Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ένα παράξενο φαινόμενο που συνεχίζετε!!

Σε όλο τον κόσμο γίνετε αναφορά για ένα περίεργο ήχο που ταξιδεύει σε όλη την γη. Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι έχουν νοιώσει την γη να δονείτε κάποιοι άλλοι έχουν αναφέρει ότι ταυτόχρονα με τον ήχο έχουν δει στον ουρανό περίεργες λάμψεις και κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι νοιώθουν σαν κάτι να τρυπάει την γη !Εμείς συλλέξαμε τις πρόσφατες πληροφορίες και φτιάξαμε ένα χάρτη με τα περισσότερα και τα πιο πρόσφατα συμβάντα που έχουν ανακοινωθεί. Ένας περίεργος χάρτης λοιπόν στα παράλια της Αμερικής !Δεν μπορεί να μας αφήσουν αδιάφορους και οι πολλές ιστορίες από ερευνητές που αναφέρουν για φόβο τεράστιου σεισμού στο ρήγμα της Μαδρίτης στην Αμερική.Οπως και οι καταγγελίες για μεγάλα φορτία (εκατομμύρια μερίδες) έτοιμων μερίδων φαγητού από την fema .



Γιατί η fema παράλαβε 140 εκατομμύρια έτοιμες μερίδες φαγητού ? Τι φοβούνται ? Γιατί προετοιμάζονται?











πηγη http://katohika.blogspot.com


Δεν πήρε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου ο Παπανδρέου…


Ενώ το καθεστώς των ΜΜΕ ετοίμαζε την επιστροφή του “τροπαιούχου” κ. Παπανδρέου από τις βρυξέλες, τελικά δεν τους βγήκε.

Για τον Ιούνιο παρέπεμψαν τον κ. Παπανδρέου τα κράτη της ευρωζώνης, προκειμένου να μας δώσουν το «κοκκαλάκι» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ και της μείωσης του επιτοκίου κατά μια μονάδα και (ενοοείται πιστεύουμε) με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχουν γίνει πλήρως γνωστά τα περιουσιακά μας στοιχεία αξίας 50 δις που θα εκποιηθούν, για να μην πούμε ότι θα πρέπει να έχει αρχίσει η εκποίησή τους.

Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περάσει και να έχει εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης η απόφαση της ΕΕ για το σύμφωνο του ΕΥΡΩ. Αντιλαμβάνεστε πως αν ένα κοινοβούλιο αντιδράσει, τότε δεν γίνεται τίποτα.

Προφανώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ σέβονται τα κοινοβούλιά τους, τα οποία αποτελούνται από πραγματικούς λαϊκούς αντιπροσώπους και όχι από “μαριονέτες” και θέλουν να…. έχουν τις λαϊκές εγκρίσεις για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις.

Δεν συζητάμε βέβαια για την «πελώρια» ελληνική «δημοκρατία».

Εδώ είναι γνωστό το θεατρικό έργο που θα παιχτεί.

Η μεν κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν προηγουμένως τις επικοινωνιακές ατάκες τους, η δε αντιπολίτευση δήθεν θα αντιδράσει και θα καταψηφίσει για να κρατήσει την κοινωνία σε καταστολή και να μην επαναστατήσει. Απόλυτη συναίνεση που λένε.

Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αφελής που να τον πιστεύει.

Εξάλλου κάθε μέρα περνούν δεκάδες νομοσχέδια που στόχο έχουν την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Πάλι για μάχη έκανε δήλωση ο «πολεμοχαρής» πρωθυπουργός που αρέσκεται συνεχώς να μιλά για μάχες, αλλά για καμιά “μάχη” εκεί στο Καστελόριζο δεν ακούσαμε, μέρα πού ‘ναι σήμερα.

Αλλά εκεί τζιζ…



Σχόλιο ιστολογίου:kostasxan.blogspot.com
Γυρίζει με άδεια χέρια ο Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, αλλά αξίζει να αναρωτηθούμε... μήπως αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να εισπράξει από τη Σύνοδο των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Μήπως λόγω Πορτογαλίας και για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν να αφήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα με άδεια χέρια, αντί να του φορτώσουν νέα σειρά μέτρων που θα τρομοκρατούσαν τους πάντες;

Ποιο είναι το πραγματικά μεγάλο “κέρδος” της Ελλάδας από τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που εξελίσσεται στις Βρυξέλλες; Ότι έπαψε να αποτελεί τύποις και ουσία το μοναδικό και κυρίως, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ. Το γεγονός ότι πρόσφατα προστέθηκε η Ιρλανδία στο “κλαμπ”, ασφαλώς και είχε βελτιώσει τη θέση της Αθήνας, αλλά μετά την οριστική προσθήκη και της Πορτογαλίας, το “κεφάλαιο” έχει κλείσει.

Κοινή είναι η αίσθηση αυτή τη στιγμή στη βελγική πρωτεύουσα ότι αργά ή γρήγορα η Λισσαβόνα θα ζητήσει την στήριξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού, παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η πολιτική της ηγεσία υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το πικρό ποτήρι. Στην πραγματικότητα, όμως, το ελληνικό θα μετεξελιχθεί σε πλήρως ευρωπαϊκό πρόβλημα όταν και η Ισπανία μπει για τα καλά στο ίδιο “κάδρο”.
Το γεγονός ότι προχθές, 30 ισπανικές τοπικές τράπεζες, υποβαθμίστηκαν, ήταν ένα πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα των αγορών. Θα ακολουθήσουν και άλλα, όπως εκτιμάται. Γι αυτό και οι αγορές, τελούν εν αναμονή.
Και γι αυτό χθες και σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής, συμφωνήθηκαν τα πάντα.
Ο φόβος ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αν η Μαδρίτη εμπλακεί στον ίδιο κυκεώνα με την Αθήνα, το Δουβλίνο και την Λισσαβόνα, συνιστά τελικά την ισχυρότερη κινητήρια δύναμη για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.
Κι εκεί ακριβώς είναι που επενδύει όλες τις ελπίδες της για διάσωση η Ελλάδα.

πηγη http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_9745.html

Παράνομη η παρουσία ξένων μαχητικών στον Άραξο, το Άκτιο και στα άλλα αεροδρόμια της χώρας!

Αντισυνταγματική κι άρα παράνομη είναι σήμερα η παρουσία ξένων μαχητικών αεοροσκαφών...
στον Άραξο, το Άκτιο, την Ανδραβίδα! Σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 2 του Συντάγματος, δεν είναι δεκτή η διέλευση, η παραμονή και η χρήση ελληνικών βάσεων από ξένη στρατιωτική δύναμη, αν αυτό προηγουμένως δεν έχει την επικύρωση της Ελληνικής Βουλής. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις κατά της Λιβύης, με χρήση των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων, δεν είναι υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, για το οποίο υπάρχει διαρκής απόφαση της Βουλής, οι σημερινές παρουσίες των ξένων μαχητικών στα αεοροδρόμια της χώρας, καθώς και η διέλευση αυτών από τον εναέριο ελληνικό χώρο είναι παράνομη και για να νομιμοποιηθεί χρειάζεται επικυρωθεί, βάσει του Συντάγματος, από τη Βουλή!
Η μόνη βάση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μαχητικά των ΗΠΑ όμως, είναι η βάση της Σούδας, για την οποία υπάρχει διμερής συμφωνία επικυρωμένη από την ελληνική Βουλή.
Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συμμετέχει με τον οποιονδήποτε τρόπο και να παραχωρεί τον Άραξο, το Άκτιο κι άλλα αεροδρόμια σε μαχητικά άλλων χωρών οφείλει πρώτα να συνάψει διμερείς συμφωνίες με αυτές, τις οποίες θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί κι αναρωτιέται κανείς αν κι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απότοκο του Μνημονίου και απόδειξη ότι η χώρα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία!...
Πάντως, ξενίζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) και ο αρχηγός της, ο Α. Σαμαράς, δεν έθεσαν θέμα συνταγματικότητας, για την παρουσία των ελβετικών και των μαχητικών άλλων χωρών στα ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια.
Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται;
Το ΝΑΤΟ, παρά τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν, ετοιμάζεται να πάρει το όπλο του και ν' αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης. Το σχέδιο για την επιχείρηση "Ενωμένος Προστάτης", για την επιβολή no fly zone στη Λιβύη, εγκρίθηκε, όπως και αυτή για το εμπάργκο όπλων. Η ελληνική εμπλοκή, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, είναι ήδη μεγάλη και τίποτα δεν αποκλείει και περαιτέρω ανάμιξή μας στα νατοϊκά πλέον σχέδια του Ελληνοαμερικανού ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει μ' ένα ιπτάμενο ραντάρ, δύο ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης και μία φρεγάτα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα διάθεσης και μαχητικών αεροσκαφών, απάντησε:
"Δεν τέθηκε παρόμοιο θέμα. Δεν μας έχει ζητηθεί, δεν έχει τεθεί κανένα παρόμοιο θέμα και δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και να κάνουμε και τέτοιου είδους δημόσιες συζητήσεις". Από την απάντηση και την επισήμανση ότι δεν χρειάζεται να προτρέχουμε προκύπτει ότι ο ΥΕΘΑ κρατάει και μία επιφύλαξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει.
Λίγο αργότερα, όταν τέθηκε και πάλι το θέμα της πιθανότητας να τραβήξουν χρονικά σε μάκρος οι επιχειρήσεις στη Λιβύη και γι' αυτό να ζητηθεί και η δική μας συμμετοχή με μαχητικά αεροσκάφη, ο κ.Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής και μαχητικών αεροσκαφών και απάντησε: "Γιατί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση".
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, η εμπλοκή της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας είναι μεγάλη. Την Τρίτη στα αεροδρόμια Σούδας, Ανδραβίδας και Ακτίου βρίσκονταν 30 πολεμικά αεροσκάφη κι εκκρεμούν αιτήματα για την προσγείωση άλλων 40! Ο αριθμός των 70 αεροσκαφών είναι πολύ μεγάλος και, επειδή είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί κι άλλο, ήδη ετοιμάζονται για να προστεθούν στη λίστα των βάσεων υποδοχής η Τανάγρα, αλλά και το Καστέλι, στη Κρήτη.
 

«Δόθηκαν οι μίζες για τα υποβρύχια»Γερμανικό δικαστήριο επιβεβαιώνει τις ύποπτες συναλλαγές με στελέχη του Δημοσίου

Απόφαση - «βόμβα» του Ειρηνοδικείου του Μονάχου αποκαλύπτει ότι μέρος των 138 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στις εταιρείες των επιχειρηματιών κκ. Αλ. Αβατάγγελου και Μ. Ματαντού δόθηκαν ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για την παραγγελία των υποβρυχίων. Στην απόφαση που εκδόθηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 25 Μαρτίου 2010, από τον δικαστή Σταϊκενμπέργκερ αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων, τα οποία καταβλήθηκαν στην εταιρεία Dolmarton (σ. σ. : του Αβατάγγελου) εν μέρει μέσω της εταιρείας ΜΙΕ (σ. σ. : του Ματαντού) και εν μέρει απευθείας, χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλυφθούν μίζες.

Τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν σε φορείς λήψης αποφάσεων οι οποίοι ήταν στην κυβέρνηση, σε υπουργεία, σε υπηρεσίες ή στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την ανάθεση της παραγγελίας των υποβρυχίων υπέρ της κοινοπραξίας. Για την ανάθεση της παραγγελίας χρειαζόταν η βοήθεια ειδικών οι οποίοι έχαιραν της εμπιστοσύνης των φορέων λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα.

Ηταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν κάποιο σύμβουλο, ο οποίος είχε πρόσβαση στους υψηλόβαθμους φορείς λήψης των αποφάσεων. Ενα τέτοιο άτομο έπρεπε να διαθέτει καλή φήμη και να έχει πρόσβαση στους σχετικούς κοινωνικούς κύκλους.

Το καθήκον αυτό το ανέλαβε ο δόκτωρ κ. Αβατάγγελος. Ο κ. Ματαντός είχε άριστες σχέσεις και εξασφάλισε τις επαφές με την κυβέρνηση. Ηταν υπεύθυνος να διανέμει τα χρήματα που καταβάλλονταν σε αυτόν».


ΠΗΓΗ

Οι επτανήσιοι στην επανάσταση του 1821. Η μάχη του Λάλα 13 Ιουνίου 1821Μία από τις πρώτες νικηφόρες μάχες των επαναστατημένων Ελλήνων στην Πελοπόννησο..

Η προσφορά των Επτανησίων στον αγώνα του 1821 χαρακτηρίστηκε από τους ιστορικούς σαν ανεκτίμητος και αποφασιστική. Για τη συμβολή και συμμετοχή κάθε νησιού του Ιονίου ασχολήθηκαν πολλοί συγγραφείς. Εξαίρεση αποτελεί το μικρό νησί των Παξών, που μόνον ο κ. Βερύκιος στο βιβλίο του....
«Επτανησιακοί παλμοί και αγώνες του 21» κάνει μυθιστορηματική αναφορά στον Γεώργιο Ανεμογιάννη. Ο ίδιος συγγραφέας, γράφει γενικά: «Η Επτάνησος υπήρξε για την Ελλάδα στα χρόνια της επανάστασης η στοργική και γενναία καρδιά της. Η καρδιά που αγκάλιασε τον πόνο των καταδιωγμένων, εδέχτηκε αναρίθμητους πρόσφυγες, τους παρεχώρησε προστασία, τους έδωσε παρηγοριά, τους γλύτωσε από την σφαγή και τον όλεθρο».Τα Επτάνησα από το 1814 βρίσκονται στην κατοχή της αγγλικής αυτοκρατορίας. Με την κήρυξη της επανάστασης, η αγγλική διοίκηση τις 7 Ιουνίου 1821, δημοσιεύει προκήρυξη με την οποία «Διορίζονται όλοι οι υπήκοοι Ιόνιοι να μην πάρουν κανένα μέρος, μήτε εις βοήθειαν μήτε εναντίον, ούτε του ενός ούτε του άλλου από τους πολεμούντας, είτε δια θαλάσσης είτε διά ξηράς». Το πνεύμα της αγγλικής πολιτικής, ήταν αυστηρά ουδετερότητα απέναντι των εμπολέμων. Στην ουσία όμως, η αγγλική πολιτική ήταν καθαρά φιλοτουρκική και ανθελληνική. Αυτή στα Επτάνησα εκφράστηκε από τον αρμοστή Μαίτλαν, τον επικαλούμενο Σουλτάν Θωμά. Ήταν δυστύχημα για την επαναστατημένη Ελλάδα, η τοποθέτηση του στρατηγού Μαίτλαν, σαν πρώτου αρμοστή στα Επτάνησα. Οι αγωνιστές Επτανήσιοι αντιμετώπιζαν έναν βίαιο, απολυταρχικό και φοβερό δυνάστη, προσηλωμένο στις αρχές της ιεράς συμμαχίας (προκήρυξη Ιόνιο Κράτος Τ. 23, αριθ. 232).Παρ’ όλα αυτά, πολλοί επτανήσιοι, έλαβαν μέρος στην επανάσταση, είτε οργανωμένοι σε επτανησιακά σώματα, είτε με άλλες ομάδες οπλαρχηγών. Η προσφορά τους ήταν μεγάλη, τόσο στο στρατό ξηράς όσο και στη θάλασσα.
Σημειώνεται μεγάλη συμμετοχή απόδημων Επτανησίων –ιδιαίτερα Κεφαλλονιτών– στη Φιλική Εταιρεία, μέσω της οποίας στέλνουν χρήματα ή πολεμοφόδια στους επαναστατημένους συμπατριώτες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι της διασποράς παίρνουν μέρος στην Επανάσταση της Μολδοβλαχίας. Ευρύτερη, πάντως θεωρείται η συμμετοχή των Επτανησίων στις μάχες της Επανάστασης του 1821, γεγονός που δείχνει πως ένιωθαν κομμάτι της σκλαβωμένης Ελλάδας και συνέδεαν την ανεξαρτησία τους με την ευρύτερη απελευθέρωση της Ελλάδας.
Τέλος, Σημαντική θεωρείται η συμβολή των Κεφαλλονιτών στη μάχη του Λάλα (9-13 Ιουνίου 1821), όταν οι ναυτικοί Γεράσιμος Μουσούρης, Ευαγγελής Πανάς, Ανδρέας και Κωνσταντίνος Μεταξάς οργανώνουν εθελοντικά σώματα μαχητών και διαφεύγουν στην Πελοπόννησο. Εκεί ενώνονται με Ζακυνθινούς εθελοντές και συμβάλλουν αποφασιστικά στη νικηφόρα έκβαση της μάχης.

Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΛΑΛΑ-ΗΛΕΙΑΣ(13 ΙΟΥΝΗ 1821)


Το Λάλα είναι χωριό της ορεινής Ηλείας στο όρος Φολόη («Λαλαίος» ο κάτοικος του και «Λαλιώτης» ο καταγόμενος από αυτό). Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας το κατοικούσαν οι Λαλαίοι ,οι οποίοι προέρχονταν από Αλβανούς που εξισλαμίστηκαν στα 1715, όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της χώρας από τους Τούρκους. Οι Χοττομαναίοι, άρχοντες της Γαστούνης, τους χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν την εξουσία τους στην περιοχή της Ηλείας. Έτσι οι Λαλαίοι άρχισαν να αποκτούν δύναμη και όταν παρουσιάστηκαν στα βουνά οι κλέφτες, αυτοί έπαιξαν το ρόλο του χωροφύλακα. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουν τρομερή δύναμη, την οποία μετέτρεψαν σε τυραννία και καταδυνάστευαν όλη την Ηλεία. Λεηλατούσαν με αρπαγές και βιαιότητες όλη την γύρω περιοχή. Τις 3 Απριλίου του 1821 οι Λάλαιοι Τουρκαλβανοί λεηλάτησαν τον Πύργο και τότε αισθάνθηκαν τι είναι το λαλέικο τουφέκι. Την ίδια τύχη είχε στης 24 Απρίλη και η Αγουλινίτσα, ενώ λίγο αργότερα σε φονική μάχη στο Σμίλα σκοτώθηκε ο υπερασπιστής του Πύργου, Βιλαέτης.Στην αρχή της Επανάστασης του '21, οι Λαλαίοι θεωρήθηκαν απειλή για την πορεία του Αγώνα. Γι' αυτό το λόγο, οι οπλαρχηγοί της Γορτυνίας ίδρυσαν στην ευρύτερη περιοχή στρατόπεδο για να αποτρέψουν τη φυγή τους προς την Τριπολιτσά, την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, η οποία αποτελούσε τον κύριο στόχο των επαναστατών.Στο στρατόπεδο των Ελλήνων επικρατούσαν δύο απόψεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των Λαλαίων. Οι Επτανήσιοι, οι οποίοι αποτελούσαν την πιο οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, ήθελαν να επιτεθούν αμέσως εναντίον τους, ενώ οι ντόπιοι προτιμούσαν να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία.
Από την πλευρά τους, οι Λαλαίοι προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο και να διασπάσουν το ελληνικό στρατόπεδο, κυκλοφορώντας φήμες ότι ήταν έτοιμοι να παραδοθούν. Στις 2 Ιουνίου 1821 ο κεφαλλονίτης Παναγής Μεσσάρης τους μετέφερε επιστολή των Επτανησίων αρχηγών Κωνσταντίνου και Ανδρέα Μεταξά, Ευαγγέλη Πανά, Παναγιώτη Στρούζα, Μιχαήλ Κουτουφά και Διονυσίου Σαμπρικού, που τους καλούσαν να καταθέσουν τα όπλα. Οι Λαλαίοι άρχισαν να κωλυσιεργούν, υποστηρίζοντας ότι την όποια απόφαση θα έπρεπε να πάρουν οι αρχηγοί τους, οι οποίοι απουσίασαν από το χωριό. Τότε οι επαναστάτες αποφάσισαν να δράσουν και να τους επιτεθούν από τρία σημεία, με επικεφαλής τον Γεώργιο Πλαπούτα, τους αδελφούς Μεταξά και τον Γεώργιο Σισίνη.Από κακό συντονισμό, ο Πλαπούτας επιτέθηκε μόνος του στις 9 Ιουνίου και φυσικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά την αντεπίθεση των Λαλαίων. Μέσα στη σύγχυση και τον μεγάλο καύσωνα που επικρατούσε, ο Πλαπούτας άφησε την τελευταία του πνοή. 14 ακόμη Έλληνες έχασαν τη ζωή τους (11 Πελοποννήσιοι και 3 Επτανήσιοι). Αδιευκρίνιστες ήταν οι απώλειες των Λαλαίων.
Οι Λαλαίοι αναθάρρησαν και αυτοί, όταν είδαν να καταφθάνουν ενισχύσεις από την Πάτρα στις 11 Ιουνίου. Επικεφαλής 1.000 Τουρκαλβανών ήταν ο Γιουσούφ Πασάς. Ο Γιουσούφ ήθελε να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση και στις 13 Ιουνίου επιτέθηκε με τους άνδρες του στη θέση Πούσι, όπου ήταν οχυρωμένοι οι Έλληνες. Βασικός του στόχος, να αποσπάσει πρώτα τα κανόνια που διέθεταν οι Επτανήσιοι και στη συνέχεια να τους πετσοκόψει με την ησυχία του.Η μάχη δόθηκε σώμα με σώμα και η ανδρεία των Ελλήνων ανάγκασε τις δυνάμεις του Γιουσούφ να υποχωρήσουν και μαζί με τους Λαλαίους την επομένη να πάρουν τον δρόμο για την Πάτρα. Οι Έλληνες πολέμησαν γενναία και έχασαν 84 άνδρες (60 Πελοποννήσιοι και 24 Επτανήσιοι). Ανάμεσα στους πολλούς τραυματίες ήταν και ο κεφαλλονίτης Ανδρέας Μεταξάς, κατοπινός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Την ίδια μέρα (14 Ιουνίου) οι επαναστάτες εισήλθαν στο έρημο χωριό και το πυρπόλησαν. Συνολικά, γύρω στα χίλια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Η νίκη των Ελλήνων σήμανε το τέλος της επιβολής των Λαλαίων στην περιοχή και άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της Τριπολιτσάς. Από την Πάτρα, όπου κατέφυγαν, αγωνίσθηκαν κατά της επανάστασης ως το τέλος και μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και να εγκατασταθούν ως πρόσφυγες στην περιοχή του Πλαταμώνα της Μακεδονίας και αργότερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Η αγγλική «προστασία» των Επτανήσων
Η Επτάνησος, όταν εκδηλώθηκε η εθνεγερσία του 1821, παρ’ ότι διέθετε Σύνταγμα, κυβέρνηση, Βουλή και Γερουσία, τελούσε ουσιαστικά υπό αγγλική κατοχή• παρά την απατηλή ονομασία της προστασίας. Η δε αγγλική πολιτική ήταν και παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι το 1825 φιλοτουρκική. Ο ύπατος αρμοστής σερ Τόμας Μαίτλαντ, ένας στρατιωτικός σκληρός και αυταρχικός, απείλησε και στη συνέχεια επέβαλε ποινές φυλάκισης, εξορίας και δήμευσης περιουσίας στους Επτανήσιους, που άμεσα ή έμμεσα, συνέδραμαν τον αγώνα των Ελλήνων επαναστατών.Οι Κεφαλλονίτες και οι Ζακυνθινοί, που έφθασαν την άνοιξη του 1821 στην Ηλεία και συμπαρατάχθηκαν με τους ντόπιους οπλαρχηγούς, παρουσίαζαν συνεπώς δύο χαρακτηριστικά που τους ξεχώριζαν από αυτούς. Κατά πρώτον, τα κίνητρά τους δεν ήταν άμεσα αλλά συναισθηματικά, καθώς οι ίδιοι δεν τελούσαν υπό τον τουρκικό ζυγό. Κατά δεύτερον, δεν εξέθεταν σε κίνδυνο μόνο τη ζωή τους αλλά και την ευτυχία και το μέλλον των οικογενειών τους. Οι Κεφαλλονίτες και οι Ζακυνθινοί της μάχης του Λάλα δεν είχαν να κερδίσουν απολύτως τίποτα• αντίθετα, προθυμοποιήθηκαν να χάσουν τα πάντα.
Ιόνιοι πατριώτες στην επαναστατημένη Ηλεία
Ήδη από τον Απρίλιο είχε φθάσει στην Ηλεία ένα σώμα 100 Κεφαλλήνων υπό τον πλοίαρχο και Φιλικό Ευαγγέλη Πανά, με δύο σιδερένια κανόνια σε κιλλίβαντες. Το κυρίως όμως κεφαλλονίτικο εκστρατευτικό σώμα από 360 άνδρες αποβιβάστηκε στη Γλαρέντζα στις 9 Μαΐου, υπό τους κόμητες Κωνσταντίνο και Ανδρέα Μεταξά, με δύο ορειχάλκινα θαλασσινά κανόνια που μεταφέρονταν με μουλάρια. Το σώμα αυτό έφθασε με πλοίο των αδελφών Γεράσιμου και Αναστασίου Φωκά, εκ των οποίων ο Γεράσιμος πήρε μέρος και στην εκστρατεία. Τα έξοδα ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μεταξάς, ενώ ο απόπλους επιτεύχθηκε χάρη στη μεσολάβηση του δεσπότη Αγαθάγγελου Τυπάλδου-Κοζάκη. Ο τελευταίος κατόρθωσε να αποπροσανατολίσει τον Άγγλο διοικητή Ρόμπερτ Τρέιβερς, με συνέπεια όταν έγιναν γνωστά τα γεγονότα του Λάλα ο δεσπότης να καθαιρεθεί και να μεταφερθεί δέσμιος στην Κέρκυρα. Με τους Κεφαλλονίτες συμπαρατάχθηκε λίγο αργότερα ένα μικρότερο σώμα Ζακυνθινών υπό τους Διονύσιο Σεμπρικό - Κατσιλίβα και Παναγιώτη Στρούζα.
Το επτανησιακό εκστρατευτικό σώμα στην Ηλεία δεν λειτούργησε απλά στην ενίσχυση• λειτούργησε και ως εμψυχωτικό πρότυπο. Οι Κεφαλλονίτες αρχηγοί, έχοντας την εμπειρία των γαλλικών και των αγγλικών στρατευμάτων κατοχής, φρόντισαν να οργανώσουν τους Επτανήσιους εθελοντές κατά τρόπον ανάλογο. Δηλαδή με σκοπιές, συνθήματα, επιθεώρηση σκοπιών, προσκλητήρια πρωί και βράδυ και σαλπίσματα που κατηύθυναν τις κινήσεις τόσο κατά τη στρατοπέδευση όσο και κατά τη μάχη. Αν στα χαρακτηριστικά της πειθαρχίας, του συντονισμού και της ενιαίας διοίκησης, συνυπολογίσει κανείς και τη δύναμη πυρός των 4 κανονιών έχει την εικόνα του ρόλου που έπαιξε το επτανησιακό σώμα, ουσιαστικά και ψυχολογικά, στα γεγονότα του Λάλα.


Τί έχεις καϋμένε κόρακα που σκούζεις και φωνάζεις;

Μη δε διψάς για αίματα για Τούρκικα κεφάλια;

Σαν δε διψάς για αίματα για Τούρκικα κεφάλια,

πέρασε από του Μπαστηρά και από το πέρα Λάλα,

να δης κορμιά πως κείτονται, κορμιά δίχως κεφάλια,

,Κι εκεί ν’ ακούσεις κλάματα, Τούρκικα μοιρολόγια

Κλαίνε μανάδες για παιδιά, γυναίκες για τους άντρες


 http://www.ellinikoarxeio.com/ και http://yannisdoikas.wordpress.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/1821-13-1821.html

Εν όψει της εθνικής μας επετείου, οι Έλληνες χάκερς, οι θρυλικοί GREEK HACKING SCENE χτύπησαν Τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Αφιερωμένο σε κάποιους φοβικούς ελληνόφωνους που επιμένουν στο παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας” - GHS, OLYMPIAN RESPECT! Greek Hacking Scene Hacked Turkey Goverment Sites and Turkish Political Parties websites.
For: 25 March 1821
Mongol Turkic Government Sites:
http://scksm.gov.tr/cosmmin.html
http://www.karasudh.gov.tr/cosmmin.html
YENI PARTI (Political Party):
http://www.yeniparti.org.tr/cosmmin.html
Antalya Market:
http://antalyamarket.com.tr/cosmmin.html

Turkish Commercial Sites:
http://sarteks.com.tr/cosmmin.html
http://www.melsoft.com.tr/cosmmin.html
http://remsa.com.tr/cosmmin.html
More Turkish Sites:
http://cocukvesaglik.com/cosmmin.html
http://geben.net/cosmmin.html
http://www.turkeybiz.com/cosmmin.html
http://www.turkiyebul.com/cosmmin.html

olympia
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/greek-hacking-scene.html

Αποκλειστικό: Η ομιλία του κ. Πάγκαλου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/03/25_9767.html#ixzz1HdzDqdw3


Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα την ομιλία του κ. Πάγκαλου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Δείτε την...






 
 
 
το είδαμε στο anti-ntp.blogspot.com

Οι Αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδας σχετικά με την Προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.



Σήμερα αργά το απόγευμα πέτυχα να συνδεθώ διαδικτυακά και να παρακολουθήσω εξ ολοκλήρου δύο πολύ καλές αγορεύσεις νομικών της χώρας μας.
Ο W. Michael Reisman, Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Yale, ανέπτυξε ένα κύριο ζήτημα, καθαρά δικονομικό, το αν δηλαδή το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει την αρμοδιότητα να δικάσει και να αποφασίσει για τη συγκεκριμένη διαφορά, δηλαδή την κατά τους Σκοπιανούς παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την παρεμπόδιση των Σκοπιανών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της χώρας μας όλα τα θέματα που προέκυψαν ανάγονται στο όνομα και γι’ αυτό το Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί της υπόθεσης.  Επιπλέον, απέρριψε με νομικά επιχειρήματα την άποψη που ανέπτυξαν τα Σκόπια ότι η απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1993 δεν είναι δεσμευτική για τα Σκόπια.

Ο Καθηγητής υπογράμμισε ότι η υποχρέωση των Σκοπίων με βάση τις αποφάσεις ένταξης στον ΟΗΕ και την Ενδιάμεση Συμφωνία είναι η χρήση του προσωρινού ονόματος μέχρι τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και, κυρίως, να διαπραγματευτούν για το όνομα με καλή πίστη.  Και αυτό, χρησιμοποιώντας δηλώσεις Σκοπιανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του Τσερβένκοφσκι, ο Reisman απέδειξε ότι τα Σκόπια δεν το έπραξαν.
Τελευταίος για σήμερα το απόγευμα αγόρευσε ο Γάλλος Alain Pellet (Αλαίν Πελέ), Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris Ouest, Nanterre/La Défense, ο οποίος λόγω χρόνου δεν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.  Έθεσε και αυτός θέμα αρμοδιότητας του Δικαστηρίου, στη βάση του επιχειρήματος, ότι το Δικαστήριο υπεισέρχεται σε ένα κατ’εξοχήν πολιτικό ζήτημα.  Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως αν το Δικαστήριο αποφασίσει για το αν τα Σκόπια έπρεπε ή δεν έπρεπε να εμποδιστούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε αυτό θα σήμαινε ότι: πρώτον, το Δικαστήριο θα παρενέβαινε σε μία καθαρά πολιτική διαδικασία και, δεύτερον, το Δικαστήριο θα υποκαθιστούσε το ΝΑΤΟ, δηλαδή τον φορέα που αποφασίζει για το αν και ποια χώρα θα ενταχθεί.
Ο Αλαίν Πελέ επίσης απέδειξε, χρησιμοποιώντας δηλώσεις διπλωματών (μάλιστα φιλικά προσκειμένων κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου στα Σκόπια, όπως του πρεσβευτή της Τσεχίας) ότι η μη ένταξη των Σκοπίων ήταν απόφαση του ΝΑΤΟ και δεν έγινε ποτέ ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να επιχειρηματολογήσει ότι αποδεδειγμένα κάποια χώρα ήταν αντίθετη στην ένταξη των Σκοπίων.  Η απόφαση ήταν του ΝΑΤΟ και γι αυτό αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαφορά επί του θέματος, τότε αυτή θα έπρεπε να είναι μεταξύ των Σκοπίων και του ΝΑΤΟ και όχι με την Ελλάδα.

http://www.kouskouvelis.gr/site/blog/item/108-προσφυγή-σκοπίων-στη-χάγη.html

Πάνω από 10.000 Έλληνες έχουν αγοράσει εξοχικά στη Τουρκία!



Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περισσότεροι από 10.000 Έλληνες έχουν προχωρήσει σε αγορά παραθεριστικής κατοικίες σε περιοχές της Τουρκίας. Καλύτερες τιμές πώλησης, πρώτον και δεύτερον καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση παραθεριστικών συγκροτημάτων.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του τμήματος της Στατικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς στη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Property by Helexpo». Ο κ. Πανάς, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κρίση στην κτηματαγορά οφείλεται κυρίως στην υπερπροσφορά ακινήτων. «Αν δεν απορροφηθεί το υπάρχον μεγάλο απόθεμα, δεν θα βγούμε εύκολα από αυτή την κρίση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αγοράς παραθεριστικών κατοικιών ο κ. Πανάς επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί στις γειτονικές χώρες πολύ ανταγωνιστικές αγορές και αναφέρθηκε σε αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι περισσότεροι από 10.000 Έλληνες έχουν προχωρήσει σε αγορά παραθεριστικής κατοικίες σε περιοχές της Τουρκίας. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των άλλων χωρών, όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση, που ακολούθησε, είναι οι πιο οικονομικές και προσιτές τιμές πώλησης, αλλά γενικότερα η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση παραθεριστικών συγκροτημάτων.

http://www.newpost.gr/

Μήπως έφτασε η ώρα να επικαλεσθούμε, κατ’ αναλογία με τον Νταβούτογλου, «ψυχολογική ανάγκη» και να κάνουμε αβλαβείς διελεύσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα;



Του Γιώργου Γεννηματά – Πρέσβης επί τιμή
Πέρασαν 100 χρόνια από την εποχή εκείνη του Δεκεμβρίου του 1912, όταν ο ναύαρχος Κουντουριώτης έστελνε στα πλοία του ελληνικού στόλου το ιστορικό σήμα «…εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακάθεκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του γένους». Έκτο­τε, οι σχέσεις των δυο κρατών έχουν εξελιχθεί, αν και δεν έφτασαν ποτέ στο ίδιο σημείο με το 1930.
Τότε που οι Συμφωνίες της Άγκυρας Βενιζέλου – Ατατούρκ προέβλεπαν μεταξύ άλλων και Ναυτικό Πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο τα δύο μέρη ανελάμβαναν την υποχρέωση να ειδοποιούν έξι μήνες πριν, το ένα το άλλο, για κάθε παραγγελία αγοράς ή ναυπήγησης πολεμικών πλοίων. Τούτο, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν, προκειμένου, με φιλική ανταλλαγή απόψεων, μέσα σε πνεύμα ειλικρίνειας, να προλαβαίνουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Οι εποχές εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι στόλοι των δυο κρατών έπαυσαν να πλέουν σε κατάσταση «πολεμικής εγέρσεως», όταν ευρίσκονται στην όψη αλλήλων. Τα τελευταία όμως χρόνια, η Άγκυρα έχει επιδοθεί οε μια αδιάλειπτη επίδειξη ναυτικής ισχύος, με τη συχνή εμφάνιση του στόλου της στο Αιγαίο. Εμφάνιση που προκαλεί πολλά ερωτήματα και συντηρεί το κλίμα καχυποψίας που υποβόσκει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία είτε συνοδεύουν ερευνητικά σκάφη είτε πραγματοποιούν, υπό το πρόσχημα των αβλαβών διελεύσεων, επίδειξη σημαίας στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας, εντός των χωρικών του υδάτων, το παράκτιο κράτος ασκεί πλήρως την κυριαρχία του. ‘Έχει όμως την υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμα των ξένων πλοίων να πλέουν ανεμπόδιστα μέσα από τη χωρική του θάλασσα, να κάνουν χρήση δηλαδή του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης. Αβλαβής διέλευση είναι το δικαίωμα όλων των πλοίων των άλλων κρατών να πραγματοποιούν, χωρίς τη συγκατάθεση του παράκτιου κράτους, διέλευση μέσα από τα χωρικά του ύδατα.
Η διέλευση πρέπει να είναι συνεχής, χωρίς ελιγμούς, να μη διακόπτεται και να είναι ταχεία. Μόνο σε περίπτωση ανώτερης βίας το πλοίο μπορεί να διακόψει την πορεία του, ακόμη και να αγκυροβολήσει, προκειμένου να παράσχει τη συνδρομή του σε κινδυνεύοντα πλοία ή αεροσκάφη ή ακόμη σε πρόσωπα που ευρίσκονται σε κίνδυνο. Τα παραπάνω προβλέπονται ρητά από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας του Δεκεμβρίου του 1982, που η χώρα μας -ως γνωστόν- έχεν επικυρώσει από το 1995 (Ν. 2321/1995). Το πότε θεωρείται μια διέλευση αβλαβής το προβλέπει η ίδια Σύμβαση, που ορίζει σαφώς ότι πρέπει αυτή να μη στρέφεται κατά της ειρήνης, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας του παράκτιου κράτους.
Αντίθετα, η Σύμβαση ρη­τώς ορίζει ποιες δραστηριότητες του διερχόμενου πλοίου προκαλούν διατάραξη της ειρήνης, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας του παράκτιου κράτους, που δεν είναι συμβατές με την αβλαβή διέλευση. Οι κυριότερες από αυτές είναι η οποιαδήποτε απειλή ή χρήση βίας κατά της κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας του παράκτιου κράτους, οι ασκήσεις που διεξάγονται με πολεμικά όπλα, οι πράξεις που συνιστούν άσκηση προπαγάνδας ή συλλογή πληροφοριών, οι υδρογραφικές έρευνες, οι προνηώσεις ή απονηώσεις παντός είδους αεροσκαφών και η αλιεία. Δηλαδή ενέργειες που συναρτώνται με την κίνηση ή τη συμπεριφορά του πλοίου.
Από την άσκηση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης δεν εξαιρούνται τα πολεμικά πλοία τρίτου κράτους και κατά συνέπεια ούτε τα υποβρύχιο. Τα τελευταία, όμως, μπορούν να ασκούν το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης μόνον πλέοντα στην επιφάνεια και όχι σε κατάδυση, επιδεικνύοντας συγχρόνως τη σημαία τους.
Τα τελευταία χρόνια, υπό το πρόσχημα των αβλαβών διελεύσεων, τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν συχνές εμφανίσεις στο Αιγαίο, σε μικρή μάλιστα απόσταση από τις ακτές μας, για να καλύψουν, αν δανειστούμε τα λόγια του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών, την «ψυχολογική ανάγκη» των Τούρκων να αισθάνονται ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνική θάλασσα. Κατά την επίσημη τουρκική άποψη, όλες οι διελεύσεις των τουρκικών πολεμικών είναι αβλαβείς και, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νταβούτογλου, ουδόλως αποτελούν απειλή εναντίον της χώρας μας.
Αυτή είναι και η επίσημη θέση της Τουρκικής πλευράς, που προβάλλει μάλιστα σαν δικαιολογία το επιχείρημα ότι η θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ των νότιων και των βόρειων ακτών της Τουρκίας επιβάλλει συχνές αβλαβείς διελεύσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων, επιχείρημα όμως που δεν ευσταθεί, αφού σε πολλές περιπτώσεις, τα τουρκικά πολεμικά πλέουν σε μικρή απόσταση από νησιά που είναι εκτός των θαλασσίων οδών που συνδέουν τα βόρεια με τα νότια γεωγραφικά διαμερίσματα της Τουρκίας.
Είναι σαφές ότι η ναυτική παρουσία της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελεί πάγια και σταθερά επιδίωξη της πολιτικής της γείτονος. Ασχέτως βέβαια του «ψυχολογικού», κατά κ. Νταβούτογλου, υποβάθρου της τακτικής αυτής, ευεξήγητη σκοπιμότητα ωθεί το τουρκικό Ναυτικό να περιπλέει το Αιγαίο. Εκτός από την επίδειξη ισχύος, που συνδέεται με την επιδίωξη πρόκλησης φοβικών συνδρόμων, ο βαθύτερος σκοπός των τουρκικών διελεύσεων πρέπει να αναζητηθεί στην καλλιέργεια αποθάρρυνσης της ελληνικής πλευράς να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, κάνοντας χρήση του απόλυτα νόμιμου δικαιώματος που της παρέχεται από τη Σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας. Υπό το πρόσχημα της αβλαβούς διέλευσης, η Άγκυρα επιδιώκει σταθερά να υπενθυμίζει τη ναυτική της παρουσία, διά της επίδειξης της σημαίας της, όχι τόσο για να πιστοποιεί τη σύμφωνα με τους ναυτικούς κανονισμούς χώρα προέλευσης του πλοίου, όσο για να δηλώνει τη διαρκή παρουσία της και να ασκεί μέσω αυτής διπλωματική πίεση.
Βασικό συστατικό στοιχείο της αβλαβούς διέλευσης είναι, εκτός της κίνησης, και η συμπεριφορά του πλοίου. Ενδεικτικά, ένα στοιχείο της συμπεριφοράς αποτελεί, επί παραδείγματι, η διαπίστωση αν το πλήρωμα ευρίσκεται ή όχι σε κατάσταση συναγερμού επί του καταστρώματος. Πολλές φορές, όμως, υπάρχει δυσκολία αποτύπωσης της «κακής» συμπεριφοράς του πλοίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδειχθεί ασφαλώς η μη αβλαβής διέλευσή του.
Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας στο Αιγαίο, όταν μάλιστα τα τουρκικά πολεμικά πλησιάζουν σε μικρή απόσταση τις ελληνικές ακτές, προκαλεί σειρά διαμαρτυριών της ελληνικής πλευράς, αφού οι ενέργειες αυτές ενέχουν χαρακτήρα πρόκλησης. Αντίθετα, η συμπεριφορά της χώρας μας είναι απόλυτα συμβατή με τους ναυτικούς κανόνες και ουδεμία επίκριση μπορεί να προκαλέσει. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, η συμπεριφορά της Ελλάδος θα μπορούσε να ήταν διαφορετική και αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση.
Αν αποκλείσει κανείς το ακραία σενάριο, νομίζω ότι υπάρχει απάντηση. Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της αποστολής τους, τα ελληνικά πολεμικά πλέουν στο Θρακικό Πέλαγος. Ας υποθέσουμε ότι ένα πολεμικό που πλέει ανατολικά της Σαμοθράκης πρέπει να συνεχίσει την αποστολή του στο Κεντρικό Αιγαίο. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης, θα μπορούσε να κινηθεί ανατολικά της Ίμβρου και πλέοντος αβλαβώς, μεταξύ Ίμβρου και χερσονήσου Καλλιπόλεως, να βρεθεί στο κεντρικό Αιγαίο, στην ευρύτερη δηλαδή θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Λήμνου – Λέσβου – Αγίου Ευστρατίου. Έτσι, το πολεμικό μας θα κέρδιζε χρόνο, αφού θα έφθανε συντομότερα στον προορισμό του, θα έπλεε ασφαλώς με καλύτερες συνθήκες ναυτιλίας λόγω των βελτιωμένων καιρικών φαινομένων που κρατούν στη περιοχή και ασφαλώς θα είχε οικονομία καυσίμων. Παράλληλα, μια αβλαβής διέλευση ελληνικού πολεμικού θα συνέβαλε πολύ στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των νησιωτικών- και όχι μόνο- πληθυσμών μας και θα ανεδείκνυε, ενδεχομένως, τις δυνατότητες ανάληψης ανθρωπιστικών αποστολών, αν παρίστατο ανάγκη.
Ίσως υπάρχουν και άλλες θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο εντός των οποίων το ελληνικό Ναυτικό θα μπορούσε να πλεύσει κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης. Υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι να κρίνουν. Αν δει κανείς όμως τον χάρτη του Αιγαίου, θα διαπιστώσει ότι η περιοχή της Ίμβρου αποτελεί μια ενδεδειγμένη περίπτωση που τα ελληνικά πολεμικά θα μπορούσαν να πλεύσουν αβλαβώς, καθόσον τα λοιπά νησιωτικά συμπλέγματα είναι ελληνικά και ως εκ τούτου δεν νοείται αβλαβής διέλευση.
Κατά την τελευταία εδώ επίσκεψη του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις συχνές εμφανίσεις του τουρκικού στόλου, είπε, στην συνέντευξη του στην «Καθημερινή» της Κυριακής 6ης Μαρτίου, ότι, αν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιηθεί αβλαβή διέλευση από το τουρκικά χωρικά ύδατα, ακόμη και στην περίπτωση που περάσει πολύ κοντά από την τουρκική ενδοχώρα, οι τουρκικές Αρχές δεν θα αντιδράσουν. Το αντίθετο μάλιστα, θα το καλωσορίσουν σε κάποιο από τα λιμάνια τους και θα προσφέρουν και μια κούπα καφέ;;; στο πλήρωμα του. Θα μπορούσαμε λοιπόν ίσως και εμείς να επικαλεσθούμε «καταναλογία» «ψυχολογική ανάγκη», προκειμένου να ασκήσουμε ένα καθόλα νόμιμο δικαίωμα μας στη θαλάσσια περιοχή που αναφέραμε.
Εφημερίδα: ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

πηγη http://gdailynews.wordpress.com 

Διακήρυξη Ομπάμα για την 25η Μαρτίου – .«Η Ελλάδα σύμβολο δημοκρατίας»



Τη συμβολή της Ελλάδας, λίκνου της δημοκρατίας, στην ίδρυση και λειτουργία των Ην. Πολιτειών, επισημαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διακήρυξη για την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας στην οποία υπογραμμίζει επίσης τον ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ως γέφυρας ανάμεσα στις δυο χώρες αλλά και ως ένα από τα πλέον δυναμικά στοιχεία της αμερικανικής κοινωνίας.
“Πριν 190 χρόνια η Ελλάδα επανέκτησε την ανεξαρτησία της και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία σε σύμβολο δημοκρατίας” τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα και σημειώνει ότι “καθώς η Αμερική αναγνωρίζει αυτή τη στιγμή ορόσημο για το λίκνο της δημοκρατίας, γιορτάζουμε επίσης τη θερμή φιλία μας με την Ελλάδα και τη διαχρονική επιρροή της ελληνικής κουλτούρας στη χώρα μας”.

“Καθώς οι ιδρυτές της Αμερικής οραματίζονταν μα νέα διακυβέρνηση αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα” αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος και σημειώνει ότι “στην πορεία των αιώνων οι αρχές αυτές – δημοκρατία, ισότητα και ελευθερία – έχουν εμπνεύσει τους πολίτες μας και ολόκληρο τον κόσμο”.
Ο κ. Ομπάμα επισημαίνει ότι “η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα υπερβαίνει τις κοινές αξίες μας και ενδυναμώνεται από την ξεχωριστή επιρροή της ελληνικής κουλτούρας στη ζωή μας. Από την αρχιτεκτονική των ιστορικών μνημείων μας, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία που διδάσκεται στις μαθητικές αίθουσες, η Αμερική αντλεί γνώση από τις βαθιές πνευματικές παραδόσεις των Ελλήνων”.
Υπογραμμίζει, επίσης, τη συμβολή της ελληνικής ομογένειας που “έχει διατηρήσει τα καλύτερα της παράδοσής της, και ταυτόχρονα έχει εμπλουτίσει τον εθνικό μας χαρακτήρα”, και τονίζει ότι η σχέση αυτή ανάμεσα στις δυο χώρες και τους λαούς τους δεν περιορίζεται στο παρελθόν, αλλά αφορά και “το κοινό μέλλον και τη δέσμευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως φίλοι και σύμμαχοι”.
Με αυτό το σκεπτικό, ολοκληρώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, “ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2011 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, και καλώ τον λαό των ΗΠΑ να την τιμήσουν με τις ανάλογες εκδηλώσεις και ενέργειες”.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113398

Γιατί η Δύση θέλει να ρίξει το Καντάφι – Τι τρέμει η Άγκυρα – Γιατί οι ΗΠΑ ευνοούν τις εξεγέρσεις.


Το εξεγερσιακό τσουνάμι «πνίγει» τα τουρκικά σχέδια.

Του Σταύρου Λυγερού
Επισήμως, η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» δεν έχει ως επίσημο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Είναι σαφές, όμως, ότι πιθανότητες ενός συμβιβασμού, που θα περιλαμβάνει τη παραμονή του στην εξουσία, καθίστανται αμελητέες. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δυναμική της εμπλοκής οδηγεί τις δυτικές δυνάμεις να υπερβούν την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το γεγονός αυτό μειώνει τις πιθανότητες η Λιβύη να διχοτομηθεί de facto, αν και η περίπτωση αυτή δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Η δυτική επέμβαση απομακρύνει το ενδεχόμενο οι καθεστωτικές δυνάμεις να καταπνίξουν την επανάσταση. Από την άλλη, μένει να αποδειχτεί στην πράξη εάν οι επαναστατικές δυνάμεις είναι ικανές να καταλάβουν τη Τρίπολη.

Προς το παρόν, στο έδαφος το στρατιωτικό πλεονέκτημα παραμένει στα χέρια του Καντάφι. Εάν δεν είχε μεσολαβήσει η δυτική επέμβαση, το πιθανότερο είναι ότι η επανάσταση θα είχε καταπνιγεί στο αίμα. Με τη βοήθεια μισθοφόρων από τη Μαύρη Αφρική και χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα, το καθεστώς κατάφερε όχι μόνο να αναχαιτίσει την προέλαση των αντίπαλων του, αλλά και να περάσει στην αντεπίθεση. Καθοριστικό ρόλο έπαιζε το γεγονός ότι με διάφορα μέτρα ο Καντάφι απέτρεψε την αποσκίρτηση πρόσθετων στρατιωτικών μονάδων. Από τη στιγμή που κατάφερε να ελέγξει τον κορμό των ενόπλων δυνάμεων, η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι επαναστάτες διακρίνονται για τον ενθουσιασμό και την αυτοθυσία τους, αλλά από επιχειρησιακής απόψεως είναι αδύναμοι.
Νέα Δυναμική.
Προφανώς, το κίνητρο της Δύσης δεν ήταν μόνο η αποτροπή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει και η σκοπιμότητα ελέγχου του εξαιρετικής ποιότητας λιβυκού πετρελαίου. Υπάρχουν, όμως, και γεωπολιτικοί λόγοι. Από την έκβαση των συγκρούσεων δεν θα κριθεί μόνο το μέλλον της Λιβύης, θα κριθούν και οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή. Εάν ο Καντάφι κατέπνιγε την επανάσταση, το εξεγερσια­κό κύμα θα παλινδρομούσε και θα εκτονωνόταν. Αντιθέτως, η ανατροπή του καθεστώτος θα προσδώσει μια νέα δυναμική στο εξε­γερσιακό κύμα, το οποίο έχει δείξει ότι δεν κάνει εξαιρέσεις. Με τον ίδιο τρόπο που απειλεί αντιαμερικανικά καθεστώτα, απειλεί και φιλοαμερικανικά, όπως το Μπαχρέιν. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επιλέξει να διευκολύνει το κύμα αλλαγής που σαρώνει τον αραβικό κόσμο. Οι Αμερικανοί έχουν υιοθετήσει χαμηλούς τόνους, αλλά έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στο διπλωματικό επίπεδο και βεβαίως πρωταγωνιστούν στο στρατιωτικό. Η Ουάσινγκτον εργάσθηκε παρασκηνιακά για να πείσει τον Αραβικό Σύνδεσμο να ταχθεί υπέρ του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή δυνάμεων από αραβικές χώρες.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι θα προσδώσει πρόσθετη δυναμική στο εξεγερσιακό κύμα. Κατά πάσα πιθανότητα, η πυρκαγιά θα φουντώσει στις χώρες του Κόλπου, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τις γεωπολιτικές ισορροπίες, αλλά και για τη διεθνή οικονομία, λόγω πετρελαίου. Οι Αμερικανοί το γνωρίζουν, αλλά ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους, ελπίζοντας ότι θα ελέγξουν τις εξελίξεις και στο τέλος θα εξέλθουν με αυξημένη επιρροή.
Η αποσταθεροποίηση της περιοχής, που καταλαμβάνει ο αραβικός κόσμος, υποχρεώνει όχι μόνο τις μεγάλες, αλλά και τις τοπικές δυνάμεις να προσαρμόσουν τις πολιτικές τους. Αυτά αφορά πρωτίστως την Τουρκία του Ερντογάν, η οποία δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία της να καταστεί σημείο αναφοράς και ηγεμονική δύναμη στον μεταοθωμανικό χώρο. Για τον σκοπό αυτό εξώθησε σε ρήξη τις σχέσεις της με το Ισραήλ, με σκοπό να κερδίσει την καρδιά των απανταχού μουσουλμάνων.
Παραλλήλως, πραγματοποίησε εντυπωσιακά ανοίγματα προς αντιδυτικές χώρες, όπως το Ιράν και η Συρία. Τα ανοίγματα αυτά, βεβαίως, υπαγορεύθηκαν κυρίως από την επιδίωξη της Άγκυρας να συντονίσει τη δράση της μ’ αυτές τις χώρες, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση του κουρδικού αλυτρωτισμού.
Η κυβέρνηση Ερντογάν ήταν ε­ξαρχής αντίθετη με τη δυτική επέμβαση στη Λιβύη όχι μόνο λό­γω της προσέγγισης της με το καθεστώς Καντάφι και των μεγάλων τουρκικών οικονομικών συμφερόντων στη Λιβύη. Ήταν και λόγω της δικαιολογημένης εκτίμησης ότι, εάν πέσει το καθεστώς Καντάφι, η τύχη του καθεστώτος Ασαντ θα έχει κριθεί. Στη Συρία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μαχητικές διαδηλώσεις, στις οποίες το καθεστώς απάντησε με σκληρή καταστολή. Είναι μάλλον απίθανο, όμως, ο Άσαντ να συνεχίσει την ίδια σκληρή γραμμή εάν ο Καντάφι έχει κακό τέλος.
Κουρδικό… πορτοκάλι.
Εάν πέσει το καθεστώς Άσαντ, η δυτική επιρροή θα αυξηθεί σημαντικά στη Συρία, προκαλώντας αντίστοιχη μείωση της επιρροής που σήμερα ασκεί η Άγκυρα. Σημαντικό πλεονέκτημα θα αποκτήσουν συνολικά οι Κούρδοι. Το κουρδικό κρατίδιο στο Βόρειο Ιράκ θα εξασφαλίσει πρόσβαση στη θάλασσα και ως εκ τούτου δεν θα εξαρτάται, όπως σήμερα, από την Άγκυρα. Το ίδιο θα ισχύσει και συνολικά για το Ιράκ, γεγονός που θα περιορίσει τη σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ. Παραλλήλως, θα ευνοηθεί και το κουρδικό κίνημα στην Τουρκία, αφού στα νώτα του (στη Συρία και στο Ιράκ) θα έχει όχι μόνο κουρδικούς πληθυσμός, αλλά και φιλικές συνθήκες. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα θα κλιμακώσει περαιτέρω και τις πιέσεις που ήδη ασκούν οι Κούρδοι της Τουρκίας για πολιτική αυτονομία.
Όπως φάνηκε από τη σπουδή του Τούρκου προέδρου Γκιουλ να επισκεφθεί το Κάιρο λίγο μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να ρίξει γέφυρες και να αποκτήσει ερείσματα στα μεταλλαγμένα από τις εξεγέρσεις καθεστώτα. Η κυβέρνηση Ερντογάν «πουλάει» στους Δυτικούς τη θεωρία ότι το τουρκικό μοντέλο είναι η λύση στο πρόβλημα μετάβασης που έχει προκύψει στον αραβικό κόσμο. Προσπαθεί να τους πείσει να της αναθέσουν την «εργολαβία», με το επιχείρημα ότι η νεοοθωμανική Τουρκία και ταιριάζει στους Άραβες και βολεύει τη λύση.
Το διπλωματικό αυτό εγχείρημα δεν προσκρούει μόνο στην αντίθεση του Ισραήλ. Προσκρούει και στις επιφυλάξεις τόσο των Αμερικανών όσο και των Ευρωπαίων. Η επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον χώρο που θα της αφήσει η Ουάσινγκτον. Υπάρχει, όμως, και μία πτυχή που αφορά άμεσα την Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι επί Μουμπάρακ η Αίγυπτος διαπραγματευόταν με την Τουρκία την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, παρ’ ότι η ύπαρξη του Καστελόριζου αποκόπτει την τουρκική από την αιγυπτιακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πριν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, το Κάιρο όφειλε να περιμένει ή μία ελληνοτουρκική συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ή μία απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την επήρεια του Καστελόριζου στην οριοθέτηση. Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της νέας αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Ο Κόλπος της Σύρτης.
Η τουρκική διπλωματία έχει επηρεάσει και τη στάση του καθεστώτος Καντάφι στις ελληνολιβυκές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ενώ καταχρηστικά έκλεινε τον γιγαντιαίο κόλπο της Σύρτης με γραμμή βάσης και άρχιζε τη μέτρηση των θαλασσίων ζωνών από εκεί και πέρα, δεν αναγνώριζε ότι η Γαύδος πρέπει να συνυπολογισθεί στην οριοθέτηση!
Οι αλλαγές που έχει επιφέρει σε αραβικά καθεστώτα του Μαγκρέμπ το εξεγερσιακό κύμα, εκτός των άλλων, χαλάνε το κλίμα περικύκλωσης της Ελλάδας, που η τουρκική διπλωματία είχε δημιουργήσει για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών. Αυτός είναι από μόνος του λόγος για τον οποίο η Αθήνα δεν έπρεπε να απουσιάζει από τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στη γειτονιά μας.
Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εγγράψουν υποθήκες σε βάρος ελληνικών συμφερόντων. Όπως είναι γνωστό, αρχικά τήρησαν αρνητική στάση, παρεμποδίζοντας και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο NATO, Όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να αποτρέψουν τη δυτική επέμβαση, αποφάσισαν να συμμετάσχουν, ζητώντας να αναλάβουν τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κρήτης και Βεγγάζης.
Η κίνηση των Τούρκων συνδέεται με τις σοβαρές ενδείξεις ότι η θαλάσσια αυτή περιοχή κρύβει στον βυθό της μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η Άγκυρα δεν έχει κανένα έρεισμα να διεκδικήσει μια περιοχή που θα χωρισθεί μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, αλλά είναι σαφές ότι με την έντονη ναυτική παρουσία τους επιδιώκουν ένα ρόλο.
Εφημερίδα: ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

πηγη http://gdailynews.wordpress.com

Οι Κυκλάδες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! (pics)

Τον Μάρτιο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συνωστίστηκαν διαστημικά λεωφορεία από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Την ίδια περίοδο, ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), έστρεψε ξανά τον φακό του στην Ελλάδα και τράβηξε νέες φωτογραφίες από τις Κυκλάδες, με τα αμέτρητα μικρά και μεγάλα νησιά.

Ο Νέσπολι φωτογράφησε ιδιαίτερα την Μήλο, την Κίμωλο και την Πολύαιγο.
Το σύμπλεγμα των τριών Κυκλαδίτικων νησιών έχει πια πάρει τη δική του θέση ανάμεσα στις εικόνες από διαφορετικές γωνιές της Γης, τις οποίες έχει αναρτήσει ο Πάολο Νέσπολι στο Flickr.
Όπως δήλωσε ο Ιταλός αστροναύτης-φωτογράφος, η Γη είναι γεμάτη από πανέμορφες εικόνες και είναι από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα που θα μπορούσε ποτέ ένας φωτογράφος να ευχηθεί να έχει μπροστά του.
Από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου ζει και εργάζεται τους τελευταίους τρεις μήνες, είναι σχετικά εύκολο να εντοπίσει τις περιοχές του πλανήτη μας που θα ήθελε να φωτογραφίσει.

Πηγή: Flickr

http://www.cosmo.gr/

25 Μαρτίου: Κανένα όπλο δεν είναι τόσο δυνατό όσο η Μνήμη

Το συναρπαστικό «στοιχείο» της Ιστορίας είναι η αισιόδοξη διαλεκτική της: Αυτοί που θέλουν να βάλουν τους λαούς στο γύψο, σκάβουν μόνοι του το λάκκο, γεννούν οι ίδιοι τους «νεκροθάφτες» τους…
Οι δήμιοι και οι διώκτες των επαναστατικών ιδεών είναι αυτοί που ανάβουν τις πυρκαγιές των ιδεών…
Οι ποικίλοι και πολύχρωμοι μηχανισμοί (νεοταξικοί σήμερα) που θέλουν να επιβάλουν το θάνατο της Ιστορίας και να σβήσουν τις αγωνιστικές μνήμες είναι αυτοί που βελονιάζουν την Ιστορία και αναζωπυρώνουν τις Μνήμες.

Η Ιστορία τιμωρεί τους χλευαστές της!!!

Και τους τιμωρεί σε βαθμό ανάλογο της αυθάδειας και της μοχθηρίας που επιδεικνύουν, αυτοί οι δήμιοι και χλευαστές, εναντίον της Ιστορίας.

Τα καθεστώτα που βρίσκονται σε κατάρρευση, όπως τα καθεστώτα της Νέας Τάξης σήμερα (το δικό μας π.χ.), μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς τους, καταλαμβάνονται από υστερική μανία εναντίον της Ιστορίας και της αγωνιστικής μνήμης.

Αυτοί οι επιθανάτιοι σπασμοί κατά της ιστορίας είναι που γεννούν και τον ορμητικό χείμαρρο αναγέννησης της ιστορίας και του βελονιάσματος της αγωνιστικής μνήμης.

Έτσι η διαλεκτική ΣΥΝΕΧΕΙΑ της αγωνιστικής πορείας των λαών και της ιστορίας τους ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ…



Χρωστάμε, λοιπόν, στους δημίους μας, στους αποδομητές και δολοφόνους της Ιστορίας μας, μια χειραψία αβρότητας: Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χείμαρρο μέσα στην ελληνική κοινωνία ιστορικής ευαισθησίας και λαϊκού πάθους για τις αγωνιστικές μας μνήμες.
Πέτυχαν μεγάλο άθλο: να πυρπολήσουν τον ελληνικό λαό με τη φλόγα της ιστορικής γνώσης και το πάθος αναζήτησης της αγωνιστικής μνήμης.
Ίσως, να μην υπήρξε στο παρελθόν τέτοια παλίρροια από ιστορικά κείμενα και τέτοιος αναβρασμός εκδηλώσεων για τη γνώση της ιστορίας, όσο σήμερα.

Οι ιστορικές πλαστογραφίες του Σκάι κατάφεραν να κινητοποιήσουν και να γονιμοποιήσουν τα αγωνιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας και να αλατίσουν τη δίψα της ιστορικής μάθησης.

Χρόνια και χρόνια «μοχθούν» να αλλοιώσουν και να σβήσουν τις αγωνιστικές μας εθνικές μνήμες: Το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος, το πασοκικό καθεστώς με τα «αριστερά» του δεκανίκια, οι πολυπλόκαμες και πολύχρωμες επιδοτούμενες «εστίες» των νέων ιερατείων, καθώς και οι προπαγανδιστικές ύαινες της Νέας Τάξης, τα ΜΜΕ.

Το μόνο που κατάφεραν είναι να ανάψουν τη φλόγα της ιστορικής αλήθειας, των πνευματικών και πολιτικών προβληματισμών.
Αυτό που καταδίωκαν μετά μανίας το θέριεψαν, το έκαναν αγωνιστικό χείμαρρο που έπνιξε αυτούς τους ίδιους…

Το χειρότερο, όμως γι αυτούς που πίστεψαν ότι με διατάγματα και με τη νεοταξική προπαγάνδα θα κηδεύσουν την ιστορία, αλλά και το ελπιδοφόρο για τον ελληνικό λαό είναι τούτο:
Ότι η αλήθεια της ιστορίας και οι αγωνιστικές εθνικές μνήμες και παραδόσεις ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ διαλεκτικά με τους επαναστατικούς λαϊκούς κραδασμούς του σήμερα, με τον αγώνα για την αποτίναξη των ανδρεικέλων της Νέας Πλανητικής Τάξης.

Έσκαβαν το λάκκο του ελληνικού λαού και κήδευαν την αγωνιστική του ιστορία και εθνική του υπόσταση και έπεσαν οι ίδιοι μέσα: Αυτή είναι η εκδίκηση της Ιστορίας και το πιο συναρπαστικό της στοιχείο…

Η σημερινή επέτειος της Επανάστασης του ’21 καταγράφει κραυγαλέα αυτή τη μεγάλη ήττα του καθεστώτος (των κομμάτων του και των ποικίλων μανδαρίνων του) και τη μεγάλη νίκη των εθνικών οροσήμων της ελληνικής κοινωνίας: Τη συνέχεια της αγωνιστικής μνήμης…

Προβάλλει, επίσης, για άλλη μια φορά το συνεκτικό ιστό της εθνικής μας ύπαρξης και συνέχειας: Την Ορθοδοξία.

Οι σύγχρονοι διεθνείς τύραννοι και δήμιοι των λαών και τα εγχώρια ανδρείκελά τους ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ την Ορθόδοξη Εκκλησία και σήμερα τον ηγετικό «φορέα» της Νέας Απελευθερωτικής, Εθνικής Αντίστασης.

Πολέμησαν με μανία ασυνήθιστη, με υστερική αυθάδεια και πολυμέτωπα της Ορθόδοξη Εκκλησία.


Τι κατάφεραν; Να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ για άλλη μια φορά την αγωνιστική ιστορική μας αλήθεια: Ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί τον γρανιτένιο πυλώνα της εθνικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας (άρα η συνείδηση είναι και κοινωνική) και το ηγετικό, πανίσχυρο μετερίζι των απελευθερωτικών αγώνων από κάθε καθεστωτικό ζυγό…

Όταν τα καθεστώτα, τα κράτη και τα πολύχρωμα ιερατεία είναι υποχρεωμένα να διώκουν, να συκοφαντούν, ακόμα και να δολοφονούν, όλα αυτά σημαίνουν πως ακόμα υπάρχουν Άνθρωποι και αγωνιστικές δομές…
Σήμερα συζητάνε στην ΕΕ το θάνατο των λαών, «κατασκευάζουν» τα γυαλιστερά φέρετρα των εθνών και των λαών!!!

Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι τα φέρετρα αυτά είναι για τους ίδιους…

Δεν έχουν αντιληφθεί ή κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται, ότι το ’21 ζει ξανά στην Ελλάδα. Αναγεννιέται με χειμαρρώδη ορμή…πηγή
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/25_838.html

Το τελευταίο γεύμα των προδοτών...

Το τελευταίο γεύμα

Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν κρατήσει πολύ. Οι σφαγές, οι εκτελέσεις και τα μπλόκα εντείνονται. Παράλληλα ο ΕΛΑΣ πολεμά αποφασιστικά για την ημέρα της απελευθέρωσης που κοντοζυγώνει.

Παράλληλα μεγάλη ανυπομονησία έχει απλωθεί στους συνεργάτες των Γερμανών στην Αθήνα και όλη την χώρα. Τι θα συμβεί τώρα που ο Κόκκινος Στρατός προελαύνει ακάθεκτος ? Τι θα απογίνουν εκείνοι ? Οι Γερμανοί φαίνονται καθησυχαστικοί. Υπόσχονται για όσους το επιθυμούν να τους πάρουν μαζί τους στην Γερμανία όταν επιστρέψουν. Οι Γερμανοί τελικά θα εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, πριν όμως από αυτό διοργάνωσαν μια αποχαιρετιστήρια φιέστα...

Με κάθε επισημότητα, οι Γερμανοί αποστέλλουν προσκλήσεις σε όλον τον "καλό" κόσμο της Αθήνας και των προαστίων. Καλούν κάθε είδους συνεργάτες τους, ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες, δοσιλόγους και μαυραγορίτες. Η γιορτή λαμβάνει χώρα στο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος πάνω από 100 καλεσμένοι και υψηλά ιστάμενοι της γερμανικής διοίκησης. Οι δοσίλογοι Γκόβερης, Κωστούλας, Φαρδούλης, Κούκας, Λιάσκας Χαμουρτζόγλου, Γιαννόπουλος, οι μαυραγορίτες Σταματόπουλος, Δενδρινός, Λιναρδάκης, Άρνης και Έξαρχος, ο Πέππας, προμηθευτής των Γερμανών ο Μιχαηλίδης γνωστός μαυραγορίτης λαδιού, ο Κωσταντόπουλος, ταγματάρχης των ταγμάτων ασφαλείας, ο Γεώργιος και η Αλεξάνδρα Λακιώτη καταδότες των Γερμανών, οι δοσίλογοι Χατζηδημητρίου και Σιάκος και ο Παπαβασιλείου στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδας και άλλοι πολλοί.
Η φιέστα θα ξεκινήσει με χορό, αργότερα ένα πλούσιο τραπέζι θα στρωθεί για να αποχαιρετισθούν οι συνδαιτυμόνες. Κρέας και φαγητά που σπάνιζαν ακόμα και από τα πιό εύπορα σπίτια και μπύρα άφθονη γερμανική μπύρα. Το γεύμα θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα και τέλος θα έλθει το γκραν φινάλε. Με τις πρώτες αχτίδες του ηλίου οι Γερμανοί αποχωρούν χαιρετώντας ευγενικά τους καλεσμένους τους. Αμέσως μετά μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών θα μπουν οπλισμένοι στο κτίριο και θα εκτελέσουν εν ψυχρώ τους καλεσμένους. Δεν θα επιβιώσει ούτε ένας.

Αυτό ήταν το μεφιστοφελικό τέλος πολλών από τους δοσίλογος της κατοχής που μας φέρνει στο νου το αρχαίο ρητό περί προδοσίας και προδοτών, "Την προδοσία αγάπησαν πολλοί, τον προδότη κανένας.." 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Σχόλιο Αλφειού:
Όμως ένας άλλος δοσίλογος προδότης δεν ήταν εκεί...
Το φαντάζεστε,κάποια μέρα,οι ΔΝΤδες να καλέσουν σε ένα...τελευταίο γεύμα όλους τους συνεργάτες τους;
πηγη http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/03/blog-post_573.html 

Μνημόνιο / Αντιμνημόνιο - Αλήθειες που δεν γνωρίζει ο κόσμος!


Το παρακάτω βίντεο, απαντάει, στο γιατί όλοι οι Αντιμνημονιακοί της 5 Μαΐου 2010 (ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Δημοκρατία / Χρυσή Αυγή / ΠΑΜ κ.α.) αποδεικνύονται ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ και ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ για την Ελλάδα, αφού μεταφράζουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις με απλοϊκές στατιστικές προσεγγίσεις, και αγνοούν την πραγματικότητα:

ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 1/3 ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - άρα απότομη άρνηση πληρωμής του, σημαίνει ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Για να μπορέσουμε να πούμε πως διαγράφουμε μονομερός το χρέος μας, πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει πρώτα, ένα νεό σύστημα, το οποίο να αντέχει σε αυτή την διαγραφή, κάτι που στις 5 Μαΐου 2010 δεν υφίστατο (και δεν υφίσταται μέχρι και σήμερα). Ένα τέτοιο σύστημα π.χ., σημαίνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ:

Εθνικοποιηση κάποιων τραπεζών (ώστε να υπάρξει χρήμα, όταν καταρρεύσουν οι τράπεζες μετά την άρνηση πληρωμής των ομολόγων τους).

Η άρνηση του Μνημονίου της 5Μαΐου 2010, ως μνημόνιο δανεισμού, χωρίς να υπάρχει κάποια ΑΣΦΑΛΗΣ (εθνική) ΤΡΑΠΕΖΑ η οποία θα προστάτευε το Ελληνικό οικονομικό σύστημα από την κατάρρευση, θα οδηγούσε στην κατάρευση του οικονομικού συστήματος, όπου όλες οι καταθέσεις θα χάνονταν, και θα έμεναν μόνο τα ελάχιστα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ευρώ που κυκλοφορούν, στα χέρια όσων τα είχαν! (Στυλ τύπου bank-run).

Μηδενισμός λογαριασμών (αφού το οικονομικό σύστημα θα έχει καταρρέυσει - οι τράπεζες θα έχουν κλείσει), σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγματικές μεταφορές άρα θα κλείσουν, και επίσης το εμπόριο εισαγώμενων προϊόντων (φαγητό - 80%) θα σταμάταγε.

Όλοι καταλαβαίνουμε που θα οδηγούταν η κατάσταση....

Σαφώς όσοι παραπονιούνται για την μείωση των συντάξεων και μισθών, χωρίς να είναι τουλάχιστον ευγνώμονες, που έχουν συντάξεις και μισθούς, έχουν πέσει θύματα προπαγάνδας από αυτούς που θέλουν την καταστροφή του Ελληνικού κράτους, δια μέσω της καταστροφής του οικονομικού του συστήματος.

Στο ερώτημα, γιατί το μνημόνιο δεν αποδίδει, και μας κάνει ολοένα και χειρότερα, η απάντηση είναι απλή!.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 20% - ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΡΑ - μείωση μισθών / περικοπή δαπανών, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΔΥΣΚΟΛΑ), τα οποία ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (Βλ. παράδειγμα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που έλεγε πως θα το κάνει η ΝΔ από το 2004 και μας το επιβάλει το μνημόνιο! - η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφέρει κέρδη περίπου 2δις το χρόνο!)

Άρα όσοι επίσης κατηγορούν το Μνημόνιο (και κατ' επέκταση όσους το ψήφισαν) για την κατάσταση σήμερα, είναι επίσης θύματα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (για ψηφοθηρία), αφού ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΩΣΤΑ και να εξοικονομήσει τα χρήματα χωρίς να κόψει τόσο πολύ τους μισθούς/συντάξεις!...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ


ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ... ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. 

ΑΙΣΧΟΣ....

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...

ΚΡΑΞΙΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 


ΓΑΛΑΤΣΙ



ΣΥΡΟΣ
Οι μαθητές της Σύρου …έστρεψαν τα κεφάλια τους προς το άγαλμα του πραγματικού ήρωα της επανάστασης!
Αυτή η νεολαία είναι ελπίδα & θα θάψει τους νενέκους κυβερνήτες-υπαλλήλους των τραπεζών του ΔΝΤ!
Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου.
Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς το άγαλμα του πραγματικού ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την...
παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής.
Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.
Μετά το πέρας της παρελάσης οι φοιτητές του νησιού παρέλασαν στην πλατεία Μιαούλη δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επεισοδίων της 21ης Μαρτίου που σημάδεψαν τη Σύρο.
Μαζί τους συντάχθηκαν και οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των σχολείων τους και όλοι καταχειροκροτήθηκαν από τον Συριανό λαό και όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Από τη "Σίβυλλα"




ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/03/blog-post_7933.html

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ



Από το άρθρο της Εφημερίδας "ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".

O Γνησιότερος αγωνιστής του '21 που τον έφαγαν πισώπλατα γιατί φοβόνταν την Αλήθεια οι Μπέηδες και οι Κοτζαμπάσηδες

«ΑΜΑ ΖΗΣΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ!»

«Έλα, σκατό-τουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν' ακούσεις τα κέρατα σας, - γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρευσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην «με έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην - να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΤΟΠΟΣ!

Αυτή ήταν η θέση του γνησιότερου αγωνιστή της Επαναστάσεως για τους Τούρκους και τους Εβραίους «συμβούλους» τους: «Έλα, σκατό-τουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν' ακούσεις τα κέρατα σας, - γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρευσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην «με έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην - να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!».
Πρόκειται για μία τεράστια μορφή του αγώνος της Επαναστάσεως του 1821, που ναι μεν αθυρόστομος, αλλά ως γνήσιος, απλός άνθρωπος, έλεγε πάντοτε την Αλήθεια. Και γι' αυτό τον έφαγαν (πισώπλατα) εχθροί και... «φίλοι»!
0 Καραϊσκάκης (ή Καραΐσκος) στρατηγός εκ των κορυφαίων της Επαναστάσεως του 1821 ήταν από το χωριό Μουζάκι της Θεσσαλίας. Το 1821 έγινε αρματωλός των Αγράφων, αναγκάσθηκε να μεταβεί στην Ιθάκη, ως πάσχων από φυματίωση!.. Μετά την πτώση του Μεσολογγίου (11 Απριλίου 1826) διορίσθηκε αρχιστράτηγος από τον Α. Ζαΐμη πρόεδρο της νεοπαγούς Διοικητικής Επιτροπής. Τότε ξεκίνησε από το Ναύπλιο με 680 άνδρες και κατενίκησε τον Κιουταχή, αλλά τραυματίσθηκε θανάσιμα και υπέκυψε στη συνέχεια. Λέγεται ότι για τον θάνατο του συνήργησαν οι Μπέηδες και οι Κοτζαμπάσηδες. Γιος του ήταν ο Σπυρίδων (1826-1898) κατ' αρχήν αντιστράτηγος, έγινε υπασπιστής του Όθωνος τον οποίο και ακολούθησε στην εξορία. Επανελθών το 1870 διετέλεσε υπουργός των Στρατιωτικών από το 1875 έως το 1877.
Τώρα, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αξίζει τον κόπο να διαβάσει ο Αναγνώστης την σχετική, «ενημέρωση» που του επιβάλλουν «κάποιοι» σήμερα. Όπως ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ περιγράφει την κατάσταση ο συνεργάτης μας, δημοσιογράφος και ιστορικός Γιώργος Λεονταρίτης.
«Διανύουμε - δυστυχώς - μιαν εποχή, κατά την οποίαν οι πολυπολιτισμικοί ολετήρες και οι αρνητές των εθνικών ιδεωδών, επιχειρούν με πολλούς τρόπους να διαλύσουν την Ελλάδα. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, «αναθεωρούν» - δηλαδή, παραχαράσσουν - και το μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής επαναστάσεως του 1821. Προβάλλουν τη διαστρέβλωση μέσα από κανάλια και έντυπα, διοργανώνουν «πάνελ», προκειμένου να δώσουν «επιστημονικό» μανδύα στην παραχάραξη, ενώ κάποιοι κουλτουριάρηδες ανθέλληνες «προοδευτικοί», φθάνουν στο σημείον να καθυβρίζουν και να χυδαιολογούν κατά ηρωικών μορφών του Αγώνος. Κι αυτούς τους «λογοτέχνες» υποστηρίζουν, μάλιστα, δημοσιογραφικά συγκροτήματα του «συστήματος». Για το ανίερον έργον της αποξενώσεως της νεολαίας από την Ιστορία μας, δηλαδή από τις ρίζες μας, επεδόθησαν με ζήλον άτομα σαν την Ρεπούση, την Γιαννάκου, την Δραγώνα, ενώ η Διαμαντοπούλου (Τακτικό Μέλος της εβραιοσαξονικής λέσχης Μπιλντερμπεργκ) θεωρεί ότι ιστορία δεν είναι απαραίτητον μάθημα στα σχολεία και τα Θρησκευτικά δεν χρειάζονται καθόλου! Καταστρέφουν την ελληνική νεότητα οι «προοδευτικοί», για να μας μετατρέψουν σε «πολυπολιτισμική» κοινωνία και να εξαλείψουν τα εθνικά χαρακτηριστικά της Φυλής μας. Η εντολή ήλθε απ' έξω. Απο τα ξένα «αφεντικά». Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η ομάδα «Συμφιλίωσης των ευρωπαϊκών ιστοριών», παρουσία του Πάβελ Τζάσεπ, συμβούλου του διευθυντού του Τσεχικού «Ινστιτούτου για την μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων». Πονηρός ο τίτλος και διαφορετικό το πραγματικό περιεχόμενο. Στοχεύουν στην «αναθεώρηση» της ευρωπαϊκής Ιστορίας, ώστε να καταπολεμηθεί ο πατριωτισμός. Θεωρούν τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό, ως... «αρχέγονα πάθη», τα οποία πρέπει να... «κατα-σιγάσουμε». Σιγοντάρει η ευρωπαϊκή επιτροπή σ' αυτά τα σχέδια. Συγχρόνως, ο αμερικανικός παράγων ενισχύει την αξίωση της Αγκύρας να αλλάξουμε την Ιστορία μας, προκειμένου να επιτευχθεί... «προσέγγισις των δύο λαών»! Και βρίσκει η Τουρκία πρόθυμο συνεργάτη στον στόχον της, τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Σ' αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η εισαγωγή από τουρκικές σαπουνόπερες που μεταδίδουν δικά μας κανάλια».
Η εφετεινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, μας δίνει αφορμή και για κάποιες άλλες σκέψεις, Διότι το 1821 παρέχει διδάγματα και για τη σημερινή μαύρη εποχή, όπου κινδυνεύει πάλι η εθνική μας υπόστασις. Το μουσουλμανικό στοιχείο -που με άλλους αλλοδαπούς - κινείται οργανωμένα μέσα στη χώρα μας, καθίσταται πραγματική απειλή, εξ αιτίας ανάξιας πολιτικής ηγεσίας, της ενδοτικής κυβερνήσεως στις επιθυμίες της Άγκυρας και του γνωστού αντεθνικού ρόλου της Αριστεράς. Μας ζητούν ν' αλλάξουμε την Ιστορία μας, για να μην ενοχλούνται οι Τούρκοι, μας ζητούν τζαμιά, απειλούν Αιγαίο και Θράκη. Μας θέλουν - κατά βάθος - εξισλαμισμένους Ελληνες. ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και διάφορες πονηρές ανθελληνικές και... «αντιρατσιστικές» (!) οργανώσεις, αφήνουν το έδαφος ελεύθερο για να ασελγούν οι εχθροί της Ελλάδος. Κι αφού ο πολιτικός κόσμος δεν είναι ικανός να προστατέψει το Έθνος, χρειάζεται ένας άλλος εξωκομματικός πατριωτικός φορέας. Μια καινούργια Φιλική Εταιρεία. Μη ξεχνάμε ότι εκείνη κατόρθωσε το θαύμα, ν' ανεβάσει διά μιας τους Έλληνες, από τη θέση του ραγιά, στην ανώτατη βαθμίδα του ανθρώπου, όπως τον έφτιαξε η φύσις: Πλάσμα ελεύθερο και δημιουργικό. Τέσσαρες - πέντε άνδρες, από τα σπλάχνα του πλήθους, απλοϊκοί και σχεδόν αμόρφωτοι, κατόρθωσαν αυτό το απίστευτον: Να κάμουν τους Έλληνες ελευθέρους, δεκαπέντε χρόνια πριν αποκτήσουν την εθνική τους ελευθερία. Πώς: Με ποιο μαγικό τρόπο: Οι απλοί αυτοί άνθρωποι, που δεν είχαν διακριθεί ούτε προ, ούτε κατά, ούτε μετά τον αγώνα για τίποτε άλλο, μπόρεσαν παρ' όλα αυτά, να συλλάβουν μιαν αλήθεια βαθύτατη, που αποτελεί την μόνη αξία τους: Ότι ο άνθρωπος, είναι ή δεν είναι ελεύθερος μέσα του. Κι αυτή την εσωτερική ελευθερία, την μόνη αληθινή, από την οποίαν πηγάζει κάθε άλλη, κατόρθωσαν να εμφυσήσουν και να εδραιώσουν στην ψυχήν των Ελλήνων. Αυτό είναι το κύριο, το μεγάλο τους έργον. Και, ασφαλώς, ιστορία δεν ξέρει να διαβάσει όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτήν την πρώτη διάκριση. Από τη στιγμή που η Φιλική Εταιρεία ελευθέρωσε έτσι την ψυχή των Ελλήνων, η συμβίωσις με δυνάστες ήταν πλέον αδύνατη. Και η προσφυγή στα όπλα, η πρώτη απλούστατη συνέπεια. Όταν οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας τη νύχτα του χειμώνος του 1816 έχυσαν το κρασί στα σπαθιά των κι έδωσαν τον όρκον, όλες οι δυνάμεις της γης και του άδου αν συμμαχούσαν εναντίον των ραγιάδων, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρουν των γεγονότων. Από την στιγμήν που ο όρκος των Φιλικών έγινε απόφασις του Έθνους, η αποτίναξις του ζυγού, είχε ουσιαστικά συντελεσθεί. Η Επανάστασις του 1821 κατέστησε το Έθνος μας ελεύθερον. Η ελευθερία, όμως, δεν δίδεται άπαξ διά παντός. Κατακτάται και διατηρείται με συνεχείς αγώνες. Ένα έθνος, μπορεί να την στερηθεί, ή λόγω εξωτερικής επιβολής, ή από εσωτερκήν εξουθένωσιν. Αυτόν τον διπλούν κίνδυνον αντιμετωπίζουμε τώρα. Κινδυνεύει η εθνική μας υπόστασις. Τρόικα και αλλοδαποί είναι οι εξωτερικοί δυνάστες. Εσωτερικά υφιστάμεθα την διάλυσιν.
«Ήλθε η ώρα για μία νέα «Φιλική Εταιρεία» από κάποιους καλούς Έλληνες, που θα εμφυσήσει πάλι στις ψυχές μας την δύναμιν να αποτινάξουμε τους δυνάστες, ντόπιους και ξένους. Να φυσήξει άνεμος που θα σαρώσει τους ανθέλληνες. Το είπαμε: Η Ελευθερία δεν δίδεται άπαξ διά παντός. Και τώρα, ήλθε η ώρα για να αποφασίσουμε, εάν το ελληνικόν έθνος, θα επιζήσει από τις ορδές των βαρβάρων...».



ὁ Πατριωτικὀς Ὅμιλος Ἀπογόνων Ἀγωνιστῶν τοῦ 1821 καὶ Ἱστορικῶν Γενῶν τῆς Ἑλλάδος, ἰδρυθεὶς πρὸ τοῦ Β´ Παγκοσμἰου Πολέμου ἀπαντᾶ λίαν ἀναλυτικῶς εἰς τὴν ἰστοσελίδαν του (http://www.apogonoi1821.gr/ - http://www.apogonoi1821.gr/activities.php) διὰ τὴν ἀποκατάστασιν τῆς ίστορίας τοῦ 1821 ἡ ὁποία διεστράφη σκοπίμως ἀπὸ τὴν τηλεοπτικὴν ἐκπομπὴν "1821" παραγωγῆς τοῦ διαύλου SKY καὶ χορηγίας τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης τῆς Ἑλλἀδος.
Κατά τὴν διάρκειαν συνομιλίας μου μὲ τὸν πρόεδρον τοῦ Ὁμίλου κύριο Πλαπούτα, ἐνημερώθην διὰ τὰ ἀνωτέρω καὶ τὰ μεταβιβάζω εἰς ὑμᾶς.

Παρατηρήσεις Περσέος:
Ἀρχή σοφίας, ἡ τῶν ὁνομάτων ἐπίσκεψις.
- Ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα Ἑλλἀδος ἀνήκει εἰς τήν Ἑλληνικήν Ὁρθόδοξον Ἐκκλησίαν.
- Ἡ λέξη ἅγιος συνήθως ἐτυμολογεῖται κατά δύο τρόπους:
α) ἀπὸ τό α-στερητικό καὶ τὸ γή. δηλαδή "ὅχι τῆς γῆς"
β)ἀπὸ τό Σανσκριτικό "yaya" ἤ "ayaya" πού σημαίνει "anointed"/"sacred".

Τὸ α-στερητικὸν συνήθως ἒχει ψιλὴν, ἐνῶ ἡ λέξις Ἅγιος-ὶα-ον δασύνεται, καὶ τὸ "γι" θὰ ἔπρεπε νὰ γράφεται μὲ ἦτα ἑὰν ἦτο ἐκ τοῦ "γὴ". Ἡ λέξις Ἁγιος-γία-ιον εἶναι ἀνύπαρκτος εἰς τὴν ἀρχαίαν Ἑλληνικὴν Γραμματείαν, άπαντάται δε, μόνον εἰς τοὺς Χριστιανικοὺς αἰώνας -
ὁ ὁρθόςἙλληνικὸς ὅρος εἶναι "ὅσιος" - ὁπότε ἀπορρίπτεται καὶ ἡ σανσκριτική προέλευσις αὐτῆς ἐκ τοῦ "yaya". Τὸ πνεῦμα τῆς δασείας δηλεῖ μὴ προφερόμενον σύμφωνον, διότι ἡ λέξις αὐτὴ προέρχεται έκ τῆς Τουρκικῆς κατὰ τὴν ἀκόλουθον γραμματολογικὴν ἐξίσωσιν:
aziz-azis-aʝios-ἃγιος
Οἱ προσκυνηταί τῶν " Ἁγίων Τόπων", δηλαδὴ τῶν Ἱεροσολύμων ὁνομάζονταν χατζῆδες. Ἐξ οὖ καὶ τὸ πρόθεμα Χατζη- εἰς τὰ ἐπώνυμα πολλῶν Ἑλλήνων εἰς ἀνάμνησιν τοῦ πρώτου προγόνου ὁ ὁποίος ἒκανε ταξείδι προσκυνήσεως. (Σημ.ιστολογίου: Εξού και ο χαρακτηρισμός από την Ο.Ε.Α. : Χατζής Χατζη-Σπυρόπουλος του ΠΑ.ΣΥ.Α. Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανάνδρων προσκυνητών των Ιεροσολύμων και υβριστών Ελλήνων ηρώων)

«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον τουρκικόν εις τον χριστιανικόν». Αδαμάντιος Κοραής

Ὃστις ἐπιθυμεῖ ἡχητικὰ ἀποδεικτικὰ στοιχεῖα, ἰδοὺ ἡ ὁμιλία τοῦ κυρίου Λιαντίνη πρὸς τοὺς ἐκπαιδευτικοὺς στὴν Μαράσλειο Σχολὴ:
http://www.youtube.com/watch?v=HWM8x2kDUgA

Ἒρρωσθε

Περσέας

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ" ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΦΟΡΙΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΤΕ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ!!!

ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ":

Οι χριστιανο-αντισιωνιστές αποδείχθηκαν τελικώς ότι εργάζονται προδοτικώς για τον Σιωνισμό και τον Σινισμό Κίνας δια την τελική γενοκτονία των Ελλήνων

ΤΥΠΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ... ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Αντισιωνιστής είμαι καί όχι Αντισημίτης»

Ακολουθά και το εύστοχο σχόλιο του καπετάνιου:

Επειδη οι Τραγοραβινοι, το παιζουν και εξυπνοι, και οποτε τους βολευει, βγαζουν αχρηστη την Παλαια διαθηκη, και οποτε μιλανε σε πιστους(κατσικομουλαρα στο μαντρι), ειναι Θεοπνευστο βιβλιο, εγω δεν θα ασχοληθω με αυτο(τι αλλο θα μπορουσα να πω; Ρομπες τους εκανε η Ο.Ε.Α., αλλα απ'οτι φαινεται το απολαμβανουν να τους φωναζει κανεις ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ). Θελω να ρωτησω κατι πολυ απλο, και προσφατο. Ο δολοφονος, του ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ(ενος απο τους πιο μορφωμενους Αυτοκρατορες του Βυζαντιου, και λατρη της Ελληνικης φιλοσοφιας, και Σοφιας) Ο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ, ονομαζεται απο την εκκλησια της Ελλαδος;;(μηπως μεσω Ιερουσαλημ;;;)Αγιος, επειδη σκοτωσε πισωπλατα τον Αυτοκρατορα. Ρε κωλορασοφοροι, ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ πολεμησε για την απελευθερωση της Ελλαδας, απο τους Τουρκους, Γαμημενοι, αλλα δεν χωραει στο εορτολογιο σας, ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ. Μπορει κανεις να εξηγησει στον Ελληνικο ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ;;;;;



Μικρή ιστορία της επανάστασης του 1821 - δίδαγμα:

Στη μάχη στο Φάληρο,

Ο αρχιστράτηγος των στρατευμάτων των Τούρκων Κιουταχής έστειλε ένα "μπουγιουρντί" (σφραγισμένο με βουλοκέρι γράμμα - στα τούρκικα) στον έλληνα ήρωα στρατηγό Καραϊσκάκη και του έγραφε μέσα:

"Επειδή είναι ένας άξιος αντίπαλος και μεγάλος μαχητής κλπ κλπ εμετικά κολακευτικά σχόλια... Να παραδωθείς, και να προσκυνήσεις, για να μην σε χαλάσω (σκοτώσω)"

Ο Καραϊσκάκης του απάντησε:

"Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω"!!!

Εσείς οι σύγχρονοι νεοέλληνες ως πότε ακόμη θα τους προσκυνάτε; Είστε Ηρωικοί Αιώνιοι Μαχητές Έλληνες ή ανάρχιδοι πουσταράδες και Ραγιάδες;;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ : ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ-ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821: ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΑΦΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΡΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1750 ΚΑΙ 1821 ΕΝΩ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ - ΣΥΡΡΙΚΝΩΤΙΚΟ - ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ: "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ".
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΡΧΙ-ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ (ευτυχως υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο Πειραιώς) ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΩΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ (!!!) ΕΝΩ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1453(!!!)

ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΑΔΑ & ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΕΣ: ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΣΑΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ - "ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ" ΜΑΧΗΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΦΥΛΗΣ, ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΥΨΙΣΤΟΥ.


ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΩΡΑ!!!

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ (ΦΙΛΟΚΙΝΕΖΩΝ-ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ-ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΩΝ) ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ»
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.
Τουλάχιστον θα ξεβρωμίσει ο τόπος.......
πηγη http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/03/1821.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters