Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

Mark Mazower, Ιστορικός στο Columbia University: Οι Έλληνες καλούνται για ακόμη μια φορά να πολεμήσουν για το μέλλον του κόσμου!

Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή...


Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας. Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. “Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου”, έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του “Ελλάς”,“το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! ”.


Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της. Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην “ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη” στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη.

Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο. Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.
Η ελληνο - τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο - ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα. Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή. Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις.

Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου.Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη - μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον.

Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή. Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του ‘90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη. Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή.

Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ‘90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: “ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;”.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη - κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα. Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.
Ο κ. Μαρκ Μαζάουερ είναι Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των NYT.
Πηγή
http://ditruth।blogspot.com/

http://greeksurnames.blogspot.com/2011/08/new-york-times.html

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ!

Επιτέλους συνέλληνες, για πόσο ακόμη θα υπομένετε 
το ζυγό των πολιτικών απατεώνων;
 
George Papandreou (junior).jpgΓιώργος Παπανδρέου: Μας έχει καθίσει στο σβέρκο από το 1981. Είναι βουτηγμένος μέχρι τα μπούνια στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Επί Κυβερνήσεως Σημίτη όταν και η χώρα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στην Ε.Ε. γνώριζε τα πάντα: Και για το χρέος και για το έλλειμμα. Έκανε τον ανήξερο όταν ανέλαβε την εξουσία το 2009, αφού προηγουμένως εξαπάτησε όλο τον ελληνικό λαό με το "λεφτά υπάρχουν" και μετά μάς διέσυρε στην Ευρώπη λέγοντας ότι είμαστε διεφθαρμένη χώρα!!! Ενώ  άνθρωποι του σιναφιού του, μέσα από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. κατάκλεψαν τη χώρα, αφού κατηγόρησε για όλα τον Καραμανλή, καταληστεύει τον λαουτζίκο! Είναι ή δεν είναι -τουλάχιστον- πολιτικός αλήτης;
Το 1909 ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε με το κίνημα στο Γουδί κατά της "βουλευτικής φεουδαρχίας των κομματικών συμμοριών και των Αυλών" (άρθρο της εφημερίδας Χρόνος), ζητώντας παράλληλα κατάργηση της τοκογλυφίας.
Τότε βέβαια συμμετείχε στρατιωτικός σύνδεσμος υπό τις διαταγές του Νικόλαου Ζορμπά, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του λαού, ο οποίος πραγματοποίησε  μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις14 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε παραίτηση την κυβέρνηση Ράλλη και στην ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον Μαυρομιχάλη.
Σήμερα, ο στρατός, υπό τις εντολές της κυβέρνησης επιτίθεται στον λαό με χημικά, όμως η αγανάκτηση και η οργή των Ελλήνων κατά των κομματικών συμμοριών που καταλήστεψαν το κράτος, οδηγώντας στην διάλυσή του, είναι ο... οδηγός πλεύσης που πρέπει να σαρώσει το πολιτικό σύστημα.
Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους οι ίδιοι άνθρωποι που ρήμαξαν τον τόπο, οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στην εξουσία διαλύοντας και τον κοινωνικό ιστό.
Αυτοί που καταλήστεψαν τη χώρα, με τις μίζες που απολάμβαναν οι ίδιοι, υπερκοστολογώντας υποβρύχια, φρεγάτες, ελικόπτερα,  αυτοί που χρεωκόπησαν την Ελλάδα, αυτοπροσδιορίζονται  σωτήρες της,  καταληστεύοντας και τον λαό!
Σε λίγες ημέρες μετά από εντολή του Βενιζέλου, φτάνει σε όλα τα νοικοκυριά νέα φοροεισπρακτική καταιγίδα:                                                   
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος,  έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, περαίωση κλ.π.  
Ρημάξανε τον τόπο και οι ίδιοι άνθρωποι ρημάζουν την ελληνική κοινωνία. Οι ίδιοι άνθρωποι θα ξεπουλήσουν τον τόπο. Και όλοι τους παραμένουν ατιμώρητοι. Είδαμε όλοι τι έγινε με τον Τσοχατζόπουλο: Παρεγράφησαν τα αδικήματά του!
Κάποτε,  υπήρχε πολιτική ευαισθησία ή ευθιξία, αλλά και όποιοι εθεωρούντο υπεύθυνοι για πολιτικά εγκλήματα οδηγούντο σε δίκη και ετιμωρούντο!
Σήμερα υπάρχει η πλήρης ατιμωρησία! Γι΄αυτό η ασυδοσία κυριαρχεί και γι' αυτό οι ίδιοι μοιραίοι άνθρωποι παραμένουν στην εξουσία, διαλύοντας τη χώρα και τον λαό.
Επιτέλους συνΈλληνες, για πόσο ακόμη θα αντέχετε κάτω από τον ζυγό των πολιτiκών απατεώνων;

http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_20.html

ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ....

ΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ  ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!


Αυτός είναι ο επικίνδυνος και ανίκανος πολιτικά Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα ως Υπουργός Οικονομικών καταστρέφει την Πατρίδα και από το νέο πόστο.
 Ιδού τι μεταδίδει το παρακάτω ιστολόγιο:

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/08/blog-post_2673.html
Βάσει της απόφασης (του 2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου), ο οποιοσδήποτε αποκτά την ελληνική "ιθαγένεια",  Μαροκινός, Πακιστανός ή οποιοσδήποτε άλλος τριτοκοσμικός, αλλογενής και αλλόθρησκος, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθιστώντας τες έτσι μισθοφορικό σώμα. 

Οι Έλληνες μάχονται ενάντια στην απόπειρα του εθνομηδενιστικού συστήματος (το οποίο "διοικεί" την χώρα για λογαριασμό των διεθνών κερδοσκόπων), να διαλύσει τον εθνικό κορμό και να επιβάλλει την πολυπολιτισμικότητα. 


Την Τρίτη, η δικηγόρος Αθηνών Χριστίνα Τσαμπάζη (είχε κερδίσει σε πρώτη φάση στο ΣΤ' Τμήμα την παραπομπή της υπόθεσης του λαθρονομοσχεδίου στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου), κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για λογαριασμό των Σπύρου Σταματόπουλου (συνταγματάρχη εα) Ζώη Μπέχλη (πλοιάρχου ΠΝ), Χρήστου Χρηστίδα (συνταγματάρχη εα), Κωνσταντίνου Ακριώτη (ταξίαρχου εα), Νικολάου Τοτονίδη (ανθυπολοχαγού εα), Λίγκα Κωνσταντίνου και Κότσιαλου Αναστάσιου (σμηνάρχου εα), αίτηση ακύρωσης της προκλητικής υπουργικής απόφασης για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ (Απρίλιος 2011), όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική "ιθαγένεια" και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.
 
http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_5386.html

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥ...ΘΑΝΑΤΟΥ!

Αυξήθηκαν τα διόδια στην Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από 2,90 € σε 3,10 €! Ίδια αύξηση έχει γίνει στο τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, τουλάχιστον όμως το κομμάτι αυτό είναι μια καλή οδός με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, τούνελ στην Κακιά Σκάλα κ.λ.π.
Η Εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών όμως είναι σκέτη...καρμανιόλα. Στο μεγαλύτερο μέρος της η οδός έχει περιοριστεί σε μια λωρίδα κυκλοφορίας με μόνη προστασία πλαστικούς κώνους!!!

Δείτε την φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και βγάλτε συμπέρασμα: Οι νταλίκες στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας σχεδόν γλείφουν τα αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα. Η οδήγηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου-Πατρών είναι ...ρώσικη ρουλέτα. Τρέμει το φιλοκάρδι σου για  κάθε δευτερόλεπτο που περνά, προσευχόμενος να μην γίνει το...κακό το οποίο παραμονεύει σχεδόν σε όλη την διαδρομή!
Η φωτογραφία από μόνη της τα λέει όλα.
Γι' αυτόν τον εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο, που δεν υπάρχει σε κάνένα μέρος της Ευρώπης, αλλά που εδώ στο Ελλάντα τον βαφτίσαμε "Εθνική οδό", όπου οι 2-3 λωρίδες έγιναν... μία, το κράτος επέβαλε αύξηση 20 λεπτά!
Κράτος-τύραννος-δυνάστης-άρπαγας-εγκληματίας!

http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_7621.html

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ’ΟΨΕΙ

Πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είπε ότι «εάν ο χρυσός ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά και ταυτόχρονα η ισοτιμία  γεν-ευρώ πέσει κάτω από τα 100 , τότε οδηγούμεθα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»!
Όπως τόνισε ο αναλυτής, «ο συνδυασμός αυτός είναι …θανατηφόρος. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία γεν-ευρώ βρίσκεται στο  111,93, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε είχε φτάσει και στο 108. Ο χρυσός άγγιξε τα 1.851 δολάρια η ουγγιά. Εάν ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά, θα οδηγηθούμε σε θλιβερές καταστάσεις. Θα υπάρξει πόλεμος»!
Το διεθνές σκηνικό μυρίζει ήδη  μπαρούτι. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στις φλόγες: Λιβύη, Συρία, νωρίτερα η  Αίγυπτος και η Υεμένη. Στο  Ιράκ συνεχίζεται η τρομοκρατία , ενώ το Ισραήλ άρχισε εκ νέου τις εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους. Η Τουρκία εισέβαλε στα εδάφη του Ιράκ για να συγκρουσθεί με τους Κούρδους. Στο Αφγανιστάν συνεχίζεται ο πόλεμος. Η Τουρκία απειλεί  την Κύπρο η οποία σε συνεργασία με το Ισραήλ και Αμερικάνικη εταιρεία, προγραμματίζει τον Οκτώβριο εξορύξεις  πετρελαίου.  Η Γερμανία έχει ήδη κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη διευρύνοντας την ανησυχία και την οικονομική κρίση σε περισσότερα κράτη.
Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην δίνη του ταραχώδους σκηνικού, με μειωμένη εθνική κυριαρχία και υπό τον έλεγχο διεθνών κερδοσκόπων που αναμένεται να αρπάξουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία της χώρας μας.
Η ιστορία διδάσκει ότι σε ένα τέτοιο ταραχώδες διεθνές περιβάλλον, μία απλή αφορμή  αρκεί για να ξεσπάσει διεθνής πόλεμος.
Φευ Κύριε!
 
http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_7472.html

ΟΙ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Θηριωδίες που δεν λησμονούνται. Δολοφονίες αθώων ανθρώπων και καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας, εγκλήματα για τα οποία η Γερμανία δεν πλήρωσε τίποτε! Ο Παπανδρέου όχι μόνον δεν ζήτησε τίποτε για όλα αυτά τα τερατουργήματα των Γερμανών, αλλά δεσμεύτηκε στο Μνημόνιο 1 ότι δεν πρόκειται να συμψηφίσει το χρέος της Ελλάδος με το αντίστοιχο χρέος της Γερμανίας!
Έτσι, η Γερμανία, με την προδοτική αυτή στάση του Παπανδρέου εμφανίζεται να μην χρωστάει τίποτε, ενώ η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη και για μια ακόμη φορά υπόδουλη στους Γερμανούς.
Με μια μόνο υπογραφή του, ο Παπανδρέου ξανάφερε τους Γερμανούς ως κατακτητές στη χώρα μας !
Δείτε το σχετικό βίντεο:




http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html

Ανήθικοι νεοέλληνες φοροφυγάδες

Μέσα στον Αύγουστο βγήκε μια είδηση που μας έκανε να νοιώσουμε βαθιά ντροπή για τη χώρα μας!
Και όπως λέει ο αμερικανός φιλόσοφος Ρόρτυ τα αισθήματα που τρέφει κανείς για τη χώρα του είναι απαραίτητα, αν θέλουμε η δημόσια συζήτηση να είναι εμπνευσμένη και παραγωγική.

Ποια ήταν αυτή η είδηση: Το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, αναλύοντας τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς 2000 μεγαλοκαταθετών, ανακάλυψε εκπληκτικά - και ταυτόχρονα- φοβερά ευρήματα:
  Εξι τουλάχιστον γιατροί δεν μπορούσαν (κατ' αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις) να δικαιολογήσουν τρομακτικές καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ!  Μεγάλη τεχνική εταιρεία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 16 εκατομμύρια ευρώ! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος (ή πάτο).
 Ετσι τουριστικό γραφείο - με σκοτεινές μεθόδους μέσω Λονδίνου - απέφευγε να δηλώσει εισόδημα 3 εκατομμυρίων ευρώ! Κομμωτής επίσης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ και βενζινάδικο υγρών καυσίμων έκοβε αποδείξεις, αλλά η ταμειακή μηχανή ήταν «φάντασμα»!
 Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μια παθογένεια ή με μια αποκρουστική κουλτούρα;
 Ολοι οι παραπάνω ουσιαστικά δεν νοιώθουν ότι είναι πολίτες αυτής της χώρας! Οτι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.
 Ζουν για την πάρτη τους, την οικογένειά τους, το ατομικό τους γίγνεσθαι, το carpe diem (ας φάμε, ας πιούμε, αύριο πεθαίνουμε)!
 Ολοι οι παραπάνω εφαρμόζουν κατ' αποτέλεσμα το φρικτό αξίωμα της Θάτσερ: Δηλαδή ότι υπάρχουν άτομα και κοινωνίες!
 Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που το κράτος μας χρεοκοπεί και ως διεθνής επαίτης ζητάει από παντού βοήθεια!
 Αρα έχουν δίκιο όσοι λένε - και ας μου επιτραπεί ο όρος - ότι η χώρα αυτή έχει ακόμη πολύ «λίπος» (και αυτό ας το το σκεφθεί η κυβέρνηση που ακρωτηριάζει μόνο τους μισθούς και τις συντάξεις).
 Τι φταίει; Ενδεχόμενα η μεταπολίτευση που διαμόρφωσε ένα διεφθαρμένο και όχι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος.
 Σίγουρα όμως χρειαζόμαστε - ως έθνος εννοώ και κάτι άλλο. Χρειαζόμαστε, δηλαδή,, αυτό που είχε αναλύσει ο γερμανός φιλόσοφος Χάμπερμας από το 1989 στην εφημερίδα Zeit:
 Εναν καινούργιο πατριωτισμό (Verfassungespatriotismus) με βάση τον οποίο θα ζούμε κάθε μέρα σύμφωνα με τις ελευθερίες, τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει το Σύνταγμα.
 Και επομένως πληρώνοντας και τους φόρους μας ( σε ένα κράτος που καταρρέει)!
 Το συμπέρασμα: Αν υπάρχουν ανήθικοι νεοέλληνες φοροφυγάδες κανένα μνημόνιο και καμιά συμφωνία δεν πρόκειται να μας σώσουν ποτέ!

Γρηγόρης Καλφέλης Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
Kalfelis@law.auth.gr

TO BHMA
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_3216.html

Χάρρυ Κλυνν: Το αχαρτογράφητο βάθος της διαφθοράς


Γράφει ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης

Άγγελα Μέρκελ: «To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι της σήψης οφείλεται σε σκοτεινά κυκλώματα που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης!..»

Μάλλον η μ@*@^%$ που μας δέρνει ως λαό είναι αχαρτογράφητη, φράου Μέρκελ!

Χάρης Καστανίδης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπουργοί Δικαιοσύνης!!!...
Κι εμείς μαθαίνουμε για τα «σκοτεινά κυκλώματα» της δικαιοσύνης από τους «εταίρους» μας, που μας συμπεριφέρονται, και με το δίκιο τους, βέβαια, ως τα σούργελα της Ευρώπης!

Έχετε καταλάβει ρε ηλιθιοκαστανοπαπαϊωάννοι ότι τα «σκοτεινά κυκλώματα της δικαιοσύνης» της Φράου Μέρκελ στοχεύουν κυρίως στις αφεντομουτσουνάρες σας;

Εσείς, οι εγγυητές της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης, συμφωνείτε με τους ισχυρισμούς της φράου Μέρκελ;

Αν συμφωνείτε και ποιείτε τη νήσσα ασχολούμενοι με τις αποφυλακίσεις των ναρκεμπόρων και τη λύση του τρισμέγιστου προβλήματος της ανωνυμίας των bloggers, είστε το λιγότερο αξιοθρήνητοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι…

Αν πάλι δε συμφωνείτε, γιατί δε βγαίνετε να καταγγείλετε την κυρία Μέρκελ για τους δηλητηριώδεις ισχυρισμούς της;

Αλλά τι να μας πείτε, ω εκπρόσωποι του θλιβερού πολιτικού υποκόσμου, που αν σας είχε απομείνει ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, θα είχατε ήδη πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια, γιατί θα ντρεπόσαστε να αντικρύσετε τους ανθρώπους…

Επί 37 ολόκληρα χρόνια και οι μεν και οι δε κοροϊδεύατε και κατακλέβατε τον Ελληνικό λαό… Φάγατε, ήπιατε, σκάσατε, διαφθείρατε τους πάντες και τα πάντα, ξεχαρβαλώσατε την παιδεία, ισοπεδώσατε την υγεία, διαλύσατε τον κοινωνικό ιστό, οδηγήσατε τη χώρα δέσμια στα νύχια των τοκογλύφων και των αρπακτικών της παγκοσμιοποίησης, μετατρέψατε τα μεγάλα αστικά κέντρα σε άντρα παρανομίας και εγκλήματος, ρίξατε την απελπισμένη νεολαία στο αλκοόλ και στα νομιμοποιημένα πλέον «ελαφρά» ναρκωτικά, πυροβολήσατε εν ψυχρώ τον μικρομεσαίο και τον μικροεπιχειρηματία, δημιουργήσατε στρατιές ανέργων, ως κοινοί ληστές επιδράματε στο κομπόδεμα του παππού και της γιαγιάς, πετσοκόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις και βυθίσατε τη χώρα στο έρεβος της εξαθλίωσης και της
αβεβαιότητας…

Που να ελπίζει ο Ελληνικός λαός που δεν έχει πλέον που την κεφαλή κλίνει…

Κρυφή ελπίδα του «πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» λαού η ελληνική δικαιοσύνη, η φλογίτσα που δεν έλεγε να σβήσει… Το καθαρτήριο όραμα των «καθαρών χεριών» που επιτέλους θα απέδιδε στους κλέφτες, στους προδότες και στους επιλήσμονες το τίμημα των πράξεών τους…

Κι έρχεται η κυρία Μέρκελ να σκοτεινιάσει το καθαρτήριο όραμα με τα «σκοτεινά κυκλώματα που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης!...»

Και ασφαλώς, εδώ που φτάσαμε δεν ήταν κάτι που εμείς το σχεδιάσαμε και το επιδιώξαμε… Μπορεί, παρασυρμένοι από την πλαστική ευζωία που έντεχνα και με τρόπο μαγικό μας προσφέρθηκε, να συμμετείχαμε μέχρις ενός σημείου στο «έγκλημα», αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σχεδιάσαμε και δεν εκτελέσαμε…

Εσείς τα αχόρταγα χοντροαρπαχτικά, μας οδηγήσατε στον απώτατο εξευτελισμό, στο τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας…

«Kαθαρίστε την ελληνική Δικαιοσύνη διαφορετικά δεν πρόκειται να ξαναδείτε το χρώμα του χρήματος…» μας λένε οι δανειστές μας που έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο και τους ομοίους του…

Έχουν πλέον καταλάβει ότι αυτοί που τα φάγανε είναι η συμμορία των πολιτικών και είναι τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα.

«Ακόμη και ειδικευμένους πράκτορες του FBI και της Αμερικανικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα στείλουμε στη χώρα σας…»

Οι «κουτόφραγκοι» γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ποιοι τα φάγανε και φοβούνται, παρά τις εμπράγματες εγγυήσεις, τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια ότι θα τα ξαναφάτε… Έχει ήδη αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι, αρχής γενομένης από οικογενειακή μαφία των Τσαντ…

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες η στάση της αντιπολίτευσης και ειδικότερα αυτή της αξιωματικής είναι εξαιρετικά αμφίβολη έως αυτοκτονική.

Η τακτική των ισορροπιών και της έστω επί μέρους «συνεννόησης», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωσή της.

Καταγγελίες περί «αχαρτογράφητου βάθους διαφθοράς» και περί «σκοτεινών κυκλωμάτων που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης» που θα έπρεπε να γίνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση, γίνονται από τους εταίρους μας, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζεται στις παιδαριώδεις και επί θαλάσσιου αφρού Μηταράκειες οικονομικές αναλύσεις και στις συνοικιακοπολεμικές Μιχελάκειες κορώνες!

Συμπέρασμα; Και η Νέα Δημοκρατία τις ίδιες με το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει αμαρτίες… Κι αυτοί έχουν το μερίδιό που τους αναλογεί από την μεγάλη αρπαγή και το μεγάλο φαγοπότι…

Κοντολογίς και λαϊκά: ‘Ολο λάδι κι από τηγανίτα τίποτα…

Σε άλλο κόμμα θέλει να ελπίζει ο Ελληνικός λαός, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σ’ αυτό που θα στεγάσει πολιτικά την οργή του…

Σ’ αυτό που δε θα πελαγοδρομεί μεταξύ της ήπιας προσαρμογής και της επί μέρους συναίνεσης…

Σ’ αυτό που θα έχει τη δύναμη να αποβάλλει από τις τάξεις τους όλα τα φθαρμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στο παρακμιακό πανηγύρι του ευτελισμού της πολιτικής…

Σ’ αυτό που θα έρθει σε κάθετη ρίξει με το κυβερνών κόμμα των μειοδοτών και των πνευματικά αναπήρων…

Σ’ αυτό που θα υποσχεθεί ότι θα εξυγιάνει πλήρως τη δικαιοσύνη και θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον κατοχικό πρωθυπουργό και τη συμμορία του, κατηγορούμενους για έσχατη προδοσία…

Σ’ αυτό που θα πάρει πίσω την Πατρίδα μας και θα δώσει όραμα στον Ελληνικό λαό.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_6864.html

Δημοψηφίσματα - δημοσκοπήσεις για την μεταλλαγμένη δημοκρατία τους...

Θα κάνουμε δημοψήφισμα λέει ο ποδηλάτης ηγεμών εδώ και καιρό.

Το θέλει πολύ! Όσο και την αποποινικοποίηση του χασίς!!!

Πρέπει να δείξει ότι είναι δημοκράτης, είναι αριστερός και σοσιαλιστής (ή σοσιαληστής, άλλωστε με το επίπεδο των ελληνικών του δεν έχει σημασία η ορθογραφία). Πρέπει να δείξει ότι έχει την λαϊκή νομιμοποίηση ότι ο κόσμος βιάζεται βάναυσα αλλά το γουστάρει γιατί είναι ένας Παπανδρέου με μουστάκι.

Μην το παρακάνουμε όμως. Όπως μας πληροφόρησε σήμερα ο υπούργος Εσωτερικών Χ. Καστανίδης η δημοκρατία έχει και όρια και δεν μπορεί το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος να είναι δεσμευτικό απαραίτητα για την κυβέρνηση. Θα γίνονται δεκτά ως δεσμευτικά μόνο τα αποτελέσματα που θέλουν, τα υπόλοιπα απλά θα συμβουλεύουν…

Κάτι σαν διευρυμένη δημοσκόπηση δηλαδή για να δουν τις τάσεις τις κοινής γνώμης

Άλλωστε, κε Καστανίδη, ποιος είναι ο ελληνικός λαός που θα αποφασίζει για το τί θα κάνει μια κυβέρνηση; Η τρόικα ή η Μέρκελ;

Επειδή πετάτε κανένα πυροτέχνημα για τον κυρίαρχο ελληνικό λαό όταν κερδίζετε καμιά εκλογική μάχη μην το δέσουμε σκοινί κορδόνι ότι ισχύει κι όλας… Οι ξένοι αποφασίζουν, εσείς εκτελείτε (ούτε γι’ αυτό είστε ικανοί αλλά λέμε…), εμείς υπακούμε.

Μας περνάνε για σκουπίδια! Για αναλώσιμα είδη που απλά τους εξυπηρετούν μία στο τόσο και μετά είναι άχρηστα.. Γιατί τα ανεχόμαστε μωρε;

Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι θα αποφασίσει για ένα οποιοδήποτε ζήτημα ο ελληνικός λαός και θα δουν αν δεχτούν την απόφασή του ανάλογα αν τους συμφέρει ή όχι και δεν κουνιέται φύλλο!!! Δεν σχολιάζει κανένα παράθυρο, κανένα τσουτσέκι τους, την απίστευτη χουντική λογική της κυβέρνησης και το δέχονται σαν να είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Και εμείς δεν πιστεύουμε πλέον τί ακούμε και τί βλέπουμε. Ο βομβαρδισμός με διαστρεβλωμένες θεωρίες και βασικές αρχές είναι εσκεμμένος και προσπαθεί να μας οδηγήσει στην αφασία. Να ακούμε και να μην καταλαβαίνουμε, απλά να υπάρχουμε χωρίς να ζούμε…

Όλα για να αγοράσει χρόνο εξουσίας ο ηλιοκαμένος Τσολάκογλου Β΄, όλα για να προλάβει να δώσει τα πάντα, όλα για να υπηρετήσει τα νεοφιλελεύθερα αφεντικά του, όλα για να τελειώσουν οι κυρίαρχοι λαοί και να έρθουν οι κυρίαρχες αγορές.

Τόσες υπηρεσίες έχει προσφέρει… Μην ξεχνάμε ότι άνοιξε τηη Κερκόπορτα (Ελλάδα) για να χτυπηθεί το ευρώ εκ των έσω. Δεν είναι και λίγο! Να χάσει την δουλειά που δεν ολοκλήρωσε ακόμη για ένα δημοψήφισμα; Ε όχι πάει πολύ!!

αἰέν ἀριστεύειν

http://www.ramnousia.com/2011/08/blog-post_3961.html

ΟΤΑΝ Ο PABLO GEROYLANO ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ...ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙΟ

..ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΖΑΧΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

της ΤΖΕΝΗΣ Κ.
Μετά το Χριστόφορο Κολόμβο, το Μάρκο Πόλο, το Βάσκο ντε Γκάμα και το Μαγγελάνο, ο Πάμπλο Γκερουλάνο… ανακάλυψε την Ακρόπολη και το Σούνιο. Συνέβη εψές. 
Ο υπουργός του Πολιτισμού μας επισκέφτηκε τη βραχώδη χερσόνησο που προβάλλει στη θάλασσα στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής, ατένισε το πέλαγο πίσω από τις κολώνες, ατένισε τις κολώνες με φόντο το πέλαγο, χάιδεψε το μάρμαρο με τις άκρες των κρινοδακτύλων του αφήνοντας για πάντα μερικά μόρια Αρμάνι στο μνημείο, σκάλισε με τις μύτες των μοκασινιών του το άνυδρο καλοκαιρινό χώμα, έκανε, μακριά από τα βλέμματα των παρατρεχάμενών του, τσίσα στα ιερά αγριόχορτα, έπαθε μέθεξη και είπε: « Τι ωραία που είναι η Ακρόπολη!» 
Παρότι τον σκούντηξε ο μπράβος του που ήταν λιγότερο αμερικανάκι και όσο να πεις, το γνώριζε ότι η Ακρόπολη δεν έχει γύρω- γύρω θάλασσα κι ότι το Μοναστηράκι δεν είναι το επίνειο των Αθηνών, ο Πάμπλο εξακολουθούσε να ρεμβάζει συγκινημένος και να τάζει: «Πρέπει να αναδείξουμε την Ακρόπολη…»…  

Όταν ένας πακιστανός που πουλούσε εκεί γύρω φονικές ρακέτες (απ’ αυτές που τσουρουφλίζουν ζωντανές τις σκνίπες) τον ενημέρωσε με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποφασιστικότητα ότι ο τόπος της επισκέψεώς του ήταν το Σούνιο ( νο μίστερ νο Ακρίπολος, ις Τσουτσούνιο) ο Πάμπλο, έβηξε, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ταξιδεύει πολύ και είναι φυσικό να ξεχνάει τι πωλείται σε κάθε περιοχή της πατρίδας και μίλησε ξανά : 
«Πρέπει να αναδείξουμε το Σούνιο και την Ακρόπολη». Είναι περιττό να πούμε ότι και ο ναός του Ποσάιντον και ο Παρθενώνας ανέβηκαν κάμποσους πόντους ένεκα που τους έλαχε τόσους αιώνες μετά την ανέγερσή τους να αναδειχθούν υπό (ή ΥΠΠΟ αν θέτε) του Πάμπλο. 
Η δικαίωση όμως για ολάκερο το νταμάρι των Θεών, την Αττική, ήρθε όταν ο υπουργός ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα δοθεί έμφαση στην Αττική. 
«Μπίνγκο!» του φώναξε ο πακιστανός που τον είχε συμπαθήσει και τον είχε πάρει στο κατόπι μ’ ένα μπουκέτο ρακέτες… «Χαίρεσαι που θα επικεντρώσουμε στην Αττική;» απόρησε γελώντας ο Πάμπλο. «Νο μίστερ, εγκώ λέει εσένα μπράβο που βρήκε είναι Αττική…» 
Έτοιμος να πάει σπίτι και να παίξει τρίβιαλ περσούτ αλλά και έτοιμος να αναδείξει –από του χρόνου, πρώτα ο Θεός και το ΕΣΠΑ- την Αττική, ο Πάμπλο αναχώρησε από την Ακρόπολη…

See you soonιο υπουργέ μας…
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/pablo-geroylano.html

Ιδού γιατί το βαρέλι δεν έχει πάτο : 1.787.824 €, για μεταφορά των εφημερίδων!!!

Πριν λίγες ημέρες,    επικροτήσαμε την απόφαση του υπουργού επικρατείας κ. Μόσιαλου, να καταργήσει τον οργανισμό Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου επειδή όπως δήλωσε,  στεγάζεται σε κτίριο με  ενοίκιο 600.000 ευρώ και απασχολεί 11 υπαλλήλους. Όμως,  τώρα θα βάλουμε τις φωνές. Διαβάστε : «Σας διαβιβάζουμε δικαιολογητικά συνολικού ποσού € 115.497,29 (ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩ και ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΕΑ ΛΕΠΤΑ) , που αφορούν Μεταφορά του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας για το μήνα Δεκέμβριο του 2010».  Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό υπάρχει και σε άλλες 11 αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτείται η «μεταφορά του τύπου» κάθε μήνα, για το 2010.



€ 139.891,55   το  Νοέμβριο του 2010
€ 160.547,30    τον Οκτώβριο του 2010
€ 159.588,09    τον Σεπτέμβριο του 2010
€ 143.391,74    τον Αύγουστο του 2010
€ 157.145,58   τον Ιούλιο του 2010
€ 149.430,93     τον Ιούνιο του 2010
€ 116.755,78     τον Μάϊο του 2010
€ 146.930,61     τον Απρίλιο του 2010
€ 183.433,53  τον Μάρτιο του 2010
€ 167.634,14  τον Φεβρουάριο του 2010
€ 147.578,38  τον Ιανουάριο του 2010
Το παράδειγμα αυτό, δίνει σαφή απάντηση σε όσους διερωτώνται γιατί το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ο κ. Μόσιαλος εξοικονομεί 600.000€ ετησίως, με την κατάργηση του οργανισμού Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, και σπαταλάει τα τριπλάσια,  αφού η δαπάνη ανέρχεται συνολικώς  σε 1.787.824 € , για την μεταφορά των εφημερίδων. Οι Έλληνες πολίτες στερούνται, πολλές φορές ακόμα και τα απαραίτητα για μία αξιοπρεπή διαβίωση.  Συνεπώς δεν είναι ούτε έντιμο, ούτε ηθικό να χρηματοδοτούν  από το υστέρημά τους, τις έτσι κι’ αλλιώς χρεωκοπημένες  εκδοτικές επιχειρήσεις των πάμπλουτων νονών και των νταβατζήδων του πολιτικού συστήματος. Των ανθρώπων που υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί αλλά και συνεργοί στην  καταστροφή του τόπου. Α.Α.

1.337.000 € για επίδομα … ειδικών συνθηκών στην γ.γ. ενημέρωσης


Τι και αν μιλάνε για περιστολή των δαπανών. Τι και αν κόβουν μισθούς και συντάξεις. Τα δικά τους τα παιδιά τα «χαϊδεμένα», που εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, απολαμβάνουν επιδόματος ειδικών συνθηκών, ύψους 1.337.000 €.   Θα μου πείτε ότι το αξίζουν, γιατί δεν είναι εύκολο να στηρίζουν και να λιβανίζουν όλη μέρα το πρωθυπουργικό δίδυμο.  Είναι  πολύ επικίνδυνο να εφευρίσκουν και να πανηγυρίζουν για νίκες, σε μάχες που ουδέποτε έγιναν. 
Τςςςς

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


Έχει άραγε το δικαίωμα η Γερμανία να αξιώνει τη μη υπαγωγή της στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων για εγκλήματα των στρατευμάτων κατοχής?

Στο ερώτημα αυτό απαντούν με άρθρο τους στην Ελευθεροτυπία οι Joachim Lau και Στέφανος Φουρτουνίδης, εν όψει της δίκης για το Δίστομο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως σημειώνουν, στη γενικότερη συζήτηση για τα ζητήματα των αποζημιώσεων που αφορούν σε εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής οι διατάξεις των άρθρων 17, 5 και 2 της Συμφωνίας του Λονδίνου της 27.02.1953 περί εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (Ν. 3480/1956).

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, η Γερμανία ανέλαβε την υποχρέωση, μετά την επανένωσή της, όχι μόνο να ρυθμίσει τις εξωσυμβατικές αποζημιωτικές υποχρεώσεις της (οφειλές από αδικοπραξίες των στρατευμάτων κατοχής) αλλά και να εκδώσει εκείνες τις νομοθετικές διατάξεις και να λάβει εκείνα τα διοικητικά μέτρα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της συμφωνίας αυτής, καθώς επίσης και να τροποποιήσει ή να καταργήσει νομοθετικές διατάξεις και διοικητικές πράξεις που δεν είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή και τα Παραρτήματα αυτής...


Ρητώς συμφωνήθηκε μάλιστα στη διάταξη του άρθρου 17 παρ. 3 (α) της Συμφωνίας του Λονδίνου ότι ανεξαρτήτως του εάν υφίσταται ή όχι αμοιβαιότητα μεταξύ της Γερμανίας και της χώρας στην οποία εκδόθηκε η απόφαση, η Γερμανία θα δίνει σε οιονδήποτε πιστωτή το δικαίωμα να πετύχει διά των Γερμανικών Δικαστηρίων και των Γερμανικών Αρχών την εκτέλεση των δικαστικών ή διαιτητικών αποφάσεων που εκδόθηκαν σε κάποια από τις πιστώτριες χώρες μετά την έναρξη της παρούσας Συμφωνίας.

Κατά παραβίαση των υποχρεώσεων αυτών, η Γερμανία κατήργησε μονομερώς διά της νομοθεσίας της (παρ. 16 του γερμανικού νόμου για τη σύσταση Ιδρύματος «Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον») από τις 12.08.2000 τη δυνατότητα άσκησης αξιώσεων αποζημίωσης για τα ναζιστικά εγκλήματα. Ταυτόχρονα, κατ' εφαρμογήν της διάταξης του άρθρου 7 του Νόμου του Ράιχ περί αστικής ευθύνης δημοσίου (1910), η Γερμανία αποστέρησε σε θύματα εγκλημάτων στρατευμάτων κατοχής κάθε πρόσβαση στα γερμανικά δικαστήρια με το επιχείρημα της έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης. Με βάση την ανωτέρω διάταξη (η οποία ίσχυε κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο) αλλοδαποί δύνανται να ασκούν δικαστικά αξιώσεις αποζημίωσης κατά του γερμανικού Δημοσίου, μόνο εφ' όσον κατά τον χρόνο επέλευσης της ζημίας υπήρχε διεθνής συμφωνία μεταξύ του Ράιχ και της χώρας προέλευσης του πιστωτή, με την οποία θεμελιωνόταν αμοιβαιότητα, το δικαίωμα δηλαδή και των υπηκόων του Ράιχ να στραφούν δικαστικώς κατά του αντίστοιχου αλλοδαπού Δημοσίου. Μια τέτοια Διεθνής Συμφωνία δεν υπήρχε, ωστόσο, με καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Ο κατά τα ανωτέρω αποκλεισμός του δικαιώματος ιδιωτών να στραφούν δικαστικώς κατά του Γερμανικού Δημοσίου, τονίζεται στο δημοσίευμα, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δικαίου από τη σύγχρονη Γερμανία, αφού συγκρούεται με την προαναφερθείσα υποχρέωσή της, την οποία ανέλαβε με τη Συμφωνία του Λονδίνου (άρθρο 17 παρ. 3 α) και δη ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη αμοιβαιότητας.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_6165.html

Πετρέλαιο και αίμα > Ο χάρτης που δείχνει γιατί χτυπάνε στη Λιβύη

Η απορία όλων μας ήταν γιατί τόση μανία ξαφνικά εναντίον του Καντάφι. Και καλά από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια. Είδαμε όμως στη Λιβύη να χτυπάνε με λύσσα στόχους Νορβηγοί, Ολλανδοί και Βέλγοι, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια δικά μας αεροδρόμια. Ας δούμε λοιπόν τον χάρτη που δείχνει ποιες χώρες έχουν εταιρείες οι οποίες είχαν πετρελαϊκά συμφέροντα στη Λιβύη. Εύκολα διαπιστώνουμε ότι είναι όλες οι χώρες οι οποίες είχαν το πρώτο λόγο στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς!

onalert
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/08/blog-post_6673.html

Ανθελληνική σαπίλα από 22 τράπεζες


Υπό το καθεστώς της απόλυτης εξάρτησης από τις τράπεζες είναι η εθνική οικονομία, στο κουφάρι της οποίας τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι τραπεζίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να αυξάνονται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επικίνδυνης πολιτικής που εφάρμοσαν με μικρές αλλαγές όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1996. Η κατάσταση όμως έχει εκτραπεί και βρίσκεται πέρα από κάθε λογική από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι με σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος όρισαν πέντε ελληνικές και δεκαεπτά ξένες τράπεζες ως βασικούς διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2011. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η κακή κατάσταση της οικονομίας, ο εγκλωβισμός της αγοράς στις Συμπληγάδες της ύφεσης και η μανία των ΜΜΕ και των «τεχνοκρατών» για την πορεία των spreads και των CDS.
Οι τράπεζες που βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως βασικοί διαπραγματευτές ομολόγων και ουσιαστικά για το μέλλον της χώρας μας είναι οι εξής:
1. ALPHA BANK S.A
2. BANCA IMI S.p.A
3. BARCLAYS BANK PLC
4. BNP PARIBAS S.A.
5. CITIGROUP GLOBAL MARKETS LTD
6. CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LTD
7. DEUTSCHE BANK AG
8. EFG EUROBANK ERGASIAS AE
9. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ
10. EMPORIKI BANK
11. GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL
12. HSBC BANK PLC
13. ING BANK NV
14. JP MORGAN SECURITIES LTD
15. MERRILL LYNCH INTERNATIONAL
16. MORGAN STANLEY Co. INTERNATIONAL LTD
17. NOMURA INTERNATIONAL PLC
18. ROYAL BANK OF SCOTLAND PLC
19. SOCIETE GENERALE
20. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
21. UBS LTD
22. UNICREDIT BANK AG.

Τι παιχνίδι παίζουν

Τι κάνουν αυτές οι 22 κερδοσκοπικές επιχειρήσεις; Έχουν συστήσει ένα κλειστό ολιγοπώλιο με το οποίο ελέγχουν αυστηρά την αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματίων, καθώς και τις καθημερινές αγοραπωλησίες τους.
Κάθε φορά που ακούμε τηλεοπτικά διαγγέλματα από «παπαγαλάκια» των τραπεζών και της κρατικής προπαγάνδας ότι το υπουργείο Οικονομικών θα βγει στις αγορές, δηλαδή θα κάνει δημοπρασία ομολόγων και εντόκων γραμματίων, οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών σε συνεργασία με τους ομολόγους τους των 17 ξένων τραπεζών κάνουν τις προσφορές τους.
Το κακό ή το καλό κλίμα δηλαδή διαμορφώνεται απ’ αυτούς για να κερδίσουν εις βάρος της Ελλάδας και της κοινωνίας, διότι αυτή είναι η διαδικασία διαμόρφωσης του επιτοκίου δανεισμού. Άλλωστε οι μηχανισμοί λειτουργούν εγκαίρως ώστε ν’ αρχίσει ο σχετικός θόρυβος από τα ΜΜΕ, να λειτουργήσουν τα βύσματα και να διαμορφωθεί ενιαία γραμμή από το καρτέλ των 22 τραπεζών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις τελευταίες εκδόσεις εντόκων γραμματίων μέσα στο 2010, το επιτόκιο προσέγγισε σε ορισμένες περιπτώσεις, το 5%, για δανεισμό διάρκειας έξι, τριών ή και ενός μήνα! Την ίδια στιγμή, μέσα στο 2010, το Δημόσιο δανείστηκε € 18,15 δισ. μέσω εκδόσεων εντόκων γραμματίων! Μιλάμε δηλαδή, για αμύθητα κέρδη με το αζημίωτο, εάν συνυπολογιστεί πως την ίδια στιγμή οι τράπεζες της Ευρωζώνης, δανείζονται με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1% από την ΕΚΤ!

Ληστεία 16 δισ. σε τόκους

Αυτή είναι η ληστεία που γίνεται εις βάρος του λαού από τα αρπαχτικά των ντόπιων και των ξένων τραπεζών με την ηθική αυτουργία της πιο αμφιλεγόμενης κυβέρνησης που πέρασε από την Ελλάδα μετά το 1830! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μέσα στο 2011 οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 16 δισ. ευρώ σε τόκους, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% των συνολικών προβλεπόμενων δημοσίων δαπανών!
Και κάτι τελευταίο: Αυτές οι 22 τράπεζες κερδίζουν διπλά και μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, γνωστής και ως Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ) ως βασικοί διαπραγματευτές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Στην ΗΔΑΤ λειτουργούν ως αποκλειστικοί «κόμβοι» κάνοντας συναλλαγές για λογαριασμό τους ή με εντολές τρίτων. Μέσω των τιμών που διαμορφώνονται στην ΗΔΑΤ (οι οποίες καθορίζονται κυρίως από τους βασικούς διαπραγματευτές) διαμορφώνονται τα γνωστά spread! Κι απ’ αυτά επικαθορίζεται το επιτόκιο δανεισμού, νέων εκδόσεων, και ούτω καθεξής. Αυτά είναι τα καρκινώματα που έχουν κάνει μετάσταση στην αγορά και στα νοικοκυριά απειλώντας ακόμα και την ύπαρξή τους.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/22.html

Άνοιξαν οι Πύλες της Κολάσεως

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται και μια σπουδαία γυναίκα….

Και πίσω από κάθε μεγάλο τραπεζίτη κι ένας λακές πολιτικός…
 
Αυτή είναι η τραγική αλήθεια…Τη βιώνουμε, τη βλέπουμε, ακόμη και τη ψηλαφούμε άσχετα αν δυσκολευόμαστε να τη πιστέψουμε…
Το γελοίο της υπόθεσης και το συνάμα τραγικό είναι ότι αυτοί που ένιωθαν κουμανταδόροι τη πάτησαν σα μικρά παιδιά…
Γιατί πίσω τους υπάρχουν οι μεγλοεπενδυτές…Είναι οι ίδιοι τύποι που δημιούργησαν αυτό που σήμερα αορίστως καλείται οικονομική κρίση με τη βοήθεια και των δύο(μεγαλοτραπεζιτών και λακέδων πολιτικών)…
Φυσικά σήμερα οι μεγαλοεπενδυτές μέσω των funds δε διστάζουν να γκρεμίσουν τις μετοχές των μεγαλοτραπεζιτών και να στείλουν τους πολιτικούς να τρώνε ντομάτες και γιαούρτια, για την πολιτική που τους έδειξαν οι ίδιοι ως μόνη διέξοδο…
Και αυτό γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με χρονοκαθυστέρηση…Θυμόμαστε το 1929 που έκλεισαν χιλιάδες τραπεζικά μαγαζάκια…Δεν τους ένοιαζε τους μεγαλοεπενδυτές, δημιούργησαν νέους μεγαλοτραπεζίτες και νέους λακέδες πολιτικούς…Εκεί που κάποιοι νόμιζαν ότι οι λαοί είναι αναλώσιμοι μόνο τώρα το νιώθουν στο πετσί τους πώς είναι να είσαι αναλώσιμος…
Και πρίν τρέξουν να παρακαλέσουν τους μεγαλοεπενδυτές για το επόμενο τους βήμα καλό θα είναι να κοιταχτούν στο καθρέφτη…Αν τους έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας…Και τα δάνεια που τους παρότρυναν οι επενδυτικές τράπεζες να δίνουν αφειδώς έχουν αρχίσει να γίνονται βόμβες που σκάνε στα χεράκια τους…
Τόσο απλά…όσο απλοϊκά χαρακτηρίζεται κάποιος που στήνει παγίδες σε αλεπούδες και πέφτει ο ίδιος μέσα…Και όχι μόνο αυτό αλλά κοιτάει την αλεπού να περνάει δίπλα του και της ζητάει βοήθεια….
Κύριοι σας καλωσορίζουμε στον κόσμο που ετοιμάσατε για μας…

2011 ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ




Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ αισθάνομαι μαζί με πολλούς άλλους ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ παράξενη συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό. Μιλάμε για τις ταραχές και εξεγέρσεις που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους 8 μήνες.

Κάτι κοσμικό συμβαίνει με τη μοριακή δομή ολόκληρου του πλανήτη μας και αυτό αλλάζει τα πάντα , συμπεριλαμβανομένης και τα μυαλά, και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί σε όλη την ιστορία ότι τα περισσότερα από τα μεγάλης κλίμακας βίαια περιστατικά, (πολέμους, εξεγέρσεις, κτλ. ..) έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του ηλιακού κύκλου του ήλιου. Λοιπόν, αν έχετε παρατηρήσει, ο ήλιος ήταν πολύ δραστήριος τον τελευταίο καιρό. Ηλιακές εκλάμψεις και κηλίδες στον Ήλιο εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. Είμαστε τώρα που βιώνουμε τον ηλιακό κύκλο 24 και μόλις ξεκίνησε. Το ηλιακό μέγιστο (όταν ο ήλιος θα δείξει πιο δραστηριότητα) υποτίθεται ότι θα λάβει χώρα κοντά στο τέλος του 2012.

Είναι πολύ πιθανό ότι μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη θα γίνει προς την κατεύθυνση της γης. Αν είναι αρκετά μεγάλη, θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα του πλανήτη. Προσπαθήστε να τυλίξτε το κεφάλι σας γύρω από αυτό για ένα λεπτό. Προσπαθήστε να φανταστείτε τη γη σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Τώρα από την πλευρά συνωμοσίας των πραγμάτων. Εντάξει, έτσι έχουμε τον ηλιακό κύκλο 24 να συμβαίνει και ίσως οι κυβερνήσεις γνωρίζουν κάτι που αφορά μια τεράστια έκλαμψη. Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας από τους λόγους που τόσες πολλές τεράστιες υπόγειες βάσεις χτίζονται; Ταυτόχρονα, θα μπορούσε το HAARP και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν αυτή τη φορά να δημιουργήσουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στους ανθρώπους, ώστε να μην έχουν την προσοχή στο τι πραγματικά συμβαίνει; Εάν οι άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι, θα πεθάνουν. Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν. Απλά γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια για να πάρουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Μόνο η ελίτ θα ζήσει και είναι αυτό που πραγματικά θέλουν.


Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν... 

Τα δικά μας μάτια παραμονεύουν Παντού.

http://www.apocalypsejohn.com/2011/08/2011_22.html

Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

«Στο δικαστήριον επαρρησιάσθησαν μερικοί άτιμοι μικροί άνθρωποι, ψευδομάρτυρες και έλεγαν πως είδαν αναφορές και άλλα ψέματα. Ηλθαν απ’ όλα τα μέρη τίμιοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, είπαν πως όλα αυτά είναι ψέματα {…} Μας κατέβασαν, μας εδιάβασαν την απόφασιν. Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε
τότε. Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης). Τον Μάϊο του 1834 η Ελλάδα μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίτρια και τη δήθεν προστασία των μεγάλων δυνάμεων, αντιμετώπιζε καινούργια προβλήματα. Η βαυαροκρατία και τα νέα πολιτικά ήθη και έθιμα της εποχής αποφάσισαν να εξοντώσουν δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης.


Οι στρατηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας. Ο μεν πρώτος συνελήφθη στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 και κλείστηκε στο Ιτς-Καλέ και ο δεύτερος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 1833 μαζί με αρκετούς άλλους αγωνιστές επειδή 12 χρόνια μετά την Επανάσταση οργάνωσαν «συνομωσία επί σκοπώ να ταράξη την κοινήν ησυχία και να προσβάλλη την εσωτερικήν ασφάλειαν του κράτους και εις την εθνικήν ανεξαρτησία {…} Δεν άφησαν ουδεμίαν μυστικήν μηχανορραφίαν, ουδεμίαν ραδιουργίαν. Προσέφυγον εις την πειθώ, εις τας υποσχέσεις, εις ψεύδος για να κατορθώσουν τους προδοτικούς σκοπούς των, να παροξύνουν τους υπηκόους της Αυτού μεγαλειότητος και της υπέρτατης εξουσίας και επιφέρουν εμφύλιον πόλεμον, και καταργήσουν το καθεστώς πολίτευμα του έθνους» (Απόσπασμα από το κατηγορητήριο του επιτρόπου).

Η βασική κατηγορία και για τους δύο κατηγορούμενους ήταν πως είχαν σκοπό την κατάλυση της αντιβασιλείας με τη βοήθεια της Ρωσίας. Ουσιαστικά η δίκη είχε να κάνει με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας για τον έλεγχο της Ελλάδας.
Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1834 και σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Αμβρόσιος Φραντζής (συγκατηγορούμενος στη δίκη) στην τετράτομη Επιτομή της Ιστορίας της Αναγγενηθείσης Ελλάδας το 1841 «αφού πρώτον ο Μάσσων και η συμμορία προετοίμασαν τα περίπου των 50 ψευδομαρτύρων πεπυρωμένα βέλη, ήλθον δε και υπέρ τους 280 αυτόκλητοι μάρτυρες διά να μαρτυρύσσωσιν υπέρ της αληθείας».

Ο Μάσσον ήταν το δεξί χέρι του άγγλου πρεσβευτή Ντώκινς και ήταν μάλιστα συνήγορος του δολοφόνου του Καποδίστρια και στην αγόρευσή του είχε ζητήσει την αθώωση του Μαυρομιχάλη. Στη δίκη του Κολοκοτρώνη δεξί χέρι του Μάσσον ήταν ο Κανέλος Δελληγιάννης, «επίλεκτο» μέλος του στρατοδικείου που καταδίκασε το 1853 τον Ιωάννη Μακρυγιάννη για «εσχάτη προδοσία».
Στις 10 Μαϊου 1834 έφτασε η ώρα της απόφασης και έφεραν τους δύο κατηγορούμενους στο
δικαστήριο για την ανάγνωση της απόφασης. «Η έγγραφος απόφασις ήτις κατεδίκαζε τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούταν εις κεφαλική ποινήν διά της λαιμητόμου, εκτελεστέαν εντός 24 ωρών και εντός του Ναυπλίου εις την Πλατεία του Ναυπλίου». Η απόφαση θα έπαιρνε σάρκα και οστά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν διαφωνούσαν με το κατηγορητήριο δύο εκ των δικαστών, ο πρόεδρος Α. Πολυζωίδης και ο δικαστής Γ. Τερτσέτης, οι οποίοι δεν «ενέδωσαν να γίνωσιν συνένοχοι εις εν τοιούτον αδίκημα».


ο Κολοκοτρώνης μετά την ανάγνωση της απόφασης είπε το περίφημο «χαίρομαι διότι φονεύομαι άδικα». Μια φράση η οποία σε μεγάλο βαθμό αντανακλά πολλές από τις μεγάλες δίκες της σύγχρονης Ελλάδας και ιδιαίτερα από το τέλος του Εμφυλίου και μετά. Χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα χωρίς νταβατζήδες και αφεντικά καταδικάστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα από ανθρώπους που έκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο των Αγγλων και των Αμερικανών. Όπως είπε ο Κολοκοτρώνης το τελευταίο βράδυ πριν από την εκτέλεση της καταδίκης: «Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε. Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. Τον Κολιόπουλο ελυπόμουν, διότι είχε μεγάλη φαμελιά. Εφάγαμεν το βράδυ. Την αυγή εκάμαμεν την διαθήκη μας και επροσμέναμεν την ώρα του θανάτου. Μετά από δύο ώρας εμάθαμε πως ο βασιλιάς μας έκαμε χάρη τη ζωή μας από το άδικο». Η απόφαση κατά του Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε 20ετή φυλάκιση λίγες ώρες αργότερα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ"

Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_3182.html

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Έβγαλαν εφαρμογή για smartphones με την οποία ξεκλειδώνουν αυτοκίνητα!

Απίστευτο! Αμερικανός προγραμματιστής ανακοίνωσε ότι εξέλιξε εφαρμογή για smartphones με την οποία μπορεί να διαβάζει τον κωδικό ξεκλειδώματος του immobilizer από αυτοκίνητα και να τα ξεκλειδώνει...



Ο Aμερικανός Ντον Μπέιλι, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, αποκάλυψε σε συνέδριο για την ασφάλεια και την ηλεκτρονική πειρατεία στις ΗΠΑ ότι μπορεί να ξεκλειδώνει χιλιάδες ΙΧ αυτοκίνητα με μία σειρά απλών ενεργειών από το κινητό του και μετά το τέλος να λαμβάνει για ενημέρωση ένα γραπτό μήνυμα SMS!

Η ιδέα «σφηνώθηκε» στο μυαλό του, εξήγησε, όταν στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοφιλούς παρουσιάστριας Όπρα Ουίνφρεϊ προβλήθηκε μια εφεύρεση, αποκαλούμενη «ζούμπακ», η οποία δίνει την δυνατότητα σε γονείς να ανιχνεύουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους.

Αμέσως μόλις ο Αμερικανός ειδικός κατανόησε την λειτουργία του «ζούμπακ», ήταν σε θέση, ως γνήσιος νόμιμος χάκερ, να την προσαρμόσει και στην κλοπή αυτοκινήτων.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, παρουσίασε την καινούργια αυτή «πατέντα», απέφυγε όμως να αποκαλύψει ακριβώς ποια μοντέλα αυτοκινήτων μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα, προκειμένου να αποτρέψει επίδοξους κακοποιούς να κλέψουν ξένα οχήματα.

Το μόνο που ανέφερε είναι ότι ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως το κλειδί-τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου, δέχονται ασύρματο σήμα, στο οποίο μπορεί να παρέμβει κανείς εύκολα. 
 
http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/smartphones.html

Θα μιλήσει ή δεν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ; (και είχαμε μια φαγούρα!!!)

Μια ανούσια είδηση των τελευταίων ημέρων. Γιατί είτε μιλήσει έιτε δε μιλήσει το ίδιο κάνει. Κατ'αρχήν για να μιλήσει στη ΔΕΘ πρέπει να διακόψει τις διακοπές του. Και αν μλήσει,πρώτον δεν έχει κάτι να μας πεί και δεύτερον αν πεί κάτι θα είναι ψέμα. Οπότε μιλήσει-δε μιλήσει...

καλύτερες μέρες δε θα δούμε...!!! 
 
http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post_702.html

http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/45000-facebook.html

Αυτή είναι ζωή.Ανέμελη.Όλη την ημέρα κους κους και στα διαλείματα κάνουμε πως δουλεύουμε.Τον ζηλεύουμε.Τον ξέρουν όλοι οι Έλληνες.Δείτε ποιός είναι...


Αντιγράφουμε από το real.gr :
"O Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός για την εξοικείωσή του με την τεχνολογία και η παρουσία του στα social media είναι αναμενόμενη. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο Πρωθυπουργός έχει τους περισσότερους φίλους στο Facebook (45.387), ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς. Έχει 7.000 περισσότερους από το ίδιο του το κόμμα.

Τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις είναι φυσικά η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της, η ανεργία, αλλά και η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Κάθε ανάρτηση του Πρωθυπουργού συνοδεύεται από ζωηρό διάλογο, ενώ πάρα πολλές φορές η κριτική που του ασκείται είναι ιδιαίτερα σκληρή. Ο Πρωθυπουργός είναι παρών και στο Twitter, όπου έχει 11.910 followers. Ο ίδιος δηλώνει ότι παρακολουθεί 37 σελίδες, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα. "

Τι ανάγκη έχει;Αυτός κυβερνάει;

Έρχονται με άγριες διαθέσεις...

Σε αναζήτηση πορείας βρίσκεται η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα για το σημαντικότερο μέχρι τώρα έλεγχο της οικονομίας. Έσοδα και δαπάνες παραμένουν μακριά από το στόχο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το ΙΚΑ, όπου η «μαύρη» τρύπα...



κινδυνεύει να «καταπιεί» συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων. Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος ενός ντόμινου μετά τη συμφωνία με τη Φιλανδία οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλος να στείλει επιστολή σε ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του ζητώντας άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Με την επιστολή του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να προλάβει νέες επικρίσεις για τις αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που θα αποκαλύψει το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών, αλλά ταυτόχρονα να προλάβει και τυχόν άλλες χώρες που θα θελήσουν να ζητήσουν εγγυήσεις για τη συμμετοχή τους στη νέα υποστήριξη προς την Ελλάδα. «Βασική θέση της Ελλάδας είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, που δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά», αναφέρει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεσταλμένοι των δανειστών μας έχουν εντολές να μην δεχθούν τη χαλάρωση των στόχων που ζητά επίμονα η Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς βλέπει πλέον ότι η ύφεση θα πλησιάσει -αν όχι να ξεπεράσει- το 5% και το έλλειμμα δεν αποκλείεται να φτάσει στο τέλος του έτους το 10%.

Σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα -και κυρίως τα φορολογικά- θα πέσουν ραγδαία, αφήνοντας ανοχύρωτο το πρόγραμμα που θα ξεπεράσει τα όριά του και εξαντλώντας τα όποια «μαξιλάρια» έχουν προβλεφθεί, οδηγώντας μοιραία στην λήψη νέων μέτρων.

Έτσι, η τρόικα -βλέποντας ότι δύσκολα το δημόσιο θα εισπράττει τα 5,4 δισ. το μήνα που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι του έτους- και θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα, έρχεται αποφασισμένη να βάλει φρένο στη σπατάλη στο δημόσιο και να μειώσει την φοροδιαφυγή.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, Ματίας Μορς, που θεωρεί τη μείωση του μεγέθους του δημοσίου κατά 20% ως ένα πρώτο βήμα, ζητά όμως περαιτέρω συρρίκνωση του συνολικού λογαριασμού για μισθούς. Παράλληλα προτείνει την ραγδαία κατάργηση των φοροαπαλλαγών ως τον μοναδικό τρόπο για να γίνει το σύστημα δικαιότερο και πιο αποδοτικό.

Σε ετοιμότητα η ΤτΕ

Την Δευτέρα πάντως -όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής- δεν αποκλείεται να υπάρξει μία ακόμα πηγή ανησυχίας, αυτή τη φορά στο Τραπεζικό σύστημα, καθώς το δημόσιο θα προχωρήσει στην ανάληψη 10 δισεκατομμυρίων από τις τράπεζες, προκειμένου να αποπληρώσει ανελαστικές του υποχρεώσεις.

Έτσι, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη πάρει τις απαραίτητες άδειες και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα προκειμένου να ενεργοποιήσει -αν χρειαστεί- το Σύστημα Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ELA).
Πάντως για την ώρα καμία τράπεζα δεν έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα ενίσχυσης, που είναι προαπαιτούμενο για να λάβει ενέσεις ρευστότητας.

*του Κων/νου Δαυλού, στον ΣΚΑΪ 
 
http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post_4693.html

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και στον τομέα επισιτισμού.Ζητούν οι ειδικότητές τους να...


 μην βγουν από τα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς να υπάρχουν επιστημονικές γνωματεύσεις.Προειδοποιούν μάλιστα και με νέα 24ωρη απεργία την ημέρα που το υπουργείο αποφασίσει να προωθήσει τη σχετική υπουργική απόφαση.Πρακτικά τώρα.Κανονικά θα έπρεπε να είναι αύριο όλα κλειστά.Ξενοδοχεία,εστιατόρια,καφετέριες.Όμως στις περισσότερες επιχειρήσεις τουρισμού , οι εργοδότες προτιμούν τη μαύρη εργασία.Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 500.000 απασχολούμενους στον τουρισμό μόνο οι 200.000 είναι δηλωμένοι.Οπότε αύριο, μην περιμένετε να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα, πλην ελάχιστων περιπτώσεων σε μαγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Στις 11:00 αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρησεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post_6319.html

Πίσω ολοταχώς.Μάθαμε τι θα πεί τελικά στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός (Ναι, θα πάει)

Τα πέρνει πίσω όλα η κυβέρνηση.Όσα έλεγε περί αυξήσεων σε ΦΠΑ και κάτι τέτοια (καλό είναι αυτό για εμάς).Έτσι φαίνεται πως δεν...


 θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα και είδη εστίασης και θα παραμείνει στο 13%.Πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πληγεί άλλο ο τουρισμός μας.Επίσης η βαθειά ύφεση, που έχει φτάσει πλέον στο 7% ανάγκασε ακόμη και την Τρόικα να δεχτεί τη μείωση στο ΦΠΑ από το 23% στο 20% αρκεί να βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.Ο υπουργός οικονομικών Ε.Βενιζέλος φαίνεται πως τους έχει πείσει σε αυτό το θέμα (να και κάτι σωστό που έκανε,η αλήθεια να λέγεται).Ο Ε.Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει αυτά τα μέτρα οφ δε ρέκορντ,γιατί τις επίσημες ανακοινώσεις θα τις κάνει στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, για να έχει να πεί και αυτός κάτι.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post_1188.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Φακέλωσαν τα δεδομένα μας σε facebook - twitter και τα πωλούν σε πελάτες! [ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ http://planet-greece.blogspot.com

Η Ελληνική εταιρεία αποδελτίωσης "innews" που εδώ και χρόνια κατακλέβει την εργασία εκατοντάδων δημοσιογράφων σε εφημερίδες και ίντερνετ καταγράφοντας για λογαριασμό πελατών τους (επ' αμοιβή) ότι γράφουν... οι πάντες, πλέον διαφημίζει - και το planet-greece αποκαλύπτει με ντοκουμέντο αδιάψευστο - ότι έχει φακελώσει όλους τους Έλληνες χρήστες του facebook και του Twitter και μάλιστα πουλάει τα δεδομένα τους σε όποιον ενδιαφέρεται!...



Η εταιρεία αποδελτίωσης innews εδώ και χρόνια καπηλεύεται προς ίδιον όφελος τη δουλειά εκατοντάδων (μην πούμε χιλιάδων) δημοσιογράφων ή συντακτών σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ.

Τι κάνει;

Έναντι αμοιβής, αναλαμβάνει για εκλεκτούς πελάτες της να τους ενημερώνει ποιος έχει γράψει τι, προσκομίζοντάς του και το ανάλογο αντίγραφο, χωρίς να καταβάλει ούτε μισό ευρώ για πνευματικά δικαιώματα στους συντάκτες της εκάστοτε είδησης, ή στους δημιουργούς ενός κειμένου, ούτε καν στην επιχείρηση για την οποία οι συγγραφείς εργάζονται.

Εδώ και χρόνια λυμαίνεται τη δουλειά τρίτων προς ίδιον όφελος. Αποκομίζοντας βέβαια μεγάλα κέρδη. (Δε νομίζουμε να πιστεύει κανείς ότι το κάνουν για... την ψυχή της μανούλας τους)!

To facebook

Αισχάτως, λοιπόν η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να αναρτήσει αυτή την σοκαριστική ανακοίνωση στην αρχική της σελίδα:


Το γράφουν ξεκάθαρα, χωρίς καμία συγκάλυψη και καμία ντροπή. "Παρακολουθούμε 50.000 Έλληνες χρήστες του Twitter και 918.00 του Facebook"!

'Άγνωστο πώς, κατάφεραν να φακελώσουν σχεδόν 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) Έλληνες χρήστες των δημοφιλών social media, χωρίς ΠΟΤΕ να πάρουν την έγγραφη έγκρισή τους, και πλέον όποιος ενδιαφέρεται, για 60 ευρώ, μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, πού μπορεί να έχει γράψει κάτι για αυτόν.

Έχει λοιπόν ο Χ επιχειρηματίας την απορία ποιοι γράφουν γι' αυτόν στο facebook και τι, με 60 ευρώ το μαθαίνει. Και βέβαια, μετά, μπορείνα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κατά το δοκούν. Υποβάλλοντας ακόμη και αγωγή και αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις! Αγνοόντας ότι κάποιος μπορεί να έγραψε κάτι σε έναν φίλο του, στα πλαίσια προσωπικής συζήτησης, που σε καμία περίπτωση δε γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται!!!

Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης όχι μόνο των Προσωπικών Δεδομένων αλλά ακόμη και των Προσωπικών Ελευθεριών. Η εν λόγω εταιρεία καταπατεί ακόμη και το Σύνταγμα. Περιμένουμε τα αντανακλαστικά τόσο του εισαγγελέα όσο και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα πρέπει να παρέμβουν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ._

http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/facebook-twitter.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters