Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τον καταχρεωμένο Καλλικράτη θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Oι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα προσφέρουν ζεστό χρήμα σε δημοσιογράφους, εκδότες, καναλάρχες και όσους ασχολούνται με αυτά που ονομάζονται επώνυμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε όσους έχουν εισβάλει στην μπλοκόσφαιρα για να χαϊδέψουν "αυτάκια" υποψηφίων.

Ένας τεράστιος κομματικός μηχανισμός έχει στηθεί γύρω απο...


...το φαγοπότι του "γίγαντα" Καλλικράτη με τις περιφέρειες που θα καταστούν μικρά καταχρεωμένα «κράτη» συγκεντρώνοντας τα χρέοι πρώην δήμων και νομαρχιών.

Οι νέοι θεσμοί που προβλέπει ο «Καλλικράτης» θα μετατρέψουν τους δημάρχους σε...νομάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες σε τοπικούς υπουργούς και τους περιφερειάρχες σε «μίνι» πρωθυπουργούς!

Πόσο έτοιμη είναι η αυτοδιοίκηση για όλα αυτά;

Ρητορικό το ερώτημα αφού το μόνο που ενδιαφέρει την ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. είναι η δημιουργία πανίσχυρων κομματικών γκέτων ανα περιφέρειες αφαιρώντας ουσιαστικά ευθύνες απο το επίσημο κράτος.

Οι μικροί πρωθυπουργοί του Καλλικράτη θα λειτουργούν φαινομενικά αυτόνομα ενω κατ'ουσίαν φιλοκαθεστωτικά για να έχουν πρόσβαση στα κρατικά κονδύλια. Για το λόγο αυτό άλλωστε και τα φανταχτερά ονόματα των δήθεν ανεξάρτητων "υπερκομματικών" υποψηφίων ζητούν κομματική στήριξη και απο τα δύο κόμματα εξουσία για να κατέβουν στις εκλογές.

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να αποκαλούνται υπερκομματικές οι υποψηφιότητες που αναδεικνύονται με καθαρά κομματικές ευλογίες και στήριξη κομματικών μηχανισμών.

Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε;

Aσφαλώς τους δημότες τους και κατ'επέκταση τους πολίτες αυτής της χώρα αφού εκτός απο τα κρατικά χαράτσια οι δημότες αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν απο τους εκλεγμένους "μικρούς πρωθυπουργούς" τους να ξεχρεώσουν τα χρέη που θα έχουν συσσωρευθεί απο τη συγχώνευση των καταχρεωμένων πρώην δήμων και νομαρχιών.

Κι έτσι το επίσημο Ελληνικό κράτος και τους υπερδημάρχους θα ελέγχει και "τας χείρας του θα νύπτει" για τα όποια τοπικά χαράτσια που ασφαλώς και δεν θα έχουν πολιτικό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η αποχή βολεύει τους κομματικούς μηχανισμούς να εκλέξουν

Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι πανίσχυροι και θα δουλέψουν. Μήνες τώρα οι τοπικοί άρχοντες κλείνουν συμφωνίες για να συμφωνήσουν ποιοι θα στηρίξουν ποιούς.
Αιχμάλωτοι και κουτοί ψηφοφόροι πάντα θα υπάρχουν όπως και τεράστια συμφέροντα.

Μην σας εξαπατούν οι δήθεν "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός οτι οι τοπικές κοινωνίες είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιός είναι ποίος. Αν δεν ξέρετε ρωτήστε.

Μπορείς να αντιδράσεις

Ο Καλλικράτης απαιτεί μεγάλο εκλεκτικό σώμα και αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούν όσοι θέλουν να αντιδράσουν. Ιδιαίτερα στις μικρές τοπικές κοινωνίες αν ρωτήσει κανείς μπορεί εύκολα να κάνεις ένα μικρό γκάλοπ μαθαίνοντας ποιός υποψήφιος έχει την μεγαλύτερη κομματική στήριξη και σχεδόν σίγουρη την εκλογική νίκη .
Εκεί ακριβώς κάνεις τη "ζημιά". Ψηφίζοντας κάποιον που αποκλείεται να βγεί έτσι κι αλλιώς , δηλαδή το τρίτο ή τέταρτο επικρατέστερο σχήμα.

Στη δημοκρατία εκτός απο το συμφωνώ υπάρχει και το διαφωνώ.

Ψηφίζοντας το τρίτο ή το τέταρτο υποψήφιο σχηματισμό αφαιρείς ουσιαστικά αυτοδυναμία απο τα δύο πρώτα. Αυτο σημαίνει οτι ακόμη κι αν τελικά εκλεγεί κάποιος δήμαρχος υποστηριζόμενος απο κομματικά συμφέροντα, η αυτοδυναμία που θα έχει θα είναι οριακή.
Αν απέχεις απο τις εκλογές ή ψηφίσει άκυρο/λευκό οι κομματικοί μηχανισμοί σίγουρα θα δουλέψουν καλύτερα χωρίς τη δική σου "ενοχλητική" ψήφο.

Η ψήφος σου είναι μοναδική , μην την πετάξεις στο άκυρο ή στο λευκό.

Σκέψου πως στις βουλευτικές εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα είχε πάρει ποτέ τέτοια αυτοδυναμία αν ψήφιζες ένα μικρό κόμμα ακόμη κι αν αυτό δεν σε εκπροσωπεί. Η ψήφος σου θα ήταν διαμαρτυρία , την αποχή σου δεν την πήραν ποτέ στα σοβαρά.

πηγη

Ελληνικέ λαέ , ιδού ο σύμβουλός σου !

Είναι νέος , είναι ωραίος κι αν δεν ξέρει θα μάθει... στο κεφάλι μας!

Ο νεαρός που βλέπετε στο λούνα πάρκ , καβάλα στο αλογάκι, ονομάζεται Άγγελος Χασαπόπουλος και αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού της Ελλάδας οπου τον διόρισε με την υπ.αριθμ. Υ 253/19-8-2010 ειδικό σύμβουλο στο πολιτικό του γραφείο.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΘΕΜΑ» ο νεαρός συμβουλάτορας μέχρι και πέρυσι ήταν ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο των Δελλή - Γιαννακόπουλου στην οδό Ομήρου 50, όπου μάθαινε τα βασικά της δικηγορίας.

Δώδεκα μήνες μετά - όλως τυχαίος - έφτασε ξαφνικά στο σημείο να αναλαμβάνει καθήκοντα συνεργάτη του πρωθυπουργού!

Ή, πιο σωστά, όπως με στόμφο τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για το θέμα των είκοσι νέων συμβούλων θα :
«βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση και να στηρίξει τις αλλαγές στο Μαξίμου»!


Ο 25χρονος Άγγελος Χασαπόπουλος με προϋπηρεσία μόλις ενός έτους και χωρίς καν μεταπτυχιακό σύμφωνα με δηλώσεις τις αδελφής του στην εφημερίδα το "ΘΕΜΑ" μόλις αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Λονδίνο για να κανονίσει τις σπουδές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός συμβουλάτορας που κατα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "θα μας βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση" δεν έχει καν εκπληρώσει τη βασική υποχρέωση κάθε Ελληνα νέου: να υπηρετήσει την πατρίδα του ως στρατιώτης.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό στρατολογικής του κατάστασης, ο Άγγελος Χασαπόπουλος έχει πάρει «απαλλαγή λόγω σπουδών» μέχρι τις 31/12/2012.

Τι σημασία βέβαια έχουν όλα αυτά βέβαια για τους κυβερνήτες τις Ψωροκώσταινας;

Eδώ ολόκληρος Τσοχατζόπουλος ο Μέγας που είχε διατελέσει επι σειρά ετών Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα δεν είχε ιδέα ούτε απο χακί αφού δεν είχε υπηρετήσει ποτέ στον Ελληνικό στρατό.

Σημασία έχει οτι απο το στρατό πλούτισε ο "εθνοσωτήρ".

Η "διαφάνεια και η αξιοκρατία" Παπανδρέου θυμίζουν εκείνο το "σεμνά και ταπεινά" του Καραμανλή.

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο έγινε η συγκάλυψη της πρωθυπουργικής επιλογής είναι το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, κανείς αρμόδιος δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Χασαπόπουλος, και ποιες ειδικές δεξιότητες οδήγησαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην επιλογή αυτή.

Κάποιες πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός γνωρίστηκε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά με τον Άγγελο και ερμηνεύουν την επιλογή Παπανδρέου σαν την φιλία απο το γυμναστήριο με τη Τίνα Μπιρμπίλι την οποία στη συνέχεια την κατέβασε στις εκλογές με τη στήριξη του κόμματος για να την κάνει υπουργό.


Συνηθισμένη η "καμπούρα" του Έλληνα απο τέτοια

H επιλογή του Χασαπόπουλου επαναφέρει στις μνήμες όλων την αντίστοιχη τακτική που Ανδρέα Παπανδρέου όταν με σχετική απόφαση τοποθέτησε στον ΕΟΤ πριν από 25 χρόνια το νεαρό τότε Γιώργο Τρεπεκλή, ο οποίος, διορίστηκε γενικός γραμματέας καθ’ υπόδειξιν της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Οι ομοιότητες όμως Τρεπεκλή - Χασαπόπουλου δεν σταματούν εδώ.

Κι αυτό διότι, όπως είχε συμβεί το 1985, και σήμερα ο νέος «ειδικός σύμβουλος», δεν έχει εκπληρώσει καν τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Το ίδιο και στην περίπτωση Τρεπεκλή, όπου οι Ενοπλες Δυνάμεις "κέρδισαν" μέσα από τα χέρια του τουρισμού ένα άξιο τέκνο της πατρίδος, λίγο πριν αυτό φυσικά προχωρήσει στις χρυσοφόρες business του C4I μέσω της εταιρείας του SAIC.

Βέβαια πιο μπροστά ο Τύπος της εποχής είχε βουίξει για το πώς είναι δυνατόν ένας 25χρονος να παίρνει θέση σε έναν τόσο καίριο οργανισμό. Κάτι αντίστοιχο, λοιπόν, συμβαίνει και σήμερα. Τι να πού κι οι Έλληνες ; Oτι πούν οι εθνοσωτήρες τους.

Σήμερα .... 25 χρόνια αργότερα - και ενώ η χώρα βούλιαξε απο τις επιλογές και των εθνοσωτήρων της - σύμφωνα με την κυβέρνηση , από την κρίση θα μας βγάλουν οι συμβουλάτορες του πρωθυπουργού, ένας εκ των 20 "σοφών" συμβούλων , είναι και ο 25χρονος Άγγελος Χασαπόπουλος. Ο φύλακας άγγελος του πρωθυπουργικού εγκεφάλου.

Έτσι κι αλλιώς οι συμβουλές του κάθε συμβουλάτορα ευθύνες δεν έχουν , όπως και οι επιλογές όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Τις ευθύνες, τις πληρώνουν κάθε φορά οι Έλληνες και τα καταχρεωμένα παιδιά τους... μαζί με τους παχουλούς μισθούς όλων των "εθνοπατέρων" και των συμβουλατόρων τους....

Γιατι όλα αυτά έχουν μια γεύση απο μεσαιωνική μοναρχία ;

πηγη

Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου

Εδώ ο Ρόντος, εκεί ο Ρόντος, που είναι ο Ρόντος; (Κ. Μπετινάκης)

http://www.styx.gr

«Την εβδομάδα που ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στην Πάρο, δέχθηκε έναν επισκέπτη.

Ο Αλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης του από παλιά, από τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη, έφθασε στο κυκλαδονήσι και συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου. Την επομένη, μια ολιγόλογη ανακοίνωση, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε την επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπίμπι Νετανιάου.

Η ανακοίνωση εκείνη, είχε προκαλέσει σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ανέμενε τόσο σύντομα ανταπόδοση της επίσκεψης Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ από τον κ. Νετανιάου.

Με πολύ πιο διακριτικό τρόπο από ό,τι στο παρελθόν, ο Αλεξ Ρόντος έχει επανεμφανισθεί δίπλα στον κ. Παπανδρέου από την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και μετά και, όπως φαίνεται, καταγράφεται διαρκώς αυξανόμενη εμπλοκή του στις δραστηριότητες του ΥΠΕΞ. Με δεδομένες τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η παρουσία του στο υπουργείο την περίοδο 1999 - 2004, εύκολα ερμηνεύεται η επιλογή να παραμείνει στην τωρινή συγκυρία «άνθρωπος της σκιάς». Οι πληροφορίες που φθάνουν στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου μιλούν για εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και, φυσικά, λόγω της προηγούμενης ενεργού δράσης του στα Βαλκάνια, στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ.


Μάλιστα, γίνεται λόγος για δύο παράλληλες παρασκηνιακές διαδικασίες που εξελίσσονταν κάποια στιγμή, η μία με τον Αλεξ Ρόντος και η άλλη με την κ. Μαριλένα Κοππά, στην οποία επίσης ο πρωθυπουργός ανέθεσε «ειδικά καθήκοντα» και συγκεκριμένα μια άτυπη διαπραγμάτευση με την πλευρά των Σκοπίων».
(Ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

Η επάνοδος του Alex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του ΓΑΠ απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά εξ απορρήτων συμβούλου του πρωθυπουργού και του δραστήριου υφυπουργού Εξωτερικών, για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού στη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία, σύμφωνα με εξακριβωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Με δεδομένες τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η παρουσία του στο υπουργείο την περίοδο 1999 - 2004, εύκολα ερμηνεύεται η επιλογή να παραμείνει στην τωρινή συγκυρία «άνθρωπος της σκιάς». Έτσι, από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη πΓΔΜ. Εκείνο που έψαχναν να βρουν στο ΥΠΕΞ αυτές τις μέρες, ήταν ποιος ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς. Ποιος ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας; Βάζετε κάποιον με το νου σας; Φαίνεται πως δύο είναι οι παράλληλες παρασκηνιακές διαδικασίες που εξελίσσονταν κάποια στιγμή, η μία με τον Αλεξ Ρόντος και η άλλη με την κ. Μαριλένα Κοππά, στην οποία επίσης ο πρωθυπουργός ανέθεσε «ειδικά καθήκοντα» και συγκεκριμένα μια άτυπη διαπραγμάτευση με την πλευρά των Σκοπίων

Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Επίκαιρα: «Ο κ. Ρόντος πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων στα Βαλκάνια, εναντίον της Ρωσίας, στον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιώντας ευρέως το όνομα Παπανδρέου. Τρεις μήνες πριν από τον πόλεμο στη Γεωργία, τον … προέβλεψε (!!!), από τις στήλες της Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν. Τέτοια οξυδέρκεια!». Είχαμε λοιπόν, κάπου δύο χρόνια ακούσουμε αυτό το όνομα του 56χρονου ομογενή, που από την Τανζανία μας έφτασε μέσω της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής για να καταστεί ο στενότατος συνεργάτης του τωρινού πρωθυπουργού Παπανδρέου του μικρού, όταν είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1999 - 2004. (Ποιος έχει ξεχάσει τη δημόσια έκρηξη τότε, του Θ. Πάγκαλου, που είχε «φωτογραφίσει» τον Rondos, κάνοντας λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά. Ακόμα και σήμερα, το ελληνικό λεξιλόγιο του είναι πολύ πιο φτωχό κι από του (επίσης Έλληνα της διασποράς) πρωθυπουργού. Προφανώς, για λόγους ξεκαρφώματος, και ενόψει της απρόσμενης επίσκεψης Νετανιάου, είχε δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑΜΕΝ, πριν ένα μήνα συνέντευξη του Rondos, για να «διαψευσθούν όλες αυτές οι φήμες». Σύμφωνα με ανθρώπους που τον συναναστράφηκαν κατά την διάρκεια της έντονης παρουσίας του στο ΥΠΕΞ, ο Rondos από το πουθενά εξελίχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του υπουργείου, αναλαμβάνοντας την Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), με τεράστια οικονομική δύναμη, αφού διαχειριζόταν όλα τα χρήματα που διέθετε το ΥΠΕΞ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με συνομιλητές του ο Rondos αρεσκόταν να εμφανίζεται ως ο «αρχιτέκτονας» της στροφής της επίσημης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τον Μιλόσεβιτς στη σερβική αντιπολίτευση». Μάλιστα, το 2000, όντας σύμβουλος του Γ.Α.Π διοργάνωσε στο Καβούρι συνάντηση με την σερβική αντιπολίτευση, στην οποία είχε προσκαλέσει και τον «διεκδικητή του θρόνου της Σερβίας», Καρατζόρτζεβιτς, τον οποίο και είχε προσφωνήσει «μεγαλειότατο». Τότε που είχε ξεχειλίσει το ποτήρι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του και υποχρεώθηκε να υποβάλει παραίτηση, η οποία δεν είχε γίνει τότε, δεκτή. Υπάρχει ακόμα και η φράση του υπεύθυνου για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης Φρίντμαν στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ (σε συνάντηση με τον ΓΑΠ), όταν αναφερόμενος στον παριστάμενο Rondos είχε πει: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς». «Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσους ήθελαν μια δημοκρατική αλλαγή στη Σερβία και παίξαμε ρόλο. Το κλειδί ήταν ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς. Έγιναν εκλογές και πετύχαμε να τον απομακρύνουμε» (!!!)
-Alex Rondos στο ΒΗΜΑΜΕΝ. Κόσμος του Επενδυτή:

Τι σημαίνει η απόσχιση του Μαυροβούνιου από τη Σερβία, για την ευρύτερη περιοχή; Αλεξ Ρόντος: Δεν σημαίνει κάτι σημαντικό. Το 2004 υπήρξε ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του «σχεδίου Ανάν», (και με άρθρα του) και θεωρείται ο άνθρωπος που προέτρεψε τον ΓΑΠ να σπεύσει να το ενστερνιστεί και να το δηλώσει δημόσια, χωρίς να περιμένει να ακούσει πρώτα την άποψη του τότε προέδρου της Κύπρου. Το 2008, τον ξαναβρίσκουμε να είναι σύμβουλος του (παράφρονα) προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι, και φέρεται πως είναι εκείνος που τον είχε πείσει να εισβάλει στη Νότια Οσετία, με αποτέλεσμα της ρωσική επέμβαση (επιδιώκοντας προφανώς την επέμβαση της Δύσης). Η προσπάθειά του αυτή αντικατοπτριζόταν σε άρθρα του που δημοσιεύθηκαν με μεγάλη ευκολία, στην Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν και τους Νιου Γιορκ Τάιμς, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «'Ελληνας πρώην πρέσβης, σύμβουλος της γεωργιανής κυβέρνησης».

ΥΓ. Αν οι «συμβουλές» του ανθρώπου που συνοψίζει στα πιστεύω του όλα όσα προκαλούν απέχθεια στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία - από την εσπευσμένη και σε λάθος χρόνο ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση, ως τις διάφορες νέες μυστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα Βαλκάνια, (και για το όνομα της πΓΔΜ ¨Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" ), θα φέρουν τις ίδιες επιτυχίες στην Ελλάδα, όπως και στη Γεωργία, καλύτερα να ζητήσουμε άσυλο στην Ελβετία.

STYX   πηγη
Enhanced by Zemanta

ΜΕΡΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ» ΜΙΑΣ ΕΙΔΗΣΗΣ.

Η πρόθεσή μας φυσικά δεν είναι να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά. 

Ούτε φυσικά επιδιώκουμε την πολιτική αναλγησία απέναντι σε πραγματικούς αγωνιστές που δικαιούνται όχι μόνο πολιτικό άσυλο αλλά και καθολικότερη πολιτική στήριξη από τη χώρα μας στους δημοκρατικούς τους αγώνες.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Επειδή όμως η κυρίαρχη πολιτική και ειδικότερα η πολιτική στάση του υπουργού ΠΡΟΠΟ, δε μας έχει πείσει για το αμερόληπτο της κρίσης του, δικαιούμαστε να διατυπώσουμε ορισμένα μάλλον αυτονόητα ερωτηματικά.
Παρατηρούμε ότι: 

1. Ένας ολόκληρος λαός καταδικάζεται σε μόνιμη απόγνωση και απεργία πείνας διαρκείας.
Καμία επιτροπή δε συνεδρίασε έκτακτα για να στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους πρωταίτιους της δυστυχίας.
Για τους Ιρανούς λαθρομετανάστες όμως ο ευαισθητούλης υπουργός μερίμνησε προσωπικά.



2. Καλοστημένο το πανώ… και σε άρτια ορθογραφική απόδοση.
Πρόκειται άραγε για λαθρομετανάστες που αφομοιώθηκαν και εμπέδωσαν άπταιστα τα ελληνικά ή κάποιο αόρατο χέρι τους αβαντάρει και τους σπρώχνει σε συγκεκριμένες τακτικές και συμπεριφορές???
Αναρωτήθηκε άραγε ο ευαισθητούλης υπουργός για την ταυτότητα αυτού τπριν μεριμνήσει για να χορηγήσει πολιτικό συγχωροχάρτι???

3. Ζητούν λέει πολιτικό άσυλο.
Ποιά ήταν η αντιστασιακή τους δράση στο Ιράν για την οποία διώκονται???
Ποιος και με ποιο τρόπο την πιστοποίησε???
Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο καιρό να γνωμοδοτήσει η επιτροπή ασύλου και τι ήταν αυτό που ξαφνικά εν μια νυκτί την οδήγησε στη λήψη θετικής απόφασης για την απόδοση πολιτικού ασύλου???

4. Ζητούν λέει «όλα τα δικαιώματά» τους.
Αλήθεια ποια είναι αυτά τα δικαιώματα???
Από ποιόν τα απαιτούν???
Με ποια συνεισφορά εκ μέρους τους θα τα εξασφαλίσουν???
Τι έχει να πει γι αυτά τα ερωτήματα ο ευαισθητούλης υπουργός??? Και τέλος…

5. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα των νεοεισερχομένων στο πολιτικό άσυλο απεργών???
Που θα μείνουν???
Πως θα σιτίζονται???
Που θα δουλέψουν???
Θα δουλέψουν άραγε ή θα «επενδύσουν» εκεί που επενδύουν τα εκατομύρια ξέμπαρκων λαθρομεταναστών που αλώνουν καθημερινά τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας???

Και με την ευκαιρία – πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε την είδηση - αναρωτιόμαστε για το εξής: 

Έχει ποτέ κανείς ερευνήσει πως περνούν τη μέρα τους όλι εκείνοι στους οποίους έχει ήδη αποδοθεί πολιτικό άσυλο???
Έχει ποτέ ελεγχθεί αν και σε ποιό βαθμό ενέχονται και πόσοι από αυτούς στα εκατοντάδες περιστατικά παραβατικότητας που ταλανίζουν καθημερινά τη ζωή μας???
Έχει ανακληθεί το πολιτικό άσυλο από εκείνους που τυχόν συλλαμβάνονται να παρανομούν???
Υπάρχει φορέας που ελέγχει και πιστοποιεί την ομαλή και χωρίς παραβατικότητα ένταξή τους στην κοινωνική ζωή αυτού του τόπου???

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ"

Την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους έξι Ιρανούς που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, μετά την σχετική εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου.

Η εν λόγω επιτροπή ενεργοποιήθηκε εκτάκτως στο πλαίσιο του ΠΔ 81/2009 για να εξετάσει τα αιτήματα των Ιρανών απεργών πείνας. Η απόφαση για την κατ’ εξαίρεση συνεδρίαση της επιτροπής ελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση, ήταν ορατός ο κίνδυνος των μη αναστρέψιμων βλαβών της υγείας των έξι Ιρανών.

Δύο από τους έξι Ιρανούς πρόσφυγες βρίσκονταν την περασμένη Παρασκευή στην 34η μέρα απεργίας πείνας και οι άλλοι τέσσερις στη 12η μέρα. Ένας μάλιστα από αυτούς, ο Χαμίντ Σαντεκί, έχει ραμμένο το στόμα του με κλωστή.

πηγη

ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΔΗΜΙΩΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ... ΑΥΤΗ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ. 

ΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. 

Ποιος μπορεί άραγε βάσιμα να θεωρήσει υπερβολική αυτή την πολιτική διαπίστωση???

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Πρακτικά κανείς. Και δε του το επιτρέπει η ίδια η καθημερινότητα να αντιμετωπίσει διαφορετικά την επικίνδυνη συμμορία που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.
Σ αυτή την καθημερινότητα τρείς είναι οι λέξεις που κυριαρχούν.

Φόροι… Εισφορές… Περικοπές. 
Η τσέπη του Έλληνα πολίτη δεν έχει στεγνώσει απλά, αλλά εκ των πραγμάτων έχει καταστεί περιττό αξεσουάρ στη σύγχρονη κοινωνία που μας επεφύλαξαν οι «πράσινοι» σατανάδες που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα την πολιτική εξουσία.
Μαζί μ αυτήν έχει στεγνώσει και η ίδια η ζωή μας.
Στέγνωσε από δικαιώματα.
Στέγνωσε από τη στοιχειώδη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που έχει ανάγκη ένας ολόκληρος λαός για να πορευτεί την καθημερινότητά του.
Στέγνωσε από υπερηφάνεια για τα τεκταινόμενα.
Το μόνο που ανθεί είναι η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει.
Στις εκλογές του περασμένου χρόνου, αυτό που εξέλεξε αυτός ο λαός, δεν είναι η πολιτική κυβέρνηση του τόπου.


Μέσα από αυτές τις εκλογές αυτό που ανέδειξε είναι μια κάστα δημίων που μισούν την πατρίδα μας και εξοντώνουν μεθοδικά το λαό της.  

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Και είναι τέτοιο γιατί αυτά τα «οικονομικά» και φυσικά ό τρόπος που τα διαχειρίζονται οι τσαρλατάνοι της πολιτικής εξαπάτησης δεν είναι καθόλου δημόσια.
Πρόκειται για ένα επιτελείο αδίστακτων μπράβων που το μοναδικό τους καθήκον είναι να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο τα ματωμένα δολάρια των εντολέων τους.
Πρόκειται για ένα μηχανισμό αδίστακτων κοτζαμπάσηδων που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία συγκέντρωσης κεφαλικού φόρου για να τον καταθέσει στα πόδια του «μεγάλου αφέντη» τον οποίο υπηρετεί.
Πρόκειται για αδίστακτους εκτελεστές ενός λαού που έχουν προσκυνήσει τα πόδια των αφεντικών τους.

Δημόσια οικονομικά δε σημαίνει και δεν μπορεί να σημαίνει λογιστική διαχείριση με στόχο την εξασφάλιση της τσέπης και του μαύρου πλούτου των κλεπτοκρατών. 

Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει χρηστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω παραγωγή δημόσιου πλούτου.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει διαχείριση της κατανομής αυτού του πλούτου στην κοινωνία και όχι ανακατανομή της φτώχειας, της δυστυχίας και της ανέχειας.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει δημιουργία και τήρηση κανόνων μέσα από τους οποίους θα εξασφαλίζεται η επανατροφοδότηση του δημόσιου πλούτου στην κοινωνία που τον παρήγαγε μέσα από τη μετατροπή του σε ένα πλέγμα παροχών, εξασφαλίσεων και αμοιβών που θα καταστούν την κοινωνία πιο γελαστή, περισσότερο ευτυχισμένη και κυρίως εξοπλισμένη με τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας εποχής, τις βιοποριστικές της ανάγκες, την εθνική της υπόσταση, τα οράματά της, το μέλλον των παιδιών της.

Και δημόσια οικονομικά δεν μπορεί να υπάρξουν όσο ένας θίασος διορισμένων υπαλλήλων της κλεπτοκρατίας παραμένει γαντζωμένος και ανενόχλητος στην πολιτική εξουσία. 

Γιατί απλούστατα αυτός ο θίασος, δεν ασκεί δημόσια οικονομική πολιτική.
Ασκεί γενικευμένη πολιτική κοινωνικής αφαίμαξης.
Αποσκοπεί να καταδικάσει αυτό το λαό σε μια γενικευμένη δυστυχία και εξαθλίωση. Διαχειρίζεται τη λογιστική του ταμείου των κλεπτοκρατών, φροντίζοντας να εξασφαλίζει θετικό για λογαριασμό τους ισοζύγιο, αδιαφορώντας παντελώς για το αύριο και την προοπτική αυτού του τόπου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
Και δε βασιλεύουν μόνο στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.
Τα σχολεία διαλύονται… κι όμως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει ακόμα περισσότερους φόρους.
Τα νοσοκομεία καρκινοβατούν… κι όμως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει ακόμα περισσότερους φόρους.
Ο στρατός βρίσκεται υπό διάλυση…
Οι ήρωες του Αιγαίου σκοτώνονται, και στο βέβαιο θάνατο εκτός από τις πολιτικές επιλογές της υποτέλειας, τους καταδικάζει και η διαχειριστική μιζέρια των μπακαλόγατων της κλεπτοκρατίας. Εξήντα χρόνια εξοντωτικών εισφορών και τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια.

Κανείς δε λογοδότησε… Κανένας δεν κρεμάστηκε… Κανενός η περιουσία δε δημεύτηκε…

Οι κλεπτοκράτες βρήκαν κι εδώ την εύκολη λύση.
Δε θα πληρώσει τα κλεμμένα ο ληστής.
Θα τα πληρώσει και πάλι αυτός που ληστεύθηκε, για να μπορεί και πάλι η επόμενη γενιά κλεπτοκρατών να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

Φόροι… Φόροι… Παντού φόροι, οικονομική αφαίμαξη και περικοπές μισθών, και το αποτέλεσμα για το λαό και τους εργαζόμενους είναι ακόμα περισσότερη δυστυχία. 
Μέσα σ αυτό το καθεστώς της απόλυτης ανέχειας και της καταστροφής, οι μοναδικοί εξασφαλισμένοι μέχρι τρίτης γενεάς είναι οι τοκογλύφοι, οι οικονομικά ισχυροί και οι πολιτικοί σχεδιαστές των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που βλέπουν - συν τοις άλλοις – και μια δραστική προσπάθεια ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος μέσα από ένα πλέγμα αλλαγών και θεσμικών αναδιαρθρώσεων που αποβλέπει να προσδώσει βιωσιμότητα και μακροημέρευση στην απόλυτη πολιτική τους κυριαρχία.
Το τίμημα ήταν σκληρό!!! 
Υποθήκευσαν αδίστακτα τη χώρα μας… Το μέλλον μας… Τη ζωή μας… Την ίδια την αξιοπρέπεια αυτού του λαού.  

Δεν πάει άλλο… 

Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί άμεσα και με τρόπο παραδειγματικό.
Το κεντρικό της επιτελείο και πρωτίστως ο πρωθυπουργεύων της πολιτικής εξαπάτησης, πρέπει να υποστούν την πιο σκληρή τιμωρία για τις συνειδητές τους επιλογές, και πρωταγωνιστής σ αυτήν την τιμωρία δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος ο εξεγερμένος λαός που θα πάρει στα χέρια του τις τύχες του τόπου.
Αυτή η ανατροπή δε θα επιτευχθεί με μεγαλόστομες φανφαρολογίες και με ανέξοδες παρελάσεις που θα καταγγέλλουν το σύστημα και τον κακό μας τον καιρό. Αυτά δεν αρκούν. 

Εκτονώνουν ανώδυνα την καθολική αγανάκτηση…
Εδραιώνουν συναισθήματα αναποτελεσματικότητας και απογοήτευσης στη συνείδηση των μαζών. Νομιμοποιούν ως αποδεκτός τρόπος αντιπολίτευσης, τις επιλογές των συμπολιτευόμενων… Εξαντλούνται σε μεγαλόστομες φλυαρίες που δεν οδηγούν πουθενά, την ίδια στιγμή που οι πολιτικές…
Και αποφασίζονται…
Και εφαρμόζονται…
Και υλοποιούν τον πλέον επικίνδυνο πολιτικό σχεδιασμό με τον οποίο βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος ένας λαός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθεί η καθολική εξέγερση με στοχευμένο πολιτικό ακτιβισμό ικανό να τους ανατρέψει, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, και να τροφοδοτήσει το ντόμινο της εξέγερσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που ισχυρίζονται ότι πραγματικά αντιπαλεύουν την εφαρμοζόμενη πολιτική, ήρθε η ώρα να αποδείξουν στην πράξη πια και όχι στα λόγια, πως εννοούν πραγματικά όλα όσα ισχυρίζονται.
Από παχιά λόγια χορτάσαμε και το βέβαιο είναι πως δεν οδήγησαν πουθενά.

Αυτοί ήταν αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τις λαϊκές κατακτήσεις εξήντα χρόνων κι το κατάφεραν μέσα σε μόλις ένα εικοσαήμερο.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας???

Ιδού η Ρόδος για να αποδείξει ο καθένας πως εννοεί πραγματικά αυτά που ισχυρίζεται, και πως δε νομιμοποιεί το πολιτικό σύστημα ενσωματωνόμενος σε αυτό μέσα από αποδεκτές αντιπολιτευτικές φανφάρες.

Χθες ίσως να ήταν νωρίς… Αύριο θα είναι σίγουρα αργά… Τώρα είναι η ώρα.

πηγη

Η προδοσία επί θύραις

Μια ανάσα από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»
Εφημ. Μακεδονία, 29/08/10

Η σιωπηρή «διπλωματία» του καλοκαιριού απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία είναι γνωστά σε έναν πολύ στενό κύκλο προσώπων. Θέμα ημερών θεωρείται η επανεμφάνιση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στο προσκήνιο, προκειμένου να λάβουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα οι διεργασίες, ενώ το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Γ. Παπανδρέου και Ν. Γκρούεφσκι, θα βρίσκονται ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει την εισαγωγή αυτού του θέματος στην προεκλογική ατζέντα. Για τον λόγο αυτό δεν βιάζεται -μάλλον το αντίθετο- να ανοίξει η σχετική συζήτηση πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γνωρίζοντας πόσο εύκολο είναι να εξαφθούν τα πάθη, ειδικά στη Μακεδονία.
Οι ίδιες πηγές βεβαιώνουν ότι η ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας εργάζεται συστηματικά, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δημόσια δήλωσή τους θα ανακοινώσουν ότι υιοθετούν το σύνθετο όνομα που θα συμφωνηθεί στις διμερείς τους σχέσεις με την ΠΓΔΜ.
«Αν ο Ομπάμα, ο Πούτιν και ο Σαρκοζί αρχίσουν ο ένας μετά τον άλλον να υιοθετούν με δημόσια διακήρυξη το νέο όνομα, το παιχνίδι θα έχει τελειώσει», λέγεται χαρακτηριστικά από κάποιους (παπανδρεικούς) κύκλους.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με το οποίο, πιθανότατα, θα καλούνται οι τρίτες χώρες να υιοθετήσουν το νέο όνομα δεν μπορεί να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Γίνεται ωστόσο προσπάθεια να συμπεριληφθεί σε αυτό το ψήφισμα συγκεκριμένη αναφορά για αποκήρυξη, από την ΠΓΔΜ, αλυτρωτικών αναφορών, γεγονός που θα απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική ανησυχία.
Όλα τα σχέδια Νίμιτς που έχουν δημοσιοποιηθεί προβλέπουν ακόμη ότι καμιά από τις δύο χώρες δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον όρο “Μακεδονία” ή “Μακεδονικός” σε πολιτικό ή εμπορικό πλαίσιο, και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει.
Για τα διαβατήρια, στο τραπέζι παραμένει η παλιά ιδέα Νίμιτς, να αναγράφεται η νέα ονομασία στα αγγλικά και στα γαλλικά (Republique de Μacedoine du Νord) και η συνταγματική ονομασία στην κυριλλική γραφή (Republika Μakedonija). Στο ζήτημα της υπηκοότητας και της γλώσσας αναζητούνται συμβιβαστικές λύσεις, καθώς μπορεί να προταθεί και για τις δύο το «Μακεδονική» και, εναλλακτικά, το «Πολίτης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και «Επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή διπλωματία, η λύση του Σκοπιανού αποτελεί απλώς θέμα πολιτικής βούλησης. Οι ξένοι μεσολαβητές δεν κατανοούν πλήρως τις ελληνικές ευαισθησίες και αποδίδουν σε λαϊκιστικές αντιλήψεις τις κόκκινες γραμμές που θέτει η Αθήνα. Ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι αφερέγγυος, και για τον λόγο αυτό κανείς δεν στοιχηματίζει ότι ο Ν. Γκρούεφσκι δεν θα κλοτσήσει την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή.
Ο Παπανδρέου φαίνεται πως έχει πείσει τους ξένους εμπλεκομένους για την αποφασιστικότητά του να κόψει τον γόρδιο δεσμό αν η άλλη πλευρά διανύσει την απόσταση που της αναλογεί.
Ειδικά για την Ουάσιγκτον, η διευθέτηση της εκκρεμότητας αντιμετωπίζεται ως επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Νοέμβριο και να ενισχυθεί η διείσδυση της συμμαχίας στα Βαλκάνια.
Οι κυοφορούμενες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν στην Ελλάδα πολιτική ένταση, με δεδομένη την ευαισθησία του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία καθόρισε και την πολιτική του μοίρα.
Κριτική αναμένεται να ασκηθεί ως προς το εύρος της χρήσης που θα συμφωνηθεί, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η φόρμουλα δεν προβλέπει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και κατάργηση του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για χρήση στο εσωτερικό.

Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, “Είναι καιρός να λυθεί το Σκοπιανό, αν και οι ελληνικές θέσεις είναι μαξιμαλιστικές”, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά ο εθνικιστής ηγέτης των Σκοπίων προαναγγέλλει εξελίξεις με τόση σαφήνεια. Ακούγεται ότι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στη γειτονική χώρα δείχνουν ότι η κοινή γνώμη έχει προετοιμαστεί, σε κάποιο βαθμό, για υποχωρήσεις. Ο αλβανικός παράγοντας, άλλωστε, ασκεί ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμβιβασμού άμεσα.


πηγη

Οι κίνδυνοι ενός πολέμου χωρίς τελειωμό (Κ. Μπετινάκης)

Οι Αμερικανοί φεύγουν ,(παραμένοντας), από το Ιράκ

http://www.styx.gr

Καλέ, εδώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα! Διαβάζουμε σε κύριο άρθρο των New York Times, πως από την Τρίτη, «η αμερικάνικη πολεμική αποστολή στο Ιράκ –ενός πολέμου που δεν έπρεπε να γίνει- επίσημα τερματίζεται».

Ναι, μα Δι’ , επί λέξει έτσι γράφουν- τώρα. Ας μην θυμηθούμε τι έγραφαν όταν ξεκίνησε αυτός ο άδικος πόλεμος για τους Ιρακινούς –τον υπόλοιπο κόσμο τι τον νοιάζει- και όταν γράφαμε πως ο πόλεμος αυτός «βρωμάει πετρέλαιο». Άσε τα ψέματα που μας αράδιασαν Μπους και Μπλέρ, για τα όπλα μαζικής καταστροφής που κατείχε αυτός «ο εγκληματίας Σαντάμ». Για να έρθουν να διαψεύσουν μόνοι τους ότι ουδέποτε είχε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ομολογήθηκαν κατόπιν εορτής.

«Το Ιράκ δεν έπαψε να είναι πεδίο μάχης για τους Αμερικανούς στρατιώτες, ακόμα κι αν σταμάτησαν να κλωτσούν για ν’ ανοίγουν τις ιρακινές πόρτες», γράφει η Washington Post. Και θυμίζει πως λίγες ημέρες πριν την επίσημη «αποδέσμευση» από τα πολεμικά καθήκοντα των Αμερικανών στρατιωτών, και καθώς είχαν αρχίσει οι πανηγυρισμοί, δύο ακόμα Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν…

Και καθώς οι οικογένειες τηλεφωνούσαν στα βλαστάρια τους να μάθουν πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα, κάποιοι έπαιρναν την απάντηση, «θα μείνω άλλες 300 ημέρες στο Ιράκ».


Τα ευχάριστα λοιπόν νέα, μιας ακόμα αποτυχημένης αποστολής των σωτήριων αμερικανικών στρατευμάτων, που στήθηκε για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Ιράκ, θα ανακοινώσει επίσημα ο πρόεδρος Ομπάμα, με ομιλία του από το οβάλ Γραφείο. Και θα είναι η δεύτερη φορά στη θητεία του, που θα μιλήσει για το Ιράκ. (Αλήθεια πόσοι είναι εκείνοι που θυμούνται το φιάσκο της Σομαλίας;).

Τι θα ανακοινώσει στο αμερικανικό έθνος; Πως παρά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, 50.000 μάχιμοι στρατιώτες θα παραμείνουν ως «σύμβουλοι» όλο το 2011. Οι Αμερικανοί «σύμβουλοι» θα έχουν μπόλικη δουλειά μπροστά τους, ώστε «να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους ιρακινούς (προσκυνημένους) πολιτικούς, να συνεχίσουν την ανοικοδόμηση μιας ικανοποιητικά δημοκρατικής και σταθερής χώρας.

Μετά από εφτά χρόνια κατοχής, (είδες το μαγικό νούμερο ΕΦΤΑ; Εφτά οι πληγές του Φαραώ, εφτά τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών…), αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής (επισήμως- παραμένουν ανεπισήμως) αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια. Ή επί το ευγενικότερο «χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Εκτός αν μπορούν να υπερηφανεύονται επειδή αφήνουν,

# Τον πληθυσμό να υποφέρει ακόμα από τις επιπτώσεις των βομβαρδισμών με «απεμπλουτισμένο» ουράνιο. Αφού συνεχίζονται αυξημένοι οι θάνατοι από λευχαιμία και παιδικές ασθένειες απότοκες των βομβαρδισμών.

# Πέντε μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, Σουνίτες και Σιίτες πιο βαθειά διαιρεμένοι πλέον, ακόμα δεν μπορούν να συμφωνήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

# Δεν υφίσταται κάποιος νόμος για το πετρέλαιο.

# Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το καθεστώς του Κιρκούκ.

# Δεν έχει οριστικοποιηθεί το καθεστώς των Κούρδων.


Όταν ο πρόεδρος G.W. Μπους διέταξε την εισβολή στο Ιράκ για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής, το 2003, ακόμα κι όταν επίσημα αναγνωρίστηκε πως τα όπλα αυτά ουδέποτε υπήρξαν, ο ίδιος δεν το παραδέχτηκε, αφήνοντας την αξιοπιστία των ΗΠΑ να μην έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Ο πόλεμος σύμφωνα με τα επίσημα αμερικανικά στοιχεία, κόστισε, τη ζωή σε

# 4.400 Αμερικανούς

# περισσότερους από 100.000 Ιρακινούς (κυρίως αμάχους).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά η καθημερινή διαδικτυακή εφημερίδα Information Clearing House,
# Αμερικανοί στρατιωτικοί που θυσιάστηκαν στο Ιράκ: 4.735

# Ιρακινοί που σφαγιάσθηκαν κατά την αμερικανική εισβολή και κατοχή του Ιράκ: 1.366.350

Η αριθμητική διαφορά είναι τεράστια, και ουδέποτε θα γίνει δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

Εκείνο που δεν ειπώθηκε ακόμα, είναι πως ο πόλεμος στο Ιράκ, ήρθε και κουκούλωσε τον άλλον στο Αφγανιστάν. Που τελειωμό δεν έχει και ούτε φως στην άκρη του τούνελ διακρίνεται.

Παρ’ όλο που η εξτρεμιστική φονική βία λένε πως έχει μειωθεί, οι βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονται και πάλι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό, δοκιμάζοντας την ικανότητα του εκπαιδευμένου από τους Αμερικανούς ιρακινού στρατού και την αστυνομία, καθώς έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη σε θέματα ασφαλείας της χώρας τους. Ως τώρα την παρείχαν άφθονη, τα στρατεύματα κατοχής. Από δω και πέρα, οι Αμερικανοί «θα βοηθούν όταν θα τους ζητηθεί», λένε επίσημα.

Το πολιτικό αδιέξοδο που αφήνουν οι κατακτητές, είναι ανατριχιαστικό. Αυτού του είδους την δημοκρατία που γεύονται οι Ιρακινοί, άξιζε τον κόπο τον πόλεμο και τις θυσίες; Την απάντηση αφήνονται να τη δώσουν τώρα πια, οι ίδιοι οι Ιρακινοί (με την αμερικανική παρουσία πίσω από τις κουίντες). 


πηγη

Κυβερνήσεις –μαριονέττες και Παγκόσμια Διακυβέρνηση

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΗ ΖΩΗ
Γράφει ο *Αμφικτύων
Μόνον αν κάνουμε τη ζωή στους δισεκατομμυριούχους μαύρη ,σ’ αυτούς που ελέγχουν τις κυβερνήσεις –μαριονέττες και την παγκόσμια οικονομία, είναι δυνατόν να επέλθει αλλαγή για την πλειονότητα. Μόνον αν σταματήσει αυτή η προκλητική , άνιση και άδικη συσσώρευση πλούτου σε ελάχιστους είναι δυνατόν να βελτιωθεί ο κόσμος. Διότι έχει παρατηρηθεί ότι από χρόνο σε χρόνο ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του 1% των κροίσων και του 99% των λοιπών ατόμων. Η αλματώδης αυτή αύξηση του πλούτου των κροίσων έχει ως αποτέλεσμα να στεγνώνει την πραγματική οικονομία προς μέγιστη ζημία του λαού. Επομένως πρέπει να ανατραπεί αυτή η κραυγαλέα ανισότης και να πάμε στην εποχή –όχι της ισότητος- αλλά της εποχής που το χρήμα δεν θα έχει τη σημερινή του σημασία, της συσσωρεύσεως, της προκλητικής επιδείξεως και της χρησιμοποιήσεως του ως μέσον κερδοσκοπίας. Μόνον όταν γίνει δύσκολη η ζωή της ελίτ του χρήματος θα αποφασίσουν να παραδώσουν μέρος του πλούτου τους για να βρουν και πάλι μια ήρεμη ζωή. Ποιοι όμως λογίζονται πλούσιοι; Όχι ασφαλώς αυτοί που μπορούν και αγοράζουν ένα ακριβό ρολόι , ή να πάνε το καλοκαίρι σε κάποιο νησί για διακοπές, ή έστω αυτοί που έχουν ένα εξοχικό σπιτάκι. Πλούσιοι πρέπει να λογίζονται αυτοί που δαπανούν άνω των 200.000 Ευρώ το χρόνο και μπορούν να αγοράζουν πύργους, κότερα, αεροπλάνα, σπίτια στις ακριβότερες περιοχές , να στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία , να έχουν την καλύτερη περίθαλψη, να διαθέτουν ιδιωτική αστυνομία για ασφάλεια , να ταξιδεύουν χάριν αναψυχής σε όλο τον πλανήτη κ.ο.κ. Βέβαια και στους άλλους από 50.000 -200.000 Ε πρέπει να επιβληθεί βαρυτάτη φορολογία. Σκεφθείτε λοιπόν αν μπροστά στη βίλα του ή στο εξοχικό του Α’ ή του Β’ κροίσου συγκεντρωνετο κόσμος αποφασισμένος να του εμποδίσει την είσοδο και την έξοδο. Πόσο ασφαλής και ευτυχισμένος θα ήτο; Η αν όποτε τον συναντούσαν οι πολίτες τον προπηλάκιζαν αγρίως –όπως κάνουν τώρα στους υπηρέτες τους πολιτικούς- πόσο δυστυχισμένοι θα ήσαν; Η τέλος αν υπήρχε κάποιο πατριωτικό , λαϊκό και επαναστατικό συμβούλιο και τους υποχρέωνε ή να παραχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους ή να εξωστρακισθούν όπως στην αρχαία Αθήνα. Τι θα προτιμούσαν. Μην νομίζετε ότι τέτοια μέτρα είναι πρωτόγνωρα στον κόσμο. Αυτά εφαρμόσθηκαν από τον Σόλωνα( 639 - 559 π.Χ.) [Ο Σόλων ήταν σημαντικός Αθηναίος νομοθέτης, φιλόσοφος, ποιητής και ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Ανήκε σε πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια, η οποία καταγόταν από τη γενιά του βασιλιά της Αθήνας Κόδρου. Τα νομοθετικά μέτρα του Σόλωνα ήταν πολύ τολμηρά, αλλά και δραστικά και αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της κρίσης που κλήθηκαν να θεραπεύσουν. Βασίζονταν στην αρχή της δίκαιης ανισότητας και όχι της απόλυτης ισότητας, ενώ επιδίωκαν να αποτρέψουν την εμφύλια διαμάχη και τη διάλυση της πολιτικής κοινότητας της Αθήνας διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή , την διαστρωμάτωση και την προβολή αυτής της διαστρωμάτωσης στη νομή της εξουσίας.: Καθόρισε τα αξιώματα τα οποία μπορούσε κάποιος να ασκεί, με κριτήριο τη τάξη στην οποία ανήκε, και όπου κατατασσόταν βάσει του εισοδήματος του (και ειδικότερα της φοροδοτικής του ικανότητας). Ως Ταμίες μπορούσαν να υπηρετήσουν μόνο πολίτες της ανώτατης τάξης, ενώ οι πολίτες της κατώτατης τάξης είχαν μόνο δικαίωμα συμμετοχής στην εκκλησία του δήμου. (Αριστοτέλης, εκδοση 2008) Τα μέτρα του αποσκοπούσαν στην παύση της εξάρτησης των ακτημόνων από την αγροτική οικονομία, καθώς και στην ανάπτυξη του εμπορίου και της βιοτεχνίας για την απορρόφηση αυτών των ακτημόνων, τους οποίους ο Σόλων προσπάθησε και ως ένα βαθμό κατάφερε να προφυλάξει από την πλήρη εξαθλίωση. Και τότε επικρατούσε τρομερή ανισότης. Οι πλούσιοι είχαν υποθηκεύσει τα χωράφια των φτωχών και η γη δεν καλλιεργείτο. (παρόμοια κατάσταση με την σημερινή που η Τρόικα πνίγει τους μικρομεσαίους(εμπόριο, επιχειρήσεις κ.α)

Με τα μέτρα του ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά και όσοι ασκούσαν κάποιο επάγγελμα εκτός της γεωργίας. Απαλείφθηκαν τα στεγανά της καταγωγής, που εμπόδιζαν αυτούς που πλούτιζαν από κάποιο επάγγελμα να ανέλθουν σε ανώτερες κοινωνικές τάξεις, να γίνουν πολίτες και να αναλάβουν αξιώματα.
Μέτρα επανόρθωσης (σεισάχθεια, από το σείω που σημαίνει αφαιρώ και το άχθος που σημαίνει βάρος):
κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για ξένους δούλους δεν γίνεται λόγος στις πηγές. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο,
κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του. Είναι επίσης πιθανό ότι
αμνήστευσε τα αδικήματα που επέφεραν στέρηση πολιτικών ]Θα μου πείτε ότι τότε οι Έλληνες ήσαν πολίτες και συναισθάνοντο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία και τον εαυτόν τους, ενώ σήμερα είναι δούλοι του θεού, του δεσπότη, του τραπεζίτη και του μεγαλοκαρχαρία.
Να τι είπε ο Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι τον Ιανουάριου 2009, ενώπιον της Άγγελας Μέρκελ, του Τόνυ Μπλερ, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και πλήθους άλλων «επιφανών» εκπροσώπων διεθνών Οργανισμών, της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου:
«Ο χρηματιστικός καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στον κερδοσκόπο έναντι του επιχειρηματία, στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο έναντι του παραγωγικού κεφάλαιου, στο κυκλοφορούν κεφάλαιο έναντι του κεφαλαίου ως επένδυση, στο βραχυπρόθεσμο έναντι του μακροπρόθεσμου, στους δείκτες του πλούτου έναντι του αληθινού πλούτου, με τους δείκτες να μετρούν περισσότερο από τον ίδιο τον πλούτο. Ο καθαρός χρηματιστικός καπιταλισμός είναι ένα σύστημα ανευθυνότητας και θα χρησιμοποιήσω μια ισχυρή φράση: είναι ένα σύστημα όπου η ανήθικη λογική της αγοράς δικαιολογεί τα πάντα. Είναι ένα σύστημα όπου το χρήμα πάει στο χρήμα, όπου η εργασία βλάπτεται, όπου η παραγωγή βλάπτεται, όπου η επιχειρηματικότητα βλάπτεται».
Αυτόν τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό πρέπει να τον αλλάξουμε διαφορετικά πρέπει να εξαφανισθούμε εμείς από προσώπου της Γης. Όταν ακόμη ανεχόμαστε για πρωθυπουργό τον διορισμένο από το ΔΝΤ και την τρόικα για να λεηλατήσει τον Ελληνικό λαό και να εξαφανίσει τους μικρομεσαίους , τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Η σημερινή φορολογία ενώ πίνει το αίμα των φτωχών και μικρομεσαίων, αφήνει ανέπαφους τους κροίσους , διότι αυτοί διορίζουν τις κυβερνήσεις και αυτοί φτιάχνουν κατά πως τους βολεύει τα φορολογικά μέτρα , τις συμβάσεις και τη διανομή της κρατικής πίττας . Επομένως ας μην αναμένουμε βελτίωση εκ των άνω , δηλαδή από την κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο. Μόνον αν ο λαός πάρει την υπόθεση στα χέρια του και κάνει το βίο αβίωτο στους κροίσους , θα ξεπεταχτεί –κάποιος νέος «Σόλων» από αυτούς τους ισχυρούς ή τα παιδιά τους – και θα κάνει τις δέουσες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό , οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που σήμερα δεν λειτουργούν και βρίσκονται σε αδιέξοδα και παρακμή. Επομένως από το Χάος θα πάμε στις αλλαγές και στην τάξη και όχι το αντίθετο. Από το Χάος θα πάμε στην Νέα Εποχή της Γνώσης και του Πολιτισμού. Και αυτό θα γίνει όταν πεισθούν οι μεγάλο-κροίσοι ότι δεν κινδυνεύουν μόνον τα υλικά τους πράγματα αλλά και η ίδια η ζωή τους. Όσο αυτοί ζουν ασφαλείς, απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα πλούτη τους και είναι σίγουροι ότι το ποίμνιο βελάζει στο μαντρί των πολιτικών απατεώνων δεν ανησυχούν . Όσο το ποίμνιο βόσκει αδιαμαρτύρητα στην έρημο την λιτότητα, ανεργία, την βαρύτατη φορολογία, την έλλειψη παιδείας, υγείας, ασφάλισης , ότι είναι παραδομένο στο έγκλημα , στους πολέμους για κάποιον φανταστικό Μπιν- Λάντεν , τότε ποτέ δεν θα κάνουν παραχωρήσεις. Οι κροίσοι έχουν όνομα και δεν είναι ο «κακός καπιταλισμός» της κ. Παπαρρήγα και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα συγκεκριμένα ονόματα σε κάθε κράτος να βρούμε και να τους κάνουμε τη «ζωή πατίνι», όπως λέει και ο λαός., μέχρις να ενδώσουν.
Αλλά για να φθάσουμε σ’ αυτούς πρέπει πρώτα να ξεπετάξουμε το σάπιο, διεφθαρμένο και υπηρετικό στην ψωροελίτ πολιτικό σύστημα. Μόνον αν φύγει αυτή κατ’ επίφασιν δημοκρατική τους ασπίδα και μείνουν γυμνοί ενώπιον του λαού θα παραχωρήσουν μέρος από τα μυθώδη πλούτη τους για να σώσουν τα υπόλοιπα και τα κεφάλια τους.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com

Οι "βασιλικοί" και οι...γλάστρες.

Επειδή κάποιοι "βασιλικοί" εκεί που είχαν ξεραθεί και με τις προχθεσινές..."ψιχάλες" που προέρχονταν από τα φτυσίματα των πεινασμένων,νόμισαν ότι έβρεξε και..."ανα-ζωο-γονήθηκαν"...μπερδεύοντας τη ζούρτσα με τη βούρτσα,δηλαδή τον αρχέγονο θεσμό των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ των πάλαι ποτέ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
Επειδή,ουδεμία σχέση έχουν οι εκ των κατακτητών επιβληθέντες αλλογενείς,αλλοδαποί και ανθέλληνες βρυκόλακες,με την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Επειδή ακριβώς αναρωτιούνται αν...  Αυτή είναι η «έννοια» της βασιλείας στην Ελλάδα;
Κι επειδή,ο καθείς εφ'ό ετάχθει...δείτε...

Αναδημοσίευση λόγω...επανεμφάνισης των βρυκολάκων και των..."βασιλικών" τους...!

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η ανθέλλην,μισέλλην,βρυκόλαξ...Φρειδερίκη(Φρίκη).

Αυτά παθαίνει η Ελλάδα,όταν αφήνεται βορά στους βρυκόλακες.
Όταν υπάρχουν κορόϊδα που τρέχουν δουλοπρεπείς να γλύψουν τους Γλυξ-μπουργκ!
Σχέδιο Γλυξμπουργκ: Η ελλάδα ορμητήριο για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/
Διαβάστε και φρίξτε με την παράνοια και τον μισελληνισμό της ξενόφερτης βασιλικής οικογένειας των Γλυξμπουργκ έχοντας τον ουσιαστικό εκπρόσωπο τους τότε τη Φρειδερίκη, να επεμβαίνει στην πολιτική της ελλάδος, πίσω από τις πλάτες της κυβέρνησης, πίσω από τις πλάτες του ελληνισμού, και να ζητά με μανία από τον στρατηγό Μάρσαλ -σε εμπιστευτική επιστολή- να ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος από την Eλλάδα(!), έτσι ώστε η Eλλάδα να καταστεί πυρηνικό παρανάλωμα του πυρός μετά από τη σαρωτική αντεπίθεση της Ρωσίας ή/και της Κίνας. Υπενθυμίζουμε ότι τότε οι ΗΠΑ μπορεί να είχαν μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων (μικρής και μεσαίας ισχύος) αλλά οι ΕΣΣΔ και Κίνα διέθεταν άρτια εξοπλισμένο, ετοιμοπόλεμο και υπεράριθμο τακτικό στρατό με άρματα μάχης ταχείας επελάσεως, ενώ είχαν δοκιμάσει με επιτυχία το πρώτο τους πυρηνικό όπλο ήδη από το 1949.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:
Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, κατά την έκφραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ντην Ράσκ « έσπρωχνε τις Ην. Πολιτείες και μαζί την Ελλάδα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα ήταν πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό». Και ανεύθυνα, χωρίς συναίσθηση του ολοκαυτώματος που περίμενε την Ελλάδα, με μοναδικό ενδιαφέρον να διασώσει το θρόνο και το καθεστώς της, «πρόσφερε» το ελληνικό έδαφος ως χώρο εξαπολύσεως αυτού του πολέμου.
Σε πλήρη άγνοια της ελληνικής κυβερνήσεως, χρησιμοποιώντας «ειδικό Αμερικανό διαγγελέα» που προμήθευσε η CIA, η Φρειδερίκη επανειλημμένα έστειλε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, εξωθέντας την αμερικανική κυβέρνηση να «είναι σκληρή στη Ρωσία» και ν’ αρχίσει «αμέσως» τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως από το ελληνικό έδαφος.
Τόση ήταν η φορτικότητα και η εξαλλοσύνη της «φιλοπόλεμης βασίλισσας» όπως την αποκαλούσαν επίσημοι Αμερικανοί, ώστε το Στέητ Ντιπάρτμεντ, που έμμεσα επληροφορείτο το περιεχόμενο των προσωπικών μηνυμάτων της, φοβήθηκε μήπως η Ουάσιγκτον ε επηρεαστεί και υπέδειξε-αλλά με τρόπο που δεν δεχόταν παρανοήσεις-«να μην ενθαρρύνεται» η Φρειδερίκη και να της διαμηνυθεί ότι οι Ην. Πολιτείες ξέρουν τι κάνουν

Αυτά συνέβαιναν το καλοκαίρι του –1950-, στις αρχές του πολέμου στην Κορέα, όταν στην Ελλάδα υπήρχε κοινοβουλευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα και ο εμφύλιος πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει. Αποκαλύπτονται τώρα από τον Αμερικανό συγγραφέα Λίοναρντ Μόσλυ στο βιβλίο του για τον στρατηγό Τζώρτζ Μάρσαλ, που κυκλοφόρησε κατ’ αυτάς στις Ην. Πολιτείες και στο οποίο περιέχεται μέρος της αποκαλυπτικής αλληλογραφίας της Φρειδερίκης με το στρατηγό. Σε μια από τις επιστολές της, ας σημειωθεί, η Φρειδερίκη πληροφορεί τον Μάρσαλ ότι η Κυβέρνηση στην Ελλάδα «αποτελείται από καμουφλαρισμένους κομμουνιστές», και δείχνει έντονα εχθρικές διαθέσεις και μαχητικότητα να καταπολεμήσει τις «σοσιαλιστικές διεισδύσεις» στην κυβέρνηση Πλαστήρα.

Η Φρειδερίκη, που γνωρίστηκε με τον στρατηγό Μάρσαλ το 1947-στο Λονδίνο, διατηρούσε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον στρατηγό, κατά 40-χρόνια μεγαλύτερο της ως το θάνατο του το 1959-.
Η Φρειδερίκη είναι πολύ ενοχλημένη για το φιάσκο των Αμερικανών στην Κορέα, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Και υποδεικνύει στον στρατηγό και στην αμερικανική κυβέρνηση (Τρούμαν) «αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα» πρώτα από την Ελλάδα, Του γράφει στις 20-Ιουλίου 1950:

«δεν θα ήταν καλή ιδέα ν’ αρχίσετε αμέσως επίθεση σε άλλο μέτωπο; Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν αυτό το μέτωπο. Θα μπορούσε από τώρα, κιόλας, να προετοιμάζεται το έδαφος για να χρησιμοποιηθεί από τις Ην. Πολιτείες. Όλο το πολεμικό υλικό που χρειάζεται για τον οποιονδήποτε αριθμό δυνάμεων που θα απαιτηθούν για την επίθεση, πρέπει να συγκεντρωθεί εδώ και να κατανεμηθεί σε διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι, εκείνο που θα χρειαστεί θα είναι απλώς να έρθουν αεροπορικώς και να αποβιβαστούν τα στρατεύματα μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Θα βρουν επί τόπου το βαρύ πολεμικό υλικό…ίσως υποστηριχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να το πληροφορηθεί η Ρωσία…»
η Φρειδερίκη, όμως, βρίσκει τη λύση» (το υλικό θα μπορούσε να σταλεί (στην Ελλάδα) υπό το πρόσχημα ότι αποτελεί «βοήθεια για τον ελληνικό στρατό».

Και για την περίπτωση που, ίσως, δεν την εννοήσουν πλήρως στην Ουάσιγκτον, με μεγαλύτερη κατηγορηματικότητα η Φρειδερίκη διευκρινίζει:

«επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά-η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο για δράση οπισθοφυλακής. Πρέπει να αναπτυχθεί σε χώρο εξορμήσεως.. αντί οπισθοχωρήσεως στην Αφρική και αναμονής ένα ή δύο χρόνια ώσπου να ανακαταλάβουμε την Ευρώπη. Καλύτερα είναι να υπάρχει ένα μόνιμο προγεφύρωμα στην Ευρώπη και η καλύτερη θέση είναι η Ελλάδα..»
χαρακτηριστικό, ασφαλώς, του πανικού της Φρειδερίκης, αλλά και της ιδεολογικοπολιτικής εμπάθεια της.

Η αλληλογραφία Φρειδερίκης με τον Μάρσαλ αποκαλύπτει και τους τρυφερούς, συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν ανάμεσα τους. Αλλά το πιο σημαντικό από ελληνικής πλευράς που αποκαλύπτει είναι η ανεπίτρεπτη πολυπραγμοσύνη της Φρειδερίκης, η απευθείας από μέρους της διαχείριση θεμάτων κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, δίχως να έχει κάν γνώση η ελληνική κυβέρνηση, η εμπάθεια και η ανάμιξη της στην πολιτική.

Ακριβώς αυτή η ανάμιξη ανησυχεί την Ουάσιγκτον που, με την εμπειρία της, βλέπει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα για το χρόνο και, φυσικά σ’ αυτό δεν έκανε λάθος το Στέητ Ντιπάρτμεντ.

Στις-6-Μαρτίου 1950-ο Ντην Άτσεσον, υπουργός Εξωτερικών τότε, στέλνει στον στρατηγό Μάρσαλ ένα προσωπικό σημείωμα, υποδεικνύοντας του, με όλο το σεβασμό και την κατανόηση, να συστήσει στη Φρειδερίκη περισσότερη σωφροσύνη και λιγότερες παρεμβάσεις στην πολιτική: « Η βασίλισσα, γράφει, είναι σπουδαία προσωπικότητα, αλλά νομίζουμε ότι δείχνει μια τάση να παραγνωρίζει τον κίνδυνο να εκθέσει και διακυβεύσει το στέμμα, με υπερβολική ανάμιξη στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα της».

Και σαν έμπειρος διπλωμάτης ο Άτσεσον προειδοποιεί και προμαντεύει: θα ήταν δυστύχημα για την Ελλάδα! Αν μια τέτοια ανάμιξη ανέφλεγε πάλι ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε αυτή τη χώρα επί πολλά χρόνια», αν δημιουργούσε καθεστωτικό, δηλαδή. Αν η Αμερική είχε ανάγκη από ένα πρόσωπο που να την πληροφορεί για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα και να υποδεικνύει τις επόμενες αμερικανικές κινήσεις δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο από τη Φρειδερίκη. Η αλληλογραφία της με τον στρατηγό Μάρσαλ είναι αποκαλυπτική. Όπως και, αν χρειαζόταν κάποιο τεκμήριο για να πιστοποιηθεί η δουλικότητα του στέμματος και ο ρόλος του πράκτορα των Ην. Πολιτειών στην Ελλάδα που έπαιξε η Φρειδερίκη-τα γράμματα της την καταδικάζουν.

Ιδού μια πρόχειρη δειγματοληπτική υπενθύμιση, όπως προκύπτει από τις «άκρως προσωπικές και εμπιστευτικές» επιστολές της:

Στις –8-Απριλίου 1948- η Φρειδερίκη, ανησυχεί μήπως «η βοήθεια των φίλων μας δεν φθάσει εγκαίρως», και προτείνει «για να σωθούμε από το Blitz (δηλαδή τον κεραυνοβόλο πόλεμο) των γειτόνων μας να μελετηθεί σχέδιο κοινής (με Αμερικανούς και Βρετανούς) δράσεως….» «Πολύ ανήσυχη η γραφειοκρατία του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ασκεί όση επιρροή διέθετε για να συγκρατήσει τον στρατηγό Μάρσαλ, που ήταν θα επίτρεπε στους στρατιώτες να επισκέπτονται τις οικογένειες με άδεια» ώστε νάνε τότε υπουργός Εξωτερικών, από ενδεχόμενη αποδοχή της προτάσεως). Λίγο αργότερα για να επηρεάσει τον στρατηγό, η Φρειδερίκη του γράφει ότι ο ελληνικός στρατός «διεξάγει πόλεμο, δίνει σκληρές μάχες με τις αλβανικές δυνάμεις (sic)στα ορεινά βόρεια σύνορα…»

Αυτή τη φορά φαίνεται να πλησιάζει το σκοπό της, δηλαδή να φέρει στην Ελλάδα αμερικανικό στρατό. Το χειμώνα του 1948- η Φρειδερίκη πείθει τον Μάρσαλ «να παράσχει στην Ελλάδα άνδρες (από τις δυνάμεις) των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να είναι δυνατή η άμεση δημιουργία ενός συστήματος που θα έδινε νέα ζωή στον ελληνικό στρατό και αναπτερώνεται το ηθικό τους. )Σήμερα γνωρίζουμε ότι εν μέρει η διεθνής κατάσταση και εν μέρει η αντίδραση του Στέητ Ντιπάρτμεντ, απέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της «προφορικής υποσχέσεως» του στρατηγού στη Φρειδερίκη)

Το καλοκαίρι του 1950-μια πανικόβλητη, από τα γεγονότα της Κορέας και τη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης, Φρειδερίκη , επισημαίνει στον στρατηγό Μάρσαλ «την παγκόσμια κομμουνιστική απειλή» και του…διαμαρτύρεται γιατί «οι Ην. Πολιτείες αντιδρούν (στον κομμουνισμό) πολύ μαλακά».
Τον Οκτώβριο 1953- η Φρειδερίκη, με τον Παύλο, βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, συναντάται με τον Μάρσαλ στο νοσοκομείο όπου αυτός ανέρρωνε από γρίπη και, κατά τον βιογράφο του στρατηγού που έχει υπ’όψη του τη σχετική αλληλογραφία, η Φρειδερίκη «άρχισε να μιλά για τα πολιτικά προβλήματα της Μεσογείου, τις ηλιθιότητες των πολιτικών (σημείωση: στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι ο στρατάρχης Παπάγος και κυβερνά ο «Ελληνικός Συναγερμός» της πιο ακραιφνούς Δεξιάς…) και τις κακοήθειες των Σοβιετικών…» Ο Μάρσαλ είναι κυριολεκτικά κατηγοητευμενος και εμπιστεύεται τις εκδηλώσεις του στο ’άλλο «θελκτικό πρόσωπο» που τον σαγηνεύει, στην κυρία Τσάνκ Κάι Σέκ:

Η Φρειδερίκη, της γράφει, είναι μια πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια εργαζόμενη βασίλισσα…»
Στις –16-Δεκεμβρίου 1955-, καθώς στην Ελλάδα η «λήθη στο παρελθόν» αρχίζει να δημιουργεί κάποια ομαλότητα και τα δημοκρατικά κόμματα να δραστηριοποιούνται με θετικά αποτελέσματα (σημείωση: από τις αρχές Οκτωβρίου έχει σχηματισθεί κυβέρνηση Καραμανλή), η Φρειδερίκη προσφεύγει και πάλι στον στρατηγό-αυτή τη φορά ζητώντας επειγόντως «συμβουλές ..για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της καταστάσεως στην Ελλάδα…»

Και τον επόμενο χρόνο πάλι τον εκλιπαρεί για «συμβουλές και ουσιαστική βοήθεια» ώστε να κερδηθεί «η κατανόηση των Ην. Πολιτειών για το πώς θα βοηθηθεί καλύτερα η Ελλάδα, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζει τώρα το πένθος και το καθεστώς…» προπαντός το καθεστώς-δηλαδή η ίδια.
Μια υστερογραφική σημείωση: οι επιστολές της Φρειδερίκης στο στρατηγό Μάρσαλ βρέθηκαν με το θάνατο του στρατηγού, το 1959-, στο προσωπικό του αρχείο που βεβαίως ήταν υπό τον έλεγχο και τη φύλαξη της CIA.οι αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον, λίγους μήνες μετά το θάνατο του στρατηγού, ειδοποίησαν τη Φρειδερίκη να τις παραλάβει αν ήθελε. Μάλιστα τις έγραψε και σχετική επιστολή ο τότε αρχηγός του Επιτελείου στρατηγός Ομάρ Μπράντλευ». Για κάποιο λόγο, ανεξήγητο στους Αμερικανούς ως σήμερα, η Φρειδερίκη δεν απάντησε ποτέ, και αργότερα, τόσο ο Κωνσταντίνος όσο και η Σοφία «αμέλησαν» να τις παραλάβουν. Κατοπιν τούτου, η CIA, αφού βεβαίως έκανε την απαραίτητη διαλογή, έστειλε τις επιστολές της Φρειδερίκης στα αρχεία του κράτους και αντίγραφα, στη λεγόμενη «Βιβλιοθήκη Μάρσαλ».
Ας είναι καλά, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος και η Σοφία. Η αμέλεια τους επέτρεψε να αποκαλυφθεί μια πτυχή, μικρή, από τη «φιλοπολεμική» δραστηριότητα της μητέρας τους…

Εδώ τελείωσε αυτή η διήγηση για τον ρόλο που έπαιξε μέσα στην ζωή της, η φιλοπολεμική δράση της εις βάρος της Ελλάδος, κάτω από την μύτη μιας ολόκληρης κυβερνήσεως ακόμη και του ίδιου του Βασιλέως και άντρας της Παύλου που δεν αναφέρεται πουθενά να έχει γνώση.

Πηγές: Βιβλιοθήκη Μάρσαλ, δημοσιεύματα ελλ.εφημερίδων Αυστραλίας, δημοσιεύματα εβδομαδιαίας εφημερίδας Ποντίκι, διαδίκτυο κ.α.
ΈΡΧΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΔΕΝ ΛΕΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ… ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ. Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ… (λόγια του συγγραφέα Ι.Φουράκη 1995)

Πιθανή απόπειρα επαναενεργοποίησης του σχεδίου Γλυξμπουργκ;

http://www.royalhouseofgreece.gr/page2.htm
Ο παραπάνω σύνδεσμος οδηγεί σε ιστοσελίδα με προπαγανδιστικό υλικό των Γλυξμπουργκ. Διεκδικούν [ψεύτικη] καταγωγή από τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" Παλαιολόγο Δραγάζη σε αντίθεση με όλες τις γνωστές βυζαντινές πανεπιστημιακές εκδόσεις που αναφέρουν ρητά ότι ο Παλαιολόγος δεν είχε απογόνους! ***
Γι' αυτό και το σχέδιο "Γλυξμπουργκ" συναντάτε και ως σχέδιο "Δραγάζης" καθώς αυτός ο ξενόφερτος βασιλιάς που θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (ώστε να εξοντωθεί τελείως η Ελλάδα από τη σαρωτική αντεπίθεση Ρώσων και Κινέζων) θα διεκδικεί απευθείας καταγωγή από τον Βυζαντινό Δραγάζη.

Διαβάστε και τούτη την ανάρτηση...

Ο Γερμανός Μαξ Μέρτεν,ο "εθνάρχης" Καραμανλής και η Γερμανίδα Φρειδερίκη...

Μια παλιά ιστορία που εξηγεί γιατί είμαστε ανιστόρητοι
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters