Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συμμετείχαν (γιατί άραγε;) Βενιζέλος, Δένδιας και οι αρχηγοί τεσσάρων Γενικών Επιτελείων

Με αντικείμενο την κλιμακούμενη ένταση που επιχειρεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία των υπουργών Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Εθνικής Αμυνας Ν. Δένδια, με τη συμμετοχή (για πρώτη φορά σε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ) των αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ). Συμμετείχαν ακόμα ο γ.γ. και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, καθώς και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.


Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της νέας φάσης της τουρκικής προκλητικότητας. Ειδικότερα προβληματίζουν την Αθήνα η ανανέωση της παράνομης οδηγίας NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ για τη συνέχιση των ερευνών από το «Μπαρμπαρός», αυτή τη φορά νοτιοδυτικά της Κύπρου (5/1-28/2), και η ανακοίνωση δέσμευσης θαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο (12/1-12/2) για τη διεξαγωγή ασκήσεων υποβρυχίων. Με τις δύο αυτές δεσμεύσεις περιοχών, η Αγκυρα επιχειρεί να αποκόψει ναυτικά Ρόδο και Καστελόριζο, αλλά και την Κύπρο, από την επιτήρηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη έγιναν αποτίμηση της συνεργασίας των υπηρεσιών το 2014 και προγραμματισμός του 2015. Ωστόσο, διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρά θέματα που εξετάστηκαν και αφορούν τους γείτονές μας, καθώς η περιοχή είναι θερμή και έπρεπε να γίνει σύνθετη αξιολόγηση των δεδομένων». Σχολιάζοντας ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην Κύπρο επανέλαβε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, τότε θα πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη».

dimokratianews
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_74.html

Σε κλοιό τουρκικών υ/β το Καστελόριζο για ένα μήνα…

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση γύρω από την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη ναυτική οδηγία που εξέδωσε η Τουρκία, μετακινώντας τη δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός» προς την κρίσιμη περιοχή του Καστελορίζου, έγινε το πρωί σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αλλά και των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων…

Οι πληροφορίες για τη σύσκεψη διαρρέουν με το σταγονόμετρο, όμως επί τάπητος τέθηκαν τα τουρκικά σχέδια για τον έμμεσο αποκλεισμό επί έναν ολόκληρο μήνα της περιοχής του Καστελορίζου με πρόσχημα υποβρυχιακή άσκηση.
Το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, αφού το Καστελόριζο θεωρείται κρίσιμο σημείο στην άμυνα του ελληνικού χώρου λόγω της σημασίας του στο πλαίσιο της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της περιοχής, ενώ πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ιστορία έχουν ξεκινήσει από μια αθώα στρατιωτική άσκηση.
Είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν και στρατιωτικά μέτρα (άσκηση με άλλη χώρα σε παρακείμενη περιοχή;), κυρίως όμως σε πρώτη φάση διπλωματικά, με στόχο να καταγγελθεί διεθνώς – αν και σε χαμηλούς τόνους – η τακτική εκφοβισμών της Τουρκίας και η εκβιαστική «διπλωματία των κανονιοφόρων» για να επιτευχθούν οι πολιτικοί στόχοι χωρίς να πέσει ντουφεκιά…
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_66.html

Η απελπισία και η πείνα δεν θα σας βγει σε καλό..

Απευθύνομαι και πάλι στους ''χατζηαβάτες'' που μας κυβερνούν:
Δεν μας νοιάζει ποιός ή ποιοί είσαστε. Πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, διοικητές υπηρεσιών,καναλάρχες,
δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια του συστήματος, σύμβουλοι, ή οτιδήποτε άλλο.
Ένα να ξέρετε: Δεν πάει άλλο..
Με βασικούς μισθούς των 580 ευρώ, με συντάξεις των 360, και με έναν το πολύ εργαζόμενο ανά οικογένεια, το τέλος σας είναι κοντά.
Πείτε μας τί στο διάολο έχετε κάνει για μας ώστε να ζητήσετε να σας δούμε με συμπάθεια όταν έρθει η ώρα;
Μήπως μειώσατε αντίστοιχα το κόστος ζωής; Τα τρόφιμα; Τα καύσιμα; Τις μετακινήσεις; Τις τιμές των αγαθών ''κοινής ωφελείας'';
Μήπως τουλάχιστον εξασφαλίσατε την παροχή δωρεάν υγείας και φάρμακου; Την ύπαρξη των ασφαλιστικών ταμείων;
Πιάσατε τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου; Τους μεγάλους φοροαποφεύγοντες; Μιά ρημάδα λίστα σας έστειλαν έτοιμη οι ξένες υπηρεσίες, κι αυτή προτιμήσατε να την βάλετε ακόμα και στον κ@λο σας παρά να φορολογήσετε τους κολλητούς σας και τους εαυτούς σας!
Προστατεύετε τον κοσμάκη από τους τοκογλύφους; Τους αργυραμοιβούς-ενεχειροδανειστές; Από τις εισπρακτικές εταιρείες-καμόρα; Ναι, αυτές, με συνεταίρους τα βλαστάρια σας!
Ας αφήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας στην άκρη..
Ας αφήσουμε και τις ΑΟΖ που περήφανα θα οριοθετούσατε, τρομάρα σας!
Ας αφήσουμε ακόμα και εγκληματικότητα που έχει θεριέψει.
Κι ας πιάσουμε τους φόρους που όλο ανεβαίνουν.
Τις απειλές ότι θα μας κλείσετε σε φορολογικά στρατόπεδα-φυλακές.
Την τρομοκρατία περί κατάσχεσης περιουσιών, καταθέσεων και μισθών. Ναι, αυτών των 580 ευρώ!
Με όλα αυτά πώς πιστεύετε ότι θα ζήσει ο λαός;
Ή μάλλον: πιστεύετε ότι θα ζήσει;
Δεν σας ενδιαφέρει.
Σας ενδιαφέρει μόνον πώς να είσαστε σκυφτοί υπηρέτες των ξένων αφεντικών σας, πώς να τους είσαστε αρεστοί.
Εδώ σας έχουμε μία έκπληξη:
Ούτε εμάς, μας ενδιαφέρει για σας.
Και αν δεν αλλάξετε ρότα έστω και τώρα, στο ''και πέντε''..
Θα σας το αποδείξουμε..

Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_8417.html#ixzz3Nlij9v33

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΦΜ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣΑ?

Eκεί που ο Ελληνικός λαός νόμιζε ότι τα είχε δει όλα, προέκυψε και το νέο κόμμα Παπανδρέου.

Ο κος Παπανδρέου ανακοίνωσε την δημιουργία νέου κόμματος με το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» μόλις 23 ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Το εγχείρημα αυτό φαίνεται άκρως παράλογο, αν το μελετήσουμε από πλευράς ποσοστών και υφιστάμενου εκλογικού νόμου.
“Οπως όλοι ξέρουν , για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή χρειάζεται τουλάχιστον 3% των ψήφων.
Επιπλέον χρειάζεται χρηματοδότηση άνω των 30.000 ευρώ και αρκετούς πολιτευτές για να καλύψει με υποψηφίους όλη την Επικράτεια.
Ο κος Παπανδρέου σίγουρα διαθέτει 30.000 ευρώ και ίσως και αρκετούς πολιτευτές για να καλύψει την Επικράτεια.
Από πολιτευτές- ψώνια δεν υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα…
Ποσοστό όμως οπαδών άνω του 3% δεν διαθέτει σήμερα, ακόμα και αν τους πλήρωνε να τον ψηφίσουν.
Τι νόημα έχει αυτή η δημιουργία απο-κόμματος άραγε?
Προσπαθήσαμε να μπούμε στο κεφάλι του κου Παπανδρέου και να μελετήσουμε τον εγκέφαλο του , με βάση την οικονομική λογική.
Τα ευρήματα μας ήταν ενδιαφέροντα.
Με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα ενισχύεται με 50 βουλευτές, ακόμα και αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μία ψήφος.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρώτο κόμμα θα είναι το ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η ΝΔ , τρίτο η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το Ποτάμι…
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι πέμπτο ή έκτο κόμμα.
Η διαφορά μεταξύ τρίτου και τετάρτου κόμματος θα μπορούσε να είναι μικρή, αν η ΝΔ το παρακάνει με την τρομολαγνεία της και πείσει κάποιους δεξιούς της Χρυσής Αυγής ότι το ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την αυτοδυναμία.
Είναι ενδεχόμενο σ” αυτή την περίπτωση ,σε όσους νομούς η Χρυσή Αυγή δεν έχει ελπίδες να εκλέξει βουλευτές, να στηρίξει σιωπηλά την ΝΔ.
Αυτό βέβαια είναι υπόθεση επί χάρτου ή μάλλον ευγενής προσδοκία, όσο αρχηγός της ΝΔ είναι ο κος Σαμαράς.
Σαν ενδεχόμενο όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί.
Αν προκύψει στην πράξη θα δημιουργηθεί ένα πολιτικό κενό μεταξύ Χρυσής Αυγής και Ποταμιού.
Στο κενό αυτό ελπίζει ότι θα μπει το καινούργιο κόμμα του κου Παπανδρέου.
Αν καταφέρει και πάρει 3% από το παλιό ΠΑΣΟΚ θα μπει στη Βουλή.
Στη συνέχεια θα κάνει συνασπισμό με το Ποτάμι και ελπίζει ότι αθροιστικά θα ξεπεράσουν το 10% και θα βρεθούν στην τρίτη θέση πριν την Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μην έχει αυτοδυναμία και να χρειασθεί για να δημιουργηθεί κυβέρνηση να προσφύγουν στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Πρώτα θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουν ότι δεν θα καταφέρει να βρει συμμάχους από μικρά κόμματα.
Στη συνέχεια θα κληθεί η ΝΔ και αυτή θα έχει σοβαρό πρόβλημα να βρει συμμάχους.
Η τελευταία προσπάθεια θα γίνει με το τρίτο κόμμα, όποιο είναι αυτό.
Το τρίτο κόμμα είναι αναγκασμένο να κάνει συμβιβασμούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό.
Αν το τρίτο κόμμα είναι ένας συνασπισμός Ποταμιού και Κινήματος Αλλαγής δεν θα υπάρξει δυσκολία δημιουργίας μίας τρικομματικής κυβέρνησης με κύριο κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συνεταίρους το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής.
Αν αυτή η λύση απορριφθεί η μόνη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι οι νέες εκλογές.
Ο κος Παπανδρέου ελπίζει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κάπως έτσι.
Φαντασιώνεται να παραστήσει και πάλι τον σωτήρα της Ελλάδας στη θέση του κου Καρατζαφέρη ή του κου Κουβέλη, αν δούμε την κυβέρνηση συνεργασίας σαν μία επανάληψη των δύο προγενέστερων μνημονιακών συγκυβερνήσεων.
Το σχέδιο αυτό ακόμα και αν αποτύχει θα του εξασφαλίσει στην καλύτερη περίπτωση μία έδρα βουλευτή για τον ίδιο, ένα νέο ΑΦΜ για το κόμμα του και ακόμα και αν δεν εκλεγεί με ποσοστό 1,5% εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση .
Μάλιστα δεν θα να είναι υποχρεωμένος να την διαθέσει για την πληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να έχει καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% της επικράτειας.
Για να εξασφαλίσει όμως αυτή την χρηματοδότηση απαιτείται να έχει ανεξάρτητο κόμμα.
Σύμφωνα με τον νόμο 3022/2002 τα κόμματα που έχουν πάρει 1,5% στις εκλογές και καλύπτουν με πλήρεις συνδυασμούς το 70% της επικράτειας δικαιούνται το 10% του 1,02 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του προυπολογισμού κάθε έτους.
Τα τακτικά έσοδα του προυπολογισμού του 2014 ήταν 48,72 δισ ευρώ.
Με βάση την παραπάνω κατανομή τα κόμματα που θα πάρουν 1,5% στις εκλογές θα προικοδοτούνται κάθε έτος με 5,84 εκατ ευρώ.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτά τα κόμματα είναι 5 και ένα από αυτά είναι το Κίνημα αλλαγής… (ΑΦΜ)
Ο Ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει τον κο Παπανδρέου με 1,16 εκατομμύρια ευρώ για την προσπάθεια του, ακόμα και αν πατώσει με 1,5% των ψήφων
Και κάθε φορά που θα γίνονται εκλογές θα παίρνει επιπλέον 214000 ευρώ (το 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προυπολογισμού επί 10% δια των αριθμό των δικαιούμενων κομμάτων)…
Δεν βρίσκεται ότι η σχιζοφρενική λογική αποδίδει καρπούς ?
Φροντίστε λοιπόν να τον ψηφίσετε για να σωθεί οικονομικά…ό ίδιος.

ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΝΕΟ ΑΦΜ… ΚΟΡΟΙΔΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ…
John Ofeon
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_577.html

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ: Η αυθεντική καταγωγή του τέρατος της πολιτικής

Μέσα σε λίγες αράδες ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (η επέτειος του θανάτου του οποίου είναι σήμερα), περιγράφει ακριβώς την καταγωγή της
πολιτικής. Στο μυθιστόρημά του «Οι έμποροι των εθνών», ο Σκιαθίτης «Άγιος των ελληνικών γραμμάτων» δίνει τη διαδρομή που ακολουθεί η γέννηση του «τέρατος», με τρόπο ιδιαίτερα εμφατικό.

Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_80.html

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πάμπλουτος μπαμπάς και ο Παττακός…Ταλαίπωρε λαέ. Περίμενε να σωθείς από αυτούς που σ’ έφεραν εδώ που είσαι!


Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αναφορικά με την σχέση του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού.

Μετά από μια σύντομη έρευνα του logiosermis προέκυψε λοιπόν, ότι μερικά ιστολόγια, είχαν δημοσιεύσει το θέμα το Μάϊο του 2013 ισχυριζόμενοι πως ο Παύλος Τσίπρας ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού.

Ποιο αναλυτικά όπως διαβάζουμε στο ιστολόγιο :

Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

Η οικονομική άνεση του Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νυν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!

Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα

Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή: Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη…Μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι.

Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρουν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..

Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρει με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε υπεύθυνος της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιία που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, υπεύθυνος του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..Μάλιστα ο Γ. Καρατζαφέρης είχε αναφερθεί στο εν λόγο θέμα λέγοντας, ότι συγγενής του Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε αρχηγός του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια της χούντας.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε τις δηλώσεις του στο Βήμα: 
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιτιθέμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Η δική μου οικογένεια δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου». 
Δήλωσε ακόμη ότι είναι αλήθεια πως, σε ηλικία 25 ετών, είχε κάνει και τον κονφερανσιέ, προσθέτοντας ότι έχει δουλέψει σκληρά και αυτό είναι το «διαβατήριό» του. «Δεν τοποθετήθηκε κανένας άμεσα συγγενής μου αρχηγός του Παναθηναϊκού, ούτε πήρε κανένα έργο από το Δημόσιο.

Τα παραπάνω στοιχεία για τον Ηρακλή Τσίπρα έρχεται να επιβεβαιώσει η ίδια του η οικογένεια, μέσω επιστολής/απάντησης της, στον κ. Καρατζαφέρη που απεστάλλει στην εφημερίδα Αυγή. Διαβάστε τα πιο καίρια αποσπάσματα από την επιστολή:

«Ο Γ. Καρατζαφέρης σε ομιλία του στη Βουλή στις 08/02/2010 και απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα είχε πει πως «συγγενής δικός σας είχε διοριστεί από τον Παπαδόπουλο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού». Φωτογράφιζε έτσι τον δικό μας πατέρα και σύζυγο Ηρακλή Τσίπρα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα για ευνόητους λόγους να τον κατονομάσει ευθέως, αφού γνωρίζει καλά πως ό,τι είπε το έβγαλε από το κεφάλι του. [...]

Ο Ηρακλής Τσίπρας είχε ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος που κέρδιζε την εκτίμηση πολύ κόσμου που τον γνώριζε και είχε ικανότητες που τον ξεχώριζαν. Τα στοιχεία αυτά καθώς και το ότι ενίσχυε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από το περίσσευμά του, τον έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (όχι «γενικός αρχηγός»). [...]

[...] Επονίτης στα παιδικά του χρόνια, κάπου ανάμεσα στην ΕΔΑ και την Ένωση Κέντρου αργότερα, με προβλήματα στη δουλειά του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, ο Η. Τσίπρας καταζητείται το ’68 στο Ηράκλειο από τη χούντα για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης και κρύβεται για λίγους μήνες, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται αντί γι’ αυτόν η γυναίκα του, ο αδερφός του (πατέρας του Α. Τσίπρα) και άλλοι συγγενείς. Τελικά παραδίδεται στην Ασφάλεια και καταδικάζεται σε φυλάκιση με αναστολή από Στρατοδικείο στα Χανιά στη δίκη των Φ. Ιωαννίδη, Δ. Σκουλά και άλλων 29 συνολικά κατηγορουμένων. Μετά απ’ αυτό αδρανοποιήθηκε πολιτικά όπως και άλλοι την περίοδο εκείνη. Δεν απαρνήθηκε όμως τις ιδέες του, και τον Νοέμβρη του ’73 ανήκε σ’ όσους έτρεξαν να ενισχύσουν όπως μπορούσαν τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έγινε ενεργό μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, με πλούσια δράση στη γενέτειρά του Άρτα (Αθαμάνιο). Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής. Σταμάτησε όταν ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΕ.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα από μια δημοκρατική, αριστερή σκοπιά το αν ο Η. Τσίπρας έπρεπε να επιδιώξει ή να αποδεχτεί τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος μιας ομάδας της Α’ Εθνικής σε συνθήκες δικτατορίας, ζήτημα όμως που δεν αφορά διόλου τον Καρατζαφέρη και την παράταξή του και όχι μόνο. [...].

Όταν πριν ένα χρόνο λοιπόν, αναρτούσαμε στον «Λόγιο Ερμή» με πολύ …”φόβο και πάθος” μια – το λιγότερο – περίεργη ανάρτηση που ήρθε στο facebook, σχεδόν το…90% του διαδικτύου, έπεσε πάνω μας να μας φάνε ζωντανούς, εί δυνατόν! Δεχτήκαμε γι αυτό, εκτός απο την… ”κόσμια” κριτική, και βρισιές ανομολόγητες, απειλές και …τόνους λάσπης από όλους τους …”ελεύθερους” διαδικτυακούς …”συναγωνιστές” μας!

Γιατί τόση μούγκα στη “στρούγκα” της μπλογκόσφαιρας σχετικά με την πραγματική συγγένεια του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη, και του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού;
Προφανώς γιατί κάποιοι θέλουν πολιτικούς πιόνια και θάβουν ότι πληροφορία αποκαλύπτει τον Τσίπρα.
Τελευταία διαβάσαμε τι έκαναν και με τον Αντρέα που του ζητούσαν επίμονα 2 πράγματα οι Εβραίοι: τις ταυτότητες, και να αναγνωρίσει de jure το Κράτος του Ισραήλ. Αυτός τους πέταξε έξω από το γραφείο. Την επομένη άρχισε ο πόλεμος με τις φωτογραφίες της Λιάνη, κ.ο.κ

Τελικά έβγαλαν το Σημίτη και αυτός “τακτοποίησε” το θέμα των ταυτοτήτων. Το άλλο ζήτημα, της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ, την έκανε ο Μητσοτάκης, με υπουργός εξωτερικών τότε, ποιον άλλον από τον Αντώνη Σαμαρά.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι παλαιότερα, ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, μέσω εκπομπής του καναλιού ΕΧΤRA 3, είχε αναφέρει το γεγονός ότι η οικογένεια Τσίπρα, είναι όντως ιδιοκτήτες του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου “ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ” και μάλιστα κατά κάποιον τρόπο… λοιδόρησε τον κύριο Τσίπρα (νέο τότε πρόεδρο του μικρού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ) ότι χάριν αυτού του γεγονότος, το κόμμα αυτό δεν επρόκειτο να προχωρήσει παραπάνω επειδή… ο νεαρός του πρόεδρος, ανήκε στη …λεγόμενη Άρχουσα Τάξη και όχι στη …λαϊκή (όπως επίτασσε το κόμμα που εκπροσωπούσε).

 

Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι
ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό.
Ταλαίπωρε και βλάκα λαέ.
Περίμενε να σωθείς από αυτούς που σ’ έφεραν εδώ που είσαι!



πηγή

http://toaeriko.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6508.html?spref=fb
http://anti-neotaxites.blogspot.gr/2015/01/blog-post_88.html

«Η Ντροπή της Ευρώπης»

Η Ελλάδα, γυμνή και μόνη κόρη, κουβαλά στους ώμους της το "βόδι" της Ευρώπης!

Χρησιμοποιώντας τη φόρμα αρχαιοελληνικής ωδής, ο νομπελίστας ποιητής Γκίντερ Γκρας απευθύνεται στην Ευρώπη και την προειδοποιεί ότι κινδυνεύει με πνευματική πενία αν αποπέμψει από τις αγκάλες της τη χώρα που τη δημιούργησε. Με αναφορές στην Ιφιγένεια εν Ταύροις του Γκαίτε, τον μύθο της Αντιγόνης και το έργο του φιλέλληνα Γερμανού λυρικού ποιητή Χέλντερλιν ο Γκρας διατρέχει την ελληνική Ιστορία, από την αρχαιότητα ώς τη χούντα των συνταγματαρχών. Καταλήγει δε με την απειλή ότι «η απληστία των τραπεζών, των επιτρόπων και των εγκαθέτων τους» θα προκαλέσει τη μήνι των ίδιων των θεών. Δίχως την Ελλάδα η Ευρώπη θα είναι φτωχότερη, μία ήπειρος φθαρμένη και στερημένη από οποιαδήποτε πνευματικότητα.
«Η Ντροπή της Ευρώπης»
Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.
Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.
Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.
Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.
Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη Χώρα την ευλογημένη με νησιά, στον στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χέλντερλιν.
Ελάχιστα αποδεκτή Χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε, από Εσένα, ως σύμμαχοι έγιναν αποδεκτοί.
Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.
Σ' εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη, και σ' όλη τη Χώρα πένθος ντύνεται ο λαός, που Εσένα φιλοξένησε.
Όμως, έξω από τη Χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στοιβάζουν στο δικό Σου θησαυροφυλάκιο.
Πιες επιτέλους, πιες! κραυγάζουν οι εγκάθετοι των Επιτρόπων· όμως ο Σωκράτης, με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.
Θα καταραστούν εν χορώ, ό,τι είναι δικό Σου οι θεοί, που τον Ολυμπό τους η δική Σου θέληση ζητάει ν' απαλλοτριώσει.
Στερημένη από πνεύμα, Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε.
(Μετάφραση: Πατρίτσια Αδαμοπούλου)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=323103691209819&set=a.229643393889183.1073741844.100005305723928&type=1&fref=nf

Γιατί αποκρύπτονται οι Κέλτικοι μύθοι από το Υπουργείο Παιδείας όπου ομιλούν για Ελληνική καταγωγή Ιρλανδοί και Βρεττανοί ;

Οι γραπτές ιστορικές πηγές του Ελληνικού και του Ρωμαϊκού κόσμου είναι ελάχιστες. Ως λαός αναφέρονται αρχικά από τον Εκαταίο τον Μιλήσιο στο έργο του «Γεωγραφικά», δηλαδή τον 5ο αιώνα π.Χ.
Ο Ιούλιος Καίσαρ στο βιβλίο του «Περί του Γαλατικού Πολέμου», ένα βιβλίο με την μορφή των απομνημονευμάτων μας δίδει τις ακόλουθες πληροφορίες : ότι οι θρησκευτικές τελετές
των Κελτών και των Γαλατών ήσαν ίδιες με τις Ελληνικές, ενώ στην γλώσσα όπου έψελναν οι Δρυΐδες ήτο επίσης η Ελληνική. Αλλά και οι αξιωματικοί του συνενοούντο με τους ιερείς των Κελτών, τους Δρυΐδες, ομιλούντες την Ελληνική.
Όπως και οι θεοί τους είχαν ίδιες ή παραφθαρμένες ονομασίες ελληνικές, όπως Diis Pater – Δευς [Ζευς] Πατέρας.
Η ελληνική μυθολογία μας αναφέρει ότι όταν ο Ηρακλής εξεστράτευσε στην Δύση, ερωτεύθηκε την Γαλάτεια, μια νύμφη όπου μαζί της απέκτησε δυο υιούς τον Κέλτη και τον Γαλάτη. Όπου από αυτά τα δυο παιδιά του προήλθαν οι Κέλτες και οι Γαλάτες.
Πρώτα στην Ιρλανδία και μετά την Βρεττανία.
Στην Ιρλανδία οι κέλτικες παραδόσεις και οι ελληνικότητες δεν εχάθησαν ποτέ. Όπου αυτό φαίνεται και από την Κέλτικη μυθολογία, και πρώτοι ήσαν οι Δαναοί και μετά οι Μιλήσιοι.
Αναφέρει : «Μετά την δεύτερη μάχη του Μάγκ Τουρέδ [ετυμολογία αγγλικών λέξεων], οι Δαναοί [οι Δαναοί αναφέρονται στα Ομηρικά Έπη, όπου είναι η άλλη ονομασία των Αχαιών Ελλήνων] εκυβέρνησαν την Ιρλανδία μέχρι τον ερχομό των Μιλησίων, υιών του Μιλήτου [Η Μίλητος ήτο αποικία των Αθηναίων]».
Ο Ιρλανδικός μύθος αναφέρει ότι η φυλή αυτή κατήγετο από θείους προγόνους.
Συνεχίζει : Ήτο Πέμπτη, Πρωτομαγιά και 17η ημέρα της Σελήνης [σεληνιακό ημερολόγιο], όταν οι Μιλήσιοι έφθασαν στην Ιρλανδία. Πρωτομαγιά αποβιβάσθηκαν και ο Παρθάλων στα νησιά.
Ο Ιρλανδικός μύθος αναφέρει ότι ο Βασιλέας Παρθάλων, ήρθε στην Ιρλανδία τρεις αιώνες περίπου μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Λέγεται ότι ξεκίνησε από την Μακεδονία ή Μέση Ελλάδα συνοδευόμενος από μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Ανάμεσά τους ήσαν 3 Δρυΐδες από την Δωδώνη, που ονομάζοντο Φίος, Αίολος και Φομόρης.
Ένα αρχαίο Ιρλανδέζικο ποίημα του Αμέργινου λέγει :
«Επικαλούμαι την γη της Ιρλανδίας.
Γαλήνια είναι η γόνιμη θάλασσα
γόνιμα είναι τα βουνά με καρποφόρα δένδρα,
γεμάτα με καρποφόρα δένδρα είναι τα δροσερά δάση,
δροσερά είναι τα νερά των καταρρακτών,
από καταρράκτες σχηματίζονται οι βαθιές λομνούλες,
βαθιές λιμνούλες είναι οι πηγές των πλαγιών.
Μια πηγή φυλών είναι η μεγάλη συνέλευσις,
η συνέλευσις των βασιλιάδων της Τάρας.
Η Τάρα είναι η ακρόπολις των φυλών,
των φυλών των απογόνων του Μίλητου,
του Μίλητου με τα πολλά καράβια και τις λέμβους.
Μια μεγαλειώδης λέμβος είναι η Ιρλανδία,
η μεγαλειώδης Ιρλανδία, η πολυτραγουδισμένη.
Να μια επίκλησις μεγάλης τέχνης
Επικαλούμαι την γη της Ιρλανδίας».
Υπάρχει ακόμη πλήθος Ιρλανδικών μύθων που αναφέρονται στα ελληνικά φύλα που την αποίκισαν.
Ακόμη και σήμερα οι Ιρλανδοί υπερηφανεύονται για την Ελληνική τους καταγωγή, όπου το κυρίαρχο πολεμικό τραγούδι του Ιρλανδικού Επαναστατικού Στρατού [Ι.Ρ.Α], έχει τον τίτλο «Ένα έθνος ενωμένο, ακόμη μια φορά», ανάμεσα στους στίχους του, υμνεί τους 300 του Λεωνίδα που εθυσιάσθηκαν για την Ελευθερία και καλεί τους Ιρλανδούς να θυμηθούν τους προγόνους τους και να τους μιμηθούν.
Σήμερα επίσης υπάρχει στην Ιρλανδία πόλη με το όνομα Salonica, δηλαδή Θεσσαλονίκη, στην πλατεία της οποίας υπάρχει και άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δεύτερον στην Βρεττανία, οι μύθοι και οι παραδόσεις είναι και εδώ πάρα πολλές.
Ο Αινείας μετά την άλωση της Τροίας, διέφυγε στην Ιταλία. Ο εγγονός του ο Βρούτος, σε ηλικία 15 ετών, αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την χώρα στην οποία είχε γεννηθεί, και ηγούμενος με 3.000 νεαρούς Τρώες, ξεκίνησε να βρεί την τύχη του. Στην εκστρατεία του αυτή τον ακολούθησαν και οι Έλληνες της κρητικής αποικίας της Καλαβρίας [περιοχή της νοτίου Ιταλίας], με ηγέτη τον Τεύκρο.
Μετά από πολλές περιπέτειες αποφάσισε να αποικήσει την μεγάλη Λευκή νήσο της Βορείου θαλάσσης, όπως ονομάζετο τότε η Βρεττανία.
Έφθασαν εκεί αφού εξερχόμενοι από τις Ηράκλειες στήλες ταξίδεψαν δυτικά, συναντώντες 4 τρωϊκές αποικίες τις οποίες κυβερνούσε ο Τράνιος.
Έφθασαν στην Λευκή Νήσο, όπου και την ονόμασαν Βρουτανία, από το όνομα του Βρούτου, όπου ίδρυσαν μια πόλη και την ονόμασαν Νέα Τροία, η οποία είναι το σημερινό Λονδίνο.
Συμφώνως με όσα αναφέρει ο Όμηρος στην «Ιλιάδα», οι Τρώες μαζί με τους Κρήτες θεωρούνται οι αποικιστές της Βρεττανίας [παραφθορά του Βρουτανία ;], αλλά και οι ιδρυτές του πρώτου πολιτισμού στην Λευκή Νήσο.

[Μυθιστορία, κεφάλαιο 5ο – Οι Κέλτες έχουν ελληνική καταγωγή, σελίδες 51-58, Στέφανος Μυτιλιανίος, εκδόσεις Νέα Θέσις 2000]

ΠΗΓΗ = Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Έλληνες ή Ελληνίζοντες χριστιανοί»

ΠΗΓΗ 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/blog-post_391.html?spref=fb

ΙΝ MΕΜΟRIAM ΠΑΣΟΚ...ΚΑΙ ΓΑΙΑΝ ΕΧΕ... ΓΛΙΣΧΡΑΝ!

Άβυσσος η «ψυχή» του ΠΑΣΟΚ…

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Τα κουρέλια του πασοκικού θιάσου μας έχουν οδηγήσει σε πολιτική …εξάντληση... Σήμερα ζούμε τα τελευταία επεισόδια της ιλαροτραγωδίας των πασοκικών κουρελιών…
Μέχρι χθες παρακολουθούσαμε την παράσταση: «Δυο γαϊδάρι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…»!


Οι δύο από τους πρωταγωνιστές της αποικιοκρατικής τραγωδίας μας (του 4ου Ράιχ), ο αμερικανοτσολιάς ΓΑΠ και ο «Ρασπούτιν» γερμανοτσολιάς Βενιζέλος, οι τελευταίοι ληξίαρχοι που κατέστησαν τελεσίδικα σε πτώμα το ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, μάλωναν για το ποιος έχει την ιδιοκτησία του …πτώματος!!!

Διαβάστε σχετικά κείμενα εδώ

Σήμερα, ο υπάλληλος των ΗΠΑ (ΓΑΠ), πιο διορατικός (οι υπερατλαντικοί μηχανισμοί είναι πιο έμπειροι και οξυδερκείς) εγκαταλείπει το πασοκικό πτώμα (τα πτώματα δεν ανασταίνονται) και δημιουργεί ένα καινούργιο κόμμα που θα σφετεριστεί τις κληρονομιές: Στο σφετερισμό (ιδεών, αγώνων, ιστορίας, συμβόλων κ.λπ) η κλασσική και καλοδουλεμένη πασοκική «θεωρία» κατέχει τα πρωτεία και αριστεύει…

Ο έτερος (ο γερμανοτσολιάς Βενιζέλος), αν και «Ρασπούτιν» δεν …πρόλαβε. Δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το πασοκικό πτώμα και να κατασκευάσει τις νέες κομματικές μεταμφιέσεις: Πειραματίστηκε με τις «Ελιές» και τις «Δημοκρατικές Συμπαρατάξεις», ήρθε και η πτώση της κυβέρνησης και του έμεινε το …πτώμα!!!

Και εδώ ο Βενιζέλος αποδεικνύεται μικρός: Φωτογραφίζει πάντα τα οπίσθια των γεγονότων και των κινήσεων του ΓΑΠ…

Τώρα κλαίνε και οδύρονται όλοι εκεί στο πασοκικό πτώμα και κατηγορούν το ΓΑΠ για τη «διάσπαση και καταστροφή του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας» (τώρα θυμήθηκαν και αυτοί τον Ανδρέα)!!!

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: Για τα κουρέλια του πασοκικού θιάσου το λόγο πλέον έχει η ψυχανάλυση…

Μιλάνε για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας, όταν από αυτό το κόμμα το μόνο που έχει μείνει είναι το άταφο πτώμα του: Μια συμμορία στην ακροδεξιά κυβέρνηση του 4ου Ράιχ…

Μια συμμορία που επεδίωκε, πάση θυσία, να πετάξει την παλιά πασοκική πανοπλία του πτώματος, αλλά δεν πρόλαβε…

Ήταν τόσο υστερικά προσκολλημένη στη δωσίλογη κυβερνητική συμμορία της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ, της λεηλασίας, της καταστροφής, της αποτέφρωσης και της δολοφονίας της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, και έτσι δεν πρόλαβε, ούτε κατόρθωσε να αναπαλαιωθεί…

Το να έρχεται, τώρα, αυτή η βενιζελική συμμορία του πασοκικού πτώματος και να μιλάει για διάσπαση του κόμματος πού ίδρυσε ο Ανδρέας είναι χοντρό καλαμπούρι, γελοιότητα που ανάγεται στην αρμοδιότητα της ψυχανάλυσης…

Αυτό που έχει απομείνει πλέον στο Βενιζέλο είναι να το παίξει και πάλι θύμα και ήρωας που μας «έσωσε» και μάς και το πτώμα του ΠΑΣΟΚ: Είναι μέσα στο φέρετρο και θριαμβολογεί για τον ανοικτό (ακόμα) τάφο…

Ο Βενιζέλος θα καταγραφεί, επαξίως, στην ιστορία σαν ο ψυχωτικός της φλύαρης μωρίας, της αχαλίνωτης ψευδολογίας και της επαρμένης, ναρκισσιστικής ηλιθιότητας…

Ο ΓΑΠ (τα επιτελεία και τα «μαγειρεία» των ΗΠΑ) επιχειρεί μία έξυπνη και μελετημένη κίνηση. Μέσα στο χάος της σημερινής σύγχυσης, της πολιτικής αφασίας και ανοησίας είναι πολύ πιθανό να πετύχει και να βγει από το σκουπιδοτενεκέ, σαν μια πολύ χρήσιμη εφεδρεία των Αμερικανών και του ΣΥΡΙΖΑ…

Το νέο κόμμα του ΓΑΠ έχει στρατηγικό στόχο: Να αποτελέσει την πολιτική εφεδρεία της νέας «αριστερής» περιόδου με το ΣΥΡΙΖΑ…

Το «πείραμα» έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει, λόγω ανυπαρξίας Αριστεράς, λαϊκού Κινήματος και της πολιτικής «σωσιβίων» που παρέχει αυτή η «αριστερά» στο κατοχικό καθεστώς.

Το καθεστώς, όσο διατηρείται η πολιτική ακινησία και η αγωνιστική νάρκωση, όσο «λειτουργούν» οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες, θα κατασκευάζει νέα πολιτικά σχήματα (εφεδρείες) και θα αναπαλαιώνει τα σκουπίδια του.

Το πείραμα, βεβαίως, του ΓΑΠ έχει και ένα καλό: Θα κηδεύσει το άταφο πτώμα του ΠΑΣΟΚ…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΕΔΩ
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/mriam.html

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Όταν οι γιατροί είπαν στον 74χρονο Danny McDonald Dunaff από την Ιρλανδία ότι είχε μια πολύ σοβαρής μορφή καρκίνο του στομάχου που θα μπορούσε να τον σκοτώσει μέσα σε τρεις μήνες, εκείνος αποφάσισε να αγνοήσει τις συμβουλές τους, να υποβληθεί σε τοξικές χημειοθεραπείες, και να προσεγγίσει το πρόβλημά του διαμέσου της διατροφής. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντάνι τα πάει θαυμάσια χάρη στην καθημερινή κατανάλωση χυμού σιταρόχορτου, μια θρεπτική υπερτροφή που έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία.

Σύμφωνα με την Sunday World, o Ντάνι έλαβε γνώση της κατάστασής του όταν βρέθηκε σε κρίση έλκους. Αφού έσπευσε στο νοσοκομείο από την αγροικία στην οποία ζει, οι γιατροί αγωνίζονταν να σταματήσουν την εσωτερική του αιμορραγία ώσπου διαπίστωσαν ότι είχε προσβληθεί από μια σοβαρή μορφή καρκίνου του στομάχου που είχε εξαπλωθεί σε όλο το σώμα του. Τον προειδοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί από αυτό, κατά τη γνώμη τους, ήταν να υποβληθεί σε συμβατική χημειοθεραπεία.

Ο Ντάνι όμως αποφάσισε να ερευνήσει κι άλλους τρόπους θεραπείας. Αργότερα ανακοίνωσε στους θεράποντες γιατρούς του, προς απογοήτευσή τους, ότι θα ακολουθήσει μια σπιτική θεραπεία που περιλαμβάνει σιταρόχορτο. Οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι θα «πέθαινε σε λίγες εβδομάδες» εάν δεν ακολουθούσε τη συμβουλή τους αλλά ο Ντάνι ήταν αποφασισμένος. «Είπα στους γιατρούς ότι δεν ήμουν έτοιμος να υποβληθώ στην θεραπεία που μου είχαν προτείνει» και όπως αποκάλυψε στην Sunday World «Ήξερα ότι αυτή η θεραπεία θα με σκότωνε».
Όμως η απόφαση αυτή του Ντάνι δεν ήταν βεβιασμένη. Ο Ντάνι είχε ακούσει από έναν φίλο του για τις καταπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες του σιταρόχορτου. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ντάνι είχε πειστεί ότι το σιταρόχορτο μπορεί να θεραπεύσει πληθώρα ασθενειών περιλαμβανομένου του καρκίνου. Έτσι αποφάσισε να καλλιεργήσει σιταρόχορτο στο αγρόκτημά του.
«Δεν ήξερα τι να περιμένω αλλά ήμουν αποφασισμένος να το δοκιμάσω» θυμάται ο Ντάνι. «Εντός επτά ημερών η αίσθηση καύσου που είχα στο πλευρό μου είχε φύγει και είχα αρχίσει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Σταμάτησα να παίρνω τα χάπια που μου είχαν συνταγογραφηθεί και δεν πήρα ούτε ένα από τότε. Ένα μήνα αργότερα, ο πόνος είχε εξαλειφθεί πλήρως και ήξερα ότι θεραπευόμουν. Το σιταρόχορτο έκανε τη δουλειά του.»
 
 
Ο Ντάνι όχι μόνο ήταν σε θέση να διακόψει την αγωγή των συνθετικών φαρμάκων που του είχαν συνταγογραφηθεί, αλλά κέρδισε και όλο το βάρος που είχε χάσει λόγω της χρήσης τους για την ασθένειά του. Ξεκίνησε με μία ουγγιά (περίπου 30 γρ) σιταρόχορτου τη μέρα και σταδιακά έφτασε τις 7 ουγγιές (περίπου 200 γρ). Ο Ντάνι θεράπευσε αποτελεσματικά τον καρκίνο του και αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της θαυματουργής αναγεννητικής δύναμης του σιταρόχορτου.
«Ξέρω ότι πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το σιταρόχορτο δεν έχει την ικανότητα να σκοτώσει τον καρκίνο, αλλά εγώ είμαι μια ζωντανή απόδειξη ότι το κάνει», προσθέτει. «Κι αν και πολλοί γιατροί δεν θα το παραδεχτούν δημοσίως, σταδιακά πείθονται για τα οφέλη του σιταρόχορτου. Οι άνθρωποι με ρωτούν πως τα κατάφερα και εγώ τους λέω μόνο μια λέξη «Σιταρόχορτο»»
Εδώ μπορείτε να δείτε μία από τις μεθόδους που φτιάχνεται το σιταρόχορτο
Πηγές:
http://www.sundayworld.com
http://www.cancertutor.com
http://youtube.com
http://science.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com
Προσοχή: Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του διατροφολόγου ή του γιατρού σας πριν αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας
 
Πηγή: enallaktikidrasi.com
http://www.candianews.gr/2014/12/31/74chronos-ipostirizi-oti-nikise-ton-karkino-pinontas-sitarochorto/

Ρωσική "σφήνα" αντιποίνων στην Γαλλία για τα Mistral: Τους χαλάει την συμφωνία της Ινδίας ύψους 22 δισ. ευρώ για τα Rafale

Ρωσική "σφήνα" με έντονο τον χαρακτήρα των αντιποίνων προς την Γαλλία για την μη παράδοση των ελικοπτεροφόρων Mistral, καταγράφεται στη Ινδία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον άμεσα με ματαίωση η
πολυπόθητη και απαραίτητη για την επιβίωση της γαλλικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας για τα 120 μαχητικά Rafale F.3

Mια ματαίωση παραγγελίας που θα μπορούσε να θέσεις θέμα ακόμα και βιωσιμότητας της γαλλικής αεροπορικής βιομηχανιας Dassault, αφού πλην της Γαλλίας κανένα άλλο κράτος δεν έχει παραγγείλει το Rafale και σίγουρα κανένα άλλο κράτος δεν πρόκειται να το αγοράσει σε μεγάλους αριθμούς, όπως αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν κατ'αρχήν συμφωνηθεί από την ινδική Αεροπορία.

Ήδη όμως ο αριθμός από τα 126 μαχητικά έχει υποχωρήσει στα 108 τα οποία θα συμπαράγονταν σε συνεργασία με την Hindustan Aeronautics Ltd (HAL).

Η ρωσική "σφήνα" δεν ακούει στο όνομα MiG-35 το οποίο ήταν ο εκ των χαμένων του ινδικού διαγωνισμού, αλλά στο αεροσκάφος που ήδη υπηρετεί με τεράστια επιτυχία (υψηλή διαθεσιμότητα και "φάπες" σε πολλές κοινές ασκήσεις στα F-15C/E και F-16C της USAF) στην ινδική Αεροπορία, το Su-30MKI!

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Μανόχαρ Παρικάρ μίλησε για "αδιέξοδο" στις διαπραγματεύσεις με τους γάλλους, μετά από τρία χρόνια προσπαθειών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Και ταυτοχρόνως κοινοποίησε ότι υπάρχει περίπτωση αλλαγής του περιεχομένου της παραγγελίας υπερ των ρωσικής κατασκευής Sukhoi Su-30 MKI, χαρακτηρίζοντάς τα "Απολύτως κατάλληλα για τις ανάγκες της ινδικής Αεροπορίας"!

Τόνισε μάλιστα ότι "Για τα Su-30MKI το οποίο είνια ανώτερο του Rafale υφίσταται ήδη γραμμή παραγωγής η οποία παράγει το μαχητικό στο μισό κόστος από αυτό που θα απαιτείται για το γαλλικό μαχητικό, πέριξ των 56 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις, ενώ δεν χρειάζεται να υπάρξει επιπλέον κόστος για εκαπίδευση, προμήθεια νέων όπλων, εισαγωγή σε ια εφοδιαστική αλυσίδα που δεν υπάρχει σήμερα στην ινδική Αεροπορία κλπ"!

Μπλόφα; Μπορεί. Αλλωστε το Rafale ανήκει στη μικρότερη κατηγορία των 10τονων μαχητικών με έμφαση στις αποστολές κρούσης, ενώ το Su-30MKI είναι μαχητικό των 14 τ. (κενό) με έμφαση στις αποστολές εναέριας υπεροχής.

Το βέβαιο είναι ότι η Ρωσία προχώρησε στην υποβολή δελεαστικής πρότασης για να αποσπάσει το συμβόλαιο των 22 δισ, ευρώ, όχι με το MiG-35 το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Rafale, αλλά με το Su-30MKI το οποίο έχει το ακαταμάχητο θετικό γεγονός ότι υπηρετεί ήδη απόλυτα επιτυχημένα στην ινδική Αεροπορία.

Και όλα αυτά καθαρά για αντίποινα στην γαλλική κίνηση απαγόρευσης της παράδοσης των Mistral.

Κι όλα αυτά ως άμεση εναλλακτική, εάν δεν προχωρήσει η συμφωνία με τους Γάλλους.

Οι Ινδοί έχουν προγραμματίσει να διαθέτουν 272 Su-30 μέχρι το 2018, οπότε δεν θα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο να επεκτείνουν το πρόγραμμα παράγοντας περισσότερα αεροσκάφη, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και οι δοκιμές του PAK/FA T-50, του μαχητικού πέμπτης γενιάς που αναπτύσσεται από κοινού με τη Ρωσία.

Nα σημειωθεί ότι οι Ινδοί αναζητούν και ένα μαχητικό ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση του υπερμαχητικού T-50, το οποίο όμως η ρωσική βιομηχανία το απελευθερώνει για εξαγωγές μετά το 2020, όταν θα έχουν παραδοθεί αρκετά απο αυτά στις ρωσικές Μοίρες.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για το Su-35 το οποίο φυσικά είναι ανώτερο από το Su-30MKI, αλλά τότε θα χρειαζόταν μια επέκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας κι βέβαια νέα συστήματα εκπαίδευσης κλπ. Πάντως το Su-30MKI για την ινδική Αεροπορία είναι σαφώς καταλληλότερο, αφού θα απορροφηθεί με μηδενικές αναταράξεις σε κλάσμα του κόστους (πάνω από 7 δισ. δολ. δεν θα χρειάζονταν για τα 108 αεροσκάφη).

Θυμίζουμε ότι μόλις προ μηνός η Ινδία ενημέρωσε την Γαλλία ότι αν υλοποιήσει την απόφαση για επ'αόριστον αναβολή της παράδοσης προσανατολίζεται να ακυρώσει το συμβόλαιο ύψους 22 δισ.ευρώ για την αγορά των 108 Rafale F.3 από την γαλλική Αεροπορία!

Ο λόγος; Το γεγονός ότι η Γαλλία θα αποδείξει ότι βάζει τα συμφέροντα των συμάχων της πάνω από τις υπογραφές της στα συμβόλαια και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για την εκτέλεση του συμβολαίου των Rafale, αλλά και την εν συνεχεία υποστήριξή τους από την γαλλική βιομηχανία.

Όπως αναφέρει ο Arnaud Dubien κορυφαίος Γάλλος αμυντικός αναλυτής στο “Institut de relations Internationales et Strategiques”: "Επίσημοι από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας σε ιδιωτικές συζητήσεις παραδέχονται ότι αν αποτύχουν να παραδώσουν τα Mistral στη Ρωσία τότε η Γαλλία θα χάσει και το συμβόλαιο για την προμήθεια 126 Rafale στην Ινδία".

Αν ματαιωθεί το συμβόλαιο για τα Rafale και τους πάνε στα δικαστήρια και οι Ρώσοι για τα 1,7 δισ. ευρώ, τότε η ζημιά θα πλησιάσει τα 25 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα πηγή στο ινδικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει πως "Η Ινδία παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή. Πως θέλετε να εμπιστευτούμε ένα συμβόλαιο ύψους τουλάχιστον 22 δισ.$ τη στιγμή που η Γάλλια δεν ικανοποιεί ένα κατά πολύ μικρότερο συμβόλαιο" δήλωσε αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Άμυνας.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/mistral-22-rafale.html

Δισεκατομμυριούχοι στις Ελληνικές τράπεζες- Δύο ισραηλινοί, ένας κοσμηματοπώλης και επτά… άγνωστοι

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει αρκετούς πλούσιους κατοίκους. Πολλοί από αυτούς έχουν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό νόμιμα ή και παράνομα, τις περισσότερες φορές.


Κανείς όμως δεν πίστευε ότι υπάρχουν πρόσωπα με καταθέσεις δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Είναι τουλάχιστον δέκα, όπως αποκάλυψε έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα. Ο ένας μάλιστα από αυτούς έχει κατατεθειμένα σε λογαριασμούς του 8,5 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στον ΒΗΜΑτοδότη για το τι αποκάλυψε η έρευνα του κ. Παναγιώτη Αθανασίου:
 Δεν πίστευε στα μάτια του ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται ανακάλυψαν ανάμεσα στις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και δέκα… δισεκατομμυριούχους. Μιλάμε για δισεκατομμύρια σε ευρώ και όχι σε άλλο νόμισμα. Ο άνθρωπος πήγε να τρελαθεί κυριολεκτικά, αφού κανείς από το ΣΔΟΕ περίμενε ότι θα υπήρχαν τέτοια ποσά σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες από το 2000 ως το 2012 που διεξάγεται ο έλεγχος των 65 CD που απέστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες με όλες τις καταθέσεις που υπάρχουν σε αυτές.
 Δύο μόνον από τους δισεκατομμυριούχους είναι αλλοδαποί (ισραηλινής καταγωγής) και οι υπόλοιποι οκτώ Ελληνες, άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα, πλην ενός πασίγνωστου κοσμηματοπώλη, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη κατάθεση ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ. Οι έλεγχοι όμως συνεχίζονται σε άλλους 100 «ύποπτους» λογαριασμούς
 Το δίλημμα, όπως πληροφορούμαι, που αντιμετωπίζει ο οικονομικός εισαγγελέας είναι εάν θα πρέπει να ζητήσει διασταύρωση στοιχείων από τις τράπεζες ή να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και να διεξαγάγει το ΣΔΟΕ τον έλεγχο: «Είναι αδύνατον να υπάρχουν τόσο πολλά τραπεζικά λάθη σε λογαριασμούς που να εμφανίζουν δισεκατομμύρια» είπε στους συνεργάτες του.
 Εάν όμως ζητήσει επαλήθευση ή διασταύρωση από τις τράπεζες είναι πιθανόν, φοβάται, ότι θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Ετσι προσανατολίζεται αμέσως μετά τις εορτές, χωρίς να επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο, σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων και διασταύρωση όλων αυτών με τις φορολογικές δηλώσεις των εμφανιζομένων ως δισεκατομμυριούχων ώστε να βρει μια άκρη.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_643.html

Ο άγνωστος τάφος του Σοφοκλέους.


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Web TV FRYKTORIES.NET
Για οποιαδήποτε πληροφορία η καταγγελία παρακαλώ ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα
http://www.fryktories.net.

Παγκόσμιο ρεκόρ για το κομμα ΓΑΠ: 7000 μπινελικια σε 7 ώρες! Δεν έχει προηγούμενο το πανηγύρι στο Facebook…

 
Ότι και να γράψουμε ειναι λίγο… Αυτό που γινεται στην σελιδα του κόμματος Παπανδρέου, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. 7,000 υβριστικά σχόλια σε 7 ώρες και ακόμα δεν εχει γινει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος! Απολαύστε:

Και επισκεφθείτε οπωσδήποτε την σελίδα, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!
 


Παγκόσμιος συναγερμός! Καταστροφή παρόμοια με του τσουνάμι του 2004 μέσα στις επόμενες ημέρες (Βίντεο)

Η τρομακτική πραγματικότητα ή ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας; Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση ένα «σενάριο καταστροφής» είναι έτοιμο να πάρει «σάρκα και οστά»…


Και αφορά μια πολύ μεγάλη καταστροφή, μέσω πλανητικής ευθυγράμμισης που είναι παρόμοια με την ευθυγράμμιση των πλανητών που βοήθησε να προκληθεί ο τεράστιος σεισμός, μεγέθους 9.3, του 2004 που έπληξε τον Ινδικό Ωκεανό, προκαλώντας ένα τεράστιο τσουνάμι.

Βιντεοσκοπήσεις μας δείχνουν την πλανητική ευθυγράμμιση που θα λάβει χώρα εντός των επόμενων ημερών με 8 από τους 9 πλανήτες, ανάμεσα τους και η Γη, να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του Ήλιου. Ευθυγράμμιση σχεδόν ταυτόσημη με την ευθυγράμμιση του 2004. Στο βίντεο παρουσιάζεται η «τρέχουσα κατάσταση» του Ήλιου και υπάρχουν προειδοποιήσεις για καταστροφικό συμβάν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες.
 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/2004.html

Setenil de las Bodegas : Μια πραγματικά βραχώδης πόλη (εικόνες)

 
Το όνομα της πόλης είναι Setenil de las Bodegas και βρίσκεται στην επαρχία Καντίθ στην ανατολική Ισπανία. Η μικρή αυτή πόλη των 3000 κατοίκων μοιάζει να ξεπηδά μέσα από το βράχο.

Πολλά σπίτια είναι χτισμένα με μία η περισσότερες πλευρές τους να αποτελούνται από βράχο. Υπάρχουν παραδείγματα σπιτιών που στεγάζονται από το βράχο κυριολεκτικά.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η ζωή στην πόλη κυλά ομαλά με τους κατοίκους να είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το περιβάλλον.















 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/setenil-de-las-bodegas.html

Το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου.... ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚA...

(του Ευθύμιου Χριστόπουλου, εκπ/κού-δημοσιογράφου)
Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β’ τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις
είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου. Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότιτέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ’ τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές. Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ’ ένα πα­λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο­μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα – Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω – δυ­τικά – στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα… παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.:

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε­κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα­νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα – πάλι καλά! – έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.
Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ’ ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί­ου του.

Εκτός από δύο – τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι – όχι όλοι – έμειναν απ’ έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο­νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.
Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ’ ότι όμως εί­χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ­χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.
Είχε νυχτώσει πια και οι τρεις που είχαν φτάσει εκεί κρυφά άρχισαν καθαρά να βλέπουν τι γίνεται.
Όταν ο Χαλήλ Μπέης σιγουρεύτηκε – το είδαν κα­θαρά αυτό – ότι δεν υπήρχε φόβος διαφυγής, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε μια στιγμή τον είδαν να χτυπάει στο πρόσωπο το Διάκο.
Τον διακόπτει όμως ο άλλος, ο Βρυώνης, που πλησιάζει το Διάκο και τον βλέπουν κάτι να του λέει. Δεν ακούνε όμως. Απ’ ότι βλέπουν όμως, καταλαβαίνουν ότι κάτι τον ρωτάει, γιατί βλέπουν το Διάκο να κουνάει αρ­νητικά το κεφάλι του.
Και ενώ τον βλέπουν να συνεχίζει ήρεμα, σε μια στιγ­μή εξαγριώνεται, φωνάζει και χειρονομεί. Ατάραχος ο Διάκος τον αντιμετωπίζει και κάτι που του λέει, βλέπουν το Βρυώνη οργισμένο να αποχωρεί, αφήνοντας πια το θύμα στο δήμιό του.

Απ’ τις αναλαμπές των δαυλών, ξεχωρίζουν την αγριότητα του Χαλήλ. Τον βλέπουν να τραβάει πιο πέρα τον επικεφαλής της Φρουράς – έτσι τουλάχιστον δεί­χνει – και με νευρικές και απειλητικές κινήσεις, κάτι του λέει, κι εκείνον να υποκλίνεται κουνώντας το κεφάλι του. Και με μια τελευταία περιφρονητική ματιά που ρίχνει στο Διάκο, τον βλέπουν να φεύγει, δείχνοντας ικανοποι­ημένος.
Ο Διάκος – και οι άλλοι τρεις απ’ έξω – μέσα στο μι­σοσκόταδο βλέπουν δύο Τούρκους να ανάβουν φωτιά σε μιαν άκρη. Πάνω της φέρνουν και βάζουν μια σιδηροστιά κι ένα μεγάλο χάλκινο κακάβι. Βλέπει μετά να ρίχνουν μέσα λάδι που είχαν σ’ ένα γκιούμι.
Στη συνέχεια, μαζί με τον επικεφαλής, πλησιάζουν το Διάκο. Τον ανασηκώνουν, δεμένο καθώς είναι, τον βάζουν να καθίσει πάνω σ’ ένα παλιό ξύλινο σκαμνί που βρέθηκε εκεί, του σηκώνουν τα πόδια, δεμένα καθώς είναι, και του τα δένουν έτσι που να κρέμονται.
Τι θέλουν να κάνουν αναλογίζονται με περιέργεια και αγωνία, οι τρεις που παρακολουθούν, χωρίς να τολ­μήσουν και να ρωτήσουν. Βλέπουν όμως τους άλλους να περιπαίζουν το Διά­κο. Φαίνεται κάτι να λένε και ο Διάκος να κουνάει επί­μονα κι αρνητικά το κεφάλι του. Τι του λένε όμως δεν καταλαβαίνουν. Οπότε, κάθε φορά που ρωτάνε και αρνείται τους βλέπουν να κρατάνε στα χέρια τους μυτε­ρά καρφιά και να τα μπήγουν σιγά πρώτα, πιο δυνατά στη συνέχεια στις πατούσες των ποδιών του Διάκου, ο οποίος κάθε φορά αναταράζεται από τον πόνο.
Η μυρωδιά του Λαδιού που καίγεται μέσα στο κακάβι, φτάνει έντονα στη μύτη και των τριών απ’ έξω και υποπτεύονται τα χειρότερα.

Οι βασανιστές του, όπως έχουν γυμνώσει τα πόδια του, παίρνουν απ’ το κακάβι καυτό λάδι και αρχίζουν σιγά και βασανιστικά να το ρίχνουν στα πόδια του!… Τι­νάζεται κάθε φορά ο Διάκος, τόσο δυνατά λες και θα κό­ψει τις τριχιές όταν το λάδι πέφτει πάνω στα πόδια του.
Αφού είδαν να μην αντιδρά έντονα, αφήνουν τα πό­δια και παίρνουν και του σκίζουν το γιλέκο και την που­καμίσα που φοράει, απογυμνώνοντας το πάνω μέρος του σώματος του με τα χέρια. Κι αρχίζουν τότε να του ρίχνουν καυτό Λάδι με αργές κινήσεις, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του. Βουβά οδύρεται ο Διάκος, χωρίς να βγάλει μιλιά από το στόμα του. Κι όσο δεν μι­λάει, τόσο αγριεύουν περισσότερο οι βασανιστές του. Και δείχνουν τόσο οργισμένοι, που αν ήταν τρόπος να τον θανατώσουν. Φαίνεται όμως πως έχουν εντολή μόνο να τον βασανίσουν χωρίς και να πεθάνει. Γι’ αυτό συ­νεχίζουν!…
Το σώμα του Διάκου αρχίζει φαίνεται να νεκρώνε­ται. Όμως το πνεύμα όπως δείχνει, μένει καθάριο, ανέγγιχτο, σταθερό, συνεχίζοντος τις αρνήσεις και εξοργί­ζοντας περισσότερο τους Βασανιστές του.

Αλλά αυτή η κατάσταση τους κάνει να βρίσκουν νέ­ους τρόπους βασανισμών. Οι κινήσεις που κάνουν, δεί­χνοντας διάφορα σημεία του σώματος του, κάνουν τους τρεις που παρακολουθούν να ανατριχιάζουν. Και βλέ­πουν τους βασανιστές να παίρνουν στα χέρια τους τα καρφιά που είχαν και έσπαζαν τις φούσκες που δημι­ουργούνταν στο δέρμα απ’ το καυτό λάδι, να αρχίζουν να κάνουν το ίδιο και στο σώμα και στα χέρια από ψηλά.
Αποκαμωμένοι όμως και οι ίδιοι οι Βασανιστές, που δεν άλλαξαν βάρδια όλη τη νύχτα, βλέπουν ότι δεν πε­τυχαίνουν τίποτα. Και μιας και το λάδι τελείωσε, μιας και έφτασε πια και το ξημέρωμα, σταματούν.
Το Διάκο τον κρατάνε πια όρθιο οι τριχιές που τον έχουν δεμένο.
Τότε και οι τρεις παρατηρητές, απ’ έξω, για να μη γί­νουν αντιληπτοί, έφυγαν με προφυλάξεις, κατευθυνό­μενοι προς το βορεινό μέρος του ρέματος, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται δειλά και οι πρώτοι περίεργοι.
Κι όταν πια ο ήλιος έχει ανέβη ψηλά, λύνουν το Διά­κο και σέρνοντας τον τον βγάζουν έξω, χωρίς όμως να δείχνει ότι καταλαβαίνει.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν το απόγευμα που τον είχαν φέρει, τώρα βλέποντας τον, δεν τον ανα­γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το μόνο που βλέπουν είναι το κακοποιημένα ρούχα του.
Σέρνοντας τον προς τα βόρεια, τον περνάνε πέρα από το ρέμα που έκοβε την πλατεία Λαού στα δυο καταμεσίς και τραβώντας ανατολικότερα έφτανε στη Δημοτι­κή Αγορά, από εκεί στο κατάστημα Πολιτικού και μετά κατεβαίνοντας προς τα νότια, απλωνόταν κατά μήκος της οδού Θερμοπυλών.
Όταν τον πέρασαν στο ρέμα, στάθηκαν περίπου ανα­τολικά της σημερινής διπλής βρύσης, γιατί ανατολικό­τερα ετοίμαζαν το στήσιμο της… ψησταριάς!
Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω εκεί με την άδεια του Χαλήλ Μπέη βέβαια, γιατί άφησε τον κόσμο να δει τι θα έκαναν στο Διάκο, ώστε να φοβηθεί και να μην επιχειρήσει κανένας άλλος να πράξει το ίδιο, πράγμα που πέτυχε. Κανένας Λαμιώτης δεν φάνηκε να συμμετείχε στην επανάσταση!
Μέσα στο πλήθος που παρακολουθεί με αγωνία, ξε­χωρίζει μια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα. Είναι η δόλια μόνα του Διάκου, που είχε μάθει τη σύλληψη του γιου της και ολονυχτίς πεζοπορώντας είχε φτάσει στη Λαμία, όπου δεν περίμενε να δει το σπλάγχνο της έτσι!

Για μια στιγμή βουβαίνονται όλοι. Βλέπουν να φτάνει εκεί ο δήμιος, ονόματι Αλεξίου, κρατώντας ένα σουβλί. Και αμέσως καταλαβαίνουν τι πρόκειται να γί­νει!
Αυτός, τρέμει από το φόβο του, γιατί έχει αυστηρή εντολή να μην του πεθάνει ο Διάκος όταν θα τον σου­βλίζει.
Και αρχίζει το τελευταίο πια μαρτύριο.
Δένοντας το Διάκο ανάσκελα σε ένα σαμάρι, με τα πόδια του ανοιχτά, αρχίζει προσεκτικά ο δήμιος να χώ­νει την πολύ καλό λεπτισμένη άκρη του σουβλιού, ξε­κινώντας απ’ τη βουβωνική χώρα και προχωρώντας προς τα επάνω, περνώντας το σουβλί κάτω οπό το δέρ­μα, μέχρι που το έβγαλε πάνω στην πλάτη του, λίγο κάτω απ’ το δεξιό του το αυτί.
Από κάποιες μικροκινήσεις που κάνει ο Διάκος κάθε φορά που σπρώχνει το σουβλί προς τα επάνω ο δήμιος, δείχνει ότι ακόμα είναι ζωντανός.
Μόλις τελειώνει ο γύφτος, ορμούν Τούρκοι και με σκοινιά δένουν το σώμα γύρω στο σουβλί για να μη σπάσει το δέρμα και ακουμπάνε όρθιο σχεδόν το σουβλί με το Διάκο σ’ ένα δέντρο.

Στη συνέχεια, σπεύδουν να συγυρίσουν τη φωτιά που έχουν ανάψει. Και τότε γίνεται κάτι που ξαφνιάζει τους πάντες.
Ένας Τούρκος καβάλα στο ψαρί του άλογο στέκε­ται μπροστά στο σουβλισμένο, βγάζει τη διμούτσουνη όρθια κουμπούρα του και τη στρέφει στο Διάκο. Δύο κουμπουριές ακούγονται που βρίσκουν κατάστηθα το Διάκο. Κι ο Τούρκος κεντρίζοντας το άλογο του, χάνε­ται στην ανηφόρα μέσα στα στενάκια που περιβάλλουν τα χαμηλά σπιτάκια.
Ο Χαλήλ Μπέης, βλέπει συτό και αφρίζει απ’ το θυμό του. Και δίνει εντολή, να βάλουν το Διάκο έτσι, πάνω στη φωτιά, και να τον γυρίσουν λίγο!
Ο κόσμος που παρακολουθεί αυτή την κτηνωδία μέ­νει άφωνος. Στη συνέχεια ο Χαλήλ οργισμένος και ανικανοποί­ητος, δίνει εντολή να πάρουν έτσι με το σουβλί το νε­κρό το Διάκο και πάνε να τον πετάξουν στην άκρη του ρέματος, ανατολικά από το χάνι που τον είχαν, εκεί όπου πέταγαν τις κοπριές των αλόγων που είχαν στους στά­βλους, τους οποίους διατηρούσαν από τη βόρεια πλευρά της Νομαρχίας μέχρι το πέτρινο γυμνάσιο. Τη διαβεβαίωση αυτή είχα απ’ όλα σχεδόν τα γερόντια που ρώτησα το 1947, τότε που φαίνονταν ακόμα οι κρίκοι στο βόρειο τοίχο της θερινής «ΤΙΤΑΝΙΑΣ».

Εκεί λοιπόν, βορειοανατολικά της σκάλας που κα­τεβαίνει σήμερα από την οδό Λυκούργου στην πρώην ψαραγορά, άφησαν το νεκρό ξεσκέπαστο, άταφο, σχε­δόν τρείς ημέρες φρουρούμενο. Οι φρουροί αποχώ­ρησαν την τρίτη ημέρα αφού άρχισε να μυρίζει, οπότε βρήκαν ευκαιρία κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι περίμεναν και είχαν προετοιμάσει έναν λάκκο εκεί ακριβώς που σή­μερα είναι ο τάφος του, πήγαν, του έβγαλαν το σουβλί, τον καθάρισαν λίγο και πήγαν και τον έθαψαν, χωρίς να βάλουν πάνω του ούτε έναν σταυρό από φόβο.
Αργότερα, περί το 1860, ο συνταγματάρχης Ρούβαλης που είχε έρθει από την Καλαμάτα με μετάθεση στη Λαμία και είχε πληροφορηθεί πού περίπου είχαν θά­ψει το Διάκο έκανε έρευνες να τον βρει.

Ο παππούς μου που είχε στήσει την παράγκα – πρώ­το μαγαζί του πριν λίγο καιρό, απέναντι δυτικά, όπου μετά χτίστηκε η αποθήκη των αδελφών Κονταξή, είδε στρατιώτες να ανοίγουν μικρούς λάκκους ανατολικά του, ψάχνοντας. Όταν ρώτησε τι ζητάνε, του είπαν ότι ψά­χνουν τον τάφο του Διάκου. Την πληροφορία αυτή είχα από τον πατέρα μου, όπως την είχε ακούσει από τον παπ­πού μου. Σε ένα σημείο, βρήκαν ένα σωρό – σκελετό ανθρώπινου σώματος και αφού δεν είχαν βρεθεί άλλα γύρω, κατέληξαν ότι ήταν του Διάκου. Το συγκέντρω­σαν, το καθάρισαν και τα έβαλαν σε ένα κουτί ξύλινο και τα έθαψαν πάλι στο ίδιο σημείο, τοποθετώντας πάνω μερικές πέτρες και έναν σταυρό με το όνομα του.
Τέλος, στις αρχές του 1900 η Λαμία τίμησε το Διά­κο όπως έπρεπε. Αφού ανακαίνισε τον πρόχειρο τάφο του στο σημείο που είναι ακόμα, έστησε τον υπέρλαμπρο ανδριάντα του στην πλατεία Διάκου, με αποκαλυ­πτήρια επίσημα, παρουσία και του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και της βασιλικής οικογένειας, υπουργών, στρα­τιωτικών και άλλων επισήμων, στις 23 Απριλίου 1903.
«Λαμιακή Φωνή»
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/a.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters