Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πάει για Εξεταστική ο πρώην «τσάρος»


Σε συλλογή υπογραφών προχωρά το επιτελείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία...


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια εως το τέλος της εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες εβδομάδες, θα ζητείται έρευνα για την περίοδο 2001 εως 2011 και συγκεκριμένα έως τη λήξη της θητείας του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Με τον τρόπο αυτό, αυτοί που θα μπουν στο μικροσκόπιο της επιτροπής -εφόσον αυτή συσταθεί- θα είναι οι κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη έχει επέλθει παραγραφή των όποιων ποινικών αδικημάτων τελέστηκαν έως το 2009 και συγκεκριμένα έως την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα η ουσία της έρευνας να επικεντρώνεται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

http://100greekblogs.blogspot.com/2011/10/blog-post_9265.html

Βόμβα από Κατσέλη: "Δεν ψηφίζω το άρθρο για τις συμβάσεις εργασίας"


"Είμαι σίγουρη ότι αν η τρόικα ενημερωθεί για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του μέτρου, θα επανέλθει στην πρότερη θέση της", υπογράμμισε η κ. Λούκα Κατσέλη...


"Δεν μπορώ με την σημερινή του μορφή να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συμβάσεις εργασίας", δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα και υπογράμμισε ότι η λύση αυτή δεν πρέπει να ανατραπεί.

Η πρώην υπουργός Εργασίας είπε ότι η μελέτη που κατέθεσε χθες στον ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ με τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

http://100greekblogs.blogspot.com/2011/10/blog-post_5785.html

Καταγγελία σοκ για φοροδιαφυγή του ίδιου του πρωθυπουργού!


Η καταγγελία σοκάρει και έφ’ όσον ισχύει, αποδεικνύει ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι δομικά η εστία της διαφθοράς.
Η πεθερά του πρωθυπουργού λοιπόν, η μητέρα της συμπαθούς συζύγου του κυρίας Άντας, νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο Πατρών “Παναγία Βοηθεία” και με την ευκαιρία στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.
Ο σύλλογος λοιπόν Αποκλειστικών του νοσοκομείου, καταγγέλει ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού αντί να χρησιμοποιήσει νόμιμα αμοιβόμενες αποκλειστικές, χρησιμοποιεί 3 αλλοδαπές και μάλιστα (σύμφωνα με την καταγγελία) ανασφάλιστες!
Εμείς δεν χτυπούμε ποτέ σε θέματα υγείας τα οποία σεβόμαστε απόλυτα. Πρέπει όμως να παρέμβει άμεσα το ΣΕΠΕ και να ελέγξει την καταγγελία. Εάν είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δίνει τέτοιο δείγμα σε μία κοινωνία που μαστίζεται.
Εάν μάλιστα δεν επέμβει άμεσα ο ΣΕΠΕ για να ελέγξει την καταγγελία, οφείλει ο εισαγγελέας να παρέμβει και να ελέγξει τους ίδιους που είναι ήδη ενημερωμένοι αλλά δεν παρεμβαίνουν!
Σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατόν να παραγκωνίζεται το σωματείο που αποτελεί τον νόμιμο και ασφαλή φορέα στον νευραλγικό θεσμό των αποκλειστικών;
Θα επανέλθουμε…

http://olympia.gr/2011/10/12/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AF%CE%B4/

Δημήτρης Καζάκης: Εθνική λύση ή διάλυση


Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή


Βρισκόμαστε εν μέσω θύελ­λας στις διεθνείς αγορές κε­φαλαίου και κυρίως στις χρη­ματιστικές αγορές, όπου η κίνηση των χρηματιστηρίων σημειώνει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ πιάνοντας πά­το. Τόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ όσο και στην Ασία, όπου μέχρι πρόσφατα στηρίζονταν όλες οι ελπίδες «ανάκαμ­ψης» της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι χρηματαγορές έχουν αισίως φτά­σει πολύ κοντά στο επίπεδο του φθινο­πώρου του 2008, όταν είχε ξεσπάσει το μεγάλο κραχ μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Από τις 26 Ιου­λίου έως σήμερα τα χρηματιστήρια έχουν χάσει πάνω από 9 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, κυρίως από τις τρα­πεζικές μετοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μόνο μια εβδομάδα νέων αρνητι­κών ρεκόρ χωρίζει τις διεθνείς αγορές χρήματος από ένα νέο μεγάλο κραχ. Κι αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο.

«Να φοβάστε!»

Το «Economist» (1.10) εκδηλώνει τον διάχυτο πανικό λέγοντας: «Να φοβά­στε! Η παγκόσμια οικονομία θα συνε­χίσει να κατευθύνεται προς μια μαύρη τρύπα, εκτός κι αν οι πολιτικοί ενεργή­σουν πιο τολμηρά». Πρόκειται για την πιο μακάβρια αποκαθήλωση της ελεύ­θερης αγοράς και της θεολογικής λογι­κής που τη θέλει να λειτουργεί πάντα ορθολογικά. Αρκεί να μην παρεμβαί­νουν το κράτος και οι πολιτικοί.

Μα, αν οι ελεύθερες και παγκοσμι-οποιημένες αγορές είναι κάτι το από­λυτα αναγκαίο και λειτουργικό, τότε γιατί όλα εξαρτώνται από το πώς θα ενεργήσουν οι πολιτικοί; Πόσα και πό­σα διδακτορικά και νόμπελ Οικονομί­ας, ή σωστότερα οικονομικής θεολο­γίας, αποδεικνύονται σήμερα σαβού­ρα, άξια μόνο για σκουπιδοτενεκέδες, καθώς οι αγορές και οι θιασώτες τους έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στους πολιτικούς και στην τόλμη των ενεργειών τους...

Μόνο που είναι πλέον πολύ αργά. Τα κράτη σήμερα, ακόμη και τα πιο ανε­πτυγμένα, δεν έχουν ούτε επαρκή μέ­σα ούτε την αναγκαία οικονομική επι­φάνεια για να παρέμβουν διορθωτικά στις αγορές. Δεν διαθέτουν πια ούτε τη ρευστότητα που είχαν όταν ξέσπα­σε η παγκόσμια κρίση, μια και τη διο­χέτευσαν στη στήριξη των τραπεζών και των χρηματαγορών διεθνώς. Το αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευτούν μεγαλύτερα χρέη και να διογκωθούν ακόμη περισσότερο οι τραπεζικές «φούσκες».

Από την άλλη, η κατάργηση της εθνικής ρύθμισης οδήγησε σε μια τρομακτική υποβάθμιση της κυρίαρχης πολιτικής. Οι αγορές δεν έχουν ανά­γκη από πολιτικούς ηγέτες, αλλά από πολιτικούς διαχειριστές, ικανούς να εκτελούν εντολές και να πειθαρχούν απόλυτα στις απαιτήσεις τους. Τώρα ωρύονται για «κρίση πολιτικής ηγεσί­ας». Και δεν έχουν άδικο.

Οι πολιτικοί των αγορών δεν διαθέ­τουν ούτε ανάστημα ούτε καν ανεξαρ­τησία σκέψης και δράσης, τέτοια που θα τους βοηθούσε να λειτουργήσουν παρεμβατικά στην κρίση του δικού τους συστήματος. Πρόκειται για ένα εξαιρε­τικά ιδιότυπο είδος αργυρώνητων πο­λιτικών, που ξέρουν μόνο από ίντριγκα και διαπλοκή. Πώς να ενεργήσουν σή­μερα με τόλμη, όταν φτιάχτηκαν ευθύς εξαρχής για να ενεργούν πάντα μέσα σε εξ αρχής δεδομένα και προκαθορι­σμένα πλαίσια;

Και καθώς η παγκόσμια κρίση της οι­κονομίας και της πολιτικής του κυρίαρ­χου συστήματος θα σπρώχνει τους θια­σώτες του σε περισσότερες εκκλήσεις και ενέργειες για ακόμη πιο ισχυρές δομές «παγκόσμιας διακυβέρνησης», τότε περισσότερο θα βαθαίνει η πρω­τοφανής ύφεση, πηγαίνοντας από κραχ σε κραχ, με μεσοδιαστήματα απατηλής «ανάκαμψης». Όχι της οικονομίας, ού­τε βέβαια της κοινωνίας, αλλά των αγο­ρών και της κερδοσκοπίας, που τώρα πια έχει μεταβληθεί σε βασική κινητή­ρια δύναμή τους.

Η... πολεμική «λύση»!

Κι αυτό διότι, αν κάτι έχουν διδάξει οι παγκόσμιες ιστορικές κρίσεις, σαν αυτήν που βιώνουμε σήμερα, είναι ότι δεν μπορούν να δοθούν διεθνείς λύ­σεις. Πρέπει αναγκαστικά να δοθεί λύ­ση σε εθνικό επίπεδο. Οι παγκόσμιες κρίσεις δεν μπορούν να βρουν τη λύση τους σε διεθνές επίπεδο, εκτός αν ξε­σπάσει παγκόσμια σύρραξη με τη μια ή την άλλη μορφή. Δεν συνέβη ποτέ και δεν πρόκειται να συμβεί σήμερα. Εκτός κι αν αυτοί που την αναζητούν σήμερα, ψάχνουν την ευκαιρία για να γεννη­θούν νέες πολεμικές συρράξεις.

Ορισμένοι δεν το κρύβουν. Όπως, π.χ., ο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος δεν κρύβει την άποψή του ότι μόνο ένας νέος πολεμικός παροξυσμός θα μπο­ρούσε να λυτρώσει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία από την κρίση. Έτσι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μια ανοιχτή ομιλία του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Κρούγκμαν ισχυρί­στηκε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε εί­ναι στην πραγματικότητα ένα οικονομι­κό ισοδύναμο του πολέμου». Και συνέ­χισε: «Αυτό που πραγματικά έφερε το τέλος στη Μεγάλη Ύφεση ήταν το τερά­στιο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών, αλλιώς γνωστό ως Δεύτερος Παγκόσμι­ος Πόλεμος» («Huffington Post », 28.9).

Ο ίδιος λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, είπε με­ταξύ σοβαρού και αστείου: «Εάν εμείς ανακαλύψουμε ότι, ξέρετε, οι εξωγή­ινοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στη Γη και χρειαζόμαστε μια μαζική συγκέ­ντρωση πόρων για την αντιμετώπιση της εξωγήινης απειλής και πραγματικά έπαιρναν δευτερεύουσα θέση ο πλη­θωρισμός και τα ελλείμματα του προϋ­πολογισμού, αυτή η ύφεση θα μπορού­σε να ξεπεραστεί σε 18 μήνες».

Και συνέχισε: «Και αν μετά, ξαφνικά, ανακαλύψουμε ότι κάναμε λάθος, ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι, θα ήμασταν καλύτερα...». Ένας άλλος παρευρισκό­μενος τον διέκοψε λέγοντας: «Δηλαδή μας λέτε ότι χρειαζόμαστε έναν Όρσον Γουέλς;». Ο Κρούγκμαν απτόητος του απάντησε: «Υπήρχε ένα επεισόδιο της “Ζώνης του Λυκόφωτος” [τηλεοπτική εκπομπή], όπου οι επιστήμονες επινό­ησαν μια ψεύτικη απειλή από εξωγήι­νους με σκοπό να πετύχουν την παγκό­σμια ειρήνη... Αυτή τη φορά τη χρεια­ζόμαστε για να πετύχουμε μια δημοσι­ονομική ενίσχυση» (CNN, 14.8).

Πολιτικό αδιέξοδο

Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα ατυ­χέστατο και πολύ κακόγουστο αστείο, αλλά όσο επιμένει η παγκόσμια κρίση, όσο οι αγορές βιώνουν το πλήρες οικο­νομικό και πολιτικό αδιέξοδο, μπορεί ο παραλογισμός να εμφανιστεί ως η μό­νη βιώσιμη διέξοδος. Ειδικά για όσους επιμένουν ότι μόνο σε διεθνές επίπεδο μπορεί να αναζητηθεί λύση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαί­νει κάτι τέτοιο. Την εποχή του Κέυνς πρυτάνευε επίσης η ίδια λογική, ότι οι­κονομική διεθνοποίηση και η αλληλε­ξάρτηση των οικονομιών αποτελεί το μοναδικό ελιξήριο για την ανάπτυξη και την ειρήνη. Στην κορύφωση όμως της παγκόσμιας κρίσης, δηλαδή το 1933, ο Κέυνς είχε αρκετή ανεξαρτη­σία σκέψης για να καταλήξει σε διαφο­ρετικό συμπέρασμα:

«Μεγάλωσα, όπως και οι περισσό­τεροι Άγγλοι, με σεβασμό στο ελεύ­θερο εμπόριο, όχι μόνο ως οικονομική θεωρία, την οποία ένα ορθολογικό και μορφωμένο πρόσωπο δεν θα μπορού­σε ποτέ να αμφισβητήσει, αλλά σχε­δόν ως μέρος του ηθικού νόμου. Θεω­ρούσα ότι διαφοροποιήσεις από αυτό αποτελούν ταυτόχρονα ηλιθιότητα και προσβολή. Σκεφτόμουν ότι οι ακλό­νητες πεποιθήσεις περί ελεύθερου εμπορίου της Αγγλίας, που διατηρού­νταν για σχεδόν εκατό χρόνια, είναι η εξήγηση τόσο απέναντι στον άνθρωπο όσο και απέναντι στα επουράνια της οικονομικής υπεροχής της...

Όμως δεν φαίνεται σήμερα προφα­νές ότι μια μεγάλη συγκέντρωση της εθνικής προσπάθειας για να κατακτη­θεί το εξωτερικό εμπόριο, ότι η διείσ­δυση της οικονομικής δομής μιας χώ­ρας από τους πόρους και την επιρροή των ξένων καπιταλιστών, ότι μια στενή εξάρτηση της δικής μας οικονομικής ζωής από τις διακυμάνσεις των οικονο­μικών πολιτικών των ξένων χωρών αποτελούν εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις της διεθνούς ειρήνης. Είναι πιο εύκο­λο, υπό το πρίσμα της εμπειρίας και της διορατικότητας, να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο.

Η προστασία των συμφερόντων μιας χώρας στο εξωτερικό, η κατάκτηση νέ­ων αγορών, η άνοδος του οικονομικού ιμπεριαλισμού, όλα αυτά μόλις και με­τά βίας μπορούν να αποφευχθούν ως αναπόσπαστο μέρος μιας κατάστασης πραγμάτων η οποία αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεθνή εξειδίκευση και στη μέγιστη γεωγρα­φική διάχυση του κεφαλαίου οπουδή­ποτε κι αν βρίσκεται η έδρα της ιδιο­κτησίας του.

Ενδεδειγμένες εγχώριες πολιτικές μπορούν συχνά να είναι πιο εύκολο να αποδώσουν, αν, για παράδειγμα, το φαινόμενο που είναι γνωστό ως “φυγή των κεφαλαίων” θα μπορούσε να απο­κλειστεί. Το διαζύγιο ανάμεσα στην ιδι­οκτησία και την πραγματική ευθύνη της διαχείρισης είναι σοβαρή υπόθεση στο εσωτερικό μιας χώρας, όταν, ως αποτέ­λεσμα των πολυμετοχικών εταιρειών, η ιδιοκτησία κατακερματίζεται μεταξύ αμέτρητων ατόμων που αγοράζουν το συμφέρον τους για σήμερα, το πωλούν αύριο και τους λείπει συνολικά τόσο η γνώση όσο και η ευθύνη απέναντι σε ό,τι προς στιγμήν τους ανήκει.

Όμως, όταν η ίδια αρχή εφαρμό­ζεται διεθνώς, είναι, σε περιόδους έντασης, ανυπόφορη – είμαι ανεύθυ­νος προς ό,τι μου ανήκει και εκείνοι που λειτουργούν ό,τι μου ανήκει είναι ανεύθυνοι απέναντί μου. Μπορεί να υπάρχει κάποιος χρηματοοικονομικός υπολογισμός, ο οποίος δείχνει να είναι συμφέρον ότι η αποταμιεύσεις μου θα πρέπει να επενδυθούν σε οποιαδήπο­τε περιοχή του κατοικήσιμου πλανήτη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη οριακή απόδοση του κεφαλαίου ή το υψηλό­τερο επιτόκιο.

Αλλά η εμπειρία λέει ότι η συσσώ­ρευση μεγάλης απόστασης ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τη λειτουργία της κάνει κακό στις σχέσεις μεταξύ ανθρώ­πων και είναι πιθανό ή βέβαιο ότι μα­κροπρόθεσμα θα δημιουργήσει εντά­σεις και εχθρότητες που θα μηδενίσουν τον χρηματοοικονομικό υπολογισμό... Ως εκ τούτου, γι’ αυτούς τους σοβα­ρούς λόγους, τείνω προς την πεποίθη­ση ότι, όταν η μετάβαση ολοκληρωθεί, ένας μεγαλύτερος βαθμός εθνικής αυ­τάρκειας και οικονομικής απομόνωσης μεταξύ των χωρών από ό,τι υπήρχε το 1914 μπορεί να εξυπηρετήσουν την υπόθεση της ειρήνης.

Σε κάθε περίπτωση η εποχή του οι­κονομικού διεθνισμού δεν ήταν ιδιαίτε­ρα επιτυχής όσον αφορά την αποφυγή του πολέμου. Και αν οι φίλοι του αντα­παντούν πώς οι ατέλειες της επιτυχίας του ποτέ δεν του έδωσαν μια δίκαιη ευ­καιρία, είναι λογικό να επισημάνει κα­νείς ότι μια μεγαλύτερη επιτυχία είναι ελάχιστα πιθανή τα επόμενα χρόνια». («The Yale Review », Vol. 22, no. 4 [June 1933], σ. 755, 58).

Να μη γίνουμε Τρίτος Κόσμος

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και σήμερα. Δεν μπο­ρεί να υπάρξει ούτε κατά διάνοια περίπτωση μια οικονομία να βρει την έξοδο από την παγκόσμια κρίση αν δεν προτάξει τη δική της εθνική συ­γκρότηση. Ιδίως όταν πρόκειται για μια οικονο­μία σαν την Ελλάδα. Πρέπει να αντιστραφούν οι όροι λειτουργίας και ανάπτυξης της οικονομίας. Δεν μπορεί να εξαρτάται από την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου και το άνοιγμα των αγορών της. Δεν μπορεί να αναζητά πλούτη από το εξωτερικό εμπόριο και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, που αποκαλείται ανταγωνιστικότητα. Χρειάζεται επειγόντως να αναταχθεί η οικονομία με επίκε­ντρο την εσωτερική αγορά και τις εγχώριες ανά­γκες της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού. Είναι απαραίτητο να κινητοποιηθούν πρώτα και κύρια οι εσωτερικές δυνάμεις παραγωγής.

Πριν αναζητήσουμε στο εξωτερικό αγορές για προϊόντα και υπηρεσίες, πρέπει πρώτα να εξα­σφαλίσουμε την ικανοποίηση των πιο ζωτικών αναγκών της εγχώριας οικονομίας και κοινωνίας. Πρέπει να σπάσει η εξάρτηση της ελληνικής οι­κονομίας από τις εισαγωγές κεφαλαίου και εμπο­ρευμάτων. Διαφορετικά η Ελλάδα θα ακολουθή­σει τον δρόμο του Τρίτου Κόσμου, που μπορεί να παρουσιάζει εξαγωγικές επιδόσεις, αλλά κοινω­νικά και πολιτικά ανήκει ακόμη στον 18ο αιώνα. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας άλλος τρόπος για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχου­με βρεθεί.

Αυτόκλητοι σωτήρες

Την εποχή του Μεσοπολέμου, κατά τη διάρ­κεια της Μεγάλης Ύφεσης, όσο κι αν προσπάθη­σε το κυρίαρχο σύστημα να ακολουθήσει τις διο­ρατικές παρατηρήσεις του Κέυνς, δεν μπόρεσε.

Το Νιου Ντιλ στις ΗΠΑ και ο φασισμός ή ο ναζι­σμός στην Ευρώπη ήταν οι δυο ακραίες εκδοχές του καπιταλιστικού οικουμενισμού ή της παγκο­σμιοποίησης της εποχής εκείνης.

Οι λαοί, στην προσπάθειά τους να βρουν τον δικό τους δρόμο μέσα από το αδιέξοδο, δοκίμα­σαν τη λύση των Λαϊκών Μετώπων. Αν και η περί­οδος των Λαϊκών Μετώπων είναι η μόνη που έφε­ρε αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του λαού, απέτυχε ως προς τον τε­λικό σκοπό της. Κι αυτό επειδή τα Λαϊκά Μέτω­πα έμειναν σε μια συμφωνία κορυφής, χωρίς να υπολογίζουν την αληθινή δυναμική των λαϊκών μαζών.

Τότε ήταν συνηθισμένο αυτόκλητες πρωτοπο­ρίες, ηγέτες και ηγετίσκοι να μιλούν για τη μάζα, να ξέρουν καλύτερα από αυτήν και να την κα­λούν να τους ακολουθήσει τυφλά. Η λογική αυτή έφερε τον εκφυλισμό σε ό,τι πιο ελπιδοφόρο για τους λαούς γέννησε εκείνη η εποχή.

Αδυναμία διεξόδου

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορε­τικά. Το κυρίαρχο σύστημα αδυνατεί να δώσει έστω και προσωρινή λύση στο αδιέξοδο όχι μό­νο της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως. Οι αγορές δεν επιτρέπουν κανενός είδους ευελιξία ή τόλμη. Μόνο επιδείνωση της καταστροφής μπορεί να υποσχεθεί. Η λύση ενός αληθινού, αυθεντι­κού Λαϊκού Μετώπου μπορεί να υπάρξει σήμερα μόνο με τον λαό κυρίαρχο στη δική του οργάνω­ση. Χωρίς συμφωνίες κορυφής, πολιτικές συνι­στώσες και συνισταμένες. Μόνο με όρους αλη­θινής μαζικής αυτοοργάνωσης σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Χωρίς πιστοποιητικά κοινωνι­κών φρονημάτων ή δηλώσεις μετανοίας.

Η ώρα της δράσης έχει φτάσει...

Τα τονίζουμε όλα αυτά γιατί η ώρα των οικονομικοπολιτικών αναλύσεων τελείωσε. Το Eurogroup επίσημα πια μεθοδεύει την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά το ανακοίνωσε με τη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη. Πώς αντι­μετωπίζει ένας λαός αυτό το άμεσο ενδεχόμενο της επίσημης πτώχευσης; Έχει κανείς απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα;

Οι κυρίαρχες δυνάμεις επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση. Δεν θα δ ιστάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναστείλουν ή να κα­θυστερήσουν για ένα διάστημα πληρωμές μισθών και συντάξεων για να πανικοβάλουν τον κόσμο και να τον κάνουν να παρακαλεί για την επέμβαση της τρόικας, να παρακαλεί για την 6η δόση κ.ο.κ.

Κοινωνική συνοχή

Πώς θα αντιμετωπίσει ο λαός αυτές τις ασκή­σεις πανικού και χτυπήματος του ηθικού του; Υπάρχει κάποια δύναμη που να δίνει σαφή απάντη­ση; Οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πολιτεύονται με σκοπό να καρπωθούν τη δυσαρέ­σκεια του κόσμου στις επόμενες εκλογές. Σκασίλα τους για τα υπόλοιπα. Άλλοι πάλι ονειρεύονται ψη­φοδέλτια και πολιτικά μέτωπα που θα τους ανοί­ξουν την πόρτα του Κοινοβουλίου.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να αντιμετωπίσει ο λαός την επερχόμενη πτώχευση; Μονάχα ένας: να κρα­τήσει την ψυχραιμία του και να οργανωθεί στις γει­τονιές, να αποκαταστήσει και να περιφρουρήσει την κοινωνική του συνοχή, να μην επιτρέψει να τον πανικοβάλουν και να τον μετατρέψουν σε ζώο με αγελαία ένστικτα κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτό προέχει σήμερα. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το πετύχει σήμερα αυτό είναι το Ενιαίο Παλλαϊ­κό Μέτωπο, που απλώνεται γοργά σε όλες τις γει­τονιές, σε κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας. Μια νέα δύναμη έχει γεννηθεί και μαζί της η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/blog-post_7265.html

Να τι λέει ο Πούτιν για την Ελλάδα και την κρίση:


Πούτιν: Με 1 τρισ. ευρώ η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται με επίσημη πρόσκληση της κινεζικής ηγεσίας στο Πεκίνο
«Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί κάποια πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών καθώς ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων» 

επεσήμανε ο ρώσος ηγέτης. Οι νύξεις του περί ανδρείας ασφαλώς στρέφονται προς τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα διστακτική στη λήψη αποφάσεων αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος της «διάσωσης» της Ελλάδας (και) με γερμανικά χρήματα.
Μία ακόμα φωνή από πολιτικό ηγέτη εκτός Ευρώπης ακούστηκε σήμερα από την Κίνα καλώντας τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της ζώνης του ευρώ να αναλάβουν δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους. Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος βρίσκεται με επίσημη πρόσκληση της κινεζικής ηγεσίας στο Πεκίνο κάλεσε (όπως έκανε πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα) τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν γενναιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και να στηρίξουν την Ελλάδα.
Αλλωστε για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Πούτιν χαρακτήρισε 
«πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα»
 την κρίση χρέους. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα»
«Ομως εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα : κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη» 
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι το ζήτημα της στήριξης μιας χώρας μέλους μιας οικονομικής ένωσης δεν είναι απλώς ζήτημα συμπάθειας ή αλληλεγγύης προς το λαό της. «Σε τελική ανάλυση αυτό είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη γιατί ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι οι αναπτυσσόμενοι BRICS, δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν.Αφρική, δεν θα χρειαστεί να παρέμβουν καθώς «τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα». Σύμφωνα με τον Πούτιν «δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση» αλλά μόνο «προβλήματα με τα δημοσιονομικά» των χωρών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος πάντως εξήρε τις προσπάθειες των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας. «Ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της ευρωζώνης και αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι» σημείωσε από το Πεκίνο ο απερχόμενος πρωθυπουργός και μελλοντικός πρόεδρος της Ρωσίας.
 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_4476.html

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

ΣΥΝΕΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: http://Ellania.pblogs.gr/2011/10/to-hfaisteio-el-hierro-pithanon-se-kokkino-kwdiko-shmera.html

VOLCANO El-Hierro.-Google-Maps.jpg
ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ( Ή ΑΛΛΙΩΣ Insituto Geogrαfico Nacional - IGN ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ 11/10/2011 ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ, 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛ ΧΙΕΡΟ ( El Hierro ), ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ.
Η ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟ 1971, ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ Teneguia ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΛΑ ΠΑΛΜΑ ( ΚΑΝΑΡΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ). ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΤΟ ΕΛ ΧΙΕΡΟ ( El Hierro ), ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΣΤΟ La Restinga, ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ IGN ΚΑΙ ΤΟ CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Cientνficas), ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ. ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 600 ΜΕΤΡΩΝ, ( ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ ), ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Las Calmas. ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΝ Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΑΚΡΙΑ Ή ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛ ΧΙΕΡΟ ( El Hierro ).

Υ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 30 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 536 ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 

http://ellania.pblogs.gr/2011/10/ypothalassia-ekrhxh.html

Η ύπουλη προσπάθεια αφανισμού της γλώσσας μας και οι ανόητοι σύμμαχοί τους.

Πολλά χρόνια τώρα, από τότε που ανακάλυψα το internet, άρχισα να καταλαβαίνω από το τι αποτελείται ο κόσμος, σε μεγάλο ποσοστό! Χλιαρά πλάσματα, με καθόλου σκέψη, δυσκολία στην έκφραση, φόβο στην ζωή, αγένεια στην καθημερινότητα, μίσος στον πλανήτη που τα φιλοξενεί, άγρια βλέμματα στην αλήθεια, δολοφονίες επιθυμιών, παρέα με σαχλοτράγουδα, διασκεδάζοντας τον θάνατο του πρωινού τους και φυσικά εκτός των άλλων, φτύσιμο κατάμουτρα στο παρελθόν, παρόν και μέλλον τους.
Το να γράφεις Greeklish και όχι την μητρική σου γλώσσα (Ελληνικά) είναι σα να μην καμαρώνεις 2 σπουδαίους γονείς. Τους γονείς σου! Tα πιτσιρίκια (κάθε ηλικίας) στο διαδίκτυο, που δεν σέβονται την γλώσσα που μαθαίνουν στο Γυμνάσιο, κάποια στιγμή η ίδια η γλώσσα, θα τα εκδικηθεί εν ψυχρώ! Για την ώρα εκδικείται τους γονείς τους, αλλά δεν το έχουν καταλάβει, ότι είναι συνένοχα σε ό,τι συμβαίνει σε αυτούς..
Καταθέτω λίγα λόγια του καθηγητή της Γλωσσολογίας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη: «Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω απ' όλα η γλώσσα είναι αξία. Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish». Αυτά τα λέω κι εγώ ως "μαύρο πρόβατο" πολλά χρόνια πριν, όταν ανακάλυψα το internet και άρχισα να βλέπω τι συμβαίνει σιγά σιγά..
Φτάσαμε στην γενιά των 592 λέξεων. Τόσες το πολύ, έχουν στο λεξικό τους ταμείο οι νέοι.. Καθημερινά βλέπω εξωφρενικά πράγματα στο Facebook. Να "ανεβάζουν" 8 το πρωί, videoclips με τραγούδια από παρακμιακά καλλιτεχνάκια και να νιώθουν τέτοια χαρά, με το κάθε τραγούδι των 2 στίχων και των 222 επαναλήψεων στο ρεφραίν, λες και πήραν Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το δικαίωμα, να μας δείχνουν την ανατροφή και την παιδεία τους κάποιοι, το έχουν.. Αναρωτιέμαι όμως, ποιος τους είπε ότι έχουν το δικαίωμα να ξεφτιλίζουν, παραχαράζουν και κατακερματίζουν μία γλώσσα.

Κάθε λέξη είναι η αφήγηση μιας περιπέτειας. Είναι σαν μια φωτογραφία που είσαι αγκαλιά με τους αγαπημένους παππούδες σου, όταν ήταν εν ζωή! Αναρωτιέμαι αν κάποιος κάψει αυτή την φωτογραφία μπροστά σου, δεν θα νιώσεις πόνο; Έτσι νιώθω εγώ καθημερινά, που βλέπω όχι μόνο να κάνουν οι νέοι παρέα με αυτή την γλωσσική ιεροσυλία που λέγεται Greeklish, αλλά το ότι τα παιδάκια αυτά, έχουν "χαμηλή ευθύνη" και δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου με τα αυτιστικά παιδιά που λατρεύω!

Το κακό δεν είναι να είσαι ένα παιδί με αναπηρία! Το κακό είναι να είσαι αναπηρία, με ένα παιδί (Τον εαυτό σου) που δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Εν τω μεταξύ όταν μιλάς για την σημασία της γλώσσας, σε αυτά τα "πιτσιρίκια", σε βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, αλλά μέχρι κι αυτό το κάνουν χάλια! Gamise ta.

Τα ρωτάς γιατί γράφουν Greeklish και σου απαντάνε γεμάτα εξυπνάδα, νομίζοντας ότι θα πάρουν και χειροκρότημα, σαν να έχουν βρει το κρυφό θησαυρό του Αλή Μπαμπά, "γράφω πιο γρήγορα έτσι". Βρε ηλίθιο πλάσμα, από πότε είναι πιο γρήγορο να γράψεις 5 γράμματα αντί 4; Διότι άλλο "ΨΥΧΗ" και άλλο "PSIXI". Άσε που νομίζεις ότι σου έγραψε ψύξη και τους λες και περαστικά! Σε ρωτάει γιατί, καταλαβαίνεις τι παίχθηκε, αλλά τα περαστικά ταιριάζουν και έτσι δεν τα παίρνεις πίσω! "Βολεύουν πολύ, γιατί δε χρειάζεται να γράφεις ολόκληρες τις λέξεις" λένε! Αφού δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ολόκληρο, τα άτομα τα οποία τους λείπει κάποιο άκρο, πόδι ή χέρι, γιατί τα κοιτάζεις περίεργα στο δρόμο και μου ζητάς να μην κοιτάζω εγώ περίεργα, την ακρωτηριασμένη σου γλώσσα; Απάντα ρε αν έχεις τα kotsia! Βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους σε κηδείες, να θρηνούν, να κλαίνε και να οδύρονται!

Ποιος έκλαψε για μία λέξη που πέθανε; Ποιος έκανε έστω μία κηδεία για μία λέξη; Αν εσάς η πατρίδα σας, είναι οι "καθημερινές κηδείες" που κάνετε, εμένα πατρίδα μου, είναι η γλώσσα μου! Ζω μέσα από αυτή. Την κατοικώ. Είμαι μόνιμος κάτοικός της. Πατρίδα τσέπης. Την παίρνω μαζί μου όπου κι αν είμαι και τώρα είμαι εδώ απέναντι σου, γενιά των 592 λέξεων, να σου χαρίσω τις δικές μου εκατοντάδες.. Πάμε βόλτα σε μία άλλη πατρίδα τώρα. Αγγλία. Ένας Εγγλέζος, δεν θα έγραφε ποτέ "dor" αντί door, ούτε "lav" αντί "love". Αυτό σκέψου τι μπορεί να σημαίνει. Και το καλύτερο στο έχω για το τέλος.

Σήμερα έκανα μία βόλτα σε σχόλια, status και αρκετά άλλα, των διαδικτυακών μου φίλων στο Facebook και γέλασα με την ψυχή μου εκτός του θυμού που συνυπάρχω καθημερινά μαζί του! Ας απολαύσουμε παρέα!

Την λέξη τίποτα, την κάνανε πραγματικά tpt. Την λέξη κύματα, την έκαναν kummata. Δηλαδή εκτός από το χάλια της υπόθεσης, της έβαλε το ανορθόγραφο πλάσμα και ένα μ παραπάνω έτσι για να έχουμε την έναρξη, αν χρειαστεί να γράψουμε malakas. Εδώ βλέπουμε την λέξη χαμένος, xamenos η οποία προφέρεται ξαμένος, που βγαίνει από το ξαναμένος, που είναι αυτός που έχει χαθεί από φωτιά! Τώρα βλέπουμε την λέξη φωνάξεις, fwna3eis η οποία έχει θέμα!

Καταρχήν το ξ, έγινε 3. Που σημαίνει ξέχνα την πολύ γνωστή έκφραση, "πήραμε τα 3" Τώρα θα λες, "πήραμε τα ξ" Και θα εννοείς ταυτόχρονα πήραμε ταξί! Οπότε θα έχεις και το μεταφορικό σου μέσο, ανά πάσα στιγμή! Τώρα θα δούμε μία ολόκληρη πρόταση, που η χρήστρια του Facebook, δημιούργησε μετά από επίπονη μελέτη! "Prin krineis tous allous na krineis tn eafto s". Κάνω μετάφραση, για όσους δεν γνωρίζουν την ξένη γλώσσα! "Πριν κρίνεις τους άλλους, να κρίνεις τον εαυτό σου". Και φυσικά καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα κορίτσι, το οποίο έχει ντοκτορά στην αυτοκριτική! Εδώ βλέπουμε την λέξη Θεός, 8eos η οποία βγαίνει από το Δωδεκάθεο, απλά βλέπεις το 8 επειδή οι άλλοι 4, την έκαναν για μπιλιάρδο! Και τέλος, βλέπουμε την λέξη λάθος, la8os εντελώς λάθος. Ούτε Greeklish δεν είναι άξιοι κάποιοι να γράψουν. Το 8 βέβαια εδώ, δεν έχει μπει τυχαία μια που ξαπλωμένο είναι το άπειρο!

Και όπως έχει πει & ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, "Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος".

Βαγγέλης Ευαγγελίου

Πηγή: ΣΥΜΠΟΣΙΟ
http://skeftikos.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html

Καταρρέουν αλλά ισοπεδώνουν την χώρα εν όψει "πολιτικής σφαγής"

Αποσυντίθεται γοργά η κυβέρνηση η οποία πλέον επιβιώνει απλά και μόνο λόγω του ενστίκτου πολιτικής αυτοσυντήρησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ:  Στις επόμενες εκλογές, υπολογίζεται ότι θα επανεκλεγεί το πολύ το 10-15% των σημερινών βουλευτών, περιλαμβανομένων και των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών!

Αν θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την σημερινή κατάσταση με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, περισσότερο με την μάχη του Βερολίνου το 1945, θυμίζει η κατάσταση: Όταν οι Γερμανοί με την δύναμη που δίνει η απελπισία προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν τις επελαύνουσες σοβιετικές στρατιές. Μάταια, όμως. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοπεδώσουν την πόλη.

Όταν ακόμα και το site της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, βγήκε σήμερα με τίτλο «Κλίμα αποσύνθεσης στην κυβέρνηση-Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης η χώρα» σε ένα ρεπορτάζ-φωτιά του πάντα άριστα ενημερωμένου πολιτικού συντάκτη Άγγελου Κωβαίου, τότε εύκολο είναι να φανταστεί κανείς τι γίνεται στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος.

Στο  ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «Η αγωνία για την συνοχή της ίδιας της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο εκδήλωσης (και) πολιτικής κρίσης, είναι έκδηλη πλέον στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. (…) Θορυβημένα εμφανίζονται πολλά κυβερνητικά στελέχη από τη συζήτηση περί τροποποίησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, όπως αυτή γίνεται στο Παρίσι και το Βερολίνο, σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις που έγιναν και χθες από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος μίλησε για συζήτηση χωρίς θεσμικούς περιορισμούς. (…) Σε αυτό το κλίμα, στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι το διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων θα πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι για όλα».

Πως επιβιώνει ακόμα η κυβέρνηση; Λόγω του ενστίκτου αυτοσυντήρησης των 154 βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της υστεροφημίας των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και λόγω της «χαμηλής πίεσης» που δέχεται από τη Ν.Δ. η οποία βλέπει τις εξελίξεις να προσπερνούν ταχύτατα την ενδοκομματική προπαρασκευαστική διαδικασία για ανάληψη της εξουσίας της χώρας:  Σε ότι αφορά τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, δίνουν τον υπέρ πάντων απελπισμένο αγώνα για την υστεροφημία τους.

Και η απελπισία δίνει δύναμη: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξέρει ότι θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που εκχώρησε εθνική κυριαρχία, ο Ε.Βενιζέλος ως «συνεργάτης του εχθρού», οι λοιποί δελφίνοι Μ.Χρυσοχοϊδης και Α.Λοβέρδος, ως συνεργοί στο έγκλημα. Και πάνω απ’όλα η μεγάλη μάζα της Κ.Ο..

Σήμερα περίπου 1 στους 3 βουλευτές είναι υπουργός ή υφυπουργός και έχει το καλύτερο δυνατό κίνητρο για να μην θέλει να γίνουν εκλογές. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό:

Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποσπάσει στις εκλογές 22% θα έχει στην επόμενη Βουλή 55 βουλευτές. Από αυτούς οι 30-35 θα είναι νέοι σε σχέση με τη νυν Κ.Ο. Υπολογίζεται δηλαδή ότι μόλις 20-25 βουλευτές από τη νυν Κ.Ο. θα διασωθούν!

Αν εξαιρέσουμε τον πρωθυπουργό και τους δέκα κορυφαίους  υπουργούς, γίνεται αντιληπτή η επερχόμενη σφαγή της νυν Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Πόσο ψυχολογικά έτοιμος μπορεί να είναι κάποιος που οδεύει σε μία «πολιτική σφαγή» στις επόμενες εκλογές; Εξ αυτού του λόγου «τεντώνουν» την υπομονή των πολιτών. Μόνο που κινδυνεύει πλέον να «σπάσει» με συνέπειες που θα είναι ανεξέλεγκτες για τους πάντες.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/blog-post_4198.html

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

Γεώργιος Α. Παπανδρέου
Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ'' 
ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.... 
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ''

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

Επιτέλους σταματήστε την λάσπη ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, αρκετά κοροιδέψατε τον κόσμο δεν νομίζετε; Μιλάτε για προδότες εσείς:
1) ΟΤΑΝ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ; 

2) ΟΤΑΝ,  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ; 

3)  ΟΤΑΝ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ; 

4) ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΤΕ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ;

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ:

ΠΟΙΟΙ ΟΡΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ; 
ΠΟΙΟΙ ΟΡΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ; 

ΠΟΙΟΙ ΟΡΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ; 

ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΑΣ ΑΠ' ΕΞΩ ΙΟΥΔΑΙΟ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ; ΑΥΤΟ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΓΙΝΕΤΕ ΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΟΣΟ ΚΟΙΜΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΑΣ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟ-''ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ'' ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΑΣ (ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ) ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΑΝ Η ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ! ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ, ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙΓΑΤΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΤΕ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,  ΤΟ  ΔΙΑ-ΔΥΚΤΙΟ;;; 


1.750 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ''


ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ = ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
 
http://ellhnwndaimonia.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

ΣΟΚ από δήλωση βουλευτή για τον Πρωθυπουργό: ‘Το μ…ί της μάνας του!’

ΣΟΚ στο δελτίο ειδήσεων του ALTER από δήλωση βουλευτή για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Παπανδρέου!
Τι ακούστηκε στον αέρα του δελτίου; ’Το μ…ί της μάνας του!
Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται όντως για βουλευτή ή για αγανακτισμένο τηλεθεατή αλλά όπως και να έχει τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στην τηλεόραση καθώς δεν εκφράζουν στο ελάχιστο τα αισθήματα του κόσμου για τον αγαπητό Πρωθυπουργό. Κάθε άλλο μάλιστα!
Το EpicNews καταδικάζει την απρόκλητη ενέργεια, προϊόν προβοκάτσιας πιθανώς του ΣΥΡΙΖΑ ή της Δεξιάς, και προσεύχεται για την άμεση σύλληψη και παραδειγματική εκτέλεση του δράστη.
http://angelaspinkyworld.blogspot.com/2011/10/blog-post_9280.html#more
 

Ο Μενέλαος Γκίβαλος αποκαλύπτει την προσυμφωνημένη Εθνική ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 
Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία του τόπου μια κυβέρνηση που συμπλήρωσε τα δύο χρόνια παραμονής της στην εξουσία όχι μόνο δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο θετικό απολογισμό, αλλά ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ «ΚΟΛΑΣΗ».

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Μέσα σε δύο χρόνια οι δοκιμασίες, τα δεινά, η εθνική, κοινωνική και ατομική απαξία και ταπείνωση που υφιστάμεθα μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να «γεράσαμε» κατά δύο δεκαετίες… 
Η ελπίδα, η προοπτική, σβήνουν, η χώρα...
μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς σε προτεκτοράτο…
 Το χειρότερο απ’ όλα: Τώρα που τα προσχήματα εξέλιπαν, τώρα που η κυβέρνηση καταρρέει, τώρα που τα «στόματα ανοίγουν» και νέα θεμελιωμένα στοιχεία έρχονται στο φως, τώρα που το παζλ του εθνικού εγκλήματος συμπληρώνεται, αποκαλύπτεται η τραγική αλήθεια:  
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ...



Πριν ο Γ. Παπανδρέου αναλάβει πρωθυπουργός, πριν από τον «θρίαμβο» της 4ης Οκτωβρίου του 2009, είχαν ήδη τεθεί τα θεμέλια για να οδογηθεί η χώρα και η κοινωνία μας στο «σπιράλ του θανάτου»: Είχαν ήδη υπογραφεί τα «προσύμφωνα» για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και είχαν κατατεθεί οι ανάλογες «εγγυητικές επιστολές», όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Στρος-Καν… 


Όσο για την εθνική στρατηγική, την εξωτερική μας πολιτική, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου είχε δεσμευτεί στις ΗΠΑ, πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, ότι θα «παγώσει» τις σχέσεις με τη Ρωσία και ότι θα διακόψει τις εργασίες κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης…


Αυτά τα στοιχεία δεν προέρχονται από κάποιες σκοτεινές θεωρίες συνωμοσίας, αλλά περιέχονται σε επίσημα έγγραφα που υπέγραψε ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών… («ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 6/10/2011)


Οι «συμφωνίες» και οι «δεσμεύσεις» αυτές του Γ. Παπανδρέου δεν αποτελούν προϊόν μιας προεκλογικής διαπραγμάτευσης με την υπερδύναμη. Αντίθετα συνιστούν παγιωμένες πολιτικές αντιλήψεις του νυν πρωθυπουργού. Όπως αποδεικνύεται από έγγραφα της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, ήδη από το 2003, το «δίδυμο» Κ. Σημίτη – Γ. Παπανδρέου είχε αποδεχθεί την υπόδειξη των ΗΠΑ για την «ονομασία» των Σκοπίων, όπως αποκάλυψαν οι κ. Τζ. Μπους και Κόλιν Πάουελ… 


Τι «χρεία έχομεν μαρτύρων» άλλωστε; Λίγους μήνες μετά ο Γ. Παπανδρέου διορίστηκε διάδοχος του Κ. Σημίτη και η πρώτη του πολιτική πράξη ήταν η φανατική υποστήριξη του προδοτικού για την Κύπρο Σχεδίου Ανάν…


Ο ελληνικός λαός είναι μεγαλόψυχος, είναι γενναιόδωρος… Μπορεί -και γνωρίζει- να συγχωρεί τα λάθη, τις αδυναμίες, ακόμα και την ανικανότητα και την πολιτική ανεπάρκεια των ηγετών του… Ποτέ όμως δεν πρόκειται να συγχωρήσει ενέργειες που φέρουν τη σφραγίδα της εθνικής υποτέλειας, της εθνικής προδοσίας…


Τώρα λοιπόν οι κρίκοι της αλυσίδας που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση ενώνονται και μας παρέχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύσουμε λογικά μια σειρά ενεργειών τις οποίες θεωρούσαμε λανθασμένες ή άστοχες…


ΟΧΙ: Δεν είναι ούτε πολιτικά ανίκανος ούτε ανεπαρκής ο νυν πρωθυπουργός… Είχε ήδη αποφασίσει την ένταξή μας στο ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2009. Γι’ αυτό ανέθεσε στον υπάλληλο του ΔΝΤ να «φουσκώσει» τα ελλείμματα, ενώ ο ίδιος ανέλαβε να «φουσκώσει» το ύψος των spreads, δυσφημίζοντας διεθνώς τη χώρα και τον λαό του και αρνούμενος να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους, όταν το ύψος των spreads ήταν ακόμα ανεκτό. Παράλληλα απέρριψε την προσφορά δανείου από τη Ρωσία, ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.


Αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλοί, ο Γ. Παπανδρέου ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ.


Τώρα όμως που σταδιακά αποκαλύπτεται η αλήθεια, τώρα που ο ίδιος και οι επιτελείς του κατανάλωσαν και τα τελευταία αποθέματα του «πολιτικού κεφαλαίου» που διέθεταν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, πρέπει να επιτευχθεί και ο τελικός στόχος: Το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, η επίσημη πολιτική και οικονομική κηδεμόνευση της χώρας για δεκαετίες…


Αναζητούνται γι’ αυτό μέθοδοι «παράτασης ζωής» -παραμονής στην εξουσία- μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, μιας αυταρχικής και εθελόδουλης εξουσίας, που κήρυξε τον πόλεμο κατά της ελληνικής κοινωνίας και τώρα εισπράττει την οργή της.


Προτείνουν λοιπόν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες δημοψηφίσματα… Νομίζουν ότι μέσα από ψευτοδιλήμματα θα διασφαλίσουν την ανοχή του λαού για να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο… 


Μα ένα δημοψήφισμα, όποια λογικά ερωτήματα κι αν περιέχει, θα μετατραπεί αυτόματα σε διαδικασία καθολικής αποδοκιμασίας με το σύνθημα: «Απορρίψτε το δημοψήφισμα για να φύγουν»… Αλλά όπως φαίνεται «μωραίνει Κύριος»…


Η διετία που πέρασε μπορεί να παρομοιαστεί, με τις προσήκουσες ιστορικές αναλογίες, με τη διετία 1941-1943, της γερμανικής κατοχής… Τότε η καθολική αντίσταση και η πίστη σε μια πατρίδα απελευθερωμένη, σε μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική, υπήρξαν ο πυρήνας που κράτησε ζωντανό το έθνος και ένωσε την κοινωνία, τον λαό μας…


Ανάλογη θα είναι και τώρα η στάση μας απέναντι στην οικονομική δικτατορία, στην πολιτική κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Καθολική αντίσταση και λαϊκή ενότητα. Μια ιστορική στάση που δεν θα περιοριστεί μόνο σε μια χώρα, στην Ελλάδα, αλλά θα περιλάβει όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, τους λαούς που σήμερα οδηγούνται στο «κολαστήριο» των δυνάμεων της νεοφιλελεύθερης «νέας τάξης». Η ιστορία δεν τελείωσε, όπως ισχυρίστηκε ο Φουκουγιάμα… Ίσως μάλιστα να μπορεί να ξαναρχίσει μέσα από τη συλλογική αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης.

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/10/blog-post_2515.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_12.html

Ιδού η λίστα με τους 77 οργανισμούς που συστάθηκαν το 2010-11

Με αφορμή τα όσα δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου στη συνεδρίαση του ΚτΕ Εσωτερικών και Οικονομικών ότι πρέπει να ελεγχθούν οι καταγγελίες της ΝΔ για τη δημιουργία από το ΠΑΣΟΚ 77 δημόσιων οργανισμών μέσα σε μια μόλις διετία, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης έδωσε ξανά στη δημοσιότητα την λίστα των οργανισμών.
Επίσης ο κ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους. Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί...
για να απαντήσει έμπρακτα;»

Ακολουθεί η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές.

1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α' 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α' 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α' 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α' 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α' 64, 06.05.2010)
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010)
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010) 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α' 227, 27.12.2010) το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α' 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α' 132, 05.08.2010) Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α' 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010)
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α' 169, 27.09.2010)  250.000 ευρώ/έτος.
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010)  δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010)  έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α' 190, 05.11.2010)  225.000 ευρώ/έτος.
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α' 219, 23.12.2010)  δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011)  Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011)  θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011)  Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α' 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, ---)  κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)  με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α' 16, 16.2.2011)  επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α' 17, 17.02.2011)  Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α' 24, 21.02.2011)  με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α' 49, 10.03.2011)  3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011)
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011)  51.000 ευρώ
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011)
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011)  5μελές Δ.Σ.
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α' 118, 24.05.2011).
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α' 113, 18.05.2011)  Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.

Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.

1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ
Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ

Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας
Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.
Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).
Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:
1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα
3 θέσεις υπαλλήλων
1 θέση ειδικού συνεργάτη
1 θέση ειδικού συμβούλου
ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).

Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
23. Δ/νση Εξαρτήσεων
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)

25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).

Από iefimerida
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/77-2010-11.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters