Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σε 40 μέρες θα ξανά λάμψει ο ήλιος για την ανθρωπότητα !


Η μικρή κουκκίδα σκόνης που μεταφέρει την Ζωή μέσα στις εσχατιές του σύμπαντος μόλις εισήλθε στο μονοπάτι του μαυροψυχη!
Η γειτονιά εδώ ειναι άσχημη και σκοτεινή ...το φως που έρχεται εδώ δεν ειναι από την Πηγή άλλα τεχνικό!
Εδώ δεν ζει πια η συνείδηση και τίποτα θείο δεν εισέρχεται !
Ο Ήλιος έχει προβλέψει και έχει αφήσει σπίθες συνείδησις σε τυχαίους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν στα δύσκολα οι άνθρωποι να δουν μέσα από το πνευματικό σκοτάδι !
Σε 40 μέρες ξανά θα βγούμε στην πορεία που θα περνά σιγά σιγά στο αληθινο φως !
Θέλει προσοχή η περίοδος αυτή όχι τόσο στα γεγονότα που θα εντείνουν την παρουσία τους στο να διοικήσουν με τον φόβο όσο στο επίπεδο που λειτουργεί μέσα μας σαν αντίληψη ,πεποίθηση,πίστη ,ιδέα και πληροφορία !
Ο μαυροψυχης θέλει την άποψη σου , θέλει την γνώμη σου , την ψήφο σου , την απόφαση σου!
Τώρα παρα ποτέ ο πόλεμος στο πεδίο θα είναι ο σκληρότερος όλων και θα παραμείνουν μόνο αυτοί που θα είναι ικανοί για το μεγάλο κάλεσμα και την μεγάλη μάχη!
Όλοι εσείς που μέσα σας γνωρίζεται είσαστε συμμέτοχοι σε έναν αγώνα άνισο , σε έναν αγώνα που ο σκοπός σας είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη συνείδηση , να μην χαθεί η ουσία του πνεύματος και της ζωής! Πρέπει να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι σαν ανθρωπότητα από αυτή την σκοτεινή και γεμάτη νοητικούς ιούς περίοδο !
Εισερχόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι της ανθρωπότητας !!!!
Κεφάλια ψηλά, μάτια με φωτιά, καρδια γεμάτη αγάπη!
Να προσέχετε όλοι...
Stranger....

http://www.katohika.gr/2014/07/se-40-meres-tha-ksana-lampsi-o-ilios-gia-tin-anthropotita.html

Κύπρος... Ένα έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ένας λαός ζητάει δικαίωση. Σαράντα Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον βιασμό του Ελληνισμού της Κύπρου από τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα

kypros_eisbolh
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού  από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.
Τους χιλιάδες νεκρούς  νεκρούς αγωνιστές- υπερασπιστές της Κύπρου.
Τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, τους γέροντες και τους κατεστραμμένους οικισμούς που άφησαν πίσω τους οι βάρβαρες ορδές  του Αττίλα.
Τους χιλιάδες αγνοούμενους που είτε έχουν δολοφονηθεί και θαφτεί σε ομαδικούς τάφους  ή έχουν πεταχτεί ώστε να μην τους βρουν ποτέ οι συγγενείς, είτε έγιναν πειραματόζωα διεστραμμένων μυαλών.
Τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους που εκτοπίστηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες και τους χιλιάδες εποίκους με τους οποίους η Τουρκία αλλάζει την εθνολογική σύσταση του νησιού.
Τον εθνικοαπελευθερωτικό και...
αντι-αποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ και του Κυπριακού Λαού για αυτοδιάθεση και Ένωση .
Τις δολοφονίες του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ από τους κεμαλοφασίστες της Άγκυρας .
Τον αντιδραστικό και προδοτικό ρόλο της Χούντας των Αθηνών με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τον ρόλο των Η.Π.Α σε αυτήν την υπόθεση .
 Την προδοτική στάση του «Η Κύπρος κείται μακράν» και  του «ΝΑΙ» στο  ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ .
Την προδοτική  στάση του εξαρτημένου κράτους των Αθηνών στην  πρόσφατη επίθεση των διεθνών κερδοσκόπων στην Κύπρο .
Όσο διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη τόσο θα παλεύουμε για τη νίκη της ΖΩΗΣ ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου με όλες μας τις δυνάμεις και αργά η γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
 
Όπως αναφέρει και ο εμβληματικός Βάσος Λυσσαρίδης :
«Ούτε  ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας. Η σκυτάλη  προχωρεί. Θα χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο.Θα τερματίσουμε μόνο με τη δικαίωση. Κι εγώ  τώρα τερματίζω . Θεέ της οργής  και του τρόμου  .
Αυτή τη φορά δεν  σου ζητώ να μου χαρίσεις δυο  τελευταίες ώρες για να ζητήσω συγχώρεση  απ΄όσους αδίκησα αλλά για να μαρτυρήσω  τη δικαίωση της Ποντιακής, της Αρμενικής, της Μικρασιατικής, της Ασσυριακής γενοκτονίας και  της Κυπριακής τραγωδίας. Στην  Κόνακα και στη Σασσούν συνεχίζεται ο μακάβριος Ζαλόγγειος χορός και στην Σαμψούντα ο αιώνιος Πόντος αναμένει . Στα Άδανα η βιασμένη Αρμένισσα ρωτάει ιτσιν κι ας έχει εκτελεσθεί ο Ταλαάτ . Η Ιωνία καταριέται όχι μονάχα τους δολοφόνους μα και τους άφωνους Στην Αλεξανδρέττα μοιρολογούν για χαμένες πατρίδες
Ο Πενταδάκτυλος μουντζώνει με πέντε δάκτυλα  μια παγκόσμια γενιά
Η μνήμη δεν δολοφονείται
Χωρίς δικαίωση δολοφονεί  τους δολοφόνους
Οι νεκροί ξεπηδούν επαναστατημένοι απ΄τα μνήματα
Αυτή η ιστορία  έχει μόνο ένα τέλος
Την αληθινή δικαίωση.
Κι γι΄αυτή  θ΄αγωνισθούμε ως το τέλος.
Και να θυμάσθε:
Αν εθελούσια  δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν  μπορούν να σε γονατίσουν..«
Το Κυπριακό δυστυχώς είναι μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που καταδυναστεύει τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, του Τουρκικού Προβλήματος. Αν δεν καταφέρουμε να  αναλύσουμε και να λύσουμε το Τουρκικό Πρόβλημα τότε το Κυπριακό θα συνεχίζεται και πολύ πιθανόν να ξαναζήσουμε ανάλογες τραγικές στιγμές αφού το κράτος  εγκληματίας ποτέ δεν λογοδότησε για τα εγκλήματα του εναντίον των λαών της περιοχής.HΚύπρος αν και αυτά τα σαράντα χρόνια παλεύει να δικαιωθεί και παρά την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την Τουρκική Κατοχή . Έχουμε έτσι το παράδοξο , εικοσιπέντε χρόνια μετά τη πτώση του τείχους του Βερολίνου , η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη  πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο . Το τείχος αυτό πρέπει να γκρεμιστεί και η Κύπρος να ξαναενωθεί με τον λαό της κυρίαρχο να αποφασίσει όπως αυτός επιθυμεί το μέλλον του .
Ζητούμε :
  • ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ  ΕΠΟΙΚΩΝ
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
  • Ενιαία Λεύτερη και Ανεξάρτητη Κύπρο
Ιωάννινα 20 Ιουλίου 2014
Ομάδα Πολιτών Ευτοπία
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9287.html 

ΤΟ Voyager I ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η NASA (μετάφραση στα ελληνικά)

nasa-voyager-solar-tsunami.si 
Φίλτατε Πλάτωνα,
Εχω διαβάσει το κείμενο για το Voyager I στις ιστοσελίδες σου. Επειδή κάτι μου λέει ότι αυτοί λένε αρλούμπες, όπως για τον Ισον που ήταν δήθεν κομήτης και δήθεν καταστράφηκε ενώ είχαν πάθει τον πανικό της ζωής τους και είχαν κρυφτεί στα καταφύγια….. έχω φτιάξει την μετάφραση. 
Ανδρειανή
………………………………………………
Περιποιεί τιμή για τον Αλφειό να έχει αναγνώστες, αλλά και φίλους, όπως η φιλτάτη Ανδρειανή. Ιδιαιτέρως δε, της στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας εγώ και ο φίλτατός μας και συμπλόγκερ Νίκος Σάμιος. Η συμβολή σε μεταφράσεις κειμένων, όποτε δύναται, είναι πολύ χρήσιμη στους μη αγγλομαθείς αναγνώστες μας! Έρρωσο και ευδαιμόνει φίλη μας.
………………………………………………

ΤΟ Voyager I ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η NASA
Το Voyager I της ΝASA που είχε χτυπηθεί από το ηλιακό τσουνάμι, τώρα επιβεβαιώνεται ότι ευρίσκεται στο διαστρικό χώρο.
To Voyager I της NASA ευρίσκεται πλέον στο διαστρικό χώρο, γεγονός που το καθιστά σαν το πρώτο και το πιο απομακρυσμένο ανθρωπογενές διαστημόπλοιο. Νέες μετρήσεις των ηλιακών κυμμάτων τσουναμιού ώθησαν τους επιστήμονες στο να διατυπώσουν αυτό το συμπέρασμα.
«Κανονικά, ο διαστρικός χώρος είναι σαν μια ήσυχη λίμνη,» δήλωσε σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα της NASA, ο Ed Stone, επιστήμονας του προγράμματος της αποστολής από το 1972, στο California Institute of Technology της Pasadena Καλιφόρνιας.
«Αλλά όταν ο ήλιος μας έχει μια ηλιακή έκρηξη, στέλνει ένα ωστικό κύμα προς τα έξω που έφθασε στην προκείμενη περίπτωση μέχρι το Voyager περίπου ένα χρόνο αργότερα. Το κύμα αυτό προκαλεί την ήχηση του πλάσματος γύρω από το διαστημόπλοιο (κάπως σαν μουσικός ήχος) «
Οι επιστήμονες μελέτησαν αυτά τα κύματα και κατέληξαν, το φθινόπωρο του 2013, στο συμπέρασμα, ότι το Voyager είχε αναχωρήσει από τον ηλιακό περιβάλλον και ευρίσκεται σε νέα σύνορα.
«Όλα δεν είναι ήσυχα γύρω απο το Voyager», δήλωσε ο Don Gurnett του Πανεπιστημίου της Iowa, Iowa City, κύριος ερευνητής του πλασματικού εργαλείου του σκάφους. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναλύουμε αυτά τα καινούργια δεδομένα. Μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε ότι επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο διαστρικό χώρο. «
Το τσουνάμι προκαλείται από εκπομπές που ονομάζονται εκτινάξεις στεμματικού υλικού (CME) – ωστικά κύματα  που εκπέμπονται απο τεράστιες και βίαιες εκρήξεις στον ήλιο.
Οι εκρήξεις εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες ύλης και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, και συνδέονται με τις ηλιακές εκλάμψεις και εκρήξεις προβολής.
Το κοσμικό εργαλείο ακτίνων του Voyager I έχει μαζέψει τα (CME) κύματα που εξαπολύονταν από τον ήλιο, ενώ ένα άλλο όργανο μπορούσε να μετρήσει  τις ταλαντώσεις των πλασματικών ηλεκτρονίων του γύρω χώρου.
Ένα CME σημειώθηκε το Μάρτιο του 2012 και τα δονητικά κύματα του έφθασαν το Voyager I, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Ακολούθησε μια περαιτέρω έρευνα και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα άλλο γεγονός από τα τέλη του 2012, το οποίο είχε προηγουμένως αγνοηθεί.
Συνδυάζοντας τα δύο ξεχωριστά αυτά σύνολα δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα πλεύσης του σκάφους η έννοια του συμπεράσματος των ερευνητών είναι ότι το Voyager εισήλθεν στον διαστρικό χώρο από τον Αύγουστο του 2012.
Οι λεπτομέρειες ενός τρίτου CME ωστικού κύματος, που παρατηρήθηκαν αρχικά το Μάρτιο, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
Αν και η αποστολή δεν έχει εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα (οι παρυφές του οποίου χαρακτηρίζονται από ένα τελικό «φωτοστέφανο» από κομήτες γύρω από τον ήλιο), έχει διασπάσει την ηλιόσφαιρα, που είναι ο αχανής «παρασυρόμενος από άνεμους» χώρος γύρω από τον ήλιο.
Η περιοχή καταλαμβάνεται από διαστημικό «πλάσμα», το οποίο, ενώ είναι πυκνό, είναι περίπου 40 φορές «ελαφρότερο» από το πλάσμα έξω από την ηλιόσφαιρα. Τα σήματα του Voyager δείχνουν ότι το σκάφος είναι σε μια περιοχή που καταλαμβάνεται από παχύτερο «πλάσμα».
«Τα κύματα του τσουνάμι χτυπούν το πλάσμα του σκάφους σαν μία καμπάνα», είπε ο Stone. Tαλαντεύεται πιο γρήγορα από ό,τι το «ελαφρότερο» πλάσμα και αντηχεί σε διαφορετική συχνότητα, παρά που όταν είχε χτυπηθεί από τα ωστικά κύματα.
Το Voyager I ξεκίνησε με σκοπό να μελετήσει τον Δία και τον Κρόνο. Είναι περίπου 11 δισεκατομμύρια μίλια απόσταση από τη Γη και πάνω από 5.000 εκατομμύρια μίλια από τον Πλούτωνα.

http://alfeiospotamos.gr/?p=8300

Malaysia Airlines Flight MH17. Η ΠΤΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 11:00 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΤΟΠΙΚΗ Ή 18:00 ΩΡΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΑΡΑ 7 ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ… ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…

kokkino-630x400 
Βασίλειος Σωτήρας Ρωτάω πόση ώρα κάνει για να φτάσει ένα αεροπλάνο που ξεκινά στις 10:00 από Άμστερνταμ στην περιοχή του Ντονέτσκ; 7 ώρες πτήση;
Από Λονδίνο σε Κίεβο κάνει 3 ώρες ….
Ρέ κάτι περίεργα πράγματα να πέσει το αεροπλάνο της πτήσης ΜΗ17
στις 19:00 τοπική ώρα …. (με 1 ώρα διαφορά ζώνης δηλαδή 18:00 ώρα Αμστερνταμ ή 8 ώρες πτήσης )
Και αν λάβουμε υπ᾽ όψιν την άλλη αναφορά από τοhttp://info.flightmapper.net/flight/Malaysia_Airlines_MH_17
θα δούμε ότι ξεκινά στις 12:00 και μέχρι το Ντονέτσκ έκανε 6 ώρες πτήσης …. πάλι δεν ταιριάζει …. σε 6 ώρες πάς την διπλάσια απόσταση και σε 8 κοντά στην τριπλάσια ….
Τι θέλουν να κατασκευάσουν με αυτές τις ειδήσεις που δεν λένε τι πραγματικά έγινε;
Άσε που ένας από τους επιβάτες (Ben Pocock son of Jeremy από το Bristol / Keynsham που το άνοιξε το 2008) της λεγόμενης πτήσης , έκανε εχθές δήλωση φιλιάς με άλλον χρήστη του Facebook … και άλλαξε και την ημερομηνία που άνοιξε και ο λογαριασμός του στο Facebook ….
Θαυμάσια πράγματα ….
10559683_10152592330082792_467510791876855920_n
http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17/
τελικά ακυρώθηκε η πτήση ή έπεσε;
Η πτήση ΜΗ17 είχε σχέδιο αναχώρησης 12:13 ώρα Άμστερνταμ.
Η διαφορά ζώνης ώρας με την Ουκρανία είναι +1 ώρα Ολλανδίας = ώρα Ουκρανίας.
Η διαφορά ζώνης ώρας με την Αγγλία είναι -1 ώρα Ολλανδιας = ώρα Αγγλίας.
http://uk.flightaware.com/live/flight/MAS17
Η πτήση Αμστερνταμ Κίεβο είναι 1 ώρα και50 λεπτά. Και αν βάλουμε και ακομα μισή ώρα (λόγω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη προσγείωσης για μείωση ταχύτητας) , έχουμε περί τις 2 ώρες και 30 λεπτά από Άμστερνταμ για Ντονέτσκ.
Άρα 12:15 + 2:30 + 1:00 θα μας δώσει την τοπική ώρα υπερπτήσης πάνω από το Ντονέτσκ που είναι 15:45.
Η δήλωση ότι το αεροπλάνο χάθηκε έγινε στις 16:49 ώρα Αγγλίας ή 18:49 ώρα Ουκρανίας ….
Αυτό δείχνει 3 ολόκληρες ώρες διαφορά … που αν πραγματικά πετούσε για άλλες 3 ώρες δηλαδή θα είχε φτάσει στην Περσία (Ιράν) που είναι και το μέσον περίπου της διαδρομής των 12 ωρών.
Τι δεν μας λένε καλά;
http://www.theguardian.com/world/2014/jul/17/malaysia-airlines-plane-crashes-ukraine-live
https://www.google.com/maps/dir/Kiev,+Kyiv+city,+Ukraine/Amsterdam,+The+Netherlands/@50.8581348,17.7938233,5z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x40d4cf4ee15a4505:0x764931d2170146fe!2m2!1d30.5234!2d50.4501!1m5!1m1!1s0x47c63fb5949a7755:0x6600fd4cb7c0af8d!2m2!1d4.8951679!2d52.3702157!3e4
http://uk.flightaware.com/live/flight/MAS17
Malaysia Airlines Flight MH17. ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Lavrov: Russia won’t take control of Malaysian plane’s black boxes
……………………………………………………………………..
Тела погибших в крушении «Боинга» отправили поездом в Донецк
 
Тела 196 погибших найдены на месте падения «Боинга 777″

 


http://alfeiospotamos.gr/?p=8308

Μοιραίο Boeing: Θρίλερ με τα μαύρα κουτιά, αυθεντική η συνομιλία κατάρριψης. ΦΩΤΟ & 3 ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραίο Boeing: Θρίλερ με τα μαύρα κουτιά, αυθεντική η συνομιλία κατάρριψης
Σε συμφωνία με τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες, ώστε να παραλάβουν τα αντικείμενα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας και κατά πάσα πιθανότητα είναι τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing. Ο Αλεξάντρ Μποροντάι, πρωτοπαλίκαρο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία (Δημοκρατία του Ντονέτσκ), ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να τα παραδώσει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες, που έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τις αιτίες της συντριβής, εξηγώντας πως οι αντάρτες....
«δεν έχουν ειδικούς για να τα αναλύσουν» και δεν εμπιστεύονται τους Oυκρανούς επιστήμονες.
Επίσης, ένας άλλος αξιωματούχος των ανταρτών, ο Σεργκέι Καβταράντζε, είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για δύο από τα υποτιθέμενα μαύρα κουτιά.
Πάντως, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών.
«Αυθεντική η συνομιλία»

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία ηχητικού αποσπάσματος ανάμεσα σε φιλορώσους κατά το οποίο ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, Αμερικανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά του.
«Τα ηχητικά δεδομένα που δόθηκαν στον Τύπο από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας εξετάστηκαν από τους αναλυτές της κοινότητας πληροφοριών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικές συνομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αυτονομιστές ηγέτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κύρια θέση, βασισμένη σε πολλά στοιχεία, είναι πως «η πτήση MH17 καταρρίφθηκε πιθανόν από έναν πύραυλο εδάφους- αέρος SA -11 (Bouk), ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία».
Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) είχαν δημοσιοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης την υποκλοπή εκείνου που παρουσίασαν ως συνομιλία μεταξύ δύο ηγετών των ανταρτών μετά την εξέταση του τόπου της συντριβής:
- «Οι φρουροί του σημείου ελέγχου Τσερνουκίνε κατέρριψαν το αεροπλάνο. Διαλύθηκε στον αέρα», λέει ο ένας από αυτούς, ο Μέιτζορ [ταγματάρχης].
- «Λοιπόν», ρωτά ο άλλος, ο «Γκρεκ».
- «Είναι ένα πολιτικό αεροπλάνο 100%» (...)
- «Υπήρχαν όπλα;»
- «Όχι, τίποτα, μόνο πολιτικές υποθέσεις».
- «Έγγραφα;»
Της καταγραφής προηγείται μία συνομιλία ανάμεσα στον ηγέτη των ανταρτών, Ίγκορ Μπέζλερ, έναν ρώσο πολίτη που μιλάει με τον συνταγματάρχη των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Βασίλι Γκέρανιν, τον προϊστάμενο αξιωματικό του, σύμφωνα με το Κίεβο.
- «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο (...). Πήγαμε να ψάξουμε και να τραβήξουμε μια φωτογραφία», λέει ο Μπέζλερ.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνομιλίες αξιωματικών της GRU (της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών) που υποκλάπηκαν και καταγράφηκαν σύμφωνα με το νόμο.
ΗΠΑ: Από τη Ρωσία οι πύραυλοι που έριξαν το αεροσκάφος
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι δήλωσε πως είναι «σαφές» ότι το σύστημα πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε για να καταρριφθεί το μαλαισιανό αεροπλάνο στην ανατολική Ουκρανία είχε έρθει από τη Ρωσία. Κατήγγειλε επίσης ως "γκροτέσκα" την κατάσταση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.
«Είναι αρκετά σαφές πως πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο μεταφέρθηκε από τη Ρωσία και παραδόθηκε στα χέρια των αυτονομιστών» που τάσσονται υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κέρι σε μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Γνωρίζουμε αξιόπιστα πως οι Ουκρανοί δεν διέθεταν ένα τέτοιο σύστημα (συστοιχιών πυραύλων) στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου το δάχτυλο δείχνει σαφώς προς τους αυτονομιστές», συνέχισε.
Φορτώνουν πτώματα στα τρένα

Εν τω μεταξύ ακόμη 27 πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή, μαζί με διαμελισμένα μέλη, στο σημείο όπου κατέπεσε ένα μαλαισιανό αεροσκάφος, δήλωσε ο ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.
Είπε σε συνέντευξη Τύπου πως οι σοροί 192 από τους 298 ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη έχουν τοποθετηθεί σε ψυχόμενα βαγόνια τρένου προτού σταλούν στις πατρίδες τους για ταφή.
Η αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία έχει πρόσβαση στον τόπο της συντριβής του Boeing, ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή εκπρόσωπός της.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ δήλωσε ότι οι παρατηρητές του Οργανισμού συνοδεύτηκαν στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής. Στην πόλη, επισκέφθηκαν ένα σιδηροδρομικό σταθμό, όπου υπάρχουν 3 με 4 ψυγεία - βαγόνια που χρησιμοποιούνται για τη διαφύλαξη και συντήρηση των σορών.

 
 







http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/boeing-3.html

Διαίρει και βασίλευε - Η υποδούλωση των επόμενων γενεών.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

Ψυχολογικά πειράματα και η βαθύτερη κατανόηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Σημείωση Ελεύθερης Επιστήμης: Επιλέξαμε αυτό το βίντεο σαν το καλύτερο σε κατανόηση και περιγραφή των διαδικασιών που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να σκλαβώσει εμάς και τα παιδιά μας.

Το βίντεο είναι μία ώρα, αλλά αξίζει να το δείτε ολόκληρο όχι μόνο μία φορά αλλά και 2 και 3 και 4 φορές μέχρι να το μάθετε απέξω.Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο πρέπει να το μάθετε απ'έξω. Πιστεύουμε αληθινά οτι κάθε παιδί απο 15 ετών και πάνω πρέπει να δει αυτό το βίντεο. Απο 15 ετών έως 80 ετών. Θα ήταν ευχής έργον όποιος γνωρίζει εκπαιδευτικούς να τους πείσει να το δούνε. Γιατί ξέρουμε οτι τα μεγάλα βίντεο δύσκολα κάθεται κάποιος μία ώρα να τα δεί. Κάντε ότι είναι δυνατόν για να το δούνε περισσότεροι..
Προσέξτε ειδικά απο το 40ό λεπτό μέχρι το 47ό περίπου και θυμηθείτε πόσες φορές κάνετε αυτό που περιγράφει το βίντεο και αν είστε λίγο πιο ειλικρινείς, παραδεχθείτε οτι το κάνετε απο τότε που γεννηθήκατε.


ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth

Βρε τον Μπαγάσα το Βενιζέλο. Καταγγέλλει όσα ψήφισε και κατηγορεί αυτούς που συγκυβερνάει

Και αυτός το βιολί του. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει το τροπάρι της διαφοροποίησης από ό,τι έχει ψηφίσει και να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας αν και μετέχει σε αυτή. Τι κι αν έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μαξίμου και στο γραφείο του Δημήτρη Σταμάτη. Τι κι αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε ειδική σύσκεψη με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να σταματήσουν οι διαφοροποιήσεις και η διγλωσσία στη συγκυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης συνεχίζει να στοχοποιεί υπουργούς της ΝΔ και να ζητά να αλλάξουν την πολιτική τους για την οποία έχει δώσει την ψήφο του στη Βουλή. Στο στόχαστρο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου έχει μπει ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο πλαγιοκοπεί συνεχώς τόσο  ο ίδιος όσο και συνολικά το ΠΑΣΟΚ....
Απαιτούν να μην γίνουν οι απολύσεις των 6.500 δημοσίων υπαλλήλων και να μην εφαρμοστεί η βαθμολόγηση-αξιολόγηση με τον υποχρεωτικό όρο της ποσόστωσης ώστε το 15% να πέσει κάτω από τη βάση. Το 15% αυτό σημαίνει σε αριθμούς 45.000 υπαλλήλους οι οποίοι υποχρεωτικά θα πέσουν από τη βάση και όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ αυτό σημαίνει δυο πράγματα
Ομαδικές απολύσεις.
Οριζόντια μείωση μισθών.
Αυτό όπως λέει το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να το δεχτεί γιατί έχει μεγάλη δύναμη στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και αν την χάσει τότε τα εκλογικά ποσοστά του απειλούνται και αυτά να πέσουν κάτω από τη βάση του 3%.
Βασικό επιχείρημα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Πρωθυπουργό είναι ότι  αν το ΠΑΣΟΚ καταρρεύσει εκλογικά τότε η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει κυβερνητικό εταίρο το βράδυ των εκλογών όποτε κι αν γίνουν. Άρα ζητά. ανοχή να παριστάνει το φιλολαϊκό μήπως και αυξήσει η έστω να διατηρήσει την εκλογική του δύναμη και να παραμείνει υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.
Όμως στη Νέα Δημοκρατία τα νεύρα έχουν σπάσει και ήδη υπουργοί και στελέχη ανοικτά ζητούν να σταματήσει η διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ αλλιώς απειλούν να αρχίσει πόλεμος της ΝΔ και των στελεχών της με το ΠΑΣΟΚ και τα δικά του στελέχη. Ανοικτός πόλεμος δημόσιος και όποιος αντέξει.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/blog-post_408.html

O κόσμος μυρίζει… μπαρούτι

O κόσμος μυρίζει… μπαρούτι
Η συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία ήταν ένας ακόμη σημαντικός κρίκος σε μια αλυσίδα πολύ ανησυχητικών γεγονότων του τελευταίου διαστήματος, που αναστατώνουν το χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας και γεωπολιτικής. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, η ανοιχτή πληγή στην ανατολική Ουκρανία, η αεροπορικιή και στη συνέχεια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η δημιουργία «απελευθερωμένων περιοχών» στο Ιράκ και τη Συρία από τους τζιχαντιστές....
δημιουργούν ρίγη ανησυχιών για τη «ρευστοποίηση» ισορροπιών, συμμαχιών και συσχετισμών δύναμης που σηματοδοτούν όλα αυτά. 25 χρόνια ύστερα από την πτώση των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ο κόσμος αντί να βαδίζει προς την υπεσχημένη κατεύθυνση της παγκόσμιας ειρήνης, του αφοπλισμού και της σταθερότητας, μοιάζει μάλλον με τον κόσμο λίγο πριν τη ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και μη νομίσουμε ότι είναι άμοιρο αυτών των ανησυχιών το γεγονός ότι φέτος τα 100χρονά από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεσήκωσαν ένα πρωτοφανές κύμα αρθρογραφίας, δημόσιου ενδιαφέροντος και κρατικών εκδηλώσεων – ιδιαίτερα φυσικά στην Ευρώπη…
Αλλά και στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας, η κατάσταση της προσωρινής και σχετικής σταθεροποίησης συνδυάζεται με έντονες ανισορροπίες και μεγάλους φόβους υποτροπής της κρίσης, οι οποίοι υπογραμμίζονται από μικρής εμβέλειας ή ελεγχόμενα -μέχρι στιγμής- «επεισόδια». Λίγες μόλις μέρες πριν, το παρ’ ολίγον «κανόνι» της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo προκάλεσε κύμα αναταραχής στις αγορές ομολόγων και στα χρηματιστήρια όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια. Στη συνέχεια, οι ανησυχίες εστιάστηκαν στην Κίνα, όπου ο φόβος μιας μεγάλης τραπεζικής χρεοκοπίας πάει παράλληλα με το φόβο για τις συνέπειες από την πτώση των ρυθμών ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας πάνω στο τεράστιο ιδιωτικό χρέος της χώρας. Λίγο διάστημα νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η εντυπωσιακή μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2,9% το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία δείχνουν ότι αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από την τριπλή παγίδα μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών χρεών, οικονομικής στασισμότητας και χαμηλού πληθωρισμού – αποπληθωρισμού. Επιπλέον, όλοι ομολογούν ότι στα χρηματιστήρια, στα ομόλογα και στα παράγωγα οι «φούσκες» που οδήγησαν στο ξέσπασμα της κρίσης το 2008 επανήλθαν στα προ της κρίσης… μεγέθη τους.
Αφήνουμε για το τέλος αυτής της συνοπτικής σταχυολόγησης την προεξοφληθείσα ανακοίνωση ίδρυσης αποθεματικού ταμείου με κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων και αναπτυξιακής τράπεζας με κεφάλαια 50 δισ. δολαρίων από τις BRICKS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) στην Σύνοδό τους στη Φορταλέζα της Βραζιλίας. Οι BRICKS αμφισβητούν πλέον συντονισμένα το δολάριο, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή τα «ιερά και όσια» του δυτικού καπιταλισμού, σηματοδοτώντας αυτό που πολλοί αναλυτές περιγράφουν σαν τη μεγάλη παγκόσμια μετάβαση σε ένα πολυπολικό κόσμο όπου το κέντρο βάρους των εξελίξεων μετατοπίζεται ιστορικά από τη Δύση στην Ανατολή του παγκόσμιου συστήματος…
Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά, γίνεται ευκόλως αντιληπτό γιατί οι παγκόσμιες εξελίξεις, οικονομικές και γεωπολιτικές, «μυρίζουν μπαρούτι» και γιατί γεγονότα όπως η πτώση του αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία ή τα προβλήματα μιας πορτογαλικής τράπεζας προκαλούν ρίγη ανησυχίας και εκδηλώσεις πανικού στις αγορές αλλά και στις κυβερνητικές καγκελαρίες παγκόσμια…
Το παγκόσμιο σύστημα κάθεται πάνω σε «μπαρουταποθήκες». Και αρκεί μια σπίθα…
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/o_19.html

Oύτε σε ποιους θα ξεπουλάμε τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν μας επιτρέπουν...!!! Η Ελλάδα ήταν "μαγαζί" γωνία, και για αυτό την χρεοκόπησαν...

Σε "ύαινες" του εξωτερικού αναθέτουν τις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Oύτε σε ποιους θα ξεπουλάμε τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν μας επιτρέπουν οι δανειστές και ζητούν την δημιουργία αυτόνομου παραρτήματος του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, το οποίο θα έχει σαν αρμοδιότητα να συγκεντρώνει "επενδυτές", ζητώντας επί της ουσίας την μεταφορά της ....
....περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ (δηλαδή της δικιάς μας περιουσίας) στο εξωτερικό για να την πουλήσουν αυτή όπου θέλουν και όσο θέλουν.

Η επαναφορά της ίδιας πρότασης με άλλες λέξεις από τους δανειστές δείχνει την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Θέλουν να προλάβουν να βάλουν "χέρι" στον πλούτο της χώρας πριν υπάρξει και εάν υπάρξει ριζική πολιτική αλλαγή που θα επιδιώξει απελευθέρωση της χώρας από την ..οικονομική κατοχή. Η βιασύνη τους να μεταφέρουν αρμοδιότητες στο εξωτερικό αυτό δείχνει.

"Αποκρατικοποιήσεις, που θα μεγιστοποιήσουν το δημοσιονομικό όφελος, θα φέρουν επενδύσεις και θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά για την οικονομία" ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση και προς τον σκοπό αυτό φέρεται να προτείνει την αναβάθμιση του ΤΑΙΠΕΔ μέσω ξένου παραρτήματος που θα συγκεντρώνει επενδυτές από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα πρότεινε να συνεπικουρηθεί το ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις, συστήνοντας ειδική αυτόνομη μονάδα στο εξωτερικό, που θα διενεργεί roadshow για τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Καθώς η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να μην συναινεί να απολέσει το ΤΑΙΠΕΔ τις σχετικές εξουσίες, προκρίθηκε η λύση ανάθεσης σε ξένους μάνατζερ μέρους της προσέλκυσης επενδυτών, οι οποίοι ουσιαστικά θα λειτουργούν ως υπό- παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ.

Ουσιαστικά, η πρόταση αυτή αποτελεί παραλλαγή πρότασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM), που είχε κατατεθεί πέρυσι, με βάση την οποία η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περνούσε σε ένα νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό, στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα είχαν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφερόταν μάλιστα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται πως για το 2014 το ΤΑΙΠΕΔ ανέμενε από τις αποκρατικοποιήσεις έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ωστόσο σε αυτές περιλαμβανόταν εκτός από τους ΔΕΣΦΑ, Αστέρα Βουλιαγμένης, περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΔΙΕ, ακίνητα Δημοσίου, και η ΕΥΑΘ, η διαδικασία πώλησης της οποίας παγώνει, καθώς υπάρχουν πλέον σοβαρές αντιδράσεις, να μην πωληθεί το νερό που αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα ζωής για κάθε έμβιο ον.Φυσικά ένας λόγος της ανάθεσης των αποκρατικοποιήσεων σε ξένους, είναι για να επιτευχθεί η πώληση του νερού, ακόμα και με αντιδράσεις.

Για το 2015 ο στόχος εσόδων είναι 2,24 δισ. ευρώ και προβλέπονται έσοδα από το Ελληνικό, το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Εγνατία Οδό, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, τα ΕΛΤΑ, το ψηφιακό μέρισμα, την πώληση ακινήτων και μετοχών, αλλά και την ΕΥΔΑΠ, η διαδικασία πώλησης της οποίας επίσης αναστέλλεται, για τους ίδιους λόγους με την ΕΥΑΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο του 2011 - όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ - τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις έχουν φθάσει στα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ με δεδομένες τις συμφωνίες που έχουν, ήδη, κλειστεί έως αυτή τη στιγμή, τα συνολικά έσοδα θα αγγίξουν τα 5 δισ. ευρώ.

Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα δεν θα τα γευθεί ο Έλληνας πολίτης αλλά θα πάνε προς εξυπηρέτηση του χρέους.

Η Ελλάδα ήταν "μαγαζί" γωνία, και για αυτό την χρεοκόπησαν...
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/o_24.html

Λόγος του Μέγα Αλέξανδρου [video] ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ!!

*** Παράκληση δείτε το βίντεο μαζί με τα παιδιά σας***
Μια παραγωγή του Ροδίτη Βασίλη Χατζηβασίλη Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ως Έλληνας , μίλησε Ελληνικά. Μίλησε με λόγια απλά, το πόσο ωραίο είναι και πόσο μεγάλο να είσαι Έλληνας…

Στην σημερινή εποχή που ζούμε ως Έλληνες, είμαστε το μόνο κράτος που ....
υπέστημεν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που μας διοίκησαν ,τόσο πολύ ανθέλληνικότητα.
Μας μπέρδεψαν απο αριστερά, κεντρώα και δεξιά .
Δεν κατάλαβαν αυτοί που ασκούσαν και ασκουν την εξουσία ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αυτοί που γέννησαν την δημοκρατία, μιλούσαν σε μια άλλη γλώσσα .(..Έχουμε πολίτευμα που δεν αντιγράφει των άλλων τους νόμους, αλλά πιο πολύ είμαστε εμείς παράδειγμα σε μερικούς παρά μιμητές τους…)
Το γεννηθείς Έλληνας είναι θέμα τύχης . Το να αισθανθείς Έλληνας και να αποκτήσεις την συνείδηση την Ελληνική είναι θέμα επιλογής και κατάλληλης παιδείας....


Σκηνοθεσία κείμενο μονταζ: Γιαννης Χατζηβασιλης
Φωνή Μεγάλου Αλέξανδρου :Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης : Κωστής Νικολάκης
Κάμερα: Μανώλης Χατζηβασίλης Τ
ίτλος τραγουδιού: Μανα του Αλεξανδρου
Στίχοι: Πάνος Θεοδωρίδης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Τραγουδι: Γιώργος Νταλάρας
Παραγωγή : Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη

Όλυμπος Κάρπαθος. 


thesecretrealtruth
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/07/video_19.html

Οι BRICS έχουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη και μόνο το 19,8% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Όταν μιλάμε για παγκοσμιοποίηση και στην ουσία για δυτική παγκοσμιοποίηση, μιλάμε για μια διεθνή οικονομική ελίτ, η οποία μέσω των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προσπαθεί να επιβάλλει παγκόσμια τους δικούς της οικονομικούς όρους, χρησιμοποιώντας θεσμούς, όπως την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τους  Οίκους Αξιολόγησης κ.λ.π. και φυσικά τον στρατιωτικό εκτελεστικό βραχίονα της δυτικής παγκοσμιοποίησης, δηλαδή το ΝΑΤΟ.

Από το άλλο μέρος κάποιες χώρες, όπως οι χώρες των BRICS
δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη. Συνασπίζονται πλέον φανερά και τάσσονται απέναντι στη δυτική παγκοσμιοποίηση. Στόχος τους είναι να απεμπλακούν από την κηδεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, να διατηρήσουν τις εθνικές τους κυριαρχίες, να φτιάξουν δική τους παγκόσμια τράπεζα, δικό τους Ταμείο, δικούς τους οίκους αξιολόγησης, ακόμα και δική τους στρατιωτική συμμαχία.

Εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σοβαρό. Η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Νότια Αφρική (BRICS), έχουν συνολικό πληθυσμό 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το 46% του πληθυσμού της Γης, ενώ την ίδια στιγμή το ΑΕΠ και των πέντε χωρών συνολικά ανέρχεται μόνο στο 19,8% του ΑΕΠ του πλανήτη. Για την ακρίβεια ανέρχεται σε 15,76 τρισεκατομμύρια δολάρια. Βλέπουμε λοιπόν πως ο μισός σχεδόν πληθυσμός του πλανήτη διαθέτει μόνο 19.8% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη.

Αυτή η ανισοκατανομή του παγκόσμιου πλούτου, δεν μπορεί να θεμελιώσει μια υγιή παγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση που επιδιώκουν οι δυτικές οικονομικές ελίτ, απλά θα διευρύνει την ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, όπως ακριβώς έγινε και μέσα στην Ευρωζώνη, όπου οι πλούσιες χώρες του Βορρά έγιναν ακόμα πλουσιότερες και οι φτωχές χώρες του Νότου, ακόμα φτωχότερες.

Ο πόλεμος μεταξύ δυτικής παγκοσμιοποίησης των ελίτ του χρήματος και του αναδυόμενου αντίπαλου δέους, μόλις τώρα αρχίζει.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/brics-198.html

Η ομιλία του "Εθνάρχη" Μακαρίου που έφερε τους Μογγόλους στο νησί.Σαν σήμερα το 1974

%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3


Σαν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γίνεται η ομιλία του "Εθνάρχη" Μακαρίου, ο οποίος ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για τον Αττίλα, την στρατιωτική εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο μας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρών και αγνοούμενων. Ο Μακάριος ξεκινά ευχαριστώντας τους Άγγλους (που μέχρι πριν λίγο καιρό κατείχαν το νησί και κρεμούσαν τους Ήρωες της ΕΟΚΑ) και ακολούθως καλεί τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, σας παραθέτουμε το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο της εθνοπροδοσίας. 

Ομιλία Μακαρίου στο Σ. Ασφαλείας (19-7-1974)

"Θα ήθελα πρώτα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για το έντονο ενδιαφέρον τους ως προς την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα, που οργάνωσε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας και που υλοποίησαν οι Έλληνες αξιωματικοί, που υπηρετούν και διοικούν την κυπριακή εθνοφρουρά.

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη συμφωνία του να αναβάλει τη συνεδρίαση αυτή μέχρι την άφιξή μου, δίνοντάς μου έτσι την ευκαιρία να παρουσιασθώ ενώπιόν του και να αναφερθώ στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα της Κύπρου.

Τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, από την περασμένη Δευτέρα το πρωί, είναι μία πραγματική τραγωδία. Το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας παραβίασε κατάφωρα την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Χωρίς ίχνος σεβασμού για τα δημοκρατικά δικαιώματα του κυπριακού λαού, χωρίς ίχνος σεβασμού για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου, η ελληνική χούντα επεξέτεινε τη δικτατορία στο κυπριακό έδαφος. Είναι γεγονός, ότι εδώ και λίγο καιρό η πρόθεσή τους είχε γίνει φανερή. Ο κυπριακός λαός είχε την αίσθηση, εδώ και πολύ καιρό, ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα από την ελληνική χούντα, και η αίσθηση αυτή έγινε ακόμα εντονότερη τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η τρομοκρατική οργάνωση "ΕΟΚΑ Β", υποκινούμενη από την Αθήνα, πολλαπλασίασε τις βιαιότητές της.

Ανέκαθεν γνώριζα, ότι η παράνομη αυτή οργάνωση είχε τις ρίζες και τις πηγές ανεφοδιασμού της στην Αθήνα. Εδώ και καιρό αντιλήφθηκα, ότι οι Έλληνες, που υπηρετούσαν και διοικούσαν την εθνοφρουρά, στρατολογούσαν μέλη της οργάνωσης αυτής και την υποστήριζαν με διάφορους τρόπους, μέχρι που τη βοηθούσαν να έχει πρόσβαση στις αποθήκες πυρομαχικών της εθνοφρουράς. Στα στρατόπεδα της εθνοφρουράς, οι Έλληνες αξιωματικοί έκαναν ανοικτή προπαγάνδα υπέρ της παράνομης αυτής οργάνωσης, και μετέτρεψαν την εθνοφρουρά, από κρατικό όργανο, σε όργανο ανατροπής της εξουσίας.

Κάθε φορά που, κατά καιρούς, παραπονέθηκα στην Αθήνα για την ανάρμοστη συμπεριφορά των Ελλήνων αξιωματικών της εθνοφρουράς, η απάντηση ήταν ότι, εάν παρουσίαζα ισχυρές αποδείξεις, οι ένοχοι θα ανακαλούντο στην Ελλάδα. Από την όλη στάση της μου δημιουργήθηκε η ορθή εντύπωση, ότι η μόνιμη απάντησή της αποτελούσε προσποίηση αθωότητας. Εδώ και λίγες ημέρες έφθασαν έγγραφα στα χέρια της αστυνομίας, που αποδεικνύουν σαφέστατα, ότι η "ΕΟΚΑ Β" δεν ήταν παρά παράρτημα του καθεστώτος των Αθηνών.

Η κυβέρνηση των Αθηνών χορηγούσε οικονομική βοήθεια για τη συντήρηση της οργάνωσης, και τής έδινε λεπτομερείς οδηγίες για τις δραστηριότητές της. Θεώρησα αναγκαίο να στείλω μία επιστολή στον πρόεδρο της Ελλάδας, στρατηγό Γκιζίκη, ζητώντας του να δώσει εντολή για την κατάπαυση της βίας και της αιματοχυσίας και για τη διάλυση της "ΕΟΚΑ Β". Επίσης, τού ζήτησα να ανακληθούν οι Έλληνες της κυπριακής εθνοφρουράς, προσθέτοντας ότι σκοπεύω να μειώσω την αριθμητική δύναμη του σώματος αυτού και να το μεταφέρω σε κρατικό όργανο. Είχα την εντύπωση, ότι το καθεστώς των Αθηνών δεν επιθυμούσε τη μείωση των μελών της εθνοφρουράς, ούτε, βέβαια, την απομάκρυνση των Ελλήνων αξιωματικών.

Ακολούθως, με επισκέφθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής στην Κύπρο, κατόπιν εντολής της κυβερνήσεώς του, για να μού εξηγήσει, ότι η αριθμητική μείωση των μελών της εθνοφρουράς ή η αποχώρηση των Ελλήνων αξιωματικών θα οδηγούσαν στην εξασθένιση της κυπριακής άμυνας, σε περίπτωση τουρκικού κινδύνου. Αυτό το επιχείρημα, παρόλο που φαινόταν λογικό, δεν ήταν καθόλου πειστικό, διότι γνώριζα, ότι πίσω από αυτό εκρύβοντο άλλα συμφέροντα. Απάντησα ότι, όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό. Και, όπως αποδείχθηκε, οι φόβοι μου ήσαν δικαιολογημένοι.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση υπό την προεδρία του στρατηγού Γκιζίκη, η οποία διήρκεσε πολλές ώρες. Παρόντες ήσαν ο Έλληνας διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο, ο διοικητής της Εθνοφρουράς και άλλοι αξιωματούχοι. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής μου.

Το σχετικό ανακοινωθέν, που εξεδόθη στο τέλος της συνάντησης, ανέφερε ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί στις 15 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα. Αυτή η αναφορά ήταν παραπλανητική. Διότι, ενώ τη Δευτέρα περίμενα την απάντηση στην επιστολή μου, η απάντηση που ήρθε ήταν το πραξικόπημα.

Την ημέρα εκείνη επέστρεψα από την εξοχική μου κατοικία στο βουνό Τρόοδος, όπου βρισκόμουν το Σαββατοκύριακο, και στις 8:00 π.μ. έφθασα στο γραφείο μου, στο προεδρικό μέγαρο. Μισή ώρα αργότερα υποδέχθηκα στην αίθουσα δεξιώσεων μία ομάδα αγοριών και κοριτσιών, μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας Καίρου, που είχαν έρθει στην Κύπρο ως προσκεκλημένοι μου, για λίγες ημέρες. Καλά-καλά δεν πρόλαβα να τους καλωσορίσω, όταν ακούσθηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι πυροβολισμοί πολλαπλασιάσθηκαν, και ένα μέλος της προεδρικής φρουράς με πληροφόρησε ότι τεθωρακισμένα άρματα και οχήματα είχαν περάσει την έξω πύλη και βρίσκοντο ήδη στο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου, που εσείετο από τους βομβαρδισμούς. Σύντομα η κατάσταση έγινε κρίσιμη. Προσπάθησα να συνδεθώ τηλεφωνικά με το κτίριο της Κυπριακής Ραδιοφωνίας, για να στείλω ειδική ανακοίνωση ότι γινόταν επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, αλλά αντιλήφθηκα ότι οι τηλεφωνικές γραμμές είχαν διακοπεί. 

Οι πυροβολισμοί αυξάνοντο συνεχώς. Νομίζω, ότι σώθηκα ως εκ θαύματος της θείας πρόνοιας. Όταν πλέον βρέθηκα στην περιοχή της Πάφου, απέστειλα ραδιοφωνικό μήνυμα στο λαό από έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, πληροφορώντας τον ότι είμαι ζωντανός και ότι θα αγωνισθώ μαζί του ενάντια στη δικτατορία, που προσπαθεί να επιβάλει το ελληνικό καθεστώς.

Δεν σκοπεύω να απασχολήσω περισσότερο τα αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου με την προσωπική μου περιπέτεια. Απλώς θα ήθελα να προσθέσω, ότι τη δεύτερη ημέρα της ένοπλης επίθεσης τα τεθωρακισμένα κατευθύνθηκαν προς την Πάφο, ενώ ταυτόχρονα ένα μικρό πολεμικό πλοίο της εθνοφρουράς άρχισε να βομβαρδίζει τη μητρόπολη της Πάφου, όπου έμενα. Υπ' αυτές τις συνθήκες, θεώρησα φρονιμότερο να εγκαταλείψω την Κύπρο, παρά να πέσω στα χέρια της ελληνικής χούντας.

Είμαι ευγνώμων στη βρεττανική κυβέρνηση, που μού χορήγησε ελικόπτερο, το οποίο με μετέφερε από την Πάφο στις βρεττανικές βάσεις, και αεροπλάνο από τις βάσεις στο Λονδίνο, μέσω Μάλτας. Είμαι επίσης ευγνώμων στον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και στο διοικητή των ειδικών ειρηνευτικών δυνάμεων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την ασφάλειά μου. Η παρουσία μου στην αίθουσα αυτή κατέστη δυνατή χάρις στη βοήθεια της βρεττανικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα, δρος Βαλντχάιμ. Το ενδιαφέρον τους για το άτομό μου, και για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, με συγκινεί ως τα μύχια της ψυχής μου.

Δεν γνωρίζω ακόμα όλες τις λεπτομέρειες της κρίσης, που δημιούργησε η ελληνική στρατιωτική κυβέρνηση στην Κύπρο. Φοβούμαι, ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και οι υλικές φθορές ανυπολόγιστες. Ωστόσο, πρωταρχικό μας μέλημα, τη στιγμή αυτή, είναι να δοθεί ένα τέλος στην τραγωδία.

Όταν έφθασα στο Λονδίνο, πληροφορήθηκα το περιεχόμενο της ομιλίας του εκπροσώπου της ελληνικής χούντας στα Ηνωμένα Έθνη. Εξεπλάγην, με τον τρόπο που προσπαθούν να εξαπατήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή, η ελληνική χούντα προσπαθεί να απλοποιήσει την κατάσταση, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει ανάμειξη στην ένοπλη επίθεση και ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ενδοκοινοτική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν τους ισχυρισμούς αυτούς. Το πραξικόπημα δεν έγινε υπό συνθήκες τέτοιες, που να το καθιστούν εσωτερικό ελληνοκυπριακό ζήτημα. Πρόκειται σαφώς για εισβολή εκ των έξω, μαζί με κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου. Το λεγόμενο πραξικόπημα είναι δημιούργημα των Ελλήνων αξιωματικών, που αποτελούν και διοικούν την εθνοφρουρά. Πρέπει, επίσης, να τονίσω το ότι η ελληνική δύναμη, που αποτελείται από 950 αξιωματικούς και στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο δυνάμει της Συνθήκης Συμμαχίας, διεδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στην επιθετική αυτή υπόθεση κατά της Κύπρου. Η κατάληψη του αεροδρομίου έγινε από αξιωματικούς και στρατιώτες της ελληνικής δύναμης, που έχει το στρατόπεδό της κοντά στο αεροδρόμιο. 

Αρκεί να πούμε στο σημείο αυτό, πως ορισμένες φωτογραφίες, που δημοσίευσε ο παγκόσμιος τύπος, έδειχναν τεθωρακισμένα που ανήκουν στην ελληνική δύναμη. Από την άλλη πλευρά, Έλληνες αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στην εθνοφρουρά, διηύθυναν τις επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις αυτές στρατολογούσαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "ΕΟΚΑ Β", τα οποία εξόπλιζαν με όπλα της εθνοφρουράς.

Εάν δεχθούμε πως δεν είχαν ανάμειξη οι Έλληνες αξιωματικοί της εθνοφρουράς, τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχαν και Έλληνες αξιωματικοί, που η σορός τους μεταφέρθηκε και κηδεύθηκε στην Ελλάδα; Εάν δεχθούμε πως το πραξικόπημα δεν έγινε από Έλληνες αξιωματικούς, πώς εξηγούνται οι νυκτερινές πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, που μετέφεραν στην Κύπρο προσωπικό με πολιτικά και επέστρεφαν με νεκρούς και πληγωμένους; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από την ελληνική χούντα και εκτελέστηκε από αξιωματικούς και στρατιώτες της ελληνικής δύναμης στην Κύπρο. Άλλωστε, όλος ο παγκόσμιος τύπος περιέγραψε το πραξικόπημα ακριβώς έτσι.

Το πραξικόπημα προκάλεσε μεγάλη αιματοχυσία και αφαίρεσε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Αντιμετωπίσθηκε με την αποφασιστική αντίσταση των νομίμων δυνάμεων ασφαλείας και του ελληνοκυπριακού λαού. Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι η αντίσταση και η αντίδραση του ελληνοκυπριακού λαού ενάντια στους συνωμότες θα συνεχισθεί, μέχρι να αποκατασταθούν η ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ο κυπριακός λαός ποτέ δεν θα υποκύψει στη δικτατορία, ακόμα κι αν, προς το παρόν, υπερισχύει η βάρβαρη βία των τεθωρακισμένων.

Μετά το πραξικόπημα, οι πράκτορες του ελληνικού καθεστώτος στην Κύπρο διόρισαν πρόεδρο έναν πασίγνωστο κακοποιό, το Νίκο Σαμψών, ο οποίος, με τη σειρά του, διόρισε υπουργούς γνωστά κακοποιά στοιχεία και οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης

"ΕΟΚΑ Β".

Μπορεί να ισχυρίζονται μερικοί ότι όσα συνέβησαν στην Κύπρο αποτελούν επανάσταση, και ότι η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε με βάση τον επαναστατικό νόμο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο. Οι συνέπειες της εισβολής αυτής θα είναι καταλυτικές για την Κύπρο, εάν δεν επανέλθουμε στη συνταγματική ομαλότητα και εάν δεν αποκατασταθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης, το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας ανακοίνωσε χθες τη βαθμιαία αντικατάσταση των Ελλήνων αξιωματικών της εθνοφρουράς.

Το θέμα, όμως, δεν είναι η αντικατάστασή τους, αλλά η αποχώρησή τους. Η κίνηση αντικατάστασής τους σημαίνει παραδοχή, ότι οι Έλληνες αξιωματικοί, που υπηρετούν τώρα στην εθνοφρουρά, είναι οι ίδιοι με 'κείνους που έκαναν το πραξικόπημα. Όμως οι αξιωματικοί αυτοί δεν ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά κατόπιν εντολής των Αθηνών, και η αντικατάστασή τους θα γίνει πάλι με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η εθνοφρουρά θα παραμείνει για πάντα όργανο του ελληνικού στρατιωτικού καθεστώτος.

Είμαι βέβαιος, ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αντιλαμβάνονται το τέχνασμα αυτό.

Μπορεί να λεχθεί, πως η κυπριακή κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε από τους Έλληνες αξιωματικούς να επανδρώσουν την εθνοφρουρά. Μετά λύπης μου ομολογώ, ότι ήταν λάθος μου να τους εμπιστευθώ τόσο πολύ, διότι έκαναν κατάχρηση της εμπιστοσύνης μου αυτής και, αντί να βοηθήσουν στην προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, έγιναν οι ίδιοι εισβολείς.

Επί μακρό χρονικό διάστημα διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το Κυπριακό, πράγμα που επανειλημμένως έχει απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και την ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και δύο συνταγματολόγοι από την Ελλάδα και την Τουρκία παρακολούθησαν τις συνομιλίες αυτές. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δύο φορές το χρόνο ανανέωσε τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, εκφράζοντας κάθε φορά την ελπίδα του για τη σύντομη εξεύρεση λύσεως του προβλήματος. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μέχρι σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες. Πώς μπορούσε, όμως, να υπάρξει πρόοδος, όταν η πολιτική της Αθήνας για την Κύπρο ήταν διπρόσωπη; Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν συμφωνήσει, πως οι συνομιλίες διεξήγοντο με βάση την ανεξαρτησία. Το καθεστώς των Αθηνών συμφώνησε σ' αυτό, και επανειλημμένα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ότι η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα είναι σαφής.

Αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί τότε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας δημιούργησε και υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση "ΕΟΚΑ Β", που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και της οποίας τα μέλη αυτοαποκαλούντο "ενωτικοί"; 

Στα στρατόπεδα της εθνοφρουράς, οι Έλληνες αξιωματικοί με κατηγορούσαν συνεχώς πως, ενώ η Ένωση ήταν δυνατή, εγώ υπονόμευα την πραγματοποίησή της. Έταν κάποιος τούς υπενθύμιζε πως η Ελλάδα είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της πάνω σ'αυτό το θέμα, και ότι υποστήριζε την ανεξαρτησία, η απάντησή τους ήταν ότι δεν πρέπει να δίνει κανείς σημασία στα λόγια των διπλωματικών. Υπό τοιαύτας συνθήκας, πώς μπορούσαν οι συνομιλίες να φθάσουν σε θετικό αποτέλεσμα; Η διπρόσωπη πολιτική του ελληνικού καθεστώτος ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην πρόοδο των συνομιλιών.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, που επικρατούν στην Κύπρο, δεν δύναμαι να προβλέψω το μέλλον των συνομιλιών. Θα έλεγα, μάλλον, πως δεν υπάρχει μέλλον. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί δεν θα ήταν έγκυρη, διότι δεν υπάρχει εκλεγμένη ηγεσία για να χειρισθεί το θέμα. Το πραξικόπημα του στρατιωτικού καθεστώτος της Ελλάδας αποτελεί ανάσχεση της πορείας των συνομιλιών προς μία λύση. Επίσης, θα δημιουργήσει μία μόνιμη πηγή ανωμαλίας στην Κύπρο, οι συνέπειες της οποίας θα είναι βαθύτατες και μακρόχρονες, εάν επιτραπεί η κατάσταση αυτή να συνεχισθεί έστω και για βραχύ χρονικό διάστημα.

Καλώ τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην αφύσικη αυτή κατάσταση, που δημιουργήθηκε με το πραξικόπημα των Αθηνών.

Καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να κάνει χρήση όλων των τρόπων και μέσων που διαθέτει, ώστε να αποκατασταθούν χωρίς καθυστέρηση η συνταγματική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου.

Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους.

Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εγκαταστήσει μία ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο. Η παρουσία της δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική υπό συνθήκες πραξικοπήματος. Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καλέσει το ελληνικό στρατιωτικό καθεστώς να αποσύρει τους Έλληνες αξιωματικούς, που υπηρετούν στην κυπριακή εθνοφρουρά, και να θέσει τέλος στην εισβολή τους στην Κύπρο.

Πιστεύω, με όσα στοιχεία παρέθεσα ενώπιόν σας, να σάς έδωσα μία ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία, πως μία αρμόζουσα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θέσει τέλος στην εισβολή, και θα αποκαταστήσει την παραβιασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου και τα δημοκρατικά δικαιώματα του κυπριακού λαού."

ΠΗΓΗ
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/07/1974.html

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ… ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ… ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;

Βασίλειος Σωτήρας ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ BRETTON WOODS ΗΤΑΝ Η ΣΕ ΧΡΥΣΟ Η ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΣΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ.ΑΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ IMF , WORLD BANK ΚΑΙ ΌΣΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΗΤΡΑ ΧΡΥΣΟΥ



Ανδρέας Τουρναβίτης ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ BRETTON WOODS ΗΤΑΝ Η ΣΕ ΧΡΥΣΟ Η ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΣΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ.
ΑΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ IMF , WORLD BANK ΚΑΙ ΌΣΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΗΤΡΑ ΧΡΥΣΟΥ !!!!
…. ΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ !!!!
… ΚΟΥΙΖ …… ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ …. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;;;
Δεσποινα Δαγαλακη H Μαλαισία? Αν ναι, τι σχέση έχει το αεροσκάφος που είχε προορισμό την Πρωτεύουσά της αλλά δεν έφτασε ποτέ. ?

http://alfeiospotamos.gr/?p=8290

Ο ρόλος των Γκιουλ-Ερντογάν στο σχέδιο «βαλκανοποίησης» του Τζορτζ Σόρος – Πώς εμπλέκεται και η «δασκάλα» Ολμπράιτ


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ρόλος των Γκιουλ-Ερντογάν στο σχέδιο «βαλκανοποίησης» του Τζορτζ Σόρος – Πώς εμπλέκεται και η «δασκάλα» Ολμπράιτ

Το χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος «Ατλαντικό Συμβούλιο» διοργάνωσε Σύνοδο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη στις 22 και 23 Νοεμβρίου του 2013. Στη Σύνοδο συμμετείχε και ο Υπουργός  Ενέργειας των ΗΠΑ, Ernest Moniz.
Στην ατζέντα της Συνόδου του Ατλαντικού Συμβουλίου, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεχώριζε μεταξύ άλλων η συζήτηση για το πετρέλαιο που εξάγουν οι Κούρδοι από το Βόρειο Ιράκ, χωρίς την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ στη Βαγδάτη, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Aydinlik Daily.

προεδροςασ
Το άρθρο επικαλούνταν και τις δηλώσεις του προέδρου του Ατλαντικού ΣυμβουλίουFrederick Kempe, ο οποίος δήλωνε πριν την έναρξη της Συνόδου ότι ξεκινάει μια σημαντική περίοδος για τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ιράν.
«Βλέπουμε την τρέχουσα περίοδο ως ένα σημείο καμπής, όπως ακριβώς και το 1918 και το 1945. Η Τουρκία είναι από κάθε άποψη μια σημαντική χώρα, ως δημιουργός της περιφερειακής σταθερότητας. Ωστόσο, όσο πιο στενά συνεργαστούν οι ΗΠΑ και η Τουρκία, τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι».
Τη Σύνοδο άνοιξε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ εκτός από τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας και τον πρόεδρο του Ατλαντικού Συμβουλίου, συμμετείχαν επίσης η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, ο «βετεράνος» σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Brent Scowcroft, καθώς και ο υπουργός Φυσικών Πόρων της κουρδικής περιφέρειας του βόρειου Ιράκ.
Τα γεωπολιτικά συμπεράσματα της Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη σηματοδότησαν την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου Βαλκανοποίησης της περιοχής.
Αν λάβουμε υπόψη το ρόλο που έπαιξε το Ατλαντικό Συμβούλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και την παρουσία ανθρώπων που αναμφισβήτητα χαράσσουν πολιτικές,  όπως η Μαντλίν Ολμπράιτ, όπως επίσης και την εμπλοκή του Τούρκου Προέδρου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι καθόλου ανεδαφικό να θεωρούμε ότι  τα μέλη του συμβουλίου συζήτησαν για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους, το οποίο θα εκτείνεται στα εδάφη της Συρίας, του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν.
Για να γίνουν πιο «κατανοητά» τα λόγια του Προέδρου του Ατλαντικού Συμβουλίου Frederick Kempe, ο οποίος είπε ότι «βλέπουμε την τρέχουσα περίοδο ως ένα σημείο καμπής, όπως ακριβώς και το 1918 και το 1945», είναι αναγκαία μια αναδρομή στα σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας.
γκιουλ
Η συμφωνία Γκιουλ-Πάουελ
Στις 3 Απριλίου του 2003, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπέγραψε μία απόρρητη συμφωνία, 9 σημείων,  με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Το απόρρητο έγγραφο υπεγράφη στην Άγκυρα.  Ωστόσο, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ  παραδέχτηκε ανοιχτά τη μυστική συμφωνία σε τριάντα τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Στην «απόρρητη» συμφωνία ο Γκιουλ και ο Ερντογάν ορίζονταν ως υπεύθυνοι –από την πλευρά της Τουρκίας- για την υλοποίηση των αμερικανικών σχεδίων για την Μέση Ανατολή, του γνωστού «Greater Middle East Project», το οποίο εκπονήθηκε το 1996  από τη RAND Corporation για λογαριασμό του Πενταγώνου και του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Το  «project» προτείνει τη διαίρεση της Συρίας και της Τουρκίας σε μικρότερα κράτη, καθώς και την παράλληλη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους.
Με άλλα λόγια, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση ενός σχεδίου που στοχεύει στη διαίρεση της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.
Γίνεται πλέον σαφές ότι η έναρξη της Συνόδου του Ατλαντικού Συμβουλίου από τον Γκιουλ ξεπερνά κατά πολύ το διπλωματικό πρωτόκολλο που θέλει τον αρχηγό του κράτους όπου διεξάγεται μία Σύνοδος να «ανοίγει» τυπικά τις εργασίες ως οικοδεσπότης.
Καίριας σημασίας είναι φυσικά και το γεγονός ότι ένα από τα εξέχοντα μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου είναι ο Davil L. Phillips, ο οποίος ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης Οτσαλάν αλλά και της στρατηγικής για την υπόθεση της Αρμενίας.
ολμπραιτ
Η συμμετοχή της Ολμπράιτ στη «βαλκανοποίηση» της Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας
Η παρουσία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, υποδηλώνει επίσης ότι η «βαλκανοποίηση» της Συρίας, του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν αποτελούσε θέμα ημερήσιας διάταξης στη Σύνοδο.
Πριν από τη Συμφωνία του Ντέιτον, η Ολμπράιτ μαζί με άλλα βασικά μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου είχε προτείνει ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη πρέπει να γίνει μια ομοσπονδία με δύο αυτόνομες περιοχές.
Η Ολμπράιτ και οι συνεργάτες της έπαιξαν επίσης έναν αμφιλεγόμενο ρόλο στον σύντομο εμφύλιο πόλεμο των Σκοπίων. Αφού πρώτα συμμετείχαν στη δημιουργία μιας πολιτικής κατάστασης που οδήγησε στον εμφύλιο πόλεμο, στη συνέχεια η ίδια ομάδα με επικεφαλής την Ολμπράιτ σφυρηλάτησε μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των Σκοπιανών και των Αλβανών.
Η στρατηγική που ακολουθήθηκε είναι ενδεικτική του τρόπου που λειτουργεί η αμερικανική διπλωματία. Βασίζεται στο γνωστό δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Δημιουργούν ένα πρόβλημα και ύστερα προσφέρουν τη λύση.
σορος
Ο Τζορτζ Σόρος ως χρηματοδότης του Ατλαντικού Συμβουλίου αλλά του FT του ΟΗΕ
Το Ατλαντικό Συμβούλιο χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από το Open Society Foundation, το οποίο ανήκει στον Τζορτζ Σόρος. Με άλλα λόγια, το Συμβούλιο χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο, υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης και αυτοαποκαλούμενο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος.
Χρειάζονται μόνο ελάχιστα παραδείγματα για να κατανοήσει κανείς την «φιλανθρωπία» του Σόρος.  Μιανμάρ, Μοζαμβίκη, Νεπάλ, Οσετία, Γεωργία….Αν δει κανείς τι συνέβη σ” αυτές τις περιοχές καταλαβαίνει πως πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το οποίο περιλαμβάνει πάντοτε περιοχές με τεράστιους ενεργειακούς πόρους ή καίριας γεωπολιτικής και στρατηγικής σημασίας, αποσταθεροποίηση και ανατροπή των κυβερνήσεων.  Μέρος της καθιερωμένης στρατηγικής είναι επίσης η χρηματοδότηση των τοπικών στοιχείων που βρίσκονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, η δημιουργία εθνοτικών ή θρησκευτικών συγκρούσεων ή άλλων παραγόντων υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας, των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιστροφή στην «Ομοσπονδοποίηση» του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας
Αυτό που συμφωνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη είναι η υλοποίηση των αμερικανικών και νεοταξίτικων στόχων για «ομοσπονδοποίηση» και «βαλκανοποίηση».
Επιβραβεύθηκε επίσης η άρση της απαγόρευσης της εισαγωγής συριακού πετρελαίου από εδάφη που ανήκουν στους «αντάρτες» από την ΕΕ, η οποία υπογράφηκε στις 3 Απριλίου 2013.
Μπορεί οι εταίροι του ΝΑΤΟ να συνεργάζονται για την ανατροπή της Συρίας, του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν, αλλά αυτό δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός για τους ενεργειακούς πόρους.
Αυτό που επίσης συμφωνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη είναι ότι οι «εμπειρογνώμονες» του Σόρος θα αναλάμβαναν να συζητήσουν με τοπικούς χρηματιστές και μουλάδες, το πώς θα ομοσπονδοποιηθεί η Τουρκία, ώστε να ακολουθήσει η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στα τουρκικά, συριακά, ιρακινά και ιρανικά εδάφη.
Ψηλά στην ατζέντα ήταν επίσης η «παροχή» περισσότερης δημοκρατίας στο Ιράκ, κυρίως στον πλούσιο σε πετρέλαιο Βορρά.
Η Μαντλίν Ολμπράιτ μετέφερε άλλωστε την «εμπειρία» της από την Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αξίζει ωστόσο κανείς να σταθεί και σε κάποια άλλα μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου, τα οποία πήραν μέρος στη Σύνοδο:
-Ο Συνταγματάρχης Ralph Peters, ο οποίος δημοσίευσε στη «Στρατιωτική Επιθεώρηση» έναν χάρτη που βασίζεται στο «Greater Middle East Project».
-O Steven Zunes, ο οποίος εκπόνησε για λογαριασμό του Stratfor Foundation (ένα ακόμα think tank που διατηρεί στενούς δεσμούς με το Πεντάγωνο) το χάρτη της ομοσπονδοποιημένης Τουρκίας.
-Ο Peter Galbright, γνωστός ως ο πατέρας των Κούρδων. Ο διπλωμάτης ο οποίος μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους στα τουρκικά, ιρανικά, συριακά και ιρακινά εδάφη.
Εν κατακλείδι αυτό που αποφασίστηκε στην Κωνσταντινούπολη είναι η επιτάχυνση της «ομοσπονδοποίησης» και «βαλκανοποίησης» της περιοχής, η οποία θα γίνει εφικτή μέσα από την ανατροπή και την τρομοκρατία, ενώ θα «χρηματοδοτηθεί» από το αίμα χιλιάδων ανθρώπων που για κακή τους τύχη βρέθηκαν να ζουν σε μια περιοχή που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος.
hellasforce.com
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4892.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters