Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Γιατί οι Τούρκοι σιωπούν για την πτώση του αεροσκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ;


Τι έγινε τελικά με την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA42 εντός της κυπριακής ΑΟΖ; Κατέπεσε όντως λόγω μηχανικής βλάβης ή καταρρίφθηκε από τουρκικό πύραυλο; Πόση ένοχη είναι, τελικά, η σιωπή της Τουρκίας;
To Diamond DA42 απογειώθηκε από την Κύπρο με τους δύο επιβαίνοντες, του Λιβάνου όπου είχε προορισμό και του Ισραήλ. Και έπεσε περιέργως σε απόσταση μόλις μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) που βρίσκονταν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».
Από εκείνη την ώρα η Τουρκία τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με το περιστατικό. Καμία ανακοίνωση, καμία κίνηση των τουρκικών σκαφών όσον αφορά στην έρευνα και τη διάσωση του αεροσκάφους. Μήπως προσπαθούν να κρύψουν κάτι;
Απαντήσεις θα δώσουν πολύ σύντομα τα συντρίμμια του αεροσκάφους όταν ανελκυστούν και οι εικόνες από τους δορυφόρους. Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το πολύ πιθανό σενάριο οι Τούρκοι, βλέποντας ένα ξένο αεροσκάφος να πλησιάζει προς τα πολεμικά τους πλοία που έχουν παραταγμένα δίπλα στο ερευνητικό σκάφος «Barbaros», να το εξέλαβαν ως εχθρικό και να το κατέρριψαν!
Πάντως, η στάση της Άγκυρας έως τώρα δείχνει πως θέλει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, ενισχύοντας διαρκώς τη στρατιωτική της παρουσία, με ανεξέλεγκτες πλέον συνέπειες. Η Ελλάδα, όπως πάντα, παραμένει απούσα.

http://www.pentapostagma.gr/2014/10/γιατί-οι-τούρκοι-σιωπούν-για-την-πτώση.html

Αναστρέψιμη ελκτική ακτίνα

Ως γνωστόν, η ελκτική ακτίνα (tractor beam) αποτελούσε ένα από τα πλέον «παραδοσιακά» όνειρα της επιστημονικής φαντασίας- ένα μέσο για την εύκολη ρυμούλκηση αντικειμένων, χωρίς να απαιτείται φυσική επαφή. Ωστόσο το εν λόγω όραμα φαίνεται ικανό να εξελιχθεί σε πραγματικότητα, εάν η δουλειά ερευνητών του Australian National University (ANU) αποτελεί δείγμα της προόδου στον συγκεκριμένο τομέα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου, φυσικοί που ειδικεύονται στον τομέα των λέιζερ κατασκεύασαν μία ακτίνα η οποία είναι σε θέση τόσο να τραβάει όσο και να απωθεί αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μία «κοίλη» ακτίνα λέιζερ που είναι φωτεινή γύρω από τις άκρες και σκοτεινή στο κέντρο της.
Όπως υποστηρίζεται, πρόκειται για την πρώτη οπτική ελκτική ακτίνα μεγάλων αποστάσεων και ήταν σε θέση να κινεί σωματίδια διαμέτρου ενός πέμπτου του χιλιοστού σε απόσταση μέχρι 20 εκατοστών- περίπου 100 φορές πιο μακριά σε σχέση με προηγούμενα πειράματα.
«Η επίδειξη μιας ακτίνας λέιζερ μεγάλης κλίμακας όπως αυτή είναι ένα είδους ‘Αγίου Δισκοποτήρου’ για τους φυσικούς που ασχολούνται με λέιζερ» δήλωσε ο καθηγητής Βιεσλάβ Κρολικόβσκι, του Research School of Physics and Engineering. Η νέα τεχνική έχει ιδιαίτερα πολύπλευρο χαρακτήρα επειδή απαιτεί μόνο μία ακτίνα λέιζερ- και θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί στον έλεγχο της ατμοσφαιρικής μόλυνσης ή για την ανάκτηση μικροσκοπικών, ευαίσθητων ή επικίνδυνων σωματιδίων για σκοπούς δειγματοληψίας.
Επίσης, οι ερευνητές μπορούν να φανταστούν αύξηση της κλίμακας όσον αφορά στο αποτέλεσμα: «επειδή τα λέιζερ διατηρούν την ποιότητα της ακτίνας τους για μεγάλες αποστάσεις, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε απόσταση μέτρων. Το εργαστήριό μας απλά δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να το δείξουμε» λέει ο Dr. Βλάντλεν Σβέντοφ, ένας εκ των συντελεστών της έρευνας και «κινητήρια δύναμη» πίσω από το project, μαζί με τον Dr. Σίριλ Χνατόφσκι.
Η ακτίνα του ANU βασίζεται στην ενέργεια του λέιζερ που θερμαίνει τα σωματίδια και τον αέρα γύρω τους αντί για την αξιοποίηση της ορμής των φωτονίων για τη μετάδοση της κίνησης. Η ομάδα του πανεπιστημίου επέδειξε τη συγκεκριμένη επίδραση στο επικαλυμμένα με χρυσό γυάλινα κοίλα σωματίδια. Τα σωματίδια «παγιδεύονται» στο σκοτεινό κέντρο της ακτίνας.
Οι δρ. Βλάντλεν Σβέντοφ (αριστερά) και δρ. Σίριλ Χνατόφσκι ρυθμίζουν την «κοίλη» ακτίνα λέιζερ.
Η ενέργεια από το λέιζερ χτυπά το σωματίδιο και «ταξιδεύει» πάνω στην επιφάνειά του, όπου απορροφάται, δημιουργώντας θερμά σημεία. Σωματίδια του αέρα που συγκρούονται με τα θερμά σημεία θερμαίνονται επίσης και εκτοξεύονται μακριά από την επιφάνεια, με αποτέλεσμα την ανάκρουση και κίνηση του σωματιδίου προς την αντίθετη πλευρά. Για τον χειρισμό του σωματιδίου, η  ομάδα μετακινεί τη θέση του θερμού σημείου ελέγχοντας την πόλωση της ακτίνας λέιζερ.
«Αναπτύξαμε μια τεχνική που μπορεί να δημιουργήσει ασυνήθιστες καταστάσεις πόλωσης στην μορφής ντόνατ ακτίνα…μπορούμε να μεταβούμε ομαλά από μία πόλωση σε άλλη και ως εκ τούτου να σταματήσουμε το σωματίδιο ή να αναστρέψουμε την κατεύθυνσή του κατά βούληση» σημειώνει ο Χνατόφσκι.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Photonics.

Πηγή: naftemporiki.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/10/anastrepsimi-elktiki-aktina.html

Ιταλικό δικαστήριο διαλύει την γερμανική "άμυνα" για τις αποζημιώσεις

"...Η ασυλία των διαφόρων κρατών δεν ισχύει σε περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας..."

Ιδιαίτερης βαρύτητας , για το θέμα των περιβόητων Γερμανικών αποζημιώσεων θεωρείται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαιώνει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, το 1944.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW “το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της χώρας μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσθέτει ότι η ασυλία των διαφόρων κρατών δεν ισχύει σε περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Η ετυμηγορία αυτή αφορά αιτήματα και προσφυγές για αποζημιώσεις Ιταλών που εκτοπίσθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία. Αναμένεται, τώρα, να διευκολυνθεί η όλη δικαστική διεκδίκηση των πολιτών αυτών.

Στο εξής, δηλαδή, οι Ιταλοί δικαστές θα έχουν το ελεύθερο να εκδικάζουν υποθέσεις που αφορούν την καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με προσφυγή δικαστηρίου της Φλωρεντίας για να μπορέσει να αποφανθεί σχετικά με αποζημιώσεις του γερμανικού κράτους υπέρ Ιταλών πολιτών.

Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, είναι αν τελικά όμως, η Γερμανία θελήσει να αναγνωρίσει την ισχύ των αποφάσεων αυτών των δικαστηρίων της Ιταλίας.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ξανανοίγει, πάντως, το όλο θέμα των αποζημιώσεων υπέρ των θυμάτων της ναζιστικής Γερμανίας, έστω και αν το 2012, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει ελλιπή την σχετική ιταλική νομοθεσία.

Πηγή Deutche Welle
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/10/blog-post_379.html

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Τι συνδέει τη στερέωση ενός κίονα του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που έπεσε κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1880, με την αλληλογραφία για τις απαλλοτριώσεις που
συνόδευσαν τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ελευσίνα το 1882 και την καταστροφή από πυρκαγιά της Παλαιάς Αγοράς στην Αθήνα το 1884, που οδήγησε στην ανασκαφή της Βιβλιοθήκης του Αδριανού;

Το σπουδαίο αρχειακό υλικό αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από τις 15λεπτες ομιλίες των ερευνητών που συμμετέχουν στο τριήμερο συνέδριο «Η Αρχαιολογία στην Ελλάδα του 19ου αι. μέσα από τις πηγές του Αρχείου των Υπηρεσιών των Αρχαιοτήτων».

Η δεύτερη μέρα του πλούσιου προγράμματος του συνεδρίου έπεισε γι άλλη μια φορά ως προς την ιδιαίτερη αξία των τεκμηρίων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω αρχείο της Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΕΑΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως τα τρία έγγραφα του 1880 που φωτίζουν τις προσπάθειες επισκευής και στερέωσης ενός από τους κίονες της νότιας πλευράς του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όταν ακόμα θεωρείτο ότι ανήκε στη θεά Αθηνά.

«Η ταύτισή του με τον ναό του Ποσειδώνα και η αναγνώριση του ναού της Αθηνάς στα κατάλοιπα του παρακείμενου ναού έγινε αργότερα με τη συστηματική ανασκαφή του χώρου» ανέφερε η Ελένη Ανδρίκου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην ομιλία της με τίτλο «Περί του ναού του Ποσειδώνος εις άκραν Σούνιον».

Τα τρία έγγραφα, που εντοπίστηκαν από τη ΔΕΑΜ και ετέθησαν υπόψη της ομιλήτριας, έχουν ημερομηνία 5, 14 Ιουλίου και 25 Αυγούστου του 1880. Συντάχθηκαν από τον Γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων, Παναγιώτη Ευστρατιάδη, και εστάλησαν στο υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπαγόταν τότε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ρίχνοντας φως στις διαδικασίες, στα πρόσωπα, αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση της βλάβης. Μια βλάβη που, όπως αναφέρθηκε, κόστισε 1.937 δρχ., όταν ο μισθός καθηγητή ήταν περίπου 300 δρχ., ο μισθός καθηγητή Πανεπιστημίου 450 δρχ. και ο μισθός υπουργού 800 δρχ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για την ιστορία των διασκορπισμένων εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών μελών και γλυπτών, που κείτονταν για αιώνες στην επιφάνεια της ελευσινιακής γης απροστάτευτα και παραμελημένα, αλλά με ιδιαίτερο βάρος για τους κατοίκους της περιοχής, που τα συνόδευαν με λαϊκές δοξασίες. Όπως η κοπριά που τοποθετούσαν γύρω από το κολοσσιαίο άγαλμα της Καρυάτιδας -σήμερα στο Μουσείο του Κέιμπριτζ- για να καθαγιαστεί και να χρησιμοποιηθεί στους αγρούς.

Ωστόσο, η Αναστασία Λερίου, Δρ. Αρχαιολογίας στην ομιλία της με τίτλο «Εστιάζοντας στην περιφέρεια: η αρχαιολογία της Ελευσίνας κατά τον 19ο αι.», δεν περιορίστηκε μόνο στην περιπέτεια των εντυπωσιακών καταλοίπων, που ήδη από τον 17ο αιώνα είχαν γίνει πόλος έλξης περιηγητών και αρχαιολατρών.

Χρησιμοποιώντας αρχειακά στοιχεία της ΔΕΑΜ, αναφέρθηκε σε γεγονότα που λίγοι γνωρίζουν και αφορούν τις προσπάθειες του ανασκαφέα Δημήτριου Φίλιου να συνεννοηθεί με τους κατοίκους της περιοχής ως προς την απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους, γεγονός που θα επέτρεπε τις συστηματικές ανασκαφικές εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1882 και 1892 από την Αρχαιολογική Εταιρεία. Η αλληλογραφία με τους ανωτέρους του, αλλά και μεγάλο μέρος των απαλλοτριώσεων που πραγματοποίησε ο Δ. Φίλιος για λογαριασμό του Δημοσίου βρέθηκαν στο πολύτιμο αρχείο της ΔΕΑΜ, χωρίς ωστόσο να είναι και τα μόνα στοιχεία. Πριν τις συστηματικές έρευνες της Εταιρείας, είχε προηγηθεί επιστολή του Γενικού Εφόρου Αρχαιοτήτων Κυριακού Πιττάκη προς το υπουργείο, όπου έκανε λόγο για παρατυπίες στις ανασκαφές του Φρανσουά Λένορμαν, επειδή διόρισε χωρίς αρμοδιότητα επιστάτη.

Μια παρανομία που δεν ήταν η πρώτη καθώς, σύμφωνα με την ομιλήτρια, ο Γάλλος αρχαιολόγος φαίνεται ότι είχε παρανομήσει ξανά, αφού φερόταν να έχει εξαγάγει λαθραία και να έχει πουλήσει στο Μουσείο του Λούβρου ανάγλυφα και επιγραφές από την Ελευσίνα. Η πληροφορία αυτή προκύπτει από την επιστολή Πιττάκη, μέσα από την οποία ζητούσε την επιστροφή τους και την απαγόρευση των ανασκαφών στον Λένορμαν. «Αν και δεν βρέθηκαν στοιχεία για το πώς εξελίχθηκε αυτή η υπόθεση, το γεγονός ότι ο Λένορμαν επανέλαβε τις ανασκαφές στην Ελευσίνα δείχνουν ότι μάλλον επιτεύχθηκε κάποια συνεννόηση» σημείωσε η κ. Λερίου.

Ένα άλλο έγγραφο του 19ου αιώνα προς το υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπαίδευσης από τον πρόεδρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αλέξανδρο Κοντόσταυλο και τον γραμματέα της Στέφανο Κουμανούδη, αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά της ιστορίας της Αθήνας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8 Αυγούστου 1884 στα ανατολικά της βιβλιοθήκης του Αδριανού κατέστρεψε τα παραπήγματα που αποτελούσαν τα καταστήματα της λεγόμενης «Παλαιάς Αγοράς». Μαζί τους χάθηκε και ο Πύργος με το Ρολόι του Έλγιν, που είχε χαρίσει στην πόλη το 1814 ο γνωστός λόρδος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πλάντζιος, επίκουρος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομιλία του με τίτλο «Οι ανασκαφές της "Παλαιάς Αγοράς" της Αθήνας και η συγκρότηση του αρχαιολογικού τοπίου της ελληνικής πρωτεύουσας», υπολείμματα του μηχανισμού καθώς και η αφιερωματική επιγραφή του βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Όπως ανέφερε ο ομιλητής, με αφορμή την πυρκαγιά οι δύο άντρες ζήτησαν από τον υπουργό Δημήτριο Βουλπιώτη να χορηγήσει στην Αρχαιολογική Εταιρεία άδεια ανασκαφής του κοινώς λεγομένου τετραγώνου του Αδριανού, ενώ έγγραφα με την επιχειρηματολογία τους σχετικά με το αίτημα βρέθηκαν στη ΔΕΑΜ.

Μεταξύ αυτών ήταν και η θετική απάντηση του υπουργού δύο μέρες αργότερα, αλλά και της δημοτικής Αρχής που δεν συναινούσε στην ανασκαφή με την αιτιολογία ότι της ανήκε ο χώρος, καθώς και πολλών ιδιωτών που ζητούσαν αποζημιώσεις για τα καταστήματα - παραπήγματα που έχασαν. Ένα από αυτά ήταν και το έγγραφο γυναίκας, που ενάμιση χρόνο μετά την πυρκαγιά ενημέρωνε το υπουργείο για το μαγαζί που διέθετε εξ αδιαιρέτου με άλλη ιδιοκτήτρια, η οποία ωστόσο δεν είχε προβεί σε σχετική ενημέρωση. Οι πρώτες ανασκαφές στην ανατολική πλευρά επέτρεψαν την ασφαλή ταύτιση του μνημείου με τη βιβλιοθήκη του Αδριανού και τον εντοπισμό των ερειπίων παλαιοχριστιανικού ναού στο κέντρο του χώρου κάτω από τα ερείπια της Εκκλησίας της Μεγάλης Παναγίας του 11ου αι. που αφαιρέθηκαν.

Το συνέδριο, που συνεχίστηκε με πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες ομιλίες, θα ολοκληρωθεί αύριο στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Άλκης Αργυριάδης».
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_7005.html

«Άφαντη» κι απ’ τη Βουλή η δικογραφία Μιχελάκη

Δ εν παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, o οποίος κατηγορείται σύμφωνα με δικογραφία την οποία έχει αποκαλύψει το Hot Doc, ότι έλαβε χρήματα από τον υπόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη για να κάνει ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Αντιθέτως δικογραφίες, οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή την ίδια ημερομηνία μ’ εκείνη της δικογραφίας που αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, παραπέμφθηκαν κανονικά στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες...
του koutipandoras.gr, στις 2 του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας δικογραφίες κατά του Ηλία Κασιδιάρη, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βασίλη Καπερνάρου και του Γιάννη Μιχελάκη.
Από αυτές μόνο δύο -εκείνες που αφορούν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και τον ανεξάρτητο Βασίλη Καπερνάρο- διαβιβάστηκαν στην Ολομέλεια προκειμένου να συζητηθεί η άρση της ασυλίας τους, για τα αδικήματα της δήλωσης ψευδών στοιχείων στο πόθεν έσχες για τον πρώτο και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου για τον δεύτερο. Μαζί μ’ αυτές συζητήθηκαν οι περιπτώσεις της Λιάνας Κανέλλη, του Στάθη Μπούκουρα και του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, δικογραφίες οι οποίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, πριν από αυτές των Γεωργιάδη, Μιχελάκη, Καπερνάρου και Κασιδιάρη. Για την ιστορία και μόνο, η Βουλή ήρε την ασυλία μόνο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία το 2005.
Η δικογραφία που αφορά χρηματισμό του Γιάννη Μιχελάκη, θα διαβιβαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια εν καιρώ. Εκείνο όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μια υπόθεση για την οποία, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc σε δύο τεύχη του (τ. 50 και τ. 61), έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Μία που εμφανίζει τον Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται για να ασκήσει Κοινοβουλευτικό Έλεγχο υπέρ των συμφερόντων του υπόδικου Πάλλη και μια δεύτερη η οποία αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Πάλλη για ενεργητική δωροδοκία στον Μιχελάκη.
Πρόκειται δε για δικογραφία, η οποία θα έπρεπε να έχει διαβαστεί στη Βουλή, καιρό πριν τις 2 Μαΐου -αφού στα χέρια του κ. Αθανασίου βρισκόταν από τον Φεβρουάριο-, κρατήθηκε όμως στο συρτάρι του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος την απέστειλε τελικά, μετά το δημοσίευμα του Hot Doc, κι ενώ την είχε επιστρέψει στον Άρειο Πάγο για δήθεν επανέλεγχο νομιμότητας, πράγμα που δεν είχε δικαίωμα να πράξει, βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο Γιάννη Μιχελάκης, όχι μόνο αρνείται να απαντήσει στο ρεπορτάζ, όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, αλλά διαρρέει μέσω δημοσιογράφων ότι το περιοδικό τον συκοφαντεί, καταθέτει μήνυση και δεν διστάζει να αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «ελπίζει να δει τον κ. Βαξεβάνη στην επόμενη δίκη».
Η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή σχολίασε τη μη εισαγωγή της δικογραφίας του Γιάννη Μιχελάκη τονίζοντας ότι: "ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα δέχεται συνεχώς κτυπήματα κάτω από τη μέση. Οι ομάδες προπαγάνδας των συμβούλων του πρωθυπουργού κατηγορούν σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για να δικαιολογήσουν τις πράξεις μιας κυβέρνησης που στοχοποιεί την ευημερία της Ελληνικής οικογένειας. Όλοι έχουμε ακούσει εύκολα και φτηνά επιχειρήματα ότι όλοι είναι ίδιοι, όλοι είναι κλέφτες και κανένας δεν είναι καλός. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει το στόχο, που δεν είναι άλλος από την αποδόμηση του ελεγκτικού μηχανισμού του Κοινοβουλίου.
Οι Κυβερνητικοί θυμούνται το τεκμήριο αθωότητας μόνο για τον γραμματέα του κόμματος τους, αλλά όχι όταν ψηφίζουν το πειθαρχικό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου μια απλή καταγγελία ατεκμηρίωτη και ανώνυμη μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση. Σε αυτό το κλίμα η εισαγωγή για συζήτηση και ψήφιση μόνο δυο εκ των τεσσάρων δικογραφιών, που είχαν διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές και είχαν εισαχθεί την ίδια μέρα στο κοινοβούλιο, μπορεί να δημιουργήσει σκιές που δεν ταιριάζουν στη Βουλή των Ελλήνων.
Δεν είναι δυνατόν να ρίχνετε λάσπη διακομματικής συγκάλυψης με το επιχείρημα ότι εισάγεται ένας βουλευτής από κάθε κόμμα για να χειραγωγηθεί η αρμόδια επιτροπή και να μην κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε για παζάρι ψήφων απαλλαγής και να μην απαντάμε με πράξεις.
Εάν η δικογραφία του κ. Μιχελάκη ήρθε την ίδια μέρα με αυτές του κ. Καπερνάρου και Γεωργιάδη οφείλει να εισαχθεί την ίδια μέρα στην ολομέλεια όχι γιατί το Κοινοβούλιο απολογείται, αλλά γιατί δεν μπορεί να μην ρίχνει άπλετο φως στις σκιές".
Από το koutipandoras
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_955.html

Απαράδεκτη η αντίδραση των 28 στις τουρκικές παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου - Καμία καταδίκη

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΤΥΠΕΙΟΝ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΒΑΡΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ Η Ε.Ε. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ  Η ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ , ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ . ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΛΛΑ  ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΓΟΙ , ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ , ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ. ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΑΡΙΟΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ;
ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ  ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΟΥ ΤΗΣ  ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΙΑ(ΑΤΤΙΛΑΣ, ΧΟΥΝΤΑ, ΙΜΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ κλπ) ΟΛΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΒΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
 
 
Απαράδεκτη η αντίδραση των 28 για την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής ΑΟΖ.
Στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, δεν σημειώνεται καμιά καταδίκη της Τουρκίας για τις αυθαιρεσίες της, ενώ διατυπώνονται μόνο αοριστολογίες περί «σεβασμού» των κυραρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και «ανησυχία» για τις εξελίξεις.
ΠΑράλληλα σημειώνεται  πως υπό τις συνθήκες είναι «περισσότερο σημαντικό από ποτέ να εξευρεθεί μια συνολική λύση για την Κύπρο, προς όφελος όλων των Κυπρίων». Με άλλα λόγια ξεχνάμε την κατάφωρη παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ ζητώντας μόνο συνολική λύση δηλαδή μοίρασμα των κοιτασμάτων.
Το θέμα της Κύπρου εντάχθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών της Συνόδου κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, με αφορμή την αμφισβήτηση από μέρους της Τουρκίας των δικαιωμάτων της Κύπρου στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Μάλιστα, χθες Τετάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου έριξε λάδι στη φωτιά των τουρκικών προκλήσεων, λέγοντας πως το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros, που έχει εισέλθει στην κυπριακή ΑΟΖ, «θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».
Μάλιστα, έκανε αναφορά και στα περί δύο κρατών, σημειώνοντας πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν δικαίωμα στις φυσικές αυτές πηγές που βρέθηκαν στον Νότο, τότε πρέπει να συζητηθεί το σενάριο των δύο κρατών.
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/10/28.html?zx=16ad2e0d4e3f261

Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο.

Φ ίλοι μας, η κατάστασή μας αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:
1) Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, για το οποίο εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα διαχειριστεί το θέμα, σύμφωνα με τη θέση που πρεσβεύει ο καθένας μας.
2) Έχουμε ένα ενιαίο (και όχι εθνικό) νόμισμα, μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για το οποίο...
και πάλι εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αντίστοιχα κόμματα που προτείνουν μέσα ή έξω από το ευρώ, ανάλογα με τα πιστεύω μας.
3) Υπάρχουν απειλές από Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, για τις οποίες επίσης εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσει την ειρήνη και θα προασπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.
4) Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, έτσι όπως ήμασταν, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Όμως οι αλλαγές που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή από το σύστημα, επιβάλλονται μονόπλευρα σε βάρος μόνο ημών των απλών πολιτών και όχι και σε βάρος της (βασικά υπεύθυνης) πολιτικοοικονομικής συστημικής ολιγαρχίας.
Εδώ φυσικά, όχι μόνο μπορούμε, αλλά έχουμε δικαίωμα και καθήκον να επέμβουμε με κάθε τρόπο και όχι μόνο ψηφίζοντας απλά κάποιο κόμμα από το πολιτικό σύστημα. Εδώ η κοινωνική βάση πρέπει να επέμβει, αν δεν θέλει να συνεχίσει να παραμένει στο περιθώριο, από το οποίο μόνο ζημιωμένη θα βγει. Δεν πρέπει να πληρώσουν μόνο οι απλοί άνθρωποι την κρίση, αλλά η υπεύθυνη ολιγαρχία. Το αντιμνημονιακό κομματικό μέτωπο δεν κατάφερε να επιτύχει τίποτα, ούτε είχε πειστικές εναλλακτικές λύσεις  και στην ουσία διαλύθηκε.
Τώρα, πρέπει να ενωθούν σε ένα μέτωπο, όλες οι αντισυστημικές κινήσεις και απλοί πολίτες, πάνω στο κοινό αίτημα να γίνουν αλλαγές, όχι μόνο προς την πλευρά των πολιτών, αλλά και προς την πλευρά του ολιγαρχικού συστήματος. Εδώ πρέπει να επικεντρωθούμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Και το μπορούμε, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε.
Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο.
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_908.html

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Την ίδια στιγμή υπέγραψε συμβόλαια με τα οποία μίσθωσε τα ξεπουλημένα ακίνητα από τους νέους τους ιδιοκτήτες, για 30 χρόνια και έναντι συνολικού ποσού ενοικίων ύψους 600 εκ. ευρώ.

Αυτή η "θαυμάσια" εμπορική συμφωνία από τους "σωτήρες" της πατρίδας μας, η οποία κατέστησε μέσα σε μια νύχτα την Ελλάδα φτωχότερη κατά...
ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων φιλέτων, και ταυτόχρονα της φόρεσε ένα καινούριο φέσι υψους 600 εκ. ευρώ, δε συνιστά λαθεμένη πολιτική πράξη αλλά κακούργημα, έγκλημα συνειδητό σε βάρος της ίδιας της πατρίδας, για το οποίο θα έπρεπε ήδη από το επόμενο πρωί να είχαν διαταχθεί συλλήψεις.

Ποιά δικαιοσύνη όμως να διατάξει τα προβλεπόμενα??? Εκείνη που έκρινε ως "συνταγματικό" το έγκλημα της εθνικής προδοσίας???

Δείτε τώρα και στη συνέχεια του ρεπορτάζ, την κατάντια του κράτους την εξουσία του οποίου σφετερίζονται οι πρωτεργάτες αυτού του εθνικού εγκλήματος, από ρεπορτάζ του tvxs.
Τα κτίρια που ήταν στην κυριότητα του δημοσίου, πουλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες, από τους οποίους το δημόσιο τα νοίκιασε με την υποχρέωση να τα συντηρεί! Τα έσοδα από τις πωλήσεις πήγαν κατ' ευθείαν στους δανειστές και τώρα το Υπουργείο Οικονομικών, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα για τα μίσθια.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν στους διαδρόμους των Υπουργείων εκπρόσωποι τραπεζών ζητώντας να πληρωθούν τα ενοίκια, που θα ξεκινούσαν να καταβάλλονται τον Μάϊο, για τα 28 ακίνητα που πούλησε η κυβέρνηση. Τα ενοίκια αυτά ανέρχονται σε 600 εκατομμύρια ευρώ, αφού η σύμβαση είναι 20ετής με 30 εκατ. ευρώ ετήσιο μίσθιο.
«Μέχρι και πρόσφατα τα ενοίκια δεν πληρώνονταν, αφού το κόστος αυτό δεν προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους ούτε από το μεσοπρόθεσμο 2014-2018».

Η κυβέρνηση φέρεται να εξέταζε να πληρώσει τα ενοίκια από τα αποθέματα που έχει, αλλά αυτή η λύση δεν προχώρησε αφού τα ποσά αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τακτικές πληρωμές.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πούλησε τα 28 ακίνητα* προς 261,31 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 960 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό των δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για τα εξής ακίνητα:
Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)
Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Παιδείας
Γενικό Χημείο του Κράτους
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)
Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής
Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
ΔΟΥ Ξάνθης (A&B)
Χημείο Ξάνθης
A' ΔΟΥ Αθηνών
ΙZ ΔΟΥ Αθηνών
B' ΔΟΥ Κορίνθου
B' ΔΟΥ Χαλκίδας
ΔΟΥ Σταυρούπολης
ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
ΔΟΥ Παλλήνης
IΘ' ΔΟΥ Αθηνών
ΔΟΥ Γλυφάδας
ΔΟΥ Χολαργού
ΔΟΥ Κηφισιάς
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1526.html

Κλίμα έντασης πέριξ του Καστελόριζου από τον τουρκικό στόλο

AOZ GZ[2]
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγω για επικείμενη ανακήρυξη κοινής ΑΟΖ ( Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου)

Οι τούρκοι ενεργούν βάση σχεδίου, όπως σημειώνουμε στο  Pentapostagma.gr, έχοντας ως προφανή λόγω την δημιουργία έντασης, πιθαν΄ν για να εξάγουν δικά τους προβλήματα .  Από χθες το πρωί αποστέλλουν συνεχώς  πολεμικά πλοία στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδόν δίπλα από την περιοχή της ελληνικής άσκησης έρευνας-διάσωσης.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επίκειται την 10 Νοεμβρίου, η ανακήρυξη  κοινής ΑΟΖ,  Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου, και αυτήν την στιγμή οι τούρκοι προσπαθούν να την μπλοκάρουν πάση θυσία. Η πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη , αλλά αποτελεί ένα από πολλά σενάρια που διακινούνται τελευταία από διάφορες πηγές. Η συγκεκριμένα πληροφορία ακούστηκε σε δελτίο ειδήσεων  του τηλεοπτικού σταθμού Extra Chanel  .
Το πραγματικό αίνιγμα όμως στην όλη τουρκική πολεμική κινητοποίηση,  είναι η «δυσαναλογία» του αριθμού των τουρκικών μονάδων  επιφανείας, «που βγάζει μάτια», ότι δεν ανταποκρίνεται στο είδος της άσκηση , αλλά μας προτρέπει να σκεφτούμε  κάτι πιο «μεγάλο».
Όλη την ημέρα, αριθμός τουρκικών  σκαφών επιφανείας 2 φρεγάτες O.H.Perry, 1 φρεγάτα ΜΕΚΟ-200ΤΝ και 1 κορβέτα,   αλλά και πυραυλάκατοι, όπως και 2 υποβρύχια  Τype 209/1400, τα οποία  απέπλευσαν από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ),  βρίσκονται μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών.
Επίσης πάλι σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ , το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, σχεδόν όλη την ημέρα δείχνει τα τουρκικά πολεμικά, να πραγματοποιούν άσκηση στο Καστελόριζο, ανασύροντας στην μνήμη μας την τουρκική τακτική που ακολουθήθηκε τις «ημέρες  των Ιμίων».
Δεν γνωρίζουμε εάν αληθεύει το σενάριο περί πιθανής ανακήρυξης ΑΟΖ, Ελλάδας , Ισραήλ και Κύπρου, αλλά κάτι τέτοιο εάν πραγματοποιούνταν θα «απέκοπτε » την Τουρκία από την περιοχή μια για πάντα. Ευχόμενα με την βοήθεια του θεού να γίνει πράξη, μια τέτοια κίνηση , που θα προσδώσει πολλά πλεονεκτήματα στην  χώρα μας.
Με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Extra Chanel

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!!!! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!!!!

Δυστυχώς αλλά η χώρα μας, πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν τριπλό εφιάλτη...

Και πριν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό τον τριπλό εφιάλτη, η απάντηση στο ερώτημα που ακολουθεί, είναι μοιραίο να βάλει τη δική της ανεξίτηλη σφραγίδα, στις εξελίξεις που έρχονται, και που όλα δείχνουν πως θα είναι εφιαλτικές: 
"Στις δύσκολες μέρες που ξημερώνουν, αλλά και στις γκαστρωμένες νύχτες  που ξεκινούν κάθε σούρουπο, ποιοι είναι αυτοί που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας???" - Το έχουμε αναλογιστεί???
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αποκαθήλωσαν τους πυλώνες του επικίνδυνου παραμυθιού, πάνω στο οποίο στήριξε την ύπαρξή του ο σύγχρονος δωσιλογισμός και η ελληνόφωνη ρουφιανιά που σφετερίζεται την πολιτική εξουσία στον τόπο.
  • Το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πάνω στο οποίο μεγαλούργησε η φαφλατάδικη κενολογία αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική και τις συμμαχίες της στα πλαίσια αυτής της επιλογής, κατέρρευσε με πάταγο. Τα Βαλκάνια στα οποία φιλοδόξησαν μικρομέγαλοι πολιτικοί τενεκέδες να... αναγορευτούν σε ταγούς των πολιτικών αλλαγών, εκδικούνται με το δικό τους αμείλικτο τρόπο την έλλειψη εθνικής στρατηγικής και την επικίνδυνη απερισκεψία τους.
Ο αλβανικός εθνικισμός μετά τον επικίνδυνο εναγκαλισμό του με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και την προκλητική στήριξη από το νέο-οθωμανικό δίδυμο στα πλαίσια της Βαλκανικής του γεωστρατηγικής, απειλεί πλέον ανοικτά τα βόρεια σύνορα της χώρας, και τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στο Βελιγράδι, δεν είναι παρά ένα προπομπός για κείνα που ετοιμάζουν οι συμμορίες των ισλαμοκατσαπλιάδων με τα βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα.
  • Η ταυτότητα των «φίλων και συμμάχων» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ιδεώδους, αποδείχτηκε πλαστή. Οι μάσκες κατέπεσαν μπρός στο δέλεαρ που συνιστά για όλους αυτούς η ύπαρξη μιας προσκυνημένης και δουλόφρονος πολιτικής ηγεσίας, και εν μια νυκτί απέδειξαν πως η Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζεται από κανέναν ως εταίρος ισότιμος, αλλά ως ένα οικόπεδο ευκαιρίας, και πήραν θέση για την τελική τους έφοδο, προκειμένου ν κουρσέψουν και την τελευταία του σπιθαμή.
Το πολυδιαφημισμένο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, αναδεικνύεται πλέον σε ρωμαϊκή αρένα για τον Ελληνισμό, και οι ακριβοπληρωμένοι ηγέτες του, προφυλαγμένοι μέσα σε ένα ιδιότυπο νομικό και πολιτικό πολιτισμό που οι ίδιοι δημιούργησαν, λειτούργησαν ως επικίνδυνη Πέμπτη φάλαγγα με θύματα τόσο την Ελληνική κοινωνία όσο και αυτήν ακόμη την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Οι «πολύτιμοι σύμμαχοί» μας, αφού πρώτα διέπρεψαν ως αδίστακτοι εκβιαστές ενός ολόκληρου λαού, σήμερα που απέναντι στον Ελληνισμό ορθώνεται μια απροκάλυπτη γεωπολιτική απειλή, σφυρίζουν αδιάφορα ή – ακόμη χειρότερα – συμπαρατάσσονται ανοικτά με το μέρος του αντιπάλου.
  • Το προδοτικό παραμύθι της «Ελληνοτουρκικής φιλίας» είναι ο τρίτος πυλώνας που αποκαθηλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, και οι προειδοποιήσεις για τις οποίες έγκαιρα είχαμε μιλήσει, επιβεβαιώνονται πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο.
Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο τείνουν να καταστούν ανεξέλεγκτες… Το βλέμμα της στρατοκρατικής τουρκικής διοίκησης, είναι πλέον απροκάλυπτα στραμμένο προς την Ελλάδα… Οι «σύμμαχοι και φίλοι» μας μένουν προκλητικά απαθείς έως και εχθρικά διακείμενοι απέναντι σε μια Ελλάδα που τη διοικούν άβουλες Φιλιππινέζες… 
Και μια συμμορία φοβικών και ανίκανων, επιμένει να αρκείται σε ετεροχρονισμένα διαγγέλματα νουθεσίας του αφυπνισμένου θεριού, εξασφαλίζοντάς του την απαραίτητη πίστωση χρόνου για την επιχειρησιακή και επικοινωνιακή του προετοιμασία.
Έτσι η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο,βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν τριπλό εφιάλτη:
  • Με το τόξο του νέο-οθωμανικού ισλαμοφασισμού να ετοιμάζεται πυρετωδώς για το γεωπολιτικό της στραγγαλισμό από τα βόρεια σύνορά της...
  • Με την τουρκική στρατοκρατία να οδηγεί το σκηνικό των προκλήσεων σε σημείο που δε θα είναι πλέον εύκολο να τον αναστρέψει ούτε η ίδια….
  • Με συμμάχους ανύπαρκτους και απρόθυμους να τη στηρίξουν μέσα από την πολυδιαφημισμένη φυσική της γεωπολιτική δεξαμενή, με ακυρωμένες τις λοιπές διεθνείς συμμαχίες της, και με μηδενική στρατηγική επείγουσας αναπλήρωσης αυτού του κενού.
Και μέσα σ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό…
  • Στο τιμόνι της χώρας, βρίσκεται ένας ξοφλημένος πρωθυπουργός, που αντί να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των επιτελείων, επέλεξε να χαριεντίζεται με τουςατζέντηδες τουτουρισμού στο πλευρό της Κεφαλογιάννη «πουλώντας» ανάπτυξη και λοιπές ανούσιες φλυαρίες…
  • Στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής, βρίσκεται μια επικίνδυνη εγωπαθής πολιτική φιγούρα, βγαλμένη από τα σπλάχνα της μήτρας που γέννησε τις μαριονέτες των Ιμίων. Ένας αδίστακτος πεμπτοφαλαγγίτης του Ελληνισμού, που μόλις ένα μήνα πριν στοχοποιούσε και πάντως εγκατέλειπε την Κύπρο, βορά στα σχέδια της τουρκικής στρατηγικής. Ο μοναδικός ίσως ελληνόφωνος πολιτικός μετά τη δικτατορία, που τόλμησε να κάνει διάβημα απέναντι στην Κύπρο για το καταχέριασμα που δέχτηκε για τη στάση του από την Ελληνοκύπρια ευρωβουλευτή Ε. Θεοχάρους. Ένας πολιτικός που δεν κατάλαβε (ή που αρνήθηκε να καταλάβει) το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε με τους νεοναζί του Κιέβου… Την άθλια στάση που υιοθέτησε, σε βάρος του αγωνιζόμενου περήφανου Συριακού λαού.
Μιλάμε για τον άνθρωπο που καμαρώνει στη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού των Εξωτερικών, που δεν κατάλαβε το επικίνδυνο παιχνίδι του Αλβανικού εθνικισμού στο Βελιγράδι… 
Για τον άνθρωπο που επί της ουσίας σιώπησε μετά το δολοφονικό πλιάτσικο που εξαπέλυσαν οι Αλβανοί κατσαπλιάδες στα Βορειοηπειρώτικα χωριά…
Μιλάμε για τον άνθρωπο που επέλεξε να κρυφτεί αναθέτοντας στον κ. Κούτρα να απαντά στις προκλήσεις που ο Ερντογάν προσωπικά αποτολμούσε σε βάρος της Κύπρου και της χώρας. Και τέλος…
  • Στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής άμυνας βρίσκεται ένας υπό προθεσμίαν υπουργός και εν αναμονή επίτροπος, τη στιγμή που η φωτιά στο Αιγαίο ανάβει επικίνδυνα, απέναντι σε μια Τουρκία που προφανώς δε βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές και είναι αμείλικτο…
Στις δύσκολες μέρες που ξημερώνουν και στις γκαστρωμένες νύχτες  που ξεκινούν κάθε σούρουπο, ποιοι είναι αυτοί που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας???
  • Είναι δυνατόν οι τύχες της χώρας μας να έχουν αφεθεί στα χέρια απερίσκεπτων και ολίγιστων και όλοι εμείς να μην κάνουμε κάτι???
  • Είναι δυνατόν να μην καθίσταται άμεσα πάνδημο αίτημα, η άμεση απομάκρυνση της επικίνδυνης πολιτικής φιγούρας από το τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής???
  • Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να μην απαιτούμε την άμεση συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ικανού να αναλάβει – πριν να είναι αργά – τη διαχείριση της υποβόσκουσας κρίσης???
Τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι ρητορικά…
Ίσως είναι μια ύστατη έκκληση, που θα πρέπει να συνεγείρει και να αφυπνίσει μια κοινωνία που παραδέρνει στη μακαριότητα. Μια κοινωνία που οφείλει να ανατρέψει άμεσα τους ολίγιστους και επικίνδυνους που σφετερίζονται την πολιτική εξουσία, πριν ηχήσουν οι σειρήνες, γιατί τότε πλέον θα είναι αργά…

ellinikoforoum.blogspot.gr

ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΙ!!! ΦΥΛΑΚΤΗΡΙΟΙ!!! ΕΠΑΟΙΔΟΙ!!! ΝΤΙΚΡ!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΙ ΟΜΠΕΑ!!! [ΒΙΝΤΕΟ] ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!


Γράφει η Μαρία Τουφεξή

ΕΒΡΑΙΟΙ!!!ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ
ΜΟΔΑΣ!!!ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!!ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΩ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!
ΤΑ ΚΥΡΙΩΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΩΝ!!!
ΜΑΓΙΚΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

1]ΜΑΝΤΕΙΣ
Είναι αυτοί που με την παλάμη ή θυσίες και άλλα σημεία προβλέπουν τα μέλλοντα.
 
2]ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΙ
Είναι οι γηραιότεροι,σεβασμιότεροι και σοφότεροι των μάντεων.
 
3]ΝΕΦΟΔΙΩΚΤΕΣ
Είναι αυτοί που παρατηρούν το σχήμα των νεφών και αναλόγως προβλέπουν το μέλλον,διώχνουν
επίσης τα νέφη με την βοήθεια των δαιμόνων για να μη βρέξει σε κάποιο μέρος και το στέλνουν αλλού.

4]ΓΗΤΕΥΤΕΣ
Είναι αυτοί που κάνουν δαιμονικές επικλήσεις,επωδές και ξόρκια.
 
5]ΓΟΗΤΕΣ
Θρηνούν γοερά πάνω από μνήματα,επικαλούμενοι τους δαίμονες για να παραλύσουν κάποιον ισόβια
ή να τον τυφλώσουν ή να τον κουφάνουν και έχουν την δύναμη να βγάζουν νεκρούς από τον Άδη.
 
6]ΦΥΛΑΚΤΗΡΙΟΙ
Φιάχνουν φυλαχτά,τα τυλίγουν με μεταξωτή κλωστή και γράφουν μέσα επικλήσεις δαιμόνων.
 
7]ΜΑΓΟΙ
Οι επικαλούμενοι δαίμονες που τους υπηρετούν για να δένουν ανθρώπους ή ακόμη και να τους
θανατώνουν άν τους ζητηθεί από τον πελάτη.
 
8]ΕΠΑΟΙΔΟΙ
Τραβούν τους δαίμονες με επωδές και καλέσματα,δένουν τους λύκους,πιάνουν τα φίδια με τα χέρια τους χωρίς να τους δαγκώνουν και δένουν τα παντρεμένα ζευγάρια.
 
9]ΦΑΡΜΑΚΟΙ
Η δύναμη τους είναι τρομακτικοί αφού μπορούν να κατασκευάζουν φαρμακερά ποτά,για να θανατώσουν κάποιον,ή να σκοτίσουν τον εγκέφαλο του και να τον ελέγχουν στο έπακρο,ή να ελκύσουν την  αγάπη κάποιου που θα ερωτευτεί όποιον θέλουν αυτοί!
Όλοι αυτοί πιστεύουν στον Σατανά και ελέγχονται απο αυτόν.
 
10]ΤΟ ΝΤΙΚΡ
Είναι μια τεχνική έκστασης που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές και την επιτυγχάνουν με την πλήρη παράδοση του ''εγώ''στο όνομα του Αλλάχ.Αυτοί που το επιτυγχάνουν ονομάζονται Σούφι και η διδασκαλία τους Σουφισμός.
Έχουμε δηλαδή εδώ να κάνουμε με ένα απελπιστικό κόσμο ειδώλων μέσα στον οποίο αναπόφευκτα
χανόμαστε,εκμηδενιζόμαστε ως προσωπικότητες.Δαιμονική απελπισία βασιλεύει.
 
11]ΌΜΠΕΑ
Το χειρότερο είδος μαγείας που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη γή!!!
Οι μάγοι του Όμπεα είναι οι πιο ισχυροί στον κόσμο!!!Έχουν την δυνατότητα να κάνουν τα θύματα τους ζωντανούς νεκρούς,δηλαδή ''Ζόμπι''!!!Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι σκόνη που μπορεί να ''χτυπήσει''τα θύματα τους μέσω του αέρα,ή υγρό που μπορεί να μεταδοθεί μέσω της βροχής ή ακόμη
και σε ποτάμι, θαλασσα και στο νερό που πίνουμε!!!Επίσης μπορεί κάποιος μάγος του Όμπεα,όταν είναι άτομο υπεράνω υποψίας να μας μολύνει χαρίζοντας μας κι ένα άρωμα!!!
Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από Όμπεα δέν έχουν δική τους βούληση!!Λειτουργούν κατά την θέληση και τα συμφέροντα αυτών που τους έχουν μολύνει!!!Μπορεί να σκοτώσουν πολύ εύκολα αν τους διατάξουν οι ''Εντολοδόχοι'' του Όμπεα.Οι ίδιοι βέβαια δεν το καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι η ζωή τους συνεχίζεται φυσιολογικά!!!Δέν πιστεύουν καν ότι θα μπορούσε να  είναι αλήθεια κάτι τέτοιο!!!Κι όμως μπορεί να γίνουν δολοφόνοι,κλέφτες,ή να βρίσκονται σε μία στάση αδράνειας που
καταστρέφει την προσωπική τους ζωή και όχι μόνο!!!
Μεταμορφώνονται σε φυτά κυριολεκτικά ''Ζόμπι'',
Όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη γή τα τελευταία χρόνια,δεν είναι τυχαία!!!
Ψεκασμοί[βλέπε Όμπεα''].Σκόνη από την ''Αφρική''μεταλλαγμένα τρόφιμα,γενόσιμα φάρμακα,
δημιουργούν ασφυκτικό περιορισμό της σκέψης και της δράσης των ανθρώπων,μέσα σε πλαίσια
αυστηρής μυστικότητας!Είναι η τακτική των σατανιστών,μασόνων και μαύρων μάγων!
Άλλωστε το λεξιλόγιο και τα μυστικά σύμβολα των μασονικών ''κλεστών''σωματείων-συνεχνιών των
χτιστών[masson=χτίστης,τέκτονας]είναι δανεισμένο από τον Εβραικό αποκρυφισμό!
Οι Εβραίοι προωθούν την πανθρησκειακή χοάνη της Νέας Εποχής.Θέλουν πάση θυσία την μείωση
του παγκόσμιου πληθυσμού και έχουν διεισδύσει σε όλες τις χώρες του πλανήτη,άλωσαν τους
υψηλούς θώκους της πολιτικής και της εξουσίας!
Είναι γνωστό κι ας μην εθελοτυφλούμε,ότι στην Ελλάδα  δρούν πολλές αιρετικές,αποκρυφιστικές
ομάδες και σύλλογοι,οι οποίες χρησιμοποιούν διάφορα προσωπεία για να παγιδέψουν κυρίως άτομα
άνεργα,απογοητευμένα,ναρκομανείς,άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και βρίσκονται σε πένθος,άρα είναι ευάλωτα και εύκολη ''λεία'' για τα σχέδια τους!!!
Επίσης διείσδυσαν και ελέγχουν τις δημοκρατικές και κρατικές δομές εκμεταλευόμενοι τον όρο
''ανθρώπινα δικαιώματα'''
Με την ιδεολογική διαστροφή τουςπαραχαράσσουν τις αξίες,τα υγιή στοιχεία και τις αρχές του προσώπου,της οικογένειαςκαι της κοινωνίας.
Έτσι οι Εβραίοι,μέσω του Σατανισμού-Αποκρυφισμού-Μαγείας-Μασονίας τα οποία προώθησαν ώς
μόδα όπως τονίσαμε πιό πάνω μέσω κιν/κών ταινιών,προσώπων ειδώλων της μουσικής που η νεολαία τους μιμείται δυστυχώς,κατάφεραν αυτήν την στιγμή να έχουν τον πλήρη έλεγχο του
πλανήτη γή απ΄άκρη σ΄άκρη!!!
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!!
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΜΠΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ  ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΩΣ Ο ''ΜΕΓΑΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ''
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ!!! ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ 666!!!
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ!!!
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/10/blog-post_191.html

Χασαποταβέρνα "Η ωραία Αμφίπολις"

Μαθαίνουμε ότι στον Δήμο της Αμφίπολης έχουν κατατεθεί ήδη τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις για λειτουργία επιχειρήσεων πέριξ του τάφου. Λογικό. Ο τάφος είναι μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, χιλιάδες τουρίστες θα συρρεύσουν, αναπόφευκτη η αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, τα ξενοδοχεία, τα ιδιωτικά μουσεία, οι περιηγητικές λέσχες, οι γκαλερί με έργα τέχνης. Αμ δε. Οι τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις αφορούν αποκλειστικά ταβέρνες, σουβλατζίδικα και καντίνες, α ρε αθάνατε νεοέλληνα, που βλέπεις Καρυάτιδα και σκέφτεσαι ενστικτωδώς μπούτια στη σούβλα.
Σκεφτείτε τι έχει να συμβεί αν γίνουν δεκτές οι τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις. Θα έχουμε στη μέση το ένδοξο ταφικό μνημείο και γύρω - γύρω έναν απέραντο ταβερνοχώρο. Σούβλες, ψησταριές, τσίκνα, σφάγια στα τσιγκέλια, κουδούνες, φωνές από κράχτες που, αντί για φουστανέλες, θα φοράνε χλαμύδες και...
θα κραδαίνουν σάρισες, τα εξάμετρα φονικά δόρατα που κρατούσαν οι στρατιώτες του Αλέξανδρου. «Κουτούκι ο γερο - Φίλιππας», «Κοσμικό Κέντρο η Ευεπίφορη Ολυμπιάς», «Χοτ Ντογκ ο τρυφερός Βουκεφάλας». Θα φαγωθεί πολύς Βουκεφάλας εντός και πέριξ της Αμφιπόλεως, φυλάξτε τα αλογατάκια σας εκεί εις τας Σέρρας, γιατί δεν θα μείνει ούτε πέταλο.
Δεν είναι μόνο οι ταβέρνες, είναι και η παραοικονομία που θα ξεφυτρώσει από δίπλα. Μαλλί της γριάς, φιστίκια - «έλα ο Τσακακτσούκας»- καρπούζια, κοκκινόχωμα, καρέκλες -«ελάτε, μαντάμ, έχω τον θρόνο του Φιλίππου με πέντε ευρώ σε πλαστικό και με είκοσι ευρώ σε ελενίτ». Και βέβαια αγαλματάκια, χιλιάδες αγαλματάκια, τσολιάδες -οι τσολιάδες είναι παντού, ακόμη και στους μακεδονικούς τάφους- μικροί Αλέξανδροι, μεσαίοι Αλέξανδροι, μεγάλοι Αλέξανδροι, Βουκεφάλες με κάρο, Βουκεφάλες σκέτοι, Αριστοτέληδες, αλλά και Πλάτωνες για να μην πάρουν αέρα τα μυαλά του Σταγειρίτη. Τη μεγαλύτερη θραύση θα την κάνουν τα αγαλματάκια της Παναγιωταρέα με τη λευκή φράντζα, διότι εδώ στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, τους τάφους μας εκπροσωπεί η Παναγιωταρέα.
Λυπάμαι προκαταβολικώς τους άμοιρους τουρίστες που θα έρθουν από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βομβάη, το Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Σίδνεϊ για να δουν από κοντά τον περιλάλητο τάφο της Αμφιπόλεως. Για να φτάσουν στο μνημείο, θα πρέπει πρώτα να φάνε γαρδούμπα, κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, τηγανόψωμο, τζατζίκι, τυροκαφτερή, να πιουν τσίπουρο, ούζο, ρετσίνα, σαλέπι, να αναπνεύσουν οκάδες τσίκνας και στο τέλος να φάνε και μία στον πισινό από τη σάρισα του κράχτη. Οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια νωρίς κι όσοι γενναίοι καταφέρουν να φτάσουν στον τάφο θα είναι τόσο ξεθεωμένοι από την κάπνα, το αλκοόλ και τη χοληστερίνη που δεν θα βλέπουν την τύφλα τους. Οι γεροντότεροι εξ αυτών θα πουν «δεν πάει στο διάολο, αφού βρέθηκα σε τάφο, ας κλείσω εδώ τα βασανισμένα μάτια μου, που να τρέχω πίσω στο Λος Άντζελες». Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
Φοβούμαι ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός θα υπερισχύσει τελικώς του αρχαίου και ότι ο Ιστορικός του Μέλλοντος θα γράψει κάποτε τα εξής: «Η Αμφίπολη είναι περιοχή του Νομού Σερρών που φημίζεται για το κοκορέτσι της».
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi
Γρέκι: Η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον Βηματοδότη ότι στον Δήμο της Αμφίπολης έχουν κατατεθεί ήδη τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις για λειτουργία επιχειρήσεων πέριξ του τάφου σύμφωνα με το Δήμαρχο Αμφίπολης δεν αληθεύει καθώς ο  αριθμός των αιτήσεων που έχει υποβληθεί είναι μονοψήφιος (8).
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_578.html

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΔΗΛΩΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!! ΑΠΑΙΤΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

          Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος και ηγέτης της νέας Ρωσίας, ακολουθεί εδώ και 15 χρόνια (από τότε δηλ. που ανέλαβε την εξουσία στην πατρίδα του) συγκεκριμένο σχεδιασμό: πρώτα, εσωτερική ανασυγκρότηση της Ρωσίας και αμέσως μετά, δημιουργία μίας νέας («μίνι») Σοβιετικής Ένωσης! Ένας σχεδιασμός που, μέχρι στιγμής, έχει δώσει καρπούς και ήδη μετέτρεψε την αχανή ευρασιατική δύναμη της Ρωσίας από τον «μεγάλο ασθενή» της δεκαετίας του 1990 σε παγκόσμια εκ νέου υπερδύναμη...
          Ο Πούτιν ανέλαβε πρωθυπουργός της Ρωσίας, με πρόταση του τότε προέδρου Μπορίς Γέλτσιν, το καλοκαίρι του 1999. Έως τότε όλοι οι πρωθυπουργού της Ρωσίας ήταν απλές «μαριονέτες» στα χέρια του αλκοολικού ηγετίσκου, που βύθισε τη Ρωσία στο χάος της μετακομμουνιστικής εποχής... Όμως ο Πούτιν ΔΕΝ ήταν καθόλου υποχείριο του μέθυσου, όπως αποδείχτηκε! Τελείως ξαφνικά, στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 (λίγο πριν το περίφημο «Millennium»), πραγματοποίησε μαλακό πραξικόπημα και ανέτρεψε τον Γέλτσιν, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την προεδρία της χώρας!... Παρέδωσε «προνουντσιαμέντο» στον Γέλτσιν με την εξής πρόταση: «Μου παραδίδεις τώρα την προεδρία, αναίμακτα, και θα έχεις πλήρη αμνήστευση για τα εγκλήματά σου κατά του ρωσικού λαού»! Ο Γέλτσιν αποδέχτηκε τον εκβιασμό και μέχρι τον θάνατό του, τον Απρίλιο του 2007, έζησε χωρίς να κινηθεί η δικαιοσύνη εναντίον του για όσα ανομήματα διέπραξε...
          Η πρώτη φάση του πουτινικού σχεδίου ήταν η εσωτερική ανασυγκρότηση της ρωσικής κοινωνίας, που την είχαν διαλύσει η «Περεστρόικα» του «Αντίχριστου» Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (με το σημάδι του Θηρίου επί της κεφαλής του) και η «θεραπεία-σοκ» των Γκαϊντάρ-Τσουμπάις τη δεκαετία του 1990... Πράγματι, ο Πούτιν μπόρεσε μέσα σε λίγα χρόνια να εκκαθαρίσει τη ρωσική μαφία (τους «ολιγάρχες» του πλούτου Χαζαροεβραίους καπιταλιστές), η οποία απομυζούσε σε βάρος του ρωσικού έθνους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης εναντίον του: μόνο μέσα σε 1,5 μήνα, το 2006, δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια και δηλητηριάστηκε ο πράκτορας Αλεξάντρ Λιντβινένκο...
          Δεύτερη φάση του σχεδίου του Πούτιν είναι η δημιουργία μίας καινούριας ΕΣΣΔ. Η φάση αυτή ξεκίνησε ήδη! Οι αντιρώσοι Ουκρανοί προσπάθησαν τον Φεβρουάριο του 2014 να επαναλάβουν την περιβόητη «πορτοκαλί επανάσταση» του 2004, όταν ο παραμορφωμένος Βίκτορ Γιούστσενκο (δηλητηριασμένος από την KGB) κατάφερε και έριξε, για βραχύ όμως χρονικό διάστημα, τη φίλα διακείμενη προς τη Μόσχα κυβέρνηση του Κιέβου. Δέκα χρόνια μετά οι φιλοδυτικοί Ουκρανοί, με επικεφαλής τη Γιούλια Τιμοσένκο, συμμάχησαν με τους νεοναζί-υπερεθνικιστές του «Δεξιού Τομέα», έχοντας ως κοινό στόχο να διώξουν κάθε ρωσική επιρροή από την πατρίδα τους και να προσαρτήσουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και τη Δύση! Ανέτρεψαν τη φιλορωσική κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς...
          Τη φορά όμως αυτή... η Ρωσία του Πούτιν ΔΕΝ «έπαιζε»! Όχι μόνο δεν έμεινε «θεατής» στα γεγονότα, αλλά εισέβαλλε με τα στρατεύματά της σε ουκρανικά εδάφη!!! Έτσι, ήδη τον Μάρτιο του 2014, η χερσόνησος της Κριμαίας (αρχαία Ταυρική) ανακήρυξε με δημοψήφισμα που αναγνώρισε μόνο η Ρωσία την ανεξαρτησία της, ενώ αργότερα και σταδιακά οι ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας αυτοανακηρύχθηκαν σε Νοβορωσία (Νέα Ρωσία)!... Οι κινήσεις αυτές του μεγάλου σκακιστή Πούτιν προκάλεσαν σοκ στη Δύση, η οποία ακόμη και σήμερα δεν ξέρει πώς να αντιδράσει...
          Όπως λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2013, στο θέμα της Συρίας, έτσι και τώρα ο Πούτιν βγαίνει ουσιαστικός νικητής από την ψυχρή σύγκρουση Δύσης-Ανατολής στο θέμα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα για μια ακόμη φορά υποχωρούν... Και ασφαλώς στόχος της Ρωσίας είναι η έξοδος στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, εφόσον ήδη έχει μπορέσει και αποκτήσει τις αναγκαίες γι’ αυτή βάσεις στον Εύξεινο Πόντο που προσφέρει ο έλεγχος της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας. Όπως έχουμε επανειλημμένως γράψει, δύο μόνο λύσεις απομένουν: α) η συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία («Νέα Γιάλτα») για μοίρασμα της Μεσογείου σε δύο σφαίρες επιρροής, δηλ. αμερικανική από Γιβραλτάρ έως Αδριατική και ρωσική από Ιόνιο έως Μέση Ανατολή ή β) ένοπλη σύρραξη πάνω απ’ τη Μεσόγειο, που όμως θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων, κάτι που θα απειλήσει με απίστευτο ολοκαύτωμα τον πλανήτη! Τι θα γίνει λοιπόν; Ο Πούτιν ήδη το διαμήνυσε: «Ξεκινώ παγκόσμιο πόλεμο, αν... δεν με αφήσετε να ελέγξω την ανατολική Μεσόγειο, μέσω Τουρκίας»! Τι θα γίνει λοιπόν; Θα υποχωρήσουν και πάλι οι ΗΠΑ;... 

Πάτρα: Τα Σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την Απόλυτη Φτώχεια

Μαθητές στερούνται φαγητού
και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Κινητοποιήσεις ξεκινούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην Αχαΐα, στο πλαίσιο πανελλαδικής απόφασης της Ομοσπονδίας τους, με μία σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων θέτουν το μείζον πρόβλημα με την οικονομική κατάσταση δεκάδων μαθητών, οι οποίοι πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς το υπουργείο παιδείας, για την λήψη μέτρων που κατά το παρελθόν είχαν ανακοινωθεί με χορήγηση πρωινού ή φρούτων στα σχολεία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή ουδέποτε εφαρμόστηκαν.


Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πάτρας έχει ως εξής:

"Οι δύο Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καλούν σε συμπόρευση όλες τις δυνάμεις της εργασίας στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Χιλιάδες μαθητές εξωθούνται μέσα από ανελέητους εξεταστικούς φραγμούς στη μαθητεία και την κατάρτιση.
Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται: 2,75% του ΑΕΠ με συνεχή μείωση τα επόμενα χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι πάνω από 5%.

Χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί.Τα σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την απόλυτη φτώχεια.
Η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών αυξάνεται: οι γονείς των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διαθέτουν κάθε χρόνο πάνω από 2,8 δισ. ευρώ για βιβλία, τετράδια και φροντιστήρια.
Καταργούνται ή συγχωνεύονται σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα.
...............................
Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και ακατάλληλα είναι και οδηγούν σε αποσπασματική, κατακερματισμένη και υποβαθμισμένη γνώση.
..........................
Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση που προωθεί επιδιώκει να αλυσοδέσει τους εκπαιδευτικούς και να τους ρίξει στον Καιάδα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, στοχεύει στη χειραγώγηση, στην καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες

Ξεκινάμε ένα μεγάλο οδοιπορικό υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης

Πιάνουμε ξανά το νήμα των μεγάλων αγώνων για την Παιδεία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και σε κάθε απόλυση.

Μαζί με τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας διαμορφώνουμε ένα ευρύ κίνημα παιδείας για τα δικαιώματα και τις μορφωτικές ανάγκες της νέας γενιάς, προβάλλοντας το στρατηγικό αίτημα «μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία».
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, όπου θα έχουν ισότιμη πρόσβαση τα παιδιά όλων των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συστράτευση ....
.....................
περισσότερα εδώ
πηγή: patrastimes.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters