακριβός αυτός ο αναπτήρας. Ας μην είν’ ωραίος, έχει την αξία του. Ναι, ακριβώς αυτό ήθελα να πω”.
Ακουστικώς δεν παρατήρησα διαφορά. Έκοψα τις δύο λέξεις και τις κόλλησα την μία κατόπιν της άλλης. Ακούστε το!
“ Ακριβός… ακριβώς”.
Ελάχιστη διαφορά στο αυτί’ ο ηχολήπτης μόνον επέμενε ότι το δεύτερο είναι κάπως πιο φαρδύ. Ας το ξανακούσουμε:
“ Ακριβός… ακριβώς”.
Ασήμαντη διαφορά. Συνδέσαμε τότε τον παλμογράφο. Να το διάγραμμα του επιθέτου ακριβός, όπως προέκυψε, και να το πολύ πλουσιότερο τού επιρρήματος. Δεν είναι καταπληκτικό;
Όταν το είδα, τα μηχανήματα του στούντιο μού φάνηκαν σαν όργανα του παραμυθιού. Ο παλμογράφος μού φάνηκε σαν μια σκαπάνη που, κάτω από το έδαφος της καθημερινής ομιλίας, ανακαλύπτει αυτό που δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, έστω μέσα σε χειμερία νάρκη, αυτό που συνειδητοποίησαν και προσπάθησαν να μνημειώσουν οι Αλεξανδρινοί δύο χιλιάδες χρόνια πριν.
Τίποτε δεν χάθηκε.
Όλα υπάρχουν.
Αρκεί να προσέξουμε αυτό το τραγούδι της καθημερινής ομιλίας που πηγαινοέρχεται συνεχώς ανάμεσά μας. Ακούστε πώς ηχούν οι τονισμοί. Ακούστε τα μακρά. Ακούστε την λαϊκή τραγουδίστρια πώς αποδίδει το ωμέγα ή την ψιλή οξεία (…).
Τέλος, ακούστε την θεία φωνή του Ανδρέα Εμπειρίκου, την παράξενη απαγγελία που κυνηγά την λάμψη της οξείας, τον πλούτο της διφθόγγου, τους τόνους και την ορθογραφία, σαν μουσικά σύμβολα μιάς φωνής που προϋπάρχει αδιάκοπα και οδηγεί το ποίημα.(…)
Δεν περιφρόνησα καμμιά άποψη και δεν κολάκευσα καμιά. Προσπάθησα να πω τρείς φορές τρείς αλήθειες.
Πρώτον: Τα ελληνικά είναι τραγούδι. Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να απλοποιήσει ένα τραγούδι ή να το δει πρακτικά. Γιατί να δούμε λοιπόν τα ελληνικά, πρακτικά;
Δεύτερον: Όποιος σταθεί αλαζονικά απέναντι στα ρεφρέν που τον ψυχαγώγησαν διά βίου, στρέφεται εναντίον της προσωπικής του ιστορίας και πίστης. Τα ίδια μπορεί να πάθει ένας λαός με την γλώσσα. Ιδίως αν η γλώσσα του είναι τα ελληνικά.
Τρίτον: Τα ελληνικά ως τραγούδι είναι ανυπόφορα δύσκολα. Κανείς δεν τα βγάζει πέρα με τα ελληνικά. Απέναντι στα ελληνικά θα είμαστε πάντα φάλτσοι και αγράμματοι. Αλλά τί να γίνει; Σημασία έχει η συνείδηση ότι τα μιλάμε, όχι για να γίνουμε δεξιοτέχνες, αλλά για να γίνουμε άνθρωποι.
Ευχαριστώ.
πηγη: http://palio.antibaro.gr/

Κε πρωθυπουργέ της διεφθαρμένης χώρας, γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο μάρτυρας-θησαυρός του σκανδάλου της Siemens;




Μόλις η Εξεταστική για την Siemens ακούμπησε κόκκαλο με τον μιζαδόρο του Καλάμου, Παντελεήμονα Καρακώστα να πρωταγωνισθεί σ ένα σκοτεινό γαιτανάκι μίζας που ενέπλεκε στην υπόθεση όλο το "καλό κόσμο" των επιχειρήσεων και των δημοσίων οργανισμών ξαφνικά έπεσε σκοτάδι!

Που κρύβεστε κε Βαλυράκη μας, σε ποια βρώμικα σοκάκια δεν έχετε τη γενναιότητα να ρίξετε φως;

Κι εσείς κε πρωθυπουργέ της διεφθαρμένης χώρας, πως και γιατί ανέχεστε να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τόσο σημαντικός μάρτυρας όπως ο Παντελήμων Καρακώστας;

Πολύ φοβούμαι κε πρωθυπουργέ της διεφθαρμένης χώρας πως οι Εξεταστικές που στήνετε-όπως και οι προκάτοχοί σας-δεν είναι παρά η νομιμοποίηση της συγκάλυψης και στη προκειμένη περίπτωση έχετε προσωπική ευθύνη γι αυτή την ξεφτίλα.

Είστε πρωθυπουργός μιας διεφθαρμένης χώρας κε Παπανδρέου.

Στο χέρι σας είναι ν αποφασίσετε αν θα την παραδώσετε ακόμη πιο διεφθαρμένη στον διάδοχό σας...

Οι πράσινοι λάτρεις του νεοοθωμανισμού (το κράτος – οπερέτα έχει και τον Ρασπούτιν που του αξίζει).

Εάν αναρωτιέστε ποιοί θέλουν ένα νεοοθωμανικό κράτος δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Ο πολυπολιτισμός του οθωμανικού παραδείσου της “ανοχής”, όπου “ανοχή” σημαίνει άνδρες, γυναίκες και ΠΑΙΔΙΑ στις υπηρεσίες του σουλτάνου. Εισαγγελέας; Χαχαχα! Ένα κράτος – Δραγώνα έχει ΚΑΙ τους εισαγγελείς που του αρμόζουν, όπως και τον ανάλογο Ρασπούτιν.
balianatos paidia

balianatos paidia

This movie requires Adobe Flash for playback.

Ε όχι, μην αρχίσετε να ουρλιάζετε πάλι “που είναι ο εισαγγελέας”!!! Το φροντίσαμε εμείς και αυτό:

 

http://olympia.gr/2010/10/10/the-greek-rasputin/#more-33500

Οι πυροσβέστες τα έκαναν μούσκεμα…

Ο κ. πρωθυπουργός, παρά τη γενική απαξίωση της φερεγγυότητας του πολιτικού λόγου της κυβέρνησής του, που προκαλείται από την απόλυτη διάψευση των ασύστολων υποσχέσεών της, συνεχίζει απτόητος να κινείται στον ίδιο δρόμο της εσκεμμένης παραπλάνησης.
Η διαφορά, με το παρελθόν, είναι, όμως, ότι πλέον οι διαβεβαιώσεις καταρρέουν πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας…
Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, παράλληλα με τις μεγαλόστομες διατυπώσεις για «ιστορικό πατριωτικό καθήκον» και για «πυροσβέστες», καθησύχασε την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία λέγοντας «θα αποδείξουμε ότι υπάρχει η Ελλάδα της ειλικρίνειας και δε θα χρειαστούν μέτρα που θα επιβαρύνουν τον πολίτη».
Πριν προλάβουν, όμως, οι πολίτες να εκτιμήσουν την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ ότι από 1ης Ιανουαρίου 2011 αυξάνονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 13,7% στις μικρές οικιακές καταναλώσεις ως 800 kwh το τετράμηνο.
Την πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» υπονόμευσαν, όμως, και οι δηλώσεις εκπροσώπων της Τρόικα σε υψηλότατο επίπεδο. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να αποφασιστούν νέες προσαρμογές…
Την ίδια ώρα η «πυροσβεστική» πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε:

  • την ύφεση στο 3,7%,
  • τον πληθωρισμό στο 5,6%, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ακρίβειας, και με προοπτικές περαιτέρω ανόδου,
  • τον δείκτη του λιανεμπορίου στις -45 μονάδες,
  • τον δείκτη της βιομηχανίας στις -24 μονάδες,
  • τον δείκτη του κατασκευαστικού τομέα στις -66 μονάδες,
  • τις πωλήσεις στα αυτοκίνητα στο -31,9% για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 ως προς το αντίστοιχο του 2009,
  • σε μεγάλη μείωση του αριθμού των χειρουργείων, παρά την αυξανόμενη προσέλευση ασθενών!
Επιπλέον, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5%, ενώ για το 2012 στο 15%.
Δηλαδή περίπου 200.000 περισσότερους ανέργους (!) από τους ήδη εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ σήμερα.
Μάλιστα, σε σχετική μέτρηση το 32% των ερωτηθέντων εταιρειών της βορείου Ελλάδος εκδήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας ( NGBI 500, “ Interview ”) .
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «πρώτου ημιχρόνου» μιας κυβέρνησης που έχει υποβιβαστεί σε απλό διεκπεραιωτή των όρων του Μνημονίου.
Πριν, όμως, ξεκινήσει ένα ανάλογης «επιτυχίας» δεύτερο ημίχρονο, είναι βέβαιο ότι αυτά τα «θαυμάσια» αποτελέσματα όπως και η πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» θα εκτιμηθούν κατάλληλα από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=66320&Itemid=455

Δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.

Διαβάστε το απόσπασμα του  άρθρου των Irish Times :
Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” Mr Jüncker said. “It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself.”….
Δείτε τώρα τι λέει στο ΣΚΑΙ, επί του θέματος:

Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα και σάλο στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι ήταν γνωστό το ελληνικό πρόβλημα στους Ευρωπαίους και πως έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως κυβερνά μια διαφθαρμένη χώρα.
Δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.
Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει “Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».
Ταυτόχρονα, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.
Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.
«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».
«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του».


http://www.skai.gr/news/politics/article/153794/politiki-thyella-gia-ton-prothypoyrgo-poy-gnorize/

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/irish-times.html

Μια μαύρη τρύπα ονόματι Ελλάς...

Eναν έξυπνο παραλληλισμό έκανε ο αναγνώστης της στήλης κ. Γεώργιος Γρύλος χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «“ορίζοντα γεγονότων”, ένα σημείο δηλαδή πέρα από το οποίο οι φυσικοί νόμοι όπως τους γνωρίζουμε δεν ισχύουν. Τέτοιοι “ορίζοντες γεγονότων” είναι π.χ. οι μαύρες τρύπες του Διαστήματος».


Ετσι λοιπόν στην Ελλάδα, παρατηρεί ο επιστολογράφος: «α) Ο ανταγωνισμός αυξάνει τις τιμές ενώ ο περιορισμός του τις μειώνει. β) Το κάπνισμα είναι κοινωνικό αγαθό και οι μη καπνίζοντες έχουν υποχρέωση να καπνίζουν παθητικά γιατί αλλιώς θα κλείσουν μπουζουξίδικα και άλλα ιδρύματα. γ) Το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να....
δίνει εργασία σε εκπαιδευτικούς και όχι για να εκπαιδεύει. δ) Το κράτος υπάρχει για να δίνει δουλειά σε δημοσίους υπαλλήλους και όχι για να εξυπηρετεί πολίτες. ε) Οι βουλευτές υπάρχουν για να ελέγχονται από την κυβέρνηση και όχι για να την ελέγχουν. Υπάρχουν και άλλες ωραίες και απόλυτα φυσιολογικές αντιλήψεις, οι οποίες μας κατέστησαν πράγματι μια ανοικονόμητη μαύρη τρύπα... Τουλάχιστον στο επίπεδο αυτό καταφέραμε να εφαρμόσουμε την κβαντομηχανική στον μεγάκοσμο... Μας αξίζει λοιπόν τουλάχιστον ένα βραβείο Νομπέλ Φυσικής ανά κάτοικο για να μη βγει ψεύτης και ο πρόεδρος της Βουλής».


Να προσθέσουμε, λοιπόν, ότι στον «ορίζοντα γεγονότων» που λέγεται Ελλάς, οι τηλεαστέρες των καναλιών αναρωτιούνται γιατί δεν περικόπτονται περισσότερο οι δαπάνες του κράτους και γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά. Ολοι ζητούν να περικοπούν οι σπατάλες του κράτους, αλλά κάθε μεμονωμένη περικοπή είναι ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός. Οι εφοριακοί διαμαρτύρονται με πορείες στους δρόμους κατά της φοροδιαφυγής. Το ΚΚΕ δίνει μάχες κατά των απολύσεων και ταυτοχρόνως απολύει από τις επιχειρήσεις του. Το κοινωνικό έργο κάποιων επαγγελματιών είναι τόσο πολύτιμο, που φορτηγατζήδες, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και λοιποί δίνουν μάχες να μην το παράγουν κι άλλοι. Τα πανεπιστήμια οφείλουν να μην έχουν καμία σχέση με την αγορά, αλλά οι απόφοιτοί τους να απορροφώνται αμέσως από την αγορά. Η αξιολόγηση θα δημιουργήσει χειρότερα πανεπιστήμια.
Οπότε και το Νομπέλ μάλλον λίγο μας πέφτει. Αν υπάρχουν κι άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω, μάλλον πάμε για διαγαλαξιακό βραβείο Φυσικής...


Π. Μανδραβέλης – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή:  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_131_09/10/2010_418004

“Κλείδωσε” το νέο Μνημόνιο για δέκα (τουλάχιστον) χρόνια...


Οι νεότερες πληροφορίες μας λένε λοιπόν ότι κλείδωσε το νέο Μνημόσυνο για την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσουν οι κρίσιμες γι’ αυτήν εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να μη φάει χοντρό «μαύρισμα» και θα ανακοινώσει συμφωνία για την επέκταση της....
πληρωμής του δανείου από την Τρόϊκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανεισμού η οποία ουσιαστικά σημαίνει επιτήρηση για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Υπό το βάρος της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και με τη δικαιολογία ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από το 15% το 2009, επομένως δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για κάτω από 3% το 2013, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να σερβίρει στον κόσμο  πιο ήπια το νέο Μνημόνιο.

Σε ρόλο… Μάστερ Σεφ ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή. Πιθανότατα δε θα δούμε τον πρωθυπουργό από το Καστελόριζο να ανακοινώνει κάτι τέτοιο, διότι το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο.

Ετσι, μετά την 14η Νοεμβρίου, οπότε θα κλείσει το εκλογικό μέτωπο, θα σερβιριστούν τα νέα μέτρα που θα μπουν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θεωρούνται σίγουρα.

Τη Δευτέρα στην Αθήνα έρχονται οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας για να συζητήσουν και να απαιτήσουν νέα μέτρα για το 2011.

Πάντως, το ενδεχόμενο επέκτασης της εξόφλησης του δανείου, και πιθανώς ενός ακόμη δανείου, προκαλεί τριγμούς στην ΕΕ καθώς οι Γερμανοί πολίτες κατά κύριο λόγο δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται.

Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη καθώς δε φαίνεται φως στο τούνελ. Και παρ’ ότι μας έλεγαν ότι από το 2013 οι κόποι και οι θυσίες θα φανούν και θα πάρουμε και κοινωνικό μέρισμα (πασοκική μπαρούφα δηλαδή), τώρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
2020 και βλέπουμε ενώ θα έχουμε ένα χρέος που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να σπάσει τον «τσαμπουκά» της κοινωνίας.

Στην ομιλία του χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, ουσιαστικά κούνησε το δάκτυλο στην κοινωνία και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε με έντονο ύφος ότι, είτε φωνάξουμε, είτε διαμαρτυρηθούμε, είτε ακόμα καταψηφίσουμε τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το μνημόνιο θα εφαρμοστεί πιστά και απαρέγκλιτα για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά οι απόλυτα πειθήνιοι βουλευτές του χειροκροτούσαν ζωηρά.

Εμείς εκτιμούμε ότι η στάση αυτή του κ. Παπανδρέου, το ύφος του και η....
εκνευριστική αδιαφορία του για τις δικές μας αγωνίες και τις δικές μας απόψεις, στόχο έχουν να φοβίσουν, να κόψουν τον αέρα και να κάμψουν το ηθικό των ανησυχούντων πολιτών, περνώντας το μήνυμα «φωνάξουμε δεν φωνάξουμε» στο τέλος θα το βουλώσουμε θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια και θα εξαθλιωθούμε για να γλιτώσουν τα συμφέροντα της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης και των ξένων τοκογλύφων.

Ταυτόχρονα τα κομματικά συνδικάτα αποσύρονται από οποιαδήποτε διεκδίκηση και στήριξη της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά του ΣΕΒ δινόταν αμέριστη συμπαράσταση στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του μνημονίου.

Πιστεύουμε όμως, ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν εκνευρισμό και μάλλον αυτός ο εκνευρισμός προέρχεται από το ότι τα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση από την κοινωνία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την ίδια.


Η ιστορία της Ελλάδας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως τις μέρες μας

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ... ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚ.ΠΟΛΕΜΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 13,5 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΛΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

http://freskoprama.blogspot.com

ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΑΚΙ

Η ηλεκτρονική κάρτα πολίτη έρχεται και πολύ σύντομα και το τσιπάκι που θα εμφυτεύεται στο δέρμα .

Πολλοί ανησυχούν γι' αυτές τις εξελίξεις ...

Οι χριστιανοί ιδίως , που υποπτεύονται οτι στις κάρτες και τα τσιπάκια θα υπάρχει το 666 .

Εμείς ανησυχούμε ;
Το πιό ανησυχητικό , κατά την γνώμη μου , είναι το οτι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν ανησυχεί γι' αυτήν την multicultural κοινωνία των λοβοτομημένων τηλεθεατών που αρχίζει να δημιουργείται .Το τσιπάκι είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα .

Τί προβλέπω :
Η πλειοψηφία των χριστιανών θα δεχτεί το τσιπάκι ( αφού οι πρώτοι που θα το φορέσουν θα είναι μητροπολίτες ) . Κάποιοι αντάρτες γύρω απο κάποιους Εσφιγμενίτες ίσως προβάλλουν αντιστάσεις .
Για όσους σκέπτονται να πούν "ΟΧΙ" στο τσιπάκι ιδού μερικές κατευθυντήριες ιδέες :


1) Ξεχάστε την λύση "Εχω ένα μικρό κτηματάκι , θα παράγω την τροφή μου και δεν χρειάζομαι το τσιπάκι" .Μεμονωμένοι καλλιεργητές ή θα συλληφθούν ( ακόμα και οι παραδοσιακοί σπόροι τότε θα είναι παράνομοι !) ή θα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ( τί τους φέραμε τόσους πακιστανούς ; για να έχουμε φθηνούς δολοφόνους )

2) Μόνο ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις με ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ στην Πίνδο έχουν ελπίδα να επιβιώσουν για λίγο . Δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ( και οι χριστιανοί μέσα ) να καταλάβουμε μια περιοχή και να έχουμε το δικό μας αντάρτικο κρατίδιο . Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούμε τις πληροφορίες που περιέχονται στις ιστοσελίδες http://www.ftiaxno.gr/ και http://laloslal.t35.com/biocall.html .


Έστω οτι κάναμε αυτό το κρατίδιο . Τί θα γίνει μετά ;

ΣΕΝΑΡΙΟ Α' : Όλοι οι υπόλοιποι σκλάβοι των πόλεων μιμούμενοι εμάς επαναστατούν και ο καπιταλισμός γίνεται παρελθόν .

ΣΕΝΑΡΙΟ Β' : Οι σκλάβοι των πόλεων δεν επαναστατούν . Η n ε a ta ξη μας μεταδίδει ασθένειες ( με βιολογικά όπλα ) ή μας βομβαρδίζει με την δικαιολογία οτι υποθάλπαμε τρομοκράτες .

ΣΕΝΑΡΙΟ Γ' : Οι σκλάβοι δεν επαναστατούν και η ne a taxi δεν μας βομβαρδίζει . Αυτό είναι το σενάριο του μυθιστορήματος "Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" και το βρίσκω απίθανο .

pythas.t35.com


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_3526.html

AΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Όταν πριν από 200 χρόνια το νεοσύστατο ελληνικό κράτος...

βρισκόμενο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, στράφηκε στην Ευρώπη προς αναζήτηση δανεικών κεφαλαίων, οι έμποροι χρέους έθεσαν για πρώτη φορά σε λειτουργία έναν τύπο ομολόγων που είχαν κατασκευαστεί μερικές δεκαετίες νωρίτερα, τα οποία ονομάζονταν ‘καλυμμένα’.

Επρόκειτο για δάνεια που διέπονταν από μία ειδική νομοθεσία εξαιρετικά ευνοϊκή για τους δανειστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, καλύπτονταν επί του συνόλου του δανείου τους προς την Ελλάδα με εμπράγματες ασφάλειες επί της δημόσιας περιουσίας και είχαν την άδεια να εποπτεύουν την ελληνική οικονομία και να αποφασίζουν πώς θα γινόταν η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζονταν πρώτα η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων και έπειτα οτιδήποτε άλλο, όπως δαπάνες για την άμυνα, για δημόσια έργα, για την υγεία κλπ.

Στην Ελλάδα του σήμερα συμβαίνει κάτι παρόμοιο, με το μηχανισμό στήριξης να αποτελεί στην ουσία του ένα μηχανισμό μεταφοράς του ελληνικού χρέους από τις τράπεζες προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τα κράτη της ΕΕ με την παράλληλη μετατροπή του ελληνικού χρέους από διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο σε διεπόμενο από το αγγλικό και από ελεύθερο από εμπράγματες ασφάλειες επί του ελληνικού δημοσίου σε επιβαρυμένο με αυτές αλλά και με την άδεια στους νέους δανειστές της Ελλάδας να διαχειρίζονται τα οικονομικά της έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ότι οι αποπληρωμές των δόσεων θα γίνονται κανονικά. Αν οι δόσεις πληρώνονται στην ώρα τους η Ελλάδα θα μπορεί να παραμένει στην αγκαλιά του μηχανισμού στήριξης.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί καθώς το ελληνικό χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται και θα ανέρχεται στα 400 δις ευρώ μέχρι το 2012 (στοιχεία από το Bloomberg) ενώ, ήδη, σήμερα οι δόσεις της Ελλάδας ανέρχονται στα 4 δις ευρώ μηνιαίως, ποσό το οποίο είναι υπέρογκο.

Επιπλέον και ως γνωστό, η Ελλάδα δεν ελέγχει το νόμισμα της ώστε να μπορεί να το υποτιμήσει, δεν έχει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων ώστε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ταλανίζεται από τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας ενώ τρέχει ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα με τα σκληρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης τουλάχιστον από το 1980 (σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ).

Έτσι, ένα σενάριο που δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε είναι αυτό που θέλει τις ανάγκες της Ελλάδας για δανεικά κεφάλαια να αυξάνονται στα επόμενα χρόνια την ώρα που η ικανότητα της για αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων θα μειώνεται. Όταν η Ρωσία είχε βρεθεί σε ένα λιγότερο ασφυκτικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον από αυτό στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αναγκάστηκε να πουλήσει 20 από τις 27 χιλιάδες δημόσιες επιχειρήσεις της περίπου στο 10% της πραγματικής τους αξίας (μεταξύ του 1993 και 1995) αλλά ακόμη και έτσι δε μπόρεσε να αποτρέψει την χρηματοπιστωτική κρίση που τη χτύπησε λίγα χρόνια αργότερα, φτάνοντας την στα όρια της πτώχευσης. Μα ακόμη και αν η Ελλάδα αποφασίσει να πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, τα χρήματα που θα συγκεντρώσει είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που απαιτούνται για να βγει από την κρίση στην οποία έχει επέλθει. Υπάρχει, όμως, κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να βγάλει προς πώληση και σύμφωνα με πληθώρα στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα αλλά και με στοιχεία από πρόσφατη έρευνα του Bloomberg αυτό είναι δημόσια γη και ελληνικά νησιά που ανήκουν στο κράτος, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τα 300 δις ευρώ.

Και πριν βιαστεί κανείς να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η Ελλάδα να προβεί σε μία τέτοιου είδους πώληση είναι καλό να λάβει υπόψη του ότι, ήδη, από τον Ιανουάριο του 2010 έχουν γίνει σχετικές δηλώσεις από Έλληνες ιθύνοντες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τέτοιας πρόθεσης, ενώ μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το μηχανισμό στήριξης οι δανειστές της Ελλάδας έχουν, πλέον, το δικαίωμα να βγάλουν μόνοι τους αυτήν την κρατική περιουσία προς πώληση προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που της έχουν δανείσει, σε περίπτωση που η Ελλάδα καθυστερήσει στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων της. Και αν τελικά το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί και η Ελλάδα αναγκαστεί να πουλήσει δημόσια γη και ελληνικά νησιά προκειμένου να ξεπληρώσει τους δανειστές της, το κακό που θα την έχει χτυπήσει θα είναι διπλό καθώς από τη μία θα έχει χάσει για πάντα εδάφη της και από την άλλη θα τα έχει δώσει σε τιμή ευκαιρίας μέσα σε ένα καθεστώς οικονομικής απελπισίας. Το χειρότερο όλων, ωστόσο, θα είναι αν μία τέτοια κίνηση βρει έρεισμα στο λαό, ο οποίος όντας σε κατάσταση εξαθλίωσης αποδεχτεί κάτι που μέχρι τότε θα θεωρούσε αδιανόητο.

Πάνος Παναγιώτου,
Διευθυντής Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικής Ανάλυσης 

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_4529.html

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 

Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η

άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.

Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.

Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ' αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.

Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο: Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας, στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά η σημερινή κυβέρνηση.


Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.

Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η αποδοχή του χρέους νομιμοποιείται μέσω της παραδοχής ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Εάν δεν συμφωνείτε με την αλητεία που αποπνέει το δεύτερο (μήνυμα), είναι βέβαιο ότι υποσυνείδητα αρνείστε το πρώτο. Αυτό διαμορφώνει μια νέα εθνική ιδεολογία και μια νέα ηθική στη χώρα ικανές να προκαλέσουν νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες παλεύουν για την ίδια τους την εθνική και κοινωνική οντότητα και όχι για να περισώσουν όσα μπορούν από το ατομικό τους εισόδημα. Με ανεργία στο σημερινό ύψος, που μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε «λογική» στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τα «εργασιακά δικαιώματα» ακούγονται μάλλον σαν φάρσα, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν η χώρα σου κατακτάται από αυτούς που ορίζουν τον μόνον εξ' αδιαιρέτου πλούτο της (το χρέος της), και όταν αυτή υποθηκεύεται μέσω μηχανισμών σωτηρίας των τραπεζών και ενός νομίσματος, που ολοκληρώνει τη λειτουργία τους, υπό την ηγεμονία μιας διεθνούς ελίτ, τότε η πολιτική λαμβάνει άλλη διάσταση. Μετατρέπεται σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν θύματα, ενώ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο και έτοιμο.Λύσεις θα δώσει το κίνημα και όχι αυτοί που θα το ορίσουν πολιτικά. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική μορφή ηγεμονίας, η οποία δεν ταιριάζει με την γνωστή μορφή ηγεσίας που έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες, καθώς είναι μέρος της παλαιάς δομής που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε. Νέοι πολιτικοί φορείς απαιτείται να συγκροτηθούν, ανοιχτοί, με αμεσοδημοκρατικό πνεύμα και βαθιά πίστη ότι η ελευθερία μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, μόνο στο πλαίσιο μια αγωνιστικής πολυκομματικής κοινωνικής οργάνωση, με κοσμοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Είναι καιρός να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι ο κοινωνικός κοσμοπολιτισμός δεν είναι νεοφιλελευθερισμός, ούτε άρνηση του εθνικού κράτους. Αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του μοντερνισμού σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης της πολιτικής οργάνωσης, όπου η δημοκρατία θα διαμορφώνει συνθήκες ισότητας σε ένα ολοένα και υψηλότερο επίπεδο (equilibrium) ελευθερίας. Αυτό δεν γίνεται να υπάρξει υπό καθεστώς φτωχοποίησης της κοινωνίας και αναστολής της «εθνικής κυριαρχίας».

Ήρθε ο καιρός να ξαναανακαλύψουμε την πολιτική ως δημοκρατικό και φιλελεύθερο αίτημα, διότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν λεφτά που θα μας εξευτελίζουν την ύπαρξη, αν δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς που ελέγχουν τον πλούτο μας να κυριαρχούν στις αποφάσεις μας. Η χώρα δεν χρειάζεται διακυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», ούτε ταξιδευτές του κόσμου που αναλαμβάνουν αυτοβούλως την σωτηρία του έθνους. Μια κυβέρνηση δημοκρατών-πατριωτών έχει ανάγκη, για την συγκρότηση της οποίας θα έπρεπε κάθε σοβαρός άνθρωπος στο τόπο μας, που δεν έχει αλλοτριωθεί απολύτως από την διαφθορά και τον πελατειακό κομματισμό, να νοιάζεται.

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. Άσκησε δημοσιογραφία στην Ελλάδα από το 1985 έως το 2003.

Η κυβέρνηση του Πασόκ καταργεί τη Νεοελληνική ιστορία!

Οι ανιστόρητοι νεοφιλελεύθεροι σχεδιαστές της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα έκαναν το θαύμα τους: στο σχέδιο προγράμματος για τη Β΄ και Γ΄ Λυκείου που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες έχει καταργηθεί το μάθημα της Βυζαντινής και Νεότερης Ιστορίας! Στα αντικείμενα που.....

προβλέπεται να διδαχθούν (ως επιλεγόμενα και όχι υποχρεωτικά) περιλαμβάνονται η Αρχαία Ιστορία, η Ιστορία των. Ιδεών και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ιστορία.

Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη πολιτική επιβολής των ορέξεων της διεθνούς συμμορίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στη χώρα μας που στην κυβέρνηση του ΓΑΠ βρίσκει έναν αξιόπιστο και πρόθυμο συνεργάτη.

Το διεθνές κεφάλαιο έχει έναν και μόνο αντίπαλο: τα εθνικά κράτη και την αντίσταση των λαών. Αλλά για να μπορέσουν να αντισταθούν τα κράτη και οι λαοί και να υπερασπίσουν την ανεξαρτησία τους, πρέπει να διατηρήσουν την ιστορική τους μνήμη και συνείδηση.

Γι' αυτό, ειδικά η Ιστορία αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κατεξοχήν πεδίο όπου δοκιμάζει το σύστημα τα αντανακλαστικά του λαϊκού κινήματος στο επίπεδο της συνείδησης και της συλλογικής του ταυτότητας. Στη μετωπική αντιπαράθεση γύρω από το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού η εθελόδουλη ελίτ της χώρας και η διανόησή της υπέστησαν μία ταπεινωτική ήττα παρά τη συστηματική κατασυκοφάντηση, όσων εναντιώθηκαν στο τερατούργημα εκείνο, ως εθνικιστών και ακροδεξιών

Σήμερα επιχειρείται η εξαφάνιση του προβλήματος μέσω της εξαφάνισης του ίδιου του αντικειμένου της Ιστορίας από το Λύκειο.

Έτσι, οι δεκαεξάρηδες και δεκαεφτάρηδες μαθητές θα στερηθούν το δικαίωμα να αποκτήσουν ιστορική συνείδηση μέσα από την κριτική προσέγγιση ενός παρελθόντος που στη χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζει τις σύγχρονες εξελίξεις και τις πολιτικές επιλογές. Τώρα δηλαδή που διαθέτουν την απαιτούμενη ωριμότητα προκειμένου να δουν κριτικά την Ιστορία και δεν θα περιορίζονται στην αποστήθιση γεγονότων - όπως είναι φυσικό με βάση την εξελικτική ψυχολογία να γίνεται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο - δεν θα διδάσκονται Ιστορία!

Το ζήτημα της Ιστορίας δεν είναι το μοναδικό μειονέκτημα του σχεδίου προγράμματος για το «Νέο Λύκειο», είναι ωστόσο το πιο κραυγαλέο για τις προθέσεις των εμπνευστών του να μετατρέψουν το Λύκειο σ' έναν παιδότοπο εμπορικό κέντρο με «καλάθια» όπου ψωνίζεις αποσπασματικές και ασύνδετες μεταξύ τους γνώσεις

Το σχέδιο αυτό επομένως πρέπει να ανατραπεί συνολικά κι εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεπεράσουμε τις συντεχνιακές αντιλήψεις, που οδηγούν κάθε κλάδο να μετρά πόσες ώρες μάθημα θα έχει στο «Νέο Λύκειο» και ν' αντιδρά αναλόγως θετικά ή αρνητικά, και να αντισταθούμε ενωμένοι.

Ειδικά, όμως η αντίδραση στην κατάργηση της ιστορικής μνήμης πρέπει να είναι καθολική και μαζική γιατί είναι ένα ακόμη βήμα για τον πλήρη εξανδραποδισμό μας ως έθνους.

Τάσος Χατζηαναστασίου
Φιλόλογος στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου


http://infognomonpolitics.blogspot.com

"ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ"

Σε καιρούς που οι πολιτικοί μας αλλά και το Νέο-Ταξικό σύστημα ,ως άλλοι "''Εμποροι των Εθνών" ,που η δίψα τους για δόξα ,θέσεις, αξιώματα και χρήμα τους μεταβάλλει σε λύκους και απαίσιους φονιάδες αθωών ψυχών ,μας ξεπουλάνε με "ελαφρά την καρδία" ,θεωρώντας τους εαυτούς τους ήρωες για το "καλό" που κάνουν προς το συμφέρον των "αφεντικών"τους .
Ισως έφτασε η.....

δική μας ώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια μας , όσα μας έχουν επιτρέψει να κρατήσουμε , και να εναντιωθούμε ενάντια των "ξενόδουλων τυράννων"μας που κάθονται στην πλάτη του φτωχού λαού και τον περιφρονούν .


Ενώμενοι σαν μια "λαική ψυχή" παρατημένοι και προδωμένοι από την ηγεσία μας να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη του Έθνους μας ,της Ελλάδας μας , με μοναδικά μας όπλα τον Αγνό Ηρωισμό και την Ασίγαστη Πίστη για την Ελευθερία μας .

Το ερώτημα είναι πια ένα , θα ξεσηκωθούμε υπερασπίζοντας τη Χώρα μας , την Πίστη μας , τα Ιδανικά μας ;
Ή θα κάτσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τον αργό και βασανιστικό μας "θάνατο";

Όρια πια και αντοχές δεν υπάρχουν ούτε και χρόνος .Τα πράγματα τρέχουν πολύ γρήγορα και βιαστικά ,η αρχή του Τέλους μας είναι ήδη έξω από την πόρτα μας .

Δεν έχουμε κανέναν με το μέρος μας ,αυτό πρέπει να το καταλάβουμε , μην περιμένουμε πάλι κάποια ανδρείκελα μεταμορφωμένους σε "σωτήρες".

Μόνοι μας θα ορίσουμε την μοίρα μας!!!

Ας βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στο ξεπούλημα των ψυχών μας , των παιδιών μας , της ζωής μας ,της Πατρίδας μας .

Αν δεν κάνουμε κάτι σε λίγο καιρό κανένας δε θα θυμάτε την ΕΛΛΑΔΑ.

Χάνουμε την ταυτότητά μας ,την υπόσταση μας !!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ .....ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ....ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!


Κανένας δεν είπε ότι θα είναι εύκολο , αλλά τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα και αυτό το ήξεραν πολύ καλά οι ηρωικοί πρόγονοι μας .Ας μυμηθούμε το παράδειγμά τους. Ας κάνουμε κάτι για την Χώρα που μας μεγάλωσε ,μας ανέθρεψε, μας γαλούχησε τι πάει να πει ψυχή , τόλμη και ηρωισμός .

Χρώσταμε τα πάντα στην ΕΛΛΑΔΑ μας ,ας μην την αφήσουμε να την πουλήσουν "φτηνά" και "βρώμικα" στο σκλαβοπάζαρο οι "έμποροι των Εθνών".

Ο Αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα Ευλογημένο.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τουρκία: Εκτοξεύει κατασκοπευτικούς δορυφόρους το 2012

Τους πρώτους κατασκοπευτικούς της δορυφόρους θα εκτοξεύσει η Τουρκία το 2012, βάσει ενός αμυντικού σχεδιασμού το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, γράφει σήμερα το πρακτορείο Φόκους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ria Novosti. Το τουρκικό κράτος αποφάσισε να....

απεμπλακεί από την αμερικανική εξάρτηση στο θέμα αυτό και χάρη σε ένα έργο το οποίο υλοποιεί και το οποίο είναι κόστους 250 εκατ. ευρώ, η Τουρκία θα αποκτήσει αυτονομία στις πηγές πληροφοριών.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κύριος στόχος των κατασκοπευτικών δορυφόρων, εκτός των άλλων, θα είναι η παρακολούθηση των επιχειρήσεων κατά των αυτονομιστών Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), των οποίων οι καταυλισμοί βρίσκονται σε δυσπρόσιτα εδάφη που συνορεύουν με το Ιράκ.

Πύλη Ιάσωνος

Το "Ελληνικό Πείραμα", οι κάρτες του πολίτη και η παγκόσμια διακυβέρνηση - Όμορφος κόσμος "δημοκρατικά" πλασμένος...

Τελικά θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την πρόθεση των εξουσιαστών να καταστήσουν την χώρα μας ένα πειραματόζωο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο τρίτος (και φαρμακερός) Παπανδρέου αναφέρθηκε κατ' επανάληψη στην αναγκαιότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης ορίζοντάς την μάλιστα ως τον.....

τέταρτο δρόμο για την ανθρωπότητα, όταν ο «σοσιαλισμός» του τελείωσε, μαζί με τα λεφτά που (τελικά) δεν υπάρχουν!


«Αυτός ο δρόμος βασίζεται σε υπεύθυνους, δημοκρατικούς θεσμούς, που βάζουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα», είχε δηλώσει το παιδί της Μαργαρίτας σε αμερικανική εφημερίδα και φυσικά έχει πει και χειρότερα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ίδιο να δηλώνει πως το χρέος της χώρας «αφαιρεί ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας». Μια δήλωση υποταγής, που έρχεται να ομολογήσει το ξεπούλημα της ανεξαρτησίας μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους....»»». Ας μην πέφτουμε απ' τα σύννεφα όμως.

Οι έσωθεν εφιάλτες δεν έκρυψαν ποτέ τις προθέσεις τους, το ίδιο και τα μεγάλα αφεντικά τους. Στην πραγματικότητα η Εθνική μας κυριαρχία δεν κινδυνεύει από το χρέος αλλά από τους ίδιους! Αυτοί είναι οι ένοχοι για το σημερινό κατήφορο της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα και αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο άμεσο διάστημα, το πολυσυζητημένο «λεφτά υπήρχαν αλλά που πήγαν» θα γίνει «Ελλάδα υπήρχε αλλά τι απέγινε;». Για να περάσουν τα «δημοκρατικά» σχέδιά τους χρειάζονται κάποια απαραίτητα συστατικά.

Για παράδειγμα κανείς δεν έρχεται να σου ζητήσει να σου αδειάσει το σπίτι. Υπάρχουν αποδοτικότεροι τρόποι να σε κλέψει: Να χτυπήσει το κουδούνι για να δει αν είσαι μέσα ή να εισβάλλει με όπλο και να σε ακινητοποιήσει. Αντιστοίχως για να πουλήσουν την Πατρίδα και να κλέψουν τις ζωές μας, θα υπάρξει και ανάλογο σχέδιο το οποίο ήδη τίθεται σε εφαρμογή. Ξεκινά με την χειραγώγηση των ΜΜΕ, όπου συχνά χρησιμοποιείται ο «νέος πατριωτισμός» για να αγγίξουμε και το συναίσθημα του μαζανθρώπου και συνεχίζει με τον φόβο που είναι απείρως πιο αποτελεσματικός. Άγχος για την καθημερινή επιβίωση, την ανεργία, τα χρέη, φόβος για την ίδια την ζωή λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Μέχρι εδώ όλα «καλά».

Τι γίνεται όμως με εκείνους που απομένουν και δεν καταπίνουν ούτε το χάπι του «νέου πατριωτισμού» αλλά ούτε και του φόβου; Εκεί υπάρχει ένα μικρό κενό, για το οποίο όμως η παγκόσμια διακυβέρνηση που οραματίζεται ο Jeffrey, έχει προνοήσει. Το χάπι αυτό είναι ο Έλεγχος. Ο Απόλυτος Έλεγχος.

Δεν πάει καιρός που δημοσιεύθηκε για την νέα κάρτα του Πολίτη, που έρχεται του χρόνου να αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες. Από το όνομα και μόνο, ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος: θα είναι χρήσιμη στον Πολίτη, όσο είναι και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Η ταυτότητα αυτή μας λένε, θα έχει την μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.

Κάπου εδώ δημιουργείται μια εύλογη απορία. Αφού θέλουν να προσθέσουν κάποια στοιχεία παραπάνω, γιατί δεν αλλάζουν απλώς τις παρούσες ταυτότητες (όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν για το θρήσκευμα) και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το «έξυπνο» τσιπ; Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε και αυτό το. μυστήριο της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Σκέφτονται λέει, να ενσωματώσουν στην κάρτα-ταυτότητα και την φοροκάρτα, που είναι μια άλλη κάρτα αλλά τελικώς θα την πάρουμε πακέτο όλα σε ένα. Η-αρχική- φοροκάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του, γιατί η κοσμαγάπητη κυβέρνηση σκέφτεται το καλό όλων μας και δεν θέλει να ταλαιπωρούμαστε μαζεύοντας δεκάδες αποδείξεις.

Θα πηγαίνεις να αγοράσεις νερό ή ψωμί, θα δείχνεις την κάρτα και τα δεδομένα θα περνάνε στην βάση του Taxis. Μόνο που δεν θα πηγαίνει έστω κατ' ευθείαν, αλλά μέσω... τραπεζών. Πως σας φαίνεται, καλό; Αν είστε από τους αντιδραστικούς που μιλάνε για φακέλωμα δεν είστε υποχρεωμένος να την παραλάβετε. ακόμα. Η φοροκάρτα big brother, θα είναι προαιρετική στις αρχές του 2011, αλλά επειδή κανείς δεν θα την παραλάβει θα ενσωματωθεί λίγους μήνες μετά στην κάρτα του πολίτη, ώστε κανείς να μην ξεφύγει από τον Έλεγχο.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σενάρια θρησκευτικών προεκτάσεων. Ούτε αποτελούν απόρρητα μυστικά της λέσχης Bilderberg. Έχουν ανακοινωθεί ήδη και έχουν δημοσιευθεί παντού. Τώρα είναι η στιγμή της σφυγμομέτρησης. Το πείραμα μπαίνει στην τελική του ευθεία και η σκιά του ελέγχου αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα πιο βαριά από ποτέ. Ελλάδα σημαίνει Ελευθερία. Ότι από τα δύο και αν διαβάλλεται είναι ακριβώς το ίδιο. Και εμείς δεν ψάχνουμε άλλον... δρόμο για να πορευτούμε. Υπάρχει ένας μονάχα δρόμος και αυτός λέει: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

helleniclegion.blogspot.com

Δείτε μια πολύ καλή εργασία σπουδάστριας σε μάθημα Τεχνολογίας για τους αεροψεκασμούς (CHEMTRAILS).



Η εργασία αυτή περιγράφει το φαινόμενο των χημικών αεροψεκασμών,ή αλλιώς chemtrails,
που έχει παρατηρηθεί στους ουρανούς από διάφορους επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και
ευαισθητοποιημένους πολίτες. Πρόκειται για μεγάλου μήκους, πυκνές, και λευκές νεφελώδεις γραμμές – ενίοτε και άλλου χρώματος – οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής σε γεωμετρικούς σχηματισμούς όπως χιαστί, παράλληλες, τριγωνικές, κυκλικές, ή ακόμη και σε μορφή ορθογωνίων παραλληλογράμμων.
Στην εργασία αναφέρεται ο σκοπός των chemtrails και η αρχική ιδέα εφαρμογής τους.
Εξετάζονται οι επιπτώσεις που έχουνε στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και κάποιες ασθένειες που προκαλούν. Επίσης αναφέρονται οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα αέρια των αεροψεκασμών. Θα δούμε την σχέση των chemtrails με το σύστημα H.A.A.R.P και την εξήγηση διάφορων αλλαγών στο περιβάλλον μας. Επιπλέον θα δούμε κάποιες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,κάποια άρθρα που έχουν δημοσιοποιηθεί και κάποια forum συζητήσεων που προτείνονται μαζί με κάποια βιντεάκια. Δείτε παρακάτω όλη την εργασία σε μορφή pdf...







Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters