Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ξυπνήστε...[δείτε το βίντεο]

θα μπορούσα να γράψω πολλά...πολλά κατηγορώ... πρώτα απ όλα για μένα...μετα για τους γονείς μου και παει λεγοντας...αλλα αυτος ο ανθρωπος με κάνει να κλείνω το στόμα...και να βουρκώνω απο ντροπη....








http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_1234.html

Ποιός ἀποφυλάκισε τοὺς δολοφόνους;

Νὰ ῥωτήσω τὸν Καστανίδη;Ἐρωτῶ λοιπόν:Ἐὰν δὲν σοῦ φθάνουν οἱ φυλακές, γιατί δὲν κλείνεις τὰ σύνορα;Ἐὰν δὲν μπορῆς νὰ συντηρήσῃς τόσους ἐγκληματίες, γιατί δὲν τοὺς ἀπελαύνεις;Ἐὰν δὲν μπορῇς νὰ ἀνταποκριθῇς ὡς ὑπουργός, προασπίζοντας τὰ συμφέροντα τοῦ Ἑλλήνος πολίτου, γιατί δὲν παραιτεῖσαι; Θὰ πρέπῃ νὰ ἀπαντήσω; Ἢ νὰ περιμένουμε τὴν πλήρη ἀποδυνάμωσι τῶν πολιτῶν; Θὰ πρέπῃ νὰ ἀρχίσουν νὰ αὐτοδικοῦν οἱ πολίτες ἢ νὰ περιμένουμε κι ἄλλους Μανώληδες;Θὰ πρέπῃ νὰ γίνῃ ὅλη ἡ Ἑλλάς γκέτο, ὴ θὰ σφραγίσετε τὰ σύνορα, θὰ μαζέψετε κάθε κατακάθι καὶ θὰ τὸ στείλετε πακέτο στὴν χώρα του; Θὰ κάνετε κάτι γιὰ τὸ ὁποῖο πληρώνεστε ἢ θὰ ἐξακολουθήσετε νὰ ὑπηρετεῖτε τὰ ὅποια ἀφεντικά σας;


Εγκληματίες που είχαν αποφυλακιστεί με … τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και μάλιστα είχαν ζητήσει και άσυλο στην Ελλάδα ήταν οι δύο Αφγανοί που έχουν ομολογήσει ήδη την δολοφονία του τραγικού 44χρονού Μανώλη Καντάρη!
Οδηγούνται στην εισαγγελά αφού συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Μενάνδρου.Και οι δύο παρέμεναν στην Ελλάδα έχοντας υποβάλλει αιτήματα για παροχή ασύλου.Όπως γράψαμε ήδη ομολόγησαν ότι πήραν από τον άτυχο 44χρονο την κάμερα που κρατούσε στο χέρι του για να καταγράψει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, την οποία πούλησαν στη συνέχεια στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι δύο  Αφγανοί, 27 και 20 ετών, ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ ο τρίτος που αναζητείται είναι υπήκοος Πακιστάν. Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2010 για διακίνηση χασίς, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος στις 5 Απριλίου 2011.defencenet

Δυστυχῶς, ὅσα καὶ νὰ σᾶς γράψουμε, ὅσα καὶ νὰ σᾶς ποῦμε, ὅσα κι ἐὰν ἀνακαλύψουμε, κάθε ἡμέρα ποὺ περνᾶ μᾶς ἐπιβεβαιώνετε μόνον ἔνα:Τὴν πιστή σας ἀφοσίωσι στὶς ἀρχὲς τῶν δικῶν σας ἀφεντικῶν. Οὔτε τὰ προσχήματα πλέον δὲν διατηρεῖτε! Οὔτε κἂν αὐτά!


Φιλονόη.
Υ.Γ. 1. Σαφῶς καὶ δὲν φταίει μόνον ὁ Καστανίδης. Τὰ νομοσχέδια δὲν τὰ κουβαλάει ἕνας στὴν πλάτη του ἀλλὰ ὅλοι ὄσοι τὰ ψηφίζουν. Ὅπως τὸ μνημόνιο, ὅπως τὸν ΛΑΘΡΟνόμο, ὅπως τὴν ὑποχρεωτικὴ δωρεὰ ὀργάνων…. Παραιτήσεις φυσικὰ δὲν περιμένουμε… Τὴν ξέρουμε τὴν τύχη σας… Ὅπως καὶ τὴν δική μας φυσικά…..Υ.Γ. 2. Εἶναι πιό εὔκολο γιὰ κάποιον ὑπουργό νὰ ἀποφασίζῃ πὼς μπορεῖ ἔνα κατακάθι νὰ κυκλοφορῇ ἐλεύθερο, γιὰ νὰ μπορῇ νὰ ἐξακολουθῇ τὶς ἀνομίες του, ἀπὸ τὸ νὰ τὸν φορτώσῃ μὲ χειροπέδες σὲ ἔνα ἀεροπλᾶνο καὶ νὰ τὸ στείλῃ πακέτο στὴν χώρα του; Εἶναι πιό ἠθικό νὰ ἀπαλλάξῃ τὴν κοινωνία ἀπὸ ληστές, δολοφόνους, βιαστές ἢ νὰ τοὺς κρατήσῃ ἐδῶ ὡς τε νὰ ἐπαναλαμβάνουν καθημερινῶς τὰ ἐγκλήματά τους;Υ.Γ.3. Στὶς χῶρες τους στήνουν δημόσιες κλεμᾶλες. 

http://deltio11.blogspot.com/2011/05/blog-post_1093.html

Τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ !

To πως θα εισπράξουν τα δις των κερδών από τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα είναι το κύριο μενού της φετινής συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ,  η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Kempinski στο St Moritz, από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Νταβός, εδώ όπου κάθε χρόνο γίνεται η συνάντηση τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών ηγετών και γενικότερα στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.

Είναι το μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο St Moritz και βρίσκεται απέναντι από το σταθμό του τελεφερίκ προς το χιονοδρομικό Corviglia.
Στις 2 τελευταίες συναντήσεις της Λέσχης έδωσε το παρόν ο κος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε πρόπερσι την παρθενική του εμφάνιση στη συνάντηση.
Θα δούμε με ενδιαφέρον αν θα παραβρεθεί και φέτος. 

Όπως επίσης και ποιοι άλλοι δικοί μας πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι θα πάρουν μέρος ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να τα πουν από κοντά με τους κατόχους των CDS της χρεοκοπίας μας, από τα οποία κάποιοι βιάζονται να κερδίσουν κοντά στα 30 δις ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι που θα τα χάσουν δίνουν ήδη στοιχεία σε  «δικά» τους διεθνή ΜΜΕ  στα οποία πολύ σύντομα θα έχουμε αποκαλύψεις των ονομάτων όλων εκείνων που εμπλέκονται στην αγοροπωλησία του CDS που πούλησε το Ταχ. Ταμιευτήριο κι όχι μόνο.

Στα χέρια ξένων δημοσιογράφων  βρίσκονται  τα αποκαλυπτικά tickets.
Τα δημοσιεύματα αναμένεται να προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό στην Ελλάδα.
Οι μυημένοι εκτιμούν πως η Ευρωπαική Εlite φιλοδοξεί να κερδίσει  πάνω από 700 δις ευρώ  από την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Εκείνοι που θα τα χάσουν είναι αποφασισμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα!
Ο βρώμικος τζόγος σε βάρος του ελληνικού λαού είναι απίστευτος.
Και ακόμη πιο βρώμικοι είναι οι Έλληνες Εφιάλτες, που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο τζογάρισμα που αντιστοιχεί σε εθνική προδοσία.


kourdistoportocali.com/

Θα τους ρωτήσουν όλους εκτός από ‘μας.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρακολουθούμε θεατρική κακοπαιγμένη παράσταση. Οι αρχηγοί των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ παρέλασαν σήμερα μπροστά απ’ τις τηλεοπτικές κάμερες εν είδει πασαρέλας για να επιτευχθεί η περιβόητη συναίνεση στο ξεπούλημα της χώρας.
Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε τις «αποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα» της δημόσιας περιουσίας σαν μεσιτικό γραφείο που......
διαλαλεί την πραμάτεια του.
Όπως δηλώνουν οι «εθνοσωτήρες» του ΠΑΣΟΚ περιμένουν ν’ ακούσουν τις θέσεις των άλλων κομμάτων για να βρεθεί κοινός τόπος που θα διευκολύνει την «μπιρ παρά» πώληση των δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ και φιλέτων του δημοσίου.
Επιπλέον ζητείται συναίνεση στην περαιτέρω φορολόγηση και στις ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων για να πληρωθούν οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι.
Το πασίγνωστο παπαγαλάκι της νέας τάξης φιλοξένησε τον «Τσάρο-νεκροθάφτη» της οικονομίας για να μας δηλώσει ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου απ’ την τρόικα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι το κράτος θα κάνει στάση πληρωμών όταν είναι πασίγνωστο ότι τα δάνεια της τρόικα πηγαίνουν κατ’ ευθεία στην πληρωμή των προηγούμενων δανείων.
Η κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι κάποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης πιθανά θα προστεθούν στο πρόγραμμα της.
Φυσικά όπως δηλώνουν το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί απ’ την τρόικα δηλαδή την κατ’ ουσία κυβέρνηση της χώρας.
Το καυτό ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι: «Όλοι ερωτήθηκαν ο Ελληνικός λαός θα ερωτηθεί τελικά»;;;;;;;;;;;;
Αυτοί των οποίων η ζωή και το μέλλον καταστρέφονται απ’ αυτές τις πολιτικές δεν θα έχουν γνώμη;;;;;;;;;;;
Είναι αναγκαίο κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να γίνουν άμεσα εκλογές για να εκφράσει ο λαός τις θελήσεις του για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθηθούν.
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόμματα έχουν απαξιωθεί πλήρως στην λαϊκή συνείδηση. Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα πρέπει να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή την κατάρρευσή του άμεσα προσφεύγοντας στον λαό που με βάση το δημοκρατικό πολίτευμα είναι κυρίαρχος. Η δημοκρατική νομιμότητα απαιτεί εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ο Παπανδρέου πήρε την λαϊκή εντολή για να πραγματοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει και όχι για να γίνει εισπράκτορας των τοκογλύφων και μεσίτης ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Εύχομαι υγεία και υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις.

http://ideoxoros.blogspot.com/

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί... η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιομετώπιση της οικονομικής κρίσης. Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/o_24.html

Ο Παπακωνσταντίνου πρέπει ν’ αλλάξει δουλειά!


Το άκουσα να το λέει το πρωί ο Κ. Βέργος, πρώην πρόεδρος των διαπιστευμένων οικονομικών αναλυτών.

Τον ρώτησε ο Παπαδάκης για αυτά που είπε ο Παπακωνσταντίνου στον Παπαχελά. Ότι έχουμε λεφτά μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

"Πρέπει ν’ αλλάξει δουλειά ο υπουργός οικονομικών, γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται", είπε και συνέχισε.

"Αν κάνει στάση πληρωμών, δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, απλά δεν θα πληρώσει τους πιστωτές. Εκτός αν μας πει ότι δεν λειτουργεί για το συμφέρον του λαού, αλλά για το συμφέρον των πιστωτών".

Αυτά είπε ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα οικονομικά καλύτερα από τον καθένα.

Ο δε κος Καζάκης, οικονομολόγος κι αυτός, στην ίδια εκπομπή, είπε να πτωχεύσουμε και να γυρίσουμε στην δραχμή.

Δεν υιοθετώ, ούτε απορρίπτω αυτές τις θέσεις, γιατί δεν είμαι οικονομολόγος και δεν ξέρω. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν. Εκείνο που ξέρουμε όλοι μας όμως, ή μάλλον θα νιώσουμε, είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Εκείνο βέβαια που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι οι δηλώσεις των ξένων ειδικών και αξιωματούχων που λένε γιατί η Ελλάδα ξεκίνησε από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Αυτό είναι το μέγα ερώτημα.

Γιατί ένας ηγέτης με την ομάδα του που υποτίθεται ότι υπηρετεί τον λαό που τον ψήφισε, πρέπει να τον προστατεύει.

Δεν θα ‘πρεπε πρώτα, ρωτάει ο αφελής, να εξαντλήσει όλα τα άλλα διαπραγματευτικά του χαρτιά, πριν θυσιάσει τον λαό του;

Λένε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να πάνε σε ιδιώτες κάποιες ΔΕΚΟ.

Για παράδειγμα, δεν έχω πρόβλημα με τον Μπόμπολα αν πάρει να φτιάξει την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών απ’ το να την έχει το κράτος και να κινδυνεύω κάθε φορά που ταξιδεύω.

Στην Αττική οδό, δεν βλέπεις ούτε λακουβίτσα.

Να μιλάμε όμως για ρεαλιστικά πράγματα και πωλήσεις ή παραχωρήσεις και όχι για παραμύθια και λαϊκισμούς του στυλ, πωλείται η Ακρόπολη και άλλες τέτοιες παπ....ς!

Δεν βλέπω για παράδειγμα να ανησυχεί κανείς ή να αντιδρά κανείς, που το Ελ. Βενιζέλος, ανήκει σε Γερμανούς!

Τέλος πάντων. Το ξεπούλημα, παραχώρηση ή εκβιασμός από τους ξένους για πώληση της περιουσίας μας είναι προκαθορισμένο ως φαίνεται εδώ και καιρό.

Εκείνο που καίει περισσότερο είναι η τσέπη του κοσμάκη που βλέπει καθημερινά να αδειάζει. Έτσι κι αλλιώς, τα περιττά ο κόσμος τα ‘χει κόψει.

Στο σούπερ μάρκετ πηγαίνει μόνο κι αυτό με μέτρο.

Για να μη πω για το άδικο μέτρο της αύξησης τελών κυκλοφορίας 20% σε όλα. Δεν ‘πα να ‘χεις παπάκι ή τζιπ 5000 κυβικών; Θα πληρώσεις!

Αυτές είναι φανερό πως είναι κινήσεις κυβέρνησης και κυβερνώντων σε πανικό.

Κι αυτό δυστυχώς είναι το πιο επικίνδυνο.

Τι να πεις. Ψυχραιμία χρειάζεται. Τουλάχιστον από τον λαό. Μην δούμε σκηνές όπως στην Αργεντινή.

Αλλά λες να ξέρουν πότε να σταματήσουν; Λες να κάνουν κρυφές δημοσκοπήσεις για να δουν και τα όρια του κόσμου;
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_1152.html

Προειδοποιήσεις κοσμικής καταστροφής στα ελβετικά χαρτονομίσματα;

Προειδοποιήσεις κοσμικής καταστροφής στα ελβετικά χαρτονομίσματα;

ΔΕΙΤΕ: Τις κρυμμένες απεικονίσεις του μυστηριώδη πλανήτη Nibiru

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε το σχέδιο της ελλειπτικής τροχιάς ενός μυστηριώδη πλανήτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στα ελβετικά χαρτονομίσματα. Άραγε, μήπως αυτή η αναφορά κάνει λόγο για τον περίφημο, άγνωστο πλανήτη Χ, για το μυθικό πλανήτη της καταστροφής, Nibiru;

Όμως δεν είναι μόνον αυτό. Στα ελβετικά φράγκα υπάρχουν σχέδια που δείχνουν ψηλόλιγνες ανθρωποειδείς φιγούρες με μακριά λεπτά πρόσωπα, με χαρακτηριστικά γνωστά από τα βιβλία και τις έρευνες που έκαναν οι Αννουνάκι!

Μήπως η ελβετική Κυβέρνηση γνωρίζει κάτι περισσότερο από τα κοινώς αποδεκτά και δίνει για κάποιο λόγο αυτή την κωδικοποιημένη πληροφορία;

Από έρευνες που το επιστημονικό κατεστημένο μέχρι σήμερα θεωρεί αφερέγγυες, ήταν οι Αννουνάκι που έδωσαν στους Μάγιας το ημερολόγιό τους και στους αρχαίους βαβυλώνιους τη μέθοδο μέτρησης και κατανόησης του ηλιακού συστήματος.





Λέγεται ακόμη πως έχτισαν τις μεγάλες πυραμίδες ως μια μέθοδο μέτρησης της αλλαγής και της μετατόπισης των πόλων, με βάση μέτρησης μια παλαιότερη μετατόπιση! Άλλα είναι αυτά τα μόνα που γνωρίζουμε;

Ας δούμε τώρα και το ιρακινό δηνάριο! Ο Nibiru για τους βαβυλώνιους ήταν το σώμα του θεού Μαρντουκ! Ο όρος Nibiru έχει παρθεί από τις σουμερικές πλάκες οι οποίες γράφτηκαν πριν 5.000 χρόνια!

Ο ακριβής όρος Nibiru σημαίνει «ο πλανήτης που διασταυρώνεται» και συνήθως το σύμβολο του ήταν είτε ένας σταυρός ή διάφοροι φτερωτοί δίσκοι!

Η πραγματική εικόνα του Marduk (Nibiru) είναι κρυμμένη σε μια σκιά στη αριστερή πλευρά του νομίσματος του Ιράκ.

Πιστεύεται ότι η εικόνα του Marduk και η σύνδεση της με τον Nibiru (πλανήτης Χ), που έγινε από το αρχαίους βαβυλώνιους όπως και το γεγονός ότι η εικόνα είναι κρυμμένη στο ιρακινό Δηνάριο , ίσως και να σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια σύμπτωση! Μήπως τελικά μας έχουν προειδοποιήσει;

Μήπως υπάρχουν κάποιες μυστικές ομάδες που ενώ δεν μπορούν φανερά να μιλήσουν, ωστόσο προσπαθούν να μας δώσουν κάποια κρυπτογραφημένα σημάδια ώστε να τα κατανοήσουμε και να πάρουμε τα μέτρα μας σχετικ με το τι πρόκειται να επακολουθήσει; Άραγε, θα ήταν σωστό να σκεφτούμε ότι μπορεί μια κλειστή ομάδα κάποιων καλλιτεχνών προσπαθεί μέσα από τα χαρτονομίσματα να μας πει να προστατευτούμε από έναν άγνωστο μελλοντικό κίνδυνο που πλησιάζει τον πλανήτη μας;




πηγή: katohikablogspot

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση»

Αποφασιστική διαγραφή χρεών προτείνουν οι Financial Times


Διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times και χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».

«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει η στήλη «LEX».

Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν «επικίνδυνο αποπροσανατολισμό».

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/174581/i-ellada-einai-mia-eidiki-periptosi/

Φόροι παντού!

Φόροι παντού!

Δείτε τα μέτρα σοκ που αποφάσισε η κυβέρνηση. Και έπεται συνέχεια…

Στα 6,4 δισ. ευρώ έκλεισε ο «λογαριασμός» των επιπρόσθετων-σκληρών εισπρακτικών μέτρων που καλύψουν τις αστοχίες που άφησε στο έλλειμμα το 2011 αλλά και τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού που φέτος έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Από το σύνολο των επιπρόσθετων μέτρων 6,4 δισ. ευρώ για το 2011, έχουν εξειδικευτεί μόνο τα 4,8 δισ. ευρώ ενώ υπολογίζεται ότι μόνο τα επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα θα ξεπεράσουν φέτος τα 2 δισ. ευρώ.

Τα φορολογικά μέτρα

Η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας είναι αναγκασμένη να επιβάλει φόρους παντού! Έτσι, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων:

- Αλλαγή στη δομή του φόρου καπνού,
- Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα αναψυκτικά,
- ΕΦΚ στο φυσικό αέριο,
- Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας,
- Ρύθμιση στα αυθαίρετα,
- Μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23% ΦΠΑ.
- Εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης
- Μείωση φοροαπαλλαγών με στόχο 770 εκατ. ευρώ
- Αύξηση φορολογίας σε σκάφη, πισίνες, πολυτελή οχήματα, ακριβά ακίνητα, αξιολόγηση και μείωση φορολογικών εξαιρέσεων και απαλλαγών
- Άλλα φορολογικά έσοδα 1.400 εκατ. ευρώ

Οι περικοπές

Το υπουργικό συμβούλιο φέρεται να κατέληξε ακόμη στην απόφαση για περικοπή υπερωριών, επιδομάτων και κινήτρων απόδοσης-εξομάλυνσης στο δημόσιο, καθώς και στην επιβολή εισφοράς (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου.

Αναλυτικότερα:

1. Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης 550 εκατ. ευρώ με μείωση συμβασιούχων, δυνατότητα μερικής απασχόλησης, αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης, αύξηση ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.

2. Μειώσεις λειτουργικών δαπανών για 140 εκατ. ευρώ με μείωση προμήθειας προς ΤτΕ, μείωση επιχορήγησης διανομής τύπου, παρακράτηση 7% από τις ελαστικές λειτουργικές δαπάνες.

3. Καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων, μείωση επιχορηγήσεων για 450 εκατ. ευρώ με μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, αξιολόγηση και μείωση δαπανών σε φορείς εντός γενικής κυβέρνησης, μείωση επιχορήγησης σε απομακρυσμένες περιοχές, καταργήσεις/συγχωνεύσεις φορέων.

4.
Εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης και δαπανών υγείας για 310 εκατ. ευρώ με ψηφιοποίηση και έλεγχο συνταγών ΙΚΑ, επέκταση λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, νέα τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα, εισαγωγή ασφαλιστικής τιμής στο φάρμακο, ειδική συμφωνία παροχής υπηρεσιών από νοσοκομεία σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

5. Μείωση δαπανών Οργανισμών Κοινωνικής ασφάλισης για 800 εκατ. ευρω. Θα προχωρήσουν διασταυρώσεις στοιχείων συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων και αναπηρικών συντάξων, εφαρμογή αυστηρότερων κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων (ΟΑΕΔ, ΟΕΕ-ΟΕΚ, ΕΚΑΣ), ενιαίος κανονισμός παροχής επιδομάτων υγείας, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης στις υψηλές συντάξεις, ειδική εισφορά για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών με υψηλές συντάξεις (που δεν έχουν βγει υποχρεωτικά σε σύνταξη), μείωση εφάπαξ στο δημόσιο, μείωση επικουρικών συντάξεων στα ταμεία με ελλείμματα.

6. Αντιμετώπιση εισφοροδιαφυγής, εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας στο δημόσιο τομέα, αύξηση εισφοράς υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα με στόχο 380 εκατ. ευρώ.

Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την περίοδο 2012-15 προβλέπει μέτρα 22 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα η φαίνεται να έχουν αποφασιστεί μέτρα ύψους 19,1 δισ. ευρώ και απαιτούνται περίπου 3 δισ. μέτρα για την περίοδο 2013-2015 που θα πρέπει να συμφωνηθούν με την τρόικα. Απαιτείται περαιτέρω εξειδίκευση για παρεμβάσεις περίπου 6 δισ. μέτρων.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/174498/foroi-padou/

Ωρολογιακή βόμβα μεταδοτικών νοσημάτων στην καρδιά της Αθήνας - Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας


http://www.elkosmos.gr/images/stories/hepb.jpgΛοιμώδη νοσήματα υψηλής μεταδοτικότητας, όπως φυματίωση, ψώρα, ηπατίτιδες, AIDS, σύφιλη, εμφανίζουν στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διαβιούν περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες. Ενδέχεται πολύ σοβαρά, εφόσον αποφεύγουν τον έλεγχο των αρχών, η πλειοψηφία τους να μην γνωρίζει ότι νοσεί κάποιες από αυτές τις μεταδοτικές ασθένειες.

Συγκεκριμένα ....
σε ότι αφορά την φυματίωση, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι δεδομένου πως είναι νόσος του αναπνευστικού, κυρίως μεταδιδόμενη με τον συγχρωτισμό και τα σταγονίδια, οι ασθενείς αυτοί αποτελούν «υγειονομική βόμβα» στον κοινωνικό ιστό.

Το υπουργείο Υγείας γνωρίζοντας ασφαλώς ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη μετάδοσης ασθενειών σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σχεδιάζει να ρίξει στην μάχη ειδικά υγειονομικά κλιμάκια με σκοπό την καταγραφή των κρουσμάτων και παραπομπή τους σε νοσηλεία, σε συνεργασία με όλα σχεδόν τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ, από τα Πατήσια μέχρι τους Αμπελόκηπους, την Κυψέλη ως το Παγκράτι και το Γκάζι.

Οι κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ εφοδιασμένες με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελεχωμένες με ειδικό επιστημονικό προσωπικό θα κινούνται καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κυρίως σε πλατείες και «κόκκινες» περιοχές στις οποίες από τους δειγματοπληπτικούς ελέγχους έχει παρατηρηθεί μεταδοτική έξαρση.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην υπηρεσία του κοινού θα διατεθεί και ειδική τηλεφωνική γραμμή σε άμεση σύνδεση με τους επικεφαλείς των μονάδων για την άμεση μετάβαση των υγειονομικών κλιμακίων στα σημεία που εντοπίζονται κρούσματα ασθενειών.
 
http://www.elkosmos.gr

«Ίμια» στο Αγαθονήσι, «παραμονεύουν» τουρκικές δυνάμεις

Πριν από λίγο, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) επιβεβαίωσε την πρόθεση του Τούρκου ηγέτη του εθνικιστικού «Δημοκρατικού Κόμματος», Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, να επιχειρήσει «απόβαση» στο Αγαθονήσι συνοδευόμενος από οπαδούς του και να αναρτήσει την τουρκική σημαία. Πρόκειται για μια σοβαρότατη πρόκληση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει δυναμίτη για τη σταθερότητα στο εύθραυστο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Την ίδια στιγμή, αντιπροσωπεία του......
ΓΕΕΘΑ βρίσκεται στην Τουρκία για να συζητήσει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Η κατάσταση είναι εξ ορισμού κρίσιμη και η κινητοποίηση των πάντων, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και του Λιμενικού Σώματος, ήταν άμεση, με σκοπό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Το ζητούμενο είναι να μην αφεθεί ένας γραφικός, πρώην στέλεχος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, να δημιουργήσει θέμα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην σπεύσουμε να προεξοφλήσουμε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό αποκλειστικά την προβολή του εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης στην Τουρκία.

Η εκτίμηση αυτή ήταν αυτονόητα η πιο λογική στην προηγούμενη πρωτοβουλία του συγκεκριμένου υποκειμένου, ωστόσο, η επανάληψή της με τόσο οργανωμένο τρόπο, θέτει πραγματικά σε κίνδυνο της διμερείς σχέσεις και θέτει ερωτήματα περί του αν και κατά πόσον η τουρκική πολιτική ηγεσία που σιωπά, προσυπογράφει τέτοιες ενέργειες.

Το δεδομένο είναι ότι η τουρκική πλευρά φάνηκε να «ψάχνεται» να δημιουργήσει ένταση στο ελληνοτουρκικό μέτωπο το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστική είναι προηγούμενη ανάρτησή μας για τα τουρκικά κόλπα με τις ασκήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το αναγνώσει στη διεύθυνση: http://www.defence-point.gr/news/?p=10857

Η κατάσταση βέβαια δεν χρειάζεται να προκαλέσει κραυγές υστερίας από ελληνικής πλευράς και φθηνούς εντυπωσιασμούς. Οι συστάσεις για ψυχραιμία και ρεαλισμό δεν μπορεί να αφορά αποκλειστικά τον πολιτικό κόσμο αλλά και – ενδεχομένως και πρωτίστως – τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν πρέπει να ρίχνουμε «νερό στον μύλο» όσων επιθυμούν να μας εμπλέξουν σε περιπέτειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα.



Και όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η συγκυρία για την ελληνική στρατιωτική ισχύ φαντάζει ιδανική. Οι ετοιμότητες σε αεροπορικά και θαλάσσια μέσα έχουν φθάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ δεν λείπουν και οι… πιεσμένοι από την κατάσταση στη χώρα που θα παρακαλούσαν να τους δινόταν η ευκαιρία να αναμετρηθούν με τη νεο-οθωμανική υπεροψία. Η ετοιμότητα – ρεκόρ πιστώνεται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού αμφότερες είχαν ορθώς προβλέψει (το «defence-point.gr» διαθέτει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία περί αυτού) ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο επικίνδυνη κατά την οποία πολλά μπορούν να συμβούν, και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τα αποτελέσματα να είναι πράγματι εντυπωσιακά. Αυτό έχει εκτοξεύσει και το ηθικό των εμπλεκομένων μονάδων των Κλάδων. Κατά συνέπεια, λόγος ανησυχίας σε αυτό το επίπεδο δεν υφίσταται.

Ωστόσο, να επισημανθεί ότι από τη στιγμή που τα «θερμά επεισόδια» και οι λοιπές πρωτοβουλίες του τύπου από φασιστοειδή που αναπολούν τις ημέρες της ανεξέλεγκτης δράσης τους στην Τουρκία, γνήσια τέκνα του φασιστικού τουρκικού «βαθέως κράτους», ΔΕΝ αποτελούν αυτοσκοπό. Κατά συνέπεια, η επίδειξη σωφροσύνης και αυτοσυγκράτησης με τον παράλληλο καθορισμό «κόκκινων γραμμών» προς τον αντίπαλο, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιτυχούς διαχείρισης της κατάστασης, ώστε ει δυνατόν να μην εξελιχθεί καν σε κρίση.

Μπορεί η κριτική που ασκούμε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να είναι σφοδρή, ωστόσο, στις δύσκολες στιγμές δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία ώστε να πείσουμε ότι η υποστήριξη, με όσα μέσα είναι διαθέσιμα είναι δεδομένη.

Σε πρώτη φάση, την κατάσταση θα κληθεί να διαχειριστεί το Λιμενικό Σώμα, αφού ο «στολίσκος» (πολύ της μόδας από τουρκικής πλευράς τα πλεούμενα της προβοκάτσιας…)… της «ελευθέρωσης του Αγαθονησίου από την ελληνική κατοχή!» καλό θα ήταν να μην κληθούν να τη διαχειριστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν το σύνολο της Τουρκίας αποζητά κλιμάκωση ώστε να προκληθεί επεισόδιο με σκοπό να εγερθούν νέα ζητήματα… προς διαπραγμάτευση (την οποία έχουμε καταστήσει πανάκεια, ακόμη κι όταν αφορά σχεδόν αποκλειστικά διεκδικήσεις της μίας μόνο πλευράς), θα πρέπει στην εικόνα να συνυπολογίσουμε την εν εξελίξει άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Deniz Gurdu, το οποίο σημαίνει διαθεσιμότητα τουρκικών δυνάμεων σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που πάει να στηθεί η προβοκάτσια.

Το θέμα θα τύχει στενής παρακολούθησης και θα επανέλθουμε όταν χρειαστεί.

http://www.defence-point.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_5030.html

Απίστευτο! Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες, φωνάζουν οι Ισπανοί!!!

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις
απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

ΕΘΝΙΚΟΝ....ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ !!!

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου προέβη, χτες, στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Εμπρός λοιπόν!
Ελάτε να ζήσουμε αγαπημένοι!
Ελάτε να ζήσουμε αδελφωμένοι!
Το είπε και ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ: "Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε"!
Ελάτε επομένως να "συνεννοηθούμε"!
Ελάτε να υπηρετήσουμε το υπέρτατο χρέος της "συναίνεσης"!
Να τα βρούμε! Τι έχουμε να χωρίσουμε; Αλλωστε, "όλοι μαζί τα φάγαμε"!
Ολοι την ίδια "πατρίδα" έχουμε! Μην κοιτάτε που.....
μερικοί τα 600 δισ. ευρώ των καταθέσεών τους τα έχουν βγάλει στην Ελβετία. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη!
Ολοι στον ίδιο τόπο ζούμε! Μην κοιτάτε που μερικοί έχουν τις "οφ σορ" εταιρείες τους στα νησιά Καϊμάν. Να τους δώσουμε κίνητρα να τις φέρουν στη Λέρο οι άνθρωποι.
Ολοι για την ίδια "χώρα" αγωνιούμε. Μην κοιτάτε που της βάζουμε "πωλητήριο". Θα πιάσουμε καλή τιμή! Είναι για το καλό σας (κοπρίτες)! Το λέει και η τρόικα.
Ελάτε, λοιπόν.
Ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, όλοι εμείς οι πρόθυμοι να σας "σώσουμε", σας καλούμε να ενωθούμε. Για την "Ελλάδα"!
Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Τι πάει να πει ότι ο ένας είναι εργάτης κι ο άλλος βιομήχανος; Ενα πράμα είμαστε όλοι: Βιομήχανοι και εργάτες. Εφοπλιστές και αγρότες. Τραπεζίτες και συνταξιούχοι. Εργολάβοι και άνεργοι.
Ελληνίδες - Ελληνες: Το "Εθνος" μας καλεί! Και σκεφτείτε το καλά: Τι έχουμε, τελικά, να μοιράσουμε (πέρα από τις συντάξεις σας, τους μισθούς σας, τη ζωή σας, τα όνειρά σας); Είναι "εθνικό" καθήκον!».
Προφανώς, οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Πεταλωτή είναι φανταστικές.
Προφανώς, οι παραπάνω «δηλώσεις» είναι πραγματικές...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


http://patrinaki.blogspot.com

Τα πλαστά "Πρωτόκολλα της Σιών"

Ένα πολύ "διδακτικό" και επίκαιρο βιβλίο, που απεικονίζει και το δράμα της ελληνικής οικονομίας και πολιτικής. Όλα, όσα γράφουν τα "Πρωτόκολλα", συμφωνούν, εντελώς τυχαία βέβαια, με την παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα


"Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" θεωρούνται επίσημα σαν πλαστά. Ας είναι όμως επιτρεπτή μια ακαδημαϊκή ερώτηση: Αν ήσαν γνήσια, θα το παραδέχονταν αυτό οι ηγήτορες των Εβραίων;

Τα κείμενα των "Πρωτοκόλλων" που δημοσιεύονται σ' αυτό το βιβλίο δεν είναι πλήρη, περιλαμβάνουν όμως τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από όλες τις «συναντήσεις». Ο εκδότης επέλεξε τα κείμενα αυτά, διότι είναι τα ίδια που δημοσιεύθηκαν στον εκδοτικό οίκο "Propyläen" (Προπύλαια). Έτσι δημοσιεύθηκαν αποσπάσματα απο τα πλαστά Πρωτόκολλα, όπως δημοσιεύονται και στο παρόν βιβλίο.

Οι στόχοι για την κατάκτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας, που καθορίζονται στα "Πρωτόκολλα", φαίνεται να συμφωνούν σε τέτοιο βαθμό με την πραγματικότητα, ώστε Ιάπωνες επιχειρηματίες και επιστήμονες δώρισαν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης τους στο Ισραήλ στους εβραίους οικοδεσπότες τους μια πολυτελή έκδοση των "Πρωτοκόλλων" εις "ένδειξην θαυμασμού" για το ότι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν με τόσο μεγάλη επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο που περιγράφεται στο βιβλίο".

Ο εκδότης της παρούσας έκδοσης δεν υποστηρίζει, ότι τα "Πρωτόκολλα" είναι αυθεντικά, παραπέμπει απλώς απέναντι σ' αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική και την οικονομία καθώς και σε ανάλογες οδηγίες από τη Βίβλο, τα "Πρακτικά των Συνεδριάσεων". Οι ομοιότητες των κειμένων των "πρωτοκόλλων" με την πραγματικότητα είναι εντυπωσιακές, αλλά καθαρά τυχαίες.

"Der Spiegel" 19/1998, σ. 196, 200:
Αποκάλεσαν τους εαυτούς τους "τους Σοφούς της Σιών» και ήθελαν να κυριαρχήσουν σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ένας αιώνας είναι τώρα που συνήλθαν κρυφά και συνωμότησαν για σκοτεινά σχέδιά τους. Το χρονοδιάγραμμα για την "παγκόσμια εβραϊκή κυριαρχία" το καθόρισαν γραπτά.

Το πρόγραμμά τους έχει καταγραφεί σε 24 "Πρωτόκολλα". Η βάση, η στρατηγική και οι επιτευκταίοι στόχοι: Τι ήδη κατορθώθηκε; Τι απομένει να γίνει; Πώς θα είναι τα πράγματα μετα την επίτευξη των στόχων;

Περήφανα ανακοίνωσαν οι μηχανορράφοι: "Μόνο μερικά βήματα μας χωρίζουν από τον στόχο μας". Με την Γαλλική Επανάσταση κατορθώσαμε να πετύχουμε "την καταστροφή της βάσεως των μη-εβραϊκών κρατών". Ο φιλελευθερισμός έχει υπονομεύσει την παραδοσιακή κοινωνία. Για "τους Σοφούς τα ιδανικά της "ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης" δεν είναι τίποτε αλλο απο ψεύτικα παραμύθια για τον όχλο.

"Ο τύπος είναι ήδη στα χέρια μας." Με τη βοήθειά του έχουν δημιουργηθεί οικονομικές κρίσεις και τα χριστιανικά κράτη έχουν παρασυρθεί να σε υπερχρέωση με υπερβολικά δάνεια. Τώρα στενάζουν κάτω απο το συντριπτικό βάρος των τόκων.

Θρίαμβος μιλά μέσα απο τις γραμμές: "Στα χέρια μας είναι η μεγαλύτερη δύναμη της εποχής μας - ο χρυσός". Και: "Σήμερα είμαστε σαν μια διεθνής δύναμη ανίκητοι". Διότι το κεφάλαιο κυβερνά τον κόσμο. "Η δική μας λύση είναι η βία και η απάτη" ...

Κατα την διάρκεια της επίσκεψης μιας ομάδας ιαπώνων επιχειρηματιών και επιστημόνων στο Ισραήλ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ενεχείρισε στους Ισραηλινούς μια πολυτελή έκδοση των "Πρωτοκόλλων" ως δώρο. Στους αμήχανους οικοδεσπότες εξήγησε, ότι αυτό ήταν μια ενδειξη θαυμασμού για τους Εβραίους, "γιατί κατόρθωσαν να εφαρμόσουν με τόσο μεγάλη επιτυχία το φιλόδοξο πρόγραμμα που περιγράφεται στο βιβλίο".

Τα πλαστά Πρωτόκολλα περιγράφουν τον τρόπο, με τον οποίο οι χώρες του κόσμου οδηγούνται στα χρέη και γίνονται έτσι εξαρτημένες απο την εβραϊκή αριστοκρατία του πλούτου.

Στα "Πρακτικά της Συνεδριάσεως" 20C διαβάζουμε: "Χρησιμοποιήσαμε (γι' αυτό το σκοπό) ένα απλό μέσο, αποσύροντας δηλαδλη από την κυκλοφορία όσα χρήματα μπορούσαμε. Τεράστια ποσά βρέθηκαν έτσι αποθηκευμένα στα χέρια μας, ενώ τα μη-εβραϊκα κράτη έμειναν αδέκαρα και τελικά αναγκάστηκαν να ζητούν απο μας, τους Εβραίους, να τους δανείσουμε χρήματα. Με τα δάνεια αυτά τα μη-εβραικά κράτη ανέλαβαν σημαντικές υποχρεώσεις καταβολής τόκων, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά τους προϋπολογισμούς τους και τελικά βρέθηκαν σε απόλυτη εξάρτηση από τους μεγάλες χορηγούς χρημάτων, τους Εβραίους".

Για το ότι τα κράτη στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι εξαρτημένα από διεθνείς τράπεζες, εβραϊκές ή όχι εβραϊκές, αυτό το αναφέρει ακόμη και ο Τ'υπος που ανήκει στο σύστημα, όπως βλέπουμε παρακάτω στον "Der Spiegel":

"Τα κράτη πρέπει να υποκύψουν σ' αυτή την εξουσία, είτε τους αρέσει είτε όχι, διότι τελικά χρηματοδοτούν το βάρος των χρεών τους μέσω της κεφαλαιαγοράς. Τα κράτη έχουν γίνει θύματα  εκβιασμού ..." (Spiegel 39/1996, σ. 93)

"Τα Πρωτόκολλα είναι ψεύτικα", γράφει ο συγγραφέας Bronner στο βιβλίο του που εκδόθηκε απο τον εκδοτικό οργανισμό "Propyläen" (Προπύλαια). Όμως, η Παλαιά Διαθήκη (στα εβραϊκά Τορά), απαγορεύει στους δικούς της την παγκόσμια κυριαρχία μέσω του δανεισμού χρημάτων. Αν και καθαρή σύμπτωση, αυτό αναφέρεται και στα "ψεύτικα Πρωτόκολλα"."Τότε ο Κύριος ο Θεός σου θα σε ευλογεί, όπως σου έχει υποσχεθεί. Θα είσαι σε θέση να δανείζεις σε πολλά έθνη, ο ίδιος όμως δεν θα χρειαστεί να δανειστείς. Θα κυριαρχείς σε πολλούς λαούς, κανένας λαός όμως δεν θα σε κυριαρχεί εσένα" (5ο βιβλίο της Γένεσης ή Δευτερονόμιο 15:06).

Γι' ακόμη μια φορά, οι φαινομενικές ομοιότητες μεταξύ των "Κειμένων των Πρωτοκόλλων" και της πολιτικής πραγματικότητας είναι βέβαια εντελώς τυχαίες, ακόμη και εάν θεωρούνται αυθεντικές, μεταξύ άλλων και απο τον Monsignore (Επίσκοπο" Williamson ...


Die Protokolle der Weisen von Zion  Die "gefälschten Protokolle"
Hg. Cyrus Cox, 36 Seiten, kartonierter Einband, A5, eindrucksvoll illustriert.

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_6732.html

Ποιοι θα επωφεληθούν από τις αποκρατικοποιήσεις;


Η ζάμπλουτη οικογένεια Rothschild έχει οριστεί ως σύμβουλος σε δύο τουλάχιστον προσπάθειες για αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, η Δημόσια Επειχήρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), στην οποία συμμετέχει εταιρία του ομίλου Λάτση, εξετάζεται για την πώληση του 31% των μετοχών στην οποία έχουν οριστεί σύμβουλου οι UBS, Rothschild και Alpha Bank....


Επίσης εξετάζεται η διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου σε υποσύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του, που απορρέουν απο τις συμβάσεις παραχώρησης εταιριών που εκμεταλλεύονται του αυτοκινητόδρομους: ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε., ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ. Σύμβουλου για το έργο αυτό είναι οι Ernst&Young, Rothschild&Sons LTD και Barclays PLC.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_3556.html

Ανοικτή επιστολή προς κάθε Έλληνα επιστήμονα και όχι μόνο, αλλά οπωσδήποτε πατριώτη.

Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Διαβάζω στις εφημερίδες πύρινα άρθρα και συνεντεύξεις που δίνονται στα μικρά κανάλια, γιατί τα μεγάλα στο πρόγραμμά τους έχουν χορούς και πανηγύρια καθώς και Τούρκικα σίριαλ για να προωθήσουν την προπαγάνδα της Ελληνοτουρκικής φιλίας, πως οι καλοί μας γείτονες οι Τούρκοι θέλουν το καλό μας και είναι προς το συμφέρον μας να.....
βάλουμε το φίδι στον κόρφο μας.
Αυτό το τελευταίο δε μας το λένε γιατί πληρώνονται να μη το πούν.
Τα κρατικά δε κανάλια όπως πάντα, αλλά ιδιαιτέρως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μας έχουν τρελάνει στην κυβερνητική προπαγάνδα παρουσιάζοντάς μας σε κάθε ευκαιρία τον χαριτόβρυτο κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Πεταλωτή να προσπαθεί να μας πείσει πως η κυβέρνηση αδίκως κατηγορείται για ανικανότητα και πως όλοι τους ξεθεώνονται στη δουλειά για να επαναφέρουν τη χώρα στην οδό της ευημερίας που η κακιά δεξιά την κατέστρεψε. Ακόμα και ο αδελφός του πρωθυπουργού ο Νίκος, τρέχει αφιλοκερδώς ο καημένος στην ξενιτιά να φέρει επενδύσεις και ο τόπος να σηκώσει κεφάλι.
Σ’ όλα αυτά τα κανάλια της συμφοράς, την αλήθεια την ανακαλύπτεις με το μικροσκόπιο και μόνο στα μικρά κανάλια και στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς… λίγη παρηγοριά με τις αλήθειες που παρουσιάζουν και συμφωνούν μ’ αυτά που βιώνει ο κάθε ένας μας.
Ακρίβεια, ανεργία, υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία, ανύπαρκτη ασφάλεια και προστασία του πολίτη, φορομπηχτική πολιτική που οι πλάτες του πολίτη δεν αντέχουν άλλο, μηδενική μεταναστευτική πολιτική που η Ελλάδα κατάντησε η χαβούζα της Ασίας και της Αφρικής.
Πολλοί λέμε πως αγαπάμε την πατρίδα και όπως ανέφερα στην αρχή της επιστολής μου, άλλοι γράφουμε άρθρα και άλλοι δίνουν πύρινες συνεντεύξεις.
Ο απλός όμως πολίτης έχει μπουχτίσει απ’ όλα αυτά και θέλει πράξεις, χρειάζεται καθοδήγηση για το πώς θα βγει από το αδιέξοδο που τον έφεραν οι πολιτικοί.
Δε θέλω να μαζευτείτε εσείς που έχετε τις γνώσεις και να βρείτε λύση για μένα, αλλά για την ΕΛΛΑΔΑ, την έρημη στην κυριολεξία ΠΑΤΡΙΔΑ που υποφέρει.
Λύσεις μπορείτε να βρείτε εσείς οι επιστήμονες Έλληνες πατριώτες και όχι όλη αυτή η σαπίλα που μας κυβερνά μετά τη μεταπολίτευση.
Σηκώστε τα μανίκια, πέστε με τα μούτρα στους υπολογιστές σας και βρείτε τις λύσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της.
Εγώ λόγω ηλικίας και γνώσεων είμαι ακατάλληλος για να γίνω μπροστάρης, η φλόγα όμως και η αγάπη για την πατρίδα μας θα μου δίνει δύναμη να εμψυχώνω εσάς να τολμήσετε και να βγείτε μπροστά.
Δημιουργείστε ένα νέο πατριωτικό κόμμα, μακριά από αγκυλώσεις και συμπλέγματα του παρελθόντος, αλλάξτε το βρωμερό αυτό σύνταγμα των ασυλιών και παραγραφών, διαπραγματευτείτε με τους τοκογλύφους με σοβαρότητα και με επιχειρήματα που εσείς ξέρετε και με όραμα την Ελλάδα σημαιοφόρο τραβάτε μπροστά ως άξιοι απόγονοι των αρχαίων μας προγόνων και πάρτε εκδίκηση απ’ τους Τουρκμάνους Αλαμανούς που έβαλαν τη Θεά της ομορφιάς Αφροδίτη να μας κάνει τη χειρονομία που όλοι γνωρίζετε.

*ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος – Συγγραφέας

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

O μαλάκας θα πάει σπίτι του..

Όλοι θα θυμάστε σίγουρα αυτή την περίφημη φωτογραφία:

Τα νεότερα ξέρετε ποια είναι; 

Τώρα που θα γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας στο δημόσιο, 
ο Μαλάκας θα πάει σπίτι του... 
(οι άλλοι ...δύσκολα)
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/o_24.html

Έπεσε η σελίδα των Αγανακτισμένων στο Facebook ! ! ! !

Στις 18:50 η σελιδα του facebook με την εκδηλωση των αγανακτησμενων στην πλατεια συνταγματος (επεσε) βασικα την ΕΡΙΞΑΝ!!!!

Ενημερωτικα :ειχαν δηλωσει οτι θα παρευρεθουν 8.500 ατομα!!!
Και ειχαν σταλθει 180.000 αιτησεις για επιβεβαιωση!!!

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!!!

Η εκδηλωση δεν....
ακυρωθηκε!!!

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!

Nikos 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/facebook_5630.html

Ποιούς περιμένουν οι κρεμάλες;

 
Ηταν Φεβρουάριος του 2009, δύο μόλις χρόνια πριν. Η Ελλάδα ήταν λαβωμένη από τα γεγονότα του "Δεκέμβρη του 2008" και ο Καραμανλής που είχε καταλάβει ότι οι Αμερικάνοι τον είχαν τελειωμένο, αφού οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, έκαναν διαγωνισμό μολότωφ, ενώ η παγκόσμια κρίση, χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, προέβη σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό, με το οποίο  παράλληλα τόνιζε την αναγκαιότητα της συναίνεσης. 
 
Σχεδόν εκλιπαρούσε για συναίνεση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε όπως ξέρετε (ξαναθυμηθείτε το εδώ): με ειρωνίες ότι "η συναίνεση είναι ένα κρύο ανέκδοτο και ίσως το τελευταίο ανέκδοτο του Καραμανλή" και άλλες τέτοιες Πασοκικές εξυπνάδες.

Και ο τύπος; Οι "μεγάλες" εφημερίδες που υποτίθεται ότι λειτουργούν δημοσιογραφικά, για το δημόσιο συμφέρον;

Βοήθησαν στην κατεύθυνση της συναίνεσης, ώστε να μην φτάσουμε σε αδιέξοδα;
Ας δούμε το εξώφυλλο του ΒΗΜΑτος, τότε και τώρα:

Τότε, το ΒΗΜΑ, που συμφωνούσε ότι υπάρχει κρίση, αντί να νουθετήσει την αντιπολίτευση να σοβαρευτεί και να "συναινέσει", εκμεταλλεύτηκε -λειτουργώντας ως κομματόσκυλο, που δεν δίνει δεκάρα για το εθνικό συμφέρον- τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τότε κυβέρνηση και έγραφε πρωτοσέλιδα "ΝΔ κατά Καραμανλή - οι εσωκομματικές αντιδικίες αποδυναμώνουν τον Πρωθυπουργό". Ακριβώς δηλαδή αυτό που συμβαίνει και σήμερα με τον Παπανδρέου.
Αν η εφημερίδα λοιπόν ήταν ανεξάρτητη και είχε αρχές, σήμερα θα είχε το ίδιο ακριβώς πρωτοσέλιδο, με μοναδική αλλαγή στο όνομα: όπου "Καραμανλής", θα το άλλαζε με "Παπανδρέου".

Τα υπόλοιπα ....copy-paste.
Όμως στο σημερινό (Κυριακή 22-5-2011) πρωτοσέλιδο, οι δημοσιογράφοι (;) ανακάλυψαν τις "ευθύνες του λειτουργήματος :)))".

Κι έτσι ο τίτλος έγινε: "Αντώνη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη".

Και γιατί δεν είχατε τίτλο το 2009 "Γιώργο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη;"
Υπενθυμίζουμε ότι τότε η Ελλάδα χρωστούσε 282 δις. (εδώ)

Σήμερα χρωστάει 354 δις. 72 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τότε. Και συνεχίζει ανοδικά.
Γιατί λοιπόν δεν βοηθήσατε τοτε προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, που θα μας γλίτωνε από όλο αυτό το μαρτύριο που περνά σήμερα η χώρα; Γιατί τότε δεν λέγατε στους Έλληνες, αυτά που λέτε σήμερα, ότι δηλαδή "η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, να συναινέσουμε όλοι στις οδυνηρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν";
 
 
Ως πολίτης, αεξάρτητος, ακομμάτιστος, ελέυθερος, αγαπητοί μου δημοσιογράφοι, θέλω να σας μεταφέρω, ότι -σε ότι μου αναλογεί-, τις σφαλιάρες τις έχω φυλάξει για κάτι δημοσιογράφους σαν εσάς κι όχι για τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουν να κάνουν "πρωταθλητισμό". Εσείς οφείλετε να γράφετε για το κοινό καλό, όπως υπαγορεύει η συνείδησή σας. 
 
Εσείς υπήρξατε Φιλιππινέζες της πρεσβείας που ήθελε να ρίξει τον Καραμανλή και βυθίσατε με τον ανηλεή βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με ανοησίες τη χώρα στον πάτο που είναι σήμερα, όχι επειδή νοιώθατε ότι αυτά που γράφετε βοηθούν τη χώρα, αλλά επειδή είχατε τέτοια "γραμμή" από τους εκδότες σας, που πήραν τη "γραμμή" από την θυμωμένη πρεσβεία. Τόση ανεξαρτησία δηλαδή!.

Εσείς είστε τα λαμόγια, εσείς πρέπει να φάτε τις φάπες, όχι το ΠΑΣΟΚ, όχι ο Παπανδρέου. Αυτός έκανε τη δουλειά του. Εσείς όχι.

Εσείς φταίτε για την κρίση. Εσείς έχετε το 100% της ευθύνης.

Αν γράφατε, έτσι "υπεύθυνα" όπως γράφατε σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια.
Αλλά, τότε ουρλιάζατε ότι το 4,5% των αυξήσεων ήταν "ένα κουλούρι την ημέρα". Τώρα μας βομβαρδίζετε (οι ίδιοι άνθρωποι) ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με μειώσεις -45% !

Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα πρέπει να στηθούν για σας. Και τολμάτε και βγαίνετε στις τηλεοράσεις !


 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/05/blog-post_5635.html

Ήρθε η ώρα για το διαζύγιο με την ΕΕ;

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *


Το σχόλιο αυτό είναι λιτό, ξερακιανό και δίχως πολλές εξηγήσειςπλέον. Έτσι όπως πρέπει να είναι η απόφαση για το διαζύγιο ενός αγαπημένου κατά το παρελθόν ζευγαριού.  Διαδικτυακοί φίλοι, το μελέτησα, τα έβαλα κάτω, λογάριασα δεκάδες παραμέτρους και κατέληξα ότι η ΕΕ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο στην Ελλάδα να παραμείνει στην αγκαλιά της. Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε τον δικό μας δρόμο σε αυτή την περιοχή του πλανήτη, με αυτόνομη πλέον περπατησιά στον κόσμο. Εύχομαι και επιθυμώ το διαζύγιο να είναι συναινετικό και να χωρίσουμε με αμοιβαία κατανόηση, αν και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα μπορέσουμε τελικά να αποφύγουμε τις τριβές και τις εντάσεις. Τα έχουν αυτά τέτοιου είδους χωρισμοί συνεταίρων, που νόμιζαν ότι δεν θα χωρίσουν ποτέ.



Ίσως κάποιοι να απορείτε για τούτη την στάση ενός ευρωπαϊστή, ενός ανθρώπου που ενδιαφέρθηκε για την καλλιέργεια του ευρωπαϊσμού όσο τίποτε άλλο στη ζωή του, αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε ότι ο η ιδέα που υπηρέτησα δολοφονήθηκε στη σημερινή Ελλάδα από μια ευρωπαϊκή ελίτ, η οποία υπήρξε ανίκανη να αντιμετωπίσει την πρόκληση και απειλή από το χρηματοπιστωτικό λόμπυ, που εδρεύει και στις δύο άκρες του Ατλαντικού. 
Οι μικροί ηγέτες της ΕΕ, αποδείχθηκαν νάνοι μπροστά στους ανθρώπους του «έξυπνου χρήματος» του Αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ. Δεν επέδειξαν θεσμική ευελιξία και ικανότητα διαχείρισης της πιστωτικής κρίσης που προκλήθηκε στο μαλακό υπογάστριο της ευρωζώνης, σε συνέχεια της κρίσης του 2008 που είχε ως πηγή τις ΗΠΑ. Καμία απολύτως πολιτική εφευρετικότητα δεν έδειξαν να διαθέτουν. Σφιγμένοι, μίζεροι και ανέμπνευστοι ηγέτες του ιδίου επιπέδου με τους διαπλεκόμενους δικούς μας, αποδείχθηκαν. Η ΕΕ φανέρωσε την πολιτική της γύμνια και δολοφόνησε τον ευρωπαϊσμό πακτωμένη σε μια μορφή νεοφιλελεύθερου οικονομισμού, από τον οποίο έδειξε ότι δεν σκοπεύει να μετακινηθεί ούτε σπιθαμή.

Αν, λοιπόν, όλα είναι νεοφιλελεύθερη οικονομία στην ΕΕ και εάν το πολιτικό συμφέρον της ευρωπαϊκής ελίτ υποτάσσεται στο συμφέρον του χρηματιστή, τότε, υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται, φαίνεται να υπάρχει σοβαρή διάσταση του ελληνικού συμφέροντος με το γενικότερο συμφέρον στην ΕΕ, έτσι όπως τουλάχιστον εκφράζεται από την γραφειοκρατία της και  τις κυβερνήσεις στην Γερμανία και στην Γαλλία. 
Είναι κρίμα, αλλά από τη στιγμή που δεν πετύχαμε τόσα χρόνια να δομήσουμε μια ισχυρή κοινωνική θεωρία του ευρωπαϊσμού, βασισμένη στον διαρκή εκδημοκρατισμό που θα οδηγούσε στην πολιτική ενοποίηση ολόκληρης της Ευρώπης με σεβασμό στην διαφορετικότητα, ήταν εύλογο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν μια οικονομική κρίση που δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε πολιτικά. Έτσι και έγινε. Από τη στιγμή που χώρες της ευρωζώνης «μπορούν» να χρεοκοπούν - ή καλύτερα να οδηγούνται σε χρεοκοπία -  τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα  πολιτικής ισχύος της ΕΕ και ασφαλώς εσωτερικής πολιτικής οργάνωσης.

Ασφαλώς και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, διέπραξε τραγικά σφάλματα και ασφαλώς το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα απέτυχε να προσαρμόσει αρμονικά την χώρα στην ΟΝΕ, αλλά το πρόβλημα δεν ξεκινά από αυτούς. Είναι πρόβλημα θεσμικής οργάνωσης της Ένωσης και κυρίως ζήτημα κοινωνικής θεώρησης της σύγκλισης. Το έχω επισημάνει ξανά: η Ελλάδα με πολιτικούς όρους εντάχθηκε στην ευρωζώνη, μόνον με πολιτική απόφαση θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτήν, δίχως φτωχοποίηση και εξευτελισμό της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έπρεπε να ακολουθηθεί μια θεραπεία-σοκ, η οποία θα απορύθμιζε την ελληνική κοινωνία για καμιά δεκαπενταετία. 
Υπήρχαν και άλλες δυνατότητες που θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό προς τον ελληνικό λαό. Θα μου πείτε, εδώ δεν τον σέβονται οι δικοί του πολιτικοί άρχοντες, ζητείς να μας σεβαστούν οι ξένοι; Ναι, αυτό ζητώ. Αυτή είναι η βαθύτερη αιτία του ευρωπαϊσμού μου! Δεν έπρεπε να μας αντιμετωπίζουν ως ξένους, ούτε καν ως «άλλους». Άλλο είναι η διακριτή εθνική και πολιτισμική ταυτότητα και διαφορετικό πράγμα να διακρίνεις τους Έλληνες στο κοινωνικό επίπεδο από τους υπόλοιπους της ισχυρής Ευρώπης. Από τη στιγμή που γίναμε «ο άλλος» στην ΕΕ, η σχέση δεν έχει μέλλον.

Σε αυτό θα μπορούσε κάποιος να  αντιτάξει σοβαρό αντίλογο και να καταλήξει ότι εμείς είμαστε που με τη στάση μας και την κοινωνικο-οικονομική μας συμπεριφορά απομακρυνθήκαμε από τα ιδανικά του ευρωπαϊσμού. Παραμύθια, ιδέα δεν είχε η πλειονότητα των Ελλήνων για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας και για τις κομπίνες της ελληνικής πολιτικο-επιχειρηματικής ελίτ με την
νεοσχηματισμένη ελίτ της ΕΕ. Πέραν αυτού, αν ο ευρωπαϊσμός δομείται στη βάση του νεοφιλελευθερισμού και δεν περιέχει τίποτε άλλο, τότε είναι επιχειρηματικός συνεταιρισμός και τίποτε περισσότερο. Ευρωπαϊσμός της αγοράς δεν υπάρχει. Η αγορά δεν έχει ήθος, έχει συμβάσεις με οικονομική μορφή, σαν τα μνημόνια που υπογράφουν οι ανάρμοστοι Έλληνες πολιτικοί με την τρόικα. 

Το τι έπρεπε να πράξει η ΕΕ για να διατηρήσει την Ελλάδα στην αγκαλιά της το έχω επανειλημμένως σημειώσει. 
Όπως και το τι θα έπρεπε να πράξει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και τα δύο μέρη κάνανε κινήσεις «χωρισμού». Από τη στιγμή που η χώρα πετάχθηκε έξω από την χρηματαγορά και η ΕΕ δεν εκπόνησε κανένα απολύτως σχέδιο για να προλάβει αυτή την εξέλιξη, είναι πρόδηλο για όσους γνωρίζουν οικονομικά, ότι πριν από όλα τα άλλα η Ελλάδα θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές της (να αναδιαρθρώσει) το δημόσιο χρέος της. Σήμερα η ένταξή μας στην ευρωζώνη μας εμποδίζει να απαλλαγούμε ορθολογικά από ένα σημαντικό βάρος στα δημοσιονομικά μας. 
Τούτο επιβαρύνει δυσανάλογα την εξυγίανση της οικονομίας και την θεσμική μεταρρύθμιση που θα διαμόρφωνε το έδαφος για να υπάρξει ανάπτυξη. Στο σημείο που βρισκόμαστε δηλαδή σήμερα η ΕΕ αντί για καλό μας κάνει κακό και επιπλέον ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι νοιώθουν την Ελλάδα ως απειλή για την κοινωνική τους πρόοδο και ευημερία. Ε, ας μην «πικραινόμαστε» άλλο μεταξύ μας οι Ευρωπαίοι! Αφού ο ευρωπαϊσμός δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί ως μία ηθική, πολιτισμική, κοινωνική και δημοκρατική ενότητα στην ήπειρό μας, ο καθένας ας κοιτάξει το συμφέρον του. 
Σε αυτήν την περίπτωση το συμφέρον της Ελλάδας μας οδηγεί δίχως καμία αμφιβολία πλέον εκτός ΕΕ. Όχι απλώς έξω από την ΟΝΕ, αλλά έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα διαμορφωθούν νέες συνθήκες αυτόνομης ανάπτυξης και ελληνικού δρόμου εκδημοκρατισμού, αφού όμως πρώτα φροντίσουμε να απαλλαγούμε, δημοκρατικά ασφαλώς, από τον διαπλεκόμενο εσμό που συνθέτει την κυρίαρχη πολιτικοεπιχειρηματική τάξη της χώρας, η οποία μας οδήγησε σε αυτόν τον εξευτελισμό: να καταστούμε περίγελοι και επαίτες στο νεόδμητο ευρωπαϊκό σπίτι, που δυστυχώς για όλους μας κτίστηκε στην άμμο του νεοφιλελευθερισμού.      

Έτσι η Ελλάδα θα βγει από το πεδίο προστριβής στο εσωτερικό της Ένωσης και κυρίως μεταξύ Γερμανών και αμερικανικής διοίκησης. Ας συνεχίσουν την τριβή που ξεκίνησαν από το 2008 σε άλλο έδαφος μακριά από την χώρα μας. Δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλά στην ήπειρό μας! Αυτό ασφαλώς σημαίνει και παράλληλη απομάκρυνση από την σύμμαχό μας ΗΠΑ διότι αν δεν συμβεί έτσι, τότε η έξοδός μας από την ΕΕ ενδεχομένως να συνεχίσει να χρησιμοποιείται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να πραγματοποιούνται εκβιασμοί και στρατηγικά παίγνια τόσο στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ας αναλογιστούν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ενδεχομένως οι Έλληνες πολιτικοί, ποια ακριβώς περιθώρια διαπραγμάτευσης και προς ποια κατεύθυνση έχουν απομείνει με το Βερολίνο, την Ουάσιγκτων και τις Βρυξέλλες, αν θεωρηθεί ότι και κάμποσοι άλλοι Έλληνες ευρωπαϊστές προσεγγίζουν το ζήτημα της ελληνικής κρίσης όπως εγώ. Πολύ λυπάμαι, αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα εξευτελισμού της χώρας με απόλυτη ευθύνη του καθεστώτος και του πρωθυπουργού, η ταυτότητα της Ελλάδας και η πολιτική της ισχύς, έχουν τραυματιστεί περισσότερο από την οικονομία της. Τέτοιου είδους τραύματα, όμως, δεν θεραπεύονται με πακέτα, μηχανισμούς σωτηρίας του ευρώ και μνημόνια. Έχει πλάκα, αλλά το καθεστώς στην Ελλάδα μας οδηγεί εκτός ΕΕ, δίνοντας ταυτόχρονα όρκους πίστης στο ευρώ και στον ευρωπαϊκό συνεταιρισμό! 

διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters