Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το Σαββατοκύριακο της αισιοδοξίας των πιστωτών και της συμπαράστασης των λαών…

Ούτε η Γερμανία-plus (Ολλανδία, Φινλανδία), ούτε οι πιστωτές ενδιαφέρονται για το ανώμαλο τέλος που πήρε ο επιμερισμός των ευθυνών για το σημερινό χάλι στη χώρα μας. Αυτό που εξαρχής ενδιέφερε τους πιστωτές ήταν η διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού μέρους των χρημάτων τους. Για τη Γερμανία-plus, οι στόχοι ήταν σίγουρα πιο σύνθετοι έχοντας να κάνουν με τον έλεγχο της εξουσίας στην Ευρώπη, επιχειρώντας την αρχή με την κατάργηση στην πράξη, της.....
εθνικής ανεξαρτησίας και του ελεύθερου κοινοβουλευτισμού στην ευάλωτη χώρα μας...

Αλλά εμάς, αυτός ο επιμερισμός των ευθυνών και οι πρακτικές του συνέπειες μάς ενδιαφέρουν, γιατί η ανωμαλία που τον χαρακτηρίζει θα τυραννά για πολλά χρόνια την οικονομία και την κοινωνία μας και με τρόπο απάνθρωπο τους αδύναμους που ολοένα θα πληθαίνουν. Διότι ο ανώμαλος επιμερισμός συνδέεται με την άσκηση της πολιτικής και της δημοκρατίας στη χώρα μας και τις ακυρώνει εξίσου με τον ξένο παρεμβατισμό.

Γνωρίζουμε ότι είτε παραμείνουμε στο ευρώ, είτε όχι, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να ξοδεύουμε μόνο από τα έσοδά μας. Η απόφαση για το Ειδικό Ταμείο, με την αποκλειστική δανειακή προτεραιότητα και τη Γερμανική διεύθυνσή του, είναι ζήτημα ωρών. Ως εδώ γνωστά και λογικά σε κάποιο βαθμό. Αλλά σε αυτό το νέο πλαίσιο, εκείνο το «έσοδά μας», αποκτά καθοριστική σημασία σε σχέση με το ζήτημα του επιμερισμού των ευθυνών.

Από τη μια μεριά, η πραγματικότητα να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις ήταν η ρουτίνα για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους Έλληνες που ανέπτυσσαν με υγιείς τρόπους τη δραστηριότητά τους επιβιώνοντας για δεκαετίες μες στη ζούγκλα της πραγματικής οικονομίας. Όποτε δανείζονταν τα επέστρεφαν, και όποτε έπρεπε να πληρώσουν έβαζαν το χέρι στη δική τους τσέπη. Η συνισταμένη της δραστηριότητάς τους κατεύθυνε την οικονομία και δημιουργούσε νέες πραγματικές παραγωγικές θέσεις εργασίας. Αυτοί, λοιπόν, γνωρίζουν πολύ καλά τι πρακτικά σημαίνει, πρώτα πληρώνω τα χρέη μου και μετά ζω από τα υπόλοιπα «έσοδά μου».

Από την άλλη όμως μεριά, υπήρχε το πελατειακό κράτος, που οι πολιτικές ηγεσίες το μετέτρεψαν σε οικονομικό σειριακό καταστροφέα της παραγωγικότητας και εν τέλει σε αυτοκαταστροφικό δούρειο ίππο της χώρας. Αυτό το κράτος ήταν και εξακολουθεί «προγραμματισμένο» να παρασιτεί από δύο πηγές εσόδων: τα δανεικά και τον ιδιωτικό πλούτο. Το «κοίτασμα» των δανεικών στέρεψε. Και το «κοίτασμα» του παραγωγικού πλούτου – και μάλιστα εκείνου που στο μεγαλύτερό του μέρος αποκτήθηκε με υγιή τρόπο – είναι στην ουσία μια μικρή και πρόσκαιρη πηγή για να ξεδιψάσει και να ξεπλυθεί ένα τέτοιο ογκώδες και ρυπαρό τέρας.

Αλλά αυτό το κράτος δεν έχει ούτε σήμερα την πολιτική βούληση, την εκπαίδευση, την παιδεία και άρα ούτε την ικανότητα και βέβαια την «ευαισθησία» για να αντιτάξει στη λογική των δανεικών, τη λογική της αυτοδύναμης παραγωγικότητας με κατάλληλες περικοπές και δημιουργικές κινήσεις. Αντίθετα λειτουργεί με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του παρασιτισμού του. Και έτσι συντηρεί το αδιέξοδο, καταστρέφοντας, μάταια, τον υγιή ιδιωτικό τομέα. Τόσος ανθρώπινος κόπος κσι πόνος για το τίποτα.

Η ρίζα του κακού βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ η ευθύνη θεωρήθηκε καθολική, δεν επιμερίστηκε αναλογικά. Τους πολιτικούς, που ήταν οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί των κατεδαφίσεων που ζούμε, δεν τόλμησε να τους ακουμπήσει κανείς παρά μόλις η οργή του όχλου. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί γλύτωσαν τη φυλακή ως να’ταν οι ιερές αγελάδες του αποτυχημένου συστήματος. Το ίδιο συνέβη με τους γνωστούς- άγνωστους κρατικοδίαιτους ψευδο-επιχειρηματίες.

Το γνωστό δικομματικό πολιτικό προσωπικό ήταν ο μεγάλος εγγυητής αυτής της ανωμαλίας. Και φιλοδοξεί να παίξει και στην επόμενη τραγωδία με τίτλο «Ο δικομματισμός πέθανε! Ζήτω ο δικομματισμός!». Η «εναλλακτική» μορφή του δικομματισμού, στην οποία το ΠΑΣΟΚ εναλλασσόταν στην εξουσία με τη ΝΔ, μετεξελίσσεται και αναβιώνει στη «συγκυβερνητική» του μορφή. Ανακατεύοντας το ίδιο πολιτικό προσωπικό.

Είναι ακριβώς αυτό το ίδιο πολιτικό προσωπικό που θα στηρικτεί από τους ίδιους εγχώριους γνωστούς- άγνωστους ατιμώρητους καταστροφείς της χώρας για να επιχειρήσει μια παρόμοια ιδιοτελή πορεία ανομίας και διάλυσης. Και το αποκαλυπτικό των ξένων προθέσεων, είναι ότι ακριβώς αυτό το διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό, είναι που η Γερμανία-plus εμπιστεύεται περισσότερο σήμερα για να συγκυβερνήσει μετά τις εκλογές…

Για αυτούς τους απλούς λόγους, μόνον οι επερχόμενες εκλογές, που εύλογα τις φοβούνται, μπορούν να δώσουν μια νέα ελπίδα, αποδυναμώνοντας και τον τελευταίο πολιτικό που με την ανοχή και τη στάση του εδραίωσε την απόγνωση και τη δίκαιη οργή σε εκατομμύρια ανυπεράσπιστους συμπολίτες του. Γιατί αλλιώς η επιβράβευση αυτού του ανώμαλου επιμερισμού της ευθύνης και η εδραίωση της αδικίας και μάλιστα σε συνθήκες φτωχοποίησης, μπορούν να εγγυηθούν μόνον την εμφύλια καταστροφή.

Μόνοι πραγματικοί συμπαραστάτες σε αυτόν τον άνισο αγώνα έρχονται οι «συνυποψήφιοι» Ευρωπαίοι – και όχι μόνο – πολίτες που εύλογα νιώθουν τον κίνδυνο από το βάρος της αδικίας που συντελείται στη χώρα μας, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες. Αυτό το παγκόσμιο σημερινό κύμα συμπαράστασης «Είμαστε Όλοι Έλληνες» θυμίζει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που το 1963, έγραφε σε γράμμα του από τη φυλακή του Birmingham:

«Οπουδήποτε κι αν υπάρχει αδικία, είναι μια απειλή για τη δικαιοσύνη παντού. Δεν μπορώ να κάθομαι αδρανής στην Atlanta και να μη νοιάζομαι για τι τι συμβαίνει στο Birmingham. Έχουμε παγιδευτεί σε ένα δίκτυο αμοιβαιότηταeCF�, δεμένοι σε ενιαίο ένδυμα του πεπρωμένου. Ό,τι επηρεάζει άμεσα τον έναν, επηρεάζει έμμεσα όλους τους άλλους. Ποτέ πια δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε με μια στενή κι επαρχιώτικη αντίληψη. Όποιος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ως αουτσάιντερ οπουδήποτε μέσα στα σύνορά της.»

Δ. Τρικεριώτης

http://gnathion.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2817.html

Ανοικτή επιστολή του Ναυάρχου Νίκου Παππά προς τον Πρωθυπουργό, τους Προέδρους των κομμάτων και τους βουλευτές:



Ναύαρχος Νίκος Παππάς
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ
Επτανήσου 44, Κυψέλη 11361
Τηλ:             2108213810      
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:  Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
           Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων
           Τους 300 βουλευτές

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Κομμάτων,
Αξιότιμοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού

Στον θαλασσινό πολιτισμό που βίωσα σε όλη τη διάρκεια των 82 χρόνων μου, το πρώτο αξίωμα που ενστερνιστήκαμε ήταν αυτό του «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα». Και το υπηρετήσαμε με ήθος και ανιδιοτέλεια στα οποία μας γαλούχησαν άξιοι γονείς και ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί δάσκαλοι.
 
Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση, κατάσταση που οδηγεί, αν και σφόδρα απεύχομαι, σε τραγικά αδιέξοδα και εθνική καταστροφή.
 
Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ηγετών- ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του οποίου ηγούνται.
 
Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που έπραξαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν τις δικές τους να εξαϋλώνονται και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες οδηγώντας τους μαζικά, ιδίως τους νέους χωρίς μέλλον, προς την αναρχία και την αυτοδικία.
Είναι καιρός να ενστερνιστείτε κι εσείς το «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παραίτησή του από την Προεδρική αποζημίωση ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους σας.
 
Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς. Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο Βουλευτές. Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου. Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου Βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.
 
Περιορίστε τους υπουργούς σε 15. Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε 4 Υπουργούς Εθνικής Άμυνας!
 
Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας. Καταργείστε επιτέλους τους Γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές και Διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε Μόνιμους Γενικούς Γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη.
 
Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.
 
Τιμωρείστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος.
 
Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.
 
Αγάθων έφη: « Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, Δεύτερον ότι κατά Νόμον άρχει, και Τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει.»

                                             Ναύαρχος Νίκος Παππάς Π.Ν.ε.α.
                                                    Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ  
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_2288.html

Αξιολογήστε την παρακάτω πληροφορία...

4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες σε χέρια ¨οικονομικών μεταναστών¨ στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν προκαταβολή ή έξοδα κίνησης;

Ξένοι μισθοφόροι, αμοιβόμενοι με τουρκικό βρώμικο χρήμα.
Θα μου πείτε, που είναι το περίεργο;
Εδώ υπάρχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι έμμισθοι Τούρκων πρακτόρων. Υπάρχει μια βασική διάφορα ως προς την αντιμετώπιση: Οι μεν θα έχουν όπλα την κρίσιμη στιγμή ενώ τους δε θα τους πάρουμε με τα όπλα όταν ξεκινήσει το πανηγύρι.
Το συμβάν:
Είναι δυνατόν να συνέβη αυτό και να μη έγινε θέμα στα δελτία; Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι σε διαμέρισμα στην Αθήνα, που είχε διαμορφωθεί σε....
παράνομη λέσχη, συνελήφθησαν 31 αλλοδαποί (29 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 2 Πακιστάν) να παίζουν. Και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 4 εκατ. τουρκικές λίρες!!!
Τέσσερα εκατομμύρια λίρες Τουρκίας, είναι ένα εκατ. 700 χιλ. περίπου ευρώ. Κι αυτό το ποσόν το είχαν οι λαθρομετανάστες του Μπαγκλαντές;;;;!!! 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_7127.html

Οργή Αντισυνταγματάρχη για το Μνημόνιο και τους δυνάστες

Με επέμβαση του στρατού κατά του νέου Μνημονίου απειλεί άρθρο του αξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων, στο οποίο επισημαίνεται ότι η απάντηση στο δεύτερο μνημόνιο βρίσκεται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών. Ο αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της οργάνωσης “Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων” (www.sysmed.gr) τονίζει πως σύντομα ο ελληνικός λαός, όπως… αναφέρεται στο άρθρο που δημοσιεύει το onalert.gr, θα τιμωρήσει τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του. Ολόκληρο το άρθρο >

Το δεύτερο μνημόνιο, ταφόπλακα του Ελληνικού λαού, διατάσσει την άμεση μείωση στα ειδικά μισθολόγια το ελάχιστο της τάξεως του 10% (χωρίς να προσδιορίζει το ταβάνι).
Ανοίγει επιτέλους η συζήτηση και πολύ σύντομα θα δούμε ποιοι θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιοι όχι. Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων έχει διαλαλήσει με όλη την ένταση της φωνής του και τον τρόπο που του επιτρέπεται ότι, ήδη, το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών έχει, πλέον, φτάσει στο ναδίρ.
Αλληλένδετα στοιχεία, όσο και να θέλει ο οποιασδήποτε να το αμφισβητήσει, είναι το ηθικό με την αμοιβή του παρεχόμενου έργου. Το ηθικό των στελεχών είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, ο Έλληνας στρατιωτικός ποτέ δεν αμείφθηκε και συνεχίζει να μην αμείβεται για αυτό που παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει. Την ασφάλεια της Χώρας μας και την εδαφική της ανεξαρτησία και ακεραιότητα.
Ακόμη και μέσα στα ειδικά μισθολόγια είναι ο χαμηλότερα αμειβόμενος. Ο μισθός του υπολείπεται των λοιπών. Δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τους δικαστικούς, ούτε με τους καθηγητές Πανεπιστημίων, ούτε με τους Αρχιερείς, ούτε με τους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ.
Τα 2 τελευταία χρόνια λοιδορήθηκε βάναυσα και συκοφαντήθηκε από χείλη ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων, δημιουργώντας στον Ελληνικό λαό την εικόνα ενός εργαζόμενου που παρεργάζεται σε βάρος του συνόλου.
Προσπάθειες από άλλα κυβερνητικά στελέχη για ανύψωση του ηθικού πέφτουν στο κενό. Από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Η πραγματικότητα αμείλικτη. Άδειες τσέπες και φαγωμάρα στην οικογένεια.
Μεγάλος αριθμός συναδέλφων στρατιωτικών (ιδίως χαμηλόβαθμων) δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Τα παιδιά υποσιτίζονται. Τα έξοδα μεγαλώνουν. Οι Τράπεζες με το τηλέφωνο στο χέρι πιέζουν. Θα σας κάνουμε ρεζίλι στην Υπηρεσία απειλούν. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις στην Υπηρεσία δυσανάλογα με τις παροχές. Μα τι να κάνουμε πια; Χωρίς κάρβουνο η μηχανή δεν μπορεί να δουλέψει.
Η απάντηση βρίσκεται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών. Και είναι σίγουρο ότι, μαζί με τους Έλληνες στρατιωτικούς, πολύ σύντομα θα δοθεί δημοκρατικά. Ο Ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα τιμωρήσει τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του.
Δυστυχώς οι ξένοι και ντόπιοι Τροϊκανοί απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της Χώρας, εξαθλίωσης των πολιτών της και αφανισμού της. Αποδυνάμωση και αποψίλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταπίεση των στελεχών τους.
Μάλλον, όμως, καρβέλια ονειρεύονται. Ξεχνούν κάτι. Την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού και το πείσμα των Ελλήνων στρατιωτικών. Τη ενότητά τους στις δύσκολες καταστάσεις. Το συλλογικό αγώνα τους για την ανατροπή της δυσκολίας. Τη ρήξη τους με τους δυνάστες. Την ελευθερία τους.
Ας διαβάσουν ιστορία. Πλούσια με πάμπολλα παραδείγματα και προσφερόμενα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.. Μπορεί κάποιοι, εκ των υπογραφόντων, να μην διάβασαν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουν Ελληνική ιστορία.
Να ξεφυλλίσουν τις σελίδες της. Να παραδειγματιστούν και να σκεφτούν. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τα αποτελέσματά τους. Όχι τα βαρύγδουπα λόγια και τις φανφάρες. Αυτά εκστομίζονται, ακούγονται, καταγράφονται και, ιδίως, στη σημερινή εποχή, πετάγονται στον “Καιάδα”. Δεν λαμβάνονται υπόψη.
Ας το καταλάβουν κάποιοι. Η καλύτερη τακτική είναι η σιωπή. Πράττω αυτό που πιστεύω και κρίνομαι. Αυστηρά και αμείλικτα. Και να ξέρουν πολύ καλά ότι ο αυστηρότερος κριτής όλων μας είναι τα δακρυσμένα μάτια των Ελληνόπουλων. Τα παγωμένα χείλη των παιδιών μας. Τα τρεμάμενα χέρια τους. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ψελλίσουν. Μαζί με τους γονείς τους θα πράξουν αυτό που πρέπει.
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/blog-post_3005.html

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ..ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

Είναι όλοι (!;) Έλληνες …..ή …. τους δουλεύουν για να μας δουλεύουν;

Εμείς υποστηρίζουμε πως μας δουλεύει κυριολεκτικά αυτό το ορμητικό κύμα , του οποίου η δύναμη και η ορμή αυξάνεται γεωμετρικά κάθε ώρα , παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις χώρες της «πολιτισμένης» Ευρώπης .

Στις χώρες οι οποίες δανείζονται από την.....
ΕΚΤ με 1% και αντιδανείζουν μια χρεοκοπημένη χώρα με 8-12% ο κυρίαρχος λαός εξανίσταται για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλεται ο …φίλος ελληνικός λαός !

Στις χώρες όπου ο μέσος πολίτης-ψηφοφόρος (αφού τελειώσει τη μίζερη ημέρα του στη μίζερη εργασία-απασχόλησή του και γυρίζει στο μίζερο γεμάτο στοκαρισμένα ΙΚΕΑ έπιπλα σπίτι του , και λίγο πριν του μπουν σκέψεις να τινάξει τα μυαλά του στον τοίχο απέναντι την TV του) έχει μάθει να καταναλώνει όλη τη φαιά ουσία του σε «ειδήσεις» , εκπομπές «λόγου» και ριάλιτι που τον μετατρέπουν σε αφιονισμένο και άγριο γενίτσαρο κατά του ελληνικού πληθυσμού , πείθοντάς ότι οι Έλληνες φταίνε για τη μίζερη ζωή του…… αυτός ο πολίτης σήμερα εξανίσταται και αλλάζει –έτσι απλά- την μοναδική καθημερινή «παιδεία» του σε …αγάπη και συμπαράσταση στον Έλληνα συν-ευρωπαίο συμπολίτη που λοιδορείται και δοκιμάζεται ..

Στις χώρες όπου οι «πολίτες» αναμένοντας τη χρεοκοπία της Ελλάδας και υπολογίζοντας την εξαθλίωση των Ελλήνων , κανονίζουν τα πιο συμφέροντα πακέτα διακοπών σε μπανανία.
Ναι , είναι οι ίδιοι εκείνοι «πολίτες» της Ευρώπης , εμποτισμένοι με τις αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού οι οποίοι έτρεξαν ν’αγοράσουν φθηνά πακέτα διακοπών και να λιάσουν τις κορμάρες τους στα κύματα του Ινδικού ωκεανού ενώ δίπλα τους ξεβράζονταν τα πτώματα από τους νεκρούς του τσουνάμι του 2004

Στις χώρες της ισόβιας μαστούρας , οι οποίες έχουν ιδρύσει αποικίες συνταξιούχων και μη ανωμάλων παιδεραστών στο Σαμούι , στην Καμπότζη και αλλού όπου τρώνε , πίνουν και ..γλεντάνε σα βασιλιάδες με 400€ μηνιαίως και ασελγούν στο σώμα , στην ψυχή και στη γη των εξαθλιωμένων πληθυσμών , στους οποίους με επιτυχία εντάσσουν και τον ελληνικό.
Σ’αυτές (ενδεικτικά) τις χώρες οι «σκεπτόμενοι» ευρωπαίοι θα διαδηλώσουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό , σε βάρος του οποίου οι κυβερνήσεις τους , μαζί με ντόπια εκτελεστικά όργανα , διαπράττουν μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία και εθνοκάθαρση!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει πως «ξύπνησαν» οι λαοί της Ευρώπης!
Είναι κάποιος από τα γνωστά βοθρολύμματα της πολιτικής και της δημοσιοκαφρίας αυτός , που διαλαλεί την «Ευρώπη των λαών» για την οποία πρέπει να …αγωνιστούμε μένοντας (φυσικά) μέσα της.
Είναι ηλίθιος όποιος πιστέψει στον αλτρουϊσμό των ευρωπαίων πολιτών , οι οποίοι μέχρι χτες :
ψήφιζαν 89% να αφεθεί η Ελλάδα στην τύχη της , 90% (Γαλλία – Γερμανία) να τιμωρηθεί η Ελλάδα με χρεοκοπία (!) ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται «ανθρωπιστική κρίση» ….Ναι ! Αυτό ήταν το ακριβές ερώτημα σε Monde και Bild !
Είναι άξιος της μοίρας του αυτός που παρηγορείται με εκείνους που , ακόμα και σήμερα ,διασκεδάζουν με τον εξευτελισμό ενός ολόκληρου λαού μέσα από ριάλιτι και εκπομπές των εκεί Ραδιοξεφτίλων και Λάκηδων!
Είναι το απόλυτο βοοειδές ή έστω προβατοειδές αυτός ο οποίος δεν έχει καταλάβει πως η αληθινή υποστήριξη σε κάποιον που αδικείται και βασανίζεται δεν διοργανώνεται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα από τους βασανιστές) , δεν τυγχάνουν του «θαυμασμού» των επιπλεουσών κουράδων των ΜΜΕ , ούτε αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού από τα καθάρματα της πολιτικής που κυριολεκτικά σφάζουν και τεμαχίζουν το βασανιζόμενο και αδικημένο!

Το ζήσαμε όλοι το φαινόμενο της «εκτονωτικής» διαμαρτυρίας (με σπόνσορα) σε τοπικό επίπεδο μέσα από το ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ «κίνημα» των «αγανακτισμένων» του καλοκαιριού. Το ίδιο τα άθλιο σύστημα που αποτελούν οι διεθνείς εθνοκτόνοι τοκογλύφοι , τα εδώ πολιτικά υποχείρια και η χαβούζα των ΜΜΕ , επιδότησαν (με εξοπλισμό εκατομμυρίων και μισθοδοσία ανάλογη για τους καθοδηγητές) και υποστήριξαν το παζάρι του Συντάγματος για να διευκολύνουν τα σχέδια τους ώστε μέσα από μια ελεγχόμενη απαξίωση των σάπιων πολιτικάντηδων και συνάμα εκτόνωση οργής να φτάσουμε στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΣΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

Όταν η δουλειά φάνηκε πως έπιασε τα επιθυμητά νούμερα στις στατιστικές τους , το «κίνημα» πήγε για ….μπάνια (Αύγουστος γαρ) κι έδωσε ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Όσοι το είχαν πιστέψει στα σοβαρά δεν έφυγαν αμέσως….Έφαγαν τις μπούφλες τους και από τότε δεν ξανακουνήθηκε φύλλο. Ποτέ από τότε δεν ξανάγινε σοβαρή ή μαζική συγκέντρωση , εκτός από την τελευταία , η οποία διαλύθηκε με τρόπο ανάλογο με κείνη την πρώτη σοβαρό του Μάη του 2010 ….αν θυμάστε.

Τώρα που οι τοκογλύφοι και οι μισθοφόροι τους ήρθε η ώρα να μπουν –κυριολεκτικά – μέσα από τα τείχη της Ελλάδας και απροκάλυπτα να αρχίσουν να λεηλατούν , να ατιμάζουν , να κατάσχουν ό,τι τους αρέσει , να συλλαμβάνου και να φυλακίζουν όποιον κι όταν γουστάρουν και μάλιστα με δικά τους νομοθετικάκι εκτελεστικά όργανα ….. ήρθε η ώρα να δώσουν στους υποψήφιους σκλάβους τη δόση νάρκωσης που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πριν από κάθε εκτέλεση ο θανατοποινίτης παίρνει μία δόση ισχυρού ηρεμιστικού για να μη χαλάσει την ..παράσταση με τις ενστικτώδεις του αντιδράσεις καθώς οδηγείται στην καρέκλα , στο κρεβάτι ή στην κρεμάλα.
Η δική μας η ηρεμιστική ένεση , όπως καταλάβατε δε είναι τίποτα περισσότερο από την ..αγάπη και αλληλεγγύη των ζώων που νομιμοποιούν στις χώρες τους τους εκτελεστές μας!

Κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν ΚΑΙ εχέφρονες ευρωπαίοι πολίτες ΚΑΙ πραγματικά φιλέλληνες !
Εμείς απαντούμε :
Οι Γερμανοί , οι Σκανδιναυοί και οι Ολανδοί ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ και ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ!
Οι πολίτες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών (εντός κι εκτός της ΕΕ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ την ευδιάκριτη γραμμή που χωρίζει τον άνθρωπο από το ΚΤΗΝΟΣ!
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ !


http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_624.html

Απογοητευμένοι οι δύο πρώτοι Αμερικανοί αστροναύτες: Η Ουάσιγκτον έχει μείνει πίσω από τη Μόσχα.

Πενήντα χρόνια μετά τις πρώτες διαστημικές πτήσεις που πραγματοποίησε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, οι δύο πρώτοι Αμερικανοί αστροναύτες, ο Τζον Γκλεν και ο Σκοτ Κάρπεντερ, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον έχει περιορίσει τις διαστημικές φιλοδοξίες της και εξαρτάται πλέον από τη Μόσχα για τις διαστημικές της αποστολές.

Όπως διαβάζουμε στα "Νέα", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέσω βίντεο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, οι δύο ήρωες του διαστήματος σημείωσαν ότι θλίβονται που οι Αμερικανοί αστροναύτες εξαρτώνται πλέον από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ για να πάνε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αφότου τα διαστημικά λεωφορεία πήραν «σύνταξη», τον περασμένο Ιούλιο, «δεν έχουμε πια μέσο μεταφοράς για να μεταφερθούμε στο διαστημικό σταθμό μας. Πρέπει να κάνουμε συμφωνίες με τους Ρώσους, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό», είπε ο Γκλεν ο οποίος έκανε την πρώτη διαστημική πτήση του στις 20 Φεβρουαρίου 1962, μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη με το διαστημόπλοιο Friendship 7.
«Είναι κρίμα. Ελπίζω να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για να αποκτήσουμε ξανά το δικο μας σύστημα μεταφοράς», πρόσθεσε ο 90χρονος αστροναύτης.
Ο Σκοτ Κάρπεντερ, ο δεύτερος Αμερικανός που ταξίδεψε στο διάστημα, στις 24 Μαΐου 1962, υποστήριξε ότι η μείωση του προϋπολογισμού της Nasa από το κράτος είναι μια ένδειξη πως οι ΗΠΑ «έχουν χάσει την αποφασιστικότητά τους».

«Όταν ο Τζον και εγώ δουλεύαμε με τη NASA για τη χώρα μας, οι ΗΠΑ θεωρούνταν μια χώρα όπου όλα ήταν δυνατά. Έχουμε γίνει μια χώρα όπου τίποτα δεν είναι δυνατό και λυπάμαι για αυτό», είπε.

defencenet.gr

Αποκάλυψη: Γιατί δεν διεκδικήσαμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Όλη η αλήθεια που πρέπει να μάθουμε...

Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, …όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.Σύμφωνα με το βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:
1.Νεκροί πολέμου 1940-1941: 13.327
2.Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα): 56.225
3.Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα): 105.000
4.Νεκροί από βομβαρδισμούς: 7.120
5.Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία): 20.650
6.Νεκροί στη Μέση Ανατολή: 1.100
7.Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού: 3.500
Σύνολο: 206.922
Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες: 600.000ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 806.922Απώλειες από υπογεννητικότητα: 300.000
Σύνολο απωλειών: 1.106.922

Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα
Οι γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας προέρχονται από:Την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 1.Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας.
2.Την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
3.Τις Επανορθώσεις που αναγνωρίστηκαν από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας καταβάλει η Γερμανία για τις ζημίες που προξένησε στην ελληνική οικονομία.
4.Από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου κ.λπ.

Ακολουθεί ένα άρθρο-χαστούκι για τους μεγάλους πολιτικούς “ηγέτες” μας, που προδίδανε την χώρα μας σταθερά και διαχρονικά, ώστε να ικανοποιούν τα ξένα αφεντικά τους. Αυτή είναι η σύγχρονη ιστορία του τόπου μας κύριοι, και οι μεγαλύτεροι ραγιάδες αυτουνού οι “εθνάρχες” μας!
Από τους 800 Γερμανούς στρατιωτικούς εναντίον των οποίων είχε ασκήσει δίωξη το μεταπολεμικό “Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου”, για τη γενοκτονική δράση τους στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2.500 (!) χωριών, 50.000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300.000 ανθρώπων από την πείνα (λιμό) τον χειμώνα του 1941, αλλά και μέχρι το 1945, και δεκάδες χιλιάδες σωματικά αναπήρους και ψυχικά ασθενείς, δεν καταδικάστηκε κανένας!
Υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12% των Ελλήνων. Το 8% από τις δολοφονίες-εκτελέσεις και την πείνα, αλλά και ένα 4% από τις γεννήσεις που δεν έγιναν, λόγω των ασθενειών – κακουχιών. Πέρα από τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικών περιουσιών, για τις οποίες η «Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων» (1947) αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας του 1938 (!), χωρίς να αναγνωριστούν τα “διαφυγόντα κέρδη” για τις επόμενες δεκαετίες (!).
Η Ελλάδα ζήτησε τότε την αναγνώριση αποζημιώσεων ύψους 14 δις δολαρίων.
Το 1959, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή υποχρεώθηκε από τη “δημοκρατική” Γερμανία να κλείσει-αναστείλει τη λειτουργία του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου (με προϊστάμενο τον εισαγγελέα Ι. Τούσση) και να στείλει τους 800 φακέλους στη “Δικαιοσύνη” της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με την υπόσχεση ότι θα ασκήσουν οι ίδιοι δίωξη στους ομοεθνείς τους, επειδή είναι, τώρα πια,… “δημοκράτες”! Παράλληλα, η κυβέρνηση Καραμανλή υποχρεώθηκε να αμνηστεύσει και να στείλει, τον σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικασμένο Μαξ Μέρτεν (για τις δολοφονίες και τη ληστεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης) στη Γερμανία, για να εκτίσει την ποινή του εκεί!
Η συνέχεια ήταν η “δημοκρατική” Γερμανία να τους απαλλάξει όλους (!) με βουλεύματα, με το ατράνταχτο νομικό επιχείρημα ότι τα όλα τα εγκλήματα (και το ξεκοίλιασμα εγκύων γυναικών) αποτελούσαν νόμιμα «στρατιωτικά αντίποινα» για τη δράση «ανταρτών» (όπως και το χιτλερικό διάταγμα για 50 εκτελέσεις Ελλήνων για κάθε Γερμανό που σκοτώθηκε από αντιστασιακούς!).
Ο καταδικασμένος (1958) από Ελληνικό Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου (Στρατοδικείο) Μαξ Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος και απελάθηκε στην πατρίδα του, για να πάρει στη συνέχεια αποζημίωση και σύνταξη από το γερμανικό κράτος «για την άδικη μεταχείριση του στην Ελλάδα»! Πέθανε «πλήρης ημερών» το 1972 (!), αφού προηγουμένως είχε απαλλαχθεί και αυτός για τη δράση του στην Ελλάδα με βούλευμα, παρά την υπόσχεση της Γερμανίας ότι θα τον δίκαζε και θα τον φυλάκιζε …
Σήμερα κάποιοι «μάγκες» ψάχνουν, βάσει αφηγήσεων και εξομολογήσεων του Μαξ Μέρτεν, να βρουν ακόμα τον «θησαυρό των Εβραίων» στους βυθούς της Φοινικούντας στη Μεσσηνία… Με την υπόσχεση του ελληνικού κράτους πως ό,τι βρεθεί θα το μοιραστούν οι Έλληνες χρυσοθήρες, σαν «εύρετρα», και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας… λες και είναι σίγουρο πως ό,τι απέκρυψαν οι Γερμανοί από τις ληστείες στην Ελλάδα ανήκε μόνο στους Εβραίους συμπολίτες μας της Θεσσαλονίκης… Στην έκθεση του Νίκου Καζαντζάκη για το δολοφονικό όργιο των Ναζί στην Κρήτη αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί αφαιρούσαν, μάζευαν, ακόμα και τα χρυσά δακτυλίδια και δόντια από τα θύματα τους!
Το «κερασάκι» στην ιστορία, που αξίζει να το αναφέρουμε, είναι ότι λίγο πριν σταματήσει η Ελλάδα με νόμο (το 1959, νόμο που δεν τον κατάργησε, για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας, η μεταπολιτευτική «Δημοκρατία μας»), τη δίωξη και τη φυλάκιση Γερμανών εγκληματιών Πολέμου, και, πριν αμνηστευτεί ο Μαξ Μέρτεν (με έναν άλλο «επείγοντα» νόμο, επίσης το 1959), μέσω των γερμανικών Μ.Μ.Ε. (Spiegel, Hamburger Echo, 1959-1961) είχε καταγγείλει πως «θυμήθηκε» κάποιον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δικηγόρο στο επάγγελμα, που συνεργαζόταν με το γερμανικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στην κατάδοση Ελλήνων αντιστασιακών, και είχε μάλιστα αποζημιωθεί με ένα κατασχεμένο εβραϊκό κατάστημα υφασμάτων. «Θυμόταν» μάλιστα ο Μαξ Μέρτεν ότι υπήρχε και μία φωτογραφία που έδειχνε τη γυναίκα του τότε καραμανλικού υπουργού «Δικαιοσύνης», την περιώνυμη Δοξούλα Μακρή, να γιορτάζει Πρωτοχρονιά του 1943 στο γερμανικό στρατηγείο, όπου ήταν γραμματέας. Μιλούσε επίσης και για την ύπαρξη και άλλων φωτογραφιών…
Λίγο αργότερα οι δημοσιεύσεις σταμάτησαν (1961) με παράκληση του γερμανικού ΥΠΕΞ, «για να μην βλαφτούν οι φιλικές σχέσεις με την σύμμαχο Ελλάδα…».
Σταμάτησε όμως και η «Αριστερά» να αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα, ιδιαίτερα μετά τη «μεταπολίτευση» (Θεοδωράκης «Καραμανλής ή τανκς») για λόγους διαφύλαξης και αποκατάστασης της «εθνικής ομοψυχίας» και της «λήθης στο παρελθόν»… (Δεν θα μας λέτε εσείς εαμο-Βούλγαρους, δεν θα σας λέμε εμείς γερμανο-τσολιάδες)…

Το 1977, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλαβε στο Άαχεν το παράσημο του θεμελιωτή της «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Γερμανικού Έθνους», του «Μεγάλου Καρόλου» (“KARLSPREIS”). Μια τιμή που την αποδίδουν οι Γερμανοί σε όλους τους καλούς τους φίλους που πολεμούν για το γερμανικό όραμα της Eνωμένης Ευρώπης (Με Χίτλερ ή χωρίς Χίτλερ … ).
Για να καταλάβουμε το τι σημαίνει να κλείνει από το 1959 (!) το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου και να σταματά η δίωξη Γερμανών στην Ελλάδα, θα πρέπει να το συγκρίνουμε με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, 68 χρόνια μετά την έναρξη του Β΄ Π. Π., λειτουργούν ακόμα τα αντίστοιχα γραφεία στις ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστραλία και τη Γερμανία, και όποτε εντοπίσουν κάποιον, ενεργό τότε Ναζί, τον δικάζουν, έστω και εάν είναι σήμερα ένα χούφταλο των 90 -100 χρονών, διότι, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ, τα «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας» δεν παραγράφονται!
Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα συμπληρώνεται με την παραίτηση από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων – και της επιστροφής των αναγκαστικών δανείων της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Γ΄ Ράιχ. Μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια!
Η αποζημίωση – επανόρθωση αυτή και η αναγνώριση του εγκλήματος θα αποτελούσαν τη μοναδική δικαίωση των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού,
Και όμως η Γερμανία, ασκώντας ιμπεριαλιστική πολιτική, δηλαδή εκβιασμό μεγάλης δύναμης, αρνείται και να συζητήσει έστω αυτό το θέμα. Και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό της, αυτής και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών (δηλαδή η «πνευματική» και οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα μας), ακολουθεί τις εντολές των «συμμάχων».

Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πολλά χρόνια αβελτηρίας, να αποφάσισε στον τελευταίο του λόγο μπροστά στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πα.Σο.Κ. (Μάιος 1995), να ανακοινώσει -όλως επισήμως- ότι δίνει εντολή στον Έλληνα πρέσβη στη Βόννη να υποβάλει διπλωματική «ρηματική διακοίνωση» προς τη Γερμανία, με την οποία ζητά την έναρξη διαπραγματεύσεων για την τακτοποίηση των οφειλών της Γερμανίας…
Ο «Ευρωπαϊστής» όμως, ο «συνήθης Κ. Σημίτης», έγραψε και αυτή την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην αρχηγού του Πα.Σο.Κ. εκεί που έγραψε και τις άλλες… Διότι, σύμφωνα με τους μάνατζερ του νεο-φιλελευθερισμού και του «πολιτικού ρεαλισμού», «πρέπει να κοιτάμε μπροστά» και όχι στο «παρελθόν», για να κτίσουμε τη «δυνατή Ελλάδα»…
Το καραγκιοζιλίκι αυτό ολοκληρώθηκε από τον «συνήθη Κ. Σημίτη» όταν έκανε ανοιχτή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, βάζοντας τον άλλο γερμανοσπουδασμένο υπουργό “Δικαιοσύνης”, τον Μιχ. Σταθόπουλο, να απαγορεύσει την κατάσχεση των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής (διάβασε τον Κυριάκο Σιμόπουλο για τον ρόλο των ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην Ελλάδα), υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων του Διστόμου, με μία αναχρονιστική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που λέει πως ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης «όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το εθνικό συμφέρον…». Όπως γνωρίζουμε, τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης μεταφράζονται πάντα σε “εθνικά”, δηλαδή όλων μας …

Στη συνέχεια ο ίδιος ο “συνήθης Κ. Σημίτης”, έκανε μια ακόμα πιο βαρεία πράξη «εθνικής αναξιοπρέπειας» δίνοντας, για πρώτη φορά, παράταση στη θητεία (που είχε λήξει) του τότε (2001) προέδρου του Αρείου Πάγου, Στέφανου Ματθία, ώστε να προλάβει να συγκροτήσει Ειδικό Δικαστήριο (με «ειδική» σύνθεση) με το οποίο θα ανατρέψει την απόφαση της Ολομέλειας (2001) του Αρείου Πάγου, η οποία είχε δικαιώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα του Διστόμου, και απορρίψει την ένσταση της Γερμανίας η οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης στη βάση του “δικαιώματος της ετεροδικίας”, δηλαδή ότι ένα κράτος (η Ελλάδα) δεν μπορεί να δικάσει ένα άλλο κράτος (τη Γερμανία), ακόμα και εάν τα μέλη και τα όργανα του δεύτερου έχουν αδικοπραγήσει στην επικράτεια του πρώτου!
Το “δίκαιο” της ατιμωρησίας που διεκδικούν οι ιμπεριαλιστές
Και έτσι έγινε! Επί κυβέρνησης του “συνήθη Κ. Σημίτη” και των συνεργατών του, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέτρεψε την απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου που προΐστατο ο ίδιος και στην οποία είχε μειοψηφήσει!) από ένα άλλο, ad hoc συγκροτημένο “ειδικό” δικαστήριο με “ειδική σύνθεση” και αναγνώρισε -επιτέλους (!)- στη Γερμανία “δικαίωμα ετεροδικίας” – δηλαδή να μη δικάζεται στην Ελλάδα!!!
Αποτέλεσμα: Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που είχε καταδικάσει τη Γερμανία στην καταβολή 28 δισ. δολαρίων στους κατοίκους του Δίστομου κατέληξε στον σκουπιδοτενεκέ της “δυνατής και περήφανης Ελλάδας”, ώστε να μην έχουν τα βιβλία της Ιστορίας να γράφουν μόνο για τον “Εφιάλτη”. Το ίδιο έγινε και με τις περίπου 80.000 αγωγές κατά της Γερμανίας, που είχαν υποβληθεί από πολίτες σε όλα τα Πρωτοδικεία της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν! Μπήκαν στο αρχείο, χωρίς να φτάσει σχεδόν καμία στο ακροατήριο!
Ένα τεράστιο “αναχρονιστικό”, (πόσο καλός είναι ο αναχρονισμός σε μια τέτοια περίπτωση!) κίνημα, που έφερε τις πλατιές μάζες αντιμέτωπες με τη μνήμη για τον ρόλο του γερμανικού ιμπεριαλισμού απέναντι στην Ελλάδα, «θάφτηκε εν τη γενέσει του».
Μπροστά σε αυτό το κίνημα ξεσκεπάστηκε η ξενοδουλεία της ελληνικής άρχουσας τάξης. Ξεσκεπάστηκαν οι δήθεν “ισότιμες σχέσεις” ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Τώρα ζητά η Γερμανία αποζημιώσεις (!) και επιστροφή για τους Γερμανούς ομογενείς (volksdeutsche) που εκδιώχθηκαν από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ακριβώς επειδή συνεργάστηκαν με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια του Β΄ Π. Π.
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του γερμανικού υπ. Έξ., δεν υπάρχουν «Νικητές και Ηττημένοι, όλοι οι πόλεμοι είναι κακοί». Και γι’ αυτό την 8-9η Μαΐου δεν πρέπει να γιορτάζουμε τη Νίκη των λαών επί του γερμανικού ιμπεριαλισμού-μιλιταρισμού, αλλά … την επέτειο ίδρυσης της Ε.Ο.Κ. – Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μουσική υπόκρουση τον «Ύμνο της Χαράς» του Λ. Φ. Μπετόβεν!
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ …
Έλληνες προδομένοι από την ελληνική δικαιοσύνη (δες το ντοκυμαντέρ Ένα τραγούδι για τον Αργύρη…) και Ιταλοί επιζώντες από τη ναζιστική θηριωδία προσέφυγαν στα ιταλικά δικαστήρια για την κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στην περιοχή του Κόμο.
Μόλις στις αρχές Ιουνίου, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο (αντίστοιχο του ελληνικού Άρειου Πάγου) αναγνώρισε το δικαίωμα προσφυγής τους στα ιταλικά δικαστήρια και απέρριψε τη γερμανική ένσταση για ετεροδικία (διάβαζε ατιμωρησία), ενώ τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. οργιάζουν και απειλούν!
http://www.spiegel.de/politik/ausland,1518,558185,00.html
http://www.sueddeutsche.de/deutschland/artikel/229/178684/?page=16#readcomment
Ναι, η Ιταλία έχει Μπερλουσκόνι… Η ιταλική δικαιοσύνη είναι αστική… Αλλά δεν έχει Κ. Σημίτη, ούτε Στ. Ματθία, ούτε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή…
Ο τελευταίος μάλιστα, με τη βαριά πολιτική κληρονομιά από τον θείο του, πουλά και ξεπουλά ΟΤΕ και ΔΕΗ στις παγγερμανικές Ντόιτσε Τέλεκομ και RWE και δεν τολμά να πει στη Γερμανία ότι, όποιος θέλει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να πληρώσει αυτά που χρωστάει!
Όπως έκαναν οι ΗΠΑ, το 1999, για να εγκρίνουν την κοινοπραξία της αμερικανικής Crysler, με την γερμανική Daimler-Benz, υποχρέωσαν -σαν προϋπόθεση- τη Γερμανία να καταβάλει συμπληρωματικές αποζημιώσεις στους Εβραίους της Αμερικής που είχαν επιζήσει από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Το ίδιο και το Πα.Σο.Κ. το 1999, αντί να πει στην “Hochtief”, να πληρώσει η γερμανική κυβέρνηση την κατασκευή του “Ελ. Βενιζέλος”, από αυτά που χρωστάει στον ελληνικό λαό, της έδωσε και το μάνατζμεντ ξεπουλώντας και τα συμφέροντα Ολυμπιακής (Τεχνική Βάση κ.λπ.).
Διευθύνων Σύμβουλος στη “Hochtief”, λέγεται πως είναι ο γιος του Γερμανού αρχιστρατήγου στον Β΄ Π. Π. που κρεμάστηκε τo 1946 στις φυλακές του Landahut με απόφαση του Διεθνούς Συμμαχικού Στρατοδικείου της Νυρεμβέργης (Von Kaitel).
Ψιλά γράμματα αυτά για τους Έλληνες κομπραδόρους…
Το Σπίγκελ γράφει τελευταία πως η γερμανική κυβέρνηση σκέπτεται να προσφύγει «για αυτή την αδικία» της ιταλικής δικαιοσύνης στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης! Ποιος (;), η Γερμανία!
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει δηλαδή η Ελλάδα, ως κράτος, είναι να προσφύγει στη Χάγη για την άρνηση της Γερμανίας να καταβάλει Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις, όπως και κάθε άλλη χώρα που είχε υποστεί τη ναζιστική λεηλασία, για να καταγγείλουν την καταρράκωση του Διεθνούς Δικαίου από τη Γερμανία, η οποία αρνήθηκε να ονομαστεί, όπως έπρεπε, η Συνθήκη Γερμανικής Ενοποίησης (Των τεσσάρων «συμμαχικών» δυνάμεων των δυο Γερμανιών, 1990) σε “Συνθήκη Ειρήνης”, και όχι απλώς, όπως έγινε, σε «Συνθήκη Διακανονισμού των Ζητημάτων που Αφορούν τη Γερμανία».
Οι Γερμανοί γνώριζαν πως εάν ονομαζότανε “Συνθήκη Ειρήνης”, τότε, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, θα έπρεπε να προβλέπεται και η καταβολή Πολεμικών Αποζημιώσεων προς όλες τις χώρες που είχε υπό την κατοχή του το Γ΄ Ράιχ.
Πάντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η σημερινή Γερμανία είναι ο νόμιμος (και άξιος θα πρόσθετα εγώ) κληρονόμος του Γ’ Ράιχ, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν εξ αυτού του γεγονότος!
Το δώρο αυτό τους το έκαναν οι σύμμαχοί μας στον αντιφασιστικό πόλεμο και η “Σοβιετική” Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, εξασφαλίζοντας βέβαια άλλα οικονομικά -πολιτικά ανταλλάγματα εις βάρος κυρίως των λαών των Βαλκανίων που δεν είχαν αποζημιωθεί- δικαιωθεί.
Μια παλιά ιστορία που εξηγεί γιατί είμαστε ανιστόρητοι
του Κώστα Βαξεβάνη

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Κι ο λαϊκισμός ένας μεγάλος εχθρός. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερος από τον εαυτό μας. Αυτόν τον “εθνικό” εαυτό μας που μας δικαιολογεί πάντα αφού πρώτα μας τοποθετήσει στον υψηλό θρόνο απ όπου όλοι και όλα, τα ξένα, των άλλων, φαίνονται υποδεέστερα. Αρκεί να μην χρειάζεται να μετρήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Να μην μιλάμε δηλαδή για έλλειμμα, παραγωγικότητα,απόδοση, κόστος. Αρκεί να μιλάμε για αόριστες, μη μετρήσιμες,σχεδόν μεταφυσικές έννοιες. Υπερηφάνεια, δόξα, ελληνικότητα,δίκιο. Διαθέτουμε την μεγαλοπρέπεια των φιλολογικών εννοιών. Τώρα βέβαια αν κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε την ιστορία των άλλων λαών (και των Τούρκων και των Σέρβων και των Άγγλων και των Βούλγαρων) θα διαπιστώσουμε πως όλοι αυτοπροσδιορίζονται ως περήφανοι, γενναίοι, ηρωικοί,αδικημένοι. Και διαθέτουν όλοι και κατ αποκλειστικότητα τη θεία ευλογία.
Το δημοσίευμα του Focus εξόργισε και μένα. Αλλά ήταν ένα ανόητο, κίτρινο δημοσίευμα των κοκορακίων της γερμανικής δημοσιογραφίας. Ήταν όμως μια άποψη και ο καθένας έχει δικαίωμα σε αυτήν. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε μιλήσει για κουτόφραγκους ή αμερικανάκια. Βεβαίως τα αστροπελέκια που έφτιαξαν το εξώφυλλο πρέπει γενικώς να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν ιστορικούς συμβολισμούς γιατί αν κάποιοι μπουν στον πειρασμό να απαντήσουν αναλόγως, δυστυχώς η Γερμανία δεν διαθέτει κάποια Αφροδίτη της Βόννης αλλά μορφές που ταυτίστηκαν με την παγκόσμια ντροπή.
Είχε δίκιο ο Πάγκαλος πως η Γερμανία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ελληνική οικονομία. Τα γερμανικά στρατεύματα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, σκότωσαν Έλληνες, κατέκαψαν την Ελλάδα και κατέκλεψαν περιουσίες και τα αποθέματα χρυσού της χώρας. Αρκεί βέβαια να μην ξεχνάμε πόσο ευθύνονται οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν διεκδίκησε πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά γι αυτό δεν φταίνε οι Γερμανοί. Το μεταπολεμικό ελληνικό κράτος, αυτό που δημιουργήθηκε (για να μην ξεχνάμε την ιστορία) και από συνεργάτες των Γερμανών, αρκετά ένοχο και πολύ περισσότερο δουλικό, υπερασπίζοντας ίσως τον εαυτό του, τη φύση του, παραιτήθηκε κάθε διεκδίκησης. Η υπόθεση Μέρτενς, που συγκλόνισε την Ελλάδα τη δεκαετία του 60, είναι μια παλιά ιστορία αρκετά επεξηγηματική. Πριν από χρόνια, μια δημοσιογραφική έρευνά μου για την υπόθεση αυτή, χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια αποκαθήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το «έθνος» έπρεπε να παραμείνει η μυθική περιγραφή των σχολικών εγχειριδίων και ο εθνάρχης το σύμβολο μιας ηρωικής και όχι συνεργαζόμενης με τους ναζί, Δεξιάς.
Ο Μέρτενς, οι αποζημιώσεις και ο Καραμανλής
Τον Μάιο του 1957, ο Μαξ Μέρτενς, ο χασάπης της Θεσσαλονίκης, ο ναζί που ευθυνόταν για τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων και την κλοπή των περιουσιών τους, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια σημερινή εκδοχή, για να αναζητήσει κομμάτι του θησαυρού των Εβραίων που είχε βυθίσει με πλοίο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, σίγουρος πάντως, για την φιλικότητα του ελληνικού καθεστώτος. Καταζητούμενος από το 1947, ένοιωθε περιέργως αρκετά ασφαλής στην χώρα που είχε κατακάψει. Εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και φίλος του καγκελάριου Αντενάουερ.Κάποιοι Εβραίοι όμως τον αναγνώρισαν και απαίτησαν την σύλληψή του. Ο Μέρτενς πραγματικά συνελήφθη.
Τον Νοέμβριο του 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Ευάγγελο Αβέρωφ επισκέπτονται την Βόννη. Ενδίδουν στις πιέσεις του Αντενάουερ να μην διεκδικήσουν πολεμικές αποζημιώσεις. Με την επιστροφή στην Ελλάδα ο Καραμανλής περνά μάλιστα νόμο για αναστολή δίωξης εγκληματιών πολέμου. Ακόμη και οι Άγγλοι την εποχή εκείνη κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως «αμνηστεύει εγκληματίες πολέμου». Ο μοναδικός εγκληματίας πολέμου που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Μέρτενς. Ο νόμος αρχικώς τον εξαιρεί από την αμνήστευση αλλά λίγο αργότερα τροποποιείται ο νόμος (ν.δ. 3933/1959) και τον συμπεριλαμβάνει. Έτσι ενώ ο Μέρτενς καταδικάζεται σε 25 έστω μόλις χρόνια κάθειρξης στέλνεται στη Γερμανία όπου απελευθερώνεται. Η υποχωρητική συμπεριφορά του Καραμανλή δεν έχει καμιά εμφανή εξήγηση. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως ευνοεί το κλίμα των καλών σχέσεων Ελλάδας Γερμανίας και την είσπραξη ενός δανείου 200 περίπου εκατομμυρίων μάρκων. Αντί να διεκδικήσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια όπως είχαμε δικαίωμα, το βουλώνουμε με ένα δάνειο. Γιατί;
Κατά πολλούς η εξήγηση είναι σε όσα είπε μόλις απελευθερώθηκε ο ίδιος ο Μαξ Μέρτενς. Με συνεντεύξεις του στη Σπηγκελ και την Ηχώ του Αμβούργου υποστηρίζει πως κατά την κατοχή, συνεργάτες του ήταν μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατονομάζει μάλιστα συγκεκριμένα: 1.Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σύμφωνα με τον Μέρτενς ο Καραμανλής είχε δώσει πληροφορίες ακόμη και για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου (!) αλλά οι γερμανοί δεν τον πίστεψαν
2.Τον Δημήτρη (Τάκο) Μακρή, υπουργό εσωτερικών του Καραμανλή
3.Τον Γεώργιο Θέμελη υφυπουργό Άμυνας
4.Την Δοξούλα σύζυγο του Μακρή η οποία ήταν γραμματέας του και σύνδεσμος με τους πληροφοριοδότες
Οι συνεντεύξεις αναστατώνουν την πολιτική ζωή της χώρας. Η ΕΔΑ μιλά για προδότες που αντάλλαξαν την γερμανική σιωπή με υποχωρήσεις από τις αποζημιώσεις. Έτσι εξηγήθηκε η σπουδή επίσκεψης του Καραμανλή στη Βόννη και η απελευθέρωση του Μέρτενς.

Αποκαλύφθηκε πως πραγματικά ο Μακρής την εποχή της κατοχής διορίστηκε από τα γερμανικά στρατοδικεία ως «δικηγόρος» Ελλήνων. Η γυναίκα του Δοξούλα ήταν πραγματικά γραμματέας του Μέρτενς στη Θεσσαλονίκη και ο Θέμελης διορισμένος από τους Γερμανούς Νομάρχης. Για τον Καραμανλή δεν υπήρχαν στοιχεία. Μόνο ο τρόπος που έκλεισε την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων. Κανένας από τους θιγόμενους δεν κατέφυγε στα γερμανικά δικαστήρια εναντίον του Μέρτενς.
Η ανώμαλη δεκαετία του 60 και βέβαια το μετεμφυλιοπολεμικό ελληνικό κράτος έθαψε την υπόθεση Μέρτενς. Στα άπαντα Καραμανλή, υπάρχει μόνο μια παράγραφος για την υπόθεση που έριξε την πιο σκοτεινή σκιά στην προσωπική ιστορία του Καραμανλή.
Η Ιστορία για μια ακόμη φορά υποχώρησε μπροστά στις ανιστόρητες και αυθαίρετες ερμηνείες της. Ο Καραμανλής έγινε Εθνάρχης (!), οι Έλληνες όσο περήφανοι ήθελαν τα σχολικά εγχειρίδια και οι συνεργάτες των Ναζί ιστορικές οικογένειες πάνω από όλα πατριωτικές.
Αυτή είναι η εξήγηση γιατί η Ελλάδα δεν πήρε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω βεβαίως γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν ευνόησαν, αλλά σαμποτάρισαν προσπάθειες Ελλήνων πολιτών (κάτοικοι Διστόμου) να διεκδικήσουν με βάση τους ευρωπαικούς νόμους όσα είχαν δικαίωμα.
Οι Γερμανοί βεβαίως είναι φίλοι μας αλλά φίλτατη είναι η αλήθεια. Ας αφήσουμε λοιπόν τους λεονταρισμούς και τις εκρήξεις εθνικής αγανάκτησης γιατί το δάχτυλο της Αφροδίτης σηκώθηκε ειρωνικά μπροστά στο πρόσωπό μας. Η εθνική μας περηφάνεια δεν απειλήθηκε από έναν ανόητο συντάκτη ύλης του Focus αλλά από εμάς τους ίδιους. Και θα απειλείται όσο στη θέση της ιστορικής αλήθειας βάζουμε ανιστόρητους αγανακτισμένους και εύθικτους απολίτικους.

Πηγή
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/blog-post_5781.html

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση παίρνει αναδρομικά 14.000 ευρώ από το Δήμο Αλεξανδρούπολης!

Η βουλευτίνα ψηφίζει περικοπές μισθών και συντάξεων και ταυτόχρονα διεκδικεί για τον εαυτό της χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές παροχές σε αναξιοπαθούντες δημότες


Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, διεκδίκησε και θα....
πάρει αναδρομικά έξοδα κίνησης, ύψους 13.930,71 ευρώ, από το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πρώην Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΑΚΥ), για τα έτη 2006 - 2008 που εργαζόταν στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου...

Η ιστορία έχει ως εξής. Η Ελένη Τσιαούση, πριν εκλεχθεί βουλευτής το 2009, εργαζόταν στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως κοινωνική λειτουργός. Την περίοδο όμως 2006 - 2008 η κ. Τσιαούση ήταν Αντινομάρχης Έβρου και τότε η προηγούμενη δημοτική αρχή έκρινε πως δεν έπρεπε να την πληρώνει, αφού ως αντινομάρχης αμειβόταν με αντιμισθία. Έτσι η κ. Τσιαούση προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπόθεση κατέληξε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο αποφάνθηκε ότι κακώς δεν πληρωνόταν από το ΚΕΠΑΚΥ.

Έτσι το Δ.Σ. του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης πήρε απόφαση για πληρωμή των παρακρατηθέντων της βουλευτού.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πληρωνόταν από τον προηγούμενο Δήμαρχο που ήταν του ΠΑΣΟΚ, και θα πληρωθεί τώρα από τον Δήμαρχο που είναι της Ν.Δ., ο οποίος φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερα συμπάθεια στην κ. Τσιαούση για την οποία λέει τα καλύτερα λόγια, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Λαμπάκης έπλεξε το εγκώμιο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η μυστικότητα που επικρατεί για το θέμα από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως και για ποιο λόγο ενώ η κ. Τσιαούση μιλάει για μισθούς που δεν της καταβαλλόταν η απόφαση αναφέρει έξοδα κίνησης.

Η ουσία όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά μια πολιτικός προκαλεί την κοινή γνώμη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, ενώ ψηφίζει στη Βουλή τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει ούτε ευρώ και διεκδικεί από τον Δήμο, και κατ’ επέκταση από τους δημότες, αναδρομικά για να τα προσθέσει στις ήδη υψηλές αποδοχές της.

Και το χειρότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ που προσφέρει κοινωνικές παροχές, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κοινωνικού Ιατρείου και άλλων δράσεων, στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αυτοί θα πληρώσουν στην πράξη την "ευαισθητοποιημένη" βουλευτίνα… Ντροπή!

Και ντροπή και για τις επώνυμες και έγκυρες "ναυλωμένες ουκρανέζες" των τοπικών ΜΜ"Ε" που για μια ακόμη φορά ποιούν την νήσσαν. Πάλι τα "ανώνυμα" και "συκοφαντικά" blogs βγάζουν τα "κάστανα απ’ τη φωτιά", αλλά μόλις το θέμα αρχίζει να "παίζει" στα κεντρικά ΜΜΕ και αρχίσουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από την Αθήνα, τότε θα "παίξει" θέλουν δεν θέλουν κι εδώ. Και για 2-3 μέρες θα το "παίζουν" ανεξάρτητοι, ακριβοδίκαιοι και αυστηροί "ρομπέν των φτωχών", μέχρι να πάρουν το κάτι τις παραπάνω και να ξαναμπούν στα καβούκια τους.

http://alexpolisonline.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/14000_18.html

Με Φοροδιαφυγή και Λαθρεμπόριο



"Νόμος" είναι λέξη ελληνική και γεννήθηκε από το νέμω, που θα πει "διανέμω" και "κατέχω" κάτι εκ της διανομής. Γεννήθηκε μαζί με την πόλη, την πολιτική και την έννοια του πολίτη που θεσπίζει , αυτό-νομος, αυτός ο ίδιος,  τους Νόμους του.

Οι "νόμοι" του σημερινού  κατοχικού καθεστώτος φτιάχτηκαν από Νενέκους, άρα δεν είναι Νόμοι. Δεν διανέμουν και επιπλέον  κλέβουν όσα κατέχεις.

Το "Δίκαιο"  δεν είναι "ο νόμος του εργάτη", του αγρότη, του κεφαλαιοκράτη ή όποιου άλλου. Δεν είναι σύνθημα για νάχουμε να λέμε κάτι σε παρελάσεις μιας δήθεν αντίστασης.

Το Δίκαιο, το δίκιο είναι πάντα του ισχυρότερου. Αυτού που μπορεί να το επιβάλλει, είτε χρησιμοποιώντας νενέκους, είτε την Ισχύ του.

Αντί , λοιπόν, να ασχολούμαστε με συνθήματα και το τι κάνουν οι αυτοκρατορίες με τους νενέκους, ας φροντίσουμε, ενωμένοι, να γίνουμε Ισχυροί, ώστε να επιβάλλουμε το Δίκαιο των Πολλών, και να φέρουμε τη μέρα που αυτοί οι πολλοί θα μπορούν να αποφασίζουν για Νόμο και Δίκαιο.
Σήμερα, το "δίκαιο" ανήκει στην παγκόσμια οικονομική αυτοκρατορία.

Ως τη μέρα της λευτεριάς, ας ασχοληθούμε με τον τρόπο των ελλήνων:
  • "Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού, και δεν εισακούη τα παράπονα του, το να κάμη τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάστασιν, ν' αρπάξη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του". ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ , άρθρο 35 από "Τα Δίκαια του Ανθρώπου"
Καίμε τη σιτοφόρο γη, για να μην πέσει στα χέρια των νεοοθωμανών με τις γραβάτες. Φροντίζουμε τα παιδιά, τις μανάδες και όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σηκώνουμε καθένα που βλέπουμε να πέφτει. Καλλιεργούμε, παράγουμε και μοιράζουμε , μόνο για μας, μη δίνοντας χαράτσια στο κράτος του Αγγλικού Δικαίου.  
Ζήτω το λαθρεμπόριο , η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή.
 
Απεξάρτηση από την χρηματική οικονομία. Όσοι εξαρτώνται καθοριστικά από αυτήν, ας ξεκινήσουν να σχεδιάζουν τη ζωή τους, με εναλλακτικούς τρόπους. Η γη θα καεί, για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού - τοκογλύφου,  ως ότου έρθει η λευτεριά και η σεισάχθεια.  Εμείς την καίμε, καίγοντας τον εχθρό και προστατεύοντας εαυτούς και αλλήλους. ΚΑΝΕΙΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ.
 
Δημιουργούμε των ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, στη θέση της Κοινωνίας των συμφερόντων.
Ας δηλώσουμε τι είμαστε: Άνθρωποι ή αποξηραμένα μέλη μιας από τις ποικιλώνυμες συντεχνίες και επαγγέλματα;

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, λέξεις ταυτόσημες  στην ελληνική γλώσσα, με το νόημα που δίνουν οι έλληνες στον άνθρωπο, δημιουργώντας ανθρωπιστικές σπουδές.

Οι δεσποτάδες να γίνουν ξανά επίσκοποι και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παύοντας κάθε σχέση με την Πύλη των νέων Σουλτάνων. Με το αφορολόγητο ΑΦΜ των μοναστηριών, των ναών και των μητροπόλεων να διακινείται η χρεία των ανθρώπων.

Όσοι πλήττονται από τις επαναστατικές απελευθερωτικές διαδικασίες να προστατεύονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Αστυνομία και δικαιοσύνη δεν έχουν καμιά δουλειά να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων, για λογαριασμό των τραπεζών.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ και ο καθένας αποφασίζει με ποιον θα πάει.
Και τούτος ο πόλεμος δεν είναι εμφύλιος, όπως θέλει και ελπίζει  το καθεστώς. Είναι Ιερός. ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ και ο καθένας κάνει το χρέος του, κατά συνείδηση. Αποφασίζει με ποιον είναι.

Παράγουμε και μοιραζόμαστε.

Το χρήμα είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών, οι οποίοι το αφαίρεσαν και χάρις στην αφαίρεση αυτή, εξοντώνουν Ζωές , κλέβουν περιουσίες, οδηγούν σε ανθρωπιστική καταστροφή.
Ως ότου το χρήμα από εμπόρευμα στα χέρια των λίγων, γίνει δημόσιο εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο:
 
Στη θέση του δικού τους κάλπικου νομίσματος,  βάζουμε το νόμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, το νόμισμα της αγάπης, της φιλίας , της αλληλεγγύης.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , με έμφαση στο πρώτο συνθετικό: ΤΗ ΦΙΛΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ.

Το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή θα χρηματοδοτήσουν τον αγώνα, θα ταϊσουν τους πεινασμένους, θα δώσουν αξιοπρέπεια στους ανθρώπους και θα λευτερώσουν τους έλληνες.
 
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ. 

Πολεμάμε για λευτεριά και για τα δίκαια των ανθρώπων της Ελλάδας και όλης της γης.

Όπως παλιά, όπως πάντα.

Εικόνα ΔΟΝ ΨΥΧΩΤΗΣ για το  ithacanet.gr
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_5879.html

Kλεμμένο αρχαίο δακτυλίδι: Αξίζει όσο ένα PSI...

Ένα χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα, που χρονολογείται τον 16ο αιώνα π.Χ., που θεωρείται ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, υπήρξε το πολυτιμότερο από τα αντικείμενα που άρπαξαν οι ληστές από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το δαχτυλίδι ανήκε σε κάποιον ηγεμόνα...

της Άνθειας και χρονολογείται στη χρονική περίοδο 1580-1400 π.Χ., ενώ έχει βρεθεί στον περίφημο βασιλικό θολωτό τάφο «Τσαγκή 4», στη θέση «Ράχη» της περιοχής Ελληνικά στην Άνθεια Καλαμάτας.

Το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι απεικονίζει δύο άνδρες αθλητές να συμμετέχουν σε εκδήλωση ταυροκαθαψίων και γι' αυτό αποφασίστηκε να δανεισθεί από το μουσείο της Μεσσήνης για δύο χρόνια στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Μάλιστα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας είχε ζητήσει να επιστραφεί, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/k-psi.html

Απειλητικό μήνυμα στο γραφείο Χαρακόπουλου!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία που απεικονίζει ένα απειλητικό μήνυμα τοιχοκολλημένο στην πόρτα του γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Στο μήνυμα μεταξύ άλλων καταλογίζεται στον Λαρισαίο πολιτικό πως ....
συνέβαλε στη διαγραφή του Πάνου Καμμένου από τη Ν.Δ. αλλά και ότι συνυπέγραψε το μνημόνιο 2.

Μάλιστα απειλούν προσωπικά τον βουλευτή λέγοντάς του ότι «την έχουνε στημένη»!

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Χαρακόπουλου ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μέχρι σήμερα στη Λάρισα δεν είχαμε κουκουλοφόρους. Φαίνεται ότι μετά τα τελευταία γεγονότα αποκτήσαμε. Οι θρασύδειλοι και όσοι κρύβονται πίσω από στημένες προβοκάτσιες ας γνωρίζουν ότι ματαιωπονούν.

Αργά ή γρήγορα η κουκούλα θα βγει και θα αποκαλυφθούν αυτοί και οι ηθικοί τους αυτουργοί!

Σε κάθε περίπτωση, στις κρίσιμες αυτές ώρες για την πατρίδα μας , ως Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με μοναδικό κριτήριο τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκη οιοικογένεια και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να ορθοποδήσει και πάλι ο τόπος ".

Newsroom onlarissa.gr
 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_1112.html

Και όμως τα …ζώα δεν αντιδρούν να τα ….διαλύσουν όλα.



Με ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ όπως μπορείτε να δείτε εδώ η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει τις ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας και αυτής του 1941 τονίζοντας ότι «μια βόλτα στην Ομόνοια αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».  

«Οι Έλληνες στέκονται στην ουρά για τα συσσίτια όπως όταν ήταν υπό τη κυριαρχία των Ναζί, οδηγούνται στην αυτοκτονία και χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους. Εδώ και τρία χρόνια το τσουνάμι της κρίσης έχει χτυπήσει την Ελλάδα, με περικοπές μισθών, απολύσεις και τα μικρά παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα. Πολλές οικογένειες δεν ανάβουν την θέρμανση γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
 
Ένα έθνος 11.000.000 ανθρώπων υποφέρει στον σταυρό της δέσμευσής του στο ευρώ, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας με αυτή της κατοχικής.  

«Οι Έλληνες μαζεύονται σε ουρές για λίγο κομμάτι κρέας. Είναι πολύ σκληρό για αυτούς να πεινούν λόγω της κρίσης» αναφέρει και τονίζει «Μια βόλτα στην πλατεία Ομονοίας, στην κεντρική εμπορική περιοχή της Αθήνας αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».


 http://ixnos.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_1275.html
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters