Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Peter Schiff προειδοποιεί ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να απορρίψει το πρότυπο του δολαρίου

 

Μέσω του SchiffGold.com,

Ο Peter Schiff έκανε πρόσφατα μια παρουσίαση στο διαδικτυακό σεμινάριο του Endeavour Silver Town Hall. Μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας, το δολάριο ΗΠΑ και το  χρυσό  και το  ασήμι . Ο Peter είπε ότι πιστεύει ότι πρόκειται να δούμε μια αγορά χρυσού ταύρου να ανταγωνίζεται τη δεκαετία του 1970 επειδή ο κόσμος πρόκειται να απορρίψει το πρότυπο του δολαρίου και να επιστρέψει σε ένα χρυσό πρότυπο.

Ο Peter είπε ότι είχαμε μια κορυφή στις τιμές του χρυσού και του αργύρου το 2011, επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατάφερε να πείσει τον κόσμο ότι θα μπορούσε «να κάνει το αδύνατο».

Ότι θα μπορούσε να ομαλοποιήσει τα επιτόκια αφού τα διατηρούσε στο μηδέν για πολλά χρόνια και θα μπορούσε να συρρικνώσει τον ισολογισμό του στο φυσιολογικό, αφού το έφτασε στα 4,5 τρισεκατομμύρια. "

Η Fed προσπάθησε να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική, αλλά έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία το φθινόπωρο του 2018. Από εκεί, είδαμε τρεις μειώσεις επιτοκίων και  μια επιστροφή στην QE  πέρυσι. Η οικονομία της φυσαλίδας που δεν έχει χρέος δεν αντέχει τα επιτόκια 2,5%.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν η Fed δημιουργεί μια ψεύτικη ανάκαμψη, ωθώντας όλους με χρέη, δεν μπορούν να αφαιρέσουν το χρέος. Δεν μπορείτε να στηρίξετε την οικονομία και μετά να αφαιρέσετε το στήριγμα. "

Όταν ήρθε το COVID, η Fed πήγε κατευθείαν στο μηδέν και  ξεκίνησε το άπειρο QE .

Αυτό υποστηρίζει την Fed σε μια γωνία. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πιστέψει κανείς την κεντρική τράπεζα ακόμα κι αν προσπαθήσει να μπλοφάρει ότι πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια ή να συρρικνώσει τον ισολογισμό της.

Έτσι, αυτό έσωσε το δολάριο και έβαλε μια βραχυπρόθεσμη κορυφή στον χρυσό. Λοιπόν, τώρα δημιουργήσαμε ένα τεράστιο κατώτατο σημείο σε χρυσό την τελευταία δεκαετία και πρόκειται να εκραγούμε ψηλότερα. Και το δολάριο πρόκειται να σκοτωθεί - όχι μόνο για τον χρυσό, αλλά και έναντι όλων των άλλων νομισμάτων του κόσμου. Και δεν υπάρχει τίποτα που θα το σταματήσει. Διότι σε αντίθεση με το 1980, όταν αυτή η αγορά ταύρων σταμάτησε με χρυσό 800 $, τα επιτόκια επετράπη να φτάσουν στο 20% για να το σταματήσουν. Δεν μπορούν καν να φτάσουν στο 2% τώρα. Το αποδείξαμε ήδη. Το 2% είναι πολύ υψηλό. Πώς θα πάμε στο 20; Έτσι, η Fed δεν θα μπορέσει ποτέ να επιτρέψει την αύξηση των επιτοκίων λόγω όλων των χρεών που επέτρεψε σε όλους να συσσωρεύονται διατηρώντας τα τόσο χαμηλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Fed έχει  καταργήσει αποτελεσματικά τον πληθωρισμό .

Η Fed πρέπει να παραδοθεί στον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός κερδίζει. Είναι νοκ-άουτ. "

Ο Peter είπε ότι το δολάριο θα θυσιάζεται για να στηρίξει τα υπόλοιπα.

Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι ο κόσμος θα απορρίψει το πρότυπο του δολαρίου και θα επιστρέψει στο χρυσό πρότυπο. Εκεί πηγαίνουμε. Ο χρυσός ξεπερνά όλα αυτά τα νομίσματα fiat από κάτω. Και έτσι ο χρυσός ήταν το αποθεματικό πριν από το δολάριο και θα είναι το αποθεματικό μετά το δολάριο. Αυτό είναι το μόνο νομισματικό σύστημα που λειτουργεί. "

Ο Peter εξηγεί πώς θα συμβεί αυτό.



https://www.zerohedge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters