Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» Ηχητικό


aded1-katrou 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε την πρόταση του δημοσιονομικού αυτόματου «κόφτη» των δαπανών, ο οποίος θα ενεργοποιείται ερήμην του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα επιφέρει τις επιθυμητές κατά διαταγήν των δανειστών «προσαρμογές» στο οποιονδήποτε ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο Εθνικό Προϋπολογισμό.
Αναφερόμενος Δήθεν στην προστασία μισθών, ο υπουργός Εργασίας επέμεινε στην ελληνική πρόταση για αυτόματο «κόφτη».
 «Αυτό που έχουμε προτείνει είναι ο…………

αυτόματος αναπροσαρμοστής του χρόνου (το 2017), που θα βγουν τα αποτελέσματα της Eurostat, αυτός είναι ο στόχος μας. Επιμένω να ενεργοποιηθεί ένας αυτόματος «κόφτης», εκτός και αν ψηφίσουμε έκτακτα μέτρα για να προστατεύσουμε μισθούς και συντάξεις. Μιλάμε, πάντως, για το 2017, από τώρα δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα μέτρο. Υπάρχει και στη Γερμανία αυτός ο κόφτης», είπε χαρακτηριστικά
Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε στον Αlpha 989 ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.  
«Είμαστε στο τέλος, έχουμε τελειώσει με το αντικείμενο της πρώτης αξιολόγησης, είμαστε μπροστά σε μία απαίτηση που μας ήρθε από τον ουρανό», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να γίνει υποχώρηση με λήψη νέων μέτρων, η απαίτηση είναι παράλογη. Τον Ιούλιο αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε σε πολλά που δεν θέλαμε αλλά τώρα η κατάσταση είναι παράλογη. Το ΔΝΤ αμφισβητούσε ότι πιάναμε στόχους, βγαίνουν όμως στοιχεία από τη Eurostat, δεν μπορεί το ΔΝΤ να ισχυρίζεται (κάτι τέτοιο) όταν διαψεύδεται. Μια πενταετία ζούμε τις διαψεύσεις των προσδοκιών του ΔΝΤ».
Παραδέχθηκε ότι «υπάρχει καθεστώς αβεβαιότητας που δεν οφείλεται σε εμάς αλλά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ»και τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση όχι συνθηκολογώντας».  
Για το ασφαλιστικό ο υπουργός υποστήριξε πως «η διαπραγμάτευση πήγε πολύ καλά».
 «Ναι μεν για ορισμένους φέρνει μικρότερες συντάξεις, φέρνει όμως προστασία για την πλειονότητα. Εμείς προβλέψαμε μια εθνική σύνταξη για να μην βιώνει κανείς τη φτώχεια, δεν είναι η κατώτατη σύνταξη, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σύνταξη. Ακόμη και αυτοί που είναι εκτός εργασίας θα πάρουν σύνταξη, για τους άλλους θα επιστρέφει ό,τι έχει δοθεί σε εισφορές. Δίνεται η εγγύηση ότι θα πάρουν όλοι μια σύνταξη. Έχουμε μια αναπροσαρμογή συντάξεων για τα μεσαία εισοδήματα. Για όσους έχουν μέσο εισόδημα από χίλια ευρώ και κάτω δίνει μεγαλύτερες συντάξεις απ΄ το παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κος Κατρούγκαλος ενώ τόνισε πως «έχουμε ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος εκρηκτικά,  πάνω από 4% του ΑΕΠ».
Αναφερόμενος στα αιτήματα των δημοσιογράφων ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι «το θέμα ήταν το ταμείο, είχα εξηγήσει ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι μέσα στο ενιαίο ταμείο και οι δημοσιογράφοι εκτός».
Για το αγγελιόσημο είπε ότι «δεν ήταν κοινωνικός πόρος, εκεί παλέψαμε μέχρι τέλους να το διατηρήσουμε, για τους θεσμούς όμως ήταν ένας πόρος με έντονο συμβολισμό και έπρεπε να κοπεί. Δεν μπορούσε να αποτελέσει δική μας «κόκκινη γραμμή». Προσπάθησα να το σώσω μέσω συμφωνίας εργοδοτών-εργαζομένων, όπως λειτουργεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Έχει γίνει ήδη η πρώτη συνάντηση, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».
Τέλος, για τις ξένες επενδύσεις ο υπουργός είπε ότι «δεν είναι η φορολογία το βασικό πρόβλημα για τις επενδύσεις. Αυτό που τρομοκρατεί τον ξένο επενδυτή είναι η ρευστότητα γενικότερα στην Ελλάδα και του φορολογικού πλαισίου, να αλλάζει πχ κάθε τόσο ο φορολογικός νόμος».

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ





https://tolimeri.wordpress.com/

ΑΠΟ ΤΙΣ 09/ 05/ 2016 ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.


Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΗ, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 09/ 05/ 2016, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ:-


Α) ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝ, ΙΘΑΓΕΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,


Β) ΩΣ ΝΟΜΕΑΣ, ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ


Γ) ΩΣ ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΕΚΚΛΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.


ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ Ο ΕΠΙΒΛΗΘΕΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ (27) ΔΙΣ €, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΙΣ ΟΛΟΣΧΕΡΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗΝ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.


ΑΠΟ ΤΙΣ 09/ 05/ 2016, ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.


ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ … 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΥΨΟΣ!!!!!!!!!!!!!


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ « Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».


ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

http://alfeiospotamos.gr/?p=22800

Στον Βατικανό είναι κρυμμένη όλη η Αρχαία Ελληνική γραμματεία και όλα τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης ;

Στον Βατικανό είναι κρυμμένη όλη η Αρχαία Ελληνική γραμματεία και όλα τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης ; 
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού να υπάρχει μία αλλαγή στη στάση τους απέναντι στα ελληνικά συγγράμματα της Αρχαίας Εποχής.
 
Αφορμή ήταν ο υπολογιστής των Αντικυθήρων πράγμα που έβαλε πολλούς ερευνητές σε σκέψεις αφού η λειτουργία και οι υπολογισμοί του είναι ακριβείας σε σχέση με το πλανητικό σύστημα.
Τόσο ο μηχανισμός (Γρανάζια) ο οποίος έχει φτιαχτεί με μεγάλη λεπτομέρεια και με τεχνολογία που είναι δύσκολο να υπάρχει στην αρχαιότητα όσο και οι μαθηματικοί υπολογισμοί έκαναν πολλούς να σκεφτούν ότι οι μύθοι δεν είναι και τόσο φανταστικοί.
 
Ο όρος μύθος που έχει μεγάλη διαφορά από το παραμύθι είναι μία αλήθεια κρυμμένη και κωδικοποιημένη ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη στα χρόνια και να μην είναι εύκολο να μαθευτεί σε όσους δεν πρέπει.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν το πόσο σημαντικός ήταν ο Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ότι στα πανεπιστήμια πλέον αρχίζουν και κάνουν μελέτες στηριζόμενοι σε ελληνικά συγγράμματα.
Επίσης μετά την αυτοκρατορία του Ναπολέωντα ο οποίος αφού κατέκτησε την Ιταλία μπήκε στις στοές του Βατικανού ανακαλύπτοντας χιλιάδες αρχαία ελληνικά βιβλία που δεν είχαν βγει ποτέ στην επιφάνεια, πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στην Γαλλία για να μελετηθούν από ερευνητές αλλά όταν η Ιταλία ξανά έγινε κράτος, το Βατικανό ζήτησε δικαστικά να επιστραφούν τα βιβλία πίσω τα οποία και τα ξανά κλείδωσαν στην βιβλιοθήκη του Βατικανού χωρίς να μπορεί όλα αυτά τα χρόνια κανένας ερευνητής να τα μελετήσει.
 
Ένα ακόμα παράδειγμα προσπάθειας από πολλούς με μυστικό σκοπό να αποκρύψουν τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα συγγράμματα είναι το γεγονός ότι πριν χρόνια μεγάλος ελληνικός εκδοτικός οίκος που εξέδιδε βιβλία του Έλληνα ερευνητή Ιωάννη Πασά πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα με σκοπό να συνεχίσει το έργο του εκδοτικού οίκου αλλά όταν τον παρέλαβε στα χέρια του
 
Πηγή: voicenews.gr

http://maiandros.blogy.gr/post/1669-ston-batikano-einai-krymmeni-oli-i-arxaia-elliniki-grammateia-kai-ola-ta-biblia-tis-aleksandrinis-bibliothikis-

ΤΙΤΑΝΕΣ – Η Αρχή της Αποκάλυψης μιας Κρυμμένης Αλήθειας

Ατλας


Αγαπητοί φίλοι

Επανέρχομαι με ένα θέμα που θέλω να πιστεύω ότι θα βάλει μια ακόμη βόμβα στα θεμέλια της επίσημης εκδοχής της ιστορίας και αυτή δεν είναι άλλη από το θέμα των ΤΙΤΑΝΩΝ.


Η «λέξη» ΤΙΤΑΝΕΣ δεν είναι τίποτε άλλο από μια αυθαίρετη μεταγραφή της πραγματικής «λέξης» ΤΙΤΗΝΕΣ. Αυτό έγινε από την λανθασμένη απόδοση των φιλολόγων της κλασικής (πιθανώς) εποχής ή και παλαιότερα την οποία βέβαια οι κατοπινοί υιοθέτησαν χωρίς να μπουν στον κόπο έστω και στοιχειωδώς να την ελέγξουν. Δεν μπορεί να μην σου κινεί την περιέργεια ότι η «λέξη» χρησιμοποιείται στο ομηρικό κείμενο και να κάνεις την ελάχιστη κίνηση να δεις τι σημαίνει άραγε εκεί;

Βέβαια οφείλω να πω εδώ ότι ήδη είχε φτιαχτεί μια τεράστια παραμυθολογία από διάφορους ευφάνταστους συγγραφείς που ταίριαζε με την επικρατούσα άποψη ότι όσο πιο ακραία ήταν αυτά που λέγονταν τόσο καλύτερα μια και έτσι θα καταρρίπτονταν από τους υποτίθεται ορθολογιστές χριστιανούς θεολόγους ως ανόητα.

Υιοθετήθηκε έτσι η έννοια των «γιγάντων» , ότι και αν αυτό πραγματικά σημαίνει, των τεράστιων δηλαδή ανθρωπόμορφων πλασμάτων με την καταστροφική διάθεση και τα λοιπά χαρωπά που όλοι γνωρίζεται. Είναι όμως έτσι;

Για να απαντήσουμε στο θέμα με αξιοπιστία θα πρέπει να προστρέξουμε στην κατάλληλη αρχαία ελληνική γραμματεία και αυτή δεν είναι άλλη από τον Όμηρο και τον Ησιοδο της Θεογονίας.

Αρχίζοντας από τον δεύτερο θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ορισμένα πράγματα. Ο Ησίοδος κάνει μια προσπάθεια να κωδικοποιήσει ορισμένες παλαιότερες γνώσεις σε ένα σύγγραμμα όπου πιθανολογώ ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει ή χρησιμοποίησε ως διδακτικό εργαλείο. Δεν ήταν η προσπάθεια ενός ιστορικού ερευνητή αλλά ενός απλού καταγραφέα, που είχε βέβαια την τύχη να σωθεί το έργο του ενώ χιλιάδες άλλων χάθηκε οριστικά.

Επίσης η επανασύνθεση των έργων του δημιούργησε στην πραγματικότητα ένα παζλ ανολοκλήρωτο μια και πολύ πιθανά είτε έχουμε χαμένα μέρη από την θεογονία που έδιναν ένα άλλο ίσως νόημα είτε διαφορετικών (ίσως και συγγραφέων) έργων τμήματα συνδέθηκαν σε κάτι που πρέπει να επιστρατεύσεις μεγάλη επιείκεια για να το πεις ενιαίο έργο.
Εκεί εμφανίζονται οι ΤΙΤΗΝΕΣ ως «οντότητες» ότι και αν αυτό σήμαινε για τον συγγραφέα.

Μέσα σε αυτό το μπέρδεμα ήταν εύκολο να προσωποποιηθούν και να δοθεί η εικόνα που προαναφέραμε. Ήταν όμως έτσι;

Η πραγματικότητα είναι τόσο διαφορετική όσο και αποκαλυπτική για το τι ακριβώς σημαίνει το ΤΙΤΗΝΕΣ. Ας κάνουμε λοιπόν την αποκάλυψη. ΤΙΤΗΝΕΣ είναι οι «μεταφορείς». Αυτοί ή αυτά που κουβαλούν πράγματα πιθανότατα τραβώντας. Έχει δηλαδή διπλή ερμηνεία. Αυτή του μεταφέρω αλλά και αυτού του τραβάω για να μεταφέρω. Την έννοια αυτή μπορούμε εύκολα να την βρούμε στο ομηρικό κείμενο.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Οδύσσεια 10 στίχος 354

«ἡ δ᾽ ἑτέρη προπάροιθε θρόνων ἐτίταινε τραπέζας
ἀργυρέας,»
ή
Ιλιάδα 13 στίχοι 531-535
«Μηριόνης δ᾽ ἐξ αὖτις ἐπάλμενος αἰγυπιὸς ὣς
ἐξέρυσε πρυμνοῖο βραχίονος ὄβριμον ἔγχος,
ἂψ δ᾽ ἑτάρων εἰς ἔθνος ἐχάζετο. τὸν δὲ Πολίτης
αὐτοκασίγνητος περὶ μέσσῳ χεῖρε τιτήνας
ἐξῆγεν πολέμοιο δυσηχέος»

Στην πρώτη περίπτωση μεταφέρουν τραπέζια και στην δεύτερη μεταφέρει με τα χέρια του τον χτυπημένο αδερφό του.

Μπορείτε να βρείτε και άλλα αποσπάσματα από τον Όμηρο. Και αυτά δίνουν ακριβώς την ίδια εννοιολογική σημασία.

Σκεφτείτε λοιπόν τι θα έπρεπε να είναι οι ΤΙΤΗΝΕΣ ή (κατά το νεοελληνικόν) ΤΙΤΑΝΕΣ όταν η ιδιότητάς τους είναι να μεταφέρουν και να τραβάνε.

Καλές σκέψεις λοιπόν.

Παυσανίας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ operiplous

http://www.diadrastika.com/2016/05/titanes-archi-tis-apokalypsis-mias-krymmenis-alithias.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters