Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συμμετείχαν (γιατί άραγε;) Βενιζέλος, Δένδιας και οι αρχηγοί τεσσάρων Γενικών Επιτελείων

Με αντικείμενο την κλιμακούμενη ένταση που επιχειρεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία των υπουργών Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Εθνικής Αμυνας Ν. Δένδια, με τη συμμετοχή (για πρώτη φορά σε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ) των αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ). Συμμετείχαν ακόμα ο γ.γ. και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, καθώς και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.


Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της νέας φάσης της τουρκικής προκλητικότητας. Ειδικότερα προβληματίζουν την Αθήνα η ανανέωση της παράνομης οδηγίας NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ για τη συνέχιση των ερευνών από το «Μπαρμπαρός», αυτή τη φορά νοτιοδυτικά της Κύπρου (5/1-28/2), και η ανακοίνωση δέσμευσης θαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο (12/1-12/2) για τη διεξαγωγή ασκήσεων υποβρυχίων. Με τις δύο αυτές δεσμεύσεις περιοχών, η Αγκυρα επιχειρεί να αποκόψει ναυτικά Ρόδο και Καστελόριζο, αλλά και την Κύπρο, από την επιτήρηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη έγιναν αποτίμηση της συνεργασίας των υπηρεσιών το 2014 και προγραμματισμός του 2015. Ωστόσο, διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρά θέματα που εξετάστηκαν και αφορούν τους γείτονές μας, καθώς η περιοχή είναι θερμή και έπρεπε να γίνει σύνθετη αξιολόγηση των δεδομένων». Σχολιάζοντας ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην Κύπρο επανέλαβε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, τότε θα πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη».

dimokratianews
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_74.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters