Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να βυθίσει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έξω από τη Χάϊφα!

Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να βυθίσει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έξω από τη Χάϊφα!
Ισραηλινός πύραυλος εναντίον της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ του Ελληνικού Στόλου, 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τη Χάϊφα. Δεν πρόκειται για σενάριο άσκησης αλλά για πραγματικό γεγονός που έγινε το βράδυ της 9ης Απριλίου και λίγο έλειψε να πλήξει την πιο νέα φρεγάτα του Στόλου προκαλώντας θύματα!
Το βράδυ της 9ης Απριλίου, γύρω στις 21.00 η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έπλεε ανοιχτά από τη Χάϊφα. Είχε ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετείχε μαζί με ναυτικές μονάδες των ΗΠΑ και Ισραήλ και ανέμενε το ξημέρωμα για να “δέσει” στο Ισραηλινό λιμάνι.
Το πλήρωμα μετά από την ένταση της συμμετοχής στην μεγάλη άσκηση βρισκόταν σε φάση σίγουρα πιο χαλαρή. Η φρεγάτα έπλεε με χαμηλή ταχύτητα προσπαθώντας ουσιαστικά να “σκοτώσει” τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα για να μπει στο λιμάνι.
Περίπου στις 22.00 το βράδυ ο αξιωματικός που είχε βάρδια στη γέφυρα της φρεγάτας, πετάχτηκε από τη θέση του και έδωσε κραυγάζοντας εντολή να στρέψει ο πηδαλιούχος όλο δεξιά και να πλεύσει το πλοίο με την "μέγιστη δυνατή ταχύτητα”! Έκπληκτοι όσοι ήταν στην γέφυρα είδαν σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που πρώτος είχε δει ο Αξιωματικός Γεφύρας. Μια κόκκινη λάμψη σε χαμηλό ύψος να κινείται με ταχύτητα προς το πλοίο, το οποίο είχε ήδη αρχίσει να στρέφει με ταχύτητα παράλληλα με την πορεία της "επερχόμενης λάμψης"!
Ήταν σαφές ότι επρόκειτο για κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας!!!
Στη φρεγάτα σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε ο κυβερνήτης, το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους Ισραηλινούς, τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ενεργοποιήθηκαν, όλα αυτά σε χρόνο δευτερολέπτων και με την “άγνωστη λάμψη” να προσεγγίζει το πλοίο! Ένας αγώνας δρόμου που θα ήταν μάλλον μάταιος! αν το κατευθυνόμενο βλήμα τελικά δεν περνούσε σε απόσταση ασφαλείας από την πλώρη της φρεγάτας, προκαλώντας …μαζική ανακούφιση σ΄όσα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να καταλάβουν τι ζούσαν!
Τι είχε συμβεί;
Οι Ισραηλινοί είχαν δεσμεύσει περιοχή για εκτέλεση πυρών ανοιχτά από την Χάϊφα. Η Ελληνική φρεγάτα το γνώριζε και είχε σημειωθεί στους χάρτες η περιοχή στην οποία επ΄ ουδενί δεν έπρεπε να εισέλθει το πλοίο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ελληνική πλευρά, η φρεγάτα έπλεε αρκετά έξω από την “απαγορευμένη περιοχή”.
Από την άλλη πλευρά οι Ισραηλινοί επισήμως μιλούν για “εκτόξευση δορυφόρου”! Ανεπισήμως γίνεται λόγος για “Ελληνικό λάθος”.
Πως γλιτώσαμε τα χειρότερα; Το πιθανότερο είναι ότι την τελευταία στιγμή οι ισραηλινοί κατάφεραν να “απομακρύνουν” το κατευθυνόμενο βλήμα από την Ελληνική φρεγάτα, το πλήρωμα του οποίου έζησε κυριολεκτικά θανάσιμο κίνδυνο. Το στρες, η αγωνία που προκλήθηκαν ήταν τέτοια, ώστε ο Aξιωματικός Γέφυρας ο οποίος συμμετείχε στην διαχείριση της θανάσιμης απειλής, μεταφέρθηκε την επομένη το πρωί με ελικόπτερο του πλοίου σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Χάϊφα, με ισχαιμικό επεισόδιο, όπου και νοσηλεύεται ακόμη και σήμερα!
Το περιστάτικο έχει πολλά κοινά με όσα είχαν συμβεί στο Αιγαίο πριν από αρκετά χρόνια, όταν αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπληξε με πύραυλο , τουρκικό αντιτορπιλικό.
http://www.katohika.gr/2014/04/israilinos-pyravlos-paraligo-na-vythisei-ti-fregata-salamis-exo-apo-ti-xaifa.html

Κτυπούν τα τύμπανα του πολέμου στο Κίεβο: Τα ξημερώματα στις 06.00 επιτίθενται...

Η Ανατολική Ουκρανία φλέγεται κυριολεκτικά: Από το

Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας έχουν καταλάβει τα βασικά κυβερνητικά κτίρια,
έχουν στήσει μπλόκα στις βασικές οδικές αρτηρίες, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, έχουν περικυκλώσει αεροδρόμια έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί αερομεταφορά στρατευμάτων από το καθεστώς του Κiέβου που απειλεί να πατάξει με την βία την εξέγερση.

Το Κίεβο έχει δώσει προσθεσμία μέχρι αύριο στις 6 το πρωί τοπική ώρα να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους οι δυνάμεις αυτοάμυνας, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μακελειό.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων τουλάχιστον πέντε ρωσικές μηνανοκίνητες Ταξιαρχίες πολλές Μοίρες Πυροβολικού, δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων Spetznaz, μία αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μία Ταξιαρχία επικοινωνιών και πολλές μονάδες GRU εχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.
Η γενική επιφυλακή αφορά και τις Μοίρες των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών της Δυτικής και Νότιας Περιφέρειας.
Εκτίμησή μας, βάσει των πληροφοριών που λαμβάνει από έγκυρες πηγές το defencenet.gr από την Μόσχα: Δεν πρόκειται επί του παρόντος να επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις. Δεν έχουν τέτοιο σχεδιασμό για την παρούσα χρονική στιγμή και σίγουρα δεν είναι αρκετές οι δυνάμεις για μια τέτοια επιχείρηση.
Απαιτούνται τουλάχιστον διπλές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες για μια επέμβαση από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη και με δεδομένο, πάντα, ότι δεν πρόκειται να συντήσουν καμία αντίσταση και ο πληθυσμός είναι απόλυτα φιλικός.
Άρα η μάχη που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρeς αφορά τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας και τις ουκρανικές καθεστωτικές δυνάμεις με σίγουρες "ενέσεις" των πρώτων από στελέχη της GRU που έχουν διεισδύσει στην ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους και οι δεύτεροι από μισθοφόρους της Blackwater που πληρώνονται από την CIA και το Κίεβο.
Επιτέλους θα δούμε "Πόσο αξίζουν" οι μισθοφόροι της Blackwater σε μία σύγκρουση όχι απέναντι σε Άραβες, αλλά σε σκληροτράχηλους Ρώσους...
 
Armed members of Ukraine's federalisation and others from the People's Militia of Donbass seize a police station
An armed man stands next to a barricade in front of the police headquarters in Slaviansk
Πάνω: Ενοπλοι των ρωσόφωνων Δυνάμεων Αυτοάμυνας περιμένουν τις καθεστωτικές δυνάμεις από το Κίεβο με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Κάτω: Δυνάμεις Αυτοάμυνας στο μπλόκο έξω από το γραφείο της μυστικής υπηρεσίας στο Λουγκάνσκ το οποίο έχουν καταλάβει.
An armed man stands near of Pro-Russian protester's barricade in front of the occupied police station
 
Κάτω: Ενοπλος έξω από την Διεύθυνση της Αστυνομίας που έχει καταληφθεί από τους ρωσόφωνους.
 
A member of the People's Militia of Donbass, who are pro-Ukraine, stands outside the local office of Ukraine's Security Service today
Κάτω: "Σηκωτό" βγάζουν τον διοικητή της αστυνομίας στο Donbass, οι δυνάμεις αυτοάμυνας.
 
Ukrainian police officers surrender while armed separatists seize their headquarters
 
A pro-Moscow gunman stands outside a seized police station in Slovyansk as the gunfire battle rages
Πάνω και κάτω: Οι Δυναμεις Αυτοάμυνας ελέγχουν την κατάσταση σε όλες τις πόλεις της Α.Ουκρανίας
Battle lines are drawn: Crowds watch as the militia build a barrier outside the police station
Κάτω: Από τα παράθυρα πηδούν οι καθεστωτικοί από αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Λούγκανσκ.
 
On Saturday morning a group of pro-Russian activists armed with metal sticks seized the prosecutor's office in Donestsk. They have left the building after talks with police. Nobody was arrested
 
Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:

Στα …κάγκελα οι Αμερικανοί, προειδοποιούν τον Πούτιν

Στα …κάγκελα οι Αμερικανοί, προειδοποιούν τον Πούτιν
Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση για την Ουκρανία. Η νέα επιθετικότητα της Ρωσίας έχει αφήσει στην κυριολεξία άφωνους τους Αμερικανούς, που γνωρίζουν πρώτα και πάνω απ’ όλα, ότι δεν μπορούν να εισέλθουν σε πόλεμο. Εχει αποκλειστεί, δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, και προσπαθούν από χθες, με συνεχείς επαφές με Ρώσους αξιωματούχους να πείσουν τη Μόσχα να κάνει ένα βήμα πίσω.
Στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνονται συνεχείς συσκέψεις με την  παρουσία βεβαίως και του Προέδρου Ομπάμα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνομιλεί με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη, Σαμάνθα Πάουερ ανακοίνωσε στην ουσία νέα μέτρα λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες στην Ουκρανία με αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.
            Η κ. Πάουερ, δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν “σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας”. “Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι έχουμε διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα και αν συνεχιστούν οι ενέργειες σαν αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, θα δείτε αύξηση αυτών των κυρώσεων”.
            Χθες, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ανακοινώσει επίσημη του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, δύο ημέρες μετά το Πάσχα, ελπίζοντας ότι η Μόσχα θα λάβει το μήνυμα, αλλά φαίνεται πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει πολύ σύντομα.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ 
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 22 Απριλίου για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος. Η επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου στο Κίεβο είναι σαφής επίδειξη συμπαράστασης υψηλού επιπέδου προς την Ουκρανία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας .
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε δε τη Ρωσία ενάντια σε οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική δράση στην Ουκρανία και ενώ ένοπλες ομάδες φιλορώσων κατέλαβαν κυβερνητικά γραφεία στην ανατολική πόλη Σλαβιάνσκ και το αστυνομικό κτίριο στην πόλη Κραματόρσκ Οι ενέργειες αυτές όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος θυμίζουν αυτά που συνέβησαν πριν περιοχή Κριμαία. «Ο αντιπρόεδρος θα υπογραμμίσει την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ενωμένη, δημοκρατική Ουκρανία, η οποία κάνει τις δικές της επιλογές για τη μελλοντική πορεία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο
«Ο αντιπρόεδρος θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία , όπου φιλο-ρωσοι αυτονομιστές προφανώς με τη στήριξη της Μόσχας, συνεχίζουν μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία υποκίνησης και σαμποτάζ για να αποσταθεροποιήσουν το ουκρανικό κράτος» αναφέρει ο Λευκός Οίκος. Ο Τζο Μπάιντεν, που είναι εκ των κορυφαίων συνεργατών και συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εξωτερικής πολιτικής , έχει, ήδη συμμετάσχει ενεργά σε αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η κρίση με τις πρώτες διαδηλώσεις στο Κίεβο, τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα από την έναρξη της κρίσης. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επισκέφθηκε στις αρχές Μαρτίου για να εκφράσει επίσης την υποστήριξη του στην ηγεσία της Ουκρανίας.
ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην κρίση της Ουκρανίας να «επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση» και να ξεκινήσουν διάλογο για τη μείωση της έντασης.
Ο Μπαν Κι –μουν χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» την έξαρση της βίας που αυξάνει τους κινδύνους στη χώρα, κάλεσε όλες τις πλευρές να προσπαθήσουν να διευκολύνουν μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος σεβόμενοι το νόμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών. «Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να υποστηρίξουν μια ειρηνική λύση στην τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Ουκρανίας κατήγγειλε χθες Σάββατο την «επιθετικότητα» της Ρωσίας μετά από σειρά ένοπλων επιθέσεων φιλορώσων ακτιβιστών σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας όπου κατέλαβαν αστυνομικά και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

mignatiou
http://greeknation.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9391.html

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! [ΒΙΝΤΕΟ] ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!! Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΩΕ!!! ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΟΦΙΤΕΣ''!!!

Στην ταινία του Αρονόφσκι, ο Νώε, ο Αδάμ και η Εύα είναι φωταυγείς και χωρίς σάρκα, μέχρι και τη στιγμή που τρώνε τον απαγορευμένο καρπό. Μια τέτοια αντίληψη δεν βρίσκεται στην Αγία Γραφή, φυσικά. Και αυτό είναι ένα στοιχείο μόνο από το πλήθος ευφάνταστων λεπτομερειών της ταινίας.

Όσον αφορά την φωταύγειας των προπατόρων μας, πρέπει να πάμε πίσω στην αρχαία θρησκεία του Γνωστικισμού. Παρακάτω μια περιγραφή του 2ου αιώνα μ.Χ. για το τι πίστευε μια αίρεση που ονομαζόταν Οφίτες:
 
«Ο Αδάμ και η Εύα είχαν στο παρελθόν φως, φωτεινότητα, και να το πω έτσι ‘πνευματικά σώματα’. Αλλά όταν ήρθαν εδώ, τα σώματα σκοτείνιασαν και έγιναν χοντρά και αδρανή». (Ειρηναίος της Λυών, Κατά Αιρέσεων, Ι, 30.9).
Η Καμπάλα, σίγουρα έχει μια παρόμοια άποψη, δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά μια μορφή εβραϊκού Γνωστικισμού . Ξεσκόνισα το βιβλίο του 19ου αιώνα του Adolphe Franck, «Η Καμπάλα» και γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου: 
«Προτού εξαπατηθούν από την πανουργία του φιδιού, ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν μόνο εξαιρεθεί από την ανάγκη του σώματος, αλλά ούτε καν είχαν σώμα - δηλαδή, δεν ήταν από χώμα». 
Ο Franck επικαλείται αποσπάσματα από το Zohar, ένα από τα ιερά κείμενα της Καμπάλα: 
 
«Όταν ο προπάτορας μας Αδάμ κατοίκησε τον Κήπο της Εδέμ, ήταν ντυμένος, καθώς όλοι στον ουρανό, με ένα ένδυμα που είχε φτιαχτεί από το μεγαλύτερο φως. Όταν εκδιώχθηκε από τον Κήπο της Εδέμ και αναγκάστηκε να υποβληθεί στις ανάγκες αυτού του κόσμου, τι συνέβη;
Ο Θεός, μας λένε οι Γραφές, έφτιαξε στον Αδάμ και τη σύζυγό του δερμάτινους χιτώνες και τους έντυσε, γιατί πριν είχαν χιτώνες φωτός, αυτού του μεγαλύτερου φωτός που χρησιμοποιείτο στην Εδέμ...» 
Ήθελα να ψάξω πιο βαθιά. 
 
Ανακάλυψα ποια ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι: Λεγόταν “Pi”. Θέλετε να μάθετε ποιο ήταν το αντικείμενό της; Η Καμπάλα. Σύμπτωση;; 
ΚΟ: Η Καμπάλα (Kabbahal) κατατάσσεται στο χώρο του Μυστικισμού και του Αποκρυφισμού έχοντας τις ρίζες της «στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαϊκών κύκλων, της εποχής που είδε την γέννηση του Χριστιανισμού», σύμφωνα με τον Εβραίο καθηγητή Γκερσόμ Σολέμ από το βιβλίο του «Εισαγωγή στην Καμπάλα».
 
Η Καμπάλα θεωρείται «πίστη», που καλλιεργείται έντεχνα με εσωτεριστικές και θεοσοφικές διδασκαλίες. Η λέξη Καμπάλα σημαίνει «να δέχεσαι». 
Ο κόσμος του Νώε του Αρονόφσκι είναι βουτηγμένος στον Γνωστικισμό: ένα διαβαθμισμένο σύμπαν «ανώτερου» και «κατώτερου». Το «πνευματικό» είναι καλό, και ψηλά «εκεί πάνω» ο ανέκφραστος, αμίλητος θεός κατοικεί, και το «υλικό» είναι κακό και «εδώ κάτω» τα πνεύματά μας περιβάλλονται από σάρκα.
Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους πεσόντες γιους και κόρες του Αδάμ και της Εύας, αλλά και τους πεσόντες αγγέλους, οι οποίοι απεικονίζονται ρητά ως πνεύματα παγιδευμένα μέσα σε ένα υλικό «σώμα» από λάβα που έχει ψυχθεί. 
 
Οι Γνωστικοί τους αποκαλούν Άρχοντες, μικρότερα θεία όντα ή αγγέλους που βοηθούν τον "Δημιουργό" στη διαμόρφωση του ορατού σύμπαντος. Και η Καμπάλα έχει ένα πάνθεο αγγελικών όντων που ανεβοκατεβαίνουν τη σκάλα του «θεϊκού όντος». Και οι πεσμένοι άγγελοι δεν έχουν πέσει εντελώς.
Για να παραθέσω το Zohar και πάλι, ένα κεντρικό Καβαλιστικό κείμενο : «Όλα τα πράγματα από τα οποία αυτός ο κόσμος αποτελείται, το πνεύμα όσο και το σώμα, θα επανέλθουν στην αρχή και τη ρίζα από την οποία προήλθαν».
Αυτό είναι ακριβώς τι συμβαίνει στα Τέρατα από Λάβας του Αρονόφσκι. Σώζονται μόνα τους, πετάνε το εξωτερικό υλικό δέρμα τους και πετάνε πίσω στον ουρανό.
 
Παρεμπιπτόντως, παρατήρησα ότι στην ταινία, καθώς η οικογένεια ταξιδεύει μέσα από μια έρημο, ο Σημ ρωτά τον πατέρα του: «Είναι αυτό ένα ορυχείο Zohar;», Μάλιστα. Αυτό είναι το όνομα του ιερού καβαλιστικού κειμένου.
Ολόκληρη η ταινία είναι, μεταφορικά, ένα ορυχείο «Zohar»! 
Αν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τους "Watchers", ο Αρονόφσκι δίνει σε αρκετά από αυτά ονόματα: Semyaza, Magog και Rameel. Είναι όλοι γνωστοί δαίμονες στην εβραϊκή μυστικιστική παράδοση, όχι μόνο στην Καμπάλα, αλλά και στο βιβλίο του Ενώχ. 
Ορίστε; Οι δαίμονες σώζονται; Ο Adolphe Franck εξηγεί την κοσμολογία της Καμπάλα: «Τίποτα δεν είναι απόλυτα κακό. Τίποτα δεν είναι καταραμένο για πάντα - ακόμη και ο αρχάγγελος του κακού ή το δηλητηριώδες θηρίο, όπως ονομάζεται μερικές φορές. Θα έρθει μια στιγμή που θα ανακτήσει το όνομά του και την αγγελική του φύση». 
Εντάξει. Αυτό είναι παράξενο. Αλλά, για στάσου. Όλοι στην ταινία φαίνεται να λατρεύουν τον «Δημιουργό» ("The Creator"), σωστά; 
 
Εκτός από το ότι όταν οι Γνωστικοί μιλούν για τον «Δημιουργό» δεν μιλάνε για το Θεό. Ο Δημιουργός του υλικού κόσμου είναι ένας ανίδεος, αλαζονικός, ζηλιάρης, καταπιεστικός, βίαιος, χαμηλού επιπέδου, νόθος γιος μιας θεότητας χαμηλού επιπέδου.
Είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του "μη-πνευματικού" κόσμου της σάρκας και της ύλης και ο ίδιος είναι τόσο αδαής σχετικά με τον πνευματικό κόσμο που φαντάζεται τον εαυτό του τον «μόνο Θεό» και απαιτεί απόλυτη υπακοή. Σε γενικές γραμμές τον αποκαλούν «Γιαχβέ». Ή άλλα ονόματα, όπως ‘Ialdabaoth’ για παράδειγμα.
 
Αυτός ο Δημιουργός προσπαθεί να κρατήσει τον Αδάμ και την Εύα μακριά από την αληθινή γνώση του θείου και όταν δεν υπακούν, γεμίζει με οργή και τους πετάει έξω από τον Παράδεισο. 
Με άλλα λόγια, υποννοείται ότι... το φίδι είχε δίκιο... Αυτός ο «θεός», ο «Δημιουργός», τον οποίον λατρεύουν, τους απέτρεψε από κάτι που το φίδι θα τους παρείχε: την ίδια θεότητα.
Ο κόσμος του Γνωστικού μυστικισμού έχουν μια μυριάδα ποικιλιών. Αλλά, σε γενικές γραμμές, έχουν από κοινού την ιδέα ότι το φίδι είναι "Σοφία" ή "Μητέρα". Το φίδι αντιπροσωπεύει το αληθινό θείο, και οι ισχυρισμοί του «Δημιουργού» είναι ψευδείς. 
Είναι λοιπόν το φίδι ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας στην ταινία;
Ας πάμε πίσω στην ταινία. Η ταινία ανοίγει με τον Λάμεχ να πρόκειται να ευλογήσει τον γιο του τον Νώε. Ο Λάμεχ, μάλλον περίεργο για έναν πατριάρχη οικογένειας που πιστεύει στον Θεό, παίρνει ένα ιερό κειμήλιο, το δέρμα του φιδιού από τον Κήπο της Εδέμ.
Το τυλίγει γύρω από το χέρι του, απλώνει το χέρι του για να αγγίξει το γιο – τότε ακριβώς μία ομάδα επιδρομέων τους διακόπτει και η τελετή δεν ολοκληρώνεται.
Ο Λάμεχ σκοτώνεται και ο «κακός» της ταινίας, Θουβάλ-Κάιν, κλέβει το φιδόδερμα. Ο Νώε, με άλλα λόγια, δεν παίρνει τις «ευλογίες» που έχει το δέρμα του φιδιού. 
 
Το δέρμα δεν φωτίζεται μαγικά στο χέρι του Θουβάλ-Κάιν, οπότε προφανώς δεν γίνεται «φωτισμένος». Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι στην ταινία, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή και του ανταγωνιστή, Νώε και Θουβάλ- Κάιν, λατρεύουν τον "Δημιουργό".
Είναι όλοι πλανημένοι. Κάτι που πολλοί παρατήρησαν είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συμπαθητικοί χαρακτήρες και ότι όλοι μοιάζουν να λατρεύουν τον ίδιο Θεό.
Ο Θουβάλ-Κάιν και το σινάφι του είναι κακοί και, όπως αποδεικνύεται, ο Νώε είναι και αυτός αρκετά κακός όταν εγκαταλείπει τη φίλη του Χαμ και σχεδόν σκοτώνει τα δύο νεογέννητα παιδιά.
 
Ορισμένοι το θεωρούν αυτό σαν ένα είδος σχολίου σχετικά με το ότι υπάρχει το κακό σε όλους μας. Παρακάτω ένα απόσπασμα από το Zohar: 
«Δύο όντα [Αδάμ και Nachash - το φίδι] είχαν επαφή με την Εύα [η δεύτερη γυναίκα], και συνέλαβε από έναν από τους δύο και γέννησε δύο παιδιά. Το κάθε ένα ακολούθησε έναν από τους πατέρες, και τα πνεύματά τους χωρίστηκαν, ένα σε αυτή την πλευρά και ένα στην άλλη, και ομοίως οι χαρακτήρες τους.
Από την πλευρά του Κάιν είναι όλα τα κακά είδη. Από την πλευρά του Άβελ μια πιο ελεήμων τάξη, αλλά όχι εξ ολοκλήρου ευεργετική – το καλό κρασί αναμίχθηκε με το κακό». 
Τέλος πάντων, όλοι λατρεύουν την κακή θεότητα. Που θέλει να τα καταστρέψει όλα. Και οι δύο, ο Θουβάλ-Κάιν και ο Νώε έχουν πανομοιότυπες σκηνές, ψάχνουν στους ουρανούς και ρωτούν, «Γιατί δεν μου μιλάς;» Ο «Δημιουργός» τους έχει εγκαταλείψει γιατί προτίθεται να τους σκοτώσει όλους. 
Ο Νώε λαμβάνει ένα όραμα για τον επερχόμενο κατακλυσμό. Πνίγεται, αλλά βλέπει ζώα που επιπλέουν στην επιφάνεια προς στην ασφάλεια της κιβωτού. Καμία ένδειξη ότι ο Νώε θα σωθεί. Βουλιάζει, ενώ τα ζώα , «τα αθώα», επιπλέουν. Ο «Δημιουργός» που δίνει το όραμά στον Νώε θέλει όλους τους ανθρώπους νεκρούς. 
 
Πολλοί σχολιαστές θεωρούν την μετατροπή του Νώε σε ένα μανιακό, που θέλει να σκοτώσει τις δύο νεογέννητα κόρες του γιου του, μια περίεργη στροφή στην πλοκή.
Δεν είναι καθόλου περίεργη. Κατά την άποψη του παραγωγού, ο Νώε λατρεύει ένα ψεύτικο, μανιακό θεό. Όσο πιο πιστός γίνεται ο Νώε, τόσο πιο ανθρωποκτόνος γίνεται. Γίνεται «κατ’ εικόνα του θεού». 
 
Αλλά ο Νώε απογοητεύει τον «Δημιουργό». Δεν μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή, όπως ο θεός του θέλει. «Όταν κοίταξα αυτά τα δύο κορίτσια, η καρδιά μου γέμισε μόνο με αγάπη», λέει. Ο Νώε έχει τώρα κάτι που ο "Δημιουργός" δεν έχει. Αγάπη. Και έλεος. Αλλά πού τα βρήκε; Και γιατί τώρα; 
Στην αμέσως προηγούμενη σκηνή ο Νώε έχει σκοτώσει τον Θουβάλ-Κάιν και έχει ανακτήσει το φιδόδρεμα: "Σοφία", το πραγματικό φως του θείου. Σύμπτωση; 
Κανένα ουράνιο τόξο δεν εμφανίζεται στο τέλος, λόγω της διαθήκης που κάνει ο Θεός με τον Νώε. Το ουράνιο τόξο εμφανίζεται όταν ο Νώε ξεμεθά και αγκαλιάζει το φίδι.
 
Τυλίγει το δέρμα γύρω από το χέρι του και ευλογεί την οικογένειά του. Δεν είναι ο Θεός που λέει τώρα να πολλαπλασιαστούν και να γεμίσουν τη γη, αλλά ο Νώε, που μιλάει σε πρώτο πρόσωπο, "Εγώ", φορώντας το φυλαχτό φίδι. (Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα ουράνια τόξα είναι όλα κυκλικά. Ο κύκλος του «Ενός», το Ein Sof, στην Καμπάλα, είναι το σημάδι του μονισμού). 
Παρατηρήστε την θεματική αλλαγή: Ο Νώε ήταν μεθυσμένος πριν. Τώρα είναι νηφάλιος και «φωτισμένος». Έχει ξεπεράσει και αυτή την δολοφονική, ζηλιάρικη θεότητα. 
Στον Γνωστικισμό βέβαια υπάρχουν διαφορές. Ορισμένες ομάδες είναι «δυαδιστικές», όπου ο «Δημιουργός» είναι πραγματικά ένας εντελώς διαφορετικός «θεός». Άλλες είναι πιο «μονιστικές». 
 
Άλλοι λένε πως η κατώτερη θεότητα "μεγαλώνει" και "ωριμάζει" και ότι ανεβαίνει «σκάλες» σε υψηλότερα ύψη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πάντως, ότι η ταινία βρίθει καβαλιστικών εικόνων και θεμάτων. Για παράδειγμα, παρατήρησα ότι οι «παρατηρητές » φαίνεται να διαμορφώνονται σκόπιμα σαν εβραϊκά γράμματα.. 
Συμπερασματικά, δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Αρονόφσκι δημιούργησε μια ιστορία του Νώε χωρίς καμία αναφορά στην Αγία Γραφή, αλλά μια ιστορία του Νώε απευθείας από καβαλιστικές και γνωστικές πηγές. 
Το πραγματικό σκάνδαλο όμως είναι σε όλα αυτά δεν είναι ότι απογοήτευσε τους χριστιανούς που είχαν πιο υψηλές προσδοκίες. Το σκάνδαλο είναι ότι πολλοί χριστιανοί ηγέτες στις ΗΠΑ ενέκριναν αυτή την ταινία (με λόγια του στυλ «τουλάχιστον το Χόλιγουντ κάνει κάτι με την Αγία Γραφή» κλπ.)
 
 
Πηγή

http://www.volcanotimes.com/
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7649.html

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ουκρανική κρίση

Τουρτσίνοφ: Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», είπε ο κ. Τουρτσίνοφ (φωτογραφία αρχείου) σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό. EPA/YURY MAXIMOV
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας, με την υποκίνηση ταραχών στην ανατολική περιοχή της χώρας, και έδωσε τελεσίγραφο στους φιλορώσος αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτήρια που έχουν καταλάβει.

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», είπε ο κ. Τουρτσίνοφ σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον τερματισμό των ταραχών.
«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επαναλάβει το σενάριο της Κριμαίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας... όσοι υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους και τους καταληψίες, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλο πόλεμο κατά της χώρας μας , δεν θα αποφύγουν την τιμωρία και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αυτονομιστές που θα παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι αύριο το πρωί δεν θα διωχθούν.
Η ουκρανική κυβέρνηση όρισε προθεσμία μέχρι τις 09.00 τοπική ώρα προς τους φιλορώσους αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε απόψε.
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγή των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει στις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.
«Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 8 μ.μ. κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας», δήλωσε διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ουκρανίας.
Στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και τις ουκρανικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της εξουσίας τους.
Η κ. Άστον δήλωσε «βαθιά ανήσυχη» από τις ενέργειες ενόπλων και αυτονομιστικών ομάδων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας και κάλεσε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία και να σταματήσει κάθε επιχείρηση που έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της γειτονικής της χώρας.
Την ίδια ώρα, έτοιμες να εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες στην Ουκρανία με αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Πάουερ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν «σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας».
«Θεωρώ ότι έχουμε διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα και, αν συνεχιστούν οι ενέργειες σαν αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, θα δείτε αύξηση αυτών των κυρώσεων», ανέφερε.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8090.html

Πεντάλφα: Ζητούμενο η επιστροφή της στις αρχαιοελληνικές της ρίζες

 
Η πεντάλφα ως πυθαγόρειο σύμβολο της αρμονίας του σύμπαντος, μέρος ενός συστήματος συμβόλων κοσμικών φαινομένων και δυνάμεων που απορρέει από την αρχαιοελληνική μυθολογία, τη φιλοσοφία του Πλάτωνα και τη μορφή του Πυθαγόρα, περνά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

Τη συνεχή επιρροή των πυθαγόρειων ιδεών στους Ρωμαϊκούς Χρόνους, μέσω της παράδοσης του αποκρυφισμού, των μαθηματικών και της μουσικής, παρουσιάζουν ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, που έδρασε το δεύτερο ήμισυ του 1ου αιώνα μ.Χ, και ο συνεχιστής του τον επόμενο αιώνα, Αλέξανδρος ο Αβωνοτειχίτης. Φαίνεται πως ο Πυθαγορισμός είχε περάσει στη λαϊκή παιδεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ παράλληλα τα όρια μεταξύ επιστήμης, φιλοσοφίας και μαγείας άρχισαν να αμβλύνονται.

Με τη μυθική εικόνα του Πυθαγόρα ως παντογνώστη ασχολείται και ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος, στις Μεταμορφώσεις. «Τίποτε δεν διατηρεί τη μορφή του. Νέα σχήματα από τα παλιά. Η Φύση, ο μεγάλος εφευρέτης, ασταμάτητα επινοεί» λέει ο οβιδιακός Πυθαγόρας και η πεντάλφα εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στοιχειακού μετασχηματισμού και παγκόσμιας αλλαγής.


Στο μεταξύ επιβιώνει ο μυστηριακός χαρακτήρας της αρχαίας σχολής των Πυθαγορείων στον Κρότωνα, με το γνωστό «Εκάς οι Βέβηλοι» που αναγραφόταν στο άγαλμα του Ερμή, καθώς και κάποιες από τις δοκιμασίες μύησης στις οποίες καλούνταν να απαντήσουν οι υποψήφιοι, όπως «γιατί το εγγεγραμμένο σε σφαίρα δωδεκάεδρο παριστάνει τον αριθμό του σύμπαντος». Το κανονικό δωδεκάεδρο είναι ένα από τα 5 πλατωνικά στερεά, που έχει ως έδρες δώδεκα κανονικά πεντάγωνα, από τις διαγώνιες των οποίων σχηματίζεται η πεντάλφα.


Ο πρώτος δε αλχημιστής της Ιστορίας λέγεται πως ήταν ο Βώλος από τη Μένδρη, ο οποίος είχε συνδυάσει στοιχεία από την ελληνική φιλοσοφία με την ανατολική μυθολογία και με τις αιγυπτιακές γνώσεις των τεχνών στη βαφή των υφασμάτων και στην επεξεργασία του χρυσού. Το κύριο έργο του «Περί των Φυσικών Δυνάμεων» φαίνεται να ήταν ένα είδος εγκυκλοπαίδειας, αφιερωμένη στις απόκρυφες ιδιότητες των μετάλλων, των φυτών και των ζώων, καθορίζοντας τις αντιθέσεις, τις έλξεις και τις κυριαρχίες που σχετίζουν τις δυνάμεις της φύσης. Ο Βώλος φαίνεται ότι ήταν ο ιδρυτής της αλχημείας, με τη θεωρία του για τον σχηματισμό λιγότερο ευγενών μετάλλων σε ασήμι και χρυσό. Η επιρροή του φαίνεται στην πυθαγόρεια παράδοση της ρωμαϊκής περιόδου, ενώ η μορφή της αλχημείας που θα επιβίωνε ανά τους αιώνες, μέχρι τη συγκρότηση της σύγχρονης χημείας, αποδίδεται σε αυτόν.

Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα εγκολπώθηκαν την αρχαία συμβολιστική παράδοση των Πυθαγορείων και έτσι η πεντάλφα εντάχθηκε σε ένα σύστημα συμβόλων, με αινιγματικούς υπαινιγμούς, η ερμηνεία των οποίων παραμένει ασαφής μέχρι και σήμερα. O Μεσαίωνας κληρονομεί στην Αναγέννηση όλα τα είδη των αλληγορικών παραστάσεων, που αποτυπώνονται και στις τέχνες. Τα ουράνια σώματα «κατοικούνται» από πνεύματα με μορφή και φύλο, ο Δίας, ο Άρης ή η Αφροδίτη συνδέονται με τα στοιχεία της φύσης, τον κύκλο των εποχών, των ωρών, της αστρολογίας. Αναπτύσσεται έτσι ένας περίπλοκος κόσμος σημείων, συμβόλων και αλληγοριών όχι μόνο σε μαγικά κείμενα, συχνά εικονογραφημένα, αλλά και σε μνημειακά σύνολα τόσο σε κοσμικά κτήρια όσο και σε εκκλησίες.



Στα γλυπτά στο Κωδωνάστασιο του Καθεδρικού της Φλωρεντίας συνυπάρχουν η Αθηνά, ο Ηρακλής, ο Ορφέας με τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου. Η παρουσία τους οφείλεται όχι μόνο στις πλανητικές ιδιότητες του χαρακτήρα τους, αλλά και γιατί είναι φορείς απόκρυφων συμβολισμών. Ο πολύπλοκος συνδυασμός μυθολογικών θεμάτων με χριστιανικά και σύγχρονα οφείλεται και στο φιλοσοφικό ρεύμα του Νεοπλατωνισμού. Οι τοιχογραφίες του Ραφαήλ ή οι παραστάσεις του Μιχαήλ Αγγέλου στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, δημιουργούν ένα χώρο νοηματικών συσχετισμών, που συνδέουν την αρχαιότητα με τον χριστιανικό κόσμο.

Στο πεδίο των επιστημών, ξεχωρίζει η περίπτωση του αστρονόμου Γιοχάνες Κέπλερ, που ανακάλυψε μεταξύ άλλων την ελλειπτική τροχιά των πλανητών και χαρακτηρίζεται ως ένας κορυφαίος Πυθαγόρειος. Ο Κέπλερ, τον 17ο αιώνα, αναζήτησε τις μαθηματικές αρχές των πέντε τότε γνωστών πλανητών στις μουσικές αναλογίες και στα πέντε κανονικά στερεά (πυραμίδα, κύβος, οκτάεδρο, δωδεκάεδρο, εικοσάεδρο), αφού αυτά ήταν οι τέλειες γεωμετρικές μορφές που είχε χρησιμοποιήσει ο Πλάτωνας και είχε μελετήσει ο Ευκλείδης. Ο Κέπλερ λέγεται πως ήταν και ο τελευταίος πραγματικός Πυθαγόρειος.

Με την ανάπτυξη της σύγχρονης φυσικής, το συμβολιστικό σύστημα των πυθαγορείων εγκαταλείπεται και η πεντάλφα χάνει τη σύνδεσή της με την αρχαιοελληνική παράδοση. Με το ρομαντισμό και τα ιδεαλιστικά ρεύματα του 19ου αιώνα αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για το μυθολογικό θεματικό ρεπερτόριο, τόσο στις εικαστικές τέχνες όσο και στη λογοτεχνία, με αποκορύφωμα τον συμβολισμό στη στροφή του 20ου αιώνα.

Παράλληλα, με τη συντηρητικοποίηση που φέρνει η βικτωριανή εποχή και την αναβίωση κάθε είδους δεισιδαιμονίας, ανθούν οι μυστικιστικές οργανώσεις, που σχετίζονται με τη μασονία, τη μαγεία και τον εβραϊκό αποκρυφισμό. Η πεντάλφα συνδέεται πια με το «κακό» και τις «διαβολικές δυνάμεις», ειδικά μετά το συγγραφικό έργο του Elipha Levi και του Aleister Crowley, στο οποίο μάλιστα εμφανίζεται ανεστραμμένη. Στον 20ο αιώνα, η ανεστραμμένη πεντάλφα θεωρείται πλέον σύμβολο του Σατανά και διαχέεται ως τέτοιο και μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος στις μάζες.

Μέσα από μια συνοπτική ανασκόπηση της ιστορίας του πανάρχαιου συμβόλου, καταδεικνύεται ότι η πεντάλφα (είτε ως πεντέγραμμον είτε ως πεντέμυχος) είναι ριζωμένη στην κλασική αρχαιότητα, στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία και τα μαθηματικά. Το αρχαιοελληνικό συμβολιστικό της περιεχόμενο, αυτό που της απέδωσαν οι Πυθαγόρειοι και έχει να κάνει με τα κοσμικά στοιχεία, την πυθαγόρεια «υγιεία» και τη συμπαντική αρμονία, επιβίωσε για αιώνες, μέχρι να ξεχαστεί και να διαστρεβλωθεί στα χέρια περιθωριακών ομάδων και μυστικιστικών οργανώσεων. Η επιστροφή στις αρχαιοελληνικές ρίζες είναι το ζητούμενο.
Πηγή : Voliotaki

knight-of-creation

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ματωμένο φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη: Ολική έκλειψη Σελήνης λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα....


είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια , ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό την Μεγάλη Τρίτη, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά , η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Με αυτή τη συχνότητα , κανείς μπορεί να πιστέψει ότι οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως εξηγεί η NASA, είναι σχετικά σπάνιο: «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες»



Πηγή: iefimerida.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!!ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;

Πράματα και θάματα πρόκειται να δούμε (;) τις επόμενες 2 (τουλάχιστον) μέρες! Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες 4-5 ημέρες, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα:
στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας καταφθάνουν για ........... τουρισμό τύποι ....μυστήριοι! Μιλάμε για λεγεωνάριους της γνωστής Λεγεώνας των Ξένων (ευρισκόμενοι σε άδεια προφανώς). Ταξιδεύουν σε ομάδες των 4 ή 5 ΜΟΝΟ, παραλαμβάνονται από ΙΧ και εξαφανίζονται προς Αθήνα... ΟΛΟΙ τους ανήκουν σε "εξωτικές" φυλές και ΚΑΝΕΝΑΣ στην καυκάσια ή έστω ινδοευρωπαϊκη...

 στους συνοριακούς σταθμούς με ΣΚΟΠΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ εισέρχονται παρόμοιας σύνθεσης ομάδες των 4-6 ατόμων από τους οποίους ο καλύτερος έχει βιάσει και δολοφονήσει τη μάνα του. Σύμφωνα με μαρτυρία ντόπιων που... ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, έχουν αναγνωριστεί αρκετοί Κοσοβάροι με δράση στα μέτωπα της Βοσνίας και του Κοσόβου.

 ΑΠΟΡΙΕΣ Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; Γιατί κατευθύνονται (και... στρατοπεδεύουν) στην Αθήνα;

 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8117.html

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΨΥΧΗΣ


ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ...ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...
ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!...
ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΩΣ...

ΑΛΛΑ...
ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ...
ΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ...
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ...ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ...
ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ...
ΔΙΟΤΙ


ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ...
ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΟΥΜΕ....
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ...ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ...

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...
ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΤΩ  ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥΣ...
ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ...

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΛΙΚΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ  ΠΑΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ....

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣ  ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΤΟΥΝ ... ΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΒΑΡΚΕΣ... 
ΘΕΛΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΨΥΧΗΣ  ΕΥΕΛΠΙΣΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ....ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΒΑΡΚΕΣ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΟΥΝ ...ΘΑ ΠΕΤΟΥΝ...ΘΑ ΥΠΕΡΙΠΤΑΝΤΑΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ Η ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ......
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΚΟΙΝΗ ΕΝΔΟΞΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!...
ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ Κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν φέρνει ψήφους το δάνειο

Μέχρι και ο Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε από ψηφοφόρος του Σαμαρά, όπως δήλωνε την περασμένη εβδομάδα, και πάει να πέσει στο Ποτάμι!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υποκρίνεται τον πανευτυχή, τον ενθουσιασμένο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εμπλεος χαράς ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι οι ξένοι τού δάνεισαν 3 δισεκατομμύρια αγοράζοντας ελληνικά κρατικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 4,75%. Μία εκατοστιαία μονάδα λιγότερο δηλαδή από το 5,73% που δάνειζαν την Ελλάδα οι ξένοι τον Ιανουάριο του 2010 - τότε που έλεγαν και έγραφαν ότι η χώρα μας πλέει πλησίστια προς τη χρεοκοπία! Είναι απολύτως βέβαιο ότι συνιστά τεράστια επιτυχία να δανείζεται μια κυβέρνηση με 1% -μια εκατοστιαία μονάδα- λιγότερο από το επιτόκιο χρεοκοπίας; Πολύ αμφιβάλλουμε, αλλά ας το αντιπαρέλθουμε αυτό. Εμείς θέλουμε απλώς να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες κάτι που ίσως δεν έχουν αντιληφθεί.

Απογειώθηκαν τα επιτόκια των δεκαετών ελληνικών ομολόγων όχι όταν απειλούνταν η χώρα με χρεοκοπία, αλλά όταν... «σώθηκε» με το Μνημόνιο που επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ με την πλήρη συνεργασία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Δύο μόνο μήνες αφότου έβαλαν την Ελλάδα σε Μνημόνιο τον Μάιο του 2010, το επιτόκιο από 5,73% είχε γίνει 10,43%. Διπλασιάστηκε!

Εδεσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα από οικονομική σκοπιά. Εναν χρόνο αργότερα, την 1η Ιουλίου 2011, το επιτόκιο για τα δεκαετή ομόλογα είχε εκτοξευθεί στο 16,5%. Εχοντας ξεφορτωθεί κατά μεγάλο μέρος τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες, άρχισε το μεγάλο φαγοπότι με έξοδα των Ελλήνων. Οι «γύπες» των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ακόμη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είχε εξασφαλισμένη την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατείχε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους, άρχισαν να κερδοσκοπούν ανηλεώς εις βάρος της χώρας μας.

Στο... 33,97% (!) εκτινάχθηκε το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας στις 2 Ιανουαρίου 2012, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Είχαν ήδη αποφασίσει μέσω του «κουρέματος» που οργάνωναν να εξοντώσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, λίγο πριν ολοκληρωθεί το «κούρεμα», στις 8 Μαρτίου 2012, το επιτόκιο είχε χαθεί στη... στρατόσφαιρα του 39,85%! Είναι ασύλληπτο. Επιτόκιο σωτηρίας... 40, επιτόκιο χρεοκοπίας 5,7%! Η μαθηματική και η οικονομική επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραδίδονται στους πολιτικούς απατεώνες και τους οικονομικούς ληστές.

Ολοκληρώνοντας τη ληστεία με την υποχρεωτική επαναγορά των ομολόγων από την κυβέρνηση Σαμαρά, τα επιτόκια έκαναν απίστευτη βουτιά. Την 1η Ιανουαρίου 2013 είχαν πέσει στο 11,92%. Στις 2 Ιανουαρίου του 2014 στο 8,4% και τώρα στο 4,75%. Λίγο κάτω από εκεί που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Μιλάμε για ανεπανάληπτο θρίαμβο!

Οι αχάριστοι Ελληνες όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τιμήσουν τους «θριαμβευτές» Σαμαρά και Βενιζέλο, έστω και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Αντί να χαρούν που ο πρωθυπουργός κατάφερε να δανειστεί 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μοιρολογούν τους 900.000 περισσότερους ανέργους που προκάλεσε το Μνημόνιο και θρηνούν για το ότι όσοι απέμειναν να δουλεύουν, έχουν χάσει σχεδόν το 40% των αποδοχών τους!

Δεν φέρνει ψήφους στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ο δανειακός θρίαμβος του πρωθυπουργού. Ως και ο Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε από ψηφοφόρος του Σαμαρά, όπως δήλωνε την περασμένη εβδομάδα, και πάει να πέσει στο Ποτάμι! Θλίψη!
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4698.html

Το επικίνδυνο ξύπνημα της αρκούδας

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Το να ξυπνήσει κάποιος μία αρκούδα, και μάλιστα την άνοιξη, είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα. Όσο η ρωσική υπερδύναμη βρισκόταν σε στασιμότητα, επί εποχής Μπρέζνιεφ, στον πλανήτη επικρατούσε ησυχία, αν και αυτή βασιζόταν στη λεγόμενη «ισορροπία του πυρηνικού τρόμου».
Στο τέλος της εποχής Μπρέζνιεφ και στην αρχή της εποχής Γκορμπατσώφ, όταν η Ρωσία εισήλθε σε φάση αποσταθεροποίησης και αναθεώρησης των μέχρι τότε σταθερών της, ο κόσμος συνολικά επωφελήθηκε: ο Ρόναλντ Ρέηγκαν οργάνωσε, με τις μυστικές του υπηρεσίες και τον «Πόλεμο των Άστρων», την αποδόμηση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας. Ο Τζωρτζ Μπους πατήρ κατέφερε το τελειωτικό πλήγμα, γενόμενος ο πρώτος «πλανητάρχης» στην παγκόσμια ιστορία μετά τον Μεγαλέξανδρο και τον Ιουστινιανό.
Η Ανατολική Ευρώπη απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά δεσμά, κράτη και έθνη ολόκληρα αποτίναξαν ξένους ζυγούς και εσωτερικούς ολοκληρωτισμούς. Η Γερμανία επανενοποιήθηκε, βάζοντας πλώρη για νέες δόξες. Αλλά και η ίδια η ρωσική κοινωνία, μετά την οριστική κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ανέπνευσε ελεύθερα, μετά από μακροχρόνια κυριαρχία του πιo καταπιεστικού και μισάνθρωπου καθεστώτος στην ιστορία.
Ακολούθησε η περίοδος Γιέλτσιν, κατά την οποία η γεωπολιτικά συρρικνωμένη, αποδυναμωμένη και ταπεινωμένη Ρωσία περιήλθε υπό τον έλεγχο μίας ολιγαρχίας μαφιόζων και αυτονομημένων πρώην στελεχών του σοβιετικού καθεστώτος.  Η αποικιοποίησή της ανακόπηκε, όταν, στα στερνά του, ο Γιέλτσιν βρήκε την δύναμη να διορίσει Πρωθυπουργό και διάδοχό του ένα επίλεκτο στέλεχος των σοβιετικών υπηρεσιών, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν έθεσε ως στόχο όχι μόνον την αποκατάσταση της κρατικής ενότητας και λειτουργίας της Ρωσίας, αλλά και την αναβίωση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας στα παλαιά της όρια. Ακολούθησε αρχικά, όπως κάθε σώφρων ηγέτης θα έκανε, πολιτική εσωτερικής ενδυνάμωσης, και στη συνέχεια ανέμενε την κατάλληλη συγκυρία για να προβεί σε κινήσεις γεωπολιτικής επέκτασης (τακτική αλώπηκος και λέοντος ταυτόχρονα, όπως υποδεικνύει ο Μακιαβέλλι).
Μέχρι τώρα, ο Πούτιν ακολούθησε (σοφά) πολιτική συνεργασίας και πάντως μη ρήξης με τις ΗΠΑ. Αλλά και οι ΗΠΑ ακολούθησαν πολιτική μη ρήξης με την Ρωσία (άλλωστε, ακόμα και σήμερα δεν έχει επέλθει ρήξη, επισυνέβησαν μόνον αψιμαχίες σε φραστικό κυρίως επίπεδο). Ο Πούτιν προχώρησε στα περιθώρια που του επέτρεψαν οι διεθνείς συσχετισμοί.
Ο παράγων που έθεσε τέρμα στην χειμερία νάρκη, ή έστω στην «πολιτικώς ορθή» συμπεριφορά της Ρωσικής Αρκούδας, είναι η Γερμανία. Η οποία, με την επίμονη, γραμμική, επαναλαμβανόμενη κάθε τριάντα-σαράντα χρόνια προσπάθεια να επιτύχει την παγκόσμια κυριαρχία, άνοιξε ταυτόχρονα, κι αυτήν την φορά, όλα τα μέτωπα: την επιχείρηση καθυπόταξης της Ευρώπης, την μετατροπή του ευρωπαϊκού νότου σε ζώνη φθηνού εργατικού δυναμικού, την συρρίκνωση της γαλλικής επιρροής και μαζί με αυτά, αναβίωσε (σε πολιτικό επίπεδο προσώρας) και το Ανατολικό Μέτωπο.
Η Γερμανία έπαιξε όμως (για τρίτη φορά σε εκατό χρόνια) εν ου παικτοίς: η Ρωσσία δεν επρόκειτο να αφήσει την Ουκρανία και την Κριμαία, δηλαδή την ζωτική της διέξοδο προς την Μεσόγειο, να υπαχθεί σε αλλότρια σφαίρα επιρροής. Ήταν το μοιραίο γεγονός που αφύπνισε την μέχρι χθες συνεννοήσιμη Ρωσική Αρκούδα, καθιστώντας την μη συνεννοήσιμη...
Φυσικά, η Γερμανία δεν διαθέτει τις «πάντσερ ντιβιζιόνεν» του παρελθόντος. Υπολόγισε στην αμερικανική παρέμβαση, για να προστατεύσει την «ουκρανική κοινωνία τω πολιτών» και τους νεοναζί που εμφανίστηκαν στο ουκρανικό πολιτικό προσκήνιο. Ο Ομπάμα, όμως, αποδείχθηκε πολύ προσεκτικός και προς το παρόν σιωπά, προφανώς διότι δεν θέλει να προκαλέσει παγκόσμια ανάφλεξη.
Αλλά η Ρωσική Αρκούδα έχει ήδη ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ  στην ανατολική Ουκρανία φιλορώσοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια και ζητούν αυτονομία.
Προφανώς, ο Πούτιν θα αφήσει την Ουκρανία να ρωσοποιηθεί εκ των έσω, με σταδιακές αποσχίσεις ολόκληρων περιοχών και προσχώρησή τους στην Ουκρανία με δημοψηφίσματα, κατά το μοντέλο της Κριμαίας. Ο στρατός του είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά θα παρέμβει μόνον σε περίπτωση σφαγής Ρώσων ή ρωσόφωνων Ουκρανών. Ήταν να μην ξυπνήσει η Αρκούδα...

Πηγή KontraNews 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/04/blog-post_349.html

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ» , ΜΝΗΣΙΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΣ ΓΩΝΙΑ , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!! 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΤΡΙΑ κ.ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4/2014 ΣΤΙΣ 19.30

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ” ΔΑΝΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ !

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ; ΠΟΙΑΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΣΟ ΧΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ; ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ; ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΕΣΥ;… ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;… ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;… ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ;… ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ;…
http://alfeiospotamos.gr/?p=2805




houseΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ , ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2013, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΔΙΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ! ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ , ΔΗΛΑΔΗ; «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ»;…
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ…

[...Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι έχει δοθεί επιμήκυνση στα 25 χρόνια για την αποπληρωμή δανείων σε 18 δήμους, συνολικού ύψους 312 εκατ. ευρώ, η οποία το Παρακαταθηκών κατά 29 εκατ. ευρώ. H συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει άμεσα στη Βουλή...]

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΝΤ” ΑΥΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΝ, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΕΣΤΩ, ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ… ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΗΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ;

H ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΕΙ-ΕND


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ; ΠΟΙΑΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΣΟ ΧΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ; ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ; ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΕΣΥ;… ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;… ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;… ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ;… ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ;…
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ…

H «Νέα Ελλάδα» – Βγάζουν στο σφυρί σπίτι ανέργων για ανεξόφλητα δημοτικά τέλη ύψους 376,29 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 2012…
ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012, 7.742.062 € ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 5,20%… ΗΤΟΙ… ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ 45.000 € χ 12 = 540.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ χ 25 ΧΡΟΝΙΑ = 13.500.000 € , ΑΡΑ Ο ΤΟΚΟΣ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ  = 5.757.938 €
……………………………………………………….

Δ. Λευκάδας: Δάνειο 7,7 εκατ. ευρώ από το Παρακαταθηκών για εξόφληση προμηθευτών

(19/9/2012)
Την έγκριση δανείου προς το Δήμο Λευκάδας, ύψους 7.742.062 ευρώ,χορηγεί στο Δήμο Λευκάδας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,με απόφασή του της 30ης Αυγούστου. Το δάνειο χορηγείται για την εξόφληση των χρεών παρελθόντων ετών του Δήμου σε 401 δικαιούχους (προμηθευτές, εργολάβους, μελετητές, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ιδιώτες), ποσό που σ” αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την τοπική αγορά και τους ντόπιους επαγγελματίες.
Ο χρόνος αποπληρωμής είναι 25 έτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο αναπροσαρμοζόμενο στην αρχή κάθε χρόνου. Για το 2012 είναι 5,20%, μηνιαία δόση περίπου 45.000 ευρώ.
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 17/9/2012 ενέκρινε τους όρους της σύναψης του δανείου και σε σύντομο χρόνο, μετά τον έλεγχο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση του.
«Θεωρούμε ότι η έγκριση του δανείου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τη λειτουργία του δήμου. Θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής του χρήματος στην ντόπια αγορά, θα υποστηρίξει οικονομικά τους συνεργάτες του δήμου και θα αποτρέψει τυχόν δικαστικές διαμάχες και δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων του δήμου από τους δικαιούχους», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.
…………………………………………………………………
ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΤΟΤΕ; ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΤΕΣ… ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΤΟ «ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»…
……………………………………………………………….
Τ.Π.κ.Δ.1

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: 

Ποσό                               1000 €   ————->>>>>> Διάρκεια 50 έτη

Τόκος                                    0 €

Ετήσια δόση μόνο κεφαλαίου 2%     20 €   —–>>>>>> 

Σύνολο επιστροφής—>>> 1000 € )


ΕΝΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Π.Δ. 169/2013 ΚΑΙ Η ΑΤΟΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙ END ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η Ύβρις και η Άτη ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ Νέμεσιν ΚΑΙ ΤΗΝ Τίσιν

http://alfeiospotamos.gr/?p=2805

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters