Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γωγώ Ατζολετάκη: Επιστολή - καταπέλτης στον Σαμαρά .

Μια επιτολή αγανάκτισης έστειλε η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε την:

"Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας.


Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης!

Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται:

Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται ; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι… κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.

Χαμογελάτε και επαίρεστε για τη σωτηρία της χώρας. Ποιας χώρας, αλήθεια;… Φοβάμαι πως έχετε μπερδέψει τις χώρες, ίσως αγωνίζεστε να σώσετε μιαν άλλη χώρα, ή ίσως ζείτε σ” άλλη χώρα

Εμείς- ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ- μιλάμε για την ΕΛΛΑΔΑ. Την πατρίδα μας ! Κι αυτή η χώρα βρίσκεται στην πυρά. Την καίτε κομμάτι-κομμάτι και ούτε την καμένη σάρκα της αντιλαμβάνονται τα ευγενή ρουθούνια σας, ούτε η αιθάλη φαίνεται να ερεθίζει τους ταλαιπωρημένους οφθαλμούς σας Ίσως ακούτε για τον λαό, που υποφέρει. 

Για την ένδεια. Για τα συσσίτια. Για τα χιλιάδες σπιτικά που διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Πληροφορίες – έτσι κύριε Σαμαρά ; Νούμερα ! Αριθμοί ! Στατιστικές… Όμως δεν είμαστε αριθμοί, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Με συγκεκριμένες ανάγκες.

Πρόσφατα, στην περιοχή που μένω, δημιουργήσαμε μια ομάδα δράσης για βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα. Κάνουμε κάτι πολύ απλό : Παραλαμβάνουμε από μερικούς φούρνους ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν διατέθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, και τα προωθούμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το ψωμί, καθώς και σε ιδρύματα που παρέχουν συσσίτια σε δυσπραγούντες και άστεγους. Κάθε βράδυ γίνεται η ίδια διαδικασία. Η ομάδα μου -και εγώ προσωπικά- εργαζόμαστε μέχρι αργά τη νύχτα, ώσπου να γίνει ο διαχωρισμός των προϊόντων και η παράδοση σ” αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για μια φρατζόλα ψωμί… 

Και ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, με τι αγωνία περιμένουν τη σακκουλίτσα τους ; Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, γυναίκες με άνεργους άντρες που μεγαλώνουν παιδιά με 300 και 400 ευρώ, παππούδες που φυλάνε το κουλούρι ή το κέικ για να το δώσουν την άλλη μέρα στο εγγόνι κολατσιό για το σχολείο… Τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας ; Ζουν εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ! 

Τους έχετε συναντήσει ποτέ ; Και το σπουδαιότερο : Αν τους συναντήσετε, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ;… Γιατί εγώ τους κοιτώ κατάματα κάθε βράδυ, κύριε Σαμαρά. Και βλέπω στο βλέμμα τους να λαμπυρίζει η χαρά για μια φρατζόλα και ένα σταφιδόψωμο.

Μπορείτε να φανταστείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, τη ζωή σας αν ξυπνήσετε αύριο το πρωί και δεν έχετε ηλεκτρικό για να φτιάξετε τον καφέ σας – και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν, γιατί θα σας έχουν κόψει το τηλέφωνο – και δεν έχετε πετρέλαιο για να ζεσταθείτε – και τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο με ξεσκισμένη τσάντα, με τρύπια παπούτσια και άδειο στομάχι… και πρέπει να περιμένετε στη στάση μέσ” στ” αγιάζι τρία τέταρτα για να έρθει το λεωφορείο, γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί… και να πέφτετε στο κρεβάτι νηστικός, γιατί το τελευταίο ξεροκόμματο το δώσατε στα παιδιά σας… 

Φανταστείτε μια μέρα τη ζωή σας έτσι ! 

Φοβάμαι πως όσο ευφάνταστος (!) κι αν είστε, δεν θα τα καταφέρετεΌμως – ξέρετε- αυτή είναι η καθημερινότητα πάρα πολλών Ελλήνων.. Ελλήνων που ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μέχρι τώρα εσείς και οι όμοιοί σας ΣΩΣΑΤΕ !!!

Κι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, και βολοδέρνουμε μέσ΄ στην απελπισία, γιατί δεν έχουμε άλλη πατρίδα. Ακόμα και οι Μικρασιάτες, μετά την Καταστροφή, είχανε μια πατρίδα να πάνε. Εμείς εγκλωβιστήκαμε. Πού να αναζητήσουμε πατρίδα ; Πού βρίσκεται η πατρίδα μας ;…

Χαρείτε όσο θέλετε, που μας σώσατε. Χαρείτε πάνω στ΄ αποκαϊδια του λαού. Μπορεί να βαυκαλίζεστε ότι σώσατε τη χώρα, όμως ο λαός έχει καταποντιστεί. Και ξέρετε κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ; Μια χώρα είναι ΧΩΡΑ με το λαό της. Χωρίς το λαό της είναι απλώς μια γεωγραφική έκταση. Δεν σας το διδάξανε αυτό εκεί στα επιφανή πανεπιστήμια που σπουδάσατε ;… Αν σώσατε κάτι, αν «θεωρείτε» ότι σώσατε κάτι, σώσατε μια γεωγραφική έκταση. Ας μη μιλάμε όμως για την ΕΛΛΑΔΑ….

Μετά τιμής

Γωγώ Ατζολετάκη

Ηθοποιός- Συγγραφέας"



ΠΗΓΗ PALLINIPRESS

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6155.html

Ο Βουλευτής Ταμήλος επαληθεύει πλήρως τον Καθηγητή Κοντογιώργη

Το βίντεο του Βουλευτή κ. Ταμήλου έκανε πάταγο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα κλασσικά ΜΜΕ. Η στάση και οι δηλώσεις του Βουλευτή κάνουν πιο επίκαιρη την παλαιότερη δήλωση του Καθηγητή Κοντογιώργη.
Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κοντογιώργης είχε δηλώσει…

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν οι μηχανισμοί του συστήματος. Σε άλλο δε σημείο του λόγου του είχε επισημάνει πως αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.

Δείτε το βίντεο…



http://udemand.wordpress.com/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5793.html

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

provopΘεοδωρίδης (οικονομολόγος): «Το κόλπο ήταν στημένο σε βάρος του λαού απ' όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες»

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΔΩΣΕ 233 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ -ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ- ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ!!!
550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Όποιοι απέμειναν να ελπίζουν ότι οι πολιτικοί μας ταγοί κόπτονται για τη σωτηρία του λαού και της χώρας, σήμερα θα αναθεωρήσουν τις όποιες φρούδες προσδοκίες τους. Η πολιτική ηγεσία του τόπου, όχι μόνον εμπαίζει τον λαό με πομφόλυγες περί ανάπτυξης και νέας προοπτικής της χώρας, αλλά μπήγει πισώπλατα μαχαιριά στον λαό.

Η ηγεσία μας, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, κόπτεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των Τραπεζών, οι δε συμφωνίες που επιτυγχάνονται, κατατείνουν στην ενίσχυσή τους με παράλληλη εξαθλίωση-υποδούλωση του λαού. Συνεπώς, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συμφωνία του Eurogroup, περί πορείας προς την... ανάπτυξη, αφορούν τους τοκογλύφους και μόνον!

Δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα ντοκουμέντα, τα ΦΕΚ τους κλοπής, όπου με υπουργικές αποφάσεις τα χρέη των Τραπεζών φορτώνονται διά νόμου στους πολίτες! Για μια ακόμη φορά ερήμην του λαού, το χρέος των τραπεζών γίνεται χρέος των πολιτών! Έτσι, πέραν από το δημόσιο χρέος, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλέον 233 δις ευρώ που πήραν οι Τράπεζες και τα οποία διά νόμου μεταβιβάζονται στις πλάτες του λαού! Εάν δηλαδή σήμερα πιστεύαμε ότι η Ελλάς χρωστάει κάπου 250 δις ευρώ, όσο θεωρείται ότι είναι το δημόσιο χρέος της χώρας, σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα 233 δις ευρώ χρέη των Τραπεζών, για να φτάσουμε στο αστρονομικό ποσό των 550 δις ευρώ περίπου!

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι υπογραφές των πολιτικών μας ηγετών, μαζί και του Προέδρου Δημοκρατίας, είναι υπογραφές που θέτουν σε σκλαβιά τις επόμενες γενιές των Ελλήνων! Θα είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα των τοκογλύφων !!! Με τις υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας.
Οι οικονομολόγοι Παναγιώτης Θεοδωρίδης και Γιώργος Σαρρής, μετά από προσωπική τους έρευνα, παρουσίασαν τα στοιχεία-φωτιά στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη!
«Χρωστάμε 550 δις, αυτό λένε τα ΦΕΚ. Και το κρύβουν».

Τα ΦΕΚ της κλοπής λοιπόν, ιδού τι λένε:
ΦΕΚ Τεύχος 2ο αριθμός φύλλου 768 της 27ης Απριλίου 2009, δόθηκε 1 δις ευρώ στην ALPHA BANK. Εάν δεν πληρωθεί από την ALPHA BANK και καταπέσει, θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μαζί με τους τόκους. Ποια εγγύηση έδωσε η ALPHA BANK για να πάρει το 1 δις ευρώ από την κυβέρνηση; Προφανώς τίποτα. Αν και αναφερόταν ρητά ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα έπρεπε να πάρει εγγυήσεις από τις Τράπεζες, κινητή και ακίνητη περιουσία τους, για τα χρήματα που έδινε στις Τράπεζες.

ΦΕΚ αριθμός φύλλου 2171 της 31ης Δεκεμβρίου 2010 4,280 δις ευρώ, 4,107 δις ευρώ, 3,609 δις ευρώ ! Την τελευταία μέρα του 2010 όταν ο λαός ήδη πλήρωνε τον βαρύ φόρο του Μνημονίου, από το ελληνικό Δημόσιο έφευγαν 12 δις ευρώ για τις Τράπεζες!

Ο κ. Θεοδωρίδης, με παρέμβασή του κατήγγειλε τις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, αφήνοντας το ενδεχόμενο να υπήρχε δόλος από μέρους του:
Θεοδωρίδης: «Καλείται ο κ. Προβόπουλος να πει τι εξασφαλίσεις έπαιρνε από τις τράπεζες όταν τους έδινε τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ»!

Καρατζαφέρης: «Υπάρχει δηλαδή δόλος στον κ. Προβόπουλο; Αυτά που λέτε είναι φοβερά πράγματα. Ο κ. Πεπόνης είναι στη γωνία και περιμένει. Δηλαδή ο κ. Προβόπουλος έπρεπε να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και δεν το έκανε! Δεν μπορώ να τα υιοθετήσω αυτά αλλά τα ακούω με προσοχή».
Θεοδωρίδης: «Το κόλπο ήταν στημένο από την ώρα που δίνανε τα λεφτά. Όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, μέσα στα ΦΕΚ είχαν προβλέψει και έλεγαν επί λέξει: "Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, πλέον των προβλεπομένων από τους οικείους του ομολογιακού δανείου τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεως".

Αυτό μας λέει απλά: "Τράπεζα αν δεν το πληρώσεις, θα μπουν στο δημόσιο χρέος και θα τα πληρώσει το κορόιδο ο λαός"! Την ώρα που δίνουν τα λεφτά στις Τράπεζες, με ΦΕΚ τους λένε αυτό το πράγμα: αν δεν τα πληρώσετε εσείς θα τα πληρώσει ο λαός»!

Καρατζαφέρης: «Και μαζί τους τόκους και τα κερατιάτικα από τους μεσάζοντες»!

Σαρρής: «Με πήγανε κατηγορούμενο για 140 ευρώ, μου κλέψανε το ΕΣΠΑ, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την έκθεση που έδωσα στην Επιθεώρηση Εργασίας και από εκείνη τη στιγμή της σε βάρος μου κοροϊδίας αποφάσισα να δω τι επιτέλους γίνεται σε βάρος του λαού».

Η έρευνα του κ. Σαρρή την οποία παρουσιάζουμε αναλυτικά από την «Ελεύθερη Ώρα», δείχνει την οικτρή πραγματικότητα για τον Έλληνα. Έβαλαν ταφόπλακα στο μέλλον του, υποδουλώνοντάς τον στις Τράπεζες και στους τοκογλύφους:
scan0014scan0013
1. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 250, 9 Δεκεμβρίου 2008: «Με από απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ....ποσό των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ».
scan0016scan0015
2. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 65, 6 Μαΐου 2010: «Άρθρο 1ο Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας... «τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».
scan0017scan0018
scan0019scan0020
scan0021
3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις του λαού!
scan0022scan0023
4. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010: «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α') αυξάνονται κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».
scan0024scan0025
5. ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 113, 18 Μαΐου 2011: Άρθρο 19 «Προϋποθέσεις ενίσχυσης και μέρισμα πιστωτικών ιδρυμάτων. «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α') και από το άρθρο 7 του ν.3872/2010 (Α'148) αυξάνονται κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας».
scan0026
6. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 άρθρο 2ο «Το προβλεπόμενο ποσό στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κυρώνεται με το άρθρο πρώτο του νόμου αυτού, αυξάνεται σε εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ (60.000.000.000)».
scan0027
7. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 άρθρο 1ο «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (30.000.000.000).
scan0029
8. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 94, 19 Απριλίου 2012, άρθρο 1ο ««Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α' 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ"m αντικαθίσταται με τις λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ"»!
scan0028
9. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012, άρθρο 1ο «Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α' 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ"m αντικαθίσταται με τις λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ"»! Απλές λέξεις είναι παιδιά, μην κάνετε έτσι! Τα 10 δις έγιναν 50 δις ευρώ!!!

Σε αυτό το ζοφερό για το λαό σκηνικό, πρέπει να προσθέσουμε και τα 25 δις ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες, αρχικά με το πρώτο πακέτο δόσης στις 13 Δεκεμβρίου. Αργότερα, έρχονται άλλα 15 δις ευρώ! Είπαμε, όλα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει ο κοσμάκης, διότι έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί μας ταγοί. Και επειδή στις ελληνικές τράπεζες μπήκαν ήδη Γερμανοί επίτροποι, είναι βέβαιον ότι ο ολοκληρωτικός έλεγχος των τραπεζών θα περάσει στους Γερμανούς. Άρα, οι Έλληνες θα χρωστούν μια ζωή στους Γερμανούς και η χώρα θα κατακτηθεί με αυτή την ...απλή διαδικασία από τους εχθρούς μας Γερμανούς! Με τις υπογραφές πάντα των πολιτικών ηγετών μας και όχι μόνο: και του κ. Προβόπουλου!

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται και στην σημερινή "Ελεύθερη Ώρα"



 http://makeleio.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8219.html

Spiegel: Την άνοιξη θα ξανασχοληθούμε αναγκαστικά με αυτά τα σκουπίδια!



«Την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε με αυτά τα σκουπίδια», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο περιοδικό Der Spiegel.Με αυτή τη δήλωση-βόμβα ο Γερμανός αξιωματούχος εννοεί ότι την άνοιξη η Γερμανία θα αναγκαστεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς οι χθεσινές αποφάσεις δεν συνιστούν, κατά τη γνώμη του, ριζική λύση του ελληνικού προβλήματος.

Το Spiegel τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ που ζητά ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ότι αποφεύγει να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση εξαιτίας των επερχόμενων γερμανικών εκλογών.

«Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα απωλέσει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο», εξηγεί το περιοδικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγκριτοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι μια διαγραφή του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον μέρους του, είναι αναπόφευκτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ ήδη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της σε βαθμό ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα.
«Ο Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό», γράφει το γερμανικό περιοδικό, προσθέτοντας ότι προβάλει επιχειρήματα που δεν ευσταθούν.

«Η Γερμανία έχει συνηθίσει να επιβάλλεται στην Ευρωζώνη. Όμως πλέον αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις. Στόχος των διεθνών δανειστών είναι το 2020 να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, στο οποίο θα φθάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους» υπογραμμίζει το άρθρο.

Πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/spiegel.html#ixzz2DdwgE1p7

Εισαγγελικό ενδιαφέρον για τον αντιδήμαρχο...πολεοδόμο...

Το εισαγγελικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η λειτουργία του αντιδημάρχου της Ζαχάρως ως πολεοδόμου…ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες υπογράφει οικοδομικές άδειες που ο νόμος με σαφήνεια απαγορεύει αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά σε υπαλλήλους της πολεοδομίας.

Όπως ο ίδιος ο υπάλληλος ο κ Σπήλιος Φωτόπουλος είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο Ιόνιον FM τόσο ο ίδιος όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής σε μία υπόθεση με τις καντίνες για την οποία τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα πολεοδομίας και κατά συνέπεια να μην υφίσταται.

Την θέση του προϊσταμένου την έχει αναλάβει …ένας αντιδήμαρχος που υπογράφει τις οικοδομικές άδειες που με βάση το νόμο μόνο υπάλληλος της πολεοδομίας μπορεί και βέβαια τίθεται σε αμφισβήτηση η νομική τους εγκυρότητα…Δικαίωμα έχει να υπογράφει μόνο βεβαιώσεις και σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους άδειες. Στο παρελθόν αιρετός της νομαρχίας που είχε υπογράψει άδεια οικοδομής είχε βρεθεί κατηγορούμενος διότι έβαλε την υπογραφή του.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες για τις παράνομες ενέργειες υπαλλήλου της ΔΕΠΑΝΟΜ που υπέγραφε ως υπάλληλος της πολεοδομίας άδειες οικοδομής και τα σχετικά έγγραφα. Περισσότερες από 100 άδειες οικοδομής είχαν υπογραφεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και όλες –κατά σατανική σύμπτωση- έφεραν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος δεν υπηρετεί στην Πολεοδομία του δήμου Ζαχάρως, αλλά στα κεντρικά της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα! «Ρωτήσαμε την ΔΕΠΑΝΟΜ και έπεσαν από τα σύννεφα !

Η παρανομίες είναι προκλητικές και δυστυχώς η νυν πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν τις αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγάζουμε στο φως της δημοσιότητας όλες τις παρανομίες», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

ileiapost.gr 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2239.html

Το φαινόμενο με τις "καταβόθρες" συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ


29, Νοέμ του 2012 - Μια νέα τρύπα (καταβόθρα) «αναδύθηκε λίγο έξω από την πόλη» του Ντόβερ στο Οχάιο. Tα πληρώματα έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να κλείσουν μερικώς το δρόμο στo Tuscarawas County ενώ το γιγαντιαίο χάσμα μεγαλώνει.


Οι αξιωματούχοι έχουν διαπιστώσει ότι η καταβόθρα είναι στο μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου και βάθος 30 πόδια. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Πρόσφατα μία 18 πόδια βαθιά τρύπα είχε εμφανιστεί στην Πενσυλβάνια (φωτογραφία κάτω)


Ενώ από τη Λουιζιάνα έρχονται όλο και λιγότερο παρήγορες είδησεις ​​για την χοάνη του Bayou Corne η οποία φαίνεται να περιέχει υδρογονάνθρακες, καθώς συνεχίζεται συνέχεια η επέκταση της.



http://www.apocalypsejohn.com/2012/11/katabothres.html

ΜΠΑΧΑΛΟ ! Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Στουρνάρα - τραπεζιτών. Επιφυλακτικές οι τράπεζες για την επαναγορά χρέους

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Στουρνάρα - τραπεζιτών
Την επίσημη ανακοίνωση της δημοσίας προσφοράς για την επαναγορά του χρέους την προσεχή Δευτέρα αναμένουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών οι οποίες εμφανίζονται επιφυλακτικές για την αποτελεσματικότητα της όλης διαδικασίας.
Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) που ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα οι τραπεζίτες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους επί της εμπλοκής τους στην διαδικασία επιχειρηματολογώντας ότι οι τράπεζες θα χάσουν σημαντικά μελλοντικά κέρδη εάν προσφέρουν τα ομολόγα που κατέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους. Σήμερα τα πιστωτικά ιδρύματα κατέχουν συνολικά ομολόγα ονομαστικής αξίας 17 δισ. ευρώ τα οποία έχουν τοποθετημένα και στα αμοιβαία κεφάλαια τους. Όπως τόνισαν, εάν πωλήσουν... τα συγκεκριμένα ομολόγα στις τρέχουσες τιμές (4,7 δισ. ευρώ) θα κερδίσουν 500 εκατ. ευρώ βάσει της τρέχουσας λογιστικής αξίας και θα χάσουν 4 δισ ευρώ από μελλοντικούς τόκους.

Οι τραπεζίτες τόνισαν πως δεν έχουν την κατοχύρωση να αποφασίσουν για την πώληση των ομολόγων και έθεσαν ζήτημα εταιρικής διακυβέρνησης και ευθυνών έναντι των μετόχων. Παρουσίασαν δε εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους αναγκών και τη μείωση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους τραπεζίτες για το Eurogroup και τους κάλεσε να μετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει να προχωρήσει σε νόμο που θα προβλέπει ότι η απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους θα ληφθεί μόνο από τα διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και όχι από τις Γενικές Συνελεύσεις και παράλληλα θα προστατεύει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων από τυχόν ποινικές ευθύνες. Ωστόσο, ένας τέτοιος νόμος θα ήταν αντισυνταγματικός και θα αντέβαινε στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την Προστάτρια των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6648.html

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ δαπανά απλόχερα για μία... εκστρατεία ενημέρωσης!

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε, νομίμως, σε εταιρείες σχετιζόμενες με τις γνωστές οικογένειες Βαρβιτσιώτη και Στουρνάρα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπογράφει την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 65260 απόφαση με την οποία κατακυρώνεται "το αποτέλεσμα του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου 'Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πρόληψη της πολυφαρμακίας' στην ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και...
ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών".

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε, νομίμως, σε εταιρείες σχετιζόμενες με τις γνωστές οικογένειες Βαρβιτσιώτη και Στουρνάρα...
Μα, 435.666 ευρώ για μία εκστρατεία ενημέρωσης, όταν ο ίδιος ο ΕΟΦ έχει γονατίσει από την περικοπή της δημοσίας χρηματοδότησής του και πολύ πρόσφατα είχε ξεμείνει ακόμη και από ταινίες γνησιότητας για την νόμιμη κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων στη χώρα μας.

Και τι θα λέγατε εάν γνωρίζατε ότι ο Γιάννης Τούντας έδωσε... σκληρή μάχη κόντρα σε δεκάδες στελέχη του ΕΟΦ προκειμένου να καταφέρει το σχετικό έργο να δοθεί αντί... 1 εκατ. ευρώ;

Αφού μετέθεσε την επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού σε άλλη θέση, επειδή η πρώτη αντιδρούσε σφόδρα στην υπέρογκη και ακατανόητη δαπάνη, και αφού συγκρούσθηκε για μήνες προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο Γιάννης Τούντας υποχρεώθηκε τελικά να "συμβιβασθεί" με τα 435.666 ευρώ...

Ο διεθνής διαγωνισμός διενεργήθηκε και, ως εκ... θαύματος, ουδείς από τους συμμετέχοντες κατέθεσε ένσταση κατά της προκήρυξης η οποία ήταν γραμμένη με τον πιο γενικόλογο και αόριστο τρόπο τον οποίο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί! Αλλά ας είναι.

Τι θα λέγατε τώρα εάν γνωρίζατε ότι στην δεύτερη από τις δύο εταιρείες, στις οποίες κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, πρόεδρος του Δ.Σ. της είναι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης και ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης, αμφότεροι μέλη της γνωστής πολιτικής οικογενείας Βαρβιτσιώτη, ενώ μεταξύ των μετόχων της πρώτης εταιρείας είναι η Νεφέλη Στουρνάρα και η Μυρτώ Στουρνάρα, αμφότερες στενές συγγενείς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα;

Θα λέγατε ίσως το εξής: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας δεν έχει καταλάβει ακόμη σε ποια πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία βρίσκεται η χώρα ούτε έχει αντιληφθεί την ασφυκτική οικονομική στενότητα του Οργανισμού για να επιθυμεί ο ΕΟΦ να δαπανήσει 1 εκατ. ευρώ για μία... εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της πολυφαρμακίας!

Θα λέγατε ίσως επίσης τα εξής: Ο Γιάννης Τούντας, μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα και την ασφυκτική οικονομική στενότητα για τον ΕΟΦ διενεργεί έναν διαγωνισμό με ακραία αόριστους όρους στην προκήρυξή του, με το περίεργο φαινόμενο να μην κατατίθεται καμία ένσταση για αυτούς τους όρους, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στις περιπτώσεις των διαγωνισμών με προβληματικούς όρους στις προκηρύξεις τους, και ο διαγωνισμός κατακυρώνεται, νομίμως ασφαλώς, στις δύο συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν πολύ συγκεκριμένες σχέσεις με τις δύο ισχυρές οικογένειες Βαρβιτσιώτη και Στουρνάρα...

Θα λέγατε ίσως, τέλος, ότι ο Γιάννης Τούντας αδιαφορεί για την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα και την ασφυκτική οικονομική στενότητα για τον Οργανισμό και άγχεται πρωτίστως για την πολιτική εύνοια προς το πρόσωπό του και την παράταση της παραμονής του στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ... 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_331.html

«Η συμμορία των πολυεθνικών μας επιβάλλει τα ανώνυμα γενόσημα»

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε συνάντηση με τους έλληνες φαρμακοβιομήχανους. Θέλω να ενημερώσω τον ....
ελληνικό λαό, ότι εδώ πλέον, έχουμε εισβολή της συμμορίας των πολυεθνικών εταιριών γενοσήμων οι οποίες χρησιμοποιώντας την τρόικα και συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Καρρόνε, αλλά και τον υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας τον κ. Μπαρ, προσπαθούν να κλείσουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της πολιτικής που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους υπουργούς Υγείας, θα είναι να αυξηθεί τελικά η φαρμακευτική δαπάνη, αυτή για την οποία δήθεν ασκούν την πολιτική την οποία προαναγγέλλουν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εάν προκύψει, φοβούμαστε ότι θα προκύψει, θα πρέπει να απασχολήσει πλέον τον Έλληνα εισαγγελέα γιατί κάποιοι γίνονται πλούσιοι και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα ρίξουν 8.500 έλληνες εργαζόμενους στην ανεργία». Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9864.html

Νέα δεδομένα στην ψυχολογία εισάγουν οι Έλληνες


Η έλλειψη θυμού ως case study στην πορεία του Έλληνα προς την υποδούλωση
Είναι βέβαιο ότι στις μεγάλες πανεπιστημιακές έδρες ψυχολογίας το φαινόμενο «Έλληνας» θα αποτελεί το πλέον περιζήτητο μεταπτυχιακό. Πιστός ο Έλληνας στην Ιστορία του καταρρίπτει έναν ακόμη μύθο: Αμφισβητώντας ευθέως τους παραδεκτούς κανόνες της επιστήμης της ψυχολογίας αναδεικνύει νέα επιστημονικά δεδομένα, άγνωστα μέχρι χθές. Ότι στη διαδικασία προς το θάνατο το υποκείμενο είναι δυνατόν να οδηγηθεί από την άρνηση κατευθείαν στην αποδοχή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ το ενδιάμεσο στοιχείο του ΘΥΜΟΥ που χαρακτηρίζει την τυπική «ψυχολογία της πορείαςπρος το θάνατο». Κάτι τέτοιο ήταν μέχρι σήμερα άγνωστο.

Η Dr. Elisabeth Kubler- Ross που έγινε γνωστή για τη δουλειά της με ετοιμοθάνατους ασθενείς εντόπισε τα στάδια της «ψυχολογίας του θανάτου» στη διαδικασία του ανθρώπου προς το θάνατο. Αυτά, περιλαμβάνουν την άρνηση, το θυμό, την κατάθλιψη και τέλος την αποδοχή.
Παρακάτω περιγράφονται τα διάφορα επί μέρους στοιχεία της τυπικής «ψυχολογίας του Έλληνα» στην πορεία του προς το θάνατο, όπως αυτή έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους που βρίσκονται σε προχωρημένα καρκινικά στάδια. Τα επί μέρους όμως στοιχεία που έχουν παρατηρηθεί σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο σε τελικό στάδιο, έχουν στην περίπτωση του Έλληνα μεταλλαχτεί, για λόγους που η επιστήμη πιθανόν να είναι σε θέση να εξηγήσει μετά από πολλά χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ότι ελλείπει από τον ετοιμοθάνατο σήμερα Έλληνα ο ΘΥΜΟΣ, που είναι το ενδιάμεσο στάδιο της άρνησης και της αποδοχής που ψυχολόγοι, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι εντοπίζουν ανέκαθεν στους λαούς που οδηγηθήκαν σε βίαιη και βάναυση υποδούλωση.
Έλλειψη ελπίδας: Το Έλληνας θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τέλος σ’ αυτό το προσωπικό του μαρτύριο. Ελπίζει όμως και προσμένει στην κυκλοφορία του νέου iPhone5.
Αίσθημα ανημποριάς: Το Έλληνας νοιώθει μόνος του στο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Καμία βοήθεια δεν μπορεί να έρθει από πουθενά, καθώς οι άλλοι Έλληνες είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είτε δεν μπορούν είτε δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Το νέο εδώ επιστημονικό δεδομένο σε αντίθεση με τις μελέτες που έχουν γίνει σε καρκινοπαθείς (όπου «οι άλλοι» είναι οι υγιείς), είναι ότι «οι άλλοι» είναι οι συνέλληνες που επίσης ακολουθούν την ίδια προς το θάνατο πορεία.
Ανήμπορος θυμός: Σαν αποτέλεσμα του να αισθάνεται ο Έλληνας θύμα αδικίας, υπάρχει μέσα του καταπιεσμένος σιωπηλός θυμός και οργή μαζί με μια αίσθηση απόλυτης ανημπόριας προκειμένου να αντιδράσει. Ο Έλληνας νοιώθει ότι ‘νικήθηκε’. Λίγο πριν εκπνεύσει έχει σιωπηλά αποδεχτεί ότιΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Απουσία έκφρασης των αρνητικών συναισθημάτων: Είτε από φόβο, ενοχή, σύγχυση ή απλά από απελπισία, ο Έλληνας δεν βρίσκει διέξοδο να εκφράσει ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τα πληγωμένα του συναισθήματα. Αντίθετα μάλιστα, τα ‘τοξικά’ αυτά αρνητικά συναισθήματα συσσωρεύονται μέσα του. Ο Έλληνας κυριολεκτικά «σηκώνει το σταυρό του» στα κοινωνικά δίκτυα όπου ο φόβος, εξαφανίζεται και βρίσκει διέξοδο να εκφράσει τα πληγωμένα του συναισθήματα.
Ο Έλληνας αισθάνεται ότι έχει παγιδευτεί : Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ο Έλληνας νοιώθει ότι έχει εγκλωβιστεί σε μια τρομερή ψυχική φυλακή, από την οποία δεν υπάρχει διέξοδοςαν του κοπεί το ρεύμα. Πληρώνει υποτελικά το χαράτσι της ΔΕΗ για να μπορεί να συμμετέχει στις εργασίες της χιλιοστής εκατοστής έκτης εθνοσυνέλευσης που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα πλαίσια της ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε στο facebook «Εδώ και τώρα εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση [Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΜΕΙΣ?]».
Εξάντληση: Η παρατεταμένη, βαριά ψυχική πίεση καταλήγει τελικά σε βαρύτατη εξάντληση, σωματική και ψυχική. Κάτω από το ειδικό αυτό στρες, ο Έλληνας κανονικά δεν θα μπορούσε να βρει καμία ανάπαυση, καμιά εσωτερική «λιακάδα», καθόλου «αέρα» για τον ψυχισμό να αναπνεύσει και να ανανεωθεί. Η ζωή θα γινόταν «ένα ασήκωτο βάρος» αν έλλειπε η εξωτερική «λιακάδα» του καυτού ελληνικού ήλιου με 2.000.000 χλμ ακτογραμμής και 2.000.000 απλωμένες ξαπλώστρες και τραπεζοκαθισματα που βοηθούν τον ψυχισμό 2.000.000 ανέργων να αναπνεύσουν και να ανανεωθούν.
Κατάθλιψη: Εξ αιτίας της συγκεκριμένης ψυχολογικής κατάστασης, το άτομο βαθιά μέσα του δεν μπορεί να βρει καμία χαρά, καμία γλυκύτητα στη ζωή, κανένα λόγο που πραγματικά θα τον ‘τραβούσε’ να ζήσει, πλην του φρέντο καπουτσίνο που δίνει μια νότα γλυκύτητας στη ζωή εκατομμυρίων ελλήνων, ειδικά για αυτούς που τον πίνουνε γλυκό. Πρόκειται για μια ιδιότυπη κατάσταση βαριάς κατάθλιψης που οι Έλληνες ασθενείς βαδίζουν από καφέ σε καφέ αργά, σέρνοντας τα βήματά τους, με τον κορμό κυρτό και κεφάλι σκυμμένο στην εφαρμογή facebook mobile για κινητά android και iOS (6 παρακαλώ).
Ελλείψει λοιπόν του ενδιάμεσου στοιχείου του ΘΥΜΟΥ, οι Έλληνες, σε αντίθεση με τους καρκινοπαθείς, οδηγούνται αμαχητί στην τελική ευθεία προς το απόλυτη υποδούλωση. Στο στάδιο αυτό κυριαρχεί η παραίτηση και η γλυκύτατα ήρεμη αποδοχή της απελπισίας που κατά το μέρος αυτό είναι η ίδια ακριβώς συμπεριφορά που παρατηρείται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε τελικά καρκινικά στάδια.
Παραίτηση: Φαίνεται σαν να μη μπορεί να γίνει τίποτε. Αν και το άτομο μοιάζει να εξακολουθεί να προσπαθεί και να αγωνίζεται, βαθιά μέσα του παραιτείται και ‘υποκύπτει στη μοίρα του’. Ασυνείδητη επιθυμία του Έλληνα να υποταχτεί – να σκλαβωθεί: Παρά την συνειδητή διάθεση του Έλληνα να ζήσει ελεύθερα, την έγνοια του για τους ιστορικούς του Έθνους Αγώνες που τον ωθεί να παραμείνει ελεύθερος και να προασπίσει τα κεκτημένα με αίμα δικαιώματα, ο Έλληνας εβρισκόμενος ήδη σε προχωρημένο στάδιο υποδούλωσης βαθιά μέσα του θέλει να υποταχτεί. Να σκλαβωθεί βαριά. Εξ αιτίας αυτής της μη-συνειδητής επιθυμίας να μη συνεχίσει άλλο να ζει ελεύθερα, η υποδούλωση φαντάζει σαν «ένας εύκολος τρόπος διαφυγής για να υποταχτεί κάποιος»… Όπως ο καρκίνος που έχει χαρακτηριστεί από ορισμένους ερευνητές σαν ‘ένας ευγενικός τρόπος να αυτοκτονήσει κάποιος’.
Γλυκύτητα, ήρεμη αποδοχή της απελπισίας: Όπως και στα τελικά στάδια του καρκίνου, έτσι καιο Έλληνας σήμερα φαίνεται συνήθως πολύ ‘ήσυχος’ και παραιτημένος, με μια στωική αποδοχή της μοίρας και των βασάνων του, σαν να μη θέλει ή να μην έχει πια τη δύναμη να αγωνίζεται και να διεκδικεί να αλλάξει κάτι σ’ αυτά που τον βαραίνουν.
20 χρόνια μετά, ερευνώντας ο ιστορικός του μέλλοντος τα αίτια που οδήγησαν τον Έλληνα να σκλαβωθεί χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά, η αρχαιολογική σκαπάνη πιθανόν να φωτίσει το σκελετό του Έλληνα, πάνω σ ένα φτηνό καναπεδάκι ΙΚΕΑ μπροστά σε μια σβηστή οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Πηγή

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/11/blog-post_4844.html#ixzz2DZXQw6yv
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Ποιοι θα μπουν στη ρύθμιση χρεών και ποιοι θα μείνουν έξω

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε ρύθμιση δανείων, τα ερωτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα δάνειά τους πολλαπλασιάζονται. Δείτε τις απαντήσεις στα κυριότερα από αυτά. 1.Μας τάζουν μείωση επιτοκίου. Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά; Η ρύθμιση ...
προβλέπει ότι το επιτόκιο θα παραμείνει στο 1,5% για τέσσερα χρόνια, όποιο και αν είναι το επιτόκιο που προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογράψει ο δανειολήπτης με την τράπεζα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η διαφορά δεν θα χρεώνεται στον πελάτη αλλά θα αποτελεί ζημιά για την τράπεζα. Το χρέος θα «παγώνει» στην αρχή της 4ετίας και στο τέλος των τεσσάρων ετών θα αρχίσει να αποπληρώνεται από το ίδιο ακριβώς επίπεδο. 2.Από πότε θα μπορώ να υπαχθώ στη ρύθμιση; Μην βιάζεστε. Θα πρέπει πρώτα η τρόικα να ανάψει το πράσινο φως. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο η ρύθμιση να ενεργοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν ο στόχος θα επιτευχθεί καθώς το παζάρι για το πώς θα καλυφθεί το οικονομικό κόστος που θα προκύψει για τις τράπεζες, αναμένεται να διαρκέσει πολύ. 3.Ποια εισοδήματα θα ληφθούν υπόψη για την υπαγωγή στη ρύθμιση; Τα οικογενειακά εισοδήματα όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις. Ήδη η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, βρίσκεται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να εντοπιστεί πόσοι Έλληνες φορολογούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες είναι: Α. Να έχουν εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ και Β. Να έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος κατά 35% από το 2010 και μετά. 4.Τι γίνεται αν δεν πληρώ τις προϋποθέσεις για να υπαχθώ στη ρύθμιση; Θα μπορείτε να διαπραγματευτείτε κάποια ρύθμιση με την τράπεζά σας η οποία ούτως ή άλλως κάνει ρυθμίσεις. Απλώς, μην περιμένετε ότι θα σας δώσουν επιτόκιο 1,5% και τη δυνατότητα να πληρώνετε μόνο τους τόκους για περίοδο τεσσάρων ετών. 5.Να περιμένω τη ρύθμιση ή να έρθω σε απευθείας συμφωνία με την τράπεζα; Αν δεν αντέχετε άλλο να πληρώνετε τις δόσεις, ελάτε σε απευθείας συζήτηση με την τράπεζα. Ούτως ή άλλως, κανείς δεν λέει ότι όσοι έχουν ήδη κάνει ρύθμιση, θα εξαιρεθούν από τη ρύθμιση στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχει κάνει το fpress.gr μπορείτε να δείτε και τις δόσεις που θα προκύπτουν εφόσον υπαχθείτε στη ρύθμιση. Αυτό, ασφαλώς θα αποτελέσει ένα δέλεαρ. 6. Κι αν χρωστάω σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες; Στη ρύθμιση θα υπαχθούν μόνο τα ενυπόθηκα δάνεια. Αν λοιπόν έχετε δεχθεί να προσημειώσετε ακίνητο προκειμένου να ρίξετε το επιτόκιό του, αυτό θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνετε εκτός. Σημειωτέον ότι οι τράπεζες δίνουν γη και ύδωρ για να έχουν κάποια εξασφάλιση για τα καταναλωτικά και τις κάρτες που έχουν χορηγήσει. Προσοχή βέβαια, διότι στα ενυπόθηκα δάνεια, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να χάσετε το ακίνητό σας σε περίπτωση που σταματήσετε να εξυπηρετείτε το δάνειό σας. 7. Τι θα γίνει με τα δάνεια του ΟΕΚ; Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει κάποιο ευχάριστο νέο σύντομα. Η κατάσταση είναι πολύ μπλεγμένη καθώς ο ΟΕΚ έχει κλείσει και το χαρτοφυλάκιο έχει περάσει στον ΟΑΕΔ. Ωστόσο, οι τράπεζες δεν κάνουν ρυθμίσεις καθώς θέλουν πρώτα να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος από τους τόκους. Αν έχετε τέτοιο δάνειο, προσπαθήστε να το εξυπηρετείτε για όσο διάστημα σας δίνουν την επιδότηση (είναι για εννέα από τα 15 χρόνια του δανείου) και μετά προσπαθήστε να το ρυθμίσετε σε συνεργασία με την τράπεζά σας.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6635.html

Η απάντηση του ιδιοκτήτη των καταστημάτων Jumbo, κ.Απόστολου Βακάκη στις ερωτήσεις της Οργάνωσής μας

(Η ανάρτηση αυτή προοριζόταν για το επόμενο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Οργάνωσής μας ,"Ιδεών Άντρον" , το οποίο πρόκειται να εκδοθεί σύντομα, αλλά δημοσιεύεται νωρίτερα ώστε να τηρήσουμε τις δεσμέυσεις μας για τη γρηγορότερη δυνατή δημοσίευση των απαντήσεων του κ. Βακάκη)
http://hellenesthyrsos.blogspot.gr/2012/11/jumbo.html


Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, η Οργάνωσή μας, έστειλε στον κύριο Απόστολο Βακάκη, ιδιοκτήτη των  γνωστών καταστημάτων  Jumbo, μία επιστολή διαμαρτυρίας σε ιδιαίτερα σκληρό και αυστηρό ύφος, η οποία αφορούσε τις δηλώσεις του σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας (Πρώτο Θέμα), στις οποίες πρότεινε διάφορους τρόπους για την οικονομική ευημερία της Ελλάδος. Τρόπους στους οποίους αντιτιθέμεθα ως Εθνικοί, καταρχήν, και ως Πολίτες ξεχωριστά έκαστος, προς τη νοοτροπία που τους ορίζει.
Με λίγα λόγια, η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας δεν μπορούν να έχουν τον προσδιορισμό του «προϊόντος» ακόμη και αν η ορολογία προέρχεται απευθείας από τις οικονομικές θεωρίες αφήνοντας απέξω ιδεολογικές και πολιτισμικές αναφορές ουδετεροποιώντας οτιδήποτε για να μπορεί να προσδιοριστεί το πιθανό κέρδος που απορρέει από το εξεταζόμενο σώμα.
Η επιστολή μας αυτή, έτυχε άμεσης απάντησης από τον κύριο Βακάκη προσωπικά, και μέσα στον μικρό διάλογο που ξεκίνησε τότε, προσφέρθηκε ο ίδιος, ύστερα από πρότασή μας,  να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του απευθύναμε. Η δέσμευσή μας ήταν ρητή, όπως έχει ούτως ή άλλως από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας αυτού του περιοδικού. Δίδουμε βήμα Λόγου σε οποιονδήποτε θελήσει να διαλεχτεί μαζί μας, και παρουσιάζουμε δίχως καμία λογοκρισία κάθε άποψη, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε τελείως. Κάνουμε δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο για τα μεγάλα ΜΜΕ που όμως αυτά έχουν από τη πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής τους δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσουν τα πολύ κακώς, κάκιστα εννοούμενα, συμφέροντα και μόνον.
 Σε μία μικρή παρένθεση, αξίζει να αποκαλύψουμε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Το Μάρτη του «11» στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στην Αρχαία Αγορά για το Βωμό των 12 Θεών , το κανάλι του
ALPHA είχε τυχαίως(?) βρεθεί εκεί και είχε καλύψει το γεγονός τόσο με πλάνα, όσο και με συνεντεύξεις, αλλά μόλις έφτασε το υλικό στο σταθμό, θυμάμαι ότι στο τηλέφωνο προσωπικά μου είπαν « δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο να το παίξουμε καθότι υπάρχει έκρηξη ηφαιστείου στην ανατολή». Στο δελτίο τότε παρακολουθήσαμε εν τούτοις ένα «καταπληκτικό» ρεπορτάζ για τα..κομπολόγια στο Μοναστηράκι από την ίδια δημοσιογράφο που πέρασε αργότερα και από την Αγορά, αλλά στο τέλος της έκοψαν το θέμα άνωθεν όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς...
Αυτά για να μείνουμε εντός κλίματος περί ΜΜΕ και νοοτροπίας που δημιουργούν στην Ελληνική κοινωνία που διακαώς ζητά ουσιαστική αναθεώρηση κακώς κειμένων και ενεργοποίηση των θεσμικών πλαισίων που υποτίθεται ότι τη διέπουν. Μια κοινωνία η οποία όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών καθώς μοιάζει περισσότερο με κακομαθημένο παιδί 9 ετών παρά με ένα χειραφετημένο ώριμο σύνολο Πολιτών, αλλά αυτό απαιτεί ξεχωριστό άρθρο για να αναφερθούμε. Και θα το κάνουμε συν το χρόνο.
Επιστρέφοντας στο κυρίως θέμα λοιπόν, όντως μετά την επικοινωνία μας με τον κύριο Βακάκη, ετοιμάσαμε ένα ερωτηματολόγιο υπό τη μορφή συνεντεύξεως και το αποστείλαμε, περιμένοντας υπομονετικά απαντήσεις τις οποίες ας μην το κρύψουμε, δεν περιμέναμε ότι τελικά θα λάβουμε, μιας και η «σκόνη» του θέματος είχε καθίσει ήδη από τον Ιανουάριο.
Όμως τελικά διαψευστήκαμε εν μέρει, μιας και ο κύριος Βακάκης απήντησε κατά κάποιο τρόπο. Η διαφορά είναι ότι δεν απήντησε στο ερωτηματολόγιο, μιας και ο ίδιος θεώρησε κατά δήλωσή του, ότι για να απαντήσει χρειάζεται μία τέτοια ανάλυση, που θα συνιστούσε να έχει τη μορφή ενός πολιτικού Μανιφέστου, κάτι που είναι εκτός των επιθυμιών του ή των δυνατοτήτων του.
Αντί για τις απαντήσεις, μας απέστειλε επιγραμματικώς μία σελίδα με τις απόψεις του που απηχούν την ουσία της προοπτικής που ο ίδιος έχει για τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας μας. Και αυτό φυσικά έχει τη δεδομένη αξία του.
Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στη ρητή δέσμευσή μας, παρουσιάζουμε αυτές τις επιγραμματικές θέσεις στο περιοδικό μας, δίχως καμία λογοκρισία, ή περαιτέρω κριτική, μιας και αυτή θα γίνει ούτως ή άλλως κατά συνείδηση από τους αναγνώστες.
Οφείλω όμως επιπροσθέτως προσωπικά να δηλώσω ότι αποτελεί σπάνιο αν όχι μοναδικό έως τώρα φαινόμενο, ένας μεγάλος οικονομικός παράγοντας, ένα δημόσιο πρόσωπο εν πάση περιπτώσει , να απαντά σε εμάς τους Εθνικούς στις επιστολές τους και να συνομιλεί ισότιμα, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά μην επανερχόμαστε, τα είπαμε πιο πάνω, και να πράττει αυτό που το Κράτος θα έπρεπε να πρωτοστατεί από καταβολής του στο όνομα του κοινωνικού διαλόγου (αλλά φυσικά δεν το κάνει).
Για αυτό το λόγο, θα πω ότι ανεξάρτητα από τις καίριες διαφωνίες που υπάρχουν στις τότε δηλώσεις στην εφημερίδα, και οι οποίες παραμένουν αμείωτες, ανακαλούμε τη σκληρότητα του ύφους της τότε επιστολής μας, μιας και δεν είναι ταιριαστό στην έναρξη ενός διάλογου ο οποίος ανέλπιστα και προς τιμήν του κύριου Βακάκη επετεύχθη για αρχή έστω και όχι (ακόμη) στο βαθμό που θα το επιθυμούσαμε. Συνεχίζουμε να μην ανακαλούμε σε καμία περίπτωση όμως τη δεδομένη άρνησή μας, στη νοοτροπία να θεωρείται ελαφρά τη καρδία -αλλά βαρέως εις τη τσέπη.. το Ερέχθειο χώρος για πώληση πορτοκαλάδων (βλέπε δηλώσεις Μιράντα Ξαφα) ή να πουληθούν «όλα-όλα-όλα» (Οι Ιεροί χώροι μας) όπως δήλωσε με θρασύτητα και απεγνωσμένα λαϊκίστικα  ο κατά ευφημισμό (των ΜΜΕ και των κομματολάγνων υπαλλήλων της συστημικής φιλελεύθερης δεξιάς) Γιακουμάτος, ο οποίος δημοσίως μίλησε μετά για «αγκυλωμένους» οι οποίοι του εναντιώθηκαν (μεταξύ αυτών και ο «Θύρσος»). Του ξαναστέλνουμε ως υπενθύμιση τους 100% «αγκυλωμένους» μας χαιρετισμούς πλήρους άρνησης μας και εναντίωσης απέναντι στις ιδέες και πρακτικές του, αλλά και πάλι να, εδώ είμαστε να συζητήσουμε αν τελικά είναι ικανός να συνομιλήσει.
Ας λάβουν λοιπόν ένα μάθημα ουσιαστικής Πολιτικής και Κοινωνικού διαλόγου όλοι οι Κρατικοί λειτουργοί οι οποίοι μπορεί να δηλώνουν ανίκανοι να κάνουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  βιώσιμη επιχείρηση, αλλά ζητούν να τους αφήσουμε να κάνουν βιώσιμη όλη τη χώρα.
Κρίμα για όσους ακόμη τους εμπιστεύονται. Κρίμα που αυτό που ονομάζεται «δημοκρατία» σήμερα, δεν μοιάζει παρά σαν μία γερασμένη πόρνη που πουλιέται με ευκολία όσο-όσο στον όχλο και τα συμφέροντα.
Τελειώνοντας, θα προσθέσω κάτι ακόμη. Όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει «κρίση αξιών» πρωτίστως, αλλά κανένας δεν προτίθεται να συζητήσει με όποιον διαφωνεί. Ο καθένας είναι κλεισμένος στο κουτί του, από το οποίο ζητά μόνο την καταστροφή ή τον εξοβελισμό έστω όσων διαφωνούν μαζί του. Ίσως εμείς οι Εθνικοί, μπορέσουμε να παραδειγματίσουμε μία κρίσιμη μάζα, και να περάσουμε ως επαναστατικό μήνυμα ότι ένα από τα κλειδιά ήταν πάντα ο ειλικρινής Λόγος, και ένα από τα όπλα μας ο διάλογος, δημιουργώντας τις συνθήκες, ώστε κάποια μέρα οι άκαμπτοι να είναι η μειοψηφία, και στα Μουσεία, αφού απελευθερώσουμε τα Αγάλματα των Θεών μας από την αχρηστία που έχουν περιπέσει, να τοποθετήσουμε επαγγελματίες πολιτικούς του σήμερα, εφημερίδες του σήμερα, εργοδότες που δεν σέβονται, πολίτες που δεν ακούνε.
Ακολουθεί το ερωτηματολόγιο που αποστείλαμε, και οι επιγραμματικές απαντήσεις του κυρίου Βακάκη δίχως καμία κριτική επί αυτών.

Όμως αυτό το ερωτηματολόγιο , θα ξαναφανεί χρήσιμο σύντομα, και για αυτό θα επανέλθουμε…


Το ερωτηματολόγιο που έστειλε η Οργάνωση του Θύρσου:



1) Θα ξεκινήσω με την εξής απλή ερώτηση τη συζήτησή μας:
Αντιγράφω από την εφημερίδα «το Θέμα» μέρος δήλωσής σας:
«Η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν που θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά»
Κύριε Βακάκη, θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε τι εννοείτε με τη λέξη «προϊόν», χαρακτηρίζοντας την Ακρόπολη, της οποίας η Ιερότητα του Παρθενώνος είναι ίσως η πραγματική αιτία που υφίσταται ακόμη η όποια ελευθερία μας απέμεινε, Πολιτισμική ή κρατική?
 Είναι τελικά το χρήμα αυτό που θα αποτρέψει την Ελληνίδα να μην εκπορνευτεί, τον Έλληνα να μην γίνει λαθρέμπορος ή βαποράκι, ή κάτι ακόμη χειρότερο, ή είναι οι Αξίες και τα Ιδανικά του Πολιτισμού και της Παράδοσής του που θα του δώσουν τη δύναμη να παλέψει απέναντι στην κατάπτωση ακόμη και αν χαίρεται λιγότερα καταναλωτικά προϊόντα?

2) Καταλαβαίνοντας ότι ως επιχειρηματίας/manager σκοπό έχετε προφανώς να επιτύχετε σε αυτό που αποκαλούμε «ανάπτυξη».
Κύριε Βακάκη, εμείς οι Εθνικοί, οραματιζόμαστε μία Ελλάδα, μία Ευρώπη αν θέλετε, όπου θα πραγματώνονται Αξίες και Ιδανικά με αλληλοσεβασμό ανάμεσα στους Πολίτες, σε Αρμονία με τη Ζώσα για εμάς Φύση. Αυτές οι Αξίες  και αυτά τα Ιδανικά στέκονται προφανώς απέναντι στους σύγχρονους τρόπους πλουτισμού απέναντι σε τακτικές του να μην αμείβεται η εργασία των Πολιτών όσο θα έπρεπε και να συσσωρεύεται το κέρδος σε λίγους «κάποιους», αλλά και σαφώς απέναντι σε προτάσεις εκποίησης της Γης μας χάριν ενός ασαφούς κέρδους.
Θα μπορούσατε να μας αποσαφηνίσετε πιο εμπεριστατωμένα τα οφέλη των προτάσεών σας προς τους Πολίτες που διαβάζουν αυτή τη στιγμή?

3) Στην Ελλάδα σήμερα, υπάρχουν 11.500 χιλιάδες περίπου Κληροδοτήματα, των οποίων η πραγματική αξιοποίησή τους- και όχι εκμετάλλευση τους, σημειολογική η διαφορά- θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 4.000.000.000(δις). ευρώ κέρδος το χρόνο. Μάλιστα συνομιλώντας πρόσφατα με άνθρωπο που είναι σε Δ.Σ. ενός τέτοιου κληροδοτήματος, μου εξέφρασε την έκπληξή του πώς έχουν μείνει αναξιοποίητα τόσα χρόνια από επίδοξους επενδυτές μιας και το ενεργοποιημένο προσφάτως εν λόγω κληροδότημα σε διάστημα ελαχίστων μόνον μηνών έχει αποφέρει απίστευτα οφέλη για την περιφέρειά του σε κάθε επίπεδο.
Ποιος ο λόγος αλήθεια να μεταβιβάζεις κυριαρχικά δικαιώματα όταν αξιοποιώντας ότι έχεις μπορείς να ικανοποιήσεις και τον ποιο σκληροπυρηνικό φιλελεύθερο επιχειρηματία?
Πως θα σχολιάζατε τη παραπάνω πληροφορία?
 
4) Οι πηγές φυσικής ενέργειας και όχι απλά η παράδοσή της σε ξένα κεφάλαια, ή  το μακέλευμα της Μητέρας Γης  για υδρογονάνθρακες, θα μπορούσε να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας και να μας ανακουφίσει οικονομικά. Η παραγωγή αγροτικών αγαθών στο γόνιμο έδαφος της Πατρίδας μας θα μπορούσε να μας προσφέρει αυτάρκεια. Η ΠΥΡΚΑΛ μία βιομηχανία που με ελάχιστη στήριξη θα ήταν ικανή να θρέψει οικογένειες Ελλήνων και να εξοπλίσει την αμυντική μας βιομηχανία.
Είμαστε τόσο μικρή ως χώρα να ξεκινήσουμε μία τέτοια προσπάθεια, «δεν θα μας αφήσουν οι Μεγάλοι απέξω», ή τελικά το εγχώριο κεφάλαιο δεν βλέπει προοπτική του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους σε αυτά αφού οι μισθοί, ή το γενικότερο κόστος είναι απλά.. απαγορευτικό?

5) Επανέρχομαι στους αρχαιολογικούς χώρους. Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως υπάρχει μεγάλη απόσταση στις προσλαμβάνουσες παραστάσεις, αλλά ακόμη και έτσι μερικά σημεία ίσως είναι κοινού ενδιαφέροντος.
Θα ήσασταν διατεθειμένος ως επιχειρηματίας και πολίτης να βοηθούσατε ενεργά με υλικοτεχνικά μέσα αν σας ζητούνταν, εθελοντικές ομάδες Πολιτών και δη Εθνικών, οι οποίοι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σκοπό θα είχαν να διατηρούν καθαρούς όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους, να έφτιαχναν για παράδειγμα ειδικές ράμπες για ΑΜΕΑ, να επισκεπτόντουσαν σχολεία και να ενημέρωναν μαθητές για την ύπαρξη και την αξία τους,  και ίσως το κυριότερο να διαμοίραζαν σε Πολίτες σε  τιμή κόστους βιβλία με την Ιστορία των χώρων αυτών για την διάδοση της Πολιτισμικής αξίας τους και άρα επιτυγχάνοντας έτσι και τη διεύρυνση της επισκεψιμότητάς τους?

6) Μία τελευταία ερώτηση: Ωνάσης, Μποδοσάκης απέναντι από σύγχρονους- όποιους προτιμάτε εσείς- μεγιστάνες. Αισθάνεστε ποιοτική διαφορά και αν ναι που την εντοπίζετε?




Η τοποθέτηση του κ. Βακάκη:

Επιγραμματικά όμως θα ήθελα επί μορφή επικεφαλίδων να εντοπίσω μερικές μόνο από τις βασικές κατευθύνσεις για ένα επιτυχές αποτέλεσμα που θα βοηθούσε τον απλό- φτωχό Έλληνα να δει μία καλύτερη μέρα αυτή την ζωή και όχι στην επόμενη που του υπόσχονται οι διάφοροι «ευχάριστοι» που ασχολούνται με τα κοινά.


  1. Όπως μπολιάζουμε τα δέντρα που ήδη έχουμε με στόχο να απολαύσουμε ένα πιο εύγευστο και αποδοτικό καρπό έτσι και στην επιχειρηματική καθημερινότητα πρέπει να ενθαρρύνουμε ξένους επαγγελματίες να έλθουν και να μας κάνουν και εμάς επαγγελματίες. Κατόπιν όταν αυτό συμβεί, δηλαδή μας μάθουν την δουλειά, φυσικά οι Έλληνες θα τους υποκαταστήσουμε σταδιακά μια και η εντοπιότητα είναι ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι οποιοδήποτε Ξένου. Εάν με μία λέξη θα θέλαμε να δώσουμε έννοια στον εκσυγχρονισμό η λέξη αυτή θα ήταν επαγγελματισμός. Επαγγελματισμός παντού. Πρέπει να ξεκόψουμε από το παρελθόν ότι δηλαδή μπορούμε να συνεχίσουμε την ασαφή πορεία μας προς την εκπλήρωση των πεπρωμένων  του Ελληνισμού, με υπερτροφικό και εντελώς αναποτελεσματικό Δημόσιο, με πανάκριβο κοινωνικό κράτος και φυσικά πάντα με τα λεφτά των άλλων... Τα κάθε μορφής λαμόγια, Ελληνάρες καταφερτζήδες, οι οποίοι με απύθμενη εφευρετικότητα επέτυχαν έμμεσα την αποστροφή προς κάθε μορφή επιχειρηματικότητας αλλά παράλληλα και την εξιδανίκευση του κράτους- πατερούλη που παραμένει πάντα έτοιμο για «δουλειές» σε βάρος τελικά της πλειοψηφίας των νοικοκυραίων Ελλήνων πολιτών, πρέπει να τα απομονώσουμε και να τα απονευρώσουμε
  2. Η απρόσκοπτη ανάπτυξη κατ’ αρχάς ιδιωτικών βραχονησίδων πρέπει να προβαδίσει των κρατικών βραχονησίδων και εκτάσεων γενικότερα. Μέσω αυτής της πολιτικής το κράτος αλλά και οι καλόπιστοι κρατικοί λειτουργοί θα αποκτήσουν εμπειρίες και τεχνογνωσία απαραίτητη για την ορθολογική αξιοποίηση και του δημόσιου πλούτου της χώρας μας. Το ευεργέτημα μίας τέτοιας προσέγγισης είναι ότι θα ξεκινήσουμε από τοποθεσίες που σήμερα είναι συνήθως στη μέση του πουθενά, εντελώς παρατημένα, και με πολύ μικρό ρίσκο να γίνει ανεπανόρθωτη ζημία. Το παράδειγμα του Σκορπιού ή της Σπετσοπούλας, έστω και εάν έγιναν πριν από 50 χρόνια, συνηγορούν στο ασφαλές του εγχειρήματος μιας και οι ιδιώτες δεν θα επιτρέψουν τις συνήθεις «λεηλασίες» στις έννοιες που προανέφερα και που πάντα όλοι οι Έλληνες πρέπει να υπηρετούμε.
  3. Άνθρωποι σαν και εμένα φυσικά θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι πλήρως θα εξευρωπαϊσθεί και δεν θα παραμείνει σε αυτό που είναι δυστυχώς σήμερα δηλαδή ένα νεόπλουτο Βαλκανικό κακέκτυπο, σε πλήρη αποσύνθεση. Μία Ελλάδα των ολιγαρχών που εξελίσσεται με αστρονομική ταχύτητα σε κλειστή, φτωχή οικονομία με συμμορίες οι οποίες μοιράζονται διάφορους τομείς, κρατικοδίαιτη νομεκλατούρα επιχειρηματιών και τράπεζες που χρηματοδοτούν κατά προτεραιότητα ημετέρους και πάντα με το «αζημίωτο».
  4. Από φύσεων είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω ότι εάν προσφερθεί σαν εναλλακτική το σωστό, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νοικοκυραίων θα το αγκαλιάσει. Το σωστό όμως έχει να κάνει με τους πολλούς και αδυνάτους και όχι τους λίγους και ισχυρούς. Επίσης, το σωστό δεν μπορεί να επικρατήσει εάν οι άνθρωποι είναι διπρόσωποι και λειτουργούν με δεύτερες σκέψεις. 
http://thiseas.blogspot.gr/2012/11/jumbo.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters