Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Ανίερη Συμμαχία» ... ελλείψει «Ιερής»!!!

Γιώργος Αδαλής 
Τι συνέβη στη ζωή σας με τις τρεις τελευταίες Κυβερνήσεις; Εγινε κάτι διαφορετικό; Ποια είναι η ευθύνη της Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα; Μια αιρετική προσέγγιση του Γιώργου Αδαλή!
Αναρωτιέμαι από εχτές που παρουσιάσαμε το βίντεο με τις εξαγγελίες Σαμαρά προεκλογικά και τις επιθέσεις του κατά του ΠΑΣΟΚ, ποιος ο λόγος που κάναμε εκλογές αφού στην ουσία, η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση Σαμαρά είναι ταυτόσημη με αυτήν που ακολουθούσε, τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος με την εξαμβλωματική του Κυβέρνηση, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου με την κυβέρνηση-παρωδία!

Παρωδία γιατί Κυβέρνηση σημαίνει υπουργοί, υφυπουργοί, υπηρεσιακοί παράγοντες! Δηλαδή όλοι αυτοί που ήταν παντελώς απόντες, από τις κεντρικές αποφάσεις που άλλαξαν τη ζωή των Ελλήνων!

Προσέξτε τώρα!

Το δίδυμο ΠΑΠ.ΓΑΠ (ΠΑΠακωνσταντίνου-Γ.Α.Παπανδρέου) αποφάσισε ερήμην του ελληνικού λαού, να υπογράψει ένα Μνημόνιο αφού προηγουμένως, ο μη εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε μια δανειακή σύμβαση μαμούθ, από μόνος του!!! Μια σύμβαση , η οποία για μεγάλο διάστημα αποτελούσε … κρατικό επτασφράγιστο μυστικό!!!

Δεν θα μπω σήμερα στα επίμαχα σημεία της παραπομπής ή όχι των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στη Δικαιοσύνη! Το έχω κάνει ήδη και θα το κάνω ξανά αν χρειαστεί!

Σήμερα όμως, ας δούμε προσεκτικά τι έπραξε το δίδυμο αυτό εις βάρος του ελληνα νοικοκύρη και του Ελληνα επιχειρηματία!

Μείωσε τους Μισθούς
Μείωσε τις συντάξεις
Αύξησε τους άμεσους φόρους
Αύξησε τον ΦΠΑ
Αύξησε τους έμμεσους φόρους
Κράτησε τις τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών σε υψηλά επίπεδα
ΔΕΝ ανακήρυξε ΑΟΖ
ΔΕΝ προχώρησε το ΕΣΠΑ
ΔΕΝ προχώρησε σε αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης αλλά παρουσίασε ύφεση
ΥΠΑΚΟΥΣΕ με ευλάβεια στην Τρόικα 
Αύξησε την ανεργία
Αύξησε την μετανάστευση των Ελλήνων
Μείωσε το ΑΕΠ
Έδειρε τους Ελληνες που διαδήλωναν
Και στο τέλος άλλαξε αρχηγό γιατί διασύρθηκε δημοσκοπικά και κατόπιν εκλογικά

Τι έκανε κατόπιν η Κυβέρνηση-Μαριονέτα του Λουκά Παπαδήμου;

Μείωσε ξανά τους Μισθούς
Μείωσε ξανά τις συντάξεις
Αύξησε ξανά τους άμεσους φόρους
Αύξησε ξανά τους έμμεσους φόρους
Κράτησε ακόμη πιο ψηλά τις τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών σε υψηλά επίπεδα
ΔΕΝ ανακήρυξε ΑΟΖ
ΔΕΝ προχώρησε το ΕΣΠΑ
ΔΕΝ προχώρησε σε αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης αλλά παρουσίασε ύφεση
ΥΠΑΚΟΥΣΕ κι αυτή με ευλάβεια στην Τρόικα 
Αύξησε την ανεργία περισσότερο
Αύξησε την μετανάστευση των Ελλήνων
Μείωσε το ΑΕΠ όσο κυβερνούσε
Έδειρε –σαφώς λιγότερο- τους Ελληνες που διαδήλωναν
Και στο τέλος όταν έφτασε στο απροχώρητο, έδιωξαν τον φερόμενο ως Σωτήρα, Μεγαλοτραπεζίτη Λ.Παπαδήμο και προχώρησε σε εκλογές, γιατί οι μεγάλες προσδοκίες μερίδας των Ελλήνων απέναντι στο πρόσωπο του super-golden boy, καταστράφηκαν μέσα σε μερικές εβδομάδες!

Κατόπιν, υπήρξε ένα δίμηνο στο οποίο η χώρα μας, δεν μπορούσε να κυβερνηθεί, γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωναν τόσο χαμηλά ποσοστά, που ακόμη κι αν έκαναν κυβέρνηση με διάφορα «πουλημένα πολιτικά κορμιά», θα ήταν τόσο εύθραυστη, που δεν θα άντεχε την πίεση του λαού!

Οσο διάστημα η χώρα δεν κυβερνούνταν από κανένα και είχε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον δικαστικό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο:

Δεν υπήρξε καμία μείωση στους Μισθούς
Δεν υπήρξε καμία μείωση στις συντάξεις
Δεν υπήρξε καμία αύξηση στους άμεσους φόρους
Δεν υπήρξε καμία αύξηση σον ΦΠΑ
Δεν υπήρξε καμία αύξηση στους έμμεσους φόρους
Κανείς δεν έδειρε τους Ελληνες 

Αλλά μόνο ορισμένα κανάλια κι εφημερίδες είχαν πόνο για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα «ΣΩΣΕΙ» τον Ελληνικό λαό! Κι έτσι, με την πίεση και τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας, των καταποντισμών και των λοιμών που θα έπεφταν στη χώρα από την ακυβερνησία, και ίσως και των εξωγήινων που μπορούσαν να εισβάλουν στην Αθήνα και να καταστρέψουν την Ακρόπολη, μερίδα του λαού πείστηκε και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σχηματίστηκε επιτέλους η Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία παρά τις εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και όσα άκουσατε προεκλογικά, προχώρησε στα εξής:

Μείωσε ξανά τους Μισθούς
Μείωσε ξανά τις συντάξεις
Αύξησε ξανά τους άμεσους φόρους
Αύξησε ξανά τους έμμεσους φόρους
Κράτησε ακόμη πιο ψηλά τις τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών σε υψηλά επίπεδα
ΔΕΝ ανακήρυξε ΑΟΖ
ΔΕΝ προχώρησε το ΕΣΠΑ
ΔΕΝ προχώρησε σε αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης αλλά παρουσίασε ύφεση
ΥΠΑΚΟΥΣΕ κι αυτή με ευλάβεια στην Τρόικα 
Αύξησε την ανεργία περισσότερο
Αύξησε την μετανάστευση των Ελλήνων
Μείωσε το ΑΕΠ όσο κυβερνούσε
Έδειρε λιγουλάκι τους Ελληνες που διαδήλωναν με μια διαφορά!

Πείτε μου τώρα εσείς ποια η διαφορά των τριών αυτών Κυβερνήσεων στην οικονομική τους πολιτική;

Πείτε μου ειδικά εσείς οι οπαδοί των κομμάτων που στήριξαν τις τρεις αυτές Κυβερνήσεις, τι άλλαξε στις τσέπες σας εκτός του ότι είναι ολοένα και πιο άδειες ;

Μήπως οι καλές κουβέντες της Μέρκελ , του Σόμπλε, της Φέκτερ και τα δάκρυά τους για την Ελλάδα και τους Ελληνες;

Για να είμαι ακριβοδίκαιος, η αντιπολίτευση φέρει γιγάντια ευθύνη για τον κατήφορο που πήρε η Ελλάδα!

Με πρώτο-πρώτο τον Συνασπισμό και τον Αλέξη Τσίπρα!

Που είναι η εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα και τις μίζες; Που είναι η πάλη ενάντια στα ψέματα που εκστόμισε ο Σαμαράς προκειμένου να καταλάβει την εξουσία; Αν δεν αφήσει κατά μέρους ο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανοησίες όπως η «λαθρομετανστο-λαγνεία» και δεν σταθεί στο πλευρό του απελπισμένου Ελληνα, τότε δίνει χώρο στη Χρυσή Αυγή! Κι αν έχει αποφασίσει να δώσει χώρο στην Χρυσή Αυγή, «κουλαντρίζοντας» τους λαθρομετανάστες , τότε να μην διαμαρτύρεται για την «άνοδο του Εθνικισμού» στην Ελλάδα! Ο ίδιος ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το επιτρέπει , παθαίνοντας ηλεκτροσόκ, κάθε φορά που ακούει την λέξη «αλλοδαπός»!

Ο Πάνος Καμμένος, ως πολιτική οντότητα πάει καλά! Το κόμμα του όμως δεν πάει εξίσου καλά! Μπορεί να κατήγαγε μια ιστορική νίκη στις εκλογές του Μαΐου, παίρνοντας (για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση) διψήφιο ποσοστό, αλλά αυτό δεν αποτελεί τρόπαιο στα γραφεία του κόμματος! Που είναι οι νέοι άνθρωποι που θα αναδείκνυε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Προσωπικά δεν τους έχω δει –ακόμα- και περιμένω! Όλα αυτά τα οποία λέει ο Πάνος Καμμένος, θέλει κόσμο να τα προωθήσει και πολύ περισσότερο κόσμο για να τα πραγματοποιήσει !!! Μέχρι στιγμής, εκτός από τα γνωστά πρόσωπα που εμφανίζονται εκ μέρους του κόμματος, δεν έχουμε δει κάποιο νέο πρόσωπο, να μιλά δημόσια στους Ελληνες! Αν δεν βάλει στο κάδρο, νέα πρόσωπα, χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις από το παρελθόν, θα δει το ποσοστό του να μειώνεται, κι ας συμφωνεί ο κόσμος με τις εξαγγελίες του!

To KKE, δίνει μια μάχη, αλλά με υλικά παλαιάς κοπής και με γλώσσα που αντιλαμβάνεται μόνο ένας απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής του … Περισσού! Τι περιμένει άραγε το ΚΚΕ να συμβεί για να αντικαταστήσει την Αλέκα Παπαρήγα με ένα νέο πρόσωπο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά; Μήπως να φτάσει στο 3% και να χτυπήσουν οι καμπάνες της εξόδου από την Βουλή; Αν δεν έχουν κάποιο νέο άνθρωπο, γιατί δεν δίνει το κόμμα τα ηνία στη Λιάνα Κανέλλη να αναπνεύσει πρώτα δημοκοπικά και κατόπιν εκλογικά; Ιερά Μητρόπολη να ήταν ο Περισσός, θα είχε ήδη αντικαταστήσει τον … Μητροπολίτη! Είναι δυνατόν σε μια περίοδο που οι πάντες αναζητούν πολιτικό λιμάνι, το ΚΚΕ να φθίνει σε ποσοστά;;

Που είναι οι «Μάνοι» , οι «Τζήμεροι» και όλοι αυτοί που δεν κατάφεραν να λάβουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό; Θύμωσαν με τον Ελληνικό λαό ή τώρα που … «έγινε η δουλειά», δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να απευθύνονται σε όλους εμάς!

Που πήγε το κόμμα της Ντόρας; Ανέστειλε την λειτουργία του ή έκλεισε τελικά εγκλωβίζοντας 40.000 εγγεγραμμένα μέλη κι ένα σορό ψηφοφόρους της, σε ένα ατέρμονο μαγγανοπήγαδο;

Ολοι αυτοί, θα έπρεπε να έχουν έναν κοινό στόχο!

Την ανατροπή του Μνημονίου , την ακύρωση της δανειακής συμβάσεως και την αντικατάστασή του, με μια νέα πολιτική που στόχο θα έχει την αύξηση της παραγωγής αρχικά στον πρωτογενή τομέα και κατόπιν στον δευτερογενή! 

Αντ αυτού, όλοι συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα και αναλώνονται σε ατέρμονες κι ανούσιες κόντρες , γιατί έτσι νομίζουν ότι θα συγκεντρώσουν περισσότερους ψήφους!

Αδυνατούν να καταλάβουν, ότι όσο χτυπιούνται μεταξύ τους, τόσο δυναμώνει η φτώχεια και η ανέχεια στην Ελλάδα! 

Κι όσο δυναμώνει η φτώχεια και η ανέχεια στην Ελλάδα, τόσο θα μεγαλώνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, για την οποία δεν έγραψα τίποτα για ένα πολύ απλό λόγο!

Η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αδυναμίες της Αντιπολίτευσης να συνεργαστεί και βλέποντας έναν τεράστιο πολιτικό χώρο «ανοιχτό» μπορεί να δίνει το δικαίωμα να της επιτεθείς πολιτικά για τις πράξεις της, αλλά στην ουσία «γεμίζει» το κενό αυτού του χώρου! Η Χρυσή Αυγή, σε ότι αφορά την πολιτική της τακτική, τα πάει μια χαρά! Πολύ απλά διότι έχει σκοπό να διεισδύσει σε ένα κενό πολιτικά χώρο και το πράττει με μαθηματική ακρίβεια! Αν δεν υπήρχε μνημόνιο, δεν θα υπήρχε και Χρυσή Αυγή! Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θα υπήρχε χρυσή Αυγή! Και για να είναι δυό φορές πιο ακριβής, αν ένα από τα δύο αυτά κόμματα εξουσίας, δεν είχε ενδώσει στο Μνημόνιο, τότε δεν θα υπήρχε η Χρυσή Αυγή! 

Η εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη Μεταπολιτευτική κολοτούμπα, και από πολέμιος του Μνημονίου, έγινε Μέγας Υπέρμαχος του και χωνευτήρι όλων των εθελόδουλων εξωγενών δυνάμεων!

Όταν δηλαδή ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας από τα δύο αυτά κόμματα!

Ετσι, κάθε μέρα που η Παπαρήγα, ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν προχωρούν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την οικονομική πολιτική, κάθε μέρα τα κόμματά τους θα φθίνουν άλλο περισσότερο κι άλλο λιγότερο!

Γιατί απέναντι στη «Λαίλαπα του Μνημονίου» που εκπροσωπούν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχει το «αντίπαλο δέος» στην Ελληνική πολιτική σκηνή! Κι αυτό το ξέρουμε όλοι οι Ελληνες αλλά κυρίως το γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι που λιγουρεύονται να αρπάξουν τον πλούτο αυτής της χώρας, τώρα που μας πέταξαν στο καναβάτσο!

Δεν ακόμη η Παπαρήγα πόσο λάθος έκανε που δεν δέχτηκε την πρόταση του Τσίπρα για συνεργασία; Ο Καμμένος δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να συμμαχήσει με τον Τσίπρα, αντί να βρίζονται οι εκπρόσωποί τους στα κανάλια ;

Μπροστά στην «ανίερη συμμαχία» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μια «ιερή συμμαχία» και να πάψουν να αποτελούν μικρές μονάδες που δεν μπουν να τα βάλουν με τον οδοστρωτήρα του μνημονίου;

Τι άλλο πρέπει να πάθει ο Eλληνας και η Ελληνίδα για να .. συμμορφωθεί επιτέλους η Αντιπολίτευση σε τούτη εδώ τη χώρα;


http://www.triklopodia.com/2012/09/blog-post_503.html

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας-
 Πολιτικός Επιστήμων

Η γνωστή μειοψηφία των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων αν δεν υποχωρήσουμε θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της ΦΥΡΟΜ είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν και εκείνο απομονώνεται. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα είναι ρόδινα για τα.....
ελληνικά δίκαια, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα. Άλλωστε και εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν κρατήσαμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια των Πανελλήνων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια και από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο 1992. Η μία
ιστορικώς, νομικώς, και διπλωματικώς τεκμηριωμένη θέση είναι ότι δεν παραχωρούμε το όνομα ούτε με σύνθετη ονομασία ούτε με παράγωγο κ.λπ. Οι καλόπιστες υποχωρήσεις μας απεδείχθη ότι δεν ωφέλησαν.
Ευτυχώς μέχρι σήμερα μας βοηθεί η αδιαλλαξία των Σκοπίων, η οποία ενοχλεί διεθνώς. Θυμίζω ορισμένα γεγονότα της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Πρώτον. Τα Σκόπια βρήκαν πάλι κλειστή πόρτα στο ΝΑΤΟ. Ο Γεν. Γραμματέας κ. Ράσμουσεν τούς είπε να λύσουν πρώτα τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα και κυρίως το όνομα και μετά να ξανακάνουν αίτηση. Δεύτερον αντίστοιχη απάντηση έλαβαν και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρ. Ένωσης. Η ένταξη της χώρας μας στη λέσχη των ισχυρών της Ευρώπης μας εξασφαλίζει τα κλειδιά για την ένταξη προβληματικών χωρών όπως η Τουρκία και η ΦΥΡΟΜ. Είτε μας συμπαθούν οι εταίροι μας είτε όχι, η ουσία είναι ότι εμάς ακούν στο Σκοπιανό και όχι τον Γκρούεφσκι και τους οπαδούς του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους. Τρίτον και λίαν ενδιαφέρον. Ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της ΦΥΡΟΜ ότι αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρ. Ένωση οφείλουν να παύσουν να διαστρεβλώνουν και να σφετερίζονται τη βουλγαρική ιστορία. Άρα από εδώ και στο εξής τα Σκόπια δεν θα αντιμετωπίζουν μόνο το δικό μας ΒΕΤΟ και τη δική μας διαμαρτυρία για τις ιστορικές αλχημείες τους. Θα έχουμε και τη στήριξη της Βουλγαρίας, μέλους πλέον της Ε.Ε., η οποία και άλλες φορές έχει εκφράσει ενόχληση για τις αυθαιρεσίες των ψευδομακεδόνων.
Ας μην ξεχνούμε ότι η Βουλγαρία από το 1991 αναγνωρίζει το κράτος ως «Μακεδονία», αλλά δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη έθνους μακεδονικού ούτε γλώσσας «μακεδονικής». Το 1992 η επίσημη άποψη της Βουλγαρίας, η οποία κατετέθη στη ΔΑΣΕ, σημερινό ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) ήταν η εξής: Στο κράτος των Σκοπίων κατοικεί μία πλειοψηφία Βουλγάρων και μία ελληνική μειονότητα 200.000 ανθρώπων!
Τέταρτη είδηση από την επικαιρότητα: ΟΙ Αλβανοί που αποτελούν το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ απαιτούν μέσω των κοινοβουλευτικών τους κομμάτων να αναγνωρισθούν ως επίσημοι ήρωες του πολυεθνικού αυτού κράτους οι Αλβανοί ένοπλοι, οι οποίοι συγκρούσθηκαν το 2001 με τους Σλάβους αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Τότε ζητούσαν την απόσχισή τους από το σκοπιανό μόρφωμα. Η κυβέρνηση των εθνικιστών του Γκρούεφσκι και του κόμματος ΒΜΡΟ πήρε το διπλό μήνυμα. Α) Οι Αλβανοί δεν αισθάνονται μειονότητα πλέον, αλλά συγκυβερνώσα εθνότητα, δηλαδή το κράτος δεν είναι των «Μακεδόνων» αλλά και των Αλβανών . Β) Όσο οι Αλβανοί περνούν τα αιτήματά τους με επιτυχία μέσα από τη σκοπιανή Βουλή θα παραμείνουν εντός ΦΥΡΟΜ. Όταν δουν ότι οι ψευδομακεδόνες τους εμποδίζουν τότε θα αποσχισθούν και θα ενωθούν με τα αδέλφιά τους στο Κόοσοβο. Γι’ αυτό και τιμούν τους αποσχιστικούς αγωνιστές του 2001.
Το κράτος των Σκοπίων απομονώνεται αφ’ ενός και παρουσιάζει διαλυτικά φαινόμενα αφ’ ετέρου. Η εμμονή μας στην εθνική αξιοπρέπεια δικαιώνεται.

www.olympia.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ 5810 ΕΥΡΩ!!!


Απίστευτο αλλά αληθινό.... από το http://www.madatoforos.com
Στην Ελλάδα του μνημονίου στην Ελλάδα που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που εξακολουθούν να απολαμβάνουν μισθούς και επιδόματα...Πρωθυπουργών!!!

Ποιοί είναι αυτοί; Υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας ενημέρωσης αποσπασμένοι στο εξωτερικό- λές και τα γραφεία τύπου δεν θα μπορούσαν να στελεχωθούν με επιτόπιο προσωπικό- οι οποίοι λαμβάνουν 5810 ευρώ το μήνα επίδομα...Αλλοδαπής και τσεπώνουν και τον μισθό τους ακέραιο στην Ελλάδα!!! Δεν το πιστεύετε; Δείτε τα επίσημα έγγραφα και κάντε απλώς τη διαίρεση..


Στην πρώτη περίπτωση αν διαιρέσετε το ποσό δια τους 69 δικαούχους θα δείτε ότι τα...παιδιά τσεπώνουν 5816 ευρώ το μήνα, ξαναλέμε μόνο το επίδομα γιατί τσεπώνουν και τον μισθό στην Ελλάδα, και στη δεύτερη περίπτωση τα παιδια τσεπώνουν μόλις...5291!!!
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/5810.html

Νέος νόμος: Τα καταστήματα ρούχων θα πωλούν τσιγάρα και τα περίπτερα θα τα έχουν αλλοδαποί!

altΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι καπνοπώλες και οι .....
περιπτερούχοι της χώρας, μετά την εφαρμογή του Ν.3919/2011, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη. Το έγγραφο που έφτασε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στους δήμους όλης της χώρας, έχει προκαλέσει μεγάλο «σοκ» στους περιπτερούχους, γιατί τα τσιγάρα για τους ίδιους, ήταν…κράχτης! Πήγαινε ο κόσμος στο περίπτερο για τσιγάρα και έπαιρνε σοκολάτες, χυμούς κτλ. Τώρα με την απελευθέρωση του επαγγέλματος ανατρέπονται όλα! Θα γεμίσει ο τόπος περίπτερα! Καφενεία, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, λοιπά καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής και ένδυσης θα έχουν πλέον τσιγάρα! Ακόμα και τα παραθεριστικά μέρη μπορούν ελεύθερα να πωλούν ολόχρονα καπνικά είδη! Παράλληλα, βάσει του Ν.3919/2011, δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς να ανοίξουν δικό τους περίπτερο, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν...
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_36.html

Μου έκοψες τα φάρμακα, μου πήρες το σπίτι και σε δυό μήνες πεθαίνω...Θα σε πάρω μαζί μου...

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

8 το πρωί. Ένας γκριζομάλλης κύριος μπαίνει στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας. Στην είσοδο της «αίθουσας» τον σταματούν δύο «γίγαντες της φρουράς».
- Παρακαλώ κύριε, τι θα θέλατε;
Ο «μεσόκοπος κύριος» βγάζει ένα.....
πιστόλι και τους σημαδεύει.
- Περάστε μέσα και οι δύο.
Αυτοί ξαφνιάζονται. Ένας τρίτος που κάθονταν πιο δίπλα σηκώνεται απότομα από την καρέκλα του και επιτίθεται στο «γέρο».
Ο «γέρος» στρέφει γρήγορα το όπλο και τραβάει τη σκανδάλη. Ο άλλος την τρώει κατάστηθα. Αμέσως γυρίζει το όπλο στους άλλους δύο κάνοντας δυό κοφτά βήματα πίσω και ξαναπατάει τη σκανδάλη. Ο κοντινότερος που είχε εκμεταλλευθεί την σύγχυση και του επιτίθονταν τρώει κι αυτός μια σφαίρα και πέφτει κρατώντας το στομάχι του που αιμορραγούσε. Ο τρίτος παγώνει. Ξανασηκώνει τα χέρια ψηλά και κερώνει στη θέση του.
Ο γέρος του κάνει νόημα να προχωρήσει μέσα.
Ο άλλος διστάζει.
Ο γέρος ανασηκώνει το μπουφάν του. Ο άλλος γουρλώνει τα μάτια. Ο γέρος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Αμέσως κάνει μεταβολή και κινείται προς το εσωτερικό.

- Πες σε όλους αυτούς που βγαίνουν να γυρίσουν μέσα και να μπούνε στην αίθουσα.
- Όλοι μέσα, φωνάζει ο «πορτιέρης».
Κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τον ακούσει. Ο γέρος σηκώνει το όπλο στον αέρα και ρίχνει δύο βολές. Η ταραγμένη ομάδα σταματάει έντρομη.
- Όλοι μέσα, ΤΩΡΑ, φωνάζει επιτακτικά ο γέρος. Όλοι κάνουν μεταβολή και μπαίνουν στην αίθουσα.
Αφού μπήκε κι ο τελευταίος έσπρωξε και τον πορτιέρη να μπει μέσα. Τελευταίος μπήκε ο γέρος.
- Όλοι στο πάτωμα εδώ μπροστά να σας βλέπω, φώναξε. Η αίθουσα είχε στο βάθος κάμποσες θέσεις τηλεφωνητριών. Τριγύρω είχε γραφεία. Όλοι μαζεύτηκαν μπροστά του στο πάτωμα. Καμιά πενηνταριά άτομα.
- Θα μας κάνεις όλους καλά με ένα πιστόλι; Του έκανε ειρωνικά άλλη μια «ντουλάπα» από το βάθος της ομάδας των «κρατουμένων».
- Για σήκω όρθιος παλικαρά μου να σε βλέπω, του κάνει ο γέρος.
Ο άλλος σηκώθηκε προσπαθώντας να δείχνει σίγουρος. Ο γέρος σήκωσε το όπλο, τον σημάδεψε και τράβηξε την σκανδάλη. Ο άλλος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ουρλιαχτά γυναικεία γέμισαν την αίθουσα. Όλοι είχαν παγώσει.
- Υπάρχουν άλλοι δύο νεκροί κάτω στην είσοδο. Αυτόν τον έφερα ζωντανό εδώ για να σας το επιβεβαιώσει. Τώρα δεν τον χρειάζομαι άλλο.
Και αμέσως έστρεψε το όπλο πάνω του. Όπως ήταν γονατισμένος στα τρία μέτρα μπροστά του, τον σημάδεψε και ξανατράβηξε την σκανδάλη. Η σφαίρα τον βρήκε στο μέτωπο.

- Θέλει κανένας άλλος να κάνει τον παλικαρά; Ρώτησε ήρεμα ο γέρος.
Δεν μίλησε κανείς. Μόνον κλάματα ακούγονταν.
- Γιατί κλαίτε κυρίες μου; Απ’ ότι είδα ήρθατε από εκεί κάτω, τα τηλέφωνα. Στο τηλέφωνο απ’ ότι θυμάμαι δυο χρόνια τώρα είστε απίστευτα σκληρά καρύδια. Τώρα τι πάθατε; Φοβάστε;
Με μια γρήγορη κίνηση αφαίρεσε το μισοάδειο γεμιστήρα από το όπλο και έβαλε έναν άλλον γεμάτο. Κάθισε πάνω σε ένα γραφείο στην άκρη της αίθουσας με την πλάτη στον τοίχο έτσι που να ελέγχει όλη την αίθουσα.
- Και τώρα περιμένουμε κύριοι, είπε ενόσω συμπλήρωνε σφαίρες στον παλιό γεμιστήρα. Εσείς οι τρεις στο βάθος κλείστε όλες τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
Μουδιασμένα αυτοί σηκώθηκαν να εκτελέσουν την εντολή του.
- Άντε, άντε....τους γκάζωσε ο γέρος.
- Τι θέλετε κύριε; Ρώτησε μουδιασμένα ένας κουστουμαρισμένος.
- Εσύ πρέπει να’ σαι το αφεντικό εδώ μέσα, σωστά;
- Μάλιστα.
- Κατά τη γνώμη σου τι θέλω εδώ μέσα γέρος άνθρωπος με ένα πιστόλι στο χέρι να σας έχω στο πάτωμα με δύο νεκρούς μπροστά σας;
- Δεν γνωρίζω κύριε.
- Δηλαδή, δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να έχω προσωπικά μαζί σας, έτσι;
- Μα γιατί; Τι σας κάναμε;
- Τι μου κάνατε! Πόσο θρασύς είσαι; Πόσο αδίστακτο τομάρι! Εσύ με κάλεσες παλιοτόμαρο. Μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα που έστειλαν την γυναίκα μου κι εμένα με έμφραγμα στο νοσοκομείο. Κι αφού μου πήρατε το μοναδικό μας σπίτι. Πως σου φαίνονται αυτά;

- Αγαπητέ μου κύριε απλά εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μαζί σας.
- Σωστά. Απλά εφαρμόζετε το νόμο. Προστατεύετε τα συμφέροντα κάποιων σκοτώνοντας κόσμο. Το ίδιο ακριβώς λένε και οι άνθρωποι της νύχτας. No fence baddy. Just my job. Σωστά;
- Κύριε, εάν σας μίλησαν άσχημα κάποιες από τις υπαλλήλους μας σας βεβαιώ ότι θα απολυθούνε αυτή τη στιγμή.
- Αλήθεια; Κι όταν σας το κατήγγειλα αυτό προ ημερών γιατί δεν μου είπατε τα ίδια;
- Κάποιο λάθος θα έγινε. Παρεξήγηση. Σας βεβαιώ ότι θα το διαχειριστώ προσωπικά, ακαριαία και παραδειγματικά.
- Για πόσο ηλίθιο με περνάς στ’ αλήθεια; Πόσο αδίστακτος είσαι!

- «Έχει δίκαιο κύριε. Απλοί υπάλληλοι είναι. Που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Όσο ενοχλητική κι αν είναι». Ακούστηκε μια φωνή από την πόρτα της εισόδου.
- Α, καλώστονα, έκανε ο «γέρος». Κατέφθασε η αστυνομία;
- Ναι. Μπορώ να περάσω;
- Εσένα έστειλαν νεαρέ;
- Ναι.
- Είσαι ο...πως το λένε...ο «διαπραγματευτής» δηλαδή;
- Ναι, αυτός είμαι, έκανε εύθυμα ο άλλος.
- Πέρνα. Γι’ αυτό σου άφησα ανοιχτή την πόρτα.
- Ναι, όντως...αν κι είναι παράξενο. Δεν συνηθίζεται.
- Θα μπορούσε κάποιος να μου ρίξει εννοείς, ε;
- Ε...ναι...ίσως κάποιος «βιαστικός νευρικός» δικός μας...Ευτυχώς, παραξενεύτηκαν όλοι απ’ αυτό εκεί έξω και «κρατήθηκαν»...είπαν να το δούμε υπομονετικά.
- Κρίμα που δεν μου ρίξατε. Θα τελείωναν όλα εύκολα. Εγώ πήγα να σας βοηθήσω πάντως.
- Τι εννοείτε; Έκανε ο άλλος ανήσυχα. Ξέραμε πως έχετε εκρηκτικά πάνω σας, δεν θα μπορούσαμε να το ρισκάρουμε.
- Ναι. Σωστά. Άλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε. Πως σε λένε παιδί μου;
- Κώστα.
- Εμένα Νίκο.
- Κύριε Νίκο, δεν φαίνεσαι παραβατικό άτομο. Κι έχεις μια αξιοσέβαστη ηλικία. Τι σε έφερε σ’ αυτό το σημείο;
- Σαν δημοσιογράφος το άρχισες. Κατ’ ευθείαν στο θέμα, ε; Εσύ τι λες Κώστα;
- Φαντάζομαι τα οικονομικά. Όλους μας έχουν πιέσει αφόρητα.

- Ναι, σωστά. Όλους. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, έτσι;
- Ακριβώς κυρ Νίκο.
- Εσύ Κώστα παιδί μου έχεις χάσει το σπίτι σου από τους κάθε λογής τοκογλύφους; Κράτος ή ιδιώτες;
- Όχι κυρ Νίκο. Αλλά πολλοί φίλοι μου και συγγενείς μου το έχουν χάσει. Ξέρω πως είναι και πως νοιώθεις.
- Έχεις χάσει ανθρώπους σου Κώστα απ’ τις «αδίστακτες πιέσεις» αυτών των κορακιών εκεί μέσα; Για οφειλές προς το κράτος ή ιδιώτες;
- Όχι κυρ Νίκο.
- Εγώ έχω χάσει Κώστα. Για οφειλές και προς τους δύο.
- Καταλαβαίνω.
- Έχεις χάσει την υγεία σου Κώστα απ’ αυτή την κατάσταση;
- Όχι κυρ Νίκο.
- Εγώ κόντεψα να χάσω τη γυναίκα μου Κώστα. Έπαθε έμφραγμα. Μας έχουν πάρει άπειρες φορές τηλέφωνο με απανωτές κι αδίστακτες απειλές και ψυχολογικές πιέσεις του χειρίστου είδους. Πάνω από διακόσιες φορές δυο χρόνια τώρα.
- Σε νοιώθω κυρ Νίκο. Δυστυχώς είναι γνωστή κατάσταση.
- Αλλά κανείς δεν την λύνει αυτή την «γνωστή θανάσιμη κατάσταση» Κώστα. Όλοι αδιαφορούν.
- Και προσπαθείς να την λύσεις εσύ λοιπόν. Με ομολογουμένως «δραστικά μέτρα» απ’ ότι βλέπω. Που αντιβαίνουν την έννομη τάξη όμως κυρ Νίκο.
- Έπαθα κι εγώ έμφραγμα Κώστα εξ’ αιτίας τους. Δυό χρόνια τους άντεξα, αλλά κατέρρευσα τελικά. Γίνονται πάρα πολύ επίμονοι ξέρεις. Και απειλητικοί.
- Γιατί δεν το κατήγγειλες κυρ Νίκο; Σε μας.
- Λες να μην το κατήγγειλα παιδί μου; Παντού τους κατήγγειλα. Δεν τους αγγίζει τίποτα. Και να’ μουν μόνο εγώ. Τόσοι και τόσοι τους καταγγέλλουν κάθε μέρα. Τίποτα αυτοί. Συνέχισαν. Ώσπου μας την έπεσαν και οι «ντουλάπες» τους. Μέχρι που μου πήραν και το μοναδικό φτωχόσπιτο που είχαμε και ζούσαμε με την κυρά μου και τα παιδιά μου. Κρατήθηκα τότε. Δεν έπιασα την καραμπίνα. Αυτοί όμως δεν έχουν το Θεό τους. Συνεχίζουν να ζητάνε.

- Έχεις παιδιά κυρ Νίκο;
- Ναι. Φαντάζομαι θα τους έχετε ενημερώσει, έτσι;
- Ναι. Και ανησυχούν για σένα αυτή τη στιγμή.
- Το ξέρω.
- Κυρ Νίκο....
- Έλα...
- Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας με τέσσερις εύστοχες βολές σε τόσο μικρό χρόνο δεν είναι απλή υπόθεση. Πόσω μάλλον με το καλημέρα της «εισόδου» σου. Έφαγες απ’ ότι βλέπω την «πιθανή άμυνά» τους, ε;
- Καθόλου άσχημα και μάλιστα για έναν 70άχρονο, ε;
- Ναι...κρατιέσαι καλά για τα χρονάκια σου κυρ Νίκο.
- Νομίζεις παιδί μου...οι τελευταίες αναλαμπές του ετοιμοθάνατου είναι....
- Που υπηρέτησες κυρ Νίκο;
- Που έμαθα να ρίχνω και να σκοτώνω, εννοείς, έτσι;
- Ναι...αυτό...
- Στην Κύπρο...το ’74...
- Αααα...έτσι εξηγείται....περάσατε δύσκολες μέρες τότε, ε;
- Παλέψαμε λίγοι. Φάγαμε πολλούς. Χωρίς υποστήριξη καμία. Αλλά έχασα και πολλούς συντρόφους μου Κώστα εκείνες τις μέρες. Μας πούλησαν όλοι τότε. Όλοι. Αλλά και μετά που γυρίσαμε...Οι πάντες...Από κείνες τις μέρες κλονίστηκε η υγεία μου...αλλά άντεξα...ως εδώ...
- Ναι, αλλά τότε ήταν πόλεμος. Είχες εχθρούς που σε απειλούσαν απέναντί σου. Τώρα πως έγινε κι έφαγες τέσσερις απλούς ανθρώπους κυρ Νίκο; Δεν είσαι εγκληματίας, δεν είσαι παραβατικό άτομο.
- Δεν είναι απλοί άνθρωποι αυτοί που βλέπεις Κώστα.
- Δηλαδή;
- Δεν ξέρεις;
- Τι εννοείς κυρ Νίκο;
- Άνθρωποι της νύχτας είναι. Αυτοί εδώ οι «απλοί πολίτες» που λες την έπεσαν στο γιό μου. Τον τρομοκράτησαν μια νύχτα για τα χρέη του πατέρα του. Κατάλαβες τώρα;

- Κατάλαβα. Μας το κατήγγειλες;
- Αστεία λες; Τον απείλησαν ότι αν μιλήσει στην αστυνομία θα μας κάψουν. Αφού πρώτα μας σπάσουν χέρια πόδια ολονών. Άσε που αυτοί έχουν στρατιές δικηγόρων και κεφάλαια κι εγώ ούτε καν τα διακόσια ευρώ που θέλετε για την μήνυση.
- Τι να πω; Ξέρεις πως διαταγές και νόμους τηρούμε κι εμείς.
- Το ξέρω.
- Γιατί λες ότι είσαι ετοιμοθάνατος κυρ Νίκο;
- Έχω καρκίνο παιδί μου...
- Λυπάμαι. Αλλά ο καρκίνος αντιμετωπίζεται. Υπάρχουν όπλα.
- Δυό μήνες ζωής μου έχουν δώσει...
- Αααα...αλλά, σε πολλούς το έχουν πει αυτό κι όμως τα φάρμακα πλέον κάνουν θαύματα...
- Φάρμακα! ...Έχω καιρό τώρα που δεν τα παίρνω παιδί μου...
- Μα γιατί;
- Γιατί; Μα γιατί απλά δεν μου τα δίνουν πια...έτσι απλά...αποφάσισαν πως δεν τα χρειάζομαι ή δεν με χρειάζονται πια...το ίδιο τους κάνει προφανώς...
- Εννοείς;
- Ναι παιδί μου...εννοώ ότι η καλή μας Πολιτεία δεν με θεωρεί πια απαραίτητο κομμάτι της και με πέταξε στην άκρη...δεν μου καλύπτουν τα φάρμακα που χρειάζομαι...ούτε για τον καρκίνο, ούτε για καμία άλλη σοβαρή πάθησή μου...Έχω την ατυχία βλέπεις να έχω βάλει λουκέτο στο μαγαζάκι που διατηρούσα για χρόνια. Δεν μπορώ να πληρώσω τις οφειλόμενες εισφορές, ούτε να συνεχίσω την ασφάλισή μου...έτσι, δεν μου δικαιολογούν περίθαλψη...ούτε μου επιτρέπουν να ασφαλιστώ σαν άνεργος στην ασφάλιση της γυναίκας μου...έτσι, στα 70 μου, δυο βήματα απ’ τον θάνατο, χωρίς λεφτά και σπίτι με άφησαν και χωρίς φάρμακα....
- Τι να πω;

- Μας σκοτώνουν Κώστα. Επειδή δεν γίνεται με όπλο δε σημαίνει ότι δεν είναι φόνος. Χτες βγήκαν στους δρόμους οι καρκινοπαθείς και άλλοι συμπολίτες μας Έλληνες που είχαν την ατυχία να υποφέρουν από χρόνιες σοβαρές ανίατες ασθένειες. Άνθρωποι που χρειάζονται ακριβές φαρμακευτικές αγωγές. Απλά συντηρητικές αγωγές. Για να μπορούν απλά να "κρατιούνται στη ζωή" και να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο ανεκτή βίωση της καθημερινότητας. Κι όμως. Η Πολιτεία τους στερεί το πιο πολύτιμο αγαθό. Τα φάρμακα. Την ίδια τους τη ζωή. Φάρμακα πανάκριβα. Φάρμακα που αν-αιδώς τους λέει "αγόρασέ τα μόνος σου. Κι αν τα βρεις". Φάρμακα για τα οποία πλήρωναν μια ολόκληρη ζωή στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ακόμη χειρότερα. Ελεύθεροι επαγγελματίες πολλοί απ' αυτούς που επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, ο αδίστακτος ΟΑΕΕ και η Πολιτεία δεν τους παρέχει περίθαλψη. Ενώ κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα πάρει ούτως ή άλλως τα λεφτά του. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ακόμη και για την περίοδο που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Τους στέλνουν όλους - εν πλήρη συνειδήσει των «κρατούντων» - στο θάνατο μπας και γλιτώσουν κάμποσα "εξοδα". Αντί να πάνε να τα πάρουν απ' όλα αυτά τα "λαμόγια" που δεκαετίες τώρα θησαυρίζουν από Κρατικές προμήθειες. Όταν παιδί μου, το "Αιδώς Αργείοι" αποδεικνύεται "μη αρκετό", τότε "ξυπνάνε άλλα αρχέγονα άγρια ένστικτα" στον άνθρωπο. Αυτό οι κύριοι "εκεί πάνω" το ονομάζουν "δεν μπορούν απλοί πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Υπάρχει η Συντεταγμένη Πολιτεία γι' αυτό"....ΥΠΑΡΧΕΙ Κώστα; Σε ρωτώ: ΥΠΑΡΧΕΙ;

- Εαν όλοι όμως κάνουν το ίδιο κυρ Νίκο, τι θα συμβεί στην κοινωνία μας;
- Τι άλλο απομένει παιδί μου; Δεν μας βάζω εγώ στην «ζούγκλα». Μας έβαλαν ήδη αυτοί που μας σκοτώνουν μ’ αυτά που σου είπα.
- Κυρ Νίκο, υπάρχει η Δικαιοσύνη, υπάρχει η Πολιτεία. Να τα καταγγείλεις.
- Αυτό τάχα δεν συμβαίνει κάθε μέρα Κώστα; Κι εγώ και τόσοι άλλοι δεν τα καταγγέλλουμε παντού; Κι όμως. Μας βλέπουν να πεθαίνουμε κάθε μέρα και παρ’ όλα αυτά αδιαφορούν οι πάντες. Σχημάτισες εσύ μήπως καμία δικογραφία για θάνατο ασθενούς που δεν έπαιρνε τα φάρμακά του επαρκώς με ευθύνη της Πολιτείας; Όχι. Διότι δεν στοιχειοθετείται «ευθύνη». Καλά το λέω; Όσο για την Δικαιοσύνη, έχει πάρει απόφαση εδώ και χρόνια να πέσουν τα επιτόκια των καρτών σε χαμηλό μονοψήφιο. Εφαρμόστηκε ποτέ αυτό; Τηρήθηκε ποτέ; Επιβλήθηκε ποτέ; Ποιά Δικαιοσύνη μου λες μετά παιδί μου; Βάση αυτών των περιβόητων Δικαστικών αποφάσεων τα έχω ξεπληρώσει τα κοράκια διπλά και τρίδιπλα. Κι όμως, αυτοί εδώ ακόμη ζητάνε δήθεν χρωστούμενα.
- Κι αποφάσισες να σκοτώσεις πενήντα ανθρώπους για να τους κάνεις να δείξουν ενδιαφέρον λοιπόν;
- Τι άλλο απομένει;
- Είναι άνθρωποι κυρ Νίκο αυτοί εδώ...και σημειωτέον απλοί υπάλληλοι. Όσο αμφισβητούμενη κι αν είναι η δουλειά τους, εκτελούν εντολές. Δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για όλα αυτά τα ομολογουμένως άσχημα που συμβαίνουν....και που εν αγνοία τους ίσως κάνουν κι αυτοί οι ίδιοι...
- «Κάνουν απλά την δουλειά τους»! Ξέρεις Κώστα, το ίδιο λέει και ο μπράβος της νύχτας όταν σπάει τα χέρια και τα πόδια του θύματός του προκειμένου να τον «πείσει» να ξοφλήσει το χρέος του στον τοκογλύφο. «Δεν έχω προσωπικά μαζί σου φίλε. Απλά την δουλειά μου κάνω»....έτσι κι αυτοί εδώ. Με την δουλειά τους «σκοτώνουν κόσμο» κάθε μέρα. Κι όμως την κάνουν. Μετά απ’ αυτό το σημερινό, θα το σκεφτούν οι πάντες καλύτερα την επόμενη φορά πριν την κάνουν. Απ’ την κορυφή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.


- Γιατί διάλεξες αυτόν τον στόχο κυρ Νίκο κι όχι ας πούμε κάποιον άλλο;
- Πρώτον γιατί αυτοί είναι οι πιο μισητοί και θανάσιμοι φονιάδες της φτωχολογιάς απ’ αρχής κόσμου. Δεύτερον, γιατί οι άλλοι στόχοι φυλάσσονται καλά.
- Κυρ Νίκο, εκεί έξω υπάρχει μεγάλη δύναμη. Μπορεί να σε σκοτώσουν πριν καν καταλάβεις τι έγινε.
- Ε, και; Αφού είμαι ήδη ετοιμοθάνατος. Τι έχω να χάσω;
- Μην το δένεις κόμπο κυρ Νίκο. Είπαμε, σε πολλούς το είπαν αυτό κι έζησαν άλλα είκοσι χρόνια.
- Με τα φάρμακά τους όμως παιδί μου.
- Μετά το σημερινό, φαντάζομαι κάτι θα γίνει και γι’ αυτό κυρ Νίκο.
- Στο νοσοκομείο της φυλακής εννοείς Κώστα;
- Εντάξει, υπάρχουν μεν συνέπειες, αλλά σκέψου και τι ψυχολογικό φορτίο θα είναι για την οικογένειά σου εαν ολοκληρωθεί το σημερινό και ξέρουν ότι ο πατέρας τους αφαίρεσε πενήντα ζωές. Σκέψου τι κοινωνική πίεση θα δεχτούν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.
- Είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου Κώστα.
- Μην το παίρνεις έτσι. Δεν προσπαθώ να σε χειριστώ. Απλές αλήθειες σου λέω. Όπως καταλαβαίνω το ψυχολογικό σου φορτίο, προσπαθώ μέσα στην πίεση που νοιώθεις τώρα να σου επισημάνω και το αντίστοιχο φορτίο που θα δεχτεί η οικογένειά σου μετά. Άσε εσένα. Άστους κι αυτούς εδώ μέσα. Αυτούς σκέψου. Τα παιδιά σου.
- Κώστα, έχω κάνει ένα χρόνο φυλακή στα κατεχόμενα. Τότε...τα έχω ζήσει ξανά...μην χάνεις το χρόνο σου...
- Τι ζητάς κυρ Νίκο;
- Τι ζητάω! Φάρμακα για όλον αυτόν τον κόσμο εκεί έξω που τα έχει ανάγκη και τα πληρώνει μια ζωή. Να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να ζήσουν και να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Και όχι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Και να σταματήσουν να τους σκοτώνουν κι αυτά τα κοράκια εδώ μέσα.

- Πέρασες το μήνυμά σου κυρ Νίκο. Κατατρομοκράτησες τους πάντες. Δεν έχει άλλο νόημα να το συνεχίσεις. Τέσσερις νεκροί δεν είναι αρκετοί;
- Πέθανε και το άλλο το τομάρι;
- Ναι...τυχαία του έριξες στο στομάχι;
- Όχι. Ήθελα να ζήσει αρκετά για να σας ενημερώσει για τα εκρηκτικά.
- Γιατί;
- Για να διώξετε έγκαιρα τον κόσμο γύρω απ’ αυτή την αίθουσα.
- Μα θα μας το έλεγες εσύ μετά.
- Ίσως δεν προλάβαινα.
- Τι εννοείς;
- Ο πυροδότης....
- Τι εννοείς κυρ Νίκο; Τι συμβαίνει με τον πυροδότη;
- Δεν άκουσες που σου είπα ότι δεν μπορείτε να το σταματήσετε;
- Πες μου κυρ Νίκο...με κάνεις και ανησυχώ...
- Θυμάσαι που σου είπα ότι αυτά τα καθάρματα εδώ μέσα με έστειλαν με έμφραγμα στο νοσοκομείο; Κι ότι τη γλίτωσα παρά τρίχα;
- Ναι...
- Μου έβαλαν «απινιδωτή»...γνωρίζεις τι είναι;
- Κάτι σαν βηματοδότης αλλά με δυνατότητα παροχής ισχυρού ηλεκτρικού φορτίου αν χρειαστεί...Ω Θεέ μου, μη μου πεις!
- Ναι...
- Ο απινιδωτής είναι η μπαταρία!
- Ναι...
- Και ο πυροδότης;
- .....
- ΕΣΥ....

- Ναι Κώστα...
- Γι’ αυτό είπες ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει έκρηξη!
- Ναι...ξέρεις πως λειτουργεί, έτσι;
- Μόλις ανιχνεύει αρρυθμίες ή διακοπή της καρδιακής λειτουργίας, ανάλογα την έντασή τους στέλνει και το ανάλογο ηλεκτρικό φορτίο...από απλή διόρθωση ρυθμού μέχρι ισχυρό ανατακτικό σοκ! έχεις κάνει γέφυρα και διαβίβαση του φορτίου στα εκρηκτικά!
- Ακριβώς...
- Ποιά ήταν η ειδικότητά σου στην Κύπρο κυρ Νίκο;
- Αυτή που κατάλαβες....
- Εκρηκτικά!
- Ναι...
- Και είπες να φτιάξεις λοιπόν την «τέλεια ανθρώπινη βόμβα»....
- Ναι...
- Έχεις πάρει την αγωγή σου;
- Ναι...αρκετή δόση για να με κρατάει «ήρεμο» για τρεις ώρες....η καρδιά μου λειτουργεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι να περάσει η επίδραση των φαρμάκων...μετά θ’ αρχίσουν οι αρρυθμίες...κι εκεί πλησιάζει η ώρα του απινιδωτή....έχουμε ακόμη μισή ώρα....
- Σε παρακαλώ, άσε τουλάχιστον να σου δώσει ο καρδιολόγος μια ενέσιμη δόση για να προλάβουμε τις αρρυθμίες....και ότι θέλεις ζήτησέ το αρκεί να παραμένεις ήρεμος και χωρίς αρρυθμίες...
- Να κερδίσουμε λίγο χρόνο, έτσι Κώστα;
- Ναι...
- Για ποιόν λόγο παιδί μου; Και τι θα βγει μ’ αυτό; Μάλιστα λέω να βοηθήσω τα πράγματα. Ξέρεις ότι αν μου ρίξουν και σταματήσει η καρδιά μου ο απινιδωτής θα στείλει αμέσως ρεύμα με σκοπό ένα «αιφνίδιο ηλεκτρικό σοκ» και την «ανάταξη της καρδιάς», έτσι;
- Ναι, τι σκέφτεσαι; Σε παρακαλώ μην κάνεις καμία τρέλα...δώσε μου σε παρακαλώ το όπλο...
- Μην ανησυχείς Κώστα...δεν είμαι απ’ αυτούς που αυτοκτονούν....
- Τι θα κάνεις; Τι πίνεις τώρα;
- Τίποτα. Απλά ένα ενεργειακό ποτό. Με μπόλικη καφεϊνη μέσα.
- Γιατί; Και τι είναι αυτό που εισπνέεις τώρα;
- Εισπνεόμενη αδρεναλίνη.
- Κυρ Νίκο τι κάνεις; Γιατί τα κάνεις αυτά; Κάνει για την καρδιά σου;

- Όχι Κώστα. Δεν κάνει. Γι’ αυτό τα παίρνω. Αμέσως τώρα θ’ αρχίσουν οι αρρυθμίες. Σε ελάχιστα λεπτά θα μπω σε επεισόδιο μαρμαρυγής. Κι αμέσως θα ενεργοποιηθεί ο απινιδωτής. Από εκείνη τη στιγμή θα απαιτηθούν δέκα δευτερόλεπτα για να φορτίσει τους πυκνωτές ώστε να μπορέσει να δώσει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σοκ στην καρδιά για να την ανατάξει. Και στον πυροκροτητή ταυτόχρονα. Τόσο χρόνο έχεις λοιπόν για να βγεις από εδώ και να πάρεις τους δικούς σου μακριά.
- Δεν πάω πουθενά.
- Το νοιώθω Κώστα. Ξεκίνησε. Άρχισε η φόρτιση. Και μην σκέφτεσαι να ρισκάρεις να τραβήξεις τα εκρηκτικά από τον απινιδωτή. Είναι καλά δεμένα πάνω μου και μπροστά του. Ακόμη κι αν σ’ αφήσω δεν θα προλάβεις. Θα εκραγεί.
- Δεν φεύγω χωρίς εσένα ή αυτούς.
- Τότε δεν μου αφήνεις άλλη επιλογή.
- Τι θα κάνεις;
- Ήρθε η ώρα του σκοπευτή σας Κώστα. Καλύτερα να βγεις απ’ την αίθουσα παιδί μου τώρα αμέσως... «Ε, ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ! Ανοίξτε τώρα όλες τις κουρτίνες. ΤΩΡΑ...φώναξε ο κυρ Νίκος σημαδεύοντάς τους με το όπλο και ρίχνοντας και τέσσερις βολές στον αέρα για να τους τρομοκρατήσει αλλά και να «ανησυχήσει» τον σκοπευτή που σίγουρα περίμενε με ένα «νευρικό δάχτυλο» πάνω στην σκανδάλη έτοιμος για «καθαρή βολή» απ’ το «απέναντι κτίριο».

- ΜΗΝ ΡΙΞΕΤΕ! ΜΗΝ ΡΙΞΕΤΕ! Ούρλιαξε ο Κώστας προς την ομάδα έξω από το δωμάτιο τρέχοντας να τους «προλάβει»...

- Αντίο Κώστα, έκανε ο κυρ Νίκος και πλησίασε προς τα ανοιχτά παράθυρα.

- Έχω «καθαρή βολή, ρίχνω», ακούστηκε η φωνή του ταραγμένου από τον πυροβολισμό ελεύθερου σκοπευτή στον ασύρματο και τράβηξε την σκανδάλη.

Η έκρηξη τίναξε στον αέρα όλη την αίθουσα......

(Το παραπάνω είναι απλή μυθοπλασία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική)

Γιώργος Ανεστόπουλος
http://aegeanhawk.blogspot.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8694.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters