Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕΙΣΜΩΝ


Τα ufo’s που εμφανιστήκαν λίγο πριν το μεγάλο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία ήταν πραγματικά ufo ή ανθρώπινες θερμικές σφαίρες πλάσματος για πρόκληση καταστροφών;


Ο σεισμός που προκάλεσε το τσουνάμι ήταν φυσική καταστροφή ή αποτέλεσμα ανθρώπινης σκόπιμης παρέμβασης στη φύση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ή να μας θεωρήσετε υπερβολικούς! Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή…

Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό ''Specula'' δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο περιέγραφε ένα απίστευτο φαινόμενο που αποκαλέστηκε ''Συμβάν Τέσλα'' και μπορούσε να παραχθεί εντός του εδάφους. Σύμφωνα με το άρθρο, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων που...


διαβιβάζονται εντός της Γης, δύνανται να σχηματίσουν γιγάντια στατικά κύματα και να παραχθεί μεγάλη ενέργεια που αν συγκεντρωθεί και συνδυαστεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή σεισμών σε μακρινά σημεία.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το γνωστό φυσικό Νίκολα Τέσλα (NicolaTesla). 
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο μικρό σερβικό προσφυγικό χωριό της Λίκα, μια περιοχή που ανήκει σήμερα στην Κροατία. Το 1879 αποφοίτησε από το Graaz και το 1884 ταξίδεψε στην Αμερική για να παρουσιάσει τα σχέδια του επαγωγικού κινητήρα στον Τόμας Έντισον, που ήταν πρωτοπόρος ως τότε στο χώρο της ηλεκτροτεχνικής. Ο Τέσλα δούλεψε λίγο καιρό μαζί με τον Έντισον μέχρι το 1885 που δημιούργησε την εταιρεία Tesla Arc Light Company, ενώ μερικά χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. 
Στη διάρκεια της ζωής του κατοχύρωσε 700 ευρεσιτεχνίες, ενώ ήταν ο εφευρέτης του εναλλασσόμενου ρεύματος, του συστήματος ηλεκτρικής μετατροπής και μετάδοσης με περιοδικές εκφορτίσεις, της μετάδοσης ενέργειας μέσω ενός απλού αγωγού χωρίς επιστροφή, της ασύρματης μετάδοσης και συνέλαβε την ιδέα του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου και του επαγωγικού κινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα σε κάθε ηλεκτρική συσκευή! Επίσης ήταν ο εφευρέτης τριών εφευρέσεων που τράβηξαν τα βλέμματα των μυστικών υπηρεσιών. Των ραδιοκυμάτων, της επίγειας μεταφοράς ρεύματος αλλά και της συσκευής παραγωγής σεισμών! 
Τέλη του 1899 μέχρι τις αρχές του 1900, ο Τέσλα άρχισε να πειραματίζεται πάνω στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας στο Κολοράντο Σπρινγκς σε έναν εγκαταλειμμένο στάβλο που μετέτρεψε σε εργαστήριο και δεν άργησε να κάνει την σπουδαία ανακάλυψη: τα γήινα στατικά κύματα (terrestrial stationary waves). 
Στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τέσλα διαπίστωσε πως τόσο το έδαφος όσο και η ατμόσφαιρα της Γης, ήταν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Κατά τη διάρκεια πειραμάτων δημιούργησε τεχνητές αστραπές μήκους σαράντα μέτρων, άναψε 200 λάμπες ακουμπώντας τες απλά στο έδαφος και έθεσε εκτός λειτουργίας μηχανές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων! Ο μεγάλος εφευρέτης αντιλήφθηκε για πρώτη φορά πως η γη ήταν στην ουσία μια τεράστια «ενεργειακή λίμνη», που μπορούσε να μεταφέρει κυματικά τις διαταραχές των ηλεκτρικών πεδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, χωρίς τη χρήση καλωδίων.
  
Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη το 1900, ο Τέσλα άρχισε να κατασκευάζει στο Λονγκ Άιλαντ (Long Island) έναν πύργο για την ασύρματη μετάδοση σημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, με την ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ο κύριος στόχος του! Ο Tesla με το τεράστιο πηνίο στην κορυφή του πύργου κατάφερε να παράγει εκατομμύρια βολτ ηλεκτρικού ρεύματος αλλά εξαιτίας διαφόρων οικονομικών προβλημάτων και αποχώρησης των επενδυτών, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα.
 
Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε ένα εργαστήριο και άρχισε πειράματα με τις ηχητικές δονήσεις. Εφηύρε τον μηχανικό ταλαντωτή ή αντηχείο, ενώ σε μια δοκιμή προκάλεσε έναν σεισμό στο κάτω Μανχάταν, τρομάζοντας για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της περιοχής που έβλεπαν συχνά πυκνά, σπίθες να ξεπηδούν από το εργαστήριο του. Όταν ο εκατομμυριούχος John Jacob Astor, στενός φίλος και χρηματοδότης του, πέθανε στον τιτανικό το 1912, ο Τέσλα χρεοκόπησε και βρέθηκε στο περιθώριο.
Το 1924 οι αμερικανικές εφημερίδες αφιέρωσαν πολλά άρθρα τους στην περιβόητη «ακτίνα θανάτου» (Death Ray), στην οποία ενέπλεξαν και το όνομα του Τέσλα. Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως, στις διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε, δεν συμφωνούσε με τον όρο «ακτίνα θανάτου» αλλά έκανε λόγο για ένα υπερόπλο ραδιοκυμάτων που θα καταργούσε όλους τους πολέμους! Με την ανακάλυψη αυτού του μυστηριώδους υπερόπλου ασχολήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, καθώς έβλεπε την απειλητική σκιά της Ναζιστικής Γερμανίας να απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και ιδιαίτερα πάνω από την αγαπημένη του πατρίδα, τη Γιουγκοσλαβία.
  
Τελικά απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου του 1943. Αμέσως μετά το θάνατό του, πράκτορες του FBI λεηλάτησαν το εργαστήριο και έκλεψαν μεγάλο μέρος των πολύτιμων σημειώσεων του, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν (όπως θα διαβάσετε παρακάτω), επιστήμονες των μυστικών υπηρεσιών δούλεψαν και βελτίωσαν τις δημιουργίες του.
Στις 10/12/1976 ο ΟΗΕ ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας στην Γενική Συνέλευση τη ψήφιση της Συνθήκης: 

«Περί Απαγορεύσεως για Στρατιωτικές ή άλλες εχθρικές ενέργειες, της Χρήσης Τεχνικών Τροποποιήσεως του Περιβάλλοντος». Στις 30/1/1981 η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι το 1979 συνέβησαν παγκοσμίως 56 μεγάλοι σεισμοί και το 1980 ο ετήσιος αριθμός αυξήθηκε σε 71. Συμπτωματικά το 1980 ήταν έτος αυξήσεως των Ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών χαμηλής συχνότητας τόσον από τις ΗΠΑ, όσον και από τη Ρωσία.
Εκτός από τις αποδεδειγμένες εφευρέσεις του Τέσλα και την συνθήκη του ΟΗΕ, (και άλλα γεγονότα) τα λεγόμενα διαφόρων πολιτικών και επιστημόνων βγάζουν επίσης το συμπέρασμα ότι υπάρχει η τεχνολογία δημιουργίας σεισμών από τον άνθρωπο.
Ένας ερευνητής της τεχνολογίας Τέσλα και πυρηνικός μηχανικός, ο Αντ/ρχης Thomas Bearden, συνδύασε τις γνώσεις της ασύρματης μετάδοσης, των ραδιοκυμάτων, αλλά και του ταλαντωτή και σε διάλεξη στο Συμπόσιο της Ψυχοτρονικής Εταιρείας στις ΗΠΑ το 1981, δήλωσε : ''Ο Τέσλα ανακάλυψε ότι μπορούσε να εγκαταστήσει στατικά κύματα εντός της Γης (στον ρευστό πυρήνα της) ή να τα βάλει μεταξύ των πετρωμάτων έτσι ώστε η δραστηριότης των τελλουριακών πετρωμάτων να προσδώσουν ενέργεια στα στατικά κύματα''. 

Ο Thomas Bearden απεκάλεσε την ιδέα «Ενισχυτικό Πομπό Τέσλα» και εξήγησε πως εργάζεται. ‘’Με την αλλαγή της συχνότητας είναι δυνατόν να εξάγεις την ενέργεια είτε στη ατμόσφαιρα, είτε στην άλλη άκρη της Γης. Το ενεργειακό κύμα ιονίζοντας τον αέρα, αλλάζει το μοντέλο του καιρού και τα ρεύματα του αέρος. Αν η εισαγωγή των στατικών κυμάτων γίνει προοδευτικά τότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι ομαλά. Αν όμως γίνει απότομα τότε θα συμβούν ακραία και βίαια φυσικά φαινόμενα. 
Αν τα επιταχύνουμε, τότε δεν θα ιονισθεί η ατμόσφαιρα, αλλά θα δημιουργηθούν φωτεινές μπάλες και εκλάμψεις πλάσματος (που θα μοιάζουν με ufo φαινόμενα), οι οποίες θα κατέβουν στη Γη και θα δημιουργήσουν τρομερές καταστροφές!'' Φυσικά, τα λεγόμενα του κ. Bearden δεν αποκλείουν το γεγονός αυτά τα φωτεινά αντικείμενα να είναι κανονικά ufo που παρακολουθούν φυσικά φαινόμενα, αν όντος αυτά είναι φυσικά φαινόμενα και όχι δημιουργήματα των μυστικών τεχνολογιών (οπότε σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για θερμικές σφαίρες πλάσματος και όχι για ufo).
Επίσης ως σύγχρονο παράδειγμα (ότι η τεχνολογία σεισμών υπάρχει) αναφέρουμε την δήλωση του πρώην Αμερικανού Γερουσιαστή Claiborne Pell: ''Χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη συνθήκη τώρα, πριν οι στρατιωτικοί ηγέτες του κόσμου αρχίσουν να κατευθύνουν θύελλες, να μεταβάλλουν το κλίμα και να προκαλούν σεισμούς στον αντίπαλο''. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι σήμερα η ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να προκαλεί τεχνητούς σεισμούς με την «Τηλεγεωδυναμική» τεχνολογία μέσα από το πρόγραμμα HAARP του Δρ. Νικ Μπέγκιτς.
  
Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) επίσημα έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (πχ HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κτλ) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance). 
Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων υψηλής συχνότητας (2.8-10MHz) και υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW), τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας, προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30-300Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τομογραφίας).
 
Στις ειδικές εγκαταστάσεις του HAARP στη Gakona της Αλάσκα στον Αρκτικό Κύκλο, (450 χλμ ανατολικά του Ανκορέιτζ), το Πεντάγωνο έχει εγκαταστήσει ένα μετασχηματιστή μαμούθ ικανό να παράγει ενέργεια πολλών gigawatt (δισεκατομμύρια watt) και 360 κεραίες ύψους 24 μέτρων η κάθε μία, γνωστή σαν συστοιχία IRI (ionospheric research instrument), ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοπομπούς που έχουν κατασκευασθεί ποτέ.
  
Το πρόγραμμα HAARP δεν δείχνει ένα απλό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας. Έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων(τροποποίηση κλίματος) και παραγωγή σεισμών και τσουνάμι (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο).
 
Μεγάλοι ερευνητές και επιστήμονες, αναφέρουν ότι τα ηλεκτρικά κύματα παραγόμενα από τις ειδικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού διοχετεύονται στην υπερ-κεραία και εκπέμπονται στον ουρανό. Τα κύματα μέσω της αντανάκλασής τους στην ιονόσφαιρα πολλαπλασιάζουν την ισχύ της ραδιομαγνητικής συχνότητας (10 δισ. Watt) και κατευθύνονται σε επιθυμητά σημεία για την πρόκληση σεισμών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με την σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση του σημείου μέσω ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με τη μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Επίσημα το Haarp αναφέρει ότι εκπέμπει μικροκύματα υψηλής συχνότητας προς την ιονόσφαιρα, η οποία λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέφτης που αντανακλά τα μικροκύματα και τα στέλνει πίσω στην επιφάνεια της γης με την μορφή μικροκυμάτων χαμηλής συχνότητας, από 1 ως 100Ηz. Λόγω της έντονης αλληλεπίδρασης του φλοιού με την ιονόσφαιρα στο εύρος των χαμηλών συχνοτήτων, στις ίδιες χαμηλές συχνότητες θεωρείται πιθανή, αν και δεν έχει γίνει δημόσια παραδεκτή, η δυνατότητα επιλεκτικής πρόκλησης σεισμών με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα και με την ανακάλυψη του Τέσλα, ότι η Γη δονείται ή αντηχεί στην πολύ χαμηλή συχνότητα των 12 Hertz.
 
Οι κορυφαίοι αρχηγοί όλων κυριολεκτικά των Ευρωπαϊκών χωρών είχαν αρκετές συναντήσεις με το Δρ. Νικ Μπέγκιτς, πρωτοπόρο ερευνητή και συγγραφέα για τις επιχειρήσεις του HAARP, καθώς επίσης και με άλλους ανεξάρτητους επιστήμονες και ερευνητές. Ακολούθησαν πανευρωπαϊκές συσκέψεις στις οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά ισχυρές ανησυχίες, επιφυλάξεις και καθαρές αντιθέσεις εναντίον του HAARP και των περισσότερων, αν όχι όλων των διατάξεων του προγράμματος, καθώς επίσης σοβαρές επιφυλάξεις για τα μακροπρόθεσμα παγκόσμια αποτελέσματά του πάνω στο περιβάλλον.
Βέβαια είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία παγκοσμίως για ένα τόσο επικίνδυνο όπλο, όπως το HAARP. Και ειδικά για τον έλεγχο του προγράμματος σεισμών, που είναι πιθανόν να είχε χρησιμοποιηθεί και στον σεισμό της Κίνας το 2008! Οι λόγοι συνήθως οικονομικοί...
Στον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για δημιουργία τεχνητού σεισμού να ήταν η άρνηση της χώρας λίγο καιρό πριν, για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αμερική (προτίμησε Κίνα και Ρωσία) και ειδικά η άρνηση της να συνδράμει το ΝΑΤΟ για στρατιωτική επίθεση στην Λιβύη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τιμ Γκάϊτνερ.
 
Φήμες θέλουν τον Γκάϊτνερ να θέλει την υποδούλωσή της Ιαπωνίας στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους της Γουώλ Στρητ, ζητώντας παράλληλα από το Τόκιο να σταματήσει εδώ και τώρα την πολιτική υποστήριξη που παρέχει στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, στο θέμα των πυρηνικών.
 
Ένας άλλος λόγος για να δημιουργηθεί τεχνητά ο σεισμός, ήταν η προστασία της Ιαπωνικής οικονομίας από τα εκατοντάδες δις Δολάρια που θα έδινε στις γύρο χώρες σε αποζημιώσεις, στην περίπτωση που θα υπήρχε διαρροή ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, αν δεν υπήρχε η φυσική καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι. Δηλαδή, φήμες μιλούν για διαρροή ραδιενέργειας πριν το τεχνητό σεισμό, ο οποίος έγινε για να μην πληρώσουν αυτά τα δυσβάστακτα ποσά. Ένα ενδεχόμενο αρκετά πιθανό, αφού ανιχνεύθηκαν ραδιενεργά τρόφιμα στη πόλη Ταϊπέι της Ταιβάν, που προέρχονταν από μη ραδιενεργή περιοχή της Ιαπωνίας και με ημερομηνία εισαγωγής, αυτή του μεγάλου σεισμού!
 
Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία είχε απειληθεί με την χρήση όπλου που θα ενεργοποιούσε σεισμούς ώστε να προκληθεί πυρηνική καταστροφή στους αντιδραστήρες των εργοστασίων της. Δείτε ένα βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) όπου ο Καναδός δημοσιογράφος Benjamin Fullford αναλύει πως πήρε την ομολογία αυτή το 2008 από τον τότε υπουργό οικονομικών της χώρας Heizō Takenaka κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση. Ο Καναδός δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, μιλά άπταιστα τα ιαπωνικά και τότε διατελούσε διευθυντής του περιοδικού Forbes στην Ιαπωνία, το οποίο είναι ως γνωστόν το μεγαλύτερο περιοδικό οικονομικών στον κόσμο.



(Ευχαριστούμε τον Γιώργο Σ. για τις κατευθύνσεις στο θέμα.)

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_4881.html

Νέα διάκριση της Π.Α. στη “NATO Tiger Meet 2011″.

Σάρωσαν σε όλες τις αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους πάλι τα ελληνικά μαχητικά (αυτή την φορά ήταν η σειρά της επίλεκτης 335Μ) σε μια από τις πλέον απαιτητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ την “ΝΑΤΟ Tiger Meet 2011″, η οποία διεξήχθη στη Γαλλία το διάστημα από 9 έως 20 Μαΐου και στην οποία συμμετέχουν και κράτη εκτός ΝΑΤΟ. Με αυτές τις επιδόσεις είναι απορίας άξιον που....
κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου σκέπτονται ακόμα “θερμά” επεισόδια…
Τα στελέχη της 335Μ πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις και άφησαν τους πάντες άφωνους με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις βολές αέρος-αέρος (95% επιτυχία), ενώ στις αποστολές κρούσης στόχων εδάφους έπληξαν με απόλυτη επιτυχία όλους τους στόχους προσέβαλαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια τους στόχους τους.

Η άσκηση είναι ετήσια και εφέτος διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Cambrai/Epinoy στη Γαλλία. Η 335Μ έλαβε μέρος με τρία αεροσκάφη F-16 Blk52+ Advanced.
Εκτελέστηκαν ασκήσεις εναέριας μάχης (DBFM, 2Vs2, 4Vs2, 4Vs4, 2+2Vs4, HVAA Attack) και αποστολές μικτών σχηματισμών Air Interdiction, Offensive Counter Air, Slow Mover Protection/Attack, HVAA Attack, TST, DEAD, CAS, Personnel Rescue και CSAR.
Η “Tiger Meet” αποτελεί άσκηση-θεσμό, τακτικού επιπέδου στην οποία συμμετέχουν Πολεμικές Μοίρες αεροσκαφών με έμβλημα την Τίγρη και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη. Έγινε πρώτη φορά το 1961 και φέτος εορτάστηκαν τα 50 χρόνια του θεσμού.
Οι άλλες Αεροπορικές δυνάμεις που συμμετείχαν ήταν από: την Αυστρία με 3 Saab-105, την Ελβετία με 5 F-18S, την Τσεχία με 4 Jas 39C και 2 Mi-24, τη Γαλλία με 4 Mirage 2000C, 4 Mirage 2000-5 και 3 Ελικόπτερα, τη Γερμανία με 4 Tornado ECR, 6 Tornado IDS και 1 Learjet Ηλεκτρονικού Πολέμου, την Πολωνία με 5 F-16 Blk52+, την Ιταλία με 2 AB-212, την Πορτογαλία με 5 F-16 AM, την Ισπανία με 3 Mirage F-1 και 3 EF-18AM, τη Σλοβακία με 2 Mig-29 και την Τουρκία με 3 F-16 Blk50. Tην άσκηση υποστήριζαν από άλλες βάσεις 2 KC-135, 1 E-3F και 1 C-160

http://www.promitheasblog.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/nato-tiger-meet-2011.html

Πανικός Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, πήγε .. πετώντας φοβούμενος... "υποδοχή" στα χωριά.– Τεράστια η οργή των πολιτών

Πραγματικός αναβρασμός υπάρχει στην πόλη των Καλαβρύτων, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν επίθεση των οργισμένων πολιτών κατά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος θεώρησε πως δεν διατρέχει κίνδυνο και απομακρύνθηκε από τον πρωθυπουργικό κλοιό προστασίας.
Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους κατοίκους
Πάνω από 3000 αστυνομικοί σύμφωνα με δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις έχουν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων για να εξασφαλίσουν τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου από την "Κοινωνία των Πολιτών" οι οποίοι στα πλαίσια της "Συμμετοχικής Δημοκρατίας" θέλουν να του υπενθυμίσουν μερικά ιστορικά γεγονότα και ότι ανεπιθύμητος για όλο τον ελληνικό λαό.


ΠΗΓΗ: Το Τεφτέρι 


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/blog-post_9973.html

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ....ξερετε οτι ..


Η Ελληνική … είναι οι μόνη γλώσσα με συνεχή ζώσα παρουσία από τον  ίδιο λαο και.....στον ίδιο χώρο πανω 4.000 έτη. 


ξερετε οτι ...
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες)

ξερετε οτι ...Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής
 και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια.(Μπιλ Γκέιτς)

ξερετε οτι ...
Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

ξερετε οτι ...

Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.

Έτερο μεγάλο πλήγμα είναι ότι η …οικογένεια, ο δάσκαλος και ο ιερέας αντικαταστάθηκαν απο την τηλεόραση, που ασκεί ολέθρια επίδραση όχι μόνο στην γλώσσα, αλλά και στον χαρακτήρα και στο ήθος.(Αντώνης Κουνάδης, ακαδημαϊκός)

ξερετε οτι ...
Το CNN σε συνεργασία με την εταιρεία υπολογιστών apple ετοίμασαν ένα εύκολο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών προς τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους των ΗΠΑ. 

Το σκεπτικό αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ότι η ελληνική εντείνει το ορθολογικό πνεύμα, ξύνει το επιχειρηματικό πνεύμα και προτρέπει τους πολίτες προς την δημιουργικότητα.


ξερετε οτι...
Τα Ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο που ομιλείται και γράφεται συνεχώς επί 4.000 τουλάχιστον συναπτά έτη, 
καθώς ο Arthur Evans διέκρινε τρεις φάσεις στην ιστορία της Μηνωικής γραφής, εκ των οποίων η πρώτη από το 2000 π.Χ. ώς το 1650 π.Χ.

Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει και να πει ότι τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά είναι διαφορετικές γλώσσες, αλλά κάτι τέτοιο φυσικά και είναι τελείως αναληθές.

ξερετε οτι....

Ο ίδιος ο Οδυσσέας Ελύτης είπε «Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει παρά μία γλώσσα, η ενιαία Ελληνική γλώσσα. 

Το να λέει ο Έλληνας ποιητής, ακόμα και σήμερα, ο ουρανός, η θάλασσα, ο ήλιος, η σελήνη, ο άνεμος, όπως το έλεγαν η Σαπφώ και ο Αρχίλοχος, δεν είναι μικρό πράγμα.
 Είναι πολύ σπουδαίο. 
Επικοινωνούμε κάθε στιγμή μιλώντας με τις ρίζες που βρίσκονται εκεί. Στα Αρχαία».

ξερετε οτι....

Ο μεγάλος διδάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής είχε πει: 
«Όποιος χωρίς την γνώση της Αρχαίας επιχειρεί να μελετήσει και να ερμηνεύσει την Νέαν, ή απατάται ή απατά».

Παρ’ ότι πέρασαν χιλιάδες χρόνια, όλες οι Ομηρικές λέξεις έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην διατηρήθηκαν ατόφιες, άλλα έχουν μείνει στην γλώσσα μας μέσω των παραγώγων τους.

Μπορεί να λέμε νερό αντί για ύδωρ αλλά λέμε υδροφόρα, υδραγωγείο και αφυδάτωση. 



Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε το ρήμα δέρκομαι (βλέπω) αλλά χρησιμοποιούμε την λέξη οξυδερκής. 


Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε την λέξη αυδή (φωνή) αλλά παρ’ όλα αυτά λέμε άναυδος και απηύδησα.

Επίσης, σήμερα δεν λέμε λωπούς τα ρούχα, αλλά λέμε την λέξη «λωποδύτης» που σημαίνει «αυτός που βυθίζει (δύει) το χέρι του μέσα στο ρούχο σου (λωπή) για να σε κλέψει».

ξερετε οτι... 
η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πως να γράφουμε σωστά. 


Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.


Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» 
και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα.


 Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.


Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί).



Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.



Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης.



Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.



Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.



Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιον φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.



Η Γραμμική Β’ είναι και αυτή καθαρά Ελληνική, γνήσιος πρόγονος της Αρχαίας Ελληνικής. 


Άγγλος αρχιτέκτονας Μάικλ Βέντρις, αποκρυπτογράφησε βάση κάποιων ευρημάτων την γραφή αυτή και απέδειξε την Ελληνικότητά της. 


 Μέχρι τότε φυσικά όλοι αγνοούσαν πεισματικά έστω και το ενδεχόμενο να ήταν Ελληνική…
Το γεγονός αυτό έχει τεράστια σημασία καθώς πάει τα Ελληνικά αρκετούς αιώνες ακόμα πιο πίσω στα βάθη της ιστορίας. 



Αυτή η γραφή σίγουρα ξενίζει, καθώς τα σύμβολα που χρησιμοποιεί είναι πολύ διαφορετικά από το σημερινό Αλφάβητο.

Παρ’ όλα αυτά, η προφορά είναι παραπλήσια, ακόμα και με τα Νέα Ελληνικά. 



 Για παράδειγμα η λέξη «TOKOSOTA» σημαίνει «Τοξότα» (κλητική). 


Είναι γνωστό ότι «κ» και σ» στα Ελληνικά μας κάνει «ξ» και με μια απλή επιμεριστική ιδιότητα όπως κάνουμε και στα μαθηματικά βλέπουμε ότι η λέξη αυτή εδώ και τόσες χιλιετίες δεν άλλαξε καθόλου.

Ακόμα πιο κοντά στην Νεοελληνική, ο «άνεμος», που στην Γραμμική Β’ γράφεται «ANEMO», καθώς και «ράπτης», «έρημος» και «τέμενος» που είναι αντίστοιχα στην Γραμμική Β’ «RAPTE», «EREMO», «TEMENO», και πολλά άλλα παραδείγματα.



Υπολογίζοντας όμως έστω και με τις συμβατικές χρονολογίες, οι οποίες τοποθετούν τον Όμηρο γύρω στο 1.000 π.Χ., έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε: 



Πόσες χιλιετίες χρειάστηκε η γλώσσα μας από την εποχή που οι άνθρωποι των σπηλαίων του Ελληνικού χώρου την πρωτοάρθρωσαν με μονοσύλλαβους φθόγγους μέχρι να φτάσει στην εκπληκτική τελειότητα της Ομηρικής επικής διαλέκτου, με λέξεις όπως «ροδοδάκτυλος», λευκώλενος», «ωκύμορος», κτλ;



Ο Πλούταρχος στο «Περί Σωκράτους δαιμονίου» μας πληροφορεί ότι ο Αγησίλαος ανακάλυψε στην Αλίαρτο τον τάφο της Αλκμήνης, της μητέρας του Ηρακλέους, ο οποίος τάφος είχε ως αφιέρωμα «πίνακα χαλκούν έχοντα γράμματα πολλά θαυμαστά, παμπάλαια…»



 Φανταστείτε περί πόσο παλαιάς γραφής πρόκειται, αφού οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες την χαρακτηρίζουν «αρχαία»…


Φυσικά, δεν γίνεται ξαφνικά, «από το πουθενά» να εμφανιστεί ένας Όμηρος και να γράψει δύο λογοτεχνικά αριστουργήματα, είναι προφανές ότι από πολύ πιο πριν πρέπει να υπήρχε γλώσσα (και γραφή) υψηλού επιπέδου. 



 Πράγματι, από την αρχαία Ελληνική Γραμματεία γνωρίζουμε ότι ο Όμηρος δεν υπήρξε ο πρώτος, 
αλλά ο τελευταίος και διασημότερος μιας μεγάλης σειράς επικών ποιητών, των οποίων τα ονόματα έχουν διασωθεί 
(Κρεώφυλος, Πρόδικος, Αρκτίνος, Αντίμαχος, Κιναίθων, Καλλίμαχος) καθώς και τα ονόματα των έργων τους (Φορωνίς, Φωκαΐς, Δαναΐς, Αιθιοπίς, Επίγονοι, Οιδιπόδεια, Θήβαις…) δεν έχουν όμως διασωθεί τα ίδια τα έργα τους.




Η ΣΟΦΙΑ



Στην γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). 



Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα.


 Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε και εμπρός να είναι έτσι. 


Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. 
Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.



Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει

 «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. 


Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».



Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». [7]



 Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή +έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.



Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. 



Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).



Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για την σκέψη.



Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. 



Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει σαν ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και τη υγεία μας.



Και φυσικά όταν θέλουμε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει πως το λέμε; Μα φυσικά «άφθονο».



Έχουμε την λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έρθει και στην ώρα του.



Ωραίο δεν είναι ένα φρούτο ούτε άγουρο ούτε σαπισμένο, και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. 

Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.



Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά [9].



Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις την δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία…


 Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας αγάλλεται.



 Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά).



Άρα για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και ιατρευόμαστε.



Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την σωματική μας υγεία.

Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. 

Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. 
Για σκεφτείτε το λίγο…



Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που άλλο από Λατινική δεν είναι).


Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε σαν λέξη, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο.



Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.



Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με την σκέψη του ανθρώπου. 



Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. 
Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.



«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.



Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μιλάς σωστά σημαίνει να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΛΕΞΕΩΝ



Η δύναμη της Ελληνικής γλώσσας βρίσκεται στην ικανότητά της να πλάθεται όχι μόνο προθεματικά ή καταληκτικά, αλλά διαφοροποιώντας σε μερικές περιπτώσεις μέχρι και την ρίζα της λέξης (π.χ. «τρέχω» και «τροχός» παρ’ ότι είναι από την ίδια οικογένεια αποκλίνουν ελαφρώς στην ρίζα).



Η Ελληνική γλώσσα είναι ειδική στο να δημιουργεί σύνθετες λέξεις με απίστευτων δυνατοτήτων χρήσεις, πολλαπλασιάζοντας το λεξιλόγιο.


Το διεθνές λεξικό Webster’s (Webster’s New International Dictionary) αναφέρει:

 «Η Λατινική και η Ελληνική, ιδίως η Ελληνική, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή υλικών για την δημιουργία επιστημονικών όρων», ενώ οι Γάλλοι λεξικογράφοι Jean Bouffartigue και Anne-Marie Delrieu τονίζουν:
 «Η επιστήμη βρίσκει ασταμάτητα νέα αντικείμενα ή έννοιες. Πρέπει να τα ονομάσει. 


Ο θησαυρός των Ελληνικών ριζών βρίσκεται μπροστά της, αρκεί να αντλήσει από εκεί. Θα ήταν πολύ περίεργο να μην βρει αυτές που χρειάζεται».



Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ, έκθαμβος μπροστά στο μεγαλείο της Ελληνικής, είχε δηλώσει σχετικώς:

 «Η Ελληνική γλώσσα έχει το χαρακτηριστικό να προσφέρεται θαυμάσια για την έκφραση όλων των ιεραρχιών με μια απλή εναλλαγή του πρώτου συνθετικού.

Αρκεί κανείς να βάλει ένα παν – πρώτο – αρχί- υπέρ- ή μια οποιαδήποτε άλλη πρόθεση μπροστά σε ένα θέμα. 
Κι αν συνδυάσει κανείς μεταξύ τους αυτά τα προθέματα, παίρνει μια ατελείωτη ποικιλία διαβαθμίσεων. Τα προθέματα εγκλείονται τα μεν στα δε σαν μια σημασιολογική κλίμακα, η οποία ορθώνεται προς τον ουρανό των λέξεων».



Στην Ιλιάδα του Ομήρου η Θέτις θρηνεί για ότι θα πάθει ο υιός της σκοτώνοντας τον Έκτωρα «διό και δυσαριστοτοκείαν αυτήν ονομάζει».

 Η λέξη αυτή από μόνη της είναι ένα μοιρολόι, δυς + άριστος + τίκτω (=γεννώ) και σημαίνει όπως αναλύει το Ετυμολογικόν το Μέγα «που για κακό γέννησα τον άριστο».



Προ ολίγων ετών κυκλοφόρησε στην Ελβετία το λεξικό ανύπαρκτων λέξεων (Dictionnaire Des Mots Inexistants) 

όπου προτείνεται να αντικατασταθούν Γαλλικές περιφράσεις με μονολεκτικούς όρους από τα Ελληνικά. Π.χ. androprere, biopaleste, dysparegorete, ecogeniarche, elpidophore, glossoctonie, philomatheem tachymathie, theopempte κλπ. περίπου 2.000 λήμματα με προοπτική περαιτέρω εμπλουτισμού.



Η ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΙΑ



Είναι προφανές ότι τουλάχιστον όσον αφορά την ακριβολογία, γλώσσες όπως τα Ελληνικά υπερτερούν σαφώς σε σχέση με γλώσσες σαν τα Αγγλικά.



Είναι λογικό άλλωστε αν κάτσει να το σκεφτεί κανείς, ότι μπορεί πολύ πιο εύκολα να καθιερωθεί μια γλώσσα διεθνής όταν είναι πιο εύκολη στην εκμάθηση, από τη άλλη όμως μια τέτοια γλώσσα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι τόσο ποιοτική.



Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι η Αγγλική γλώσσα δεν μπορεί να είναι λακωνική όπως είναι η Ελληνική, καθώς για να μην είναι διφορούμενο το νόημα της εκάστοτε φράσης, πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιπλέον λέξεις. 



 Για παράδειγμα η λέξη «drink» ως αυτοτελής φράση δεν υφίσταται στα Αγγλικά, καθώς μπορεί να σημαίνει «ποτό», «πίνω», «πιές» κτλ. 
Αντιθέτως στα Ελληνικά η φράση «πιες» βγάζει νόημα, χωρίς να χρειάζεται να βασιστείς στα συμφραζόμενα για να καταλάβεις το νόημά της.



Παρένθεση: 

Να θυμίσουμε εδώ ότι στα Αρχαία Ελληνικά εκτός από Ενικός και Πληθυντικός αριθμός, υπήρχε και Δυϊκός αριθμός. Υπάρχει στα Ελληνικά και η Δοτική πτώση εκτός από τις υπόλοιπες 4 πτώσεις ονομαστική, γενική, αιτιατική και κλιτική.



Η Δοτική χρησιμοποιείται συνεχώς στον καθημερινό μας λόγο (π.χ. Βάσει των μετρήσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι…) και είναι πραγματικά άξιον λόγου το γιατί εκδιώχθηκε βίαια από την νεοελληνική γλώσσα.



Ακόμα παλαιότερα, εκτός από την εξορισμένη αλλά ζωντανή Δοτική υπήρχαν και άλλες τρεις επιπλέον πτώσεις οι οποίες όμως χάθηκαν.



Το ίδιο πρόβλημα, σε πολύ πιο έντονο φυσικά βαθμό, έχει και η Κινεζική γλώσσα. 



Όπως μας λέει και ο Κρητικός δημοσιογράφος Α. Κρασανάκης: 
 «Επειδή οι απλές λέξεις είναι λίγες, έχουν αποκτήσει πάρα πολλές έννοιες, για να καλύψουν τις ανάγκες της έκφρασης, π.χ.: «σι» = γνωρίζω, είμαι, ισχύς, κόσμος, όρκος, αφήνω, θέτω, αγαπώ, βλέπω, φροντίζω, περπατώ, σπίτι κ.τ.λ., «πα» = μπαλέτο, οκτώ, κλέφτης, κλέβω… «πάϊ» = άσπρο, εκατό, εκατοστό, χάνω…»



Ίσως να υπάρχει ελαφρά διαφορά στον τονισμό, αλλά ακόμα και να υπάρχει, πώς είναι δυνατόν να καταστήσεις ένα σημαντικό κείμενο (π.χ. συμβόλαιο) ξεκάθαρο;


Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ



Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία, προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.
Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:

«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. 



Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. 
Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».


Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα:


 «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. 


Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε έναν άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της.
 Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».

Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.


Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. 



Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.


«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, 

συνέρρεαν να αποθαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».

Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ότι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.

Η Ελληνική γλώσσα επεβλήθη αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.


Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος 


«Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».


{αναδημοσιευση}
 
http://wwwtrito-mati.blogspot.com/2011/05/blog-post_6211.html

Γιατί επιμένουν για "συναίνεση" των πολιτικών κομμάτων οι τρομοκράτες - τοκογλύφοι;

Πολλές φορές η αλήθεια είναι τόσο κοντά μας που δεν μπορούμε να την διακρίνουμε.
Βλέπουμε τις λεπτομέρειες του τέρατος αλλά όχι την αποκρουστική μορφή του.
Αυτή όμως είναι και η επιθυμία των μισθοφόρων της βουλής και εκείνων που θέλουν να κτίσουν ένα το "νέο" πολιτικό σκηνικό με υλικά απο την κατεδάφιση του υφισταμένου ερειπίου.

Μας κρύβουν επιμελώς την αλήθεια,δεν είπε κανείς τους πως οι
ευρωαμερικανοί τοκογλύφοι και εκπρόσωποι της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και ζητούν εδώ και τώρα διακομματική γραπτή συμφωνία, για να εξασφαλίσουν εκ των υστέρων την νομιμοποίηση του καθ΄όλα παράνομου άρα και νομικά ευάλωτου μνημονίου 1 και ασφαλώς την εξ αρχής νομιμότητα και ισχύ του ερχόμενου μνημονίου 2.
Δεν έχουν πολλά περιθώρια ειδικά τώρα που στριμώχνουν τα πράγματα.
Θέλουν και το λένε με θράσος να διασφαλίσουν το κέρδος τους, αδιαφορώντας αν αυτό θα προκύψει απο το στράγγισμα και της τελευταίας σταγόνας του αίματος του Έλληνα.
Επειδή λοιπόν το πρόσχημα της Ε.Ε πρέπει να μείνει προς το παρόν ζωντανό και δεν μπορούν να επιβάλλουν ούτε κανένα Βαυαρό ή Δανό Μονάρχη ούτε καμιά στρατιωτική δικτατορία , γι΄αυτό εκβιάζουν για συναίνεση όλων ώστε να μετατρέψουμε αυτοβούλως το πολίτευμα της δημοκρατίας (έστω και με την προσχηματική του μορφή) σε μια κοινοβουλευτική διακομματική μοναρχία ακίνδυνη και απολύτως προβλέψιμη.
Δείτε το παρακάτω ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο press-gr. και θα καταλάβετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται:

Το ΔΝΤ και η... συνωμοσία για την 5η δόση!
Από το sofokleous10.gr

Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο τελεσίγραφο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επρόκειτο να κομίσει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ντομινίκ Στρος Καν την... αποφράδα Κυριακή που πέρασε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης: «βρείτε τρόπο για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα το 2012, αλλιώς το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να αποσυρθεί από το πρόγραμμα διάσωσης»!
Αυτό το τελεσίγραφο , παρά την εξαφάνιση του Στρος Καν από το «παιχνίδι», παραμένει στο τραπέζι και επηρεάζει καταλυτικά τους χειρισμούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε αυτή την κορύφωση της ελληνικής κρίσης, εξηγώντας γιατί είναι... καταδικασμένες να διασώσουν την Ελλάδα, παρά τις «κούφιες» απειλές περί μη εκταμίευσης της 5ης δόσης του διεθνούς δανείου, που χρησιμοποιούνται μόνο για...
τον εκφοβισμό της ελληνικής κοινής γνώμης:
Όπως εξηγούν έγκυρες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά το «σκοτεινό κόσμο» του ΔΝΤ, το Ταμείο έχει θεσμικά μια απαράβατη υποχρέωση σε κάθε πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόζει, οπουδήποτε στον κόσμο, από τα κράτη του Τρίτου Κόσμου, μέχρι τα «σαλόνια» της ευρωζώνης: σε τακτά διαστήματα διενεργεί έλεγχο βιωσιμότητας του χρέους της υπό διάσωση χώρας και αν διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της εντός του προσεχούς 12μήνου είναι υποχρεωμένο να διακόπτει τη χρηματοδότηση και να αναζητεί άλλες λύσεις (βλ. αναδιάρθρωση χρέους).
Ο τελευταίος έλεγχος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που διενήργησαν τα αρμόδια στελέχη του ΔΝΤ και του οποίου τα αποτελέσματα επρόκειτο να ανακοινώσει ο Στρος Καν στην Μέρκελ την Κυριακή που πέρασε στο κρατητήριο, ήταν καταδικαστικός: το Ταμείο κατέληξε στην εκτίμηση ότι ακόμη και αν «απογειωνόταν» το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, η Ελλάδα δεν είχε την παραμικρή ελπίδα επιστροφής στις αγορές το 2012, για να χρηματοδοτήσει τα χρεολύσια που θα έμεναν ακάλυπτα από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.
Το τελικό συμπέρασμα από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν σαφές, δεν έχει αλλάξει και είναι γνωστό στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρότι δεν πρόλαβε να το διαβιβάσει αυτοπροσώπως ο Στρος Καν στην Μέρκελ: το Ταμείο δεν μπορεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης, αν δεν δεσμευθεί πρώτα η Ευρώπη ότι θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας το 2012 και το 2013, με ένα νέο δάνειο. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να συζητηθεί (θεωρητικά τουλάχιστον) μια «ήπια» αναδιάρθρωση/επιμήκυνση του ελληνικού χρέους προς ιδιώτες, με την οποία θα εξασφαλιζόταν ότι δεν θα έμεναν ακάλυπτα χρεολύσια, που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε χρεοκοπία το 2012 ή το 2013. Όμως, ο Στρος Καν ήταν εξαρχής αντίθετος με αυτή τη λύση, που το Βερολίνο πίεζε να γίνει δεκτή, δημιουργώντας μαζί με τον συμπατριώτη του, Ζαν Κλωντ Τρισέ ένα αδιαπέραστο «μπλοκ άρνησης», αφού και η ΕΚΤ, για τους δικούς της λόγους, δεν θέλει ούτε να συζητήσει τέτοιο σενάριο.
Έτσι, εκείνη την Κυριακή που ο Στρος Καν καταδικάσθηκε να περάσει από το ζενίθ της καριέρας του στην πολιτική ανυπαρξία, η Άνγκελα Μέρκελ θα είχε στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα, που έπαιρνε μόνο μία απάντηση: η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά υποχρεωτικό να διασωθεί με ένα νέο δάνειο, αλλιώς το ΔΝΤ θα αποχωρούσε από το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, κλονίζοντας ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη των αγορών στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για υπέρβαση της κρίσης χρέους.
Με τρόπο εξαιρετικά βολικό για την Μέρκελ, αυτό το σκληρό δίλημμα δεν της τέθηκε εκείνη την Κυριακή. Όμως, η απειλή αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι υπαρκτή και σήμερα. Και η γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζει καλά ότι θα υποχρεωθεί τελικά να πει το μεγάλο «ναι» για άλλη μια διάσωση της Ελλάδας, όσα «τρομοκρατικά» σενάρια και αν διακινεί η Γερμανία περί μη εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου, ή ακόμη και αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Όμως, αν η γερμανική και οι άλλες «σκληρές» κυβερνήσεις της ευρωζώνης γνωρίζουν ότι αναπόφευκτα θα πουν το μεγάλο «ναι» για άλλη μια διάσωση της Ελλάδας, ώστε να φθάσει η χώρα εκ του ασφαλούς στο 2013 και στο κατώφλι του νέου Μηχανισμού Σταθερότητας και του νέου θεσμικού πλαισίου για ελεγχόμενες χρεοκοπίες στην ευρωζώνη, προς τι ο παροξυσμός απειλών, πιέσεων έως και σχεδόν ανοικτών εκβιασμών προς την ελληνική κυβέρνηση, με συνεχή υπόμνηση του ανύπαρκτου κινδύνου μη εκταμίευσης της 5ης δόσης;
Το Βερολίνο γνωρίζει καλά ότι η διαπραγμάτευση που θα εξελιχθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου με την ελληνική κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα η τελευταία ευκαιρία των κυβερνήσεων του Βορρά να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα αδιανόητα σκληρής λιτότητας, αλλά και να εξασφαλίσουν νομικά ισχυρές δεσμεύσεις υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας για δάνεια που το 2013 θα είναι υποχρεωμένες να διαγράψουν μερικώς, όταν έλθει η ώρα της αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ως τώρα, παρότι ο υπουργός Οικονομικών έχει υπογράψει μια δανειακή σύμβαση που προβλέπει κατάλυση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας για την κατάσχεση περιουσίας του Δημοσίου από τους πιστωτές, η σύμβαση αυτή, όπως γνωρίζουν καλά στο Βερολίνο, δεν έχει περισσότερη αξία από ένα... κουρελόχαρτο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να κηρυχθεί άκυρη, εφόσον δεν κυρώθηκε από τη Βουλή με τουλάχιστον 180 ψήφους.
Οι απειλές, λοιπόν, παρότι στερούνται σοβαρού νοήματος στην πραγματικότητα, όπως ήδη εξηγήθηκε, εκτοξεύονται για να συρθεί η κυβέρνηση σε μια άλλη νομική μορφή δέσμευσης εγγυήσεων δανεισμού υπέρ των επίσημων πιστωτών (βλ. υποθήκευση δημόσιας περιουσίας μέσω ενός προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που θα εφαρμοσθεί από την τρόικα, με παράκαμψη της ελληνικής κυβέρνησης).
Μέχρι το τέλος Ιούνιου, αυτό το πολιτικό «θέατρο του παραλόγου» θα συνεχισθεί και η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα παροξυσμό πιέσεων για να ενδώσει στη μετατροπή των δανείων από τα κράτη της ευρωζώνης σε καλυμμένα δάνεια, με εγγύηση τη δημόσια περιουσία. Εναπόκειται στην κυβέρνηση να μην ενδώσει σε αυτό τον στερούμενο νοήματος, στην πραγματικότητα, εκβιασμό: αν δεν υποκύψει, αν αποκρούσει τη συντονισμένη προσπάθεια για εγγραφές «προσημειώσεων» στη δημόσια περιουσία, θα μπορέσει να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος το 2013 την αναδιάρθρωση του χρέους.
Αν ενδώσει, η Ελλάδα θα προσέλθει σε εκείνη τη διαπραγμάτευση πλήρως απογυμνωμένη από την τεράστια, σχεδόν ίσης αξίας με το χρέος, περιουσία της. Όπως γνωρίζει και ο τελευταίος δανειολήπτης, κανείς δεν έχει ελπίδες για μια ισορροπημένη συμφωνία ρύθμισης του χρέους του από μια τράπεζα, αν ήδη έχει καταφέρει η τράπεζα να κατασχέσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία...

πηγή

2.500 Ευρώ για να παρουσιάσει, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, το συγγραφικό του έργο


Με απόφασή της η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή εγκρίνει δαπάνη 2.500 Ευρώ ώστε να παρουσιάσει ο αδελφός του Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου το συγγραφικό του έργο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο στις 2/06/2011.


Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η δαπάνη έχει ωραίο περιτύλιγμα …. «στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου 
και Νησιωτικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου του Southern Maine, 
στην οποία ο κ. Ν.Παπανδρέου θα παρουσιάσει το συγγραφικό του έργο, κατόπιν προσκλήσεως από το παραπάνω Πανεπιστήμιο.»


Προσέξτε τώρα πως τεκμηριώνεται η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου στη Λέσβο:


«Την ανάγκη προβολής του ποιητικού και συγγραφικού πλούτου του Αιγαίου και ειδικότερα της Λέσβου από τους αρχαιότατους χρόνους μέχρι σήμερα»

Αλήθεια ο Νίκος Παπανδρέου είναι συγγραφέας του Αιγαίου; Έχει καμία σχέση με τα λεσβιακά γράμματα;

Ας δούμε τι περιλαμβάνεται στο ποσό των 2.500 ευρώ:
“Εγκρίνουμε τη διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00€) συμπεριλαμβανομένου και του νόμιμου ΦΠΑ, 
 για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης και διαμονής του κ.Ν.Παπανδρέου, ηχητικής κάλυψης, βιντεοκάλυψης, παράθεσης μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα 
από γυναικείο συνεταιρισμό, ανθοστολισμό της συνεδριακής αίθουσας και λοιπών εξόδων, που θα απαιτηθούν για την εκδήλωση.”

Μέχρι ανθοστολισμό…..!!!! 

Νιώθεις λίγο ηλίθιος αγαπητέ αναγνώστη ; Νιώθεις θυμό ;
Και για να μην θυμώσεις αγαπητέ αναγνώστη μάθαμε ότι ο Νίκος Παπανδρέου θα μας κάνει σκόντο…θα πληρώσει μόνος του τα εισιτήρια και έτσι θα γλιτώσουμε μερικά ευρώ!!!!
download την απόφαση αρχείο pdf : 4ΑΘΔΥ-ΕΛ-signed
Κλικ στη φώτο για να δείτε τα επίμαχα σημεία:

{αναδημοσιευση}
http://wwwtrito-mati.blogspot.com/2011/05/2500.html#more

WikiLeaks USA και Ντορα σαμποταρισαν την συμφωνια ΕΛΛΑΣ-Ρωσια

Πως οι ΗΠΑ πολέμησαν Ρωσία, BMP-3 και αγωγούς

Ένα τηλεγράφημα που εξηγεί πολλά πράγματα για την μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων στις ελληνορωσικές σχέσεις, δημοσιεύει το WikiLeaks 

Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβειάς  με ημερομηνία Νοέμβριος 2007, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, 

διατυπώνει την εκτίμηση ότι«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία», λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki (πρώην και νυν στελέχη ασφάλειας και µυστικών υπηρεσιών που κατέχουν επιφανείς θέσεις στην οικονομία της Ρωσίας).


Είναι η εποχή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να παίξει δυναμική και περισσότερο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να συσφίξει τους ελληνορωσικούς δεσμούς, αφού έχει εξέλθει ενισχυμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις οποίες μόλις έχει κερδίσει.

Αποφασίζει 12 ημέρες πριν από την συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν στην Ρωσίας να προχωρήσει σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγική κίνηση και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να προμηθευτεί 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3Μ τα οποία όχι απλώς θα αποκαθιστούσαν, αλλά θα έγερναν υπερ της Ελλάδος της ισορροπίας δυνάμεων στα χερσαία συστήματα.


Γράφει λοιπόν ο Σπέκαχαρντ (βασικά τα τηλεγραφήματα αυτά τα συνέτασσε η τότε νούμερο 2 της πρεσβείας η Μακάρθουρ και τα υπέγραφε ο Ν.Σπέκχαρντ) σε τηλεγράφημα με τίτλο

«Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».


«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία, λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το κόρτε των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι».


Σε δεύτερο τηλεγράφημα που το έστειλε μετά την συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή και μετά την απόφαση προμήθειιας των TOMA BMP-3M, 

αλλά και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τον South Stream ο Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι «ο Καραµανλής προφανώς πιστεύει ότι µπορεί να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις µε τη Ρωσία και τη ∆ύση.


Ο κίνδυνος όµως είναι ότι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέµατα ενέργειας, µπορεί να βρει τον εαυτό της υπό πίεση και να στηρίξει τους Ρώσους σε άλλα θέµατα όπως είναι οι σχέσεις µε το Ιράν.

Εχουµε πει στους Ελληνες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβληµα µε τους καλύτερους ελληνορωσικούς δεσµούς.


Την ίδια ώρα, συνεχίζουµε να ρωτάµε πώς η Ελλάδα µπορεί να συµβιβάζει τη στήριξή της για τον αγωγό TGI µε το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του South Stream – ένα ερώτηµα στο οποίο ακόµα να λάβουµε επαρκείς απαντήσεις», έγραφε ο Σπέκχαρντ.


Σε ένα άλλο τηλεφράφημα μπλέκει και το Ιράν 

και υποστηρίζεί ότι οι ΄σχέσεις Ελλάδας Ρωσιας θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές απ’ότι είναι οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν! 


Ενώ είναι αφοριστικός με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο … κατρηγορεί ότι προσπαθεί να τηρήσει “ισορροπημένη στάση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ντόρα Μπακογιάννη έχει μόνο καλά λόγια:

 

«Ο Καραμανλής προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπηµένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, 

σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Ελληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή».


Λίγους μήνες αργότερα μετά τον πόλεμο στην Γεωργία

η τότε υπουργός Εξωτερικών σαμποτάρισε την ελληνορωσική συνεργασία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κατεβάσει Έλληνες αξιωματικούς από το αεροπλάνο που θα πήγαιναν στη Ρωσία

 για να υπογράψουν συμφωνία υποστήριξης για τα Tor-M1 και να συζητήσοτυν την τελική διαμόρφωση των BMP-3M, 

ενώ η κύρια σύμβαση για τα BMP-3M δεν υπογράφηκε ποτέ μέχρι σήμερα, αφού οι ρωσικές πιέσεις μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας

 το Νοέμβριο του 2008, προσέκρουαν σε έναν διαρκώς ενισχυμένο αντιρωσικό μέτωπο εντός της τότε ελληνικής κυβέρνησης (Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Παπαθανασίου).


Μάλιστα οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ για να εξετάσουν τα M2 Bradley και να τα προμηθευτούν αντί των BMP-3M.


Μετά τον Οκτώβριο του 2009 όλα ήταν πιο εύκολα για τους Αμερικανούς, αφού και το πρόγραμμα των BMP-3M “πάγωσαν” και τον αγωγό Mπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εξουδετέρωσαν…


{αναδημοσιευση}
 
http://wwwtrito-mati.blogspot.com/2011/05/wikileaks-usa.html#more

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !

ΣΤΟ 4% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ 3.3% ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ…!

Διαβάζουμε και κατανοούμε την αγωνία των «νταβατζήδων» των Μ.Μ.Ε. , πού με τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις προσπαθούν εναγωνίως να διασώσουν τον Πρωθυπουργό και τον Καρατζαφέρη από το ναυάγιο της «συναίνεσης» και να τους....
δώσουν το άλλοθι της απενοχοποιησής τους.!
Επειδή δεν θέλουν να φανεί στον λαό η εκλογική υπεροχη της Ν.Δ., παρουσιάζουν ότι είναι… «ίσα βάρκα ίσα νερά»..!
Η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», δημοσίευσε στις 22 Μαίου δημοσκόπηση για την Κ. Μακεδονία πού έγινε για λογαριασμό της εταιρείας “To the point” και διεξήχθη μεταξύ 17 και 18 Μαΐου

Ποια είναι τα σημαντικά ευρήματα:

*-- Περνάει μπροστά πλέον η Ν.Δ. με διαφορά 4%.
*-- Το «κάστρο» του Καρατζαφέρη πού είναι η Μακεδονία έπεσε και μετά τα βίας παίρνει 3,3%
Σκεφθείτε ποια θα είναι η πραγματικότητα στην υπόλοιπη Ελλάδα.!
*-- Η Ντόρα δεν υπάρχει καν,ούτε ως… ποσοστό αναφοράς…
*-- Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή της εκλογικής δύναμης της «Χρυσής Αυγής» και μάλιστα πολύ μακρυά από την κύρια συναμή της πού είναι η Αττική, με ποσοστο 2%.!
Όποιος «περπατάει» στην αγορά και σε όλη την Ελλάδα έτσι αισθάνεται και έτσι αντιλαμβάνεται την πραγματική εκλογική δύναμη των κομμάτων.
Οι δημοσκοπήσεις πού γίνονται για να διασωθούν οι σύγχρονοι «Εφιάλτες» του Μνημονίου και της Συναίνεσης, θα διαψευσθούν στις κάλπες.
Εκτός και εάν για λόγους μιάς άλλης, διαφορετικής μορφής «Συναίνεσης», πού θα την ονομάσουν «Ομοψυχία» δεν κάνουν… ποτέ εκλογές…!!!

http://politikosafari.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_7183.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters