Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ ενάντια στο "κίνημα της πατάτας" Βλέπεις, δεν είναι του ΠΑΜΕ οι Εθελοντές...

Τι άλλο θα ακούσουμε ...Το πρωί λαϊκατζής σε κανάλι ζητούσε να επέμβει η κυβέρνηση και να σταματήσει το ''κίνημα της Πατάτας'' το βράδυ οι κουκουέδες αφού πήραν αναφορά οτι δεν είναι του ΠΑΜΕ οι εθελοντές άρχισαν τα γνωστά περί προπαγάνδας και ντόπια και ξένα συμφέροντα ...Όταν πεινάει ο λαός συντρόφια δεν έχει χρώμα... 

"Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών
και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης" χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

"Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι "το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα παρατηρητήρια τιμών και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού". ΠΗΓΗ

ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...

Απο τον Απρίλιο οι μειώσεις των μισθών - Οι άνεργοι θα ζουν με 12 ευρώ την ημέρα

Μισθοί Βουλγαρίας διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία ο μισθός για νέους κάτω των 25 χρόνων διαμορφώνεται στα 511 ευρώ και για τους υπόλοιπους στα 568 ευρώ!
Παράλληλα τσεκούρι πέφτει στα....
επιδόματα.
Το επίδομα ανεργίας απο 451 ευρώ πέφτει στα 359 ευρώ. Το εποχικό επίδομα απο 587 σε 458 ευρώ, το επίδομα μητρότητας απο 751 ευρώ σε 586, το επίδομα ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους μειώνεται στα 251 ευρώ ενώ ο μισθός ενός μαθητευόμενου αγγίζει μόλις τα 359 ευρώ.
Επίσης με τις μειώσεις μισθών, η αποζημίωση απο απόλυση πέφτει τελικά στο 1/4 του αρχικού μισθού.


http://p-e-s-imathias.blogspot.com/


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2206.html

Wikileaks: «Η 17 Νοέμβρη είχε άτομο στην πρεσβεία των ΗΠΑ;»

Την πιθανότητα εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην πρώτη τρομοκρατική ενέργεια της «17 Νοέμβρη» αποκαλύπτει η Wikileaks.

Σε αλληλογραφία του Stratfor που διέρρευσε στην ιστοσελίδα και δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», θεωρείται πιθανό να υπήρχε βοήθεια εκ των έσω στη «17 Νοέμβρη» για τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, παραμονές του 1975.
Ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της «σκιώδους CIA», αναφέρει το δημοσίευμα, έστειλε προ ενδεκαμήνου μήνυμα σε αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.
«Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;» αναφέρει ο Μπάρτον στο e-mail του.
Η απάντηση του πρώην αφεντικού
Μόλις μισή ημέρα μετά, ο Μπάρτον δέχθηκε την απάντηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Ο παραλήπτης έγραφε:
«Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την 17 Νοέμβρη».
Το πρώην αφεντικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές απειλές, την ίδια ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ανίκανη να συλλάβει μέλη της «17Ν».
Καίτοι παραδέχεται ότι δεν θυμάται πολλά για το φάκελο Γουελς, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει ότι δεν θα εκπλησσόταν αν ένας υπάλληλος είχε κάποιο ρόλο στην υπόθεση.
Ειρωνεία για τις ελληνικές αρχές
Σε άλλο μήνυμά του, τον Ιούνιο του 2010, ο αντιπρόεδρος της Stratfor, αναφερόμενος στο χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, αμφισβητεί την ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να ταυτίσει το ρουκετοβόλο.
«Οι πιθανότητες οι Έλληνες να το έκαναν από μόνοι τους είναι λίγες. Εμείς πιθανότατα το κάναμε και τους αφήσαμε να εισπράξουν τα εύσημα», έγραψε σε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

 
http://helleniclegion.blogspot.com/2012/03/wikileaks-17.html

Ο Πούτιν για την κρίση στην Ελλάδα

Στο πολύ δύσκολο έργο των «καμικάζι» πρωθυπουργών, οι οποίοι πρέπει να είναι «υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της Ιταλίας, μετά την υποχρεωτική αποχώρηση του «φίλου» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της συζήτησης του Β. Πούτιν με τους διευθυντές κορυφαίων εφημερίδων του κόσμου, ο Ρώσος πρωθυπουργός, που διεκδικεί αύριο την επανεκλογή του στην προεδρία, σύγκρινε τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας και με αφορμή τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, σημείωσε:

«Έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή. Νομίζω ότι τα κάνει όλα σωστά και κινείται σε απολύτως ορθή κατεύθυνση. Όμως είναι ένα περίπλοκο έργο, ουσιαστικά έχετε έναν "καμικάζι" πρωθυπουργό. Αυτοί οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει η εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία (στην Ιταλία βέβαια η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι πολλά) μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από ανθρώπους, που δεν έχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον. Πρέπει να είναι μάλιστα υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες».

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1327.html

Η Άγκυρα ετοιμάζει θερμό επεισόδιο .

Η Τουρκία ανεβάζει την ένταση, ενώ η τρόικα «καταστέλλει» άμυνα και διπλωματία
Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μόνο κατά περίπτωση απογειώνονται για να αναχαιτίσουν ή για να εμπλακούν με τουρκικά πολεμικά

Κορυφαίοι παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας εκφράζουν προς τις πολιτικές ηγεσίες τους έντονο προ­βληματισμό για τις κινήσεις της Τουρκίας

Η επαναφορά της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά προβλη­ματίζουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Γράφει ο Σωτήρης Σιδέρης
Με έκδηλη αμηχανία αρ­μόδιοι κυβερνητικοί και διπλωματικοί παράγο­ντες στην Αθήνα παρακολουθούν την ποσοτική και ποιο­τική κλιμάκωση των στρατιωτικών και διπλωματικών πιέσεων της Τουρκίας προς την Ελλάδα, καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι... πολύ δύσκολοι για τις διμε­ρείς σχέσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι κάτι παραπάνω από προκλητική, θα 'λεγε κανείς ότι η Άγκυρα προπαρασκευάζει σκηνικό έντασης, με την Πολεμική της Αεροπορία να κάνει συχνές επικίνδυνες και φυσικά, παράνομες από κάθε άποψη εικονικές προσβολές νησιών – συγκεκριμένα, αναφέρονται το Αγαθονήσι το Φαρμακονήσι, οι Καλόγεροι και τα Αντίψαρα ως μέσον πίεσης στην Ελλάδα και σε μια «νεκρή» δι­πλωματικά περίοδο. Αν το σκηνικό έντασης συνεχιστεί είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθούν οι διεκ­δικήσεις καθώς πολλά επιμέρους γεγονότα συνθέτουν μια ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα σε στρατιωτι­κό και διπλωματικό πεδίο.

Κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγο­ντες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας εκφράζουν προς τις πολιτικές ηγεσίες τους έντονο προβληματισμό για τις κι­νήσεις της Άγκυρας τους επόμενους μήνες καθώς στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο η κατάσταση οξύνεται συνεχώς. Παράλληλα με αγωνία πολιτικοί και διπλωματικοί παράγοντες μελετούν πιθανές επιπτώσεις του Κυπριακού κι ενώ ο ΟΗΕ προετοιμάζει νέα διεθνή διάσκεψη την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Πριν από μερικές ημέρες η Τουρκία διατύπωσε και πάλι απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπό το πρίσμα αυτό, αναμένουμε νέο κύκλο έντα­σης στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που ολόκληρη η περιοχή βράζει κυριολεκτικά τόσο με την κρίση στη Συρία όσο και με πολεμικές απειλές που εκτοξεύουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά του Ιράν.

Η κρίση «έπληξε» και την Άμυνα

Η οικονομική καχεξία της χώ­ρας , η αποσάθρωση των κρατικών υπηρεσιών και η απουσία εθνικής στρατηγικής για την εύρυθμη λει­τουργία των υπουργείων Εξωτερι­κών και Άμυνας σε αυτή την κρί­σιμη συγκυρία έχουν οδηγήσει σε αποτελμάτωση αυτούς τους δύο πυλώνες του ελληνικού κράτους. Καλά ενημερωμένες πηγές ση­μειώνουν ότι εδώ και μήνες τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μόνο κατά περίπτωση απογειώ­νονται για να αναχαιτίσουν ή για να εμπλακούν με τουρκικά πολεμικά. 0ι ίδιες πηγές επιμέ­νουν ότι το ΥΠΕΘΑ εκδίδει ανα­κοινώσεις μόνο όταν τα ελληνι­κά αεροσκάφη αναχαιτίζουν τα τουρκικά ενώ στις περιπτώσεις που δεν απογειώνονται καν δεν ανακοινώνονται οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις των τουρ­κικών αεροσκαφών, τα οποία κατά την ίδια πηγή, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες «αλωνίζουν» σε όλο το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης και του Καστελόριζου. Παράλληλα, οι αποστο­λές του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο έχουν περιοριστεί δρα­ματικά. Φυσικά, οι επίσημες δηλώ­σεις και διαβεβαιώσεις ότι η εθνική άμυνα δεν έχει υποβαθμιστεί λόγω της κρίσης δεν είναι πειστικές. Οι τελευταίες κυβερνήσεις, άλλωστε, αποδέχτηκαν ρυθμίσεις που αποσυντόνισαν πλήρως την πολιτική άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Η κατάσταση αυτή, η επαναφορά της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και οι χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά ήταν οι λόγοι που ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Σταύρος Δήμας έθεσε προ των ευθυνών του το ΝΑΤΌ κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στις 16 Φεβρουαρίου. Δηλώ­σεις που ενόχλησαν την Τουρκία που κάλεσαν την Αθήνα να προ­σέλθει στο διάλογο αλλά άφησαν αδιάφορο τον κ. Ράσμουσεν. ο οποίος απλά συνέστησε ηρεμία.-

Στο διπλωματικό πεδίο είναι γνωστό ότι οι διερευνητικές συνομι­λίες για το Αιγαίο έχουν ««παγώσει» από το περασμένο καλοκαίρι. Στην Αθήνα η κυβέρνηση δεν συζητά την εξωτερική πολιτική και την πο­λιτική ασφάλειας ο πρωθυπουρ­γός δεν γνωρίζει καν αυτή την ατζέντα και τα κόμματα που στηρί­ζουν την κυβέρνηση έχουν τελείως διαφορετική αντίληψη για την εξωτερική πολιτική, σε βαθμό που να έχουν αδρανοποιηθεί πλήρως και η γραφειοκρατία του υπουργείου Εξωτερικών και η στρατιω­τική διπλωματία. Εκείνοι που διαπραγματεύονται με την τρόι­κα θα 'πρεπε να ξέρουν και να επιβάλλουν αποφάσεις που θα διασφάλιζαν την υψηλού επιπέ­δου λειτουργία των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών. Άλλο πράγμα το αν ο διπλωμάτης ή ο στρατιωτικός αμείβονται καλά άλλο πράγμα το να μην μπορεί να δράσει η Πολεμική Αεροπο­ρία όλο το 24ωρο ή να κινηθεί αποτελεσματικά η διπλωματία. Όλ' αυτά, βέβαια δεν έχουν σχέ­ση με την αναγκαία μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά με τη λογική που πρέπει να διέπει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση.

Στο παρασκήνιο, πάντως, κα­ταβάλλονται προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, το οποίο πραγματοποίησε μια συνάντηση στην Αθήνα το Μάιο του 2010 και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση. Η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να αποσαφηνίσει τις θέσεις της και την αποστολή αυτή έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, I. Ζέππος, ο οποίος προφανώς θέ­λει να κερδίσει χρόνο, γιατί δεν έχει καμία άλλη πολιτική εντολή.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η κυ­βέρνηση συμφωνήσει στην πραγματοποίηση μιας συνάντησης του Συμβουλίου Συνεργασίας, τι θα συζητηθεί εκεί; Και τι θα αποφα­σίσει όταν οι Έλληνες υπουργοί δεν ξέρουν τι θα κάνουν, έστω την επόμενη εβδομάδα; Και, κυρίως τι είδους συνομιλίες θα είναι αυτές, όταν στο Αιγαίο έχουμε νέο κύκλο στρατιωτικής πίεσης και ο υπουρ­γός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι; Κατά συνέπεια είναι προτιμότερο να μην γίνει το Συμβούλιο, αν δεν μπορεί να προκύψει κάτι θετικό από την πραγματοποίηση του.

Εκτός συνομιλιών η ΑΟΖ!

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό των διερευνητικών συνομιλιών, υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ελληνική αντιπροσω­πεία υπό τις εντολές των Γ. Παπανδρέου και Δ. Δρούτσα -που είπε το ανεκδιήγητο «η ΑΟΖ είναι μόδα!»-, συζήτησε για την υφαλοκρηπίδα αποκλείοντας από τη συζήτηση την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινήθηκε στη γραμμή του καθηγητή Χρ. Ροζάκη, που υποστήριξε τη λύση της υφαλοκρηπίδας και συμ­μετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της διαπραγματευτικής ατζέντας όχι επίσημα αλλά ανεπίσημα.

Ωστόσο, επίσημα ο κ. Ροζάκης, έμμεσα αλλά με σαφήνεια, έχει ταχθεί υπέρ του ορισμού υφαλοκρηπίδας χωρίς, σύμφωνα με την άποψη εγκύρων νομικών, να αιτιολογεί επαρκώς την απόρριψη της ΑΟΖ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει τώρα να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. Το θέμα είναι ότι ο κ. Αντώνης Σα­μαράς ενώ σε δηλώσεις του είναι ιδιαίτερα θερμός και θετικός με την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Τουρκία, συμπεριλαμβάνοντας το Καστελόριζο, εντούτοις δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει για το μέλλον των συνομιλιών με την Τουρκία. Έμπειροι διπλωμάτες περιμένουν να μάθουν αν ο πρόεδρος της Ν.Δ θα αποδεχτεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα ή θα σταματήσει τις συνομιλίες όπως έκανε ο Κώστας Καραμαν­λής ή θα ζητήσει νέα διαπραγμάτευση σε νέα βάση.

Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά στη Λευκωσία για κοινή ενεργειακή στρατηγική Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελλάδας και, συνακόλου­θα, η στρατηγική για τη χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας - Κυπριακής Δημο­κρατίας προκάλεσαν ευμενή σχόλια σε διπλωματικούς παράγοντες ωστόσο απέχει πολύ από το να γίνουν πράξη. Για τις θέσεις του κ. Σαμαρά επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον και ξένες κυβερνήσεις γιατί η Ν.Δ. είτε με συνεργασία είτε αυτοδύναμα, θα είναι στην επόμε­νη κυβέρνηση και λογικό είναι όλοι οι παράγοντες Έλληνες και ξένοι να θέλουν να γνωρίζουν ποια πο­λιτική θα ακολουθήσει.

Πιο μακριά από την Ε.Ε η Άγκυρα

Αλλά και στα Ευρωτουρκικά το κλίμα είναι όχι απλά βαρύ, αλλά ψυχρό, και είναι ένα κεφάλαιο που επηρεάζει καθοριστικά και τις δι­μερείς σχέσεις. Συμφωνά με καλά ενημερωμένη πηγή, η Τουρκία εί­ναι και αμήχανη και εκνευρισμένη από το ουσιαστικό «πάγωμα» της ευρωπαϊκής της προοπτικής. Όμως και οι Ευρωπαίοι είναι εκνευρισμέ­νοι οπό την απουσία προόδου της Τουρκίας αλλά κυρίως για τη συνειδητή πολιτική της Άγκυρας να «σπρώχνει» χιλιάδες μετανάστες προς την Ευρώπη. Η κατάργηση της βίζας από την Τουρκία για πο­λίτες πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας έχει αυξήσει κατακόρυ­φα τη λαθρομετανάστευση προς τις ευρωπαϊκές χώρες κάτι που κατήγγειλε και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γ. Κουμουτσάκος με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας. Η Άγκυρα από την πλευρά της σταθερή στις εμμονές της ότι όλα παζαρεύονται, ζητά από την ΕΕ την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες πράγμα που οι Βρυξέλλες και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία δεν θέλουν ούτε ν΄ ακούσουν.

«Γκρίζος» γενικότερα εξακο­λουθεί να είναι ο ευρωπαϊκός ορίζοντας της Τουρκίας. Κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος σε συζήτηση με Έλληνα διπλωμάτη, άφησε να διαφανεί η απόλυτη απαισιοδοξία του, καθώς και το 2012 θα είναι μια ακόμη «χαμένη χρονιά» τόσο λόγω της κρίσης στην Ε.Ε όσο και των εκλογών στη Γαλλία, ενώ για το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έχει την προεδρία η Κυπριακή Δημοκρατία και «θα είναι σαν μην υπάρχει Ε.Ε», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αν σε αυτά τα δύσκολα σαν άλυ­το σταυρόλεξο, πολιτικά και δι­πλωματικά προβλήματα προστε­θεί και η πρόσφατη τοποθέτηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία ότι μόλις πέσει ο Ασαντ οι Κούρδοι θα έχουν την αυτονο­μία τους προφανώς στο πρότυπο του Βόρειου Ιράκ, τότε η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα στρατηγικού προσανα­τολισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παίρνει απο­φάσεις με κριτήριο αν θα εκνευρι­στεί η Τουρκία αλλά με κριτήριο τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Κάθε ημέρα που περνά, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αιγαίο, στη Συρία στην κρίση του Ιράν ή στις ευρωτουρκικές σχέσεις έχει τη σημασία της. Επειδή πολλά λέγονται για την αξία της διπλωματίας σε περιόδους κρίσης παρατηρούμε ότι αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο, και ιδιαίτερα στην περιοχή μας η διπλωματία δεν λειτουργεί. Η χώρα μας και αυτό επείγει-πρέπει να σχεδιάσει μια σοβαρή στρατηγική συμμαχιών, αντίβαρο στη στρατηγική της έντασης της Τουρκίας, πρέπει να προχωρήσει σταθερά και αποφασιστικά και στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και στην εξουδετέρωση της τουρκικής στρατηγικής.

Πηγή περιοδικό Επίκαιρα


kostasxan

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_2760.html

Το “δεξί χέρι” του Βενιζέλου έκλεισε την συμφωνία με την Ζήμενς



Ξέρετε πώς λένε τη… συγγνώμη οι Γερμανοί. «Giannakopoulos».
Μην εκπλήσσεστε. Αυτή είναι η νέα λέξη ύστερα από τη συμφωνία που έκλεισε ο κ. Βενιζέλος με τη Siemens με πρώτο βιολί στις διαπραγματεύσεις τον άνθρωπο του για όλες τις δουλειές, τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από την… ΟΝΝΕΔ, έγινε… transformer και μετατράπηκε σε δεξί χέρι και άνθρωπο για τις δύσκολες αποστολές, του κ. Αντιπροέδρου και υποψήφιου… πρωθυπουργού. Στα μέσα και στα έξω λοιπόν για όσα χρόνια ο κ. Βενιζέλος είναι στα πράγματα, ορίστηκε και διαπραγματευτής με τη γερμανική εταιρεία για το τελικό κουκούλωμα μιας ιστορίας που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.


Η τεράστια… επιτυχία της συμφωνίας που πέτυχε ο κ. Γιαννακόπουλος είναι η εξής: Οι Γερμανοί θα μας ζητήσουν συγγνώμη για την… αναστάτωση που προκάλεσαν, θα μας χαρίσουν κάποιες απαιτήσεις που έχουν, θα προχωρήσουν σε νέα έργα και 700 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν και 100 υποτροφίες. Ελπίζουμε όχι για να μαθαίνουν οι υπότροφοι πώς να δωροδοκούν ξένους αξιωματούχους. Ο κ. Γιαννακόπουλος λοιπόν, το alter ego του κ. Βενιζέλου έγινε τώρα και διαπραγματευτής μιας τόσο κρίσιμης απόφασης η οποία θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Μαζί με άλλους έμπιστους του κ. Αντιπροέδρου έκλεισαν τη συμφωνία προκειμένου να ξεχάσουμε τα μαύρα ταμεία, τις μίζες, τη διαπλοκή, τους νταβατζήδες που έπαιρναν τις δουλειές πίσω από τις κουρτίνες, τα λεφτά που χάθηκαν για την Ελλάδα λόγω των υπερτιμολογήσεων, τις ηλεκτρικές συσκευές, τους λεμονοστίφτες, τους γάμους της Αγιας Οικογένειας.

Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο περιβόητος κ. Γιαννακόπουλος που είναι χωμένος σε όλες τις δουλειές του κ. Βενιζέλου, διαβάστε τι έγραφε το antinews πριν μερικούς μήνες:
«Συστηματικά ετοιμάζεται και για τις εκλογές και για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος. Την ώρα που ο Λοβέρδος περιμένει την συνάντηση με την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση για να κάνει το επόμενο βήμα, ποιος τοποθετείται από τον Βενιζέλο για να «ελέγξει» (δηλαδή να μοιράσει την πίτα) για τα δεκάδες χιλιάδες μηχανάκια – κουλοχέρηδες που θα τοποθετηθούν σε όλη την Ελλάδα; Ο άνθρωπος του Μπένι!

Πρόκειται για τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, έμπιστο άνθρωπο του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος διορίζεται πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Τι θα κάνει εκεί; Θα πιστοποιεί και θα ελέγχει την καταλληλότητα των μηχανημάτων, των παιχνιδιών, του δικτύου επικοινωνιών, των τερματικών και των καταστημάτων μέσω κεντρικού ή άλλου κατάλληλου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και φυσικών ελέγχων, θα χορηγεί άδειες, θα εκδίδει ρυθμιστικές κανονιστικές πράξεις, θα επιβάλλει τη νόμιμη λειτουργία της αγοράς, θα επιβάλλει κυρώσεις, θα εκδίδει οδηγίες και θα επιλαμβάνεται καταγγελιών. Θα είναι, δηλαδή, ο άρχων των φρουτακίων και του τζόγου.

Ο Ευγένιος είναι ένας φίλος από τα παλιά. Πόσο παλιά; Από την εποχή της παντοκρατορίας της Δήμητρας Λιάνη το 1993, που είχε αναλάβει να της «φιλοτεχνήσει» το προφίλ. Από εκεί τον «μάζεψε» ο Βενιζέλος, που τότε ως υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν πολύ κοντά στο σύστημα εξουσίας της Λιάνη παρά τω Ανδρέα Παπανδρέου.

Έκτοτε ο Γιαννακόπουλος είναι ο άνθρωπος του Βενιζέλου που τακτοποιεί όλες τις δουλειές του, εκείνος χωρίς τον οποίο ο Βενιζέλος δεν κάνει τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιαννακόπουλος θα διοριζόταν στην ΚΕΔ και τον Σεπτέμβριο ο Βενιζέλος τον προόριζε για τη «νέα ΕΤΑ», το σχήμα δηλαδή που θα προέκυπτε από την συγχώνευση ΚΕΔ-ΕΤΑ – χρειάζεται να θυμίσουμε ότι επί Σημίτη ο Γιαννακόπουλος ήταν στο Δ.Σ. της Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας;

Ο Γιαννακόπουλος (που στα νιάτα του πέρασε από ηγετικές θέσεις της ΟΝΝΕΔ!) διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Τότε είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να συγχωνεύσει – συρρικνώσει τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ (ΕΡΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΝΕΤ)

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002) όπου έμεινε γνωστός για τις διαφημιστικές καμπάνιες που οργάνωνε στο εξωτερικό και το εσωτερικό προσπαθώντας να ικανοποιήσει όλες τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Λέγεται δε ότι απέκτησε πολύ καλές σχέσεις με τον γνωστό διαφημιστή Νίκο Λεούση.

Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους». Ήταν φυσικό η Πολιτιστική Ολυμπιάδα να μην έχει χαρακτήρα πολιτισμού, αλλά ολυμπιάδας… Δηλαδή πολύ διαφήμιση και λίγο πολιτισμό παρά το ότι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.

Πάντως την «δουλειά» την έκανε. Το 2003 η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» τον συνέκρινε με τον διευθυντή του BBC Ντάικ: «Οι Έλληνες, όπως θα περιμένατε, έκαναν μεγάλο θέαμα την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και αυτός, που τη διευθύνει, είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, ένας δυναμικός Γκρεγκ Ντάικ».

 Και πρόσθετε: «Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με εκδηλώσεις, που σου κόβει την ανάσα. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη σήμερα έκθεση στον κόσμο με έργα σύγχρονης τέχνης. Επίσης, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα δώρισε πέντε εκατομμύρια λίρες στην UNISEF για το παγκόσμιο πρόγραμμά της εμβολιασμού παιδιών σε φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου».
Σήμερα όλοι ξέρουμε πόσο κόστισαν αυτοί οι ύμνοι και τι δουλειές έγιναν στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων…»


 http://www.antinews.gr/2012/03/03/150171/
 
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5670.html

ΕΡΕΥΝΑ: Οι ... αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα


Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! Το ποιοι είναι αυτοί οι … κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ

CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου

Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων.

Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!

Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.

Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:

GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)     

Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)


Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

                             
NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:

● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;

Τζόρτζ Σόρος

Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Τζον Πόλσον

Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.

● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).

● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν

Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!

Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:

▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;

Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!

Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!

Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!

Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !

Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!

Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»

Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!

Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!

Γιώργος Τράγκας: «Η χώρα ζει μια δεύτερη Κατοχή»

Γιώργος Τράγκας: «Η χώρα ζει μια δεύτερη Κατοχή»

Για την "Κατοχή" που ζει η χώρα μίλησε ο Γιώργος Τράγκας, την τηλεόραση και ποιος είναι αυτός που τον... πιέζει να "κρεμάσει" τα παπούτσια του. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε  στο Briefing news, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.  

Όπως ανέφερε «εγω πιστεύω ότι η χώρα ζει μια  κατοχή  ζει μια δεύτερη κατοχή η χώρα αυτή τη στιγμή περνά δραματικές στιγμές επομένως εγώ και πολύ άλλοι συνάδελφοι που εκφράζουν και κριτικάρουν όλα τα αίτια που σε αυτή την εικόνα δεν είναι δυνατόν να δέχονται πρόστιμα ή ποινές ή ύβρις ή να τυλίγονται στις σελίδες μιας δικογραφίας  ή να επιβάλλονται  χρηματικές ποινές  στα κανάλια που δουλεύουν ώστε να σκέπτεται η ιδιοκτησία  ότι αυτός καλός είναι μεν αλλά»…..

Όπως ανέφερε η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι σα να βρίσκεσαι σε μόνιμη κατάσταση ενός βρώμικου πολέμου.  «Έχω κοντά μισώ αιώνα στην δημοσιογραφία  έχουν δεί πολλά τα μάτια μου και όχι αγγελικές καταστάσεις , βρέθηκα απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις  και ακόμη επιβιώνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω δεχθεί επιθέσεις ,δεν έχει επιχειρηθεί ο διασυρμός μου  έχω δει τον εαυτό μου κατηγορούμενο για κατασκοπεία  σε βαθμό κακουργήματος  για πρόκληση διαταραχή σχέσεων  με Τρίτη χώρα , έχω δει τον εαυτό μου να κατηγορείτε για  φοροδιαφυγή , έχω υποστεί πολλά αλλά έχω   πάρει και μια απόφαση δεν μπορεί να κάνεις αυτή τη δουλειά και να μην έχεις αντιδράσεις . Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα  είναι δημοσιογραφία στην Κολομβία είναι μια χώρα κατεχόμενη και ταυτόχρονα  είναι Κολομβία».

Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που τον…πιέζει να κρεμάσει τα παπούτσια του;

«Η γυναίκα μου με πιέζει η Μαρία  μου λέει έχεις εργαστεί πολλά χρόνια και καλό είναι να κάνουμε και κάποια καλοκαίρια και κάποιους χειμώνες πιο χαλαρή  δεν είναι ανάγκη να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ για να ξυπνάς στις 6 το πρωί να μην μπορούμε να κάνουμε απλά καθημερινά πράγματα μαζί λόγω της δουλείας . Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι τοξινομένος πιστεύω ότι κάνω κάτι σπουδαίο  στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι και τίποτα ξέρεις σηκώνεσαι το πρωί  κοιτιέσαι  στον καθρέφτη  λες είμαι ζωντανός  και πας  σε αυτή τη δουλεία που δεν είναι και η καλύτερη του κόσμου».

Πως βλέπει την τηλεόραση;

Η τηλεόραση σε πολλά κομμάτια, της  όχι σε όλα ,παρουσιάζει  πολυκαιρισμένο φαγητό και μέσα στην γενικότερη κατήφεια που υπάρχει  πως θα βγάλεις μια χαρούμενη  εκπομπή ; Εγώ έβλεπα και μεσημεριανά και εκπομπές κουτσομπολιού κάπου- κάπου ήταν άλλη η ψυχολογία μας ,τώρα δεν μπορώ να δω  καλά  καλά ούτε  ειδήσεις  . Το 90 % τον μεταδιδόμενων πληροφοριών  σε όλες τις εκπομπές ακόμη και στις χαμογελαστές  εκπομπές είναι πληροφορίες που προκαλούν μελαγχολία .

Αυτό είναι ένα σπιράλ θανάτου της πραγματικής οικονομίας  που ξεκινάει από όλα αυτά τα μέτρα που βλέπουμε καθημερινά και λένε κόψιμο , κόψιμο ,κόψιμο τα ΜΜΕ στην Ελλάδα θα γίνουν σιγα σιγα όλο και πιο λίγα, θα γίνουνε μονόχνοτα  όπως σε περιόδους κατοχής ! όλος ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει  δεν μπορείς να τον γελάσεις  λέγοντας του ότι σώθηκε το νιώθει ο κόσμος , νιώθει καταρχάς ότι υπάρχει μια καταπίεση  μια σκιά μια κατοχή που σου λέει κόψε από την ζωή, σου  κόψε  από την ζωή, σου  κόψε από την ζωή σου , κόψε από την οικογένεια σου , κόψε από την οικογένεια σου , κόψε από την οικογένεια σου , αυτό το πράγμα είναι  ψυχαναγκαστικό , αυτό το πράγμα που ζούμε είναι κατοχική ατμόσφαιρα . Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι η κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας  αυτό με πληγώνει αφάνταστα .

Του Μιχάλη  Πλεμένου

 http://briefingnews.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_7563.html

Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ»

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε πρόξενος στην Κορυτσά κ. Οικονόμου είχε ανακληθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως «επικίνδυνος εθνικιστής». Ποίο ήταν το αμάρτημά του; Ότι μιλώντας σε εκδήλωση Βορειοηπειρωτών είπε: «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας». Σε προχθεσινή συνέντευξή του ο κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι ΜΗ αναστρέψιμος. Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία… ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.


» Καθημερινά κυκλοφορούν στην Αλβανία πολυτελείς εκδόσεις ιστορικών βιβλίων που στάζουν μίσος για την Ελλάδα, ενώ στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την… Πάτρα!» Επίσης: «Ο Αλβανός δολοφόνος του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα (Χιμάρα, Αύγουστος 2010) έφαγε μόνο έναν χρόνο φυλακή και έχει ήδη αποφυλακισθεί. Ο Αλβανός εισαγγελεύς έκρινε πως ο λυντσαρισθείς Αριστοτέλης Γκούμας έκανε μανούβρες με το αμάξι του και ενοχλούσε τους Αλβανούς που τον λυντσάρισαν, άρα το έγκλημα έγινε εν αμύνη!..

» Φαντάζεστε κάποιον Έλληνα εισαγγελέα να έριχνε μόνο έναν χρόνο φυλακή σε κάποιον Έλληνα που θα σκότωνε Αλβανό στην Ελλάδα; Όχι, βέβαια: Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι άτεγκτη στον «Ρατσισμό»! Και κλείνοντας τη συνέντευξή του ο π. Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κατήγγειλε το Ελληνικό Κράτος πως εδώ και 20 χρόνια στηρίζει την «Ομόνοια» με άφθονο χρήμα, χωρίς να ελέγχει πού πάει αυτό το Χρήμα!.. 

(borioipirotika)
geopoliticsdailynews.blogspot

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9259.html

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ "ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ" ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...

Με απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζεται το δικαίωμα της δημιουργίας Ενώσεων Στρατιωτικών
“αλλά όχι σωματείων με ότι αυτό συνεπάγεται”.

Η Ολομέλεια του....
Αρείου Πάγου επικύρωσε σήμερα (εχθές) την απόφαση με 36 ψήφους υπέρ και 3 κατά. Ανάμεσα στους τρεις ήταν και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες.

Η δικαστική περιπέτεια με πρωταγωνιστή το ΣΥΣΜΕΔ, είχε ξεκινήσει το 2005,όταν το Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτή την αίτηση για την ίδρυσή του, κατόπιν προφυγής του ΓΕΕΘΑ το Εφετείο δεν την έκανε δεκτή και τελικά σήμερα γράφτηκε η τελική πράξη με την επικύρωση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Ασφαλώς πρόκειται για νέα εποχή στις ΕΔ,την οποία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα κληθεί να διαχειριστεί.

defencenet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_3691.html

Ηξεραν τα κοιτάσματα στο Αιγαίο, αλλά σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ το... αγνοούσε!



Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και δη αυτά που βρίσκονται νότια της Κρήτης προχώρησε το WikiLeaks, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση τη διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Όπως υπογραμμίζεται, με δεδομένη την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Τονίζεται παράλληλα ότι στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) φέρεται να υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Επίσης, τονίζεται πως τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβεια, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λόγο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, εκτιμάται ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Και όπως τονίζεται, όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάιο του 2010.

«Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου»

Με βάση όσα αποκαλύπτει το Wikileaks, η αναλύτρια της Stratfor, Reva Bhalla, ενημερώνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 τον George Friedman λέγοντας τα εξής:

«Είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζετε, η Noble Energy επιχειρεί να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε ύδατα της Ελληνικής Κύπρου και η Τουρκία δημιουργεί χαμό. Η κίνηση να αποστείλει φρεγάτες δείχνει ότι αποτελεί μέρος αυτής της αντίδρασης.

Μιλούσα μόλις με τον David, ο πατέρας του καλύτερού του φίλου είναι ο επικεφαλής της Noble Energy. Είχαν όλοι μαζί ένα δείπνο στο Χιούστον και ο πατέρας αναφερόταν στο πώς οι Τούρκοι τους δημιουργούν εφιάλτες με όλα αυτά τα πολεμικά πλοία και τέτοια. Ο David του είπε τι κάνω και ότι κάνουμε πολλές δουλειές με την Τουρκία και ο πατέρας θέλει να μου μιλήσει γι’ αυτό. Ίσως αυτό εξελιχθεί σε ευκαιρία για business, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά αυτή η οικογένεια έχει σπίτια σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας μιλά 10 γλώσσες, ζει στην Κύπρο αυτή την περίοδο, πιο πριν βρισκόταν στο Quito, στο Βιετνάμ, έχει ένα σωρό τρελές διασυνδέσεις και δοσοληψίες με σκοτεινούς τύπους. Ίσως μπορέσω να μάθω κάποια ενδιαφέροντα πράγματα απ’ αυτόν. Και ίσως μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι πραγματικά σκοπεύουν να κάνουν οι Τούρκοι…».

Η απάντηση του George Friedman, σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέσω Wikileaks, υπήρξε σύντομη: «Μίλα μαζί του, με κάθε τρόπο. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις του. Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου».

Στο μπλοκ του δολαρίου

Εν τω μεταξύ, σημείωμα το οποίο έχει συντάξει εργαζόμενος της Stratfor επικαλούμενος «καλά συνδεδεμένη χρηματοοικονομική πηγή» επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που η Ελλάδα καταστεί σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, θα προτιμούσε να ανήκε στο μπλοκ του δολαρίου παρά στο μπλοκ του ευρώ», ενώ παράλληλα αναφέρει: «κατανοούμε ότι ο Παπανδρέου φλερτάρει με τις ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μακροχρόνιους ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς (…). Το να ενταχθεί η Ελλάδα στο μπλοκ του δολαρίου ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο του State Department στην Ουάσιγκτον», τονίζει ο συντάκτης του κειμένου και καταλήγει: «Ισως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο».

Το σημείωμα (με ημερομηνία Νοέμβριος του 2011) αφορά τη χρονική περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας και ο συντάκτης του και αναπτύσσει την (χρονική) εξέλιξη τόσο στην περίπτωση που θα λάμβανε όσο και στην περίπτωση που δεν θα λάμβανε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται στο σημείωμα, ότι ο χρόνος που θα χρειαζόταν (λόγω των πολιτικών εξελίξεων) δεν ήταν υπέρ των πολιτικών της χώρας καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης ήταν πολύ πιθανό να ζητούσαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την ευρωζώνη. «Ο κίνδυνος παραμένει πραγματικός» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο συντάκτης του σημειώματος επισημαίνει
«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων κοιτασμάτων στην περιοχή γύρω από την Κύπρο».



http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_7481.html

Nouvel Observateur: Κανείς λαός δεν θα άντεχε, όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες

Ο Γαλλικός Τύπος, στην συντριπτική πλειοψηφία του έχει πλέον ταχθεί υπέρ του ελληνικού λαού και κατά των σκληρών μέτρων.
Έτσι, μετά το συγκλονιστικό άρθρο της Liberation αλλά και αρκετά άλλα δημοσιεύματα που σας έχει παρουσιάσει το Mediagate τις τελευταίες εβδομάδες, ένα ακόμα έρχεται να ταχθεί στο πλευτό του ελληνικού λαού.
''Όχι στη λιτότητα'', τονίζει ο .....
αντιπρόεδρος του κόμματος MoDem του Francois Bayrou, Jean-Luc Bennahmias σε κείμενό του στην ηλεκτρονική σελίδα του Nouvel Observateur.
''Κανείς λαός δεν θα μπορούσε να αντέξει όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες σήμερα: είναι οργισμένοι και τους καταλαβαίνουμε'', λέει ο Bennahmias.
Στο κείμενό του ο αντιπρόεδρος του MoDem τονίζει ότι το νέο μνημόνιο και τα αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να δώσουν καμία απάντηση στην κρίση, καθώς ως τώρα ο μόνος τους ορίζοντας είναι η ''ύφεση και η μετανάστευση για πολλούς έλληνες πολίτες''.
Ως λύσεις στην κρίση ο Bennahmias προτείνει, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση της εκκλησίας, των υχηλών συντάξεων και τη μείωση των μισθών των βουλευτών...
Τέλος καλεί την Ευρώπη να ''αλλάξει τρόπο σκέψης και να βρει μια λύση, και να πάψει να λειτουργεί σαν να μην υφίσταται κοινωνική κρίση''. ''Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση'', υπογραμμίζει.

http://www.mediagate.gr/W

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/nouvel-observateur.html

Έτοιμος για επέμβαση ο Στρατός;



Επέκταση και επιδείνωση της ανώμαλης πολιτικής κατάστασης που βιώνει η χώρα (γιατί τόσο η έλλειψη νομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο εν συνεχεία και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από πολιτική ανωμαλία) εξακολουθούν και βλέπουν οι δυτικοί με μία περίπου "αναγκαστική εμπλοκή των ΕΔ" στις πολιτικές εξελίξεις.

Σε άρθρο του στο examiner.com, ο Ντόμινικ Ντομς, γνωστός οικονομικός αναλυτής κινδύνων ("risk economy analysis"), γράφει ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κίνημα στην Ελλάδα και "να εκθρονίσει" , όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "τον Λουκά Παπαδήμο". Μάλιστα ο αρθογράφος επικαλείται ως πηγές του δύο ανώτατους στρατιωτικούς που υπηρετούν στο επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται πως οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν την νομιμοποίηση να το πράξουν, καθώς ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κάλεσε τους στρατιωτικούς να υποστηρίξουν την προσπάθεια «να πάρουν την Ελλάδα πίσω», και να προστατέψουν την εθνική της ακεραιότητα και κυριαρχία!

"Η κλήση αυτή για βοήθεια - γράφει ο αναλυτής - ήρθε μετά το γνωστό δημοσίευμα των FT ότι η Γερμανία σκοπεύει να θέσει την Ελλάδα κάτω από την «αιγίδα» της με το διορισμό επιτρόπου στη χώρα".
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4245.html

ΕΛΕΥΣΙΣ 10 - Η Γνώση είναι Δύναμη! (VIDEO)

 


Ο κύκλος των "ΕΛΕΥΣΙΣ" κλείνει με ένα συγκλονιστικό 10λεπτο βίντεο που έρχεται να ρίξει φως και να αφυπνίσει συνειδήσεις. Η Γνώση είναι δύναμη και η Αλήθεια είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! - ΔΙΑ-ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΥ



Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε...


 
http://okloios.blogspot.com/2012/03/10-video.html

Φακοί επαφής που χαρίζουν όραση με... «υπερφυσικές» ικανότητες.

Οραση «αετού», εμπειρία τρισδιάστατου gaming και πρόσβαση στο Διαδίκτυο υπόσχονται οι νέοι φακοί της Innovega

Φακούς επαφής από το μέλλον, ικανούς να ενισχύουν την όραση με τρισδιάστατες πανοραμικές εικόνες, σχεδίασαν οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Innovega. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) και του Αμερικανικού Ιδρύματος Επιστημών (NSF). Οι επιστήμονες κατάφεραν
να αναπτύξουν καινοτόμους φακούς επαφής, οι οποίοι «φιλοξενούν» μικροσκοπικές οθόνες...

έγχρωμων megapixel.

«Πρόσφατα παρουσιάσαμε φακούς επαφής που συνοδεύουν έξυπνα κινητά, φορητές κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και οι οποίοι προσφέρουν στον χρήστη πανοραμική οπτική εμπειρία υψηλής ευκρίνειας σε επίπεδο ψυχαγωγίας, με εφαρμογές προγραμματισμένης εικονικής πραγματικότητας» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Innovega, Στιβ Γουίλι. 

Ο φακός επαφής του μέλλοντος όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της DARPA
 
Όραση επιστημονικής φαντασίας:
Το σύστημα προηγμένης όρασης iOptik, όπως ονομάζεται, αποτελείται από τους φουτουριστικούς φακούς επαφής και ένα ζευγάρι μοντέρνων γυαλιών. Ως γνωστόν, η ικανότητα εστίασης του ανθρώπινου οφθαλμού σε υπερβολικά κοντινά σε αυτόν αντικείμενα, είναι περιορισμένη. Οι νέοι φακοί περιλαμβάνουν ένα οπτικό σύστημα το οποίο εστιάζει σε εικόνες που προβάλλονται στα γυαλιά. Αυτές στη συνέχεια «αποστέλλονται» στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού επιτρέποντας στον χρήστη να τις βλέπει καθαρά. 

Σύμφωνα με τον Γουίλι, οι περισσότερες οθόνες κινητών τηλεφώνων είναι πολύ μικρές για να διαβάσει ή να απολαύσει κανείς ό,τι προβάλλεται σε αυτές. Αντίθετα, οι φακοί επαφής της αμερικανικής εταιρείας θα μπορούσαν να προσφέρουν οπτικό αποτέλεσμα αντίστοιχο μιας τηλεόρασης 240 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων. Ακόμα, μέσω της προβολής ελαφρώς διαφορετικών εικόνων σε κάθε μάτι, το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει στον χρήστη την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης εικόνας. «Με τον τρόπο αυτόν, απολαμβάνουμε τρισδιάστατες, πανοραμικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας» προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος. 

Σήμερα, «περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν φακούς επαφής, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το target group ηλικίας 18-34 ετών - τα άτομα αυτά παίζουν συχνά ηλεκτρονικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν smartphones» συνεχίζει ο ίδιος. «Εμείς οραματιζόμαστε ότι όσοι προμηθεύονται τους απλούς φακούς επαφής, περίπου ανά έξι μήνες, θα αρχίσουν να προμηθεύονται τους νέους φακούς από τον οπτικό τους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Στόχος μας είναι εντός του 2012 οι φακοί μας να λάβουν την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)». 

Το μέλλον… σήμερα Ένα από τα δυνατά χαρτιά της Innovega, όπως ισχυρίζεται – μεταξύ άλλων - είναι και η αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς μέσω των συγκεκριμένων φακών οι διάφορες εταιρείες θα μπορούσαν να ενισχύσουν ή ακόμη και να επεκτείνουν την εμπειρία gaming. Η ίδια ευρεσιτεχνία περιλαμβάνει και μια δεύτερη εκδοχή εμφυτεύσιμων φακών που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όρασης, αλλά και να εισαγάγει τους χρήστες σε έναν νέο κόσμο εικονικής πραγματικότητας ή στιγμιαίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της όρασης. Εάν οι διαδικασίες προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, τότε οι φουτουριστικοί φακοί θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ευρέως στην αγορά μέχρι το 2014-2015. 

http://www.tovima.gr
 
http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_2068.html

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΚΡΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΑΙΦΑ‏

Το χάλκινο κράνος 2.600 ετών Έλληνα πολεμιστή
που βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού της Χάιφα

Ένα ελληνικό χάλκινο κράνος, καλυμμένο με φύλλα χρυσού και διακοσμημένο με φίδια, λιοντάρια και ουρά παγονιού (ή ανθέμιο) ανακαλύφθηκε στα νερά του λιμανιού της Χάιφα στο Ισραήλ. Αλλά με ποιο τρόπο κατέληξε το κράνος στον βυθό του κόλπου αποτελεί ένα μυστήριο.

Το κράνος εκτιμάται ότι είναι...

2.600 ετών και πιθανότατα ανήκε σε εύπορο Έλληνα μισθοφόρο που έλαβε μέρος σε μια σειρά πολέμων, καταγεγραμμένων στην Βίβλο, που κατέστρεψαν την περιοχή εκείνη την περίοδο. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πιθανότατα ο Έλληνας μισθοφόρος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Αιγύπτιο Φαραώ, Νεκώ Β’. 

Ανακάλυψη στον βυθό
Το κράνος ανακαλύφθηκε τυχαία το 2007 κατά την διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού. Μετά την εύρεσή του, συντηρητές της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων ανέλαβαν τον καθαρισμό του ενώ αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την ανάλυση του.


Τότε διαπίστωσαν ότι το κράνος παρουσιάζει ομοιότητες με άλλο κράνος που βρέθηκε την δεκαετία του 1950 κοντά στο ιταλικό νησί Giglio, περίπου 1.500 μίλια (2.300 χλμ.) μακριά. Εκείνο το κράνος εκτιμήθηκε ότι ήταν 2.600 ετών, στοιχείο που βοήθησε τους ερευνητές να καθορίσουν αντίστοιχα χρονολογική περίοδο για το κράνος που βρέθηκε στον κόλπο της Χάιφα.


«Οι επιχρυσωμένες και σχηματικές διακοσμήσεις καθιστούν το κράνος ως ένα από τα πιο περίτεχνα δείγματα πρώιμης Ελληνικής πολεμικής εξάρτησης που ανακαλύφθηκε ποτέ» δηλώνουν οι Jacob Sharvit, διευθυντής της Μονάδας Ενάλιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων και John Hale, καθηγητής του πανεπιστημίου του Louisville, στην περίληψη της δημοσίευσής τους που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέδριο.


Αυτός ο Έλληνας πολεμιστής θα πρέπει να ήταν πολύ εύπορος, καθώς λίγοι στρατιώτες θα μπορούσαν να κατέχουν ένα τέτοιο περίτεχνο κράνος. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πότε κατασκευάστηκε ακριβώς το κράνος, αν και υποψιάζονται ότι ο πολεμιστής καταγόταν από τις Ελληνικές αποικίες της Ιωνίας, στην δυτική ακτή της σημερινής Τουρκίας.

Έλληνας πολεμιστής χάνει το κράνος του;

Την περίοδο που κατασκευάστηκε το κράνος, περίπου το 600 π.Χ. , οι Ελληνικές αποικίες εκτείνονταν σε όλες τις ακτές της Μεσογείου από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την νότια Γαλλία. Παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη Ελληνικής αποικίας στο Ισραήλ, εκτιμάται ότι ο πολεμιστής που επιχείρησε στο λιμάνι της Χάιφα θα πρέπει να ήταν επικεφαλής ομάδας Ελλήνων μισθοφόρων.

Λεπτομέρεια κράνους: σώματα φιδιών πάνω από τις τρύπες των ματιών
και διακόσμηση με ουρά παγονιού (ή ανθέμιο)
Αυτός ο πολεμιστής ήταν πιθανόν ένας από τους στρατιώτες του Φαραώ Νεκώ Β΄, τον οποίο έστειλε στο Ισραήλ συνοδευόμενο από ένα στόλο αρχαίων πλοίων. Ο Φαραώ είχε εμπλακεί σε στρατιωτικές εκστρατείες στην περιοχή για τουλάχιστον μια δεκαετία, επιχειρήσεις στις οποίες ο συγκεκριμένος πολεμιστής και η ομάδα του είχε ενεργώς εμπλακεί.

«Δεν πολεμούσαν για τους Έλληνες αλλά για την Αίγυπτο» δήλωσε ο Sharvit σε συνέντευξή του στο LiveScience.

Στις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις είχαν εμπλακεί η Αίγυπτος, η Ιουδαία, η Ασσυρία και η Βαβυλωνία με τον Φαραώ Νεκώ Β΄, να επεμβαίνει στο πλευρό της Ασσυρίας. Το αποτέλεσμα αυτών των συγκρούσεων ήταν η κατάκτηση της Ιουδαίας και η δυναμική επανεμφάνιση της Βαβυλώνας υπό την ηγεσία του βασιλιά Ναβουχοδονόσωρ ΙΙ . Σε κάποια χρονική στιγμή το κράνος του Έλληνα πολεμιστή κατέληξε στον βυθό του κόλπου της Χάιφα.



Στον βυθό του λιμανιού

Η πιο απλή (αλλά και ντροπιαστική) εξήγηση για το πώς κατέληξε το κράνος στο βυθό του κόλπου της Χάιφα είναι ότι κάποιος το πέταξε την στιγμή που το πλοίο σάλπαρε από το λιμάνι. Άλλη υπόθεση είναι το κράνος να χάθηκε κατά την διάρκεια υποχώρησης του στρατού του Νακώ Β’ όταν ηττήθηκε από τους Βαβυλώνιους.


Η πιο ενδιαφέρουσα όμως πιθανότητα είναι το πλοίο που μετέφερε τον πολεμιστή να βυθίστηκε, υποδεικνύοντας ότι ένα αρχαίο ναυάγιο περιμένει να ανακαλυφθεί στο συγκεκριμένο σημείο!«Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στο σημείο και να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και άλλο αρχαιολογικό υλικό» δηλώνει ο Sharvit.


Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο της Χάιφα.
 
http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_6709.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters