Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο κιρκαδικός ρυθμός και πως μας επηρεάζει

Καθόρισαν το βιολογικό ρολόι της ζωής


Το βιολογικό ρολόι είναι ένας αρχέγονος, πολύπλοκος μηχανισμός που έχει διατηρηθεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης
Καθορίστηκε επακριβώς από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Εδιμβούργου ο αρχαίος μηχανισμός που ελέγχει το «βιολογικό ρολόι» (κιρκαδικός ρυθμός) όλων των μορφών ζωής που έχουν αναπτυχθεί στον πλανήτη.

Σύμφωνα με δύο δημοσιεύσεις στην επιθεώρηση «Nature», ο 24ωρος κιρκαδικός ρυθμός, η διατάραξη του οποίου είναι γνωστό ότι συνδέεται με μεταβολικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές και με την εμφάνιση καρκίνου, είναι ο ίδιος για όλες τις μορφές ζωής που είναι γνωστές και δεν σχετίζεται -όπως πιστευόταν μέχρι πρότινος- με το DNA και τις δραστηριότητες μεταγραφής και αντιγραφής γενετικού υλικού που λαμβάνουν χώρα στα κύτταρα. Τα ερευνητικά αποτελέσματα τονίζουν οι ειδικοί είναι πιθανό να αλλάξουν τελείως τον τρόπο που αντιμετωπίζονται ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης και να ωφελήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους που δουλεύουν με βάρδιες που παραβιάζουν τον 24ωρο κιρκαδικό ρυθμό.

Συγκεκριμένα, η πρώτη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κιρκαδικός ρυθμός υπάρχει ακόμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία δεν έχουν DNA (περιέχουν μόνο αιμοσφαιρίνη) και άρα δεν σχετίζεται με την ύπαρξη γενετικού υλικού, ούτε με τις γενετικές διεργασίες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ακιλες Ρέντι: «Ξέρουμε ότι οι διαταραχές στα ''ρολόγια'' συνδέονται με μεταβολικές διαταραχές και ψυχικές νόσους, ακόμα και με τον καρκίνο. Η έρευνα αυτή και οι μελλοντικές έρευνες ελπίζουμε ότι θα διαλευκάνουν αυτήν τη σύνδεση».

Από τη δεύτερη έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, προέκυψε ότι το βιολογικό ρολόι είναι ένας αρχέγονος, πολύπλοκος μηχανισμός που έχει διατηρηθεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Οπως τόνισε ο υπεύθυνος για την έρευνα, Αντριου Μίλερ, «απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να κατανοήσουμε πώς και γιατί αναπτύχθηκε αυτός ο μηχανισμός».

ΧΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Οι κιρκαδιανοί και οι ενιαύσιοι ρυθμοί συμβάλλουν σημαντικά στην προσαρμογή των εμβίων στους βασικότερους κύκλους του πλανητικού μας περιβάλλοντος, τους οποίους επιβάλλουν οι μεταβολές της θέσης της γης. Αυτές οι μεταβολές, που συνοδεύονται και από αντίστοιχες αλλαγές διαφόρων κοσμικών φαινομένων, αποτελούν τα εξωτερικά ερεθίσματα που ονομάζονται χρονοδότες (Zeitgebers) γιατί συγχρονίζουν ή επί το λαϊκότερο «κουρδίζουν» έναν οργανισμό σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό. Έτσι, όλα τα ζώα και τα φυτά ακολουθούν κατά παρόμοιο τρόπο αυτούς τους ρυθμούς.

Οι κυριότεροι βιολογικοί ρυθμοί φαίνεται ότι είναι γενετικά καθορισμένοι και κατά τη βιολογική εξέλιξη «εσωτερικεύτηκαν» μέσα σε κάθε κύτταρο και αποτελούν πλέον την έκφραση της ρυθμικότητας που αναπτύχθηκε στα έμβια πριν από περίπου 180 εκατομμύρια έτη στο πλαίσιο της προσαρμογής τους στην περιστροφική (περί τον άξονά της) και περιφορική (γύρω από τον ήλιο) κίνηση της γης.

Έτσι, μέσα από διάφορα βιολογικά συστήματα και ειδικούς υποδοχείς οι οργανισμοί έγιναν ευαίσθητοι δέκτες διαφόρων περιοδικών κοσμικών συμβάντων, όπως των μεταβολών του φωτός, των μεταβολών της κοσμικής ακτινοβολίας, της βαρομετρικής πίεσης, των μαγνητικών πεδίων και άλλων.

Η έκκριση της μελατονίνης αρχίζει δύο λεπτά μετά τη δύση του ηλίου και αναστέλλεται ένα λεπτό μετά την ανατολή του.

Με αυτή την ευφυή διαδικασία ο οργανισμός αποκωδικοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό σήμα (π.χ. φως) μετατρέποντάς το σε νευρομεταβιβαστικό ερέθισμα, το οποίο μέσα από μία βιοχημική αντίδραση συνθέτει μία ουσία (τη μελατονίνη).

Η μελατονίνη μεταφέρεται στην κυκλοφορία του αίματος και με την ποσότητα και την διάρκεια της έκκρισής της διαβιβάζει το ανάλογο μήνυμα στα διάφορα όργανα του σώματος. Δηλαδή η μελατονίνη είναι κάτι σαν ένας βιολογικός «μετασχηματιστής» ή «διακόπτης».


Υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ του ΡΑΙ-1 και της αλδοστερόνης, ο κιρκαδιανός ρυθμός της αλδοστερόνης επιδρά στον κιρκαδιανό ρυθμό του ΡΑΙ-1 και τα καρδιαγγειακά συμβάματα παρατηρούνται ώρες που υπάρχει διέγερση του άξονα ρενίνης-αγγειοτασίνης-αλδοστερόνης και αύξηση του ΡΑΙ-1 άρα και της θρομβογόνου δραστηριότητας του αίματος.

Οι πιο σημαντικοί είναι ο βασικός ημερήσιος ρυθμός, γνωστός και σαν κιρκαδιανός {από τις λατινικές λέξεις circa (κύκλος) diem = περίπου μία ημέρα}, ο ενιαύσιος ή ετήσιος ρυθμός (circannual = περίπου ένα έτος) και ο σεληνιακός ή καταμήνιος (lunar).

Η οποιαδήποτε διαταραχή στη σχέση του κιρκαδιανού ρυθμού και του ρυθμού διακύμανσης της δραστηριότητας στον άνθρωπο σημαίνει «εσωτερική κακοφωνία» και επηρεάζει μεγάλο τμήμα της ψυχικής διάθεσης, των νοητικών λειτουργιών, της εν γένει ανθρώπινης συμπεριφοράς και των σωματικών λειτουργιών.

Πρόκειται για ένα μάλλον σπάνιο σύνδρομο, στο οποίο παρατηρείται δυσλειτουργία του κιρκαδιανού συστήματος και αδυναμία του κιρκαδιανού βηματοδότη να συντονιστεί στη φάση του φυσιολογικού ρυθμού ημέρας - νύκτας.

Παράλληλα πήρε πολύ χρόνο προκειμένου να ανιχνεύσουν διαφορές στο γονίδιο - «ρολόι», που ρυθμίζει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς, δηλαδή το καθημερινό πρόγραμμα ύπνου και ξύπνιου.

Αν καταστραφεί το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την έκκρισή της, τότε ο κιρκαδιανός ρυθμός εξαφανίζεται εντελώς.
Βρίσκεται στον υποθάλαμο και ονομάζεται υπερχιασματικός πυρήνας, ή βιολογικό ρολόι και προγραμματίζει το σώμα να ακολουθεί έναν ρυθμό 24 ωρών (κιρκαδιανός ρυθμός).

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν και του Ιατρικού Ινστιτούτου Howard Hughes με επικεφαλής τον Δρ Φρεντ Τουρεκ διαπίστωσε ότι στα ποντίκια, το γονίδιο «Clock» (δηλαδή ρολόι στα ελληνικά) είναι βασικός ρυθμιστής του κιρκαδιανού ρυθμού, ο οποίους στους ανθρώπους επαναλαμβάνεται κάθε 24 ώρες.

Το βιολογικό ρολόι Βρίσκεται στον υποθάλαμο και ονομάζεται υπερχιασματικός πυρήνας, ή βιολογικό ρολόι και προγραμματίζει το σώμα να ακολουθεί έναν ρυθμό 24 ωρών (κιρκαδιανός ρυθμός).

Αυτοί περιλαμβάνουν (α) την καταστολή της έκκρισης μελατονίνης από την επίφυση, που μπορεί να συμβάλλει στην ογκογένεση, και (β) την άμεση καταστολή της λειτουργίας των γονιδίων του κιρκαδιανού ρυθμού, που οδηγεί σε αλλαγές στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου.


Οι πρωινοί τύποι είναι πιο άκαμπτοι στους κιρκαδιανούς ρυθμούς τους, ενώ οι νυχτερινοί τύποι μπορούν να προσαρμοστούν σε νέα προγράμματα ευκολότερα.
Οι κιρκαδιανοί ρυθμοί είναι το αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει το βιολογικό ρολόι και χρονομετρά τα γεγονότα που συμβαίνουν μία φορά την ημέρα.
Το πιο ευδιάκριτο αποτέλεσμα του κιρκαδιανού ρυθμού είναι ο κύκλος του ύπνου και της εγρήγορσης, αλλά το βιολογικό ρολόι επίσης ελέγχει τη λειτουργία της πέψης, τη θερμοκρασία του σώματος, την πίεση του αίματος και την παραγωγή ορμονών.

Φυσιολογικά, η αρτηριακή πίεση διακυμαίνεται με ένα επαναλήψιμο ημερήσιο πρότυπο (κιρκαδιανός ρυθμός), με υψηλότερες τιμές όταν το άτομο είναι σε εγρήγορση, χαμηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης και του ύπνου και αυξημένες τιμές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πριν την αφύπνιση.


Οι πτήσεις από Ανατολάς προς Δυσμάς απαιτούν κάτι λιγότερο από μια πλήρη αλλαγή της φάσης (8-10 ώρες) του κιρκαδιανού ρυθμού.

Φαίνεται ότι η προσαρμογή σε πτήσεις από Ανατολάς προς Δυσμάς που σχετίζονται με καθυστέρηση της κιρκαδιανής φάσης του ρυθμού είναι γρηγορότερη από ό,τι σε πτήσεις από Δυσμάς προς Ανατολάς που σχετίζονται με προχώρημα της κιρκαδιανής φάσης.

Η πιο σοβαρή κατάσταση που σχετίζεται με την διατάραξη του κιρκαδιανού ρυθμού είναι αυτή που συμβαίνει σε εργασίες με εναλλασσόμενες βάρδιες, γνωστή και σαν shift work, κατά την οποία η 8ωρη ημερήσια εργασία εναλλάσσεται με νυκτερινό 8ωρο.
Ειδικοί δήλωσαν ότι ο κιρκαδιανός ρυθμός του οργανισμού θα μπορούσε να εξηγήσει τις διαφορές, αλλά θεωρούν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.

Το 2007, η Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου (Ιnternational Agency for Research on Cancer, IARC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η εκ περιτροπής εργασία που περιλαμβάνει διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού πιθανόν είναι καρκινογόνος στους ανθρώπους» και κατέταξε τη νυκτερινή εργασία από δυνατό (possible) σε πιθανό (probable) καρκινογόνο (ομάδα 2Α).

Εκτός από τα υποκειμενικά συμπτώματα φαίνεται ότι στις μη κοινωνικές βάρδιες (εκτός κιρκαδιανού ωραρίου) συμβαίνουν και περισσότερες καταστροφές στους χώρους εργασίας, που οφείλονται προφανώς στην κιρκαδιανή αποσύνδεση των γνωστικών λειτουργιών και του ύπνου.

Από απόψεως κιρκαδιανής και από έρευνες που έχουν γίνει, εάν η εναλλαγή της βάρδιας διατηρεί ένα ρυθμό πάνω από μήνα, προκαλεί λιγότερες δυσκολίες στο άτομο.
Οι συγγραφείς αποδίδουν τον ισχυρότερο κιρκαδιανό ρυθμό στην αυξημένη αρνητική ανάδραση και στην αυξημένη ευαισθησία στους υποδοχείς GR τύπου ΙΙ.

Επεξηγούνται οι μηχανισμοί που έχουν προταθεί για να εξηγηθεί σε κυτταρικό επίπεδο ο ρόλος της απορρύθμισης των κιρκαδιανών ρυθμών, που προκαλείται από την εκ περιτροπής εργασία, στην καρκινογένεση.


Η κάθαρση ενός φαρμάκου είναι μία σχετικά χρήσιμη παράμετρος στον κλινικό ιατρό διότι αν θέλει να επιτύχει μία συγκεκριμένη συγκέντρωση σταθεράς κατάστασης ενός φαρμάκου στο πλάσμα τότε ο ρυθμός κάθαρσης του φαρμάκου θα καθορίσει τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να χορηγηθεί το φάρμακο. Όταν η συγκέντρωση είναι υψηλή, ο ρυθμός αποβολής (ποσότητα φαρμάκου σε μονάδα χρόνου) είναι γρήγορος, ενώ αντίθετα όταν η συγκέντρωση στο αίμα είναι χαμηλή, τότε ο ρυθμός αποβολής είναι αργός.

Οι αρχαίοι Έλληνες συμβόλιζαν την έννοια του ρυθμού σε έναν χρόνο που τον φαντάζονταν κυκλικό και τον απεικόνιζαν στη μυθολογική θεότητα Κρόνο ή Χρόνο, ο οποίος γεννούσε και καταβρόχθιζε αενάως τα παιδιά του. Σε άλλες θρησκείες, π.χ. στην ιουδαϊκή και χριστιανική, η αντίληψη του χρόνου εμφανίζεται σαν γραμμική και προϋποθέτει αρχή και τέλος.

Ο βιολογικός χρόνος που καθορίζεται από τους ενδογενείς ρυθμούς επηρεάζει πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού τόσο σωματικές όσο και νοητικές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η μάθηση, η μνήμη, η προσοχή και η συγκέντρωση, η εξάρτηση - απεξάρτηση από ένα ερέθισμα κ.ά.Ο ποιητικός λόγος γεννήθηκε από τον ρυθμό και ο ρυθμός φώλιασε μέσα στη γλώσσα και η γλώσσα έγινε φορέας ύψιστης συγκινησιακής φόρτισης.

Το κιρκαδιανό ρολόι ελέγχει διάφορες εκφάνσεις του μεταβολισμού, της φυσιολογίας και της συμπεριφοράς τόσο στους ανθρώπους όσο και στους υπόλοιπους ζωικούς οργανισμούς.

Το ΣΝΣ (night eating syndrome) συχνά συνοδεύεται ή συγχέεται με τη διατροφική διαταραχή σχετιζόμενη με τον ύπνο (ΔΔΥ, sleep-related eating disorder), η οποία είναι κατά κύριο λόγο μια διαταραχή του ύπνου και όχι τόσο διατροφική διαταραχή. Το ΣΝΣ θεωρείται διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού κατανομής φαγητού/ γευμάτων, με φυσιολογική όμως κιρκαδιανή έναρξη ύπνου. Σε πειράματα παρατηρήθηκε, πως η πρόσληψη τροφής της ομάδας ελέγχου επιβραδύνθηκε στη συνέχεια, ενώ των ατόμων με σύνδρομο συνεχίστηκε με ταχείς ρυθμούς μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις 22:00 μέχρι τις 06:00, τα άτομα με Σ.Ν.Σ. κατανάλωσαν το 56% της θερμιδικής τους πρόσληψης, σε σύγκριση με το 15% της ομάδας ελέγχου.


Με την σύνδεση της αλδοστερόνης με τον υποδοχέα της στον πυρήνα του κυττάρου, επέρχεται γενετική τροποποίηση και σύνθεση μιας σειράς ρυθμιστικών πρωτεϊνών και μεταγραφικών παραγόντων.

Ορατές και αόρατες διακυμάνσεις διαφόρων φαινομένων συμβάλλουν στην αντίληψη της ρυθμικότητας και μέσα από αυτήν στην αντίληψη της έννοιας του χρόνου.

Αυτές οι μεταβολές, που συνοδεύονται και από αντίστοιχες αλλαγές διαφόρων κοσμικών φαινομένων, αποτελούν τα εξωτερικά ερεθίσματα που ονομάζονται χρονοδότες (Zeitgebers) γιατί συγχρονίζουν ή επί το λαϊκότερο «κουρδίζουν» έναν οργανισμό σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό.

Πηγές:
Το είδα: www.ethnos.gr
και: ygeia.tanea.gr
και: www.whatsnew.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com

Aπίστευτη τεχνολογική απάτη δύο νεαρών Ελλήνων χακεράδων, ζημιά 1,5 δις στο Facebook

Μια απίστευτη τεχνολογική απάτη στην οποία εμπλέκονται δύο Έλληνες 27 και 31 ετών, φίλοι με σπουδές πληροφορικής, αποκάλυψε η Αστυνομία. Δεν πρόκειται για απλή απάτη αλλά για μια καλοστημένη κομπίνα των δύο χάκερς οι οποίοι χτύπησαν σε παγκόσμιο επίπεδο μολύνοντας πάνω από 250.000 υπολογιστές και αναγκάζοντας ακόμη και τη μεγάλη Facebook να αλλάζει συνεχώς την πολιτική απορρήτου της για να προστατεύεται από τις επιθέσεις των δύο Ελλήνων με τον ιό που είχαν ονομάσει Lecpetex. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζημιά που έχουν προκαλέσει οι δύο νέοι ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ ενώ άγνωστο είναι το ποσό που οι ίδιοι οικειοποιήθηκαν μπαίνοντας σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια και κλέβοντας το ηλεκτρονικό νόμισμα bitcoin....

H απάτη έχει κάνει τεράστια εντύπωση σε όλο τον κόσμο και μεταξύ σοβαρού και αστείου κάποιοι λένε ότι αντί να συλληφθούν οι Έλληνες χακεράδες μήπως θα έπρεπε να... βραβευτούν. Η ιστορία της απάτης όπως την περιέγραψε η αστυνομία έχει ως εξής:
Οι δράστες είχαν δημιουργήσει τον ιό με τη διεθνή κωδική ονομασία “Lecpetex”, τον οποίο έστελναν ως επισυναπτόμενο αρχείο σε προσωπικά μηνύματα (inbox) των χρηστών του.
Τους μηχανισμούς αυτούς, πολλές φορές κατάφεραν να «σπάσουν» οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές και λογισμικό, επιτυγχάνοντας έτσι να προσβάλουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης και τα συστήματα, όχι μόνο της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και άλλων διαδικτυακών εταιρειών ανά τον κόσμο, καθιστώντας έτσι, τον ιό, μία από τις σοβαρότερες απειλές παγκοσμίως σε επίπεδο κακόβουλου λογισμικού.
Οι δράστες αξιοποιούσαν τη διαδικτυακή πλατφόρμα του facebook, καθώς το κακόβουλο λογισμικό τους, μέσω της ικανότητας που είχε να αυτοδιαδίδεται, κατάφερνε να μολύνει όλες τις επαφές - φίλους του αρχικά προσβαλλόμενου χρήστη αποστέλλοντας τους αυτόματα, παρόμοια κακόβουλα μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο επεκτεινόταν γεωμετρικά ο αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών, σε παγκόσμια κλίμακα.
Εναλλακτικά, οι δράστες διαμοίραζαν το κακόβουλο λογισμικό με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων Peer 2 Peer, μέσω των οποίων διέθεταν δωρεάν «σπασμένες» εκδόσεις δημοφιλών παιχνιδιών, τραγουδιών και κινηματογραφικών ταινιών, στις οποίες όμως είχαν επισυνάψει το κακόβουλο λογισμικό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι χρήστες που «κατέβαζαν» (free download) τα αρχεία αυτά, να μολύνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.
Με τη χρήση του ιού, υπέκλεπταν επίσης τους κωδικούς πρόσβασης από ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και λογαριασμούς πάσης φύσεως (e-banking, Paypal κ.ά.) και τους καταχωρούσαν σε βάση δεδομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υποκλοπή από τους δράστες, κωδικού ασφαλείας (password) διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο οποίο οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
Όπως προκύπτει από διεθνή έρευνα, η παραπάνω παράνομη δραστηριότητα που πλέον παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του διαδικτύου και μέσω της οποίας οι χρήστες αυτού κατεβάζουν δωρεάν από διάφορες ιστοσελίδες παιχνίδια, λογισμικό, τραγούδια, ταινίες, προκαλεί ετησίως ζημιά στα υπολογιστικά τους συστήματα (PC, Laptop, κ.α.) η οποία ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ και αυτό οφείλεται σε διάφορες δυσλειτουργίες (ζημιές) που προκαλούνται στα υπολογιστικά τους συστήματα από το κακόβουλο λογισμικό.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχεδίαζαν την υλοποίηση δικής τους υπηρεσίας νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τη μείξη ψηφιακών - εικονικών νομισμάτων (bitcoin mixing service), την οποία σκόπευαν να διαθέτουν μέσω του δικτύου TOR.
Οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Το κακόβουλο λογισμικό που δημιούργησαν εισέβαλε και στο χρηματιστήριο διαδικτυακού νομίσματος, γνωστό ως bitcoin mining.
Μετά την εγκατάστασή του, ο ιός χρησιμοποιούσε τους προσβαλλόμενους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να παράγουν ψηφιακά-εικονικά νομίσματα (bitcoin) και στην υποκλοπή ηλεκτρονικών πορτοφολιών (wallets). Οι δράστες με τη χρήση του ιού, υπέκλεπταν τους κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών πορτοφολιών τα οποία περιείχαν ψηφιακά-εικονικά νομίσματα (bitcoins) και τα μετέφεραν σε άλλα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχό τους.
Τα διαδικτυακά εικονικά νομίσματα (bitcoins) που συνέλεγαν οι δράστες:
α) τα προωθούσαν σε εξειδικευμένες υπηρεσίες μείξης (mixing services), μέσω ειδικού δικτύου (TOR) στο οποίο οι χρήστες του διαδικτύου αποκτούν πρόσβαση μόνο με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού. Με τον τρόπο αυτό απέκρυπταν τα ίχνη προέλευσης των παράνομων κερδών που είχαν προέρθει από την παραγωγή bitcoins και από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια που είχαν υποκλέψει
β) τα μετέτρεπαν σε ευρώ με τη χρήση των υπηρεσιών ειδικών ηλεκτρονικών ανταλλακτηρίων τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο, εισπράττοντας, τελικώς, τα παράνομα κέρδη
Σε συντονισμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και ειδικότερα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, βρέθηκαν:
·ο πηγαίος κώδικας του κακόβουλου λογισμικού, τον οποίο χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μολύνουν τα υπολογιστικά συστήματα των θυμάτων
·ο λογαριασμός που διατηρούσαν στην υπηρεσία μείξης ψηφιακών εικονικών νομισμάτων (bitcoin mixing services) “bitcoin fog” (στην TOR διεύθυνση), με σκοπό να αποκρύψουν τα ίχνη προέλευσης των ψηφιακών εικονικών νομισμάτων (bitcoins)
·ο λογαριασμός που διατηρούσαν στο ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο “Kraken” (στη διεύθυνση “www.kraken.com”) για τη μετατροπή των bitcoins σε κανονικό νόμισμα (π.χ. ευρώ), καθώς και το ιστορικό αναλήψεων από την εν λόγω υπηρεσία,
·φάκελος στον οποίο ήταν αποθηκευμένα 26.610 αρχεία με κλεμμένους διάφορους κωδικούς πρόσβασης χρηστών του διαδικτύου από διάφορες υπηρεσίες που αυτοί χρησιμοποιούσαν φάκελους στον οποίο ήταν αποθηκευμένα 114 αρχεία με υποκλαπέντα ηλεκτρονικά πορτοφόλια δείγμα του πηγαίου κώδικα τον οποίο ανέπτυσσαν για την κατασκευή δικής τους υπηρεσίας μείξης ψηφιακών εικονικών νομισμάτων (bitcoin mixing service)
Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, από την οποία αναμένεται να προκύψουν με ακρίβεια τα υπολογιστικά συστήματα τα οποία είχαν υπό τον έλεγχο τους, καθώς και τα οικονομικά οφέλη που είχαν αποκτήσει.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση απορρήτου υπολογιστών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Οι δύο συλληφθέντες με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/a-15-facebook.html

Κύπρια ευρωβουλευτής επιτίθεται στον ΥΠΕΞ Βενιζέλο και αφήνει άφωνο τον Σαμαρά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

8eoxarous

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία  και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο  Ευάγγελος  Βενιζέλος. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια  παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας  Κύπρου” εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή  Δημοκρατία.
Συναφώς,  η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: “Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να  υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε”.
 

sigmalive.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6402.html

Δούλοι 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ.

Μαζί με το κομμάτι της ΔΕΗ που θα δοθεί στον ιδιώτη, θα δοθούν ως προίκα και δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία.
Που είναι το κακό;
Ότι όσοι από εμάς έχουμε αυτή την ατυχία, γινόμαστε δούλοι του ιδιώτη
και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε από αυτόν τον πάροχο και να επιστρέψουμε στη ΔΕΗ. Στερούμαστε δηλαδή του ανθρώπινου δικαιώματος επιλογής. Η ίδια δε η ΔΕΗ δεν θα έχει το δικαίωμα για ένα εξάμηνο να κάνει καλύτερη προσφορά για να ξαναπάρει πίσω αρκετούς πελάτες. Καταργείται στην ουσία ακόμα και αυτός ο πολυδιαφημισμένος ελεύθερος ανταγωνισμός. Έτσι, αφενός θα πληρώνουμε όποια τιμή μας επιβάλει ο ιδιώτης, αφετέρου θα κατάσχονται αμέσως οι περιουσίες μας....
για την παραμικρή οφειλή, όπως έγινε και με τα διόδια.
Τα πιο πάνω προκύπτουν από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τελευταία απάντησε ότι όλα τα ανωτέρω είναι αντίθετα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια οι πελάτες πρέπει να ειδοποιούνται δεόντως σχετικά με οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των συμβατικών όρων από τον προμηθευτή και να ενημερώνονται σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης το οποίο είναι ελεύθεροι να ασκήσουν αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/2000000.html

Ενωμοτάρχης Σαμαράς, διατάξτε!

Μια πυγμή την έχει όμως ο Αντώνης Σαμαράς, ε; Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να εμποδίσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε από το Στρασβούργο, σχετικά με τις αντιδράσεις για τη "μικρή ΔΕΗ". Προσέξτε τον προσωπικό τόνο: Δεν θα επιτρέψω. Προσέξτε τον χαρακτηρισμό του εχθρού: Λαϊκιστές. Προσέξτε τον εξωραϊσμό του όλου εγχειρήματος: Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Από κοντά και η Σοφία Βούλτεψη: Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα! Αυτηνής, όπως βλέπετε, δεν της φταίνε μόνο οι λαϊκιστές, αλλά το πάει παραπέρα το πράγμα - της φταίνε  γενικώς οι συνδικαλιστές. Και διαδηλώνει την απόφαση της κυβέρνησης να μη γίνει...
η χώρα όμηρός τους. Των συνδικαλιστών! Διότι, όπως εξηγούν άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, η ΔΕΗ είναι ένα από τα δώδεκα προαπαιτούμενα των δανειστών. Συνεπώς λύστε τα σκυλιά.
Δεν είναι πάγκαλοι όλοι τους; Μπροστά στην τρόικα κάθονται σούζα. Μπροστά σε κείνους που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε όμηρο του χρέους κάθονται σούζα. Μπροστά στους εκβιασμούς του Σόιμπλε κάθονται σούζα. Αλλά μπροστά στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στις καθαρίστριες, στους λαϊκιστές εν γένει, δείχνουν δόντια μόλις δοθεί το παράγγελμα: Παρ 'τους, Αντώνη. Και κοκορεύονται -δεν θα επιτρέψω!- αυτοί που τα επιτρέπουν όλα, αρκεί να είναι προαπαιτούμενα των δανειστών. Και απαιτούμενα των νταβατζήδων - έτσι τους είπε ο δικός τους Καραμανλής.
Και σένα, ρε φίλε, ποιος σου επέτρεψε να ξεπουλήσεις τη ΔΕΗ; Ποιος σου ανέθεσε να ξεπουλήσεις τη χώρα; Πού το βρήκες το δικαίωμα να απειλείς και μάλιστα με ύφος Μπαϊρακτάρη; 20% και κάτι λίγα του ελληνικού λαού σε ψήφισαν, ή όχι; Κι άλλο 8% χωρίς κάτι λίγα τον εταίρο σου, ή όχι; Πώς λοιπόν κάνεις ό,τι κάνεις και λες ό,τι λες; Τα τρία τέταρτα παρά κάτι λίγα των Ελλήνων σας έχουν καταψηφίσει, καταδικάσει, σιχτιρίσει εκλογικά και πολιτικά. Πώς πουλάτε τη δική τους περιουσία και κάνετε και τον λιονταρή από πάνω;
Το θέμα δεν είναι μόνο η "μικρή ΔΕΗ", όπως καταλαβαίνετε. Είναι η μικρή δημοκρατία, έτσι που την έχουν καταντήσει. Είναι οι μικροί πολιτικοί - δειλοί και προαπαιτούμενοι. Είναι η κυβέρνηση των μικρών, που λειτουργεί σαν χωροφύλακας των δανειστών: Ενωμοτάρχης Αντώνιος Σαμαράς, διατάξτε. Και θα είναι η μικρή και μαραζωμένη Ελλάδα αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Καρτερός Θανάσης από avgi, μοντάζ Γρέκι

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ!

Από τον Αισχύλο μας σώθηκαν (όπως σώθηκαν), 7 από τις περίπου 90 τραγωδίες του, ενώ για να έχουμε και ένα μέτρο του εγκλήματος, από τον Σοφοκλή σώθηκαν 7 από τα 130, από τον Ευριπίδη 17 από τα 92! Από τους τρεις μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές μας σώθηκαν δηλαδή 31 από τις 312! Αλλά... από όλους τους υπόλοιπους τραγικούς ποιητές δεν σώθηκε κανένα έργο!
Ακόμα παραπέρα, από τον Αρχίλοχο μας έμειναν μόνο σπαράγματα. Πότε από επιγραφές, οι οποίες δεν καταστρέφονται, από εμβόλιμα κείμενα σε άλλους συγγραφείς ή τους τελευταίους δύο αιώνες από την παπυρολογία!
Ο Επίκουρος; Από τους 300 παπύρους που υπολογίζεται ότι έγραψε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος, μας σώθηκαν τρεις επιστολές και η διαθήκη του, ενώ ότι έχουμε για την σκέψη του είναι από άλλους συγγραφείς, εμβόλιμα κείμενα, πολεμική κλπ...
Σκεφτείτε δηλαδή ότι η αναγέννηση του ανθρώπινου πνεύματος, από τον χιλιόχρονο βυζαντινο-χριστιανικό μεσαίωνα έγινε με αποσπάσματα μερικών Ελλήνων!
Αλλά και από αυτούς πόσα γνωρίζουμε; Πόσο τους κατανοούμε;
Εδώ είναι μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Διότι αν όλοι μας ακούσαμε τουλάχιστον τον Αισχύλο, τον Επίκουρο ή τον Αρχίλοχο, πόσοι άραγε έχουμε ακούσει για τον Αρίσταρχο από την Σαμοθράκη; Ο Δ. Λιαντίνης θα γράψει και πάλι στο ίδιο του βιβλίο, "ο Δάντης είναι η προέκταση του Βιργίλιου, και ο Βιργίλιος του Ομήρου." Τι μπορούμε να καταλάβουμε από το μεγαλύτερο ποιητικό έργο του ανθρώπινου γένους; Από το έργο για το οποίο ο μεγάλος τραγικός ποιητής Αισχύλος έλεγε ότι οι Τραγωδίες του δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνον τα ψιχία από τα μεγάλα δείπνα του Ομήρου; Εκεί έχει συντελεστεί το μεγαλύτερο έγκλημα. Εκεί έχουμε το απόλυτο τίποτε. Όλος ο θησαυρός από το Ομηρικό πνεύμα, από τις ρίζες του ελληνικού πνεύματος δηλαδή, χάθηκε! Όλες οι μελέτες που είχαν γίνει από τους μεγάλους γραμματικούς της Αλεξάνδρειας παραδόθηκαν στην πυρά και στην μανία των αμόρφωτων οπαδών της θρησκείας της ερήμου, όπως αποκαλούσαν οι ίδιοι οι Έλληνες, τους ιουδαιοχριστιανούς!
Ποιος μπορεί να βρει ένα κείμενο του Αρίσταρχου; Το μόνο που μας έμεινε από το τεράστιο έργο του, είναι μία φράση: "Όμηρον εξ Ομήρου σαφηνίζειν". Ακόμα και σήμερα, αυτή η μία φράση, είναι η πρώτη που μαθαίνει κάποιος όταν θέλει να μελετήσει Όμηρο! Ας σκεφτούμε τώρα τι παράδοση είχε ο Αρίσταρχος εξ Σαμοθράκης 215 -145 πχχ , ο οποίος παρέλαβε την διδασκαλία του Αριστοφάνη του Βυζάντιου 257-180 πχχ , ο οποίος με την σειρά του υπήρξε μαθητής του Ερατοσθένη, που είχε δάσκαλο τον Ζηνόδοτο τον Εφέσιο... από όλη αυτή την παράδοση, δεν μας έμεινε τίποτε! Τα έργα τους τα κατάπιαν οι φλόγες του ιουδαιοχριστιανικού φανατισμού και της εξ ερήμου αμάθειας! Να υπολογίζουμε επομένως, για να είμαστε και ταπεινοί όπως μας δίδαξαν οι ερημίτες, πως τον Όμηρο θα τον διαβάζουμε, θα τον μελετάμε μια ζωή, μα ποτές δεν θα τον καταλάβουμε. Διότι το πνεύμα και τα δεδομένα του Ομήρου, είχαν την τύχη που μας παράστησε ο Κωστής Παλαμάς:
 "...Του ρασοφόρου σύντριψεν ο πέλεκυς κ' η αξίνα,
τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών.
Των συντριμμένων η ψυχή δε χάθηκε μ' εκείνα,
φωτοπλανήτης έγινε στα χάη των ουρανών,
όσο που νέα ζωντάνεψεν αγαλματένια κρίνα,
στου διαλεκτού το λογισμό, στους κήπους των σοφών."
 
 
http://enneaetifotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4.html

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ...ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΑ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ «ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ» ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ
 2 ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΡΩΣΙΑ


Σχέδιο εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στη νοτιοανατολική Ουκρανία με το «καπέλο» της «ειρηνευτικής επιχείρησης» φέρεται πως επεξεργάζεται η Μόσχα, μετά το νέο κύμα επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι Ουκρανοί με εντολή της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και το θάνατο δεκάδων αμάχων ρωσόφωνων στην περιοχή του Λούγκανσκ και του Σλαβιάνσκ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η φημολογούμενη επέμβαση των Ρώσων στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας πιθανόν να γίνει εντός των δύο ημερών αν ο Π. Ποροσένκο δεν συμμορφωθεί και δεν προχωρήσει σε νέα εκεχειρία, αλλά επιμείνει στους βομβαρδισμούς και στη χρήση των όπλων.

Ήδη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ έχει χρησιμοποιήσει «πολεμική γλώσσα» κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους ρωσόφωνους να αφήσει τη διπλωματία και να παρέμβει στρατιωτικά, ιδίως όταν η νεοναζιστική κυβέρνηση σκοτώνει αμάχους «χτυπώντας» πολυκατοικίες, ακόμη και νοσοκομεία στις ανατολικές περιοχές.

Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας ανθίστανται αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο οπλισμό προκειμένου να απωθήσουν τα τεθωρακισμένα που έχει αναπτύξει ο Ουκρανικός Στρατός στα ανατολικά της χώρας και να καταρρίπτουν κάθε αεροσκάφος και ελικόπτερο που κάνει επιδρομές. Αν και παρά τις περιορισμένες δυνατότητες τους έχουν καταρρίψει αρκετά Su-24 και Su-25, όπως και ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 της Ουκρανίας.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχαν ζητήσει βαρύ οπλισμό από τη Ρωσία. Προκειμένου δηλαδή να αναχαιτίσουν την επίθεση που εξήγγειλε και στην οποία τελικά προχώρησε ο Ποροσένκο.

Η Ρωσία δεν μπορεί να εισέλθει επισήμως με στρατεύματα στη νοτιοανατολική Ουκρανία και αυτό γιατί θα ξεσπάσουν σφοδρές αντιδράσεις και σε επίπεδο ΟΗΕ. Εκείνο όμως που μπορεί να κάνει είναι να εισέλθει στα Ουκρανικά εδάφη με τη μορφή «ειρηνευτικής δύναμης». Αυτό μπορεί να το κάνει.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πώς οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει στρατεύματα, τα οποία και διατηρούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα σύνορα με την Ουκρανία, στα… χρώματα των ειρηνευτικών δυνάμεων.

Άρα, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις εντός των επομένων δύο ημερών όπως φημολογείται. Δεν αποκλείεται επίσης το γεγονός, αν η κυβέρνηση του Κιέβου συνεχίσει να επιδεικνύει αδιαλλαξία και πολεμική στάση βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές και σκοτώνοντας αμάχους η Μόσχα να αναλάβει δράση πέραν μίας… ειρηνευτικής αποστολής.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς τη ρίψη των αλεξιπτωτιστών πριν μερικά χρόνια στο Κοσσυφοπέδιο για να θέσει υπό έλεγχο το αεροδρόμιο της Πρίστινα.

Όπως και να έχει η Μόσχα δεν μπορεί για πολύ ακόμη να χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα όταν οι Ουκρανοί σκοτώνουν με βόμβες μικρά παιδιά, καίνε και ακρωτηριάζουν αμάχους.

Τέτοιες ανατριχιαστικές εικόνες καταγράφηκαν στην περιοχή του Λούγκανσκ πριν από δύο ημέρες, όταν η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, με την ανοχή των ΗΠΑ και της Ε.Ε. βομβάρδισε και σκόρπισε το θάνατο.

Η μυρωδιά της καμένης σάρκας, διαμελισμένα πτώματα και κατοικίες που έγιναν παρανάλωμα του πυρός είναι τα αποτελέσματα της πρόσφατης θηριωδίας στο χωριό Kandrashovka. Μαχητικά SU-25 της ουκρανικής Αεροπορίας βομβάρδισαν σε αεροπορική επιδρομή το χωριό του Λούγκανσκ, το οποίο επίσης επλήγη από πυρά πυροβολικού.

Οι εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν προκαλούν σοκ:

Μετά την αεροπορική επιδρομή με βομβαρδιστικό SU-25 σε κατοικημένες περιοχές το πρωί της 02/07/14 κατά τις 11 π.μ. στο χωριό παλιά Kondrashovka του Λουγκάνσκ δημιουργήθηκαν 4 τεράστιοι κρατήρες από την έκρηξη πυραύλων παλαιάς γενιάς που έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν με όλμους των 2 τόννων σε μια απόσταση 120 χλμ .

Στην πολύνεκρη επίθεση στην παλιά  Kondrashovka σκοτώθηκε και ένα παιδί 5 χρονών την επομένη των γεννεθλίων του.

vania

Πρόκειται για τον Vanya Ermilov  του οποίου το σπίτι βομβαρδίστηκε. Σκοτώθηκε και ο πατέρας του Vladimir Ermilov ο οποίος παρά το θανάσιμο τραυματισμό του έκανε τα τελευταία του βήματα με το γιό του στην αγκαλιά προκειμένου να απεγκλωβισθεί και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. Οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν και εξέπνευσε .Το παιδί σύμφωνα με τους περιοίκους ήταν ήδη νεκρό.

10428491_476916995744842_5815058542443005188_n
10479560_10152914932703496_2709566229614838248_n
10341574_10152914933658496_5219335138755961022_n

Στον τόπο της τραγωδίας όπου συνολικά βρήκαν τον θάνατο περίπου 100 άμαχοι σε τρείς οικισμούς, ένας ρώσος δημοσιογράφος κάλυπτε τα γεγονότα για λογαριασμό του Lifenews. Στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι αποσβολωμένος στη θέα ενός απανθρακωμένου, διαμελισμένου πτώματος.

1604785_476916642411544_1133244243598645213_n (1)

Σύμφωνα με βίντεο στη ρωσική γλώσσα και δημοσίευμα του dnr-news.com, είχε έναν χαρακτηριστικό διάλογο με έναν πολίτη:

-Ποιός είσαι εσύ;

-Δημοσιογράφος.

-Από πού;

-Ρωσία.

-Ρωσία; α…και ο Πούτιν είναι σιωπηλός; Γιατί σιωπά; Τι περιμένει;

-Ντρέπομαι για αυτόν

-Ντρέπεσαι; Εμείς νομίζαμε ότι ο Πούτιν έχει “αρ….”αλλά δεν έχει.

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες, όπως και τα βίντεο, κάνουν τον οποιονδήποτε να λυγίζει και να διαπιστώνει τη φρίκη και τη μανία των Ουκρανικών Στρατευμάτων κατά ανθρώπων με τους οποίους μέχρι "χθες" ζούσαν μαζί.
 
http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4.html

Νέμεσις: Ένα βίντεο γροθιά στο "στομάχι" - Η παράδοση της χώρας στην παγκόσμια διακυβέρνηση

«Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». 
Σωκράτης
Ας θυμηθούμε αυτά τα λόγια κι ας οπλίσουμε την ψυχή μας με δύναμη και πίστη. Και τότε η ΕΞΕΓΕΡΣΗ θα είναι μονόδρομος και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ το έπαθλο. Το βίντεο που ακολουθεί είναι στην κυριολεξία γροθιά στο στομάχι πρόκειται για μια συρραφή γεγονότων και δηλώσεων που δέιχνουν ότι υπάρχει οργανωμένο πολιτικό σχέδιο, εκποίησης της χώρας στο όνομα μια αόριστης (;) παγκόσμιας διακυβέρνησης... ΒΙΝΤΕΟ>>
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7368.html

Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει. Σταματήστε το έγκλημα στη ΔΕΗ.

Σταματήστε τους δύο δηλωσίες «πατριώτες». Ευριπίδης Μπίλλης τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


ΣΤΟ Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, τα βουνά, τα φράγματα και τα ποτάμια ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με σίγουρο τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, στη Μικρή ΔΕΗ θα εισφερθεί παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 2.768 MW.  Τα 903 MW είναι υδροηλεκτρικά και προέρχονται από το συγκρότημα του Νέστου, τον υδροηλεκτρικό σταθμό Πουρνάρι 1 και 2 και της μικρής ισχύος υδροηλεκτρικές μονάδες Αγρας και Εδεσσαίος
Κύριοι Βουλευτές,
Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει...
Σταματήστε το έγκλημα. Σταματήστε τους δύο δηλωσίες «πατριώτες»
Δωρίζεται από τους αποδοκιμασθέντες πρόσφατα από τον Ελληνικό λαό δηλωσίες Σαμαρά και το υδροηλεκτρικό συγκρότημα Νέστου 500 MW. Και πλειοψηφία να είχαν δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το κάνουν
Γιατί ιδίως τα βουνά και τα λαγκάδια μας μόνον οι προδότες τα εκχωρούν σε ξένους....
Δείτε κατωτέρω το Φράγμα Θησαυρός (πραγματικός θησαυρός) του Νέστου στην παραμεθόριο μας παραδεισένια περιοχή Παρανεστίου-Ξάνθης
Παράγονται από τα δωριζόμενα υδροηλεκτρικά :
- Από το φράγμα Θησαυρός του Νέστου παράγει κάθε χρόνο 440 Giga Wattores .
- Από το φράγμα της Πλατανόβρυσης παράγονται ετησίως 240 Giga Wattores.
- Από τη μονάδα Πουρναρίου Ι του Αράχθου παράγονται ετησίως επίσης περίπου 240 Giga Wattores.
- Από τη μονάδα Πουρναρίου ΙΙ άλλα 45 Giga Wattores ετησίως
- Και άλλες 223 Giga Wattores από τις μονάδες Άγρα και Έδεσσας.
Συνολικά δωρίζονται από τις δωριζ'όμενες υδροηλεκτρικές μονάδες 1188 Giga Wattores. Ή 1.188.000.000 KWh ετησίως.
Ή με μέσο κόστος KWh ισο με  0,09 ευρώ ανά KWh, δωρίζονται μόνον από τις υδροηλεκτρικές μονάδες 107.000.000 περίπου ευρώ.

- Από τα 1590 MW των μονάδων λιγνίτη υπολογίζονται άλλες ετήσιες 2091 Giga Wattores περίπου, ή έσοδο περίπου 200.000.000 ευρώ.
Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, το βουνά, τα φράγματα και τα ποτάμια ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με σίγουρο τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως.
Ντροπή για κάθε Έλληνα αυτό που πάει να γίνει. 
Σταματήστε τους δύο δηλωσίες «πατριώτες». 
Ευριπίδης Μπίλλης 
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7165.html

ΕΑΛΩ Η ΘΡΑΚΗ

 Ιστορία-Μυθολογία-Γεωγραφία

Κατά την αρχαία Ελληνική Ιστορία & Μυθολογία, η Θράκη ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενώπης, και αδελφή της Ευρώπης.
Η σημερινή Ευρώπη (Ε.Ε.) έχει ιστορική υποχρέωση να.....
προστατέψει την εκ πρώτου βαθμού συγγενείας αδελφή Θράκη, από την αρπακτική βουλιμία των κακών και βάρβαρων γειτόνων Τούρκων.
Αλλά και η σημερινή Ευρώπη, η αδελφή της Θράκης, έχει και αυτή πέσει στα χέρια των αρπακτικών ηγετών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Οι κακοί γείτονες Τούρκοι αρπάζουν τη Θράκη, όπως οι Σιωνιστές Παντοκράτορες άρπαξαν την αδελφή της Ευρώπη.
Και οι δύο αδελφές είναι πλέον αιχμάλωτες σε εχθρικά χέρια.
Η μεν Ευρώπη σε Σιωνιστικά χέρια της Ν.Τ.Π., η δε Θράκη σε Τούρκικα χέρια. Βασιλιάς της Θράκης ήταν ο Αίμος, από τον οποίον έλαβον τα ονόματα, Θράκη χερσόνησος του Αίμου, και το όρος Αίμος. Σύζυγος του Βασιλιά Αίμου ήταν η Ροδόπη, βασίλισσα της Θράκης, από την οποίαν έλαβε το όνομα ο νομός Ροδόπης.
Η Ευρώπη –αδελφή της Θράκης- οφείλει να αποτινάξει το Σιωνιστικό ζυγό που της επέβαλαν ανάξιοι Σιωνιστές Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, και σεβόμενη την ιστορία της, να σώσει την αδελφή της Θράκη από το Τούρκικο αρπακτικό.
Η Θράκη επίσης ονομάζεται και Τιτανίς, διότι εκεί εγεννήθησαν οι ημίθεοι Τιτάνες, λέγεται δε ότι η Θράκη γέννησε και τους γνωστούς Θεούς των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας, Δία (Zupiter), Άρη (Mars), και Κρόνο (Saturn), Ιστορικά διαστημικά πλανητικά ονόματα για όλη την ανθρωπότητα σήμερα.
Η Θράκη κατά τους μυθικούς χρόνους εθεωρείτο ως η περιοχή του Θεού Βορρά, εκ του οποίου πίστευαν ότι πηγάζουν οι Βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι πνέουν με σφοδρότητα όλο το χρόνο και δημιουργούν την Αιολική βόρεια ενέργεια χειμώνα-καλοκαίρι. Το δε καλοκαίρι οι βόρειοι άνεμοι ονομάζονται «Μελτέμια», και φυσούν για να δροσίζουν το Αιγαίο, πηγάζουν δε από τη Χερσόνησο του Αίμου τη Θράκη.
Εάν ανατρέξουμε σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες θα συναντήσουμε
ΜΟΝΟ Ελληνικά ονόματα, από το Νέστο μέχρι τον Ελλήσποντο, Δαρδανέλια, & Βόσπορο, πράγμα που αποδεικνύει την Ελληνικότητα ολοκλήρου της Θράκης, Δυτικής & Ανατολικής.
Η Θράκη στο σύνολό της, απετέλεσε διαμάντι και φιλέτο κατακτητικών βλέψεων όλων των Ελληνικών φυλών της αρχαιότητας.
Εκεί εγκαταστάθηκαν Τρώες, Βιθυνοί, Μακεδόνες, Πελασγοί, Ίωνες,
Δωριείς, Παίονες, Ιλλυριοί, Καππαδόκες, Πόντιοι, και άλλες Ελληνικές φυλές, (3.000 π.χ. μέχρι σήμερα) με γλώσσα και θρησκεία Ελληνική.
Στη μεταχριστιανική εποχή, επί των Ρωμαϊκών χρόνων, Θράκη ονομάζετο όλη η προς νότον της οροσειράς του Αίμου έκταση αυτής,
μέχρι του Αιγαίου Πελάγους, και Ανατολικά μέχρι του Βοσπόρου, περιελάμβανε δε περιοχές όπως ο Εύξεινος Πόντος, ο Βόσπορος, η Προποντίς, ο Ελλήσποντος (Δαρδανέλια), μέχρι του Θρακικού Πελάγους, επί του Αιγαίου. Η Θράκη με τη συνθήκη της Λωζάνης το έτος 1923 διηρέθη -ως μη όφειλε- σε Ανατολική, και Δυτική Θράκη. Την μεν Ανατολική Θράκη επήραν οι Τούρκοι, τη δε Δυτική Θράκη οι Έλληνες. Η Δυτική Θράκη σήμερα είναι Γεωγραφικό διαμέρισμα της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η Θράκη εν τω συνόλω της, από το 1923 με τη συνθήκη της Λωζάνης, βασικά τριχοτομήθηκε μεταξύ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Τουρκίας. Η Τουρκία σήμερα με βάση το Σιωνιστικό κόλπο των μειονοτήτων της Ν.Τ.Π. προσπαθεί να «φάει» το Ελληνικό κομμάτι της Θράκης. Ο Ο.Η.Ε. σεβόμενος την Ιστορία οφείλει να αντιδράσει στα κατακτητικά σχέδια των Τούρκων αρπακτικών!!
Το βόρειο τμήμα της Θράκης, αποτελεί σήμερα μέρος της Βουλγαρίας,
Το δυτικό τμήμα μέρος της Ελλάδος, και το Ανατολικό κομμάτι μέρος της Τουρκίας. Η Τουρκία χάρη στην Ανατολική Θράκη, έχει σήμερα πρόσβαση στην Ευρώπη, και εάν η Τουρκία γίνει δεκτή ως μέλος της Ε.Ε. αυτό θα το οφείλει στην Ανατολική Θράκη.
Εδώ και η «κουτσή Μαρία» έγινε μέλος της Σιωνιστικής Ε.Ε.!!!
Η Δυτική Ελληνική Θράκη σήμερα είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος, υπό Τουρκική απειλή!!! Είπαμε να φιλοξενήσουμε τους Μουσουλμάνους, αλλά όχι να ανέβουν τα πόδια στο κεφάλι!!!!!!!!!!!
Το Ελληνικό κομμάτι της Θράκης αποτελείται από τρείς (3) νομούς,
το Νομό Έβρου με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη, το νομό Ροδόπης, με πρωτεύουσα τη Κομοτηνή, και το νομό Ξάνθης με πρωτεύουσα τη Ξάνθη. Στη περιφέρεια της Δυτικής Θράκης, υπάγεται και η νήσος Σαμοθράκη. Η Δυτική Θράκη με τη νήσο Σαμοθράκη έχουν το Θρακικό πέλαγος επί του Αιγαίου, ως εκ τούτου έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη & υφαλοκρηπίδα έξη (6) ναυτικών μιλίων, και
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.), σύμφωνα με το διεθνές περί
Θαλάσσης Δίκαιο. Γιαυτό οι παμπόνηροι Τούρκοι, συνεπικουρούμενοι από τους Σιωνιστές ηγέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, θέλουν να βάλλουν στο χέρι τη Δυτική Θράκη, για να καρπωθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου. Παίρνοντας τη Θράκη, παίρνουν και τη Σαμοθράκη…….
Όταν ο ΘΕΟΣ μοίραζε στους ανθρώπους πατρίδες, στους Έλληνες έδωσε ένα μικρό κομματάκι που είχε κρατήσει για τον εαυτό ΤΟΥ.
Αυτό το κομματάκι γης, μη το χαραμίσουμε με Σαμαρο-Βενιζέλους.
Είναι του ΘΕΟΥ!!! Μη φανούμε ανάξιοι της εμπιστοσύνης ΤΟΥ.
Στην Ελλάδα μας κατοικούν Έλληνες από τα χρόνια του Δευκαλίωνα.
(10.000 χρόνια π.χ.), μην αφήσουμε τους Σαμαρο-Βενιζέλους να μας την πάρουν, και να την δώσουν στους ηγέτες της ΑJC/ Ν.Τ.Π.
                             Βαλκανικοί Πόλεμοι:
                        ---------------------------
                                 Ιστορία:
Κατά το Α! Βαλκανικό Πόλεμο, 1912-1913, οι Τούρκοι ηττηθέντες,
αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν όλη τη Δυτική Θράκη, δυτικά του Έβρου ποταμού, εις τους Βουλγάρους, όμως λόγω του Β! Βαλκανικού πολέμου, (1914-1918), και των νικηφόρων αγώνων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δυτική Θράκη έλαβε η Ελλάς από τους Βουλγάρους, δυνάμει σχετικής συνθήκης.
Την Ανατολική Θράκη, αναγκάστηκε η Ελλάς, μετά τη καταστροφή της Μικράς Ασίας, (1922), να εγκαταλείψει στους Τούρκους, και να μετακομίσει τους Ελληνικούς πληθυσμούς αυτής, εις την Δυτική Θράκη σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923.
Όμως οι παμπόνηροι Τούρκοι, δεν έπραξαν το ίδιο για τους δικούς τους πληθυσμούς στην Δυτική Θράκη, τους άφησαν εδώ κάτω από το όνομα
«Έλληνες Μουσουλμάνοι» για να δημιουργήσουν σήμερα τα γνωστά προβλήματα μειονότητας για την Ελλάδα.
Μετά τη συνθήκη της Λωζάνης (1923), οι παμπόνηροι Τούρκοι προέβησαν σε πολλές εθνοκαθάρσεις, γενοκτονίες, και ολοκαυτώματα εις βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με τα γεγονότα ξεριζωμού των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, (1955), όταν κυριολεκτικά ξερίζωσαν όλο το Ελληνικό στοιχείο από τις πρώην Ελληνικές περιοχές της Ανατολικής Θράκης-Κων/πόλεως- Ιωνίας- Πόντου- Λυκίας, Καππαδοκίας, και άλλων περιοχών της Μικράς Ασίας, ενώ εμείς οι Έλληνες, αφελώς φερόμενοι και σεβόμενοι τη συνθήκη της Λωζάνης, φιλοξενήσαμε το Μουσουλμανικό στοιχείο στη Δυτική Θράκη, δηλαδή αφήσαμε αφελώς και επιπολαίως, το αυγό του φιδιού να εκκολάπτεται μέσα στο κόρφο μας, δηλαδή αφήσαμε ένα «Τούρκικο Δούρειο Ίππο» μέσα στην Δ.Θράκη-Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σήμερα τα γνωστά προβλήματα μειονότητος, όπως αυτά απορρέουν από τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου που δημιούργησαν διεθνές δεδικασμένο. Με την υποτέλεια αυτή, δώσαμε όπλα στους Σιωνιστές της Ν.Τ.Π. και στους Τούρκους, να κάνουν γεωπολιτικό παιχνίδι.
Το κακό της Μουσουλμανικής μειονότητας, δεν είναι μόνο στη Δυτική Θράκη, αλλά και στα Δωδεκάνησα!!!
                               Σημερινή  κατάσταση
                           ------------------------------
Οι Τούρκοι παμπόνηροι όντες, εκμεταλλεύθηκαν την αγαθότητα και καλή προαίρεση των Ελλήνων, σε γεωγραφικές περιοχές όπου υπήρχαν μικτοί πληθυσμοί Ελλήνων & Τούρκων, όπως π.χ. στη Κύπρο, Θράκη, Δωδεκάνησα. Δείτε τι έκαναν στη Κύπρο, με αποτέλεσμα με την κατοχή του 40% της Κύπρου, και με το σχέδιο Ανάν, να φύγουν σιγά-σιγά οι Έλληνες, και η Κύπρος να μετασχηματισθεί από Ελληνική σε Τουρκική. Τα ίδια προσπαθούν να κάνουν και στη Θράκη!!!
Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή διεθνή γεωπολιτική συγκυρία, (κάνουν γεωπολιτικό παιχνίδι με τη Σιωνιστική Ν.Τ.Π.),
και με δεδομένο τη λύση στο Κόσσοβο, εγείρουν θέματα τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας και εδαφικών διεκδικήσεων στη δυτική Ελληνική Θράκη εις βάρος της Ελλάδος. Δεν τους αρκούν οι τεράστιες αχανείς εκτάσεις της Μικράς Ασίας, θέλουν και κομμάτια από τη μικρή Ελλάδα. Τόσο άπληστοι, αχόρταγοι, και άρπαγες είναι.
Έτσι αποκτούν μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εδαφικές εκτάσεις, με σκοπό να λέγονται Ευρωπαίοι, με δικαίωμα εισόδου στη Σιωνιστική Ε.Ε.
Κλέβοντας τη Θράκη από την Ελλάδα, (όπως έκλεψαν τη Κύπρο), αποκτούν δικαιώματα συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, και συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου, δεδομένου ότι το Θρακικό Πέλαγος (Αιγαίο), είναι πλούσιο σε υδρογονάνθρακες.
Οι Τούρκοι μέσω των τουρκικών προξενείων Ξάνθης & Κομοτηνής, επιχειρούν εκτουρκισμό των Πομάκων & Αθιγγάνων-Ρομά Μουσουλμάνων, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν σημαία και σύμβολα της
«Αυτόνομης Τουρκικής Δυτικής Θράκης», όπως την αποκαλούν, κατά το πρότυπο του Κοσσυφοπεδίου, ενώ μπροστά σε όλα αυτά, η πολιτική Σιωνιστική νομενκλατούρα της Αθήνας, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Όλα αυτά με τις ευλογίες των Σιωνιστών των Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ- & Ε.Ε.
 Εδώ βλέπουμε να μην υπάρχει καμία αλληλεγγύη και υποστήριξη των
«φίλων» & «συμμάχων» κρατών μελών του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, και της Σιωνιστικής Ε.Ε. στο χειμαζόμενο και δεινώς δοκιμαζόμενο μέλος
που λέγεται Ελλάς. Όλοι αυτοί είναι στην υπηρεσία της Σιων. Ν.Τ.Π.
Όλα αυτά τα φαινόμενα στη Μακεδονία-Θράκη-Αιγαίο, και αλλού, οδηγούν στη συρρίκνωση του Ελληνικού χώρου, και στην αλλαγή των συνόρων, όπως προεφήτευσεν η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Μπενάκη (Σιωνιστικό όνομα), ενώ η Ελληνική πολιτική
ηγεσία και διπλωματία κοιμούνται….. ή μάλλον εκτελούν προδοτικές εντολές των ψυχοπαθών Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.  
               Τα σχέδια των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π.
              -----------------------------------------------                  
Κατάπληξη προκαλεί σήμερα η παθητική στάση και σιωπή της προδοτικής «Ελληνικής» Σιωνιστικής κυβερνήσεως στα εθνικά μας θέματα. Σήμερα την Ελλάδα κυβερνούν δυστυχώς προδότες πολιτικοί, πιόνια & μαριονέτες των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π. γιαυτό οι Τούρκοι, -αντιστάσεως μη ούσης- χορεύουν, οργώνουν, και αλωνίζουν στη Δυτική Ελληνική Θράκη, και στο Αιγαίο. Όπως γράφουν τα ΜΜΕ, για ποια Τουρκική εισβολή στη Θράκη μιλάμε, αφού οι εφιάλτες πολιτικοί, μέσω ΤΑΙΠΕΔ απλά πουλάνε τη Θράκη μας στη Τουρκία!! Ποιος θα σταματήσει το εθνικό αυτό έγκλημα;;; Υπενθυμίζω τις δηλώσεις της κυρίας Μπενάκη (Εβραϊκό Σιωνιστικό όνομα), προς το πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια, ότι θα παραχωρήσουμε εθνικά εδάφη, χάρη της ειρήνης και ευημερίας στη ενωμένη Ευρώπη.
Δηλαδή η Ελλάδα θύμα για την ευημερία των Σιωνιστών Ευρωπαίων!!
Ήταν όλα απαρχής συμφωνημένα, και ο Παπούλιας σιωπή για να μη χάσει το θρόνο!!              
Τα σχέδια Γεωπολιτικής των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων προβλέπουν η δυτική Θράκη να γίνει ανεξάρτητη Τουρκική δημοκρατία, σφήνα μεταξύ Τουρκίας & Ελλάδος, πράγμα που θα βοηθήσει στη δημιουργία Μουσουλμανικού τόξου, από την Αλβανία, μέσω Θράκης, στη Τουρκία που θα εμποδίζει την επέκταση των Ρωσικών αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου προς Ευρώπη & Μεσόγειο, και θα κυκλώσει την Ελλάδα με σκοπό την άμεση πρόσβαση της Τουρκίας-υπό τις ευλογίες των Σιωνιστών των ΗΠΑ& Ε.Ε., αχυρανθρώπων της Ν.Τ.Π.- για τη περικύκλωση της Ρωσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα!!
Δηλαδή η Ιστορία θυσιάζεται χάρη των αγωγών ενέργειας!!
Εκτός αυτού οι Σιωνιστές Παντοκράτορες της Ν.Τ.Π. θα βάλλουν χέρι στο πλούσιο ορυκτό πλούτο του υπεδάφους της Δυτικής Ελληνικής Θράκης, και στα πετρέλαια του Θρακικού Πελάγους (Αιγαίου), που τόσο πολύ θέλουν να αρπάξουν οι πετρελαϊκές εταιρείες του Ροκφέλερ!
Τά πάντα θυσιάζονται για τα Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά & Γεωοικονομικά συμφέροντα των τρελών Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Δυστυχώς για την Ελλάδα, στα δύσκολα αυτά χρόνια, είχε την ατυχία να έχει κυβερνήτες πολιτικούς πιόνια των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
       Χάνουμε τη Θράκη και εμείς αδιαφορούμε
   ---------------------------------------------------------
Οι Αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν, «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν», αυτό ακριβώς μας ταιριάζει σήμερα.
Σήμερα ο εκλεκτός των εχθρών Σιωνιστών κυβερνά την Ελλάδα.
Η Βουλή των Ελλήνων δεν αντιδρά, αφού οι υπουργοί & βουλευτές, είναι ανίδεοι και άσχετοι, κομματικά φανατισμένοι. Τον εαυτό τους φροντίζουν, και η πατρίδα να πάει να πνιγεί!! Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκχώρηση εθνικού εδάφους σε Τούρκους και άλλους Σιωνιστές αγοραστές, αφού το ΤΑΙΠΕΔ πουλά σε όποιον δίνει τα περισσότερα, χωρίς να εξετάζει αν πουλά σε εχθρούς της Ελλάδος, Τούρκους, Σιωνιστές, ή άλλους Ισλαμιστές!!!
Αυτό που οι Σιωνιστές πολιτικοί μας δεν κατάφεραν να κάνουν μέσω των ζωνών ελευθέρου εμπορίου στη Θράκη, το κάνουν τώρα με πιο αποτελεσματικό τρόπο, το πουλάνε κατευθείαν στους Τούρκους!!!
Πωλείται η Θράκη, ποιος θα σταματήσει το Εθνικό αυτό έγκλημα;;;
Η Θράκη μας είναι η νέα Ιφιγένεια του Ελληνισμού.
Χάνουμε τη Θράκη, και στην «Ελληνική» κυβέρνηση κυριαρχούν εφιάλτες πολιτικοί μέλη της λέσχης Bilterberg, Mασόνοι, & Σιωνιστές!
Συχνές επισκέψεις κάνει ο Πρωθυπουργός μας στην American Jewish Committee (AJC), για να «παίρνει γραμμή» λένε τα ΜΜΕ.
Τώρα ο Πρωθυπουργός ξεπουλάει τη ΔΕΗ για να την αγοράσουν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες «μπιρ-παρά» κατόπιν διαταγής από AJC.
Tα χημικά της Συρίας τα ρίχνουν στο Κρητικό Πέλαγος, είναι απόφαση της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, και ουδείς αντιδρά.
Εδώ έχουμε ρύπανση πρώτου βαθμού κλειστής θάλασσας!!!
Ο Σιωνιστικός ΟΗΕ δεν αντιδρά, φοβάται την οργή του Ρότσιλντ!!!
Εμείς λέμε, τι Σημίτης, τι ΓΑΠ, τι Μπενάκης, όλοι πιόνια της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.-Δικτατορίας, των προέδρων Ρότσιλντ & Ροκφέλερ.
Είναι ντροπή για τη πατριωτική Ν.Δ. του Καραμανλή, να έχει τέτοιον Αρχηγό πιόνι του Θείου Ρότσιλντ!!! Είναι αυτός που σκίζει τα Μνημόνια, ομιλώντας στους αφελείς οπαδούς του, στους προεκλογικούς λόγους. Στις «κωλοτούμπες» είναι άσσος, λέει ο λαός!
Είναι αυτός που κυβερνά με ψέματα, και παραπλανά το Λαό.
Είναι αυτός που άνοιξε τα σύνορα και έφερε τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, κατόπιν εντολών της AJC/Ν.Τ.Π.
Η AJC/ Ν.Τ.Π. φυλακίζει μέσω Μπενάκη όσους πολιτικούς αντιτίθενται στις προσταγές της παγκόσμιας Δικτατορίας.        
Τα εκλεκτά αυτά πιόνια του διεθνούς Σιωνισμού της Ν.Τ.Π. (Ααρών Αβουρί- Jeffrey- Μπενάκης), διέθεσαν το Ολυμπιακό στάδιο (ΟΑΚΑ)
που έγινε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, για τη σύναξη των Ιεχωβάδων-Μασόνων, και για τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες,
διότι το απαιτεί η Σιωνιστική AJC/ Ν.Τ.Π. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, έτσι εξηγείται η αδιαφορία και σιωπή των πρωθυπουργών για τη Θράκη, και για τα άλλα Εθνικά Θέματα.
Οι πρωθυπουργοί αυτοί πιόνια της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. κατόπιν διαταγών των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.-Δικτατορίας, έβγαλαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες (AJC), προωθούν το νέο αντι-ρατσιστικό νόμο με απαίτηση του AJC, προωθούν νόμους για διάλυση της οικογένειας, κατάργηση της Κυριακής αργίας και σέβας προς το Σάββατο του διεθνούς Σιωνισμού, ίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών, κατάργηση των θρησκευτικών αργιών στη δημόσια εκπαίδευση, και τέλος το γενικό ξεπούλημα όλων των Εθνικών μας θεμάτων, υπό τις ευλογίες της Ορθοδοξίας, και των αρχηγών αυτής.
Δηλαδή οι εφιάλτες πολιτικοί, διά της λαθρομετανάστευσης - κατόπιν εντολών της Ν.Τ.Π.- προσπαθούν να εξαλείψουν το Όμαιμον, Ομόγλωσσον, Ομόθρησκον, & Ομότροπον, του Ελληνικού Λαού, τη Θράκη θα λυπηθούν;;;;;; Αυτά κάνει ο Μπενάκης!!! Έλληνες ξυπνήστε!!! Ο Μπενάκης εξελέγη για να εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα της Σιωνιστικής AJC/Ν.Τ.Π.-παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!!
Στη Θράκη η Μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από 47% Τουρκογενείς, από 31% Πομάκους, και 21% Ρομά.
Την αναταραχή στη μειονότητα προκαλεί η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. με όλα τα όργανα αυτής, το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, και Ε.Ε, και ο Μπενάκης χτενίζεται, δεν ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό, τηρεί άκρα του τάφου σιωπή. Για να τη βγάλει «καθαρή» λέει ο Λαός!!
Το τι συμβαίνει πραγματικά σήμερα στη Θράκη το περιγράφει σε σχετική αναφορά-έκθεση, η οργάνωση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 2012, η οποία αποτελεί κόλαφο για τη Τουρκία, αφού ξεγυμνώνει το ρόλο της Άγκυρας, και τις πρακτικές που ακολουθεί περί εκτουρκισμού των Ελλήνων Μουσουλμάνων, επιβεβαιώνοντας τα επί χρόνια καταγγελλόμενα σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι άλλες εθνότητες Πομάκοι, και Ρομά. Η Τουρκία επέβαλε έναν εφιάλτη στη
Θράκη μας. Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. για να επιβάλλει όλα αυτά ίδρυσε
Ποτάμια & Ελιές, σε συνεργασία με Μπενάκηδες-Τούρκογλου!!!
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές το μειονοτικό Τουρκικό κόμμα DEB
έλαβε 42% στο νομό Ροδόπης (Κομοτηνή), και στη Ξάνθη 27% ,  από τη Μουσουλμανική μειονότητα. Ιφιγένεια η Θράκη μας!!

Δεν αντέχει άλλες Ιφιγένειες αυτή η πατρίδα!! Δεν αντέχει άλλους Μπενάκηδες η Ελλάδα!!! Έλληνες ξυπνήστε!!!

Το παιχνίδι με τη Θράκη είναι Γεωπολιτικό. Θέλει η Σιων. Ν.Τ.Π. παίρνοντας τη Θράκη, να εγκλωβίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Ρωσία σήμερα για πρώτη φορά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψουμε
Τούρκικη εισβολή στην Ελλάδα!!! Το γνωρίζει ότι θα την εγκλωβίσουν.
Αυτό οι λακέδες πολιτικοί, αντί να το εκτιμήσουν, στρέφονται κατά της φίλης Ρωσίας, και σαν προδότες που είναι, υποστηρίζουν τους εχθρούς της Ελλάδος, την ελίτ των τρελών Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.

Η Θράκη και το Αιγαίο φλέγονται, αλλά στην Αθήνα «πέρα βρέχει»,
οι εφιάλτες πολιτικοί καλά κρατούν, χάρη στην αδιαφορία των Ελλήνων ψηφοφόρων. Η Θράκη και το Αιγαίο βρίσκονται στο έλεος των Τούρκων. Ο Μπενάκης πιστεύει ότι υπηρετώντας το Ρότσιλντ, είναι η καλλίτερη εγγύηση για την ασφάλεια της Ελλάδος!!!
Κούνια που τον κούναγε. Τόσο αφελής και επιπόλαιος είναι!!!
Στα Εθνικά μας θέματα η κυβέρνηση των εφιαλτών παίζει το ρόλο του ηλιθίου. Αντιμετώπισαν την ίδρυση Τουρκικού πολιτικού κόμματος στη Θράκη, με μεγάλη απάθεια. Κράτος εν κράτη. Τα προξενεία της Τουρκίας σε Ξάνθη & Κομοτηνή, είναι η κυβέρνηση της Θράκης.
Θα τολμούσαμε ποτέ εμείς να κάνουμε κάτι τέτοιο μέσα στη Τουρκία;;;
Μας οδηγούν σε διαμελισμό, εθνική ταπείνωση, συρρίκνωση συνόρων,
με τους άρπαγες από Βορρά & Ανατολάς γείτονες, να αλαλάζουν από χαρά. Ο Θείος Ρότσιλντ δεν έβαλε μυαλό μετά τη σκληρή δοκιμασία που υπέβαλε ο ΘΕΟΣ την οικογένεια Ροκφέλερ, για τα επί Γης έργα αυτής. Επιζητεί με τα έργα του την οργή του ΘΕΟΥ επί της κεφαλής αυτού. Δεν έχει καταλάβει ότι το πλανήτη αυτόν κυβερνά Ο  ΘΕΟΣ!!!
Όχι ο κάθε τυχαίος Σιωνιστής Ρότσιλντ ή Ροκφέλερ όσο ισχυρός αν είναι!!! «Έστιν δίκης οφθαλμός»………………..

 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
 Διεθνολόγος
 E-mail: ant.grypaios@gmail.com
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4640.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters