Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το μήνυμα Πούτιν σε Τσίπρα: Βρες τα με τους δανειστές – Ξέχνα τα χρήματα


 
Ομιλίες, συναντήσεις, τετ α τετ, πολλές φωτογραφίες, μια υπογραφή αλλά χωρίς περαιτέρω αποτελέσματα είναι ο απόηχος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα και της συνοδείας του στην Αγία Πετρούπολη.
Μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στην Αθήνα είναι ξεκάθαρο και την καλεί να συμφωνήσει με τους δανειστές.
Κρεμλίνο: Νιετ, Νιετ, Νιετ
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την  Ελλάδα, απάντησε με τρία «όχι». «Νιετ, Νιετ, Νιετ» είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδοντας ότι έγινε κάποια σχετική συζήτηση.
Σημειωτέον ότι κορυφαίος υπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης έκανε την πιο κομβική δήλωση σημειώνοντας, όπως μετέδωσε το Mega,ό τι «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές».
Μόνο καλά λόγια από τον Πούτιν
Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων πριν από το τετ α τετ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «άνοδο νεαρών πολιτικών στην Ευρώπη», αλλά περιορίστηκε μόνο σε καλά λόγια.
«Σας καλωσορίζω στην Αγία Πετρούπολη. Η Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που έχουμε συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα, αλλά για τους γνωστούς λόγους οι εμπορικές σχέσεις ακολουθούν μια καθοδική πορεία. Το 2014 ο όγκος μειώθηκε κατά 40%. Τον Απρίλιο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για το 2015-2016 και βεβαίως είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά.
Χαιρετίζουμε και μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να επεξεργαστούμε και να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αυτά και άλλα ζητήματα» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Νωρίτερα, βέβαια, είχε φροντίσει να στείλει το δικό του μήνμα στη Δύση σημειώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα».
Επενδύσεις, αλλά όχι χρήματα
Παράλληλα, τις τελευταίες δύο ημέρες όπου ο πρωθυπουργός βρίσκεται μαζί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία, Ρώσοι αξιωματούχοι με μπαράζ δηλώσεων έκαναν σαφές ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα μέσω επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλά όχι με απευθείας οικονομική βοήθεια.
Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς δήλωσε ότι «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση (για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους), η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρώτης προτεραιότητας για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτηθεί χρηματοπιστωτική υποστήριξη θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, Αλεξέι Ουλιουκάεφ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων», είπε ο Ρώσος υπουργός.
Επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ στο πλευρό του Πούτιν
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, καθώς, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης εξαπέλυσε επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ προσπάθησε να κάνει μαθήματα… δημοκρατίας.
«Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πήρε μια υπογραφή
Πρακτικά το μόνο που φέρεται να πήρε η Ελλάδα από την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη είναι η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα.


Πηγή
http://www.pesotithes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters