Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των Ελλήνων των Ψαρών… 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 1824. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΓΙ” ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 100ΝΤΑΔΕΣ), ΡΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ;;;


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΕ… «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ» ΨΕΥΤΙΚΑ , ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ , ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ , ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;;; 
Τα Ψαρά, ένα μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Χίου, είχε σπουδαία θαλασσινή παράδοση και ήταν η τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας, μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες, με ονομαστούς πυρπολητές, όπως ο Παπανικολής, ο Κανάρης και ο Πιπίνος. Ο Χοσρέφ είχε εντολή από τον σουλτάνο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα Ψαρά, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στον δυσκίνητο τουρκικό στόλο.
Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.
Το πρωί της 20ης Ιουνίου ο τουρκικός στόλος απέπλευσε από το Σίγρι Μυτιλήνης με προορισμό τα Ψαρά. Απετελείτο από 176 πλοία (πολεμικά και φορτηγά) και 12 χιλιάδες άνδρες (τούρκους και τουρκαλβανούς). Η τουρκική αρμάδα έφθασε στον αβαθή ορμίσκο Κάναλος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τη στιγμή εκείνη, άρχισε μία εκ των πλέον δραματικών δοκιμασιών του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Έπειτα από ισχυρό κανιοβολισμό, οι Τούρκοι πέτυχαν την απόβαση των αγημάτων τους.
Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονταν σε 30.000, οι 7.000 ντόπιοι και οι υπόλοιποι πρόσφυγες από τη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Το υπερασπίζονταν 1.300 Ψαριανοί, 700 πάροικοι και 1027 μισθοφόροι από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Οι μαχητές των Ψαρών υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, καθώς αποφάσισαν να περιορισθεί ο αγώνας στην άμυνα της νήσου. Έτσι, έθεσαν σε απραξία τον στόλο και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τα πυρπολικά. Μάλιστα, αφαίρεσαν τα πηδάλια των πλοίων. Ακόμη, διασκόρπισαν τις δυνάμεις τους στην ξηρά και δεν έδιωξαν τα γυναικόπαιδα.
Οι αποβιβασθέντες Τούρκοι του Χοσρέφ κατέβαλαν με σχετική ευκολία τους αμυνομένους και μέσα σε δύο μέρες είχαν καταλάβει το νησί. Επακολούθησε η φοβερή καταστροφή. Το πλήθος έσπευσε να σωθεί στα λίγα πλοία, από τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί τα πηδάλια. Λίγοι τα κατέφεραν, καθώς ο στόλος του Χοσρέφ είχε περικυκλώσει το νησί.
Μόνη εστία αντίστασης παρέμεινε το Παλαιόκαστρο, η οχυρή θέση που δεσπόζει της Χώρας. Οι υπερασπιστές του, ανάμεσά τους και πολλά γυναικόπαιδα, αμύνθηκαν σθεναρά εναντίον 6.000 Τούρκων που τους πολιορκούσαν. Όταν η αμυντική γραμμή τους έσπασε και το φρούριο πλημμύρισε από Τούρκους, ο Αντώνιος Βρατσάνος έβαλε φωτιά στην πυριταδοποθήκη για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων.
Η καταστροφή και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή. Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, οι 18.000 θανατώθηκαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι. Την εικόνα της καταστροφής δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ο Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:
Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
πούχαν μείνει στην έρημη γη.
Το ολοκαύτωμα των Ψαρών συγκλόνισε την μαχόμενη Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, που απειλούνταν πλέον άμεσα από τον οθωμανικό στόλο. Όμως, ο Χοσρέφ Πασάς, αντί να επιτεθεί στη Σάμο, όπως ήταν σχεδιασμένο, προτίμησε να επιστρέψει στη Λέσβο για να γιορτάσει το μπαϊράμι. Με πρωτοβουλία τότε του υδραίου Λάζαρου Κουντουριώτη συγκροτήθηκε στόλος υπό τους Σαχτούρη και Μιαούλη, προκειμένου να ανακαταλάβει το μαρτυρικό νησί και να εκδικηθεί τους Οθωμανούς για τη μεγάλη σφαγή. Διαβάστε περισσότερα…

Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία την Ελλάδα απλά λένε ... μπαρούφες: Κανείς διεθνής νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο

Στον αποήχο των απειλών, όπως αυτή του ανεκδιήγητου Πολωνού προέδρου της ΕΕ, Νόναλντ Τουσκο, που απειλούσε την Ελλάδα ότι "'Η θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα ή θα χρεοκοπήσει", η απάντηση που δίνουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα, από τους νυν δανειστές. Ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι χώρες του Eurogroup, ούτε φυσικά το ΔΝΤ. Ο λόγος; Αυτός που ξέρουν όλοι, αλλά έντεχνα το κρύβουν: Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πτώχευση μίας χώρας από μία άλλη χώρα! Δεν υπάρχει τίποτα που να καθορίζει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τα επαχθή δάνεια.

Αντίθετα με το 2012 που το χρέος ήταν προς τους ιδιώτες και η μη αποπληρωμή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία κατάσταση ανάλογη με της Αργεντινής, καθώς οι ιδιώτες πιστωτές μπορούσαν να προσφύγουν σε διεθνή δικαστήρια και να ζητήσουν τα λεφτά τους κατάσχοντας εθνικά περιουσιακά στοιχεία, τώρα απλώς δεν υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα για κανέναν από τους λεγόμενους, "θεσμούς"!
Τόσο απλά.
Μπορούν να κάνουν πολλά μέσω ΕΚΤ, αλλά όχι κρίσιμα: Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε τα λεφτά που έδωσαν στις τράπεζές τους το 2012, αντικαθιστώντας το χρέος μας προς αυτούς και χρεώνοντάς μας ανάλογα.
Αυτό "ξέχασαν" να το πούνε στους λαούς τους και στα Κοινοβούλια των χωρών τους όταν ψήφιζαν νόμους δανειοδότησης της Ελλάδας, απλώς και μόνο για να πληρωθούν οι τράπεζές τους.
Για να πάμε σε μια άλλη απλή περίπτωση οικεία στους ενασχολούμενους με την άμυνα, οι πιστώσεις FMS των ΗΠΑ είναι δάνεια που δίνονται για να αγοράζονται αμερικανικά όπλα.
Ορισμένα κράτη δεν πλήρωσαν ποτέ τα δάνεια αυτά για διάφορους λόγους, π.χ. γιατί άλλαξαν γεωστρατηγικό στρατόπεδο. Τέθηκε ποτέ θέμα πτώχευσής τους από τις ΗΠΑ; Ποτέ! Γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο.
Και σε τελική ανάλυση τι σημαίνει "χρεοκοπία" μιας χώρας από μία άλλη χώρα; Ας μας πει ο Ν.Τουσκ ή ο κάθε γραφειοκράτης των Βρυξελλών τι σημαίνει "χρεοκοπία" πέρα από την τυπική χρεοκοπία που βιώνει η χώρα από το 2010 και την ουσιαστική που βιώνει από το 1989;
Ο ίδιος ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζόσεφ Στίγκλιτς, αλλά και οι ξένοι οίκοι, όπως η S&P, η Fich και η Moody's σε διαδοχικές εκθέσεις τους έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ΔΕΝ υπάρχει χρεοκοπία για την Ελλάδα με την τυπική έννοια του όρου, αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ ή οι Ευρωπαίοι δανειστές.
Και αυτό γιατί κανένα κράτος δεν μπορεί να πτωχεύσει κανένα άλλο, ούτε κανένας διεθνής οργανισμός δεν προβλέπεται να πτωχεύσει ένα κράτος! Το αντίθετο θα ίσχυε αν οι πιστωτές μας ήταν ιδιώτες και δεν είχε μεταβιβαστεί το χρέος το 2012.
Αναφερόμενος στην περίπτωση μη πληρωμής των δανειστών από την Ελλάδα ο Τ.Στίγκλιτς γράφει στο «Project Syndicate».
"Δεν υπάρχει ενιαίος νόμος για το χρέος, ούτε δυνατότητα μιας χώρας να πτωχεύσει μία άλλη".
Στις 15 Ιουνίου η Standard & Poor's δημοσιοποίησε έκθεση σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή των 6,7 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν σημαίνει χρεοκοπία και δεν θα θα θεωρηθεί από τον οίκο ως κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας!
Όπως εξηγεί Standard & Poor's - άποψη που έχει εκφράσει και η Moody's- δεν θεωρεί ότι ένα κράτος κηρύσσει πτώχευση εάν δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή δόσης σε πιστωτές του λεγόμενου επίσημου τομέα, όπως είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Επομένως, η S&P σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία επιλεκτική χρεοκοπία (selective default).
Ούτε εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό στην ΕΚΤ, "ο Standard & Poor's δεν θα υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε 'SD' (σ.σ. selective default, επιλεκτική χρεοκοπία)".
«Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΚΤ διακρατεί το σύνολο των κρατικών ομολόγων τα οποία είχε λάβει κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τους το 2012. Αυτός είναι ο λόγος που η μη εξόφληση των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ιδιώτες πιστωτές", επιχειρηματολογεί ο S&P.
Αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό εκ του ασφαλούς παίζει "σκληρό" παιχνίδι-και καλά κάνει.
Τα χρονοδιαγράμματα των πληρωμών είναι τα εξής: 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ ως την 30ή Ιουνίου, 6,7 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ σε δύο δόσεις, την πρώτη, ύψους 3,45 δισεκ. ευρώ, την 20ή Ιουλίου και τη δεύτερη, ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ, έως την 20ή Αυγούστου.
Αυτά χωρίς συμφωνία που να προβλέπει "κούρεμα" του χρέους, ΔΕΝ θα πληρωθούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_951.html

Δια τους Ευρωλιγούριδες της πλατείας: «Η Ελλάδα βλάπτει το Ευρώ ή το αντίθετο;»

sintagma-630
Είναι η Ελλάδα που βλάπτει το Ευρώ ή το Ευρώ είναι πού Βλάπτει την Ελλάδα;
Το άρθρο του Θάντ  Μπέβερσντορφ, που φιλοξένησε ο Τάϊλερ Ντάρντεν στο Ζέρο Χέτζ ,είναι πολύ διδακτικό για να  γλιστρήσει στην Ελλάδα απαρατήρητο. Για την επιμόρφωση λοιπόν και όσων συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν την λατρεία τους στο Ευρώ, ιδού η μετάφραση:
Μιχ. Στυλιανού
΄Ετσι για να ρίξουμε λίγο λάδι στο σαγανάκι … Ας δούμε και μερικά  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ξερω βέβαια πως οι παγκόσμιοι τραπεζίτες μας παθαίνουν όταν φέρνεις και πραγματικά στοιχεία στη συζήτηση, αλλά εσείς μας ξερετε, γνωστούς για τη τάση μας να ταρακουνάμε την βάρκα και τέτοια…

Ποτέ δεν παύει να μου προκαλεί κατάπληξη πως  οι προβατάνθρωποι απλά καταπίνουν όποια εξήγηση τους δίνουν αυτοί στην Εξουσία για πράγματα που είναι ολοφάνερα αντίθετα με αυτήν την εξήγηση. (Σκεφτείτε την επίθεση στους πύργους της Ν. Υόρκης, το πραξικόπημα στην Ουκρανία, τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος κ.λ.π.) Αλλά όπως  κανένας δεν τα βάζει με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, δεν πρέπει να αμφισβητήσεις την παρουσιαζόμενη εικόνα της πραγματικότητας γιατί γρήγορα θα γίνεις παλαβός. Όμως, μ’ όλο που αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω κάποια στοιχεία που γρονθοκοπούνται με τις εξηγήσεις που δίνουν αυτοί στην εξουσία.
menoumeevropi
Πριν από το Ευρώ η συνολική ελληνική παραγωγή αυξήθηκε κατά περίπου 600% μεταξύ 1960 και 2001, ενώ η συνολική γερμανική παραγωγή αυξήθηκε κατά μόλις 255%. Τότε, αν το σκεφτείς με ποδοσφαιρικούς όρους, η Ελλάδα έδωσε στη Γερμανία ένα γερό ξύλο. Φέρε όμως μέσα το Ευρώ και στα επόμενα 15 χρόνια η γερμανική συνολική παραγωγή αυξάνει κατά 20 %, ενώ της Ελλάδας η συνολική παραγωγή μειώνεται κατά 26%.
Ώστε το γεγονός ότι ένα έθνος, που είχε 40 συναπτά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης της παραγωγής του, ξαφνικά περνά σε ένα σπιράλ πτώσης μόλις αλλάζει την νομισματική βάση του εμπορίου, του υποδεικνύει πως μπορούμε να φωτογραφήσουμε τον ένοχο. Κι’ ένα παιδάκι πέντε χρόνων θα μπορούσε να το δει. Πως συμβαίνει τότε ότι οι παντεπιστήμονες καθηγητές του ΔΝΤ είναι απλώς ανίκανοι να δουν κάτι το ολοφάνερο;
Μα επειδή το Ευρώ είναι αυτό που τους προσφέρει το άυλο και αβαρές κύρος τους.  Εμείς όμως πρέπει να το παραδεχθούμε πως αυτοί οι αυτοκράτορες είναι γυμνοί. Εάν μας εγκαταλείψει το ευρώ, μαζί του θα πάρει και την πολιτική εξουσία και την πειθώ τους. Και αυτός  είναι ο λόγος που διαπραγματεύσεις δεν γίνονται πια μεταξύ ΕΚΤ και Ελλάδος, αλλά μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας, η Ελλάδα ξεκαθάρισε τη θέση της. Η Γερμανία είναι που χρηματοδοτεί τώρα -την ψευδή εξουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Απλώς για να αποδείξουμε πως το γεγονός ότι το Ευρώ προκάλεσε την οικονομική κρίση στην Ελλάδι δεν ήταν ένα μεμονωμένο  στην ελληνική περίπτωση ατύχημα, ας δούμε άλλη μιαν απόδειξη στο ψητό:
menoumeevropi-2
Θα μπορούσε να συνδέσει κανείς το σημείο της μαζικής γενικής οικονομικής κάμψης του 2001 στην πλημμύρα ενός υπερτιμημένου νέου νομίσματος στις παγκόσμιες αγορές, που προκάλεσε έτσι σημαντική ανατίμηση αξιών σε όλα τα άλλα νομίσματα, και υπερδιόγκωσε την φούσκα που ήδη αναπτυσσόταν. Αλλά αυτό για άλλοτε…

olympia
http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_847.html

Τότε ποὺ ὁ Λένιν παρέδιδε τὴν οἰκονομία τῶν Ῥώσσων στοὺς …«περιουσίους»!!!

Όταν ο Lenin παρέδιδε το Ρωσσικό πετρέλαιο στους Rockefeller (Standard Oil) και στους …«περιουσίους» Samuel (SHELL)… 

H Nέα Οικονομική Πολιτική που εφήρμοσε ο Λένιν προέβλεπε και την ιδιωτικοποίηση μικρών επιχειρήσεων, αλλά και την …ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Τότε ποὺ ὁ Λένιν παρέδιδε τὴν οἰκονομία τῶν Ῥώσσων στοὺς ...«περιουσίους»!!!1
Και στα πλαίσια αυτής της «αντικαπιταλιστικής» πολιτικής  αρχι-καπιταλιστικές εταιρείες από Αμερική, Σουηδία και Αγγλία εκμεταλλεύονταν τις
πετρελαιοπηγές του Baku, που ανήκαν στους Ρώσσους.

“Nationalisation is a beautiful word for a very ugly thing.”

Τότε ποὺ ὁ Λένιν παρέδιδε τὴν οἰκονομία τῶν Ῥώσσων στοὺς ...«περιουσίους»!!!2


Λεηλασία κανονική κι επί …«κόκκινης επαναστάσεως»!!!

Σίγμα

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/06/blog-post_20.html

ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ-ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

atm


Δυστυχώς η εθνική οικονομία είναι καταδικασμένη στον βούρκο της στασιμότητας, να βουλιάζει στα βρώμικα νερά της ντροπής και της παρακμής.
Η Σύνοδος Κορυφή στις 22 Ιουνίου του 2015 είναι το φινάλε στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους δανειστές αναφέρει ο Moscovici ο ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών και ζητάει η Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί, δεν ζητάει μειώσεις συντάξεων.
Το μήνυμα του Moscovici θα μπορούσε να εκγλυφθεί ως κίνηση γέφυρα προς την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Dijsselbloem ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκάθαρα δήλωσαν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει νέες προτάσεις στο έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα 22 Ιουνίου….η Σύνοδος Κορυφής το βράδυ της 22ας δεν θα λάβει καμία απόφαση για την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα έχουν συμβεί ορισμένα φαινόμενα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον περίεργα.
Καταγράφεται εσχάτως μια συντονισμένη παρέμβαση που καταλήγει σε μείζον τραπεζικό πρόβλημα, καθώς οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται και η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται.
1)Ξεκίνησε η ΤτΕ με την παρέμβαση της μιλώντας σε επίσημη έκθεση ότι αν η Ελλάδα δεν υπογράψει την συμφωνία έρχεται το Grexit.
Ο διοικητής της ΤτΕ κινήθηκε καθ΄ υπόδειξη του Σαμαρά της και της ΕΚΤ από αυτούς παίρνει εντολές.
Ο σκοπός ήταν ένας να δημιουργηθεί…τραπεζικό πρόβλημα, το οποίο για να μην καταλήξει σε χρεοκοπία των τραπεζών…θα υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ και τους δανειστές.
Το παιχνίδι είναι έξυπνα δομημένο.
Η ΤτΕ με την έκθεση του διοικητή σπέρνει τον πανικό.
Η ΕΚΤ που χορηγεί το ELA παρέχει ρευστότητα με το σταγονόμετρο στις ελληνικές τράπεζες ίσα ίσα για να επιβιώνουν.
Η ΕΚΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει χορηγήσει 120 δισεκ. εκ των οποίων 87,3 με 87,1 δισεκ. ELA και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω.
Γιατί επιλέγει η ΕΚΤ την στρατηγική της αιμοδοσίας ρευστότητας με το σταγονόμετρο;
Προφανώς αποτελεί μέτρο πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση.
Η ΕΚΤ δεν παίζει παιχνίδια υποστηρίζουν πολλοί αλλά πως εξηγείται η τακτική του σταγονόμετρου προς τις ελληνικές τράπεζες;
Οι δηλώσεις του Coeuré της ΕΚΤ που έκανε την περίφημη ανόητη δήλωση «δεν ξέρω αν οι τράπεζες είναι ανοικτές την Δευτέρα στην Ελλάδα» και εν συνεχεία την διέψευσε, τι σκοπιμότητα είχε;
Η ΕΚΤ είναι εποπτική αρχή και τι θέλει και εμπλέκεται στα πολιτικά παιχνίδια;

2)Η Lagarde του ΔΝΤ απείλησε ξεκάθαρα ότι αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου θα θεωρηθεί στάση πληρωμών.
Το ΔΝΤ όμως δεν έχει εκ του καταστατικού του ένα διάστημα 4 εβδομάδων μέχρι να κρίνει ότι μια χώρα αθέτησε τις υποχρεώσεις της;
Γιατί τέτοιο άγχος από την Lagarde να σπεύσει να θεωρήσει ότι η Ελλάδα την 30η Ιουνίου θα βρεθεί σε καθεστώς στάσης πληρωμών δηλαδή default;
Κατά ένα παράδοξο τρόπο, η Standard and Poor’s δήλωσε πρόσφατα ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα 3,4 δισεκ. στις 20 Ιουλίου στην ΕΚΤ δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας;
Γιατί το ΔΝΤ βιάζεται για 1,53 δισεκ. και η Standard and Poor’s δεν βιάζεται;

3)Ο ESM επίσης ανέφερε ότι αν υπάρξει στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα ζητήσει όλα τα ποσά που δάνεισε στην Ελλάδα να καταβληθούν έγκαιρα.
Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα 1,53 δισεκ. στο ΔΝΤ θα πληρώσει τα 145 δισεκ. στον ESM;

Η σκόπιμη τραπεζική κρίση


Οι ευρωπαίοι, η ΕΚΤ και οι μηχανισμοί άσκησης εξουσίας χτυπούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τραπεζών.
Η ΕΚΤ δεν μπορεί ευθέως να αδειάσει τις ελληνικές τράπεζες γιατί θα θεωρηθεί ότι παίζει ευθέως πολιτικά παιχνίδια.
Όμως οι εκροές καταθέσεων είναι το καλύτερο εργαλείο για να ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη 18 Ιουνίου υπήρξε πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα με τράπεζα ή τράπεζες που βρέθηκαν στα κόκκινα.
Κάποιοι παίζουν περίτεχνα παιχνίδια εις βάρος της σταθερότητας των τραπεζών.
Στο προσκήνιο εμφανίζονται ως οι θιασώτες της συστημικής ευστάθειας στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν δόλια μέσα για να σύρουν γονυπετής την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία.

Από το αδιέξοδο….στο αδιέξοδο


Στην Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία 2 έως 6 μήνες παράταση, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.
Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις, θα αποτραπούν το bank run και τα capital controls στις τράπεζες από Τρίτη 23 Ιουνίου.
Όλοι ξέρουν ότι το ελληνικό banking είναι σε οριακή κατάσταση στην κυριολεξία.
Όλοι ξέρουν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 22 Ιουνίου θα ξημερώσει χάος την 23η Ιουνίου στην Ελλάδα με επίκεντρο τις τράπεζες αν είναι ανοικτές.
Όμως για την Ελλάδα οδηγείται από το αδιέξοδο στο αδιέξοδο.

Η συμφωνία είναι αδιέξοδο


Αν η κυβέρνηση συμφωνήσει αποτρέπει την χρεοκοπία αλλά παγιδεύεται σε ένα μηχανισμό όχι ασφυξίας αλλά στραγγαλισμού ρευστότητας.
Με την συμφωνία θα χορηγείται ρευστότητα για να αποπληρώνει η Ελλάδα το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και δεν θα κατευθύνεται ούτε ευρώ στην πραγματική οικονομία.
Η Ελλάδα τεχνικά δεν χρεοκοπεί εφόσον συμφωνήσει αλλά παγιδεύεται στον βούρκο της στασιμότητας.
Δεν θα υπάρχει ρευστότητα και τα μέτρα ύφεσης θα συνεχίζουν να πλήττουν την οικονομία.

Η διαφωνία είναι αδιέξοδο

Αν πάει σε ρήξη η Ελλάδα, αυτομάτως επιβάλλονται capital controls και η Ελλάδα χρεοκοπεί εντός ευρώ δηλαδή πάλι θα βρεθεί στο βούρκο της στασιμότητας με ακόμη χειρότερους όρους.
Αν πάει σε ρήξη, θα επικρατήσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό χάος.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο , είτε με συμφωνία είτε με ρήξη.
Δυστυχώς η εθνική οικονομία είναι καταδικασμένη στον βούρκο της στασιμότητας, να βουλιάζει στα βρώμικα νερά της ντροπής και της παρακμής.
 
 
Από το καλά ενημερωμένο bankingnews.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/06/blog-post_412.html

Η Ευρώπη και η χώρα των Λωτοφάγων...


H Ελληνική Κρίση δεν είναι μόνο Οικονομική, είναι πολυδιάστατη, έχει ρίζες που βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών μας, αυτή η Κρίση είναι κυρίως πολιτική και Πολιτισμική.

Αυτό που ζούμε είναι το τέλος ενός πολιτικού κύκλου με τον αξιακό πολιτισμό που αυτός γέννησε, του πολιτισμού της μεταπολίτευσης….!!

Η ιστορία και τα ερείπια που άφησαν οι πολιτισμοί του παρελθόντος πίσω τους, (ακόμα και οι κάποτε πανίσχυρες αυτοκρατορίες), στέκουν μάρτυρες της νομοτελειακής παρακμής που αναμένεις όλες τις κοινωνίες και τα έθνη, όταν πια αυτά δεν αποτελούν «μαγιά» για την γέννηση δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν όραμα και ικανότητες, ώστε να παράγουν πολύτιμα έργα τόσο πνευματικά όσο και υλικά….

Η παρακμή και το τέλος έρχεται, όταν ο πολιτισμός ενός έθνους ή μίας ολόκληρης εποχής, δε μπορεί πλέον να βρει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί, ή που φέρνουν νομοτελειακά οι καιροί και οι αλλαγές τόσο στο φυσικό ή κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον….

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως οι άνθρωποι γίνονται μαλθακοί, όταν περνάνε περιόδους ευμάρειας και επίπλαστης ευδαιμονίας. Πρέπει λοιπόν να ζούμε λιτούς βίους;


Όχι απαραίτητα, ίσως θα έπρεπε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και όχι σύμφωνα με τις σειρήνες που για να τραφούν απαιτούν την ασύδοτη υπερκατανάλωση, ώστε να διαιωνιστεί το δικό τους άρρωστο περιβάλλον, όπου κάποια στιγμή καλούμαστε να τρώμε τις σάρκες μας όπως ο Ερυσίχθονας….

Η Κίρκη μετέτρεψε τους συντρόφους σε γουρούνια, συμβολίζοντας την κυριαρχία των παθών επί του πνεύματος…

Ο Οδυσσέας ως «κανένας», απέκρυψε εσκεμμένα την ταυτότητα του για να σωθεί, επιστρατεύοντας την πονηρία του, δίνοντας λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο. Εμείς απωλέσαμε ηθελημένα την Εθνική μας ταυτότητα, και τώρα που βρισκόμαστε προ αδιεξόδου, βαπτίζουμε την έλλειψη σχεδίου δημιουργική ασάφεια...

Ας μην ξεχνάμε πως για να έχει happy end η ιστορία της Οδύσσειας, ο ήρωας της ο Οδυσσέας, πολέμησε και νίκησε τους κηφήνες -μνηστήρες, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις, και βάση του δικού του σχεδίου...

Καλώς «εξήλθατε» από το νησί των λωτοφάγων, και καλώς ήλθατε στην νοσηρή πραγματικότητα…


nekthl
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Είσαι είς, είσαι το ΠΑΝ, χωρίς να είσαι ούτε το ΕΝΑ, ούτε το ΠΑΝ.




«Πολλές από τις ιδέες των Χριστιανών διατυπώθηκαν καλύτερα και νωρίτερα από τους Έλληνες. Πίσω από αυτές τις απόψεις υπάρχει μία αρχαία διδασκαλία η οποία προϋπήρχε όλων.»
ΚΕΛΣΟΣ

«Δεν γνωρίζουμε το Θεό στην ουσία του. Τον ξέρουμε μάλλον από το μεγαλείο της δημιουργίας του και από την προνοητική φροντίδα του για όλα τα πλάσματα. Γιατί μ' αυτό το μέσο, σαν να χρησιμοποιούμε καθρέφτη, αποκτούμε επίγνωση της άπειρης καλοσύνης του, της σοφίας και της δύναμής του».
Άγ. Μάξιμος ο Ομολογητής

«Καμία σκέψη μας δεν θα μπορούσε να δεχτεί το Θεό, καμία γλώσσα δε θα μπορούσε να τον προσδιορίσει. Αυτό που είναι ασώματο, αόρατο, άμορφο είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό από τις αισθήσεις μας, αυτό που είναι αιώνιο είναι αδύνατο να μετρηθεί από το μικρό μέτρο του χρόνου. Άρα ο Θεός είναι άφατος.»
Ερμής ο Τρισμέγιστος

«Σύ που είσαι επέκεινα του Παντός, πως είναι δυνατόν να σε υμνήσει κατ’ άλλον τρόπον; Πώς να σε παινέσει, σε που είσαι υπερβατικώτερος όλων; Με τι επίθετα να σε αποκαλέσει; Διότι πράγματι με κανένα όνομα δύνασαι να χαρακτηριστείς. Αν και είσαι ανωνόμαστος, δίδεις γένεσιν είς παν ότι ο λόγος σου εξαγγέλει.
Πως θα ημπορούσε η διάνοια να σε θεωρήση; Διότι από καμμίαν νόησιν δύνασαι να γίνεις αντιληπτός. Αν και είσαι αδιανόητος, γεννάς εν τούτοις ΠΑΝ ότι το πνεύμα αντιλαμβάνεται. Ότι προφέρει ο λόγος και ότι ακόμη δεν ημπορεί να συλλάβει, σε εξαγγέλλει. Κάθε τι που το πνεύμα συλλαμβάνει, και ότι ακόμη δεν δύναται αν συλλάβει, σε δοξάζει. Όλαι αι επιθυμίαι, και όλαι αι ανατάσεις στρέφονται περί Σε.
Όλα γύρω σου ίστανται εν κατανύξει και καθένας που γνωρίζει την ένοιαν του σημείου δια του οποίου δύναται τις να σε αναγνωρίσει σε υμνεί εν σιγή. Τα πάντα προέρχονται από εσένα. Σύ από τίποτε δεν απορρέεις και δια τούτο είσαι μόνος. Όλα εν σοί παραμένουν σταθερά και τα πάντα συγκεντρούντια δια να εκτιναχθούν από εσένα. Είσαι το τέλος του παντός.
Είσαι είς, είσαι το ΠΑΝ, χωρίς να είσαι ούτε το ΕΝΑ, ούτε το ΠΑΝ.
Ω σύ, τον οποίον επικαλούνται με τόσα ονόματα, πώς να σε αποκαλέσω;
Εσο ευμενής προς εμέ, συ που είσαι επέκεινα του παντός, διότι πως είναι δυνατόν να σε υμνήσει κατ’ άλλον τρόπον;»
Ύμνος του Πρόκλου ΕΙΣ ΘΕΟΝ

«Δεν αποκάλυψε (ο κύριος) στους πολλούς αυτό που δεν ανήκε στους πολλούς, αλλά το αποκάλυψε μονάχα στους λίγους για τους οποίους έκρινε ότι ταιριάζει, σε εκείνους που ήταν ικανοί να ο συλλάβουν και να διαπλαστούν με αυτό. Γιατί ο Θεός εμπιστεύτηκε το άφατο μυστήριο του στον Λόγο, όχι στην γραπτή λέξη. Ο θεός τοποθέτησε την εκκλησία ως αποστόλους, άλλους ως προφήτες, άλλους ως ευαγγελιστές, για την τελειοποίηση των αγίων, για το έργο της ιεροσύνης, για την εποικοδόμηση του σώματος του Χριστού.»
ΚΛΗΜΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΔΡΕΥΣ

«Φρόντισε να μην αποκαλύψεις τα ιερά των ιερών, διατήρησε τα μυστήρια του κρυμμένου Θεού ώστε ο αμύητος να μη μετέχει αυτών, και στις ιερά οράματα σου μίλησε μόνο τους Αγίου».
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης

«Θα απευθύνω τους λόγους μου προς εκείνους, προς τους οποίους είναι θεμιτόν να ομιλήσω. Αλλά εις τους αμύητους, εις όλους ομαδικώς, κλείσατε τας θύρας… Ορφέας

«Σε αυτούς που είναι άξιοι των μυστηρίων μου, θα αποκαλύψω τα μυστήρια μου.»
Κατά Θωμά Ευαγγέλιο


 «ΕΚΑΣ, ΕΚΑΣ ΕΣΤΕ ΒΕΒΗΛΟΙ»
ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

«Τας θύρας- τας θύρας εις μυσταγωγίαν πρόσχωμεν» Χριστιανική εκκλησία

«Δεν είναι γνωστό από πού ήρθε το φως, από έξω ή από μέσα.. Ηταν λοιπόν μέσα και ωστόσο όχι μέσα. Δεν πρέπει να ερωτηθεί από πού ήρθε: δεν υπάρχει ένα «από πού», επειδή ούτε ήρθε ούτε έφυγε, αλλά εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε. Γιαυτό δεν είναι ανάγκη να το εξαναγκάσει, αλλά πρέπει να περιμένει σιωπηλός έως ότου εμφανιστεί και να προετοιμαστεί για να το δει, όπως το βλέμμα περιμένει την ανατολή του ήλιου».
ΠΛΩΤΊΝΟΣ ΕΝΝΕΑΔΕΣ

«Δεν αποφεύγω να συσχετίσω αυτό που μου συνέβη αναρίθμητες φορές. Συχνά όταν επιθυμούσα να καταγράψω τις φιλοσοφικές μου σκέψεις κατά το συνηθισμένο μου τρόπο και έβλεπα καθαρά αυτό που επρόκειτο να καταγραφεί, έβρισκα τη σκέψη μου βαρετή και άκαμπτη, έτσι ώστε ήμουν υποχρεωμένος να τα παρατήσω χωρίς να έχω κατορθώσει το παραμικρό και φαινόμουν να περιβάλλομαι από μάταιες φαντασιώσεις. Ταυτόχρονα θαύμαζα την ΄δύναμη της πραγματικότητας της σκέψης, μ ε την οποία αυτή ανοίγει και κλείνει η μήτρα της ανθρώπινης ψυχής. Σε άλλες περιπτώσεις θα ξεκινούσα άδειος και θα έφτανα χωρίς κανένα πρόβλημα στην ολοκλήρωση. Σκέψεις ήρθαν πετώντας σαν χιονοστιβάδες ή σαν κόκκοι καλαμποκιού, αόρατα, από τα άνω, και ήταν σαν κάποια θεϊκή δύναμη να με καταλάμβανε και να με ενέπνευσε, έτσι που δεν ήξερα ποιος ήμουν εγώ, ή τι έλεγα ή τι έγραψα. Τότε ένα ρεύμα από ιδέες μου ΄δόθηκε σαν μία ευχάριστη διαύγεια, οξεία ενόραση, /μια απόλυτη κατανόηση του υλικού, σαν ο εσώτερος οφθαλμός να ήταν ικανός τώρα να δει τα πάντα με μεγαλύτερη διαύγεια.»
Φίλων ο Ιουδαίος

«Συχνά μάρτυς μου ο Θεός, αισθάνθηκα τον Νυμφίο να με πλησιάζει και να βρίσκεται μαζί μου, όσο μπορεί να συμβεί αυτό, ύστερα εξαφανιζόταν ξανά και δεν μπορούσα να βρω εκείνο που ζητούσα».
Ωριγένης Hom. In Cant., 1.7

Κι αν ακόμα δεν θα τον ονομάζαμε Υιό του Θεού, αυτό καταλαμβάνει από τον Θεό την θέση του Πρωτότοκου, του Λόγου, που κατέχει την ηγεσία μεταξύ των αγγέλων, ως να ήταν ο ηγέτης των. Και πολλά μεγάλα ονόματα είναι δικά του, γιατί ονομάζεται η “αρχή” και το “όνομα του Θεού”, ο Λόγος του και ο Άνθρωπος κατά την εικόνα του, και ως “ο ορών”, δηλαδή Ισραήλ προσαγορεύεται».
Ο Φίλων Ιουδαίος

«Κατά το παρόν λοιπόν πρέπει να έχουμε υπόψη τρία γένη, εκείνο που γεννάται, εκείνο μέσα στο οποίο αυτό γενάται και εκείνο, κατ' απομίμηση του οποίου γεννάται το γεννώμενον. Και ακριβώς το μεν δεχόμενον αρμόζει να παρομοιάσουμε με Μητέρα, εκείνο από το οποίο έρχεται η γέννηση με Πατέρα και τη μεταξύ αυτών φύση (το γεννώμενον) με Υιό»
Πλάτων Τίμαιος

«Παντες αρα οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσεως
εν ταις καρδίαις υμών εισιν αποκρυφοι»
ΜΑΞΙΜΟΣ ο Ομολογητής.

«Θα φθάσει η ψυχή όχι σε κάτι άλλο αλλά στον εαυτό της…….Τα πάντα βρίσκονται μέσα μας»
Πλωτίνος Εννεάδες

«..Η ουσία είναι να ενοικείς στο Θεό, και αυτή η παρουσία σου μπρος στον Θεό σημαίνει ότι ζεις με την συνεχή διαβεβαίωση της συνείδησης σου πως ο Θεός υπάρχει εντός σου και σε όλα. Ζεις με την σταθερή πεποίθηση ότι βλέπει κάθε τι που είναι μέσα σου, γνωρίζοντας σε καλύτερα από ότι εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου. Αυτή η επίγνωση ότι το μάτι του Θεού βλέπει βαθιά μέσα σου δεν πρέπει να συνοδεύεται από καμία οπτική αντίληψη αλλά πρέπει να περιορίζεται σε μία απλή πεποίθηση ή αίσθηση».
Επίσκοπος Θεοφάνης

«Έχεις μέσα σου ένα κομμάτι απ' το Θεό. Γιατί λοιπόν αγνοείς αυτή τη συγγένεια; Αν ήταν μπροστά σου ένα άγαλμα του Θεού, δε θα τολμούσες να κάνεις τίποτα απ' όσα κάνεις τώρα. Κι ενώ είναι ο ίδιος ο Θεός παρών μέσα σου και τα βλέπει όλα και τ' ακούει, δε ντρέπεσαι να κάνεις το κακό, μη έχοντας συναίσθηση του τι είναι η φύση σου; Εσύ, που είσαι το κατασκεύασμα αυτού του Δημιουργού, θέλεις να το καταισχύνεις; Κι όμως, ο Θεός όχι μόνο σε κατασκεύασε, αλλά εμπιστεύτηκε και παρέδωσε σε σένα τον εαυτό σου. Κι εσύ δε θα το θυμηθείς αυτό, αλλά θα ντροπιάσεις τη κηδεμονία σου.»
Επίκτητος Διατριβές

«Γινόμαστε κοινωνοί της θείας φύσεως αλλά η θεία φύση παραμένει εντελώς απρόσιτη»
Γρηγόριος Παλαμάς

«Όν αγέννητον μήτε αρχήν έχον μήτε τελευτήν»
Θαλής ο Μιλήσιος

«Όνομα εστί σημασία ενός των πολλών. Όθεν ανόητον εστί το νομίζειν τον Θεόν, ένα όντα και μόνον, άλλον έχει όνομα. Το γαρ Θεός τούτο σημαίνει, τον Αναρχον, τον τα πάντα ποιήσαντα διά τον άνθρωπον».
Φιλοκαλία, Αγίου Αντωνίου, ρξβ΄.

«Πρώτα απ' όλα θεωρώντας τον Θεό ζώντα, άφθαρτο και μακάριο, όπως έχει καθιερωθεί περί του Θεού να νοούμε, μην τον συσχετίζεις με οτιδήποτε, δεν ταιριάζει στην αφθαρσία και τη μακαριότητά του».
Επιστολές προς Μενοικέα


 «Ο Θεός είναι το παν. Και το παν διαπερνάει και περιβάλλει τα πάντα. Αυτόν τον λόγο, τέκνο μου, προσκύνησε και λάτρευε. Και μία είναι η θρησκεία του Θεού: να μην είναι κάτι το κακό».
Ερμής ο Τρισμέγιστος Λόγοι, X, 16

«'Η, δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός τού Αγίου Πνεύματος, που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από τον Θεό...;»
Α ΚΟΡ 6: 19 .

« Τα είδωλα αυτών είναι αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων. Στόμα έχουσι και δεν λαλούσι, οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν, ώτα έχουσι και δεν ακούουσι, μυκτήρας έχουσι και δεν ψηλαφώσι, πόδας έχουσι και δεν περιπατούσιν, ουδέ ομιλούσι δια του λάρυγγος αυτών. Όμοιοι αυτών ας γείνωσιν οι ποιούντες αυτά, Πας ο ελπίζων επ' αυτά»
Ψαλμός 115/ριε'4-8

«Αυτοί που λατρεύουν τα είδωλα δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που λατρεύουν τα ντουβάρια»
Hράκλειτος

Οι άγιοι φτάνουν να γίνουν κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να ανήκει αποκλειστικά στην φυσική δύναμη, αφού η φύση δεν κατέχει καμία ικανότητα που θα ήταν ικανή να αποκτήσει αυτό που ξεπερνάει την φύση. Κανένα είδος θεοποίησης δεν είναι πραγματικά παράγωγο της φύσης, αφού η φύση δεν μπορεί να κατανοήσει τον Θεό.»
Πατρολογία τομος 90, 321

«Διότι αφού κάθε γνώση των όντων επιτυγχάνεται δυνάμει του νου, κι αφού μόνο μέσω του νου μπορεί να γνωσθεί ο νους, με ποια αιφνίδια ενόραση θα μπορούσε να συλληφθεί αυτό που υπερβαίνει την ουσία του νου; Σε όποιον πρέπει να εξηγήσουμε πως είναι αυτό δυνατό, σε αυτόν θα πούμε: μέσω εκείνου του εσωτερικού μας στοιχείου, το οποίο του μοιάζει. Διότι κάτι από αυτό υπάρχει μέσα μας».
 Εννεάδες, ΙΙΙ, 8,9

"Ω! Τυφλή ψυχή! Οπλίσου με τη δάδα των Μυστηρίων, Και μέσα στη γήινη νύχτα θα ανακαλύψεις το Φωτεινό σου Διπλό, Την Ουράνια Ψυχή Σου.Ακολούθησε τον Θείο Οδηγό, και θα γίνει ο δαίμονάς σουΓιατί έχει το κλειδί των υπάρξεων σου
περασμένων και μελλοντικών. Ακούστε μέσα σας και κοιτάξτε στο άπειρο του χώρου και του Χρόνου.
Εκεί, θα ακούσετε το τραγούδι των άστρων, τη φωνή των ΑριθμώνΤην Αρμονία των Σφαιρών.
Κάθε ήλιοςΕίναι μια σκέψη του Θεού, και κάθε πλανήτης Ενας τρόπος αυτής της σκέψης. Γνωρίστε τη Θεία Σκέψη, ω ! Ψυχές !
Είναι ο λόγος για τον οποίο κατεβαίνετε Και ανεβαίνετε επίπονα Το δρόμο των ουρανών. Τι κάνουν τ' άστρα ;
Τι λένε οι Αριθμοί ;Τι κυλούν οι σφαίρες ; Ω ! Ψυχές χαμένες ή λυτρωμένες !
Λένε, τραγουδούν, Κυλούν τα πεπρωμένα σας."
ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

«Κι αν με την καθαρή προσευχή που ενώνει αυλα με τον Θεό τον αυλο νου έφτασες να δεις σαν σε καθρέφτη τη ζωή που θα διαδεχθεί το τέλος της εδώ ζωής σου, επειδή δέχτηκες τον αρραβώνα του Πνεύματος και Απόκτησες μέσα σου τη βασιλεία των ουρανών με όλες τις αισθήσεις και τις σκέψεις σου, κι αν το κατόρθωσες αυτό, μην ανεχθείς όμως ν᾽ απολυθείς από τη σάρκα σου χωρίς να έχεις προβλέψει τον θάνατο σου· αλλά και να προσεύχεσαι θερμά για αυτό και να ελπίζεις ότι θα το πετύχεις, κοντά στην έξοδο σου αν σε συμφέρει. Και να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για αυτή τήν έξοδο αποβάλλοντας κάθε δειλία· ώστε να μπορέσεις να διαπεράσεις τον αέρα, να ξεφύγεις από τα πονηρά πνεύματα και να περάσεις θαρραλέα και άφοβα τις ουράνιες αψίδες, να ενωθείς με τις αγγελικές τάξεις, να προστεθείς στους εκλεκτούς και τους δίκαιους όλων των αιώνων, και να βλέπεις τον Θεό όσο αυτό είναι δυνατό. Θα χαίρεσαι τα αγαθά που χαρίζει ο Θεός και θα νοιώθεις τον Λόγο του Θεού να ακτινοβολεί τα υπερουράνια και να τον λατρεύουν με την άχραντη σάρκα Του, σε κοινή προσκύνηση μαζί με τον Πατέρα και το Πνεύμα, ολόκληρη η επουράνια στρατιά και όλοι οι άγιοι".
Όσιος Θεόγνωστος , περί ιεροσύνης,75

«Αλλά αυτοί που έλαβαν μέρος σε εκείνη από τις τελετουργίες που είναι νόμιμο να την ονομάζουμε μακαριότατη, βλέπουν τη λαμπρή ωραιότητα και τη μακάρια όψη και την πραγματική θέασή τους, καθώς εν χορό με τους άλλους πανευτυχείς μύστες γίνονται ακόλουθοι του Δία ή κάποιου άλλου πάτρωνα θεού. Και τότε πανηγυρίζουμε ευδαιμονικά, καθώς βιώνουμε μία ολοκλήρωση μέσα μας και αισθανόμαστε ότι είμαστε πια απρόσβλητοι από οποιαδήποτε κακό, και βλέπουμε παντού τέλειες και καθαρές και βέβαιες εικόνες καθώς αναγορευτήκαμε πια μυημένοι και επόπτες μυστηρίων, λουσμένη σε ένα λαμπρό φως και νοιώθουμε ότι είμαστε εξαγνισμένοι και απαλλαγμένοι από τα δεσμά του σώματος, από αυτό δηλαδή το μνήμα που το περιφέρουμε κολλημένο επάνω μας σαν όστρακο».
Πλάτων Φαίδρος 


 «Το βύθισμα εντός του «αιωνίου» είναι το τέλος της φιλοσοφίας, όπως ακριβώς το τέλος της θρησκείας είναι το βύθισμα εντός των μυστηρίων».
Πλούταρχος

«Είσ' ένας κόσμος μέσα σ' ένα κόσμο· κοίταξε μέσα σου και θα δεις εκεί όλη τη δημιουργία. Μην κοιτάζεις τα εξωτερικά πράγματα, αλλά στρέψε όλη σου την προσοχή σ' αυτό που βρίσκεται μέσα. Συγκέντρωσε όλο το νού σου μέσα στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της ψυχής σου κι ετοίμασε για τον Κύριο ένα ναό δίχως εικόνες»
Άγ. Νείλος Αγκύρας

«Ο θρίαμβος της νίκης του εαυτού μας είναι το στέμμα της φιλοσοφίας». Διογένης

«Το μεγαλύτερο απ' όλα τα μαθήματα είναι να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του· γιατί, αν κάποιος γνωρίσει τον εαυτό του, θα γνωρίσει το Θεό· και αν γνωρίσει το Θεό θα γίνει σαν το Θεό».
Αγ. Κλήμης Αλεξανδρείας

«Μπορεί κανείς να κατανικήσει εκατομμύρια ανθρώπων στη μάχη, αλλά μόνο εκείνος που κατακτά εαυτό , είναι ο μεγαλύτερος κατακτητής.»
BΟΥΔΑΣ

«Ο αυθύπαρκτος (Θεός) έπλασε τις αισθήσεις με το (μεγάλο) ελάττωμα να πηγαίνουν προς τα έξω, ως εκ τούτου ο άνθρωπος βλέπει τα έξωθεν και δε βλέπει τον εσωτερικό εαυτό. (Μόνο που και που) κάποιος στρέφει τα μάτια του προς τα μέσα και βλέπει τον εσωτερικό Ατμάν».
KATHOPANISAD

«Μην ψάχνεις την ευτυχία: είναι πάντοτε μέσα σου.» 
Πυθαγόρας

«Κατανόησε ότι έχεις μέσα σου -σε μικρή κλίμακα- ένα δεύτερο σύμπαν: μέσα σου υπάρχει ένας ήλιος, υπάρχει μια σελήνη και υπάρχουν κι αστέρια.»
Ωριγένης

«Ο Θεός είναι το παν. Και το παν διαπερνάει και περιβάλλει τα πάντα. Αυτόν τον λόγο, τέκνο μου, προσκύνησε και λάτρευε. Και μία είναι η θρησκεία του Θεού: να μην είναι κάτι το κακό».
Ερμής ο Τρισμέγιστος Λόγοι, X, 16

«Την μια Ύπαρξη, οι σοφοί την αποκαλούν με διαφορετικά ονόματα». Αν και προσλαμβάνει όλα αυτά τα σχήματα, δεν έχει σχήμα που η όραση να μπορεί να συλλάβει, Εκείνου που το όνομα είναι «Παντοδύναμο Μεγαλείο».
Dirghatamas

«Ο Θεός δεν μπορεί να συλληφθεί με το νου. Αν μπορούσε να συλληφθεί δεν θα ήταν Θεός».
Ευάγριος ο Ποντικός

«Μια μέρα μερικοί από τους αδελφούς ήρθαν να δουν τον Αββά Αντώνιο και μεταξύ τους ήταν και ο Αββάς Ιωσήφ. Θέλοντας να τους δοκιμάσει, ο γέροντας ανέφερε ένα κείμενο από τη Γραφή, και αρχίζοντας από τον νεώτερο τους ρωτούσε τι σήμαινε. Ο καθένας το εξήγησε όσο καλύτερα μπορούσε. Αλλά στον καθένα ο γέροντας έλεγε·
«Δεν βρήκες ακόμη την απάντηση». Τέλος είπε και στον Αββά Ιωσήφ·
«Και συ τι νομίζεις ότι σημαίνει το κείμενο;» Εκείνος απάντησε· «Δεν ξέρω...»
Τότε ο Αββάς Αντώνιος είπε: «Στ' αλήθεια ο Αββάς Ιωσήφ βρήκε το δρόμο, γιατί είπε: δεν ξέρω». 
Αποφθέγματα των Πατέρων της Ερήμου


«Φαντάσου έναν κατακόρυφο απόκρημνο βράχο, με μιαν άκρη να προεξέχει στην κορφή. Τώρα φαντάσου τι θα αισθανόταν ίσως ένα πρόσωπο, αν έβαζε το πόδι του στην άκρη αυτού του γκρεμού και, κοιτάζοντας κάτω προς το χάος, δεν έβλεπε ούτε στέρεο πάτημα ούτε κάτι για να πιαστεί. Αυτό είναι, νομίζω, η εμπειρία της ψυχής όταν πηγαίνει περ' απ' το πάτημα στα υλικά πράγματα, στην αναζήτησή της γι' αυτό που δεν έχει διάσταση και υπάρχει προαιώνια. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε απ' όπου να μπορεί να κρατηθεί, ούτε χώρος, ούτε χρόνος, ούτε μέτρο, ούτε τίποτε άλλο· το μυαλό μας δεν μπορεί να το προσεγγίσει. Κι έτσι η ψυχή, γλιστρώντας σε κάθε σημείο απ' όπου δεν μπορεί να πιαστεί, ζαλίζεται και παθαίνει σύγχυση και ξαναγυρίζει γι' άλλη μια φορά σ' αυτό που της είναι σύμφυτο, ευχαριστημένη τώρα που ξέρει απλώς αυτό για το Υπέρτατο, ότι είναι τελείως διαφορετικό από τη φύση των πραγμάτων που η ψυχή γνωρίζει…(..)..Όποιος προσπαθεί να περιγράψει το άφατο με λόγια είναι πράγματι ψεύτης -όχι επειδή μισεί την αλήθεια, αλλά επειδή είναι ακατάλληλος για την περιγραφή».
Άγ. Γρηγόριος Νύσσης

«Η Mία ομογενής, θεία OYΣIA-APXH, η μία ριζική αιτία.... Eίναι η πανταχού παρούσα Πραγματικότητα: απρόσωπη γιατί περιέχει τα πάντα και καθετί... Bρίσκεται κρυμμένη σε κάθε άτομο στο Σύμπαν και είναι το ίδιο το Σύμπαν»"
Mυστική Δοξασία

«Άφησε τις αισθήσεις και τις εργασίες του νου, και όλα όσα οι αισθήσεις και ο νους μπορούν να διακρίνουν, και όλα όσα δεν υπάρχουν και όσα υπάρχουν· και μεσ' από την αγνωσία πλησίασε, όσο αυτό είναι δυνατό, την ταυτότητα μ' αυτόν που είναι πέρα από κάθε ύπαρξη και γνώση. Μ' αυτό τον τρόπο, με μιαν ασυμβίβαστη, απόλυτη και καθαρή αποδέσμευση από τον εαυτό σου και απ' όλα τα πράγματα, ξεπερνώντας όλα τα πράγματα και απαλλαγμένος απ' όλα, θα οδηγηθείς προς τα πάνω, προς αυτή τη λαμπρότητα του θείου γνόφου που είναι πάνω από κάθε ύπαρξη..(…)..Μπαίνοντας στο γνόφο που υπερβαίνει την κατανόηση, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου όχι μόνο δεν θα μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά θα είμαστε σε τέλεια αγνωσία…(…)…
Αδειανός απ 'όλες τις γνώσεις, ο άνθρωπος ενώνεται στο υψηλότερο μέρος του εαυτού του, όχι με κάποιο δημιούργημα, ούτε με τον εαυτό του, ούτε με κανέναν άλλο, αλλά με τον Ένα που είναι τελείως ακατάληπτος και μη ξέροντας τίποτε, γνωρίζει μ' έναν τρόπο που ξεπερνάει την κατανόηση».
Άγ. Διονύσιος ο Αεροπαγίτης

«Εν αρχή ήταν ο Θεός, και μετ’ αυτού ο Λόγος. Και ο λόγος ήταν αληθώς ο ύψιστος Θεός».
Ρίγκ Βεδα

«Μεταφυσικά και εσωτερικά δεν υπάρχει παρά μόνο Ένα ΣΤΟΙΧΕΙΟ στη φύση και στη ρίζα του βρίσκεται η Θεότητα».
Μυστική δοξασία  Ι, 461

«Η μορφή του Θεού είναι άφατη και απερίγραπτη, και δεν μπορεί να θεαθεί με τα μάτια της σάρκας. Είναι απεριχώρητος στη δόξα, ακατανόητος στη μεγαλειότητα, ασύλληπτος στην επιβλητικότητα, ασύγκριτος στη δύναμη, απρόσιτος στη σοφία, αμίμητος στην αγάπη, ανέκφραστος στη φιλανθρωπία…(…)…Όπως η ψυχή μέσα στον άνθρωπο δεν φαίνεται αφού είναι αθέατη στους ανθρώπους, αλλά ξέρουμε την ύπαρξή της από τις κινήσεις του σώματος, έτσι ο Θεός δεν μπορεί να ιδωθεί με ανθρώπινα μάτια, αλλά βλέπεται και γνωρίζεται από την πρόνοιά του και τα έργα του».
Θεόφιλος Αντιοχείας
 
 

YES Hitlerism in Greece. Του Γιάννη Λαζάρου


Αυτή δεν ήταν συγκέντρωση διαδηλωτών, αυτή ήταν ... Η Σύναξη των Κουκουλοφόρων! Τουλάχιστον το '40 πήγαιναν τοίχο-τοίχο, μη τους βρει καμιά "ατυχία" στον δρόμο. Φορούσαν και μία κουκούλα από τον φόβο μη και το μεροκάματο τους βγει αιματηρά ξινό. Σήμερα όμως δεν χρειάζεται τοίχος προστασίας, ούτε κουκούλες. Όλες οι λεωφόροι είναι ανοικτές και οδηγούν στις Βρυξέλλες.  Πόσο άραγε να πήγε το μεροκάματο; Να ξεπέρασε το 10ευρώ; Μπα, δε νομίζω. Και μόνο που ήταν αγκαλιά οι υποστηρικτές του Δ' Ράιχ, με τον Γεωργιάδη, Βορίδη, Δένδια, Μπίστη, Βαρβιτσιώτη, Βούρτση και με τα υπόλοιπα καθίκια...
που ψήφισαν μέσω Μνημονίων τη Μέρκελ ως Ηγήτορα της Ευρώπης και με πολιτικούς και κομματόσκυλα του νέου Γιουνκερικού κόμματος, Ποτάμι, κάτω από το πλακάτ "No Stalinism in Greece", ήταν μεγάλο μεροκάματο. Φούσκωσε το νεοναζιστικό τους κύτταρο. 
Στιγμές ιστορικές! Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη του λαού ως η αναβίωση της ΕΣΠΟ μετά από 75 χρόνια.
"Κάτω οι εθνικοί τραμπούκοι" έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε μία κυράτσα ξέχειλη από κολιέ και πατσά, ενώ μία άλλη δήλωνε σε κάμερα "Διαδηλώνω γιατί είμαι Ευρωπαία" επιδεικνύοντας καμαρωτά τον χιτλερικό σταυρό που ήταν ανάγλυφος στο χρυσό πανάκριβο δακτυλίδι της διακοσμημένος με διαμάντια. Κανένα σχόλιο για το χιτλερικό σύμβολο της κυράτσας. Για το δακτυλίδι όμως της Μιχαλολιάκαινας, έγινε κάποτε ο χαμός με δημοσιογραφικά σχόλια.
Είναι Ευρωπαία η Χιτλερικιά. Το σφυρίζει για να το εμπεδώσουμε. Την ευχαριστούμε θερμά που απέδειξε ότι στο Σύνταγμα χθες ήταν μαζεμένος ο πανέτοιμος παρακρατικός στρατός των Χιτλερίσκων της Ε.Ε που θα απλώνεται συνεχώς και θα αυξάνεται. Την ευχαριστούμε που τυγχάνει αυτή, που είναι "δημοκρατικιά", και η Μιχαλολάκαινα που είναι ναζίστρια, να έχουν τα ίδια διακοσμητικά γούστα όταν πηγαίνουν για το μισθό τους στην Βουλή των Ελλήνων.

Ξέρεις, Έλληνα, τι έγινε χθες από τα 6.000 τσογλάνια που έχουν κάνει κίνημα εδώ και 3 χρόνια και δρουν υπογείως; Μπήκαν οι Χίτλερ στην Βουλή και ανέμιζαν πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη την σβάστικα της Ε.Ε επιδεικτικά αναφωνώντας "Ευρώπη-Ευρώπη", ενώ η Ελλάδα έμεινε ως δεύτερο συνθετικό στο σύνθημα "Ευρώπη-Ελλάδα-Δημοκρατία". 
Δυστυχώς η αστυνομία της Ελλάδας και η πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτεψε την ελληνική σημαία, τον Στρατιώτη, το Σύνταγμα, την Ελλάδα κατά το ντου που έγινε χθες στην Βουλή. 
"Ναι στο πρόγραμμα Γιούνκερ" έγραφε το πανό και ξαφνικά είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το όνομα του υπερπρωθυπουργού της Ε.Ε να εισβάλλει στο Ναό της Δημοκρατίας. 
"Όχι σε μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας" έγραφε ένα άλλο, προσβάλλοντας την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία τσόγλανοι που χαρακτηρίζουν ως "Εθνικούς Τραμπούκους" όσους παλεύουν για την πλήρη απεξάρτηση της χώρας από οποιονδήποτε κεχαγιά.
"Μένουμε Ευρώπη" ένα κίνημα με στοιχεία κόμματος, με στοιχεία Ναζιστικού Μετώπου όπου θα χωρέσουν όλοι οι κομματικοί που δίνουν και το παιδί τους για ματωμένα ευρώ εισαγόμενα και τοκογλυφικά από την έδρα του Δ' Ράιχ. Τις Βρυξέλλες. 

Προσέχτε τα επικοινωνιακά τερτίπια που παίζουν. Ανάμεσα στα πλακάτ ήταν τα εξής, "Το 80% του χρέους είναι παροχές και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων". Αυτό στο είχε πει το ΔΝΤ μια εβδομάδα πριν. "Κάτω οι συνδικαλιστές του Δημοσίου" ήταν ένα άλλο. Σας έχουν βάλει στόχο μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου ακριβώς όπως οι Τροϊκανοί που σου φόρεσε στο σβέρκο ο Σύριζα ως Θεσμούς. Για σας, που φοβάστε ότι θα χάσατε τα σίγουρα, χτυπά η καμπάνα. Έρχεται το τσουνάμι σας, σάς το είπαν στα μούτρα 6,000 ναζίστες. Κι αυτοί αδούλευτα λεφτά τρώνε αλλά γι' αυτούς κάθε εποχή, πάντα έχει ο ...Χίτλερ. Με τι λεφτά νομίζεις η 75χρονη κυράτσα έπινε το γαλατάκι της εν μέσω Ναζιστικής Κατοχής;
Σφύριζαν τα τσογλάνια, σφύριζαν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, πρώην της ΔΗΜΑΡ, της ΕΛΙΑΣ και όλων των χιτλερικών εκτρωμάτων που δημιουργήθηκαν την ώρα που εσύ έκανες οικονομία στο λάδι για να βγάλεις την εβδομάδα επί 5 ολόκληρα χρόνια. 
Έβγαλαν και τα ονοματάκια τους καμαρωτά οι εμπνευστές του κόμματος "Μένουμε Ελλάδα". Από τον Ιούνιο του 2012 κάνουν τις δουλίτσες τους καλώντας διαδικτυακώς να γίνουν όλοι απολιτίκ για τον κοινό σκοπό: Να φύγουμε από την Ελλάδα, να μείνουμε στην Ευρώπη. 
Τα τανκς θα ήταν πιο άξια αντιμετώπιση σε έναν λαό που αντιστέκεται από τις ορδές αυτών των πορδών που ξεδιάντροπα προσβάλουν ιερά, όσια, πατρίδα, αριστερά, κομμουνισμό, ελευθερία, αξιοπρέπεια, δικαίωμα στην ανάσα. 
Να τους χαίρεστε εκλεγμένοι βουλευτές και σκιώδη καθίκια που κινείτε επικοινωνιακά νήματα με χρήμα της Ε.Ε. Ειδικά εκείνη την ξανθιά που κρατούσε το σύνθημα: "Μη γαμάτε την Ελλάδα". Κανένας δεν γάμησε την Ελλάδα εκτός από εσάς χρόνια τώρα με αποκορύφωμα τα Μνημονιακά χρόνια που μάς χαρίσατε, ναζιστικά απλόχερα. Τυχαίνει δε, "οι εθνικοί τραμπούκοι" να είναι από αυτούς που γαμάτε και απειλείτε ότι θα τους κατατροπώσετε. Ο γαμησιακός νηστικός, κυρά μου, "ζωντανά" καρβέλια ονειρεύεται αλλά δεν τα "χαίρεται". 
Θέλατε να μάθατε την λίστα των δημοσιογράφων που ο Ρουμελιώτης "κάρφωσε" στην επιτροπή της Βουλής προχθές; Δεν χρειάζεται να την ψάξετε. Η λίστα είναι αναρτημένη σήμερα σε κάθε συστημική εφημερίδα που κάνετε εκατομμύρια κλικ καθημερινώς και σε κάθε τηλεοπτικό κανάλι που έδωσε τόσο χρόνο εθνικού αέρα, όσο δεν έδωσε 5 χρόνια σε Έλληνες να μιλήσουν για την επίθεση που δέχονται από παντού, καθημερινώς. Οι τίτλοι των εφημερίδων για αυτή την εισβολή Χιτλερικών στο Σύνταγμα καλύπτουν όλα τα ονόματα της λίστας. Κάντε λοιπόν, μια βόλτα σε όλες τις σημερινές "μεγάλες" εφημερίδες και διαβάστε πως χαρακτηρίζουν σε τίτλους της χθεσινή εισβολή των ναζιστών στην Αθήνα. 

Τώρα πια δεν υπάρχει και το ελαφρυντικό μικρών δημοσιογράφων που γράφουν για ένα μεροκάματο ή αναλυτών που πουλάνε το όνομα τους για να ανεβάσουν το επίπεδο ναζιστικών φυλλάδων και εκπομπών σε χιτλεροκάναλα. Όποιος συνεχίζει να εργάζεται για αυτούς είναι με αυτούς. Υποστηρίζει αυτούς και ξεπουλιέται για μια σφυρίχτρα πλαστική.

Το χωρίσατε το μέτωπο τελικά: ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία το στήσατε το διήμερο αυτό. Την μια ημέρα οι Συριζαίοι με τον "Ναι στην διαπραγμάτευση" και μετά οι Σφυριζαίοι με το "Μένουμε Ευρώπη". Και οι δύο όμως για την πορεία μέσα στην Ευρώπη. Είδατε που κατά βάθος ίδιοι είστε; Ακροδεξιοί και δήθεν αριστεροί. Το κοινό σημείο σας είναι η Ε.Ε όπως και οι δύο διαλαλείτε, αυτό είναι το μόνο αδιαπραγμάτευτο για σας. Έτσι λοιπόν και οι δύο ευτυχισμένοι θα είστε που το πρόγραμμα Γιουνκέρ θα γίνει πραγματικότητα και πολιτική λύση θα δώσει η Ηγήτωρ Μέρκελ και Δημοκρατία της Ευρώπης θα έχουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα. Από την χαρά σας μετά τις "διαπραγματεύσεις" συντονιστείτε να κάνετε μια κοινή διαδήλωση χαράς και ευτυχίας που "Μείνατε Ευρώπη κάνοντας διαπραγμάτευση με τα δικά σας χέρια". Μην ξεχάσετε να φοράτε μουστάκι τιμώντας τον Πατερούλη σας. Όχι καλέ τον Στάλιν. Τον Πατέρα της Ε.Ε, τον αναγεννημένο στην Ελλάδα, Χίτλερ.
Οι υπόλοιποι μπήκαμε στην μαύρη λίστα των Ναζί ως εθνικοί τραμπούκοι, ως Έλληνες, ως "ευρωσκεπτικιστές". 
Έτσι λοιπόν, χωρίστηκαν τα χωράφια μας επιτέλους: Από εδώ ο Αδιαπραγμάτευτος και από εκεί ο Ευρωμαλάκας.
 
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters