Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Ηριγόνη

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Ηριγόνη

ΜΟΛΟΝΟΤΙ ο Οiνεύς ήταν ο πρώτος θνητός πού ο Διόνυσος του χάρισε κλήμα, ο Iκαριος τον πρόλαβε στην παρασκευή κρασιού. Ο Ικάριος πρόσφερε δείγμα από το δοκιμαστικό κατασκεύασμα του σε συντροφιά βοσκών στο δάσος του Μαραθώνα, κάτω από το όρος Πεντελικό κι αυτοί καθώς παρέλειψαν να το συγκερασουν με νερό όπως συμβούλευε αργότερα ο Οινοπίων, μέθυσαν τόσο πολύ ώστε τα έβλεπαν όλα διπλά, πίστεψαν ότι ο Ικάριος τούς είχε κάνει μάγια και τον σκότωσαν.

Η σκύλα του Ικάριου, η Μαίρα τούς παρακολουθούσε καθώς τον έθαβαν κάτω από πεύκο και κατόπιν οδήγησε στον τάφο, την κόρη του Ηριγόνη τραβών­τας την από το φόρεμα, και εκεί ξέθαψε το πτώμα. Γεμάτη απελπισία η Ηριγόνη απαγχονίστηκε από τον πεύκο αφού προσευχήθηκε ζητώντας να υποστούν οι κόρες της Αθηνάς την ίδια μοίρα όπως αυτή, όσο ο Ικάριος θα έμενε ανεκδίκη­τος.
Την άκουσαν, μόνο οι θεοί ενώ οι βοσκοί έφυγαν πέρα από τη θάλασσα άλλα πολλές Αθηναίες παρθένες βρέθηκαν απαγχονισμένες από τον πεύκο, η μια μετά την άλλη, ώσπου το Μαντείο των Δελφών εξήγησε ότι η αίτια πού έχαναν τη ζωή τους ήταν η Ηριγόνη. Οι ένοχοι βοσκοί βρέθηκαν αμέσως και απαγχονίστηκαν και θεσπίστηκε η τωρινή Εορτή του Τρύγου, που κατά τη διάρκειά της γίνονται σπονδές στον Ικάριο και στην Ηριγόνη, ενώ κορίτσια κάνουν κούνια με σχοινιά δεμένα στα κλαριά του δέντρου πατώντας τα πόδια τους σε μικρές βάσεις μ’ αυτόν τον τρόπο εφευρέθηκαν οι αιώρες. Από τα κλαριά κρέμονται επίσης προσωπεία πού περιστρέφονται με τον άνεμο.
β. Η εικόνα της Μαίρας, του σκυλιού, ανέβηκε στον ουρανό και έγινε το άστρο Μικρός Κύων έτσι, μερικοί ταυτίζουν τον Ικάριο με τον Βοώτη, και την Ηριγόνη με τον αστερισμό της Παρθένου
 


hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_94.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters