Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

2 Ιουλίου Παγκόσμια Ημέρα UFO: Όταν τα UFO εμφανίστηκαν στην Ελλάδα!


Ο Γιάννης Γεωργόπουλος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα UFO σταχυολογεί τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις "εμφάνισης" ATIA στην Ελλάδα. Από την αρχαιότητα, τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την πτήση 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο το 2007. Σε ποιες περιοχές υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσεις την εμπειρία θέασης UFO; Tι ακριβώς είδαν οι μάρτυρες;

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική - Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ. “Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή” προσθέτει ο διάσημος αστροφυσικός.

Η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στα UFO, με αφορμή το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ, το καλοκαίρι του 1947

Πολλοί υποστηρικτές της ύπαρξης των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό.


Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά με UFO.

Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες μαρτυρίες σχετικές με θεάσεις UFO που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Τα μέρη στα οποία έχει καταγραφεί έντονη δραστηριότητα UFO είναι: Ο Όλυμπος, ο Λόφος Γορίτσας, οι Δελφοί, τα EADS Kρήτης, η πυραμίδα του Ταύγετου, το Καλαμίτσι Γεωργιούπολης, η Στάγειρα Χαλκιδικής, το σπήλαιο Κουκλεσίου και οι Χαράδρες Κρήτης.

Ο Πλούταρχος είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πως ο Λούκουλλος είχε παρατάξει τα στρατεύματα του σε θέση μάχης όταν ξαφνικά ο αέρας σχίστηκε και ανάμεσα στα δύο στρατεύματα έπεσε ένα φλεγόμενο σώμα σε σχήμα πιθαριού. Οι δύο παρατάξεις εγκατέλειψαν τη μάχη μετά την εμφάνιση του αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.


Ο Διόδωρος Σικελιώτης σε αναφορά του ισχυρίστηκε πως πριν την μάχη των Λεύκτρων φάνηκε στον ουρανό επί πολλές νύχτες μια φλεγόμενη λαμπάδα που από το σχήμα της ονομάστηκε πύρινη δοκός.

Aκόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε μάρτυρας θέασης UFO το 332 π.Χ. Ο W.Raymond Drake, στο βιβλίο «Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και Ρώμη», αναφέρει για δύο σκάφη που προκάλεσαν πανικό στον στρατό του Μακεδόνα στρατηλάτη. Επρόκειτο για δύο μεγάλες φωτεινές ασπίδες, που εκτόξευαν φωτιά.

Από τον ουρανό ήρθαν και εκεί επέστρεψαν.

Μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 1734, στη Χίο εμφανίστηκαν για πολύ ώρα τρεις Ήλιοι, ο ένας κατά ανατολάς, ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια, και οι δυο είχαν ακτίνες σαν εκείνες που έχει η Σελήνη.

Το 1940 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπό άκρα μυστικότητα διεξήγαγε έρευνες για ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στον ελληνικό εναέριο χώρο έχοντας την βοήθεια ξένης υπερδύναμης.

Εφτά χρόνια αργότερα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τον Ελληνικό Στρατό. Αρχικά υπήρχε η υποψία πως επρόκειτο για σοβιετικούς πυραύλους ωστόσο σύντομα αντιλήφθηκαν πως ήταν ΑΤΙΑ. Ήταν η εποχή του Ρόσγουελ. Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις και το θέμα ξεχάστηκε...


Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου, σμηναγός Χρήστος Δεμέστιχας περιέγραφε μυστηριώδη αεροσκάφη που παρέπεμπαν σε ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε...

Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο, 8 σμηνίτες είδαν στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους, αυξάνοντας την διάμετρο της. Το φαινόμενο διήρκεσε 2 ώρες. Το ΑΤΙΑ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει ένα είδος σύννεφου, το οποίο σκέπασε το αντικείμενο και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε δίχως να αφήσει κανένα ίχνος!

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1967, άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την λίμνη των Ιωαννίνων.

Ειδοποιήθηκε η αεροπορία και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση. Όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνεται με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα πάνω.

Ο εντοπισμός της κίνησης έγινε από ραντάρ και στην δεύτερη σάρωση δεν υπήρχε πουθενά. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα.

Στις 5 Μαΐου 1975 στα Χανιά Κρήτης, φωτογραφήθηκε UFO να πετάει πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Συμπτωματικά πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση για το αξιοθέατο του χωριού, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων

Στις 18 Ιανουαρίου 1977, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, οι εργάτες που εργάζονταν στο αεροδρόμιο είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών.

Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1977, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17.000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας διακρίνοντας μία κουκίδα που μετετράπη σε δισκοειδή σκάφος. Το UFO ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου. Ο τότε υπουργός κ. Αβέρωφ δήλωνε: “κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία”.


Στις 28 Φεβρουαρίου 1978, UFO καταδίωξε αεροσκάφος της Ολυμπιακής αεροπορίας για περίπου 10 λέπτα.Το πλήρωμα αλλά και οι επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν στρογγυλό με παράθυρα.

Το βράδυ των Χριστουγέννων του 1978, UFO εμφανίστηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πελοποννήσου. Τουλάχιστον πέντε μάρτυρες έκαναν λόγο για φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση.

Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο. Το αντικείμενο σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων, είχε μέγεθος 15-20 μέτρα, έμεινε ακίνητο και άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς.

Μετά από ένα λεπτό το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρων το καθένα, κάνοντας μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας.

Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς στρατιώτες και αξιωματικούς μέσα στους θαλάμους. Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα το φαινόμενο επαναλαμβανόταν.

Στις 27 Νοεμβρίου 1979 το βράδυ, τα ραντάρ του Αιγαίου εντόπισαν ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας. Η πρώτη εντύπωση ήταν πως επρόκειτο για αεροπλάνο.

Δύο μιράζ απογειώθηκαν. Το άγνωστο αντικείμενο σύντομα ήταν στα ραντάρ των μιράζ, σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο. Ξαφνικά το UFO ανέπτυξε ταχύτητα και έφτασε εκείνη των μιράζ. Διατηρώντας την απόσταση σταθερή, το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα και το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα μιράζ πίσω του στα 2 μίλια

Τα μιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω, καθώς το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του. Παράλληλα, απογειώθηκαν αλλά δύο μιράζ από την βάση και όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO! Τα τρία UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης.

Δυστυχώς τα μιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων και κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν τα τρία UFO αφού πλέον δεν διακρίνονταν ούτε στο ραντάρ.

Το ATIA στο Λεμονοδάσος και η αγωνία του πιλότου

Στις 18 Ιουλίου 1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες ένα ATIA. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε τρεις φορές.

Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου. Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 7 Aυγούστου 1981.

Στις 26 Απριλίου 1987, πιλότος στρατιωτικού αεροπλάνου C141 με αναχώρηση από την βάση Τορέον της Ισπανίας, ανέφερε: "Από την στιγμή που μπήκα στον Ελληνικό εναέριο χώρο με ακολουθεί επικίνδυνα κοντά άγνωστο σκάφος".

Ο Ελληνικός πύργος έλεγχου έβλεπε το C141σε ύψος 41000 ποδών, αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! Ο πιλότος συνέχισε "Βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα". Τότε ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή στον πιλότο να κατέβει στα 15000 πόδια μήπως δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου.

Το C141 κατέβηκε και ο πιλότος φοβισμένος ανέφερε "Με ακολουθεί. Κάντε κάτι, η πείτε μου τη συμβαίνει". Αμέσως ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα.

Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Άργος, στον πύργο ελέγχου εξακολουθούσαν να μην βλέπουν τίποτα καθώς ο πιλότος ανέφερε "Τώρα είναι 10 μίλια μπροστά» και στη συνέχεια: “το έχασα”. Ο πιλότος στην Ισπανία δεν έκανε αναφορά για το επεισόδιο αυτό.

Το βράδυ της 11ης αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 608 Αθήνας - Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη το παράξενο αντικείμενο εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως όσο τρία τζάμπο μαζί! Ο πιλότος μόλις το εντόπισε ξεκίνησε πρόωρα διαδικασία προσγείωσης από ύψος 1000 ποδών στο πιο κοντινό αεροδρόμιο.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε το αντικείμενο παρέμεινε για 20 λεπτά σχεδόν πολύ ψηλά πάνω από το αεροδρόμιο. Η Πολεμική Αεροπορία παρόλο που ενδιαφέρθηκε για το γεγονός δεν έδωσε εντολή για αναχαίτιση του αντικειμένου.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων στον πλανήτη.

Στην Αταλάντη, οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα.

Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα. Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, ένα από τα ΑΤΙΑ, φέρεται να συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με μαρτυρία από οικογένεια πολύ κοντινής περιοχής, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς φώτα.

Μετά από 15 λεπτά, άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά.

Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απείχε ένα χιλιόμετρο. Έπειτα από λίγο έφτασαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο φωτίζοντας έντονα την περιοχή.

Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός, ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί.


Άλλος μάρτυρας που μετέβη στην περιοχή της προσγείωσης, βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Κοντά στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα πεύκο, με τον κορμό του καμένο σε χαμηλό ύψος. Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη. Η έκθεση βεβαιώνει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA!

Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που σχετίζεται με UFO συνέβη στο χωριό Ποταμός, έξω από την πόλη της Κέρκυρας, ανήμερα του Πάσχα του 1996.

Οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή. Τα αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος, για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου σύμφωνα με τους μάρτυρες χαμήλωσαν τα αντικείμενα.

Με το περιστατικό ασχολήθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Η εξήγηση που δόθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα, ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα προκάλεσαν σύγχυση στους μάρτυρες, απορρίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ. Πουρναρόπουλου, στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα.

Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικειμένων, αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ.

Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 1998, επτά νέοι βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στις 02:35 μετά τα μεσάνυχτα, ένα από τα μέλη της παρέας διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα φωτεινό αντικείμενο που εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.

Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο, με ωοειδές σχήμα, και ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά. Όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.

Τα δύο πλέον "πύρινα" αντικείμενα, τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.

Στις 20 Ιουνίου 1999, άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν, από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μαζί με έναν συνάδελφό του από την Κομοτηνή, που ανέβηκαν στο πάρκο κεραιών του δήμου Σταυρούπολης στην Ξάνθη για εργασίες συντήρησης. Τα δύο UFO φωτογραφήθηκαν στο όρος Αχλατ , σε υψόμετρο 1440 μέτρων στην Ξάνθη.

Καθώς πετούσαν, μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από καβάλα προς Αλεξανδρούπολη. Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα.

Το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, διατείνονται ότι καθώς ήταν στο μπαλκόνι τους, παρατήρησαν δύο UFO, προφανώς τα ίδια που είχαν θεαθεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν οι κινήσεις που έκαναν τα δύο UFO, τα οποία κινούνταν άλλοτε αριστερά, άλλοτε δεξιά, και κάμποσες φορές ανέβαιναν σε μεγαλύτερο ύψος, ή αντίθετα, κατέβαιναν πιο χαμηλά.


Στις 30 Μαΐου 2000, η «Ελευθεροτυπία» έγραψε: "Βόλτα εξωγήινων στην ορεινή Αχαΐα. Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν προχθές οι 250 κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Στις 11 Νοεμβρίου 2007, ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο αναφέρει πως βλέπει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο και ασταθές αντικείμενο που κινείται δυτικά της Αθήνας. Το αντικείμενο είχε την όψη ενός αστεριού, μόνο που αυτό ήταν πολύ πιο φωτεινό και μεγαλύτερο ενώ στιγμιαία άλλαζε το σχήμα του!

Στο μεταξύ οι κυβερνήτες των αεροσκαφών με αριθμούς πτήσεων 730 και 700 με προορισμούς τους αερολιμένες της Κω και της Ρόδου αντίστοιχα, αναφέρουν το ίδιο πράγμα!

Η θέαση του αντικειμένου επιβεβαιώθηκε επίσης από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και οι ελεγκτές βλέπουν το αντικείμενο να κινείται προς την Κάρυστο.

Σ' αυτό το σημείο ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία ενώ επίσης το αντικείμενο παρατηρούνταν από τα στρατιωτικά ραντάρ επάνω στην Πάρνηθα.

Αμέσως ένα σκραμπλ αποτελούμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στάλθηκε προς αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου ενώ πολιτική και στρατιωτική αεροπορία το παρακολουθούσαν από τα ραντάρ.

Το αντικείμενο εκείνη την στιγμή ανέπτυξε αστραπιαία ταχύτητα με αποτέλεσμα τα δύο F-16 να αποτύχουν στην αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου.


 
Πηγή: Hellenic UFO Reporting Cender (huforc.gr)

news247

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ ΕΜΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ Ε.Ν.D. ΧΑΝΙΩΝ 30/6/2898






http://alfeiospotamos.gr/?p=7793

Α.Χατζηχρυσος: Λεφτά για καθαρίστριες δεν είχαν, έδωσαν 15εκ για γλάστρες!


.




http://www.logiosermis.net/2014/07/15.html#.U7RLS0ArHpc

Νόμος είναι η νομή του πλουτοκράτη


Το μέρος της άρχουσας τάξης που κυβερνά την Ελλάδα, την κυβερνά διά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό το μέρος της άρχουσας τάξης, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (κι ολοκληρώθηκε μετά το τέλος του Εμφυλίου), ουδέποτε εμφάνισε τη φιλοδοξία για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την πορεία της χώρας, αλλά αντιθέτως επέλεξε σχέσεις εξάρτησης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καιυποτέλειας στις επιλογές τους.

Για το μέρος αυτό της άρχουσας τάξης η Ελλάδα υπήρξε εργαλείο πλουτισμού της ίδιας και των επικυρίαρχων προστατών της. Σήμερα αυτή η σχέση έχει φθάσει στο ζενίθ για τους πλουτοκράτες που νέμονται τη χώρα και στοναδίρ για τον λαό της.
Υπήκοη σε αυτήν την ξενόδουλη ολιγαρχία είναι μια ελίτχατζατζάρηδων που με σοβαροφάνεια διεκπεραιώνει μιαν προπαγάνδα χωρίς την οποία η Ελλάδα θα ήταν αδύνατον να σκλαβωθεί σε τέτοιο βαθμό και, βεβαίως, να παραμείνει σκλάβα.

Η ελίτ αυτή των κοπρόσκυλων βγάζει γλώσσα στους Ελληνες. Και τους κόβει τη γλώσσα.

Δεν είναι μεγαλύτερη από ένα σύνταγμα πεζικού, έχει όμως αποτελεσματικότητα ομάδας στρατιών. Αποτελείται από δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, εργατική αριστοκρατία, καλλιτέχνες, διανοούμενους, στελέχη επιχειρήσεων και κρατικούς κομισάριους.

Η ιδεολογία για αυτούς τους τύπους είναι ένα πρόσχημα, μπορεί να έχουν ή να μην έχουν, ή να εμφανίζουν ότι έχουν, όμως όσα λένε κι όσα κάνουν απλώς υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό. Από την άκρα δεξιά έως τους πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στην Αριστερά μετέρχονται όλοι (συντηρητικοί, «σοσιαλιστές», παλαίμαχοι κακοποιοί της κεντροαριστεράς και νεόκοποι α-πολιτικοί του αυτού φυράματος) την ίδια σημειολογία, του «εκσυγχρονισμού», των «μεταρρυθμίσεων» της αποδόμησης (ενός μεταμοντερνισμού πεθαμένου παντού αλλού), της πολιτικής ορθότητας και όλων εκείνων των συστατικών της ομογενοποιημένης σκέψης που ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία στους λαούς, και με μια παρενδεδυμένη γλώσσα τους βυθίζει μέσα σε μια κομφορμιστική φορμόλη «σοκ και δέους» με αποτέλεσμα την «οικονομική φρίκη».

Τα τελευταία τριάντα χρόνια η ελίτ αυτή των ντόμπερμαν έστησε μια σειρά μύθων, μια συστοιχία κατά συνθήκην ψευδών, βάσει των οποίων η χώρα οδηγήθηκε στην αιχμαλωσία και ο λαός στον εξανδραποδισμό.

Μύθος πρώτος: Γιγάντιος, υπερτροφικός δημόσιος τομέας. Ψεύδος. Πριν απ’ την κρίση, ο τομέας αυτός βρισκόταν κοντά στον μέσον όρο της Ενωσης. Ο τομέας αυτός, λένε, ήταν αντιπαραγωγικός. Μισή αλήθεια. Η αλήθεια ήταν ότι ο δημόσιος τομέας ήταν αναγκασμένος να υπηρετεί ένα κράτος που με τη σειρά του υπηρετούσε κρατικοδίαιτους ιδιώτες. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά καιοι κομματικοπελατειακές σχέσεις ήταν αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της παθολογίας.

Σήμερα ο δημόσιος τομέας είναι αποψιλωμένος, τρομοκρατημένος και προφανώς ανίκανος (εις ό,τι αφορά τουλάχιστον τη Δημόσια Διοίκηση) να ανατάξει τη χώρα, αν κληθεί για κάτι τέτοιο.

Αυτοί που έκαναν το κράτος σαν τα μούτρα τους κατηγορούν γιακρατισμό όσους τόσα χρόνια κατήγγειλαν αυτήν ακριβώς την παθογένεια.

Οσοι χρησιμοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια το κράτος για να πλουτίσουν, το χρησιμοποιούν και σήμερα για να ξεπουλήσουν τη χώρα (και να συνεχίσουν να πλουτίζουν).

Αυτοί που πίνουν το αίμα του λαού, τον κατηγορούν για λαϊκισμό όταν αντιστέκεται.
Μύθος δεύτερος: Οι Ελληνες είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Ψεύδος. Οι Ελληνες δούλευαν πολύ πάνω απ’ τον μέσο όρο της Ενωσης. Πολύ περισσότερο απ’ τους Γερμανούς (και με πολύ μικρότερους μισθούς). Ναι, αλλά οι Ελληνες είναι «ανάδελφοι», εθνικιστές και αντισημίτες. Ψεύδος. Το δίκιο όσων υφίσταντο «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» έβλεπαν οι Ελληνες, όταν δεν το έβλεπαν οι άλλοι Ευρωπαίοι ή για να το δουν χρειάσθηκαν δέκα ή είκοσι χρόνια. Ούτεπογκρόμ κατά των Εβραίων έκαναν οι Ελληνες όπως οι Πολωνοί, ο Γερμανοί, οι Ουκρανοί, οι Ρώσοι, οι Ούγγροι, οι Ισπανοί κι όλοι εν τέλει οι Ευρωπαίοι ανά τους αιώνες. Ούτε πολέμησαν υπέρ των ναζί με τα Βάφεν Ες Ες οι Ελληνες, όπως οι Βέλγοι, οι Γάλλοι, οι Βόσνιοι, τα Βαλτικά έθνη, οι Κροάτες, οι Ολλανδοί και μια σειρά άλλοι – πολλοί.

Ελληνες αντισημίτες υπάρχουν. Οπως Ελληνες φασίστες, δωσίλογοι και Κουίσλιγκ (τότε και τώρα). Δεν είναι όμως οι Ελληνες αντισημίτες, εθνικιστές κι ανάδελφοι.

Το δηλητήριο των γενικεύσεων το χρησιμοποιεί αυτή η ελίτ των σκύλων προκειμένου να δημιουργήσει στους Ελληνες πολίτες αισθήματα κατωτερότητας, απώλειας του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας, ώστε να καθηλώνονται ενοχοποιημένοι μπροστά σε μια σκλαβιά που τα σκυλιά αυτά παρουσιάζουν ως κισμέτ και ειμαρμένη.

Ευρωλιγούρηδες οι ίδιοι (αυτοί λακέδες) κομπλεξικοί με περικεφαλαία, συνήθως αμαθείς, ή ταξικοί εξωμότες, αν γνωρίζουν γράμματα, έφθασαν στο σημείο να ανεβάζουν στην πυρά όποιον μετείχε στα ελληνικά γράμματα και τον ανθρωπισμό τους, κατηγορώντας τον για αρχαιολαγνία και προγονοπληξία. Και τρομοκράτησαν πολλούς. Λίγοι στάθηκαν γενναίοι απέναντι στα σκυλιά που άλλωστε όριζαν και ορίζουν καριέρες στον Τύπο, τα ΑΕΙ και τις κρατικές θέσεις.
Τα ίδια αυτά σκυλιά «χάρισαν» έτσι την ελληνική ιστορία και τα ελληνικά γράμματα στους πιο ανελλήνιστους Ελληναράδες τύπου Χρυσής Αυγής, που κατέχουν απ’ αυτά, όσα γνώριζαν οι Νεάντερταλ για τη θεωρία της σχετικότητας. Ομως όλο αυτό δεν συνέβη ως παρεπόμενο αποτέλεσμα κάποιας άλλης στόχευσης, αλλά σκοπίμως. Διότι η ελίτ του εκσυγχρονισμού χρειαζόταν τον φασισμό του εθνικισμού ως χρήσιμο εχθρό. Είναι και οι δύο, εθνομηδενιστές και εθνικιστές, οι δύο όψεις του ίδιου κίβδηλου νομίσματος. Τους χρειάζεται και τους δυο το ίδιο ο πραγματικός φασισμός των σαλονιών, των τραπεζικών λόμπυ και των τραστ, εκεί που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για πόλεμο ή ειρήνη, για ζωή ή για θάνατο. Η αστική δημοκρατία, όσον ήταν αναγκασμένοι να την υφίστανται οι αστοί (ως κατάλοιπο παλαιών επαναστάσεων ή ως αναγκαίο κακό για τον φόβο της ΕΣΣΔ), σήμερα εκφυλίζεται. Πεθαίνει μέσα σε κατά συρροήν κατά συνθήκην ψεύδη.

Μύθος τρίτος: Οι συντεχνίες. Τίποτε άλλο παρά η δαιμονοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Με ταυτόχρονο εκμαυλισμό των συνδικαλιστών. Με ενοχοποίηση των κομματικών συνδικάτων (των μόνων που θα μπορούσαν να δώσουν και πολιτική διάσταση στους εργατικούς αγώνες). Επίσης: Η απόφανση περί ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση. Οτι δηλαδή ούτε η Ν.Δ., ούτε το ΠΑΣΟΚ (που στην αρχή του ήταν η «αριστερά της αριστεράς», ώσπου έγινε η δεξιά της δεξιάς - τέτοια γλίτσα) μπορούσαν να κυβερνήσουν, λόγω της αντίδρασης της Αριστεράς!
Λόγω της αντίδρασης της Αριστεράς ξεφούσκωνε το έλλειμμα ο κ.Αλογοσκούφης και το φούσκωνε ο Γιωργάκης; λόγω της αντίδρασης της Αριστεράς έγινε της κακομοίρας στο χρηματιστήριο και της μουρλής με τιςμίζες; λόγω της αντίδρασης της Αριστεράς εξαερώθηκε η Ολυμπιακή με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι σήμερα για να πας στην Κέρκυρα όσα χρειαζόσουν τότε για να πας Νέα Υόρκη;
Ψεύδονται. Ψεύδονται οι σκύλοι σαν μαϊμούδες. Ανοίγουν το στόμα τους μόνον για να ψευσθούν ή να δαγκώσουν. Το μερτικό τους απ’ του αφέντη το ψωμί. Ψωμί που το αρπάζουν απ’ τον λαό. Ψεύδονται τα καθάρματα με ρυθμό πολυβόλου. Πολυβόλου σε εκτελεστικό απόσπασμα. Κι όταν δεν ψεύδονται, εκβιάζουν και απειλούν.

Ο μύθος της εναντίωσης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Το θανατηφόρο διαίρει και βασίλευε. Ο μύθος της ανταγωνιστικότητας. Και διά αυτής η πτώση των τιμών. Ανθρωποι απ’ τα παράθυρά τους έπεσαν, οι τιμές όχι. Οσο για την ανταγωνιστικότητα, διαρκεί όσον ο ισχυρότερος να νικήσει τον ασθενέστερο και να μπούμε σε μια νέα μονοπώληση. Του ενός ή των τραστ. Ελεύθερη αγορά. Μύθος. Ούτε η σοβιετική οικονομία δεν διευθυνόταν τόσο κεντρικά και απόλυτα όσο διευθύνεται η ελεύθερη οικονομία απ’ τις τράπεζες, τα τραστ και τα όπλα. Ευρωπαϊκή Ενωση. Μύθος. 
Και το Ενωση και το Ευρωπαϊκή. Σε μια δικτατορία των Δυνατών εξελίσσεται, όπου, με μια σιδηρά γραφειοκρατία ως βραχίονα, οδηγεί στην απόκλιση, αντί της σύγκλισης το βιοτικό επίπεδο των λαών και μετατρέπει τα κράτη σε περιοχές, ζώνες και περιφέρειες. Ανθρώπινα δικαιώματα. Μύθος. Ανεργοι, φτωχοί, ανασφάλιστοι, αναλφάβητοι, εξαχρειωμένοι και παρίες όσοι και οι κόκκοι στην άμμο της θάλασσας. Λόγου χάριν Κορέα. Οι «πόρνες γιαγιάδες». Ανεπτυγμένο βιομηχανικό κράτος, χωρίς ίχνος κοινωνικού κράτους. Κάποτε η «σύνταξη» των γερόντων ήταν τα παιδιά τους. Τα πρότυπα των παιδιών άλλαξαν στο πιο καταναλωτικό. Και τώρα οι γέροντες για να ζήσουν αλληεκπορνεύονται (περιοδικό «Επίκαιρα»). Να μιλήσουμε και για άλλους μύθους; δεν υπάρχει λόγος. Ολοι σας γνωρίζετε πολλούς, ακόμα και κάποιους τους ζείτε στο πετσί σας.

Ομως τα «σκυλιά του πολέμου» (διότι περί πολέμου πρόκειται) που μας έφεραν ως εδώ λέγοντας είκοσι - τριάντα χρόνια μπούρδες, εξακολουθούν να λένε τα ίδια.

Επί τέσσερα χρόνια στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας έχει γίνει η σφαγή των νηπίων. Και οι φονιάδες λένε τα ίδια που έλεγαν πριν ο φόνος που διαπράττουν να γίνει φανερός.

Κι ακόμα κάποιοι τους ακούνε και μηρυκάζουν όσα ακούνε. Παρ’ ότι και οι ίδιοι σφαγμένοι. Μυστήριο, ε;

Τι θα ήταν όμως το σύμπαν χωρίς το μυστήριο του μαλάκα;

30.000.000 μετρητά στην εταιρεία Ανεμος της Ελλακτωρ (Μπόμπολας-Καλλιτσάντσης) για 15 θέσεις εργασίας!


Εάν οι ρευστότητα και οι επενδύσεις ήταν λόγια, τότε δεν θα υπήρχαν άνεργοι. Θα γίνονταν επενδύσεις με λεφτά ή χωρίς λεφτά και όλοι θα είχαμε δουλειά και καλοπληρωμένη. Δυστυχώς, οι επενδύσεις και η ρευστότητα είναι κάτι ακόμα χειρότερο. Είναι αέρας. Μετά τις «τεράστιες» επενδύσεις 400.000.000 ευρώ που με κρατική επιχορήγηση 100.000.000 ευρώ δημιουργούν επτά (7) νέες θέσεις εργασίας (!) για αιολικά πάρκα και εγκρίθηκαν fast track την προηγούμενη εβδομάδα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, άλλη μία εταιρεία ετοιμάζεται να πάρει αρκετά εκατομμύρια χωρίς επί της ουσίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Διαβάστε με προσοχή. Εδώ και αρκετούς μήνες περιμένουμε με αγωνία την πρώτη εταιρεία που θα μπει στο Χρηματιστήριο (στην βασική αγορά) μετά από πέντε χρόνια. Πρόκειται για την εταιρεία Ανεμος, θυγατρική της Ελλάκτωρ (συμφερόντων Μπόμπολα, Καλλιτσάντση), που δραστηριοποιείται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ολοι οι παράγοντες της αγοράς μιλάνε με τα πιο θερμά λόγια για την πρώτη εισαγωγή μετά από πέντε χρόνια. Οχι, κύριοι. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε διότι τέτοιες εισαγωγές, όπως οι παραπάνω επενδύσεις δεν δίνουν καμία προοπτική στο όνειρο να αλλάξει η Ελλάδα. Ολες αυτές πρόκειται για δραστηριότητες, τις οποίες χρηματοδοτεί χωρίς να το θέλει ο έλληνας φορολογούμενος. Το κράτος του επιβάλει με το «ετσι θέλω» χρεώσεις για χρηματοδότηση των ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αλλοι το λένε «χαράτσι», άλλοι «νταβατζιλίκι».

Πριν προχωρήσω στο θέμα αξίζει να ειπωθεί ότι η εισαγωγή της Ανεμος στο Χρηματιστήριο γίνεται λόγω βελτίωσης των τιμών των μετοχών. Η αξία της εταιρείας μεγαλώνει και μπορεί να πάρει περισσότερα λεφτά από το λεγόμενο «ευρύ επενδυτικό κοινό», δηλαδή από εσάς και από εμάς. Συνήθως μόνο όταν ανεβαίνουν οι τιμές των μετοχών οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών πουλάνε δικές τους μετοχές στο ευρύ επενδυτικό κοινό ή κομμάτι της εταιρείας τους μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Αυτός είναι ο κανόνας που φυσικά έχει κάποιες εξαιρέσεις.

Ετσι, με την βελτίωση των αποτιμήσεων, η εταιρεία εισέρχεται στο Χρηματιστήριο διεκδικώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το premarketing που έχει γίνει (δηλαδή την διαδικασία ενημέρωσης αναλυτών και επενδυτών για την τιμή που θα μπορούσε να πιάσει η εταιρεία) η εταιρεία προσδοκά να πάρει αντίστοιχη αποτίμηση με αυτή που παίρνουν άλλες ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό ή άλλων παρόμοιων συναλλαγών που γίνονται στο εξωτερικό. Να εισέλθει δηλαδή με πλήρη αποτίμηση. Αυτό μεταφράζεται σε άντληση περίπου 30.000.000 ευρώ, ποσό που είναι τεράστιο σε σχέση με τα καθαρά κέρδη της αλλά κυρίως με τα κεφάλαια που έχουν καταθέσει οι μέτοχοι από την ίδρυση της.

Το χειρότερο όλων δεν είναι ότι ο τζίρος αυτής της εταιρείας (38.000.000 ευρώ) και άλλων ομοειδών προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους πολίτες, χωρίς μάλιστα την θέλησή μας, αφού μας χρεώνουν όπως γράφω παραπάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ επιπλέον ποσά για ΑΠΕ. Ούτε το ότι βασίζεται σε κρατικές επιδοτήσεις και δανεικά κεφάλαια από τις τράπεζες.

Το χειρότερο είναι ότι δεν προσφέρει θέσεις εργασίας. Αυτή λοιπόν η εταιρεία που στο Χρηματιστήριο θα αξίζει άνω των 100.000.000 ευρώ έχει προσωπικό μόλις 15 εργαζομένων. Διαβάζουμε προσεκτικά στο προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα), το οποίο συντάσσεται για τις ανάγκες της εισαγωγής τη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξέλιξη προσωπικού: το 2011 το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού ήταν 24 άτομα, το 2012 υποχώρησε στα 17, το 2013 υποχώρησε στα 15 και περέμεινε στα 15 άτομα στις αρχές του 2014.

Οπως εξηγεί μάλιστα στο ενημερωτικό «σταδιακή μείωση του προσωπικού από 24 άτομα την 31.12.2011 σε 15 την 31.12.2013 και την 31.3.2014 έχει κύριο γνώμονα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών!!! Το ότι ο γενικός δ/ντής Θ. Σιετής και ο Αν. Καλλιτσάντσης λαμβάνουν 255.000 ευρώ και 155.000 ευρώ αντίστοιχα προφανώς δεν εντάσσεται στο κόψιμο λειτουργκών δαπανών.

Για την ιστορία, ανάδοχος είναι η Εθνική Τράπεζα στην οποία η Ανεμος χρωστάει 83.000.000 ευρώ, σε σύνολο δανείων 137.000.000 και η Γενική Τράπεζα.

Αυτά δεν είναι επενδύσεις. Είναι κάτι άλλο και δυστυχώς εξελίσσεται το ίδιο μοντέλο στην χρεοκοπημένη Ελλάδα από τους ίδιους ανθρώπους. Πολλά λεφτά για λίγους από την τσέπη των πολλών.

Αρθρο Χρ. Ιωάνννου, δημοσιεύτηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» – αναδημοσίευση από The Press Project, φωτομοντάζ απο jodigraphics

Εκτεθειμένος ο υπουργός μετά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/06/blog-post_3444.html#ixzz36KsXcBNh


Εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από τις αποκαλύψεις που έκανε χθες για τον «βίο και την πολιτεία» του, από το 1981, η «κυριακάτικη δημοκρατία». Γεμάτη ίντριγκες και παρασκηνιακές συμφωνίες, με στόχο την εξουσία, μπορεί να χαρακτηριστεί η άγνωστη ζωή του «μετρ των μεταμφιέσεων». Με αφετηρία τη Βέροια, νεαρός δικηγόρος, έχοντας πολλές φιλοδοξίες, έγινε υποτακτικός των εκάστοτε ισχυρών του ΠΑΣΟΚ και από το Γουδή με... άσπρες κάλτσες έφτασε στα μεγάλα σαλόνια της διαπλοκής.

Η μέθη της εξουσίας για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης ήταν ανέκαθεν έντονη και την προσέγγιζε με τις δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους και εν συνεχεία με εκδότες μεγάλων μιντιακών συγκροτημάτων, καθώς και με την προθυμία του σε ό,τι του ζητηθεί.

Η εικόνα του

Φρόντιζε πάνω απ' όλα τη δημόσια εικόνα του και εμφάνισε πολύ γρήγορα το προφίλ του «επιτυχημένου», που ανήκει στις εφεδρείες του παρηκμασμένου τότε ΠΑΣΟΚ της Εκάλης. Ετσι εύκολα από τον Ακη Τσοχατζόπουλο προσέγγισε τη Δήμητρα Παπανδρέου και από τον Αντώνη Λιβάνη τον Κώστα Σημίτη.

Στα τέλη του 1995 με αρχές του 1996 δεν άργησε να εγκαταλείψει το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, όταν «μύρισε» ότι αλλάζουν τα πράγματα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το απόγευμα συμμετείχε στις συσκέψεις του Τσοχατζόπουλου και το βράδυ μετέβαινε κρυφίως στο στρατηγείο των αντιπάλων.

Ο Κ. Σημίτης δεν φάνηκε αγνώμων. Οταν κέρδισε, τον αντάμειψε με προαγωγή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εκανε και τα ταξίδια του στην Αμερική, διασυνθέθηκε με τα «υψηλά κλιμάκια», έδωσε τις εξετάσεις του, υλοποίησε στο έπακρο τις επιθυμίες. Πολλά χρόνια αργότερα, από τα εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έφερε στη δημοσιότητα το WikiLeaks, προέκυψε ότι ενημέρωνε τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα για τα πάντα.

Αλλη μια προδοσία χρεώθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης το 2003 από τον Κώστα Λαλιώτη, όταν αιφνιδίως δέχθηκε την πρόταση Σημίτη να τον αντικαταστήσει στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και μόλις ο Παπανδρέου έχασε το παιχνίδι και την πρωθυπουργία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ο πρώτος που τον «μαχαίρωσε» με τον πιο άγριο τρόπο, κάνοντας και την απίστευτη δήλωση ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το Μνημόνιο, όταν το ψήφιζε...

Η προσπάθεια να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2012 δεν καρποφόρησε και έτσι υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκαστική στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η αχίλλειος πτέρνα του, στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, συνδέεται πάντως με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ενα ραντεβού σε ξενοδοχείο της οδού Φιλελλήνων, με τη συμμετοχή τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη όσο και του κ. Διώτη, έχει συνδεθεί από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή διαρροή αντιγράφου της λίστας και τη δημοσίευσή της.

Την ίδια ώρα, ένοχη είναι η σιωπή του (σε αντίθεση με τις ύβρεις και τα παραληρήματα εναντίον όσων του ασκούν κριτική, όπως η «δημοκρατία») για τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη: για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον εργολάβο του έργου, η τύχη του οποίου γνωρίζει ότι κρέμεται από μία κλωστή.

Υπεγράφη σύμβαση για νέο υπερσύγχρονο OPV για το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

 
Ολοκληρώθηκε και υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά ενός (01) Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (O.P.V.)», ολικού μήκους 58 μέτρων και τύπου DAMEN STAN PATROL 5509.
 
Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με την επωνυμία «B.V. Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».
 
Το συνολικό κόστος της αγοράς ανέρχεται στα είκοσι οκτώ εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (#28.800.000,00€#) και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.
 
Αναλυτικότερα, προκηρύχθηκε την 03/04/2013 δημόσιος, τακτικός διαγωνισμός ανοικτής διαδικασίας, διεθνούς συμμετοχής για την προμήθεια ενός (01) Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης προϋπολογισμού σαράντα εκατομμυρίων (#40.000.000,00€#) ευρώ, ο οποίος διενεργήθηκε την 21-06-2013, με την συμμετοχή τριών (03) εταιρειών.
 
Κατόπιν της ολοκλήρωσης αξιολόγησης των προσφορών των τριών συμμετεχουσών εταιρειών από τις αρμόδιες επιτροπές, την 23-04-2014 ο εν διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία «BV Scheepswerf Damen Gorinchem», έναντι του συνολικού συμβατικού τιμήματος των είκοσι οκτώ εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων #28.800.000,00€#.
 
Το έργο έχει ενταχθεί ως πολυετής δράση στα Ετήσια Προγράμματα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων 2012 και 2013 και συγκεκριμένα για το ΤΕΣ 2012 έχει δεσμευτεί το ποσό #6.000.000,00€# με χρηματοδότηση κατά ποσοστό 95% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από το αντίστοιχο ετήσιο πρόγραμμα του 2013 έχει δεσμευτεί το υπόλοιπο ποσό της συμβατικής αξίας με χρηματοδότηση κατά ποσοστό τουλάχιστον 75% από κοινοτικούς πόρους.
 
Το πλοίο διακρίνεται για την αυξημένη ικανότητα διατήρησης πλεύσης υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η γάστρα του κατασκευάζεται από χάλυβα, ενώ οι ναυπηγικές γραμμές αυτής έχουν βελτιστοποιηθεί για υψηλή απόδοση με την ειδικά σχεδιασμένη πλώρη τύπου Axe Bow (Πέλεκυ).
 
Υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας.
 
Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge).
 
Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον. 
 
Η εν λόγω αγορά, τέλος, συνδράμει στο έργο του Λιμενικού Σώματος για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η χρηματοδότηση της πολυετούς αυτής δράσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και μείζονος σημασίας έργα των φορέων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατέστη εφικτή μετά από την έγκαιρη και ορθή αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. 
 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά:
 
«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας λόγω της συμβολής του στην ενδυνάμωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος και την εν γένει διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.
 
O σύγχρονος και πολυδιάστατος ρόλος που καλείται το Λιμενικό Σώμα να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα, καθώς και για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από πάσης φύσεως απειλές, επιτάσσουν την αναβάθμισή του σε τεχνικά μέσα και αυτό πράττουμε.».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ομολογία ομοφυλόφιλου στις ΗΠΑ: «Σύγχρονος ολοκληρωτισμός και τρομοκρατία η επιβολή του γάμου των gay»

 
Η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του γάμου από το ομοφυλοφιλικό λόμπι "είναι μια μορφή ολοκληρωτισμού που εξαπλώνεται", δηλώνει στο LifeSiteNews ο Doug Mainwaring ένας αυτο-προσδιοριζόμενος ομοφυλόφιλος στη δεύτερη ετήσια Πορεία για τον Γάμο στην Ουάσιγκτον, ενώ την περιγράφει ως μία μορφή τρομοκρατίας που εκβιάζει τους πάντες να υποκύπτουν.
 
Ο Doug Mainwaring, που ήταν ομιλητής στην Πορεία, μίλησε με το LifeSiteNews μετά από την σύντομη ομιλία του.
 
Ερωτηθείς για το σεξουαλικό προσανατολισμό του, είπε, «εγώ προσδιορίζομαι ως ομοφυλόφιλος με την ίδια έννοια που ένας αλκοολικός που παρακολουθούσε συναντήσεις στους Ανώνυμους Αλκοολικούς για πολλά χρόνια πάντα θα προσδιορίζει τον εαυτό του ως έναν αλκοολικό».
 
Ο Mainwaring σημείωσε ότι έχει "βάλει το θέμα αυτό στην άκρη πριν από λίγα χρόνια", αλλά "τα ερεθίσματα εξακολουθούν είναι μέσα μου". Αλλά είπε ότι διαφωνεί με τον επαναπροσδιορισμό του γάμου επειδή «ο "γάμος" ατόμων του ιδίου φύλου είναι η πιο απίθανη ιδέα που έχει εμφανιστεί».
 
«Δεν χρειάζεται να μεταχειριστώ θρησκευτικά επιχειρήματα. Αρκούν αυτά από το φυσικό νόμο - αλλά οι άνθρωποι απορρίπτουν ακόμη και το φυσικό νόμο σήμερα», είπε ο Mainwaring. «Ακόμη και πριν από 10 χρόνια, στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, ήταν ένα αστείο. Αυτός είναι ο σύζυγός μου, χα χα χα».
 
«Οι γκέι και οι λεσβίες έχουν χρησιμοποιηθεί ως πιόνια από "προοδευτικούς" για να φέρουν αυτό το θέμα που αισθάνομαι πραγματικά έντονα ότι έχει οδηγήσει σε έναν αυξανόμενο ολοκληρωτισμό», είπε.
 
Σημειώνοντας την πίεση που δέχτηκε ο πρώην CEO της Mozilla, Brendan Eich και άλλα διάσημα πρόσωπα, είπε ότι «φιμώνουμε τους εαυτούς μας επειδή φοβόμαστε να πούμε τίποτα που μπορεί να κάνει άλλους ανθρώπους να μην μας δουν τόσο καλά. Και κάνοντάς το αυτό, όλοι δείχνουμε ότι συμφωνούμε. Η σιωπή είναι συμφωνία».
 
Σημειώνοντας την πίεση που ασκήθηκε σε «CEOs και παγκοσμίου φήμης χειρουργούς εγκεφάλου», συγκεκριμένα, στον Δρ Μπεν Κάρσον, επειδή έκαναν δωρεές ή μίλησαν υπέρ του («παραδοσιακού») γάμου, ο Mainwaring λέει ότι το μήνυμα είναι «αυτά θα πάθεις κι εσύ. Για αυτό καλύτερα να προσέχεις».
 
Οι δικαστές "πέφτουν σαν ντόμινο" στο θέμα του γάμου, είπε. «Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά "όλοι είδαν το φως" στο θέμα του "γάμου" των ομοφυλόφιλων. Νομίζω ότι απλά δεν θέλουν να τους στραβοκοιτάει κανείς όταν πηγαίνουν στα πριβέ club τους».
 
Ο Mainwaring επισήμανε ένα άρθρο του Reuters, το οποίο έδειξε ότι τα κορυφαία αμερικάνικα δικηγορικά γραφεία υποστηρίζουν τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων και τους υποστηρικτές του στο δικαστήριο. «Έχω μιλήσει με δεκάδες δικηγόρους εδώ γύρω», λέει ο Mainwaring «και όλοι τρέμουν από φόβο».
 
«Είναι η επίδραση των "προοδευτικών" στην κοινωνία μας, και θα "κερδίσουν την μάχη" με όποιον τρόπο μπορούν».
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βίντεο ντοκουμέντο: Ρωσικά Su-25 "θερίζουν" φάλαγγες του ISIL

"EΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ
 
 
Bίντεο ντοκουμέντο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τα ρωσικά Su-25 να βομβαρδίζουν φάλαγγα 200 οχημάτων της ISIL καταστρέφοντάς την ολοσχερώς, προκαλώντας την πρώτη μεγάλη καταστροφή στο πεδίο της μάχης για την δολοφονική ισλαμιστική οργάνωση.
 
Μάλιστα όπως αναφέρουν Ιρακινοί επίσημοι, τα πέντε παραληφθέντα από την ιρακινή Αεροπορία μαχητικά έχουν αναπτυχθεί ήδη σε διάφορες τοποθεσίες όπου παρίσταται η άμεση ανάγκη χρήσης τους. Έχουν βομβαρδιστεί και άλλες οχυρομένες θέσεις των εγκληματιών της ISIL, όλες κοντά στην Μοσούλη.
 
Το ρωσικό Su-25 κατέστρεψε φάλαγγα 200 οχημάτων στην περιοχή Haramat της Μοσούλης, η οποία κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των απωλειών των ισλαμιστών, αλλά δεδομένου του μεεγέθους της φάλαγγας πρέπει να είναι ιδαίτερα μεγάλος. 
 
Την ίδια στιγμή ο αναθαρημένος ιρακινός Στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στην al-Ghabat region έδρα της 5ης Ταξιαρχίας.
 
Τα μαχητικά τα πιλοτάρισαν βετεράνοι απόστρατοι Ρώσοι πιλότοι που υπέγραψαν συμβόλαιο με την ιρακινή κυβέρνηση. Είναι εμφανές ότι οι Ρώσοι και η ιρακινή κυβέρνηση δεν θα περίμεναν από τους Ιρακινούς να μάθουν την χρήση των μαχητικών διότι αυτό απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, και πέρασαν αμέσως στην επιχειρησιακή δράση με αποφασιστικότητα, για να γυρίσουν προς όφελος της ιρακινής κυβέρνησης  την έκβαση του πολέμου.
 
Σημειώνεται ότι τα ρωσικά SU-25 είχε ήδη ανακοινωθεί την Δευτέρα από τον εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Alexander Lukashevich ότι ανέλαβαν πολεμικές αποστολές εναντιον των ισλαμιστών.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου η δολοφονική και υπεύθυνη για χιλιάδες σφαγές αμάχων στην Συρία και ιδιαίτερα ελληνορθόδοξων χριστιανών, ISIL, έχει καταλάβει όλο το Β.Ιράκ, με σχεδόν μηδενική αντίσταση καθώς δεν υφίστατο επί της ουσίας ιρακινή Αεροπορία για να τους αντιμετωπίσει τις πρώτες κρίσμες ώρες.Την ίδια στιγμή το ιρακινό Κουρδιστάν, βρήκε την ευκαιρία να ανεξαρτητοποιηθεί ακριβώς όπως επιθυμούσαν οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία: Ζήτησε επίσημα μια νέα "Γιάλτα" από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί ο Γ'ΠΠ...

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
 
Την οικοδόμηση ενός νέου παγκόσμιου συστήματος ασφάλειας, στην ουσία ,ια νέα "Γιάλτα" ζήτησε η Ρωσία από τις ΗΠΑ προκειμένου να χωριστούν οι νέες ζώνες επιρροής μεταξύ του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και της Ευρασιατιης Ένωσης-Ρωσίας.
 
Όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Γραμματέας του Ρωσικού Συμβούλιο Ασφαλείας Yevgeny Lukyanov "η ηγεμονια των ΗΠΑ τελείωσε και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε σε μια ψυχροπολεμική βάση"!
 
Και συνέχισε "η ηγεμονία των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή έφτασε στο τέλος της, κάτι με το οποίο φυσικά η Ουάσιγκτον δεν θα συμφωνήσει".
 
Και αμέσως μετά είπε στο RIA Nοvosti "Πρέπει να πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια συνδιάσκεψη στην οποια θα συμμετάσοχυν όλοι οι παίκτες κλειδιά του πλανήτη. Άλλος οργανισμός για τετοια θέματα από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλειας δεν υπάρχει. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, ούτε κανόνες. Και θα παραβιάζονται εάν δεν υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση.Και τότε ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο χαοτικός και λιγότερο διαχειρήσιμος.Τώρα στο παγκόσμιο σκηνικό έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα κέντρα εξουσίας που περιλαμβάνουν και τις χωρες που ανήκουν στα BRICS. Η Ρωσία από μόνη της μπορέι να σταθεί στα πόδια της".
 
Πρόκειται για μία ρεαλιστική προσέγγιση η οποία έχει ως στόχο να αποφευχθούν "ατυχήματα" τύπου "Ουκρανίας" τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη επέκταση των συγκρούσεων.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θέτει το ζήτημα, αλλά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν το είχε θέσει εμμέσως ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν: Στις 29 Ιανουαρίου 2014 από τις Βρυξέλλες ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο, Χέρμαν φαν Ρόμπεϊ, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε ΕΕ και ΗΠΑ να κρατηθούν μακριά από την ουκρανική κρίση στην 32η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Ρωσίας στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας για την παραβίαση της συνθήκης της Γιάλτας.
 
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν, στο ζενίθ μιας κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ο υπουργός Εξωτερικών (της Ρωσίας) συμμετείχε σε μια αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση και άρχιζε να δίνει συμβουλές στους διαδηλωτές», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.
 
Τώρα, με την δυτική επέμβαση στην Ουκρανία έχει καταστραφεί η αρχιτεκτονική της Γιάλτας και η Ρωσία ζητά μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας για τον μετά-μεταψυχροπολεμικό κόσμο. Αλλά η Γιάλτα ήρθε μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο που όλοι ήταν πρόθυμοι να ακούσουν. Τώρα θα συμβεί το ίδιο χωρίς πόλεμο;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΔ:" Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό μπορούμε να ζήσουμε και με τη λάμπα πετρελαίου"! (vid)

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑΜΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ Η ΝΔ - ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ WATT ME TA GIGABYTE

 
Την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη “μικρή” ΔΕΗ και ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να ανάβουμε λάμπες πετρελαίου για να έχουμε φως στο σπίτι μας.
Nα σημειώσουμε ότι η ΝΔ δεν έχει αποδοκιμάσει την δήλωση, άρα μέχρι να συμβεί αυτό, την υιοθετεί, αφού πρόκειται για στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που μάλιστα στον πρόσφατο ανασχηματισμό φερόταν ως υπουργοποιήσιμος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι: “Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.
Τόσο σχετικός είναι με το θέμα της ΔΕΗ που δεν ξέρει κάν ότι η ηλεκτρική ισχύς μετριέται σε watt (βατ) και όχι σε Gigabyte! “Από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 Gigabyte” είπε ο βουλευτής της ΝΔ.




Ταμήλος - MEGA. Ο ταμήλος και τα....gigabyte... από f1099787210




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρώτη συνεδρίαση για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 
Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέρχεται σήμερα υπό την πίεση των ευρωφοβικών έπειτα από την άνοδό τους στις εκλογές της 25ης Μαΐου, υποχρεώνοντας τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους.
Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς αναμένεται να επανεκλεγεί χωρίς μεγάλη δυσκολία στην προεδρία του σώματος για θητεία δυόμισι ετών, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και τους Φιλελεύθερους, που δεν παρουσιάζουν υποψήφιο.
Τρεις ακόμη υποψήφιοι για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας: ο Βρετανός συντηρητικός Σάγιαντ Καρίμ, ο Ισπανός Πάμπλο Ιγκλέσιας, που υποστηρίζεται από την αριστερά και η Αυστριακή Πράσινη Ούλρικε Λούνατσεκ.
Θύματα της απόρριψης της ευρωπαϊκής ιδέας έπειτα από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι τέσσερις φιλοευρωπαϊκές παρατάξεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι) μετρούν απώλειες εδρών.
Η πρόσθεση των 221 ευρωβουλευτών του ΕΛΚ και των 191 Σοσιαλιστών δεν δίνει παρά μία εύθραυστη πλειοψηφία 412 βουλευτών επί των 751. Κατά συνέπεια, μία συμμαχία με τους Φιλελεύθερους και τους 67 βουλευτές τους θα είναι αναγκαία σε πολλές περιπτώσεις, ενώ υπολογίζουν και στην θετική στάση των 50 βουλευτών των Πρασίνων.
«Είναι ένα άλλο Κοινοβούλιο», παραδέχεται ο πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντολ, που υπήρξε επί πέντε χρόνια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του, χρειάζεται ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων».
Στην πράξη, αυτή συμμαχία έχει ως στόχο την εγκατάσταση ενός προστατευτικού φράγματος απέναντι στους ευρωφοβικούς σχηματισμούς, που αριθμούν 100 βουλευτές, έναντι ενός περιορισμένου αριθμού στο απερχόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επικεφαλής, η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας του Νάιτζελ Φάρατζ με 48 βουλευτές γύρω από το UKIP, τον νικητή των εκλογών στη Βρετανία που έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ιταλούς λαϊκιστές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.
Οι Βρετανοί ευρωβουλευτές αποτελούν τον άξονα της πολιτικής ομάδας των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, που κατόρθωσε να αναδειχθεί σε τρίτη δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 70 βουλευτές.
Μένουν 52 βουλευτές που δεν έχουν συγκροτηθεί σε ομάδα, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τους βουλευτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, η οποία δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει πολιτική ομάδα.
Το χάσμα είναι μεγάλο ανάμεσα στους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές του Ντέιβιντ Κάμερον και τους ευρωφοβικούς, όπως και ανάμεσα σε αυτούς τους τελευταίους και την άκρα δεξιά, ανάμεσα στους εθνικιστές και τους ακραίους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο και εκ του γεγονότος αυτού έχουν μειωμένες δυνατότητες να εμποδίσουν τη λειτουργία των θεσμών της Ε.Ε.
Η εκλογή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου θα αποτελέσει επίσης τεστ για τον συσχετισμό των δυνάμεων εντός της φιλοευρωπαϊκής παράταξης, δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία για τον ορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 16 Ιουλίου.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα κατόρθωσαν να επιβάλουν μία διαδικασία κατά την οποία ο υποψήφιος της παράταξης που έχει των μεγαλύτερο αριθμό εδρών, δηλαδή των Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίζει να αμφισβητείται και δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς το πρόσωπο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η μεγάλη του πολιτική πείρα θεωρείται πλεονέκτημα από τους υποστηρικτές του και μειονέκτημα από τους διαφωνούντες, την ώρα που η μεταρρύθμιση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Ευρώπη.
Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και αναμένονται απώλειες, τόσο από την αριστερά, αρχής γενομένης από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, όσο και από τη δεξιά, με πρώτο το Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, του μόνου ευρωπαίου ηγέτη που ψήφισε μαζί με τον Ντέιβιντ Κάμερον κατά της υποψηφιότητας του Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ.
Tμήμα Ειδήσεων defencenet.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters