Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Προκατασκευή ενόχων για μία εθνική ήττα που πλησιάζει…;


Το πρώτο στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, είναι πως η σημερινή κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου αποτελεί φυσική εξέλιξη της τραγικής (ο ελάχιστος χαρακτηρισμός) κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η σημερινή κυβέρνηση ήρθε απλά για να υλοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχώρησε επειδή η πίεση που δέχτηκε έφτασε στο μη παρέκει.

Όμως, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αν και όντας οικονομικού χαρακτήρα, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Εκτελεί συμβόλαιο, όπως ένας επαγγελματίας δολοφόνος και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να ολοκληρώσει επιτυχώς την «δουλειά». Πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ ήταν η χρησιμοποίηση του Κοινωνικού Αυτοματισμού, της δημιουργίας δηλαδή ενόχων μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Το πέταγμα της λάσπης στον ανεμιστήρα, αποτελούσε (και φαίνεται πως εξακολουθεί να αποτελεί) πάγια τακτική διαχείρισης δύσκολων κυβερνητικών αποφάσεων. Το «έργο» αυτό το έχουμε παρακολουθήσει κατ’ επανάληψη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι ομάδες των ειδικών επιστημόνων που εργάζονται για να κατευθύνουν το πλήθος, έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και έδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην διαχείριση της λάσπης και στην δημιουργία ενόχων κοινωνικών τάξεων.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, γίναμε μάρτυρες μίας παρόμοιας επιχείρησης δημιουργίας προκατασκευασμένου ενόχου, με την λάσπη που εκτόξευσε ο διαβόητος Ψυχάρης κατά του «αρχηγού» της Ευελπίδων. Στο πρόσωπο του συγκεκριμένου Εύελπι το συγκρότημα ΔΟΛ (περιβόητο για τις μόνιμες σχέσεις με την εξουσία) επεχείρησε και κατόρθωσε την πολύπλευρα χτυπήματα προς ικανοποίηση ορατών, δυσδιάκριτων, αλλά και «αόρατων» στόχων.

Όμως, η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Ελληνικού Στρατού, που φέρει «σταγονίδια χούντας», ήταν η μέγιστη δυνατή στόχευση που έκανε ο γνωστός Ψυχάρης. Η προκατασκευή ενός ενόχου, γενικώς και αορίστως, που κινείται μη δημοκρατικά και που αναζητά ευκαιρίες ανατροπής της δημοκρατίας, είναι το πλέον φρικαλέο που επεχείρησε (και εν μέρει κατόρθωσε) να υλοποιήσει με το κατάπτυστο δημοσίευμά του το «Βήμα», αφού ουσιαστικά δρομολογεί την ενοχοποίηση του Ελληνικού Στρατού στην περίπτωση μίας μεγάλης εθνικής ήττας. Ο «ένοχος», μη δημοκράτης, υπάρχει ήδη κατά τον Ψυχάρη. Αυτό που αναμένεται είναι η υλοποίηση (ή η ανακοίνωση) του εγκλήματος…! Ενός εγκλήματος που έγινε και δεν έχει ανακοινωθεί (ακόμη), ή ενός εγκλήματος που σχεδιάστηκε και θα εκτελεσθεί οσονούπω...

Σε αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να εστιάσουμε, πλέον, αφού ΠΟΤΕ δεν υπήρξε από το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα- δημοσίευμα που να μην προετοίμαζε τον Έλληνα πολίτη για συγκεκριμένου τύπου εξελίξεις. Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου καμία απολύτως σχέση δεν έχει (κατά δήλωση του ιδίου του Παπαδήμου, δεν είναι πολιτικός και ως εκ τούτου δεν δύναται να πάρει πολιτικές αποφάσεις) και δεν πρόκειται να έχει με ζητήματα πέραν των οικονομικών, με το πρώτο χτύπημα να έχει πραγματοποιηθεί με την αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης κατά της Ελλάδας, για την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια.

Επειδή, λοιπόν, οι ενδείξεις δεν είναι διόλου ευοίωνες για τα εθνικά ζητήματα, ίσως θα ήταν πρέπον να προσέξουμε την σκοπιμότητα του αρθρογράφου του «Βήματος» που δημιουργεί ενόχους ενώ δεν έχει συντελεστεί (ακόμη) το έγκλημα (φυσικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος –συνδιαχειριστής της εξουσίας όπως καταγγέλλουν πολλοί, δεν πρόκειται ποτέ να καταγράψει ποτέ ούτε την φύση του εγκλήματος, αλλά ούτε και τον πραγματικό ένοχο, δηλαδή την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπαδήμου).

Η κυβερνητική απόφαση να διαγράψει δύο (2) ολόκληρες στρατιές, συγκλίνει στην διαμόρφωση του κατάλληλου σκηνικού για μία επερχόμενη μείζονος σημασίας εθνική ήττα. Μαθαίνουμε λοιπόν πως «ακάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού. Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας. Πραγματικά, προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία κατά την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές, με την τουρκική στρατιωτική μηχανή να βρίσκεται στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λες και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες».

Την ίδια στιγμή, μειώνονται τα χρήματα για τον Ελληνικό Στρατό, από 1,5 δισ. σε 250 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ μαχαίρι μέχρι και στις δαπάνες πολεμοφοδίων βάζει ο στρατός για να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα! Φυσικά, η έλλειψη καυσίμων στο στράτευμα (στον Στρατό Ξηράς αλλά και στο Ναυτικό) είναι ένα θέμα που μάλλον δεν απασχολεί την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία αρέσκεται να παρακολουθεί την τραγική κατάπτωση ικανότητας κίνησης και αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Κατά τα φαινόμενα, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα συγκεκριμένο σκηνικό δυσπραξίας και γενικότερης δυσλειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα τα προβλήματα αυτά να αποτελούν πραγματική τροχοπέδη, να επιβαρύνουν και να προσθέτουν ένα επιπλέον (μεγάλο) βάρος στην επιχειρησιακή ικανότητα και αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Εάν, λοιπόν, υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο, με δεδομένο τον αιφνιδιασμό (λόγω ευρύτατου επιχειρησιακού πεδίου) από την πλευρά της Ελλάδας, αυξάνονται σοβαρότατα οι πιθανότητες μη ικανής αντίδρασης. Ποιος θα είναι ο ένοχος σε μία τέτοια εξέλιξη; Προφανώς ο Ελληνικός Στρατός, αφού έχει ήδη προκατασκευασθεί ως ένοχος –και μάλιστα με μεγάλες πικρίες- από τον Ψυχάρη.

Με δεδομένη την πολιτική και οικονομική δυσχέρεια της πατρίδας μας, κάποιοι φαίνεται πως αποφάσισαν να δυσχεράνουν και το έργο του Ελληνικού Στρατού που είναι επιφορτισμένος με την άμυνα της χώρας. Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται πως παίζουν μεγάλα παιχνίδια στο πρόσωπο ενός Εύελπι και στην πλάτη της χώρας. Και γι αυτή τους την πρακτική ίσως θα έπρεπε να κληθούν άμεσα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για απολογία.


ΥΓ: Επειδή ένας πόλεμος μεταξύ Συρίας και Τουρκίας βρίσκεται προ των πυλών και είναι -προφανώς- διατεταγμένος από τις ΗΠΑ, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας 2 ή 3 ημέρες πριν την έναρξη αυτού του πολέμου; Οι αναλυτές συμφωνούν πως ναι, είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο (μέσα στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού της Συρίας) και μετά την πάροδο μερικών ωρών να επέμβει το ΝΑΤΟ για να σταματήσει την "εμπλοκή". Το ζητούμενο είναι ποια ακριβώς θα είναι η κατάσταση όταν θα "παγώσει" το επεισόδιο, δηλαδή, ποιός θα έχει χάσει και τι ακριβώς...
Τέλος, να συμπληρώσουμε πως ένα "θερμό επεισόδιο" ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα συσπειρώσει τους Έλληνες πολίτες γύρω από την κυβέρνηση... Και κάτι τέτοιο είναι πολύ βολικό για το υφιστάμενο κυβερνητικό αδιέξοδο...

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_7568.html

Τελικά ποιό ακριβώς είναι το πείραμα που έγινε στην Ελλάδα;


Έχουν βάλει έναν λαό να αδειάσει την... θάλασσα!

Το ερώτημα, για πολλούς μπορεί να μοιάζει ρητορικό, αφού έχουν ήδη πεισθεί από τους διάφορους οικονομολόγους (ναι, από όλους αυτούς που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την κρίση, αλλά επιμένουν μέχρι και σήμερα να αποδέχονται την λάθος συνταγή εξόδου από αυτήν) πως το πείραμα που έγινε στην Ελλάδα αφορούσε τον τρόπο διάσωσης της οικονομίας της με το ελάχιστο δυνατό κόστος για την Ευρώπη. Να με συγχωρήσουν πολύ οι ειδικοί οικονομολόγοι και οι οικονομολογούντες, αλλά μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως μας έχουν παρουσιαστεί;

Μήπως αμφιβάλει κανείς πως εάν η Ευρώπη ήθελε να κλείσει άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδας θα το έκανε άμεσα και χωρίς επικίνδυνους σχεδιασμούς - πειραματισμούς που ενδεχομένως (αν όχι σίγουρα) θα έβαζαν σε κίνδυνο οικονομίες και άλλων κρατών και θα απειλούσαν την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης; Η λύση στο πρόβλημα της μικρής οικονομίας της Ελλάδας, με το μικρό χρέος σε σχέση με τα χρέη των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ε.Ε., θα μπορούσε να δοθεί άμεσα. Χωρίς πολλές κουβέντες. Και όμως δεν δόθηκε η απαιτούμενη λύση (η κοπή χρήματος), λόγω μη κατανόησης του μεγέθους του προβλήματος, λόγω αναξιόπιστης πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, λόγω πιθανής συνέχισης ροπής προς τη δημιουργία ελλειμμάτων και από άλλα κράτη - μέλη… Αυτές (και άλλες πολλές) ήταν οι δικαιολογίες, οι προφάσεις, που επικαλέστηκαν και έσυραν την Ελλάδα σε ένα «σχέδιο εξόντωσής» της, μέσα από συνεχή «λάθη» που τελικά κατόρθωσαν αυτό ακριβώς που θα μπορούσε να αποφευχθεί μέσα σε 2-3 ημέρες εκτύπωσης ευρώ…! Μάλιστα, για να γίνουν πειστικότεροι οι ηγέτες (βλ. Μέρκελ και Σαρκοζί) πέταξαν και την λέξη «πείραμα», θέλοντας έτσι να δραματοποιήσουν ακόμη περισσότερο το όλο εγχείρημά τους. Είναι άραγε τόσο αποτυχημένοι και τόσο ανίκανοι, που δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν πως από την αρχή οι αριθμοί δεν «έβγαιναν» και η κατάσταση της Ελλάδας θα δημιουργούσε (ή θα ξεσκέπαζε το ήδη υπάρχον) πρόβλημα στην ευρύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης; Όποιος πιστεύει πως τα οικονομικά επιτελεία των ισχυρών οικονομικά κρατών της Ευρώπης (Γαλλίας και Γερμανίας) απέτυχαν να δούνε το οφθαλμοφανές, προφανώς πιστεύει και πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας έξυπνος, ικανός και παντοδύναμος πρωθυπουργός…!

Τι συνέβη λοιπόν; Αφού το σχέδιο δεν πήγε λάθος, αφού το πείραμα δεν απέτυχε, πώς βρεθήκαμε ως Ελλάδα (αλλά και ως Ευρώπη) στο τραγικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα; Δυστυχώς, για εμάς τους Έλληνες, το πείραμα δεν απέτυχε. Το πείραμα πέτυχε απολύτως έναν προς έναν όλους τους στόχους του και όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ κοντά και στην επίτευξη εκείνου του σκοπού που το δημιούργησε. Πείραμα όντως έγινε, αλλά δεν αφορούσε την διάσωση της Ελλάδας. Το πείραμα αφορούσε την καταρράκωση της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας. Αφορούσε την σημαντική μείωση (σχεδόν κατά το ήμισυ και ίσως περισσότερο) του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. Και το πείραμα αυτό πραγματοποιήθηκε βήμα προς βήμα με ένα συγκεκριμένο πλάνο, με εργαλεία και παρατηρητές που συγκέντρωναν στοιχεία πίεσης και αντίδρασης των πολιτών. Το ζητούμενο στο πείραμα αυτό ήταν να κατορθωθεί η απώλεια δικαιωμάτων από τους Έλληνες πολίτες, χωρίς όμως να υπάρξουν επαρκείς αντιδράσεις που θα κατέστρεφαν το όλο εγχείρημα.

Ουσιαστικά, το πείραμα αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή του γνωστού πειράματος με τον βάτραχο, τον οποίο βάζουμε στο νερό και ανεβάζουμε σταδιακά την θερμοκρασία του νερού κάνοντας τον βάτραχο να συνηθίζει σε αυτό το περιβάλλον και όταν το νερό γίνει επικίνδυνο για τον βάτραχο, αυτός δεν μπορεί να αντιδράσει, επειδή αν και κατανοεί τον κίνδυνο δεν έχει πλέον τις φυσικές δυνάμεις ή τα εργαλεία για να το κάνει αυτό. Οι Έλληνες, λοιπόν, γίναμε ένα πείραμα μέτρησης αντιδράσεων στην επιβολή πολιτικών και οικονομικών μέτρων που αφαιρούν δικαιώματα και εξαναγκάζουν στην εξαθλίωση. Το πείραμα έγινε και πέτυχε απολύτως. Μόνο που κανένας δεν έχει την διάθεση να σταματήσει το πείραμα αυτό. Το πείραμα πρέπει εντέχνως να αποτύχει, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών. Ο βάτραχος (βλ. Έλληνας πολίτης) πρέπει να «βράσει», πρέπει να καταστραφεί ολοσχερώς, για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους άλλους.

Βέβαια, κάποιος πολύ φυσιολογικά και λογικά μπορεί να αναρωτηθεί. Και γιατί κάνουν αυτό το πείραμα στην Ελλάδα; Γιατί όχι σε κάποιον άλλο ευρωπαϊκό λαό; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή εδώ βρήκαν πρόθυμες πολιτικές ηγεσίες (και όχι μόνο την τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου), οι οποίες συναίνεσαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν νόμους (που παραβαίνουν το Σύνταγμα της χώρας) κατά των συμφερόντων και των δικαίων των πολιτών. Βλέπετε, οι χρόνιες σχέσεις του παρόντος Ελληνικού πολιτικού συστήματος με την διαπλοκή, την διαφθορά και οι εξαρτήσεις από τους ισχυρούς της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής, δημιούργησαν πολιτικούς πρεζόνια, που είχαν μάθει να ζούνε μόνο από την εξουσία και δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτή. Ίσως, μάλιστα, ένιωθαν (ή νιώθουν) πολύ επικίνδυνα μακριά από τους θώκους της υποτυπώδους εξουσίας που τους είχε δοθεί… Στην ίδια ακριβώς θέση βρέθηκαν και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι προφανώς ήταν πολύ μικρότεροι των περιστάσεων και σαφέστατα χωρίς ισχυρές προσωπικότητες. Έτσι, συναίνεσαν στο πείραμα της Ελλάδας, το οποίο όμως σηματοδοτούσε και την μετέπειτα μερική εφαρμογή του ίδιου πειράματος και στις δικές τους χώρες, στους δικούς τους λαούς.

Και ποιος είναι αυτός που τελικά σχεδίασε το πείραμα; Και τι θέλει να αποκομίσει από όλο αυτό; Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος, τονίζω πως το ζητούμενο δεν είναι το χρήμα. Το χρήμα είναι χαρτί και ως εκ τούτου ένα προϊόν που κατασκευάζεται και παίρνει μία ονομαστική αξία. Και το χρήμα παράγεται τυπώνεται από τις τράπεζες. Από τις μεγάλες τράπεζες. Και φυσικά, καμία χασούρα δεν θα έχουν οι τράπεζες αυτές, από οποιαδήποτε κρίση. Και δεν θα έχουν χασούρα, επειδή όποτε θέλουν μπορούν να τυπώσουν χρήμα και να το ρίξουν στην αγορά. Οι μεγαλοτραπεζίτες σχεδίασαν το όλο «κόλπο». Και δεν το σχεδίασαν για να κερδίσουν χρήμα, αφού αυτό το έχουν ήδη ή το παράγουν οποιαδήποτε στιγμή σε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσουν… Οι τράπεζες αποφάσισαν να αναλάβουν την εξουσία. Αυτές χρηματοδότησαν επί σειρά δεκαετιών τους πολιτικούς και τους έκαναν πρεζόνια της εξουσίας. Οι τράπεζες έριξαν το χρήμα στην αγορά γνωρίζοντας πως οποτεδήποτε θελήσουν θα μπορέσουν να εξαναγκάσουν στην επιστροφή του. Μόνο, που, ο τόκος που πρόσθεταν στο παραγόμενο χρήμα δεν είχε ποτέ αντίκρυσμα. Και αυτή τη στιγμή πιέζουν τους πάντες για να επιστραφεί το χρήμα μαζί με τον τόκο, ο οποίος δεν υπάρχει επειδή ποτέ δεν τυπώθηκε. Έτσι, προχωρούν στην εξαγορά κρατών (βλ. Ελλάδα και Ιταλία μέχρι τώρα…) και στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στους υπόλοιπους. Μίας πίεσης που μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή εάν οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίσουν να βάλουν ένα τέρμα στο αδιέξοδο, στον εκβιασμό και στο ξεπούλημα των πάντων. Μόνο, που, οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί της Ευρώπης είναι κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να προστατεύσουν τους λαούς που εκπροσωπούν. Έτσι, επιτρέπουν τον βιασμό της δημοκρατίας, έτσι μετατρέπονται (ευχαρίστως για τους ίδιους) σε φασίστες πρώτου μεγέθους και απειλούν ευθέως όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την αυτοκυριαρχία των Ευρωπαϊκών κρατών.

Το πείραμα, λοιπόν, όντως έγινε στην Ελλάδα και πράγματι συνεχίζεται. Τόσο εδώ (είπαμε πως στόχος είναι η απόλυτη εξαθλίωση και η παραδειγματική κατάπτώση της ανυπάκουης Ελλάδας) όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για κάποιον λόγο, έχει αρχίσει να υπάρχει κάποια ανησυχία στην υλοποίηση του πειράματος. Οι εγκέφαλοι που το σχεδίασαν και που το παρακολουθούν, έχουν αυξήσει τις ταχύτητες εφαρμογής του (συνεπικουρούμενοι από τα συγγενικά κεφάλαια πέραν του Ατλαντικού) αγνοώντας υπεροπτικά τον κίνδυνο να χαλάσει η «δουλειά». Ο φόβος αυτός προήλθε την ημέρα που οι Έλληνες πολίτες κατέβηκαν από το πεζοδρόμιο, βγήκαν στον δρόμο και έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στην «εξουσία» - «κυβέρνηση» μαριονέτα του Γιώργου Παπανδρέου. Και το μήνυμα ήταν σαφές: «Σας τελειώνουμε μέσα σε δύο ώρες, συμμορφωθείτε».

Τελικά, σήμερα, αν και το πείραμα πέρασε στο επόμενο στάδιό του (βλ. κυβέρνηση Παπαδήμου), αποφασίσθηκε η μεταφορά του και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το ενδεχόμενο να αντιδράσουν τα κυρίως πειραματόζωα (βλ. Έλληνες πολίτες) στην πορεία του χρόνου και πριν «υποταχθούν» τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στους σχεδιαστές. Και αυτό ακριβώς είναι τα κομβικό σημείο που αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα του όλου εγχειρήματος. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που εμείς πρέπει να αντιδράσουμε για να ανατρέψουμε τον σχεδιασμένο επικείμενο θάνατό μας (δυστυχώς για πολλούς θα είναι και φυσικός θάνατος).

Η σχεδιαζόμενη επιβολή της εξόντωσης ενός λαού προχωρά χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο. Άραγε, η ερχόμενη απόλυτη εξαθλίωση θα σταθεί ικανή να ξυπνήσει όλους αυτούς που σήμερα είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους και αδυνατούν να κατανοήσουν το σχέδιο και την εφαρμογή του που στοχεύει στην απόλυτη υποταγή των πολιτών; Η αρχή γίνεται στην δική μας την πατρίδα. Και είναι η μοναδική ευκαιρία να καταστραφεί αυτό το τερατούργημα στον τόπο που σχεδιάστηκε να εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό... Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, εμείς κρατάμε τα κλειδιά της καταστροφής μας, ή της... καταστροφής εκείνων που μας αντιμετωπίζουν χειρότερα και από ζώα...


The Money Masters [Greek Subtitles] from Zeitgeist Greece on Vimeo.



http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_1338.html

Ανοίγει ο φάκελος "Ταμείο ανταλλάξιμης περιουσίας και αποκατάστασης προσφύγων"

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ανοίγει ο φάκελος “Ταμείο ανταλλάξιμης περιουσίας και αποκατάστασης προσφύγων”

06.12.2011 Θρακιώτες πρόσφυγες αποφάσισαν να διεκδικήσουν ό,τι ανήκει δικαιωματικά τους από τη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι μόνον

“Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Πολιτεία από διαχειριστής της προσφυγικής περιουσίας, έγινε σφετεριστής της”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών του 1997, αναγράφεται: «Σε  ότι αφορά την Ανταλλάξιμη Περιουσία, σας υπενθυμίζουμε ότι ο μοναδικός σκοπός της είναι να ρευστοποιηθεί και από το προϊόν να αποκατασταθούν οι αναποκατάστατοι αστοί πρόσφυγες, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία μερί Ανταλλάξιμης Περιουσίας και τις διεθνείς συνθήκες Λωζάννης και Άγκυρας»   

Την απόφαση να διεκδικήσουν ό,τι ανήκει δικαιωματικά τους από τη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι μόνον, έκαναν γνωστή μετά από συνάντηση τους οι φορείς του οργανωμένου προσφυγικού Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής. Συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι του προσφυγικού ελληνισμού στα γραφεία  της αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας-Θράκης με σκοπό να συζητήσουν και να αναδείξουν  την υπόθεση του Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π.). Μετά  από συζήτηση οριστικοποίησαν το πλάνο των  περεταίρω ενεργειών τους και κατέληξαν στην εξής απόφαση:

“Την 3η Δεκεμβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της επιτροπής Μακεδονίας – Θράκης της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της ομοσπονδίας Αθανάσιου Λαγοδήμου, προσήλθαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών του προσφυγικού  εληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής κ.κ. Κωνσταντίνος Παπουτσίδης (Π.Ο.Ε.), Ελευθέριος Χατζόπουλος (Π.Ο.Θ.Σ.), Κρίστη Ψάλτη (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.).
Παρέστη επίσης και ο καθηγητής της νομικής σχολής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου ως σύμβουλος. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ταμείου Ανταλλαξίμου Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π.). 

Για πρώτη φορά, εμείς οι φορείς του οργανωμένου προσφυγικού ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, αποφασίσαμε να λάβουμε την πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει δικαιωματικά από τη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι μόνον. Τονίζουμε ότι δεν αντιπολιτευόμαστε καμία εξουσία, αλλά συμπληρώνουμε την πολιτεία εκεί που υστερεί, δηλαδή στην διατήρηση της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της καθ’ ημάς Ανατολής και της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.

Δηλώνουμε ενωμένοι, εκπροσωπώντας πλέον του 1/3 του ελληνικού πληθυσμού μέσω των σωματείων μελών μας, δίχως κομματικές εξαρτήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες, με πρωταρχικό μέλημά μας να αλλάξουμε το απαράδεκτο ΠΔ 137 του 1998, με το οποίο καταργήθηκε το Τ.Α.Π.Α.Π., που χρηματοδοτούσε εν μέρει τα σωματεία μέλη μας, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή τους. Περαιτέρω, στόχος μας είναι ο διαρκής και στοχευμένος διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία ή φορείς, ώστε να καταστεί δυνατή η απανασύσταση του Τ.Α.Π.Α.Π., καθώς και η εξέταση του ενδεχομένου προσφυγής τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε. για την τελική δικαίωσή μας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Πολιτεία από διαχειριστής της προσφυγικής περιουσίας, έγινε σφετεριστής της. Η ανακοίνωση τέθηκε τηλεφωνικά υπ’ όψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Χ. Αποστολίδη, που είχε προσκληθεί στη συνάντηση, αλλά δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, λόγω αιφνίδιας αναχώρησής του από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και τη συνυπογράφει”, καταλήγει η επιστολή.

Ποια είναι η ανταλλάξιμη περιουσία

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” το άρθρο του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη με τίτλο “Λογαριασμοί χωρίς τον ξενοδόχο” για την επιχειρούμενη εκποίηση των υπολοίπων της προσφυγικής περιουσίας που είναι γνωστή ως “Ανταλλάξιμη Περιουσία”. Από το άρθρο αυτό αναδημοσιεύουμε χρήσιμα στοιχεία για το τι σημαίνει ανταλλάξιμη περιουσία Ανταλλάξιμη Περιουσία ονομάσθηκε η περιουσία των μουσουλμάνων που εκδιώχτηκαν από την Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και αντιστοιχούσε μόλις στο ένα δέκατο των περιουσιών που εγκατέλειψαν υποχρεωτικά οι Έλληνες στη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη και την Καππαδοκία. Στη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ των δύο χωρών, εξαιρώντας την ελληνική μειονότητα της Κωσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου και τη μουσουλμανική της Δυτικής Θράκης. Στο άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης -μιας από τις ισχυρότερες διεθνείς συνθήκες,-  δηλωνόταν ξεκάθαρα ο στόχος: πλήρης αποκατάσταση όλων των προσφύγων και πλήρη αποζημίωση για τις περιουσίες που εγκαταλείφθηκαν.

Με την ελληνοτουρκική συμφωνία της Άγκυρας 10 Ιουνίου 1930, η ελληνική πλευρά σε συμφωνία με την τουρκική μετέτρεψε εαυτόν σε κυρίαρχο επί των ιδιοκτησιών και συναίνεσε στην εξίσωση των περιουσιών των δύο ανταλλαχθέντων πληθυσμών. Αυτό που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις των προσφυγικών πληθυσμών στην Ελλάδα και διέρρηξε ανεπανόρθωτα τις σχέσεις τους με το βενιζελισμό. Η ακίνητη περιουσία των 350.000 ανταλλάξιμων μουσουλμάνων εξισώθηκε και αντιστοιχίσθηκε με την ακίνητη περιουσία των αποδεδειγμένα περισσότερων από 2 εκατομμυρίων Ελλήνων που κατοικούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν την έναρξη (1914) των μεγάλων διωγμών και της Γενοκτονίας. Στην απογραφή των προσφύγων που διενήργησε η Γενική Στατιστική Yπηρεσία της Eλλάδος καταγράφηκαν 1.221.849 πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη.

Η διαχείριση 

Σε τιμές του 1924 υπολογίστηκε ότι η ελληνική περιουσία που εγκαταλείφθηκε ανερχόταν σε 100 δις δραχμές, ενώ η αντίστοιχη μουσουλμανική –που συγκρότησε και την κατηγορία της «Ανταλλάξιμης Περιουσίας»- σε 12,5 δις δραχμές.
Η διαχείριση της Ανταλλάξιμης Περιουσίας ανατέθηκε αρχικά στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ). Από το 1939 το έργο ανατέθηκε στην «Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ανταλλάξιμων Μουσουλμανικών Κτημάτων» (ΥΔΑΜΚ), η οποία υπάχθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιου Λογιστικού του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, η διαχείριση της Ανταλλάξιμης Περιουσίας θα ανατεθεί με νόμο του 1957 στο ΝΠΔΔ με τον τίτλο «Ταμείο Ανταλλαξίμου Περιουσίας Αστών Προσφύγων» (ΤΑΠΑΠ). Στη συνέχεια –μετά τη κατάργηση του ΤΑΠΑΠ απ’ τη κυβέρνηση Σημίτη- στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ). Αρμόδιο πλέον από πλευράς υπουργείου Οικονομικών έγινε το Τμήμα Ανταλλαξίμων Κτημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας.

Τη στιγμή της διάλυσης του ΤΑΠΑΠ (Νοέμβριος 1998) στον ειδικό του λογαριασμό υπήρχαν 7,5 δις δραχμές. Έκτοτε τα έσοδα από τη εκποίηση της Ανταλλάξιμης περιουσίας εισπράττονται υπέρ του δημοσίου στον κωδικό αριθμό εσόδων 3827. Παρόλες όμως τις αυθαίρετες πράξεις παραχώρησης Ανταλλάξιμης Περιουσίας ή εκποίησης με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους σε καταπατητές, το υπουργείο Οικονομικών τυπικά διακήρυττε την συμμόρφωσή του προς τους διεθνείς κανόνες που επέβαλλαν στην Ελλάδα την αποκλειστική χρήση για την προσφυγική αποκατάσταση. Έτσι, σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών του 1997, αναγράφεται: «Σε  ότι αφορά την Ανταλλάξιμη Περιουσία, σας υπενθυμίζουμε ότι ο μοναδικός σκοπός της είναι να ρευστοποιηθεί και από το προϊόν να αποκατασταθούν οι αναποκατάστατοι αστοί πρόσφυγες, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία μερί Ανταλλάξιμης Περιουσίας και τις διεθνείς συνθήκες Λωζάννης και Άγκυρας».   
Τι μέλλει γενέσθαι

Η χρήση των εσόδων από την Ανταλλάξιμη Περιουσία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να διασπαθιστεί και να διοχετευτεί από το ελληνικό δημόσιο προς αλλότριους σκοπούς, απ’ αυτούς που ορίζονται τόσο στη Συνθήκη της Λωζάννης όσο και αυτή της Άγκυρας. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον ριζικά το ζήτημα με τη δημιουργία συγκεκριμένου φορέα διαχείρισης στον οποίο θα συμμετέχουν συμβουλευτικά και οι προσφυγικές οργανώσεις. 

Θα πρέπει επίσης να εκπονηθεί μια αναλογιστική μελέτη, ώστε να αποκτηθεί πλήρης εικόνα για την παρούσα κατάσταση αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης και να συνταχθεί άμεσα ένας νέος νόμος, με τον οποίο θα επιλύονται οι αδικίες του παρελθόντος και θα αποκαθίστανται οι αναποκατάστατοι πρόσφυγες.

 Transporter
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_5253.html

Αποχωρούν από το κόμμα των αποστράτων, καταγγέλλοντας "δόλια σχέδια"...


  • Πριν αρχίσει την πορεία του, το κόμμα αποστράτων ταλανίζεται επικίνδυνα από δηλώσεις αποχωρούντων στελεχών του
Εξώδικο επιστολή αποστέλλουν στο νεοσύστατο κόμμα των αποστράτων (καμία σχέση με τους απόστρατους πού διαμαρτυρήθηκαν για τα «καμώματα» Μπεγλίτη) με τον τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ιδρυτικά του μέλη, ζητώντας την διαγραφή τους…

Οι λόγοι πού παρουσιάζουν είναι οι εξης:

Εισήλθατε εις τον πολιτικόν στίβον, προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις και καλέσατε τον λαόν σε συμπαράταξη, προκειμένου ενωμένος λαός και στρατός να επαναλάβουμε την Επανάσταση Ήθους, όπως εκείνη την εις τω Γουδί το 1909 πραγματοποιηθείσα.

Οι υπογράφοντες το παρόν εξώδικο απαιτούμε την άμεση διαγραφή μας από τα ιδρυτικά ή απλά μέλη που ενυπογράφως ενετάχθημεν εις τον συσταθέντα πολιτικόν φορέα υπό τον τίτλον “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” δια τους κάτωθι λόγους:

Από την αρχή των επαφών μας συνεφωνήθει ότι ουδεμία σχέση ή συνεργασία θα έχωμεν με οιονδήποτε πολιτικόν φορέαν ή άτομο μεμονωμένον, προερχόμενο απο το διευθαρμένο πολιτικό σύστημα του παρελθόντος.

Η συνεργασία μας θα μορφοποιείτο δια της συμμετοχής των πολιτών, εκ του λαού προερχομένων, δια την λήψη κοινών αποφάσεων.

Δια την ιστορική περίοδο του 1967-1974 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ θα ήταν η έστω και απλή αναφορά μας εντός του κόμματος, διότι η εποχή εκείνη διχάζει τους Έλληνες εις φιλικά και εχθρικά τοποθετημένους. Πάντως η ηλικία των στρατιωτικών ηγητόρων του κόμματος αποκλείει την οποιαδήποτε άποψη για την περίοδο αυτήν κατά την οποίαν ήσασταν παίδες.
Αποκρύψατε το ΔΟΛΙΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΣΑΣ.

Εισπράξατε από εμάς και τους άλλους ονειροπόλους και ευκολόπιστους, γνήσιους Έλληνες πατριώτες, γνωριμίες, φιλίες, συμπαρατάξεις και κάθε καλή προσπάθεια προς επίτευξη του σκοπού, που θεωρήθηκε από εμάς ΙΕΡΟΣ. Λάβατε τις υπόγραφές μας δια την ίδρυση του κόμματος, χωρίς να μας γνωστοποιήσετε το καταστατικό και μάλλον ούτε καν το είχατε συντάξει πλήρως. Έτσι, εν λευκώ.

Έφτασε η ώρα της πανηγυρικής ανάγγελίας ενάρξεως της κομματικής δράσεως. Την 21ην Νεομβρίου, ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων, εις το ξενοδοχείον “ΟΣΚΑΡ” στον σταθμό Λαρίσσης, και ώρα 6.30 συνεκεντρώθη μεγάλος αριθμός ενθέρμων οπαδών του κόμματος. Ενθουσιώδεις και έμπλεοι ελπίδος, δηλώσαμε με την παρουσίαν μας αμετάκλιτη απόφαση δια δράσην.

Παγώσαμε όταν από μικροφώνου ακούσαμε ότι μας “τιμούσε” με την παρουσία του ο πρώην υπουργός της παιδείας που καθιέρωσε το μονοτονικό.

Ο θόρυβος που προεκλήθει και η δυσανασχέτιση, λόγω της αναγγελίας του ονόματος του Ελευθέριου Βερυβάκη, του επανειλημμένως υπουργοποιηθέντος στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν σας προϊδέασε για το τι θα επακολουθούσε.

Είχατε το θράσος να του δώσετε το μικρόφωνο. Ο Θεός σας τύφλωσε και το κάνατε.
Ακολούθησε η γενική κατακραυγή – αποδοκοιμασία και η αποχώρηση ομαδική μεγάλου αριθμού παρεβρισκομένων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον χαρακτήραν του πρώην υπουργού. Επανειλημμένως έχει δηλώσει με έπαρση ότι κατέχει άριστα τη συνομωτική τέχνη…

Διαπιστώσαμε τη στενή σχέση που έχει δημιουργήσει με τους πρωταγωνιστές μεταξύ των αξιωματικών της τάξεως του 1981.

Η όλη εξέλιξη οδηγεί στη σκέψη μέσα από τη συνομωσία, στην επανάληψη ενός νέου ΑΣΠΙΔΑ… Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία του Ναξάκη και του οικονομολόγου Γεννηματά.

Κατόπιν τούτων υποχρεούστε να μας διαγράψετε από τις τάξεις του κόμματός σας, διότι δε συμπλέουμε με ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ.Ακολουθούν οι υπογραφές:

Ο υπεύθυνος συντάξεως του παρόντος εγγράφου

Δερματάς Ιωάννης

Οι αποφασισμένοι να διαγραφούν από το κόμμα
• Κατσικαρώνης Ευθύμιος
• Κατσικαρώνης Ιωάννης
• Κούφαλης Παναγιώτης
• Πανταζή Μαρία

Έπονται και άλλοι ομαδικώς

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_5049.html

Ν. Νικολόπουλος: «Στον αέρα…συμβάσεις παραχώρησης μεγάλων έργων»

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η χώρα μας έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα
που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ελληνικές εθνικές οδούς – «καρμανιόλες»,
που δυστυχώς δεν θυμίζουν σε τίποτα τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους άλλων....

ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα έργα στις περισσότερες υπό
κατασκευή οδικές αρτηρίες, έχουν δυστυχώς «παγώσει», κυρίως λόγω της έλλειψης
κονδυλίων, με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να θέτουν τη ζωή τους καθημερινά σε
κίνδυνο.

Σε σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της
κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος,
αναφέρει ενδεικτικά ότι, «Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - υποβολής
προσφορών για την πρόσληψη νομικών συμβούλων της εταιρείας ΄΄Ελληνικοί
Αυτοκινητόδρομοι΄΄ στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου,
όπως ορίζονται από τις συμβάσεις παραχώρησης που αφορούν τις πέντε υπό
κατασκευή νέες εθνικές οδούς (Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος
την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, την Αττική Οδό και την Εγνατία Οδό) είχε
δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτοί θα ασχοληθούν με την
επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των πέντε υπό
κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.»

Απορώντας μάλιστα στην συνέχεια για την τύχη που θα έχουν αυτές οι συμβάσεις,
λόγω των προφανών καθυστερήσεων και των λανθασμένων χειρισμών που έγιναν
τα τελευταία 2 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου,
ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε αρχικά από τον
κ. Βενιζέλο να γνωστοποιήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης
των συμβούλων για την επαναδιαπραγμάτευση των συγκεκριμένων συμβάσεων.
Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, αγωνιώντας για την «επανεκκίνηση» των έργων
ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα και οι συμβάσεις που θα
αφορούν στους όρους και το αντικείμενο που θα έχουν οι εν λόγω κατασκευάστριες
εταιρείες, προκειμένου να είναι απόλυτα ενημερωμένος ο Έλληνας φορολογούμενος
πολίτης.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_5213.html

περι ανεκτικοτητος και άλλων δαιμονίων...

> Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί
> Και πήραν τις δουλειές των χτιστών και των εργατών της γης
> Κι εγώ, που δεν ήμουν τίποτα από τα δυό, είπα: Καλά είναι
> Γίνονται και οι δουλειές φθηνότερα
> Και μετά άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια στα χωριά
> Αλλά εγώ, που δεν έχω σπίτι σε χωριό, είπα δεν πειράζει
> Τι κι αν μας μισούν, κι αν δεν συνυπογράφουν ΑΟΖ, Τι κι αν έδωσαν τον
Αυλώνα ΜΑΣ στον προαιώνιο εχθρό για να ελλιμενίζει το Στόλο του στα νώτα
μας και να μας χτυπήσει πισώπλατα; Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι
> Κι αυτά το ΟΥΚ και το Λιμενικό, όλοι Φασίστες είναι. Μα συνθήματα ήταν
αυτά στην παρέλαση; Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς! Πώς; Οι Αλβανοί γράφουν στα
σχολικά τους βιβλία για Τσαμουριά και Μεγάλη (Φυσική) Αλβανία; Σιγά μην
πέσουμε στο επίπεδό τους! Εμείς είμαστε Ελευθεριακοί!!!
>
> Μετά ήρθαν οι Μαύροι
> Και άρχισαν πουλώντας CDs και DVDs πειρατικά, καταστρέφοντας τα μαγαζιά
> Κι εγώ, που δεν είχα videoclub ή δισκοπωλείο, είπα: Δεν πειράζει
> Αγόραζα και κανένα πειρατικό που και που
> Κι έκανα και το μάγκα στην παρέα παζαρεύοντας (άσχετα που τα μισά δεν
«παίζανε»)
> Και φέρανε πρέζα με AIDS και εξαπλασιάστηκαν τα κρούσματα στους
εξαρτημένους
> Αλλά εγώ, που εξαρτώμαι μόνο από τα λεφτά, είπα και τι έγινε
> Βγαίνουν από τη μέση τα πρεζόνια
>
> Αργότερα ήρθαν οι Κινέζοι
> Και έφεραν ρούχα φτηνά και παράνομα και ρήμαξαν τις βιοτεχνίες και τα
μαγαζιά
> Κι εγώ, που φοράω μόνο ξένα επώνυμα, είπα άσε τη φτωχολογιά να ντυθεί
φτηνά
> Και τι με νοιάζει που η Ιταλική Μαφία είναι από πίσω
> Ή μπας κι έχω φυτείες βαμβάκι και θα χάσω έσοδα;
>
> Κάπου τότε ήρθαν οι Ρουμάνοι
> Κλέφτες με ακροβατική δεινότητα που έμπαιναν και στα πιο ψηλά σπίτια
> Αλλά αγόρασα συναγερμούς και πόρτες ασφαλείας και χρηματοκιβώτιο
> Και είπα: Άσε τους χαζούς να ανησυχούν
> Και θαύμαζα πώς σκαρφαλώνανε τόσο ψηλά κάθε που έκλεβαν γνωστό μου
>
> Μαζί ήρθαν και οι Ανατολικιές
> Και οι νέες κι όμορφες έγιναν πουτάνες και οι γριες γηροκομούσαν
> Και πηδηξαμε, εγώ κι οι φίλοι μου, γκομεναρες που δεν βλέπαμε ούτε στα
όνειρά μας
> Και οι συνταξιούχοι χήροι παντρεύτηκαν με δέλεαρ τη σύνταξή τους
> Και οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων τινάχτηκαν στον αέρα
> Αλλά είπα: Ας είναι καλά η ιδιωτική ασφάλεια, δεν έχω ν'ανησυχώ
> Κι αντί να υπάρχουν οργανωμένα και νόμιμα γηροκομεία,
> Όπου οι γέροι θα ζούσαν παρέα με επιστημονική φροντίδα
> Οι φίλοι μου τους άφησαν απομονωμένους με γηροκόμες που τους κλέβουν
> Και είπα: Καλύτερα, ας μείνουν στα σπίτια τους
>
> Ήρθαν όμως και οι Γεωργιανοί κι οι Ρώσοι
> Ανήλεοι εγκληματίες, για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμμιά αξία
> Και πρώτα πήραν τον έλεγχο της νύχτας και την προστασία
> Και οι φυλακές έγιναν το φέουδό τους και τα Καλάσνικωφ καθημερινότητα
> Αλλά εμένα τι με νοιάζει; Μήπως έχω νυχτομάγαζο; Ας φροντίσει η
Αστυνομία, τζάμπα (δεν) πληρώνω φόρους;;;
>
> Και οι Πολωνές και οι Ουκρανές
> Γίναν καθαρίστριες και υπηρέτριες και ξέμαθα να βάζω πλυντήριο και να
σιδερώνω
> Και η γυναίκα μου κάνει μανικιούρ κάθε εβδομάδα, οπότε γιατί να τα χαλάει;
> Ούτως ή άλλως άμα δεν της έχω «γυναίκα» να καθαρίζει, κουράζεται και
τσαντίζεται
> Ενώ τώρα είναι ξεκούραστη από το άραγμα όλη μέρα στον καναπέ
> Πώς πληρώνω; Εννοείται μαύρα, τρελός είμαι να μου βάλουν τεκμήριο;
>
> Και η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο Εργοτάξιο
> Κι αντί να ανακαινιστούν τα παλιά, ωραία κτήρια, χτίζονταν ολοένα
καινούρια
> Και η Αθήνα απλώθηκε σα ροχάλα στο πρόσωπο της Αττικής
> Και τινάχτηκε στον αέρα κάθε αστικός προγραμματισμός
> Και χρειάστηκαν νέες γραμμές ΜιΜιΜι και ηλεκτροδότησης και υδροδότησης
και αποχέτευσης και ΟΤΕ
> Αλλά έχουμε μεγαλύτερα σπίτια και επιτέλους γίναμε «Όπως Αμερική»
> Και κονομήσανε χοντρά οι εργολάβοι που χρησιμοποιούσαν ανασφάλιστο
προσωπικό και φοροδιέφευγαν
>
> Αρκετά αργότερα έφτασαν οι ΑφγανοΠακιστανοΜπαγκλαντεσιανο

ί
> Καιρός ήταν γιατί οι Αλβανοί είχαν ακριβύνει πολύ
> Άσε που σήκωναν κεφάλι και αγόραζαν και ακίνητα και γίνονταν κι εργολάβοι
> Και τα σχολεία είχαν γεμίσει Ανατολικάκια (αλλά εγώ το δικό μου σε
ιδιωτικό...)
> Αυτοί μας έφεραν Ελονοσία (που είχε εκριζωθεί το 1973) και Ηπατίτιδες
> Αλλά εγώ καίω ΚΑΤΟΛ όλη μέρα και βάζω ΑΟΥΤΑΝ και δε κινδυνεύω
> Κι εμβολιάστηκα (πάντα Δημοσία Δαπάνη - τζάμπα εισφοροδιαφεύγω...)
> Αυτοί κοιττάνε τις γυναίκες μας σαν πουτάνες, γιατί δε φοράνε
χιτζάμπ/μπουργκα
> Και κλέβουν τσάντες στο δρόμο και μέσα από τ' αυτοκίνητα
> Και χτυπάνε αλύπητα ηλικιωμένους και γυναίκες και κλέβουν τα κοσμήματα
σκίζοντάς τους τα αυτιά και τα μούτρα
> Κι είπα στη γυναίκα μου: Δε θα φοράς κοσμήματα και αντί για τσάντα θα
φορά κατάσαρκα τα χρήματα και καλύτερα να κινούμαστε μόνο με πλαστικό
χρήμα. Τι πειράζει που έτσι θα παρακολουθείται κάθε αγορά μας; Είμαστε όμως
ασφαλέστεροι
>
> Μετά ήρθαν κι αυτοί από το Μαγκρέμπ
> Και η Αραβική «Άνοιξη» γέμισε με τους καρπούς της την Ελλάδα (ας είναι
καλά οι Τούρκοι δουλέμποροι που έβγαλαν πάνω από 20 ΔΙΣ ευρώ από όσους μας
ξερνάνε)
> Κι αυτοί είναι χειρότεροι από όλους τους άλλους, γιατί είναι και
φανατικοί Μουσουλμάνοι και απαίτησαν και Τζαμί στην Αθήνα, 200 χρόνια μετά
που ξεφορτωθήκαμε το βδέλυγμα
> Αλλά εγώ, που δεν έχω πατήσει Εκκλησία 25 χρόνια τώρα, είπα: Τι διαόλο;
Φτιάξτε τους ένα Τζαμί να προσεύχονται στο θεό τους που ζητάει τη σφαγή των
αλλόθρησκων... Εμείς ας είμαστε ανοικτόμυαλοι!!!
>
> Και οι Γύφτοι όλης της Ευρώπης μαζεύτηκαν εδώ
> Διωγμένοι από τις οργανωμένες χώρες, που αναγνωρίζουν τη γάγγραινα και
την κόβουν
> Και πήραν τον έλεγχο των χωματερών και έστησαν παράνομα παζάρια
> Και κλέβουν ζώα και ρήμαξαν τα μέταλλα και τα καλώδια της ΔΕΗ
> Και το ρεύμα κόβεται στα χωριά κάθε που κλέβουν μετασχηματιστές
> Και ο ΟΣΕ καταστρέφεται από το ρήμαγμα και οι ΟΤΑ το ίδιο
> Αλλά εμένα το μόνο που με πείραξε είναι που δεν είχαμε φώτα στο Λυκαβηττό
όταν έκλεψαν κι από εκεί τα καλώδια για το χαλκό
> Εξάλλου δεν είναι πολιτικά ορθό να καταφέρομαι ενάντια στους Γύφτους,
δείτε τι ωραίοι που είναι στις ταινίες και στην Ισπανία (άσχετο που εκεί η
Χωροφυλακή σαρωνει κάθε εβδομάδα τους καταυλισμούς τους)
> Α, ναι: Και κατέλαβαν οικόπεδα και γη ιδιωτών και κρατική και την έκαναν
καταυλισμούς και παράνομα χυτήρια.
> Και πληρώνει αποζημιώσεις το Κράτος και η αναπνοή μας γίνεται βαριά από
τα ιχνοστοιχεία που γεμίζουν την ατμόσφαιρα, αλλά «άνθρωποι είναι κι αυτοί,
πρέπει να ζήσουν»
> Άλλωστε βαριέμαι να πάω στην ανακύκλωση ή να φωνάξω το Δήμο. Οι Γύφτοι
είναι πάντα εκεί για να πάρουν όποια παλιά συσκευή παρατήσω εκεί που δεν
πρέπει...
>
> Μ΄αυτά και μ' αυτά το Κέντρο έγινε ακατοίκητο
> Και πήρα τη γυναίκα και τα παιδιά και πήγα στα Βόρεια Προάστια
> Εδώ είναι καλύτερα, άσε τους φτωχομπινέδες να τα βρούνε με το συρφετό
> Κι αυτοί στον Άγιο Παντελεήμονα που φωνάζουν είναι Φασίστες
> Εγώ, γνήσιο τέκνο της Γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν μπορώ να ακούω τις
παραφωνίες τους: Ζήτω η Παγκοσμιοποίηση και η Ανεκτική Κοινωνία!!!
> Πώς είπατε; 20πλάσια πιθανότητα να εγκληματεί ο Αλλοδαπός; Μα φταίει η
κοινωνία μας που δεν τους δίνει όσα ζητάνε! Και πρέπει να πάρουνε και
Άσυλο, είναι όλοι Πολιτικοί Πρόσφυγες. Άσχετο που οι εταίροι μας σε αυτή
την περίπτωση θα κλείσουν τα σύνορα...
> Και που ρήμαξαν τα μαγαζιά του Κέντρου, τι πειράζει; Εγώ μπαίνω στην
τζιπαρωνα (σιγά μην έπαιρνα station-wagon να με λένε οικογενειάρχη - SUV
εχω, που δείχνει ότι είμαι περιπετειώδης, άσχετο που το έβαλα μια φορά στην
άμμο και φώναζα την ΕΛΠΑ να με βγάλει...), χώνομαι στο- παράνομο το ξέρω,
διαβάζω εφημερίδες - MALL, ψωνίζω όσα αντέχει η κάρτα και φεύγω ασφαλής.
> Πώς είπατε; Τα ξενοίκιαστα ανήκουν στα Ταμεία και θα μείνουμε χωρίς
συντάξεις; Καλά να πάθετε, είπαμε έχω ιδιωτική!!!
>
> Μόνο που να... τώρα τελευταία άρχισα να φοβάμαι πολύ...
> Είναι που μπαίνουν σε σπίτιαΒ. Προαστίων και όχι μόνο κλέβουν αλλά και
βιάζουν και χτυπάνε και σκοτώνουν. Κι ένας φίλος που τον έκλεψαν είπε απλά:
Ήταν η σειρά μου
> Κι ένα σαν κι εμένα τον έσφαξαν λέει για μια κωλοκάμερα...
> Και στο ναό-Βασιλόπουλο μπήκαν μέρα-μεσημέρι με Καλάσνικωφ...
> Και οι φυλακές τιγκάρισαν και δε χωράνε άλλους...
> Και κάθε μήνα η Αστυνομία συλλαμβάνει 15-20.000, αλλά δεν έχουν πού να
τους βάλουν και τους αφήνουν ελεύθερους και αυτοί ξαναεγκληματούν (να, ο
Πακιστανός που έσφαξε για την κάμερα είχε αφεθεί με «αποσυμφόρηση» - και τι
όρος είναι αυτός, λες και οι φυλακές είναι λεωφόρος...)
> Κι ούτε στην Εθνική κυκλοφορείς πια ήρεμος γιατί τρέχουν με κλεμμένα
αυτοκίνητα οι λαθροδιακινητές και γίνονται πολύνεκρα όταν τους κυνηγούν.
Άσε που πυροβολούν ενάντια στην Αστυνομία και μπορεί να με πάρει καμμιά
αδέσποτη
> Και γύρισαν τα παιδιά μου δαρμένα και κλεμμένα από κάτι Αλβανάκια 2ης
γενιάς...Φαίνεται τελικά δεν ενσωματώνονται (όπως γνωρίζουν οι εταίροι μας
εδώ και δεκαετίες) και το περίφημο «χωνευτήρι» αποδείχτηκε ΜΥΘΟΣ σαν τη
μπύρα, μόνο που δεν καταπίνεται...
> Και με την κρίση δεν έχω πια χρήματα για security και patrol, άσε που κι
αυτοί αλλοδαπούς χρησιμοποιούν (βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα)...
> Είμαι κι αγύμναστος, γαμώτο. Και μου έμεινε ξενοίκιαστο και το πατρικό
στην Πλ. Βικτωρίας (ποιός πάει να μείνει μέσα στους μαύρους...) κι έχει κι
έξοδα και εισφορές...
> Κι ο Στρατός; Τι κάνει ο Στρατός; Ξέχασα που εγώ υπηρετησα βυσμα σε θέση
γραφείου (είχα σοβαρότερα πράγματα να κάνω...) και ζητάω να επέμβει να μας
σώσει, γιατί μας τρώνε ζωντανούς...
>
> ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΕΥΠΟΡΟΙ,
ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ!!!

χρηστης Σταυρος

http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_9117.html

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ BLOG!!!

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ...
Την ώρα που η ελληνική αξιοπρέπεια δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με αποκορύφωμα την κατάπτυστη απόφαση της Χάγης για την χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από τους Γυφτοσκοπιανούς, στην Βουλή των ανθ- Ελλήνων κατατέθηκε Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας! Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για τους παραβάτες που θα θίγουν με οποιονδήποτε τρόπο (λεκτικό, μέσω αναρτήσεων...
στο ίντερνετ κ.λπ.) θρησκευτικά πιστεύω, θα προβαίνουν σε φυλετικές διακρίσεις και θα διεγείρουν το μίσος έναντι ομάδων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως την θρησκεία, το χρώμα, την καταγωγή.
Για αυτά τα ζητήματα πρώτοι τρέχουν οι πολιτικάντηδες που ταπεινώνουν τις ελληνικές αξίες καθημερινά, τις οποίες θεωρούν και παρωχημένες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά σπεύδουν να υπερασπιστούν κάθετι αλλόθρησκο και αλλοδαπό. Οι ίδιοι πολιτικάντηδες που καλούν να σεβαστούμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ένα που πηδάει τα σύνορα μας και εισέρχεται στην πατρίδα μας παράνομα, επιβάλλοντάς μας τα ήθη και την κουλτούρα του με βίαια, είναι αυτοί που αδιαφορούν για την ασφάλεια των Ελλήνων, νίπτουν τας χείρας τους για τον ολοένα και αυξανόμενο δείκτη εγκληματικότητας των αλλοδαπών και φυσικά δωρίζουν την ελληνική ιθαγένεια, σαν άλλο τρόπαιο, στον κάθε λαθρομετανάστη αγνώστου προελεύσεως. Διαβάστε και φρίξτε στην επισυναπτόμενη σελίδα του Ελληνικού Κυνοβουλίου τις τιμωρίες που επιφυλλάσουν για όσους βροντοφωνάζουν "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", νομίζοντας οι αφελείς νομοθέτες ότι θα κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίδρασή μας στα άθλια σχέδιά τους.

www.hellenicparliament.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog_07.html

Χάρρυ Κλυνν: Αντώνη, αυτά που κάνεις ονομάζονται "παπαριές"


Α. Σαμαρά, άσε τις «πλακίτσες» και τις «πολιτικαντιές» και πάρε υπεύθυνη θέση στην υπό εξέλιξη τραγωδία, ειδάλλως θα πάρουνε πρώτο εσένα με τις πέτρες…

Πες μας, εν ονόματι ποίου γενικού καλού συνεργάζεσαι ή πες το όπως θέλεις, συμμετέχεις, ανέχεσαι αν θέλεις, την κυβέρνηση που έχει πρωθυπουργό τον έως τώρα σύμβουλο του…

Παπανδρέου, γνωστό για τις Σημίτειες λογιστικές του αλχημείες, τον τραπεζίτη που διαφωνούσε με το κούρεμα, το οποίο τώρα διαχειρίζεται!

Αυτά Α. Σαμαρά, στην καθομιλουμένη ονομάζονται «παπαριές» και «δούλεμα στην ψύχρα»
Και εν τοιαύτη περιπτώσει, πες μας τί επιδιώκεις ή μάλλον τί πιστεύεις; Πιστεύεις δηλαδή, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της όταν το 52% του προϋπολογισμού της πάει σε τόκους και τοκοχρεολύσια;

Και τί νόημα έχει να ψηφίσεις έναν προϋπολογισμό που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί; Ή μήπως η κίνηση αυτή υποκρύπτει άλλη σκοπιμότητα;

Τι νόημα έχει να είσαι συνένοχος σε μια, σουρεαλιστική από κάθε πλευρά, πολιτική ακαταστασία, που επιτρέπει σε έναν εγκληματία πολιτικό, ένοχο έσχατης προδοσίας, στον ΓΑΠ αναφέρομαι αν δεν κατάλαβες, να τρέχει από δω κι από κει, να συνεχίζει να συνωμοτεί, να επιμένει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο…

…Ενώ οι «στιγματισμένοι» υπουργοί του, που θα έπρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΟΧΗ, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε μια κυβέρνηση παρωδία, που νομιμοποιεί για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, την παρουσία της ακροδεξιάς στα πολιτικά πράγματα!

Όλα καλά κι όλα ωραία, λοιπόν, γι αυτούς που τσαλαπάτησαν κάθε έννοια δικαίου και ηθικής, γι αυτούς που καταστρατήγησαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, που πλαστογράφησαν και με δόλο διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, προκειμένου να οδηγήσουν σιδηροδέσμια τη χώρα στην κόλαση του ΔΝΤ…

«Δε δίνω συγχωροχάρτι στην προηγούμενη κυβέρνηση», στους προσφερθέντες δηλαδή, είπες με έμφαση από το βήμα της βουλής, αλλά συνεργάζεσαι μαζί τους!

Αν αυτό δεν είναι κλασικό δείγμα πολιτικής σχιζοφρένειας, τότε τί είναι; Α. Σαμαρά, ξέρεις πάρα πολύ καλά που οδηγείται η Ελλάδα και άριστα γνωρίζεις τα δεινά που θα υποστεί ο δύσμοιρος Ελληνικός λαός στο άμεσο μέλλον.

Άσε λοιπόν τα παρωχημένα «πολιτικά τερτίπια» τα «ναι μεν αλλά» και τις υπόλοιπες «πολιτικές σάλτσες» και βγες θαρραλέα ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στο Ελληνικό λαό, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ από την κυβέρνηση παρωδία του τοκογλυφικού κεφαλαίου, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε χρόνια υποδούλωση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. Αλλιώς πως, πήγαινε στο σπίτι σου και άσε το λαό να βρει τη λύση μόνος του…

Πλην της Ελευθερίας και η πολιτική «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ»

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_6161.html

Οι κουκουλοφόροι της χούντας ξεσκεπάζονται


Μέχρι πριν λίγο μόλις καιρό κρυβόντουσαν, προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα μίας ανύπαρκτης αλλά βιασμένης δημοκρατίας. Οι κουκουλοφόροι του συστήματος, σε αγέλες και τελείως απροκάλυπτα, έχουν αρχίσει να επιδίδονται στο έργο τους, την τρομοκράτηση των πολιτών. Ντυμένοι με πολιτικά, με κουκούλες, κρύβοντας τα πρόσωπά τους, χωρίς κανένα απολύτως διακριτικό, προχωρούν σε συλλήψεις.

Η χούντα είναι εδώ. Και τα πρόσωπα των πραιτωριανών της ακάλυπτα. Έχουν πέσει οι μάσκες. Η μετεξελιγμένη χούντα του Γιώργου Παπανδρέου, η νέα τραπεζική χούντα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, κυκλοφορεί στους δρόμους και στοχεύει πολίτες. Όχι, δεν χρειάζονται εντάλματα σύλληψης οι πραιτωριανοί. Αρκεί η υπόδειξη ενός από αυτούς, για να συλληφθεί ο οποιοσδήποτε αντιμάχεται τον κυβερνητικό φασισμό. Ο νόμος είναι η κουκούλα των ασφαλιτών. Ο νόμος είναι η τρομοκρατία των πολιτών. Ο νόμος είναι τα ξεράσματα του φασισμού.

Συγκρατήστε τα πρόσωπά τους. Όταν οι κατοχικές δυνάμεις θα τραπούν σε φυγή, θα τους δείτε –πιθανότατα- να φωνάζουν μαζί σας υπέρ της δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε αποτελεί πάγια τακτική των λακέδων του φασισμού. Σήμερα ξεγυμνώνονται οι υπηρέτες (για πόσα αργύρια άραγε;) εκείνων που βυσοδομούν στο κορμί της πολύπαθης δημοκρατίας.

Έχουν απωλέσει, πλέον, κάθε δικαιολογία… Οι κουκουλοφόροι γνωστοί – άγνωστοι έχουν αναλάβει επισήμως δράση. Μην σας ξεγελά το νεαρό της ηλικίας τους. Είναι ικανοί να ξεπουλήσουν και την μάνα τους, για να ικανοποιήσουν τις εντολές των αφεντικών τους. Αυτοί αποτελούν το ουσιαστικό ανάχωμα που υπερασπίζει την χούντα των τραπεζιτών και διασφαλίζει την συνέχιση του καταστροφικού της έργου.



 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_8860.html

Προειδοποί​ηση από πιλότο για τα Chemtrails ή απλά κάτι άλλο; (2 video)

Προειδοποίηση από πιλότο για τα Chemtrails ή απλά κάτι άλλο;

Το stinpagida.gr βρήκε ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τους αεροψεκασμούς.
Στις 09.10.2011 γύρω στις 17:00 ένας πιλότος έγραψε στον ουρανό της Νέα Υόρκης 2 λέξεις: "LAST CHANCE"..
.
Προειδοποίηση από τον πιλότο για τα Chemtrails η απλά κάτι άλλο;

Πάντα αναρωτιόμουν εάν όντως ψεκάζουν κάτι κακό για τον άνθρωπο , έστω ένας από τους πιλότους δεν έχει την συνείδηση και την ευαισθησία να προειδοποιήσει τους συνανθρώπους του;
 

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/chemtrails.html


http://www.katohika.gr/2011/12/danger-in-sky-chemtrail-phenomenon.html

Tι παίρνουν οι βουλευτές...

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους...
ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ..... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ...!!!!


Αναγνώστης
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/t_07.html

Σύνταξη στα...82;

Νέο πλήγμα στις ήδη ψαλιδισμένες συντάξεις θα φέρει το 2012 , καθώς τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 4,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, η κατάσταση των ταμείων, λόγω της ανεργίας, της ύφεσης και της δεινής θέσης των επιχειρήσεων, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητά τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 37% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του.

Μάλιστα, στελέχη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν αποκλείουν να υπάρξει νέος ασφαλιστικός νόμος το επόμενο έτος, εκτός από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κατά 15% μεσοσταθμικά που πρόκειται να ισχύσουν από 1/1/2012.

Οπως επισημαίνουν τα ΝΕΑ, στην ίδια εκτίμηση καταλήγει και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, που θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να έρθει νέο Ασφαλιστικό το 2012.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το 2012 η πραγματική ανεργία θα εκτιναχθεί στο 26% και η στατιστική ανεργία στο 21% (1.050.000 άνεργοι), περιορίζοντας τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά 6,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, θα φέρει ανατροπές στο ασφαλιστικό: «Με ειδικό νόμο θα ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο να μην υπερβαίνει το ύψος των δαπανών το 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060», σημειώνει.

«Με τη μείωση των συντάξεων μπορεί να μειωθούν οι δαπάνες, θα υπάρχει όμως αρνητική αναλογικότητα μεταξύ των εισφορών και των παροχών», υπογραμμίζει ο Σ. Ρομπόλης, τονίζοντας παράλληλα ότι η λύση της κάλυψης των ελλειμμάτων από την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν μπορεί να αποδώσει:

«Για να καλυφθούν τα ελλείμματα, θα έπρεπε το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να φτάσει στα 82 έτη», επισημαίνει. 
 
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/82.html

Ποσό που προκαλεί …ίλιγγο για πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με την είδηση πως το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου στοίχισε 800.000 ευρώ.
Ο κ. Πάγκαλος, φρόντισε να ανακαλέσει τις αποσπάσεις και τους διορισμούς των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Μετακλητών Υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στο Πολιτικό Γραφείο του «ομωνύμου» του Αντιπροέδρου της....
Κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Στη συνέχεια, μαζί με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενέκρινε την «Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και ενιαίων θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών, Μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων και Αποσπασμένων Υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημόσιου Τομέα», από την οποία (σύσταση του παγκάλειου Πολιτικού Γραφείου) προκαλείται ετήσια επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τι υψηλότερη των 800.000 €.
Αν μη τι άλλο, σε τέτοιους καιρούς, όταν ακούγονται τέτοια ποσά για την ίδρυση ενός πολιτικού γραφείου, είναι προκλητικά...

http://whitetoweraris.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_9055.html

Εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα

επιχορηγήσεις κομμάτων
Οι δανειοδοτήσεις και οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων
από τις τράπεζες δεν υπόκεινται σε κανένα φόρο!
Πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Πεπονής, άρχισε έρευνα για να διαπιστώσει τη νομιμότητα στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες στα κόμματα της Βουλής, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. Υπόψιν ότι τα κόμματα έχουν αντλήσει δάνεια, στο όνομα επιχορηγήσεων που ελπίζουν (!) ότι θα πάρουν μέχρι το 2017!

Προσφάτως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πάρουν από 3.000.000 ευρώ το καθένα από την Attica Bank, ενώ χρωστάνε ήδη 250.000.000 ευρώ στην Αγροτική, την Εθνική, την Πειραιώς και την Marfin από παλαιότερες χορηγήσεις, τις οποίες είναι άγνωστο πότε και πως θα αποπληρώσουν. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το Δεύτερο τρίμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ "άντλησε" 5.500.000 ευρώ και η ΝΔ 4.200.000 ευρώ, τα οποία προφανώς δεν τους έφτασαν!!

Οι αναγνώστες πρέπει να ξέρουν επίσης ότι οι δανειοδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις των κομμάτων δεν υπόκεινται σε φόρο και τα κόμματα δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση!

Αυτά τα κόμματα, λοιπόν, που αποφασίζουν για τον αφανισμό των εισοδημάτων των πολιτών με το απλό σήκωμα ενός ξερού στη Βουλή, το 2010 επιχορηγήθηκαν με 48.800.000 ευρώ και για το 2011 έχουν πάρει μέχρι στιγμής άλλα 40.500.000 ευρώ. Δηλαδή, αν υπολογίσει κανείς το ποσό που θα αντλήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου καταλαβαίνει, ότι δεν περιορίζουν καθόλου τα έσοδα και τα έξοδα τους, την ώρα που σφαγιάζουν τα δικά μας έσοδα και απαιτούν να περιορίσουμε τα δικά μας έξοδα, επισείοντας με κραυγές την απαίτηση για λιτότητα και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας!!

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη όταν οι τράπεζες έχουν ανοιχτά και πρόθυμα τα ταμεία τους στα κόμματα, που είναι απολύτως αντιπαραγωγικοί οργανισμοί, την ώρα που στερούν αυτά τα κεφάλαια από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κινήσουν την κοιμωμένη οικονομία. Κοιμωμένη, εξ αιτίας της διαχείρισης που της έκαναν αυτά τα κόμματα. Επιβραβεύεται, δηλαδή, ο κακοδιαχειριστής και τιμωρείται το θύμα!!

Από τα συνολικά ποσά, που έχουν αντλήσει τα κόμματα, τα 244.200.000 ευρώ έχουν πάρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που θα (!) πάρουν έως το 2016! Φυσικά, η εγγύηση αυτή είναι στον αέρα, γιατί κανείς δεν ξέρει - ούτε και οι τράπεζες - αν του χρόνου θα υπάρχουν και τα δυο κόμματα ή αν θα υπάρχουν μέχρι το 2016 ή και αν ακόμα υπάρχουν, εάν θα έχουν τέτοια ποσοστά που να δικαιολογούν τα ποσά της επιχορήγησης,που προ-εισπράττουν τώρα. Εάν δεν έχουν;

Κερασάκι στην τούρτα είναι τα 1,205.772 ευρώ, που εισέπραξαν τα κόμματα, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011 για "ερευνητικούς σκοπούς"!! Προφανώς, ερευνώντας για ηλίθιους. Τους οποιους βρίσκουν άκοπος στο πρόσωπο μας. Να δούμε μέχρι πότε.

"Τα εκατομμύρια των κομμάτων"
Ένα άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη από την στήλη "Ο Καιρός" στο Gazzetta

Ύποπτα παιχνίδια με τα κοιτάσματα της Κρήτης - Εξορύξεις σε ... 20 χρόνια!

Ύποπτα παιχνίδια (αν και άκρως αναμενόμενα) έχουν αρχίσει και παίζονται στο «καυτό» ζήτημα των τεράστιων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων πουτ έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης εντός της ελληνικής ΑΟΖ . Παιχνίδια που σίγουρα έχουν σχέση με την πορεία της οικονομίας της χώρας, αλλά και με την πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Έτσι, ενώ πριν δύο εβδομάδες στην Βουλή αναφερόμενος στο αίτημα του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου να προχωρήσει η Ελλάδα άμεσα σε γεωτρήσεις χωρίς να περιμένει αποτελέσματα διαγωνισμών για «τεχνικούς συμβούλους", ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στο θέμα άφησε να εννοηθεί ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρώτη γεώτρηση λέγοντας μάλιστα «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε ευχάριστα νέα», κάποιος ή κάποιοι του «έβαλαν φρένο».
Όμως πριν λίγο ενημερώνοντας σχετικά τις επιτροπές Εξωτερικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είπε ότι «Η εκμετάλλευση κοιτασμάτων γίνεται σε βάθος 20ετίας και πριν την εξόρυξη μεσολαβούν πολλά χρόνια προετοιμασίας. Είδατε στην Κύπρο ότι προσέλαβαν τον πρώτο τεχνικό σύμβουλο το 2005 και το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά το 2011. Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι αύριο, του χρόνου ή τον μεθεπόμενο χρόνο, μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσδοκά πολλά δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων»!
Καμία σχέση με ότι δήλωνε δηλαδή ο ίδιος δυο εβδομάδες.
Και σε ότι αφορά την Κύπρο, ούτε το 2011 δεν θα τρυπούσε αν δεν είχε τις εγγυήσεις ασφαλείας του Ισραήλ. Αλλά γιατί δεν αναφέρθηκε στο Ισραήλ που πέρσι εντόπισε τα κοιτάσματα, εφέτος τρύπησε και σε ένα χρόνο από σήμερα τα πλοία LNG θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο στα ελληνικά λιμάνια και το ελληνικό δίκτυο διανομής; 
Δηλαδή μέσα σε δύο-δυόμιση χρόνια το Ισραήλ θα εισπράττει «ζεστό χρήμα» και δεν μπορεί να προχωρήσει ταχύτατα τις διαδικασίες και η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα ξεκινήσει να εισπράττει σε 20 χρόνια; Εδώ έχουμε (έχουν) ξεπουλήσει την χώρα για να δανειστούν 50 δισ. Ευρώ και μιλάμε για 20ετία για να γίνει εξόρυξη σε κάτι που υπάρχει, περιμένει να το φέρουν στην επιφάνεια και η αξία του υπολογίζεται μεταξύ 400 και 500 δισ. Ευρώ; 
Εκτός και αν περιμένουν ακριβώς αυτό: Την ολική χρεοκοπία της χώρας έτσι ώστε να συναφθούν πιο εύκολα τα αποικιακά συμβόλαια για το ελληνικό πετρέλαιο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκε ο υπουργός ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Απλά είπε ότι «Σε ένα χρόνο, από σήμερα, το δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πού και πόσους υδρογονάθρακες έχει το κοίτασμα της Νότιας Κρήτης»


Ακόμα και έτσι να είναι, ποιος εμποδίζει να ξεκινήσει άμεσα η εξόρυξη; Μήπως οι εταιρείες πετρελαίου που δεν θέλουν να δουν την τιμή του «μαύρου χρυσού» να πέφτει, αφού σε κάθε τέτοιο mega-κοίτασμα που εντοπίζεται, έχουμε αμέσως πτωτικές τάσεις στην διεθνή αγορά. Και υπάρχει και ένα άλλο θέμα: Η αμερικανική κρατική υπηρεσία USGS υπεύθυνη για τα ενεργειακά αποθέματα, έχει κάνει ήδη ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για το που και ποια είναι τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης! Εμείς ακόμα τα ψάχνουμε;
Από εκεί και πέρα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφερόμενος στα τρία μικρά κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας για τα οποία επίσης ΘΑ γίνει διεθνής διαγωνισμός είπε ότι για μεν του Πατραϊκού η εκτίμηση που υπάρχει είναι για αποθέματα 200 εκατομμυρίων βαρελιών που αντιστοιχούν σχεδόν σε δύο Πρίνους, όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ γι' αυτό των Ιωαννίνων ανέφερε ότι «είναι πιθανόν να υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις», όπως και γι' αυτό στο Κατάκολο όπου νεότερες ενδείξεις πιθανολογούν μεγαλύτερο κοίτασμα.

Εμείς να πούμε ότι πρώτη φορά κάτω από τα πόδια ενεός χρεοκοπημένου ανακαλύπτεται θησαυρός και ο χρεοκοπημένος αρνείται να σκάψει να τον βρει.

defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/20_07.html

Ο Λουκάς Παπαδήμος οραματίζεται το παγκόσμιο νόμισμα!

papadhmos_loukas_elladaΓια τα οφέλη ενός παγκοσμίου νομίσματος, έκανε λόγο ο Λουκάς Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού. Τι θέλει να πει ο… ποιητής της Τριμερούς Επιτροπής, νομίζουμε ότι είναι....
πλέον κάτι περισσότερο από φανερό.


Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι προ των πυλών και ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του, για την επιλογή και στήριξη του εν λόγω Πρωθυπουργού.


http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_6300.html

Μας ψεκάζουν!

Μας ψεκάζουν! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα; Ο κόσμος γκρεμίζεται, η χώρα βουλιάζει, η ζωή μας όπως την ξέραμε καταρρέει και … ημείς άδωμεν! Άρα μας ψεκάζουν!

Αυτό που ήταν μυστικό, αυτό που.... μέχρι και πριν λίγο καιρο, όποιος το ανέφερε χαρακτηρίζονταν αμέσως ως Κασσάνδρα, το λένε πια και το γράφουν όλοι: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Κι εμείς παρακολουθούμε απαθείς, να ψηφίζεται ένας προυπολογισμός που όλοι ξέρουμε οτι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, με στόχους που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.

Αυτοί που έλεγαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι από ανικανότητα, αλλά με δόλο και σχέδιο, έφερε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης, έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ήταν μέχρι τώρα λίγοι που τους κολλούσαν τη ρετσινιά του γραφικού ή του συνομωσιολόγου και οι φωνές τους πνίγονταν από τα συστημικά μέσα. Τώρα επαληθεύονται από τα γεγονότα. Κι όμως. Ο ΓΑΠ είναι ακομα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί και ταξιδεύει και μιλάει και υπερασπίζεται ανερυθρίαστα το «έργο» του, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησής του, αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στην καταστροφή, συνεχίζουν να είναι υπουργοί και να μη λογοδοτούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ερίζουν και για τη διαδοχή, τολμούν και μιλούν για ιδεολογία, για ανανέωση, για αλλαγή σελίδας, οι αποτυχημένοι, οι λίγοι, αυτοί που δεν ξέρουν αν θα είναι βουλευτές μετά τις εκλογές.

Η χώρα έχει για πρωθυπουργό, τον ως τώρα σύμβουλο του Παπανδρέου, με ουσιαστική συμμετοχη στις εκσυγχρονιστικές λογιστικές αλχημείες, με μοναδική ως τώρα διαφωνία το κούρεμα, το οποίο τώρα καλείται να διαχειριστεί! Έχει υπουργούς τον Άδωνι και το Βορίδη, νομιμοποιώντας έτσι τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση, τον καιροσκοπισμό και τη φαιδρότητα. Έχει κυβέρνηση που προήλθε από μια βουλή η οποία δεν αντανακλά σε καμιά περίπτωση τη βούληση του λαου. Όλοι ξέρουν ότι αν γινόταν εκλογές, η σύνθεση της βουλής θα ήταν τελείως διαφορετική. Αλλά όχι μόνο δεν γίνονται εκλογές, αλλά με κάθε ευκαιρία, διαρρέουν και προπαγανδίζουν τη μετάθεση της , κατά τα λοιπά, συμφωνημένης ημερομηνίας!

Ο στρατός και ο στόλος δεν έχουν πυρομαχικά και καύσιμα. Κι αντί να ασχολούμαστε με αυτό, ανακαλύψαμε ακροδεξιά σταγονίδια, ανακαλύψαμε σχέδια πραξικοπήματος, ξηλώσαμε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτά κι άλλα πολλά παρόμοια συμβαίνουν. Κι ο κόσμος τα βλέπει. Κι όλοι λενε οτι πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει να ξεσησκωθούμε, πρέπει να βγούμε στους δρόμους. Κι όμως δεν γίνεται τίποτα. Ως τώρα υπήρχαν πολλές δικαιολογίες. Δεν ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει, καλλιεργούνταν διάφορες ελπίδες ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, ότι οι εταίροι μας θα δείξουν αλληλεγγύη ή θα αναγκαστούν σε συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τώρα όμως, ξέρουμε την αλήθεια και οι ελπίδες μας έχουν διαψευσθεί μία- μία. Τι μας κρατάει λοιπόν σε κοινωνικό αυτισμό; Η χρόνια υποβάθμιση της παιδείας , η βραχύβια και δάνεια ευμάρεια, το life style της σημιτικής εποχής, η ηθική νομιμοποίηση της λαμογιάς, η σταδιακή αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής δράσης και λειτουργίας, η πολτοποίηση της σκέψης από την κρεατομηχανή της τηλε-Δημοκρατίας, μόλυναν το κοινωνικό σώμα …

Φαίνεται ωστόσο πως τα αντισώματα υπάρχουν. Το καλοκαίρι οι αγανακτισμένοι, το φθινόπωρο οι παρελάσεις, έδειξαν ότι η ανοχή του κόσμου εξαντλείται … Έδειξαν όμως κυρίως ότι ο λαός, μπορεί να υπομείνει την οικονομική αφαίμαξη, αλλά την ταπείνωση και τον εξευτελισμό όχι. Και παρά την αφασία του, το πολιτικό και μιντιακό σύστημα θορυβήθηκε. Κι αντέδρασε με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει. Διεμβολίζοντας και υποβαθμίζοντας τις αντιδράσεις, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, τρομοκρατώντας με εσχατολογικά σενάρια , πόνταρε στη διαχείριση του φόβου, παίζοντας έτσι το τελευταίο χαρτί (κυβέρνηση Παπαδήμου), σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει χρόνο. Και φαίνεται να τον κέρδισε…

Αλλά για λίγο . Αν δεν δοθεί στο λαό η δυνατότητα να επιδοκιμάσει, να αποδοκιμάσει, να διαμαρτυρηθεί, να εκτονώσει την οργή του μέσω της κάλπης, θα το κάνει στο δρόμο. Και τότε όσο και να μας «ψεκάζουν» δεν θα τους σώζει τίποτα…
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_1774.html

Η Υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού


Ενα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Ίσως δεν θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πίσω από την αλληγορία των μύθων, την άκρη του νήματος που οδηγεί σε μία άγνωστη αλήθεια. Αλλωστε η ίδια αυτή "ουτοπία" οδήγησε τον Σλίμαν στην ανακάλυψη των Μυκηνών και της Τροίας, τον Έβανς στην ανακάλυψη των ανακτόρων της Κνωσού κ.λ.π. Οι αρχαίοι λοιπόν μύθοι, είτε Ελληνικοί είναι αυτοί, είτε Περσικοί, Ινδικοί, Αιγυπτιακοί, Ινδιάνικοι κ.λ.π., σύμφωνα με αρκετούς μελετητές μεταφέρουν μία αντίληψη που σε εμάς φαντάζει παράλογη: ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία από έναν πρωτόγονο πολιτισμό σε έναν πιο εξελιγμένο, αλλά αντίστροφα μία σπειροειδή πορεία από έναν πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό σε μία συνεχόμενη παρακμή έως την εποχή που υπήρξε η μυθολογική εκείνη καταγραφή, και μετά πάλι άρχισε η άνοδος κ.ο.κ.

ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Είναι χαρακτηριστική η καταγραφή του Ησιόδου στο "Έργα και ημέραι", όπου αναφέρει ότι οι θεοί δημιούργησαν πρώτα το Χρυσό Γένος των ανθρώπων που έζησε την εποχή που ο Κρόνος βασίλευε στο κράτος του Ουρανού. Τούτο το γένος ήταν το πιο σοφό και προηγμένο απ' όλα, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν - σε μία συνεχή παρακμή - τα επόμενα γένη φτάνοντας στο κατώτερο: το Σιδηρούν. Εδώ έχουμε την αντίληψη της αντίστροφης πορείας του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και μια αναφορά σε κάποιον πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό: Στο κράτος του Ουρανού. Ο Ουρανός σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση ήταν ο πρώτος βασιλέας ο οποίος και δημιούργησε ένα παγκόσμιο κράτος. Ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος αναφέρει ότι ο Ουρανός φέρεται ως ο πρώτος των βασιλέων, ενώ ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που κατέκτησε τον κόσμο.

Ανάλογη καταγραφή έχουμε από την αρχαία κινεζική παράδοση, οπού κατά το πανάρχαιο κείμενο " I Τσίνκ" ο πρώτος βασιλέας ήταν ο 'Τσανγκ - Τι", που μεταφράζεται ως "Ό Βασιλιάς Ουρανός". Σύμφωνα λοιπόν με το "Ι Τσινκ", κατά την εποχή της βασιλείας του "εθεσπίσθησαν νόμοι χρηστότητος και δικαιοσύνης. Δεν υπήρχε τότε τόπος στη Γη που να μην ανήκε στον βασιλέα Ουρανό...".

Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στα αρχαία Ινδικά κείμενα "Ραγγού Βάνσα" και "Ραμαγιάνα", όπου γίνεται λόγος για ένα πανάρχαιο βασίλειο που ίδρυσε ο "Μανού", ο "πρώτος των βασιλέων" και στο οποίο ίσως είχε αναπτυχθεί ένας εξελιγμένος πολιτισμός.Το αρχαίο Ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux" αναφέρει την ύπαρξη κατά τα πανάρχαια χρόνια ενός παγκόσμιου πολιτισμού, ενώ μιλάει και για τον εποικισμό της Αμερικής από τους λευκούς στρατιώτες του βασιλιά "'Ηλα Τάκι". Οι παρόμοιες έως ταυτόσημες αυτές αρχαίες καταγραφές, που έρχονται από λαούς που ζουν σε φοβερά απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές, δεν μπορούν παρά να μας κινήσουν τουλάχιστον την υποψία, ότι τότε υπήρχε ένα κράτος που είχε κατακτήσει όλον, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δημιουργώντας έναν προηγμένο πολιτισμό.

Αυτός ο πολιτισμός παρέμεινε στην μνήμη των ανθρώπων και μετά την καταστροφή του (πιθανόν από κάποιον παγκόσμιο πόλεμο και από έναν μεγάλο κατακλυσμό, γεγονότα που καταγράφονται και πάλι στα κεί μενα των αρχαίων λαών), η δε αίγλη του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι πρω ταγωνιστές του να πάρουν - με την πάροδο των αιώνων - διαστάσεις θεών και τα γεγονότα που τον σημά δεψαν να πάρουν από στόμα σε στόμα τις διαστάσεις μύθου.
Η αιτία της θεοποίησης αυτών των προσώπων μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από έναν αναγνώστη των αρχαίων κειμένων, αφού πάρα πολλοί χρονογράφοι, ιστορικοί και συγγραφείς εκεί νης της εποχής μιλούν για τους θεούς και περιγράφουν τα περιστατικά της ζωής τους σαν να πρόκειται γα ιστορικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα.

Δυστυχώς δεν έχει φτάσει στα χέρια μας λεπτομερής καταγραφή της ιστορίας εκείνου του πανάρχαιου πολιτισμού. Ένας από τους λόγους είναι η εξαφάνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρχαίων καταγραφών με την πυρπόληση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας, της Κωνσταντινούπολης κλπ., που μας στέρησε από έναν πολύτιμο θησαυρό γνώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης καιγόταν επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Και μόνο αυτή η πληροφορία μας προκαλεί ρίγος, όταν αναλογιζόμαστε το πλήθος και την έκταση των γραπτών μνημείων που εξαφανίστηκαν. Παρ' όλα αυτά, έφτασαν μέχρι σήμερα κάποιες σποραδικές αναφορές, οι οποίες σε συνδυασμό με διάφορα παράδοξα αρχαιολογικά ευρήματα και διάφορα πορίσματα επιστημονι κών ερευνών, μπορούν να μας μεταφέρουν αχνά τον παλμό εκείνου του πολιτισμού.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η μυθολογία βρίθει από αναφορές στα φοβερά όπλα των θεών, στα ιπτάμενα άρματα τους, στα αυτόματα μηχανήματα και τα πολεμικά τέρατα, στις "μαγικές" δυνάμεις που έφτιαχναν πελώρια οικοδομήματα ή γκρέμιζαν ανίκητα τείχη, στους ταξιδιώτες του ουρανού και των άστρων. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να είναι δημιουργήματα της φαντασίας.

Αυτή η "φαντασία" όμως είναι παρόμοια - σχεδόν ταυτόσημη -σε διάφορους λαούς, και εφ' όσον υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επαρκώς αν δεν θεωρηθούν ως απεικόνιση της πραγματικότητας που κρύβουν οι μύθοι, αφού υπάρχουν ιστορικές μαρ τυρίες που υπαινίσσονται την χρησι μοποίηση κατά διάφορες κρίσιμες περιόδους μη συμβατικής με τα δεδο μένα της εποχής τεχνολογίας, και εφ' όσον σύγχρονοι ερευνητές στηριζόμε νοι σε αρχαίες μαρτυρίες κατασκευά ζουν πράγματα που έως τώρα τα θεωρούσαμε αντικείμενα που συνα ντούμε μόνο σε μύθους. Επομένως, είναι φυσικό να γεννιέται η υποψία ότι τα περί απλής φαντασίας δεν αποτε λούν ικανοποιητική και επαρκή εξήγηση.

Οι αρχαίοι μύθοι και τα κείμενα είναι γεμάτα από αναφορές σε ιπτάμενα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς. Όσες από αυτές και να καταγράψουμε, δεν θα μπο ρέσουμε να μην έχουμε αφήσει ένα σημαντικό πλήθος απ' έξω. Αξίζει όμως να μεταφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές περι πτώσεις, όπου ένας καχύποπτος ερευνητής μπορεί να διακρί νει πίσω από την αλληγορία πολλά πράγματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.

Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών. Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής ("Ελευσίς") με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της. Επιπλέον το εκπολι τιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφε ται και σε μυθολογίες άλλων λαών. Μεταφέρουμε χαρακτηρι στικά από το βιβλίο του Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας" την μαρτυρία της Κινεζικής παρά δοσης:

"...Πριν έρθουν οι ουράνιοι Βασιλείς, οι άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν σαν τα ζώα. Σκεπάζονταν με δέρματα ζώων, τρέφο νταν με ωμό κρέας και δεν ήξεραν τον πατέρα τους...
...Όταν ήρθε ο Φου Χι, με την βοήθεια μιας πολύ μορφωμέ νης βασίλισσας, έμαθε στον λαό τον γάμο, την μουσική, τα γράμματα, και την ζωγραφική. Τους έμαθε επίσης να ψαρεύ ουν με δίκτυα και να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα...
Μετά τον θάνατο του Φου Χι, το έργο του το συνέχισε ο Σενγκ Μουγκ. Αυτός βρήκε το αλέτρι, τη γεωργία, το εμπόριο, την Ιατρική επιστήμη, και το πως να θεραπεύονται οι άνθρωποι με τα βότανα..."

Παραστάσεις του άρματος με τους φτερωτούς δράκοντες έχουμε σε ένα πλήθος από αρχαία αγγεία. Ένα τέτοιο άρμα συναντάμε και στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια", πάνω στο οποίο αποχωρεί στο τέλος του έργου η τραγική παιδοκτόνος. Αυτού του είδους οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις προξενούν την περιέργεια, αφού η θεατρική τους απόδοση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την εποχή και σίγουρα θα προξενούσε πολλά προβλήματα.

Η εμμονή των δημιουργών και ιδιαίτερα του Αισχύλου στην χρήση (στο θέατρο) φτερωτών αρμάτων, ιπταμένων ανθρώπων και ζώων, αλλά και περιέργων ενδυμάτων με χαρακτηριστικούς τους περίφημους κοθόρνους (μεγάλες μπότες που θυμίζουν έντονα αυτές των σημερινών αστροναυτών), υποδηλώνει την επιθυμία των τραγωδών να γίνει πιστή καταγραφή των μύθων ή τουλάχιστον την προσπάθεια να περάσουν εμμέσως στο κοινό κάποιες κρυφές αλήθειες (χωρίς η μία περίπτωση να αναιρεί την άλλη).

Στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" βλέπουμε τον Ωκεανό και τις κόρες του να έρχονται στον Προμηθέα οδηγώντας "με την θέληση, χωρίς χαλινούς" ένα "τετράσκελο πουλί". Στα αποσπάσματα που σώθηκαν από την τραγωδία "Σφίγγα" τον βλέπουμε να μιλάει για ένα "πουλί πού 'χει νυχάτο χέρι, το πολεμικό, με το κοντάρι", ενώ στον "Αγαμέμνονα" είναι χαρακτηριστική η εντολή: "τα σκυλιά, τα τολμηρά, όπου πετάνε στον αγέρα άφησε".

Η πιθανή εμμονή του Αισχύλου να αποκαλύψει με συμβολισμούς στους θεατές κάποια μυστικά, μπορεί να εξηγήσει και τις διώξεις του από το ιερατείο της εποχής με την κατηγορία ότι ανεβάζει επί σκηνής τα μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων, και ίσως και την ανεξιχνίαστη δολοφονία του.
Το τετράσκελο πουλί που αναφέρεται στον "Προμηθέα Δεσμώτη" το συναντάμε σε πολλές αρχαίες απεικονίσεις, καθώς και σε κείμενα διαφόρων λαών. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη όπου μιλάει για ένα ζώο με τέσσερα σκέλη:
"...και τα σκέλη αυτών ορθά και πτερωτοί οι πόδες αυτών και σπινθήρες ως εξαστράπτων χαλκός και ελαφραί αι πτέρυγες αυτών..."
Το όχημα το είδε ο προφήτης να βγαίνει λάμποντας ολόκληρο, μέσα από ένα σύννεφο σκόνης.

Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του ταξιδιού του Φαέθωνος. Ακόμη οι αναφορές σε αστρονομικά θέματα, διαφόρων μυημένων στα μυστήρια φιλοσόφων, ξεπερνούν τα όρια των γνώσεων, που κατά την συμβατική ιστορία θα έπρεπε να έχουν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πως φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από αυτόν (έξω από την ατμόσφαιρα) βλέπουμε την πραγματική του εικόνα.

Μία σειρά πανάρχαιων βραχογραφιών, θέτουν στον καλόπιστο ερευνητή την απορία για το αν όσα λέγονται γα τα διαστημικά ταξίδια εκείνης της εποχής δεν είναι απλά παραμύθια. Ορισμένες βραχογραφίες, αν ειδωθούν και ερμηνευθούν μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο, παρουσιάζουν μορφές αστροναυτών. Τέτοιες έχουν βρεθεί στο Παγγαίο όρος στην Θράκη, στην Βαλ. Καμόνικα της Ιταλίας, στο Κίμπερλι της Αυστραλίας και σε πολλά άλλα μέρη. Όλα αυτά τα ανεξήγητα για τους επιστήμονες στοιχεία, αποτελούν μία σημαντική ένδειξη ενός πανάρχαιου εξελιγμένου πολιτισμού.

ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

Στα κείμενα των αρχαίων λαών υπάρχει η περιγραφή ενός τρομερού πολέμου που συγκλόνισε όλη τη Γη. Αυτός ο πόλεμος, που ίσως στάθηκε και η αφορμή γα την αρχή της παρακμής εκείνου του πολιτισμού, διεξήχθη με την χρησιμοποίηση εξελιγμένων όπλων. Οι περιγραφές των αρχαίων κειμένων μας μεταφέρουν την εικόνα μίας σύγκρουσης, η οποία επέφερε σφοδρές καταστροφές. Εκείνη η πανάρχαια σύγκρουση κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Φαντάζει ακραίο, όμως διαβάζοντας κανείς τις περιγραφές των αρχαίων παραδόσεων δεν μπορεί να μην πάει ο νους του σε μία τέτοια πιθανότητα. Οι αναφορές σε "ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του σύμπαντος", σε μία "λευκό-φωτη λάμψη" και μία "φωτιά πρωτόφαντη που χυνόταν παντού", σε "μία θανατηφόρα σκόνη" πόυ σκέπασε όσους σώθηκαν από τον όλεθρο, δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Αξίζει να μεταφέρουμε τα κείμενα των λαών, μέσα στα οποία εκτός των άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει τις μεγάλες ομοιότητες που υπάρχουν, και να εξάγει τα συμπεράσματα του.

Από την Θεογονία του Ησιόδου, όπου γίνεται η περιγραφή του τρομερού εκείνου πολέμου μεταξύ των "Θεών" και των 'Τιτάνων", μεταφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"...Έβραζε η γη και η θάλασσα η απέραντη, και τους Τιτάνες τους τύλιξε μια καυτή πνοή. Κι όπως η φλόγα ανέβαινε στον ουρανό, όσο γενναίοι κι αν ήσαν, οι Τιτάνες τυφλώθηκαν. Τους τύφλωσε η λευκόφωτη από τους κεραυνούς λάμψη. Ζέστη, φωτιά πρωτόφαντη χύνονταν παντού. Κι ότι έβλεπαν τα μάτια, κι ότι τα αυτιά άκουγαν ήτανε σαν να είχαν σμίξει η ο ουρανός κι η γη..."

Ένας ερευνητής θα μπορούσε κάλλιστα να υποψιαστεί ότι ο "κεραυνός του Δία" που ήταν το όπλο που έδωσε την νίκη της Τιτανομαχίας στους "Θεούς", στην πραγματικότητα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από την σημερινή πυρηνική βόμβα.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που υπάρχει στο ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux":

"...Ένας σιδερένιος κεραυνός έπεσε από τον ουρανό στη γη. Τα πτώματα των ανδρών της φυλής των Βρίσχνες, και των Αγχίκας. έγιναν αγνώριστα. Τα μαλλιά τους και τα νύχια τους είχαν πέσει, τα φτερά των πτηνών άλλαξαν χρώμα, οι τροφές δηλητηριάστηκαν κι όσοι άνθρωποι σώθηκαν από τον όλεθρο σκεπάστηκαν με μία θανατηφόρα σκόνη."

Η Ινδική βίβλος "Μαχαμπαράτα" αναφέρει σχετικά:

"Ήταν ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του Σύμπαντος. Ήταν μία στήλη από καπνό και φλόγα λαμπρή, σαν δέκα χιλιάδες ήλιοι, που σηκώθηκε μ' όλη τη δύναμη της... Ήταν ένα νέο και άγνωστο όπλο, ένας σιδερένιος κεραυνός που έκανε στάχτη τη. φυλή των Βρίσνις και των Ανδάκας...
Τα κορμιά κάηκαν, και κανείς δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Τα μαλλιά και τα νύχια έπεσαν από τα σώματα. Τα πουλιά έγιναν κάτασπρα... Λίγες ώρες αργότερα όλα τα τρόφιμα είχαν μολυνθεί... Για να γλυτώσουν από τη φωτιά αυτή, οι στρατιώτες έπεσαν στα ποτάμια με τα ρούχα και τα όπλα τους... Αρχισε να φυσάει ένας καυτός άνεμος...
Το Σύμπαν τυλίχτηκε με τόση ζέστη σαν να ήταν άρρωστο με δυνατό πυρετό. Οι ελέφαντες και τ' άλλα ζώα του πολέμου χτυπήθηκαν από την δύναμη του όπλου... Τα νερά ζεστάθηκαν τόσο, ώστε ότι ζεί μέσα τους, άρπαξε φωτιά...Ένα ακόντιο μοιραίο, σαν ραβδί του θανάτου. Μετρούσε τρία κύβιτα και έξι πόδια. Προικισμένο με την δύναμη του κεραυνού του Ίντρα με τα χίλια μάτια...καταοτρεπτικό για όλα τα ζωντανά πλάσματα..."

Η καταπληκτική ομοιότητα των περιγραφών της "ΡοροΙ Vux" και της "Μαχαμπαράτα", αλλά και οι προκλητικά όμοιες ονομασίες των φυλών "Βρίσχνες και Αγχίκας" από την μία και "Βρίσνις και Ανδάκας" από την άλλη, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κείμενα να περιγράφουν το ίδιο γεγονός.

Σε ένα άλλο σημείο της "Μαχαμπαράτα" διαβάζουμε για την σύγκρουση στον αέρα δύο όπλων από αυτά που προαναφέραμε: "...Τα δύο όπλα συνάντησαν το ένα τ' άλλο στη μέση του αέρα. Τότε η γη άρχισε να τρέμει μαζί με όλα τα βουνά της και τις θάλασσες και τα δέντρα, και όλα τα ζωντανά πλάσματα κάηκαν από την ενέργεια των όπλων και επηρεάστηκαν άσχημα. Τα ουράνια φλέγονταν και τα δέκα σημεία του ορίζοντα γέμισαν με καπνό..."

Η περιγραφή της Παλαιάς Διαθήκης, σχετικά με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορα, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως μία μυθολογική απεικόνιση των δεινών εκείνου του μεγάλου πολέμου:
"...Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και τα Γόμορα Φείον και πυρ εξ ουρανού, και κατέστρεψε τας πόλεις αυτάς, και πάντα τα περίχωρα..."

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας μεταφέρουν οι αρχαίες παραδόσεις, είναι αυτό της κατασκευής του περίφημου κεραυνού του Διός από τους Κύκλωπες. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες ήταν αυτοί που δημι¬ούργησαν το ανίκητο αυτό όπλο, το οποίο και έδωσαν στον Δία για να κατατροπώσει τους Τιτάνες.

Από τα "Σχόλια του Αρτεμιδώρου" διαβάζουμε την γνώμη του Ερατοσθένη που υποστήριζε ότι η συνωμοσία των Θεών κατά των Τιτάνων έγινε στο "θυτήριο", όπου οι Κύκλωπες κατασκεύαζαν το φοβερό όπλο, "έχων επί του πυρός κάλυμμα, όπως μη ιδώσει την του κεραυνού δύναμιν".

Μήπως εδώ μιλάμε για ένα πυρηνικό εργοστάσιο, του οποίου τα τοιχώματα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε αυτό από "την του κεραυνού δύναμιν", και του οποίου οι επιστήμονες, που θα φορούσαν προφανώς μία ιδιόμορφη στολή με κράνος, η οποία τους προσέδιδε μία διαφορετική περίεργη εικόνα, ονομάστηκαν από την μυθολογία "Κύκλωπες";
Αρκετά τολμηρή ετούτη η υπόθεση, αλλά και αρκετά πιθανή, αν λάβει κάποιος υπόψιν του τις παραπάνω περιγραφές, καθώς και μία βραχογραφία 10000 ετών, που βρέθηκε σε σπηλιά της κοιλάδας Τασσιλί, στις παρυφές της ερήμου της Σαχάρας, η οποία παρουσιάζει την μορφή ενός ανθρώπου, ντυμένου με μία παράξενη στολή, που θυμίζει έντονα αυτή των αστροναυτών ή των εργαζομένων σε πυρηνικό εργοστάσιο. Το κράνος της στολής φέρνει στην μνήμη μας την περιγραφή ενός Κύκλωπα, αφού έχει στο μέτωπο έναν στρογγυλό φεγγίτη για να επιτρέπει την όραση.
 
http://aorata-gegonota.blogspot.com/2011/12/blog-post_4811.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters