Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔΝΤ και σχολικά βιβλία

ΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 1989-1990 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟ 1990 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

του
Δημητρίου Πλατή
Αρχηγού
του πολιτικού φορέα
ΕΛ.Λ.ΑΔ.Α.
(ΕΛληνες Λεύτεροι ΑΔέσμευτοι Ανεξάρτητοι)
ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΔΡΑΧΜΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Στις σελίδες 137 έως 144 στο Βιβλίο Ιστορίας της Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 1989-1990 με τίτλο ΄΄Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους΄΄ του Λ. Σταυριανού αναφερόταν η μεθοδολογία με την οποία ένα κράτος που απεμπολούσε τα στοιχεία της πολιτιστικής και πολιτισμικής του νοημοσύνης και συνέχειας και που σχετίζονταν με την αυτογενή στήριξη από το εγχώριο νόμισμα της εγχώριας παραγωγής, υπαγόταν στο ΔΝΤ με όλες τις συνέπειες που αυτό κομίζει.
Με επίκλιση κάθε φορά δήθεν συμβατικά άλλοθι για να νομιμοποιούνται ακραίες ενέργειες κυβερνητικών τυχοδιωκτισμών από πολιτειακούς ακτιβισμούς καταστρατηγούνταν βασικές αρχές ισότητας, δικαιωμάτων και αναγνώρισης της ακεραιότητας του πολίτη και της κοινωνίας του.
Ανεξάρτητα από το εάν κάποιος συμφωνεί ή όχι πολιτικά η πιστότητα των ιστορικών αναφορών οδηγεί έναν μαθητή σε κριτική σκέψη και από εκεί σε ένα σκεπτόμενο πολίτη.
Επειδή η δεξιά το 1990 αναλαμβάνοντας την εξουσία και έχοντας σχεδιάσει την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ με τη Συνθήκη του Μάαστριχ μέσω του ευρώ, όπου το ευλογούν πλέον τόσο η δεξιά όσο και η αριστερά, κατάργησε το βιβλίο για να μην μαθαίνουν οι νέοι και οι μαθητές για το ΔΝΤ.

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο που καταργήθηκε το 1990.
«…Ενώ η Επανάσταση Υψηλής Τεχνολογίας αυξάνει την παραγωγικότητα και την ευημερία, το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και φτωχών χωρών συνεχίζει να διευρύνεται. Και ο ρυθμός αυτής της διεύρυνσης όλο και επιταχύνεται. Ο μέσος όρος του κατά κεφαλήν εισοδήματος στον Πρώτο Κόσμο σε αναλογία με τον Τρίτο Κόσμο ήταν 3 προς 1 το 1500. Είχε αυξηθεί σε 5 προς 1 το 1850, σε 6 προς 1 το 1900, σε 14 προς 1 το 1970 και σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις υπολογίζεται να φτάσει σε 30 προς 1 το 2000. Αυτά δείχνουν οι στατιστικές. Ας δούμε όμως πώς ερμηνεύονται για την ανθρώπινη ζωή. Δείχνουν ότι το αναμενόμενο ανώτατο όριο ζωής στη Νορβηγία είναι 76 χρόνια, ενώ είναι 38 χρόνια στην Αιθιοπία. Δείχνουν επίσης πως η παιδική θνησιμότητα (θάνατος στο πρώτο έτος ζωής) βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες της Δ. Ευρώπης και Β. Αμερικής και στη Μπούρμα και τη Ζάμπια αντίστοιχα σε αναλογία 20 προς 200. Αποκαλύπτουν ακόμα ότι οι αγράμματοι ενήλικες είναι 72% στην Αφρική και τα Αραβικά κράτη ενώ είναι μόνο 2% στη Δ. Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Κι ακόμα αυτές οι στατιστικές πληροφορούν ότι το 1981 η Βραζιλία εξήγαγε ανθρώπινο αίμα αξίας 500 εκ. δολλαρίων στις αναπτυγμένες χώρες. Στην πόλη του Ρίο Ιανέϊρο, πάνω από 1000 εμπορικές τράπεζες αίματος αγοράζουν αίμα από τους πάμπτωχους κατοίκους και το πουλούν σε ντόπια νοσοκομεία και πολυεθνικές εταιρείες που, μετά από τη σχετική επεξεργασία, το εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού. Και δεν είναι μόνο η Βραζιλία. Κι άλλες χώρες του Τρίτου Κόσμου πουλούν το αίμα των πολιτών τους, για να εξασφαλίζουν το απαραίτητο γι' αυτές ξένο συνάλλαγμα. Έτσι το αίμα ρέει από τον Τρίτο Κόσμο στον Πρώτο μαζί με τον καφέ, τη ζάχαρη, τις τροπικές καρύδες, τα χειμερινά φρούτα και τα λαχανικά.
Αυτή η τραγική αντίθεση ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά και το φτωχό Νότο είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο. Στην αρχαιότητα η Β. Ευρώπη ήταν υπανάπτυκτη και φτωχή. Η αντιστροφή αυτή συνέβη μετά το 1500, όταν οι Ευρωπαίοι άρχισαν να επεκτείνονται σε υπερπόντιες χώρες και ανάγκασαν τους ιθαγενείς των αποικιών τους να στραφούν από τις καλλιέργειες για τη βασική διατροφή τους σε καλλιέργειες και παραγωγή προϊόντων και εξόρυξη ορυκτών που μπορούσαν να εξάγονται πια για το κέρδος των Ευρωπαίων. Αφού τα κέρδη πήγαιναν στην Ευρώπη, το αποτέλεσμα ήταν να διαφοροποιηθεί ο κόσμος του σήμερα και να διαμορφωθεί έτσι ο πλούσιος Πρώτος Κόσμος και ο φτωχός Τρίτος Κόσμος.
Για να δούμε ακριβώς πώς συνέβη αυτό, μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα την Κύπρο με τα ορυχεία χαλκού που διαθέτει. Το 1912 ένας Αμερικανός, ο Συνταγματάρχης Σήλη Μαντ (Seely W. Mudd) ανέλαβε την εκμετάλλευση των Κυπριακών Ορυχείων. Το μετάλλευμα ήταν πρώτης ποιότητας, τα ημερομίσθια στο νησί ήταν χαμηλά σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε σε άλλα μέρη του κόσμου. Έτσι η Εταιρεία των Κυπριακών Ορυχείων του Συνταγματάρχη Μudd σύντομα έστελνε τεράστια μερίσματα από τις μετοχές της στις Η.Π.Α. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσιάστηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι τιμές του χαλκού έφτασαν στα ύψη. Η εταιρεία παρουσίασε 100 εκατομμύρια δολλάρια κέρδος στη διάρκεια μόνο αυτών των μεταπολεμικών χρόνων.
Κατόπιν τα κοιτάσματα του χαλκού εξαντλήθηκαν και τα ορυχεία στην Κύπρο έκλεισαν. Η Εταιρεία βέβαια γνώριζε ότι ο χαλκός εξαντλιόταν κι έτσι χρησιμοποίησε ένα μέρος από τα κέρδη, για να ανοίξει νέες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα η Κυπριακή Εταιρεία Ορυχείων περιλαμβάνει ορυχεία σιδήρου στην Αυστραλία και το Περού, ένα ορυχείο χαλκού στην Αριζόνα, επιχειρήσεις ξυλείας και πριονιοτήρια στο Όρεγκον, στην Καλιφόρνια, στην Αλαμπάμα και στη Βρετανική Κολομβία, μια ναυτιλιακή εταιρεία στον Παναμά, ένα εργοστάσιο τσιμέντου στη Χαβάη και δυο χημικά εργοστάσια στην Ολλανδία.
Η οικογένεια του Μudd, ωστόσο, δεν αφιέρωσε όλο της τον καιρό αποταμιεύοντας χρήματα. Επένδυσε ένα μέρος από τα κέρδη της, που πραγματοποίησε στην Κύπρο, σε διάφορες αγαθοεργίες. Αυτές περιλαμβάνουν το Κολλέγιο Harvey Mudd στο Κλαίρμοντ της Καλιφόρνιας, ένα κτίριο για το Φιλοσοφικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, δωρεές στα Κολλέγια Πόμονα και Κλαίρμοντ της Καλιφόρνιας και ένα κτίριο για το Μηχανολογικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Τι έκαναν όμως για τον Κυπριακό λαό; Τι έκαναν για το νησί, από όπου ξεκίνησε η οικονομική αυτοκρατορία των Μudd; Το Αμερικανικό Εμπορικό περιοδικό Βusiness Week έγραψε στις 10 Οκτώβρη του 1964 ότι η Εταιρεία Ορυχείων της Κύπρου είχε πληρώσει ψηλά ημερομίσθια με τα Κυπριακά δεδομένα (4,62 με 5,60 δολλάρια την ημέρα). Επίσης τόνισε ότι η Εταιρεία είχε «πλουσιοπάροχα διαθέσει εκατομμύρια για σπίτια, σχολεία, ψυχαγωγικά κέντρα, ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ένα πρόγραμμα για παροχή γάλακτος και γιαουρτιού για παιδιά». Το Βusiness Week φέρει τον αντιπρόεδρο της Εταιρείας να λέγει: «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι αξιόλογο, για να το αφήσουμε πίσω μας». Αλλά τι καλό άφησε στην πραγματικότητα πίσω της η εταιρεία εκτός από μερικά κτίρια και αναμνήσεις από τη διανομή του γάλακτος και του γιαουρτιού που γινόταν βέβαια δωρεάν; Άφησε, το χειρότερο, 2.400 άνεργους και ανοιχτά ορύγματα στα βουνά.
Αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ του να χρησιμοποιείς τους φυσικούς πόρους για όφελος των ξένων μετόχων παρά να τους χρησιμοποιείς για όφελος των ντόπιων πληθυσμών. Η Εταιρεία Ορυχείων της Κύπρου χρησιμοποίησε το χαλκό της Κύπρου για τη σύσταση μιας παγκόσμιας οικονομικής αυτοκρατορίας των Μudd και για Πανεπιστημιακές σχολές για τους Αμερικανούς φοιτητές. Τα κέρδη όμως από το χαλκό θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί, για να αναπτυχθούν η γεωργία και οι βιομηχανίες του νησιού, έτσι που οι Κύπριοι θα είχαν μια αυτοδύναμη οικονομία μετά την εξάντληση των κοιτασμάτων του χαλκού. Και αντί να χτιστεί το Κολλέγιο Ηurvey Mudd στην Καλιφόρνια, θα μπορούσε να υπήρχε ένα άλλο Πανεπιστήμιο με ένα άλλο όνομα στο νησί της Κύπρου.
Ό,τι συνέβη στην Κύπρο γίνεται δυστυχώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1910, δύο χρόνια πριν ο συνταγματάρχης Μudd ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του στα ορυχεία της Κύπρου, ένας άλλος Αμερικανός, ο Ντανιέλ Κουκενχάϊμ (Daniel Guggenheim) αγόρασε το μυθώδες ορυχείο Τσουκικαμάτα (Chuquicamata) της Χιλής για 25 εκατομμύρια δολλάρια. Επένδυσε άλλα 30 εκατομμύρια δολλάρια, για να αναπτύξει το ορυχείο, και το 1968 είχε πραγματοποιήσει κέρδη ύψους 2 δισεκατομμύρια δολλάρια. Στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου τα ορυχεία της Χιλής εφοδίαζαν το μεγαλύτερο μέρος του χαλκού, που ήταν απαραίτητος για τις πολεμικές βιομηχανίες της Αμερικής. Αλλά οι Αμερικανικές εταιρείες και η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. πάγωσαν την τιμή στα 12 σεντς το πάουντ (= 453,6 γρ). Η Χιλή έχασε 500 εκατομμύρια δολλάρια εξαιτίας αυτής της τεχνητής χαμηλής τιμής.
Στη δεκαετία του 1960 η τιμή του χαλκού έπεσε και οι εταιρείες πλήρωναν όλο και λιγότερο στην Κυβέρνηση της Χιλής. Ο Σαλβατόρ Αλλιέντε κέρδισε τις εκλογές του 1970 με το σύνθημα "Ahora, el Cobre is Chileno". (Τώρα ο χαλκός είναι Χιλιανός). Μόλις έγινε Πρόεδρος, ο Αλλιέντε εθνικοποίησε τα ορυχεία χαλκού. Αποζημίωσε με μικροποσά τις Αμερικανικές Εταιρείες, με το επιχείρημα ότι είχαν ήδη πολύ γενναιόδωρα αμειφθεί με τα υπέρογκα κέρδη που είχαν πραγματοποιήσει από το 1910.
Η αντίδραση της Ουάσιγκτον ήταν η ίδια, όπως είναι σε ολόκληρο τον κόσμο σε περίπτωση που θεωρεί ότι απειλούνται τα Αμερικανικά συμφέροντα, Ο Αλλιέντε κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν Χιλιανός εθνικιστής που υπεράσπιζε τα Χιλιανό εθνικά συμφέροντα, αλλά ένας Μαρξιστής που διέδιδε το διεθνή κομμουνισμό. Ο Υπουργός Εξωτερικών Χένρυ Κίσιντζερ (Henry Kissinger), είπε «Δε βλέπω το λόγο να παραμείνουμε θεατές σε μια χώρα που γίνεται Κομμουνιστική εξαιτίας της ανευθυνότητας του λαού της»*, (που σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα αποφάσιζε ποια έθνη στον κόσμο θεωρούνται «υπεύθυνα ή ανεύθυνα»). Ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) απλώς εφάρμοζε τη θεωρία του επεμβατισμού, όταν έδωσε τη διαταγή: «Η Χιλή πρέπει να σωθεί.... 100 εκατομμύρια δολλάρια διαθέσιμα, και περισσότερα αν παραστεί ανάγκη... ώστε να κάνει την οικονομία της Χιλής να στενάξει»**, (που σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα «έσωζε» τη Χιλή από τους Χιλιανούς!).
Και η εντολή του Νίξον εκτελέστηκε. Η οικονομία της Χιλής εξαναγκάστηκε να «στενάξει». Παλιότερα η Χιλή είχε κάνει εισαγωγή Αμερικανικού σιταριού με πίστωση. Τώρα τα φορτία με σιτάρι σταμάτησαν να έρχονται, όπως επίσης σταμάτησαν οι πιστώσεις από διεθνείς οργανισμούς, όπως π.χ. από τη Διεθνή Τράπεζα. Επίσης στάλθηκαν μυστικά χρήματα, για να υποστηρίξουν τους αντιπάλους του Αλλιέντε μέσα στη Χιλή. Τελικά ο Χιλιανός Στρατός, που είχε ενισχυθεί κατάλληλα από την Ουάσιγκτον, ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση το Σεπτέμβριο του 1973. Ο Αλλιέντε δολοφονήθηκε στο Προεδρικό μέγαρο στη διάρκεια του πραξικοπήματος. Μόλις ο Στρατηγός Πινοσέτ εγκαθίδρυσε τη στρατιωτική δικτατορία, 600.000 τόννοι Αμερικανικό σιτάρι άρχισε να ρέει κυριολεκτικά στη Χιλή και μάλιστα με πίστωση. Ταυτόχρονα η Διεθνής Τράπεζα και άλλοι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί άρχισαν πάλι τη χορήγηση δανείων στη Χιλή.
Όταν οι λαοί του Τρίτου Κόσμου προσπαθούν να αλλάξουν, προς όφελος τους, τις άνισες σχέσεις τους με τις πλούσιες χώρες του Πρώτου Κόσμου, προβάλλεται η απειλή της άλλης Υπερδύναμης και πίσω από το προκάλυμμα αυτό μεθοδεύονται οικονομικές - και πολλές φορές στρατιωτικές - ενέργειες, για να διατηρηθεί το Status Quo που λειτουργεί προς το συμφέρον των Διεθνών Τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών. Κάποιες φορές οι στρατιωτικές ενέργειες είναι απροκάλυπτες, όπως συνέβη στην περίπτωση του Βιετνάμ. Συνηθέστερα όμως είναι ενέργειες μυστικές - όπως έγινε στη Χιλή - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές δεν είναι σε γνώση ή τουλάχιστον με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας (βλ. υποσημείωση 2 σελ. 117).
Οι συγκαλυμμένες αυτές ενέργειες και δραστηριότητες, που έχουν ακτίνα δράσης σ' ολόκληρο τον πλανήτη, πραγματοποιούνται κύρια από τις μυστικές υπηρεσίες και ο αριθμός τους είναι πράγματι εντυπωσιακός. Το σημαντικό γεγονός πάντως είναι ότι συνδυάζονται με δραστηριότητες των διεθνών οικονομικών Οργανισμών, όπως της Διεθνούς Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.). Επειδή οι Η.Π.Α. συνεισφέρουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σ' αυτούς τους οργανισμούς, ασκούν την επιρροή τους για τη διάθεση των δανείων. Τα δάνεια αυτά χορηγούνται κάτω από συγκεκριμένους όρους που επιβάλλουν συμπίεση των αμοιβών των εργαζομένων, διευκόλυνση της κερδοσκοπικής δραστηριότητας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, περιστολή των κοινωνικών δαπανών κτλ., δηλαδή αναπαράγουν τις σχέσεις ανισότητας και στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ της εργασίας και του κεφαλαίου και μεταξύ της χώρας αυτής και των πλουσίων χωρών. Τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα παρέχουν εγγυήσεις ότι δε θα πραγματοποιηθούν σημαντικές μεταβολές στις σχέσεις αυτές γι' αυτό και ενισχύονται και οικονομικά και στρατιωτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Χιλή, τη Ν. Κορέα, τη Ν. Αφρική και την Ταϋλάνδη τα ποσά που χορηγήθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυξήθηκαν αλματωδώς, όταν ανέλαβαν την εξουσία δικτατορικά καθεστώτα.
Η Κεντρική Αμερική αποτελεί σήμερα (1984) ένα ζωντανό παράδειγμα τέτοιου είδους παρεμβάσεων. Οι ΗΠΑ επιδιώκοντας να διατηρήσουν τις ζωτικές ισορροπίες στην περιοχή στηρίζουν τα δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής (Ελ Σαλβαντόρ) στρατιωτικά και οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν - ή και καθοδηγούν - στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες κατά των καθεστώτων που προέκυψαν από την πτώση δικτατορικών καθεστώτων (Νικαράγουα).
Ως ιδεολογικό πρόσχημα παρόμοιων παρεμβάσεων χρησιμοποιείται πάντα σχεδόν ο φόβος της άλλης Υπερδύναμης, που «δικαιολογεί» τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του «ελεύθερου κόσμου». Ο Πρόεδρος Ρήγκαν σε ομιλία του στις 27 Απριλίου 1983 δικαιολογεί με τον ακόλουθο τρόπο τις απόψεις του για παρέμβαση στην Κεντρική Αμερική:
«Άραγε απαιτείται από τις δημοκρατίες να παραμένουν αδιάφορες, ενώ συσσωρεύονται οι απειλές για την ασφάλεια τους και την ευημερία τους; Πρέπει άραγε να δεχτούμε την αποσταθεροποίηση μιας ολόκληρης περιοχής από τη Διώρυγα του Παναμά έως το Μεξικό, στα νότια σύνορα μας; Η εθνική ασφάλεια όλων των Αμερικανών βρίσκεται σε κίνδυνο στην Κεντρική Αμερική».

Τη λογική αυτή, που ουσιαστικά εντάσσει την πορεία των χωρών του Τρίτου Κόσμου στους «ζωτικούς χώρους» και τα συμφέροντα των Υπερδυνάμεων δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν οι λαοί του Τρίτου Κόσμου. Ο Πρόεδρος της Τανζανίας Τζούλιους Νιερέρε (Julius Nyerere) δηλώνει χαρακτηριστικά (Ιούλιος 1978) ότι, αν οποιοσδήποτε Αφρικανικός λαός ήθελε να αλλάξει Κυβέρνηση, ήταν ελεύθερος να ενεργήσει σύμφωνα με τη θέληση του. Οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν πρέπει να υποθέσουν ότι έχουν το δικαίωμα, είτε εξ αιτίας του ψυχρού πολέμου, είτε για ιδεολογικούς λόγους, να αποφασίζουν τον τύπο της κυβέρνησης που πρέπει να έχουν οι Αφρικανικοί λαοί.... Δεν μπορούν «να παγιώνουν για πάντα Κυβερνήσεις διεφθαρμένες ή ανίκανες... Οι Αφρικανοί έχουν το ίδιο δικαίωμα να αλλάζουν τις Κυβερνήσεις αυτές στο δεύτερο μέρος του 20ου αιώνα όπως στο παρελθόν οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ρώσσοι αναγκάστηκαν να ανατρέψουν τα δικά τους σάπια καθεστώτα. Πώς μπορούν λοιπόν οι λαοί της Αφρικής να στερηθούν αυτό το δικαίωμα;». Νation (Έθνος) 8-15 Ιουλίου 1978].
Οι δηλώσεις αυτές δεν εκφράζουν παρά την κραυγή της αγωνίας του Τρίτου Κόσμου που ζητά να καθορίσει τις τύχες του πέρα από τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, που ζητά να ανατρέψει τις άνισες σε βάρος του σχέσεις και να προχωρήσει σε μια νέα πορεία ανεξαρτησίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής. Όσο ο ανταγωνισμός των Υπερδυνάμεων σε εξοπλισμούς θα εντείνεται και όσο η ανισότητα των πλούσιων χωρών του Βορρά σε βάρος των φτωχών χωρών του Νότου θα διευρύνεται θα προβάλλει αδήριτη η ανάγκη για μια άλλη κοινωνική πορεία, που θα επιτρέψει σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα να εκμεταλλευτεί τα αγαθά της τεχνολογικής επανάστασης, να δώσει τέλος στο δράμα των «φτωχών χωρών» που υπάρχουν σήμερα ανάμεσα σ' έναν «πλούσιο κόσμο». …»
* New York Times, 26 Σεπτεμβρίου 1974.
** J. Palacios, Chile: An Attempt at Historic Compromise (Μια προσπάθεια για Ιστορικό Συμβιβασμό) Chicago, Banner Press, 1979 s. 150.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/dnt-kai-sholika-biblia.html#ixzz2WhIozYBA

Ο άγνωστος πόλεμος στα ανοικτά της Συρίας που έχασαν οι ΗΠΑ από την Ρωσία

"Χωρίς ούτε μια τουφεκιά, αυτή η αντιπαράθεση κερδήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο"
RÉSEAU INTERNATIONAL
(Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Βαλεντίνος Βασιλέσκου*
Εξήγησα σε προηγούμενο άρθρο, Συρία, μια δοκιμή για την επιβίωση του Ισραήλ, ότι ο κλοιός για την κατάκτηση της Δαμασκού από τους αντάρτες από το Νοέμβριο 2012 έως τη 5η Φεβρουαρίου 2013, τελείωσε με μια μεγάλη καταστροφή για το δήθεν Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό.
Αυτό επέτρεψε στον εθνικό στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ξεκινήσει μια γενική επίθεση που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Παράλληλα με αυτές τις χερσαίες μάχες έλαβε χώρα στη Μεσόγειο ένας πιο περίπλοκός πόλεμος μεταξύ του ρώσικου και αμερικανικού στόλου με στρατηγικούς ελιγμούς και εξαιρετικά επικίνδυνη επανατοποθέτηση, σύμφωνα με όλους τους κανόνες της σύγχρονης στρατιωτικής τέχνης.
Χωρίς ούτε μια τουφεκιά, αυτή η αντιπαράθεση κερδήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Για αυτό το λόγο, ο δυτικός τύπος έμεινε σιωπηλός.
Κατ’ αρχήν, εμφανίστηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, η ομάδα επίθεσης Task Force 502 του έκτου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, που περιέχει ένα αεροπλανοφόρο (George Bush) με 80-90 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Η αποστολή του ήταν να τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του συριακού στρατού στη Δαμασκό, που είχε περικυκλωθεί από τους αντάρτες, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν την αντίσταση του συριακού στρατού και να καταλάβουν την εξουσία.
Αλλά οι Ρώσοι ματαίωσαν τις προθέσεις των ΗΠΑ παρεμβάλλοντας αμέσως , μεταξύ της Task Force 502 και της συριακής ακτής, το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ (Admiral Kuznetsov), το οποίο είχε επί πλοίου μια ομάδα 24 αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων, ήτοι ορισμένα SU-33 και MIG- 29KUB, τέσσερα Sukhoi Su-25UTG/UBP και 16 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Kamov Ka-27PLO.
Το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ είναι οπλισμένο με 12 πύραυλους θαλάσσης-θαλάσσης P-700 Granit, η ταχύτητα των οποίων είναι Mach 2,5 με βεληνεκές 625 χιλιόμετρα.
Πολύ ανωτέρα των πυραύλων θαλάσσης-θαλάσσηςRGM-84 Harpoon (ταχύτητα 864 χλμ/ώρα, βεληνεκές 125 χιλιόμετρα) με τους οποίους ήταν εξοπλισμένα τα αντιτορπιλικά και οι φρεγάτες της αμερικανικής συνοδείας στα πλαίσια της Task Force 502.
Το Κουζνέτσοφ πλαισιωνόταν από το αντιτορπιλικό Admiral Ciabanenko και τη φρεγάτα εκτόξευσης πυραύλων Ladnâi.
Για 40 ημέρες, η αμερικανική ναυτική ομάδα προσπάθησε, υπό τη προστασία έντονού κύματος παρεμβολών ραντάρ, να ανοίξει έναν δίαυλο προς τη συριακή ακτή παρακάμπτοντας τον ρωσικό στόλο, αλλά μάταια.
Αυτή η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση των δύο στόλων από το θέατρο των επιχειρήσεων γύρω από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
Αλλά οι Αμερικανοί δεν είχαν παραιτηθεί, το αντίθετο, από αυτό το τμήμα της Μεσογείου, στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, ο Έκτος Στόλος είχε διατηρήσει μια περίπολο τριών καταδρομικών κλάσης Arleigh Burke οπλισμένα με 110 πύραυλους cruise BGM-109 ( Tactical Tomahawk) με ακτίνα δράσης 1.600 χιλιόμετρα, σχεδιασμένους για την επίθεση σε χερσαίους στόχους.
Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίον κατά την περίοδο Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2013, το καταδρομικό Moskva, το καταδρομικό Severomorsk, το καταδρομικό Smetlivâi (οπλισμένο με πυραύλους θαλάσσης-θαλάσσηςUran, με παρόμοιες επιδόσεις με τους αμερικανικούς πυραύλους RGM-84 Harpoon) και η φρεγάτα Yaroslav χρησιμοποιήθηκαν σε ναυτικές ασκήσεις μάχης στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.
Συμμετείχαν επίσης σε αυτές τις ασκήσεις, τα αμφίβια πλοία Saratov, Αζόφ, Καλίνινγκραντ και Aleksandr Shabalin όπως και αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας με ευρύ φάσμα δράσης και στρατηγικά βομβαρδιστικά του 4ού ρωσικού αεροπορικού στρατού.
Το καταδρομικό Moskva είναι οπλισμένο με 8 x 8 εκτοξευτές πυραύλων S-300 PMU Favorit, εξειδικευμένους για να καταρρίψουν πυραύλους θαλάσσης-θαλάσσηςκαι cruise.
Έγραψα σε προηγούμενο άρθρο ότι όταν πετούν σε χαμηλό υψόμετρο, λόγω ανώμαλου εδάφους, οι πύραυλοι cruise μπορούν να κατατριφθούν από τα συστήματα S-300, 40-70 χιλιόμετρα μακριά.
Όταν πετούν πάνω από τη θάλασσα, η απόστασή δράσης τους διπλασιάζεται και με αυτή το βεληνεκές των πυραύλων S-300. Το καταδρομικό Moskva διαθέτει επίσης 16 εκτοξευτές πυραύλων θαλάσσης-θαλάσσης Bazalt P-500 με εμβέλεια 550 χλμ. και με την ίδια ταχύτητα του P-700 Granit (Mach 2,5).
Για το λόγο αυτό, εάν τα τρία αμερικανικά καταδρομικά είχαν πυροβολήσει την πρώτη ριπή πυραύλων cruise προς τη Συρία, θα ήταν η τελευταία της ζωής τους.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η διείσδυση των ακτών της Συρίας από τους αμερικανικούς πυραύλους cruise κατέστη αδύνατη.
Στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, με την κατάρρευση των λεγομένων ενόπλων δυνάμεων απελευθέρωσης της Συρίας, που πολιορκούσαν τη Δαμασκό, το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών πολεμικών στόλων στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε μια παύση.
Τα πλοία του ρωσικού στόλου του Ευξείνου Πόντου, με επικεφαλής το καταδρομικό Moskva επιστρέφουν στη βάση τους στην Κριμαία, και τη θέση τους στη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο πήραν άλλα πλοία, που σήμερα αποτελούνται κυρίως από τα ανθυποβρυχιακά καταδρομικά Admiral Panteleev, Severomorsk και τη φρεγάτα Yaroslav Mudrâi.
Αποσύροντας το καταδρομικό Moskva (δηλαδή, τους πύραυλους S-300 PMU Favorit που έφερνε) κοντά στις ακτές της Συρίας, οι Ρώσοι άφησαν σκοπίμως τον εναέριο συριακό χώρο ανυπεράσπιστο, προσελκύοντας σκόπιμα τους Ισραηλινούς στην παγίδα.
Οι τελευταίοι έσπευσαν στο ρήγμα με τα αεροπλάνα τους με επιδρομές στις νύχτες της 3/4 και 4/5 Μαΐου 2013, με σκοπό να υπονομεύσουν την στρατιωτική επίθεση της κυβέρνησης της Συρίας.
Σε αντίθεση με το προηγούμενο στρατηγικό μηχανισμό στα ανοικτά της Συρίας, τα παρόντα σήμερα ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο είναι εξοπλισμένα για τον αντι-υποβρύχιο πόλεμο με πυραύλους τορπίλες RPK-2 Viuga (εμβέλεια 45 χλμ.) και RU-100, RPK-6/7 veter (εύρους 120 χλμ.) που κινούνται στο νερό με ταχύτητες 400 χλμ./ώρα, χρησιμοποιώντας το φαινόμενο της σπηλαιώσης.
Χρησιμοποιώντας στερεό καύσιμο πυραύλου, μπορούν εύκολα να περάσουν από υδάτινο περιβάλλον στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον όπου μπορούν να πετάξουν σε ταχύτητα Mach 1,5.
Ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί στην έδρα του ρωσικού ναυτικού, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς των 3/4 και 4/5 Μαΐου 2013, στάλθηκαν οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις για περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στο νησί της Κρήτης, δύο επιθετικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια της κλάσης Ohio (Florida-SSBN-728/SSGN-728 και Georgia-SSBN-729/SSGN-729), 18.000 τόνων.
Το υποβρύχιο Florida συμμετείχε στις επιχειρήσεις στη Λιβύη τον Μάρτιο 2011, εκτόξευσε τότε 93 πυραύλους κρουζ, από τους οποίους οι 90 πέτυχαν το στόχο τους στη ξηρά της Λιβύης.
*Ο Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος στρατιωτικών σπουδών της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης στο Βουκουρέστι το 1992.
RÉSEAU INTERNATIONAL
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/06/o-agnwstos-polemos-anoikta-syrias-pou-exasan-oihpa-apo-thn-rwsia.html

Ωρες αγωνίας -Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές


Σε έντονο παρασκήνιο επιδόθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν την αποψινή δεύτερη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
. Ολες οι λύσεις έχουν πέσει στο τραπέζι και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή αν και οι αντιθέσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών δείχνουν αγεφύρωτες και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ορατό.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κορύφωσαν μάλιστα την αγωνία πραγματοποιώντας συνάντηση μίας ώρας στη Βουλή χωρίς να προβούν σε ανακοινώσεις. Οπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε στους βουλευτές του «επιμένουμε να ανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο μετά τη συνάντηση.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε μέσω συνεργατών του ότι «πάμε σε κοινή γραμμή και συναντίληψη στα πράγματα» με τον Φώτη Κουβέλη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο κ.Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη. «Παραμένει αμετακίνητος στη θέση του να ξανανοίξει η ΕΡΤ χωρίς προϋποθέσεις», ήταν η απάντηση ου κ.Βενιζέλου στον κ.Σαμαρά.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες που επιμένουν ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι αποφασισμένος να τραβήξει το θέμα στα άκρα και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν υποχωρήσει πλήρως ο πρωθυπουργός στις απαιτήσεις του. Από την Αγίου Κωνσταντίνου δεν αποκαλύπτουν τις κρυφές σκέψεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προειδοποιούν ωστόσο πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι δεν δέχονται καμία από τις μεσοβέζικες προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Εξαλλοι στο Μαξίμου με τη στάση Κουβέλη

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πιο αδιάλλακτη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ στο σχέδιο του πρωθυπουργού για τη νέα δημόσια τηλεόραση. Ο Δημήτρης Σταμάτης έθεσε υπόψη του Φώτη Κουβέλη όλες τις λεπτομέρειες και τα σενάρια για τη νέα ΕΡΤ και όλα απορρίφθηκαν από την άλλη πλευρά.

«Η ΔΗΜΑΡ ζητάει να ξανανοίξει η παλιά ΕΡΤ. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής. Προφανώς δεν είναι το θέμα η ΕΡΤ, πρόκειται για προφάσεις» διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου .

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης δημιουργεί αιφνιδιαστικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης εδώ και 3-4 μήνες και δείχνει αδιαλλαξία στο να προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Θυμίζουν, μάλιστα, την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν οι πηγές του Μαξίμου, να τινάξει την κυβερνητική συνοχή στον αέρα και δεν ελάμβανε υπόψη όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

«Οταν θα έρθει στη Βουλή ο φόρος για τα ακίνητα, τι θα κάνει ο κ. Κουβέλης; Επανάσταση;» σημειώνουν επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι μεταφέρουν τον εκνευρισμό που υπάρχει στο περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Κουβέλης σε ρόλο ...king maker

Στο ερώτημα γιατί ο Φώτης Κουβέλης θα είχε στόχο να τινάξει την τρικομματική κυβέρνηση στον αέρα και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την ΕΡΤ, οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζουν:

«Θέλει να είναι king maker. Είτε βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θέλει να έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό παιχνίδι για να επιλέγει πρωθυπουργό και να διαμορφώνει πολιτικούς συσχετισμούς».

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να διατηρήσει το αριστερό του προφίλ στο ζήτημα της ΕΡΤ ώστε να καρπωθεί εκλογικά οφέλη και να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς με σύνθημα «να μην αλλάξει τίποτα στο Δημόσιο».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι αδιάλλακτη και παρασύρει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο» επισημαίνουν κορυφαίοι παράγοντες δίπλα στον Πρωθυπουργό.

http://lcitynews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3672.html

ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ!!! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ!!! ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τα παλικάρια της φακής που ξεπούλησαν την Ελλάδα προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα!Στήνουν ''Συσκέψεις'',για να μας πείσουν ότι...
''αγωνίζονται'' για την σωτηρία της Χώρας μας αυτοί οιμιαροί παλιάτσοι που μας κατέστρεψαν!!!
Αυτά τα βδελύγματα,οι προδότες,τα τσιράκια των Εβραίων οι λαθρολάγνοι,οι Μασόνοι που Θεός τους είνα το χρήμα και ο Σατανάς!!!

Συνεχίζουν το θέατρο εις βάρος του Ελληνικού Λαού και 
της Πατρίδας μας!!! 

Όπως καταλαβαίνετε μας δουλεύουν ''ψιλό γαζί''!!! 
Η θεατρική παράσταση θα συνεχιστει την Τετάρτη!!! 
Να δούμε μέχρι που θα το φτάσουν!! 
Αφού δεν αντιδρούν οι Έλληνες,καλά μας κάνουν!!! 
Τελικά τα θέλει ο κώλος μας; 

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΡΑ!!! 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!! 
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! 
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! 
ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΤΩΡΑ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!! 
ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!! 
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!
ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! 
ΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΩΩΝ!!! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!



Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org

Δύο δηλώσεις φωτιά της Αμερικανό Εβραϊκής οικογένειας Παπανδρέου ! Επειδή τα γραπτά ... μένουν !

ΑΣ...θυμηθούμε δύο χαρακτηριστικά άρθρα , δηλώσεις των αδερφών Παπανδρέου που κάποιοι φρόντισαν να εξαφανιστούν στο χρόνο.

Το πρώτο κείμενο αναφέρετε σε δήλωση του....
Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου στο Τορόντο του Καναδά το 1999 και το δεύτερο κείμενο του αδερφού του Νίκου Παπανδρέου σε επιστολή του προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ , όπως δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004...
"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)



**********
"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα…

Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.

Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".

Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)



Πηγή

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

Παρελθόν πλέον για τη Λάρισα αποτελεί το ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό υποστρατηγείο CAOC 7 που οι εγκαταστάσεις του
βρίσκονται στο Κουτσόχερο Λάρισας και το οποίο πλέον μεθαύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου τερματίζει την επιχειρησιακή του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει το «ξήλωμα» της μονάδας με την απομάκρυνση των 120 περίπου στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούσαν εκεί αλλά και παράλληλα όλων των ξένων νατοϊκων αξιωματικών.

Το κλείσιμο του αεροπορικού στρατηγείου είχε από καιρό δρομολογηθεί στo πλαίσιο της νέας δομής της διοίκησης του ΝΑΤΟ που είχε αποφασιστεί και στη σύνοδο της Λισαβόνας. Για τις εγκαταστάσεις στο Κουτσόχερο που πρωτολειτούργησαν γύρω στο 2004, είχε δαπανηθεί περίπου το ποσό των 50 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια είχαν καταβληθεί από το ελληνικό δημόσιο. Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν οι εγκαταστάσεις που πάλι σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη «εθνικών αναγκών», πράγμα που δεν αποκλείει να μεταφερθούν εκεί διάφορες υπηρεσίες του ΑΤΑ.

Οι λόγοι της παύσης λειτουργίας του υποστρατηγείου έχουν να κάνουν με την όλη οικονομική διαχείριση των πραγμάτων από το ΝΑΤΟ που πλέον έχει αλλάξει ρότα. Το υποστρατηγείο μετατίθεται στην Ισπανία και πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται γιατί η χώρα μας δεν κατάφερε να το διατηρήσει... Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ίσως να δούμε το ιστορικό ενός...προαναγγελθέντος θανάτου!

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

Για τον ρόλο του ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης πολλά έχουν λεχθεί κατά καιρούς. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν διάφορες κρίσεις, όπως Γιουγκοσλαβίας, Ιράν, Ιράκ με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και έντονες κριτικές. Την τελική αφορμή, όπως επισημαίνουν έγκυροι αναλυτές, έδωσε η κρίση στη Λιβύη...

Συγκεκριμένα αναφέρουν δίνοντας και μια εξήγηση για την όλη «αναδιάρθρωση»:

«...Και έτσι φτάνουμε στη Λιβύη, όπου μια αποτυχία θα αποτελέσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του ΝΑΤΟ. Όταν δόθηκε η έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επέμβαση στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ έδειχνε κατάλληλο να αναλάβει τον ρόλο. Η γεωγραφία το ευνοούσε. Ακόμη και η φύση της αποστολής, η προστασία των αμάχων, ταίριαζε πιο πολύ στην ευρωπαϊκή ψυχοσύνθεση. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία πίεσαν για μεγαλύτερο ρόλο στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, και μάλιστα ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε την ανάγκη η χώρα του να παίξει απλά δευτερεύοντα ρόλο.

Αλλά και πάλι, το ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Όσο προχωρούσε η επέμβαση, τόσο φαίνονταν πως μόνο οι Γάλλοι και οι Βρετανοί ανελάμβαναν πολεμικές αποστολές. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Καναδάς, η Δανία, και η Νορβηγία συμμετείχαν επίσης, με πολύ μικρές όμως δυνάμεις. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δέχθηκαν να περιπολούν, αλλά όχι να πολεμούν. Μάλιστα, η Γερμανία, επέλεξε να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν. Με το τέλος της επέμβασης να είναι ακόμη μακριά, το Παρίσι και το Λονδίνο δείχνουν να αγανακτούν.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αναγνωρίσεις, εναέριους ανεφοδιασμούς, και σε άλλες εξειδικευμένες αποστολές, αλλά αρνούνται να συμμετάσχουν σε βομβαρδισμούς παρά τις εκκλήσεις των Γάλλων και των Βρετανών.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Alain Juppe και ο Βρετανός ομόλογός του William Hague παραπονιούνται για την αδράνεια των περισσότερων κρατών -μελών, που δεν κάνουν αρκετά. Όπως λένε, οι δυο χώρες τους είναι αυτές που φέρουν όλο το βάρος.

Έτσι, για τρίτη φορά από το τέλος του ψυχρού πολέμου, το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια αποστολή την οποία όμως δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, τουλάχιστον χωρίς την ηγεσία των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ μάλλον δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πλήρως, ότι το ΝΑΤΟ δεν χρησιμεύει πλέον σε τίποτα. Το κόστος του είναι πολύ μεγαλύτερο των ωφελειών για την αμερικανική ασφάλεια, και η άποψη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένες στα ζητήματα της ασφάλειας της Ευρώπης, δεν είναι πλέον τόσο οφθαλμοφανής.

Έφτασε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά η βιωσιμότητα του ΝΑΤΟ. Μπορεί η συμμαχία να μας θυμίζει ως θεσμός τις κοινές δημοκρατικές αξίες της ατλαντικής κοινότητας και τη συνεργασία των στρατών της Ευρώπης, αλλά όπως αποδείχθηκε μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να αναλάβει και να φέρει σε πέρας σύνθετες αποστολές στον σύγχρονο κόσμο.

Οι τρεις αποτυχίες του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη, μπορεί να μην είναι αρκετές για να το παροπλίσουν, αλλά είναι αρκετές ώστε να τεθούν κάποια κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με την αξία του». (Και σαφώς την αναδιάρθρωσή του, θα λέγαμε εμείς!).


Πηγή

ΦΩΤΟ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ!

Aξιωματικός του τουρκικού ναυτικού "περιεργάζεται" τις βραχονησίδες Λέβιθα και Κίναρος επί ναυτικού χάρτη.. 
Πρόκειται για ακόμα μια εξόχως συμβολική φωτογραφία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι "φίλοι και σύμμαχοι" μετά το πέρας της ναυτικής άσκησης Denizkurdu του περασμένου μήνα, η οποία προβλέπει τον ναυτικό αποκλεισμό νήσων του Ανατολικού Αιγαίου από ισχυρή δύναμη του TDK, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΠΝ..

Επί του χάρτη φαίνεται εμφανώς το όριο των Εθνικών χωρικών υδάτων, το οποίο προφανώς δεν εμποδίζει την γείτονα να αμφισβητεί την κυριαρχία των συγκεκριμένων νήσων με κάθε ευκαιρία.Οι "θαλασσόλυκοι" του τουρκικού γενικού επιτελείου έλαβαν την καταλληλότερη απάντηση λίγες ημέρες αργότερα, με την ανάπτυξη μεγάλου μέρους του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο στα πλαίσια της άσκησης "Καταιγίς 13".

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα, πλανάστε πλάνην οικτρά...

Μισθοί και συντάξεις πείνας εν… όψει!
Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα.
Η μεγάλη σφαγή του ελληνικού λαού είναι μπροστά και -ως συνήθως- θα γίνει μετά τα «μπάνια του λαού». Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.
Επειδή, όμως, το ψέμα και η συγκάλυψη έχουν κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια για όλα όσα έχουν υπογραφεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.

Αδρομερώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και μπροστά στις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φαντάζει πταίσμα.

Διαβάστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα στα οποία θα..

προχωρήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην εξουσία από Σεπτέμβριο, με βάση τα συμφωνηθέντα των Μεσοπρόθεσμων και των Μνημονίων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις βασικές εντολές της τρόικας που προβλέπονται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και για τις οποίες δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια είναι οι ακόλουθες:
*Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων
*Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
*Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
*Επενδύσεις
Παράλληλα, τα μαξιλάρια ζωής της παρούσας κυβέρνησης είναι δύο:
1ον. Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και να πέσει ζεστό χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σταγόνα» από τα χρήματα του προγράμματος.
2ον. Οι γερμανικές εκλογές από τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να γίνει το πολυπόθητο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη διετία 2014-2016 ύψους 4 δις ευρώ.
Οι δυο αυτές προϋποθέσεις είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αν κάποιο από τα παραπάνω δεν γίνει, είναι προφανές ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια εντός… αχαρτογράφητων περιοχών.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού διαβιοί ήδη και πανθομολογούμενα υπό άθλιες συνθήκες στα όρια της απόλυτης φτώχειας:
Ξανά στη μέγγενη μισθοί και συντάξεις
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει ή καλύτερα αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την όποια συζήτηση γύρω από την εξοντωτική περικοπή του επανειλημμένως υποβαθμισμένου κατώτατου μισθού εν Ελλάδι, είναι τοις πάσι γνωστό και προβλέπεται από το Μνημόνιο ότι ο κατώτερος μισθός θα πέσει, από τα 586 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, στα 420 ευρώ!
Όπως αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο τελευταίο Μνημόνιο, η συζήτηση για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2014. Στην πράξη, ο μισθός των 586 ευρώ θα είναι μεταβλητός και θα μπορεί να πέφτει, όταν η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά και όσο δεν ανακάμπτει η οικονομία, ενώ, αντίστοιχα, αν οι δύο αυτοί βασικοί δείκτες βελτιωθούν, τότε τα 586 ευρώ θα αυξηθούν. Συνεπώς γίνεται σαφές ότι λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας (πάνω από 27%) ο μισθός αναπόδραστα θα κατρακυλήσει περίπου στα 420 ευρώ και στις αρχές κάθε έτους θα επανακαθορίζεται με βάση τις δημοσιονομικές σταθερές.
Την ίδια ώρα οι πιέσεις από την τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για το ύψος των συντάξεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είναι αφόρητες. Η βασική επιχειρηματολογία των δανειστών είναι πως «είναι αδύνατον οι μισθοί να πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις να βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο μισθό!» Όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε ενιαία βασική σύνταξη πείνας των 360 ευρώ, κάτι που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσω σχετικής πρότασης που απέστειλε στο Υπουργείο η διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και δυνάμει πρόσφατης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Βεβαίως, επίσημα, το σενάριο διαψεύδεται, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι η βασική σύνταξη θα διαμορφωθεί από το 2020 στα 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Έτσι, για τους συνταξιούχους του κοντινού μέλλοντος κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύναψη ιδιωτικής ασφάλισης, προκειμένου ναnbsp; εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στο παρασκήνιο ένας σφοδρός πόλεμος μεταξύ Υπουργείου οικονομικών και τρόικας για το ταμείο του ΟΑΕΕ, αφού από την αρχή του έτους οι δανειστές είχαν ζητήσει να επιβληθεί ειδικός φόρος αλληλεγγύης στους ελεύθερους επαγγελματίες, προς αποφυγή επαναλήψεων: με απότοκο να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ταμείου τους. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε – όπως συνηθίζει - στην εφαρμογή του μέτρου με αποτέλεσμα να λείπουν περί τα 600 εκατ. ευρώ και τώρα η τρόικα λέγεται ότι ζητεί να περικοπούν οι συντάξεις των δικαιούχων του ΟΑΕΕ!
Κατά τον ίδιο τρόπο από το φθινόπωρο αναμένεται να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις, ενώ φέτος, μάλλον, θα είναι η τελευταία χρονιά που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν ένα πολύ μικρό εφάπαξ το οποίο θα καταργηθεί εντελώς.
Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει δεσμευθεί από το 1ο Μνημόνιο για 150.000 μαζικές απολύσεις (και όχι για κινητικότητα και εφεδρεία) στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2015 και κλείσιμο χιλιάδων οργανισμών του Δημοσίου, κάτι το οποίο στη συνέχεια αρνήθηκαν να κάνουν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά.
Επειδή, όμως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο με την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και επειδή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους δανειστές οι κυβερνήσεις ούτε μια φορά αρνήθηκαν τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, αυτές θα γίνουν και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο, όπως έγινε στην ΕΡΤ, όταν απολύθηκαν σε ένα βράδυ 2.650 άτομα.
Η αλήθεια είναι ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ να φύγουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι από τον ίδιο φορέα. Η συμφωνία ήταν να φύγουν από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Ιούνιο 2.000 άτομα. Η κυβέρνηση καθυστέρησε πολύ να προβεί στις απολύσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δόση των 3,2 δις. ευρώ.
Έτσι η λύση βρέθηκε σε μια νύκτα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φημολογείται ότι θα είναι σαρωτικές σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού.
Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
Εδώ είναι που δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό. Από τις αλήστου μνήμης ημέρες υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτιμούσε την αξιοποίηση από τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια περιουσία στα 50 δις. ευρώ, πέσαμε σήμερα στα 2,6 δισεκατομμύρια στόχος που σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Κοινώς μια τρύπα στο νερό.
Τρείς κυβερνήσεις από το 2009 δεν έχουν κάνει μία σοβαρή αποκρατικοποίηση, ενώ τα προς πώληση «τεμάχια» πλέον δεν πιάνουν… δεκάρα τσακιστή: ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ όλα έχουν βουλιάξε, όπως και η αγοραία αξία τους.
Αξίζει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι τα κέρδη από τις αποκρατικοποιήσεις είχαν συνυπολογιστεί στα κέρδη του προϋπολογισμού, (πράγμα που) γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία νέας τρύπας στα έσοδα που ξεπερνά τα 2,6 δισεκατομμύρια. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει τα χρήματα αυτά από τη φορολογία, διότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει παρά να καταδικάζονται οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Επενδύσεις
Και εδώ βρισκόμαστε στοnbsp; απόλυτο μηδέν, αφού κανένας φορέας και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει μία επένδυση πλην της Cosco που κατά μια ευτυχή συγκυρία, διευκολύνεται στο να περνά μέσω Πειραιά τα προϊόντα της HewlettPackard στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι λόγω μη επίτευξης των παραπάνω στόχων, η τρόικα θα επιμείνει στα ακόλουθα:
-Να μη μειωθεί ο ΦΠΑ τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια
-Να σκληρύνει ακόμα περισσότερο η φορολογία ακινήτων, αφού μόνο για το 2014 η τρόικα περιμένει 3,3 δις από τα ακίνητα.
-Υψηλή φορολογία και σε όλα τα αγροτεμάχια. Ανάλογα με τα πόσα εκατομμύρια στρέμματα αγροτεμαχίων θα δηλωθούν, θα «κλείσει» και το ποσό του φόρου ανά στρέμμα.
-Πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας από το 2014 λόγω χρεών.
-Καμία επιπλέον ρύθμιση χρεών εκτός από αυτές που ήδη ισχύουν τόσο για τα χρέη προς τις τράπεζες όσο και για τα χρέη προς το δημόσιο.


Πηγή

Πάει για μεγάλη AMOIBH απο τους Εβραίους ο Πάστοράς

Πάει για μεγάλη AMOIBH απο τους Εβραίους ο Πάστοράς, γιατί:

1. Έχει κάνει ΟΛΑ τους τα χατήρια επί σειρά ετών,
2. Ρίχνει όπου νά'ναι το Σαμρά και παραγράφονται οι Εβραίοι (ΓΑΠ ) και Εβραιόφιλοι της Λίστας, ενώ φεύγει η προσοχή απο τον Μιωνή...
3. Θα τον βάλουν σε θέση που να μπορεί να προωθήσει το Αντιρατσιστικό που ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ.

Ο Κουβέλης ΕΧΕΙ συμβάλλει όσο δεν φαντάζεστε, στον
θρίαμβο του Ελληνικού Εβραισμού. Τόσο πολύ, που ο πρόεδρος του ΚΙΣ Δ.Σαλτιέλ, και αρχηγός του Ελληνικού Εβραισμού, τιμήθηκε το Μάϊο με τεράστια διάκριση: Τον έκαναν ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ του Παγκόσμιου Εβραικού Συνεδρίου WJC !!:

http://www.kis.gr/files/TA_NEA_MAS_463_%CE%92.pdf

Αυτό είναι επιβράβευση για το ΚΙΣ που παρέδωσε την Ελλάδα και τον πλούτο της στον Διεθνή ΕβραιοΣιωνισμό, με τη βοήθεια των πολιτικών λακέδων του, εκ των οποίων ΠΡΩΤΟΣ είναι ο Κουβέλης...
Ποιός είναι ΔΕΞΙ χέρι του ΚΙΣ; Ο Κουβέλης. Θα τον αναδείξουν σε ύψιστες θέσεις, (σ'αυτό δεν είναι καθόλου τσιγκούνηδες οι Εβραίο)... Άν βέβαια προλάβουν!!!!!!
Άλλος είναι ο ΚΥΡΙΟΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ , κ.κ. Εβραίοι της Ελλάδας και της Υφηλίου... Δεν είσαστε εσείς!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ!!!ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!

OI G8 ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ.

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΣΑ 
ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΠΕΡΙΠΟΥ 4000 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΦΟΡΜΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΤΕ ΕΔΩ , ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org

Δείτε τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας


Στις μέρες μας η επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά όταν έχουμε απώλειες όπως να μας χαλάσει το προηγούμενο κινητό, να είναι εκτός εγγύησης, και το service να κοστίζει όσο η αξία του.
Βέβαια, πριν την αγορά, πρέπει να εξετάσουμε κάποια κριτήρια.
Τυπικά ο αγοραστής, στην αγορά ενός κινητού, δεν πρέπει να κοιτάει τα features μόνο, αλλά και τα ψιλά γράμματα, καθώς υπάρχουν κινητά που είναι αρκετά βλαβερά για την υγεία, προκαλούν πονοκεφάλους, εγκεφαλικές παρενέργειες και άλλα δυσάρεστα συμβάντα.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να κοιτάζουμε η νέα μας συσκευή να έχει μικρότερο SAR από την παλιά που θα αγοράσουμε. Αυτό είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι το νούμερο 1 κριτήριο αγοράς πριν την αγορά κινητού τηλεφώνου.

Τι είναι το SAR;


Η τιμή SAR (Specific Absorption Rate = ρυθμός ειδικής απορρόφησης) είναι χαρακτηριστική γιά κάθε συσκευή κινητού και δείχνει το βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας από τον οργανισμό.

Υπάρχουν μάλιστα δύο τιμές μία γιά το κεφάλι και μία γιά το σώμα. Στο κεφάλι φυσικά είναι πάντα μεγαλύτερη η δόση λόγω της πλήρους λειτουργίας όταν κάνουμε συνδιάλεξη και λόγω της απόστασης που είναι ελάχιστη.
Οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές όπως έχουν θεσπιστεί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες είναι 2.0 W/Kg σε 10g ιστού και 1.6 W/Kg σε 1g ιστού αντίστοιχα.
Άρα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες οι τιμές.
Είναι καλό λοιπόν να ψάχνετε κινητά με όσο το δυνατόν πιό χαμηλό δείκτη SAR.
Σε αυτό το γράφημα μπορούμε να δούμε τις τιμές ταξινομημένες από τα αριστερά (οι χαμηλές) και από τα δεξιά οι υψηλές έως υπερβολικά υψηλές τιμές.
Για 1 γραμμάριο ιστού ισχύουν τα ακόλουθα : 

Πολύ χαμηλό : SAR μικρότερο του 0.38 Χαμηλό : SAR μεταξύ 0,39-0,5 Μέτριο : SAR μεταξύ 0,51-0,7 Υψηλό : SAR μεταξύ 0,71-0,9 Πολύ υψηλό : SAR μεταξύ 0,91-1,1 Υπερβολικά υψηλό : οτιδήποτε μεγαλύτερο του 1.1 
Για 10 γραμμάριο ιστού ισχύουν τα ακόλουθα : οτιδήποτε έχω γράψει πάνω, απλά προσθέστε +20% επί της τιμής, δηλ στο 1W/kg@10 το 0.2 (1.2W/Kg@1), καταλαβαίνουμε στο περίπου πόση ακτινοβολία έχει με 1 γραμμάριο ιστού. 

ΠΡΟΣΟΧΗ !! οι τιμές όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω, πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, δηλαδή αν έχουμε 2 χρήστες, τον Α και τον Β, και : 
ο Α έχει μιλήσει 5 λεπτά, έχοντας το κινητό του τιμή SAR 1.5@1 
ο Β έχει μιλήσει 3 ώρες, έχοντας το κινητό του τιμή SAR 0.39@1 
ο Α έχει πάθει μεγαλύτερη ζημιά από τον Β λόγω ότι δέχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ακτινοβολία 1,5W στον εγκεφαλικό του ιστό. 

Πως μπορώ να μάθω την τιμή ακτινοβολίας του κινητού μου; υπάρχουν τρεις τρόποι, ο ένας είναι να διαβάσετε το user manual του κινητού σας, είτε (2ος τρόπος) το κουτί ακόμη, πολλές φορές το γράφει. Τρίτος τρόπος είναι να μπείτε στο site του κατασκευαστή και ψάχνοντας το μοντέλο.


Πηγή: enallaktikidrasi
http://kanapedatos.blogspot.gr/2013/06/sar.html

Αστυνομικοί Ηλείας: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του συναδέλφου μας βύθισε την ελληνική κοινωνία και την αστυνομική οικογένεια σε βαθύ πένθος. Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που αναδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και μάλιστα στο εσωτερικό της», σημείωσε σε...


δηλώσεις του στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης.

Ο ένστολος αφού εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του για την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου του εν ώρα υπηρεσίας στο Δίστομο, ανέφερε ότι ο Έλληνας αστυνομικός σήμερα καλείται απέναντι σε όπλα πολεμικού τύπου να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας φορώντας πολλές φορές ληγμένα αλεξίσφαιρα και κατέχοντας οπλισμό μικρής ισχύος.

Πηγή: ilialive.gr

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗ ΓΗ ΚΟΥΒΑΛΑΣ!


Όχι δεν είναι στην Ελλάδα!Που είναι;Στα νησιά Φερόες,πάνω από την Αλβιώνα(Αγγλία)!Ναι,αλλά από εκεί είχε περάσει ο Πυθεύς,στο ταξίδι του προς τον Βόρειο Πόλο!Ναι,αλλά μόνο αυτός;

Διάσπαρτες ελληνικές ονομασίες σε όλο τον πλανήτη!

Συμπληρωμένο...
Θούλη Γροιλανδία 1.png
Στο ταξίδι του ο Πυθεύς,ξεκινώντας από τη Μασσαλία το 347 π.χ.χ.,έφτασε και στη Θούλη!
Θούλη(Γροιλανδία).png
Που είναι;Στη Γροιλανδία και συγκεκριμένα:στις 76 μοίρες, 32' 15.98" Βόρεια και στις 68 μοίρες,50' 32.46" Δυτικά!
Θούλη!!!.jpg
(πατήστε στην εικόνα)

Πάμε να δούμε τώρα και κάποια τοπωνύμια στον Καναδά!
Αθήνα-λίμνη Ελοίδα(Καναδάς1).png
Αντιγονίς(Καναδάς).png
Βάκχος λίμνη(Καναδάς).png
Δέλτα(Καναδάς)1.png
Οδησσός(Καναδάς).png
Σουρίς(Αντιγονίς)1.png

Για να δούμε και κάποια άλλα ονόματα νησιών πάνω στον πλανήτη!

-Νήσος Ζευς(Jupiter)(ΗΠΑ)στις 27 μοίρες,01' 52.60" Βόρεια και 80 μοίρες,06' 04.83" Δυτικά.
-Νήσος Βασιλάκι ή Βασιλική(Παπούα),10 μοίρες,37' 49.22" Νότια,150 μοίρες,58' 38.01" Ανατ.
Βασιλάκι νήσος(Καληδονία)1.png
-Νήσος Σιδεία(Παπούα),10 μοίρες,34' 48.75" Νότια,150 μοίρες,54' 06.66" Ανατ.
Σιδεία νήσος(Καληδονία)1.png
-Νήσος Ανάκουσα(Παπούα),10 μοίρες,43' 01.12" Νότια,151 μοίρες,14' 31.72" Ανατ.
Ανάγουσα νήσος(Καληδονία)1.png
-Νήσος Αμυχή(πάνω από τις Μαλδίβες),11 μοίρες,06' 27.09" Β.,72 μοίρες,44' 03.34" Ανατ.
-Νήσος Ανδροτή;(Androth)=======Smile,10 μοίρες,49' 31.83" Β.,73 μοίρες,40' 17.73" Ανατ.
-Νήσος Πάχη(Ειρηνικός),2 μοίρες,05' 30.30" Νότια,146 μοίρες,25' 47.58" Ανατ.
-Επί της νήσου Upolou(Σαμόα),ίσως παραφθορά του ονόματος Απόλλων,
πόλις Απία,13 μοίρες,49' 51.46" Νότια,171 μοίρες,45' 07.31" Δυτικά και
χωριό Λοτοφάγο,14 μοίρες,02' 32.07" Νότια,171 μοίρες,34' 05.85" Δυτικά
Απία όμως λεγόταν η Πελοπόννησος πριν την έλευση του Πέλοπος!Το όνομα προέρχεται από τον Βασιλιά της Άπι.Επίσης η Απία οδός.Αλλά,ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι της Απίας(Πελοποννήσου),τις αχλαδιές τις λένε απιδιές,ενώ τις άγριες..."αγραπιδιές" και τα αχλάδια...απίδια!
-Νήσος Καναθέα(Φίτζι),17 μοίρες,16' 08.62" Νότια,179 μοίρες,08' 38.49" Δυτικά
-Νησιά Διομήδη(Βερίγγειος),65 μοίρες,47' 10.33" Βόρεια,169 μοίρες,03' 49.97" Δυτικά
-Νήσος Τρίτων(Πάρασελ,Φιλιππίνες),15 μοίρες,45' 52.69" Βόρεια,111 μοίρες,13' 24.54" Ανατ.
-Νήσος Μήνις(Φιλιππίνες),6 μοίρες,12' 07.63" Βόρεια,121 μοίρες,03' 14.78" Ανατ.
-Νήσος Λαμινούσα(Φιλιππίνες),5 μοίρες,32' 51.80" Βόρεια,120 μοίρες,55' 02.69" Ανατ.

-Νήσοι Αντίποδες(Τσάθαμ,Ν/Ανατολικά της Ν.Ζηλανδίας,που δυστυχώς το όνομά τους παραμένει στην ιστορία και στη γεωγραφία γραμμένο πάνω στον τοίχο μιας εκκλησίας!
Δείτε στη φωτογραφία! 
 

44° 14' 33.97 S        176° 14' 13.39 W

Και βέβαια να μη περνούν απαρατήρητα τα ονόματα Πολυνησία,Μελανησία,Μικρονησία,Φιλιππίνες,που είναι καθαρά ελληνικά!
Τι να μας πουν και για τις ονομασίες...Αρκτική και Ανταρκτική!

Επίσης,η Ιαπωνία είναι παραφθορά του...Άπω Ιωνία!Όπως Άπω Ανατολή!Οι αρχαίοι κάτοικοί της είναι οι Αϊνού(Ίωνες)!

Και στην Νότια Κίνα η επαρχία Γιουνάν(Ιωνία)! Γελάμε στην Κίνα!

Μήπως και η ήπειρος Ασία δεν έχει το όνομα της Ασίας,κόρης του Ωκεανού και της Τηθύος,που παντρεύτηκε τον Ιαπετό και παιδιά της είναι οι Τιτάνες Προμηθεύς,Επιμηθεύς,Άτλας και Μενοίτιος;

Απολαύστε άλλα ελληνικά τοπωνύμια,στον Ειρηνικό Ωκεανό...
Άπιο1.png
Αφυσαίο1.png
Βατές νήσος1.png
Εαύς(Μήνυμα νήσος))Παπούα)1.png
Εναυτά(Παπούα)1.png
Κοχίριο+Μαλακοβή νήσοι(Σολομόντος)1.png
Λάμπαινα νήσος1.png
Λαυσία1.png
Νεοπύλες1.png
Νίδερο νήσος1.png
Ομόνοια νήσος1.png
Παναθήναια νήσος(Παπούα)1.png
Πανασία νήσος(Παπούα)1.png
Ρογεία+δέκα-δέκα νησιά1.png

Και η Ευρώπη;Η κόρη του Αγήνορος και αδελφή του Κάδμου!Η Ευρώπη που την έκλεψε ο Ζεύς και έκανε μαζί της τον Μίνωα,τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα!Ποιός δεν γνωρίζει τουλάχιστον τον Μίνωα!

Α,...πόσες δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν,η Ελλάδα άφησε τα αποτυπώματά της στον πλανήτη;Ή μήπως εκατομμύρια;...

Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά στοιχεία...από τα ονόματα που θυμίζουν Ελλάδα!Την Ελλάδα όλου του πλανήτη!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters