Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ-ΠΤΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 41 ΝΕΚΡΟΙ -ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ -ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

soudan
Πρώτη δημοσίευση 10:38 Yπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα ρωσικό εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov συνετρίβη μόλις 800 μέτρα από το αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων. Πριν καλά καλά η ρωσική-και όχι μόνο-κοινή γνώμη προλάβει να συνέλθει από το σοκ της συντριβής επιβατηγού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, μία ακόμη αεροπορική τραγωδία έρχεται να τη συγκλονίσει....

 Σύμφωνα με το Reuters το αεροσκάφος συνετρίβη δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του κοντά στο αεροδρόμιο της Τζούμπα.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι νεκροί αγγίζουν τους 41.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Του δυστυχήματος επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας Ατένι Ουέκ Ατένι στο Reuters.
Το αεροσκάφος μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να είχε περίπου 20 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος και 10 με 15 επιβάτες, ενώ άγνωστος παραμένει αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να σκοτώθηκαν στο έδαφος.
Αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το δυστύχημα. Επίσης αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι είδε 41 πτώματα στον τόπο του δυστυχήματος.
Νότιο Σουδάν: Τουλάχιστον 41 νεκροί από συντριβή ρωσικού φορτηγού αεροσκάφους! Συγκλονιστικές εικόνες
Λίγο νωρίτερα αξιωματικός της αστυνομίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο επέζησαν από τη συντριβή του φορτηγού αεροσκάφους ρωσικής κατασκευής Antonov λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ο Radio-Miraya της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, ανέφερε στο Twitter ότι το «φορτηγό αεροσκάφος με προορισμό το Πάλος, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά) συνετρίβη σε απόσταση 800 μέτρων από τον διάδρομο απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Τζούμπα».
Επίσης λίγο νωρίτερα η South Sudan Tribune έγραφε και αυτή στο Twitter: «Ένα Antonov φορτηγό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα στην Τζούμπα με 5 Ρώσους μέλη πληρώματος και 7 επιβάτες. Μόνον δύο επιζήσαντες εκ των οποίων ο ένα ήταν παιδί», ενώ τέλος ο Eye Radio, ένας τοπικός ραδιοσταθμός, διευκρίνιζε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη «λίγο μετά την απογείωσή του».

Δεκάδες νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή του Σουδάν (φωτό)

Ανεβάστε τις δονήσεις σας. Έρχεται η ώρα...



Δεν υπάρχουν αρνητικές οντότητες.  Όλα είναι σκεπτομορφές!! Σκέψεις που δονούνται σε πολύ χαμηλές συχνότητες μέσα σε ένα περιβάλλον βαριάς ύλης. 


Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα πάντα γύρω μας σύμφωνα με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, το περιβάλλον γύρω μας το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο την όλη δημιουργία.

Όσο ανεβαίνουμε συχνότητες τόσο κατανοούμε την αλήθεια, ότι ζούμε σε έναν κόσμο πολλών διαστάσεων, που εξαρτάται από το πόσο υψηλές είναι οι αντιληπτικές μας συνειδησιακές δυνατότητες.

Όσο πιο αιθερικά τα στάδια αφύπνισης του ανώτερου εαυτού μας, τόσο απέχουμε από το "κακό" και ως προέκταση από το "καλό".

Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα γύρω μας, ανάλογα με τον βαθμό εκπομπής συχνοτήτων του νου!

Πλέον βρισκόμαστε εμείς οι ίδιοι, αλλά και η Γη στο εισερχόμενο στάδιο ανώτερων δονήσεων, και τα όντα που ζουν πάνω στην Γη σιγά σιγά αρχίζουν να αφυπνίζονται και να βλέπουν τον ανώτερο εαυτό τους!

Tα πολύ χαμηλής δόνησης σκοτεινά όντα, κάνουν τις απέλπιδες προσπάθειες για να κρατήσουν τον κόσμο υπό την κατοχή τους, μέσα από τον έλεγχο του νου.

Πλέον όμως εισερχόμαστε σε μια ανώτερη διάσταση ανώτερων δονήσεων, και όλα θα αλλάξουν γύρω μας!


Πηγή: morfeas sky ,  ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/anebaste-doniseis.html#sthash.7YK6VUdV.dpuf

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΕΒΡΑΙΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ..ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ!"




O DAVID MAYER DE ROTHSCHILD  
ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ 
ΜΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ
ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΙΗΣΟΥ"

κι όχι όπως τον είχαν λανσάρει τότε οι "άγιοι" Ρωμαίοι Αυτοκράτορες έτσι.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Αυγούστου του 1978 και το όνομά του είναι David Mayer de Rothschild.

Είναι το νεότερο από τα τρία παιδιά της Βικτώριας Schott (γεν.1949) και του Sir Evelyn de Rothschild (β. 1931) της γνωστής τραπεζικής οιογένειας των Rothschild της Αγγλίας. Το μεσαίο όνομα "Mayer" έχει ληφθεί από το όνομα του ιδρυτή της Rothschild αυτοκρατορίας, Mayer Amschel Rothschild.

Σπούδασε στο Oxford Brookes University Πολιτικές Επιστήμες και Συστήματα Πληροφορικής, και αργότερα ακολούθησε ένα προηγμένο Δίπλωμα Φυσικής Ιατρικής από το Σώμα της Naturopathic Ιατρικής του Λονδίνου.
Ο David Mayer de Rothschild είναι ένας Βρετανός Adventurer και Περιβαλλοντολόγος, και επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης Adventure ecology (οικολογική περιπέτεια, που δημιουργήθηκε το 2005), με αποστολή την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την αλλαγή του κλίματος.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: adventure ecology 

Ο "άνθρωπος" αυτός δείχνει προς τα έξω ένα ταπεινό, μελιστάλαχτο, απλό και ελεύθερο προφίλ που δεν έχει σχέση με την οικογένεια του που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου και το έχει αποκτήσει μέσα από το αίμα, τον πόνο, την δυστυχία των λαών, καθώς φυσικά και με την καταστροφή του περιβάλλοντος που τώρα δήθεν θέλει να σώσει.

Με λίγα λόγια λύκος με μορφή προβάτου ή διάβολος μεταμορφωμένος σε άγγελο φωτός...

Ο David πιστεύει …στη δύναμη των ονείρων, δημιουργώντας περιπέτειες και ιστορίες για να εμπνεύσουν, να εκπαιδεύσουν τα άτομα, τις κοινότητες και τις βιομηχανίες για να γίνουν παράγοντες αλλαγής!
Το 2007 το National Geographic τον τίμησε ως έναν Νεοεμφανιζόμενο Explorer που ηγείται μιας νέας γενιάς ηγετών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών
ζητημάτων!!!
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ χαρακτήρισε τον David : «Young Global Leader» δηλαδή : «Νεαρό παγκόσμιο ηγέτη»!!!
Πηγή: networkedblogs.com ,  ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/DAVID-MAYER-DE-ROTHSCHILD.html#sthash.5DVo5wXW.dpuf

ΧΕΙΜΑΡΡΑ 05-11-1912




Ήταν ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου του 1912 όταν 200 περίπου εθελοντές Κρητικοί αποβιβαζόμενοι από την Κρήτη στο πλοίο Αχελώος κατευθύνθηκαν προς την Κέρκυρα και τις πρώτες πρωινές ώρες επιβιβάστηκαν και τα εθελοντικά σώματα του Σπυρομήλιου. 
Η αποβίβαση των τμημάτων έγινε στις 7.30 στα Σπήλαια. Στη Χειμάρρα οι Κρητικοί κινήθηκαν νότια, ενώ οι Χειμαρριώτες βόρεια όπου και έφθασαν στο Διοικητήριο, οι διαταγές του Σπυρομήλιου ήταν να αποφευχθούν σκοτωμοί και μετά από σύντομο αγώνα απελευθερώνουν την πόλη. Αμέσως μετά ο ίδιος κηρύσσει με προκήρυξή του την Χειμάρρα Ελεύθερη και αναπόσπαστο τμήμα της μίας και αδιαιρέτου την μίας και μεγάλης Ελληνικής πατρίδας και υψώνει στο Διοικητήριο την Ελληνική σημαία.
Σε κλίμα ενθουσιασμού και ατμόσφαιρα αγαλλίασης και χαράς η οποία κυριάρχησε σε όλα τα χωριά ο ίδιος αναφέρει στην προκήρυξή του :


«Χειμαρριώται! 

Καταλαμβάνων εν ονόματι του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου του Α΄ και της Ελληνικής Κυβερνήσεως την Επαρχίαν Χειμάρρας, κηρύσσω αυτήν ελευθέραν ως αναπόσπαστον τμήμα της μίας και αδιαιρέτου μεγάλης Ελληνικής Πατρίδος. Πληρούται ούτω ο πόθος πολλών γενεών αίτινες επότισαν την γην ταύτην με το αίμα των και προσέφερον εις την πατρίδα τας μεγαλυτέρας των θυσιών. 
Φέρων μεταξύ Υμών τα αγαθά της ελευθερίας, της νομίμου τάξεως και ισοπολιτείας, τρέφω την αδιάσειστον ελπίδα ότι λησμονούντες το πικρόν παρελθόν θέλετε τηρήσει απέναντι των γειτόνων υμών Μουσουλμάνων την αξιοπρεπή εκείνην στάσιν ην υπαγορεύουσιν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους και τα αισθήματα λαού ανδρείου και ευγενούς ως υπήρξε πάντοτε ο ελληνικός λαός. 

Η υπερτάτη δύναμις ήτις ιθύνει τας τύχας της ανθρωπότητος, εν τη ατελευτήτω αυτής ευσπλαχνία ηυδόκησεν ίνα τεθή σήμερον τέρμα εις τα μακραίωνα υμών δεινά και δωρήση εις Υμάς ότι επόθησαν όλοι οι γίγαντες εκείνοι οίτινες εις τον βωμόν της πατρίδος προσέφεραν θυσίαν ευπρόσδεκτον και περικαλλή, την πολύτιμον και άληστον αυτών ύπαρξιν. 
Ο Ελληνικός Στρατός φέρει προς υμάς ουχί τον τρόμον του κατακτητού αλλά το χάρμα της ελευθερίας και την ένωσιν υμών μετά των λοιπών μελών της Ελληνικής οικογενείας, ίνα του λοιπού με τους αυτούς παλμούς και αγάπην περιβάλλεται την ταλαιπωρηθείσαν πατρίδα μας και με ενιαίαν εθνική ψυχή δοξάσητε τον δοτήρα παντός αγαθού προ του οποίου σήμερον εν συντριβή και ικεσία κλίνει ευγνωμονούσα και γόνυ και αυχένα ολόκληρος η Ελληνική φυλή.

Χειμαρριώται! Με την απόλυτον πεποίθησιν ότι και τώρα όπως πάντοτε θα ταχθήτε υπό την ιεράν σημαία της Πατρίδος συναγωνιζόμενοι μετ’ εμού του φυσικού σας Αρχηγού και των υπ’ εμέ γενναίων θέλετε μετά γενναιότητος και αυταπαρνήσεως υπερασπισθή της ελευθερίαν σας εναντίον παντός εχθρού, αναδεικνυόμενοι άξιοι απόγονοι των εν Αραχώβη, Μεσολογγίω, Πέτα και λοιπά μέρη πεσόντων προγόνων σας. 

Χειμάρρα, 5 – 11 – 1912, ο Αρχηγός Σπύρος Σπυρομήλιος» 

Τους μουσουλμάνους δε τους καλεί να δηλώσουν υποταγή στον Ελληνικό στρατό και υπόσχεται πλήρη ισονομία.
1 Δεκεμβρίου 1912 ο Ισμαήλ Βλώρα εξαπολύει επίθεση από βορρά, η Χειμάρρα παρά τις ελλείψεις (στρατού, πολεμοφοδίων ακόμη και τροφίμων) αντιστέκεται με επιτυχία όπως και δύο μέρες πριν την επίθεση της 29ης Νοεμβρίου.
Στις 7-12-1912 απελευθερώνεται και η Κορυτσά, όμως η διάσκεψη των πρεσβευτών των μεγάλων δυνάμεων αναγνωρίζει την Αλβανία ανεξάρτητη υπό διεθνή επιτροπή και προσωρινά σύνορα τα οποία οριστικοποιούνται στη συνέχεια παραβλέποντας τα Ελληνικά δίκαια με το γνωστό Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας.
Μήνες μετά στις 21 Φεβρουαρίου 1913 απελευθερώνονται τα Ιωάννινα. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στις 4-3-1913 στους Αγίους Σαράντα, αμέσως μετά το Αργυρόκαστρο, Πρεμετή και το Τεπελένη, η Χειμάρρα που άνοιξε το δρόμο για την ελευθερία και κράτησε ηρωικά αυτήν δέχεται τις ενισχύσεις του Ελληνικού στρατού. 
Όμως τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων είναι διαφορετικά, ο Σπυρομήλιος στις 3 Ιουλίου 1913 πληροφορούμενος τις αρνητικές τους θέσεις αποστέλλει την διαμαρτυρία του Χειμαρριώτικου λαού στον πρόεδρο της συνδιάσκεψης ζητώντας δικαιοσύνη και δηλώνοντας ότι:
«...Θα ταφώμεν υπό τα ερείπια των οικιών μας
και θα αναμείξουμε την τέφρα μας με την των 
πατέρων μας, αλλ’ Αλβανοί οι Χειμαρριώται 
δεν θα ονομασθώσι ουδ επί στιγμή, διότι
ήσαν και είναι Έλληνες...».
Η προσωπικότητα του Σπυρομήλιου θα φωτίσει και πάλι την ελπίδα της αλύτρωτης γης, ο ίδιος αποστέλλει συνεχώς εκκλήσεις συμπαράστασης προς το πανελλήνιο εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για την αδικία έναντι του Ελληνισμού. 
Αν και ο ίδιος κήρυξε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου στις 14-02-1914 ήταν αντίθετος διότι διάβλεπε «νέα υποδούλωση» και με προκήρυξή του στις 2-7-1914 κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα και υψώνει πάλι την Ελληνική σημαία δηλώνοντας ότι η Χειμάρρα «εμμένουσα εις την απόφαση του Α΄ Ηπειρώτικου εν Αργυροκάστρου συνεδρίου «ή πλήρη Αυτονομία ή Καταστροφή» υπερθεματίζει τούτο και προκειμένου να καταστραφεί επιβάλλεται να αποθάνη υπό την σημαία της μητρός Ελλάδος … ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ…
Τον Οκτώβριο του 1914 ο Ελληνικός στρατός επανακτά την Βόρειο Ήπειρο η οποία αποστέλλει στη Βουλή των Ελλήνων βουλευτές, ανάμεσα τους βουλευτής Αργυροκάστρου ο Σπύρομήλιος. Περί τα τέλη όμως Ιουλίου 1916 ο Ελληνικός στρατός οπισθοχωρεί εγκαταλείποντας για άλλη μία φορά την Χειμάρρα και έτσι ο εθνικός διχασμός παραλύει τους αγώνες για αντίσταση και δικαίωση.
Έτσι οι Ιταλοί και οι Γάλλοι επωφελούνται στον Ηπειρώτικο χώρο, όπου ακολουθεί η Ιταλική κατοχή και κατόπιν το 1921 η αναγνώριση αλβανικού κράτους.
Μετά την αυτονομία της η Χειμάρρα συνέχισε να αγωνίζεται πολλές φορές και ένοπλα. Αν και ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε ξανά τη Βόρειο Ήπειρο το κλίμα που επικρατεί στη Χειμάρρα μας σήμερα δεν είναι αυτό για το οποίο αγωνίστηκε ο Σπυρομήλιος…

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ



http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/11/05-11-1912.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΖΥΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ "ΤΟΛΜΗΣΕ" ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ!!!!  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Η ΛΕΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ 300 ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ !!! ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ…
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΖΥΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ »ΒΕΡΓΙΝΑ»


 

 
πηγη
 
kerberos-hellas

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Βρέθηκε το θρυλικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ στην Άκρα της Ιερουσαλήμ! (φωτο)


Ένα χαμένο φρούριο που χτίστηκε… από τον έλληνα βασιλιά Επιφανή, πάνω από 2.000 χρόνια πριν, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, θαμμένο κάτω από ένα πάρκινγκ στην Ιερουσαλήμ.

Οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τα απομεινάρια του φρουρίου της ελληνιστικής περιόδου το οποίο αποτελούσε κάποτε κέντρο εξουσίας στην Ιερουσαλήμ και οχυρό για την αντιμετώπιση μιας εβραϊκής εξέγερσης που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο των Μακκαβαίων. Οι έρευνες διήρκεσαν έναν ολόκληρο αιώνα!

Οι ερευνητές συζητούσαν εδώ και καιρό για τη θέση του οχυρού της Άκρας, που οικοδομήθηκε πριν από περισσότερο από 2.000 χρόνια από τον Αντίοχο Επιφανή, βασιλιά της δυναστείας των Σελευκιδών κατά την ελληνιστική περίοδο. Πολλοί υποστήριζαν πως βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται τώρα η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σε σημεία όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου ή η κορυφή του λόφου όπου βρίσκονταν άλλοτε οι δύο εβραϊκοί ναοί και όπου βρίσκεται τώρα το συγκρότημα του τεμένους Αλ Άκσα.

Όμως τα απομεινάρια που βρέθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, βρίσκονται εκτός των τειχών και δεσπόζουν σε μια κοιλάδα προς νότον, περιοχή στην οποία, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είχε επικεντρωθεί η κατασκευή της Ιερουσαλήμ επί του βιβλικού βασιλιά Δαβίδ.



Ο Αντίοχος, ο οποίος έζησε από το 215 έως το 164 π.Χ., επέλεξε το σημείο για την οικοδόμηση της Άκρας ώστε να εξασφαλίζει τον έλεγχο της πόλης και την παρακολούθηση της δραστηριότητας στον εβραϊκό ναό, λέει ο Ντόρον Μπεν-Άμι, ο οποίος ηγήθηκε της ανασκαφής.

Με μήκος που υπολογίζεται σε 250 μέτρα και 60 μέτρα πλάτος, το οχυρό δέσποζε στην περιοχή.

Κάτω από την επιφάνεια που πριν από μια δεκαετία ήταν ένας ασφαλτοστρωμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, η ομάδα του Μπεν-Άμι ανέσκαψε επιμελώς έναν τεχνητό λόφο αποτελούμενο από στρώματα γης που άφησαν πίσω τους διαδοχικοί πολιτισμοί.

Σε ένα σημείο ανακάλυψαν λίθους από τμήμα ενός μεγάλου τείχους, τη βάση ενός πύργου και ένα κεκλιμένο αμυντικό ανάχωμα, κοντά στα οποία βρέθηκαν τεχνουργήματα, όπως νομίσματα και χερούλια από κούπες κρασιού, που χρονολογούνται από την εποχή του Αντίοχου.



Βρέθηκαν επίσης βλήματα σφεντόνας από μολύβι και αιχμές βελών από χαλκό από την ίδια περίοδο, ίσως από μάχες ανάμεσα στις προελληνιστικές δυνάμεις και εβραίους αντάρτες που προσπαθούσαν να καταλάβουν το οχυρό.



«Πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα για το πώς πέτρες, νομίσματα και χώμα μπορούν να συμβάλουν σε μια ενιαία αρχαιολογική αφήγηση που αφορά συγκεκριμένες ιστορικές πραγματικότητες της πόλης της Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Μπεν-Άμι.

Η θέση της Άκρας αναφέρεται αόριστα σε τουλάχιστον δύο αρχαία κείμενα: το Βιβλίο των Μακκαβαίων, που εξιστορεί την εξέγερση, και ένα κείμενο του ιστορικού Φλάβιου Ιώσηπου.

Ιστορικοί αφηγούνται πώς οι αντάρτες, με επικεφαλής τον Ιούδα τον Μακκαβαίο, ανακατέλαβαν την Ιερουσαλήμ από τους Έλληνες, μια νίκη που σηματοδότησε την εβραϊκή εορτή Χάνουκα. Όμως η Άκρα άντεξε έως ότου οι αντάρτες, υπό τον αδελφό του Ιούδα, τον Σίμωνα, την πολιόρκησαν αργότερα και υποχρέωσαν τους υπερασπιστές της να παραδοθούν.


makeleio.gr

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/brethike-thriliko-elliniko-frourio-tou-basilia-epifani-stin-akra-jerusalem.html#sthash.KoXVQ0Zd.dpuf

Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


ΟΤΑΝ Ο LEMKIN ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ 1948, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ



harryklynn
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/pontiaki-genoktonia.html#sthash.Eg6bKij1.dpuf

Βόμβα Μεγατόνων – «Εσωτερική Δουλειά» η Πτώση του Ρωσικού Αεροσκάφους – Όπως στις 9/11!

Ο William Mount απασφάλισε και αποκαλύπτει την αλήθεια! Ανακάλυψε ότι η Wikipedia (όργανο της CIA) ήταν φορτωμένη με πολλές πληροφορίες μέσα σε λίγα λεπτά από τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο βόρειο Σινά στις 31 Οκτωβρίου!
Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν ανεβάσει ένα λεπτομερή κατάλογο με πάνω από 60 αναφορές! Εκτός αν υπήρχε προηγούμενη γνώση για το τι επρόκειτο να συμβεί για να σηκωθεί η λίστα εκεί μέσα σε λίγα λεπτά!
Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που το αεροπλάνο έπεσε υπήρχαν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό! Αυτό αποδεικνύει αυτό ήταν μια «εσωτερική εργασία».
Μήπως το έκανε η CIA; Μήπως η Μοσάντ; Μήπως ο πληρεξούσιος από τις ΗΠΑ στρατός του ISIS; Τα στοιχεία της Wikipedia δείχνουν πάντως ότι ήταν μια εσωτερική εργασία όπως ακριβώς έγινε με τους Δίδυμους Πύργους στις 9/11!
 
hellasforce
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/esoteriki-douleia-i-ptosi-tou-rosikou-aeroskafous.html#sthash.ENz2U0XK.dpuf

Η Σύνδεση μας με το Όλον...


Γιατί τελικά, συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας; Πώς; Και γιατί η κάθε πράξη και σκέψη μας, μπορεί να επηρεάσει τα πάντα στο Σύμπαν, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε; 


Νευρωνικά Δίκτυα στο Διάστημα;

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η «συνηθισμένη ύλη", όπως είναι σήμερα γνωστή στους φυσικούς αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 5% του σύμπαντος. Περισσότερο από το 25% του σύμπαντος αποτελείται από αυτό που ονομάζεται «σκοτεινή» (ή αόρατη) ύλη.



Οι αστρονόμοι, έχουν ανιχνεύσει ένα τεράστιο δίκτυο ή ιστό ινών, που αποτελείται από σκοτεινή ύλη (αόρατη), η οποία δημιουργεί διακλαδώσεις, που συγκροτεί και αποτελεί την μεγάλη κλίμακα δομής του Σύμπαντος.

Χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ οι δορυφόροι της NASA, ανακάλυψαν πως αυτά τα νήματα, βρέθηκαν να εκτείνονται σε εκατομμύρια έτη φωτός μέσα στο χώρο. Ανακάλυψαν ένα από αυτά, να διέρχεται μέσα από το δικό μας γαλαξία.

Αυτά τα αόρατα νήματα της σκοτεινής ύλης ανιχνεύθηκαν μόνο επειδή η υψηλότερη πυκνότητα συνηθισμένης ύλης, έχει την τάση να συσσωρεύεται και να συμπυκνώνεται μέσω της βαρυτικής έλξης. Η συνηθισμένη ύλη δημιουργεί κοινή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να μετρηθεί από τους επιστήμονες.

Οι ορατοί γαλαξίες στο σύμπαν, εμφανίζονται ως κόμβοι (με ενσωματωμένες δίνες) όπου τα νήματα διασταυρώνονται σε σχήμα αγκυλωτού σταυρού. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO), "Όλες οι πρόσφατες προσομοιώσεις, από υπολογιστή, του πρώιμου σύμπαντος έχουν μία κοινή πρόβλεψη: η πρώτη μεγάλης κλίμακας δομή, για να σχηματίσει το νέο σύμπαν, δείχνει να είναι, μακριές ίνες που συνδέονται στα άκρα τους σε κόμβους. Τα μοντέλα, συνήθως μοιάζουν με ένα τρισδιάστατο ιστό αράχνης, και μοιάζουν με τη νευρική δομή του εγκεφάλου. "


Η εμφάνιση αυτού του μοντέλου, έχει μια παράξενη ομοιότητα με την διατομή του εγκεφάλου που συγκροτείται με δίκτυα των νευρώνων.

Νευρωνικά Δίκτυα στον ανθρώπινο εγκέφαλο 




Υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι νευρώνες μοιάζουν σε πολλά σημεία με τα άλλα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, και επικοινωνούν με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: Σε αντίθεση με τα άλλα κύτταρα, οι νευρώνες έχουν εξειδικευμένες προεκτάσεις που προέρχονται από τους οργανισμούς των κυττάρων τους, που ονομάζονται άξονες και δενδρίτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για μετάδοση και λήψη πληροφοριών.

Οι νευρώνες διατηρούν διαφορετικές συγκεντρώσεις από θετικά ιόντα (φορτισμένα σωματίδια) στις μεμβράνες των κυττάρων τους, προκαλώντας πιθανές διαφορές (και τάσεις που προκύπτουν), τα οποία αλλάζουν με διάφορες χημικές δραστηριότητες.

Ένας κύκλος μιας ηλεκτρικής εκπόλωσης, υπερ-πόλωση, και στη συνέχεια επαναπόλωσης επιτρέπει στους νευρώνες μια πυροδότηση δυναμικών δράσεων, τις ταχείες εκρήξεις, σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, κατά μήκος του άξονα.

Εκτός από τους νευρώνες, υπάρχουν επίσης δέκα φορές περισσότερα, και σε αριθμό και σε δυναμική, πιο "νευρογλοιακά κύτταρα» στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα κύτταρα αυτά παρέχουν τη σκαλωσιά στην οποία οι νευρώνες συνδέονται μεταξύ τους.

Τα κύτταρα αυτά λειτουργούν ως υγροί κρύσταλλοι που αντηχούν και αλληλεπιδρούν με τα ατμοσφαιρικά ηλεκτρικά πεδία. Αυτό επιτρέπει στα κύτταρα να ανιχνεύουν αμυδρά ηλεκτρικά ρεύματα και να εφοδιάζονται πληροφορίες, αρκετές χιλιάδες φορές γρηγορότερα.

Εγκέφαλος της Γης 



Η «συλλογική συνείδηση» των ανθρώπινων όντων, προκύπτει από την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου νου στη Γη και είναι εμπλουτισμένη και επηρεασμένη από τον πληθυσμό των ανθρώπων της Γης.

Σύμφωνα με την θεωρία του πλάσματος, η ορατή Γη βρίσκεται μέσα σε μία σκοτεινή σφαίρα πλάσματος η οποία είναι παρόμοια σε μέγεθος και σχήμα με τον Δία. Αυτή ονομάζεται μαγνητόσφαιρα της Γης.

Το σκοτεινό μαγνητικό πλάσμα παράγει νήματα που οι συνάψεις τους σχηματίζουν κόμβους (με ενσωματωμένες δίνες), που είναι ανάλογες με άξονες/ δενδρίτες, και αποτελούν τους φορείς των κυττάρων σε ένα ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αυτά τα νήματα (στον εγκέφαλο της Γης), είναι οι «γραμμές Lay», και οι δίνες που δημιουργούνται, είναι οι «ιερές τοποθεσίες», ή αλλιώς… ενεργειακές Πύλες.

Όπως και στην κοσμικό εγκέφαλο, (σκούρο ηλεκτρομαγνητική), έτσι και στον εγκεφάλου της Γης, παρέχεται η κατάλληλη υποδομή για την ταχεία κωδικοποίηση των αναμνήσεων.

Τα Ακασικά αρχεία, στα οποία έχουν πρόσβαση κάποιοι νόες, είναι αρκετά πρόσφατες μνήμες που έχουν κωδικοποιηθεί στον Εγκέφαλο της Γης.

Όταν ο παρατηρητής καταφέρνει να επικεντρωθεί σε αυτά τα Ακασικά Αρχεία, παρακολουθεί απλά το ιστορικό σε ό, τι συμβαίνει, σαν μία αντανάκλαση της πνευματικής δραστηριότητας της μεγαλύτερης συνείδησης, σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο το οποίο είναι προσβάσιμο σε μας.

Παρατηρώντας τη δυναμική και την οπτική των Ακασικών αρχείων, είναι σαν να παρακολουθείτε μία ταινία, ένα μεγαλύτερο εγκέφαλο από απόσταση.

Εμείς κατοικούμε σε αυτόν τον πολύ μεγαλύτερο εγκέφαλο με τις κωδικοποιημένες μνήμες, οι οποίες έχουν εντυπωθεί σε αυτή την νοόσφαιρα.

Αυτή η διαδικασία αποκωδικοποίησης και εισόδου στον εγκέφαλο της Γης, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (γρήγορη κίνηση ματιών), μέσω του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, όταν το σώμα μας υποβάλλεται σε παράλυση που επιτρέπει το βιοπλασματικό μας σώμα να αποσυνδεθεί και να επικοινωνεί πιο ελεύθερα με τα σκοτεινά νευρωνικά δίκτυα που είναι ενσωματωμένες ίνες. Αυτό διευκολύνει την μακροπρόθεσμη παγίωση της μνήμης.

Ο συντονισμός μεταξύ παρόμοιων κυκλωμάτων, του ανθρώπινου εγκέφαλου και του εγκεφάλου της Γης, μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της απόκρυφης μνήμης.

Οι περισσότερες από τις μνήμες του ανθρώπινου είδους είναι κωδικοποιημένες μέσα σε λίγα χιλιόμετρα, στο φλοιό της Γης μέσα σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως η "geocortex".

Αυτές περιλαμβάνουν αυτοβιογραφικό από μνήμες των ατόμων και των διαφόρων γνωστικών χαρτών. Στον ευρύτερο χώρο, οι μνήμες των χαρτών σώματος των μορφών ζωής, είναι αυτές οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μορφογένεση και την εξέλιξη των ειδών, οι οποίες είναι κωδικοποιημένες.

Συσχετιστική μνήμη παραγουν οι σκέψεις που αφορούν το ίδιο θέμα, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα οι βιβλιοθήκες - βάσεις δεδομένων του καθενός, να εμπλουτίζονται από ίδιες πληροφορίες και να παρατηρούμε κοινές πεποιθήσεις και πιστεύω σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή, ή κανένα κοινό σημείο.

Είμαστε τα μάτια και τα αυτιά της Γαίας

Αν η Γη έχει έναν εγκέφαλο τότε πώς αποκτάει τις αισθητηριακές εισροές της;

Αυτό το κάνει με τη δημιουργία νέων μορφών ζωής.

Η μυριάδες μορφές ζωής (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) στη Γη, είναι τα πολλά μάτια και τα αυτιά της Γαίας. Είναι προς το συμφέρον της Γαίας να δημιουργεί νέες μορφές ζωής, έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει, να ακούει, να γεύεται, να αγγίζει, να οσμίζεται και να διατηρεί γνώση του εαυτού της.

Η Γαία δεν έχει μόνο ένα βιολογικό σώμα, αλλά είναι μια οντότητα που σκέφτεται, που ονειρεύεται, που θυμάται.

Οι Αναμνήσεις της μπορούν να προσεγγιστούν από ένα άτομο, μέσω της… βροχής.

Αυτές περιλαμβάνουν την αυτοβιογραφική μνήμη του κάθε προσώπου που έχει ζήσει ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη. Αναμνήσεις της ζωής σας δεν είναι αποκλειστικά δικές σας.

Είναι και της Γαίας και το υπόλοιπου της ανθρωπότητας.



Πηγή: aoratos-naos.com ,  
ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/syndesi-me-to-olon.html#sthash.GMSXatEY.dpuf

Συρία: Πρωτοφανείς ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί τελειώνουν τη μάχη στο Χαλέπι


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Με πρωτοφανείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς η ρωσική Αεροπορία δίνει το αποφασιστικό κτύπημα στους ισλαμιστές της ISIS οι οποίοι εγκαταλείπουν το κατεστραμμένο Χαλέπι με τους ένοπλους της οργάνωσης να επιχειρούν να διαφύγουνν προς την «πρωτεύουσά» τους.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ημέρα οι Ρώσοι βομβάρδισαν τις περιοχές των ισλαμιστών γύρω από το Χαλέπι με τέτοπια ένταση όσο ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα!  
 
Στις επιχειρήσεις στο έδαφος ο συριακός Στρατός πέτυχε μια στρατηγική νίκη μείζονος σημασίας στο Χαλέπι καθώς μετά από δύο εβδομάδες σκληρών αγώνων κατάφερε να απελευθερώσει τον αυτοκινητόδρομο  Khanasser-Ithriya που οδηγεί στην μαρτυρική πόλη πετυχαίνοντας να θέσει υπό τον έλεγχό του το εναπομείναν τμήμα το οποίο κατέιχε η ISIS.
 
H 66η Ταξιαρχία της 11ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας μαζί με δυνάμεις της Χεζμπολάχ διέλυσαν τις άμυνες της ISIS βόρεια της Ithriya,προκαλώντας άτακτη φυγή των ισλαμιστών προς την επαρχία της Ράκκα όπου έχουν και την "πρωτεύουσά" τους.
 
Η ρωσική Αεροπορία κινητοποίησε το σύνολο των τύπων των βοβμαρδιτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχει αναπτύξει στη Συρία δηλαδή Su-24, Su-34, Su-25 και Mil Mi-24 και τα οποία κτύπησαν με ιδιαίτερη ένταση τους ισλαμιστές και κατά την υποχώρησή τους   στον αυτοκινητόδρομο Salamiyah-Raqqa που κυριολεκτικά τους "κονιορτοποίησε".
 
Η απελευθέρωση του αυτοκινητόδρομου Khanasser-Ithriya Highway ήταν μέγιστης προτεραιότητας για το συριακό Γενικό Επιτελείο αλλά και για τους Ρώσους και Ιρανούς συμβούλους, καθώς τώρα είναι εφικτή ο απρόσκοπτος εφοδιασμός των Σύρων στρατιωτών εντός της πόλης, ενώ κλείνει η μέγγενη γύρω απο το αεροδρόμιο.
 
Για το ISIS αυτές οι μαχες κόστισαν 200 μαχητές και καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων βαρέως οπλισμού.
 
Νέα αποτυχημένη επίθεση κατά της συριακής φρουράς της Deir Ezzor εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές του ISIS στις συνοικίες Al-Haweeqa, Al-Rashiddeen, Al-Sina’a, Al-Jubeileh, και Al-‘Amal η οποία αποκρούστηκε επιτυχώς με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τους πάνω από εκατό νεκρούς.
 
To ISIS έχει δοκιμάσει σωρεία επιθέσεων κατά της συριακής φρουράς τις τελευταίες εβδομάδες για να εξαλείψει το μοναδικό προπύργιο των κυβερνητικών στρατευμάτων στην ανατολική Συρία και να εξασφαλίσει έτσι τις πετρλαιοπηγές με το πετρέλαιο των οποίων μπορεί να μετακινεί τις δυνάμεις του και τον βαρύ οπλισμό του σε όλα τα μέτωπα.
 
Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει σχεδόν 1000 μαχητές μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα συγκρούσεων στην πολιορκούμενη πόλη, προχωρά εκ νέου σε νέες επιθετικές ενέργειες καθημερινά καθώς ενισχύεται με άφθονο "κρέας" από την ιρακινή ενδοχώρα.
 
Η 104 Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών της Προεδρικής Φρουράς, καταμέτρησε απώλειες 29 ανδρών κατά την επίθεση στην Al-Muri’iyah 18 ανδρών στις νοτιοδυτικές πύλες του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor 13 στο Al-Haweeqa, 7 στην Fouad Cinema, 9 απώλειες στο Al-Jafra village και 16 απώλειες στα Al-‘Amal, Al-Jubeileh, Al-Sina’a, και Al-Rashiddeen.
 
Το ISIS έχασε και 7 τεθωρακισμένα οχήματα.
 
Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε την θέση Al-Hassaan στην ανατολική Deir Ezzor όπου καταστράφηκε επικοινωνιακός κόμβος των τζιχαντιστών και την Al-Hatla, όπου χτυπήθηκε μια αποθήκη οπλισμού και πυρομαχικών.
 
Το ISIS πραγματοποίησε την επίθεση αυτή για δύο λόγους:
 
Ελπίζει ότι θα φθείρει την συριακή φρουρά η οποία λόγω του αερδρομίου μέχρι τώρα έχει καταφέρει να αντικαθιστά τις απώλειές της, και να συνεχίζει απρόσκοπτα τον εφοδιασμό της με πυρομαχικά.
 
Ποντάρει στην αριθμητική του υπεροπλία και την συνεχή ροή ανδρών από το Ιράκ.

 
 
- See more at: http://www.defencenet.gr/

Η Πόλις Εάλω, το μέλλον εάλω κι εμείς ασχολούμαστε με την παχύδερμη γελοιότητα του υπουργού Παιδείας χωρίς πτυχίο

 
Του Στέλιου Συρμόγλου
Η ιστορία αν ήταν απαύγμασμα κάποιας λογικής επήρειας των ανθρώπων θα είχε άλλη εξέλιξη.Τις εξελίξεις προσπαθεί ο άνθρωπος εκ των υστέρων να τις δικαιολογεί ή να τις εξηγεί, αλλά δεν φαίνεται ότι έχει αποδώσει το βαθύτερο νόημα αυτής διαδικασίας, που εκπηγάζει από κατηγορίες αιτιών, άλλων γνωστών και άλλων αγνώστων.
Τα στοιχεία της ιστορικής μας πορείας είναι κατά κύριο λόγο οι βουλήσεις των πολιτών. Αυτή είναι μια αυταπόδεικτη και διαχρονική αλήθεια. Οπως δεν αντέχει στην πίεση της αμφισβήτησης όσα βαναύσως επέστη ο ελληνισμός στην Τουρκία. Και ένας λαός εγκλωβισμένος στην αδράνεια,στην ανασφάλεια και στη φοβία, ως αποτέλεσμα της παλίρροιας των κοινωνικών προβλημάτων, απότοκο ωστόσο των ολέθριων πολιτικών, δεν μπορεί να προσδοκά τη σωτηρία του από κάποιους κακόγουστα ιματισμένους αυτόκλητους «σωτήρες» του, με τη γελοιότητα που τους διακρίνει. Μια γελοιότητα που συχνά προσκρούει στην ιστορική αλήθεια…
Ο Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας, χωρίς πτυχίο μάλιστα, είναι «ένσαρκο» παράδειγμα της παχύδερμης πολιτικής γελοιότητας. Με τη «λιπόσαρκη» ευκαιριακή λογική του, έρμαιος των ατομικών πλεγμάτων και συμπλεγμάτων, μαζί με τους «συντρόφους» του στο χώρο της «κακοποιημένης» αριστερίζουσας ιδεολογίας, ασθμαίνοντες επιδίδονται όχι απλώς στην αναζήτηση της οριακής αλήθειας και στην υπέρβαση της καθημερινότητας του εξουθενωμένου Ελληνα, αλλά και στην πρόκληση της νοημοσύνης του.
Προκαλώντας ταυτόχρονα με τις βλακώδεις δηλώσεις τους ή τις ανερμάτιστες απόψεις τους, ακόμη και την οργή των νεκρών και των πεθαμένων, η μνήμη των οποίων είναι βάτος φλεγόμενη , αλλά και καιγόμενη. Και απτόητη η πολιτική γελοιότητα από τον κατακλυσμιαίο χειμώνα της ιστορίας, διαπλώνεται στην κοιλάδα των γόων της Ελλάδας που χειμάζεται!..
Ο ανιστόρητος Νίκος Φίλης και ο απαίδευτος πρωθυπουργός που τον διόρισε υπουργό Παιδείας, είναι αιχμάλωτοι μέσα σε γλωσσικές συμβατικότητες, αυτοπαγιδευμένοι στην αδρανοποίηση της κρίσης ή σε μια παράλογη ή υπέρλογη ερμηνεία των καταστάσεων, με αποτέλεσμα να οδηγούν την κοινωνία στην ερήμωση. Και αποδεικνύεται ότι καμία «φυλακή» δεν είναι ικανή να αμπαρώσει τις ιδεοληπτικές αδυναμίες τους. Το θράσος ωστόσο τους συνοδεύει παντού. Οπως και το ψέμα «συντροφεύει» την ανικανότητά τους.
Μας απασχολεί η ανιστόρητη άποψη του υπουργού Παιδείας και αρκετοί εμφανίστηκαν να τον κατακεραυνώνουν στα τηλεοπτικά πάνελ. Μας απασχολεί όμως από το «βαθούλωμα» του καναπέ μας. Δεν μπορούμε να «υπερηφανευόμαστε» σήμερα οι Ελληνες για την ανευθυνότητά μας. Ο Νίκος Φίλης και ο κάθε πολιτικός του «φτερού και πούπουλου», ο κάθε αρλεκίνος της πολιτικής, είναι δική μας «δημοκρατική» επιλογή.
Εμείς επιλέγουμε τους όψιμους παραχαράκτες της ιστορικής αλήθειας και τους αβδηρίτες της πολιτικής αθλιότητας.Η τομή, η ρωγμή για να κυριολεκτώ, επιτελείται στην ίδια τη ρίζα της κοινωνίας, με το εύδιο χαμόγελο της πολιτικής αυτάρκειας και της «βεβαιότητας» για σωτηρία…
Ζούμε την άλωση του μέλλοντός μας με τα ιστορικά και συμβατικά προσωπεία της καθημερινότητας να τρέπονται σε άτακτη φυγή και να αποκαλύπτεται η ρωγμή της ανευθυνότητας μας. Και η ρωγμή αυτή της ανευθυνότητας για ό,τι λέγεται από ανερμάτιστα πολιτικά χείλη ή για ό,τι συντελείται σε βάρος της ίδιας της ιστορικής αλήθειας, αλλά και σε βάρος μας, εν ονόματι μας, συνιστά το πρόβλημα της πληρότητας της λογικότητας, της ιστορικότητας και των συνειδησιακών καταστάσεων.
Δεν θέλουμε όμως να παραδεχθούμε αυτή τη ρωγμή της ανευθυνότητας μας. Και συνεχίζουμε, με κάποια ψήγματα άγονης γκρίνιας, τη μακάρια αποδοχή των πολιτικών συμβαινόντων με την όποια γελοία μορφή παρουσιάζονται στο οπτικό μας πεδίο ή εισέρχονται προς επεξεργασία στον εγκέφαλό μας, που έχει υποστεί πολλαπλές «πλύσεις»…

Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία; -Πότε σφαγιάστηκαν οι Πόντιοι χριστιανοί [εικόνες]

 
Η φράση του Νίκου Φίλη ότι οι πόντιοι Ελληνες χριστιανοί δεν υπέστησαν γενοκτονία από τους Νεότουρκους, προκάλεσε σάλο και ο υπουργός Παιδείας έγινε στόχος σφοδρής κριτικής. Η ανιστόρητη και απρόκλητη άρνησή του για ένα ιστορικά καταγεγραμμένο γεγονός προκάλεσε έκπληξη για τα κίνητρά του.
Τι διδάσκει η Ιστορία για τους Ελληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους:
Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.
Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
Διεθνής αναγνώριση
Στο Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων, και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:
«ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη).»

Οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πως υπήρξε γενοκτονία και τοποθετούν επισήμως το θάνατο των Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού ή άλλων κοινωνικών αναταράξεων.
Η Γενοκτονία (ο όρος γενοκτονία, όπως διαμορφώθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας και πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις) του ποντιακού ελληνισμού έχει αναγνωριστεί επισήμως την Κύπρο, τη Σουηδία, πολιτείες των ΗΠΑ και περιφερειακές κυβερνήσεις στην Αυστραλίας, όπως προσφάτως και η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία σε μία ιστορική κίνηση, αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου παράλληλα με αυτήν, των Αρμενίων και Ασσυρίων κατά την περίοδο 1915-1922.
Πόσοι Ελληνες του Πόντου χάθηκαν
353.000 χιλιάδες ήταν μόνο οι Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν την περίοδο 1914 – 1923 από τους νεότουρκους και τους κεμαλικούς.
H 19η Μαΐου του 1919 είναι η ημέρα που απεβιβάσθη ο Κεμάλ Πασάς στη Σαμψούντα και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι διωγμοί έγιναν πιο σκληροί και άγριοι προκειμένου να εξοντωθούν οι Πόντιοι, τάγματα εργασίας, πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι μαζικές δολοφονίες, ανάγκασαν τους Ελληνες να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες. Η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε για να αναγκάσει τους χριστιανούς να φύγουν από τον τόπο τους με το πρόσχημα της «ασφάλειας του κράτους». Τον επίλογο της ποντιακής γενοκτονίας αποτελεί ο βίαιος ξεριζωμός των επιζώντων μετά το 1922-1923.

Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ιστορικό τεκμηριωμένο γεγονός και εντάσσεται στο σχέδιο εξόντωσης των μειονοτήτων που ζούσαν στην Μικρά Ασία. Το σχέδιο ολοκληρώθηκε με την Μικρασιατική καταστροφή και την σφαγή της Σμύρνης. Οι σφαγές κράτησαν έως το 1923, οι Νεότουρκοι του Μουσταφά Κεμάλ σκότωσαν περισσότερους από 350.000 Ελληνες κατοίκους του Πόντου και ανάγκασαν τούς υπόλοιπους να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους. Με την ανταλλαγή πληθυσμών που έγινε με υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, οι Πόντιοι εγκαταστάθηκαν στην Θράκη και στην Μακεδονία.

Από τη Ρωσία, η Ελληνική Πρεσβεία της Πετρούπολης πληροφορούσε το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγική κατάσταση των κατοίκων της περιφερείας Τραπεζούντας:
«…Την 15ην Απριλίου οι κάτοικοι των 16 χωριών της περιοχής Bαζελώνος, περιφερείας Τραπεζούντας, άπαντες Έλληνες, λαβόντες διαταγήν των τουρκικών στρατιωτικών αρχών να φύγωσιν εις το εσωτερικόν της Αργυρουπόλεως και φοβηθέντες μη έμελλον καθ’ οδόν να σφαγώσιν, καθ’ ον τρόπον είδον σφαγέντας τους Αρμενίους, εγκατέλειπον τας κατοικίας των και εισήλθον εις τα δάση, ελπίζοντες να σωθώσι εκ ταχείας τινός προελάσεως του ρωσικού στρατού.
Eκ τούτων, εις 6.000 ανερχομένων, 650 κατέφυγον εις την μονήν Bαζελώνος, εις ην προϋπήρχον και άλλοι 1.500 εκ Tραπεζούντος πρόσφυγες, 1.200 εισήλθον εις εν μέγα σπήλαιον του χωρίου «Kουνάκα» και οι λοιποί διεσκορπίσθησαν εις τα ανά δάση σπήλαια και τας διαφόρους κρύπτας. Άπασαι αι οικίαι των χωρίων τούτων ελεηλατήθησαν και αι περιουσίαι διηρπάγησαν υπό του τουρκικού στρατού.
Οι εν τω σπηλαίω της Kουνάκας κρυβέντες, αναγκασθέντες εκ της πείνης, μετά συνθηκολόγησιν, παρεδόθησαν. Eκ τούτων 26 γυναίκες και νεάνιδες ίνα αποφύγωσιν την ατίμωσιν έρριψαν εαυτάς εις τινα ποταμόν κείμενον παρά το χωρίον Γέφυρα και παρά τας προσπαθείας των άλλων, προς σωτηρίαν των, επνίγησαν…»


Στις 19.12.1916 και στις 2.1.1917 ο Αυστριακός πρεσβευτής της Κωνσταντινουπόλεως Pallavicini περιέγραψε στη Βιέννη τα τελευταία γεγονότα του Πόντου που αναφέρονταν στη μαρτυρική Αμισό:
«11 Δεκεμβρίου 1916. Λεηλατήθηκαν 5 ελληνικά χωριά, κατόπιν κάηκαν. Οι κάτοικοι εκτοπίστηκαν. 12 Δεκεμβρίου 1916. Στα περίχωρα της πόλης καίγονται χωριά. 14 Δεκεμβρίου 1916. Ολόκληρα χωριά καίγονται μαζί με τα σχολεία και τις εκκλησίες. 17 Δεκεμβρίου 1916. Στην περιφέρεια Σαμψούντας έκαψαν 11 χωριά. H λεηλασία συνεχίζεται. Οι χωρικοί κακοποιούνται. 31 Δεκεμβρίου  1916. 18 περίπου χωριά κάηκαν εξ ολοκλήρου. 15 εν μέρει. 60 γυναίκες περίπου βιάστηκαν. Eλεηλάτησαν ακόμη και εκκλησίες».

Φρίττει ο νους του ανθρώπου, έγραψεν υπό ημερομ. 12 Nοεμβρίου 1918 ο Μητροπολίτης Pοδοπόλεως Κύριλλος,
«διά τας διαπραχθείσας φρικαλεότητας και τον αριθμόν των θυμάτων, ανερχομένων εις 487 ψυχάς, αίτινες εύρον οικτρόν θάνατον εν τοις όρεσι, τοις σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης, όπου εκρύβησαν ίνα αποφύγωσιν την δολοφόνον μάχαιραν των σφαγέων.
Μεταξύ των δολοφονηθέντων τούτων θυμάτων κατατάσσονται άλλαι 14 νεάνιδες κόραι, αίτινες φεύγουσαι τον βαρύν πέλεκυν του δημίου, κατέφυγον, ως εις άσυλον θρησκευτικόν, εις την διαληφθείσαν ιεράν μονήν του Bαζελώνος, οπόθεν οι τύραννοι ούτοι, αφού απήγαγον τους φιλησύχους πατέρας της Μονής αιχμαλώτους, προέβησαν ούτοι εις κορεσμόν των σωματικών αυτών ηδονών, βία ατιμάσαντες τας παρθένους ταύτας, ων τελευταίον αφού απέκοψαν τους μαστούς και τας κεφαλάς, αφήκαν τα πτώματα και απήλθον».

Δύο μηνύσεις κατά Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

(EURONISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) 
Δύο μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν σε βάρους του Νίκου Φίλη, εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με το σάλο που προκάλεσαν τα λεγόμενά του να μην έχει κοπάσει ακόμη.
Τη μία μηνυτήρια αναφορά την κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι Γιάννης Σαχινίδης, Γιάννης Αϊβατίδης και Χρήστος Χατζησάββας ζητούν να να ασκηθεί σε βάρος του υπουργού Παιδείας ποινική δίωξη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.
Ακόμη, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Φίλη για τον ίδιο λόγο κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης και ζητάει την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος και την άσκηση ποινικής δίωξης - ενώ δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Την πιο εκπληκτική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «αν υπάρχει ψυχή» έδωσε ο κορυφαίος Ελληνας νευροεπιστήμονας της Διασποράς, Γιώργος Παξινός.

Υπάρχει ψυχή; Κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας δίνει την πιο εκπληκτική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα  

Υπάρχει ψυχή; Κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας δίνει την πιο εκπληκτική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παξινός, που διαπρέπει στην Αυστραλία αλλά και παγκοσμίως, ρωτήθηκε αν τα συναισθήματα του ανθρώπου προέρχονται από την καρδιά ή τον εγκέφαλο.
Η απάντηση που έδωσε είναι πραγματικά για Νόμπελ:
«Οι καρδιοχειρουργοί έδειξαν ότι αν ένας άνδρας κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, μετά δεν αγαπά τη γυναίκα του πεθαμένου. Βέβαια, ο εγκέφαλος δεν κάνει ταχυπαλμία, όταν η αγαπημένη μας μάς φιλά, ενώ η καρδιά κάνει ταχυπαλμία. Όμως η καρδιά μας είναι ο σκλάβος του εγκεφάλου, ο οποίος την κατευθύνει».
Καλεί τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση πως υπάρχει ψυχή, αφού όλα -και τα συναισθήματα- προέρχονται και ελέγχονται από τον εγκέφαλο. Δηλώνει άθεος και απαντά με εκπληκτικά άμεσο τρόπο και για τις επιλογές που κάνουμε, απορρίπτοντας τον μύθο περί «ελεύθερης βούλησης» του ανθρώπου.
Δεν υπάρχει ψυχή, ούτε ελεύθερη βούληση
«Ο νους είναι η ενέργεια των νευρώνων. Και, σαν τη Βουλή των Ελλήνων, κάθε νευρώνας λέει το δικό του και κάποιος νικάει στο τέλος. Στο συναισθηματικό πεδίο, π.χ. στην αγάπη, δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Δεν μπορείς να κατευθύνεις τα συναισθήματά σου με τη θέλησή σου. Για άλλα θέματα, πέρα από τα συναισθήματα, είναι δυσκολότερο να αποδείξει κανείς ότι επίσης δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Νομίζεις ότι εσύ αποφασίζεις πως θα πας να δεις αυτή την ταινία και όχι την άλλη, όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός σου έχει αποφασίσει από πριν και σε ενημερώνει. Οι αποφάσεις σου είναι θέμα νευρώνων. Δεν είσαι παρά ένας φελλός πάνω στα κύματα του εγκεφάλου και όχι το ίδιο το κύμα».
Ποιος είναι ο Γιώργος Παξινός
O Γιώργος Παξινός είναι μέλος (αντεπιστέλλον) της Ακαδημίας Αθηνών από το 2012 και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών από το 2009. Είναι διεθνώς γνωστός και πολυβραβευμένος για τη συμβολή του στη νευροανατομία και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των ζώων. Τα συγγράμματά του και οι έρευνές του έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1944 και μετά το γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και μετά πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά. Αφού έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ, από το 1974 μετακινήθηκε μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής-επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας (Neuroscience Research Australia).
Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα (στις 22 Μαϊου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Aegean College μεθέμα «Εγκέφαλος, Συμπεριφορά, Εξέλιξη») και το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:
  • Υπάρχει τελικά ψυχή και τι εννοούμε σήμερα με αυτό τον όρο, υπό το φως των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων;
Η μεγάλη πλειονότητα των νευροεπιστημόνων δεν θεωρεί ότι χρειάζεται ο όρος «ψυχή». Δεν θεωρούν ότι υπάρχει "φάντασμα μέσα στη μηχανή", στον οργανισμό μας. Η ψυχολογία έχασε την ψυχή της το 1930, όταν οι ψυχολόγοι (σ.σ. οι μπιχεβιοριστές) σταμάτησαν να μιλάνε για ψυχή και άρχισαν να μιλάνε για συμπεριφορά, για ερέθισμα-αντίδραση.
Σήμερα πια ο ψυχολόγος δεν χρειάζεται να επικαλεσθεί τον όρο «ψυχή» για να δουλέψει με έναν ασθενή που έχει μία φοβία, μια κατάθλιψη, μια έμμονη ιδέα. Βέβαια, δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ψυχή. Αρκείσαι να πεις ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι' αυτήν και ότι δεν χρειάζεσαι να την επικαλεσθείς για να κάνεις τη δουλειά σου ως ψυχολόγος. Βέβαια, η ευθύνη της απόδειξης δεν είναι δικιά μου, αλλά εκείνου που ισχυρίζεται ότι υπάρχει ψυχή.
  • Είναι ξεπερασμένο αυτό που πιστεύει ο μέσος άνθρωπος, ο οποίος τοποθετεί τα συναισθήματα στην καρδιά του; Είναι πια ξεκάθαρο για τους επιστήμονες ότι όλα τα συναισθήματα, από τα πιο αρνητικά (μίσος) έως τα πιο θετικά (αγάπη-έρωτας), εδράζονται στον εγκέφαλο-νου και δεν έχουν καμιά σχέση με την καρδιά;
Οι καρδιοχειρουργοί έδειξαν ότι αν ένας άνδρας κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, μετά δεν αγαπά τη γυναίκα του πεθαμένου. Βέβαια, ο εγκέφαλος δεν κάνει ταχυπαλμία, όταν η αγαπημένη μας μάς φιλά, ενώ η καρδιά κάνει ταχυπαλμία. Όμως η καρδιά μας είναι ο σκλάβος του εγκεφάλου, ο οποίος την κατευθύνει.
  • Έχει εντοπισθεί κάποιο «κύκλωμα» στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που να μπορεί να εξηγήσει γιατί ένας άνθρωπος ξαφνικά μετατρέπεται σε εγκληματία;
Έχω μελετήσει την επιθετικότητα από τότε που ήμουν στο Γιέηλ. Η γάτα συνήθως δεν σκοτώνει αρουραίους, αλλά μόνο ποντικούς. Εντούτοις μπορείς να την κάνεις να επιτεθεί σε έναν αρουραίο, αν της ερεθίσεις ένα συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου, στον υποθάλαμο, που έχει να κάνει με την επιθετικότητα. Φαίνεται πως υπάρχουν αδρανή συστήματα μέσα στον εγκέφαλο, που μπορούν να ενεργοποιηθούν τεχνητά μέσω ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Μπορούν, αντίστροφα, να ξεριζωθούν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο οι εγκληματικές τάσεις;
Ακριβώς αυτό προσπαθούσα στο Γιέηλ: να κάνω μια γάτα να μην σκοτώνει ποντίκια. Πράγματι, βρήκαμε μια εγκεφαλική περιοχή, στον θάλαμο, που αν την ερέθιζες με ηλεκτρικό ρεύμα, τότε σταματούσες την επιθετικότητά της γάτας. Άρα πρέπει να υπάρχουν συστήματα στον εγκέφαλο, που είτε βοηθούν, είτε καταστέλλουν την επιθετικότητα. Δεν μπορεί, έτσι, να αποκλείσει κανείς ότι στο μέλλον θα βρεθεί κάποια χημική ουσία που θα καταστέλλει τις επιθετικές τάσεις.
  • Πόσο μοιάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος με τον εγκέφαλο των ζώων; Είμασθε καταδικασμένοι να έχουμε επιθετικά ζωικά ένστικτα;
Δεν έχω βρει ανατομικές διαφορές μεταξύ του εγκεφάλου του ανθρώπου και των πιθήκων. Είναι βέβαια επικίνδυνο να βγάλει κανείς συμπεράσματα από αυτές τις ομοιότητες. Ίσως θα είναι κάποτε εφικτό να ελεγχθεί περισσότερο το ζωικό στοιχείο στον άνθρωπο, αλλά δεν ξέρω πόσο επιθυμητό θα ήταν αυτό. Μπορεί να έχουμε ακόμη ένα μεγάλο μέρος από τον εγκέφαλο των ερπετών, αλλά το ερώτημα είναι τι μπορούμε να χάσουμε, αν τον καταστείλουμε. Πάντως κάτι χρειάζεται να γίνει με την επιθετικότητα, γιατί οι άνθρωποι σκοτώνονται για τόσες αιτίες, όπως φυλετικές ή θρησκευτικές. Περισσότερα εγκλήματα γίνονται στο όνομα του Θεού, παρά του Διαβόλου.
  • Είναι αυτό που λέμε «συνείδηση» το μεγαλύτερο μυστήριο για τους νευροεπιστήμονες ή υπάρχει κάτι ακόμη πιο μυστηριώδες;
Κανείς δεν έχει δώσει ακόμη τον κατάλληλο ορισμό, αλλά όλοι μας ζούμε χωρίς καν να ξέρουμε τι είναι η συνείδηση. Εγώ ως μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρώ ότι η ανθρωπότητα πρέπει να έχει το «γνώθι σ αυτόν», να καταλάβει ο άνθρωπος ποιος είναι. Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε και γιατί είμαστε εδώ πέρα.
  • Πιστεύετε ότι υπάρχει Θεός; Είναι δυνατό να εξηγήσει κανείς τα θαύματα του νου καθαρά εξελικτικά, χωρίς να ανατρέξει σε έναν θεϊκό Νου-Δημιουργό;
Είμαι άθεος. Ο Θεός δεν χρειάζεται καθόλου για να αντιληφθείς τι συμβαίνει στον εγκέφαλο. Δεν κάνω προσευχές για να έχω επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά κάνω πειράματα. Ασφαλώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός. Υπάρχουν λίγοι θρησκευόμενοι νευροεπιστήμονες και τελικά μπορεί αυτοί να έχουν δίκιο. Όμως εγώ δεν έχω δει καμία ένδειξη του Θεού.
  • Πιστεύετε πράγματι πως δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο; Τότε όμως ποιος μέσα μας παίρνει τις αποφάσεις, π.χ. να κόψει το τσιγάρο ή να επενδύσει σε αυτήν την μετοχή και όχι στην άλλη;
Ο νους είναι η ενέργεια των νευρώνων. Και, σαν τη Βουλή των Ελλήνων, κάθε νευρώνας λέει το δικό του και κάποιος νικάει στο τέλος. Στο συναισθηματικό πεδίο, π.χ. στην αγάπη, δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Δεν μπορείς να κατευθύνεις τα συναισθήματά σου με τη θέλησή σου. Για άλλα θέματα, πέρα από τα συναισθήματα, είναι δυσκολότερο να αποδείξει κανείς ότι επίσης δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Νομίζεις ότι εσύ αποφασίζεις πως θα πας να δεις αυτή την ταινία και όχι την άλλη, όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός σου έχει αποφασίσει από πριν και σε ενημερώνει. Οι αποφάσεις σου είναι θέμα νευρώνων. Δεν είσαι παρά ένας φελλός πάνω στα κύματα του εγκεφάλου και όχι το ίδιο το κύμα.
  • Πολλοί επικρίνουν τη Νευροεπιστήμη ότι τείνει να εξελιχθεί σε νέα παγκόσμια μόδα, ίσως επειδή παρέχει «εύκολες» και μονοδιάστατες εξηγήσεις για την ανθρώπινη φύση. Μήπως αυτή η σύγχρονη «λατρεία» του εγκεφάλου είναι υπερβολική;
Είναι πράγματι υπερβολική. Ακούς σε άσχετα ζητήματα για τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο και τέτοια πράγματα, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει καμια δουλειά η σεροτονίνη στο συγκεκριμένο θέμα. Η νευροεπιστήμη παραχρησιμοποιείται, επειδή ο κόσμος νομίζει ότι με αυτήν μπορεί να δίνει απαντήσεις.
  • Οι «άτλαντες» του ανθρώπινου και ζωικού εγκεφάλου ανοίγουν νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Μήπως όμως οι ίδιες έρευνες ανοίγουν επίσης τον δρόμο για να γίνει κατάχρησή τους; Θα πρέπει να φοβόμαστε ότι κάποτε ο έλεγχος του νου ίσως καταστεί πραγματικότητα;
Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά η πιθανότητα για κάτι τέτοιο ωχριά μπροστά στην άλλη πιθανότητα, τη θετική για την κοινωνία.
Οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA, κάνουν τέτοια πειράματα;
Παλαιότερα γίνονταν. Σήμερα, αν γίνονται ακόμη, δεν πρέπει να είναι κάτι σημαντικό. Στο παρελθόν έγιναν πράγματι ανήθικα πειράματα, αλλά πρόσφατα δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό.
Είστε μέλος του Αυστραλιανού Κόμματος Ποδηλατών (Wikipedia). Έχετε κάποια αλλεργία με τα μεγάλα κόμματα ή σας αρέσει τόσο πολύ το ποδήλατο;
Ήμουν και υποψήφιος με αυτό το κόμμα. Βέβαια, πήραμε μόνο 0,1% στις εκλογές. Παλαιότερα υποστήριζα το μεγάλο κόμμα των Εργατικών, αλλά απογοητεύθηκα στην πορεία. Από την άλλη, το ποδήλατο λύνει οριστικά το πρόβλημα των συγκοινωνιών στις πόλεις. Είμαι φανατικός ποδηλάτης και καθημερινά πάω με το ποδήλατο στη δουλειά μου, καθώς και για ψώνια. Έχω αυτοκίνητο, αλλά δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι, όπως έχουν δείξει οι επιστημονικές έρευνες, η σωματική άσκηση είναι το μόνο που καθυστερεί την άνοια και το Αλτσχάιμερ.
  • Έχετε κάποια άποψη για την κρίση στην Ελλάδα και για τις προοπτικές της χώρας μας;
Ήλπιζα ότι λόγω της κρίσης θα υπάρξει μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Στην Αυστραλία υπάρχει μια αρνητική αντίληψη για τους Έλληνες: ότι είναι διεφθαρμένοι, ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους (πράγμα εν μέρει σωστό), ότι έχουν τις πισίνες τους κλπ.
Πρέπει πάντως να υπάρξει συμφωνία, γιατί η επιστροφή στη δραχμή και η αποχώρηση από την Ευρώπη θα μας κάνει πιο ευάλωτους, π.χ. θα μας αναγκάσει να πληρώνουμε περισσότερες αμυντικές δαπάνες. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη».

Γερμανική ΜΚΟ: Αποθήκη "βρώμικου" χρήματος η Γερμανία - 3 τρισ. χωρίς φορολόγηση

 
Στην Γερμανία υπάρχουν 3 τρισεκατομμύρια ευρώ που δεν φορολογούνται!
Σύμφωνα με έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Tax Justice Network που δημοσίευσε η Deutshe Welle, η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες στον κόσμο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία μέλος της οργάνωσης αναφέρθηκε στο μέγεθος της φοροδιαφυγής που παρατήρησε η οργάνωση στη Γερμανία τονίζοντας χαρακτηριστικά

«Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3.000 δισεκατομμύρια ευρώ, από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται. Ένας γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα».

Σύμφωνα με την έρευνα η Γερμανία καταλαμβάνει την όγδοη θέση στον παγκόσμια λίστα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες. Την πρώτη θέση συνεχίζει να έχει η Ελβετία ενώ στις αμέσως επόμενες ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η υψηλή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ξαφνιάζει, μια και είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους φορολογικούς ελέγχους.

«Παρατηρούμε μια υποκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ηθική με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει πράγματι μεγάλη αποφασιστικότητα όσον αφορά τη δίωξη των αμερικανών φοροφυγάδων και την εφαρμογή των δικών τους φορολογικών νόμων στο εξωτερικό. Όμως δεν συμβαίνει και το αντίστροφο. Οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και δεν μεταβιβάζουν δεδομένα και πληροφορίες εύκολα στο εξωτερικό. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό σε αντίθεση με αυτές που φτάνουν από το εξωτερικό. Και από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε έναν τεράστιο φορολογικό παράδεισο. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα επίδοξων φοροφυγάδων» τονίζει χαρακτηριστικά η έρευνα.



http://www.koutipandoras.gr/article/154637/germaniki-mko-apothiki-vromikoy-hrimatos-i-germania-3-tris-horis-forologisi

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ 2,5 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΈΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ !!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ... ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑ.. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ:
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΩΡΕ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ... ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.


[https://www.youtube.com/watch?v=2aiojcDVQHw]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ  
 http://eo-x.blogspot.gr/2012/05/30-1834.html

  

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters