Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η Virgin Galactic πήρε την άδεια από την FAA στις ΗΠΑ για ταξίδια στο διάστημα [εικόνες-βίντεο]

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας θα έχουν σε λίγους μήνες επιβάτες ανά τον κόσμο, καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδία Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) άναψε το «πράσινο» φως για τις πρώτες διαστημικές τουριστικές πτήσεις.


Η Virgin Galactic, ιδρυτής της οποίας είναι ο Richard Branson, έλαβε τη σχετική άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πραγματοποίηση πτήσεων αναψυχής στο όριο του Διαστήματος.

Ειδικά διαμορφωμένο σκάφος θα πραγματοποιεί υπο-τροχιακή διαστημική πτήση, μεταφέροντας πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώνουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο πολυπόθητο εισιτήριο. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό είναι και ο Ashton Kutcher.

Εκτιμάται πως οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του χρόνου, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι δοκιμές για το εντυπωσιακό ταξίδι. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 420 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ταξίδι θα ξεκινάει από το ιδιωτικό διαστημικό κέντρο «Spaceport America» στην πολιτεία του Νέου Μεξικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το σκάφος «SpaceShip Two» είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου.

Στην συνέχεια, αφού θα πυροδοτείται ειδικός κινητήρας, το σκάφος θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας έτσι στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Η συγκεκριμένη πτήση θεωρείται «υπο-τροχιακή», καθώς το «SpaceShip Two» -παρ' όλο που «σπάει» το φράγμα του ήχου- δεν πετάει αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η συμφωνία της Virgin Galactic με τη FAA καθορίζει μεταξύ άλλων και το πώς θα συντονίζονται οι πτήσεις της εταιρείας με την υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία.











 
 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/05/virgin-galactic-faa.html

Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη διαύγεια.


Στο εν λόγω έγγραφο, για την σύσταση της επιτροπής, ο κ. Σταϊκούρας επικαλείται το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε προκειμένου να ερευνήσει τα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Για πολλούς θεωρείται πως το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Στην ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο μετέχουν:

- Ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ.

- Ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

- Ο κ. Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.

Έργο της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν και πόσα χρήματα μπορεί να αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση για όλα όσα έζησαν οι Έλληνες στη γερμανική κατοχή.

Επιπλέον, στην επιτροπή αυτή έχουν τη δυνατότητα να συνεπικουρούν φυσικά πρόσωπα από όλα τα υπουργεία, ερευνητικοί φορείς, ακόμα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν καμία αμοιβή.

«Το όλο έργο της επιτροπής και των συνεπικουρούντων προσώπων θα διέπεται από τις αρχές της απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας» τονίζεται.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταϊκούρα η ειδική επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο της και το πόρισμά της μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8809.html

ΥΔΩΡ (ΝΕΡΟ). Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ !

ΝΕΡΟ Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.!!!!!!
Ο Πλάτων στον «Τίμαιο, 40.e.5 – 41.a.3» λέγει ότι : «Από την Γη και τον Ουρανό γεννήθηκαν ο Ωκεανός και η Τηθύς» δηλαδή η υδάτινη κοσμογονική δύναμη.
Αυτό, ακριβώς, γνώριζαν οι θεσμοί των Αθηναίων και όριζαν να προτελούν [εορτάζουν] τους γάμους του Ουρανού και της Γής και, έχοντας αυτές τις αρχέγονες δημιουργικές δυνάμεις υπόψη τους, κατά τις Ελευσίνιες τελετές κοίταζαν ψηλά στον ουρανό και φώναζαν ”ὕε“, βρέξε, και κοιτώντας χαμηλά στην γη φώναζαν “κύε“, γέννα, επειδή γνώριζαν ότι τα πάντα έχουν την γέννηση τους από αυτούς σαν πατέρα και σαν μητέρα.
Ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά, 346.b» λέει , ότι ο υδάτινος δίνει υπόσταση στη γονιμότητα, στην ευκινησία και σε κάθε λογής δυνάμεις, ενώ ο χθόνιος είναι δημιουργός της τελειότητας με την οποία η γη γεννά και διαχωρίζει τα είδη. Ετσι ο Ωκεανός είναι υπευθυνος για τις ζωογόνες , δημιουργικές και συνεκτικές δυνάμεις , οι οποίες εποπτεύουν τις γεννήσεις και η εποπτεία αυτών γίνεται με το να τις θέτει σε διέγερση , κινητικότητα και παραγωγηκότητα..
Ο Ωκεανός είναι αυτός που οριοθετεί τη γή και είναι αίτιος κίνησης, προόδου και δύναμης, αφού έβαλε μέσα στις νοητικές ζωές ακμή και γόνιμη αφθονία.
Η Τηθύς, ως «“διαττῶσα καὶ διηθοῦσα”» διαχωρίζει τις εσωτερικές και τις εξωτερικές κινήσεις, και γι΄αυτό σύμφωνα με τον Πλάτωνα λαμβάνει την επωνυμία της Τηθύς από τα ρήματα » διαττᾶν” καὶ “διηθεῖν”».
Η Τηθύς τα ξεχωρίζει από τα γεννήματα, διατηρώντας καθαρά τα γεννητικά αίτια και εγκαθιστώντας τα μέσα στις ενέργειες που είναι προηγούμενες από τα γεννήματα.
Γενικά, λοιπόν, ο Ωκεανός είναι αίτιος κάθε κίνησης, νοητικής και φυσικής, για όλα τα έμβια , ενώ η Τηθύς είναι αιτία κάθε διάκρισης των ρευμάτων που προέρχονται από τον Ωκεανό, αποδίδοντας σε καθένα από αυτά την κατάλληλη καθαρότητα της κίνησης που εκ φύσεως του ταιριάζει, καθαρότητα λόγω της οποίας καθετί, είτε κινεί τον εαυτό του είτε κινεί άλλα, με ιδιαίτερο τρόπο.
Οι συμπαντικές συχνότητες ( δονήσεις ), διαποτίζουν όλες τις κινήσεις του υδάτινου στοιχείου το οποίο στην συνέχεια εμποτίζει κάθε μορφή γήινης ζωής με τα συμπαντικά γεγονότα.
Είναι τόσο απέραντη η κίνηση μέσα στό υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει την γή, ώστε μπορούμε να θεωρήσουμε πως το σύνολο του νερού του πλανήτη συνιστά ένα όργανο διαμεσολάβησης ανάμεσα στο Σύμπαν και την Γη, που την εντάσσει στην πορεία των συμπαντικών γεγονότων και την καθιστά συμμέτοχό τους.
Με οποιαδήποτε μορφή και αν εμφανίζεται το κινούμενο νερό, φωταγωγείται από τον κόσμο των αστέρων. Μεταμορφώνεται σε εικόνα της ροής, εμποτισμένη με τους ρυθμούς του αστρικού κόσμου.
Το νερό ρέει και κυκλοφορεί ακατάπαυστα πάνω και μέσα στην γη όπως ακριβώς το αίμα στον ανθρώπινο οργανισμό και μεταφέρει τις ζωογόνες ενέργειες.
Ο φυτικός κόσμος παίζει ένα ξεχωριστό ρόλο στη μεγάλη κυκλοφορία του. Τα φυτά είναι αγγειακά συστήματα μέσα από τα οποία το νερό, ρέει σε ζωντανή αλληλεπίδραση με την ατμόσφαιρα. Το νερό υπάρχει στην ατμόσφαιρα και στις τρεις φάσεις του: υδρατμοί (αέρια φάση), σταγόνες (υγρή φάση) και χιόνι (πάγος, στερεά φάση). Η γη, τα φυτά και η ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα μεγάλο οργανισμό, όπου το νερό ρέει σαν ζωντανό αίμα.
Το νερό χάρη στις πολυδομικές αλλαγές, είναι ικανό να συσσωρεύει μέσα του την παραμικρή ενεργειακή αλλαγή που παράγεται από το περιβάλλον του, για να τη χρησιμοποιήσει με τη σειρά του επίσης, για άλλη μία από τις αλλαγές του.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΝ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
Στα Ελευσίνια Μυστήρια το κυριότερο μέρος από την εξωτερική μύηση ήταν οι καθαρμοί και οι εξαγνισμοί, τα ονομαζόμενα καθάρσια ή και καθαρμοί. Οι μυούμενοι μετά από προσφορά θυσίας πήγαιναν στα νερά του ποταμού ‘Ιλισσός’ καθαρίζονταν από τα μιάσματα με τη βοήθεια ειδικού ιερέα που λεγόταν «Υδρανός». Τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας της μύησής τους («Άλαδαι Μύσται»), περνούσαν με πομπή προς τη θάλασσα για τους αναγκαίους καθαρμούς.
Το 2.000 π.Χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν συνδέσει την έννοια του γιατρού με «αυτόν που γνώριζε πολύ καλά το νερό».
Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες πολλών πηγών και το 5ο π.Χ. αιώνα. Η αφιέρωση αυτή προς το ιαματικό νερό εκφράζεται με την ίδρυση των Ασκληπιείων που κτίζονταν κοντά στις ιαματικές πηγές.
Ο Ιπποκράτης θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης και πατέρας της υδροθεραπείας. Ασχολήθηκε πολύ με τα διάφορα φυσικά νερά, που τα διέκρινε σε ελώδη, εννοώντας τα νερά που υπάρχουν στα έλη και στις λίμνες, σε όμβρια, που σχηματίζονται από τη βροχή και σε εκείνα που αναβλύζουν από πετρώματα, δηλ. τα μεταλλικά.
Η υδροθεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση πολλαπλών παθήσεων. Στη σημερινή εποχή η λουτροθεραπεία εξελίσσεται λαμβάνοντας τη μορφή του ‘Ιαματικού Τουρισμού’. Μια από τις σημαντικότερες συνθήκες υγείας του οργανισμού είναι η ισορροπία των διαφόρων δομών νερού σε αυτό. Κατά τη φυσιολογική τους λειτουργία όλοι οι ιστοί και τα όργανά του παράγουν συγκεκριμένες δομές νερού.
Λόγω της ζωτικής δύναμης, οι δομές αυτές βρίσκονται σε βέλτιστη ισορροπία στην κατάσταση υγείας. Σε περίπτωση νόσου αυτή η αρμονία διαταράσσεται. Ουσιαστικά διαταράσσεται η παραγωγή κάποιων απαραίτητων δομών νερού, και συμβαίνει αναλογικά, εκτροπή παραγωγής προς κάποιες άλλες, ώστε ο οργανισμός να απαντήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες συνθήκες.
Συχνά αναγνωρίζονται στο νερό θεραπευτικές ιδιότητες, υπάρχουν πηγές που αναβλύζουν ραδιούχα ή θειούχα στοιχεία και μεγάλες ποσότητες αλάτων και ιόντα μετάλλων, που λειτουργούν για θεραπευτικούς σκοπούς από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Τα ‘φορτισμένα’ νερά των ιαματικών πηγών δίνουν έως και στις μέρες μας, σε εκατομμύρια ανθρώπους, τη λύση στα προβλήματα των ασθενειών τους.
Στη σύγχρονη εποχή μαθαίνουμε πως, χρησιμοποιείται νερό από ειδική πηγή για τη θεραπεία των ματιών, ενώ η ίδια θεραπευτική πηγή στα ανθοϊάματα του Μπαχ έχει διαφορετικού είδους θεραπευτικά αποτελέσματα. Το νερό χρησιμοποιείται και στην ομοιοπαθητική κατά τη διάρκεια της δυναμικοποίησης ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου, για το οποίο απαιτείται η αραίωση με νερό. Με τη χρήση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου μεταφέρεται μια πληροφορία προς τη ζωτική δύναμη του οργανισμού (αφού το φάρμακο μεταφέρει τη ‘μνήμη’ της αρχικής ουσίας). Με αυτή την πληροφορία δίνεται η δυνατότητα στη ζωική δύναμη να αποκαταστήσει την ισορροπία των δομών του νερού και να επιτευχθεί με ήπιο και αποτελεσματικό τρόπο η υγεία.
Στη σημερινή Ρωσία, αλλά και αλλού, χρησιμοποιούν πρωτοπόρες τεχνικές που στηρίζουν τη γέννηση μέσα σε χλιαρό νερό. Το χλιαρό και ευχάριστο νερό απαλύνει τις τραυματικές επιδράσεις της γέννας, κάτι που είναι ευεργετικό τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. Αυτός ο τύπος γέννας παρέχει στο νεογέννητο μια ήπια μετάβαση. Το μωρό «πλέει» στο νερό, ένα περιβάλλον συγγενές με εκείνο του εμβρυικού υγρού. Αντί να σοκάρεται από τα φώτα και τους θορύβους ενός εχθρικού περιβάλλοντος, η υγρή γέννηση δίνει στο μωρό χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.
ΣΩΜΑ – ΝΕΡΟ – ΨΥΧΗ
Το σώμα μας λόγω τής αδρής του υφής για να συνδεθεί με την ψυχή μας χρειάζεται ένα άλλο μέσο εύπλαστο μέ περισσότερες δυναμικές-ενεργειακές ιδιότητες . Αυτό είναι το νερό.!!!!! Κατά συνέπεια ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ψυχής μας καί τους σώματος μας είναι τό νερό πού ενυπάρχει παντού μέσα στό σώμα μας.
Οι αλλαγές πού τελούνται στό νερό μας τίς αντιλαμβανόμαστε ως συναίσθημα.
Το νερό μας είναι το μέσον απο το οποίο δεχόμαστε τις συμπαντικές συχνότητες γιατί βρισκόμαστε σαν ένας οργανισμός με το υδάτινο στοιχείο που εμπεριέχει ο πλανήτης μας…
Και εκτός απο τις συμπαντικές επιρροές κάθε τί πού συμβαίνει στόν περιβάλλοντα χώρο, επηρεάζει τήν ψυχή μας. Οι εικόνες, η μουσική, η ομιλία αποτυπώνονται μέσω του νερού στήν ψυχή μας καί αναλόγως τήν επηρεάζουν.
Ο Πλάτων στούς «Νόμους» απαγορεύει αυστηρώς μερικές από τίς μουσικές κλίμακες διότι γνωρίζει ότι ἡ μουσική επηρεάζει τήν ψυχή. Ο Αριστοτέλης επίσης στό έργο του «Πολιτικά» θεωρεί ως πρωτεύων μάθημα τήν μουσική γιά τήν καλλιέργεια τής ψυχής. Τά αγάλματα, η αρχιτεκτονική, ο περιβάλλον χώρος επηρεάζουν τήν ψυχή γιά αυτό οι προγονοί μας έδιναν μεγάλη σημασία. Συνεπώς γιά νά μπορέσουμε νά καταλάβουμε τούς νόμους τής ψυχής , οφείλουμε πρωτίστως νά κατανοήσωμε τά μυστικά του νερού.!!!!!!!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μπίζνες με Τούρκους κάνουν οι τραπεζίτες – εργοδότες κάποιων “υπερεθνικιστων”!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως «χρυσές» δουλειές κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας καθώς η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τράπεζα Πειραιώς, έχει αναθέσει σε τουρκική εταιρεία την ανακαίνιση και αναμόρφωση υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά και κυρίως γιατί αυτή η τουρκική προτίμηση και η μη ανάθεση του έργου σε ελληνικά χέρια την ίδια περίοδο που στην χώρα μας η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλλον σύμφωνα με του ιθύνοντες της τράπεζας Πειραιώς έπρεπε να έρθουν οι Τούρκοι για να μας… ανακαινίσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της οικονομικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της συγχώνευσης της με μικρότερες τράπεζες που περιήλθαν στην δικαιοδοσία της έχει αρχίσει μεγάλα έργα ανακαίνισης και αναμόρφωσης των περίπου 900 υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Το τεράστιο αυτό έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει, όπως αναφέρει επιδεικτικά η τουρκική εφημερίδα, η τουρκική εταιρεία, İnnova. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από τους Τούρκους σε μεγάλη οικονομική επιτυχία και ότι ανοίγει τι «πόρτες» για τις τουρκικές εταιρείες στην οικοδομική αναδιοργάνωση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία İnnova, που είναι της τουρκικής Türk Telekom, έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και την αναμόρφωση 80 περίπου περιπτέρων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα.
Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι μετά την μεγάλη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η οποία έπληξε και το ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα είχε σαν συνέπεια ότι πολλές ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση για να έχουν δυνατότητες επιβίωσης. Στα πλαίσια αυτά η ελληνική Τράπεζα Πειραιώς, που θεωρείται σαν μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, προχώρησε στην εξαγορά κάποιων μικρών ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα υποκαταστήματα της σε όλη την χώρα ενώ πολλά από αυτά θα έπρεπε να κλείσουν και αλλά να ανακαινιστούν και να αναμορφωθούν. Το έργο αυτό λοιπόν της ανακαίνισης και αναμόρφωσης των υποκαταστημάτων σε μεγάλο μέρος ανέλαβε η τουρκική εταιρεία, εξέλιξη που θεωρήθηκε σαν μεγάλη στρατηγικής σημασίας επιτυχία από τους Τούρκους, καθώς για πρώτη φορά βάζουν με αυτόν τον τρόπο «πόδι» στις εξελίξεις του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και αποκτούν πρόσβαση στα έργα που γίνονται σε όλη την χώρα στα τραπεζιτικά καταστήματα.
Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας İnnova, Aydın Ersöz, η τουρκική εταιρεία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια πρόοδο στην ανάληψη έργων στο εξωτερικό της Τουρκίας και έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων εκτός από την Ελλάδα στην Γερμανία, στην Νότιο Αφρική, ενώ ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και στην Μέση Ανατολή. Για την τράπεζα Πειραιώς, ο διευθυντής της İnnova τόνισε πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες με 14 χιλιάδες υπαλλήλους και 900 υποκατάστημα σε όλη την χωρά, γι’ αυτό και η ανάθεση στην τουρκική εταιρεία της ανακαίνισης 80 περίπου υποκαταστημάτων της θεωρήθηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τουρκικής εταιρείας. Η İnnova, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, έχει 800 υπάλληλους και διατηρεί μεγάλο γραφείο ανάληψης έργων στο Ντουμπάϊ, ενώ διατηρεί γραφεία στην βόρειο Αφρική και σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στόχος της είναι να αναλάβει έργα και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς δεν βρήκαν κάποιον άλλον να αναθέσουν τα έργα που γίνονται στα υποκαταστήματα τους και τα ανέθεσαν στους Τούρκους, την ιδία περίοδο που το Αιγαίο φλέγεται από τις τουρκικές προκλήσεις και τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν κρουαζιέρες έξω απ το Σούνιο. Αλλά βλέπετε, αυτά είναι ανάξια λόγου και προσοχής και εμείς ακόμα θεωρούμαστε πως… είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Για την τράπεζα Πειραιώς βέβαια όλα είναι μια χαρά και η χώρα, (δηλαδή η τράπεζα), ξανά… προς την δόξα τραβά!
 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://greeknation.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3542.html

Εξηγήσεις και σκέψεις ΠΑΝΩ ΣΤΑ ‹‹ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ››

Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης   

 Pωσική έκδοση των Πρωτοκόλλων
Ίσως να έχετε παρατηρήσει, ότι πλέον δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτό το κείμενο των αρχών του 20ού αιώνα, που η πρώτη δημοσίευσή του έγινε στην Ρωσία, λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει η επανάσταση των μπολσεβίκων. Μήπως η εξήγηση γι’αυτήν την έλλειψη ενδιαφέροντος εντοπίζεται στην ακαδημαϊκή έρευνα, που κατάφερε να αποδείξει ότι ήταν ένα κατασκευασμένο, δηλαδή χαλκευμένο, έγγραφο; Όχι βέβαια, διότι, έστω και αν  η επιστημονική έρευνα έφερε στο φως διάφορες χρήσιμες πληροφορίες πάνω στον τρόπο γραφής του, ωστόσο αποδείξεις για τους πραγματικούς συντάκτες του, δεν μπόρεσε να βρει. Η έλλειψη ενδιαφέροντος λοιπόν οφείλεται, κατά την γνώμη μου,  σε δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι σχεδόν όλα όσα περιέγραφε αυτό το προφητικό κείμενο έχουν πραγματοποιηθεί. Μα θα μου πείτε, αυτός δεν είναι ένας παραπάνω λόγος για να μας κινήσει το ενδιαφέρον; Ε, λοιπόν...Aκριβώς το αντίθετο συμβαίνει, τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων: δεν δημιουργείται ενδιαφέρον για κάτι που έχει γίνει πλέον καθημερινό βίωμα και συνήθεια.
Για παράδειγμα, αν κάποιος έγραφε ότι κάποτε οι άνθρωποι θα κινούνται , χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο που θα τρέχει με μεγάλη ταχύτητα , δεν θα κουράζεται ποτέ και θα πηγαίνει παντού, όλοι θα μιλούσαν γι’ αυτό το θέμα, θα το ερευνούσαν, θα περίμεναν με άγχος για να δουν αν θα επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη κλπ. Όταν όμως το αυτοκίνητο μπήκε στην ζωή μας  και έγινε συνήθεια, κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για ένα κείμενο που κάποιος έγραψε 100 χρόνια πριν. Ακριβώς αυτό συνέβη και με τα «Πρωτόκολλα»:  μιλούν για πράγματα που έχουν γίνει «δεύτερη φύση μας». 


Maurice  Joly
Πριν, όμως, αναφερθούμε στον δεύτερο λόγο της έλλειψης ενδιαφέροντος, είναι χρήσιμο να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στις προσπάθειες για την ανακάλυψη του συγγραφέα και την αυθεντικότητα ή όχι αυτού του κειμένου. Έγιναν διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η πιο γνωστή είναι αυτή που αποδίδει την συγγραφή των «Πρωτοκόλλων» στη Ρωσική μυστική αστυνομία της περιόδου των Τσάρων, τη γνωστή Οχράνα (= Ασφάλεια). Αποδείξεις, πάντως, που να επιβεβαιώνουν επιστημονικά αυτή την υπόθεση δεν έχουν δοθεί. Παραμένει ως υπόθεση, αν  και όλα τα ιστορικά στοιχεία που είναι στη διάθεση των ιστορικών, μάλλον προς το αντίθετο συνηγορούν, μια που οι τσάροι της Ρωσίας δεν ήθελαν να έχουν προβλήματα με τους Ιουδαίους και απέφευγαν  να τους προκαλούν. Μάλιστα, όταν ο Τσάρος Νικόλαος Β΄ διάβασε τα «Πρωτόκολλα», τα θεώρησε πλαστά και διέταξε να κατασχεθούν. Αυτό  που όμως σίγουρα γνωρίζουμε και παραμένει αναμφισβήτητο είναι ότι ο συγγραφέας των Πρωτοκόλλων έχει αντιγράψει αρκετά αποσπάσματα από ένα σατιρικό έργο που γράφτηκε από τον Γάλλο δικηγόρο και δημοσιογράφο Μορίς Ζολί και τυπώθηκε στη Γενεύη το 1864: «Διάλογοι μεταξύ του Μακιαβέλλι και του Μοντεσκιέ στην Κόλαση».

Το έργο αυτό ήταν ένας λίβελλος κατά του Ναπολέοντα Γ' . Επίσης μια  παρόμοια ιστορία με αυτή των «Πρωτοκόλλων», σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, δημιουργήθηκε από τον Χέρμαν Γκαίντσε (1868), έναν Πρώσσο συγγραφέα,  συνεργάτη της Πρωσσικής μυστικής αστυνομίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Τζων Ρέτκλιφ. Ο Γκαίντσε φαίνεται πως αντέγραψε κάποια στοιχεία από τον Μορίς Ζολί. 
Το γεγονός, πάντως, ότι στα Πρωτόκολλα υπάρχουν αποσπάσματα που έχουν αντιγραφεί, δεν μας λέει και πολλά πράγματα, γιατί και ο Μορίς Ζολί  στο έργο του που προαναφέραμε, Διάλογοι μεταξύ του Μακιαβέλι και του Μοντεσκιέ στην Κόλαση, έχει κάνει και αυτός λογοκλοπή από ένα άλλο ρομάντζο με τον τίτλο : Τα μυστήρια του Παρισιού, του Γάλλου συγγραφέα  Joseph-Marie-Eugène SueΒλέπουμε λοιπόν ότι εκείνη την εποχή(και όχι μόνον τότε) η λογοκλοπή ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Κάποιος λοιπόν που θέλει να γράψει ένα κείμενο, όχι για να κάνει λογοτεχνία , αλλά για να διατυπώσει ένα πολιτικοκοινωνικό πρόγραμμα, δεν τον ενδιαφέρει αν θα κάνει αντιγραφές· φτάνει να  μπορεί να περιγράψει με αποτελεσματικότητα αυτό το πρόγραμμα. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, οι αντιγραφές που υπάρχουν σε ένα κείμενο, δεν αποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι αυθεντικό. 

Ο εκδότης των πρωτοκόλλων Sergei Nilus
Τώρα, ανεξάρτητα από την αυθεντικότητα ή όχι αυτού του κειμένου,  μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία μας δίδεται από τον Γάλλο διανοούμενο  René Guénon, ο οποίος νομίζω ότι ανέλυσε το θέμα με μεγάλη οξυδέρκεια, λέγοντας ότι, εάν κάποιος αποφασίσει να καταγράψει με ειλικρίνεια αυτά που παρατηρεί να συμβαίνουν στις κοινωνίες μας καθώς και τα λογικά συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτές τις παρατηρήσεις, αμέσως όλοι θα τον πουν φαντασιόπληκτο ή «συνωμοσιολόγο». Αν όμως αυτές τις παρατηρήσεις, τις δημοσιεύσει σαν ένα έγγραφο που διέρρευσε από κάποια οργάνωση, τότε όλοι θα δώσουν σημασία, θα ενδιαφερθούν και, ακόμα, θα θορυβηθούν. Δηλαδή, ο R.Guénon μας λέει ότι, ίσως, κάποιοι που γνώριζαν τις τότε παρασκηνιακές διεργασίες, αποφάσισαν να τις δημοσιεύσουν με αυτό τον τρόπο, ώστε να μπορέσουν έτσι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ιθυνόντων αλλά και του λαού. 

Σήμερα πάντως, μετά από τις έρευνες του Ιουδαίου ιστορικούGershom Scholem  πάνω στην γνωστική σέκτα των Φρανκιστών, γνωρίζουμε ότι το πολιτικό πρόγραμμα αυτής της σέκτας ταυτιζόταν σε πολλά σημεία με το πρόγραμμα που παρατίθεται στα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών. Για παράδειγμα σε ένα σημείο ο  Gershom  Scholem γράφει :«Εκείνη την περίοδο (1775) ο Jacob Frank, ο αρχηγός της αίρεσης, μιλούσε πολύ για μια επανάσταση που θα ανέτρεπε πολλά βασίλεια  και θα κτυπούσε και την εκκλησία...». (Gershom Scholem, “Jacob Frank and the Frankists” in Kabbalah (Νέα Υόρκη, 1987). Και έτσι ερχόμαστε στο δεύτερο λόγο, για τον οποίο τα Πρωτόκολλα δεν προκαλούν πια έντονο ενδιαφέρον: Μετά από τις αδιαμφισβήτητες επιστημονικές αποκαλύψεις  πάνω στην δράση των Ντονμέδων, των Φρανκιστών, της Οργάνωσης Skull Bones, καθώς και των δραστηριοτήτων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής (για παράδειγμα διαβάστε το ιδιαίτερα τεκμηριωμένο κείμενο του ιστορικού Antony C. Sutton Trilaterals over America) τα Πρωτόκολλα  φαντάζουν σαν ένα «αθώο  κειμενάκι».
                                                 .............................................................

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Fyodor Dostoyevsky
     Ασφαλώς γνωρίζετε την Ελληνική παροιμία που λέει: Αν έχεις τέτοιους φίλους (ή συντοπίτες), τι τους θέλεις τους εχθρούς. Διαβάστε ένα σχόλιο του γνωστού ιστορικού Θάνου Βερέμη για τον Ντοστογιέφσκι και μετά θα καταλάβετε τι εννοώ:
 «Η ερμηνεία της ρωσικής παράδοσης και της σύγκρουσής της με τη δυτική νεωτερικότητα που επιχειρεί ο Ντοστογιέφσκι, είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευή της εποχής του. Η παράδοση, όπως την αντιλαμβάνεται ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας, συνδυάζει τη λαϊκή Ορθοδοξία με το νεόδμητο εθνικιστικό κίνημα των «Σλαυοφίλων». Ο ανερμάτιστος ήρωας των «Δαιμονισμένων», Νικολάι Σταυρόγκιν, είναι ένα ακραίο κακέκτυπο των δυτικών κοσμικών ρευμάτων που εισέβαλαν στη Ρωσία από το μέσον του 19ου αιώνα. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η «Δυτικοφιλία» με τον ορθολογικό επαναστατικό της ακτιβισμό υπήρξε εστία μολύνσεως της αγίας Ρωσίας και πλήγμα για την αθωότητα της ρωσικής ψυχής. Ο Ντοστογιέφσκι δημιουργεί το λογοτεχνικό του σύμπαν χωρίς μέριμνα για την ιστορικότητα των πεποιθήσεών του και χρεώνει στη νεωτερικότητα όλες τις αμαρτίες που κατατρύχουν την κοινωνία του.» (Νεωτερικότητα και συντήρηση, Καθημερινή, 18-07-2010 )

    Λίγο έλειψε, για να βγάλει τον Ντοστογιέφσκι...παρανοϊκό! Ο Ντοστογιέφσκι  λοιπόν,  είναι εκτός ιστορικότητας, ενώ ο Θάνος Βερέμης για να είναι εντός της ιστορικότητας, συχνάζει στις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg. Αναμενόμενο ίσως, μια που στο Harvard, ο δάσκαλός του ήταν ο Ιουδαίος Louis Hartz, μέγας ιεροκήρυκας του φιλελευθερισμού. Θα μου πείτε, από τα πολλά που έχει γράψει ο Θάνος Βερέμης, αυτό σε ενόχλησε; Και όμως, αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του, γιατί δείχνει την ιδιοσυγκρασία του ‹‹Homo Modernus››. Ίσως ο Θάνος Βερέμης, διαβάζοντας το μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, κάπου  να αναγνώρισε τον εαυτό του.


ΠΗΓΗhttp://theodotus.blogspot.gr
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3648.html

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 600δις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Η ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΣΤΟ ΦΩΣ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13
10431209_10202962824305166_3250724661487242230_o
ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΕΡΑΣΑΝ 11 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ 28/6/2013 ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΤΟΥ…»μέγα τίποτα» ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ» ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΝΩΜΟΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ !!!
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ…
Αρτέμης Σώρρας
Έτσι γίνονται τα ποτάμια ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ!
Κάνεις μια εμπεριστατωμένη καταγγελία
Πρώτα σε θεωρούν προβοκάτορα,πράκτορα ή προδότη..
Στη συνέχεια γραφικό.
Όσοι φοβούνται να σε πιστέψουν αλλά δεν τολμούν και να σε απορρίψουν απενοχοποιούνται χαρακτηρίζοντας σε ρομαντικό ονειροπόλο που εμπιστεύεται τους Θεσμούς’
Τελικά ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ …
Όποιος σηκωθεί από τον καναπέ, αφήσει το τηλεκοντρόλ και το mouse ;;;
και κάνει το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία θα κινητοποιήσει τους ελάχιστους έντιμους και αδιάφθορους θεσμικούς λειτουργούς ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ !
Μη ξεχνάτε ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ
ΕΝΑΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ»!
ΕΣΥ!!!!
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ….Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10401928_658045334265712_4229782978626765315_n
10415688_658045364265709_4896440436687899057_n
10415688_658045364265709_4896440436687899057_n
Χρήστος Μπαλαντίνας
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 67650/13
ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ; ΕΧΕΙΣ ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 600ΔΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ; ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 300+2 ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΝΕ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝΕ;;;
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ;;;
ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΤΩΡΑ ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ;;;
ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΨΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΘΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥ-ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥ!
ΕΝΩΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ…
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=658045334265712&set=pcb.10152274362959055&type=1&theater
10363601_658045287599050_6490780465120213325_n

ΜΗΝΥΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠ
Ενημερωτικό φυλλάδιο


ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ !
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ !
ΟΥΤΕ ΓΙΑ «ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ»…
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ…»ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ» !
ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
Αίτηση αποδοχής

http://alfeiospotamos.gr/?p=6436

Σε εξέλιξη η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών

Ο πλανήτης μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μαζικής εξαφάνισης των ειδών του -της έκτης στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του- καθώς τα ζώα και τα φυτά εξαφανίζονται με ρυθμό τουλάχιστον 1.000 φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την φυσιολογική εξαφάνιση λόγω εξέλιξης, που συνέβαινε κατά την περίοδο προτού εμφανιστούν οι άνθρωποι στο προσκήνιο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Το φυσικό περιβάλλον
Η μελέτη εκτιμά ότι, 100 έως 1.000 είδη ανά εκατομμύριο εξαφανίζονται πια κάθε χρόνο, μερικά από τα οποία δεν έχουν καν ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί και «βαφτιστεί» περίπου 1,9 εκατ. είδη, αλλά πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα, από 5 έως 11 εκατ.
Η κυριότερη ανθρωπογενής αιτία εξαφάνισης των ειδών στην εποχή μας, είναι η καταστροφή των ενδιαιτημάτων των ζώων και των φυτών, καθώς δεν μπορούν να βρουν μέρος να ζήσουν, αφού οι άνθρωποι συνεχώς επεμβαίνουν στη φύση, συχνά με καταστροφικό (και αυτοκαταστροφικό) τρόπο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Στιούαρτ Πιμ του Πανεπιστημίου Duke προχώρησαν σε επικαιροποίηση (προς το χειρότερο) μιας προηγούμενης εκτίμησής τους προ εικοσαετίας, σύμφωνα με την οποία η εξαφάνιση γινόταν με ταχύτητα 100 έως 1.000 φορές μεγαλύτερη από τη φυσιολογική.
Η νέα εκτίμηση, μετά και τα νεότερα στοιχεία των τελευταίων δεκαετιών, δείχνει ότι τελικά πιο σωστό είναι δυστυχώς το χειρότερο σενάριο της πολύ ταχύτερης εξαφάνισης.
Τα ευρήματα
Μελετώντας το DNA των ζώων διαχρονικά, οι βιολόγοι υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο ένα είδος σπονδυλωτού «γεννά» ένα άλλο συγγενικό είδος κάθε 10 εκατ. χρόνια. Είναι όμως πιο δύσκολο να υπολογιστεί το αντίθετο, δηλαδή κάθε πότε εξαφανίζεται ένα είδος χωρίς ο άνθρωπος να έχει βάλει το «χεράκι» του, δηλαδή με βάση αποκλειστικά τις εξελικτικές διαδικασίες στη φύση.
Αυτό που θεωρείται σίγουρο, είναι ότι προτού εμφανιστεί ο άνθρωπος ως κυρίαρχο είδος στη Γη, τα νέα είδη εμφανίζονταν με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τα παλαιά εξαφανίζονταν, περάγμα που οδηγούσε σταδιακά σε μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Σήμερα, αυτή η τάση φαίνεται πια να έχει αναστραφεί για τα καλά.
Οι επιστήμονες προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με σιγουριά τι σημαίνει για την υγεία των οικοσυστημάτων αυτός ο αυξημένος ρυθμός εξαφάνισης των ειδών. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιος επιστημονικός τρόπος να προβλεφτεί σε ποιό σημείο τελικά οι συσσωρευμένες εξαφανίσεις θα επιφέρουν την τελική κατάρευση ενός οικοσυστήματος.
Όμως, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, φαίνεται απίθανο να διαρκέσουν για πολύ καιρό ρυθμοί εξαφάνισης 1.000 τουλάχιστον φορές πιο γρήγοροι σε σχέση με τους αναμενόμενους από τους ρυθμούς της ίδιας της φύσης.
Οι εξαφανίσεις
Στην ιστορία της Γης έχουν συμβεί πέντε μαζικές εξαφανίσεις ειδών, που εξάλειψαν τουλάχιστον τα μισά είδη. Οι εξαφανίσεις αυτές συνέβησαν πριν από 440 εκατ. χρόνια, 375 έως 359 εκατ., 252 εκατ. (η μεγαλύτερη από όλες, προκάλεσε την καταστροφή τουλάχιστον του 90% των ειδών), 201 εκατ. και 66 εκατ. χρόνια (εξαφάνιση δεινοσαύρων πιθανώς από πτώση αστεροειδούς).
Το σχετικά πάντως αισιόδοξο μήνυμα της νέας μελέτης είναι ότι ακόμη υπάρχει κάποιος χρόνος για αλλαγή πορείας, ώστε να αποτραπεί μια νέα μαζική καταστροφή στη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας.
Η νέα τεχνολογία (π.χ. δορυφορικές φωτογραφήσεις απομονωμένων περιοχών) και η ενεργός εμπλοκή των πολιτών στις προσπάθειες προστασίας των ειδών αποτελούν παράγοντες ελπίδας για το μέλλον.
«Είμαστε όχι στο μέσον, αλλά στα πρόθυρα μιας έκτης μαζικής εξαφάνισης. Το αν θα την αποφύγουμε, θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας», δήλωσε ο Πιμ. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

tovima.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/05/se-ekseliksh-ekth-mazikh-eksafanish-eidwn.html

Επετεύχθη κβαντική τηλεμεταφορά



Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων.
Πρόκειται για ένα επίτευγμα που όμως απέχει ακόμη πολύ από τη διάσημη φράση «Διακτίνισέ με, Σκότι!» στο Σταρ Τρεκ όπου οι άνθρωποι τηλεμεταφέρονταν στο Διάστημα αλλά αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πλέον ότι κάποτε θα καταστεί εφικτή η τηλεμεταφορά ολόκληρων ανθρώπων από το ένα μέρος στο άλλο. Προς το παρόν πάντως -και για αρκετό ακόμη καιρό- θα πρέπει να αρκεστούμε στην τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών.
Ασφαλή δεδομένα
Η εξέλιξη της συγκεκριμένης έρευνας θα συμβάλει στη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου», που θα διασυνδέει αστραπιαία εξίσου γρήγορους κβαντικούς υπολογιστές. Ακόμη πιο άμεσα, προτού υλοποιηθεί το κβαντικό διαδίκτυο, η τηλεμεταφορά κβαντικών δεδομένων θα καταστήσει πιο ασφαλής από τους «ωτακουστές» τις σημερινές επικοινωνίες, καθώς η μετάδοση κβαντικών δεδομένων θεωρείται 100% ασφαλής (θεωρητικά τουλάχιστον).
Την έρευνα πραγματοποίησαν ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Χάνσον του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Delft στην Ολλανδία. Κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν (και μάλιστα με αξιοπιστία 100%) πληροφορίες, κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια, ανάμεσα σε δύο σημεία που απέχουν τρία μέτρα. Η τηλεμεταφορά βασίζεται στο μυστηριώδες φαινόμενο της κβαντικής «εμπλοκής» ή κβαντικού «εναγκαλισμού», κατά την οποία η κατάσταση ενός σωματιδίου επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση ενός άλλου μακρινού σωματιδίου (κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον Αϊνστάιν, επειδή δεν μπορούσε να το εξηγήσει).
Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν «εναγκαλισμένα» ηλεκτρόνια παγιδευμένα μέσα σε κρύσταλλο διαμαντιού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οι ερευνητές πέτυχαν την τηλεμεταφορά τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων των υποατομικών σωματιδίων, που η κάθε μία αντιστοιχούσε σε μια μονάδα κβαντικής πληροφορίας (qubit) - κατ' αντιστοιχία των συμβατικών δυαδικών μονάδων ψηφιακής πληροφορίας (bit). Ένας βασικός στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν έναν ισχυρό κβαντικό υπολογιστή, που θα μπορεί να δουλεύει με έναν μεγάλο αριθμό «εναγκαλισμένων» κβαντικών μονάδων πληροφοριών (qubits), κάτι που όμως ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό. Το επίτευγμα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».
Κάποτε και ο άνθρωπος
Ο Χάνσον υποστηρίζει ότι οι νόμοι της Φυσικής δεν απαγορεύουν την τηλεμεταφορά μεγάλων αντικειμένων, άρα και ανθρώπων. Όπως ανέφερε, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται οι άνθρωποι να διακτινίζονται ακόμη και στο διάστημα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τηλεμεταφορά αφορά κατά βάση την κατάσταση ενός σωματιδίου. «Εφόσον πιστεύει κανείς ότι δεν είμαστε παρά μια συλλογή ατόμων συνενωμένων με ένα συγκεκριμένο τρόπο, θεωρητικά φαίνεται δυνατό να τηλεμεταφέρουμε τους εαυτούς μας από το ένα μέρος στο άλλο. Πρακτικά, κάτι τέτοιο θα είναι πολύ απίθανο, αλλά το να πούμε ότι ποτέ δεν θα γίνει, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Δεν θα το απέκλεια, επειδή κανείς θεμελιώδης φυσικός νόμος δεν το εμποδίζει. Αν όμως συμβεί ποτέ, θα είναι στο μακρινό μέλλον», δήλωσε ο Χάνσον.
Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει μια πολύ πιο φιλόδοξη τηλεμεταφορά σε απόσταση 1.300 μέτρων στο χώρο του πανεπιστημίου. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο. Συνολικά σε όλο τον κόσμο, πέντε έως έξι επιστημονικές ομάδες ανταγωνίζονται για το ποιά θα πετύχει πρώτη την κβαντική τηλεμεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις, ίσως και με ταχύτητα μεγαλύτερη και από του φωτός.

tovima.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/05/epeteuxth-kbantikh-thlemetafora.html

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA

 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΕΜΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ART FM ΚΥΠΡΟΥ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ
ΑΛΛΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΟΜΟ NESARA:
https://docs.google.com/document/d/1e...
http://americankabuki.blogspot.gr/sea...

Πριν 17.000.000 εκατομμύρια χρόνια στην Ελλάδα [Βίντεο]


Βίντεο με τα τελευταία, συγκλονιστικά ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού
Μας μιλά για τον απολιθωμένο σκελετό κοριτσιού 14 ετών, της “Δάφνης”, που έζησε 17.000.000 χρόνια πριν!
Δείτε το βίντεο:



http://www.apocalypsejohn.com/2014/05/prin-ekatommyria-xronia-sthn-ellada.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters