Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη διαύγεια.


Στο εν λόγω έγγραφο, για την σύσταση της επιτροπής, ο κ. Σταϊκούρας επικαλείται το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε προκειμένου να ερευνήσει τα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Για πολλούς θεωρείται πως το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Στην ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο μετέχουν:

- Ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ.

- Ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

- Ο κ. Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.

Έργο της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν και πόσα χρήματα μπορεί να αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση για όλα όσα έζησαν οι Έλληνες στη γερμανική κατοχή.

Επιπλέον, στην επιτροπή αυτή έχουν τη δυνατότητα να συνεπικουρούν φυσικά πρόσωπα από όλα τα υπουργεία, ερευνητικοί φορείς, ακόμα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν καμία αμοιβή.

«Το όλο έργο της επιτροπής και των συνεπικουρούντων προσώπων θα διέπεται από τις αρχές της απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας» τονίζεται.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταϊκούρα η ειδική επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο της και το πόρισμά της μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8809.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters