Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το τζιράκι του Φοβισμένου Σαμαρά..

Πληρωμένο ρεπορτάζ με λανθασμένα στοιχεία και τόνους λάσπης εναντίον του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι πριν την δημοσίευση του ρεπορτάζ ο φίλος Αιμίλιος είχε συνάντηση 90 λεπτών με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α.Σαμαρά. Όπως αναφέρει και το enikos.gr, υπήρχε μάλιστα και .....
πρόταση να πολιτευτεί ο Λιάτσος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να πιστέψουμε οτι η συνάντηση σας δεν είχε καμία σχέση με το θέμα Καμμένου; Δεν λειτουργείτε κατ' εντολή της ηγεσίας της ΝΔ να ρίξετε λάσπη στον Καμμένο επειδή έκοψε την αυτοδυναμία της ΝΔ; Μήπως τα έχει κάνει πάνω της η ΝΔ που της χάλασε το μαγαζάκι ο Καμμένος μιας και τα πρόβατα από το μαντρί δυστυχώς για εσάς ξύπνησαν; Ε;; 
 
Είναι τυχαίο οτι πριν λίγες μέρες ο Λιάτσος παρακαλούσε για στήριξη της υπό πτώχευσης εφημερίδας "Παρασκευή και 13" και σήμερα δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα; Μήπως βρήκε την "στήριξη" σε μαύρες σακούλες; Αυτές που υπάρχουν στα ταμεία από τον καιρό της siemens;; Μην αναστατώνεσαι Αιμίλιε, Ερωτήματα θέτουμε...


Δικιά σου είναι αυτή η βίλα; Ε δεν το πιστεύουμε με τίποτα!

http://anti-ntp.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_9120.html

ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ COOPER

Γράφει : ο Γιάννης Αλεξάκης


Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;
Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.
Η “Σύμβαση Cooper” επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.
Με την σύμβαση αυτήν που....
υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της. Το κείμενο για το θέμα που μας απασχολεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά με τα αρχικά του συγγραφέα με άρθρο που εξέδωσε για να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της Ελληνικής οικονομίας στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Δ. Μπάτσης και το εξέδιδε μαζί με τον Νίκο Κιτσίκη βουλευτή της Αριστεράς και πλειοψηφήσαντα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.
Θεωρείται ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκτελέστηκε ο Μπάτσης. Ως γνωστόν οι Αμερικανοί επέβαλαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη και τριών ακόμη αγωνιστών που προασπίζονταν την πατρίδα τους. Σ’ αυτούς συγκαταλεγόταν και ο Δ. Μπάτσης που ειρήσθω εν παρόδω ήταν γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας (ο πατέρας του ήταν ναύαρχος).
Δεν αποτελεί εικοτολογία αλλά ρεαλιστική υπόθεση που επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα, ότι επειδή η σύμβαση έληξε, έπρεπε ο έλεγχος που ασκούταν με την σύμβαση αυτή, να ανανεωθεί με κάποιο τρόπο και ο τρόπος ήταν αυτός που ξεκίνησαν με τον ΓΑΠ όταν διακήρυττε ότι η χώρα είναι Τιτανικός με φαύλους επιβάτες και που σήμερα συνεχίζουν οι όμοιοί του να εξελίσσουν μέχρι την ολοκληρωτική εφαρμογή του, πτωχεύοντας σήμερα την Ελλάδα και βυθίζοντας τον Ελληνικό Λάο στην εξαθλίωση.
Επειδή πολλοί νενέκοι, πολιτικάντηδες αλλά και απλοί πολίτες, ψηφοφόροι, σχολιαστές και κάθε είδους yesmen, από άγνοια ή δουλικότητα ισχυρίζονται ότι η επίκληση της σύμβασης αποτελεί «αναμετάδοση ψεμάτων» επειδή δήθεν η σύμβαση αυτή «αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα παραγόταν από τα νερά του Αχελώου», θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις εξετάζοντας τα επί μέρους άρθρα και διατάξεις του Α.Ν. 2220/1940 και ειδικότερα τις: διατάξεις στο Α΄ Μέρος, Κεφάλαιο Ι΄, άρθρο 1, παράγραφος 1, εδάφιο (στ) σελ. 401, τις διατάξεις στο Β΄ Μέρος της σύμβασης, άρθρο 52 σελ. 421, άρθρο 56 παράγραφος 1 (σελ. 422) και άρθρο 56 παράγραφοι 4 & 5 (σελ. 422) και πάλι στο Α΄ Μέρος της Σύμβασης, Κεφάλαιο ΙΙΙ, άρθρο 30, παράγραφοι 1 και 5 (σελ. 412).
Θα πρέπει ιδιαίτερα να αναγνωσθεί το Β΄ Μέρος του Α.Ν. 2220/1940 γιατί εκεί βρίσκεται το «ψητό».
Στον νόμο αυτόν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της αδόκητης ενσφήνωσης και παρείσφρησης διατάξεων που δεν έχουν σχέση με τον ίδιο τον νόμο, σαν διατάξεις που το περιεχόμενο τους νομιμοποιείται από τον εν λόγω νόμο έτσι ώστε να διαλάθουν της προσοχής, αντί να κατατεθούν ως διατάξεις άλλου οικείου προς αυτές νόμου, ακριβώς επειδή η θέσπιση ενός τέτοιου νόμου αποτελεί πρόκληση. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται αφειδώς και από τους σύγχρονους νομοθετούντες νενέκους πολιτικάντηδες.
Από τα παρατιθέμενα αποσπάσματα του Α.Ν. 2220/1940 βλέπουμε ότι:
Εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση από τον Ανάδοχο, για 70 χρόνια (άρθρο 30) των τριών φραγμάτων (Κρεμαστών, Πρεβέντζας και Κριεκουκιού) στον ποταμό Αχελώο προβλεπόταν και κατασκευή, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ηλεκτρικού δικτύου για την πώληση ή για ιδία χρήση «της παραχθησομένης ηλεκτρικής ενεργείας» σε εργοστάσια του Αναδόχου (άρθρο 52) για την επεξεργασία πρώτων υλών που το consortium θα ίδρυε όπου και όποτε ήθελε έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα αποκλεισμού τρίτων (exclusion’sright). Αλλά δεν φτάνουν αυτά, εντελώς αναπάντεχα (στο άρθρο 56, παράγραφος 2) δίδεται δικαίωμα στον Ανάδοχο να ιδρύσει παρόμοιες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στους ποταμούς Αλιάκμονα, Μόρνο και Φείδαρι, παρά το ότι ο τίτλος της σύμβασης (και ο Α.Ν.) αναφέρεται μόνο στον Αχελώο. Πρέπει εδώ να προσθέσουμε ότι πουθενά στον Νόμο δεν αναφέρεται κάποιο μέτρο οικολογικής προστασίας. Με απλά λόγια το consortium είχε το δικαίωμα να στήσει σε όποιο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας ήθελε δικά του εργοστάσια κάθε είδους και μάλιστα επεξεργασίας πρώτων υλών, που δεν θα τις έφερνε βέβαια από το εξωτερικό αλλά θα τις εξόρυσσε από το υπέδαφος της χώρας, και να τα τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα περνώντας δίκτυο από όπου ήθελε, και επί πλέον οι κεντρικές ή τοπικές αρχές ήταν υποχρεωμένες να του παράσχουν κάθε νομική και πρακτική βοήθεια με αστυνόμευση, απαλλοτριώσεις, απαγορεύσεις χρήσης από πρώην ιδιοκτήτες, όμορους, κλπ, αλλά επιπλέον αυτά όλα μπορούσε (άρθρο 56 παράγραφοι 2, 4, 5 και 6) να τα κάνει αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο ανταγωνιστή από το να πράξει το ίδιο! Αν αυτό δεν είναι πλήρης παράδοση σε αποικιακό μονοπώλιο, τότε θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τον όρο αποικιοκρατία!
Η σύμβαση αυτή ενώ αναφέρεται στην κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών έργων στον ποταμό Αχελώο όπως προκύπτει και από τον τίτλο του Α.Ν. 2220/40, και ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα ανέμενε ότι αφορά μόνο τον Αχελώο και το πολύ μόνο στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο της Χώρας, όπου η μεταφορά και διανομή θα αναλαμβανόταν από τον κρατικό ή άλλον φορέα, στην πραγματικότητα παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα στον ανάδοχο να κάνει όλα όσα προαναφέρθηκαν.
Βέβαια οι Αμερικανοί έχοντας από το 1940 μέχρι και πρόσφατα άλλες πλουτοπαραγωγικές προτεραιότητες από άλλες πιο «φτηνές» και προσφόρες πηγές από μεγάλο μέρος του πλανήτη, απλώς «πάγωσαν» για το μέλλον κάθε εξόρυξη πλούτου από την Ελλάδα, εκτός από τις εξορύξεις του αλουμινιούχου βωξίτη. (Όπως είναι γνωστό το αλουμίνιο αποκταται ως καθαρό μέταλλο μόνο με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος αντίθετα από τον σίδηρο που η αναγωγή και ο διαχωρισμός του από τα σιδηρούχα μεταλλεύματα γίνεται με την καύση άνθρακος. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι βιομηχανίες καθαρισμού του αλουμινίου είναι εξαιρετικά ηλεκτροβόρες. Στον λόγο αυτόν οφείλεται και η πρόβλεψη (πολύ σωστά) της κατασκευής ηλεκτροπαραγωγών μονάδων.).
Οι Αμερικανοί λοιπόν «πάγωσαν» κάθε σχετική αναπτυξιακή προσπάθεια και οι έλληνες υπουργοί βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ι. Ζίγδη κρατούσαν ανήμποροι στα συρτάρια τους τον σχετικό νόμο 2220/40 μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να προχωρήσει προς το αναπτυξιακό της μέλλον. Όμως το μέλλον είναι τώρα παρόν και με την λήξη της Σύμβασης Cooper το 2010 παίζεται το καινούριο παιχνίδι, αφού η δυστυχία που απλώνουν παντού με τα τύπου Γ.Α. Παπαντρέου τερτίπια δεν είναι για αυτούς (τους ας τους πούμε ανθρώπους τύπου Σόρρος) παρά μόνον διασκεδαστικά παιχνίδια. Εξωθώντας τον Ελληνικό Λαό και την Χώρα στην ανέχεια μας κολλούν την πλάτη στον τοίχο έτσι ώστε να αναγκασθούμε να υπογράψουμε νέες συμβάσεις και πάλι με επαχθείς όρους.
Όσον αφορά την Ρόδο έχουν γίνει πολλές φορές έρευνες και γεωτρήσεις.
Αναφέρω μερικές:
Το 1963-65 γεωτρήσεις έκαναν Γάλλοι στην Κατταβιά στην θέση Παλιόκαστρο. Το 1970-72 η τότε Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου ΔΕΠ έκανε γεωτρήσεις σε όλη την Νότια Ρόδο μεταξύ άλλων και για φυσικό αέριο (η ΔΕΠ ήταν ένας άρτια οργανωμένος οργανισμός που τώρα τον έχουν κυριολεκτικά αποσαθρώσει και τον έχουν μετονομάσει σε Ελληνικά Πετρέλαια).
Το 1980-90 εγώ ο ίδιος είδα κατ’ επανάληψη, πηγαίνοντας για τα μελισσοκομεία μου στην διαδρομή από Αρνίθα προς Μεσαναγρό, (αυτήν που περνάει από την θέση Περενά, εκεί που είναι τοποθετημένες οι ανεμογεννήτριες) να κάνουν τρυπανισμούς κατά μήκος του δρόμου και να τοποθετούν εκρηκτικά για υδρογεωλογικές έρευνες.
Το 2004-05 έγιναν υδρογεωλογικές έρευνες υπό τον Γάλλο γεωλόγο Μουτέν πάλι με εκρηκτικά στην περιοχή της Ψίνθου. Την πληροφορία αυτήν μου έδωσε ο εργολάβος κ. Γιώργος Καραγιάννης που με το ειδικό μηχάνημα του έκανε τους τρυπανισμούς για την τοποθέτηση των εκρηκτικών.
Για να δώσω μια απλουστευμένη περιγραφή, οι έρευνες αυτές γίνονται ως εξής:
Με την απόλυτα συντονισμένη έκρηξη των γομώσεων δημιουργείται ένα κρουστικό (σεισμικό) κύμα. Το κύμα αυτό φτάνει σε βάθος από μερικές εκατοντάδες μέχρι κάποιες χιλιάδες μέτρα, ανάλογα με την φύση των πετρωμάτων, (τα μαλακά πετρώματα, οι κοιλότητες και τα υγρά αποσβένουν και απορροφούν μεγάλο μέρος της έντασης (amplitude) του κύματος ενώ με σκληρά πετρώματα το κύμα κατεβαίνει βαθιά.).
Με ένα σύστημα φωρατών (ανιχνευτών) που υποστηρίζεται από ένα ισχυρό σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καταγράφονται οι ανακλάσεις του κύματος (όπως στο ραντάρ) και σχηματίζεται μια προσομοίωση (εικόνα) της σύστασης του υπεδάφους. Με τον τρόπο αυτόν καταγράφονται τα πετρώματα και η καρστική δομή του υπεδάφους (ρήγματα, κοιλότητες, μεταλλεύματα, νερό, πετρέλαιο, αέρια κλπ).
.
Συνημμένα παραθέτω την σύνδεση για τον σχετικό Α.Ν. 2220/40 σε μορφή PDF:
http://filonohpontou.files.wordpress.com/2010/12/cf86ceb5ceba-cebacebfcf85cf80ceb5cf81.pdf

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/cooper.html

Θα εκδοθούν νέες άδειες για τα «μεγάλα» ταξί.

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση τουλάχιστον 180 νέων αδειών που αφορούν στα λεγόμενα οχήματα ειδικής μίσθωσης έξι ή επτά και εννιά θέσεων.
Αυτό επετεύχθη μετά την υποχώρηση του Υπουργού Μεταφορών στις πιέσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και τουριστικών φορέων.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ωστόσο ότι....
προτεραιότητα σε αυτές τις άδειες θα έχουν οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες ταξί κι εφόσον ο αριθμός αυτός δεν καλυφθεί, τότε μόνο θα μπορούν να τις διεκδικήσουν και ιδιώτες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τροποποιήσεις του Υπουργού Μεταφορών 100 τουλάχιστον άδειες θα εκδοθούν στην Αττική, 30 εκ των οποίων θα αφορούν οχήματα ειδικά διασκευασμένα ώστε να μεταφέρουν ΑΜΕΑ, άλλες 50 άδειες στη Θεσσαλονίκη με την υποχρέωση οι 15 από αυτές να μπορούν να εξυπηρετήσουν επίσης ΑΜΕΑ ενώ από δέκα άδειες θα εκδοθούν σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα και τρεις από αυτές για κάθε πόλη θα δοθούν πάλι σε οχήματα που θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ.

Στο μεταξύ, με άλλες τροποποιήσεις, περιορίζεται ο αριθμός των αδειών που μπορεί να κατέχει ένας επαγγελματίας σε μία έδρα από 10% σε 5% ή σε μία διοικητική μονάδα, από 5% σε 3%, ενώ επιμηκύνεται και η ηλικία απόσυρσης των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, τα ταξί Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέχρι 1.950 κυβικά θα αποσύρονται με την συμπλήρωση 15 ετών και στα 18 χρόνια αν ο κυβισμός τους είναι μεγαλύτερος.

Στην περιφέρεια θα αποσύρονται με την συμπλήρωση 20 ετών ενώ σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων θα αποσύρονται με την συμπλήρωση 24 ετών.

http://briefingnews.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_4226.html

Τελικά η πολυδιαφημισμένη «επιτυχία» του PSI εξελίσσεται σε "πέτρα στο λαιμό" της χώρας, καθώς την τελευταία στιγμή δηλαδή στις 9 Μαρτίου, ημέρα που έκλεινε το ελληνικό PSI, η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, «κούρεψε» μεταξύ άλλων κάπου 200 εκ. ευρώ από ...
καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά του, χωρίς να ενημερώσει φυσικά κανέναν ότι μετέτρεψε τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα ε συνεχεία τα ... "κούρεψε"!

Το πλέον ανατριχιαστικό: Το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια επι δισεκατομμύρίων φόρτωσαν αυτό το έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό βάσει των "papastatistics" δηλαδή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που επέβαλε κατόπιν εντολής των ξένων πατρόνων του ο Γ.Παπακωνσταντίνου και βάσει των οποίων προσμετράται στο έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα των ΔΕΚΟ!

Περίπου 200 εκ. ευρώ ή το 70% των κεφαλαίων τους σε καταθέσεις έχασαν έτσι τα ΝΠΔΔ την τελευταία ημέρα, στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα!!! Τα κεφάλαια αυτά όπως καταγγέλλεται αρμοδίως, από πρυτάνεις ΑΕΙ (Σύνοδος πρυτάνεων), και από γιατρούς, δεν ήταν ομόλογα, αλλά απλές καταθέσεις νπδδ, οι οποίες δεν προσφερόνταν ώστε να δεχθούν μεταχείριση ανάλογη με τα αποθεματικά των ταμείων. Δηλαδή υποχρεωτική τοποθέτηση σε ομόλογα…

Ανακύπτει έτσι το καυτό ερώτημα: Σε ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ και ΠΩΣ έγιναν τα μετρητά ομόλογα και αγοράστηκαν τίτλοι την ημέρα που τα ομόλογα κουρεύονταν; Ειδικώς δε λένε οι επαγγελματίες, σε ΠΟΙΑ τιμή αγοράστηκαν; Και εξηγούν: «Πως είναι δυνατόν τα ΝΠΔΔ να έχασαν το 70% των κεφαλαίων τους στο κούρεμα, όταν οι τιμές των ομολόγων έτσι κι αλλιώς ήταν στα τάρταρα και χαμηλότερες από το 30% της ονομαστικής αξίας τους; Και μάλιστα την ημέρα του κουρέματος;»

Όλα αυτά όταν το κοινό αγνοεί, ότι παραμένουν ακούρευτα και δεν έχει κλείσει το PSI για ελληνικά ομόλογα και εγγυήσεις 28 δις ευρώ σε διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 18 δις ευρώ και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που ανέλαβε δάνεια των ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ!!!

Το τρομερό εδώ είναι ότι αυτά τα χρέη των ΔΕΚΟ τα οποία προφανώς κατέπεσαν, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στο ελληνικό χρέος, όταν έγιναν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις ελλείμματος…

Με αυτά όμως, έχει τελικά κηρυχθεί και επίσημα χρεοκοπία στην Ελλάδα από την ISDA και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για ελληνικά ομόλογα που αθέτησαν την υποχρέωση πληρωμής τους, σε κατόχους CDS, γεγονός που θα προκαλεί για μεγάλο διάστημα εμπόδια στο δανεισμό της χώρας. Αλλά στον αέρα βρίσκεται στο μεταξύ και το υπόλοιπο PSI δηλαδή το κούρεμα για ελληνικά ομόλογα σε ξένο δίκαιο (και εγγυήσεις του δημοσίου) συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, που μένουν «ακούρευτα» και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ακόμα και στις 4 Απριλίου, με φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή ίσως και έως τις 15 Μαίου, που λήγει ομόλογο 450 εκ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και μπορεί να πληρωθεί...

Σχετική καταγγελία για την κλοπή των κεφαλαίων των νπδδ πέραν των Ταμείων, των πρυτάνεων, γιατρών μέσω σχετικών blogs, (υγεία) αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, η οποία έδωσε συγκεντρωτικά στοιχεία. Έτσι προκύπτουν τα «χαμένα» 200 εκ. ευρώ, σερ σύνολο περίπου 300 εκ. ευρώ. Η ΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή».

Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!».

Στο υπόλοιπο PSI για τα ξένα ομόλογα, έχουμε και πάλι φιάσκο: Σε συνελεύσεις ομολογιούχων, οι ομολογιούχοι μόνο δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σύνολο δώδεκα που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο PSI, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. από τους υπόλοιπους πέντε αρνήθηκαν το κούρεμα και οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν! Οι άλλοι δηλαδή, δεν θέλουν να κουρευτούν ή δεν εμφανίστηκαν…

Συγκεκριμένα σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες. Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και ήταν ανοιχτές για ψήφο μέχρι αργά τη νύχτα.

Πρόκειται για ελληνικά ομόλογα αξίας 18 δισ. ευρώ αλλά σε ξένο δίκαιο και για κρατικές εγγυήσεις χρεών στις ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ ύψους 10 δισ. ευρώ, το χρέος των οποίων ανέλαβε το δημόσιο. Τα ομόλογα διεθνούς δικαίου ύψους 28 δις ευρώ, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

-Η πρώτη κατηγορία αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 66,6% για να γίνει το κούρεμα.

-Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 75% που είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί για να εφαρμοστεί μετά και στους άλλους ομολογιούχους...

ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.defencenet.gr/

Στα ύψη το έλλειμμα της χώρας λόγω PSI! - Η απάτη σε βάρος των Ταμείων

Τελικά η πολυδιαφημισμένη «επιτυχία» του PSI εξελίσσεται σε "πέτρα στο λαιμό" της χώρας, καθώς την τελευταία στιγμή δηλαδή στις 9 Μαρτίου, ημέρα που έκλεινε το ελληνικό PSI, η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, «κούρεψε» μεταξύ άλλων κάπου 200 εκ. ευρώ από ...
καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά του, χωρίς να ενημερώσει φυσικά κανέναν ότι μετέτρεψε τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα ε συνεχεία τα ... "κούρεψε"!

Το πλέον ανατριχιαστικό: Το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια επι δισεκατομμύρίων φόρτωσαν αυτό το έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό βάσει των "papastatistics" δηλαδή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που επέβαλε κατόπιν εντολής των ξένων πατρόνων του ο Γ.Παπακωνσταντίνου και βάσει των οποίων προσμετράται στο έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα των ΔΕΚΟ!

Περίπου 200 εκ. ευρώ ή το 70% των κεφαλαίων τους σε καταθέσεις έχασαν έτσι τα ΝΠΔΔ την τελευταία ημέρα, στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα!!! Τα κεφάλαια αυτά όπως καταγγέλλεται αρμοδίως, από πρυτάνεις ΑΕΙ (Σύνοδος πρυτάνεων), και από γιατρούς, δεν ήταν ομόλογα, αλλά απλές καταθέσεις νπδδ, οι οποίες δεν προσφερόνταν ώστε να δεχθούν μεταχείριση ανάλογη με τα αποθεματικά των ταμείων. Δηλαδή υποχρεωτική τοποθέτηση σε ομόλογα…

Ανακύπτει έτσι το καυτό ερώτημα: Σε ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ και ΠΩΣ έγιναν τα μετρητά ομόλογα και αγοράστηκαν τίτλοι την ημέρα που τα ομόλογα κουρεύονταν; Ειδικώς δε λένε οι επαγγελματίες, σε ΠΟΙΑ τιμή αγοράστηκαν; Και εξηγούν: «Πως είναι δυνατόν τα ΝΠΔΔ να έχασαν το 70% των κεφαλαίων τους στο κούρεμα, όταν οι τιμές των ομολόγων έτσι κι αλλιώς ήταν στα τάρταρα και χαμηλότερες από το 30% της ονομαστικής αξίας τους; Και μάλιστα την ημέρα του κουρέματος;»

Όλα αυτά όταν το κοινό αγνοεί, ότι παραμένουν ακούρευτα και δεν έχει κλείσει το PSI για ελληνικά ομόλογα και εγγυήσεις 28 δις ευρώ σε διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 18 δις ευρώ και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που ανέλαβε δάνεια των ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ!!!

Το τρομερό εδώ είναι ότι αυτά τα χρέη των ΔΕΚΟ τα οποία προφανώς κατέπεσαν, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στο ελληνικό χρέος, όταν έγιναν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις ελλείμματος…

Με αυτά όμως, έχει τελικά κηρυχθεί και επίσημα χρεοκοπία στην Ελλάδα από την ISDA και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για ελληνικά ομόλογα που αθέτησαν την υποχρέωση πληρωμής τους, σε κατόχους CDS, γεγονός που θα προκαλεί για μεγάλο διάστημα εμπόδια στο δανεισμό της χώρας. Αλλά στον αέρα βρίσκεται στο μεταξύ και το υπόλοιπο PSI δηλαδή το κούρεμα για ελληνικά ομόλογα σε ξένο δίκαιο (και εγγυήσεις του δημοσίου) συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, που μένουν «ακούρευτα» και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ακόμα και στις 4 Απριλίου, με φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή ίσως και έως τις 15 Μαίου, που λήγει ομόλογο 450 εκ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και μπορεί να πληρωθεί...

Σχετική καταγγελία για την κλοπή των κεφαλαίων των νπδδ πέραν των Ταμείων, των πρυτάνεων, γιατρών μέσω σχετικών blogs, (υγεία) αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, η οποία έδωσε συγκεντρωτικά στοιχεία. Έτσι προκύπτουν τα «χαμένα» 200 εκ. ευρώ, σερ σύνολο περίπου 300 εκ. ευρώ. Η ΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή».

Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!».

Στο υπόλοιπο PSI για τα ξένα ομόλογα, έχουμε και πάλι φιάσκο: Σε συνελεύσεις ομολογιούχων, οι ομολογιούχοι μόνο δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σύνολο δώδεκα που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο PSI, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. από τους υπόλοιπους πέντε αρνήθηκαν το κούρεμα και οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν! Οι άλλοι δηλαδή, δεν θέλουν να κουρευτούν ή δεν εμφανίστηκαν…

Συγκεκριμένα σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες. Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και ήταν ανοιχτές για ψήφο μέχρι αργά τη νύχτα.

Πρόκειται για ελληνικά ομόλογα αξίας 18 δισ. ευρώ αλλά σε ξένο δίκαιο και για κρατικές εγγυήσεις χρεών στις ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ ύψους 10 δισ. ευρώ, το χρέος των οποίων ανέλαβε το δημόσιο. Τα ομόλογα διεθνούς δικαίου ύψους 28 δις ευρώ, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

-Η πρώτη κατηγορία αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 66,6% για να γίνει το κούρεμα.

-Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 75% που είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί για να εφαρμοστεί μετά και στους άλλους ομολογιούχους...

ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.defencenet.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/psi_30.html

Τελικά η πολυδιαφημισμένη «επιτυχία» του PSI εξελίσσεται σε "πέτρα στο λαιμό" της χώρας, καθώς την τελευταία στιγμή δηλαδή στις 9 Μαρτίου, ημέρα που έκλεινε το ελληνικό PSI, η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, «κούρεψε» μεταξύ άλλων κάπου 200 εκ. ευρώ από ...
καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά του, χωρίς να ενημερώσει φυσικά κανέναν ότι μετέτρεψε τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα ε συνεχεία τα ... "κούρεψε"!

Το πλέον ανατριχιαστικό: Το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια επι δισεκατομμύρίων φόρτωσαν αυτό το έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό βάσει των "papastatistics" δηλαδή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που επέβαλε κατόπιν εντολής των ξένων πατρόνων του ο Γ.Παπακωνσταντίνου και βάσει των οποίων προσμετράται στο έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα των ΔΕΚΟ!

Περίπου 200 εκ. ευρώ ή το 70% των κεφαλαίων τους σε καταθέσεις έχασαν έτσι τα ΝΠΔΔ την τελευταία ημέρα, στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα!!! Τα κεφάλαια αυτά όπως καταγγέλλεται αρμοδίως, από πρυτάνεις ΑΕΙ (Σύνοδος πρυτάνεων), και από γιατρούς, δεν ήταν ομόλογα, αλλά απλές καταθέσεις νπδδ, οι οποίες δεν προσφερόνταν ώστε να δεχθούν μεταχείριση ανάλογη με τα αποθεματικά των ταμείων. Δηλαδή υποχρεωτική τοποθέτηση σε ομόλογα…

Ανακύπτει έτσι το καυτό ερώτημα: Σε ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ και ΠΩΣ έγιναν τα μετρητά ομόλογα και αγοράστηκαν τίτλοι την ημέρα που τα ομόλογα κουρεύονταν; Ειδικώς δε λένε οι επαγγελματίες, σε ΠΟΙΑ τιμή αγοράστηκαν; Και εξηγούν: «Πως είναι δυνατόν τα ΝΠΔΔ να έχασαν το 70% των κεφαλαίων τους στο κούρεμα, όταν οι τιμές των ομολόγων έτσι κι αλλιώς ήταν στα τάρταρα και χαμηλότερες από το 30% της ονομαστικής αξίας τους; Και μάλιστα την ημέρα του κουρέματος;»

Όλα αυτά όταν το κοινό αγνοεί, ότι παραμένουν ακούρευτα και δεν έχει κλείσει το PSI για ελληνικά ομόλογα και εγγυήσεις 28 δις ευρώ σε διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 18 δις ευρώ και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που ανέλαβε δάνεια των ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ!!!

Το τρομερό εδώ είναι ότι αυτά τα χρέη των ΔΕΚΟ τα οποία προφανώς κατέπεσαν, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στο ελληνικό χρέος, όταν έγιναν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις ελλείμματος…

Με αυτά όμως, έχει τελικά κηρυχθεί και επίσημα χρεοκοπία στην Ελλάδα από την ISDA και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για ελληνικά ομόλογα που αθέτησαν την υποχρέωση πληρωμής τους, σε κατόχους CDS, γεγονός που θα προκαλεί για μεγάλο διάστημα εμπόδια στο δανεισμό της χώρας. Αλλά στον αέρα βρίσκεται στο μεταξύ και το υπόλοιπο PSI δηλαδή το κούρεμα για ελληνικά ομόλογα σε ξένο δίκαιο (και εγγυήσεις του δημοσίου) συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, που μένουν «ακούρευτα» και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ακόμα και στις 4 Απριλίου, με φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή ίσως και έως τις 15 Μαίου, που λήγει ομόλογο 450 εκ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και μπορεί να πληρωθεί...

Σχετική καταγγελία για την κλοπή των κεφαλαίων των νπδδ πέραν των Ταμείων, των πρυτάνεων, γιατρών μέσω σχετικών blogs, (υγεία) αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, η οποία έδωσε συγκεντρωτικά στοιχεία. Έτσι προκύπτουν τα «χαμένα» 200 εκ. ευρώ, σερ σύνολο περίπου 300 εκ. ευρώ. Η ΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή».

Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!».

Στο υπόλοιπο PSI για τα ξένα ομόλογα, έχουμε και πάλι φιάσκο: Σε συνελεύσεις ομολογιούχων, οι ομολογιούχοι μόνο δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σύνολο δώδεκα που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο PSI, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. από τους υπόλοιπους πέντε αρνήθηκαν το κούρεμα και οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν! Οι άλλοι δηλαδή, δεν θέλουν να κουρευτούν ή δεν εμφανίστηκαν…

Συγκεκριμένα σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες. Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και ήταν ανοιχτές για ψήφο μέχρι αργά τη νύχτα.

Πρόκειται για ελληνικά ομόλογα αξίας 18 δισ. ευρώ αλλά σε ξένο δίκαιο και για κρατικές εγγυήσεις χρεών στις ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ ύψους 10 δισ. ευρώ, το χρέος των οποίων ανέλαβε το δημόσιο. Τα ομόλογα διεθνούς δικαίου ύψους 28 δις ευρώ, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

-Η πρώτη κατηγορία αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 66,6% για να γίνει το κούρεμα.

-Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 75% που είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί για να εφαρμοστεί μετά και στους άλλους ομολογιούχους...

ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.defencenet.gr/

Αποκλειστικό: Κάποιοι συμπεριφέρονται ως Βοναπάρτες..ευτελίζοντας την δημοκρατία

Αναβλήθηκε σήμερα λόγω..κωλύματος και των τριών αρμοδίων υπουργών, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του... βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για την Κατασκευή κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος παίρνοντας τον λόγο στο Κοινοβούλιο και αναφερόμενος στην απουσία των υπουργών από τη .....
συζήτηση της ερώτησης είπε τα εξής:

"Για μία εβδομάδα τώρα, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα Μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν και οι 3 υπουργοί να μαζεύουν τους λαθρομετανάστες και να μην βρίσκονται εδώ. Χθες με ενημέρωσαν και οι 3 ότι δεν θα έρθουν στην Βουλή. Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση της βούλησης της λογικής τι άλλο μπορεί να είναι; Θεωρώ πως είναι μια περιφρόνηση της Βουλής, μια απαξίωση. Ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και εξευτελίζουν την δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές.
Πείτε μου αν αυτό δεν είναι ένας πολιτικός καιροσκοπισμός. Ένα μήνα πριν τις εκλογές αποφασίζουν να λύσουν το μείζον θέμα που απασχολεί την Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Δεν πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Την πατρίδα μας πρέπει να ανακαταλάβουμε.
Και κλείνω λέγοντας κάτι στον κ.Χρυσοχοίδη ο οποίος συμπεριφέρεται ως Βοναπάρτης - και το εννοώ αυτό -. Τι είχε πει λοιπόν ο Βοναπάρτης; "Νόμιζα ότι κατόρθωσα κάτι σπουδαίο. Ξεγελάστηκα. Το μεγαλειώδες από το γελοίο δεν απέχει παρά μόνον ένα βήμα".
Είναι γελοίοι γιατί συμπεριφέρονται με γελοιότητα και φαυλότητα. Δυστυχώς!

http://egionews.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2222.html

Αναβλήθηκε σήμερα λόγω..κωλύματος και των τριών αρμοδίων υπουργών, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του... βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για την Κατασκευή κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος παίρνοντας τον λόγο στο Κοινοβούλιο και αναφερόμενος στην απουσία των υπουργών από τη .....
συζήτηση της ερώτησης είπε τα εξής:

"Για μία εβδομάδα τώρα, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα Μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν και οι 3 υπουργοί να μαζεύουν τους λαθρομετανάστες και να μην βρίσκονται εδώ. Χθες με ενημέρωσαν και οι 3 ότι δεν θα έρθουν στην Βουλή. Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση της βούλησης της λογικής τι άλλο μπορεί να είναι; Θεωρώ πως είναι μια περιφρόνηση της Βουλής, μια απαξίωση. Ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και εξευτελίζουν την δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές.
Πείτε μου αν αυτό δεν είναι ένας πολιτικός καιροσκοπισμός. Ένα μήνα πριν τις εκλογές αποφασίζουν να λύσουν το μείζον θέμα που απασχολεί την Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Δεν πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Την πατρίδα μας πρέπει να ανακαταλάβουμε.
Και κλείνω λέγοντας κάτι στον κ.Χρυσοχοίδη ο οποίος συμπεριφέρεται ως Βοναπάρτης - και το εννοώ αυτό -. Τι είχε πει λοιπόν ο Βοναπάρτης; "Νόμιζα ότι κατόρθωσα κάτι σπουδαίο. Ξεγελάστηκα. Το μεγαλειώδες από το γελοίο δεν απέχει παρά μόνον ένα βήμα".
Είναι γελοίοι γιατί συμπεριφέρονται με γελοιότητα και φαυλότητα. Δυστυχώς!

http://egionews.blogspot.com/
 
 

Αποκλειστικό: Κάποιοι συμπεριφέρονται ως Βοναπάρτες..ευτελίζοντας την δημοκρατία

Αναβλήθηκε σήμερα λόγω..κωλύματος και των τριών αρμοδίων υπουργών, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του... βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για την Κατασκευή κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος παίρνοντας τον λόγο στο Κοινοβούλιο και αναφερόμενος στην απουσία των υπουργών από τη .....
συζήτηση της ερώτησης είπε τα εξής:

"Για μία εβδομάδα τώρα, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα Μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν και οι 3 υπουργοί να μαζεύουν τους λαθρομετανάστες και να μην βρίσκονται εδώ. Χθες με ενημέρωσαν και οι 3 ότι δεν θα έρθουν στην Βουλή. Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση της βούλησης της λογικής τι άλλο μπορεί να είναι; Θεωρώ πως είναι μια περιφρόνηση της Βουλής, μια απαξίωση. Ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και εξευτελίζουν την δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές.
Πείτε μου αν αυτό δεν είναι ένας πολιτικός καιροσκοπισμός. Ένα μήνα πριν τις εκλογές αποφασίζουν να λύσουν το μείζον θέμα που απασχολεί την Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Δεν πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Την πατρίδα μας πρέπει να ανακαταλάβουμε.
Και κλείνω λέγοντας κάτι στον κ.Χρυσοχοίδη ο οποίος συμπεριφέρεται ως Βοναπάρτης - και το εννοώ αυτό -. Τι είχε πει λοιπόν ο Βοναπάρτης; "Νόμιζα ότι κατόρθωσα κάτι σπουδαίο. Ξεγελάστηκα. Το μεγαλειώδες από το γελοίο δεν απέχει παρά μόνον ένα βήμα".
Είναι γελοίοι γιατί συμπεριφέρονται με γελοιότητα και φαυλότητα. Δυστυχώς!

http://egionews.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2222.html

Οι σωτήρες μας φέσωσαν 247 δισ. ευρώ!

Σε παταγώδη αποτυχία εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα νέα ελληνικά ομόλογα (με διάρκεια αποπληρωμής 11 έως 30 χρόνια) που Ξεκίνησαν από την Δευτέρα να ανταλλάσσονται στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων τιμολογούνταν μόλις στο 26% – 22% της νέας ονομαστικής τους αξίας.

Μια αποτίμηση που....
δείχνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο πως οι ίδιες οι αγορές δεν πείσθηκαν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε βιώσιμο και διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να θεωρούν θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Γι’ αυτό τον λόγο και η αξία των νέων ομολόγων καταποντίστηκε με το …καλημέρα.


«Κανείς δεν πιστεύει ότι το 120% είναι ένα βιώσιμο νούμερο για την Ελλάδα» σχολίαζε στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ της Τρίτης χρηματιστής, αναφερόμενος στον στόχο που έχει τεθεί να φτάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2020, σύμφωνα με την δεύτερο δάνειο που δόθηκε στην Ελλάδα. «Αμέσως», συνέχιζε «η προσοχή δόθηκε στο επόμενο στάδιο που είναι: “Πότε θα γίνει η επόμενη αναδιάρθρωση;”».
Κι όσο για τα νέα ομόλογα έλεγε πάλι ο ίδιος παράγοντας της αγοράς «δεν υπάρχει και μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα φθάσουν στην ημερομηνία λήξης τους». Πολύ νωρίτερα δηλαδή θα μαζευτούν για να υποστούν ένα νέο κούρεμα.
Η αποτυχία της αναδιάρθρωσης είναι πρώτ’ απ’ όλα αποτέλεσμα της υπέρμετρης δανειακής επιβάρυνσης της Ελλάδας. Το κατόρθωμα του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου και του «μίστερ PSI» όπως αποκαλούσε η εφημερίδα Τα Νέα τον Βαγγέλη Βενιζέλο από την πρώτη τους κιόλας σελίδα (επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να του προσδώσουν λίγο από την λάμψη του ντιλ, την οποία φυσικά μόνο αυτοί είδαν) είναι ότι για να διαγράψουν ένα χρέος 105 δισ. ευρώ φόρτωσαν στις πλάτες μας όχι 130 δισ. ευρώ, αλλά 174!
Το ποσό αυτό προκύπτει αν αθροίσουμε: Πρώτο, τα 109,1 δισ. ευρώ του νέου δανείου από την ευρωζώνη. Δεύτερο, τα 28 δισ. που θα μας δανείσει το ΔΝΤ, το οποίο ποσό μάλιστα είναι μικρότερο του αναμενόμενου, δημιουργώντας ερωτηματικά για τη μελλοντική στάση του μισητού ιμπεριαλιστικού οργανισμού απέναντι στην Ελλάδα.
Και τέλος είναι τα χρήματα που περίσσεψαν από το πρώτο δάνειο που δόθηκε στην Ελλάδα συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ, από τα οποία λάβαμε ως τώρα τα 73 δισ. Έχουμε να λαβαίνουμε επομένως 37 δισ. επιπλέον. Άρα, η διαγραφή 105 δισ. ευρώ μας στοιχίζει 174 δισ. ευρώ!!! Είπατε τίποτε;
Ο πρώτος άθλος επομένως του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι ότι για να σβήσει ένα χρέος 105 δισ. ευρώ μας φόρτωσε ένα χρέος 174 δισ. ευρώ. Αν δε αθροίσουμε σε αυτά τα χρήματα και τα 73 δισ. που πήραμε από το πρώτο δάνειο της Τρόικας, βγάζουμε ένα σύνολο 247 δισ. ευρώ που έχουμε μέχρι στιγμής αναλάβει για να σωθούμε. Κι έρχονται κι άλλα…
Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε και το που πάνε αυτά τα χρήματα. Τα 113 δις. από το νέο δανεισμό ύψους 174 δισ. (δηλαδή το 65%) θα πάει στις τράπεζες, ελληνικές και ξένες. Ειδικότερα, η μερίδα του λέοντος, 48 δισ. ευρώ, θα πάει σε δύο δόσεις στις ελληνικές τράπεζες, υπό την μορφή ανακεφαλαιοποίησης, για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε στους ισολογισμούς τους το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 53%.
Αξίζει εδώ μάλιστα να προσέξουμε ότι μόνο μία τράπεζα δεν πρόλαβε να γευτεί την απλοχεριά των πιστωτών μας κι αυτή είναι η Αγροτική Τράπεζα, η οποία παρότι έχασε περίπου 3 δισ. από το εθελοντικό κατά τ’ άλλα κούρεμα των ομολόγων που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, με άμεση ευθύνη της διοίκησής της, δεν της επιτράπηκε να προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αντίθετα με τις άλλες ιδιωτικές τράπεζες, που θα δουν τα ταμεία τους να ξεχειλίζουν. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμη κι αυτός ο πολυδιαφημισμένος γάμος της Άλφα με την Γιούρομπανκ κρίθηκε περιττός και ακυρώθηκε.
Για την Αγροτική τράπεζα αντίθετα λεφτά …δεν υπήρχαν με αποτέλεσμα τώρα να οδεύει προς συρρίκνωση και πιθανά κατάτμηση, πώληση θυγατρικών της, κ.α. Να σημειωθεί πως είναι κι άλλες φορές που η διοίκηση Παντελάκη, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές, έχει με συγκεκριμένες ενέργειες δυσχεράνει την θέση της τράπεζας…
Ένα δεύτερο πακέτο, ύψους 35 δις. ευρώ, θα δοθεί στις εθνικές κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εν είδει αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Τέλος ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ θα πάει στους ιδιώτες πιστωτές για να χρυσωθεί το χάπι του κουρέματος.
Στον αντίποδα αυτής της απλοχεριάς βρίσκεται η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας φυσικά να αποζημιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, που κατ΄ εκτίμηση ανέρχονται σε 11.000 άτομα.
Στην πλειοψηφία τους δε πρόκειται για μικρο-καταθέτες. Κόβοντας κάθε συζήτηση για την αποζημίωσή τους, όπως έγινε το βράδυ της Δευτέρας μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δια στόματος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι πιστωτές μας έκαναν μια κίνηση – ματ.
Γιατί από την στιγμή που τα φυσικά πρόσωπα υπέστησαν τόσο εκτεταμένες ζημιές, ύψους 53%, κλείνει ο δρόμος της προσφυγής στον εσωτερικό δανεισμό ως μια εύκολη και ασφαλής λύση για την υποκατάσταση του διεθνούς ή ως μια εναλλακτική πηγή εύρεσης χρήματος στην περίπτωση που οι αγορές «κλείσουν» για την Ελλάδα. Παπαδήμος και Βενιζέλος λοιπόν, εξασφάλισαν ότι η Ελλάδα θα τελεί μόνιμα υπό τη κηδεμονία της Goldman Sachs, της JP Morgan και άλλων ευαγών ιδρυμάτων…
Ο εξωφρενικά ετεροβαρής χαρακτήρας της συμφωνίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων προς όφελος των τραπεζών υπογραμμίστηκε ακόμη κι από το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, που επεσήμανε την Πέμπτη σε ανάλυσή του πως «όταν θα έχει εκταμιευθεί όλη η βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα 66%-75% του χρέους της χώρας θα το έχει αναλάβει το δημόσιο. Το 2010, πριν από το πρώτο πακέτο στήριξης, η Ελλάδα είχε χρέος 310 δις. ευρώ που εξ ολοκλήρου ανήκε σε ιδιώτες», ανέφερε το πρακτορείο.
Προς επίρρωση, να αναφερθεί πως κι άλλες πηγές, για παράδειγμα η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, στο ίδιο ποσοστό περίπου (77%) εκτιμούσε ότι θα ανέλθει το μέρος του δημόσιου χρέους που θα οφείλει η Ελλάδα προς άλλα κράτη και το ΔΝΤ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Το αμερικανικό πρακτορείο παρουσίαζε επίσης και με συγκεκριμένα παραδείγματα το όφελος που έχουν δεχτεί συγκεκριμένες τράπεζες, μέσω της ιδιότυπης αυτής «κρατικοποίησης» του δημόσιου χρέους.
Η γερμανική τράπεζα Commerzbank για παράδειγμα μείωσε την έκθεσή της σε ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας κατά 70%, στα 1,6 δισ. ευρώ και η γαλλική BNP Paribas κατά 61% στα 2,6 δισ. ευρώ μόνο για το 2011. Η ελάφρυνση των τραπεζών προωθούταν μάλιστα αργά και μεθοδικά από το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ελληνικούς τίτλους ύψους 68 δισ. δολ.
«Εάν η Ελλάδα κήρυσσε τότε χρεοκοπία οι τράπεζες θα έχαναν περί τα 51 δισ. ευρώ, τόνιζε το Μπλούμπεργκ και συμπλήρωνε: «Τους επόμενους 15 μήνες, οι τοποθετήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα μειώθηκαν περισσότερο από 50%, στα 31 δισ. δολ.».
Φαίνεται επομένως ποιος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των «πακέτων διάσωσης» της Ελλάδας: Οι τράπεζες, εντός κι εκτός Ελλάδας, αλλά κυρίως εκτός γιατί το μέλλον των ελληνικών τραπεζών εξακολουθεί να είναι άδηλο!
Οι ξένες τράπεζες αντίθετα ξεφορτώθηκαν έγκαιρα τα ομόλογα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Ταυτόχρονα με τις τράπεζες, μεγάλος κερδισμένος των πακέτων διάσωσης ήταν και το ελληνικό κεφάλαιο που πέτυχε ένα συντριπτικό πλήγμα σε βάρος της εργατικής τάξης.
Η διεθνών και ιστορικών διαστάσεων συντριβή που έχουν δεχτεί μισθοί και ημερομίσθια, (υπό την έννοια ότι σε καμία άλλη χώρα και ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί σε τόσο σύντομο χρόνο τέτοια μείωση) όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύουμε, ουδέποτε θα είχε συμβεί χωρίς το Μνημόνιο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στις άλλες δύο χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία) που «διασώθηκαν».
Εν είδει συμπεράσματος μπορούμε να πούμε ότι το PSI αποτέλεσε μια εύσχημο αφορμή έτσι ώστε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αλλάξει χαρακτήρα και από ιδιωτικό να γίνει δημόσιο. Αυτή η «νέα τάξη πραγμάτων» γύρω από το ελληνικό δημόσιο χρέος δημιουργεί ένα νέο ισοζύγιο χαμένων και κερδισμένων.
Οι τράπεζες – κάτοχοι έως τώρα ελληνικών ομολόγων συγκαταλέγονται στους κερδισμένους. Το ελληνικό δημόσιο στους μεγάλους χαμένους, καθώς οι υποχρεώσεις που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι, με βάση το νόμο που κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι πραγματικά χωρίς πρόσφατο προηγούμενο: πλήρης υποταγή στους πιστωτές.
Στους μεγάλους χαμένους ωστόσο συγκαταλέγονται πλέον και οι φορολογούμενοι των κρατών μελών της ευρωζώνης, καθώς αυτοί θα κληθούν να αναλάβουν το κόστος της επόμενης διάσωσης που είναι θέμα χρόνου. «Η ευρωζώνη ενδέχεται να πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να δανείσει ακόμη περισσότερα χρήματα στην Αθήνα» ανέφερε ανάλυση για το ελληνικό δημόσιο χρέος της Τρόικας, που είδε το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο Ρόιτερς την Τρίτη 13 Μαρτίου.
Υπ’ αυτή την προοπτική, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων και όχι μόνο. Με άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς την Πέμπτη ο Λορέντζο Σμάγκι, πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έσπασε το ταμπού γράφοντας ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χρειαστούν νέα δάνεια και μάλιστα σύντομα, καθώς οι προβλέψεις επιστροφής τους στις αγορές έχουν διαψευστεί. Το «κουστούμι» μάλιστα που έραψε για την Πορτογαλία είναι 100 δισ. ευρώ και για την Ιρλανδία γύρω στα 80 δισ. ευρώ.
Τα κράτη του ευρωπαϊκού κέντρου επιχειρώντας να κρύψουν ότι σε τελική ανάλυση οι απρόβλεπτα και απίστευτα δαπανηρές, όπως εξελίσσονται, «προσπάθειες διάσωσης» της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά έμμεσες μορφές στήριξης των δικών τους τραπεζών θα ενοχοποιούν όλο και συχνότερα τους λαούς της περιφέρειας, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τα νέα δάνεια και τον υποτιθέμενο «εκτροχιασμό» των προσπαθειών δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Επομένως, το καθεστώς οικονομικής κατοχής και πλήρους κατάλυσης της ανεξαρτησίας που έχει ήδη προωθηθεί (με τους Ολλανδούς να αναλαμβάνουν το κτηματολόγιο, τους Σουηδούς την αναδιάρθρωση στο υπουργείο Υγείας, τους Γάλλους την δημόσια διοίκηση και τους Γερμανούς τη συνολική εποπτεία της οικονομίας και τα σύνορα όπου θα εγκατασταθούν και επίσημα γερμανοί μπάτσοι) προετοιμάζει την αποικιοποίηση της Ελλάδας.
Η νέα, ταπεινωτική δανειακή σύμβαση κατέχει εξέχοντα ρόλο σε αυτή την πορεία που θα εντείνεται όσο η ύφεση θα οδηγεί σε ακύρωση τους φιλόδοξους σχεδιασμούς για μείωση του δημόσιου χρέους και θα πλησιάζει η νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

http://cretanpatriot.wordpress.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/247.html

Ποιοί επιδιώκουν αναβολή των εκλογών;

Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media σχεδιάζουν ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών. Γράφαμε επίσης για σενάρια αναβολής των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.

Σήμερα η αγορά βοά ό,τι κάποιο …χοντρό παζάρι γίνεται στο παρασκήνιο με την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών.

Και προφανώς τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει ο Σαχινίδης.

Μάλλον ούτε και ο Παπαδήμος.

Μέρες τώρα οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.

Γιατί δεν αναστέλλεται η διαπραγμάτευση τους μέχρι να κλείσει η συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης;

Εν τω μεταξύ απο χθές κυκλοφορούν και κάποιες άλλες φήμες:

Μήπως σκοπίμως τρενάρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης για να πάνε πίσω οι εκλογές;

Κάτι που σφόδρα επιθυμεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ας ξυπνήσουν στη Συγγρού. Όσο το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά κινείται στην άβυσσο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταθέσει τις εκλογές.

Και έχει τον Παπαδήμο σύμμαχο.

Να οριστεί ημερομηνία εκλογών τώρα.

Ο Παπαδήμος θέλει κι άλλο Μνημόνιο

Αίσθηση προκαλεί στο μεταξύ και η δήλωση του πρωθυπουργού σε ιταλική εφημερίδα ότι δεν αποκλείει και νέο πακέτο βοήθειας! Αν αυτό δεν συνιστά ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι αποτυχία;

O… επιτυχημένος κ. Παπαδήμος μας απειλεί ότι έρχεται ένα ακόμη δάνειο, άρα κι ένα ακόμη Μνημόνιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι με το δεύτερο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα γλιτώνει τη χρεοκοπία και προχωρά σε σταθερές βάσεις ώστε το 2020 να έχει μειωθεί το χρέος.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο πρωθυπουργός των… επιτυχημένων διαπραγματεύσεων όπως πλασάρεται, είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, όμως πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Προφανώς εννοεί ότι θα μας… δουλέψουν ακόμη περισσότερο και θα γίνουμε ακόμη φτωχότεροι προκειμένου να πάρουμε κι άλλα δανεικά. Ο πρωθυπουργός προβαίνει στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν πλήρως όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015», τονίζει και μας αφήνει σύξυλους. Δεν είναι αυτός που με βεβαιότητα μας έλεγε ότι τα 130 δισ. είναι η σωτηρία της χώρας;

Ή μήπως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να προβλεφθούν πόσα δανεικά τέλος πάντως απαιτούνται για να ησυχάσουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε κι από ένα Μνημόνιο;

Βέβαια, ο κ. Παπαδήμος φροντίζει να μας τρομάξει και πάλι με την επιστροφή στην δραχμή.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων”, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός.

Το γνωστό κόλπο. Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές και φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν για ένα ακόμη σοκ.

Για να δούμε πότε θα έρθει η νέα ψυχρολουσία. Διότι ο κ. Παπαδήμος και οι εντιμότατοι φίλοι του στο εξωτερικό το έχουν κάνει το πλάνο τους εδώ και πολύ καιρό.



antinew

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_3705.html

Στο σφαγείο χωρίς διακρίσεις οι ομολογιούχοι

Άτεγκτος και αυστηρός, ακριβολόγος και «Λάκων», ο πρωθυπουργός επεσήμανε από του βήματος ότι η εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος δεν αναγνωρίζει εξαιρέσεις.

Σχετικά με την τύχη των μικροαποταμιευτών ομολογιούχων, διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις γενικές αρχές που διέπουν τη συμφωνία ανταλλαγής, όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο -απαντώντας έτσι σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων στηρίζονται σε εσφαλμένες παραδοχές και πληροφορίες


Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε πως δεν είναι νομικά εφικτό να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων από το κράτος, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Πολιτεία, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής, τα έχει στηρίξει και θα τα στηρίζει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην απάντησή του, είναι ότι με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος η ελληνική οικονομία σταδιακά θα σταθεροποιηθεί και στα επόμενα χρόνια θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.


Αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον, σημείωσε πως όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η ύφεση και το επόμενο έτος, και το ποσοστό της ανεργίας πιθανόν να αυξηθεί, ωστόσο όπως είπε, αναμένεται επίσης ότι με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης θα διαμορφωθούν συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης.

Αυτό που έχει σημασία, υπογράμμισε, είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εγκαίρως και αποτελεσματικά. Η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα μείωση των εισοδημάτων και αύξηση της ανεργίας, ενώ η ύφεση και η μείωση της απασχόλησης είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί, αλλά αυτό, υποστήριξε, δεν είναι μόνο συνέπεια του προγράμματος, αλλά και άλλων παραγόντων. Ο συνέπειες εκτίμησε είναι προσωρινές, η φετινή χρονιά δεν θα είναι εύκολη και η αρχή της επόμενης εξίσου δύσκολη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ενότητα και αλληλεγγύη, ώστε οι θυσίες να μην πάνε χαμένες, κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Το μοναδικό σας επιχείρημα ήταν ότι προχωράμε αναγκαστικά στο κούρεμα των ομολόγων και το PSI για να μη βρεθούμε εκτός ευρώ, όμως Μέρκελ και Γιούνκερ αποδόμησαν αυτό το επιχείρημα και ορφάνεψε το μνημόνιο, που δεν αφορά ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα, παρατήρησε στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας.


Τσίπρας: Η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε


Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, θα επιστρέψει «στη θαλπωρή» της ακαδημαϊκής ιδιότητας και θα πει «ευτυχώς που δεν έσκασε στα χέρια μου η βόμβα». Η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε, παρατήρησε χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και έκανε λόγο για πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρο-ομολογιούχους, καθώς και για ανήθικη στάση απέναντι σε δημόσιους οργανισμούς, ΝΠΔΔ, πανεπιστήμια νοσοκομεία, τα οποία όπως κατήγγειλε, «καταλήστεψαν οι κκ Προβόπουλος και Βενιζέλος».

«Βρισκόμαστε για πέμπτη συνεχή χρονιά στην ύφεση πράγμα το οποίο έχουμε να δούμε από την κατοχή και έρχεστε και μας λέτε ότι θα είναι βραχυπρόθεσμες οι συνέπειες», σχολίασε στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στον Πρωθυπουργός ότι υιοθετήθηκε ως εθνικό πρόγραμμα ένα πρόγραμμα καταστροφής το οποίο μας υπαγόρευσαν και πλέον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια.

«Η κυβέρνησή σας, όχι εσείς προσωπικά ενδεχομένως, αλλά τα κόμματα που σας στηρίζουν, βγάζουν ένα μίσος απέναντι στην κοινωνία και μια εκδικητικότητα», υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.



dealnews


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_2881.html

Τι εμπόδισε την τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Χθες ανακοινώθηκε, σωστά φάνηκε, ότι η επιλογή του εταίρου ή εταίρων της χώρας στη διαδικασία έρευνας κι εντοπισμού υδρογονανθράκων θα πραγματοποιηθεί μετεκλογικά. Ο λόγος, να αποφασίσει η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση να επιλέξει ποια εταιρία επιθυμεί σαν συνεργάτη της. Στο συνέδριο για την ενέργεια που οργανώθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους σημαντικούς «παίκτες» του χώρου της ενέργειας να εμφανιστούν στην Αθήνα και να κάνουν τις «επίσημες» προσφορές τους. Κι εννοώ «επίσημες», όχι αυτές που κατέθεσαν εγγράφως αλλά τις «άλλες» που περιλαμβάνουν τα πραγματικά μεικτά οικονομικά και γεω-στρατηγικά στοιχεία.


 Ωστόσο, έγινε σαφές στους ασχολούμενος με τα θέματα ενέργειας ότι ενώ είχε προγραμματιστεί η υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για την από κοινού έρευνα και διάθεση υδρογονανθράκων, κάτι στράβωσε και τελικά η συμφωνία έμεινε πίσω, προκαλώντας ερωτηματικά σε εταιρίες και ειδικούς καθώς δεν υπήρξε σαφής πολιτική, κυβερνητική ανακοίνωση από καμία πλευρά. Η Αθήνα ειδικότερα, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει την πραγματικότητα, αλλά ορισμένες διαρροές αποδίδουν την αρνητική αυτή εξέλιξη, στην «σχεδόν βίαιη», όπως συνομιλητής μας είπε, παρέμβαση των ΗΠΑ.

Η ξαφνική εμφάνιση στην Αθήνα, με μικρή χρονική προειδοποίηση του Ελληνικού υπ. Εξωτερικών, της άφιξης του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, κ. Μόργκενσταρ προκάλεσε ενόχληση. Ο κ. Μόργκενσταρ μετέφερε την άποψη στην Αθήνα ότι «δεν πρέπει να καταλήξει η όποια συμφωνία σε υπογραφή και επισημοποίηση στη φάση αυτή». Δηλαδή, ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι εναντίον της κοινής λύσης Ισραήλ, Αθήνας, Λευκωσίας αλλά δεν επιθυμεί αυτή η δέσμευση να επισημοποιηθεί τώρα. Ο λόγος απλός: η Τουρκία…

Η Ουάσιγκτον στην παρούσα φάση έχει, όπως όλα δείχνουν, την αμέριστη ανάγκη της Άγκυρας για το σχεδιασμό της «επέμβασης» στη Συρία αλλά και την επιχειρούμενη απόσπασή της από την διμερή συνεργασία της με το Ιράν. Φοβήθηκαν λοιπόν ότι η υπογραφή της συμφωνίας, θα έκανε την Τουρκία να σκληρύνει έναντι του Ισραήλ και της Κύπρου και αυτό θα μπορούσε να σημάνει συνέχιση της Τουρκικής ενίσχυσης, στις ακραίες ισλαμικές παλαιστινιακές οργανώσεις αλλά και αύξηση του ενδιαφέροντός της στην ΝΑ Μεσόγειο αντί στη Μ. Ανατολή. Άφησε εκτός της Ελλάδα καθώς η Άγκυρα φέρεται να επιμένει ότι καθορισμός ΑΟΖ Ελλάδας –Κύπρου θα σημάνει εντάσεις… Αλλά χωρίς την ενιαία ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, δεν μπορεί να λειτουργήσει η τριμερής συμφωνία εύκολα.

Ο κ. Μόργκενσταρ λοιπόν, αλλά και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του που μετέφεραν τα ίδιο μήνυμα σε Τελ Αβίβ και Λευκωσία, «έπεισαν» τους αρμόδιους υπουργούς να μην υπογράψουν τη τριμερή. Εκείνο που δεν κατάφεραν είναι να πεισθούν οι εταιρίες (που έχουν τις δικές τους προτεραιότητες) να σταματήσουν την εξέλιξη αυτού του σχεδίου, που βασίζεται στην τριμερή συνεργασία…

Ενδεχομένως σαν αποτέλεσμα της αμερικάνικης πολιτικής, να δούμε στις προσεχείς εβδομάδες κάποιες εξελίξεις που θα φαντάζουν ανησυχητικές. Αλλά γι αυτό απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση μετεκλογικά για να μπορέσει ν’ αντισταθεί στις όποιες πολιτικές καθυστέρησης ή εγκατάλειψης των σχεδίων εκμετάλλευσης των Ελληνικών υδρογονανθράκων και καθορισμού συνεπώς της ελληνικής ΑΟΖ…

Γ. Δημητριάδης / Δραγουμάνος



strategyreports

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8034.html

Είχαν για δοκιμή στη “Διαύγεια” την έκθεση για τη χρεοκοπία της Αργεντινής!

Με την αμερικανική έκθεση για την χρεοκοπία της Αργεντινής εκπαιδεύτηκαν τα κρατικά στελέχη στη λειτουργία του προγράμματος ανάρτησης των κυβερνητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο, «Διαύγεια»!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr», η έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο με θέμα, «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής», αποτέλεσε την τελική δοκιμή των δυνατοτήτων του πολυδιαφημισμένου προγράμματος που σχεδιάστηκε από την ομάδα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου!

Στο πλαίσιο αυτό, η 19σέλιδη μελέτη του Αμερικανού οικονομικού αναλυτή, Jeff Hornbeck, με τίτλο, «Argentina’s Sovereign Dept Restructuring», «ανέβηκε» στη «Διαύγεια» στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, μία μέρα πριν την επίσημη λειτουργία του, παίρνοντας Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης, 4ΙΕΦ1-9.

Έκτοτε και καθ’όλη τη διάρκεια τόσο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα όσο και της εφαρμογής των επώδυνων μέτρων στους πολίτες αυτής της χώρας φιγούραρε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης η έκθεση για την καταστροφική επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αργεντινή!

Από την ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία, που είναι για γέλια και για κλάματα, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα: Αφού η έκθεση αυτή περιφερόταν μεταξύ πρωθυπουργικού γραφείου και κυβερνητικού επιτελείου, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την ξεφυλλίσει; Κανείς δεν διάβασε τον εμπειρογνώμονα του αμερικανικού Κογκρέσου να λέει χωρίς περιστροφές: «Υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Ακόμα και το ΔΝΤ συμφωνεί ότι ίσως έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό από όσο βοήθησε την Αργεντινή με το να τη δανείζει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο μεγάλα ποσά μέσα σε μία έκρυθμη κατάσταση»!

Κανείς δεν έλαβε υπόψη του ότι οι ΗΠΑ, κατά τον πιο επίσημο τρόπο, ξεκαθαρίζουν ότι «το ΔΝΤ δεν επιβάλλει τις πολιτικές σε μία χώρα αλλά προτείνει πολιτικές χρησιμοποιώντας τη μοναδική απειλεί που έχει να σταματήσει να δανείζει»; Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο αμερικανικό έγγραφο επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα της κίνησης της Αργεντινής τον Αύγουστο του 2004 να ανακοινώσει «ότι ενδέχεται να παγώσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ», ζητώντας περισσότερο χρόνο και ελευθερία.



Η… μπάλα στην εξέδρα με την απάντηση

Απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θέτοντας το ερώτημα για ποιο λόγο αναρτήθηκε η συγκεκριμένη έκθεση στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Η απάντηση που λάβαμε είναι πραγματικά αφοπλιστική: «Τα έγγραφα που αναφέρετε αφορούν σε δοκιμαστικές καταχωρίσεις κατά τη φάση της εκπαίδευσης πριν την επίσημη λειτουργία του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν πρόκειται για αναρτήσεις κάποιου Φορέα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Για την ιστορία και μόνο, την επόμενη κιόλας στιγμή της απάντησης προς το protothema.gr, η αμερικανική μελέτη για την χρεοκοπία της Αργεντινής κατέβηκε από τον κυβερνητικό ιστότοπο.



apospasma.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5889.html

Αξιότιμε Κύριε Μπαμπινιώτη, ... ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Κύριε Μπαμπινιώτη, ... ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σας άκουσα χθες 29/3/2012 στη συνέντευξη σας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00 να αναφέρετε μεταξύ άλλων «Μπορεί η πολιτεία να εκβιάζει τα πανεπιστήμια και να τα απειλεί ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει εάν δεν εφαρμόσουν τον νόμο; Μπορεί με απειλές να εφαρμοστεί ένας νόμος; Έχω διαφορετική αντίληψη» όπως καταγράφηκε από την δημοσιογραφία.

Την έκπληξη μου διαδέχθηκε βαθύς προβληματισμός. Δεν κατάφερα όμως να αιτιολογήσω τη θέση σας αυτή, όπως υποθέτω δεν κατάφεραν να το κάνουν χιλιάδες συνάδελφοι μου, που ορκιστήκαμε όταν αναλάβαμε υπηρεσία να φυλάττουμε «πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους» και να εκπληρώνουμε «τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά» μας.

Κύριε Υπουργέ,
Ως Πανεπιστημιακός γνωρίζετε πολύ καλά ....

.... γιατί σε τελική ανάλυση ως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι πρέπει να γνωρίζουμε αν οφείλουμε πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους ή στις κάθε είδους συνδικαλιστικές και άλλης μορφής «παρέες» που με την βία επιβάλουν τις δικές του θέσεις στους χώρους του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1065.html
Αξιότιμε  Κύριε Μπαμπινιώτη,
Σας άκουσα χθες 29/3/2012 στη συνέντευξη σας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00 να αναφέρετε μεταξύ άλλων «Μπορεί η πολιτεία να εκβιάζει τα πανεπιστήμια και να τα απειλεί ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει εάν δεν εφαρμόσουν τον νόμο; Μπορεί με απειλές να εφαρμοστεί ένας νόμος; Έχω διαφορετική αντίληψη» όπως καταγράφηκε από την δημοσιογραφία.
Την έκπληξη μου διαδέχθηκε βαθύς προβληματισμός. Δεν κατάφερα όμως να αιτιολογήσω τη θέση σας αυτή, όπως υποθέτω δεν κατάφεραν να το κάνουν χιλιάδες συνάδελφοι μου, που ορκιστήκαμε όταν αναλάβαμε υπηρεσία να φυλάττουμε «πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους» και να εκπληρώνουμε «τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά» μας.
Κύριε Υπουργέ,
Ως Πανεπιστημιακός γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βιώνουμε καθημερινά τις απειλές αλλά και την βία οργανωμένων μειοψηφιών που επιβάλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την μη εφαρμογή των Νόμων εκείνων που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και πολλές φορές αναρωτηθήκαμε στο παρελθόν «Μπορεί με απειλές και με την βία μια μειοψηφία να εμποδίζει την εφαρμογή ενός νόμου της Πολιτείας;» «Μπορεί να λειτουργήσει μια Πολιτεία, ένα Πανεπιστήμιο, αν αναγνωρίσει το δικαίωμα αυτό σε μία μειοψηφία;» Η απάντηση κάθε λογικά σκεφτόμενου πολίτη υποθέτω πως είναι αρνητική. Εξάλλου αυτό έχει δείξει και η πράξη χρόνια τώρα. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ την παραχώρηση μόνο σε μία ομάδα του προνομίου αυτού, της επιβολής δηλαδή δια της βίας της μη εφαρμογής του Νόμου. Αν όμως αυτό το προνόμιο το αναγνωρίσουμε σε όλους τους φοιτητές μας είναι εμφανές, καθώς για κάθε νόμο θα υπάρχει μια ομάδα που δεν θα συμφωνεί, ότι  το σύστημα οδηγείται σε αδιέξοδο.
Παρότι είμαι βέβαιος πως έχετε ιδίαν αντίληψη όλων αυτών των γεγονότων που οδήγησαν στη μη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου, παραθέτω στη συνέχεια ορισμένα μόνο από τα γεγονότα αυτά.
15 Φεβρουαρίου 2012: Αναβάλλονται με την βία οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων
Συμβουλίων Διοίκησης σε τέσσερα πανεπιστήμια εδώ
14 Φεβρουαρίου 2012: Δημοσιοποιούνται οδηγίες για το πώς "θα οργανωθεί βίαια σήμερα η διάλυση των εκλογών μελών των συμβουλίων του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ιωαννίνων" εδώ
14 Φεβρουαρίου 2012: Η κατάληψη του Γραφείου Διοικητικής Μέριμνας τερματίζεται και η κ. Β. ελευθερώνεται. Φυσικά υποψηφιότητες δεν έχουν κατατεθεί. Ετσι τουλάχιστο νομίζουν κάποιοι.
9 Φεβρουαρίου 2012: Mέλος ΔΕΠ με επιστολή του στον Πρύτανη αναφέρεται στην "απαγωγή" της υπαλλήλου στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της παραλαβής των υποψηφιοτήτων εδώ
8 Φεβρουαρίου 2012:Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού κοινοποιεί την απόφαση του για "κατάληψη του Γραφείου Διοικητικής Μέριμνας  από τις 8 έως λήξη του ωραρίου" ... και μάλιστα με αναδρομική ισχύ
6 Φεβρουαρίου 2012: Καθώς οι υποψηφιότητες δεν μπορούν να κατατεθούν λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης, επιτροπή ενημερώνει την Πανεπιστημιακή κοινότητα "Για καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων, εφεξής οι αιτήσεις μπορεί να κατατίθενται καθημερινά καθ’ όλες τις εργάσιμες ώρες."
26 Ιανουαρίου 2012: Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού αποφασίζει κατάληψη του γραφείου Διοικητικής Μέριμνας  στο ισόγειο του Α κτιριου 11-13 το πρωί.
24 Ιανουαρίου 2012: Η οργανωτική επιτροπή του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη των οκτώ (8) εσωτερικών μελών του Συμβουλίου. Καλεί τους ενδιαφερόμενους "να υποβάλουν με αίτηση προς την Οργανωτική Επιτροπή την υποψηφιότητά τους μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να τα καταθέσουν στην Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. (...) , υπάλληλο Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Κτίριο Α΄ (Ισόγειο), καθημερινά μεταξύ των ωρών 11.00 έως 13.00 και μέχρι την Δευτέρα 13/02/2012."
11 Ιανουαρίου 2012: Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας δηλώνει "Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, (...) , εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα." εδώ 
7 Ιανουαρίου 2012:Ο σύνδεσμος καθηγητών ΑΠΘ αναφέρει ένα σύνολο από αντιδράσεις από την μεριά της Πρυτανικής αρχής στο νέο νομοθετικό πλαίσιο εδώ
27 Δεκεμβρίου 2011: Πρυτάνεις με επιστολές τους ζητούσαν την μη εφαρμογή του Νόμου (δες Η υποχρέωση εφαρμογής των Νόμων εδώ)
23 Δεκεμβρίου 2011: Η οργανωτική επιτροπή του Πολυτεχνείου Κρήτης μεταξύ άλλων αναφέρει
"(...) οι δύο αντιπρυτάνεις αποχώρησαν από την συνεδρίαση, τονίζοντας ότι «προασπιζόμενοι την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος μέχρι την οριστική δικαστική επίλυση του θέματος απέχουμε της συζήτησης του παρόντος θέματος». Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια να μην εγκριθούν οι σχετικοί εκλογικοί κατάλογοι Κατόπιν τούτου, καθίσταται πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της πρυτανείας να παραδώσει τους εκλογικούς καταλόγους, όπως η σχετική νομοθεσία ορίζει, για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου. " εδώ
17 Δεκεμβρίου 2011:Καταγγελίες-κόλαφος από τον καθηγητή Ιωάννη Χατζόπουλο του Παν. Αιγαίου - Συμμορίες λυμαίνονται το ίδρυμα  εδώ
14 Δεκεμβρίου 2011: Η οργανωτική επιτροπή του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει πως η Πρυτανική Αρχή δηλώνει πως «η διαδικασία κινείται εξ ορισμού εξωθεσμικά» εδώ και εδώ
Κύριε Μπαμπινιώτη,
Πολλά από τα γεγονότα αυτά κοινοποιήθηκαν  εγγράφως και εγκαίρως στους αρμόδιους φορείς αλλά δεν υπήρξε καμιά απόκριση. Το ίδιο συνέβη και για τα επισυναπτόμενα σχετικά έγγραφα. Επειδή δε πιστεύω πως μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε ενέργειες σαν και αυτές, σας τα κοινοποιώ, γιατί σε τελική ανάλυση ως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι πρέπει να γνωρίζουμε αν οφείλουμε πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους ή στις κάθε είδους συνδικαλιστικές και άλλης μορφής «παρέες» που με την βία επιβάλουν τις δικές του θέσεις στους χώρους του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Με τιμή
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Πατρών

Συνημμένα Έγγραφα: 

[23 Φεβρουαρίου 2012] Εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου των ΑΕΙ εδώ

[16 Ιουλίου 2011] Προσχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση - Μύθοι και Πραγματικότητα εδώ

[1 Σεπτεμβρίου 2011] Καταλήψεις ΑΕΙ - Κύριε Πρύτανη, πού είστε; εδώ

[12 Σεπτεμβρίου 2011] Μετά τους φοιτητές και ο Σύλλογος ΔΕΠ κατά του Νόμου (?) εδώ

[14 Σεπτεμβρίου 2011] Αξιότιμη κ. Αντιπρύτανη, εδώ

[19 Σεπτεμβρίου 2011]  Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι – Σοβαρότης; Μηδέν! εδώ

[1 Οκτωβρίου 2011] Καταλήψεις ΑΕΙ - Κύριε Πρύτανη, η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει προ πολλού απωλέσει την αξιοπιστία της ... εδώ

[16 Νοεμβρίου 2011] "το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει" εδώ

[16 Φεβρουαρίου 2012] Οι Πρυτάνεις "εφαρμόζουν" το Νόμο ... η συνέχεια εδώ

[31 Ιανουαρίου 2012] Οι Πρυτάνεις εφαρμόζουν τον νόμο… εδώ

Εκλογές των νέων συμβουλίων διοίκησης – Όλα είναι τελικά θέμα "συμφωνίας" εδώ

Διαύγεια, Προσωπικά Δεδομένα, Διάλογος στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και η χρεοκοπία θεσμών και αξιών εδώ

Κοινοποίηση:
Καθηγητή Γ. Παναγιωτάκη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών
Καθηγητή Βασίλειο Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
Καθηγητή Βασίλειο Κουλαϊδή, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
Γραφείο Πρωθυπουργού
 
http://ellinikodimosiopanepistimio.blogspot.com/2012/03/blog-post_1104.html 

Απίστευτη γελοιοποίηση της Βουλής... Περισσότερες από 60 τροπολογίες σε ένα 24ωρο!

Σε νομοθετική παιδική χαρά έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω των επικείμενων εκλογών, καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση!...


...Σύμφωνα με το protothema: Είναι ενδεικτικό ότι σε διάστημα επτά εργάσιμων ημερών, από την περασμένη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τρίτη, θα ψηφιστούν πέντε νομοσχέδια, των οποίων η βασική αρχή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Το γεγονός όμως ότι διανύουμε ήδη μια όψιμη προεκλογική περίοδο, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε υπουργούς και βουλευτές όλων των κομμάτων να εντάξουν τροπολογίες -άσχετες τις περισσότερες φορές με το αντικείμενο του αρχικού νομοσχεδίου-, προκειμένου να ικανοποιήσουν συμφέροντα υποστηρικτών, επιχειρηματιών και ψηφοφόρων!

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ώρο έχουν κατατεθεί συνολικά 60 τροπολογίες σε τρία νομοσχέδια, νούμερο πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το επιτελείου του νομοθετικού έργου της Βουλής, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ολομέλεια κατατέθηκαν συνολικά 27 τροπολογίες (βουλευτικές και υπουργικές).

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο δεν έχει προλάβει ακόμα να μπει στην Ολομέλεια, καθώς συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή έχει δεχθεί έως τώρα περι τις 17 τροπολογίες και έπεται συνέχεια.

Το ίδιο ισχύει και για το νομοσχέδιο του κ. Μάκη Βορίδη για τα ταξί, το οποίο επίσης μπαινει στην Ολομέλεια της ερχόμενη εβδομάδα. Εως αυτή την στιγμή έχουν κατατεθεί 15 βουλευτικές τροπολογίες και μια υπουργική.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι απομένει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, όπου και εκεί αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα.

http://pressarismenos.blogspot.com/2012/03/60-24.html#ixzz1qbkA6fBR

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/60-24.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters