Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Εκτεθειμένος ο υπουργός μετά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/06/blog-post_3444.html#ixzz36KsXcBNh


Εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από τις αποκαλύψεις που έκανε χθες για τον «βίο και την πολιτεία» του, από το 1981, η «κυριακάτικη δημοκρατία». Γεμάτη ίντριγκες και παρασκηνιακές συμφωνίες, με στόχο την εξουσία, μπορεί να χαρακτηριστεί η άγνωστη ζωή του «μετρ των μεταμφιέσεων». Με αφετηρία τη Βέροια, νεαρός δικηγόρος, έχοντας πολλές φιλοδοξίες, έγινε υποτακτικός των εκάστοτε ισχυρών του ΠΑΣΟΚ και από το Γουδή με... άσπρες κάλτσες έφτασε στα μεγάλα σαλόνια της διαπλοκής.

Η μέθη της εξουσίας για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης ήταν ανέκαθεν έντονη και την προσέγγιζε με τις δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους και εν συνεχεία με εκδότες μεγάλων μιντιακών συγκροτημάτων, καθώς και με την προθυμία του σε ό,τι του ζητηθεί.

Η εικόνα του

Φρόντιζε πάνω απ' όλα τη δημόσια εικόνα του και εμφάνισε πολύ γρήγορα το προφίλ του «επιτυχημένου», που ανήκει στις εφεδρείες του παρηκμασμένου τότε ΠΑΣΟΚ της Εκάλης. Ετσι εύκολα από τον Ακη Τσοχατζόπουλο προσέγγισε τη Δήμητρα Παπανδρέου και από τον Αντώνη Λιβάνη τον Κώστα Σημίτη.

Στα τέλη του 1995 με αρχές του 1996 δεν άργησε να εγκαταλείψει το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, όταν «μύρισε» ότι αλλάζουν τα πράγματα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το απόγευμα συμμετείχε στις συσκέψεις του Τσοχατζόπουλου και το βράδυ μετέβαινε κρυφίως στο στρατηγείο των αντιπάλων.

Ο Κ. Σημίτης δεν φάνηκε αγνώμων. Οταν κέρδισε, τον αντάμειψε με προαγωγή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εκανε και τα ταξίδια του στην Αμερική, διασυνθέθηκε με τα «υψηλά κλιμάκια», έδωσε τις εξετάσεις του, υλοποίησε στο έπακρο τις επιθυμίες. Πολλά χρόνια αργότερα, από τα εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έφερε στη δημοσιότητα το WikiLeaks, προέκυψε ότι ενημέρωνε τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα για τα πάντα.

Αλλη μια προδοσία χρεώθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης το 2003 από τον Κώστα Λαλιώτη, όταν αιφνιδίως δέχθηκε την πρόταση Σημίτη να τον αντικαταστήσει στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και μόλις ο Παπανδρέου έχασε το παιχνίδι και την πρωθυπουργία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ο πρώτος που τον «μαχαίρωσε» με τον πιο άγριο τρόπο, κάνοντας και την απίστευτη δήλωση ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το Μνημόνιο, όταν το ψήφιζε...

Η προσπάθεια να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2012 δεν καρποφόρησε και έτσι υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκαστική στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η αχίλλειος πτέρνα του, στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, συνδέεται πάντως με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ενα ραντεβού σε ξενοδοχείο της οδού Φιλελλήνων, με τη συμμετοχή τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη όσο και του κ. Διώτη, έχει συνδεθεί από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή διαρροή αντιγράφου της λίστας και τη δημοσίευσή της.

Την ίδια ώρα, ένοχη είναι η σιωπή του (σε αντίθεση με τις ύβρεις και τα παραληρήματα εναντίον όσων του ασκούν κριτική, όπως η «δημοκρατία») για τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη: για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον εργολάβο του έργου, η τύχη του οποίου γνωρίζει ότι κρέμεται από μία κλωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters