Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν: Σταματήστε τον παραλογισμό!

Ο Βρετανός δικαστής ξεκινά την ακρόαση για την έκδοση του Julian Assange

Μετά από μήνες καθυστερήσεων και νομικής αντιπαράθεσης, ένας Βρετανός δικαστής άρχισε επιτέλους να ακούει επιχειρήματα σχετικά με το αν ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, πρέπει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει μια σειρά ποινικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης κρατικών μυστικών.

Ο κ. Ασάντζ έβλεπε ήρεμα από πίσω από ένα γυάλινο χώρισμα καθώς ξεκίνησαν οι διαδικασίες σε μια αίθουσα του Λονδίνου τη Δευτέρα. Έξω στο δρόμο, μερικές δεκάδες υποστηρικτές πραγματοποίησαν ένα μικρό ράλι και φώναζαν, «Ελεύθερος Assange», ενώ οι ντράμερ έκαναν ένα επίμονο ρυθμό.

«Η κακία που πέφτει συνεχώς σαν Νιαγάρα στον Τζούλιαν είναι απλώς τρομακτική και μας δείχνει ότι η απονομή της δικαιοσύνης εδώ είναι άσχημη», είπε ο πατέρας του κ. Assange, John Shipton, στο πλήθος.

Η ακρόαση έκδοσης είχε καθυστερήσει από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας COVID-19. Τα βρετανικά δικαστήρια εξακολουθούν να ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση του κοινού και αναγκάζουν τους δικαστές να βασίζονται σε συνδέσμους βίντεο για κάποια μαρτυρία. Οι εργασίες της Δευτέρας διακόπηκαν επανειλημμένα λόγω τεχνολογικών προβλημάτων και ο πρώτος μάρτυρας, ο καθηγητής δημοσιογραφίας Mark Feldstein με έδρα τις ΗΠΑ, έπρεπε να αναβληθεί επειδή δεν μπορούσε να συνδεθεί με το σύστημα βίντεο του δικαστηρίου.

Ο κ. Assange, 49 ετών, αντιμετωπίζει δεκαετίες φυλάκισης για φερόμενη παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας των ΗΠΑ «απόκτηση και αποκάλυψη παράνομων εγγράφων που σχετίζονται με την εθνική άμυνα». Οι κατηγορίες προέρχονται από τη δημοσίευση χιλιάδων στρατιωτικών αρχείων από το WikiLeaks το 2010, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για φρικαλεότητες από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν λόγοι έκδοσης επειδή η υπόθεση εναντίον του κ. Assange ήταν πολιτικά κίνητρα. Κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν έχει διωχθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημοσίευση διαβαθμισμένου υλικού, πρόσθεσαν, και αυτές οι κατηγορίες υποκινήθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ανοιχτά εχθρικός στα ΜΜΕ.

Ο κ. Ασάνζ «ήταν ένα προφανές σύμβολο όλων αυτών που καταδίκασε ο Τραμπ, έχοντας φέρει την προσοχή των αμερικανικών εγκλημάτων πολέμου στον κόσμο», ανέφεραν οι δικηγόροι στα δικαστήρια.

«Αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι βασικά το μέλλον της δημοσιογραφίας», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, στους The Globe and Mail έξω από το δικαστήριο τη Δευτέρα. «Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος βρίσκεται σε δίκη, το αποκαλούν κατασκοπεία. Αν προχωρήσει και εκδοθεί, είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα είναι ο τελευταίος. "

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης των ΗΠΑ επέμειναν ότι ο κ. Assange δεν ήταν δημοσιογράφος και ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν στόχευε δημοσιογράφους για την αναφορά τους. Αντίθετα, υποστήριξαν, οι κατηγορίες εναντίον του κ. Assange αφορούσαν την πρόσληψη χάκερ για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές του Υπουργείου Άμυνας και τη δημοσίευση πληροφοριών που αποκάλυψαν τα ονόματα των εμπιστευτικών πηγών πληροφοριών.

«Στο πιο απλό, οι δημοσιογράφοι δεν συνωμοτούν για κλοπή, διαρρήξεις, διεφθαρμένες ή ηλεκτρονικές εισβολές… για να αποκτήσουν διαβαθμισμένα υλικά, ούτε δημοσιεύουν τα ονόματα αθώων πηγών», ανέφεραν οι δικηγόροι. "Αν το κάνουν, είναι υπόχρεοι."

Ο κ. Assange φοβόταν εδώ και πολύ καιρό την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το 2012 αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, εν μέρει, για να αποφύγει την παράδοση αμερικανών εισαγγελέων. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης στη Σουηδία εκείνη την εποχή. Αυτές οι χρεώσεις απορρίφθηκαν αργότερα.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο, ο οποίος εξελέγη δύο χρόνια νωρίτερα, ανάκληση της διπλωματικής προστασίας του κ. Άσαντζ. Στη συνέχεια, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον κ. Assange. Φυλακίστηκε για 50 εβδομάδες για παραβίαση των όρων εγγύησης που σχετίζονται με τις σουηδικές κατηγορίες και παρέμεινε σε φυλακή του Λονδίνου εν αναμονή της έκδοσης.

Οι υποστηρικτές του διεξήγαγαν μια ενεργή εκστρατεία για την απελευθέρωσή του και η νομική του ομάδα αναμένεται να καλέσει πολλούς υψηλού προφίλ μάρτυρες, όπως ο συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής Noam Chomsky και ο Daniel Ellsberg, πρώην στρατιωτικός στρατηγικός που διέρρευσαν χιλιάδες σελίδες διαβαθμισμένου Υπουργείου Άμυνας. έγγραφα γνωστά ως έγγραφα του Πενταγώνου το 1971.

Οι δικηγόροι των αμερικανών εισαγγελέων αναμένεται να μηδενίσουν τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Assange βοήθησε και συνέπραξε τον Τσέλσι Μάνινγκ, έναν αναλυτή πληροφοριών του Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης το 2013 για διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών εγγράφων. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άλλαξε την ποινή του τον Ιανουάριο του 2017 και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο κ. Assange ενθάρρυνε την κα Manning να κλέψει διαβαθμισμένα έγγραφα και να τα παραδώσει στο WikiLeaks. Υποτίθεται επίσης ότι βοήθησε την κυρία Manning να προσπαθήσει να σπάσει έναν κωδικό πρόσβασης που θα οδηγούσε σε ακόμη πιο ευαίσθητο υλικό.

Οι δικηγόροι του κ. Assange θα θέσουν επίσης τη σωματική και ψυχική του υγεία ως ζήτημα κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Η νομική του ομάδα έχει υποβάλει αναφορές από αρκετούς γιατρούς που δείχνουν ότι πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη. Ένας γιατρός, ο Michael Kopelman, δήλωσε σε δικαστήρια ότι ο κ. Assange «σκέφτεται αυτοκτονία εκατοντάδες φορές την ημέρα».

Η αρραβωνιαστικιά του, Στέλλα Μόρις, εξέφρασε επίσης ανησυχία για την κατάστασή του. Η κα Μόρις είπε ότι δεν της είχε επιτραπεί να τον επισκεφτεί για μήνες λόγω της πανδημίας, αλλά τελικά τον είδε πριν από δύο εβδομάδες. «Φαινόταν πολύ πιο λεπτός από ό, τι στην τελευταία μου επίσκεψη. Ήταν σε πολύ πόνο και η υγεία του δεν είναι καλή », είπε σε δήλωση τη Δευτέρα.

Η ακρόαση έκδοσης αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκηθεί έφεση. Οι υποστηρικτές του κ. Assange σημείωσαν ότι η προεδρεύουσα δικαστής, Vanessa Baraitser, διέταξε την έκδοση σε 96 τοις εκατό των υποθέσεων που έχει αποφανθεί.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ: https://www.theglobeandmail.com

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙHΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΚΛΙΚ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



Ο Peter Schiff προειδοποιεί ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να απορρίψει το πρότυπο του δολαρίου

 

Μέσω του SchiffGold.com,

Ο Peter Schiff έκανε πρόσφατα μια παρουσίαση στο διαδικτυακό σεμινάριο του Endeavour Silver Town Hall. Μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας, το δολάριο ΗΠΑ και το  χρυσό  και το  ασήμι . Ο Peter είπε ότι πιστεύει ότι πρόκειται να δούμε μια αγορά χρυσού ταύρου να ανταγωνίζεται τη δεκαετία του 1970 επειδή ο κόσμος πρόκειται να απορρίψει το πρότυπο του δολαρίου και να επιστρέψει σε ένα χρυσό πρότυπο.

Η επιστημονική απόδειξη ότι ο covid-19 έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο είναι τελικά διαθέσιμη: Κινέζα ιολόγος δημοσιεύει τα αποδεικτικά στοιχεία «Smoking Gun» COVID-19 Δημιουργήθηκε στο εργαστήριο

 

Το Σάββατο αναφέραμε ότι η Δρ Li-Meng Yan - μια Κινέζα ιολόγος (MD, PhD) που εγκατέλειψε τη χώρα, αφήνοντας τη δουλειά της σε ένα διάσημο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ - εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη βρετανική τηλεόραση όπου διεκδίκησε το SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το COVID-19, δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο .

Κακοκαιρία «Ιανός»: Live η πορεία του μεσογειακού κυκλώνα

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι μετεωρολόγοι, την ώρα που η κακοκαιρία «Ιανός» - ο μεσογειακός κυκλώνας που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή- κατευθύνεται προς τη χώρα μας.

Επιβιώνουν Κάτω από την Γη. Κάποιοι επιστήμονες μιλούν για εξωγήινους

Αναφέρουν ότι επισκέφθηκαν υπόγειες πόλεις, μίλησαν με τους κατοίκους τους και είδαν ασύλληπτες τεχνικές εφευρέσεις!!!!
“Μήπως τελικά ο Ε.Τ δεν ζούσε στο διάστημα αλλά κάτω από τα πόδια μας; Mέσα στην κούφια Γη…” Πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες και συγγραφείς έχουν υποστηρίξει ότι η Γη είναι κενή στο εσωτερικό της. Οι φήμες και οι θεωρίες για την ύπαρξη υπόγειων πόλεων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1946.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters