Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τι θα συμβεί στον κόσμο αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα;



1. Τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας.
Όλοι μα όλοι, θα νιώσουν τις συνέπειες. Από τους Ιάπωνες καταθέτες ως τους Αμερικανούς συνταξιούχους.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:
2. Οι ελληνικές τράπεζες εθνικοποιούνται
Οι τράπεζες της Ελλάδας έχουν τεράστια ανοίγματα στο δημόσιο χρέος της χώρας τους. Μια χρεοκοπία θα σήμαινε πως πολλές από αυτές θα αναζητούσαν κεφάλαια για να αναπληρώσουν τα χαμένα, και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απόσυρση των καταθέσεων από πλευράς των Ελλήνων.
Είναι πιθανό πως η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε μια αργία ως «Ημέρα Τραπεζών», για να αποφευχθεί ο πανικός. Στη συνέχεια οι πιο εκτεθειμένες τράπεζες θα έπρεπε να κρατικοποιηθούν.

3. Οι τράπεζες της Ευρώπης κλυδωνίζονται
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κρατάνε μεγάλο μερίδιο του ελληνικού χρέους. Σχεδόν $53 δισ. Η Γαλλία, η Γερμανία, και η Αγγλία είναι οι πιο εκτεθειμένες. Αν οι πιστωτές αναγκάζονταν να υποστούν ένα κούρεμα της τάξης του 40%, αυτό θα σήμαινε απώλειες ύψους €15.6 δισ.
4. Το παιχνίδι των Credit Default swaps
Δεν είναι γνωστό το άνοιγμα των διάφορων χρηματοπιστωτικών οργανισμών προς το ελληνικό χρέος, αναφορικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου. Κάποιοι όμως πουλήσανε πολλή προστασία στο ελληνικό χρέος τα τελευταία χρόνια, και μια χρεοκοπία θα πυροδοτούσε πιστωτική κρίση στην αποπληρωμή αυτών των συμβολαίων.
5. Παγκόσμια πιστωτική σύνθλιψη
Οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν εμπλοκή και ανοίγματα στο ελληνικό χρέος θα μεγαλώσουν. Οι τράπεζες θα αρνούνται να δανείζουν η μία στην άλλη, φοβούμενες τα ανοίγματα. Πολλές θα ζητάνε εξτρά εγγυήσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Αν επαναληφθεί αυτό που ακολούθησε τη πτώχευση της Lehman Brothers, τότε οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές μπορεί να συσταλούν. Ετοιμαστείτε να ακούσετε πολλά για τα LIBOR spreads πάλι.

6. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπαίνουν σε πειρασμό
Οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αντιμετωπίζουν χρόνια αργής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη και να σταθεροποιήσουν τις τράπεζες. Μια ελληνική χρεοκοπία, ειδικά αν είναι αποτέλεσμα διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, θα ενθάρρυνε αυτά τα κράτη να χρεοκοπήσουν. Αν η Ελλάδα εξαναγκάσει τους δανειστές της να δεχθούν ένα κούρεμα, γιατί να πληρώνουν ολόκληρο το χρέος τους η Ιρλανδία και η Πορτογαλία;
7. Η ΕΚΤ σε κρίση
Η ΕΚΤ είναι φοβερά εκτεθειμένη στο ελληνικό χρέος και στο τραπεζικό χρέος της Ιρλανδίας. Αν οι τράπεζες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας δεν ξοφλήσουν, μπορεί να πτωχεύσει η ΕΚΤ. Βέβαια, ως κεντρική τράπεζα, μπορεί να επανέλθει μέσω πληθωρισμού.
8. Πολιτική κρίση στη Γερμανία
Η αναστάτωση της Ευρώπης μπορεί να ταρακουνήσει τη γερμανική κυβέρνηση. Ο λαός της χώρας αντιτίθεται σθεναρά στις διασώσεις όσων κρατών αυτοί θεωρούν ανεύθυνα. Οποιαδήποτε προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση, μπορεί να συναντήσει πολιτικές εξεγέρσεις.
9. Επανέρχεται ο προστατευτισμός
Αν η Γερμανία και η Γαλλία επιβαρυνθούν με τα χρέη της Νότιας Ευρώπης, είναι πιθανό, πως προκειμένου να προστατέψουν αυτές τις οικονομίες, θα βάλουν σε κίνηση ένα είδος προστατευτισμού, όπου θα αυξηθούν οι εισαγωγές προϊόντων από αυτά τα κράτη εις βάρος των αντίστοιχων της Ασίας.
10. Σκληρή προσγείωση για τη Κίνα
Αν μειωθεί η κατανάλωση στην Αμερική και επέλθει προστατευτισμός στην Ευρώπη, θα ενισχυθούν οι ατέλειες της κινεζικής οικονομίας. Μια μείωση της ζήτησης των κινεζικών αγαθών, θα αναγκάσει τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον αγώνα εναντίον του πληθωρισμού, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη.Το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν μια σκληρή προσγείωση για τη Κίνα, όπου θα αποδεικνύονταν ως σοβαρά λάθη η χρόνια υπερβολική εστίαση των επενδύσεων στα ακίνητα και στις υποδομές.
11. Ο ήλιος και πάλι θα ανατείλει
Αυτή η παρέλαση τρομερών πραγμάτων δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου. Ο ήλιος θα ανατείλει και την επομένη μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Το ίδιο και τις επόμενες ημέρες. Ο κόσμος θα συνεχίζει να ζει, να ερωτεύεται, να κάνει παιδιά, φίλους, και να αναζητεί νέους τρόπους κατανόησης ενός κόσμου που δεν θα μοιάζει πια τόσο ασφαλής όσο πριν μερικούς μήνες.
Antinews.gr,Ας μιλήσουμε επιτέλους,Πύρινος Λόγος

Βρε βρε τι μικρός που είναι ο κόσμος...για τον Σόρος...


Από τον Πόρτα – Πόρτα

Qatar Foundation Μελος του ΔΣ ο Vartan Gregorian

O Vartan Gregorian ειναι προεδρος στο Carnegie Corporation NY…

 
O Vartan Gregorian ειναι director στο Human Rigths Watch

O Σορος ειναι επισης στο Human Rights Watch…





Το Κατάρ θα αναλάβει τα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής, 2 τραπεζες και θελουν και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ ΕΛΠΕ και οτι κατσει.. συν Ελληνικο… και τους εχει επισκεφθει ο Νικος Παπανδρεου και  ο Παμπουκης…

ΠΠ

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/blog-post_8731.html

Οι Ρομπέν της ΔΕΗ αναλαμβάνουν δράση...

Μετά το κίνημα "Δεν Πληρώνω", ένα νέο κίνημα το "Συνδέουμε το ρεύμα" κάνει την εμφάνισή του στη Βέροια. Ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα σε νοικοκυριά, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών

Μίκα Κοντορούση

Mετά την έκτακτη εισφορά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που έχουν γονατίσει δεκάδες νοικοκυριά, ομάδα πολιτών στη Βέροια αποφάσισε να προσφέρει μία "χείρα" βοηθείας, προκειμένου άνεργοι, συνταξιούχοι και μονογονεϊκές οικογένειες να γλιτώσουν τη έκτακτη και αναγκαστική διακοπή ρεύματος, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα προκειμένου να αποφύγουν το....
ειδικό τέλος.
Οι ακτιβιστές του ηλεκτρικού ρεύματος που αποκαλούνται από την τοπική κοινωνία, ως οι ρομπέν της ΔΕΗ, έχουν ως ειδική αποστολή την επανασύνδεση του ρεύματος που κόβει η ΔΕΗ σε όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς.
Όπως δήλωσαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" δύο από τους ακτιβιστές, που για ευνόητους λόγους θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία- η δράση τους έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες, ενώ τα κριτήρια είναι να βοηθούν μακροχρόνια ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους.
"Η ΔΕΗ δεν παίρνει χρήματα από τους μεγαλοοφειλέτες αλλά από τον φουκαρά που δεν έχει να φαει, όσο συνεχίζει την άδικη πολιτικής της θα συνεχίσουμε και εμείς", τόνισαν.
Στην κίνηση των πολιτών συμμετέχουν μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι, ενώ σύντομα θα επεκτείνουν τη δράση τους και στην Αλεξάνδρεια.
Το σύνθημα των "ρομπέν της ΔΕΗ" είναι το εξής: "Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.
Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.
Την κλοπή των πάντων από λίγους μεγαλοσχήμονες, το ξεπούλημα των πάντων διαχρονικά από πολιτικά ανδρείκελα, δεν θα την πληρώσει ο απλός πολίτης. Σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια.

http://e-parembasis.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_5998.html

Αναφορά στο άρθρο 120 του Συντάγματος > Οργή δικηγόρων για την επίσκεψη της τρόικας σε φορείς της Δικαιοσύνης

Η τρόικα δεν νομιμοποιείται από το Σύνταγμα να έρθει σε επαφή με τους φορείς της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει σε σκληρή ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη στην Αθήνα. Η συντονιστική, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «αδυνατεί να αντιληφθεί τη θεσμική ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφτηκαν το Πρωτοδικείο, καθιστώντας απολογούμενους τους δικαστές και παρακάμπτοντας την πολιτική και, μέχρι στιγμής, νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία είναι -κατά το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών- μόνη αρμόδια, για να απευθύνουν οι δικαστές σε εκείνην, τα ζητήματα που τους απασχολούν και δεν άπτονται της εκφοράς της δικαιοδοτικής τους κρίσης».

Μάλιστα, οι δικηγόροι τονίζουν ότι είναι αντίθετοι στην απόπειρα εξωθεσμικής νομιμοποίησης της τρόικας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μελλοντικά να προβούν σε επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος. Το άρθρο 120 του Συντάγματος, μεταξύ των άλλων αναφέρει στην παράγραφο 3 ότι «ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» και στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

ΤΑ ΝΕΑ
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/120.html

Σκλάβους για 100 ευρώ το μήνα θα κάνουν τους Ελλήνες

ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ; ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Όχι Ινδία, αλλά Σομαλία θα κάνει την Ελλάδα ο Παπανδρέου! Η τρόϊκα ζήτησε ακόμη και αυτό: την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής...
Σύμβασης Εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο βασικός μισθός των 751 ευρώ και ισοπεδώνονται όλοι οι μισθοί. Ο στόχος των ληστών της τρόϊκας... για την διάλυση του κοινωνικού ιστού, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Με το εθνοπροδότη Παπανδρέου να υπηρετεί πειθήνια το σχέδιο. Αυτός ο πολιτικός εγκληματίας που βγήκε με το "λεφτά υπάρχουν" και σήμερα ληστεύει τα ελληνικά νοικοκυριά, ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη έγκλημα! Να καταργήσει τα κεκτημένα των εργαζομένων, κατεδαφίζοντας τους μισθούς, ακόμη και σε 100 ή 200 ευρώ το μήνα! Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να δίνει ακόμη και 100 ευρώ μηνιαίους μισθούς !!! Με την πείνα και εξαθλίωση των Ελλήνων που μεθοδεύουν οι τροϊκανοί, οι άνεργοι θα δουλεύουν ως σκλάβοι, ακόμη και για 100 ευρώ μηνιαίως!!! Και να είστε βέβαιοι ότι με τον Παπανδρέου στην εξουσία, θα γίνει και αυτό! Για πόσο ακόμη θα τον ανέχεστε συνέλληνες; Αυτός σας πήρε τις ζωές και τα όνειρα. Σας διέλυσε το σπίτι και την οικογένεια! Θα εξεγερθείτε; indobserver.blogspot.com
Το είδαμε στο ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ;
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Όχι Ινδία, αλλά Σομαλία θα κάνει την Ελλάδα ο Παπανδρέου! Η τρόϊκα ζήτησε ακόμη και αυτό: την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο βασικός μισθός των 751 ευρώ και ισοπεδώνονται όλοι οι μισθοί.
Ο στόχος των ληστών της τρόϊκας...
για την διάλυση του κοινωνικού ιστού, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Με το εθνοπροδότη Παπανδρέου να υπηρετεί πειθήνια το σχέδιο.
Αυτός ο πολιτικός εγκληματίας που βγήκε με το "λεφτά υπάρχουν" και σήμερα ληστεύει τα ελληνικά νοικοκυριά, ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη έγκλημα! Να καταργήσει τα κεκτημένα των εργαζομένων, κατεδαφίζοντας τους μισθούς, ακόμη και σε 100 ή 200 ευρώ το μήνα!
Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να δίνει ακόμη και 100 ευρώ μηνιαίους μισθούς !!!
Με την πείνα και εξαθλίωση των Ελλήνων που μεθοδεύουν οι τροϊκανοί, οι άνεργοι θα δουλεύουν ως σκλάβοι, ακόμη και για 100 ευρώ μηνιαίως!!!
Και να είστε βέβαιοι ότι με τον Παπανδρέου στην εξουσία, θα γίνει και αυτό!
Για πόσο ακόμη θα τον ανέχεστε συνέλληνες;
Αυτός σας πήρε τις ζωές και τα όνειρα. Σας διέλυσε το σπίτι και την οικογένεια!
Θα εξεγερθείτε;
indobserver.blogspot.com
Το είδαμε στο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR 
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/100.html

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ.ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ…

Οι «αγορές» εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση…
Το φάντασμα του γενικευμένου πανικού σκεπάζει τα πάντα…
Οι μετοχές μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα…
Το ευρώ καταρρέει…
Το θέατρο με την καταβολή της 6ης δόσης καλά κρατεί…
Τώρα και τα αποθεματικά ασφαλείας απειλούνται και αυτά με πλιάτσικο…

Η μαφία του χρήματος επενδύει στο γενικευμένο κοινωνικό πανικό.

Το παιχνίδι είναι καλά ενορχηστρωμένο…

Μόλις η χορογραφία του πανικού θα έχει ολοκληρωθεί… νέα εφιαλτικά μέτρα θα αιχμαλωτίσουν και την τελευταία ανάσα της ελληνικής κοινωνίας...

Αν δεν τους τσακίσουμε… θα μας τσακίσουν.
Αν δεν τους κρεμάσουμε… θα μας εξοντώσουν.
Αν δε τους ανατρέψουμε άμεσα… θα μας αφανίσουν.

Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του….

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_4506.html

Έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ κατά της Τρόικας

Σφοδρές υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης για την πρόταση της Τρόικας να καταργηθεί η εθνική σύμβαση εργασίας. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης και η πρώην υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη διαφωνία τους σε αυτήν την πρόταση. Κατ' αρχήν η κυρία Κατσέλη μίλησε στον Real fm για επικίνδυνη ατραπό προσθέτοντας πως «αυτή η αντίληψη ήταν εσφαλμένη και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που τώρα η Τρόικα ξαναθέτει αυτά τα θέματα τα οποία δεν ήταν στο μεσοπρόθεσμο και ανοίγει θέματα τα οποία είχαν κλείσει».

Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τη στάση της Τρόικας, είπε πως «πρόκειται περί μιας ιδεοληψίας, η οποία βεβαίως συμφέρει κάποιες επιχειρήσεις». Η κυρία Κατσέλη προέβλεψε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο «η οικονομία θα μπει σε βαθύτερη ύφεση αν γίνει περαιτέρω αποκλιμάκωση μισθών, δεύτερον η κατάσταση στην οικονομία θα γίνει ακόμα χειρότερη με μια ανισοκατανομή εισοδήματος ακόμα εντονότερη όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες»
Από τη δική του πλευρά ο κ. Καστανίδης ήταν το ίδιο επικριτικός. Μιλώντας στον Βήμα FM είπε με εμφανή ειρωνεία: «Οι απαιτήσεις της Τρόικας οδηγούν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σημείο μη αποδεκτό. Αν είναι να εξαθλιώσουμε τους Έλληνες, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χωρίς την ανάγκη των δανειστών μας».
Τέλος ο κ. Καστανίδης αναφερόμενος στην εθνική συλλογική σύμβαση έκανε λόγο για θεσμό δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο.
protothema
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_2848.html

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...



"Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας".


Με εγκύκλιο που έστειλε προς το ποίμνιο της επαρχίας του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος καλεί τους πιστούς να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα μιλώντας ταυτόχρονα για «σπασμωδικές αποφάσεις των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής». Ο Νικόλαος...
στην εγκύκλιο σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και απευθύνεται στους πιστούς ζητώντας τους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τους ευσεβείς χριστιανούς της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.


Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει ίσως και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σίγουρα και αρκετούς από μας. Ποιός μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, της αξίας του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός διασυρθεί παγκοσμίως; Και τώρα χωρίς καμμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος μας πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας;

Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Πρέπει όμως να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας.

Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί.

Πρέπει να το καταλάβετε δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτο­βουλία».

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας.

Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι.

Όποιος πονάει για την κατάσταση και αγαπάει την αλήθεια έχει θέση σε αυτή την αλλαγή. Κανείς δεν περισσεύει. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως νέους. Όχι από συμβιβασμένους ούτε από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστατημένους. Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε με δική μας πρωτοβουλία το μέλλον μας. Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.

Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή. Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνή-θειες και νοοτροπία μας.

Η ανειλικρίνεια, η αδιαφορία, το βόλεμα, το εύκολο κέρδος, η προσβολή των θεσμών, η ύβρις κατά της πίστης και παράδοσής μας, η ασέβεια κατά του κράτους και των νόμων, οι αλόγιστες διεκδικήσεις αποτέλεσαν κομμάτια της ζωής του νεοέλληνα που δεν μας τιμούν καθόλου. Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι είτε αυτοί λέγονται κερδοσκόποι είτε ξένα συμφέροντα είτε πολιτικοί.

Το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας κατάντημα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η λύση της μετάνοιας και αλλαγής είναι μονόδρομος.

Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Τη δική μας όμως νοοτροπία και ζωή έχουμε και τη δυνατότητα και την ευθύνη να τις διορθώσουμε. Ας αρχίσει ως επανάσταση αυτή η αλλαγή από τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το πιο ηρωικό.

Ομολογώ ότι και ως Εκκλησία μας κάνανε κομμάτι του καταρρεόντος κρατικού συστήματος.

Γι’ αυτό και συχνά μας παρερμηνεύει ο λαός. Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας.

Τουλάχιστον δεν καταφέραμε να μας νοιώσει έτσι. Μολύνθηκε το γάλα της μάνας του, της Εκκλησίας, και απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος της.

Αυτό είναι ο,τι χειρότερο υπάρχει. Ο λαός είναι ό,τι ιερώτερο έχουμε μετά τον Θεό και η Εκκλησία στη φύση της είναι η ανάσα του λαού. Αυτήν την ανάσα τελευταία στερηθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει ο ζωτικός θηλασμός.

Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι είμαστε και θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι διαχειρίσθηκαν τα θέματά μας με ένοχη ανικανότητα.

Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες. Και να πού φτάσαμε! Ισοπεδωθήκαμε στο μηδέν της περιουσίας μας και στο τίποτα της αξιοπρέπειάς μας.

Παρά ταύτα δεν ψάχνουμε για ενόχους. Τώρα επειγόμαστε για λύσεις.

Λύσεις όμως που δεν πατάνε τον λαό, αλλά ανασταίνουν την τιμή του. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα. Τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Αυτό δεν θα το μάθουν από την τρόϊκα ούτε από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις.

Θα το μάθουν από τον λαό. Πρέπει την φωνή μας να την ακούσουν. Δεν γίνεται αλλιώς.

Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».

Πράγματι, δεν θα προλάβουν! Μη λυγίσετε μπροστά στην οικονομική χρεωκοπία. Αυτήν ήδη τη ζούμε. Αρνηθείτε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης. Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Έστω τώρα, την τελευταία στιγμή.

Τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική είναι μια ευλογημένη περιοχή που μέχρι πρότινος έσφυζε από ανάπτυξη και ευημερία. Τον τελευταίο όμως καιρό όλο και πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία η όπου βρουν, και εκλιπαρούν για συμπαράσταση και βοήθεια.

Πολλοί έχουν λυγίσει, έχουν οικονομικά γονατίσει. Δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους. Ζουν την απειλή του παρόντος και με τον φόβο του μέλλοντος.

Έχουν ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχουν χρήματα. Αυτοί πως θα πληρώσουν; Πού να τα βρουν; Θα τους πάρουν το σπίτι; Θα τους κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατόν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Κερατέα η το Λαύριο που φιλοξενούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πατρίδα μας;

Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς.

Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια. Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους.

Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουνε οι δανειστές.

Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Γιατί η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν. Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε περισσότερο ως οικογένεια που κατανοεί την δυσκολία των λαών παρά ως θηλιά που οδηγεί σε ασφυξία τις κοινωνίες.

Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητά μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματά μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό.

Έτσι, ο Θεός, όπως λέγει και ο λαός, δεν θα μας αφήσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα Τον έχουμε κι εμείς αφήσει.

Με πατρικές ευχές και την ελπίδα της αφύπνισης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ"
 
http://seisaxthia.blogspot.com/2011/10/blog-post_04.html

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Μνημειακή κατασκευή της Μυκηναϊκής Εποχής. Είναι χτισμένη στο 15ο χλμ. του δρόμου Ναυπλίου- Επιδαύρου, στο Αρκαδικό. Κατασκευάστηκε γύρω στο 1300 π.χ.και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου, που συνδέει τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο. Αυτό το δρόμο χρησιμοποιούσαν κάποτε οι Μυκηναίοι πολεμιστές και απο αυτόν περνούσαν οι πομπές με τα βασιλικά άρματα. 104 περίπου χρόνια πριν, ένας Γερμανός περιηγητής είχε το κουράγιο να καταγράψει τις 14 μυκηναϊκές γέφυρες που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην γη της Αργολίδας. Από τότε, ο χρόνος και το “ενδιαφέρον” των αρμοδίων παρέσυρε στο πέρασμα του τις περισσότερες από αυτές. Οι εναπομένουσες τρεις είναι οι γέφυρες Καζάρμα, Γαλούση και Αρκαδικού. Ο Ναυπλιώτης οφθαλμίατρος κ. Θέμος Γκουλιώνης με την  συνεργασία του καθηγητού του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και πρώην διευθυντού των ανασκαφών της Τίρυνθας Jorg Schefer και του ακαδημαϊκού και διευθυντού της ανασκαφής των Μυκηνών Σ. Ιακωβίδη, κατάφερε το ακατόρθωτο. Οι γέφυρες καθαρίστηκαν, εκδόθηκαν τηλεκάρτες με την απεικόνισή τους ενώ η γέφυρα της Καζάρμας φωταγωγήθηκε και απέκτησε πινακίδα σημάνσεως σε τέσσερις γλώσσες (μία εκ των οποίων είναι η Μυκηναϊκή Γραμμική Γραφή Β’).  Τα πρωτεία της γέφυρας αυτής “επισημοποιήθηκαν” από το Cable News Network όταν αυτό γνωστοποίησε στους τηλεθεατέςτου ότι “οι αρχαιότερες γέφυρες της Ευρώπης βρίσκονται στην Αργολίδα και είναι ηλικίας περίπου 3.400 ετών”.  Το ρεκόρ έχει καταχωρηθεί και στο Βιβλίο “Γκίνες” όπου και  χρονολογείται στα 1.600 π.Χ. Η φωτογράφισή της έγινε στις 6/8/2011. ΠΗΓΗ

http://www.facebook.com/notes/%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%89%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%82/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85/186925551378151

Ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη…



Η φωτογραφία του αιώνα. Ότι και να πεις για αυτή τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της. Φαινομενικά είναι μια απλή όμορφη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος. Ίσως κάποιος σκεφτεί τη Σαντορίνη και πει οτι έχει δει καλύτερα ηλιοβασιλέματα… Και όμως εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι η καλύτερη φωτογραφία του αιώνα. Αναμφίβολα έχει μια ομορφιά και το χρωματικό φάσμα έχει και αυτό μια ιδιαιτερότητα που την καθιστά μοναδική. Αυτό που την κάνει τη φωτογραφία του αιώνα είναι το τι χρειάστηκε για να βγει αυτή η εικόνα. Για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία χρειάστηκε όλη σχεδόν η τεχνολογική προοδος της ανθρωπότητας. Μια εικόνα που σχεδόν συνεργάστηκαν όλες οι επιστήμες. Ατελείωτες ώρες έρευνας και επιστημονικών μελετών αποτελούν το υπόβαθρο της.
Η εικόνα είναι το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Αρη. Ο ήλιος στον κόκκινο πλανήτη φαίνεται 2/3 πιο μικρός απ’ ότι στη Γη, γιατί βρίσκεται πιο μακριά. Την τράβηξε το ρομπότ Spirit που έχει σταλεί να εξερευνήσει τον Άρη, από το χείλος του κρατήρα Gusev.

http://lykomidis.wordpress.com/2011/10/01/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%B7/

Ο προφήτης του χάους!

Είναι η τρίτη φορά που ο Κώστας Σημίτης κάνει πρόβλεψη για το μέλλον της Ελλάδας και αλίμονό μας αν και αυτή τη φορά έχει προβλέψει σωστά.

Γιατί τις άλλες δύο (Οκτώβρης 2009 και Απρίλης 2011) οι προφητείες του επαληθεύτηκαν πλήρως, καθώς και στο ΔΝΤ μπήκαμε, όπως είχε προβλέψει το 2009, και στην αναδιάρθρωση του χρέους προχωράμε, όπως προέβλεψε τον....
περασμένο Απρίλη.

Ο «λογιστής – διαχειριστής πρωθυπουργός» όπως βάφτισαν πολλοί τον Σημίτη, σίγουρα ξέρει καλά πρόσωπα και καταστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Έχει μία ουσιαστική ενημέρωση και από τον αδερφό του που είναι καθηγητής στη Γερμανία.

Έχει τους ανθρώπους του σε ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και φυσικά στις κρατικές υπηρεσίες που ασχολούνται με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Άρα ξέρει. Και άρα, όσα λέει έχουν τη σημασία τους γιατί τον Σημίτη μόνο για «κίτρινο» και «παπαρολόγο» δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις.

Κατά τον Σημίτη, αν δεν αλλάξουμε, έχουμε ζωή μόνο μέχρι το 2014.

Από εκεί και πέρα, το χάος και η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Και το πιο βασικό: έχουν λέει έτοιμο το νομικό πλαίσιο σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο, για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

Τρελάθηκαν χθες στην κυβέρνηση όταν διάβασαν το άρθρο του Σημίτη στην «Καθημερινή».

Πολλοί από τους υπουργούς μιλούσαν για πισώπλατη μαχαιριά, μία ακόμη από τον πρώην πρωθυπουργό, στην Κυβέρνηση.

Όμως ο Σημίτης είπε τις οδυνηρές αλήθειες. Γιατί δεν υπολογίζει πια τα «ψηφαλάκια» των ψηφοφόρων και άρα δεν χαϊδεύει αυτιά ή τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Προφανώς ο Σημίτης χάλασε τη μαγιονέζα της κυβέρνησης που υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι όλα πάνε καλά και το 2013 θα βγούμε από το τούνελ.

Όμως αυτή η χώρα δεν θέλει σήμερα πρωθυπουργούς και υπουργούς δειλούς και ανίκανους, αλλά πολιτικούς τολμηρούς, έντιμους και πατριώτες.

Τελικά όμως υπάρχει και το κρίσιμο ερώτημα: Από πού ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια με το ευρώ;

Φυσικά από την εποχή Σημίτη.

Είχε τις δυνατότητες η Ελλάδα να μπει στο ευρώ την εποχή εκείνη; Ή κρύβανε την οικονομική μας κατάσταση για να μπούμε στην ομπρέλα του ευρώ;

Και τελικά: Πόση ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας έχει η κυβέρνηση Σημίτη; 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_9676.html

Μπήκαν στη χώρα οι ληστές! Του Γιώργου Δελαστίκ

Φαρ Ουέστ έχει κάνει τη χώρα η κυβέρνηση του αμερικανοθρεμμένου «γερμανοτσολιά» Γιώργου Παπανδρέου! Όπως στα γουέστερν συμμορίες ληστών έπεφταν σε μικρές πόλεις και έμπαιναν στα σπίτια, άρπαζαν, σκότωναν, λεηλατούσαν, βίαζαν και έφευγαν, έτσι και η πολιτική συμμορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ρημάζει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν λίθο επί λίθου μέχρι να εκδιωχθούν από την εξουσία. Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα, καθώς έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια πριν ξανακυβερνήσουν.Η εμπέδωση του γεγονότος αυτού οξύνει στο έπακρο τη ληστρικότητα της πολιτικής τους. Ο υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει καταληφθεί από αμόκ φορομπηξίας και αρπάζει οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του, με όλο και πιο εκβιαστικές μεθόδους. Δεν του έφτασε το ότι αποφάσισε να βάλει όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες ιδιοκτήτες σπιτιών να πληρώνουν ...νοίκι στην κυβέρνηση (!) για το σπίτι που κατέχουν υπό την απειλή ότι θα κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι ακινήτων, ώστε να μην έχει φως, να μην μπορεί να μαγειρέψει, να μην έχει ψυγείο, να μην έχει ζεστό νερό να κάνει μπάνιο. Αποφάσισε επιπλέον να επιβάλει ...«φόρο τσιγκουνιάς» σε όποιον θα ξοδεύει τα λεφτά του μέχρι δεκάρας και δεν πηγαίνει στον Βενιζέλο αποδείξεις εξόδων ίσων με το 50% ή 60% του εισοδήματος τους! Όποιος δεν παρουσίαζει από του χρόνου (αρχικά είπε από φέτος, αλλά το άλλαξε μετά από την άγρια γιούχα που έφαγε) αποδείξεις αυτού του ύψους, θα φορολογείται για να μάθει να ξοδεύει όσα του λέει το ΠΑΣΟΚ και όχι όσα θέλει ή μπορεί αυτός! Υπάρχει βέβαια ένα προβληματάκι με τον πρωθυπουργό που είναι γνωστός σπαγκοραμμένος, αλλά όλο και κάποιο τρόπο θα βρουν οι Πασόκοι να τον εξαιρέσουν - γιατί να του ξεκολλήσουν λεφτά, αποκλείεται!

Δεν σταμάτησε όμως εδώ η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο διακαής πόθος της είναι να βάλει χέρι στις καταθέσεις του κοσμάκη. Λεφτά σίγουρα που μαζεύονται εν ριπή οφθαλμού, καθώς η κυβέρνηση αφενός δεν ρωτάει κανέναν αν θέλει να τα δώσει και αφετέρου τα αρπάζει μόνη της από την πηγή, τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του κάθε πολίτη! Γι' αυτό και ο Βενιζέλος είπε ότι από του χρόνου οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν υποχρεωτικά στη φορολογική τους δήλωση και τις αποταμιεύσεις τους - για να ξέρει το ΠΑΣΟΚ πόσα θα τους αρπάξει! Παραμύθια για αφελείς είναι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν έτσι θα εντοπίσει τους μεγαλοκαταθέτες που τα εισοδήματα που
δηλώνουν δεν δικαιολογούν το ύψος των καταθέσεων τους. Αν αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, δεν θα ζήταγε από δέκα εκατομμύρια μικροκαταθέτες να δηλώσουν τις καταθέσεις τους. Θα έκανε το αντίστροφο. Θα έπαιρνε από τις τράπεζες τις λίστες όσων έχουν π.χ. πάνω από 200.000-300.000 ευρώ καταθέσεις και θα έλεγχε δέκα-είκοσι χιλιάδες άτομα όλα κι όλα και όχι δέκα εκατομμύρια! Το κόλπο είναι άλλο. Μόλις δηλωθούν οι καταθέσεις, ο Παπανδρέου θα πει: «Εισφορά σωτηρίας της πατρίδας» 1% σε όποιον έχει καταθέσεις μέχρι 10.000 ευρώ, «εισφορά» 2% από 10.001 ευρώ ως τις 20.000 και πάει λέγοντας.

Η σκέψη των «πολιτικών ληστών» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι απλούστατη και πρακτική. Στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις ύψους περίπου 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν ο Παπανδρέου πάρει το 1% αυτού του ποσού, μαζεύει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν πάρει το 3% συγκεντρώνει 5,4 δισεκατομμύρια χωρίς τον παραμικρό κόπο. Γερή μπάζα!

Ο κοσμάκης ρωτά εναγωνίως τι μπορεί να κάνει για να μη χάσει τις μικροκαταθέσεις του σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η πραγματική απειλή για τις αποταμιεύσεις του είναι πολύ περισσότερο η κυβέρνηση Παπανδρέου και πολύ λιγότερο η χρεωκοπία. Με τη διαρκή μείωση των μισθών και συντάξεων και με το κλιμακούμενο φορολογικό «γδάρσιμο», οι καταθέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα εξανεμιστούν ταχύτατα για να διασφαλιστεί η επιβίωση και η ικανοποίηση των θεμελιωδών αναγκών -πόσω μάλλον αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίσει να βάζει χέρι και στις καταθέσεις του ελληνικού λαού που αποτελούν μαζεμένο χρήμα και πανεύκολο να λεηλατηθεί-το όνειρο κάθε συμμορίας ληστών στα γουέστερν!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πάντως άρχισε να ...προπονείται στο σπορ της αρπαγής καταθέσεων, στο πλαίσιο του νόμου. Πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι οι καταθέσεις τους πάνω από 1.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κατά το ποσό που χρωστούσαν, καθώς η κυβέρνηση είχε κατασχέσει εν αγνοία τους τις οφειλές και τα πρόστιμα από τις καταθέσεις τους! Η κυβέρνηση Παπανδρέου τους είχε κατασχέσει ακόμη τους μισθούς και τις συντάξεις τους πάνω από το ποσό των 1.000 ευρώ!

Είδαν την κυβέρνηση να βουτάει νομίμως τις καταθέσεις, τη μιμήθηκαν παρανόμως και οι τράπεζες, αρπάζοντας από τις καταθέσεις καθυστερούμενες δόσεις δανείων ή πιστωτικών καρτών! Όποιος προλαβαίνει, βουτάει πρώτος! «Εμφανίστηκαν Πασόκοι, προσοχή μη σας βουτήξουν τα πορτοφόλια σας!» είναι το νέο σύνθημα που διαπερνά την ελληνική κοινωνία.
http://www.prin.gr/ μέσω

Ακομη το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας

 Replicar Hellas :Πως το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας


Πριν από δύο ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με θέμα την «Ενίσχυση της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η ερώτηση αφορούσε ουσιαστικά το πρόβλημα απουσίας στήριξης της ελληνικής πολιτείας προς την ελληνική εταιρεία "Replicar Hellas", η οποία κατασκευάζει με 100% γνήσια εργοστασιακά ανταλλακτικά, αντίγραφα (ρεπλίκες) πολυτελών αυτοκινήτων, στην Κατερίνη.
Η συγκεκριμένη εταιρεία βασιζόμενη σε δική της χρηματοδότηση κατασκευάζει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν εξ'ολοκλήρου χειροποίητα (με εξαίρεση τον κινητήρα και ορισμένα μηχανολογικά τμήματα του αυτοκινήτου) αντίγραφα πολυτελών αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα αντίγραφο (ρέπλικα) των μοντέλων Porsche 356 Speedster και Porsche 550 Spyder.

Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής 1.000 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα επέκτασης κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα και αποθηκευτικούς χώρους επίσης 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία κατασκευάζει 40 αυτοκίνητα ανά έτος, με δυνατότητα, όμως αύξησης της παραγωγής στα 300 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της.
Για την παραγωγή και πώληση αυτών των αυτοκινήτων η εταιρεία έχει λάβει εγγυήσεις και πιστοποίηση από την Γερμανία, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία για τον έλεγχο και τη δοκιμή αυτοκινήτων που κατασκευάζονται εξ'ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθώς και η σχετική υλικοτεχνική υποδομή για την πραγματοποίηση των δοκιμών.
Η ποιότητα της κατασκευής της ελληνικής εταιρείας είναι τέτοια ώστε οι Γερμανοί κατέταξαν τα αυτοκίνητα της "Replicar Hellas" σε ανώτερη βαθμίδα από τα αντίστοιχα που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., αλλά και στη Λειψία της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το σύνολο σχεδόν (95%) της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας (40 αυτοκίνητα) πωλείται στο εξωτερικό φέρνοντας στην Ελλάδα συνάλλαγμα.
Η επιτυχία της εταιρείας στο εξωτερικό είναι τόσο μεγάλη που αντιπρόσωποι από 10 χώρες (Αίγυπτος, Καναδάς, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία) έχουν ήδη ζητήσει την αγορά 168 αυτοκινήτων για το 2012. Υπολογίζεται ότι από την πώληση αυτών των 168 αυτοκινήτων στο εξωτερικό το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει φόρους 750.000 ευρώ το 2012, ενώ θα δημιουργηθούν και 10 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα προστεθούν στους υπάρχοντες 5 υπαλλήλους της εταιρείας.

Επιπλέον με την κατάλληλη χρηματοδότηση η εταιρεία μπορεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στα 300 αυτοκίνητα με το σύνολο από αυτά να προορίζεται για το εξωτερικό.

Όμως παρά τη διεθνή αναγνώριση και έγκριση, και τις πολύ καλές εξαγωγικές προοπτικές της εταιρείας, το ελληνικό κράτος απουσιάζει από αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια, αφού το αίτημα για ένταξη της επιχείρησης σε ένα από τα αναπτυξιακά προγράμματα αντιμετώπισε την ελληνική πραγματικότητα, δηλαδή μεγάλα λόγια και μικρή οικονομική συμμετοχή του κράτους με άγνωστο χρονικό ορίζοντα καταβολής της οικονομικής βοήθειας.

Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες φάνηκαν διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση, παρά το διογκωμένο βιβλίο παραγγελιών της "Replicar Hellas". Σύμφωνα δε με την εταιρεία η χρηματοδότηση της εταιρείας θα της επέτρεπε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην σχεδίαση και κατασκευή ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει και τώρα αναγκάζεται να εισάγει.
Επιπρόσθετα η εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό και η συνεχόμενη φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας προκαλεί νευρικότητα στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι φοβούνται να πληρώσουν τις προκαταβολές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αφού η μέση τιμή για κάθε ένα από αυτά τα 40 αυτοκίνητα που μπορεί ετήσια να κατασκευάζει η εταιρεία και προορίζονται για εξαγωγή είναι 26.000 ευρώ.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας να σκέπτεται να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης του στο Λουξεμβούργο όπου ο ΦΠΑ είναι 15% και όχι 23% όπως στην Ελλάδα, κατόπιν πρότασης που έχει δεχτεί. Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό ο επιχειρηματίας θα χρειαστεί να αφαιρέσει από την ονομασία της εταιρείας του το "Hellas".
Έτσι παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θα συνεχίσει να γίνεται στην Κατερίνη τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα είναι ελληνικά και το ελληνικό κράτος δεν θα εισπράττει τους φόρους που θα μπορούσε να έχει από την εταιρεία.
Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι ήδη και άλλες μικρές ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου έχουν ζητήσει την συνεργασία της "Replicar Hellas" για την περαιτέρω αύξηση της ελληνικότητας των 12 συνολικά μοντέλων αυτοκινήτων που μπορεί να κατασκευάσει η εταιρεία δεδομένου ότι η κάθε άδεια για το κάθε μοντέλο επιτρέπει στην "Replicar Hellas" να κατασκευάσει μέχρι και 1.000 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 12.000 αυτοκίνητα το χρόνο, εφόσον φυσικά υπάρχει ζήτηση, γεγονός που θα έφερνε στα ταμεία του ελληνικού κράτος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όμως από ότι φαίνεται τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί διότι η "Replicar Hellas" πιθανόν να χρειαστεί να φύγει από την Ελλάδα ολοκληρωτικά όπως έπραξαν εκατοντάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να αντέξουν όχι τόσο τον ανταγωνισμό αλλά την ανικανότητα του ελληνικού κράτους που κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει αυτή η χώρα να παράγει κάτι.

Δέτσης Λευτέρης - Detsis Lefteris 
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/10/blog-post_2208.html

Νέο σκάνδαλο με "Ελευθέριος Βενιζέλος";

Στις… υπογραφές βρίσκεται, απ' ό,τι πληροφορούμεθα, το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης λειτουργίας - εκμετάλλευσης του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.Το τίμημα φέρεται να φτάνει στα 400 εκατ. ευρώ (αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πιάνει τον στόχο της). Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί η μετοχική σύνθεση του νέου φορέα, καθώς θεωρείται δεδομένη η πώληση του βραχίονα αεροδρομίων της Hochtief αλλά και του ενδιαφέροντος των Vinci και HNA.

Γάλλοι και Κινέζοι συνομιλούν με τη Hochtief, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό σημείο και καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως η συμφωνία θα κλείσει μέσα στο 20ήμερο του Οκτωβρίου.

Απομένει η δεύτερη φάση του εγχειρήματος που αφορά στην εκχώρηση του 30% του φορέα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να το θέτει ρητά στην ομιλία του στους Γερμανούς βιομηχάνους.

Μέχρις εδώ όλα καλά. Ωστόσο, με τη… φόρα που έχουν πάρει οι κυβερνώντες και με τη φορά που έχουν λάβει οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, το θέμα της πώλησης του 30% χρειάζεται προσοχή και μάλιστα πολύ μεγάλη. Εάν θεωρήσουμε ως ακριβείς πληροφορίες για ένα επιθυμητό τίμημα που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση, τότε θα πρόκειται όχι απλώς για ξεπούλημα, αλλά για το σκάνδαλο του αιώνα.

Προσώρας, θα αρκεστούμε στην υπενθύμιση παλαιότερης(*) αναφοράς της στήλης σε σχετική έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενδεικτικά αναφερόταν πως "η επιχειρηματική κοινότητα του αεροδρομίου συνεισφέρει συνολικά (στα δέκα χρόνια λειτουργίας του) το 2,14% του ελληνικού ΑΕΠ, καθώς η προστιθέμενη αξία υπολογίζεται σε 4,9 δισ. ευρώ".

(*)Ενδεικτική η αναφορά της στήλης (Πέμπτη 31/3) με τον εύγλωττο τίτλο Βιαστικά, πρόχειρα και σε βάρος μας. Η μεθόδευση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για να μην έχουμε αυταπάτες…


ΣΗΜ.: Για τους πολλούς φίλους που επιμένουν για το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής (που ανέδειξε το zougla.gr), να είναι σίγουροι πως ούτε υπεκφεύγουμε ούτε… κωλώνουμε. Από τι άλλωστε; Μονάχα λίγη υπομονή... 

http://www.euro2day.gr/

Όμοιος τον όμοιο γύρευε... κι ο κερατάς τον κερατά να περπατούν αντάμα!

O workaholic κ. Μουρκογιάννης και οι μπίζνες στο κουφάρι της (δολίως) χρεοκοπημένης χώρας
ΟΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΟΥΣ», ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, Ν. ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ
Και «Εύρηκα» και Λυρική και Alapis
Των: ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ  

Στην αρχή ήταν η Goldman Sachs, μετά η Eurobank και εσχάτως η γερμανική Roland Berger που είχαν την ίδια ιδέα: τη δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών, αποτελούμενη από περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Η εταιρεία αυτή θα έμπαινε σε κάποιο διεθνές (ή και στο ελληνικό) χρηματιστήριο και θα πουλούσε μετοχές, αντλώντας χρήματα για τη μείωση του χρέους.
Ο Ν. Μουρκογιάννης φωτογραφίζεται στη Λυρική Σκηνή με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο 

Οι λεπτομέρειες του project δεν έχουν τόσο σημασία. Η εταιρεία «πουλάει» ιδέες στο Δημόσιο και την τρόικα, για να πάρει δουλειές συμβούλου. Αν μάλιστα είναι τυχερή, εξασφαλίζει συμφωνίες και μετά την υλοποίηση, λαμβάνοντας θέση στο νέο status quo.
Συνήθως, οι προτάσεις των συμβούλων έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Ετσι και οι ιδέες της Roland Berger για αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας εσχάτως φαίνεται να έπιασαν τόπο: Προσφάτως της ανετέθησαν από τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και... αναδιαρθρώσεων καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στο project της αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στα κρατικά λαχεία, συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου κρατικού λαχείου (Ξυστό).
Είναι η πρώτη δουλειά που παίρνει η Roland Berger στο πρόγραμμα μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων. Η συγκρεκριμένη, μάλιστα, έχει μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης, αφού ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των σχετικών δικαιωμάτων έχει δηλώσει ο -υπό κρατικό έλεγχο- ΟΠΑΠ.
Η Roland Berger δεν είναι τυχαία εταιρεία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων διεθνώς, η οποία συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, τη γερμανική κυβέρνηση και τον σύλλογο γερμανών βιομηχάνων. Για την Ελλάδα ενδιαφέρθηκε τελευταία, μετά και την πύκνωση των επαφών ελλήνων πολιτικών με γερμανούς αξιωματούχους και βιομηχάνους.
Ο ιδρυτής της γερμανικής εταιρείας συμβούλων, καθηγητής Roland Berger, είναι ταυτόχρονα μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής της εταιρείας Blackstone, του μεγαλύτερου ιδιωτικού οργανισμού διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο και πρόεδρος της Blackstone Γερμανίας. «Η Blackstone έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει σχεδόν όλη την Ελλάδα» λένε διεθνείς οικονομικοί παράγοντες που γνωρίζουν τη δύναμή της. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, η Blackstone είχε δηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα διάφορα project του υπουργείου το 2010. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της για τα ακίνητα, αλλά η δουλειά δεν έγινε διότι ζητούσε πολύ υψηλές αμοιβές.
Ενας από τους σημαντικούς εταίρους (partner) της γερμανικής εταιρείας, εδώ και λίγο καιρό, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Μουρκογιάννη, ο οποίος έχει πιάσει ήδη δουλειά και αναδιαρθρώνει από κρατικούς οργανισμούς μέχρι προβληματικές ιδιωτικές εταιρείες.
Τον Νίκο Μουρκογιάννη τον γνωρίσαμε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν εμφανίστηκε στην Ελλάδα για να αναλάβει πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, έπειτα από απόφαση του Παύλου Γερουλάνου. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε δηλώσει τότε ότι η πρόταση δεν του έγινε ακριβώς από την κυβέρνηση, αλλά από τον γερμανοελβετό μέντορά του, Ιγκον Ζέντερ, του οποίου πρώην υπάλληλος ήταν και ο υπουργός Πολιτισμού. Πριν από λίγο καιρό, στις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα (http://www.nikosonline. com/) ότι αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή Στρατηγικών Ανασυγκροτήσεων της γερμανικής εταιρείας Roland Berger Strategy Consultants GmbH, με έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα. Πρόκειται για εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στη γερμανική κυβέρνηση και απασχόλησε την επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα για το περίφημο σχέδιο «Εύρηκα», που κατάρτισε και το οποίο προβλέπει: συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου (ακίνητα, λιμάνια, ορυκτό πλούτο κ.ά.), που εκτιμώνται στα 125 δισ. ευρώ, σε μια εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, τα οποία θα εκχωρηθούν με αντάλλαγμα μείωση του χρέους.
Στο μεταξύ ο Ν. Μουρκογιάννης πρόλαβε να γίνει, επίσης, πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος στην Alapis, που δημιούργησε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σε ερώτηση της «Κ.Ε.» για τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του, δηλώνει ότι είναι «workaholic» (εργασιομανής) και ότι έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά.
Παλαιοί συμφοιτητές του από τη Νομική, στα χρόνια της χούντας, τον θυμούνται ως αντικομμουνιστή, ο ίδιος, όμως, προτιμά τον όρο «αντισοβιετικός» και θεωρεί ότι ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει γνωρίσει είναι ο Ρόναλντ Ρέιγκαν (όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»). Εχει εργαστεί για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και ως διευθυντικό στέλεχος εταιρείας εξοπλισμών, η οποία προμήθευσε την Ελλάδα με αεροσκάφη F16.
Οταν τοποθετήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού στη Λυρική Σκηνή (οι φήμες στην κυβέρνηση θέλουν να γνωρίζεται και με τον αδερφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου), προκλήθηκε δυσαρέσκεια σε αρκετά, κυρίως παλαιότερα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι βουλευτές έχουν διαμαρτυρηθεί και προσωπικά στον Π. Γερουλάνο.
Από enet  μέσω kourdistoportocali, μοντάζ "Το Γρέκι
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/10/blog-post_7863.html#more

Ένας Πρωθυπουργός, ένας Σεΐχης, οι χρυσωρύχοι και «χρυσοχέρηδες»...

Μια ιστορία στην οποία παίζουν πολλά και γνωστά ονόματα....

Η "χρυσή" συμφωνία με το Κατάρ- τώρα που κατακάθεται ο... ειδησεογραφικός κουρνιαχτός-αρχίζει να φαίνεται ως μία ακόμη χρυσή επικοινωνιακή ευκαιρία για την Κυβέρνηση και κάτι παραπάνω...
Κι αυτό, γιατί κατά το ενθουσιώδες -πέραν του δέοντος- καλωσόρισμα του Πρωθυπουργού, στον Σεΐχη του Κατάρ, για τις μεγάλες επενδύσεις που πρόκειται να κάνει στη χώρα μας, υπήρξε μια ουσιώδης παράλειψη:
Ότι η συμφωνία για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, ουδόλως αφορούν σε έσοδα στον κρατικό ελλειμματικό κορβανά, αλλά σε deal με ιδιωτικό εταιρικό όμιλο. Μακροπρόθεσμα βεβαίως, αν ευδοκιμήσουν οι συνεργασίες, θα έχει έσοδα το κράτος, όπως και από κάθε επένδυση.
Ο Σεΐχης του Κατάρ με ή χωρίς την παραδοσιακή κελεμπία του, πολυ-διαφημιζόμενος, μπήκε για... τα καλά στη ζωή μας: Πρώτα με εκείνο το μνημόνιο των 5 δισ. ευρώ για τις επενδύσεις στο Ελληνικό... Έπειτα με την υπαναχώρηση στην εκμετάλλευση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού (άλλη αμαρτωλή ιστορία από "μπετόν")...
Πιο πρόσφατα, ο Σεΐχης μπήκε στο ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, με κεφαλαιακή συμμετοχή σε μεγάλο Τραπεζικό όμιλο.... Τώρα εμπλέκεται με τα μεταλλεία χρυσού...
Επειδή ακούμε πολλά το τελευταίο διάστημα για" το ευγενές μέταλλο", είπαμε δημοσιογραφικά να περπατήσουμε προς "τα πίσω " την ιστορία με το χρυσό της Χαλκιδικής και όχι βεβαίως πίσω στην εποχή των Μακεδόνων βασιλέων...
Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα "Νέα"
Σε συμφωνία πώλησης 13 εκατ. μετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, ήτοι ποσοστού 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατ. δολ. Καναδά (92,87 εκατ. ευρώ), προέβη τη Δευτέρα η εταιρεία Aktor Construction International ltd (100% θυγατρική της Άκτωρ ΑΤΕ).
Όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση της Ελλάκτωρ, το ποσοστό συμμετοχής της Aktor Construction International ltd στην European Goldfields, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με τιμή 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή.
Μόλις τον περασμένο Ιούλιο- με καθυστέρηση οκτώ χρόνων- δόθηκε "πράσινο φως" από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την περιβαλλοντική μελέτη στην περιοχή των μεταλλείων.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: Η συμφωνία αυτή κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, τόσο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση του έργου της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου 600 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και αντίστοιχα με 150 εκατ. δολ. ΗΠΑ από τους υφιστάμενους μετόχους.
"Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός έργου, το οποίο θα είναι σταθμός στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της Qatar Holding"(!) καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι Κασσάνδρες επιβεβαιώθηκαν για τον χρυσό που πουλήθηκε όσο- όσο
Αυτός ήταν ο τίτλος ενός άλλου δημοσιεύματος, της Εφημερίδας "Δημοκρατία" στις 22 Ιουλίου στο οποίο γράφονταν τα εξής:
Οκτώ χρόνια μετά τη μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία "Ελληνικός Χρυσός", στην οποία συμμετείχαν, η άγνωστη τότε Kαναδική εταιρία "European Goldfields" και η ΑΚΤΩΡ,
το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε προ ημερών το "πράσινο φως" για την ουσιαστική έναρξη εργασιών. Όσα χρόνια περίμεναν την περιβαλλοντική μελέτη, οι ιδιοκτήτες των μεταλλείων δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια:
Αποκόμισαν αξιόλογα έσοδα από αγοραπωλησίες μετοχών και μεταλλευμάτων. Τώρα ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στο χρυσό, με τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.
Όμως, όσοι ασχολούνται με τις επενδύσεις ευελπιστούν πως το ελληνικό Δημόσιο θα προσπαθήσει να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων, όχι μόνο από την Κασσάνδρα αλλά και από τα Χρυσωρυχεία Καβάλας και τα αντίστοιχα στις Σάπες Ροδόπης, που πρόκειται επίσης να αδειοδοτηθούν.
Η εκμετάλλευση των δύο τελευταίων έχει επίσης παραχωρηθεί σε ξένους ομίλους, σε εποχές που η τιμή του χρυσού βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα...
Τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, πωλήθηκαν στις αρχές του 2004, έναντι μόλις 11.000.000 ευρώ, δηλαδή όσο περίπου δέκα μεζονέτες στην Κηφησιά !
Μάλιστα, τα χρήματα αυτά ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ στα κρατικά ταμεία, αλλά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη τους. Η καναδική TVX Gold αποζημιώθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να επιστρέψει τα μεταλλεία στο Δημόσιο, το οποίο στη συνέχεια τα μεταβίβασε στην "Ελληνικός Χρυσός".
Πρωταγωνιστής του συμβιβασμού με την TVX Gold και της πώλησης στην Ελληνικός Χρυσός ήταν ο τότε υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας, ο οποίος σήμερα είναι δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μιας εκ των περιοχών στην οποία λειτουργούν τα μεταλλεία.
Λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία πώλησης, για την οποία πανηγύριζε στη Βουλή, ο κ. Πάχτας είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένας από τους επτά βουλευτές που είχαν υπογράψει τροπολογία που επέτρεπε στον επιχειρηματία Κ. Στέγγο (Τεχνική Ολυμπιακή) να προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής παραθεριστικών κατοικιών στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.
H Νewstrap σημειώνει:
Τότε, στα πρωτοσέλιδα για την υπόθεση Πάχτα, είχε εμπλακεί και το όνομα του νυν υφυπουργού κ. Βούγια, αλλά δικαιώθηκε και αποκαταστάθηκε πλήρως εντός ΠΑΣΟΚ...
Κρατάμε τρία στοιχεία από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας:
Την "αμαρτωλή" προϊστορία του κυρίου Πάχτα περί επενδύσεων, οι οποίες απετέλεσαν και λόγο έκπτωσής και διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ...
Το γεγονός ότι σήμερα ο κ. Πάχτας είναι- από Υπουργός- Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής...
Το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο- με καθυστέρηση οκτώ χρόνων- δόθηκε "πράσινο φως" από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την περιβαλλοντική μελέτη στην περιοχή των μεταλλείων.
Η εγρήγορση εντάσσεται στο πλαίσιο της εργασιομανίας που κυρίευσε την Κυβέρνηση ή ήταν παράκληση "φίλου"μετόχου της ΑΚΤΩΡ, εν όψει της επικείμενης συμφωνίας με το Κατάρ;
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" έχει συνέχεια...
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζουν, πως μπορεί να πωλήθηκαν μόλις 11.000.000, αλλά ο επενδυτής θα δαπανήσει σε εξοπλισμό 1.300.000.000 ευρώ και θα δημιουργηθούν 1.800 θέσεις εργασίας.
Η άλλη "πλευρά" του υπουργείου υπενθυμίζει ότι είχε υπάρξει και παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θεώρησε πως το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε παράνομη κρατική ενίσχυση προς την "Ελληνικός Χρυσός", αφού πώλησε τα μεταλλεία σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας αξίας και παράλληλα της προσέφερε φοροαπαλλαγές. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι με την άδεια εκμετάλλευσης ανά χείρας -και χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες- κάποιοι αποκόμισαν σημαντικές υπεραξίες!
«Δεν ευθύνονται οι επενδυτές για τη σχεδόν δεκαετή καθυστέρηση στην έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών» απαντά η άλλη πλευρά και προσθέτει: "Είναι φυσικό να δημιουργούνται υπεραξίες όσο ωριμάζει μια επένδυση"!!!
Oύτε ξένα funds υπήρξαν ούτε η τοπική κοινωνία συμμετείχε τελικώς στο σχήμα που απέκτησε τα μεταλλεία, όπως δεν συμμετείχαν και οι άλλες κατασκευαστικές εταιρίες που ανέφερε στη Bουλή ο κ. Πάχτας στις 7 Ιανουαρίου 2004 (πριν από τις εκλογές του Μαρτίου τις οποίες κέρδισε η ΝΔ).
Ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, αράδιαζε ονόματα γνωστών χρηματοπιστωτικών οίκων, προκειμένου να πείσει την αντιπολίτευση για την ορθότητα των επιλογών της τότε κυβέρνησης ΠAΣOK.
Το 9% της εταιρίας που θα έπαιρνε τα μεταλλεία, υποτίθεται πως θα ελεγχόταν από τρεις Δήμους της Χαλκιδικής, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο θα συμμετείχαν και οι τεχνικές εταιρίες "Θεμελιοδομή" (χρεοκόπησε λίγα χρόνια μετά) και Τεχνική Ολυμπιακή (του κ. Στέγγου, εξαιτίας του οποίου ο κ. Πάχτας, έχασε τη βουλευτική έδρα).
Τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, πωλήθηκαν στις αρχές του 2004 έναντι μόλις 11.000.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά ΔΕΝ πήγαν στα κρατικά ταμεία, αλλά στον... προηγούμενο ιδιοκτήτη τους. Η καναδική TVX Gold αποζημιώθηκε (!)με εξωδικαστικό συμβιβασμό, προκειμένου να επιστρέψει τα μεταλλεία στο Δημόσιο, το οποίο στη συνέχεια τα μεταβίβασε στην " Ελληνικός Χρυσός".
Στο μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας συμμετείχαν μόνο η ΑΚΤΩΡ και η European Goldfields, που τότε ελέγχονταν από τον αμφιλεγόμενο, αλλά εφτάψυχο, όπως αποδείχθηκε Ρουμανο- Αυστραλό επιχειρηματία Φρανκ Τίμις.
Τι εστί Φράνκ Τίμις
Ενας "Mr από το πουθενά" ο Ρουμανο-αυτραλός επιχειρηματίας Φράνκ Τίμις , μπήκε συμμέτοχος με την ΑΚΤΩΡ στην "Ελληνικός Χρυσός" εγκατέλειψε σταδιακά το μετοχολόγιο της European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι σήμερα, με 19,3%, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Στο μεσοδιάστημα, ο Τίμις είχε αποκτήσει τη διαχείριση του πετρελαϊκού κοιτάσματος στον Πρίνο μέσω της Regal Oil . Μάλιστα είχε μπλέξει με ένα χρηματιστηριακό σκάνδαλο στη Βρετανία. Είχε αφήσει να διαρρεύσει στις εφημερίδες ,πως στα ανοιχτά της Καβάλας βρέθηκαν τόνοι πετρελαίου, «ώστε παραλίγο να σκοτωθεί το προσωπικό που βρισκόταν πάνω στην εξέδρα γεώτρησης»!
Η μετοχή της Regal Oil -όπως ήταν φυσικό-εκτοξεύτηκε, αλλά σε λίγες ημέρες διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα δεν είναι Σαουδική Αραβία...
Μετά το σκάνδαλο, ο k. Τίμις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διοίκηση της Regal, αλλά σύντομα επέστρεψε στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου!
Σήμερα, εξακολουθεί να κινείται στον χώρο του πετρελαίου, με εξορύξεις σε Ουκρανία, Αίγυπτο και αλλού...
Η Newstrap σημειώνει:
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζουν, πως μπορεί τα μεταλλεία να πωλήθηκαν μόλις 11.000.000, αλλά ο επενδυτής θα δαπανήσει σε εξοπλισμό 1.300.000.000 ευρώ και θα δημιουργηθούν 1.800 θέσεις εργασίας! 9.373.390 μετοχές, με τιμή 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή και σημερινή αναλογία Καναδικού δολαρίου 1,40 Ευρώ...Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος και το ποσόν σχεδόν δεκαπλάσιο!
Άλλη απορία: Γιατί μετά από τόσες πολυετείς καθυστερήσεις, δύο μήνες πριν από τη συμφωνία με το Κατάρ,κινήθηκαν τάχιστα στο Υπουργείο; Ήταν τυχαίο;
Η άλλη "πλευρά" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει δίκιο ότι υπήρξε παρέμβαση της ΕΕ στην υπόθεση των Μεταλλείων της Χαλκιδικής; Ευσταθεί ότι η ΕΕ θεώρησε προς το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε παράνομη κρατική ενίσχυση προς την Ελληνικός Χρυσός, αφού πώλησε τα μεταλλεία σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας αξίας και παράλληλα της προσέφερε φοροαπαλλαγές;
Tο δημοσίευμα της "Δημοκρατίας" προσθέτει:
Όσοι ασχολούνται με τις επενδύσεις ευελπιστούν ότι το ελληνικό Δημόσιο θα προσπαθήσει να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων, όχι μόνο από την Κασσάνδρα αλλά και από τα Χρυσωρυχεία Καβάλας και τα αντίστοιχα στις Σάπες Ροδόπης, που πρόκειται επίσης να αδειοδοτηθούν.
Η εκμετάλλευση των δύο τελευταίων έχει επίσης παραχωρηθεί σε ξένους ομίλους, σε εποχές που η τιμή του χρυσού βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα...
Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ για τα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής
H Εφημερίδα Αυγή στις 9 Μαΐου 2010 έγραφε για την επιστημονική έκθεση:
Η εκμετάλλευση χρυσού σε μεταλλοφόρες περιοχές της Ελλάδας (Χαλκιδική, Πέραμα Έβρου, Σάππες Ροδόπης) με μικρή περιεκτικότητα (έως 4g/t) συνδέεται με τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
Η απόληψη χρυσού από τέτοιες περιοχές γίνεται με εκχύλιση με κυανιούχα διαλύματα. Αυτή η μέθοδος οδηγεί σε εκτεταμένη καταστροφή και αλλοίωση του φυσικού τοπίου, ενέχει σοβαρότατους κινδύνους ρύπανσης του εδάφους όπως και των υπόγειων υδρο-φορέων και των επιφανειακών υδάτων, συνδέεται με τεράστιο όγκο τοξικών αποβλήτων και αδρανών υλικών, ενώ οι μέθοδοι αποτοξικοποίησης των κυανυούχων πολφών και ανάπλασης των θέσεων εξόρυξης αδυνατούν να αμβλύνουν επαρκώς το περιβαλλοντικό κόστος.
Επιπλέον, είναι αδιανόητο να προτείνονται επεμβάσεις με επιπτώσεις τέτοιου βαθμού κοντά σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενες με βάση την ελληνική νομοθεσία ή τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα.
Το προτεινόμενο Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Α.) της Χαλκιδικής, προβλέπει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θειούχων μεταλλευμάτων στις περιοχές Σκουριές και Ολυμπιάδος με ταυτόχρονη απόληψη χρυσού και χαλκού από έκταση 35.000 στρεμμάτων δασικής και άλλης γης.
Ωστόσο, στην Ολυμπιάδα, υπάρχει ήδη δείγμα της καταστροφικής για το περιβάλλον εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου από την παλιότερη λειτουργία των μεταλλείων, που τραγικά αποκάλυψαν και οι πρόσφατες πλημμύρες.
Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. επισημαίνει τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον, τη σοβαρή υποβάθμιση του φυσικού και πολιτισμικού Τοπίου της Χαλκιδικής, μοναδικό για τη Θεσσαλονίκη, τη Β. Ελλάδα και τους κατοίκους της, και την πρωτοφανή προβλεπόμενη ανάλωση φυσικού κεφαλαίου της χώρας, δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το προσδοκώμενο δημόσιο όφελος, από την υλοποίηση του Ε.Σ.Α.
Με βάση τα παραπάνω, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. προτείνει α) να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι πρόσφατες αρνητικές αποφάσεις του ΣτΕ για τις περιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και Σαππών Ροδόπης και β) να δοθεί προτεραιότητα στη διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Χαλκιδικής και στην αποτροπή ενεργειών και επεμβάσεων με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.
H Newstrap σημειώνει:
Οι επιστήμονες μιλάνε για τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, ιστορική και τουριστική υποβάθμιση, παράβαση διεθνών συμβάσεων για προστασία του οικοσυστήματος αν λειτουργήσουν μεταλλεία εξόρυξης χρυσού.
Μιλάνε για επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα...
Γενικώς για περιβαλλοντικές καταστροφές μη αναστρέψιμες, αν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, επιτραπεί να συμβούν...
Μα η περιοχή της Μακεδονίας όπως και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα πλήττονται από ανεργία που αγγίζει το 30%. Βεβαίως και είναι ιερό το μεροκάματο και το ψωμί αλλά όχι με συνθήκες μελλοθανάτων! Γιατί αυτή, η παρούσα Κυβέρνηση, έκανε προεκλογικό λάβαρο, τη λεγόμενη πράσινη ενέργεια και τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μήπως εκεί υπάρχει ψωμί και μέλλον;
Στα στοιχεία που παραθέτουμε από δημοσιεύματα για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, το θλιβερό είναι ότι επανέρχονται στο προσκήνιο εφιαλτικά πρόσωπα από το παρελθόν και ονόματα εταιρειών που λογικώς- στο σημείο που έχουμε φθάσει σήμερα-θα έπρεπε να είχε "σβήσει"η Κυβέρνηση.
Ονόματα σαν του κου Πάχτα, οδήγησαν το Μάρτιο του 2004 εκτός εξουσίας το σημερινό Κυβερνών κόμμα, με κεντρικό σύνθημα της αντιπολίτευσης: Έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και βουλευτές που προέρχονται από το λεγόμενο"ορθόδοξο" ΠΑΣΟΚ επικρίνουν σήμερα τις τακτικές που επέτρεψαν σε μικρο-εργολάβους- εμπλεκόμενους με το κόμμα- να εξελιχθούν σε μεγάλους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
Όταν αυτοί οι κύριοι άρχισαν να μπαίνουν και στα ΜΜΕ πήραν την προσωνυμία "Βαρόνοι". Τις αμαρτίες και τα πλούτη αυτών των ολίγων "εκλεκτών" πληρώνουμε σήμερα με "μαρτυρική " φτώχεια οι πολλοί.
Και είναι η μοναδική φορά που δικαιολογούμε τη "διακριτική" ή ουδέτερη στάση των συναδέλφων μας, για τέτοιου είδους θέματα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η εταιρεία "ΑΚΤΩΡ"είναι συμφερόντων οικογένειας Βαρόνων του Τύπου. Εδώ και έναν χρόνο σχεδόν κάθε μήνα συρρικνώνει το δημοσιογραφικό προσωπικό στα Μέσα του Ομίλου, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης...
Το σωματείο μας, η ΕΣΗΕΑ, βρίθει εκλεκτών των συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων- εργοδοτών...Η ιστορία πάει από μόνη της αλυσιδωτά.
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προΐσταται του Υπουργείου περιβάλλοντος...
Κατόπιν όλων αυτών, αναρωτιόμαστε και πάλι, προς τι ο ενθουσιασμός του κου Παπανδρέου για την επένδυση του Κατάρ, στην ιδιωτικών συμφερόντων υπόθεση της Χαλκιδικής ;
Άλλωστε ο κ. Παμπούκης χθες και ο κ. Χρυσοχοϊδης σήμερα τις αποκρατικοποιήσεις εταιρειών του Δημοσίου και τα συμφέροντα του Κράτους προωθούν...ή μήπως έχουμε καταλάβει λάθος;
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σ. Στανωτάς  από newstrap μοντάζ Γρέκι
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/10/blog-post_441.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters