Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ΔΕΗ και εμείς οι ανίδεοι

Έλαβα το παρακάτω γράμμα:
Καλημέρα Θάνο,
έχω την "τιμή" να κατάγομαι από την "ενεργειακή καρδιά" της Ελλάδας και ντρέπομαι γι αυτό. Σε πληροφορώ ότι αυτά που βλέπετε εσείς είναι το 1/10 της ρεμούλας και της κατασπατάλησης που γίνονταν και εξακολουθεί να γίνεται στη ΔΕΗ. Εάν είχε μπει μια τάξη στη ΔΕΗ πολύ αμφιβάλω εάν θα χρειάζονταν μηνομόνιο κ τρόικα.
Η ΔΕΗ λοιπόν είναι "άβατο". Δεν την ακουμπά κανείς πολιτικός κ ούτε θέλει να τα βάλει με τους συνδικαληστές. Αυτό άλλωστε φαίνεται και απο το ύφος τους αφού θεωρούν ότι η επιχείρηση τους ανήκει. Το άρμεγμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού γίνεται δεκαετίες τώρα... Μισθοί αντίστοιχους με αυτούς πολυεθνικής... Ενδεικτικά Ορυχειάρχης έπαιρνε 13,000/μήνα όπως και οι μηχανικοί. Το δώρο των Χριστουγέννων ήταν το διπλάσιο, δηλαδη αν ο μισθος ήταν 4,000 ευρώ (τόσο ήταν ο μέσος όρος πριν την κρίση) έπαιρνες 8,000 ευρώ. Κ αν ήταν κ η γυναίκα σου στην ΔΕΗ φαντάζεσαι ότι με δώρα και μισθούς ενός μήνα αγόραζες μικρό διαμέρισμα!
Τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας χρησιμοποιούνται για όλες τις αναγκες των υπαλλήλων... διακοπές, βόλτες, ψώνια φυσικά με έξοδα της ΔΕΗ. Ρεύμα δεν πληρώνει κανείς υπάλληλος της ΔΕΗ ούτε κ συνταξιούχοι της. Οι περισσότεροι - αφού βγαίνουν στα 48-50 στη σύνταξη- κάνουν κ δεύτερη παράλληλη δουλειά π.χ. στο όνομα του παιδιού τους που προμηθεύουν πάλι τη ΔΕΗ με υλικά! Πριν μερικά χρόνια που έτρεχε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου μαζί με το εφάπαξ ένας μηχανικός μέσα στη ΔΕΗ θα λάμβανε περίπου 300,000 ευρώ (ναι!)... Απόφοιτος γυμνασίου που είναι υπάλληλος γραφείου θα λάμβανε εφαπαξ 130,000 ευρώ. Το προσωπικό της ΔΕΗ κάνει μπιζνες απο παντού... διακοπές, ταξίδια, προμήθειες, καύσιμα γίνεται ακόμη πάρτι. Παράλληλα η πόλη γέμισε με νεόκοπους συνταξιούχους, αγράμματους, με υφάκι μπλαζέ και κομπολόι ανά χείρας... είναι η πόλη με τα περισσότερα καφενειά στη χώρα και όλα γεμάτα... άραγε γιατί;

Οι τοπικοί δήμοι έχουν και αυτοί το μερτικό τους στο φαγοπότι... Ενω ως ανταποδοτικό όφελος προς όλους τους κατοίκους (υπάρχουν κ αυτοί που δεν δουλεύουν στη ΔΕΗ) κανονικά θα ηταν μειωμένο ρεύμα στο τιμολόγιο αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι Δήμοι Κοζάνης και Πτολεμαιδας λαμβάνουν σε ρευστό το ανταποδοτικό όφελος για να κάνουν κ αυτοι με τη σειρά τους τα κομματικά ρουσφέτια... Παράλληλα "τρέχουν" προγραμματα εργασίας στη ΔΕΗ 8μηνα... με μέσο όρο μισθού 1,000 ευρώ... και αυτά οι τοπικοι άρχοντες αποφασιζουν ποιός θα πάει και που... υπάρχουν άτομα που ζουν και συνταξιοδοτούνται απο αυτό. 8μηνο, ταμείο ανεργίας μετά και ξανά το ίδιο...

Ασε δε οι αποζημιώσεις/ απαλλοτριώσεις για τα ορυχεία της ΔΕΗ.... ολόκληρα χωριά έχουν μεταγκατασταθεί με τιμές Λονδίνου! Αν είχες σπιτι, κοτέτσι και χωράφια έπαιρνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύριο! Στα χωράφια δε οι αποζημιώσεις ήταν ανα δέντρο!! Ναι! Πηγαιναν τη νύχτα κ φυτευαν δέντρα το ένα πάνω στο άλλο! Απίθανες καταστάσεις! Γεμισε η περιοχή με ακριβά αυτοκινητα (καθε οικογένεια τουλάχιστον τρία), εξοχικά, παραθαλλάσια στη Χαλκιδική... Δυστυχώς η ρεμούλα και η απατεωνιά είναι τόσο βαθια ριζωμένη που αμφιβάλλω αν θα αλλάξει ποτέ αυτή η χώρα.
Ντρέπομαι που ζω εδώ.
φιλικα
..............
σημ. μην χρησιμοποιήσεις το όνομά μου αν το δημοσιεύσεις για ευνόητους λόγους.


 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_52.html

1453: Η μεγαλύτερη Εθνοκτονία στην ιστορία. Η γενοκτονια των Ελλήνων.

100 ΕΚ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ 1453. Δημογραφικά στοιχεία-σοκ: 93,5 εκατ. οι Τούρκοι το 2050 – 7,5 εκατ. οι Ελληνες!!

Ο πληθυσμός της Τουρκίας θα αγγίξει τα 93,5 εκατομμύρια το 2050 οπότε και θα ξεκινήσει να μειώνεται, σύμφωνα με επικαιροποιημένη έρευνα της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.
Tην ίδια εποχή ο ελληνικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί, βάσει του
σημερινού ρυθμού γεννήσεων και του ρυθμού των θανάτων στα 7,5 εκατ. ψυχές…
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο πληθυσμός άνω των 65 ετών αυξήθηκε στο 7,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 18,1% (2011). Δηλαδή η Ελλάδα γερνάει, ενώ η Τουρκία σφύζει από νιάτα.
Με τη διατήρηση του σημερινού δείκτη γονιμότητας, ο πληθυσμός της Τουρκίας θα διαμορφωθεί σε 89,2 εκατομμύρια το 2075 από 76,5 εκατ. φέτος.
Ο δείκτης γονιμότητας από 2,12 το 2006 μειώθηκε σε 2,08 το 2012 στο γενικό πληθυσμό ενώ στις ανώτερες τάξεις βρίσκεται στο 1,02. Υπενθυμίζεται ότι για τη διατήρηση του πληθυσμού σε σταθερό επίπεδο απαιτείται δείκτης γονιμότητας 2,1 (όριο αντικατάστασης).
Πάντως με βάση στοιχεία της εταιρείας ερευνών ΚΟΝDΑ, o πληθυσμός των κουρδικής καταγωγής πολιτών της Τουρκίας για το 2013 υπολογίζεται σε 13,4 εκατομμύρια, ήτοι το 17,7% του συνολικού πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, στις ηλικίες άνω των 18 οι Κούρδοι αποτελούν το 14,7% ενώ στις ηλικίες έως 17 ετών αποτελούν το 24,7% του πληθυσμού, δηλαδή ένα στα τέσσερα παιδιά στην Τουρκία σήμερα είναι κουρδικής καταγωγής.
Το 1974 ο τουρκικός πληθυσμός ήταν 32 εκατ. ψυχές ενώ ο ελληνικός 8,5 εκατ., δηλαδή αναλογία κάτω από 4:1. Το 1922 ο πληθυσμός της Τουρκίας ήταν 11 εκατ. κάτοικοι και της Ελλάδας 6,5!
Ο Β’ΠΠ και ο Εμφύλιος κόστισε στην χώρα μας σε θανάτους και μείωση γεννήσεων περισσότερο από 1,5 εκατ. ψυχές και «έσβησε» το πληθυσμιακό κέρδος (το μοναδικό εθνικό κέρδος) από την ανταλλαγή πληθυσμών του 1922-1923.
Αν υπήρχε στην δεκαετία 1940-1950 αυτό το 1,5 εκατ. ανθρώπων σήμερα θα είχαν αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας κατά 4 εκατ. κατοίκους!
Υπάρχει όμως ένα εντυπωσιακό στοιχείο σε παλαιότερη μελέτη ομάδας Ελλήνων ιστορικών και της Στατιστικής Υπηρεσίας στην δεκαετία του ’70 που αναφέρει ότι ο ελληνικός πληθυσμός θα ήταν πάνω από 100 εκατ. αν δεν είχε μεσολαβήσει το 1453 και η τουρκική σκλαβιά των σχεδόν τεσσάρων αιώνων.
Δείτε τον χάρτη πώς θα ήταν αν είχαν αναχαιτιστεί τα οθωμανικά στίφη τον 15ο αιώνα…
Ποιος μπορεί να αδικήσει τον Τ.Οζάλ που είχε πει ότι «Την ελληνοτουρκική διαμάχη θα την λύσει το δημογραφικό»;
Το χειρότερο απ’όλα είναι ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και ουδείς κάνει κάτι για ξεκινήσει μια ουσιαστική διαδικασία επίλυσης. Μάλλον το αντίθετο γίνεται. Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες…

http://www.ksipnistere.com/2015/05/1453.html?

Μαγευτικό υπόγειο ποτάμι στην Ελλάδα

Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια σπήλαια του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται κοντά στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων.







Ένα πολύ μικρό κομμάτι του σπηλαίου στην έξοδο του ποταμού ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλά αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και ένας χαυλιόδοντας από μαμούθ, που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Δράμας.



















Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό.

http://www.ksipnistere.com/2015/05/blog-post_888.html

Aμερικάνοι: Στην Θράκη υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο.

shale-gas-drilling1 
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο. Αλλά και στο ελληνικό τμήμα της Θράκης, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που έκανε μια προκαταρκτική γεωλογική μελέτη, θεωρεί ότι υπάρχει συγγένεια με τα τουρκικά πετρώματα και ότι η πιθανότητα ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.
Το θέμα είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία, αν και το παρακολουθεί στενά, θεωρεί ότι, επί του παρόντος, πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι. Παρά τη «ρεαλιστική» προσέγγιση, ωστόσο, του Γιάννη Μανιάτη –ο ίδιος ως υφυπουργός παρήγγειλε τη μελέτη του ΙΓΜΕ–, η εξαιρετικά πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη συνιστά μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές προκλήσεις που μπορεί να «ξαναγράψει» από την αρχή τις ενεργειακές και γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Η πιθανή ύπαρξη σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη έχει τεράστια οικονομική και γεωστρατηγική σημασία. Η εκμετάλλευση του shale gas στις ΗΠΑ έχει ήδη αλλάξει το τοπίο στην αμερικανική οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει καθοριστικά τις προσπάθειες και της Ευρώπης να εισαγάγει στο ενεργειακό της μείγμα το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές.
Η Ρωσία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της απέναντι στο ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της στην ενεργειακή αγορά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο προσοδοφόρο πελάτη της.
Με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, άλλωστε, η Ε.Ε. αποφάσισε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Μαΐου να βάλει στην επίσημη ενεργειακή της ατζέντα το shale gas, με το Συμβούλιο να αναθέτει στην Κομισιόν την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου στην Ε.Ε.
thesecretrealtruth.blogspot.com

Για ποιο λόγο διενεργεί έρευνα ο ΟΗΕ για ρατσισμό στην Ελλάδα;

ellas 
Τα Ηνωμένα Έθνη θα διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα αναφορικά με τον ρατσισμό, αναφέρει στην ιστοσελίδα της , η τουρκική τηλεόραση.
Πρόκειται για κάτι πραγματικά εξοργιστικό , αυτό που συμβαίνει με την χώρα μας, εδώ και μερικούς μήνες, διότι θεωρούμε ότι  « στοχοποιούμαστε» από την ΕΕ,  ΟΗΕ,  ΔΝΤ,  ΝΑΤΟ, και άλλα « ευαγή ιδρύματα», χωρίς λόγο.
Τώρα απεσταλμένοι του ΟΗΕ , διερευνούν  την πατρίδα μας και τους Έλληνες ,  για ρατσισμό .
Σε γραπτή ανακοίνωση που έγινε από τον ΟΗΕ σημειώθηκε πως ο ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού για σύγχρονες μορφές του ρατσισμού Μουτούμα Ρουτίρε θα μεταβεί στην Ελλάδα για να «μελετηθεί» από διεθνή εμπειρογνώμονα ο ρατσισμός, η διάκριση και η έλλειψη ανοχής στη γείτονα.
Ο Ρουτίρε από την πλευρά του υπογράμμισε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα θα βοηθήσει,  να κατανοήσει  από πρώτο χέρι τις διαστάσεις του ρατσισμού και της διάκρισης στην συγκεκριμένη χώρα.!!!
Η επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ προγραμματίζεται για τις 4-8 Μαΐου και στις 8 Μαΐου σε σύσκεψη τύπου που θα διοργανώσει στην Αθήνα θα μοιραστεί τα στοιχεία που έχει και θα μεταφέρει τις συμβουλές του.
Θα προτείναμε στους «οηέδες» να  ελέγξουν καλύτερα ,  το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες», με την κατηγορία του ρατσισμού κατά των Ελλήνων.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, αυτά τα πράγματα δεν ευσταθούν. Από όλη την νότια  Ευρώπη που έρχονται λαθρομετανάστες , θα « ελεγχθεί» η Ελλάδα και μάλιστα, πριν ακόμα « πατήσει» το πόδι του ο απεσταλμένος του ΟΗΕ να « μιλάει για ρατσισμό» στην πατρίδα μας;
Γιατί δεν μεταβαίνουν οι απεσταλμένοι του  ΟΗΕ , που « κόπτεται»  για τον ρατσισμό,  στην γειτονική Τουρκία  για  να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την έννοια της λέξης αυτής. Στα τουρκικά παράλια στοιβάζονται 1,5 εκατομμύρια μετανάστες σαν « ζώα», με την ανοχή των τουρκικών αρχών για να περάσουν «απέναντι».
Ακατανόητα πράγματα , ειδικά όταν πριν μερικές ημέρες Έλληνες, «έπεσαν» στην Ρόδο μέσα  στα μανιασμένα κύματα με κίνδυνο της ζωής τους, για να σώσουν δυστυχισμένους πρόσφυγες. Γεγονός που έτυχε ευρείας « κάλυψης» από όλα τα διεθνή ΜΜΕ.
Χωρίς να πιστεύουμε εύκολα σε συνοσιομολογίες , θεωρούμε στην προκειμένη περίπτωση, ότι  στην πατρίδα μας « δρομολογούνται καταστάσεις  δυσνόητες», από ξένα κέντρα, που έχουν άνομους σκοπούς.   Όλα αυτά θεωρητικά έχουν σχέση με αυτό που «ετοιμάζονται» να πάρουν σάρκα και οστά,  σε περίπτωση αποχώρησης και χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Η κατάρρευση των κεντρικών συστημάτων

Η ολοένα και μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών παροχών και η συνεχής αύξηση των φόρων και των τελών αποτελεί μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε πλέον καθημερινά στην κοινωνία μας. Η πορεία αυτή προς τον γκρεμό δεν έχει τέλος. Θα πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους που γίνεται αυτό για να αποδεχτούμε πως δεν είναι πλέον δυνατή η "διάσωσή" μας από την πολιτική ελίτ. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ο ρόλος της πολιτικής αυτής άρχουσας τάξης είναι να τα κάνουν όσο χειρότερα γίνεται.

Θα πρέπει καταρχάς να αναγνωρίσουμε πως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό σύστημα το οποίο έχει επικρατήσει ελιναι ένα συγκεντρωτικό σύστημα. Ο πλούτος φεύγει από την περιφέρεια και καταλήγει στο κέντρο.

Σκεφθήτε για λίγο το σώμα σας. Σε περίπτωση υποθερμίας σταματάει την κίνηση του αίματος προς τα άκρα, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, για να διατηρήσει τη θερμοκρασία στην καρδιά και να την προστατέψει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο οργανισμός θα χάσει χέρια και πόδια, αλλά ο κορμός θα επιζήσει. Σε ποιά κατάσταση, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Αυτού του είδους η στρατηγική επιβίωσης είναι στρατηγική επιβίωσης του κέντρου, του κορμού. Είναι μια στρατηγική από την οπτική γωνία του κέντρου και εξυπηρετεί μόνο τα δικά του συμφέροντα. Ρίχνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, προστατεύει τον κορμό, σίγουρα όμως δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τα άκρα και τα δάχτυλα.

Αυτή ακριβώς τη στρατηγική έχει επιστρατεύσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς επίσης και οι πλεονασματικές χώρες, όπως η Γερμανία. Έχουν υιοθετήσει τη στρατηγική υφαρπαγής του πλούτου από τις πιο ευαίσθητες και φτωχές κοινωνικές ομάδες, έχοντας φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη σε όλες τις χώρες του πρώην πρώτου κόσμου. Παράλληλα, στην περίπτωση της ΕΕ, έχουν...εσκεμμένα φτωχοποιήσει χώρες της περιφέρειας και υφαρπάζουν συστηματικά τον εθνικό τους πλούτο. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική.

Το σύστημα απαιτεί ο πλούτος να εισρέει στο κέντρο. Η Φρανκφούρτη, η νέα οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και το Βερολίνο, η νέα πολιτική πρωτεύουσα, απαιτούν ολοένα και περισσότερο πλούτο με τη μορφή τελών υποτέλειας, χαρατσιών στο ηλεκτρικό και δυσβάσταχτων φόρων για να μπορέσουν να συντηρήσουν το σύστημα σε βάρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, σε βάρος των ελλειμματικών χωρών της περιφέρειας και σε βάρος των φτωχότερων και ευπαθέστερων κοινωνικών τάξεων.

Η μεγάλη πλάνη πως θα μας σώσουν οι πολιτικοί


Χιουμοριστική αναπαράσταση του πώς συρρικνώνεται η
οικονομία μέσω του πληθωρισμού. Σήμερα, το μπαλόνι
αυτό έχει αντίστοιχα το μέγεθος της Γης. Σε τέτοιες
συνθήκες το κέντρο δεν αντέχει και αρπάζει επιθετικά
τον πλούτο από την περιφέρεια. Τα αποτελέσματα είναι
καταστροφικά για όλους.
Κι όμως, οι πολιτικοί δεν είναι εκείνοι που θα προσφέρουν λύσεις από την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Για την ακρίβεια, εκεί ψηλά στην πυραμίδα, πάνω από τα σύνεφα, ο καιρός είναι αίθριος και οι λύσεις απλές. Γιατί οι... πεφωτισμένοι ηγέτες μας έχουν τη λύση: Επιβολή περισσότερων φόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποδειχτούν εξαιρετικά αναποτελεσματικοί, καθώς η οικονομική δραστηριότητα εξανεμίζεται και η ακίνητη περιουσία χάνει την αξία της.

Σε μια περίοδο όμως που τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως η σημερινή, το κέντρο δεν αντέχει. Η δουλειά των τοπικών και των υπερεθνικών πολιτικών, όπως οι Μερκοζύ, είναι να οδηγήσουν τα πράγματα στη χειρότερη δυνατή τους έκβαση. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί προσπαθούν απελπισμένα να διασώσουν το σύστημα που πεθαίνει -- ένα σύστημα που έχει στείλει τόσα προνόμια και αγαθά προς τη μεριά τους. Το σύστημα είναι συγκεντρωτικό και στόχο έχει τη διακίνηση επιπλέον πόρων από την ευρύτερη περιφέρεια προς το κέντρο της ισχύος.

Τα συγκεντρωτικά συστήματα εξαρτώνται από την πολιτική νομιμοποίηση που αποκτούν. Αυτή την αποκτούν μέσα από μια διαδικασία εναπόθεσης της εμπιστοσύνης του κοινού σε αυτά, με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Η εμπιστοσύνη αυτή σήμερα διαλύεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολοένα και περισσότερα σημεία πάνω στον πλανήτη (ανάμεσά τους και στη χώρα μας). Οι καθημερινοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ολοένα και πιο πολύ πως τα συμφέροντά τους και η εμπιστοσύνη τους έχουν προδοθεί από την πολιτική άρχουσα τάξη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα όσων έχουν τις "σωστές διασυνδέσεις", όπως λχ το τραπεζικό καρτέλ.

Όσοι κερδοσκόποι παίζουν την τελευταία δεκαετία διάφορα απατηλά σχήματα Ponzi με τα λεφτά των άλλων και είναι σε θέση υπεροχής να ξέρουν τα αποτελέσματα των σχημάτων αυτών, είναι εκείνοι που έχουν τις "σωστές διασυνδέσεις" στο μοντέρνο πολιτικό μας σύστημα. Αυτοί έχουν διασωθεί ξανά και ξανά από τα καταστροφικά αποτελέσματα των ίδιων των κάλπικων πρακτικών τους, μέσα από την απόλυτη απάτη που έχουν κατορθώσει να περάσουν: Την κοινωνικοποίηση των ζημιών τους.

Από την άλλη μεριά του συστήματος βρίσκονται τα θύματά αυτών των απατεώνων. Οι απλοί άνθρωποι που το μόνο που έχουν πλέον να ελπίζουν είναι τα περισσότερα μέτρα λιτότητας, η μεγαλύτερη υφαρπαγή της περιουσίας τους, η σίγουρη εξαθλίωση και ένα πολύ αβέβαιο μέλλον. Κάποια στιγμή, η διαμαρτυρία και η εξέγερση είναι αναπόφευκτα, καθώς η πολιτική νομιμοποίηση εξανεμίζεται. Όλον τον προηγούμενο χρόνο, το είδαμε αυτό σε κάθε γωνιά του κόσμου, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Ασία μέχρι την Αφρική. Η κοινωνική βία επανήλθε στο προσκήνιο και άρχισε να εξαπλώνεται σαν μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά σε δάσος. Η ίδια η ανθρώπινη φύση είναι που μας οδηγεί σε αυτό.

Η φονική αδράνεια του συγκεντρωτικού συστήματος


Σύνθεση που συγκρίνει το κτίριο του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου με τον Πύργο της Βαβέλ. Σίγουρα μοιάζουν!
Το μόνο που ενδιαφέρει το σύστημα είναι να μας κρατήσει όλους μέσα στη φυλακή που έχει χτίσει, μέσα στο μαντρί που μας έχει κλείσει για να μας αρμέγει για πάντα. Αυτή είναι η φύση του και οι εκφράσεις του μέσα σε αυτές τις συνθήκες άρχισαν να παίρνουν κτηνώδεις, απολυταρχικές διαστάσεις. Η κρατική βία δείχνει σιγά-σιγά το άσχημο πρόσωπό της, καθώς η δημοκρατία και το Σύνταγμα καταλύονται. Ολοένα και περισσότεροι πρόθυμοι συνασπίζονται με το σύστημα, σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας, με την ελπίδα πως θα διατηρήσουν τα προνόμια και τα αξιώματά τους.

Όμως εδώ έχουμε και μια άλλη σημαντική εξέλιξη που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να βλέπουμε. Οι διαδικασίες μεταφοράς του πλούτου από την περιφέρεια στο κέντρο (βλέπε Γερμανία), όσο εντείνονται, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα, τόσο εμφανίζουν σημάδια διάλυσης. Ο λόγος είναι πως η περιφέρεια, πάνω στην οποία βασίζονταν όλα αυτά τα χρόνια, καταρρέει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Όσο συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε πως θα πιεστεί ολοένα και πιο βίαια, ολοένα και πιο έντονα, για να διασφαλιστεί αρκετός πλούτος για να επιβιώσει το κέντρο. Ακριβώς έτσι είχε συμβεί την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν η κεντρική εξουσία πίεζε τόσο πολύ τους αγρότες μέσω των φόρων, που εκείνοι εγκατέλειψαν τη γη τους και εντάχθηκαν στις τάξεις των γειτονικών βαρβάρων επιδρομέων.

Η Γερμανία εξαρχής εφάρμοζε αυτό το σύστημα και μετατράπηκε σταδιακά σε κέντρο εξουσίας μέσα στην ΕΕ, λόγω του ελεύθερου εμπορίου. Εξήγαγε προϊόντα και υπηρεσίες και πληρωνόταν σε χρήματα. Οι χώρες της περιφέρειας εισήγαγαν προϊόντα και υπηρεσίες και εξήγαγαν χρήματα προς την Γερμανία. Κάποια στιγμή ήταν λογικό να φτάσουμε στο σημείο διάλυσης, καθώς αυτή η μονομερής συσσώρευση πλούτου δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα.

Τα τραγικά αδιέξοδα του συγκεντρωτικού συστήματος
(γνωστού και ως παγκοσμιοποίηση)


Τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες μιας κολοσσιαίας σύγκρουσης ανάμεσα στο συγκεντρωτικό σύστημα και τους υποστηρικτές του και στις διάφορες αποκεντρωτικές δυνάμεις που θα εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια. Αυτό θα γίνει σε πολλά επίπεδα: Τοπικά νομίσματα, αγορές ανταλλαγών, "αυθαίρετοι" οικισμοί, παραγωγή τροφίμων (ήδη στην Αμερική, σύντομα θα καταστεί παράνομο να παράγεις τα δικά σου τρόφιμα),

Οι κεντρικοί σχεδιαστές, οι "ιδιοφυίες" που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα σημερινά χάλια, λειτουγούν πλέον εκτός κοινωνίας και εναντίον του κοινού καλού. Οι πολιτικοί, από την άλλη, ακόμα και αν γνώριζαν τι συμβαίνει γύρω τους και το κατανοούσαν, ακόμα και αν είχαν τη διάθεση να το διορθώσουν υπέρ του κοινωνικού καλού, δεν θα κατάφερναν τίποτα. Είναι τόσο ριζωμένοι μέσα σε ένα σύστημα που έχει γίνει όμηρος των κατεστημένων συμφερόντων και το χαρακτηρίζει τόσο μεγάλη αδράνεια, που η ελευθερία των κινήσεών τους θα ήταν πολύ περιορισμένη.

Τέτοια συστήματα όπως το σημερινό δεν μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα μιας τέτοιας κλίματα οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά. Το ρίσκο είναι μεγάλο και μια καταστροφική συστημική κατάρρευση μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Η οποιαδήποτε δράση που θα απαντούσε στο πρόβλημα θα έπρεπε να είναι πολύπλοκη, πολύ ακριβή και πολύ αργή για να έχει κάποιο αντίκτυπο. Αν περιμένουμε λύσεις από την κορυφή και από τους πολιτικούς μας, θα απογοητευτούμε οικτρά. Το χειρότερο όμως είναι πως θα είμαστε απροετοίμαστοι για αυτό που έρχεται, για τις ραγδαίες αλλαγές που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει κανένας πρίγκιπας πάνω σε άσπρο άλογο που θα μας σώσει, θα είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Αυτή την απαισιοδοξία θα πρέπει να την έχουμε μόνο ως προς το ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν από τη δική μας μοίρα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε, πέρα από την παράνοια της διατήρησης του αδιατήρητου.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να αποκεντρώσουμε τη ζωή μας. Να χτίσουμε παράλληλα συστήματα διανομής βασικών αγαθών και υπηρεσιών με απλούς, φτηνούς και αποτελεσματικούς τρόπους, που θα ανταποκρίνονται στις συνεχείς αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.

Δεν θα μπορέσουμε φυσικά να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που οι κοινωνίες μας είχαν μάθει στο παρελθόν να ικανοποιούν υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών τους. Θα μπορούμε να καλύψουμε όμως τις πιο βασικές ανάγκες για να επιβιώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Το κρίσιμο σημείο είναι να βασίσουμε τις προσδοκίες μας στην πραγματικότητα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους της κάκιστης ψυχολογίας όλων μας είναι ότι έχουμε εμπλακεί συλλογικά σαν κοινωνίες και οικονομίες στην πλάνη πως τα πράγματα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε.

Και όμως, τα πράγματα δεν θα συνεχίσουν όπως πριν, γιατί απλά δεν μπορούν. Όσον αφορά το αδιαπραγμάτευτο αυτής της στάσης, η μόνη που δεν διαπραγματεύεται είναι η πραγματικότητα, η οποία μας επιβάλλει να ζούμε μέσα στις παραμέτρους που αυτή καθορίζει.

Το μέλλον: Τα αποκεντροποιημένα συστήματα και η βιωσιμότητα

Στα συγκεντρωτικά συστήματα, η υποδομή δεν αντέχει
για πολύ...

Απ' ό,τι φαίνεται, στο μέλλον μας δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο συγκεντρωτικό σύστημα, όπως αυτό που καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, αλλά διάφορα επιμέρους αποκεντρωμένα συστήματα. Υπάρχουν πολλές μορφές αποκέντρωσης και όλες αφορούν την εγκατάλειψη του κοπαδιού πριν αυτό πέσει στον γκρεμό. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των αποκεντρωτικών μορφών είναι πως αναφέρονται σε μια επιστροφή στην τοπική κοινωνία, στην τοπική αναγέννηση, στις παραδοσιακές αξίες, στην εστίαση πάνω στην τοπική αυτάρκεια και στη θεμελίωση νέων σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γείτονες.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γείτονες αποτελούν μια αξία που έχει ισοπεδωθεί εντελώς από τον καπιταλισμό. Κι όμως, οι σχέσεις εμπιστοσύνης αποτελούν τη βάση των πάντων. Παρ' όλα αυτά, στις παρούσες συνθήκες, καθώς οι οικονομίες συρρικνώνονται, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και η πολιτική νομιμοποίηση καταρρέουν μαζί τους.

Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τα συστήματα παύουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Οι τοπικές πρωτοβουλίες αυτονομίας και αλληλεγγύης, που έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στην ταλαιπωρημένη χώρα μας και κυρίως στην επαρχία, είναι αποτελεσματικές γιατί λειτουργούν μέσα σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι ζωντανές ακόμα. Όσο δε αυτές δοκιμάζονται και κρατάνε, ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ρεύμα αυτών των πρωτοβουλιών.

Πέρα από τις αντιστάσεις και τις επιταγές ενός ετοιμοθάνατου συγκεντρωτικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλει μιαν αφόρητη κατάσταση λατρείας του status quo, θα πρέπει να κοιτάξουμε επιτέλους στο μέλλον, αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν κουλτούρα, σαν έθνος και σαν είδος. Έρχεται η ώρα να υιοθετήσουμε τοπικά νομίσματα, να αναπτύξουμε διαπραγματευτικές ικανότητες για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε αγαθά, θα πρέπει να αναπτύξουμε μικρά ευέλικτα δίκτυα μεταφορών και επικοινωνιών, μια τοπική βασική ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προγράμματα τοπικής αστυνόμευσης (σε συνεργασία με την αστυνομία), θα πρέπει να πολεμήσουμε για να καταργηθούν οι νόμοι που πιθανώς θα εμφανιστούν κατά της τοπικής παραγωγής τροφίμων, της ελεύθερης πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό ή της τοπικής παραγωγής ενέργειας και της πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας σε αυτά.

Αυτά είναι μερικά από τα εργαλεία που έχουν οι τοπικές κοινωνίες στα χέρια τους, εργαλεία που μπορούν να τους εξασφαλίσουν την επιβίωση. Σε καμία περίπτωση όμως οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να μείνουν εκεί. Κάθε τόπος θα χρειαστεί διαφορετικά εργαλεία, ανάλογα με τη θέση του και τις περιστάσεις.

Η σύγκρουση της περιφέρειας με το κέντρο


Ράιχσταγκ: Το σύμβολο του Βερολίνου και
της εξουσίας του ευρωπαϊκού κέντρου.
Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε πως ακόμα και σε ένα κόσμο που τα πάντα καταρρέουν, οι τοπικές κοινωνίες δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθερες να λειτουργήσουν με κριτήριο το όφελός τους. Σίγουρα οι λύσεις δεν θα έλθουν από την κορυφή, αλλά η παρενόχληση σίγουρα από εκεί θα έλθει. Τα αποκεντροποιημένα συστήματα αποτελούν απειλή για την συγκέντρωση του πλούτου στο κέντρο και αυτός ήταν ο στόχος όλων των προηγούμενων πολιτικών συστημάτων.

Ο πλούτος αφαιρείται από την περιφέρεια και κατευθύνεται στο κέντρο. Στον σύγχρονο καπιταλισμό, αυτό το κέντρο είναι βουλιμικό και έχει μια τεράστια όρεξη να καταβροχθίσει τα πάντα. Απαιτεί από εμάς να πληρώνουμε όσα χρωστάμε στο σύστημα, όσο επαχθή και να είναι αυτά, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσουμε να μειώσουμε το δικό μας χρέος ή αυτό της κοινότητάς μας.

Καθώς το κέντρο αναζητά συνεχώς τη λύση των προβλημάτων του στην ολοένα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, αυξάνει παράλληλα και το οικονομικό κόστος (είτε χρηματικό είτε καταναλώνοντας πόρους) οποιασδήποτε ενέργειάς του. Μετά απαιτεί από την περιφέρεια να καλύψει το αυξημένο αυτό κόστος και οδηγούμαστε έτσι όλοι σε ένα πολύ αβέβαιο και επικίνδυνο μέλλον.

Ακριβώς αυτό γίνεται και στη χώρα μας σήμερα. Οι νόμοι που νομοθετούν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι καθιστούν τη ζωή πολύ ακριβή και δύσκολη, σε βαθμό που σύντομα θα οδηγηθούμε στην ανέχεια ή θα εκδιωχθούμε από τον τόπο μας ως μετανάστες (Αυτό, φυσικά, θα συμβεί αν παραμείνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων γύρω μας). Η φυσική εξέλιξη των συγκεντρωτικών συστημάτων είναι η επιβολή περισσότερων δυσκίνητων, αδιαπέραστων, άδικων και άχρηστων νόμων, καθώς αυτοί αποτελούν τη συνταγή για την αύξηση των εσόδων μέσα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για τη μη-συμμόρφωση.

Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από αυτό που ήδη έχουμε δει: Τη χείριστη δυνατή διακυβέρνηση από μια πολιτική ελίτ που εκπροσωπεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ του κέντρου και κυρίως της Γερμανίας. Μέχρις ότου αποφασίσουμε πως πολυδιαφημισμένο ευρωπαϊκό όραμα είναι στην πραγματικότητα ένας φριχτός εφιάλτης.


http://www.ksipnistere.com/2015/05/blog-post_669.html

Ανησυχία . Ο "εξολοθρευτής" από ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην πραγματικότητα ..... και οι "έξυπνες" σφαίρες ....

 
April 17, 2015
Mark Hay

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE UK

Πριν λίγες μέρες, το Human Rights Watch και το Harvard Law School εξέδωσαν μια έκθεση 38 σελίδων, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ μία παγκόσμια απαγόρευση για την ανάπτυξη και τη χρησιμοποίηση των «killer robots» (φονικών ρομπότ), όπως τα αποκαλούν, τα οποία είναι γνωστά και ως πλήρως αυτόνομα οπλικά συστήματα.

Η έκθεση εκδόθηκε μερικές ημέρες πριν τη σύγκλιση του Inhuman Weapons Convention (Συνέδριο για τον Απάνθρωπο Οπλισμό), στις 13 Απριλίου, στη Γενεύη, όπου συζητήθηκε το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το - πολύ κοντινό - σενάριο της ύπαρξης θανατηφόρων ρομπότ, τα οποία θα λειτουργούν χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτό που θέλουν οι συντάκτες της προαναφερθείσας έκθεσης είναι, τα Ηνωμένα Έθνη, να θεσπίσουν συμβάσεις, οι οποίες θα απαγορεύσουν την ανάπτυξη και χρήση τέτοιων τεχνολογιών σε ενδιαφερόμενα κράτη, καθώς και να προτρέψουν τις εγχώριες κυβερνήσεις να θεσπίσουν παρόμοιους νόμους, ώστε να αποτρέψουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό μέλλον.



Τα «φονικά ρομπότ», τα οποία αναφέρονται στην έκθεση, βρίσκονται κάπου, μεταξύ των υπαρχόντων drones και του Terminator.
Εκεί που τα υπάρχοντα μη επανδρωμένα ρομποτικά συστήματα στηρίζονται στον άνθρωπο, μιας και εκείνος τραβάει τη σκανδάλη (διατηρώντας έτσι το ανθρώπινο στοιχείο στο τιμόνι), τα πλήρως αυτοματοποιημένα οπλικά συστήματα θα μπορούν να εντοπίζουν, να επιλέγουν και να εκτελούν τους δικούς τους στόχους, με μία απλή ανθρώπινη εποπτεία ή ένα ανθρώπινο βέτο, στην καλύτερη περίπτωση.

Ή χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση, στη χειρότερη. Μερικοί ειδικοί, υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν υπήρχε η δυνατότητα ανθρώπινης παρέμβασης και ακύρωσης στόχου, σε αυτά τα συστήματα, θα ήταν μάλλον μάταιη, μιας και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων, αυτών των συστημάτων, θα ήταν αστραπιαία.

«Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει την δυνατότητα να ασκήσει βέτο, αλλά είναι ένα βέτο που πρέπει να ασκήσεις σε μισό δευτερόλεπτο», είπε ο Peter Singer, του Brooklings Institute, σε μία συζήτησή του με το The Verge.


«Τέτοιου είδους ρομπότ, ουσιαστικά, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο των όπλων, στις ένοπλες διαμάχες ανά τον πλανήτη», αναφέρει η έκθεση.

«Σύμφωνα με κάποιες νομικές αναλύσεις, θα είναι πιο κοντά στην έννοια ενός στρατιώτη, παρά σε αυτήν ενός άψυχου όπλου. Από την άλλη, τα πλήρως αυτόνομα οπλικά συστήματα υπολείπονται, κατά πολύ, των ανθρώπων και, άρα, δεν μπορούν να ελεγχθούν ή να τιμωρηθούν».


Κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτή η έκθεση, καθώς και άλλες εκθέσεις, που έχει βγάλει το Campaign to Stop Killer Robots (μία συνεργασία του HRW και, περίπου, 50 ακόμα μη κυβερνητικών οργανισμών), υπερβάλουν για ένα καθαρά νομικό ζήτημα, ξεθάβοντας εικόνες των Cylons ή του Hal 9000, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Επιπλέον, λένε πως η τεχνολογία που συζητείται, απέχει πολύ ακόμη από το να είναι έτοιμη προς χρήση και, άρα, δεν υπάρχει λόγος για απαγορεύσεις, αν και δέχονται ότι υπάρχει ανάγκη για κάποια μορφή νομοθεσίας.


Όμως, οι υποστηρικτές των ελέγχων, πάνω στην ανάπτυξη των αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων, λένε πως είναι μία πραγματικότητα που είναι πολύ πιο κοντά μας από ότι πιστεύουμε.

Η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία, το Ισραήλ, η Νότιος Κορέα, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων με τεχνητή νοημοσύνη.

Μάλιστα, το 2013, το Υπουργείο Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια οδηγία σχετικά με την επιθυμητή ανάπτυξη των εν λόγω συστημάτων.

Τόσο αυτοί, όσο και μια πληθώρα ερευνητών από πολλές χώρες, έχουν αναπτύξει μία σειρά από αυτόνομα μαχητικά συστήματα, κάποια εκ των οποίων απαιτούν ανθρώπινο χειρισμό, αλλά σε καθαρά βοηθητικό ρόλο, υπονοώντας ουσιαστικά ότι τα πλήρως αυτόνομα συστήματα μπορεί να είναι μία πραγματικότητα, σε έναν χρονικό ορίζοντα από 5 μέχρι 30 χρόνων.


Εντούτοις, αν και η καμπάνια εναντίον αυτών των οπλικών συστημάτων έχει βάσεις, οι προβληματισμοί εύλογοι και οι άνθρωποι που τις εκφράζουν καλά πληροφορημένοι - και όχι κάποιοι τυχάρπαστοι οπαδοί των συνομωσιών συνομωσίας - το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους είναι μηδαμινό.

Αν και το CSKR υπάρχει μόλις από το 2013, υπάρχουν ακτιβιστές που κυνηγούν αυτήν την ιστορία, από τη δεκαετία του '80. Οι προσπάθειές τους, ναι μεν, έχουν προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά, σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

Μέρος σε αυτήν την αποτυχία τους, σίγουρα, έχει παίξει το γεγονός ότι αυτά τα ρομποτικά συστήματα έχουν ιδιαίτερα εύγλωττους υποστηρικτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, μέσω αυτής της λύσης, θα μπορούσαν να μειωθούν τα εγκλήματα πολέμου.


«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποδεικνύοντας πόσο πιο εύστοχα είναι από τους ανθρώπους», είπε πρόσφατα, στο CBC, ο Steven Groves του Heritage Foundation.

«Δεν φοβούνται. Δεν νευριάζουν. Δεν αντιδρούν σε μία κατάσταση με οργή και έχουμε δει τις τραγικές συνέπειες τέτοιων αντιδράσεων, στο Ιράκ και αλλού».

Οι υποστηρικτές λένε, επίσης, ότι πρέπει να σταματήσουμε να τα σκεπτόμαστε ως δολοφονικά μηχανήματα που είναι έτοιμα να ξεφύγουν ανά πάσα στιγμή και να κάνουν ό,τι θέλουν, μιας και θα ελέγχονται από ιδιαίτερα αυστηρούς και αξιόπιστους αλγορίθμους.

Θεωρητικά, το παραπάνω θα επέστρεφε την ευθύνη στα χέρια των ανθρώπινων χειριστών, οι οποίοι θα έπρεπε να εξηγήσουν τις επιλογές τους.

«Μέχρι ένα σημείο, μία τοστιέρα είναι αυτόνομη», λέει ο Ronald Arkin, ένας από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές των ρομποτικών συστημάτων, στο The Verge. «Μπορείς να της αναθέσεις να σου ψήσει το ψωμί σου και απλά να φύγεις. Για τέτοιου είδους αυτονομία μιλάμε».


Το 2015, όμως, μπορεί να είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά, για τους συντάκτες της έκθεσης, μιας και οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης έχουν τονιστεί, από γιγαντιαίες προσωπικότητες τους χώρου της τεχνολογίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο διάσημος εφευρέτης Elon Musk εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας πως τα αυτόνομα οπλικά συστήματα είναι πιθανό να ξεφύγουν του ελέγχου μας, μέσα σε 5- 10 χρόνια από τη στιγμή ενεργοποίησής τους.

Τον Γενάρη, τόσο ο Bill Gates όσο και ο Stephen Hawking, μεταξύ άλλων, εξέφρασαν τους ίδιους φόβους, λέγοντας πως η αξιοπιστία και ο έλεγχος, για τα οποία κάνει λόγο ο Arkin, δεν θα μπορούσαν να εξασκηθούν πάνω σε μία πλήρως λειτουργική τεχνητή νοημοσύνη, πόσω μάλλον πάνω σε φονικά ρομπότ.


Υπάρχουν, βέβαια, άφθονοι άλλοι άγνωστοι παράγοντες σχετικά με αυτά τα συστήματα και το ενεργό ενδιαφέρον στρατιωτικών θεσμών, για την ανάπτυξή τους, μάλλον απομακρύνει την πιθανότητα θέσπισης της οποιαδήποτε ουσιαστικής απαγόρευσης.

Ο Arkin όμως, καθώς και άλλοι υποστηρικτές των συστημάτων, έχουν εκφράσει τη διάθεσή τους για τη σύσταση ενός moratorium, σχετικά με την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής, πράγμα που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τη θέσπιση νομικών κανόνων, που σχετίζονται με τη χρήση τους.

Ίσως, αυτή τελικά είναι η μεγάλη νίκη, που μπορεί κανείς να περιμένει στο πεδίο των Ηνωμένων Εθνών, φέτος. Και, αν όχι φέτος, τότε σύντομα. Ας ελπίσουμε, πάντως, όλο αυτό να γίνει πριν την επανάσταση των αυριανών ρομποτικών μας ηγεμόνων.

http://www.vice.com

http://www.human-philosophie.blogspot.gr/

ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΕΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ 2057 .....

1) Στις 28.04.2015 εδώ έδινα το link του βίντεο με το οποίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Συριζα, είχε αποκαλύψει την υπογραφή swap από τον κ. Βαρουφάκη, για το 2057 (!).

Σήμερα βρήκα στο http://diaforos.blogspot.gr/2015/04/bretton-woods.html 
το σχετικό ΦΕΚ αυτού του ομολόγου.  Για τον υπόλοιπο σχολιασμό του ιστολογίου σχετικά με την συνέντευξη που έδωσε στο enikos ο πρωθυπουργός, απλά πατήστε το παραπάνω link 

Πάντως θα ήθελα να επισημάνω, ότι η εξουσία ήταν και είναι μία. Υπάρχουν διάφορες υπο-εξουσίες οι οποίες εργάζονται για την εξουσία. Αυτό το γνωρίζει κάθε ένας που ασχολείται με την ενεργό πολιτική και δεν το μαθαίνει εκ των υστέρων, όπως έδωσε την εντύπωση ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξή του ..... 

 
2) Επίσης στην ανάρτηση στις 28.04.15 είχα αναφέρει με μπλε γράμματα στον τομέα των
σχολιασμών του κοινού του enikos, ότι οφείλει να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός σχετικά με τα καταπιστεύματα και βάσει των εγγράφων και του ΦΕΚ που παρέδωσε η κυρία στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Πάλι από το ίδιο άρθρο του diaforos γίνεται αναλυτική αναφορά, σχετικά με το ΦΕΚ και την συμφωνία της Bretton woods ως ακολούθως : 

 *Απόφαση του ΣτΕ Ολ. 668/2012
....
....
8.Επειδή, εξ άλλου, στους σκοπούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Ελλάδα 

(βλ. αν.ν. 766/1945 «περί κυρώσεως της εν Bretton Woods υπογραφείσης τελικής πράξεως και εξουσιοδοτήσεως προς υπογραφήν των σχετικών συμφωνιών», Α΄ 315, 


και υπ’ αριθ. 644/30.1.1946 ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών «περί υπογραφής των εν BRETTON WOODS καταρτισθεισών Συμφωνιών περί Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και περί Διεθνούς Τραπέζης Ανοικοδομήσεως», Α΄ 38), 


περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, 


«Η παροχή εμπιστοσύνης εις τα μέλη δια της θέσεως των γενικών πόρων του Ταμείου προσωρινώς εις την διάθεσιν αυτών υπό επαρκείς εξασφαλίσεις και ούτως, η παροχή εις αυτά δυνατότητος προς εξομάλυνσιν ανωμαλιών εις τα ισοζύγια των πληρωμών άνευ προσφυγής εις μέτρα καταστρεπτικά της εθνικής ή της διεθνούς ευημερίας» (στοιχείο v του άρθρου Ι της εν συνεχεία αναφερομένης Συμφωνίας). 


Από τις επιμέρους διατάξεις της Συμφωνίας περί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (βλ. ν. 1086/1980 «περί κυρώσεως της δευτέρας τροποποιήσεως της Συμφωνίας περί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», Α΄ 256), από την οποία διέπεται η λειτουργία του εν λόγω Ταμείου, προκύπτει ότι ο μηχανισμός χρηματοδοτήσεως των μελών του λειτουργεί ως εξής: 


Η διαδικασία αρχίζει με την υποβολή αιτήματος χρηματοδοτήσεως εκ μέρους του κράτους – μέλους που αντιμετωπίζει δυσχέρειες ρευστότητας ή πιθανότητα παύσεως πληρωμών.



Μετά την εξέταση της οικονομικής και δημοσιονομικής καταστάσεως του αιτούντος κράτους, το Ταμείο προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων για τις διαρθρωτικές μεταβολές και τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, που, κατά την εκτίμησή του, είναι αναγκαία για την έξοδο του κράτους από την κρίση και την εξάλειψη των γενεσιουργών της αιτίων. 


Κατόπιν τούτου, και εφόσον το αιτούν κράτος εκφράζει με επιστολή του την πρόθεσή του («letter of intent») να υιοθετήσει τις προτεινόμενες πολιτικές και να εφαρμόσει τα αναγκαία για την υλοποίησή τους μέτρα, το αρμόδιο όργανο του Ταμείου εγκρίνει το αίτημα χρηματοδοτικής στηρίξεως του κράτους. 


Η χρηματοδοτική αυτή στήριξη μπορεί να χορηγηθεί με τη μορφή ενός Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας («Stand – Βy Arrangement»), μέσω του οποίου τίθενται στη διάθεση του αιτούντος κράτους μέλους επαρκή χρηματικά ποσά για την υλοποίηση του προγράμματός του, τα οποία προέρχονται από τους πόρους του Ταμείου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εισφορές των μελών του, και εκφράζονται σε «ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα» («Special Drawing Rights»), μια λογιστική μονάδα χρήματος, την οποία δημιούργησε το Ταμείο 


(βλ. αν.ν. 619/11.11.1968 «περί κυρώσεως τροποποιήσεως των άρθρων της Συμφωνίας περί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επί σκοπώ καθιερώσεως συστήματος ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων», Α΄ 260) 


και της οποίας η αξία προσδιορίζεται με βάση την αξία του αμερικανικού δολαρίου, του ευρώ, της λίρας στερλίνας και του ιαπωνικού γιέν. 


Με την εγκριτική αυτή απόφαση καθορίζονται, περαιτέρω, οι όροι, υπό τους οποίους παρέχεται η χρηματοδοτική στήριξη («conditionality») και οι οποίοι, κατά κανόνα, ταυτίζονται με τις πολιτικές και τα μέτρα που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει το προσφεύγον στο μηχανισμό κράτος. 


Στις κατευθυντήριες αρχές («Guidelines on Conditionality»), που έχει καταρτίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο V εδάφιο 3 της προαναφερθείσης Συμφωνίας [κατά το οποίο «Το Ταμείον θέλει υιοθετεί πολιτικήν αφορώσαν εις την χρησιμοποίησιν των γενικών πόρων αυτού, …»], αναφέρεται ότι 


οι όροι, που τίθενται για την παροχή χρηματοδοτικής στηρίξεως στα κράτη μέλη, έχουν ως σκοπό την εξασφάλιση ότι οι πόροι του Ταμείου θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν οικονομικώς τα κράτη μέλη κατά τρόπο σύμφωνο με τους σκοπούς του Ταμείου και ότι το κράτος μέλος έχει την πρωταρχική ευθύνη για την επιλογή, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών του. 


Περαιτέρω, στις ανωτέρω κατευθυντήριες αρχές επισημαίνεται ότι οι διακανονισμοί για την χρηματοδότηση των κρατών μελών του Ταμείου δεν αποτελούν διεθνείς συνθήκες.


Όμως ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενημερωμένος, παρ' όλο που ο Πικραμένος το είχε αναφέρει στην απόφαση του ΣτΕ Ολ. 668/2012, όταν διεκδικούσαν αύξηση των αποδοχών τους για "αξιοπρεπή" ζωή, όταν αυτό δεν ισχύει για όλους .....

Τα υπόλοιπα στο diaforos.  Όμως αν είναι να θεωρούμε ρουσφέτια τα της εκκλησίας, τότε τι θα πρέπει να πούμε και για την Συναγωγή που δεν πληρώνει ως ΝΠΔΔ φόρους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν γίνεται. 

Νάγια

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/05/2057.html

ΣΟΚ ΑΠΟ NASA: Διέκοψε την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του ISS όταν εντόπισε τεραστίων διαστάσεων άγνωστο αντικείμενο [Βίντεο]


Αρχές Απριλίου του 2015, για ακόμα μία φορά η NASA διέκοψε την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του....

ISS (Διεθνή Διαστημικού Σταθμού), όταν ένα τεραστίων διαστάσεων άγνωστο μακρόστενο αντικείμενο εμφανίστηκε πίσω από έναν κοντινό δορυφόρο.

Το σχήμα του δεν είχε καμία ομοιότητα με κάποιου άλλου γήινου διαστημικού δορυφόρου ή διαστημόπλοιου, αλλά ούτε με κάποιο διερχόμενο μικρό μετέωρο, με τις φήμες να οργιάζουν και δεκάδες μελετητές της εξωγήινης ζωής να μιλούν για μητρικό εξωγήινο σκάφος σε μορφή πούρου.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA ρίχνει «μαύρο» ή παίζει κάποιο ξαφνικό βίντεο στις ζωντανές συνδέσεις της, όπως στη προκειμένη στιγμή.

Η συγκεκριμένη τακτική, συνηθίζεται πια όταν η κάμερα δείξει κάτι μη συμβατό στην ανθρώπινη αντίληψη…

http://dinatos.blogspot.com/2015/05/nasa-iss.htmlhttp://dinatos.blogspot.com/2015/05/nasa-iss.html




Χάρης Κουτσιαύτης

Πηγή: ufotruth-gr 
http://dinatos.blogspot.com/2015/05/nasa-iss.html

Κολοσσιαία ανακάλυψη στην Αρχαία Ολυμπία!

 

ΚΤΙΡΙΟ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ! Οι «ινδογερμανοί» ανθρωποφάγοι θα το έχτισαν…
Σε περαιτέρω αποκάλυψη της Ανατολικής Στοάς του Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία – του μοναδικού τμήματος από το εμβληματικό κτίριο που σώζεται, αν και αποσπασματικά- έχουν προχωρήσει οι ανασκαφές στην περιοχή, που διενεργούνται στο πλαίσιο του έργου για την αποκάλυψη και ανάδειξη του μνημείου. Συγκεκριμένα, άλλα 30 μέτρα της Ανατολικής Στοάς είδαν το φως κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ερευνών, οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο την αποκάλυψη επιπλέον τμήματός της. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, η οποία πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από τα μέλη του.
Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, προβλέπεται η επέκταση της ανασκαφής και η περαιτέρω αποκάλυψη της Ανατολικής Στοάς, η οποία μέχρι πριν από τις πρόσφατες ανασκαφές είχε αποκαλυφθεί σε μήκος 70μ., ενώ με τη λήξη του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο, πιθανόν να αποδοθούν ακόμη 50 μ.
Πάντως μια ένταξή του στο επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα θα μπορούσε να αποδώσει ακόμη 80 μ. Με τις ανασκαφές, ωστόσο, παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά των υδάτων από τις βροχοπτώσεις, που ενώ πριν κατευθύνονταν κατά μήκος του δρόμου, δίπλα στο μνημείο, τώρα συσσωρεύονται σε μια πολύ μεγάλη λεκάνη, πλημμυρίζοντας την περιοχή που ανασκάπτεται. Το πρόβλημα έρχεται να επιλύσει η μελέτη, η οποία προνοεί ώστε οργανωμένα και με ειδικές διαμορφώσεις, μη ορατές, τα νερά να οδηγούνται περιμετρικά του χώρου, με κατεύθυνση τον παρακείμενο Κλαδέο ποταμό. Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, η γεωμετρία του σχεδιασμού θα είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργηθούν αντίστοιχα προβλήματα με την επέκταση της ανασκαφής.
Από τον Μάρτιο του 2013 είναι σε εξέλιξη το έργο αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου, καθώς και της χωροθέτησης της νέας εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, που έπρεπε να μετατοπιστεί ανατολικότερα λόγω των ανασκαφών. Το Γυμνάσιο της αρχαίας Ολυμπίας -που διαμορφώθηκε στα ελληνιστικά χρόνια, με το σωζόμενο κτίριο να χρονολογείται στον 2ο αι. π. Χ.- προοριζόταν για την προπόνηση των αθλητών του δρόμου και του πεντάθλου. Ήταν ένα τεράστιο σύνθετο κτίριο, έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων, με στοές κι ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο, όπου γίνονταν οι προπονήσεις για τις ρίψεις, το ακόντιο και τον δίσκο. Έχει κατασκευαστεί δίπλα στην κοίτη του Κλαδέου ποταμού, ο οποίος ήδη από την αρχαιότητα του προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://olympia.gr/2015/05/01

Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!

Στην προχθεσινή ανακοίνωση του, o Elon Musk, χαρισματικός CEO της Tesla Motors παρουσίασε το όραμα του για την μελλοντική τροφοδότηση των σπιτιών μας με πράσινη ενέγεια. Το όραμα αυτό ονομάζεται Powerwall και αποτελεί μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα αναλάβει να καλύψει τις πλήρεις ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, απαλάσσοντας την παντελώς από την ανάγκη για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.



Τα Powerwalls θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις, μια των 7kWh και μία των 10KWh με δυνατότητα κάλυψης των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού ή μιας μικρής επιχείρησης. Ουσιαστικά οι μπαταρίες αυτές θα φορτίζονται την ημέρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ και θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τις συσκευές μας όποτε χρειάζεται την ημέρα και βέβαια τη νύχτα.

Το μικρό μέγεθος, η υψηλή απόδοση και ο «πράσινος» χαρακτήρας των νέων αυτών μπαταριών, αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Elon Musk, η νέα μπαταρία κατοικιών, θα μπορούσε να εγκατασταθεί στα πρώτα σπίτια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αρχικά η διάθεση των Powerwalls θα ξεκινήσει από την Αμερική σύντομα ομως οι θαυματουργές πηγές ενέργειας θα λανσαριστούν και στην παγκόσμια αγορά.


Η τιμή της Powerwall 7kWh θα είναι 3.000 δολάρια, ενώ η μεγαλύτερη των 10kWh θα κοστίζει περί τα 3.500 δολάρια. 

Με τη βοήθεια της μπαταρίας της Tesla, η εταιρεία θεωρεί ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να πάρουν μια οικονομική ανάσα, ελαφρύνοντας σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αντί να πωλούν την ενέργεια που προέρχεται από τα φωτοβολταϊκά τους συστήματα, θα είναι σε θέση να την αποθηκεύουν και να την καταναλώνουν οι ίδιοι και μάλιστα σε ώρες κατά τις οποίες η τιμή του ρεύματος είναι υψηλή. Εξάλλου η σχεδίαση των Powerwall είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και μπορούν να τοποθετηθούν επιτοίχια ακόμα και εντός του σπιτιού μας, καθώς μοιάζουν με γλυπτά!


Σε περίπτωση αυξημένων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας η Tesla θα κατασκευάσει τα Powepacks, ύπερ-μπαταρίες των 100kWh που θα μπορούν να φτάσουν έως τα 10MWh καθώς θα έχουν αρθρωτή σχεδίαση. Η τιμή του Powerpack των 100kWh θα είναι 25.000 δολάρια. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Elon Musk με 160 εκατομμύρια Powerpacks μπορεί να τροφοδοτηθεί ολόκληρη η Αμερικάκινη ήπειρος, ενώ με 2 δικσεκατομμύρια Powerpacks ολόκληρος ο πλανήτης. Τα Powerwalls και Powerpacks ανήκουν στη νέα προιοντική κατηγορία που η εταιρεία ονομάζει Tesla Power.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο χαρισματικός Elon Musk, έχουμε στον ουρανό μας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης, τον ήλιο, που μας χαρίζει απλόχερα την ενέργεια του και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Καιρός λοιπόν να εκμεταλλευτούμε αυτήν την αστείρευτη πηγή ενέργειας! Οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάστιο Gigafactory, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2017, ενώ έως το 2020 θα μπορεί να παράγει σε ένα μήνα όσες μπαταρίες παρήχθησαν παγκοσμίως το 2013.
http://www.diadrastika.com/2015/05/tesla-powerwall.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters