Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Jim Carrey αποκάλυψε δημοσίως τα μυστικά των Illuminati κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος ABC!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί καλλιτέχνες έχουν επιτύχει την επιτυχία; Πώς μπορεί ένα άτομο να γίνει ελάχιστα γνωστό στον κόσμο της διασημότητας; Το πιο πιθανό, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορούμε να ψάξουμε γι 'αυτούς σε μια αρχαία μυστική κοινωνία που κυβερνά τον κόσμο στη σιωπή των Illuminati.
Οι Illuminati
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πολλές διασημότητες έχουν προγραμματιστεί από την ημέρα της γέννησης για να γίνουν μαριονέτες του Elite, και άλλοι ελέγχονται εκ νέου, επειδή έχουν μια μεγάλη στάση για να εργαστούν μαζί τους. Αυτοί οι καλλιτέχνες δελεάζονται από υποσχέσεις του πλούτου, την επιτυχία, τη φήμη και την εξουσία, προκειμένου να τους ελέγχουν με τεχνικές ελέγχου του μυαλού και έτσι προωθούν τα μηνύματά τους στις μάζες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η «μυστηριώδης αίρεση», είναι το λογότυπο του διάσημου τρίγωνου που σχηματίζεται με ένα κεντρικό μάτι, και έχει δημιουργηθεί για την ανάπτυξη του Αντίχριστου.
Οι Illuminati είχαν επισημανθεί ως ηθικοί αυτουργοί στα τρομερά γεγονότα όπως την δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy, και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Ο Σκοπός τους; Δημιουργούν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη για να χειραγωγήσουν και να ελέγχουν τον κόσμο. Ευτυχώς, μερικές φορές η ίδια θυγατρική διασημότητα γίνεται εξέγερση ενάντια στα πιστεύω των Illuminati, λόγο των κακών πράξεων τους Παγκόσμια. Αυτή είναι η περίπτωση του Jim Carrey, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν κουρασμένος να ελέγχεται από αυτούς.
Η αλήθεια του Jim Carrey τη αποκάλυψε στον κόσμο;
Την Πέμπτη στις 13, Νοεμβρίου του 2014 ο διάσημος κωμικός Τζιμ Κάρεϊ ήταν έτοιμος για την προώθηση της τελευταίας "προσπάθειας" του για την νέα του ταινία "Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος, και η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του φιλμ του 1994 στο αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC, "Jimmy Kimmel Live, που" παρουσιάστηκε από τον James "Jimmy Kimmel."
Ωστόσο, Carrey φαίνεται να έχει άλλα σχέδια και χαιρέτησε με τη γλώσσα του διάσημου τρίγωνου των Illuminati, που προκάλεσε αμέσως υποψίες. Πράγματι, ο Jim έκανε αμέσως σαφείς τις προθέσεις του, διαφορετικά από την πρόθεση να παρουσιάσει τη νέα του ταινία.
"Το κοινό έχει κουραστεί από τα ψέματα, και η πρόθεσή μου ήταν να χαιρετίσω με τη γλώσσα στη μέση του τριγώνου που ήταν πρωτοβουλία μου να διασκεδάσω με τους Illuminati, δήλωσε ο Carrey. "Οι άνθρωποι της τηλεόρασης είχαν προσληφθεί από την κυβέρνηση για να παραπλανήσουν το κοινό, και να σας αποσπάσουν την προσοχή. Θα σας κάνουν να γελάσετε, θα σας κάνουν ευτυχείς και με τον τρόπο αυτό την αλήθεια την κρύβουν. " είπε ο Τζιμ.
Αλλά η τελική έκπληξη ήρθε όταν ο Carrey απάντησε στο τηλέφωνο, και προσποιήθηκε ότι μίλησε με τους Illuminati, αλλάζοντας τη φωνή του, είπε ελέγχονται. Όλα έχουν ειπωθεί μεταξύ του γενικού πνεύματος των φοιτητών, αλλά σαφώς το μήνυμα έχει φτάσει από τον Carrey, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια.
Γρήγορα τα κοινωνικά δίκτυα και φόρουμ έχουν δημοσιεύσει της, δηλώσεις του Carrey. Οι σκεπτικιστές ισχυρίστηκαν ότι απλά χρησιμοποίησε την εικόνα των Illuminati μόνο για την προώθηση της ταινίας, ενώ οι περισσότεροι από τους θεωρητικούς της συνωμοσίας έχουν αναφέρει ότι Carrey αποκάλυψε την αλήθεια. Με τον τρόπο o Jim, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, θεωρείται ως ένας αντι-Illuminati. Στην πραγματικότητα, το 2013 ο ενάγων αντιρρήσεις για την προώθηση της ταινίας "Kick Ass 2", στο οποίο έπαιξε ο συνταγματάρχης Stars and Stripes. Αυτή η ταινία γυρίστηκε ένα μήνα πριν από το περιστατικό στο Sandy Hook School, και ο Jim είπε ότι δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρούν ένα επίπεδο βίας τόσο υψηλό.
Η αναφερόμενη σελίδα του στο Twitter λέγοντας: «. Ζητώ συγγνώμη για το καστ της ταινίας, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν προκαλέσει μια σημαντική αλλαγή στην καρδιά μου" Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να δυσφημίσουν την εικόνα του, τον προσδιορισμό ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ φιλελεύθερο, με την αποκλειστική πρόθεση να καταστρέψουν τη δεύτερη τροποποίηση που αφορά την απαγόρευση των όπλων στην Αμερική.
Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι Carrey έχει επιδείξει στάση ως αντι-Illuminati. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των συνωμοσιών, εκτέθηκε στον έλεγχο των Illuminati στην ταινία "The Truman Show", ο οποίος μίλησε στην πραγματικότητα για την άφιξη του ριάλιτι σόου, για το μέλλον μας. Αυτός είναι ο κόσμος, που κρυφά μας κατασκοπεύει μια ελίτ, και μας ελέγχει πάντα.
Ίσως ο Jim Carrey ήταν ένα άλλο πιόνι των Illuminati, αλλά για κάποιο λόγο η θέση του έχει αλλάξει δραματικά, με την πρόθεση να αγωνίζεται για την αλήθεια, προσπαθώντας να ξυπνήσει τον κόσμο.
 
 
 
ΠΗΓΗ 
http://www.katohika.gr/2014/11/jim-carrey-illuminati-abc.html

Τρέμει την κάθοδο του «κόκκινου στρατού» στα Βαλκάνια! Εθνικοσοσιαλιστικό παραλήρημα απο την Μέρκελ

Μετά τις εξελίξεις στην Σερβία και την Δήλωση – κεραυνό του προέδρου Νίκολιτς στον Ρώσο πατριάρχη, στην σκιά του Δικέφαλου Αετού, η βουλιμική Γερμανία βλέπει τους χειρότερους εφιάλτες της να παίρνουν σάρκα και οστά.
Η Γερμανία που μετα την πτώση του τείχους, αντί να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια για τις θηριωδιες που εχει προκαλέσει στα πολιτισμένα Έθνη, μαζί με την κτηνώδη τουρκια, αναβίωσε την εθνικοσοσιαλιστική πολιτικη της σε ολα τα επίπεδα. Πρωτο της μέλημα, η αποκατάσταση των συμμάχων του άξονα, σε βαρος των λαών που αγωνίστηκαν ενάντια στην θηριωδία: Κροάτες, Βοσνιοι, Κοσοβαροι, Σκοπιανοί και Αλβανοί, «αναστηθηκαν» απο τον τάφο του φασισμού και αμετανόητοι άρχισαν να κατατρώγουν για τριτη φορά σε εναν αιώνα τις σάρκες της Ευρώπης. Θύματα; Οι πρωταγωνιστες του αντιφασιστικού αγωνα, Ελληνες και Σέρβοι. Τα γεγονοτα στην Ουκρανια ήλθαν απλως για να επιβεβαιώσουν πως οι σύμμαχοι των ναζί μπορούν πλεον να πετούν το προσωπείο και να σφαζουν τους μισητούς απογόνους του κόκκινου στρατού που απελευθέρωσε την Ευρωπη…
Η Σερβία έκανε το αυτονόητο: Μετα απο 15 χρονια ναζιστικης γενοκτονίας, απο την Κραινα μεχρι το Κοσσυφοπέδιο, μόνο την Ρωσία μπορει να εμπιστεύεται. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί – χρηματιζομενοι απο τον Σορος – που διαδέχτηκαν τον Μιλοσεβιτς, κατάφεραν προσωρινά να υποτάξουν έναν αιματοκυλισμενο λαό, που όμως κατάφερε και σήκωσε κεφάλι.

Η γερμανοκινουμενη διαφθορά δεν έφτασε μεχρι το μεδούλι, έτσι σημερα το πολιτικό συστημα εχει το ανάστημα να κανει δηλωσεις τύπου Νίκολιτς.
Οπως και να φέρνει τον Ρωσικό στρατό ως μονο εγγυητή ελευθερίας και πραγματικό σύμμαχο.
Και η Ελλάδα;
Μετά την πτώση Καραμανλή λόγω της Ελληνορωσικης προσεγγισης, η πατρίδα έρμαιο διεφθαρμένων πολιτικών γνωρίζει μεγαλύτερη καταστροφη ακομα και απο την ισοπεδωμένη απο το ΝΑΤΟ Σερβία!
Η Σερβία ανέκαμψε οικονομικά μόλις σε 3 χρονια, όταν η Ελλαδα αντιμετωπίζει ήδη 6 χρονια ύφεσης. Οι γερμανοι έχτιζαν ενα διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό αμέσως μετα την πτώση του τείχους και τωρα το χρησιμοποιούν στο έπακρο για να συνεχίζουν την Ελληνική Εθνοκτονία. Εθνοκτονία που ήδη εχει ξεπεράσει σε χρονική διαρκεια την κατοχή. Εθνοκτονία που στα πρότυπα του 1897, διαλύει τον κοινωνικό και κρατικό ιστό, αφήνοντας την Ελλάδα έρμαιο της ναζιστικης Τουρκίας που πάντα – περιέργως – στις γενοκτονίες κατα του Ελληνισμού είχε πιστό σύμμαχο και εγκέφαλο την Γερμανία.
Η Ελλαδα έχει μονον μια διέξοδο. Αυτη που δεν τις επέτρεψαν ποτέ να ακολουθήσει. Απο τον Όθωνα και έπειτα, με μυρια οσα προσχήματα, η Ελλάδα έμενε αποκομμένη απο την φυσική της συνέχεια, την κρατική οντότητα που λειτούργησε στα πρότυπα του Ελληνισμού, την Ρωσία. Όποτε η Ελλάδα συνάντησε την Ρωσία, έζησε τις λαμπρότερες στιγμές της ιστορίας της και προσέφερε τεράστια υπηρεσία στην ανθρωπότητα.
Δεν μπορει πλεον η πατρίδα να παραμένει υπόδουλη σε μια δράκα διεφθαρμένων, πολιτικών σαλτιμπαγκων που βρίσκονται στην εξουσία αποκλειστικά και μονον επειδή έχουν χρηματισθεί απο τους γερμανούς και ειναι πειθήνια όργανα τους.
Η Ελλαδα τις δυο μεγαλες στιγμές της νεώτερης ιστορίας υπηρέτησε τις πανάρχαιες αξίες της και είπε ΟΧΙ στις δυνάμεις τις μισανθρωπίας. Το ίδιο πρεπει να κανει και τωρα, μονο που πρεπει να το κανει σύντομα. Όσο υπάρχει ακομα Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ

Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ :
Το μίσος της Τουρκίας και των Γερμανών εναντίον της Ελλάδας και της Σερβίας είναι αναμενόμνο και ο Φ.Π. έχει εκφρασθεί επ’ αυτού στον Τύπο προ εικοσαετίας , και στο διαδίκτυο επανειλημένως αρχής γενομένης από το έτος 2008.
Οπως είναι γνωστό η Τουρκία κατευθυνόταν πάντα από τη Γερμανία. Ο δε Χίτλερ ήταν ο Θεός των Ισλαμιστών στη Γη : «Μπισάμα Αλλάχ , φι Αλάρντ Χίτλερ» {Ο Αλλάχ Διαφεντεύει τον Παράδεισο και ο Χίτλερ τη Γη».
Αυτό ήταν το σλόγκαν των απανταχού Ισλαμιστών κατά τον Β’ Π.Π. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Τουρκία παρά τις υπερπαροχές της Μεγάλης Βρετανίας για να συμπορευτεί με την Αγγλία και τους συμάχους της , δεν εισήλθε στο αντιχιτλερικό στρατόπεδο, που εκτός από τις υλικές παροχές της παραχωρούσαν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , καθώς και τα Δωδεκάνησα .
Οταν δε οι εξέχοντες στρατηγοί του Γ ’ ΡΑΙΧ πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση στη σύμμαχό του Σοβιετική Ενωση υπό τον Ιωσήφ Στάλιν, επέστησαν στον αρχιστράτηγο Αδόλφο Χίτλερ την προσοχή του στο γεγονός , ότι η Τουρκία θα βρίσκεται στα νώτα του και πρέπει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, αυτός με βεβαιότητα τους διαβεβαίωσεν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ταχθεί υπέρ των Συμμάχων.
Ποίοι όμως πρωτοστάτησαν εναντίον των ναζιστοφασιστικών στρατιών στην Ευρώπη ; Οι υπερόπτες Γάλλοι που κομπορρημονούσεν ο Γκαμελέν για τη γραμμή «ΜΑΖΙΝΟ» την οποίαν υπερκέρασαν ταχύτατα τα γερμανικά πάντσερ κ.λ.π. Ευρωπαίοι ;
Η θεά τύχη έδωσεν αυτό το προνόμιο στην Ελλάδα που τα παληκάρια της πρότειναν τα στήθη τους και όχι τα τσιμέντα της γραμμής Μαζινό στα «Πάντζερ Ντιβιζιόνεν» . Ούτω οι Ελληνες κατά πρώτον λόγο , είχαν την τιμή και την τύχη να πετύχουν την πρώτη συμμαχική νίκη εναντίον των μέχρι τότε αήττητων στρατιών του «ΑΞΟΝΑ». Εν συνεχεία οι λεβέντες Σέρβοι παρτιζάνοι οι οποίοι αντέταξαν και το κορυφαίο αντιστασιακό κίνημα παγκοσμίως εναντίον των στρατιών των ναζιστών. Αν δεν υπήρχεν η εξάμηνη καθυστέρηση της Βέρμαχτ λόγω Ελλάδας άλλη θα ήταν η τύχη της γερμανικής εκστρατείας στη Σοβιετική Ενωση .
Ούτω οι κληρονόμοι του Χίτλερ ανέλαβαν την υποχρέωση να τιμωρήσουν τους αναιδείς αυτούς Ελληνες και Σέρβους , που ενώ όλη η Ευρώπη και τα Βαλκάνια είχαν προσκυνήσει τον εκλεκτό του Ουρανού Αδόλφο Χίτλερ για την χιλιόχρονη κυριαρχία της Γερμανίας , αυτοί του χάλασαν τα σχέδια .
Ανέλαβαν επίσης να ανταμείψουν τους λαούς που συνεργάσθησαν μαζί τους. Για να μη μακρυγορώ έχω αναφερθεί αλλά θα αναφερθώ και πάλι στους λαούς των Βαλκανίων και στη συμμετοχή τους στον Β’ Π.Π.
Η τιμωρία των συνεχιστών του έργου του Χίτλερ άρχισε με θύμα τη Γιουγκοσλαβία που τη διέλυσε ο Σρέντερ , και τη Σερβία που την βομβάρδιζεν συνεχώς το ΝΑΤΟ για να την αποδυναμώσει και να της αποσπάσει το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου υπέρ των εμπόρων όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων που αφαιρούσαν από τους αιχμάλωτους Σέρβους οι κακοποιοί του Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου .
Σημειώνω ότι το εν λόγω «Βιλαέτι» το είχαν απελευθερώσει μόνοι τους οι Σέρβοι από τους Τούρκους , από την περιοχή του «Κουμανόβου μέχρι τα ελληνικά σύνορα». Ανταμείφθησαν ούτω οι σύμμαχοί των ναζί Αλβανοί , οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι , οι ναζιστές Κροάτες και γενικώς όσοι βοήθησαν τον Αδόλφο στο θεάρεστο έργο του.
Για την Ελλάδα όμως που είχε το θράσος να πεί «Οχι» {στις ότσο μιλιόνε μπαγιονέτες} του «Ντούτσε» και στη σιδερόφρακτη Γερμανία , της επεφύλαξαν μεγαλύτερη τιμή από αυτή της Σερβίας . Την ολοκληρωτική διάλυσή της και την υπαγωγή της ως προτεκτοράτο της Τουρκίας , αφού πρώτα καταλεηλατήσουν τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της οι «BOSS».
Καταραμένοι να είναι οι Ελληνες που συνεργάσθησαν με το Γ’ ΡΑΙΧ και οι απόγονοί τους που συνεργάζονται σήμερα με το Δ’ΡΑΙΧ. Χίλιοι περίπου ελληνόφωνοι απόγονοι των κατοχικών δωσιλόγων, συνεργάτες των νεοναζί που με δόλο και απάτη κατέλαβαν την εξουσία στην Ελλάδα αφού την κατελήστευσαν , προκειμένου να γλυτώσουν τα τομάρια τους και τα κλοπιμαία , συνέπραξαν με τους κομμουνιστές του Σιωνοαμερικανοκίνητου ΣΥΡΙΖΑ , για να διαμελίσουν , ξεκληρίσουν και εξισλαμίσουν την Ελλάδα.
Εδώ και τώρα λαϊκή επανάσταση . Οι βρεγμένοι Ελληνες δεν πρέπει νο φοβούνται τη βροχή, ούτε και τον θάνατο αφού οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις οκτώ χιλιάδες δολοφονημένους στην ουσία Ελληνες από τον Γερμανοτσάμη πρόεδρο της δημοκρατίας , τους πρωθυπουργούς Ευ. Τούρκογλου και Α. Σαμαρά, τους υπουργούς και τους μνημονιακούς βουλευτές , τους ηγέτες της δικαιοσύνης και της ΕΛΑΣ .
Για όλα αυτά κάθε ελληνικός νομός πρέπει να εφοδιασθεί με γκιλοτίνα και να κόψει τα κεφάλια των προδοτών. Μη δειλιάζετε Ελληνες , τι να πεθάνετε Σάββατο βράδυ, τι Κυριακή πρωί . Αυτοί δε που απεφάσισαν να θέσουν τέρμα στη δυστυχία τους δι’ αυτοκτονίας , ας πάρουν και κάποιους μνημονιακούς προδότες μαζί τους. 16-11-2014 Φ.Π.



ΚΟΜΠΡΑ

Η γλώσσα του σώματος και τα αρχαία αγάλματα

Του Γιώργου Χαραλαμπίδη, από το astrology.gr
Φαινομενικές λεπτομέρειες που αφορούν την τεχνοτροπία ενός αγάλματος, στις οποίες σπάνια δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Σήμερα ζούμε σε μία εποχή που αναγνωρίζουμε την «γλώσσα του σώματος» σαν έναν τρόπο μη λεκτικής επικοινωνίας, που μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο που σκέφτεται ένας άνθρωπος, μόνο από την στάση ή τις κινήσεις του σώματός του και χωρίς στην πραγματικότητα να μιλήσουμε μαζί του.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή η μέθοδος της μη λεκτικής επικοινωνίας, δεν αποτελεί μία πρωτοτυπία της εποχής μας, μία σημερινή ανακάλυψη, αλλά ανήκει σε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά και τρόπους έκφρασης της αρχαίας Ελληνικής τέχνης.
Χωρίς αμφιβολία, η δυνατότητα να αναγνωρίζει κάποιος τις βαθύτερες σκέψεις ενός ανθρώπου, χωρίς να έχει επικοινωνήσει προηγουμένως μαζί του, αποτελεί μία μορφή τέχνης ή εξειδικευμένης τεχνικής.
Πρόκειται επομένως για την πρακτική εφαρμογή μιας εκπαίδευσης, την οποία κατείχαν όπως φαίνεται οι αρχαίοι Έλληνες, όχι όμως μόνο για να αποκωδικοποιούν κρυφά τις ανθρώπινες συμπεριφορές με στόχο το προσωπικό τους όφελος, αλλά αντιθέτως, για να μπορούν να έρχονται σε συνδιαλλαγή με την μυστική διδασκαλία του θεού, η μορφή και τα σύμβολα του οποίου απεικονιζόταν σε κάποιο άγαλμα, το οποίο είχε κατασκευαστεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
Όπως σήμερα προσπαθούμε να καταλάβουμε έναν άνθρωπο και να κατανοήσουμε τις κρυφές του σκέψεις, από τον τρόπο που κινείται μέσα στον χώρο και από τις επιμέρους κινήσεις που κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα με το σώμα του, με τις εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπό του, η χροιά της φωνής του και οι γενικότερες αντιδράσεις του, κατά τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και κυρίως τα αγάλματα των Θεών.
Διαπιστώνουμε ότι η μέθοδος της μη λεκτικής επικοινωνίας αφορά κατεξοχήν την σχέση μας με τον Θεό, με τον οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο μαζί του, όπως συμβαίνει πολύ εύκολα με τους συνανθρώπους μας.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μη λεκτική επικοινωνία εκφράζεται μέσω της τέχνης, στην οποία άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι, κυρίως με την αρχιτεκτονική, την ζωγραφική και την γλυπτική.
Ο λόγος που οφείλουμε να ασχοληθούμε με την αρχαία γλυπτική τέχνη, δεν είναι απλώς επειδή τα αγάλματα αυτά είναι συνήθως ιδιαιτέρως όμορφα ή επειδή η κατασκευή τους διέπεται από την εφαρμογή των κανόνων της απόκρυφης αρμονίας του χρυσού αριθμού φ.
Ο πραγματικός λόγος είναι διότι τα αγάλματα των Θεών είναι γεμάτα από σύμβολα ή συμβολικές αναπαραστάσεις, από «κινήσεις» ανάλογες με αυτές που αναζητούμε σήμερα στον συνομιλητή μας για να καταφέρουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις κρυφές του σκέψεις πριν προλάβει να τις εκφράσει.
Ακριβώς αυτός θα πρέπει να είναι ο σκοπός κάθε ανθρώπου, που επιθυμεί να εισέλθει στην απόκρυφη πλευρά ή στην αποκωδικοποίηση της ελληνικής φιλοσοφίας.
Δεδομένου ότι όλοι οι αρχαίοι γλύπτες και καλλιτέχνες ήταν άτομα βαθιά μυημένα στην φιλοσοφία, είναι βέβαιο ότι μέσω των δημιουργημάτων τους, αυτό που προσπάθησαν δεν ήταν απλώς να αποδώσουν την μορφή κάποιας συγκεκριμένης θεότητας, όπως οι ίδιοι την φαντάστηκαν, αλλά μέσω της συγκεκριμένης στάσης και των συμβόλων με τα οποία φρόντισαν να εφοδιάσουν τα αγάλματα, να αποδώσουν στον παρατηρητή τους απαραίτητους κωδικοποιημένους συμβολισμούς, μέσω των οποίων θα μπορούσε να συνδιαλλαγεί μαζί τους και να προσλάβει την μυστηριακή φιλοσοφική γνώση που μεταφέρουν, δια μέσου των αιώνων.
Φαινομενικές λεπτομέρειες ή ανύποπτα στοιχεία στην τεχνοτροπία της κατασκευής ενός αγάλματος αφορούν μόνο τους ανύποπτους ανθρώπους που προσπερνούν αυτά τα έργα τέχνης χωρίς να είναι σε θέση να συνειδητοποιούν ότι το άγαλμα αυτό, όχι μόνο θα μπορούσε να μιλήσει στην ψυχή τους, αλλά επιπλέον και να τους προσφέρει την πολυπόθητη ψυχική ΑΓΑΛΛ-ΙΑΣΗ.
Δηλαδή, την ΙΑΣΗ της ίδιας τους της ΨΥΧΗΣ, η οποία σύμφωνα με τις διδασκαλίες των Φιλοσόφων μας, βρίσκεται σε ασθενή κατάσταση, όσο δεν είναι εκπαιδευμένη ώστε να μπορεί να διακρίνει τα υποκρυπτόμενα σύμβολα των αγαλμάτων, τα οποία όμως από την στιγμή που γίνουν κατανοητά, διαθέτουν την δύναμη ακόμα να αλλάξουν ολοκληρωτικά τον γενικότερο τρόπο συμπεριφοράς ενός ανθρώπου.
Φαινομενικές λεπτομέρειες που αφορούν την τεχνοτροπία ενός αγάλματος, στις οποίες σπάνια δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ορισμένα συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αν το άγαλμα βρίσκεται σε όρθια ή σε καθιστή θέση. Αν είναι μόνο του ή αν βρίσκεται μέσα σε ένα σύμπλεγμα και άλλων αγαλμάτων. Ακόμα και τον συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οποίο είχε επιλεγεί να τοποθετηθεί. Αν συνοδεύεται από υλικά σύμβολα, τα οποία αφορούν την ύπαρξη αρχετύπων την λειτουργία των οποίων η ψυχή μας έχει απόλυτη ανάγκη όχι μόνο να κατανοήσει αλλά και να προχωρήσει στην λειτουργία τους.
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σαν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα.
Από αυτό το αριστουργηματικό έργο τέχνης, ύψους 12 μέτρων δεν έχει φτάσει στις μέρες μας, ούτε ένα μικροσκοπικό κομματάκι. Εκτός όμως από τα πολύτιμα υλικά κατασκευής αυτού του αγάλματος, εξίσου πολύτιμοι ήταν και οι κρυμμένοι ή εσωτερικοί συμβολισμοί που διέθετε:
Στα πέδιλα της Αθηνάς απεικονιζόταν η ΑΜΑΖΟΝΟΜΑΧΙΑ, ενώ φέρεται να είναι οπλισμένη με ΑΣΠΙΔΑ, ΔΟΡΥ και ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ, γεγονός που την καθιστά ετοιμοπόλεμη.
Επιπλέον το σύμβολο του ΟΦΕΩΣ είναι κυρίαρχο σε ολόκληρη την έκταση του αγάλματος. Αρχικά υπάρχει ένας περιελισσόμενος όφις που βρίσκεται πίσω από την ασπίδα της, όμως όσο ανερχόμαστε προς το κεφάλι της, διαπιστώνουμε ότι οι όφεις καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή του στήθους της, σχηματίζοντας το περίφημο «ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ» και εμφανίζονται επίσης και στην περικεφαλαία της μαζί με την συνοδεία ΓΡΥΠΩΝ.
Είναι προφανές ότι ο αρχαίος γλύπτης, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ΦΕΙΔΙΑΣ, θέλησε μέσω όλων αυτών των μυστηριακών συμβόλων να προσδώσει σε αυτό το άγαλμα όλες τις κρυφές ιδιότητες τις οποίες αντιπροσώπευε η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, με τέτοιον τρόπο όμως, παρόμοιο με τον σημερινό της μη λεκτικής επικοινωνίας, που θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί μόνο από αυτούς που θα μπορούσαν ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ του συγκεκριμένου αγάλματος και επομένως να έχουν το δικαίωμα να παραλάβουν αυτήν την μυστηριακή γνώση, αφού μόνο σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν.
Αυτή είναι η περίπτωση που το ΑΓΑΛΜΑ μέσω της ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ θα μπορούσε να προσφέρει ΙΑΣΗ στην ψυχή του ανθρώπου εκείνου που βρίσκεται σε ένα τέτοιο γνωστικό επίπεδο, ώστε να έρθει σε μία εσωτερική, ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ με το άγαλμα και τα σύμβολά του και ανακαλύπτοντας τα αρχέτυπα που ιερογλυφούνται μέσω αυτών να γεμίσει με φιλοσοφικό κάλλος την ήδη όμορφη ψυχή του.
Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά ως προς την αξία και την ψυχική καλλιέργεια που μπορούσε να προσφέρει η αρχαία Ελλάδα μέσω της τέχνης της και μέσω της αγαλλίασης των αγαλμάτων της.
Δυστυχώς σήμερα ζούμε σε μία εποχή που έχουμε ξεχάσει προ πολλού να διαβάζουμε αυτήν την μυστική γλώσσα του σώματος των αγαλμάτων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που η λέξη ΑΓΑΛΜΑ πέρασε στην δύση ως STATUS δηλαδή κάτι που απλώς είναι ακίνητο!
Πράγματι, η ψυχή μας δεν κινείται ούτε και συγκινείται πλέον από την θέαση της τέχνης, ούτε και παρακινείται να αναπτύξει και πάλι αυτές τις χαμένες μυστηριακές εσωτερικές της δυνατότητες για να εμφανιστεί και πάλι μέσω της ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ η ΙΑΣΗ της ψυχής μας...
Γιώργος Χαραλαμπίδης

Πηγή: astrology.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/i-glossa-toy-somatos-kai-ta-arhaia-agalmata.html

Η μυστηριώδης ζωή του Δ.Λιαντίνη - Το ταξίδι του στα αστέρια

Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας ορισμένοι άνθρωποι που περιβάλλονται από μια ιδιαίτερη αίγλη, οντότητες ξεχωριστές, δυσνόητες για το περιβάλλον και την εποχή τους. Έρχονται να αφήσουν ένα λιθαράκι, να εκφράσουν μια διαμαρτυρία και ύστερα αποχωρούν έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν.

Συμβαίνει αυτό με τους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Και φαίνεται πως και η ίδια η ιστορία (είτε μιλάμε για την ιστορία της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού, είτε για την ιστορία του κόσμου γενικά) χρειάζεται τα άτομα αυτά που έρχονται να αναταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της και ύστερα να χαθούν, αφήνοντας όλους εμάς πίσω τους προβληματισμένους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου αποτελεί και ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης,
που με αφορμή την παράξενη εξαφάνιση του πριν κάποια χρόνια, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά και αρκετών στοχαστών και ερευνητών σε ένα ιερό βουνό των Ελλήνων, τον Ταΰγετο, και ακόμη παραπέρα σε θέματα ζωής και θανάτου.

Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στη Λιαντίνα της Λακωνίας στις 23 Ιουλίου του 1942, την ίδια ημερομηνία που είχε γεννηθεί και ο Μέγας Αλέξανδρος, γεγονός για το οποίο περηφανευόταν συχνά. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Νικολακάκος, το άλλαξε όμως σε ηλικία 35 χρόνων για λόγους αισθητικούς και ποιητικούς.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη και κλήση στην ελληνική φιλοσοφία και ποίηση. Το 1966, τελειώνει τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας. Παράλληλα μελετά αδιάκοπα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ υπήρξε και μέλος του σωματείου «Οδύσσεια», που υποστήριζε την καύση των νεκρών, σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιότητας.

Ο μεγάλος του έρωτας όμως ήταν η Φύση. Λάτρευε τους περιπάτους στα βουνά και τα δάση της Λακωνίας και πιο πολύ από όλα λάτρευε τον Ταΰγετο, όπου ανέβαινε συχνά για να ατενίσει τους ορίζοντες ή να πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Πολλές φορές καθόταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και χανόταν στις σελίδες των βιβλίων και των σημειώσεών του. «Να σέβεσαι ένα δέντρο περισσότερο από ένα βιβλίο» γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Homo Educandus. Έτσι ήταν ο ίδιος. Αγαπούσε τα δέντρα, τους μοναχικούς περιπάτους, την ηρεμία και τη γαλήνη, τη γνώση, την αλήθεια… Την ίδια τη ζωή. Και γι’ αυτό ίσως έφτασε στο σημείο να γίνει ένας αρνητής του θανάτου.

Όλη του η ζωή υπήρξε μια σπουδή πάνω στην αλήθεια και τη γνώση. Συνέγραψε οχτώ βιβλία, πραγματοποίησε αναρίθμητες διαλέξεις και ομιλίες, ταξίδεψε, ερωτεύτηκε και στο τέλος αποχώρησε περήφανα, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο και τη στιγμή. Μάλιστα φαίνεται ότι από πολύ νωρίς είχε συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο από τα δεσμά μιας πραγματικότητας λειψής, μια κατάσταση άσχημη και θλιβερή. Και έτσι αρκετά χρόνια πριν μελετούσε τον τρόπο διαμαρτυρίας, ίσως τον πιο δυνατό που έχει ένας ζωντανός άνθρωπος: το θάνατό του.
Γιατί ο Δημήτρης Λιαντίνης, όντας από τη φύση του άνθρωπος ευγενικός και ευαίσθητος, πονούσε και υπέφερε βαθιά για όλα αυτά που έβλεπε γύρω του. Τον τρόπο ζωής των συμπατριωτών του και το μεγάλο ξεπεσμό από αυτόν των αρχαίων τους προγόνων. Τη διαστρέβλωση και την καταστροφή της Φύσης. Το ψέμα και την ηλιθιότητα που κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Στο τελευταίο του βιβλίο, Γκέμμα, λέει αναφερόμενος στον Ιησού: «Στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύουν σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί, αυτός, ο φάγος και οινοπότης: “Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφακιάρηδες. Και εσείς μοιάζετε σε μένα όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια. Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα, και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή και τις δολερές σας πράξεις…”».


Οργισμένος και απογοητευμένος από τη ράτσα του ο Λιαντίνης πραγματοποιεί συχνά αναβάσεις στον Ταΰγετο αρκετά χρόνια πριν από το θάνατό του, αναζητώντας το κατάλληλο μέρος, το «σήμα» του, μια σπηλιά απρόσιτη και αθέατη από ανθρώπου μάτι. Και φυσικά όσο γίνεται ψηλότερα, έτσι ώστε «Ελλάδα και ήλιο ο πρώτος να βλέπω» (Γκέμμα). Όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του το σημείο αυτό το βρήκε τον Ιούνιο του ’94.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την εξαφάνισή του, γράφει, διδάσκει και ψάχνει πληροφορίες για τον τρόπο που θα πεθάνει. Στις 31 Μαΐου του 1998 επισκέπτεται το πατρικό του, βλέπει παλιούς φίλους και γνωστούς και το βράδυ της ίδιας μέρας εκμυστηρεύεται στη μητέρα του τι πρόκειται να κάνει. Της ζητάει να μείνει δυνατή και ψύχραιμη. Την επομένη, κουβαλώντας ένα σάκο, επιβιβάζεται σε ταξί και κατευθύνεται προς τον Ταΰγετο.

Την ίδια στιγμή στο σπίτι του στην Κηφισιά η σύζυγός του βλέπει τον αφημένο φάκελο πάνω στο γραφείο του. Πάνω γράφει: «Για τη Διοτίμα». Ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Λιαντίνη προς την κόρη του. Εκεί αναφέρει ότι «φεύγει» αυτοθέλητα, ότι είναι υγιής σε μυαλό και σώμα και ακόμη ότι ή πράξη του αυτή έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για το κακό που ετοιμάζουν οι άνθρωποι στις γενιές που έρχονται. Κλείνει την επιστολή του με τη φράση: «έζησα έρημος και ισχυρός».

Έκτοτε κανείς δεν ξανάδε τον καθηγητή Λιαντίνη. Ήταν 56 χρόνων, όσο δηλαδή και ο Εμπεδοκλής, που τόσο θαύμαζε, όταν ανέβηκε και χάθηκε μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας, όπως αναφέρει ο μύθος. Σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου, ο Εμπεδοκλής εξαφανίστηκε κάπου στον Ταΰγετο…
Δυο μέρες αργότερα, στις 3 Ιουνίου, δύο φίλοι του στεφανώνουν τις προτομές του Σολωμού στη Ζάκυνθο και του Λυκούργου στη Σπάρτη, κατ’ εντολή του ίδιου του Λιαντίνη. Σε εκείνο το διάστημα που ακολούθησε την αναχώρησή του για το ιερό βουνό της Σπάρτης, αρκετά περίεργα στοιχεία ήρθαν να προσθέσουν περισσότερο μυστήριο στη φυγή του. Βιβλία ανοιχτά σε συγκεκριμένες σελίδες, κωδικές σημειώσεις σε χειρόγραφα, επιστολές και βιβλία του που είχε στείλει λίγες μέρες πριν την 1η του Ιούνη σε επιλεγμένα πρόσωπα, ένα χαρτί με γεωμετρικά σχήματα αφημένο στο αυτοκίνητό του, καθώς και η παράξενη επιμονή της γυναίκας του ότι ζει ακόμη.


Από τότε και μέχρι τις 6 Ιουλίου του 2005, όπου και επίσημα ανακοινώθηκε η ανεύρεση των οστών του καθηγητή (μαζί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, ένα μπουκάλι κρασί, μια χτένα, μια λίρα Αγγλίας, μια ελληνική σημαία), αναρίθμητες θεωρίες και απόψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Ότι ο Λιαντίνης ζει ακόμη, ότι εξαφανίστηκε, ότι τον πήραν εξωγήινοι από το Σείριο (!), ότι το σώμα του αποϋλοποιήθηκε και δεν θα βρεθεί ποτέ και οτιδήποτε πιθανό και απίθανο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εφημερίδες και τηλεόραση καταπιάστηκαν με το θέμα, ενώ κάθε σχετικός και άσχετος εξέφραζε μια γνώμη για το τι είχε συμβεί.

Τι ήταν όμως όντως ο Δημήτρης Λιαντίνης; Ένας φιλόσοφος, ένας λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου πολιτισμού της, ένας άνθρωπος με απίστευτη πίστη και συμπόνια για τους ομοίους του, ένας εραστής της ζωής (της Φύσης, της γυναίκας, των βιβλίων), ένας αρνητής του θανάτου;
Όπως αναφέρει και στην τελευταία επιστολή του προς την αγαπημένη του κόρη: «Ολόκληρη η ζωή μου υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου». Ένα μυστήριο και μια ανεξήγητη αύρα συνεχίζει να συντροφεύει την ιστορία του Δημήτρη Ν. Λιαντίνη, ενός ανθρώπου που ερωτεύτηκε τη ζωή και αποφάσισε να αναμετρηθεί για χάρη της με το θάνατο, στις κορυφές του Ταΰγετου...
ΠΗΓΗ

kerberos-hellas

Mια Αμφίπολη στο Διδυμότειχο - Συγκλονίζει η δύναμη του αρχαίου ελληνικού κάλλους (εικόνες)


Άλλη μια απόδειξη της συνεχειας του Ελληνισμού έρχεται από την Θράκη. Δίχως τέλος είναι ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας οι π΄ρογονοί μας φρόντισαν να αφήσουν τα ίχνη τους σε κάθε γωία της ιερής ελληνικής γης για να ρεζιλεύουν οποιονδήποτε αμφισβητία εξωτερικό ή εγχώριο. Και μπορεί η Αμφίπολη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είναι η μόνη ανασκαφική ομάδα που φέρνει στο φως ευρήματα που προκαλούν θαυμασμό. Το ίδιο συμβαίνει και αλλού, με τελευταίο παράδειγμα τα ευρήματα στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου.
Η ανασκαφή στην Πλωτινόπολη βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 και κάθε χρόνο δίνει νέα αρχαιολογικά ευρήματα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε νέο τμήμα του μεγάλου ψηφιδωτού, που αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι στο δάπεδο του ρωμαϊκού λουτρού. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν ανασκαφεί τα 90 από τα 140 τ.μ. του τεράστιου ψηφιδωτού δαπέδου.
Ετσι, φέτος, με τη σταδιακή αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε στο ψηφιδωτό ένας θαλάσσιος ίππος με τον Έρωτα να κρατάει τα χαλινάρια του, ένας Έρωτας σκεπτόμενος, ένας μαίανδρος με παραλλαγή, δυο πουλιά με φυτικά μοτίβα, ένας πολύχρωμος κόμβος του Σολομώντα. Η παράσταση περικλείεται από βλαστόσπειρες και κισσόφυλλα, που παραπέμουν σε διονυσιακή λατρεία.
Ο υπεύθυνος της ανασκαφής, αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής, μιλώντας στον ιστότοπο xronos.gr., ανέφερε: «Συνεχίστηκε και φέτος, από τον περασμένο Ιούλιο, από την ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων, η ανασκαφή στην Πλωτινόπολη με τη χρηματοδότηση του δήμου Διδυμοτείχου. Ορίστηκε μια καινούργια τομή (τομή Η') για να αποκαλυφθεί η συνέχεια του δωματίου. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι το τυπικό για τα ρωμαϊκά λουτρά τρικλίνιο, με το ψηφιδωτό δάπεδο. Η τομή προχώρησε σε βάθος πέντε μέτρων. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής αποκαλύφθηκαν οι μεταγενέστερες οικοδομικές φάσεις (6ος μ.Χ.-7ος μ.Χ. αιώνας, 4ος μ.Χ.-5ος μ.Χ. αιώνας, που μας παραπέμπουν στην παλαιοχριστιανική εποχή).
Η ανασκαφή προχώρησε και στη ρωμαϊκή φάση (μέσα 2ου μ.Χ. έως αρχές 3ου μ.Χ. αιώνα), οπότε αποκαλύφθηκε η συνέχεια της κεντρικής παράστασης του ψηφιδωτού δαπέδου. Επίσης αποκαλύφθηκε τοιχογραφία στους τοίχους της ρωμαϊκής φάσης. Κατά την παλαιοχριστιανική φάση (4ος με 5ο μ.Χ. αιώνα) αποκαλύφθηκε τοίχος με διαμπερείς οπές μέσα σε κατεργασμένους γωνιόλιθους, που προέρχονται από το ρωμαϊκό σύστημα αποχέτευσης. Αποκαλύφθηκαν επίσης τέσσερις λίθινοι τροχοί και ίσως να δηλώνουν ότι το κτίριο (ή τμήμα του) να χρησίμευε κατά τα παλαιοχριστιανικά χρόνια ως εργαστήριο κεραμικής. Η κατασκευή που χρονολογείται από τις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα και πατάει πάνω στο φυσικό βράχο, που βρίσκεται δυτικά του κτιρίου με τα ψηφιδωτά, ίσως να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της πόλης τα παλαιοχριστιανικά χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι η κατοίκηση στην Πλωτινόπολη σταματάει στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα, όπως, άλλωστε, αναφέρουν και οι πηγές».
Στη νότια πλευρά της κεντρικής παράστασης αποκαλύφθηκαν θαλάσσιος ίππος με Έρωτα που κρατάει τα χαλινάρια του αλόγου, ενώ βόρεια της κεντρικής παράστασης δυο διάχωρα με γεωμετρικό μοτίβο στο ένα και στο άλλο ο κόμβος του Σολομώντα που είναι εγγεγραμμένος σε πέλτες. Νότια της κεντρικής παράστασης αποκαλύφθηκαν άλλα δυο διάχωρα με πτηνά και φυτικά μοτίβα, τα οποία αποτελούν συνέχεια των πτηνών που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφική περίοδο του 2011.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ειδικοί εντόπισαν μυστηριώδες ρωσικό διαστημικό όχημα


Ο μυστηριώδης δορυφόρος, που έχει ονομαστεί «Αντικείμενο 2014-28Ε» προσέλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών, που παρακολουθούν τις κινήσεις των διαστημικών οχημάτων, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί ο ρόλος και η αποστολή του.
Σήμερα το πρωί εθεάθη πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αυστραλασία και τη Λατινική Αμερική. Αρκετοί πιστεύουν ότι η αποστολή του είναι βοηθητική καθώς μπορεί να μαζεύει διαστημικά απόβλητα.
Άλλοι πιστεύουν πως προμηθεύει με καύσιμα ή κομμάτια για επισκευή δορυφόρων. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να αποτελεί δορυφόρο-όπλο, που έχει ως αποστολή να καταστρέψει δορυφόρους που έχουν σταλεί στο διάστημα από ανταγωνιστές των Ρώσων.
«Ό,τι κι αν είναι, δείχνει να είναι πειραματικό» ισχυρίζεται η Πατρίσια Λιούις, υπεύθυνη έρευνας του Τσάταμ Χάους και ειδική στη διαστημική ασφάλεια, και συμπληρώνει: «Μπορεί να έχει έναν αριθμό λειτουργιών, κάποιες συμβατικές και κάποιες στρατιωτικές».
«Μια πιθανότητα είναι να μπορεί να συλλέγει αντικείμενα. Άλλη, να φέρει σφαιρίδια που στοχεύουν άλλους δορυφόρους. Ή πιθανώς, να πρόκειται για επίθεση μέσω υπολογιστών σε άλλο δορυφόρο ή εμπλοκή συχνοτήτων».
Αρχικά, τον περασμένο Μάη, η Ρωσία ανακοίνωσε την εκτόξευση σκάφους που μετέφερε τρία πακέτα, χωρίς να ανακοινώσει την εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου. Οι ΗΠΑ το εξέλαβαν ως σκουπίδια. Μετά όμως, από κάποιες περίπλοκες αλλαγές πορείας, οι ΗΠΑ ανγκάστηκαν να το αναγνωρίσουν ως δορυφόρο, ενώ παράλληλα η Ρωσία αύξησε ξαφνικά τον δηλωμένο αριθμό δορυφόρων σε λειτουργία που κατέχει.
Μετά από κάποιες περίεργες κινήσεις, στο διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, το εν λόγω σκέφος, κινήθηκε εναντίον άλλου αντικειμένου το περασμένο σαββατοκύριακο. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως τελικά βρήκε το στόχο του και η αποστολή έφτασε στο τέλος της, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται κάποιοι από αυτούς που παρακολουθούν την πορεία του.
Αντί-δορυφορικά όπλα άρχισαν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του '50, ενώ η Ρωσία ανέπτυξε το δικό της πολεμικό δορυφόρο ονόματι Istrebitel Sputnik στις αρχές του 1960. Ο συγκεκριμένος είχε ως αποστολή, να φτάνει κοντά σε στοχευμένους δορυφόρους και να πυροδοτεί πολεμικές κεφαλές που θα τους κατέρριπταν.
Επισήμως, η Ρωσία, εγκατέλειψε αυτό το πρόγραμμα, όμως οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν όταν αποκαλύφθηκε πως η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με στόχο να δημιουργήσει δικό της από το 2017, με τη δικαιολογία πως ο ήδη υπάρχων βλέπει μόνο το 5% της ρωσικής χώρας, ενώ ο νέος θα μπορεί να βλέπει, περισσότερο από το 90%.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/eidikoi-entopisan-mysthriwdes-rwsiko-diasthmiko-oxhma.html

ECHELON Ο ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠEΑΣ


Γιώργος Στάμκος
Θα μπορούσε να είναι οργουελιανό σενάριο φαντασίας, αν δεν ήταν η ίδια η καθημερινότητά μας. Η Αυτοκρατορία μάς παρακολουθεί. Είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για μας. Μπορεί να κρυφακούσει όλους τους ηλεκτρονικούς μας ψιθύρους. Τα τηλέφωνά μας μπορούν να υποκλαπούν. Η ηλεκτρονική μας αλληλογραφία (e-mail) να διαβαστεί. Το ίδιο και τα fax ή τα telex μας. Οποιαδήποτε επίσκεψή μας ακόμη και στο πιο ανύποπτο «internet-ικό καταγώγιο» μπορεί να καταγραφεί. Κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία μας μπορεί να παρακολουθηθεί.

Ο έλεγχος του πλανήτη από την Αμερικανική Αυτοκρατορία εξαρτάται άμεσα από τον έλεγχο της τεράστιας ροής των πληροφοριών, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις καθημερινές τους επικοινωνίες.Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας είναι η δυνατότητά της να παρακολουθεί κάθε στιγμή όλα τα δεδομένα που διακινούνται στον πλανήτη μας. Και μάλιστα όχι μόνον να τα παρακολουθεί, αλλά να διαχωρίζει αυτόματα τις άχρηστες πληροφορίες (infojunk) από τις χρήσιμες, και να επεξεργάζεται και να αποθηκεύει τις δεύτερες. Πρόκειται για μια υποκλοπή πλανητικού επιπέδου, που δεν γίνεται αντιληπτή από τα ανυποψίαστα θύματά της, γι’ αυτό και συνεχίζεται ανενόχλητη. Το σύστημα Echelon, ο παγκόσμιος υποκλοπέας της Αυτοκρατορίας, έχει φέρει το τέλος του ιδιωτικού ηλεκτρονικού μας βίου.

Εντοπίζοντας «ψύλλους στ’ άχυρα» ΑΧΥΡΑ»


Το αρχηγείο της NSA στο Fort Meade
 
Σχεδιασμένο από την NSA (National Security Agency) το σύστημα Echelon (από το αγγλικό echelon, που σημαίνει «κλιμάκιο») είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπής τηλεπικοινωνιών, που μπορεί να συλλαμβάνει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, δορυφορικές επικοινωνίες, ασύρματες μεταδόσεις, fax, telex και κάθε είδους internet-ικές επικοινωνίες (e-mail, IRC, News-Groups, Websites κ.ά.) και μάλιστα, με τη βοήθεια υπολογιστών, να αναγνωρίζει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει τις «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες που περιέχουν όλα αυτά τα μηνύματα. Στην ειδική ορολογία του χώρου το Echelon ονομάζεται και «ComInt», από τα αρχικά της φράσης «Communications Intelligence» (υποκλοπή τηλεπικοινωνιών). Οι χώρες που εμπλέκονται σ’ αυτή την παγκόσμια υποκλοπή είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δηλαδή το λεγόμενο «αγγλοσαξονικό μπλοκ».
Αντίθετα με αρκετά ηλεκτρονικά κατασκοπευτικά συστήματα, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το Echelon σχεδιάστηκε εξ αρχής για μη στρατιωτικούς στόχους. Για να παρακολουθεί κυβερνήσεις, οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακόμη και μεμονωμένα πρόσωπα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί οποιοδήποτε άτομο επικοινωνεί ηλεκτρονικά ή φωνητικά από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Μπορεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα «φιλτράροντας» έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και, χρησιμοποιώντας υπολογιστές, να αναγνωρίζει και να εξάγει αυτές που οι χειριστές του θεωρούν χρήσιμες πληροφορίες.

Το σύστημα του Echelon περιλαμβάνει ένα δίκτυο σταθμών υποκλοπής, δορυφόρους παρακολούθησης, επίγεια δίκτυα τηλεπικοινωνιών και άλλες ασύρματες επικοινωνίες – όλα οργανικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Σε κάθε σταθμό του δικτύου υπάρχουν ταχύτατοι υπολογιστές που αναζητούν ανάμεσα σε εκατομμύρια υποκλεμμένα μηνύματα εκείνα τα οποία περιέχουν ορισμένες προεπιλεγμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτές είναι συνήθως ονόματα, αρχικά, γεωγραφικές ονομασίες, συντομογραφίες, «ζωτικά» θέματα και «ύποπτες» φράσεις. Όταν μια προεπιλεγμένη λέξη εντοπιστεί, με τεχνικές αναγνώρισης φωνής (VOR) ή χαρακτήρων (OCR), τότε καταγράφεται αυτομάτως ολόκληρη η συνομιλία. Κατόπιν τα δεδομένα επεξεργάζονται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια από ειδικούς αναλυτές, οι οποίοι αποφασίζουν και την προώθηση των πληροφοριών που αλίευσαν στους κατάλληλους αποδέκτες.

Το Echelon λειτουργεί σαν ένα «φίλτρο πληροφοριών» τριών επιπέδων. Το πρώτο παρακολουθεί, μέσω πέντε επίγειων σταθμών, το δίκτυο των δορυφόρων Intelsat των διεθνών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Το δεύτερο στοχεύει τους άλλους δορυφόρους και το τρίτο τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες που διεξάγονται μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων και μικροκυμάτων.

Κάθε χώρα που συμμετέχει στη διαχείριση του συστήματος καταχωρεί μια λίστα από λέξεις-κλειδιά ή φράσεις σε έναν υπολογιστή που ονομάζεται «Λεξικό» (Dictionary), ο οποίος ελέγχει όλες τις εκπομπές (υπολογίζονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια συνδιαλέξεις το μήνα) και αποστέλλει τα αποτελέσματα στα τερματικά των ειδικών αναλυτών. Όταν ένα Λεξικό εντοπίσει κάποιο μήνυμα που περιέχει μια από τις αναζητούμενες λέξεις-κλειδιά, το καταγράφει αυτομάτως και το στέλνει στους κεντρικούς υπολογιστές των ενδιαφερόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα ο σταθμός δορυφορικών υποκλοπών στο Waihopai της Νέας Ζηλανδίας εντοπίζει, καταγράφει και αποστέλλει μηνύματα για λογαριασμό των υπηρεσιών NSA, GCHQ, DSD και CSE. Το ενδιαφέρον είναι πως μόνον η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες όλων των σταθμών υποκλοπής, που ουσιαστικά λειτουργούν ως υποσταθμοί αυτής της αμερικανικής υπερ-υπηρεσίας.

Μια αγγλοσαξονική συνομωσία

Οι βάσεις για τη δημιουργία του Echelon ετέθησαν αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1947 οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία συμφώνησαν από κοινού στην εκμετάλλευση των δεδομένων που προέρχονταν από την υποκλοπή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (SIGINT -Signal Intelligence). Για το σκοπό αυτό υπέγραψαν τον Ιούνιο του 1948 τη μυστική συμφωνία UKUSA (UK-USA), στην οποία προσχώρησαν στη συνέχεια και οι υπόλοιπες αγγλόφωνες χώρες (Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), ενώ αργότερα κι άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Τουρκία, η Δανία και η Νορβηγία, υπέγραψαν συμφωνίες «ανταλλαγής πληροφοριών». Οι υπηρεσίες που ήταν υπεύθυνες για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν από πλευρά ΗΠΑ η NSA (National Security Agency) και από τη Μεγάλη Βρετανία η GCHQ (Government Communications Headquarters). Αργότερα προσχώρησαν στη διαχείριση του δικτύου η καναδική CSE (Communications Security Establishment), η αυστραλέζικη DSD (Defense Signals Directorate) και η νεοζηλανδική GCSB (Government Communications Security Bureau).


Σταθμός επικοινωνίας με δορυφόρους στο Sugar Grove της Virginia
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι τεχνολογίες των ηλεκτρονικών υποκλοπών βελτιώθηκαν χάρη στην εξέλιξη στο χώρο των υπολογιστών και των δορυφορικών συστημάτων επικοινωνίας. Το Echelon, ως ένα σύστημα υποκλοπής παγκόσμιων επικοινωνιών, αυτόματης ανάλυσης και επεξεργασίας πληροφοριών, ουσιαστικά γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αιτία ήταν η δημιουργία το 1964 του οργανισμού Intelsat (International Telecommunications Satellite Organization), που αποσκοπούσε στη διαχείριση ενός δορυφορικού δικτύου με δυνατότητα διηπειρωτικών τηλεπικοινωνιών. Τότε οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών-μελών της UKUSA συμφώνησαν να εγκαταστήσουν τις δικές τους μυστικές επίγειες βάσεις, έτσι ώστε να υποκλέπτουν τα δεδομένα (φωνητικές συνομιλίες και telex) από τους δορυφόρους Intelsat και Inmarsat.
Η τοποθεσία του κάθε επίγειου σταθμού υποκλοπής δεδομένων επιλέχθηκε έτσι ώστε να μπορεί άνετα να υποκλέπτει σήματα από συγκεκριμένους δορυφόρους και γι’ αυτό προτιμήθηκαν θέσεις σε μικρή απόσταση από τις βάσεις των ραντάρ που επικοινωνούν «νόμιμα» με τους δορυφόρους. Αυτοί οι επίγειοι σταθμοί παρακολούθησης άρχισαν να χρησιμοποιούν και το δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων Vortex, που δημιούργησε η NSA τη δεκαετία του 1970. Την ίδια δεκαετία, επειδή οι πρώτοι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι διαχειρίζονταν ταυτόχρονα μόλις 4.000 συνδιαλέξεις, απαιτούνταν μόνον δύο σταθμοί για την υποκλοπή όλων των τηλεπικοινωνιών: ο ένας βρισκόταν στο Yakima (Σίατλ των ΗΠΑ) και ο άλλος στο Morwenstow (δυτική Αγγλία).
Στη σύγχρονή του μορφή το Echelon μετεξελίχθηκε με βάση το Project P-415, που ξεκίνησε το 1985, και σταδιακά διαμόρφωσε τη σημερινή αρχιτεκτονική της αυτοματοποιημένης παρακολούθησης. Με τη συνδρομή 120 δορυφόρων και 4.000 σταθμών εδάφους το Echelon έχει δυνατότητα παρακολούθησης σε όλο τον πλανήτη έξι εκατομμυρίων συνδιαλέξεων το λεπτό, ανεξαρτήτως θέματος, και είναι εφοδιασμένο με συστήματα φωνητικής αναγνώρισης και αυτόματους μεταφραστές που μεταφράζουν σε Αγγλικά όλες τις γλώσσες του κόσμου. Εύκολοι στόχοι θεωρούνται όλοι όσοι δεν χρησιμοποιούν συστήματα κρυπτογράφησης στις επικοινωνίες τους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο καθηγητής κρυπτογραφίας του MIT Phil Zimmerman: «Aν η ιδιωτική ελευθερία γίνει παράνομη, τότε μόνο αυτοί που κινούνται εκτός νόμου θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε σαν ατομικό δικαίωμα. Oι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τα καλύτερα προγράμματα κρυπτογραφίας. Tο ίδιο και το οργανωμένο έγκλημα, και οι στρατιωτικοί, και οι μεγάλες εταιρείες. Mονάχα οι απλοί πολίτες και οι πολιτικές- κοινωνικές οργανώσεις δεν έχουν ασφαλείς επικοινωνίες».

Αποκαλύψεις και αντίσταση

Εγκαταστάσεις που πιστεύεται πώς αποτελούν τμήμα του Echelon στο Menwith Hill της Αγγλίας

Μέχρι σχετικά πρόσφατα κανείς δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις για την ύπαρξη του Echelon. Για καιρό υπήρχαν μόνο ενδείξεις από τα αποτελέσματα της δράσης του δικτύου, κυρίως στο ζήτημα της βιομηχανικής κατασκοπείας και στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Η ύπαρξη του Echelon είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στις 12 Αυγούστου του 1988 από τον Βρετανό ερευνητή Duncan Campbell. Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα το 1996, όταν ο Νεοζηλανδός δημοσιογράφος Nicky Hagger παρουσίασε στο βιβλίο του Secret Power την εμπλοκή της πατρίδας του σ’ αυτό το αμφιλεγόμενο σχέδιο. Το Μάρτιο του 2000 ο James Woolsey, πρώην διευθυντής της CIA, παραδέχθηκε πως η χώρα του υποκλέπτει απόρρητες πληροφορίες οικονομικής φύσης από την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την «κατασκοπία, με επικοινωνίες και αναγνωριστικούς δορυφόρους», δηλαδή τις υπηρεσίες του Echelon. Την επομένη ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Κριστιάν Περέ εξαπέλυσε δριμύτατες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για κλοπή οικονομικών και αμυντικών πληροφοριών της χώρας του, που οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο μεγαλύτερος θόρυβος πάντως δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2000 στην Ευρώπη όταν μια έκθεση της επιτροπής δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου κατήγγειλε πως «όλα τα τηλέφωνα, fax και e-mail μέσα στην Eυρώπη παρακολουθούνται συνεχώς από την NSA των HΠA, μεταφέροντας όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον ευρωπαϊκό χώρο στο αρχηγείο της». Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Γκλιν Φορντ, αφού απέρριψε τις κατηγορίες περί «αγγλοσαξονικής συμπαιγνίας», δήλωσε: «Όταν παρακολουθούνται τρομοκρατικές οργανώσεις ή λαθρέμποροι ναρκωτικών, πρόβλημα δεν υπάρχει. Όταν όμως παρακολουθείται η Διεθνής Αμνηστία ή η Greenpeace δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά». Από την πλευρά τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων χαρακτήρισαν το Echelon ως ένα «σκάνδαλο μαζικής παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των κανόνων της δημοκρατίας».

Οι πολίτες όμως έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν και γι’ αυτό περνούν συχνά στην αντίσταση. Στις 21 Οκτωβρίου 1999 έλαβε χώρα κατά του Echelon η πρώτη μαζική πράξη αντίστασης μέσω του Internet. Ονομάστηκε ημέρα JED (Jam Echelon Day) και στόχευε στην υπερφόρτωση του Echelon με παραπλανητικά μηνύματα, που περιείχαν τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά: «FBI CIA NSA IRS ATF BATF DOD OKLAHOMA CITY MILITIA GUN HANDGUN MILGOV ASSAULT. RIFLE TERRORISM BOMB DRUG KORESH DAVIDIAN COMITATUS RANDY WEAVER VICKIE WEAVER SPECIAL FORCES SPECIAL OPERATIONS GROUP SOG SOF DELTA FORCE CONSTITUTION BILL OF RIGHTS WHITEWATER POM PARK IRAN CONTRAS OLIVER NORTH MOSSAD NASA MI5 ONI CID AK47 M16 C4 MALCOLM X REVOLUTION CHEROKEE HILLARY BILL CLINTON GORE GEORGE BUSH WACKENHUT TERRORIST. TASK FORCE 160 SPECIAL. OPS 12TH GROUP. 5TH GROUP SF», που θεωρούνται λέξεις-στόχοι για τα Λεξικά του Echelon.

Μια άλλη μορφή «αντίστασης» κατά του Echelon αποτέλεσε η κυκλοφορία το 2001 μιας νέας παραλλαγής του υπολογιστικού ιού Loveletter, ο ιός VBS/LoveLet-CL, ο οποίος εμπεριέχει ένα αρκετά εκτενές σύνολο σχολίων τα οποία έχουν ως σκοπό να κατακλύσουν το Echelon με άχρηστες περιττές πληροφορίες έτσι ώστε να «γονατίσει το σύστημα»! Το κείμενο που συμπεριλαμβανόταν στον υπολογιστικό ιό ήταν το εξής:

Written By Extirpater and beyin. (I am NOT from iraq, and not protecting iraq/islamic anyway) Stop Violence Pentagon. Why are you testing your new weapons on iraq? You are trying to protect children from porn but you are also killing them and other innocent people in iraq... ...and another thing... why are you using echelon type stupid things to listen around...?< Hey others, lets fl00d the echelon... .gov @ NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! begin pgp message cert HQ password secret information Shamil Basaev BATF Tactical information broadcasting service netsec DEA Ayman Al Zawahiri RADINT ETA Fort Meade explosive gun conspiracy primer detonator initiator unicos al amn al-askari cray arpanet node backdoor mi-6 mi-5 terrorism SSCI sairi islamic revolution assembly not for public private korea diplomat wiretap Usame bin Laden DF ZARK SERT VIP ARC S.E.T set ssl hezbollah hizbullah afiwc compusec M51 phsical security division MOSSAD DDos denial of sevice don't try to contact me astel DH breaking machine Xu Yongyue agent agents national infrastructure air command control facility nm info Lieutenant tactical defcon mortars rpg7 propellants defensive evasion boobytraps secure internet rsa uzi buy hrt hk33ke aks-74 galil arm detcord pmk40 silencers timing devices information security naval yard sao reno jics computer terrorism NAIA SAPM ASU ECHELON ASTS RSP ISS JDF NAAP RSO encryption ASWS USDOJ SAMU COSMOS DATTA e99ll bill clinton george bush nash asis seal team 3 MSEE M.P.R.I top secret mossberg sursat 5926 telint fraud analyzer b61-7 sbu err SO13 reojdykarna airframe 510 EuroFed Avi shelter Cryto AG IDP RHL MP5K-SD sniper gign exon shell masuda eada shs NSWF sabotage nitrate Counter terrorism RCMP CTU CQB CONUS BOP CID thief NCSA ISACA ASVC spook words flashbangs magnum resta 777 666 MD2 MD4 MDA 747 boing domestic disruption smuggle Z-200 Security Consulting Keyhole NABS Kilderkin covert video pathfinders oscor merlin ntt sl-1 sr-71 sr71 f117 f-117 cornflower TNT rdx amfo hmtd lead azide styphante ddnp nitrostarch mines grenades rockets fuses nitrocellulose c4 ambush sniping spoof sniff sniffing sniffer motorcade assassination jtf-6 psyops privacy.

Αν θα θέλαμε πλέον να προσωποποιήσουμε το «Μεγάλο Αδελφό», αυτός θα έπαιρνε σίγουρα το πρόσωπο του Echelon, του παγκόσμιου υποκλοπέα της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας. Χάρη σ’ αυτό το σύστημα παρέχεται στην Αυτοκρατορία η δυνατότητα υποκλοπής, καταγραφής και επεξεργασίας όλων των πληροφοριών που διακινούνται μέσα από το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Αυτό αποτελεί το λιγότερο μια εφιαλτική προοπτική καθώς μπορεί να σημάνει και το τέλος της ιδιωτικής μας ζωής, αν ξαφνικά η «φιλελεύθερη» ελίτ της Αυτοκρατορίας αποφασίσει να γίνει πιο αυταρχική. Το Echelon ανοίγει το δρόμο για μια πλανητική κοινωνία που θα φοβάται να μιλήσει ελεύθερα, μια κοινωνία υποψήφιων σκλάβων.

e-telescope.gr
hellas-now
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2014/11/echelon-o-e.html

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ" ΣΤΙΣ 29 Νοεμβρίου;


Ας επιστρέψουμε στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ της 12/11/2014 και ας εστιάσουμε στα παρακάτω :

"5. Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία. Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.

6. Επομένως, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.

7. Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος"

Παρατηρούμε ότι το ΥΠΠΟ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κάνει αναφορά για "αφηρωισμένο"νεκρό όπως επίσης ότι "στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του".

Δηλαδή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μιλούν για αφηρωισμένο νεκρό. ΓΙΑΤΙ ; Από που τοσυνάγουν αυτό ; Δεν προέκυψε κάτι καινούργιο εκτός από την ανεύρεση του σκελετού.Μας το είπαν μόλις βρήκαν τον νεκρό άρα ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ που δεν το έχουν ανακοινώσει.

Επίσης ένα άλλο σημείο σημαντικό είναι ότι αναφέρεται " στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές". Πως το ξέρουν ; Αυτό το λένε με σιγουριά. Μήπως βρέθηκαν καισημάδια προσφορών ή εναγισμών που δεν έχουν ανακοινωθεί; Πολύ πιθανόν.

Με μεγάλη πιθανότητα λοιπόν έχουν βρει κάτι και μάλιστα στον τάφο και όχι πριν, για αυτό και πιθανολογούν με πολύ σιγουριά (πιθανότατα λένε) ότι έχουμεαφηρωισμό. Δεν αποτέλεσε για αυτούς κριτήριο το μέγεθος του μνημείου γιατί το μέγεθος ήταν ήδη γνωστό και παρόλα αυτά μιλούσαν για Μακεδόνα στρατηγό ή υψηλό αξιωματούχο.

Το συνδυάζουν δε με το ότι φτιάχτηκε με κρατικούς πόρους. Γιατί το λένε τώρα ; Δεν προέκυψε κάτι καινούργιο που συνταρακτικά θα έδινε αυτήν την εικόνα. Το μέγεθος και η πολυτέλεια ήταν γνωστή άρα θα μπορούσε να διατυπωθεί από πριν. Διατυπώνεται τώρα μαζί με την ανακοίνωση για τον νεκρό.
Ισως κάποιο εύρημα λοιπόν το τεκμαίρει.

Ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν το φύλο του νεκρού. Όμως μιλάνε για"αφηρωισμένο" νεκρό που ισχύει μόνο σε περίπτωση που ο νεκρός είναι άνδρας.

Με άλλα λόγια σε λίγες γραμμές ανακοίνωσης μας είπαν τις πιο συγκλονιστικές πληροφορίες!


Οτι ο νεκρός είναι άνδρας, ηρωποιημένος που ελατρεύετο εκεί και ο τάφος είναι φτιαγμένος με κρατικούς πόρους.
Υπάρχει κανείς υποψήφιος για την ταυτότητα τουνεκρού ;

Αρχισαν και επισήμως να ακούγονται ή να μην διαψεύδονται τα ονόματα τουΑλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα. Ο κ. Τασούλας και η κα Μενδώνη όταν γίνεται αναφορά στον Αλέξανδρο δεν το απορρίπτουν αλλά το αφήνουν ανοιχτό και γενικά σε όλα τα ΜΜΕ εσωτερικού και εξωτερικού υπάρχει η αίσθηση ότι αυτά τα δύο ονόματα είναι ενδεχόμενα, και μάλιστα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Προτίθενται δε να συγκρίνουν το DNA με το DNA των νεκρών της Βεργίνας.


Γιατί όμως ; Αφού ο Αλέξανδρος γνωρίζουμε ότι ετάφη στην Αλεξάνδρεια ενώ οΗφαιστίωνας αποτεφρώθηκε στην Βαβυλώνα. Αρα εκ των πραγμάτων σίγουρα αυτοί οι δύο αποκλείονται.

Μήπως όμως υπάρχει κάποια περίεργη σιωπή ή πείραγμα των κειμένων που ανοίγειπαράθυρο για να είναι υποψήφιοι ;

Κατά περίεργο τρόπο η ίδια η κα Μενδώνη στην συνέντευξη της στο ΣΤΑΡ αφηνει ανοικτό το θέμα αμφισβήτησης των κειμένων, όπως επίσης άφησε εμμέσως ανοιχτό το θέμα του Αλεξάνδρου. (βλεπε : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ - ΣΤΑΡ)

Στην συνέντεξη της δε στο ΜΕΓΚΑ (βλέπε : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ-ΜΕΓΚΑ) επίσης αφήνει ανοιχτό το θέμα της μη ύπαρξης από την αρχή κτερισμάτων!Θυμίζω ότι εμείς ήδη έχουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΛΗΣΗΣ του τάφου, παρά την φαινομενική εικόνα που δίδεται. (βλεπε : Ο ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ-ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ).

Όλα τα ευρήματα ερμηνεύονται πολύ εύκολα ως μη αποτελέσματα σύλησης, η όποια διαλεκτική προσέγγιση στο θέμα το αποδεικνύει.

Ιδια προσέγγιση ακολουθεί και η κα Παλιαδέλη η οποία σε συνέντευξη της μιλά ότιΙΣΩΣ να μην υπήρχαν εξ αρχής κτερίσματα (πιθανολογεί συγκεκριμένα ότι ΙΣΩΣ να υπήρχαν που είναι ακόμα ισχυρότερο).

Συγκεκριμένα λέει :

"Είναι η μορφή ενός σεμνού κιβωτιόσχημου τάφου” μας λέει η κ. Παλιαδέλη. Οι μεγάλοι κιβωτιόσχημοι τάφοι είναι συνήθως φαρδύτεροι. Ο συγκεκριμένος δημιουργήθηκε για να δεχθεί μόνο το νεκρό, ούτε καν κτερίσματα. Ίσως πάνω από την 'κάσα' να τοποθετήθηκαν κάποια κτερίσματα, τα οποία προφανώς τα πήραν όλα οι τυμβωρύχοι, οι οποίοι και δημιούργησαν και αυτή την αναστάτωση πετώντας κάποια οστά έξω από τον τάφο". ( "http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/politismos/Amfipoli-news/amfipolh_semnos_o_tafos_spoydaios_o_nekros.3138412.html")

Οσον αφορά την εικόνα που αποκομίζουμε ότι ο τάφος τελικά είναι λιτός παρά τηνπολυτέλεια του υπολοίπου μνημείου, η καλή φίλη του ιστολογίου Ελένη, έθεσε υπ' όψη μου το παρακάτω κείμενο όπου στην σελίδα 29 του pdf διατυπώνεται η θέση ότι ο συνδυασμός κιβωτιόσχημου τάφου με ξύλινο φέρετρο ή κλίνη μέσα του αποτελούν σπάνια και την πιο ακριβή πρακτική. Όπως επίσης και το γέμισμα του τάφου με χώμα έχει Ομηρική προέλευση και η απόθεση του φερέτρου επί του χώματος συντελεί στην ολοκλήρωση του θανάτου που είναι η πλήρης αποσύνθεση της σάρκας από τα οστά.

Στην δε σελίδα 36 του pdf στην σημείωση 28 αναφέρεται ότι το "ορθογώνιο" φέρετρο ετοποθετείτο σε όρυγμα επί του εδάφους πάνω στο "παρθένο" έδαφος" πράγμα που εξηγεί και γιατί δεν υπάρχει δάπεδο στο οποίο να εδράζεται ο τάφος.

Στην σελίδα 41 του pdf αναφέρει ένα ιδιαίτερο χώρο εναγισμών που δηλώνει ταφή αξιωματούχου,πολεμιστή ,ήρωα. H πολύ καλή φίλη Ελένη το συνδυάζει με ένακοίλωμα που υπάρχει στον κιβωτιόσχημο τάφο κατω δεξιά.



Ισως να συνδέεται με την ανακοίνωση όπου από εκεί συνάγουν για λατρευτικές τιμές.

(http://www.nottingham.ac.uk/csps/documents/matzanas-burial-customs-and-practices/7-comparisons.pdf)

Επίσης σε σχετικό δημοσίευμα των Νέων (βλέπε :http://www.real.gr/Files/Articles/Document/368960.pdf ) δίδεται περιγραφή τωνκατοίκων της Αμφίπολης, οι οποίοι κατά το δημοσίευμα ήταν μετρίου αναστήματος με καστανοκόκκινα μαλλιά και λευκή επιδερμίδα.

Μήπως αυτά αναφέρονται λόγω κάποιας διαρροής για την κατάσταση του νεκρού ; Τούψος του μπορεί με πρώτη εικόνα να εκτιμηθεί όπως επίσης και τα μαλλιά του μιας και στους νεκρούς δεν αποσυντίθεται τελείως η σάρκα και κυρίως απομένουν κάποιες τρίχες από τα μαλλιά τους, οπότε θα μπορούσε να υπάρχει μια πρώτη εικόνα και για αυτά από τον νεκρό.

Κατά σύμπτωση όμως (!) τέτοια ήταν και τα χαρακτηριστικά του Αλέξανδρου και τα οποία χαρακτηριστικά τα έχει και η Περσεφόνη στο ψηφιδωτό που συμβολίζει την ψυχή του νεκρού και που κατά την γνώμη μας προδιαγράφει και τον νεκρό. (βλέπε :Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ )

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρέκβαση και να αναφερθώ σε μια παρατήρηση που έκανε ο πολύ καλός σχολιαστής του ιστολογίου Antilamogio ο οποίος παρατήρησε ότι στο επιστύλιο όπου ευρίσκοντο οι Καρυάτιδες παρατηρείται κάποιο σύμβολο, το οποίο μοιάζει με το γράμμα Α με κάποιον κύκλο εφαπτόμενο δεξιά στην κορυφή του :




και σε μεγαλύτερη ανάλυση :





και φωτισμένη για να φανεί καλύτερα (από την φίλη Εύη Παπαγεωργίου) :





Κατά σύμπτωση (!) το σημείο αυτό του επιστηλίου εκαλύπτετο από μαύρη σακούλα,που από ότι φαίνεται στην φωτογραφία (πίσω από τα πόδια του εργάτη ) είχεξεκολήσει στο επίμαχο σημείο, για αυτό και τελικά κατεγράφη το σημείο αυτό :

Βλέπουμε ότι το επίμαχο σημείο φαίνεται ότι μοιάζει εκπληκτικά με το"μονόγραμμα"του Μεγάλου Αλεξάνδρου :



όπως ισχυρίζεται η Dorothy King (http://phdiva.blogspot.gr/2014/10/amphipolis-marks-spot.html?m=1

ή όπως μου επεσήμανε η πολύ καλή φίλη Ελένη το μονόγραμμα στα νομίσματαενδέχεται να ανήκει στην εκάστοτε πόλη η στο νομισματοκοπείο που τα παράγει (εδώ το ίδιο νόμισμα όπως εκδώθηκε από άλλες πόλειςhttps://www.youtube.com/watch?v=TkmbKYvflRI )

Φυσικά, επειδή ίσως να βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε μπορεί όμως να είναι μια τυχαία ρωγμή στο μάρμαροο, πιθανόν λόγω κάποιου σεισμού, που όμως είναι περίεργο να συνυπάρχει με μια οριζόντια για να σχηματισθεί το γράμμα Α και με έναν κύκλο αφαπτόμενο δεξιά στην κορυφή. Φαίνεται όμως πολύ περίεργη σύμπτωση.

Αν όμως είναι αυτό που υποψιαζόμαστε ότι είναι στην πραγματικότητα, μήπως από εκεί συνάγεται ότι το μνημείο έγινε με κρατικούς πόρους (αν είναι το σύμβολο της πόλης) ή την ταυτότητα του νεκρού;

Ας μην ξεχνάμε δε ότι το σύμβολο αυτό βρίσκεται στην είσοδο του δεύτερου θαλάμου Θ2 οι οποίος κατά την υπόθεση μας προδιαγράφει τον νεκρό.


Πάνω από το επιστύλιο του τρίτου θαλάμου Θ3 σχολιαστές του ιστολογίου προς την απέναντι πλευρά ενετόπισαν κάτι πολύ σημαντικό, δύο πρόσωπα :

Αν τώρα εστιάσουμε στα δύο αυτά σημεία, ο σχολιαστής tolis Zerv συνεπέρανε ότι στο μεν αριστερό φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόσωπο μέδουσας (ίσως) :




στο δε δεξιό ο σχολιαστής zibi ότι υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο που μοιάζει με τοπρόσωπο του Αδη στο ψηφιδωτό που ακολουθεί αμέσως μετά την διέλευση από τιςΚαρυάτιδες και την είσοδο στο δεύτερο θάλαμο :




Φαίνεται δηλαδή ότι επί του επιστυλίου υπάρχει ολόκληρη ζωγραφική παράσταση, που προοιονίζει ότι τα ζωγραφιστά επιστύλια που "φυγαδεύτηκαν" στο Μουσείο της Αμφίπολης για (δήθεν ;) συντήρηση ίσως να περιέχουν καθοριστικές παραστάσεις που ίσως παρπαπέμπουν στον νεκρό.

Είναι όλα αυτά οφθαλμαπάτες, αυτά που θέλουμε να δούμε ή πράγματι έτσι είναι ηπραγματικότητα;

Οι ανακοινώσεις θα το δείξουν αυτό.


Μέχρι στιγμής τηρείται σιγή ιχθύος που προμηνύει ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Οταν η κα Περιστέρη ανέφερε ότι ο νεκρός είναι Μακεδονας στρατηγός, η κα.Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR (Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014), υποστήριξε ότι η αναφορά της κ.Περιστέρη περί του φύλου του νεκρού (άνδρας) έγινε «εν τη ρύμη του λόγου της τελευταίας» και ότι δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα, εάν πρώτα δεν γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως επίσης και δεν επιτράπηκε από την κα Παναγιωταρέα να γίνουν ερωτήσεις στην κα Περιστέρη από δημοσιογράφο όπως έχει καταγραφεί στο παρακάτω βίντεο : "http://www.dailymotion.com/video/


Αν θέλουμε να δούμε τις πολιτικές προεκτάσεις αν υπάρχουν ευρήματα που θα κάνουνπάταγο σε όλον τον κόσμο, αναφέρομαι στο Σκοπιανό, αυτά είναι πολύ λογικό ότι δεν θα ανακοινωνόντουσαν σε ένα Δελτίο Τύπου αλλά σε μια επίσημη παρουσίαση όπως αυτής στις 29/11. Για αυτό και πολύ πιθανόν να τηρείται προσπάθεια χαμηλών τόνων μέχρι ίσως την παρουσίαση της 29ης Νοεμβρίου, την οποία παρέβη μέσα στην χαρά της η κα Περιστέρη καθώς φαίνεται ότι δεν συγκρατήθηκε.

Στις 29/11 προβλέπω σοκ και δέος.

Η κα Περιστέρη θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ στους αρχαιολόγους,όπως έχει δημοσιευθεί δημοσιογραφικά, και όπως ξέρουμε την περιμένουν στην γωνία. Σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι έχει τέτοια όπλα που θα κάνουν πάταγο.

Εν αναμονή λοιπόν.....

empedotimos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ 50% ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ !!!

 
Αφού οι τράπεζες ψάχνουν για ρευστότητα, ας κουρέψουν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια κατά 50% αντί να ξεπουλάνε για 50% τα καλά στεγαστικά δάνεια !!!

ΤΑΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!

Προτιμούν να γράψουν διπλάσιες ζημίες ξεπουλώντας τα καλά δάνεια, αντί να μειώσουν τις επικείμενες ζημίες κουρεύοντας τα κόκκινα δάνεια !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο eurotoday.gr :

Τιτλοποίηση μαμούθ ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς !!!

Ρευστότητα έως και 2,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει ο όμιλος αξιοποιώντας το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων. Οι δύο κινήσεις της ΕΚΤ που άνοιξαν το δρόμο για τις ελληνικές τράπεζες. Πώς θα μειωθεί το haircut της έκδοσης !!!
Τιτλοποίηση «μαμούθ» ετοιμάζει η Πειραιώς
Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, σχεδιάζει να προχωρήσει, το αργότερο στις αρχές του 2015, στην τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, επιδιώκει την άντληση ρευστότητας ύψους 2 - 2,5 δισ. ευρώ.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι η ενίσχυση της ρευστότητας, για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, θα αποτελέσει σημαντικό ζητούμενο τους επόμενους μήνες με ορόσημο τον Μάρτιο του 2015, οπότε και λήγει ο δεύτερος πυλώνας του νόμου Αλογοσκούφη (σ.σ. αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου), για τον οποίο εκτιμάται πως δεν αναμένεται να δοθεί εκ νέου παράταση.

Παράλληλα, κλειδί που ανοίγει σταδιακά τις τιτλοποιήσεις δανείων από ελληνικές τράπεζες ήταν η προ διμήνου απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αφενός να δεχθεί αντίστοιχους τίτλους με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στο πανευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αφετέρου να περιορίσει το ψαλίδι με το οποίο δεχόταν τις εγγυήσεις που κατέθεταν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα στην ΕΚΤ.
Το «μπουκέτο» της Πειραιώς

Υπό αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +3,85% προετοιμάζει την τιτλοποίηση πακέτου στεγαστικών συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώενισχύοντας όμως παράλληλα τα collateral που θα συνοδεύουν την πράξη, με στόχο τη μέγιστη -για τα δεδομένα της αγοράς- μείωση του haircut επί των συγκεκριμένων δανείων.

Η τράπεζα μοντάρει ήδη τα «ποιοτικότερα» στεγαστικά δάνεια και ενισχύει τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν, τονίζει πηγή με γνώση του θέματος και προσθέτει: «Εμπλουτίζουμε τα collateral επιλέγοντας από το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου, για παράδειγμα, δύο δάνεια που μπορεί να έχει πάρει ο ίδιος δανειολήπτης, με αντίστοιχες εγγυήσεις. Εξάλλου, μετά τις συγχωνεύσεις τις οποίες έκανε η τράπεζα υπάρχει η κρίσιμη αυτή μάζα δανείων».

Το όφελος ως προς το ύψος της ρευστότητας από την ενίσχυση των collateral εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικό καθώς θα περιορίσει το haircut της τιτλοποίησης από 70%-80% που είναι σήμερα σε περίπου 50%.
Στην ΕΚΤ ή αλλού

Με την ολοκλήρωση της επιλογής των «ενισχυμένων» όσον αφορά τις εγγυήσεις στεγαστικών δανείων, η τράπεζα θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση καταθέτοντάς τα είτε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είτε στη διεθνή αγορά τιτλοποιήσεων.

Βαρόμετρο αποτελεί αναμφισβήτητα η ομαλή πορεία και η πιθανή αναβάθμιση της οικονομίας μετά την επίσημη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για την προληπτική πιστωτική γραμμή και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/50.html

Τελικά, το παιχνίδι θα παιχτεί στο δρόμο


Ελάτε να φοβηθούμε. Να σκιαχτούμε κι άλλο που τώρα η Τρόικα δεν θα έρθει να μάς βαθμολογήσει, που αν δεν έρθει θα φορέσουμε τις μαύρες πλερέζες θρηνώντας για αυτό που θα μάς βρει. Χωρίς κηδεμόνα και χωρίς προστασία από τις αγορές πού θα πάει η μαύρη η Ελλάδα. Να ξεχυθούμε στα γερμανικά σούπερ μάρκετ να προμηθευτούμε κονσέρβες και ξηρά τροφή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ελάτε να τρομάξουμε όλοι μαζί αντάμα στο πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην γίνουν οι δόσεις 72 από 100 που σού υποσχέθηκαν. 
Ελάτε να τούς στηρίξουμε όλοι τους εκλεκτούς μακελάρηδες της δεξιοσοσιαλδημοκρατίας και της «αριστεράς». Μέχρι και ο Παπαδημούλης για να σώσει τους Έλληνες έκανε πρόταση Τσίπρας και Σαμαράς να συναντηθούν, να τα βρουν για να σε σώσουν!
Έτσι το πάνε τώρα το παιχνίδι διότι αρχίζει να αγριεύει η φτώχεια των Ελλήνων. Έτοιμα τα είχαν όλα για την στιγμή πριν το 2015 έρθει και μπούμε «σε πορεία ανάπτυξης από μόνοι μας» όπως διαλαλούσαν κυβερνήτες όλων των αποχρώσεων από το 2009. Το τελικό ντου με τον ΕΝΦΙΑ, τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, γίνεται αυτή την στιγμή. Μπλόκαραν τα συστήματα από τις αιτήσεις να μπει σε διακανονισμό η μισή Ελλάδα για να σωθεί. Ο κακομοίρης που έχει ήδη το κεφάλι του μέσα στα σκατά νομίζει ότι θα έχει 200 ευρώ το μήνα για να δίνει ενοίκιο στο Κράτος. Νομίζει ότι η σύνταξη των γονιών του θα είναι τέτοια που θα τα βγάλουν πέρα όλοι τους. Νομίζουν ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα είναι εκεί σταθερά πάνω από τα 700 ευρώ. Νομίζουν ότι έχουν να αγοράζουν φάρμακα και Υγεία. 
Όλοι νομίζουν και σπρώχνουν από φόβο και εξάντληση. Από τη μια μεριά οι κολλημένοι Πασοκονεοδημοκράτες να μην χάσουν την σιγουριά και από την άλλη οι δυσαρεστημένοι να υποστηρίζουν τον Σύριζα για να αλλάξουν την κατάσταση. Στο πάθος για την δική τους επιβίωση δεν ακούνε αυτά που λένε οι σωτήρες τους. Κανένας από αυτούς τους ανατρεπτικούς αριστερούς για την Ευρώπη της Αριστεράς και της Προόδου δεν έδωσε καμία σημασία στην ομιλία του Τσίπρα στην Φλωρεντία στην σύναξη τους για την «Μεταμόρφωση της Ευρώπης». Ο Αλεξάκος ούτε μία φορά δεν ανέφερε τον όρο «αριστερά». Την πήρε το ποτάμι την αριστερά. Ο νέος όρος που έβαλαν οι δανειστές και αρχιτέκτονες της Ε.Ε είναι «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία». Μπήκε στα χωράφια του ΠΑΣΟΚ ο Σύριζα και μάλιστα κρίνει ότι ο Βενιζέλος κατάντησε την Σοσιαλδημοκρατία όπως δεν της άξιζε. Και τι δουλειά έχει η Ριζοσπαστική Αριστερά με την Σοσιαλδημοκρατία; Καμία απολύτως, απλά ο Σύριζα έχει πάρει την εντολή να αρχίσει να μπαίνει και ανοιχτά στο κυβερνητικό παιχνίδι.
Άλλο κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με Δεξιά και Σοσιαλδημοκρατία (με πρωτεργάτη τον Γ. Παπανδρέου) και άλλο συνεργασία Δεξιάς-Αριστεράς. Πραγματική μεταμόρφωση έκανε ο Σύριζα στην Φλωρεντία και έτσι δικαιολογεί τις συναντήσεις τον υπαλληλίσκων των τραπεζών και της Ε.Ε, Δραγασάκη, Μήλιου, Τσακαλώτου, Σταθάκη με επενδυτικά funds και με αμερικανικά οικονομικά κοράκια στο Ίδρυμα Levy την ερχόμενη εβδομάδα.
Χέστηκε ο Σύριζα και οι ψηφοφόροι του πώς θα βγάλεις εσύ πέρα τις 100 δόσεις, την παράλληλη ασφαλιστική εισφορά, το τεκμήριο 3,000 ευρώ αν έχεις αμάξι, το αόρατο μεροκάματο, την έλλειψη φαρμάκων, τους λογαριασμούς που ξεχειλίζουν από το γραμματοκιβώτιο και γενικώς για το ό,τι δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις. Οι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα σε σώσουν και οι δυο ενωμένοι για την Εθνική Περηφάνια. Θα είσαι τόσο περήφανος όταν ο κλητήρας θα σου κολλάει το χαρτί κατάσχεσης στο σπίτι σου που δεν θα έχεις ποιον από όλους τους σωτήρες να φιλήσεις στο μάγουλο.
Παγκοσμίως είναι γνωστό πως οι μεγάλες σφαγές λαών έγιναν με "αριστερόστροφες" κυβερνήσεις υπό την ανοχή των συντηρητικών που περίμεναν στη γωνία, γιατί οι λαοί αντέδρασαν. Κάτω από τις συνθήκες που δημιουργούνται στην Ελλάδα με την πείνα και την φτώχεια να διογκώνονται μπορεί ίσως να περιμένουν κάτι για το οποίο πρέπει να έχουν άλλοθι όταν αμολήσουν τα σκυλιά να επιβάλλουν την τάξη. 
Επειδή όμως "δημοκρατία" έχουμε, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Ας μαζευτούν όλοι οι σωσμένοι ψηφοφόροι που θα λυθούν τα προβλήματά τους με το που θα δουν τους «σοσιαλδημοκράτες» αριστερούς και «δημοκράτες» δεξιούς παρέα με τους «κεντρώους δεξιούς και αριστερούς» κυβέρνηση  από τη μια μεριά, και από την άλλη πλευρά οι επιμένοντες στην θέση ότι «Λαός που δεν τα γουστάρει αυτά δεν τα ανέχεται». Η αντιπολίτευση εντός ολίγου δεν θα παίζεται ως θεατράκι μέσα στο καταφύγιο Βουλή. Η μάχη κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων θα παιχτεί έξω, στην πραγματική ζωή. Φιλοκοινοβουλευτικοί και αντικοινοβουλευτικοί θα είναι τα δύο στρατόπεδα και κερδισμένοι ως γνωστόν σε τέτοιες μάχες είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτε.

Εκπομπή 18-11-2014

http://lazarouyiannis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html

Δεν μπορει να ανοίγει η τουρκια ισλαμικά πανεπιστήμια στη Νιγηρία και να μην ανοίγει η Ελλαδα”! ΣΕΒΑΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Ο γηγενής μέτοχος Ελληνικης παιδείας, ο μαχητής του Ελληνισμού που αποδεικνύει πως η παγκοσμια αυτη υπερδύναμη ελευθερίας και δικαίου, δεν εκπροσωπείται απο βουλιμικούς που έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα.
Εκπροσωπείται απο τους μύστες του αγωνα ενάντια σε όσους πιστεύουν οτι η δύναμη τους δίνει και το δικαιο. Απο τον Λεωνίδα, τον Μεγα Αλέξανδρο, τον Τεχλιριάν, τον Μαντέλα, τον Πουτιν. Απο τους Ήρωες της ΕΟΚΑ, τους Κενυάτες Mau Mau και τον Ντε Γκωλ.
Διαβάστε τα λόγια αυτού του μεγάλου Έλληνα και αναρωτηθείτε ποιος πραγματικα ειναι ο “πατριώτης”. Ο Σαμ που πρεσβεύει την παγκοσμια υπερδύναμη του Ελληνισμού, οι καποιοι απατεωνες ελληναραδες που υποστηρίζουν οτι η Ελλαδα ειναι μεχρι το Καπανδριτι, οτι το Βυζάντιο δεν ηταν Ελλαδα ή οτι την Ακρόπολη την έχτισαν “άρειοι ινδογερμανοι” απο τον Σείριο…
Απο την Δημοκρατια

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_794.html

Το αλβανικό κράτος του Καυκάσου



Νοέμβριος 18, 2014.
Αλβανία δεν υπάρχει μόνο μία, στην παγκόσμια ιστορία. Υπήρχε και πριν από τον δέκατο αιώνα στον Καύκασο η «Καυκασιανή Αλβανία», όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα «Telegrafi».
Η Αλβανία του Καυκάσου είναι η πρώτη που υπήρξε και βρισκόταν στον ανατολικό Καύκασο, όπου σήμερα είναι το Αζερμπαϊτζάν, το νότιο Νταγκεστάν και η Γεωργία.

Στα 387 μ.Χ. διαμοιράστηκε η Αλβανία μεταξύ της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η Αλβανία του Καυκάσου χωρίστηκε σε δύο ζώνες που ονομάστηκαν Aghuak και Utik, τα οποία παραχωρήθηκαν στην Αρμενία.
Μετά από πολλούς πολέμους η περιοχή της Αλβανίας του Καυκάσου προσαρτήθηκε στην Αυτοκρατορία των Σασσανιδών έως τον 8ο αιώνα. Πρωτεύουσα της Αλβανίας ήταν η Καμπάλα. Αργότερα πρωτεύουσα έγινε η Παρτάβι.
Η Αλβανία του Καυκάσου κατά τον 13ο αιώνα ήταν γνωστή περσικά ως Arran (Ardhan).
Οι Αλβανοί ως καυκασιανή εθνοτική ομάδα
Ο πληθυσμός των Αλβανών του Καυκάσου αποτελούνταν από 26 εθνοτικές ομάδες . Η μεγαλύτερη φυλή ήταν των Αλβανών και ως εκ τούτου αναφέρονται με το όνομα Αλβανία. Αυτές οι εθνικές ομάδες είχαν μια κοινή γλώσσα, την αλβανική.
Οι Αλβανοί ζούσαν κατ’ αρχήν σε ορεινές περιοχές στα νότια του Καυκάσου, όπου σήμερα είναι το Νταγκεστάν. Οι αρχαίοι γεωγράφοι και ιστορικοί όταν αναφέρονταν στους Αλβανούς του Καυκάσου, σημείωναν ότι είναι ένας ως αμιγής πληθυσμός στην περιοχή.
Ορισμένοι ειδικοί –σημειώνει το δημοσίευμα- πιστεύουν ότι υπήρχε μία μεγάλη εθνοτική ομάδα, που ονομάζονταν Αλβανοί, και οι οποίοι ζούσαν κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Κουρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ομάδα, κατά τη γνώμη τους, αφομοίωσε άλλες εθνοτικές υποομάδες, και έτσι έγινε ένα έθνος και κράτος που ονομάστηκε Αλβανία στην περιοχή του Καυκάσου, η οποία στα μετέπειτα χρόνια εξαπλώθηκε σε μια ευρεία περιοχή.
Ο εξαρμενισμός των Αλβανών
Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για την πλήρη δομή του αλβανόφωνου πληθυσμού στον Καύκασο, αλλά είναι γνωστό ότι ήταν χριστιανικός πληθυσμός. Μετά από τους μεγάλους πολέμους και την πτώση του βασιλείου της Αλβανίας, ένα μεγάλο μέρος των Αλβανών αναγκάστηκε να μιλά τη γλώσσα των εισβολέων Αρμενίων και αυτό προκάλεσε τον μαζικό εξαρμενισμό των Αλβανών, σημειώνει το δημοσίευμα.
Μετέπειτα αναφέρεται ότι η περιοχή είχε καταληφθεί από τους Άραβες και αργότερα από τους Τούρκους από τους οποίους δημιουργήθηκε, κατόπιν, το σημερινό Αζερμπαϊτζάν.
Γύρω στον 12ο αιώνα ως τον 15ο στα αλβανικά εδάφη του Καυκάσου άρχισαν να έρχονται πλούσιες αριστοκρατικές οικογένειες Τούρκων, κυρίως ανώτεροι στρατιωτικοί που ήρθαν στην περιοχή λόγω του καλού κλίματος στην παράκτια περιοχή της Κασπίας, που ομοιάζει με τα παράκτια της σημερινής Αλβανίας με την Αδριατική , όπου ζει το υπόλοιπο των Αλβανών σήμερα. Κατά τους χρόνους αυτούς στην περιοχή του Καραμπάχ αναφέρονταν ως Arranit και συνυπήρχαν με τους Τούρκους.
Μέχρι τον 12ο αιώνα στην Αλβανία του Καυκάσου χρησιμοποιούνταν η παλιά γλώσσα και διακρίνονταν εύκολα από τις άλλες φυλές που ήρθαν στην περιοχή που ήταν οι κυρίως οι Αρμένιοι και οι Τούρκοι.
Έτσι, από τον 9ο αιώνα και τον 10ο αιώνα, μπορεί να μην υπήρχε κρατική υπόσταση αλβανική αλλά οι αλβανικοί πληθυσμοί υπήρχαν στην περιοχή.
--
The Hellenic Information Team
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_920.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters