Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»


«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρείνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι αντισυνταγματική.

Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συνταγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, με αυτή την αίτηση- ένδειξη ανυπακοής στο ανάλγητο κράτος, που κάθε πολίτης με οικονομικές δυσκολίες μπορεί να συμπληρώσει υπο την ευθύνη του και παραδίδει στην ΔΟΥ της περιοχής του, δεν υποχρεούται να πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Καθώς προκύπτει νομικά, η έκτακτη φορολογία δεν στηρίζεται στο Σύνταγμα.

Απο εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε μια τέτοια μαζική κίνηση από πολίτες, όταν το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν έχω» παίρνει ήδη σάρκα και οστά.
«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/blog-post_4649.html

Τι δεν μας λένε για την χρεοκοπία της Ελλάδας


Όπου κι αν στήσεις αφτί, δεν ακούς τίποτ' άλλο παρά Κασσάνδρες με εφιαλτικούς χρησμούς.

Η ουσία είναι ότι μόνο μια μερίδα πολιτών θα πληρώσει τα σπασμένα, κι αυτή δεν είναι άλλη από τον ελληνικό λαό, που για άλλη μια φορά θα τον κάνουν να γυρίσει εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Να ψάχνει, δηλαδή, να βρει τρόπους να βγάλει το ψωμί του χωρίς να πέφτει ο μισθός βρέξει χιονίσει λόγω εκείνης της βολικής θεσούλας.

Κι αυτό, εννοείται, θα ισχύει για τα επόμενα πεντ'-έξι χρόνια, μέχρι η επόμενη φουρνιά "αετονύχηδων" να αρχίσει να δανείζει στους Έλληνες μετρητά σε αντάλλαγμα για μια υπόσχεση για την ψήφο τους. Όπως έγινε ήδη πεντέξη φορές μέσα στον τελευταίο αιώνα.

Στο μεταξύ, μπορεί και να τους φορέσουν καμιά χούντα τελάρο, όπως στην επταετία του '67-'74.

Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς θα βγουν κερδισμένες.

Για να μη σας πω ότι θα βγάλουν ακόμα περισσότερα όταν η χώρα θσ χρεοκοπήσει.

Θα γίνει κάπως έτσι:

Η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει τα ομόλογα του δημοσίου της άχρηστα.

Οι τράπεζες που θα τα έχουν στα χέρια τους θα λένε ότι τα ομόλογα αυτά θα γίνουν αιτία να σβηστούν εντελώς τα στοιχεία του ενεργητικού τους (έτσι θα φαίνεται τουλάχιστον)... και αυτό ακριβώς θα μας πουν σαν ποιηματάκι και τα ΜΜΕ.

Η πονηρή αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες έχουν από καιρό μετατρέψει τα ομόλογα αυτά σε CDS. Που πολύ απλά σημαίνει ότι, όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα τσεπώσουν μετρητά από αυτούς που είχαν υπογράψει τους όρους εγγύησης. Το κέρδος θα είναι όλο δικό τους, αφού θα πάρουν σε μετρητά όλα όσα ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει ποτέ του να πληρώσει. Όπως έγινε και κάθε φορά που οι τράπεζες έβγαλαν κέρδος δίνοντας στεγαστικά δάνεια στον κοσμάκη χωρίς εγγυήσεις. Η ίδια και απαράλλαχτη διαδικασία.

Θα μου πείτε τώρα ότι το πρόβλημα είναι αυτών που παρείχαν τις ασφάλειες, δηλαδή κυρίως των αμερικάνικων τραπεζών. Κι εγώ θα σας απαντούσα: "Όχι ακριβώς". Γιατί απλούστατα οι τράπεζες αυτές έχουν πάντα ρευστό που τους το φέρνει ο καλός ο μπαρμπα-Μπεν Μπερνάνκε με το ελικόπτερό του. Άσε που κάνουν από πριν προβλέψεις και ξέρουν τι παίζει. Κι αν είναι πραγματικές γάτες, σίγουρα φροντίζουν να πάνε όλα αυτά τα σκ@#ά που μαγείρεψαν μέσα σε κάποια χρηματοπιστωτικά μέσα. Και μόνο μετά από πολλές μανούβρες, έτσι που κανένας να μην πάρει χαμπάρι σε τίνος χέρια κατέληξαν αυτά τα "άχρηστα". Και ούτε κανένας θα το ψάξει το πράγμα, εκτός κι αν τον υποχρεώσουν οι περιστάσεις. Αλλά ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο, έχουν τόσο ρευστό στα χέρια τους, που μπορούν να εξαγοράσουν οποιονδήποτε δικαστή, υπουργό ή βουλευτή τολμήσει ακόμα και να σκεφτεί να κάνει κάποιο έλεγχο.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, πάντα η μπάνκα κερδίζει τελικά. Ενώ τα κορόιδα που ιδρώνουν, έτσι για να τους λένε παραγωγικούς, δεν λένε να μάθουν το μάθημά τους. Και τρέχουν μια ζωή πίσω από το καρότο που τους κουνάει πέρα δώθε η εξουσία. Εκείνο της εύκολης θεσούλας που λέγαμε.

Εμάς λέω. Ξυπνάτε.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_9184.html

Mήνυση για εσχάτη προδοσία

Διαβιβάζεται στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου.

Δικαιωμένος δηλώνει ο χειρουργός- ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των βουλευτών που....
υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της Τρόικα και ζητά την ποινική τους δίωξη, καθώς, όπως ισχυρίζεται, κατηγορούνται για εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας

Η μήνυσή του διαβιβάστηκε στις 20-09-2011 στη Βουλή με το αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσηρώδη, σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον Ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών».

Ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει «Είμαι ικανοποιημένος γιατί αποδεικνύεται ότι η μήνυσή μου δεν ήταν προδήλως αβάσιμη (όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν), αλλά εμπεριέχει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας».

Έκπληξη προκάλεσε η κίνηση αυτή των λειτουργών της δικαιοσύνης να διαβιβάσουν στη Βουλή τη συγκεκριμένη μήνυση, αναγνωρίζοντας ότι ενδέχεται να υποκρύπτεται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Απέδειξε ότι είναι ακόμη ανεξάρτητη, αν και δεν ισχύει για όλους τους λειτουργούς της. Η εισαγγελέας Χαλκίδας κ. Χριστίνα Καπαμά μου απέρριψε τη μήνυση, ωστόσο, το Εφετείο της Αθήνας με δικαίωσε. Διαβίβασε τη μήνυση στον Άρειο Πάγο και πλέον το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την αποστέλλει στη Βουλή. Δεν σας κρύβω βέβαια πως νιώθω μια πικρία, γιατί δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς στο δύσκολο αγώνα μου τους προηγούμενους μήνες, ενώ και τα περισσότερα ΜΜΕ μου γύρισαν την πλάτη. Τώρα όμως νιώθω δικαιωμένος».

Ο κ. Αντωνίου μάλιστα, πάει ένα βήμα παραπέρα, αναμένοντας την τιμωρία των 171 βουλευτών. « Σε τι προσβλέπω τώρα πια; Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από ό,τι προβλέπει ο Νόμος για τέτοιες περιπτώσεις, ό,τι έγινε για παράδειγμα με τους χουντικούς».

Στο κείμενο της μήνυσής του ο κ. Αντωνίου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

«Οι κυνικές και ξεδιάντροπες, αλλά και αλαζονικές ομολογίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος, για την εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, προκάλεσε βαθύτατο φόβο, ανησυχία, προσβολή, θλίψη, αλλά και αγανάκτηση και οργή στον περήφανο Ελληνικό Λαό, ο οποίος αναλογίστηκε την άσκοπη θυσία των εκατοντάδων χιλιάδων θυσιασθέντων Ελλήνων, στον μακροχρόνιο πόλεμο για την ελευθερία μας, την οποία η σημερινή κυβέρνηση θυσιάζει ερήμην του Λαού, για να κρατηθεί η ίδια στην εξουσία! Και είναι αυτό μόνο το κίνητρο της προδότριας κυβέρνησης, διότι-εκτός των άλλων-ουδείς υγιής άνθρωπος δεν θα διατηρούσε την θέση του ως κυβερνητικού αξιωματούχου υφιστάμενος τους εξευτελισμούς και την απογύμνωση των τιμών που του έδωσε ο Λαός από τους υπαλληλίσκους ξενόφερτους του ΔΝΤ».

Το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «ψηφίστηκε» διεκπεραιωτικά, με τους ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και του ΛΑΟΣ την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή ως ο «νόμος» 3845/06-05-2010 και θα αναφέρεται στο εξής στην μήνυσή μου ως «μνημόνιο». Είναι ενδιαφέρον ότι στην συνεδρίαση αυτή το ΚΚΕ –δια στόματος της αρχηγού της Αλέκας Παπαρήγα θεώρησε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, ως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΔΝΤ και γι αυτό ζητά την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την ψήφισή του, το οποίο προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, σημείωσε ότι «επί της ουσίας πρόκειται για σύμβαση, αλλά η κυβέρνηση το φέρνει με τη μορφή νόμου για να αποφευχθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών».

Έγκριτοι Συνταγματολόγοι, ωστόσο εκτιμούν πως η μήνυση του κ. Αντωνίου δεν θα έχει κάποια τύχη στη Βουλή. Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει στο newsbomb.gr «Δε νοείται σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τα Άρθρα 61 και 61 του Συντάγματος, ποινική δίωξη κατά βουλευτή για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, η μήνυση που υποβλήθηκε κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο , είναι προδήλως αβάσιμη.

Για τους υπουργούς υπάρχει ποινική ευθύνη, ενώ για τους βουλευτές όχι, παρά μόνον για πράξεις που τελέστηκαν έξω από την άσκηση των καθηκόντων τους. Για ο,τιδήποτε είπαν ή ψήφισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν αναγνωρίζεται καμία ποινική ευθύνη. Είναι σαν να ζητήσουμε από ψηφοφόρους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ , το λόγο γιατί ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα» τονίζει ο κ. Χρυσόγονος.

Οι απόψεις των Συνταγματολόγων συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα από την ψήφο ενός βουλευτή. Ο Νομοθέτης έχει φροντίσει να προστατεύσει τον βουλευτή από μηνύσεις που θα κατατίθεντο σε βάρος του για ο,τιδήποτε ψηφίζει. Πολιτικά μπορεί να του καταλογισθεί ο,τιδήποτε , ποινικά όμως δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

Ο κ. Αντωνίου, ωστόσο, δηλώνει πεπεισμένος πως θα δικαιωθεί, επιτελώντας το καθήκον του προς την Ελλάδα, το λαό της και την ιστορία της.

http://www.newsbomb.gr/

Άγριο δούλεμα στον Ευ. Βενιζέλο

Αντικείμενο οξύτατης -έως και υστερικής- κριτικής έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου, Russia Today.
Οι δύο σχολιαστές επικρίνουν σφόδρα την εξαγγελία ακόμα σκληρότερων μέτρων λιτότητας από τον κ. Βενιζέλο μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και ανατρέχουν σε δηλώσεις του:


«Για να μην γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος…», «αν θέλουμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, αν θέλουμε να σταματήσει ο εκβιασμός της Ελλάδας…», τότε η μόνη στρατηγική επιλογή είναι η λιτότητα, σχολιάζουν οι δύο παρουσιαστές.
Στο σημείο αυτό ξεκινά η επίθεση: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «κοιμάται με την τρόικα», «βρίσκεται στην υπηρεσία της τρόικας και των τραπεζιτών», «δεν είναι Έλληνας, είναι παράφρων».
Οι σχολιαστές στηλιτεύουν το «εμείς» που χρησιμοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «σαν να ταυτίζει το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών με αυτό των τραπεζιτών».


Προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τη νομιμοποίηση να υπογράψει το Μνημόνιο, «έπρεπε να έχει προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση».
Επιστρέφοντας στον κ. Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι «θέλει να εξαπατήσει τους πολίτες, κάνει ό,τι μπορεί για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».


Η πολιτική ανάλυση ολοκληρώνεται με την «ευχή» της παρουσιάστριας προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών: «Θα έπρεπε να βρεθεί συγκαλεσμένος με τον Αλεξάντερ Λεμπέντεφ (σ.σ Ρώσος μεγιστάνας) και να πάρει αυτό που του αξίζει σε live μετάδοση».

newsbomb 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/rt.html

Β. Πούτιν: Η Ελλάδα ανταλλάσει την Εθνική της κυριαρχία για ελεημοσύνες!

Πρωτοφανείς αλλά σκληρές αλήθειες απο τον Ρώσο ηγέτη!
Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, αφού φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν η Ρωσία ήταν έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης...
"φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα και την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"!

Είναι πραγματικά πρωτοφανής ο τρόπος και το περιεχόμενο της δήλωσης του Β.Πούτιν, ο οποίος μάλιστα έκαν την δήλωση αυτή - την οποία μετέδωσε ειδικά το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ - στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του κόμματος του, της "Ενωμένης Ρωσίας".

"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία" κατέληξε! Και βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ιρλανδία...

Τέτοιο "φτύσιμο" δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική. Οι πάγοι στις σχέσεις Μόσχας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα "παγετώνα"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3786.html#more

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Επικοινωνία: www.holocaust.gr, info@holocaust.gr, stefan28@on.gr, 210.7259466

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,22.9.11,στο Θέατρο ΑΛΦΑ, η συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου. Ενημέρωσαν, συνοπτικά, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και τους φίλους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος και Ευάγγελος Μαχαίρας Ακολούθως, ο απεσταλμένος μας στη Χάγη Αριστομένης Συγγελάκης ενημέρωσε λεπτομερώς για όλη τη διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης, στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης του Διστόμου και εξήρε την παρέμβαση του πληρεξούσιου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Στέλιου Περράκη, του Καθηγητή κ. Αντώνη Μπρεδήμα και των συνεργατών τους.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας κατέρριψαν τους γερμανικούς ισχυρισμούς και απάντησαν καθαρά στο ψευτοδίλημμα «απόλυτη εφαρμογή της ετεροδικίας (δηλαδή της ασυδοσίας των κρατών να εγκληματούν) ή χάος» τεκμηριώνοντας τη θέση, η οποία ολοένα και κερδίζει έδαφος διεθνώς, ότι η παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων οδηγεί στο χάος. Με άλλα λόγια, δεν νοείται σύγχρονη κοινωνία χωρίς σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, χωρίς δημοκρατία, ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Και κατά συνέπεια, δεν νοείται ειρηνική συνύπαρξη των λαών χωρίς σεβασμό στις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, χωρίς ενεργό προστασία των πανανθρώπινων αξιών. Επίσης η ελληνική πλευρά παρουσίασε λεπτομερή κατάλογο αποφάσεων δικαστηρίων διεθνώς, που συμφωνούν με τις ιστορικές αποφάσεις της ολομελείας του Αρείου Πάγου (2000) και του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ρώμης (2008). Τεκμηρίωσαν επίσης το δίκαιο των θυμάτων και των οικογενειών τους που έχουν δικαίωμα σε δίκη και δικαστή, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο κ.Περράκης στην εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία του. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που ζητούν τα θύματα είναι δικαιοσύνη και αποζημίωση για να υπάρξει ηθική κάθαρση στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.

Ο Αριστομένης Συγγελάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανιδιοτελή και συγκινητική συμβολή στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων και την καταβολή των αποζημιώσεων της ομάδας «ΑΚ Δίστομο», των γερμανών δηλαδή αντιφασιστών που υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, κόντρα στην στρατηγική επιλογή της ίδιας τους της χώρας, η οποία αρνείται επίμονα να αναλάβει τις ευθύνες της. Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «Δικαιοσύνη και αποζημίωση» η ομάδα «ΑΚ Δίστομο» οργάνωσε τρεις εκδηλώσεις στο περιθώριο της δίκης (τη μία σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία). Όπως χαρακτηριστικά είπε οι συναγωνιστές Γερμανοί δίνουν σάρκα και οστά στην σύγχρονη έννοια του διεθνισμού και σώζουν, παράλληλα, την τιμή της Γερμανίας.

Μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποί μας στη Χάγη, Χριστίνα Σταμούλη, Μάκης Μπαλαούρας καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους. Το γενικό συμπέρασμα όλων είναι η πίστη τους ότι αυτές οι μέρες της όλης διαδικασίας στη Χάγη, θα πρέπει να είναι καταλύτης για την επίλυση αυτού του τεράστιου εθνικού μας προβλήματος. Οι νεώτερες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη ακόμη και μέσα στη Γερμανία ακούγονται πλέον αισιόδοξες φωνές για την απόφαση που ελπίζουμε να την ξέρουμε μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Στέφανος Ληναίος διάβασε τις επόμενες κινήσεις που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο και οι οποίες έγιναν όλες αποδεκτές. Συνοπτικά αποφασίστηκε:

1.-Πρέπει να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό και ολόκληρο τον Απόδημο Ελληνισμό, να μάθει δηλαδή και ο τελευταίος Έλληνας για το μέγιστο αυτό εθνικό θέμα σε όλες του τις λεπτομέρειες. Που μπορεί όχι μόνο να ξαναδώσει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά και πολιτιστικά, αλλά, προπάντων, να δώσει άμεση λύση και στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν την πατρίδα μας.

2.-Πρέπει να ενημερώσουμε, να πιέσουμε και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Να καταλάβει επιτέλους ότι όλοι οι Έλληνες Πολίτες δικαιολογημένα φωνάζουν δεν πληρώνω..δεν πληρώνω. Ας υιοθετήσει λοιπόν κι η Ελληνική Πολιτεία αυτό το παλλαϊκό σύνθημα. Και να φωνάξει επιτέλους κι αυτή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία με όλη της τη δύναμη: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.. .ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ..»

3.-Πρέπει,τέλος,να αγωνιστούμε με οποιονδήποτε νόμιμο αλλά και δυναμικό τρόπο για να καταλάβουν επιτέλους η Γερμανία και οι Η.Π.Α. ότι αυτές είναι υπεύθυνες για την 60χρονη καθυστέρηση εξόφλησης των γερμανικών οφειλών. Η Γερμανία γιατί δεν μας πληρώνει και οι Η.Π.Α. γιατί 60 χρόνια τώρα, έχουν αναγκάσει όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας να σιωπούν ή πολλές φορές ακόμη και να υπονομεύουν όλες τις προσπάθειές μας να μας δώσουν οι Γερμανοί αυτά που μας χρωστάνε, όπως τα έχουν δώσει σε όλες τις άλλες χώρες που κατέστρεψαν. Με το δικαιολογητικό, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, ότι τάχα, πρέπει να βοηθήσουμε την κατεστραμμένη Γερμανία για να ανακάμψει. Ε, λοιπόν να μας δώσουνε τώρα αυτά που μας οφείλουν για να ανακάμψουμε κι εμείς.

Το Εθνικό Συμβούλιο, τέλος, προτείνει τα εξής άμεσα, πρακτικά, μέτρα:

Α).- Να συνεχισθεί η προσπάθεια έκδοσης ψηφισμάτων από δήμους, συλλόγους και οργανώσεις και να δημιουργηθούν παντού ανεξάρτητες ομάδες ενημέρωσης και συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Β).-Να ενημερώνουμε τακτικά και υπεύθυνα όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τον απόδημο Ελληνισμό και μέσω του διαδικτύου.

Γ).- Να θυμίζουμε, με ανακοινώσεις και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις, κάθε μαύρη επέτειο των ολοκαυτωμάτων όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Δ).-Να προτείνουμε την καθιέρωση Ημέρας των Μαρτυρικών Ελληνικών Πόλεων.

Ε).-Να προωθήσουμε τη συλλογή υπογραφών που ήδη έχει ξεκινήσει μέσω του διαδικτύου και έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές.

Ζ).-Αν, έπειτα από οποιαδήποτε απόφαση της Χάγης, η Γερμανία δεν μας δώσει αυτά που μας χρωστάει, είμαστε αποφασισμένοι να κηρύξουμε μποϋκοτάζ σε όλα τα Γερμανικά προϊόντα. Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα το αποδεχθούν και θα το πραγματοποιήσουν όλος ο Ελληνικός λαός και όλος ο Απόδημος Ελληνισμός.

Από δω και πέρα ένα θα είναι πια το μοναδικό κυρίαρχο σύνθημα όλων μας:

“ Δεν σας χρωστάμε.. Μας χρωστάτε..”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα, 22 Σεπτέμβρη 2011, Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος, Ο Γενικός Γραμματέας Βαγγέλης Μαχαίρας, Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Στέφανος Ληναίος .-
 
http://amphiktyon.blogspot.com/2011/09/blog-post_24.html

Όταν η Γερμανία ξεχνά να πληρώσει τα χρέη της

Η ιστορία θα έπρεπε να ενθαρρύνει το Βερολίνο για περισσότερη γενναιοδωρία προς την Αθήνα.

Στις 6 Απρίλιου 1941, η Βέρμαχτ εισέβαλε στην Ελλάδα. Ο Χίτλερ είχε κουραστεί να βλέπει τον σύμμαχό του Μουσολίνι να μην καταφέρνει  να θέσει υπό έλεγχο τον ελληνικό στρατό, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 1940, αντιστέκονταν γενναία. Ο Φύρερ θα τον κάνει να πληρώσει ακριβά για αυτό τον απεγνωσμένο αγώνα. 
Ξεκίνησε με μια πολύ σκληρή κατοχή που θα γονατίσει την Ελλάδα. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι μετά την Πολωνία και τη Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη γερμανική βαρβαρότητα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας αριθμός: εκτιμείται σε 300.000 ο αριθμός των ατόμων που κυριολεκτικά πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω της στέρησης που σχετίστηκε με τη ναζιστική κατοχή.
Μετά την απελευθέρωση, η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει να αποζημιώσει υλικά τον πόνο και την ανθρώπινη απώλεια που το Τρίτο Ράιχ είχε επιβάλει στους πληθυσμούς υπό κατοχή. Και μετά από πλήθος επιτροπών αξιολόγησης και δισταγμούς που έπρεπε να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι η Δυτική Γερμανία είχε γίνει πολύτιμος σύμμαχος κατά του σοβιετικού μπλοκ, οι αποζημιώσεις  ορίστηκαν τελικά με μια συνθήκη που υπογράφηκε το 1953 σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια, που έπρεπε να καταβάλλει μόνη της η Δυτική Γερμανία στην Ελλάδα.

H Εκδίκηση

Ωστόσο, η αποζημίωση αυτή δεν περιλάμβανε ένα άλλο χρέος, εύκολα υπολογίσιμο, αφού πρόκειται για αναγκαστικό δάνειο 476 εκ. μάρκα που η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει στο Βερολίνο το 1941, για προσφορά  στη « γερμανική πολεμική προσπάθεια». Ένα δάνειο χωρίς ελπίδα επιστροφής, κατά το χρόνο εκείνο, για το οποίο η Δυτική Γερμανία θεωρεί ότι συμπεριελήφθη στις πολεμικές αποζημιώσεις που είχε πληρώσει.

Αλλά όμως, όταν είσαι, όπως η Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όλα τα μέσα είναι θεμιτά. Και, όπως πιστεύει να το γνωρίσει η εφημερίδα «Die Welt», ορισμένοι στην Αθήνα άρχισαν να υποστηρίζουν ότι το δάνειο των 476 εκ. μάρκων κάτω από την πίεση της ναζιστικής Γερμανίας δεν θα έπρεπε να εξομοιωθεί με μια κανονική πολεμική αποζημίωση. Αυτό, λένε όσοι ψάχνουν το παρελθόν, είναι ένα δάνειο το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει την επιστροφή του.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το ποσό εκφρασμένο σε μάρκα του τρίτου Ρείχ αντιστοιχεί σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι περίπου 10 δισ. ευρώ. Εάν στο ποσό αυτό προστίθεται  ένα συμβατικό επιτόκιο 3% για 66 έτη, καταλήγουμε σε ένα σύνολο των 95 δισ. δολαρίων, 68 δισ. ευρώ, ήτοι το ένα πέμπτο του ελληνικού χρέους. Φυσικά, αυτό δεν αρκεί για να αναπληρώσει το ελληνικό θησαυροφυλάκιο, αλλά θα βελτίωνε σημαντικά την κατάσταση. 

Και θα ήταν προπαντός μια κομψή εκδίκηση της Αθήνας έναντι της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία από την αρχή της κρίσης του χρέους, είναι περισσότερο από απρόθυμη να παράσχει τη βοήθεια της προς την «λιγότερο σοβαρή χώρα των χωρών του «Club Med», όπως λένε με αρκετή κακία στο Βερολίνο.

Πηγή: Le Point

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_3243.html

ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΤΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΤΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΕΙΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΟΒΡΑΙΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ...

ΟΤΑΝ Η Ο.Ε.Α. (ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ) ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΟΠΛΑ ΝΕΤΡΙΝΟ,ΟΙ ''ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ'' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΕΥΡΙΣΚΑΝ ΣΤΟΝ ΒΡΑΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ.

Νετρίνο υποατομικά σωματίδια τα οποία ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως στο σύμπαν

Υποατομικά σωματίδια, τα λεγόμενα νετρίνο, που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως εντόπισαν Ευρωπαίοι φυσικοί, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα.
Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη και έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου.
Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν πιο γρήγορα και από το φως.
Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός .

«Είμαστε σοκαρισμένοι», τόνισε ο Αντόνιο Ερεντιτάτο, φυσικός του πανεπιστημίου της Βέρνης, επικεφαλής και εκπρόσωπος του «Opera».
«Αν είναι αλήθεια, τότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο φυσικός Τζον Έλις, εκπρόσωπος του Cern.
Προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις, όμως εάν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, απειλείται η θεωρία του Αλμπερτ Αϊνστάιν, καθώς και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2061138

http://innoutworld2.blogspot.com/2011/09/blog-post_24.html

Τέλος χρόνου και τέλος στα παραμύθια των επιτηδείων..

Άρθρο του: Δημήτρη Γιαννακόπουλου,
διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης,
ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες και για πρώτη φορά συστηματικά ο υπουργός οικονομικών και οι συνεργάτες του προσπάθησαν χθες στην επικοινωνία που είχαν με την τρόικα να κερδίσουν χρόνο για να μην οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών, καθώς το κρατικό ταμείο σε τρείς εβδομάδες θα είναι απολύτως άδειο.

Έδωσαν πραγματική μάχη για να εξηγήσουν ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και εξήγησαν αναρμοδίως ότι αυτά που τους ζητούν θα έχουν ως συνέπεια την άμεση πτώση της κυβέρνησης, άρα και την κατάρρευση της προσπάθειας της τρόικας. Τέλος έγινε μια μάλλον δειλή απόπειρα να συναρτηθεί η επικοινωνιακή αδυναμία της κυβέρνησης ως προς την επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων με την αναποφασιστικότητα της Ευρωζώνης να προωθήσει ταχύτερα τα συμπεφωνημένα στο τελευταίο «πακέτο διάσωσης».

Αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τα μέλη της τρόικας, τα οποία λένε ότι ο κ. Βενιζέλος ομιλεί μια διαφορετική γλώσσα από αυτούς και ότι δύσκολα μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί κλίμα εναντίον του στα κέντρα των αποφάσεων και ξεκίνησε μια καμπάνια προς τους δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ, ώστε ο τελευταίος να θεωρηθεί απειλή για την προώθηση της συμφωνίας που δήθεν θα έδινε χρόνο στην Ελλάδα για δημοσιονομική ανάταξη και θα προστάτευε τη ζώνη του ευρώ από την πίεση της χρηματαγοράς. Όλα τώρα δείχνουν ότι τα πράγματα οδηγούνται επιτηδείως σε αδιέξοδο με την ευθύνη να μετακυλύεται από την τρόικα στη κυβέρνηση και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στον αρνητικό ρόλο -όπως υποστηρίζουν του -νέου υπουργού οικονομικών.

Αυτά είναι τα νέα. Η είδηση όμως είναι άλλη. ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία κατέληξαν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για πειραματισμούς στην Ελλάδα και ότι το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να απορροφήσει άμεσα με ανακεφαλαίωση μια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους 50-60%, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αναθεώρησης της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την οικονομική ολοκλήρωση σε σύντομο και σαφώς προσδιορισμένο χρονικό διάστημα. Τούτο όμως σε υψηλό πολιτικό και μάλλον αφηρημένο επίπεδο. Για την συγκεκριμενοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ και όχι απλώς στην ευρωζώνη, όπως επέμειναν οι ΗΠΑ, απαιτείται περισσότερο από ένα εξάμηνο, εντός του οποίου θα πρέπει να ηρεμήσει η χρηματαγορά και να εξασθενήσει ελαφρώς το κοινό νόμισμα, δίχως όμως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη να ξεπεράσει το 2%.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δίχως την απαλλαγή από το «ελληνικό βάρος», το οποίο ναι μεν είναι σχετικά μικρό σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη, αλλά εξελίχθητε δυσβάσταχτο πολιτικά, από τη στιγμή μάλιστα που η συμφωνία του καλοκαιριού αποδείχθηκε φάρσα: τόσο σε επίπεδο χρηματοπιστωτικής διαχείρισης (τράπεζες και άλλοι θεσμικοί επενδυτές), όσο και σε εκείνο της στρατηγικής του δανεισμού αυτού καθεαυτού, καθώς προέβλεπε χώρες της ευρωζώνης να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που πιθανότατα να δανείζονταν οι ίδιες στη σημερινή αρνητική χρηματοπιστωτική συγκυρία.

Η συζήτηση λοιπόν για τα νέα μέτρα που δήθεν θα (ξανα)σώσουν την Ελλάδα, είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό προσχηματική. Γίνεται για τα μάτια του κόσμου και για να χωνέψουν οι Έλληνες και η διεθνής κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα είναι μια εξαίρεση που απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν προσφέρεται ούτε η τρέχουσα συνταγή της τρόικας για άμεση, δραστική μείωση του κόστους εργασίας και κάθετο αποπληθωρισμό σε τιμές και μισθούς, ούτε ασφαλώς η φαιδρή συμφωνία για ανταλλαγή χρεών που αποδέχθηκε πρόχειρα η Γερμανία για την Ελλάδα, κάτω από την πίεση των τραπεζών και των ΗΠΑ. Τίποτε από αυτά δεν λύνει το πρόβλημα της παραγωγικής δομής της χώρας και το οξύ ανταγωνιστικό της πρόβλημα που συναρτάται κυρίως με το πρώτο, όπως επιτέλους διαπιστώνουν όσοι σοβαρά ενεπλάκησαν τον τελευταίο καιρό με το ελληνικό ζήτημα.

Το ερώτημα αυτή τη στιγμή τόσο στο Βερολίνο, όσο και στην Ουάσιγκτον είναι καθαρά πολιτικό και όχι οικονομικό: Να οδηγηθεί η Ελλάδα κάτω από την πίεση της τρόικας σε πολιτικο-κοινωνική κρίση που θα δικαιολογήσει την αδρανοποίησή της εντός της ευρωζώνης και μια απολύτως νέα διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος, η οποία θα προϋποθέτει ασφαλώς αναδιάρθρωση του χρέους ή να συγκληθεί αμέσως μια Σύνοδος κορυφής, που θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο «καραντίνα» για την Ελλάδα, για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της κοινωνικής αναστάτωσης στη χώρα;

Το τελευταίο σενάριο έχει τρομερές θεσμικές δυσκολίες και σε κάθε περίπτωση απαιτείται αίτημα από ελληνικής πλευράς, το οποίο όμως δεν αρκεί να διατυπωθεί μόνον από τη κυβέρνηση - όπως λένε οικονομικοί παράγοντες των Βρυξελλών. Τίθεται ως προϋπόθεση η ρητή συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων και η κύρωση των νέων διευθετήσεων με τη μορφή διεθνούς σύμβασης από την ελληνική βουλή, με δέσμευση μάλιστα ότι θα υπάρξει συνταγματοποίηση των δημοσιονομικών όρων.
Με δύο λόγια βρισκόμαστε ενώπιον μιας δραματικής κλιμάκωσης της κρίσης, καθώς πλέον ο χρόνος του παιγνίου της κυβέρνησης εντός της ΕΕ εξέπνευσε μαζί με τα παραμύθια των επιτηδείων του καθεστώτος. Το ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι αν θα αποδεχθεί να ενταχθεί σε μια απολύτως εξευτελιστική καραντίνα εντός της ΕΕ, ή αν θα αναζητήσει την πιθανότητα επιβίωσης έξω από την Ένωση. Αν θα υποταχθεί στη τύχη που του επιφυλάσσει το καθεστώς με τους διεθνείς «συμμάχους» του ή θα διεκδικήσει το δικαίωμα αυτοκυβέρνησης και πολιτικο-οικονομικής αυτοδιάθεσης. Και για να μην λαϊκίσουμε ούτε κατʼ ίχνος, το ερώτημα είναι εάν υπάρχει προοδευτική κοινωνία πατριωτών και αριστερές δυνάμεις που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν από κοινού και οργανωμένα, δίχως υποκρισία, ιδιοτέλεια, μαξιμαλισμούς και σαχλαμάρες, ένα πρόγραμμα κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού, το οποίο εκτός από απαλλαγή από ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους και αναδιάρθρωση του ιδιωτικού θα προέβλεπε την έκδοση εθνικού νομίσματος και «δραχμοποίηση» του συνολικού χρέους, ώστε να μπουν οι βάσεις για την δημιουργία ενός 20ετους αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο κρίνεται απαραίτητο.

Εύκολες και ανέξοδες λύσεις δεν υπάρχουν πλέον. Καλό είναι να εκλείψουν και οι τζάμπα μάγκες. Το καθεστώς με την πολιτικομεγαλοεπιχειρηματική τάξη οδήγησαν τη χώρα στο μη παρέκει: μπρος είναι ο γκρεμός και πίσω το ρέμα. Η κοινωνία θα υποστεί σε κάθε περίπτωση δραματική φτωχοποίηση. Το ζήτημα είναι αν έχουμε το κουράγιο και την πολιτική αρετή να προχωρήσουμε σχετικά ανεξάρτητα και δημιουργικά μπροστά, παρά τις τρομερές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, ξαναφτιάχνοντας την διοίκηση και προτάσσοντας τον εκδημοκρατισμό με δική μας συνταγή ανάπτυξης, ή εάν προτιμήσουμε από το κρεβάτι των «ιατρών του ΔΝΤ» να περάσουμε στον «θάλαμο απομόνωσης» της ΕΕ, μέχρι να μας περάσει το «κολλητικό νόσημα» και να εξυγιανθούμε ανταγωνιστικώς, αφού φτωχύνουμε δραματικώς και βιώσουμε την ανεργία του ενός τετάρτου του εργατικού δυναμικού!

Για τους φίλους είναι μάλλον περιττό να αποσαφηνίσω, ότι από τη στιγμή που το καθεστώς και η κυβέρνηση απέφυγαν να ακολουθήσουν από την αρχή τη στρατηγική παραμονής μας στην ΕΕ που υπερασπίσθηκα δημοσίως, δεν θεωρώ ότι υπάρχει καλύτερη εθνική επιλογή πλέον πέραν από εκείνη που συνηγορεί υπέρ μιας καλά οργανωμένης αποχώρησης από την ΕΕ, με σκληρή όμως διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, προειδοποιώντας παράλληλα τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι εάν δεν διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα στη συγκυρία ατομικά, με τους συμμάχους της και μέσω των διεθνών θεσμών που ελέγχει, θα τινάξουμε το ΝΑΤΟ στον αέρα και θα κλονίσουμε την διεθνή πολιτική ισορροπία. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται! Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν βλέπω άλλη οδό που να συνδυάζει εκδημοκρατισμό με λαϊκή κυριαρχία και ανάπτυξη για την πατρίδα μας και αυτό με απόλυτη ευθύνη τόσο του δικομματισμού της μεταπολίτευσης όσο και εκείνων που τον στήριξαν στο εσωτερικό και από το εξωτερικό (κυρίως ΗΠΑ και Γερμανία), διότι έτσι τους συνέφερε.

Θα είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω αυτή τη «σκληρή» στάση, αν υπάρξει έστω και μια σοβαρή προϋπόθεση θεσμικής αναδιοργάνωσης της Ένωσης με κατεύθυνση την υιοθέτηση μιας εντελώς διαφορετικής ευρωπαϊκής Συνθήκης που θα αντικαθιστούσε το τρέχον δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, με κοινές πολιτικές που θα διασφάλιζαν μια δημοκρατική πορεία ενότητας με σεβασμό στην διαφορετικότητα. Όλα όμως δείχνουν ότι το στοίχημα για μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη των λαών ούτε καν θα υπάρξει πολιτικά (και όχι απλώς ιδεαλιστικά), διότι ελάχιστοι φαίνεται να είναι πολιτικά ώριμοι, οικονομικά ευέλικτοι, στρατηγικά εμπνευσμένοι και αρκετά έξυπνοι για να πόνταραν σε αυτό.

Είδατε πώς «τσούζει» όταν ακουμπάνε το δικό σας...


Δώσε και σώσε την πατρίδα σου! Ε, θα δώσεις;
Δεν ξέρω αν εμείς ξεπερνάμε τα όρια της εμπάθειας ή όλοι αυτοί που απαρτίζουν το βουλευτικό Σώμα προκαλούν τόσο πολύ με τα λόγια τους που βγάζουν εκτός εαυτού τους περισσότερους Έλληνες, γιατί είναι και κάποιοι που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα που ζούμε.
Ακούσαμε για το μοναδικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο εντευκτήριο της Βουλής όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «πέταξαν» έξω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από την αίθουσα, όχι διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αλλά γιατί ο κ. Ηλίας Μόσιαλος έθιξε κατά κάποιον τρόπο τα βουλευτικά προνόμια λέγοντας ότι από 2009 που εκλέγεται ως βουλευτής ουδέποτε έκανε χρήση αυτών.
Είναι πράγματι εξοργιστικό όταν μειώνεις συντάξεις και μισθούς, όταν φορολογείς κινητά και ακίνητα, όταν απολύεις κόσμο και κοσμάκη, να θέλεις τα δικά σου προνόμια να μείνουν ανέγγιχτα…
Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η σημερινή δήλωση του κ. Χρ. Πρωτόπαπα να προκαλέσει και πάλι το κοινό αίσθημα δικαίου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι: «Όσοι μπορούν να πληρώσουν να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη χώρα».
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, προτείνοντας κύριε Πρωτόπαπα να αρχίσετε με τους εαυτούς σας!
Διαλέξτε ποια από τα παρακάτω που αποτελούν τα βουλευτικά προνόμια θα παραχωρήσετε ώστε να βοηθήσετε με τη σειρά σας τη χώρα.
- 6.100 ευρώ μηνιαίος μισθός
- 4.880 ευρώ σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας.
- 250 ευρώ την ώρα για συμμετοχή σε επιτροπές.
- 1000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο στους  βουλευτές της επαρχίας
- 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου
- 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
- 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
- Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα αστυφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, συν μια σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας, όλα δωρεάν.
- Πλήρης ασυλία για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
- Φορολογική απαλλαγή για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
- Δωρεάν γραμματειακή υποστήριξη τεσσάρων υπαλλήλων και ενός επιστημονικού συνεργάτη.
- Άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
- Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
- Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
- Δωρεάν διόδια.
- Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών.
Βέβαια θα μου πείτε ότι είστε βουλευτές και τυγχάνετε προνομιακής μεταχείρισης για το λόγο ότι εκπροσωπείτε τον λαό και δεν μπορούν να είναι οποιοσδήποτε βουλευτής, όπως ευθαρσώς δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μα ούτε οποιοσδήποτε μπορεί να είναι γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος, επιστήμονας κ.ο.κ.
Κάτι έκαναν κι αυτοί στη ζωή τους και ίσως και περισσότερα.
Όπως εσείς σκούζετε κ. Μερεντίτη και κύριε Διαμαντίδη όταν σας θίγουν τα προνόμια σας, έτσι και ο λαός διαμαρτύρεται όταν απλώνεται χέρι στα δικαιώματά του και στην περιουσία του που μόχθησε για να αποκτήσει με δουλειά σκληρή δουλειά και όχι με ψήφους!
Διαλέξτε λοιπόν κύριοι και κυρίες βουλευτές τι θα θυσιάσετε εσείς υπέρ της πατρίδας. Δώστε εσείς το μεγάλο παράδειγμα περικόπτοντας το 50 και 60% των προνομίων σας και μετά θα ακολουθήσει και ο απλός λαός. Αλλά τα δικά σας τσούζουν όταν τα ακουμπάνε…
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_9395.html

Αμόκ Άγκυρας: Βγάζει ερευνητικό στο Βόρειο Αιγαίο και προκαλεί την Αθήνα

Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σαράντα χρόνια σχεδόν, η Άγκυρα ξεκίνησε με αφορμή την ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον Πρίνο έξω από την Θάσο, να θέτει θέμα ορίων και δικαιωμάτων στο Β. Αιγαίο. Έτσι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Άγκυρα μίσθωσε νέο ερευνητικό σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού, δηλαδή στα ανοιχτά της Θράκης.
 
Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA (φωτό α' σελίδας), αυτή την στιγμή βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.
Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή έδωσε τις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και του 1987. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 5,82 ναυτικών μιλίων από την Σαμοθράκη και περίπου 14 μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκεται και η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, στην οποία εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια αναβλύζει πετρέλαιο και η οποία αποτελεί μία από τις 130 βραχονησίδες που οι Τούρκοι αμφισβητούν το καθεστώς τους.
Σημειώνουμε ότι μέχρι πρόσφατα ο κόλπος του Σάρου περιλαμβανόταν στα ελληνικά σχέδια απόβασης πίσω από τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο.
defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/09/blog-post_6002.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ... ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΚΩ !

«Ο ΤΙΤΛΟΣ της Δανικής εφημερίδας σε μετάφραση» ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ (DF) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩΥΠΟΘΗΚΗ... «Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του Άρθρου» Αν η Ελλάδα θα πρέπει δανειστεί χρήματα από την Ε.Ε. για να επιβιώσουν, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας θα απαιτήσει από την Κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά και...
 μη παραδοσιακά διασφαλιστηκά μέτρα . Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας που ασκεί αυστηρή κριτική κατά της ΕΕ θα έχει την απαίτηση από τους Δανούς πολιτικούς η Δανία, προκειμένου να δώσει στήριξη στην βοήθεια συνεχούς δανεισμού για τους Έλληνες, να λάβουν σοβαρές δεσμεύσεις και εγγυήσεις. Ο ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt, του Λαικού Κόμματος της Δανίας προτείνει η Δανική Κυβέρνηση να απαιτήσει το τουριστικό θέρετρο το νησί της Κω ως Υποθήκη προκειμένου συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα. - Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με τη μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσαμε, για παράδειγμα. Να μας δώσει Υποθήκη το νησί τηςΚως, και όταν η Ελλάδα πηγαίνει στη συνέχεια σε εθνική χρεοκοπία, τότε εμείς να μπορούμε να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα από το Νησί της ΚΩΣ για τα δάνεια. Είναι ένα σοβαρό μήνυμα το οποίο όμως είναι τυλιγμένο σε λίγο χιούμορ, εξηγεί ο κύριο Messerschmidt στην εφημερίδα bt.dk. - Είναι αναπόφευκτο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ποτέ δεν έχει καταστεί δυνατόν σε καμία χώρα, προκειμένου να κερδίσει τον έλεγχο της οικονομίας της, χωρίς να υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει το σύνολο της οικονομίας, όταν έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερη του 150 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας, λέει ο Morten Messerschmidt. ΕΔΩ… Ο ευρωβουλευτής κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας ο οποίος κάνει ΠΡΟΒΑ ανάρτησης της ΔΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε ΙΣΤΟ κάποιου Ελληνικού Νησιού που είναι αναρτημένη Η Σημαία μας, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ κύριοι ΣΕ κάποιο από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ –ΑΚΟΜΑ- ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κάνει ΠΡΟΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ.






ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας? ΕΙΝΑΙ απόγονος μεγάλης γερμανικής φαμίλιας το όνομα του τα λέει ΟΛΑ, είναι ένα ακροδεξιό ΝΑΖΙ κοπρόσκυλο που όταν και όποιος τύχει και τον ανταμώσει ξανά στην Ελλάδα να του ρίξει ένα χέρι ξύλο μπας και έρθει στα ίσια του και δεν ξαναζητήσει Ελληνικό Νησί για Εγγύηση και έχει το θάρρος να κάνει πρόβες σημαιοστολισμού με την σημαία της Δανίας σε Ελληνικά Νησιά. Εδώ… http://da.wikipedia.org/wiki/Morten_Messerschmidt και ένα μικρό απόσπασμα μεταφρασμένου σχετικά με προφίλ του ακροδεξιού νεοναζί ευρωβουλευτή της Δανίας ο οποίος είναι αναπολών τον ΧΙΤΛΕΡ και των ΝΑΖΙ «Στις 27 Απριλίου 2007 έγραψε η Δανέζικη εφημερίδα BT.dk ότι ο Morten Messerschmidt, στις 20 Απριλίου γιόρτασε προσκαλώντας αρκετούς φίλους καλεσμένους για τα γενέθλια του Χίτλερ σε εστιατόριο στο Tivoli είχε και προσφωνούσε χαιρετίζοντας τον « Χίτλερ με «heiler» και τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια, σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα ΒΤ.dk έγραψε και τις απόψεις των προσκεκλημένων λέγοντας ότι, με αναφορά του πρώην σοσιαλδημοκράτη πολιτικού Torben Lund, παραδέχθηκε ότι ο Messerschmidt ήταν μεθυσμένος και ότι είχε τραγουδήσει μόνο τον πρώτο στίχο του ύμνου Lied der Deutschen (με διατύπωση Deutschland,Deutschland über alles), αλλά αρνήθηκε να έχουν χαιρετίσει προσφωνώντας υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ και υπέρ του ναζισμού. Morten Messerschmidt αποχώρησε από το Λαϊκό κόμμα της Δανίας στις 29 Απρίλιο του 2007 μετά από ψηφισμα στο στο Κοινοβούλιο. [13] Τις επόμενες ημέρες, μάρτυρες ήρθε προς τα εμπρός και απέρριψε την έκδοση της BT Torben Lund και ο συνεργάτης του Lautrup διατήρησαν την κατάθεση τους τους. Στις 22α Μαΐου 2007, Ο Morten Messerschmidt και η εφημερίδα B.T. και εξέδωσαν κοινή δήλωση, αλλά ήδη το ίδιο βράδυ, υπήρξε διαφωνία σε μια διπλή συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη Arne Ullum της BT και του Morten Messerschmidt στην τηλεόραση. Το 2009 Messerschmidt σε δίκη με την B.T. και τον πρώην αρχισυντάκτης Arne Ullum και κατά του δημοσιογράφου Jacob Jensen Heinel Δανικό Δικαστήριο τους καταδίκασε σε 10 ημερήσιο πρόστιμο των 500 Κορωνών Δανίας και έπρεπε να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 25.000 κορωνών Δανίας για δυσφήμιση, ενώ Morten Messerschmidt απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Το 2009 στις Ευρωεκλογές επανεκλέχθηκε με 284.500 προσωπικούς ψήφους ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ...ΕΔΩ
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_1063.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters