Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σκηνικό χειρότερο από τα Ιμια στήνει η Τουρκία στην Κύπρο

Η Τουρκία φαίνεται τον τελευταίο καιρό αποφασισμένη να διεκδικήσει μερίδιο από την αναδιανεμημένη τράπουλα που εκτυλλίσεται στην Μ.Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά την συνεργασία με τους Αμερικανούς για την αποστολή εφοδίων και περιορισμένου αριθμού στρατιωτών (200 Κούρδων Πεσμεργκά στο δοκιμαζόμενο Κομπάνι) προέβει σε ευθεία καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Μεγαλόνησου με την έκδοση NAVTEX και την δέσμευση περιοχών της Κυπριακής ΑΟΖ για την διενέργεια σεισμογραφικών δοκιμών για υδρογονάθρακες από Τουρκικά Πλοία (!).
Συγκεκριμένα:
  • Aπέστειλε 2 πολεμικά πλοία (1  φρεγάτα κλάσεως Perry και μια κορβέτα D’Estienne d’Orves class A69  σε Κυπριακά Ελεγχόμενη περιοχή που διεξάγονται έρευνες για υδρογονάθρακες. Επι του παρόντος διεξάγεται το κρισιμότερο στάδιο που αφορά την εύρεση υδρογοναθράκων και αυτό είναι η διενέργεια δοκιμαστικής γεώτρησης στις περιοχές που έχουν υποδείξει τα γεωλογικά δεδομένα (είτε συλλεχθέντα από δορυφόρο είτε από σεισμογραφικό πλοίο). Τα πλοία αυτά βρίσκονται σε απόσταση μόλις 5 ναυτικών μιλίων από τις πλατφόρμες δοκιμών και στην ουσία παρατηρούν την όλη διαδικασία στέλνοντας το μύνημα στην κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
  • Ταυτόχρονα απέστειλε και δικό της ερευνητικό σκάφος ” Barbaros” το οποίο θα διεξάγει δικές τους έρευνες σε δεσμευμένη περιοχή νοτίως της Κύπρου. Το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το σκάφος είναι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. «Το Μπαρμπαρός θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή και θα ασκούμε πάντα το δικαίωμά μας» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
  • Απογύμνωσε την Ελληνική Διπλωματία καθώς στην ουσία όχι μόνο δεν έκανε έρευνες στο Βόρειο Τμήμα της Κύπρου (που σαφώς θα ήταν και αυτό παράνομο με βάση το ισχύον διεθνές Δίκαιο) αλλά μπήκε εξόφθαλμα μέσα σε περιοχές καθαρά Ελληνο-Κυπριακών Συμφερόντων. Καθώς γνώριζει ότι η απάντηση της Αθήνας θα ήταν χλιαρή δημιούργησε και ένα ψυχολογικό σοκ σε αυτούς που οραματίζονταν κάποτε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Η αδράνεια της Αθήνας σε συνδυασμό με την ανεπαρκέστατη άμυνα κατά τέτοιων απειλών από την Κυπριακή Δημοκρατία οδήγησαν τον “Αττίλα” να κάνει την κίνησή του και να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει την 3η Εισβολή αυτή την φορά κατά της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε : «Θα ασκούμε πάντα το δικαίωμά μας. Η Κύπρος, ως ενιαίο κράτος, ιδρύθηκε το 1960, και δεν το κατέστρεψαν ούτε η Τουρκία, ούτε η ‘ΤΔΒΚ’. Το κατέστρεψαν οι τότε εκπρόσωποι της ελληνικής δικτατορίας στο νησί. Πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα, αυτή την αλήθεια. Αν αυτό δε γίνει αποδεκτό και υποστηρίζουμε ότι ‘έχουμε το δικαίωμα ερευνών στον νότο, επειδή ο νότος είναι δικός μας, στους Τούρκους ανήκει ο βορράς’, τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών. Όπως και αν αναφερθεί κανείς σήμερα στην ύπαρξη αυτού του κράτους, είτε ως φαντασιακό, είτε αναφερόμενος στην υφαλοκρηπίδα ή την ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι διατηρούν όσα δικαιώματα έχουν και οι Ελληνοκύπριοι. Κρατήσαμε τη διαδικασία λύσης και τις συνομιλίες σε ένα επίπεδο, ώστε το κυπριακό να λυθεί από τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκυπρίους, από κοινού. Εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε την ενότητα του νησιού Ζητήσαμε οι πηγές αυτές του πλούτου να παίξουν καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη. Περιμέναμε με υπομονή, η ιδέα αυτή να ωριμάσει και να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Κάναμε, μάλιστα, μια μεγάλη χειρονομία. Είπαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και στους Ελληνοκυπρίους το νερό, που έρχεται με αγωγό από την Ανατολία. Δηλαδή, ενώ εμείς είπαμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα το νερό που προέρχεται από την Ανατολία και μας ανήκει, εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι μόνο οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν από τις πηγές φυσικού αερίου και τους ενεργειακές πηγές που ανήκουν και στους Τουρκοκυπρίους».
Και κατέληξε (το πιο σημαντικό για το τέλος) :
«Η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο κράτος της Ανατολικής Μεσογείου και με αυτή την έννοια, έχει τη δύναμη να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
Η Τουρκία λοιπόν επιθυμεί την πόλωση και μέσω αυτής της διαδικασίας την νομιμοποίηση του ψευδο-κράτους της ΤΔΒΚ. Με λίγα λόγια οι επιχειρούμενες εξελίξεις στην περιοχή όχι μόνο είναι ραγδαίες αλλά είναι και από καιρό προγραμματισμένες. Σε ένα παράλληλο περιστατικό η πτώση ενός μικρού πολιτικού αεροσκάφους σε απόσταση  20 ναυτικών μιλίων δεν αφήνει κανέναν ανυποψίαστο. Το αεροσκάφος αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η κατάρριψή του εκτελούσε την πτήση από το αεροδρόμιο της Πάφου προς τον Λίβανο.
To σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους
Η πτώση λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσία της Τουρκικής Φρεγάτα. Το αεροσκάφος τύπου Diamond DA42 ανέφερε στον Πύργο Ελέγχου ότι είχε κάποιο μικρό μηχανικό πρόβλημα και επέστρεφε πίσω στην Κύπρο. Ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό και θα το επιδιόρθωνε στην επιστροφή. Ο πιλότος κατέβασε σταδιακά το υψόμετρο από τα 9000 πόδια στα 6000. Στο σημείο αυτό που ήταν και το κοντινότερο σημείο της πτήσης του αεροσκάφους σε σχέση με την Τουρκική Φρεγάτα TCG Gelibolu (F-493) κλάσεως Perry. Η φρεγάτα αυτή έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι έχει αναβαθμιστεί μόλις πρόσφατα με 8πλό σύστημα ΜΚ 41 VLS το οποίο μπορεί να δεχθεί αντιαεροπορικά βλήματα ESSM.
Τα τελευταία έχουν βεληνεκές που αγγίζει τα 30 ναυτικά μίλια. Επιπλέον η απότομη αλλαγή πορείας του αεροσκάφους και η κατεύθυνση του προς τις Τουρκικές Δεσμευμένες παρανόμως περιοχές θορύβησε την Άγκυρα. Ίσως ήταν και μια ευκαιρία για να στήσουν σκηνικό τύπου Ιμίων και να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Κύπρο αδύναμη, την Ελλάδα να σφυρίζει αδιάφορα λόγω πολιτικής αστάθειας και την ΕΕ να κάνει αυτό που ξέρει πάντα. Χλιαρές διατυπώσεις συμμόρφωσης προς την Τουρκία…
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει διαμυνήσει σε όλους ότι αν οι έρευνες συνεχιστούν θα μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Ισως είναι και το μόνο ισχυρό χαρτί που τους απομένει το οποίο όμως η Ισλαμική Τουρκία του Ενρτογάν δεν δίνει πολύ βαρύτητα.
Όπως το 1996 με το ελικόπτερο Agusta Bell που έπεσε αλλά ποτέ δεν μάθαμε το γιατί έτσι και τώρα οι έρευνες πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε άλλο ένα φιάσκο
Η ταχύτητα του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την αλλαγή πορείας που πραγματοποίησε το αεροσκάφος πιθανόν να θορύβησαν τον Τούρκο Κυβερνήτη της Φρεγάτας F493 Κλάσεως Perry. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι βοήθησαν στις έρευνες για την ανέγερση των συντριμιών και υπέδειξαν το ακριβές στίγμα του (!).
Ο ερχόμενος χειμώνας θα μας βρει με παρόμοια επεισόδια τόσο σε Καστελόριζο όσο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Ένα είναι σίγουρο οδεύουμε αναπόφευκτα, ακυβέρνητοι ή μη σε πορεία σύγκρουσης με την γειτονικής Τουρκία…

defencegreece
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_912.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters