Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η Μόσχα αντέδρασε στις τουρκικές προκλήσεις (ανακοινωθέν)

Η Μόσχα αντέδρασε στις τουρκικές προκλήσεις (ανακοινωθέν)
Λευκωσία: Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία ενημέρωσε, όπως πληροφορούμαστε, το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Μόσχα έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη ρωσική παρέμβαση. Στο μεταξύ, ο προεδρικός απεσταλμένος, Σώτος Ζακχαίος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexey Meshkov.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ, σημειώνει σε ανακοίνωση του ότι οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη δύναμης στην επίλυση του Κυπριακού είναι απαράδεκτη και επιδεινώνει την κατάσταση στην Κύπρο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου..

Το επίσημο ανακοινωθέν του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Σχετικά με τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας A.Yu. Meshkov  με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη Ρωσία Σ. Ζακχαίο

Την 9η Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας A.Yu.Meshkov δέχθηκε τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη Ρωσία Σ. Ζακχαίο κατόπιν αιτήσεώς του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των ρωσο-κυπριακών σχέσεων και οι πιθανές προοπτικές της ανάπτυξής τους σε διάφορους τομείς.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση της κυπριακής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένης της ομαλοποίησης της κατάστασης γύρω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού.

Οι μονομερείς ενέργειες, η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες, εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: philenews- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/222451/i-moscha-antedrase-stis-tourkikes-prokliseis-anakoinothen#sthash.UQHkQKJZ.dpuf
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_569.html 

Συνταγή: θεραπευτικό μείγμα με νερό και μέλι

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία είναι γνωστά, αλλά λίγοι γνωρίζουν τα οφέλη του μείγματος νερού και μελιού. Το μείγμα αυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών αλλά και ως καλλυντικό...Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βρύσης. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξετε ένα διάλυμα μελιού 30%, η σύνθεση του οποίου είναι όμοια με το πλάσμα του αίματος. Μέσα στο νερό το μέλι σχηματίζει μία ένωση η οποία αυξάνει την επουλωτική ικανότητα του νερού. Αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
Το μείγμα νερού και μελιού απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και βελτιώνει την πέψη, είναι ωφέλιμο για το πεπτικό σύστημα και ενισχύει το δυσκίνητο έντερο. Επίσης, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη θεραπεία των κρυολογημάτων και της βρογχίτιδας.
Με αυτό το ιαματικό νερό καθαρίζει το έντερο από τη συσσώρευση περιττωμάτων. Έτσι, αν αισθανθείτε ότι παίρνετε βάρος στην αρχή αυτής της διαδικασίας μην ανησυχήσετε, διότι πρόκειται για τις ακαθαρσίες που φουσκώνουν. Αυτή είναι η αρχική φάση πριν την αποβολή τους από το σώμα.
Με τον καιρό το παχύ έντερο ξεκινά να λειτουργεί πιο φυσιολογικά. Η κατανάλωση αυτού του μείγματος θα αποκαταστήσει την εντερική μικροχλωρίδα και θα εμποδίσει την ανεξέλεγκτη νυχτερινή ενούρηση.
Το μέλι έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό κι έτσι τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη δεν λειτουργούν σε υπερβολικό βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το νερό με μέλι πρέπει να καταναλώνεται νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι, διότι τότε το σώμα μας απορροφά περισσότερη ποσότητα.
Αυτό το καταπληκτικό ρόφημα με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες εκτός από νωρίς το πρωί πρέπει να καταναλώνεται και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Πρέπει να το πίνετε ενώ είναι φρέσκο, γι' αυτό δεν χρειάζεται να το προετοιμάσετε εκ των προτέρων.
Το μείγμα θρέφει το δέρμα, γι' αυτό μπορείτε να πλύνετε με αυτό το πρόσωπό σας. Αποτελεί ένα καταπληκτικό φυσικό καλλυντικό, το οποίο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα.
Προφυλάξεις: Αν και το μέλι μπορεί να βοηθήσει και όσους πάσχουν από Διαβήτη, εάν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, συμβουλευθείτε πρώτα τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/10/blog-post_450.html

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: “Δούρειος Ίππος η μετανάστευση για τους ισλαμιστές της ISIS”

Ισλαμιστές της ISIS έρχονται στην Ευρώπη υπό το μανδύα του «πρόσφυγα» σκοπεύοντας να δημιουργήσουν πυρήνες της οργάνωσης σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναφέρουν οι
αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Την πληροφορία αυτή οι αμερικανικές υπηρεσίες την πήραν από υποκλαπείσες επικοινωνίες της ηγεσίας της οργάνωσης.

Όπως ανέφερε η δημοσίευμά της η κυριακάτικη Bild (Bild Am Sonntag) η οποία επικαλείται πηγές από τις αμερικανικές υπηρεσίες η τρομοκρατική οργάνωση της ISIS μη θέλοντας να χρησιμοποιήσει μεθόδους μεταφοράς στελεχών της στην Ευρώπη μέσω αεροπορικής συγκοινωνίας εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας φροντίζει να στέλνει στελέχη της μεταμφιεσμένα ως προσφυγές στην Τουρκία (τα οποία ούτος ή άλλως κυκλοφορούν ελευθέρα βέβαια) και από εκεί στα παράλια για να καταλήξουν πρώτα στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

«Εξαιτίας των χαοτικών συνθηκών στα τουρκο-συριακά σύνορα είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν στελέχη της ISIS μέσα σε αυτό το κύμα των προσφύγων» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Bild.

«Επειδή εκατοντάδες προσφύγων περούν στην Τουρκία κάθε ημέρα οι ισλαμιστές της ISIS έχουν μια καλή κάλυψη περνώντας απαρατήρητοι στο πλήθος». Αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Η Τουρκία είναι γνωστό ΄τι χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός και στο αντίθετο δρομολόγιο. Τζιχαντιστές από όλα τα μέρη του κόσμου, (Ευρώπη, Βόρεια Αφρική, Ασία) έρχονται στην Τουρκία με μιας απλή τουριστική βίζα και από εκεί εισέρχονται στη Συρία από κάποια διάβαση των συνόρων.

Εντός της Τουρκίας λειτουργούν κέντρα της ISIS τα οποία κατευθύνουν τους ισλαμιστές στη Συρία και τους παρέχουν διάφορων ειδών διευκολύνσεις.

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα. Όπως αποκαλύπτουν Ιρακινοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον 100.000 ισλαμιστές πολεμούσαν μέσα από τις γραμμές της ISIS είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία.

 Υπάρχουν τουλάχιστον 15.000 ξένοι εθελοντές στην ISIS στη Συρία μόνο εκ των οποίων οι 2000 από την Ευρώπη ανέφεραν στο AFP Αμερικανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Και στην Ελλάδα, τι γίνεται;

Επόμενο είναι και εφόσον ουδείς ενδιαφέρεται, είτε κυβερνώντες είτε πολιτικό σύστημα, η κατάσταση στην Ελλάδα να έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

«Κατακόρυφη αύξηση κατά 223,22% τον τελευταίο χρόνο σημείωσαν οι αφίξεις “προσφύγων” και “μεταναστών” στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των αφίξεων αυτών εκτιμάται ότι προέρχονται από τη Συρία» αναφέρει το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,.

Χωρίς καμιά ιδέα για το τι ο «Δούρειος Ίππος» (όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα) αυτός σημαίνει για τη χώρα μας, το συγκεκριμένο γραφείο αναφέρει ότι  «το πρώτο οκτάμηνο του 2014 πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα 22.089 άτομα.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ο αριθμός ήταν 6.834 άτομα, ενώ όλο το 2013 ήταν 11.500 άτομα. Μόνο τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου 7.500 άτομα, από τα οποία τα μισά ήταν στα Δωδεκάνησα. Ο αριθμός των ατόμων που διέσχισαν τον ίδιο μήνα τα σύνορα του Έβρου ήταν 1.133».

Ενώ στην ίδια τη  Γερμανία που έχει θεσπίσει νόμους για την έκπτωση από την γερμανική υπηκοότητα τζιχαντιστών της ISIS και απέλασής τους στην Ελλάδα το γνωστό κόμμα ζητά στο επίσημο πρόγραμμά του Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών, κατάργηση των απελάσεων, κατάργηση των μηχανισμών αποτροπής εισόδου στη χώρα (λες και υπάρχουν τέτοιοι πλην ενός φράχτη) και άλλα ανεδαφικά.

Βέβαια του κινδύνους από την ελεύθερη και αθρόα μετανάστευση που εγκυμονούν για τη χώρα μας  το DN τους έχει αναφέρει επανειλημμένως και είναι κοινός τόπος για τους ανησυχούντες στη χώρα.

Τώρα όμως είναι και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ οι οποίες επισημαίνουν τον κίνδυνο. Και τι λένε και τι πράττουν για αυτό οι πολιτικοί της χώρας. Η μεν κυβέρνηση έχει καταντήσει το Λ.Σ ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία πραγματοποιεί μεταφορές «μεταναστών» από την Τουρκία στην Ελλάδα η δε αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστεί για «να μην γίνει το Αιγαίο νεκροταφείο ψυχών»!

Με τέτοιες ανεύθυνες πολιτικές και πολιτικούς που αγνοούν τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη Γη, το μέλλον για τη χώρα προδιαγράφεται από ζοφερό έως τραγικό.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/isis_9.html

Σενάριο τρόμου: οι τζιχαντιστές πιθανές «κινητές βόμβες» Έμπολα


Μπορεί να αποκεφαλίζουν, να βιάζουν, να εκτελούν αδιακρίτως, όμως, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να αποτελέσουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Δύση.
Σύμφωνα με ειδικούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι άνδρες της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης είναι πιθανό να προσβληθούν εσκεμμένα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ώστε στη συνέχεια να τον μεταδώσουν σε πολίτες δυτικών χωρών κατά την επιστροφή τους στις χώρες τους στην Ευρώπη.
Ο λοχαγός Αλ Σίμκους ο οποίος διδάσκει Εθνική Ασφάλεια στο Κολλέγιο Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσε πως ένα τέτοιο τρομακτικό σενάριο είναι εξαιρετικά πιθανό.
Μιλώντας στο Forbes δήλωσε: «Όποιος προσβληθεί από Έμπολα μπορεί να τον μεταδώσει. Στο πλαίσιο της τρομοκρατικής δράσης, δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να πάει κανείς στο επόμενο επίπεδο και να χρησιμοποιήσει έναν άνθρωπο ως φορέα του ιού».
Την ίδια στιγμή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, Άντονι Γκλις, επιβεβαίωσε το σενάριο αυτό, προσθέτοντας ότι αυτή η θεωρία είναι πιθανή, καθώς οι μαχητές του ΙΚ «πιστεύουν στην αυτοκτονία και κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί αποστολή αυτοκτονίας. Είναι αιμοδιψείς και καλά ενημερωμένοι και ξέρουν ότι στη Βρετανία είμαστε αμελείς».
Άλλωστε, τον Μάιο του 2013 το περιοδικό Global Policy είχε δημοσιεύσει πως υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικές οργανώσεις να χρησιμοποιήσουν τον θανατηφόρο ιό ως όπλο μαζικής καταστροφής.
Παρόλα αυτά, η ερευνήτρια του κέντρου Royal United Services Institute, Τζένιφερ Κόουλ, επισήμανε πως παρότι το ΙΚ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ιό για να σπείρει το θάνατο στη Δύση, «αυτή η χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να εφαρμόσουν αυτή την στρατηγική».
Άλλωστε, εξήγησε πως καθώς οι αρμόδιες αρχές αναζητούν τα πρώτα συμπτώματα του ιού σε ταξιδιώτες, δεν είναι πολύ πιθανό οι τρομοκράτες να επιλέξουν αυτή τη χρονική περίοδο για να «χτυπήσουν» με αυτόν τον τρόπο.
Παράλληλα, καθώς ο Έμπολα είναι δύσκολος να ελεγχθεί, υπάρχει ο κίνδυνος οι τζιχαντιστές να τον μεταδώσουν ο ένας στον άλλο, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να τον μεταδώσουν στον στόχο τους.
«Μία αποστολή αυτοκτονίας με εκρηκτικά ζωσμένα στο στήθος είναι πιο αποτελεσματική», είπε η Κόουλ
http://www.apocalypsejohn.com/2014/10/senario-tromou-tzixantistes-pithanes-kinhtes-bombes-empola.html

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

f16
Τις κινήσεις των τουρκικών μαχητικών και την αντίδραση των ελληνικών μαχητικών κατέγραψε σήμερα το τούρκικο κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235, που πέταξε πάνω από το Αιγαίο. Ταυτόχρονα, σημειώθηκαν μαζικές παραβιάσεις απο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά σε όλο το Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ,τέσσερα τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων δύο ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε 24 παραβιάσεις-παραβάσεις στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Δύο από τα αεροσκάφη των Τούρκων ήταν οπλισμένα, ωστόσο δεν υπήρξε καμία εμπλοκή.
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_342.html 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τους διηπειρωτικούς πυραύλους Topol-M στρέφοντας τους προς την Τουρκία!

Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τις στρατηγικές δυνάμεις της στην περιοχή του Βόλγα και συγκεκριμένα τους διηπειρωτικούς πυραύλους Topol-M στρέφοντας τους προς την Τουρκία.
Πρόκειται σαφώς για ένα μήνυμα προς την Άγκυρα που ψάχνει αφορμή για να εισβάλει στη Συρία και βεβαίως προς τις ΗΠΑ που αναμοχλεύουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και βλέπουν με καλό μάτι την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ την οποία δεν κατάφεραν πέρυσι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού γενικού επιτελείου Igor Yegorov «οι στρατηγικές δυνάμεις στην περιοχή του Βόλγα ξεκίνησαν ασκήσεις με τα συστήματα των διηπειρωτικών πυραύλων Topol-M».

Ανώτερη στρατιωτική πηγή ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το Ria-Novosti πώς «η ρωσική στρατηγική διοίκηση πυραύλων, έπειτα από προεδρική εντολή ξεκίνησε ασκήσεις στην περιοχή Yoshkar-Ola, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου». Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 2.000 στρατιώτες και περίπου 200 κινητές συστοιχίες πυραύλων.

Για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη άσκηση που πραγματοποιείσαι μέσα στον μήνα Οκτώβριο με συστήματα πυραύλων Topol-Μ, και αυτό κάτι σημαίνει.

Οι πύραυλοι Topol-Μ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας. Ο πύραυλος που κωδικοποιείται ως IBCM, μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 10.500 χιλιομέτρων με απόκλιση μόλις 200 μέτρα! Άρα διαθέτει μέσα στο βεληνεκές του την Μέση Ανατολή και την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων!





Μεταφέρει είτε μια κεφαλή μεγάλης ισχύος ή έξι πολλαπλές κεφαλές 150 χιλιάδων τόνων ΤΝΤ, έκαστη. Μια μοίρα κινητών πυραυλικών συγκροτημάτων Topol-M αποτελείται από τρία συγκροτήματα κινητών μονάδων εκτοξευτών και μια μονάδα διοίκησης.

Αναλυτές αναφέρουν πώς η κίνηση αυτή από πλευράς Μόσχας είναι επίδειξη δύναμης που στοχεύει στην Τουρκία και στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην πρώτη το μήνυμα είναι μην τολμήσετε να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση στη Συρία για να ρίξετε τον Άσαντ. Είναι κάτι που ούτε να ακούσει δεν θέλει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει καταστήσει σαφές στον Ρ.Τ. Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν πρόσφατα.

Το μήνυμα έχει αποδέκτη και τις ΗΠΑ ασφαλώς που με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ISIS θα ήθελαν να καταφέρουν πλήγματα στο συριακό στρατό και να οδηγήσουν σε πτώση τον Άσαντ.

Η Μόσχα μάλιστα έχει προειδοποιήσει πώς σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τα αεροπορικά πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη Συριακή αεροπορία με αεροσκάφη και αντιαεροπορικά συστήματα S-300.




Ένα μέρος των συστημάτων βρίσκεται ήδη στη Συρία από πέρυσι και μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα τμήματα προκειμένου τα συστήματα να καταστούνε επιχειρησιακά.

Η κινητικότητα της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία έχει διαφανεί εδώ και μήνες, όταν ενίσχυσε και τις ναυτικές της δυνάμεις στη Μεσόγειο.

Αυτή τη στιγμή ανοιχτά των συριακών ακτών βρίσκεται το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου που χάρη σε μια σειρά από αξιόπιστους αισθητήρες και την ναυτική έκδοση του α/α συστήματος S-300,μπορεί να "σκεπάσει" κυριολεκτικά όλη την Ανατολική Μεσόγειο.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/topol-m.html

Ρωσική "ασπίδα" στην Κύπρο - Μόσχα προς Άγκυρα: "Μαζέψτε τα πολεμικά σας από την κυπριακή ΑΟΖ"

ΕΝΤΟΝΗ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ. Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με σαφή λόγο και προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας....

«Οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»,αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ
Άλλο ένα "χαστούκι" στον Ρ.Τ.Ερντογαν από την Μόσχα αμέσως μετά από εκείνο του Αιγύπτιου προέδρου Α.Σίσι. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προχώρησε σε άμεση αναγνώριση της κυπριακής ΑΟΖ στο σύνολό της και έθεσε το ζήτημα με τέτοιο τρόπο στην Αγκυρα, παρά την προσέγγιση των δύο χωρών εσχάτως με αφορμή τον διαχωρισμό της τουρκικής θέσης από της κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι και η Κύπρος συντάχθηκε αναγκαστικά με τις κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι δημοσίως διακήρυξε την αντίθεσή της σε αυτές.
Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Μόσχα έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη ρωσική παρέμβαση.
Στο μεταξύ, ο προεδρικός απεσταλμένος, Σώτος Ζακχαίος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexey Meshkov.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση του για τις τουρκικές προκλήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει πως «οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Σημειώνεται ότι η Μόσχα προχώρησε ξανά στην υποστήριξη των ελληνοκυπριακών θέσεων και των θέσεων του Ελληνισμού γενικότερα παρά την αχάριστη συμπεριφορά των δύο ελληνικών κυβερνήσεων που υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλώντας ζημιά στις οικονομίες τους.Ειδικότερα η Ελλαδα υπέστη μεγάλη ζημιά από τον αποκλεισμό των ελληνικών γεωργικών προϊόντων από την ρωσικη αγορά.
Σημειώνεται ότι απερίφραστη καταδίκη της Τουρκίας δεν έκαναν ούτε οι ΗΠΑ παρά την αντιπάθεια που εκτρέφουν στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/10/blog-post_150.html

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σκηνικό πολέμου στην Κύπρο...Σε επιφυλακή ο κυπριακός στρατός και η ΕΛΔΥΚ

http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2014/10/turkish-army-1.jpg
Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο σήμερα, ο κυπριακός στρατός ευρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των τουρκικών επιθετικών ενεργειών.
Το ίδιο πιθανότατα  βρίσκεται και η ΕΛΔΥΚ , αν και δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το ελληνικό πεντάγωνο.

Οι  καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. 

Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».

Οι χειρισμοί που γίνονται είναι διακριτικοί, καθώς υπάρχει  κίνδυνος, να αυξηθεί περεταίρω η τουρκική προκλητικότητα και να οδεύσουμε σε νέα περίπτωση παρόμοια με τα Ίμια. 
Άλλωστε πιθανότατα κάτι τέτοιο να επιδιώκουν  και οι Τούρκοι  που λόγω Συρίας διαβλέπουν να έχουν το «πάνω χέρι»!

Σύμφωνα με  το ΓΕΕΦ ,  η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:

– Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.
– Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επισημαίνεται ότι σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το  τουρκικό γενικό επιτελείο , για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, το   SAIPEM 10000 στον Ονασαγόρα, παρακολουθείτε στενά από την  κορβέτα «Μπάφρα» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, η κορβέτα «Μπάφρα» διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι φορτωμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΟΤΑΜ, η οποία αφορά περιορισμένη θαλάσσια έκταση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε διέλευση πλωτού ή αεροπορικού μέσου, σε διάμετρο πέντε ναυτικών μιλίων από τον χώρο διεξαγωγής της γεώτρησης. Στη δε οδηγία Navtex δεσμεύεται μεν περιοχή, αλλά δεν απαγορεύεται η διέλευση. 

Παρά ταύτα, η δέσμευση με Navtex περιοχής που εμπίπτει σε ΑΟΖ άλλου κράτους θεωρείται διεθνώς απαράδεκτη, αναφέρει κυπριακή εφημερίδα.

Η Κύπρος  αξιολογεί ως μείζον το περιστατικό με την τουρκική Navtex, για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο, αναφέρει ο κυπριακός τύπος στο σύνολο του .

Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra έχει επανειλημμένα παραβιάσει το απαγορευτικό σημείο της ΝΟΤΑΜ και έχει προσεγγίσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 10000 σε κοντινή απόσταση  για τα ναυτικά δεδομένα (τρία ναυτικά μίλια), γεγονός απαράδεκτο για τους ναυτιλιακούς κανόνες και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων στην πλατφόρμα.

Αυτή, λοιπόν, η πρακτική του τουρκικού πολεμικού σκάφους αξιολογείται ως άκρως επικίνδυνη .

«Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται» , μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ, και όπου λύκος βάλτε το όνομα Τουρκία...

Πληροφορίες από την εφημερίδα σημερινή και το κυπριακό τύπο
ΠΗΓΗ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Αίτημα δεκαπέντε βουλευτών - "Παραιτήσου ή πάμε σε εκλογές"!

Νέος μοχλός πίεσης για άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του Αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαμε πριν από λίγο από την ομάδα των δεκαπέντε Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Μετά τα βαρυσήμαντα στελέχη της ΝΔ που ζητούν απόχώρηση από την πρωθυπουργία του Α.Σαμαρά και δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, το ίδιο ζητά και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επεκτείνει μάλιστα τον κατάλογο των "ανεπιθύμητων" και στον Ε.Βενιζέλο, καθώς και αυτός και ο Α.Σαμαράς ανήκουν στο "παλιό" πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.

Ολοι συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».

Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει τα μολύβια προκειμένου να καταγράψουν όλους τους πιθανούς συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της κρίσιμης μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και την επικείμενη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να δώσει οριστικό τέλος στις ουτοπικές ελπίδες του Α.Σαμαρά να εκλέξει Πρόεδρο συγκεντρώνοντας με κάποιο "μαγικό" τρόπο τους απαιτούμενους 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της ομάδας που προέρχονται τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από την κεντροαριστερά ετοιμάζουν κείμενο – μανιφέστο με το οποίο θα υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και την σύνταξη «εθνικού – πατριωτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο πρέπει να υλοποιήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματιστεί από την παρούσα Βουλή.

Την συγκεκριμένη άποψη – με επιμέρους διαφοροποιήσεις -  που αναπτύχθηκε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟ  φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των δεκαπέντε ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών μεταξύ των οποίων οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα κ.α.

Θα θέσουν το ζήτημα και την πρότασή τους για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στην παρούσα Βουλή όπως διαρρέουν. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που προς ώρας ξεπερνιούνται έχουν να κάνουν με την σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ολοι σχεδόν συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για τον κ. Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».Άλλωστε δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τις νωπές πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι πρώτο κόμμα.

Πέραν αυτών, υπάρχουν και βουλευτές όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος που ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορούν οι εν λόγω σχεδιασμοί καθώς έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με το «Ποτάμι» (αρχίζει και αποκαλύπτεται ο λόγς δημιουργίας της "Ποταμιάς") αλλά και ο Οδυσσέας Βουδούρης που έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιο από τον κεντροαριστερό χώρο εξέφρασαν την ενόχλησή τους ότι η πρόταση αυτή θα φαίνεται σαν να ταυτίζεται με αυτή των Δεξιών Α.Τζιτζικώστα, και Γ.Βλάχου, αλλά μάλλον περισσότερο για το πολιτικό "θεαθήναι"  συνέβη αυτό.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Α.Σαμαράς δεν μπορέι να βρει τους περίπου δεκα βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε αυτούς που θεωρούσε ότι μπορεί να τους υπολογίζει θα πρέπει να σκέφτεται ότι θα έχει αρκετούς λιγότερους.

Σημειώνεται ότι ο Ν.Νικολόπουλος εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ με τον όρο ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε και στους ανεξάρτητους δέκα βουλευτές (προστέθηκε χτες και η Ραχήλ Μακρή) πλην ορισμένων πρώην νεοδημοκρατών, για να υπερψηφιστεί η οποιαδήποτε πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρα οδεύουμε ταχύτατα προς εκλογές το αργότερο τον Φεβρουάριο.

πηγη

Δείτε τι φόρεσε ο κόσμος στη βάπτιση και ΑΚΥΡΩΣΕ ο Αρχιμανδρίτης την τελετή! [photo]

Πρωτοφανείς εικόνες λίγο πριν ξεκινήσει η βάπτιση με τους καλεσμένους και τους νονούς να ψάχνουν μάταια για άλλα ρούχα από αυτά που φορούσαν...
Όλα έγιναν στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Λυγιά Ηλείας όπου ο αρχιμανδρίτης αρνήθηκε να βαπτίσει παιδί επειδή οι γονείς του και αρκετοί από τους προσκεκλημένους φορούσαν παραδοσιακές στολές. Μια ώρα πριν το μυστήριο ο πατέρας του βρέφους ενημέρωσε πως κατόπιν εντολής δεν θα γινόταν το μυστήριο επειδή οι παρευρισκόμενοι φορούσαν Ελληνικές Παραδοσιακές Στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδος.





Περισσότερα από 50 άτομα δεν είχαν άλλη ενδυμασία μαζί τους καθώς ακόμη και οι κουμπάροι φορούσαν παραδοσιακές στολές. Στη σχετική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, η οποία δημοσιεύτηκε στο onairnews.gr αναφέρεται: “Μια ώρα πριν το μυστήριο με ενημέρωσε ο πατέρας του νηπίου ότι κατόπιν εντολή σας δεν θα τελεστεί το μυστήριο επειδή οι παρευρισκόμενοι στο μυστήριο θα φορούσαν Ελληνικές Παραδοσιακές Στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Όταν ρώτησα τον Αρχιμανδρίτη για την αιτιολόγηση της απόφασή σας αυτής, μου είπε πως δεν υπάρχει δικαιολογία και ο ίδιος εκτελούσε εντολή σας.

Φαντάζεστε το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω του ότι παραπάνω από 50 άτομα δεν είχαν άλλη ενδυμασία μαζί τους καθώς και οι πρωταγωνιστές του μυστηρίου, κουμπάροι κλπ, οι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε ένδυμα να ντυθούν για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο κατόπιν εντολή σας.

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου δοθεί μια αιτιολογημένη απάντηση γι’αυτή, την παράλογη κατά το σύνολο των εμπλεκομένων και καλεσμένων , εντολή σας. Η απορία η δική μου και όλων είναι ‘’για ποιον λόγο θεωρείται την Παραδοσιακή Ελληνική Φορεσιά «μη πρέπουσα», σε σχέση με την κοσμική περιβολή της εποχής μας’’. Είναι η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά ασύμβατη με την εκκλησία; Σας υπενθυμίζω ότι παρόμοια μυστήρια έχουν τελεστεί πανελλήνια με αποδείξεις και φωτογραφίες ακόμα και στην Παναγία την Καθολική της Γαστούνης πριν από 5 ή 6 χρόνια (γάμος με 400 καλεσμένους όλους με παραδοσιακές φορεσιές , Γαμπρός – Νύφη – Κουμπάροι κλπ).
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/photo_7.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters