Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Financial Times: "H Γερμανία κερδίζει μέχρι στιγμής 10 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση"!


Σε άρθρο του επικεφαλής οικονομικού αναλυτή της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, Thomas Fricke, που δημοσιεύεται με τίτλο «Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει» και υπότιτλο «Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (της Γερμανίας). Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δισ. ευρώ να....
καθησυχαστούν οι αμφισβητίες» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής.

«Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».

Αναλύοντας το «γερμανικό κέρδος», ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι για τα κεφάλαια που έλαβε η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει τόκο.

Όπως εξηγεί, ήδη τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ περίπου - ή 157 ευρώ για κάθε αναγνώστη της «Bild».

Κέρδος προκύπτει και από το γεγονός ότι οι επενδυτές στρέφονται προς τα γερμανικά ομόλογα εξαιτίας της δυσπιστίας τους έναντι ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης. Το μακροπρόθεσμο επιτόκιο έχει πέσει στο 3,5% και το γερμανικό χρέος έχει μειωθεί. Χωρίς την ελληνική κρίση κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Κέρδη προκύπτουν και λόγω της συμμετοχής της Γερμανίας στην ΕΚΤ, η οποία πούλησε ομόλογα στην Ελλάδα. Η ελληνική κρίση συμπίεσε και το Ευρώ, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη Γερμανία και μειώνοντας το εισαγωγικό επιτόκιο της ΕΚΤ τουλάχιστον κατά τα ¾ της μονάδας. Από όλα αυτά προκύπτει κέρδος 10 δισ. Ευρώ για την Γερμανία.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (22 δισ. ευρώ) αφορά μόνον μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, και όχι παροχή κεφαλαίων. Ακόμα και αν η Ελλάδα καταρρεύσει, η Γερμανία θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει κρατήσει το κέρδος που θα έχει προκύψει μέχρι τη στιγμή της χρεοκοπίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/financial-times-h-10.html

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρο της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το.....
Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία .


Αθήνα 18 Απριλίου 2001
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

http://sanpantelis2011.blogspot.com

Το καταγέλαστο τσίρκο των πολιτικών

Τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας και οι μαφιόζοι του χρήματος αγρίεψαν και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι ταράχτηκαν κατατρομαγμένοι και ψελλίζουν διάφορα ταχυδακτυλουργικά τρικ…
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλος, άφησε κατά μέρος της υποκριτικές συστολές των «καλών τρόπων» και με ωμή σκληρότητα «έφτυσε» κυριολεκτικά τα κόμματα τα οποία δεν «λένε την αλήθεια» και τα κάλεσε να «συνεννοηθούν» σύντομα διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο…
Σε νέα ταραχή και νευρική κρίση περιέπεσε το κομματικό υπαλληλικό προσωπικό. Νευρική ταραχή που....
ανοίγει διάπλατα τα παράθυρα της βλακείας των ταχυδακτυλουργών του πολιτικού κατεστημένου.

Πιο αναλυτικά για την καθεστωτική βλακεία διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5679

Αυτή η ταχυδακτυλουργία των ανοησιών η οποία οδηγεί τον πολιτικό κόσμο να μαλώνει και με την έννοια της «συναίνεσης», καθίσταται μοιραία από τούτο: Από την εναγώνια προσπάθεια των κομμάτων να συγκαλύψουν την πελώρια αντίφασή τους: ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην ΠΡΑΞΗ και σκυλοκαβγάς στα λόγια…

Μόνο που τα μεγάλα αφεντικά δεν αφήνουν πλέον περιθώρια ούτε για τέτοιου είδους «καβγαδάκια» λεκτικών ζαριών…

Οι «παίχτες» πρέπει πλέον να ρίξουν και την ίδια ζαριά…

Η νευρική αμηχανία και ταραχή από την απειλή των αφεντικών τούς εξαναγκάζει να πετάνε τα ζάρια έξω από το τερέν: Να «μαλώνουν» για το τι σημαίνει «ζάρι».

Για τη ΝΔ το «ζάρι», δηλαδή η «συναίνεση», είναι η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ των ΟΡΩΝ του Μνημονίου, διαφορετικά είναι σαν να αποδέχεται και να συναινεί στην «αποτυχία» της κυβέρνησης, σαν να δίνει «λευκή επιταγή».

Η ΝΔ ουσιαστικά ΣΥΝΑΙΝΕΙ στις «εντολές» των ισχυρών κέντρων εξουσίας, εξάλλου έχει βάλει ήδη μεγάλες πλάτες για αυτά τα «συμβόλαια θανάτου» που έχουν εκτελεστεί, αλλά δεν μπορεί και να ΔΗΛΩΣΕΙ ανοικτά ότι δίνει «λευκή επιταγή» στην κυβερνητική κατάρρευση: Αυτό θα την διέλυε ολοκληρωτικά…

Έτσι, ασκείται στις ταχυδακτυλουργικές ζαριές περί «επαναδιαπραγμάτευσης» των όρων του Μνημονίου: Δηλαδή στο να βάλει ο Μανωλιός τη σκούφια του αλλιώς…

Η Ντόρα, η ηχώ του Δασκαλόπουλου, εφευρίσκει ένα άλλο ταχυδακτυλουργικό τρικ: «Άλλο συναίνεση και άλλο συνεννόηση»!!!!

Μας λέει η Ντόρα: Η «συναίνεση» είναι πράγματι «λευκή επιταγή», αλλά αυτό που απαιτείται ΑΜΕΣΑ είναι η «συνεννόηση» πάνω στα κεντρικά ζητήματα!!!!

Αυτή η ταχυδακτυλουργία, μητσοτακέικης κοπής, ρίχνει μια γέφυρα για να βρεθεί η φόρμουλα και της τυπικής συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων. Να ξεπεραστεί δηλαδή το τυπικό μέρος (λεκτική ασυμφωνία) και να βρεθεί η φόρμα που θα εναρμονίζει την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συναίνεση που υπάρχει με την τυπική συναίνεση που δεν υπάρχει.

Οι δικολαβίες της Ντόρας και των καραμπινάτων «λαγών» των «νταβάδων» αποτελούν την ακραία έκφραση της απελπισίας του καθεστώτος, αλλά και των χοντροκομμένων πολιτικών ανοησιών: Η συνεννόηση πάνω σε βασικά και κεντρικά σημεία δεν είναι ΣΥΜΦΩΝΙΑ, δηλαδή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!!!!!

Η Ντόρα, σκοπίμως και δολίως, διαχωρίζει τη «συνεννόηση» από τη «συναίνεση», ακριβώς για να ταυτίσει τη «συναίνεση» με τη συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων…


Η Ντόρα ουσιαστικά σπέρνει πάνω στο έδαφος των νταβατζίδικων σεναρίων που προωθούνται: ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ (συναίνεση) ΠΑΝΩ σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή «εθνικής σωτηρίας» από «εκλεκτούς» και «αρίστους» όλων των αποχρώσεων και υπεράνω των κομματικών σκοπιμοτήτων…
Αυτό, το διατυπώνουν ανοικτά πλέον οι διεθνείς και εγχώριοι κηδεμόνες. Το διατύπωσε με οξύτητα ασυνήθιστη και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλος.

Η Ντόρα απλώς είναι ο «λαγός» αυτών των εντολών. Το ίδιο και η «τσόντα» της Ντόρας: Ο Καρατζαφέρης, το «λαγουδάκι»…
Οι ποικίλοι και πολύχρωμοι πολιτικοί υπάλληλοι το γνωρίζουν πολύ καλά, γι αυτό εναγωνίως προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να βγούνε με τις μικρότερες πολιτικές ζημίες…

Γι αυτό καυγαδίζουν γύρω από το τι σημαίνει «συναίνεση», ή «συνεννόηση», καθώς και με ταχυδακτυλουργίες περί «λευκών επιταγών» και τα παρόμοια…

Αυτή η θεατρική «ασυμφωνία» καθιστά τα κόμματα ακόμα πιο καταγέλαστα: Η αποσυνθετική τους βλακεία εκτινάσσεται με ορμή…


http://www.resaltomag.gr/

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_9755.html

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δυο Αφγανοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου 44χρονου. Όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, οι δυο κατηγορούμενοι οδήγηκαν στα δικαστήρια. Νωρίτερα, η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην ποινική δίωξη της εισαγγελίας και ασκήθηκαν διώξεις. Ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο Αφγανοί που συνελήφθησαν για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου άνδρα τη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με την Ηπείρου.
Η αστυνομία αναζητά ένα ακόμη άτομο, συνεργό των δυο συλληφθέντων στη δολοφονία του Καντάρη για να του κλέψουν μια βιντεοκαμέρα, την οποία στη συνέχεια πούλησαν μόλις 120 ευρώ στο Μοναστηράκι! 
Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος τους τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία, απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστείας από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.
Η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη είχε αφήσει άφωνη την Ελλάδα. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του όταν κατέβηκε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Πριν προλάβει, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Δεν είδε ποτέ το κοριτσάκι που έφερε η γυναίκα του στον κόσμο λίγες ώρες μετά.
Σημερινή
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/05/blog-post_6658.html

"Land grabbing" ή "αρπαγή Γης", η απειλή

Σήμερα θα ασχοληθώ με μια νέα "μόδα" που τείνει πλέον να πάρει αρκετά ανησυχητικές διαστάσεις. Πρόκειται για το "land grabbing" ή "αρπαγή Γης". Κοιτάξτε την φωτό και δείτε πως έχει αποψιλωθεί μια τεράστια έκταση του δάσους που εικονίζεται. Γι' αυτό θα μιλήσουμε λοιπόν σήμερα.

Εώς τωρα είχαμε συνηθίσει στον σφετερισμό Γης (συνήθως για ένα ξεροκόμματο) για την εκμετάλλευση του πετρελαίου. Μετά είδαμε το φαινόμενο αυτό να συνδέεται με το νερό. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι η καλλιεργήσιμη Γη έχει γίνει πολυπόθητη.

Και πως να μην γίνει αφού, όπως είδαμε και εδώ, η παραγωγή εντός ολίγου δεν θα επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού του ανθρώπου που δεν υφίσταται καμία φυσική(1) διατροφική πίεση σε ένα κόσμο που τα τρόφιμα μεταφέρονται εύκολα από ένα σημείο στο άλλο με την χρήση της ενέργειας που προσφέρει το πετρέλαιο.

Έτσι μπορεί ο πληθυσμός σε ένα άνυδρο, ξηρό και στείρο μέρος να αυξάνεται τροφοδοτούμενο από άλλες εύφορες περιοχές. Το κάνει η Σ. Αραβία, το κάνει η Ν. Κορέα και πολλοί άλλοι. Γενικά το κάνουν όσοι έχουν πετρέλαιο και χρήματα αλλά όχι τρόφιμα και η εισαγωγική τους εξάρτηση για την σίτιση είναι μεγάλη (δείτε το σχετικό γράφημα εδώ).

Χώρες λοιπόν που ανησυχούν για την μελλοντική τους επάρκεια σε τροφή και νερό αγοράζουν ή νοικιάζουν τεράστιες εκτάσεις Γης. Όμως δεν το κάνουν μόνο αυτοί, το κάνουν και επενδυτικές τράπεζες προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η "μετάφραση" όμως όλων αυτών των αγορών Γης σε παραγωγή κινείται εξαιρετικά αργά. Αν ρίξουμε μια ματιά σε χώρες που έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες αγορές, όπως στην Αιθιοπια, το Σουδάν, την Δημοκρατία του Κονγκό και αλλού, θα δούμε ότι η μοναδική χώρα που μπόρεσε να αυξήσει την παραγωγή της είναι η Αιθιοπία όσον αφορά την παραγωγή ρυζιού από 20,000 τόνους σε περίπου 40,000 τόνους. Βεβαίως σε παγκόσμια κλίμακα η αύξηση αυτή είναι μηδαμινή.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Γιατί δεν αποδίδουν οι καλλιέργειες των "επενδυτών(2)";

Ας έχουμε υπόψη μας ότι η "αρπαγή Γης" γίνεται ως επί το πλείστον σε υπανάπτυκτες χώρες όπου δεν υπάρχει σχεδόν καμία υποδομή. Και μην σκέφτεστε μόνο τους δρόμους. Οπωσδήποτε και είναι απαραίτητοι, όμως για να υποστηριχθεί μια καλλιέργεια χρειάζονται συστήματα αποθήκευσης σπόρων και λιπασμάτων, συστήματα αποξήρανσης και ένα ολόκληρο σύστημα μηχανικής υποστήριξης εάν θέλεις να εφαρμόσεις μηχανοποιημένη παραγωγή όπως αυτή των ΗΠΑ. Δεν μπορείς αν σου σκάσει το λάστιχο του γεωργικού μηχανήματος να περιμένεις 3 εβδομάδες για να σου φέρουν καινούργιο.

Δυστυχώς οι επενδυτές χρησιμοποιούν στις χώρες αυτές τεχνολογίες capital intensive(3) που είναι εξαιρετικά μηχανοποιημένες, δεν μπορούν να αποδώσουν σε τέτοια περιβάλλοντα χωρίς υποδομές και εκτός των άλλων δεν απαιτούν πολλά εργατικά χέρια. Άρα οι ιθαγενείς δεν βρίσκουν δουλειά και μόνο ένα μικρό μέρος αυτών προσλαμβάνεται με εξευτελιστικά, εννοείται, ημερομίσθια. Επομένως το όφελος για τον τοπικό πληθυσμό είναι ένα στρογγυλό μηδενικό. Πιο στρογγυλό δεν γίνεται.

Οι χώρες αυτές χρειάζονται labor intensive(4) καλλιέργειες, όπως αυτές της Ιαπωνίας και όχι όπως των ΗΠΑ, της Ρωσία ή της Βραζιλίας με τις τεράστιες φάρμες.

Η "αρπαγή Γης" λοιπόν υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να δημιουργήσει έντονα πολιτικά προβλήματα και συγκρούσεις, διότι σε περιόδους διατροφικής κρίσης, που σαφώς αφορά τις εν λόγω χώρες, πως θα μεταφέρουν οι "επενδυτές(2)" τα τρόφιμα στα λιμάνια για να τα εξάγουν στην Σ. Αραβία, στην Κίνα ή στην Ν. Κορέα;

Ας δούμε όμως μερικά ακόμα στοιχεία του προβλήματος της "αρπαγής Γης" που έχει καταστεί τόσο ευρύ ώστε να δημιουργηθεί ακόμα και ένας ιστότοπος για την καταγραφή του. Καλείται Farmlandgrab.org και αναφέρει όλες τις επιχειρήσεις τέτοιου χαρακτήρα στον κόσμο.

Το επόμενο γράφημα(5) που δείχνει τις επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, στην Αιθιοπία, την Γκάνα και την Μαδαγασκάρη την περίοδο 2004-2009, είναι αποκαλυπτικό. Παρατηρήστε στην δεξιά πίτα την έκταση Γης που αφορά ιδιωτικές επενδύσεις σε εκτάρια (1000 m2) (πράσινο χρώμα) και την αντίστοιχει που αφορά δημόσιες. Η διαφορά είναι τεράστια.

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη μία "αρπαγή Γης" στην Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα στην, κατεστραμμένη από τον εμφύλιο της δεκαετίας του '90, Λιβερία. Πρόκειται για εκμετάλλευση των εδαφών της χώρας αυτής (αλλά και των κατοίκων της) για την παραγωγή φοινικέλαιου.

Το φοινικέλαιο είναι το πιο οικονομικό και χρηστικό φυτικό λίπος στον κόσμο. Χρησιμοποιείται σε τομείς που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από τα καλλυντικά μέχρι το βιοντίζελ. Οι πρώτοι σε παραγωγή σε φοινικέλαιο είναι η Ινδονήσιοι και οι Μαλαίσιοι.

Αυτοί λοιπόν είναι που βρίσκονται στην Λιβερία και λογικά θα ρωτήσετε γιατί δεν καλλιεργούν στις χώρες τους. Η απάντηση είναι ότι το έκαναν μέχρι που πέρασε νόμος που προστατεύει τα κατεστραμμένα δάση των χωρών αυτών από την δραστηριότητα αυτή. Οπότε τίποτε καλύτερο από την διαφθορά αφρικανικών κυβερνήσεων προκειμένου να εκμεταλλευτούν ατελείωτες εκτάσεις.

Οπότε, προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους εκμεταλλεύονται τις φυσικές πηγές και τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος μετά την εκδίωξη από την Γη του, τον βάζουν να δουλεύει γι' αυτούς με εξευτελιστικούς μισθούς.

Και βέβαια δεν μπορούσαν να λείπουν από την ιστορία αυτή οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι. Όποιος θέλει λεπτομέρειες και ονόματα μπορεί να τα βρει στην Farmlandgrab.org. Θα εκπλαγείτε με το πόσο διαδεδομένο είναι το φαινόμενο.

Αυτό το κύμα του σφετερισμού Γης θυμίζει τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αποικιακές πρακτικές.

Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης είναι ότι όπως προανέφερα τελικά η παραγωγή των χωρών αυτών δεν αυξάνεται, μέρος αυτής πλέον εξάγεται και ο τοπικός πληθυσμός λιμοκτονεί ακόμη περισσότερο απ' ότι πριν την έλευση των "σωτήρων(2)".

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

(1) Ο όρος αναφέρεται στην πίεση που δέχονται τα είδη όταν αυξάνεται ο πληθυσμός τους περιορίζοντας τα αποθέματα τροφής. Ο περιορισμός αυτός οδηγεί σε συρρίκνωση του πληθυσμού με αποτέλεσμα την ανάκαμψη των αποθεμάτων. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικός είδος για το οποίο δεν ισχύει αυτό και γι' αυτό ο πληθυσμός του έχει εκτοξευτεί.
(2)Τα εισαγωγικά υποδηλώνουν την ειρωνική αντιμετώπιση από τον συγγραφέα του όρου στο εσωτερικό τους.
(3)Αφορά καλλιέργειες που στηρίζονται στην χρήση βαριών μηχανημάτων.
(4)Αφορά καλλιέργειες που στηρίζονται στην ανθρώπινη εργασία με περιορισμένη χρήση μηχανημάτων.
(5)Κάντε κλικ στο γράφημα για να το δείτε σε μεγέθυνση.

Το αμερικάνικο όνειρο (α'&β' μέρος) (βίντεο)


Το βίντεο αυτό είναι το πρώτο μέρος ενός τριαντάλεπτου καρτούν που εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της FED και των τραπεζών στην Αμερική. Έχει ελληνικούς υπότιτ- λους και είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν βαθειά γνώση των οικονομικών αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιες ιδιαίτερες πλευρές του ζητήματος.

Το βίντεο δανείζεται στοιχεία από την ταινία "Back to the future" με τον Michael Fox.

Στο τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), γίνεται ιστορική αναφορά στην αρχαία Ελλάδα με μεταφορικό τρόπο

Θα σας αρέσει ιδιαιτέρως.


Το βίντεο αυτό είναι το δεύτερο μέρος ενός τριαντάλεπτου καρτούν που εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της FED και των τραπεζών στην Αμερική. Έχει ελληνικούς υπότιτ- λους και είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν βαθειά γνώση των οικονομικών αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιες ιδιαίτερες πλευρές του ζητήματος.

Το βίντεο δανείζεται στοιχεία από την ταινία "Back to the future" με τον Michael Fox.

Στο τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), γίνεται ιστορική αναφορά στην αρχαία Ελλάδα με μεταφορικό τρόπο

Θα σας αρέσει ιδιαιτέρως.

 

Έτσι η Γερμανία "ξεπουλά" στις ΗΠΑ την Ευρώπη


Ο οίκος αξιολόγησης Standrad & Poors υποβάθμισε την Δευτέρα περαιτέρω την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του χρέους της Ελλάδας από το Β στο ΒΒ-, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Η αξιολόγηση αντίθετα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα υποβαθ- μίστηκε σε C από Β.



Ο οίκος διευκρίνισε ότι η πράξη αυτή αντανακλά τις προσδοκίες για μία επιμήκυνση τους χρέους των 80 δις ευρώ της ΕΕ και κάνει ανοικτά λόγο για την ανάγκη ενός haircut (κουρέματος) της τάξης του 50% για να μην βουλιάξει η χώρα.

Σε αυτό το σημείο να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την αντικειμενικότατη αξιολόγηση που βασίζεται αποκλειστικά σε οικονομικά στοιχεία, όπως τα κουτσομπολιά των αγορών. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την αξιολόγηση παράλογη και πολύ σωστά, καθώς δεν υπάρχουν νέα δεδομένα.

Εντωμεταξύ και η γερμανική Bild συντάχθηκε με το Der Spiegel με ένα άρθρο που τιτλοφορείται "Bye, bye, Ελλάδα". Η Αθήνα, γράφει η πιο μεγάλη εφημερίδα της Γερμανίας, δεν κατορθώνει να στήσει στα πόδια της την οικονομία της, δεν θα αποπληρώσει ποτέ το τεράστιο χρέος της και αυτό θα αυξήσει την πίεση στους πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένων και των γερμανικών τραπεζών, να διαγράψουν ένα μέρος αυτού του χρέους. Το ευρώ είναι απαραίτητο για την Ευρώπη, όμως η Ευρωζώνη δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει πλέον το ευρώ, δεν θα πρέπει να την εξαναγκάσουμε να παραμείνει.

Μα πόσο φιλεύσπλαχνοι είναι αυτοί οι Γερμανοί; Δεν θέλουν να μας πιέζουν να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Κρίμα βέβαια που πίσω από το ράπισμα του Der Spiegel κρύβεται κάτι άλλο. Ας δούμε τι ακριβώς.

Ποιος πυροδότησε τον όλο καβγά περί Ελλάδας και ελληνικού χρέους στέλνοντας το ευρώ στο 1,43 σε σχέση με το δολάριο προκαλώντας ένα είδος τρομοκρατίας περί της αντοχής του ελληνικού χρηματιστηρίου και των ελληνικών τίτλων;

Για την ώρα υπάρχουν δύο σίγουρα δεδομένα. Πρώτον, το άρθρο του Der Spiegel προξένησε την πτώση του ευρώ στο 1,43 χαρωποιώντας όσους είχαν στοιχηματίσει εναντίον του ευρωπαϊκού νομίσματος (και σας διαβεβαιώ ότι στην Goldman Sachs είναι πολλοί αυτοί) και δημιουργώντας προοπτικές για ένα σπιράλ καθόδου του ευρώ μετά το ράλι των τίτλων εξασφάλισης από την βουτιά του δολαρίου (και ένα ευρώ λιγότερο ισχυρό είναι μανούλα για τις εξαγωγές και επομένως για την Γερμανία).  
Δεύτερον, κανένας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, πόσο μάλλον η Αθήνα, όμως η ΕΕ έχει πολλά να κερδίσει από αυτό τον πόλεμο δηλώσεων που πυροδότησε το Der Spiegel και από την κλιμάκωση που θα επακολουθήσει μέχρι την στιγμή που η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα είναι αναπόφευκτη, δηλ. για έναν τουλάχιστον χρόνο από σήμερα δεδομένης της διαθέσιμης ρευστότητας χάρει στην στήριξη ΕΕ-ΔΝΤ και του ότι κανένας δεν θα σπρώξει την Ελλάδα προς το αναπόφευκτο όσο θα υπάρχει έστω και ένα ευρώ ελληνικού χρέους στα ταμεία των τραπεζών φοβούμενος τις συνέπειες για την Deutsche Bank και ένα πιθανό χρηματοπιστωτικό ντόμινο στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα λοιπόν του Spiegel παρείχε την πρόφαση για μία επιτάχυνση των απαιτήσεων της ΕΕ προς την Αθήνα μπροστά σε μία προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους και επομένως καταγραφής ζημιών για τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτό προκαλεί πτώση του ευρώ και εξυπηρέτηση όπως προείπα όσων έχουν στοιχηματίσει κατά του κοινού νομίσματος, δηλ. κάποιων κυρίων στις ΗΠΑ. Έτσι ξεπουλά η Γερμανία την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγνωριστεί επιτέλους ότι η κρίση δεν είναι κρίση κρατικών χρεών αλλά των τραπεζών που έχουν εκτεθεί στα κρατικά χρέη. Όσο δεν στηρίζονται οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες από την Γαλλία και την Γερμανία τόσο θα αναβάλλεται η λύση της αναδιάρθρωσης και τόσο θα κακοφορμίζει το σπυρί που έχει δημιουργηθεί. Μια στήριξη των τραπεζών αυτών θα καθιστούσε ανώδυνη την ελληνική αναδιάρθρωση, οι αγορές δεν θα αντιδρούσαν επιθετικά προς την χώρα, η αξιοπιστία της χώρας θα ανακτώνταν μέσα από λογικά προγράμματα και χρονικά πλαίσια και το ευρώ θα έπαυε να δέχεται κάθε τρεις και λίγο καθοδικές πιέσεις από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα.

Μέχρι να συμβεί λοιπόν το αυτονόητο θα καταγράφουν κέρδη οι αμερικάνικες επενδυτικές τράπεζες που χρησιμοποιούν την Standard & Poors για να κερδοσκοπήσουν πάνω στα νομίσματα. Η Ευρώπη δέχεται επίθεση και η Γερμανία έχει αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Στο γράφημα(1) απεικονίζεται το κρατικό χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ. Πηγή των δεδομένων είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

 http://center24.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html#ixzz1Mtu6szcn

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_9650.html

Εμπλοκή με την αποφυλάκιση του Στρος Καν

Εμπλοκή με την αποφυλάκιση του Στρος Καν
Εμπλοκή έχει προκύψει με την αποφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος-  Καν. Η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έχει καταβληθεί, ωστόσο δεν έχει λυθεί ακόμα το ζήτημα του τόπου διαμονής του τέως ισχυρού άντρα του ΔΝΤ. 


Ενώ η συζυγός του, Αν Σενκλέρ, είχε προχωρήσει σε συμφωνία ενοικίασης ενός πολυτελούς διαμερίσματος στο Μανχάταν, αυτή ακυρώθκε όταν οι ιδιοκτήτες του «ανακάλυψαν» ότι ο νέος τους ενοικιαστής ήταν ο Στρος Καν. Τώρα αναζητείται επειγόντως διαμέρισμα αφού οι δικαστικές αρχές θέλουν μονιμη κατοικία και δεν συμφωνούν με την προσωρινή λύση ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αποφυλακίζεται ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, αντί εγγύησης έξι εκατομμυρίων δολαρίων από τα οποία θα καταβάλει το ένα. Τα άλλα πέντε θα κατασχεθούν από τη δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του. Σύμφωνα με αυτούς ο Στρος-Καν θα βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση από ένοπλο φρουρό και θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι. Έτσι όλες οι κινήσεις του θα καταγράφονται. Κλήθηκε επίσης να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Το αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε σε βάρος του χθες επισήμως κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά της απόπειρας βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Ο Στρος-Καν θα τεθεί τότε υπό κατ' οίκον κράτηση στο Μανχάταν και θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του.

Θα παρακολουθείται με βιντεοκάμερες, ενώ ένας ένοπλος φρουρός, τον οποίο πρέπει να πληρώνει ο ίδιος, θα είναι διαρκώς μαζί του.

Θα πρέπει, επίσης, να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, που καταγράφει τις κινήσεις του στο χώρο.

Η επόμενη παρουσίαση του γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου.

Η δίκη της 6ης Ιουνίου

Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη.

Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε ότι δηλώνει ένοχος σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη από τα 74 χρόνια κάθειρξης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς στο αμερικανικό ποινικό δίκαιο.

Αν δηλώσει αθώος στις 6 Ιουνίου «δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και η ημερομηνία της έναρξης της δίκης του», λέει ο Ράντολφ Τζόνακαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.

Οι δικηγόροι των δύο μερών θα πρέπει να προετοιμάσουν τη δίκη επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.

Όπως εκτιμούν οι ειδκοί, οι δικηγόροι του Στρος-Καν έχουν διάφορες επιλογές για την υποστηρικτική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Μπορούν να αρνηθούν κατηγορηματικά την ενοχή, ακόμα και να υποστηρίξουν πως επρόκειτο για συναινετική σεξουαλική σχέση.

«Οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι πολύ σπάνια υπάρχουν μάρτυρες», υποστηρίζει η Μπρέντα Σμιθ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον.

Διότι, ακόμη κι αν οι δικηγόροι της μηνύτριας έχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πεολειχία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, θα πρέπει να αποδείξουν πως η πράξη αυτή έγινε κατόπιν καταναγκασμού, συνεπώς μη συναινετικά, και αυτό είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού ποινικού δικαίου.

Σε επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο Στρος-Καν έγραψε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να παραιτηθεί, αλλά έλαβε την απόφαση με άπειρη θλίψη.

«Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή πρώτα τη γυναίκα μου --που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο-- τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου» γράφει δηλώνοντας ότι «παραιτείται για να προστατεύσει το ΔΝΤ».

Βάσει των όρων του συμβολαίου του Ντομινίκ Στρος-Καν με το ΔΝΤ, αυτός δικαιούται επιδόματος, εάν παραιτηθεί μετά από θητεία περισσότερων των δύο ετών ως επικεφαλής του Οργανισμού.

Το επίδομα θα είναι το 70% του ετήσιου μισθού του, 420.930 δολάρια, σύμφωνα με ένα αντίγραφο των όρων του διορισμού του.

Είναι πάντως ασαφές εάν Στρος-Καν θα λάβει το επίδομα σε συνάρτηση με τις περιστάσεις που περιβάλλουν την παραίτησή του.

Η μάχη της διαδοχής

Το όνομα της γαλλίδας υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι ένα από αυτά που ακούγονται περισσότερο για την ηγεσία του ΔΝΤ μετά την αποχώρηση του Στρος-Καν.

Η διαδικασία διαδοχής αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από συγκρούσεις καθώς είναι πολλές οι χώρες που προωθούν τους δικούς τους υποψηφίους.

Ως σήμερα, η άτυπη παράδοση ήταν στο ΔΝΤ να διορίζεται ευρωπαίος γενικός διευθυντής και στην Παγκόσμια Τράπεζα αμερικανός πρόεδρος.

Η παράδοση αυτή όμως υπάρχει περίπτωση να μην τηρηθεί αυτή τη φορά, αφού οι αναδυόμενες χώρες προβάλλουν το αίτημά τους να ανατεθεί σε κάποιον αξιωματούχο προερχόμενο από αυτές, η ηγεσία του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Για την ώρα πάντως, το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ ξεχωρίζει στη λίστα.

Την υποψηφιότητά της προώθησε πρώτος ο Σουηδός ομόλογός της Άντερς Μποργκ,υποστηρίζοντας ότι είναι «η καλύτερη ευρωπαία υποψήφιος, έχει επιδείξει μεγάλες ηγετικές ικανότητες τόσο στο Ecofin όσο και στο G8».

Το Βερολίνο προτίθεται επίσης να υποστηρίξει την γαλλίδα υπουργό ενώ υπέρ της εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί και η Ισπανίδα ομόλογός της Ελένα Σαλγάδο που ενθαρρύνει την υποψηφιότητα Λαγκάρντ και διότι είναι γυναίκα.

Η 55χρονη Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις νομικές σπουδές της στη Γαλλία είχε μια λαμπρή καριέρα στο διάσημο γραφείο των δικηγόρων Baker & McKenzie στην Αμερική, όπου και έζησε για αρκετά χρόνια.

Η υπουργός, που έως τα τώρα έχει αποφύγει να εκφράσει τις προθέσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, με πρωινή της δήλωση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε πόσο «είναι σημαντικό για την Ευρώπη να συνεχίσει την πολιτική του Στρος Καν βοηθώντας τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δυσκολία».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/blog-post_1385.html

Εξώδικος επιστολή προς τον αρχηγό της Αστυνομίας

Εξώδικος επιστολή του συνδυασμού «Ελεύθεροι Επιχειρηματίες»
O αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.
 
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου 
Κοιν: ΜΜΕ 
Θέμα: Συναθροίσεις - Διαδηλώσεις αλλοδαπών
 
Αξιότιμε αντιστράτηγε κ. Οικονόμου,
Σας είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά παρατηρούνται προκλητικές συγκεντρώσεις αλλοδαπών με διάφορες αφορμές, υποκινούμενες συχνά από πολιτικές ομάδες με αμφιλεγόμενες προθέσεις, οι οποίες ωστόσο σίγουρα δεν συμβιβάζονται με τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού κράτους δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας και ως εκ τούτου είναι αμφισβητουμένης νομιμότητας...

Επειδή σε ανάλογη περίπτωση ευθύς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, εντός και εκτός των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία, της οποίας εσείς ηγείσθε, περιφρούρησε αντί να αποτρέψει μία τέτοια εκδήλωση αλλοδαπών,
Επειδή η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε αντιστοίχως πολλάκις μέχρι τώρα και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις,
Επειδή οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις της Αθήνας, ιδίως του κέντρου και των περιοχών που βρίσκονται πέριξ της οδού Πατησίων και σε όλο της το μήκος από την Ομόνοια αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια,
Επειδή αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην πρόκληση των Ελλήνων πολιτών,
Επειδή η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι απλά αλλοδαποί, αλλά σαφέστατα ευρίσκονται στην χώρα μας παρανόμως,
Επειδή η κατάσταση στην Αθήνα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, λόγω της δολοφονίας του Εμμανουήλ Κανταρέ από αλλοδαπούς,
Επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το εμπόριο της Αθήνας βασίζει μεγάλο μέρος της ελπίδας της για σωτηρία στους τουρίστες και δεν επιθυμούμε αυτοί να γίνουν κοινωνοί εικόνων, όπου η Αθήνα εμφανίζεται να είναι ένα τεράστιο πεδίο αναρχίας, ανομίας, μαχών και ταραχών,
Επειδή κυρίως από το διαδίκτυο έχει γίνει γνωστό ότι επίκεινται διαδηλώσεις αλλοδαπών τις ερχόμενες ημέρες,
Για όλους αυτούς τους λόγους και προ πάντων για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματός μας, σας ζητούμε να σεβασθείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχετε ορκισθεί να υπερασπίζεσθε και, σύμφωνα με το άρθρο 11 του οποίου το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην Ελλάδα αποτελεί ρητώς κατηγορηματικώς αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και μόνων αυτών, να απαγορεύσετε την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενεργήσετε προς αποτροπή τους σε περίπτωση που οιοσδήποτε, αλλοδαπός ή Έλληνας, επιχειρήσει να μην συμμορφωθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μαζικά στα ένδικα μέσα και να ζητήσουμε αφενός την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και υμών και αφετέρου την αποζημίωσή μας για τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και την πιθανή ηθική βλάβη που η ανωτέρω παράβαση θα μας προξενήσει.
Για τους «Ελεύθερους Επιχειρηματίες» 
Παναγιώτης Δούμας 
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής

 Ελληνικές Γραμμές 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/blog-post_9544.html

O Καμμένος, τα CDS, οι μυστικές υπηρεσίες και τα μυστήρια της σουίτας “2806″ του νεουορκέζικου “Sofitel”



Ας  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τον Αύγουστο του 2009, ο πανικόβλητος Καραμανλής ανακοινώνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Τον ίδιο μήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης, που διαμένει πλέον σ ένα υπέροχο νεοκλασικό απέναντι από τη  Βουλή των Ελλήνων, δίνει σαν πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 950 εκατομμύρια ευρώ (!)και αγοράζει, ενόψει χρεοκοπίας(!), ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης, όπως απεκάλυψε η Σοφία Παπαιωάννου-αρχισυντάκτρια των «Φακέλλων»: «Η νέα διοίκηση (Κλέων Παπαδόπουλος) πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ…»

Ποιοι ήταν οι αγοραστές των CDS του Ταχ. Ταμιευτηρίου και πόσο αξίζουν αυτά σήμερα.
Είναι αλήθεια ότι λήγουν στις 22 Μαίου κι αν η χώρα χρεοκοπούσε μέσα στα επόμενα 24ωρα,  κάποιοι θα κέρδιζαν μυθικά ποσά από τη χρεοκοπία μας,  όπως υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται σε διωγμό από τη ΝΔ, επειδή τα CDS  αγοράστηκαν από τον Άγγελο Φιλιππίδη.
Πάμε παρακάτω. Ποιος ήταν εκείνος που ως τώρα και πέρα από τα μπινελίκια που του ρίχνουμε, εμπόδιζε την επίσημη χρεοκοπία της χώρας μας υποσχόμενος νέα βοήθεια χωρίς πολλά-πολλά; Ο Στρος Καν.
Δεν το έκανε γιατί μας αγαπούσε. Προφανώς είχε τους λόγους του.
Άρα ο Στρος Καν ήταν «κόκκινο πανί» για τους κατόχους των CDS, που σαν κοράκια περιμένουν την χρεοκοπία μας. Οι αγοραπωλησίες των CDS έγιναν και μέσω της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs!
Όταν κάποια στιγμή Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αποφάσισαν να χτυπήσουν συντονισμένα  τους κερδοσκόπους των CDS, αιφνιδιαστικά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ, έκανε πίσω. Η Σοφία Παπαιωάννου, έγραψε «άγνωστο γιατί». Κι όμως δεν είναι άγνωστο το γιατί: O Τίμοθυ Γκάιτνερ, υπήρξε πρώην στέλεχος της «Φίρμας», της Goldman Sachs.
Μόνο δύο κορυφαίοι Αμερικανοί πολιτικοί, όλο αυτό το διάστημα της περιπέτειας του Στρος Καν τοποθετήθηκαν δημόσια: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που (σωστά έπραξε) κάλυψε πλήρως τις αστυνομικές Αρχές της πόλης και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ ο οποίος ζήτησε επίσημα την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν από το IMF!
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε-ούτε κι εσείς με το που θα διαβάσετε τη συνέχεια.
TΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ SOFITEL
Το γεγονός ότι ο Στρος Καν βίασε την δύστυχη Αφρικανή, δεν χωρά αμφιβολία.
Ο 65χρονος την περίμενε φορώντας το μπουρνούζι του και όρμησε πάνω της σαν ταύρος εξαναγκάζοντάς της  σε πρωκτικό sex και στοματικό έρωτα. Αν γνωρίζαμε με σιγουριά ότι είχε κατεβάσει μισό κουτί Viagra, θα έπρεπε η φαρμακοβιομηχανία να τον κάνει στάμπα στα κουτιά της.
Mόνο που εδώ, στη σουίτα 2806, του νεουορκέζικου «Sofitel», υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά, που συνδέονται μεταξύ τους  η μια καλή θεωρία συνομωσίας-εσύ διαλέγεις…
Ερώτημα 1ον>Ο Στρος Καν, είχε «συνεργό» στο έγκλημα. Κι όταν λέμε συνεργό εννοούμε αν είχε κάποιο άνθρωπο από το προσωπικό του ξενοδοχείου που να οδηγεί τις καμαριέρες την κατάλληλη στιγμή στον πυρακτωμένο Μινώταυρο Ντομινίκ.
Ερώτημα 2ον> Πόσο συχνά ο επικεφαλής του IMF επισκεπτόταν τις σουίτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου; Πόσα χρόνια ήταν πελάτης του;
Ερώτημα 3ον>Υπήρξαν κατά καιρούς κι άλλες καμαριέρες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που οδηγήθηκαν από τον «συνεργό» στη σουίτα του Ντομινίκ; Πόσο θα μπορούσε να κοστίζει η σιωπή τους στο IMF;
Ερώτημα 4ον>Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες CIA, FBI η κάποιο «ανεξάρτητο» παρα-κλάδι τους, παρακολουθούσαν η όχι τις κινήσεις του Στρος Καν, ο οποίος ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το συγκεκριμένο πάθος του μια και είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά με τον ίδιο πρωταγωνιστή;
Ερώτημα 5ον> Αν ο Στρος Καν ήταν εμπόδιο στη χρεοκοπία της Ελλάδας, άρα στους κερδοσκόπους της αγοράς-ανάμεσά τους και οι αγοραστές των CDS (Goldman Sachs, golden boys και Έλληνες «φίλοι») του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μήπως έπρεπε επειγόντως να βγει από τη μέση;
Ερώτημα 6ον>Γιατί ο Λευκός Οίκος δεν έβγαλε, ούτε μια λιτή έστω ανακοίνωση, για τη σύλληψη του Στρος Καν.
Ερώτημα 7ον> Πως ο ταλαίπωρος Ντομινίκ επέλεξε για συνήγορό του, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, στενό φίλο του Αντώνη Παπαδημητρίου του «Ιδρύματος Ωνάση»- με τον οποίο μόλις πριν λίγες μέρες,  έκαναν την αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη;
Ποιος μπορεί ν απαντήσει με σιγουριά σ αυτά τα ερωτήματα, ενός παιγνιδιού που ξετυλίγεται στο ημίφως  της Ιστορίας; Πόσοι γνωρίζουν όλη την αλήθεια;
http://olympia.gr

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Σας το παραθέτω για ενημέρωση:

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να.....
περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιομετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

http://koukfamily.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters