Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

19 ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ

Η επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποίητες σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού .

Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποίητες πρώτα μας προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους με σκοπό το κέρδος.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία , 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου θα προκύψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012.

Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος. Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στίς πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται απο την καρδιοπάθεια.

Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου . Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδεψει πάνω από $ 105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου.

Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων. Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β. , φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων." ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.

Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο; Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950: με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση;

Η απάντηση είναι απλή: η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής. Ο Καρκίνος προωθεί επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού.

Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030 , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology. Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.

Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε . Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να κρατηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.

Η BPA. Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις εποξικές ρητίνες.

Η BPA είναι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας τροφίμων ποτών, και δοχείων , σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση σε ανθρώπους είναι πολύ διαδεδομένη και εμφανίζεται κυρίως σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά.

Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA- ευαίσθητων καρκίνων,όπως του μαστού και του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για έναν κοινό τύπο όγκου του εγκεφάλου που ονομάζεται μηνιγγίωμα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα της BPA στα ούρα ήταν περίπου 1,6 φορές (160%) με περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Η BPA βρίσκεται στα ούρα του 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να καρφώσει τα ουρικά επίπεδα του (BPA σας) κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας
Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα και να χρησιμοποιήτε ποτήρι. Δυστυχώς, σχεδόν απο όλους το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.

Φθόριο. Μιλώντας για το νερό, σχεδόν σε κάθε περιοχή του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει τοξικά φθοριούχο νάτριο στο νερό της βρύσης. Μετά από χρόνια άρνησης, το ΚΠΑ / Ροκφέλερ της ελεγχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το φθόριο βλάπτει τα παιδιά. Παρά την αφαίρεση των τοξινών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαίτησε μια μείωση του ποσού φθοριδίου που προστέθηκε στις δημόσιες παροχές νερού, αναφέροντας το αρνητικό αποτέλεσμα της στα δόντια (οδοντική φθορίωση).

Φυσικά, εδώ και πολύ καιρό γνωστή από τους ερευνητές, σε αντίθεση με την American Dental Association, ότι το φθόριο βλάπτει τα δόντια .

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετές ανήθικες εταιρείες εμφιάλωσης νερού προσθέτουν φθόριο στο νερό τους, και διαφημίζουν ότι το φθόριο είναι καλό για τα παιδιά και το προωθούν δήθεν για γερά δόντια παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.

Φυτοφάρμακα. συνεχίζουν σε κοινή θέα, όταν οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη χρήση του ιωδιούχου μεθυλίου στην Καλιφόρνια σε καλλιέργειες φράουλας, με τη γνώση ότι συνδέεται με τον καρκίνο,στη νόσο του θυρεοειδούς και σε νευρολογικές βλάβες στον άνθρωπο. Το 2007, η κυβέρνηση Μπους ενέκρινε το ιώδιο μεθυλίου σε εθνικό επίπεδο σε 47 κράτη που καταχωρούν τη χημική ουσία για χρήση.

Οι εργαζόμενοι που εφαρμόζουν ορισμένα φυτοφάρμακα για να καλλιεργήσουν, είναι δύο φορές πιο πιθανό να συμβληθούν απο μελάνωμα, μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, μας λένε ότι τα μη βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Ομοίως, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερα επίπεδα των κοινών φυτοφαρμάκων σε νοικοκυριών στα ούρα των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ τριών και επτά ετών.

Οι παρατεταμένες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων και η χρήση του DDT έχει αυξημένα ποσοστά καρκίνου .

Parabens. Οι καρκινογόνες χημικές ουσίες έχουν προστεθεί και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. τα Parabens είναι μια χημική ένωση που βρέθηκε σε προϊόντα καθημερινής υγιεινής όπως κρέμες, make-up, αφρός ξυρίσματος, λοσιόν μαυρίσματος και οδοντόκρεμα. Βρίσκονται επίσης σε πολλές μάρκες αποσμητικού μασχάλης.

Μια μελέτη 160 γυναικών με καρκίνο του μαστού έδειξε ότι τα parabens ήταν παρόντες στους όγκους όλων των γυναικών . "Συνολικά, 160 δείγματα συλλέχθηκαν, τέσσερα από κάθε γυναίκα.

και βρήκαν 99 τοις εκατό των δειγμάτων ιστού που περιέχονται τουλάχιστον ένα paraben και 60 τοις εκατό των δειγμάτων είχε πέντε. "
Αλουμίνιο. Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο, το αλουμίνιο μπορεί να απορροφηθεί απο τον ιστό του μαστού των γυναικών, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ή άλλα προβλήματα υγείας .

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στην θηλή τους (NAF) Μελέτες έχουν δείξει οτι σε προιόντα αντιιδρωτικά αλουμινίου, κατατίθονται στον ιστό του μαστού, καθώς και μελέτες σε ζώα έχουν επίσης βρεθεί ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Μελέτες επίσης να ταξινομούν το Αλουμινίο ως νευροτοξίνη που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Chemtrails / γεωμηχανικής. Τα Chemtrails περιέχουν τοξίνες, όπως αλουμινίου και βαρίου τα οποία ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα καθημερινά, και είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα εργαλεία του προγράμματος μείωσης του πληθυσμού . Ως εκ τούτου, ο αέρας που αναπνέουμε όλοι μας τώρα περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Η ρύπανση σωματιδίων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα και κρίσεις άσθματος και μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων.

Τα Chemtrails δηλητηριάζουν κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη και οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν ακόμη και να το παρατηρήσουν. Παρακαλώ πάρτε λίγο χρόνο και κάντε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα chemtrails / γεωμηχανικής.
Τα αντηλιακά.

Πολλά δημοφιλή αντηλιακά περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του δέρματος , τα οποία δεδηλωμένος στόχος τους, είναι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ακόμα χειρότερα, η FDA φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτών των κρίσιμων πληροφοριών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτό.

Μόνο το 7,8% των εξετασθέντων αντηλιακών έχουν κριθεί "ασφαλές και αποτελεσματικά." Το άλλο 92,2%, που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες των αντηλιακών προϊόντων στην αγορά σήμερα, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ζάχαρη. Από καιρό ήταν γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη και ότι τα άτομα με καρκίνο θα πρέπει να μειώσουν την ζάχαρη. Σήμερα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης την ημέρα.
Κοινή και Ιατρική Ακτινοβολία.

Οι αξονικές τομογραφίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου , αλλά οι ασθενείς δεν έχουν προειδοποιήθει για τον κίνδυνο. Εκθέτοντας ένα παιδί με την πυρηνική ακτινοβολία από δύο ή τρεις αξονικές τομογραφίες (CT), το κεφάλι μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια 20-ετή μελέτη.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα παιδί που εκτίθεται στην ακτινοβολία σε μεταξύ πέντε και 10 αξονικές τομογραφίες, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από ό, τι ένα παιδί που δεν έχει εκτεθεί να αναπτύξει λευχαιμία.
Ομοίως, οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου .

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.400 ασθενείς με καρκίνο βρήκε ότι οι ασθενείς που δήλωσαν ότι έχουν ετήσιες εξετάσεις σε (οδοντιατρικές ακτίνες Χ) είχαν έως και δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μηνιγγίωμα.
Τα κινητά τηλέφωνα.

Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενδεχομένως , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Ο οργανισμός τώρα απαριθμεί τη χρήση του κινητού με την ίδια "καρκινογόνο επικινδυνότητα" της κατηγορίας, όπως ο μόλυβδος,η εξάτμιση του κινητήρα,και το χλωροφόρμιο.

Η Ακτινοβολία έχει επίσης συνδεθεί με βλάβες στο DNA και καρκίνο . Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε μια 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στα έτη 1999 και 2009, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα.

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους. Οι ερευνητές προειδοποιούν: «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικές ανάγκες και να κάνουν κλήσεις μικρής διάρκειας."

Ωστόσο, παρά τον προφανή κίνδυνο , η κυβέρνηση δεν απαιτεί καμία προειδοποίηση ακτινοβολίας ή καρκίνου σε κινητά τηλέφωνα.

Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνδεθεί με καρκίνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία .

Υδράργυρος. Ο Υδράργυρος σε οποιαδήποτε μορφή είναι δηλητηριώδες, Ο υδράργυρος συνήθως επηρεάζει τη νευρολογική, γαστρεντερική (GI) και τα νεφρικα συστήματα οργάνων. Δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει από την εισπνοή ατμών υδραργύρου, κατάποση υδράργυρου , ο υδράργυρος σε ένεση, και η απορρόφηση του υδραργύρου μέσω του δέρματος.

Έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος εξαντλεί γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί επίσης οτι προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα. Οτιδήποτε μειώνει και διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο .

Τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι ίσως η τελευταίο όπλο που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ελίτ για χρήση κατά της ανθρωπότητας.

αλουμίνιο και φορμαλδεΰδη (ένα γνωστό καρκινογόνο που χρησιμοποιείται για την ταρίχευση) έχει χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό σε παιδικά εμβόλια και εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλά εμβόλια γρίπης. Εκεί είναι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μελέτες που συνδέουν τα εμβόλια με τον καρκίνο και νευρολογικές διαταραχές όπως ο αυτισμός . Κορυφαία επιστήμονας εμβολίου της Merck, Δρ Maurice Hilleman , παραδέχεται ανοιχτά την παρουσία του θανατηφόρου SV40 στην πολιομυελίτιδα.


Το Ίδρυμα Καρκίνου SV40 παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και έρευνα.
Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εναντίον στους ανυποψίαστους πολίτες των εθνών του τρίτου κόσμου .
Πρόσφατα ένα ιταλικό δικαστήριο έκρινε τους κατασκευαστές εμβολίων οτι ευθύνονται για την καταστροφή των παιδιών.

Όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατασκευαστές εμβολίων είχαν σχεδόν σβηστεί-από αγωγές που ασκούνται από τους γονείς των τραυματισμένων παιδιών, το Κογκρέσο τους χορήγησε νομική ασυλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ασυλία δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι " «αναπόφευκτα επισφαλή.»

Ο Μπιλ Γκέιτς ευγονιστής παγκοσμιοποίησης και άλλοι, όπως το Ίδρυμα Ροκφέλερ, χρηματοδότούν τις έρευνες εμβολίων, προκειμένου να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλές κυβερνήσεις πιέζουν να κάνουν εμβόλια υποχρεωτικά , ακόμα και με ενημέρωση στους γονείς από πόρτα σε πόρτα.
Ψήγματα Οδοντιατρική.

Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα είναι η κύρια πηγή έκθεσης στον υδράργυρο για τους Αμερικανούς . Το μέσο άτομο έχει οκτώ σφραγίσματα αμαλγάματος και θα μπορούσε να απορροφήσει έως 120 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά ημέρα. Για λόγους σύγκρισης, η κατανάλωση απο μολυσμένα με υδράργυρο θαλασσινά θα σας εκθέσει σε περίπου 2,3 μικρογραμμάρια ανά ημέρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συσχέτισε την περιοδοντική πάθηση με τον καρκίνο του παγκρέατος . «Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος», δήλωσε ο δρ Ντομινίκ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Οι άνδρες με ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν 64% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους δεν διαθέτουν τέτοιο ιστορικό.

Το πρότυπα λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν να αντικατασταθούν με λαμπτήρες CFL, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επειδή είναι γεμάτες με τοξικό υδράργυρο.

"Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Maine Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι, όταν μια λάμπα CFL σπάσει, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον αέρα.
Ευτυχώς η σχεδιαζόμενη απαγόρευση καταργήθηκε και εσείς δεν χρειάζεται να μολύνετε το σπίτι σας με λαμπτήρες CFL .

Σιρόπι καλαμποκιού φρουκτόζης. υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού (HFCS) χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από το ψωμί για πρωινό με δημητριακά, ακόμη και τη σόδα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την εκλεπτυσμένη φρουκτόζη. Στις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος τρέφονται με εκλεπτυσμένη φρουκτόζη και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα μέσα στο σώμα.

Δημοσιεύση στο περιοδικό Cancer Research, τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια, μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στην επικρατούσα ιατρική. Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τόσο τη ζάχαρη γλυκόζης και τη φρουκτόζη της ζάχαρης, αλλά η φρουκτόζη προκαλεί άμεσα τα καρκινικά κύτταρα να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 12 κουταλάκια του γλυκού HFCS κάθε μέρα ! Έτσι, απλά με την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής των επεξεργασμένων τροφίμων, οι καταναλωτές είναι σε θέση να εκτεθούν απο υπερβολικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που καθορίζονται από την EPA.

Το Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία. Ένα πανεπιστήμιο του Princeton απο μια ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν πρόσβαση σε φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού παρουσίασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνα που έχουν πρόσβαση σε επιτραπέζια ζάχαρη, ακόμα και όταν η συνολική θερμιδική πρόσληψη τους ήταν η ίδια.

Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό λίπος - τα περισσότερα από αυτά μπορούν να προληφθούν.

Φούρνοι μικροκυμάτων. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστένετε γρήγορα ή να μαγειρέψετε τα τρόφιμα. Ωστόσο, πολλές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία.Στην πραγματικότητα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι τόσο επικίνδυνοι που είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία 1976 - 1987.

Η παστερίωση ανακαλύφθηκε από τον Louis Pasteur στα μέσα του 1800. και υπάρχει στο γάλα σας ,αμύγδαλα και χυμούς . Η παστερίωση καταστρέφει τις βιταμίνες, και τα ένζυμα και παρεμποδίζει την απορρόφηση. Όταν βράσει το υγρό, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να κάνει τα τρόφιμα αποστειρωμένα.

Κατά τη διαδικασία, δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά επηρεάζουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία των τροφίμων αυτών. Η παστερίωση είναι η διαδικασία της θέρμανσης ενός υγρού σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια και να απενεργοποιηθούν ορισμένα ένζυμα.

Ακτινοβολία τροφίμων. Η FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων Η Βιομηχανία και το FDA επιμένει ότι τα ακτινοβολημένα τρόφιμα, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και είναι απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν απαγορεύσει την πώληση και διανομή των ακτινοβολημένων τροφίμων, και οι ξένες κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Οι μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβόληση των τροφίμων με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου .

Η ασπαρτάμη. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 2 ή 3 mg / kg κάθε ημέρα ασπαρτάμης με σόδα διαίτης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
«Η μελέτη μας έχει δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι μια καρκινογόνος ένωση των οποίων οι καρκινογόνες επιδράσεις είναι επίσης εμφανείς σε μία ημερήσια δόση των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους (mg / kg), και ιδίως λιγότερο από την τρέχουσα αποδεκτή ημερήσια δόση για τους ανθρώπους.

Χλώριο. Το χλώριο έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε αποθέματα νερού της βρύσης για 100 χρόνια. Τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιούνται για την κολύμβηση μπορεί να διπλασιάσουν σχεδόν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κίνδυνο γιατί τα επίπεδα χλωρίου είναι πολύ υψηλότερα .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο του νερού, και που λούζονται τακτικά, είχαν 83%περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν όγκο από ό, τι τα άτομα με χαμηλά σε χλώριο περιοχές. Εκείνοι που ήπιαν απο το νερό βρύσης με υψηλό-χλώριο είχαν 35% πιθανότητα να πάθουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η κανονική κολύμβηση στις πισίνες, έχει αυξήσει τον κίνδυνο σε 57%.

Απορροφώσας χλώριο μέσω του δέρματος είναι ότι πιο επικίνδυνο επειδή παρακάμπτει το ήπαρ, το οποίο φιλτράρει πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, όταν το νερό έχει καταποθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές παιδικές πάνες και γυναικεία προϊόντα όπως (σερβιέτες / ταμπόν) περιέχουν χλώριο.
Το νιτρικό άλας και άλλα συντηρητικά προστίθενται συνήθως στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου . Είναι καλύτερα να αγοράσετε χωρίς συντηρητικά με βάση το κρέας.


Πυρηνική ακτινοβολία είναι επίσης ένα θανατηφόρο εργαλείο, και οι θάνατοι απο ακτινοβολία είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδειχθούν, όπως οι θανάτοι απο το κάπνισμα, γιατί η πηγή είναι άγνωστη σχεδόν πάντα στην ποσότητα του.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα που διανέμεται από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης , δεν υπάρχει καμία δόση ακτινοβολίας.

Μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Cancer βρήκε ποσοστό λευχαιμίας διπλάσιο μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών που ζουν κοντά σε 3,1 μίλια ακτίνα απο 19 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας της Γαλλίας .

Η μελέτη προστίθεται στα πορίσματα μιας γερμανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2007 μελετώντας γερμανικά παιδιά κάτω των 5 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην περιοχή των γερμανικών πυρηνικών σταθμών είχε υποστεί μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της παιδικής λευχαιμίας.

Το 2003, μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινδύνου Ακτινοβολίας, έχει αναφερθεί σε 61.600.000 θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο από το νέφος της δοκιμής ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Η Βροχή έφερε το νέφος στην αγορά των τροφίμων.

Αυτό το ραδιενεργό νέφος που , όπως λέγεται, μεταφέρει κάτι που ονομάζεται στρόντιο-90, το οποίο είναι το πιο φοβερό δηλητήριο στον κόσμο. Και μία μόνο κουταλιά να μοιραστούν όλα τα μέλη της ανθρώπινης φυλής θα μπορούσε να παράγει ένα επικίνδυνο επίπεδο ραδιενέργειας στα οστά του κάθε ατόμου.

Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ο Δρ Στάνλεϊ Ewen, ένας παθολογος σύμβουλος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν, λέει ότι ένα κουνουπίδι που χρησιμοποιείται σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου .

Τα ΓΤ παράγωγα της Monsanto rBGH (η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη-αυξητική ορμόνη, έχει δοθεί στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ώστε να καταστούν περισσότερο γάλα) και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή του IGF-1 70 - 1000%. Ο IGF-1 είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη που έχει σχετιστεί με 2,5 έως 4 φορές υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ανθρώπινου παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.

Συμπέρασμα

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν εφαρμόσει σαφώς την ατζέντα τους και δηλητηριάζουν το φαγητό μας, τον αέρα, το νερό και τους οργανισμούς με τις τοξίνες για να μας δώσουν τον καρκίνο. Αυτές οι ελίτ ωφελούνται πάρα πολύ από την πώληση των φαρμάκων, μέσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα ελέγχουν .

Αυτά τα φάρμακα συνήθως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα ψευδώς στην αγορά προωθούνται ως μια θεραπεία με ψεύτικες μελέτες και διεστραμμένα στατιστικά στοιχεία.

Η Καταπολέμηση λοιπόν του καρκίνου, είναι να μην δεχτούμε τον καρκίνο.



http://atheatignosi.blogspot.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/19.html

Συγκρατήστε τις τελευταίες λέξεις, για να καταλάβετε πού θα πάνε τα κτήματα και τα σπίτια των οικονομικά αδύναμων ...

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

«Τσεκούρι παντού» βροντοφωνάζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως απαίτηση της «κοινής γνώμης», της Τρόικας, αλλά και της «λογικής για τη σωτηρία της χώρας». Όταν, φυσικά λένε «τσεκούρι παντού», δεν εννοούν στη φοροδιαφυγή, στην αισχροκέρδεια, στις κομπίνες, στη διαφθορά. Εννοούν αυτό:

«Κατάργηση ή άμεση ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχος τον δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία ενώ για την εξεύρεση πόρων εξετάζεται και η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Τούντα, που προβλέπει ότι κάποια τμήματα νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες ή σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία. πράγμα που θα φέρει εξοικονόμηση πόρων αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους συνταξιούχους ξένους τουρίστες που θα ενδιαφέρονταν για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα».

Συγκρατήστε τις τελευταίες λέξεις, για να καταλάβετε πού θα πάνε τα κτήματα και τα σπίτια των οικονομικά αδύναμων που θα κατασχεθούν από Κράτος και τράπεζες. Έτσι, για να μας φύγει και η απορία «άντε και ξεκίνησαν οι κατασχέσεις, σε ποιους θα πουλήσουν τα κατασχεμένα;». Στους ξένους συνταξιούχους θα πάνε. Το έχουν κανονίσει οι άνθρωποι. Νοσοκομεία ξεπουλάνε, τα σπίτια του κοσμάκη ξεπουλάνε, άντε σε λίγο να κάνουν και τα στραβά μάτια με τα ανήλικα, ώστε να αναπτύξουμε έναν «καθώς πρέπει» σεξοτουρισμό για να ξεκαυλώνουν τα ραμόλια «επενδυτές».

Επίσης, εννοούν αυτό: «Πολιτικοί μηχανικοί θα αναλάβουν δουλειές της Πολεοδομίας». Φυσικά μη φανταστείτε ότι εννοούν κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες πολιτικούς μηχανικούς, αλλά «υπεργολαβικές εταιρείες» που θα αναλάβουν ολόκληρες πολεοδομίες.

Ως γνωστόν, οι Πολεοδομίες είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα τμήματα του ελληνικού Δημοσίου. Η διαφθορά, ως γνωστόν, χρειάζεται δύο. Έναν που να λαδώνεται κι έναν που να λαδώνει ή να έχει γνωριμίες ώστε να προσπερνά με ευκολία τα εμπόδια για να χτίσει σε βουνά και ακτές.

Το σύγχρονο Κράτος μας, λοιπόν, αντί να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του και να ξεβρωμίσει τις Πολεοδομίες, αποφάσισε να νομιμοποιήσει τη διαφθορά, παραδίδοντας το δικαίωμα άδειας οικοδόμησης σε ανεξέλεγκτες οικοδομικές εταιρείες που όχι μόνο κανένα καημό δεν έχουν να τηρήσουν νόμους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά πάντα προσπαθούσαν να καταργήσουν τους υπάρχοντες.

Όπως είπε διευκρινιστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Στουρνάρας – ποιος γαμεί τον Σαμαρά; – «Θα κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί σε κάθε τομέα και θα περνάνε οι δουλειές τους σε ιδιωτικές εταιρείες». Κι όταν λέμε «σε κάθε τομέα», εννοούμε «σε κάθε τομέα». Δηλαδή, εκτός από την Υγεία, ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν και την Παιδεία, τους υγειονομικούς ελέγχους σε τρόφιμα, τους ελέγχους των τιμών και γιατί όχι τη Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά, τα πάντα γίνονται αγορά και η αγορά αυτή θα αυτοελέγχεται κάνοντας ό,τι γουστάρει. Σε συνέχεια αυτού του εκπληκτικού οράματος νεοφιλελευθερισμού, η ανάπτυξη θα έρθει μετατρέποντας τους πολίτες σε πελάτες και τους εργαζόμενους σε σκλάβες και πόρνες.

Υπέροχα! Τότε, όμως, γιατί να υπάρχει το Κράτος και τα υπουργεία; Η Βουλή, οι βουλευτές, οι υπουργοί; Ούτως ή άλλως ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετούν. Ας πέσουν οι μάσκες. Να ιδιωτικοποιηθεί το Κράτος. Η Βουλή να γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο μιας χώρας Α.Ε. και ο πρωθυπουργός ένας πρόεδρος της εταιρείας. Γιατί χρειάζονται όλα αυτά τα υπουργεία από τη στιγμή που ουσιαστικά δε θα έχουν αντικείμενο;

Αν το όνειρο του νεοφιλελεύθερου Αρμαγεδδώνα είναι «καθόλου Δημόσιο», τότε μαζί του κι εγώ, αλλά με τον όρο να μην υπάρχει και καθόλου Κράτος. Αν είναι να το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά. Όχι πλέον πολιτικοί. Μόνο επιχειρηματίες. Όχι εκλογές. Όχι προνόμια. Όχι κόμματα. Μόνο επιχειρήσεις. 

Καθώς θα μειώνεται το Δημόσιο, να μειώνεται αντίστοιχα ο αριθμός των υπουργείων και ο αριθμός των βουλευτών μέχρι να μηδενίσουν όλα μαζί ταυτόχρονα. Και μια που το φτάσαμε ως εδώ, ας καταργήσουμε επιτέλους και αυτόν τον βαρετό εθνικό ύμνο. Τα τραγουδάκια από τις διαφημίσεις του Jumbo κάνουν μια χαρά την ίδια δουλειά. Όλα για την «Ελλάδα Α.Ε.» της ανάπτυξης, της επαναδιαπραγμάτευσης, του αριστερού Κουβέλη, του μαλάκα λαού. Πάμε μωρή Ελλαδάραααααααααα

* Η φωτό είναι «κλεμμένη» από το http://wisdomsigns.blogspot.gr/




kartesios

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6548.html

Τι θα γίνει όταν ο λαός απαιτήσει δραχμή;

Του Θέμη Τζήμα

Ο σύνδεσμος “όταν” εμπεριέχει το χρονικό “ότε” και το υποθετικό “αν”. Άρα είναι χρονικός και υποθετικός, μια διάσταση λησμονημένη στη νέα ελληνική αλλά απολύτως κρίσιμη για το κείμενο που ακολουθεί.

Εδώ και τρία χρόνια, από το πρώτο μνημόνιο ακόμα, οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να κερδίσουν χρόνο οι πιστωτές μας εις βάρος της χώρας. Κλωτσούν παρακάτω το σενάριο κατάρρευσης της εθνικής οικονομίας που θα εκδηλωθεί μάλλον ως μια οξύτατη κρίση ρευστότητας προς το εσωτερικό και το εξωτερικό. Έτσι οι ξένοι πιστωτές- επίσημος και ιδιωτικός τομέας- επιτυγχάνουν αφενός να οχυρωθούν απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, αφετέρου, μαζί με το ντόπιο κατεστημένο, να υφαρπάξουν στις χαμηλότερες δυνατές τιμές το δημόσιο πλούτο, έχοντας ως προίκα και ένα πάμφθηνο εργατικό δυναμικό με έναν άφθονο εφεδρικό στρατό.

Το πρώτο μνημόνιο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο αυτής της κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των πιστωτών μας πολιτικής. Ακολουθήθηκε από το μεσοπρόθεσμο, το μνημόνιο ΙΙ και το PSI, που ακύρωσε και έστρεψε εναντίον της ελληνικής οικονομίας την αναγκαία, από χρόνια πριν, αναδιάρθρωση χρέους.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνούμε ότι η συμφωνία της συνόδου κορυφής του περυσινού Οκτωβρίου, που κλήθηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά προέβλεπε κάτι πολύ σαφές: οι Ευρωπαίοι εταίροι- θεωρώντας ότι έχουν οχυρωθεί επαρκώς απέναντι στον “ελληνικό κίνδυνο”- ανέλαβαν να καλύψουν τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας και να απεμπλακούν από την παροχή χρημάτων για τις εσωτερικές της ανάγκες, με ανταλλάγματα για τους ίδιους, την προνομιακή πρόσβασή τους στα όποια πρωτογενή μας πλεονάσματα, όποτε αυτά επιτευχθούν και φυσικά τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου.

Επισείοντας την πλήρη υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, δηλαδή τη μη απόδοση ούτε ευρώ για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, το ευρωπαϊκό και εγχώριο οικονομικό- πολιτικό κατεστημένο εκβιάζει ξανά τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές της συμπολίτευσης ώστε να περάσει το νέο πακέτο μέτρων περαιτέρω φτωχοποίησης διά της εσωτερικής υποτίμησης και το ξεπούλημα όλων των εν δυνάμει δημοσίων αναπτυξιακών εργαλείων.

Η αποδοχή του νέου εκβιασμού ωστόσο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σενάριο που αποτελεί το εργαλείο του εκβιασμού: στη ραγδαία επιδείνωση αρχικά και κατάρρευση, αργότερα, της χώρας. Η λήψη και των νέων μέτρων θα οδηγήσει σε δύο βασικούς άξονες αποτελεσμάτων: στο πολιτικό επίπεδο ο ελληνικός λαός θα κατηγοριοποιηθεί οριστικά ως μη πρεσβεύων συστημική πολιτική “απειλή”. Κάθε νέα επιτυχία της στρατηγικής του σοκ, του φόβου και της ενοχοποίησης του λαού αποδυναμώνει ακόμα και για το μέλλον, τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και ενισχύει τη συγκυβέρνηση της μνημονιακής παλινόρθωσης. Εμπεδώνει τους πολιτικούς σχεδιασμούς του κατεστημένου και το αίσθημα ασφάλειάς του.

Στο οικονομικό επίπεδο, θα επιβεβαιώσει και θα επιδεινώσει την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος σε ό,τι αφορά τους ρητούς και διακεκηρυγμένους στόχους του - δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς- μεταφέροντας το βάρος της “ενοχής” για την αποτυχία στο λαό και σε ένα αναλώσιμο τμήμα της εγχώριας πολιτικής ελίτ.

Οι δύο παραπάνω άξονες αποτελεσμάτων πιθανότατα θα αποτελέσουν τις βάσεις για το σενάριο ραγδαίας επιδείνωσης αρχικά και κατάρρευσης αργότερα: σε αυτό το σενάριο, οι “απηυδισμένοι” Ευρωπαίοι από τις διαρκείς “ελληνικές αποτυχίες”, θα κάνουν το μοιραίοόπως θα αποδειχθεί και για τους ίδιους, λάθος και θα “αποσυρθούν” από τις εσωτερικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μεγάλη κρίση εσωτερικής ρευστότητας. Η επιδείνωση αυτή μάλλον δε θα λάβει το χαρακτήρα μιας στάσης πληρωμών προς τα έξω αλλά μιας εξαιρετικά εκτεταμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών που θα φτάσει έως του επιπέδου αδυναμίας λειτουργίας βασικών κρατικών υποδομών, συμπεριλαμβάνοντας ίσως και τμήματα του εγχωρίου τραπεζικού τομέα. Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι επίσης ραγδαίες.

Ένα μεγάλο τμήμα του λαού αντιμετωπίζοντας την άμεση, δραματική έλλειψη ρευστότητας και τη μη λειτουργία πολύ κρισίμων κρατικών υποδομών μπορεί σε εκείνη τη φάση να μεταστραφεί και από τη στήριξη στο ευρώ να απαιτήσει εθνικό νόμισμα. Η όποια τότε ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει: θα μείνουμε με κάθε κόστος, ακόμα και αυτό ενός επιδεινουμένου φαύλου κύκλου στο ευρώ ή θα κάνουμε το άλμα εκτός, προς το εθνικό νόμισμα;

Είναι το παραπάνω, το πιθανότερο σενάριο; η “λογική” λέει όχι. Το ευρώ ήδη τείνει προς την αποσύνθεση. Η κρίση από τη στιγμή που θα σαρώσει τα τελευταία αδύναμα, ισπανικά φράγματα θα σκάσει ορμητικά στην πόρτα της Γαλλίας περνώντας από την Ιταλία και κατόπιν θα χτυπήσει τη Γερμανία. Από αυτή τη σκοπιά, η προώθηση από τον ξένο παράγοντα του σεναρίου της ελληνικής κατάρρευσης απλά θα επιβεβαιώσει τους φόβους ή “φόβους” για την επισημοποίηση της εκκίνησης αποσύνθεσης του ευρώ. Άρα με κάθε τρόπο η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα θα πρέπει να εμποδιστεί και από μια τιμωρητική πολιτική θα πρέπει να επανέλθουμε τουλάχιστον στη συζήτηση με βάση την πραγματικότητα της μνημονιακής αποτυχίας να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ηγεσίες πολύ ικανότερες από τις σημερινές ευρωπαϊκές ηγεσίες έσυραν τους λαούς της ηπείρου και του κόσμου σε πολύ μεγαλύτερες καταστροφές, που κάθε “λογική” ανάλυση απέκλειε. Επιπλέον, το παρόν ευρωπαϊκό κατεστημένο κάθε άλλο παρά ικανό ή πρόθυμο αποδείχθηκε να περιορίσει έστω την κρίση.

Σήμερα λοιπόν υπάρχουν δυο βασικές αναγκαιότητες: η μια είναι να δώσουν ο λαός και η αριστερά μάχη για να αποτύχει η κυβέρνηση. Τυχόν κυβερνητική επιτυχία θα ενισχύσει περαιτέρω την οχύρωση και την κερδοσκοπία τμήματος των πιστωτών μας εις βάρος του λαού. Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Πρέπει να συγκροτήσουμε άμεσα ένα μεγάλο, ενιαίο και πολύπλευρο αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Εκεί πρέπει να δώσει -και- η αριστερά την προσοχή της αντί σε εσωστρεφείς διαδικασίες.

Η δεύτερη αναγκαιότητα είναι η ετοιμασία κυβερνητικού προγράμματος που, αν ήθελε υλοποιηθεί το σενάριο της ραγδαίας επιδείνωσης, θα αποτρέψει την κατάρρευση και θα θέσει τις βάσεις ανασυγκρότησης της χώρας. Δηλαδή ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα αριστερών, σοσιαλιστών και ορισμένων εν γένει προοδευτικών δυνάμεων, που θα στοχεύει να σταθεροποιήσει άμεσα την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση, να αποκαταστήσει βασικές κρατικές λειτουργίες και να υλοποιήσει ένα σχέδιο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, μέσα από δημοκρατικό σχεδιασμό και χρήση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών αναπτυξιακών εργαλείων.

Επιπλέον όμως, η επέλευση του πιο πάνω σεναρίου επιδείνωσης θα απαιτήσει τη λήψη της κρίσιμης στρατηγικής απόφασης σχετικά με το νόμισμα της χώρας. Τότε θα μετρηθεί η ωριμότητα των πολιτικών δυνάμεων στην πράξη, η αποφασιστικότητα του λαού και θα αποδειχθεί η αξία της θέσης ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. Το ευρώ τότε, όχι μόνο δε θα είναι φετίχ αλλά ίσως θα είναι και ανεπιθύμητο από μεγάλες λαϊκές μάζες, όπως βεβαίως και από ένα τμήμα του εγχωρίου παρασιτισμού. Από αυτό το τμήμα δηλαδή που θα έχει βρεθεί σε τέτοια θέση ισχύος, χάρη ακριβώς στις μνημονιακές πολιτικές διασφάλισης- υποτίθεται- της παραμονής μας στο ευρώ, ώστε να μπορεί να κερδοσκοπήσει περαιτέρω, χάρη στη μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο. Εκεί είναι που θα αποδειχθεί ότι το δεξιό και αριστερό, το υπεύθυνο και το ανεύθυνο δεν ταυτίζονται με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή αλλά με το ερώτημα με ποια πολιτική εντός ευρώ και με ποια εκτός ευρώ.

Τότε είναι που η αριστερά, θα κριθεί, διότι πολύ πιθανά θα κληθεί να κυβερνήσει, μέσα σε περιβάλλον γενικευμένης κρίσης και οξύτατης έντασης. Για αυτά τα καθήκοντα πρέπει να ετοιμαστεί από τώρα, καθώς ίσως να βρίσκονται πολύ πιο κοντά από όσο εικάζουμε.





http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ti-tha-ginei-otan-o-laos-apaitisei-draxmi-toy-themi-tzima

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_668.html

Επτασφράγιστο μυστικό ο φάκελος της Κύπρου.Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;

Επί 38 συναπτά έτη οι «δημοκρατικές» εν Ελλάδι κυβερνήσεις, με σύνθημα ότι για την εισβολή της επιθετικής Τουρκίας στην Κύπρο φταίνε καθ’ ολοκληρία οι χουντικοί, απέταξαν τις σοβαρότατες ευθύνες τους και ουδέν έπραξαν για ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και της διαιρέσεως της νήσου.

Αλλά ας δεχτούμε ότι για την εισβολή των Τούρκων φταίει η χούντα των Αθηνών και η οποία «έπεσε» μετά την εισβολή και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της εποχής.

Μέχρι τότε οι δυνάμεις εισβολής είχαν κατορθώσει να επιτύχουν στην Κύπρο, δύο μικρά προγεφυρώματα στον τόπο της εισβολής και να λάβουν συμφωνία ανακωχής στην Γενεύη από τον τότε υπουργό των εξωτερικών Γ. Μαύρο. Η δεύτερη φάση καταλήψεως της Κύπρου έγινε όταν την Ελλάδα κυβερνούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κ. Καραμανλή. Τότε οι Τούρκοι, αφού ενισχύθηκαν καταλλήλως, εξαπέλυσαν την 14η Αυγούστου επίθεση δια της οποίας κατέλαβαν το 40% του νησιού και το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα.

Τότε η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδος άφησε στο έλεος του Αττίλα την Κύπρο και δια της..

φράσεως «η Κύπρος κείται μακράν», απέσυρε κάθε ευθύνη από πάνω της. Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκατέλειψε την εξ Ελλάδος στρατιωτική δύναμη, ευρισκομένη στο νησί, αβοήθητη στο έλεος και στην κτηνώδη μανία του εισβολέως. Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκαταλείφτηκε στα γεγονότα και έκτοτε σύρετε από αυτά, χωρίς να μπορέσει να κάνει τίποτε στον διεθνή στίβο για ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Σήμερα η δημοκρατική Ελλάδα, εκτός των ευχολογίων που στοχεύουν σε αφελείς, έχει υποταχτεί πλήρως στις ορέξεις των Τούρκων, εκτός της Κύπρου και στο Αιγαίο και στην Θράκη, συρόμενη και ανήμπορη, σε πράξεις ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Σήμερα η δημοκρατική και χρεοκοπημένη Ελλάδα των πολιτικών ακαταδίωκτων δεινοσαύρων, ολίγον πρό του τέλους, διστάζει να ανοίξει επιτέλους τον φάκελο της Κύπρου, προφασιζόμενη Εθνικούς λόγους. Τι φοβούνται πλέον οι πολιτικοί ολετήρες; Οι πρωταίτιοι των Απριλιανών του ’67, δικάστηκαν, τιμωρήθηκαν, τελείωσαν. Γιατί λοιπόν κρατούν επτασφράγιστο μυστικό δικό τους τον Φάκελο της Κύπρου; Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;

από τους φίλους στο Σύνδεσμο 71


 http://freepen.gr/?p=6951

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/38.html

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΟΛΟΙ... ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΑ "ΣΑΠΙΑ" ΜΜΕ...

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ... 

 
ΑΛΛΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ...










1. Εστιάστε το βλέμμα σας στην κόκκινη κουκίδα (στην μύτη της κοπέλας) για 30 δευτερόλεπτα.


2. Αμέσως μετά, κοιτάξτε τον τοίχο ή το ταβάνι.


3. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας με ταχύτητα…


ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ???

ΤΙΠΟΤΑ!!!

Εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με μία απλή φωτογραφία, φανταστείτε την πλύση εγκεφάλου που τρώμε καθημερινά από τα ηλεκτρονικά ΜΜ”Ε”. Συνωμοσιολογία θα πείτε…



ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ "ΕΙΔΗΣΗ"...


ΟΠΟΤΕ... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ...


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ TV...






http://christossainis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2997.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4811.html

Η ΞΕΦΤΥΛΑ της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται μέσα από το παράδειγμα της ΚΥΠΡΟΥ!

Στη ζωή πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά.

Αν είσαι κακάσχημος για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να κοιταχθείς στον καθρέπτη μαζί με κάποιον άλλο ώστε να διαπιστώσεις την αλήθεια.

Κάπως έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε την ξεφτύλα της πατρίδας μας αν τη συγκρίνουμε με την Κύπρο.


του Στρατή Μαζίδη

Αυτό το …μικρό χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος απέδειξε ότι μπορεί τελικώς να εκμεταλλευθεί τον άνεμο και να χαράξει πορεία. Ενώ η Ελλάδα άγεται και φέρεται κατά πως της βαρούν το ντέφι.
Βέβαια η Κύπρος χρειάστηκε μερικές δεκαετίες για να καταλάβει, μα κυρίως να εμπεδώσει μια δυσάρεστη αλήθεια.

Ότι δεν μπορεί να βασίζεται στη μητέρα Ελλάδα. Τα γεγονότα του 1974 που ξεκίνησαν όπως ξεκίνησαν, το “η Κύπρος είναι μακράν” του Καραμανλή, το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου που τελικώς παρέμεινε απλά δόγμα στα χρόνια του Σημίτη, οι S-300, το “ζήτω” το σχέδιο Ανάν του ΓΑΠ, της Ντόρας, του Συνασπισμού με το δειλό και καμουφλαρισμένο όχι του ανιψιού Καραμανλή και το απόλυτο ξεβράκωμα στους ξένους επικυρίαρχους έπεισαν την Κύπρο ότι από εμάς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε.

Και τι έκανε; Αφού συνέχισε να παραμένει ανεξάρτητο κράτος χάρη στον Τάσσο Παπαδόπουλο και το ΟΧΙ του Κυπριακού Λαού το 2004 σε αντίθεση με το ελληνικό ΝΑΙ του 2012, έβαλε πλώρη για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Άνοιξε συνομιλίες, προχώρησε σε συμφωνίες και έδειξε σοβαρότητα Αποτέλεσμα; Οι εξορύξεις ξεκίνησαν και ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον νέοι μνηστήρες. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ο Γιωργάκης όταν τον ρωτούσαν για τους υδρογονάνθρακες πείραζε τη μύτη του λέγοντας “δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα”.

Επίσης συνειδητοποίησε πως η Κύπρος βρίσκεται πιο κοντά στο Ισραήλ παρά στην Ελλάδα. Οι ισραηλινοί πετούν καθημερινά πάνω από την Κύπρο και την πλατφόρμα εξόρυξης στέλνοντας καθημερινά μηνύματα στην Άγκυρα. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα καταντήσαμε να παρακαλάμε όχι για νέα όπλα αλλά για καύσιμα και ανταλλακτικά των υπαρχόντων που σε λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεραστεί.

Η Κύπρος πάλι βλέποντας την κατάντια μας αφότου εισήλθαμε στο Μνημόνιο, προτίμησε να δανειστεί από τους Ρώσους και σύμφωνα με κάποια blogs το πρωί της Κυριακής είναι έτοιμη να ξεφύγει και πάλι από το …μηχανισμό “στήριξης”. Κι αυτά όχι γιατί έχει ελλείμματα αλλά για να προστατεύσει τις τράπεζές της οι οποίες εκτέθηκαν στα ελληνικά ομόλογα και στις οποίες υπάρχουν αρκετά δις καταθέσεων από Ελλαδίτες. Εν ολίγοις άλλαξαν οι ρόλοι, και η Κύπρος πλέον προστατεύει εμάς!

Το νησί της Αφροδίτης απέδειξε πως όταν υπάρχει βούληση, τίθενται στόχοι, καταρτίζεται σχέδιο, υλοποιείται με σοβαρότητα, τότε κάποιοι θα σε στηρίξουν και κάτι θα καταφέρεις.


Η χώρα μας πάλι απέδειξε πως όταν κατεβάζεις τα παντελόνια σου διαρκώς, τότε θα σε περάσουν όλοι ένα χεράκι.


 http://freepen.gr/?p=6880

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4242.html

Μπαχάμες ή αλλιώς Νέα Ελλάδα. Έλληνες Πολιτικοί με βίλες εκατομμυρίων ευρώ;;;;;;

όπως μας ενημερώνει το wikipedia


The name "Eleuthera" is derived from the feminine form 


of the Greek word ελεύθερος 



και μάλλον σε αυτή την περιοχή μεγέθους νήσου ΚΩ εις τις Μπαχάμες είναι το σημείο που αναφέρεται ο κύριος Δεσλής στο σχόλιο του στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής 
http://www.frontpages.gr/d/20120722/12/%CE%91%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE
ότι έχουν αγοραστεί από Ελληνικές Offshore και έχουν κτίσει πολυτελέστατες οικίες Αξίας άνω των δυο εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη και οι Ιδιοκτήτες είναι Έλληνες πολιτικοί και Επιχειρηματίες.
Ισχυρισμός που ενισχύεται σύμφωνα με τον κύριο Δεσλή και από τηλεοπτικό κανάλι της Καλιφόρνια.



Το ποιος είναι ο κύριος Δεσλής μπορείτε να το δείτε 
http://www.facebook.com/athanasios.deslis
και αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα άλμπουμ του με τίτλο ανατομία ενός διωγμού.

Με μια δεύτερη ματιά σε αυτό το δημοφιλή προορισμό μπορεί κανείς να διαπιστώσει πολλά θεματάκια.
Ένα από αυτά φαίνονται ευκρινέστατα μέσα από το επίσημο site της CIA. 

Ναι καλά διαβάσατε. ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE της CIA.

Τι μας λέει λοιπόν;

Στην φωτογραφία που ακολουθεί μας λέει ότι 
Μπαχάμες είναι η 10 Χώρα στο κόσμο με 1.160 Μαρίνες εκ των οποίων οι 1063 είναι αλλοδαπών συμφερόντων.


Στην επόμενη μας λέει ότι 
μεταξύ των 1063 αλλοδαπών συμφερόντων έχουμε το εξής μαγικό σε ιδιοκτησίες
Η πτωχευμένη Ελλάδα είναι  πρώτη με 225 μαρίνες 
με τη δεύτερη Νορβηγία να  έχει 186 μαρίνες 
και την τρίτη Αμερική μόλις  με 109 μαρίνες.
ακολουθεί   ο    Καναδάς    με       96 μαρίνες
και πέμπτη η     Ιαπωνία    με       88 μαρίνες


Και μέσα από το επίσημο site του Υπουργείου Εξωτερικών επαληθεύεται και μέρος των ισχυρισμών του κυρίου Δεσλή αλλά και του Καλιφορνέζικου καναλιού.
Ότι δηλαδή το νησί επισκέπτονται Έλληνες ιδιοκτήτες εξοχικών.
Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν μεταξύ αυτών των ιδιοκτητών συγκαταλέγονται και Έλληνες Πολιτικοί.



Επί τούτου βέβαια αρμόδιος είναι να μας ενημερώσει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ ο κύριος Ρουμελιώτης. Συγνώμη ο  πρώην Πρόεδρος ήθελα να γράψω. Γιατί μετά από αυτά που είπε την 15-Δεκ-2011 πρόσφατα έμαθα ότι έγινα πρώην.



Επειδή όμως οι επισκέψεις γίνονται συνήθως τις γιορτινές ημέρες πρέπει και να εκκλησιαζόμαστε.

Και αν το video είναι πράγματι από Πάσχα τις Μπαχάμες φαίνεται ότι εκεί
η Ελληνορθόδοξη κοινότητα αριθμεί πάρα πολλά μέλη.




.Γ.



«Υπερδύναμη στις οφ σορ η Ελλάδα»  


Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4515967

Τα κυριότερα σημεία του άρθρου:



ο κ. Παναγιώτης Δουβής, πρώην διευθυντής Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ και συγγραφέας του βιβλίου «Οffshore δραστηριότητες». Βάσει μη επιβεβαιωμένων εκτιμήσεων, το μέγεθος της απώλειας εσόδων του κράτους ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ελληνικών συμφερόντων υπεράκτιες διακινούν περί τα 500 δισ. ευρώ. 

«Για ξέπλυμα προτιμώνται οι Μπαχάμες, οι Γρεναδίνες και ο Άγιος Βικέντιος, τα νησιά Μάρσαλ και γενικότερα οι απομακρυσμένοι από την Ευρώπη φορολογικοί παράδεισοι που δεν συνεργάζονται με τις Αρχές», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και για το τέλος μια ευχάριστη νότα την οποία οφείλουμε στο χρήστη
http://www.youtube.com/user/zisiskl?feature=watch
και στο Χωνί http://www.toxwni.gr/2012/07/efetis/
που το πρόβαλε.
Το καλύτερο μέρος των δηλώσεων που ξεχωρίσαμε από την ομιλία του Εφέτη Παππά:



Η κυριαρχία της Χώρας Έχει παραχωρηθεί.
Το έργο του νομοθετικού σώματος έχει εκχωρηθεί.
Η Ελληνική Βουλή απλώς σφραγίζει και επικυρώνει.
Δεν ισχύει το Σύνταγμα σήμερα.
Μας ζητάνε την Ψυχή μας.

 http://diaforos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_22.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2722.html

Ο Πολύδωρας ζητεί εξηγήσεις για τη μεγάλη αρπαχτή (120.000.000 ευρώ) για τους αποκωδικοποιητές...

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.Θέμα: Αγορά αποκωδικοποιητών για ψηφιακό σήμα τηλεοπτικών σταθμών και κατάργηση του αναλογικού κέντρου εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Υμηττό.Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», διαβάσαμε την είδηση σχετικά με το συνολικό κόστος των αποκωδικοποιητών, που παρέχουν το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο επιβαρύνει τους ήδη δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές» παραπέμπει στη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων.

Και αυτό, καθώς ο κάθε πολίτης έχει ήδη ή πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, προκειμένου να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μέχρι πρότινος, του παρείχετο αυτό το δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Επειδή η αγορά αποκωδικοποιητή αποτελεί «μονόδρομο», καθώς πέραν των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, σύντομα όπως πληροφορούμαι θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά και τα κρατικά κανάλια, γεγονός που εγείρει άλλα σχετικά σοβαρά ζητήματα.
Επειδή σχεδόν εκβιαστικά και χωρίς να δοθεί εναλλακτική λύση στους πολίτες, οι περισσότεροι των οποίων λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή, αποκλείονται αναιτίως και αδικαιολογήτως από το μέχρι πρότινος δωρεάν αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Επειδή γίνεται λόγος για εκατοντάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένους» από τη νέα ψηφιακή τηλεόραση πολίτες.
Επειδή έχουν ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθούν εκατομμύρια αποκωδικοποιητές, υπό συνθήκες στρέβλωσης της αγοράς με μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές τάσεις και δεσπόζουσες θέσεις των προμηθευτών και εισαγωγέων, ενώ οι καταναλωτές μένουν απροστάτευτοι και εξαναγκαζόμενοι σε δαπάνη που δεν μπορούν να αποφύγουν.

Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης:
1) Τι οφέλη έχει το Ελληνικό Δημόσιο από αυτή τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;
2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;

3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;
4) Ισχύει αυτό που λέγεται ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι «αποκλεισμένοι» από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,

6) Τί λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της «προκλήσεως» αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα;



Αθήνα 23 Ιουλίου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βύρων Γ. Πολύδωρας
ΝΔ – Β’ Αθηνών




press-gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/120000000.html

Μόρφωση και παρακμή.

Τι είναι η μόρφωση;

Ο Αρθουρ Σοπενχάουερ (Γερμανός φιλόσοφος,1788-1860) είπε σχετικά με τη μόρφωση:
«Το να λες κατιτί είναι πράγμα φυσικό. Το να αντιλαμβάνεσαι αυτό που ειπώθηκε ακριβώς όπως ειπώθηκε, είναι μόρφωση».

Επομένως, η μόρφωση με τη γενική έννοια είναι θέμα συμπεριφοράς.
Παρατηρείται διαφοροποίηση στη σημασία της μόρφωσης από εποχή σε εποχή.
Tο αρχαίο μορφωτικό πρότυπο είχε ως στόχο την καλλιέργεια του ανθρώπου μέσω του έρωτα, της θεωρίας και της ισόρροπης ανάπτυξης των δυνάμεών του.

Στο Βυζάντιο, όπου υπάρχει το εκκλησιαστικό και θρησκευτικό μορφωτικό ιδεώδες, κυριαρχεί ο ιδανικός τύπος του πιστού, ενώ στην Αναγέννηση παρατηρείται κυριαρχία του ελληνιστικού και χριστιανικού ιδεώδους.
Στη σύγχρονη εποχή, η μόρφωση αποκτά νόημα μέσα από ιδεώδη και ανώτερες επιδιώξεις, τα οποία καλείται να υιοθετήσει ο άνθρωπος στη ζωή του, καθώς και να επιδείξει προσήλωση στα αιτήματα της εποχής του.
Και τι είναι η παρακμή;

Η παρακμή είναι η απώλεια της δύναμης, της ζωτικότητας και της αξίας μιας χώρας. Ιστορικά, σχεδόν νομοτελειακά, η παρακμή διαδέχεται μια περίοδο ακμής.

Στη χώρα μας, διαμέσου των αιώνων της μακράς ιστορίας μας, έχουμε να επιδείξουμε χρονικές περιόδους εξαιρετικής ακμής αλλά και περιόδους βαθιάς παρακμής. Σε τέτοιες περιόδους παρακμής η χώρα βίωσε οδυνηρές εμπειρίες οι οποίες πολλές φορές συνοδεύτηκαν από απίστευτες ανθρωπιστικές κρίσεις και από εθνικές καταστροφές.

Σήμερα δυστυχώς η πατρίδα μας ευρίσκεται σε παρακμή: οικονομική, αξιακή, κοινωνική και εντέλει εθνική.
Οικονομική παρακμή, αφού έπειτα από δεκαετίες αλόγιστης πολιτικής, προκειμένου σήμερα να αποφευχθεί η ασύντακτη χρεοκοπία, η χώρα έχει τεθεί σε ομηρία από τους δανειστές.

Αξιακή παρακμή, αφού οι παραδοσιακές αξίες μας, όπως η έννοια του έθνους, της δικαιοσύνης, της παιδείας, της θρησκείας και της αξιοκρατίας απαξιώνονται.

Κοινωνική παρακμή, αφού η κοινωνική συνοχή κλυδωνίζεται επικίνδυνα και οι πολίτες, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, προτάσσουν σχεδόν αποκλειστικά το προσωπικό τους συμφέρον έναντι του συλλογικού.

Και εντέλει εθνική παρακμή, αφού οι συνεκτικοί κρίκοι που άρρηκτα συνδέουν τους πανέλληνες κλονίζονται και οι διαχρονικοί εθνικοί στόχοι και οι κόκκινες γραμμές που οι στόχοι αυτοί επιβάλλουν ασαφοποιούνται κάτω από το άγχος της οικονομικής επιβίωσης.

Αυτές είναι αντικειμενικές διαπιστώσεις. Το μεγάλο ζητούμενο είναι οι δράσεις που απαιτούνται για να υπερβούμε την παρούσα κατάσταση. Η αναζήτηση του «φαρμάκου» που θα μας βοηθήσει να μπούμε ξανά σε περίοδο ακμής.

Κατά την άποψή μας, ένα από τα δραστικότερα φάρμακα είναι η μόρφωση. Σε αυτό το πεδίο εμείς οι Ελληνες έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού η Ιστορία μάς διδάσκει ότι οι περίοδοι ακμής ήταν συνδεδεμένες με άνθηση της παιδείας και της μόρφωσης των πολιτών.


Και οι μορφωμένοι πολίτες κατά τον Σωκράτη είναι:
1. Αυτοί που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές.
2. Αυτοί που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική.
3. Αυτοί που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.

4. Αυτοί που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.
5. Αυτοί που ελέγχουν τις απολαύσεις τους.
6. Αυτοί που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους.
7. Αυτοί που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους.




* Ο Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης είναι καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9325.html

Θα μας κάνει μαθήματα “δημοκρατίας”, ποιός? – Ο δανειστής του Ανδρέα !!!

Ο άθλιος ψευτοδανειστής του Ανδρ. Παπανδρέου, ήρθε να κάνει μθήματα Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό σε μια ξεπεσμένη γιορτή της “Δημοκρατίας” που κάποτε την γιόρταζαν μέσα σε χλιδή αλλά τώρα δεν τολμούν να την επαναλάβουν, γιατί ο κόσμος που λοιμοκτονεί εξ’ αιτίας τους θα τους λιντζάρει ….. Βγήκε ο ζάμπλουτος εβραιο-παγουράς να μας πει οτι κινδυνεύει η Δημοκρατία απ’ τον φασισμό!!! Θέλει γιαούρτωμα, ναι ή οχι ???

Το βρήκε το πρόβλημα ο Παπούλιας…”Κινδυνεύει η δημοκρατία από…το μίσος και το φασισμό”

ΠΑΠΟΥΛΙΑ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Διαβάστε τώρα και την ανακοίνωσή του για την….αποκτάσταση της…”δημοκρατίας”
«Το χρέος μας απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας είναι βαρύ και διαρκές.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, ό,τι και να κάνουμε για να εκφράσουμε τον σεβασμό μας δεν αρκεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που….η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού. Παρ’ όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η Δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης.

Η στάση ζωής των αντιστασιακών αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για την νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή.

Τη σημερινή μέρα το βλέμμα μας στρέφεται στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη. Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη.

Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε μια στιγμή και να αναρωτηθούμε πως φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πως θα βγούμε από το τέλμα.

Απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη»


 http://networkedblogs.com/AeOdP

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7635.html

Σκάνδαλο 3 εκ. ευρώ στο Πολεμικό Μουσείο - Το ακύρωσε ο Φράγκος το ξαναφέρνει ο Πάνος.

Απαιτούμε να πιστεύουμε πως στο
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν περισσεύουν 3 εκ ευρω για να δαπανηθούν για την«Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο» την ώρα ου οι νεοσύλλεκτοι δεν εμβολιάζονται λόγω ελλείψεων.

Ας πάρουμε ομως τα πραγματα απο την αρχή.
Στα τέλη Μαίου και μέσα στον εκλογικό αχό αποκαλύφθηκε πως υπαρχει διαγωνισμος 3 εκ Ευρώ για « Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο »

Δείτε: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ « Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο »
Ημερομηνία: 25/05/2012 16:49:02ΑΔΑ: Β49Μ6-ΜΒ7
Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣΛήψη Αρχείου
Το τρομερό είναι πως το έργο στην πραγματικότητα δεν κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ στην αγορά οπότε κάποιος ή κάποιοι θα τσεπώσουν νόμιμα και ηθικά πάνω από 2,5 εκ ευρώ σε χαλεπούς καιρούς.
Σε κάθε περιπτώση το προκλητικον του πραγματος ειχε αντιληφθει ο πρώην υπουργός κ.Φραγκος που ΑΚΥΡΩΣΕ τον διαγωνισμο.

Πλήν όμως , όπως διαπιστώσαμε το Σαββατο στις 21/07/2012 – 19:23:49 αναρτήθηκε η παραταση του διαγωνισμού στην Διαυγεια!





Παράταση Υποβολής Προσφορών Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο με Τίτλο «Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο»

Ελπίζουμε ο νεος Υπουργός  (αλλά έμπειρος πια)Πάνος Παναγιωτόπουλος να ξαναδει το θεμα, να συμφωνησει με τον προηγουμενο Υπουργο και να ξανακυρωσει τον διαγωνισμο. Τα λεφτα χρειαζονται αλλου. Όπως και τα αλλα 2,5 εκ που θα πανε για την ΥΣΑ θα μπορούσαν να εχουν χρησιμοποιηθεί για κατι αλλο που τώρα, που πειναει ο κοσμος και μενουν χωρις φαρμακα οι γεροντες είναι πιο επειγον (2.405.003,50 € για την «Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη) Περιμένουμε απαντήσεις από τον κόκκινο Πάνο.





blog.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/3_24.html

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από τη Νομαρχία Αθηνών να πληρώσει ένα εκατ. ευρώ για δική του εκδήλωση!



Ένα έγγραφο που χρονολογείται από τον Μάιο του 2008 εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ -επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου- να ζητά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η επιστολή που δημοσιεύει το left.gr περιγράφει το αίτημα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, προς τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε στην αντιπολίτευση ζητά από τη Νομαρχία το υπέρογκο αυτό ποσό για τη διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο χαρακτηρίζει ο μετέπειτα διοικητής του ΙΚΑ ως «σημαντικό γεγονός και παγκόσμια προβολή της χώρας» μας.

Προκαλεί ιδιαίτερη απορία γιατί έπρεπε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν αυτό το υψηλό ποσό για τις εθιμοτυπικές εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η απάντηση είναι προφανής: Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να κάνει μία χλιδάτη εκδήλωση με τα συνήθη «θύματα» να πληρώνουν το λογαριασμό: Τους πολίτες.

Φυσικά η ανύπαρκτη διορατικότητα της ηγεσίας του κόμματος δεν «έβλεπε» ότι τι ταμείο της χώρας ήταν μείον...



http://newpost.gr/post/142272/view/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5257.html

Aθλια διαφημιστικά Βίντεο απο WIND και Vodafone!

Ένα πραγματικά άθλιο όσο και περίεργο διαφημιστικό βίντεο, από αυτά που έχουμε δει στην Ελλάδα από διάφορους ανθελληνικούς κύκλους που δρουν ανενόχλητοι στη χώρα, δημιούργησε αυτή τη φορά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND!!!
Το διαφημιστικό αυτό σποτ υποτίθεται ότι αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας για να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στο θέμα των δασικών πυρκαγιών. Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικά την οργή όσων το δουν είναι ο χάρτης της Ελλάδας που με περίσσιο θράσος όσοι τον δημιούργησαν εμφανίζουν, μια Ελλάδα από την οποία λείπουν ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές!

Πιο συγκεκριμένα από την «νέα» αυτή αντίληψη που έχει η WIND για την Ελλάδα (φώτο επάνω) λείπει ολόκληρος ο Έβρος, η Κέρκυρα και όλα τα νησιά σχεδόν του Αιγαίου ιδιαίτερα δε αυτά του Ανατολικού Αιγαίου!

Είναι πράγματι απορίας άξιο, αυτοί που δημιούργησαν το συγκεκριμένο χάρτη –και προφανώς μιλάμε για τη διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε τη δημιουργία του βίντεο- εάν είναι Έλληνες και αν είναι γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, ή είναι εντελώς αγράμματοι;


http://www.youtube.com/watch?v=6k1K5laXSF0

Αλλά μάλλον δεν πρόκειται περί αυτής της υπόθεσης. Δεν πάει πολύς καιρός από άλλη αντίστοιχη διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone όπου παρουσίαζε τη σημαία της υποτιθέμενης ανεξάρτητης Κρήτης!!!


http://www.youtube.com/watch?v=ocVhIq71bhc

Τι συμβαίνει αλήθεια με τις διαφημιστικές εταιρείες αλλά και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνείας για τις οποίες αναλαμβάνουν προγράμματα; Και αν όλο αυτό ήταν μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της Ελλάδας από τη διαφημιστική εταιρεία στη WIND δεν είδαν τον χάρτη; Δεν είδαν ότι λείπουν ολόκληρα τμήματα ελληνικής επικράτειας;

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν τυχαίο. Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το κατάπτυστο βίντεο, ήξεραν πολύ καλά για τις αντιδράσεις που θα προέκυπταν. Γνώριζαν και γνωρίζουν τη θύελλα των διαμαρτυριών από τον απλό κόσμο που βλέπει τυχάρπαστοι τύποι να ακρωτηριάζουν την πατρίδα του χωρίς ίχνος ντροπής. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ούτε για  λάθος, ούτε για μια τάχα αβλεψία η οποία θα διορθωθεί με την απόσυρση του βίντεο.

Τότε γιατί το έκαναν;

Πολύ απλά πρόκειται για ένα καλά στημένο σχέδιο, απαξίωσης της Ελλάδας στο σύνολό της. Κτυπάμε τη γλώσσα –είναι γνωστό το γεγονός της εξαφάνισης των φωνηέντων η,υ,ω από το βιβλίο της Ε και ΣΤ του δημοτικού- κτυπάμε την ιστορία της (η γνωστή υπόθεση περί συνωστισμού), τέλος δεν διαστάζουμε να κτυπήσουμε και τα πλέον οφθαλμοφανή αυτά που δεν θα σκεφτόταν κανένας να κάνει. Την ίδια την Εθνική Επικράτεια.

Δεν έχει σημασία που το βίντεο το πιθανότερο είναι να αποσυρθεί, όπως έγινε με το «συνωστισμό» ή το διαφημιστικό της Vodafone. Σημασία έχει πως τίθενται θέματα που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν αδιανόητα. Οι προδοτικοί αυτοί κύκλοι  που ενορχηστρώνουν αυτές τις προσπάθειες έχουν εκπαιδευθεί σωστά και εκτελούν τις εντολές που τους δίνονται από άνωθεν στο έπακρο. Το θέμα είναι τι κάνει το κράτος, πως υπερασπίζεται την κυριαρχία του και πως αφήνει διάφορους ανθελληνικούς κύκλους να δρουν ανενόχλητοι στην επικράτειά του.
 Πηγή



Ανανέωση - 19:05μμ
Σε ανακοίνωση που μας απέστειλε πριν λίγο η WIND αναφορικά με το βίντεο σημειώνει: 
Το Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο κανάλι της εταιρείας μας στο YouTube η WIND δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αλλοιώσει το χάρτη της Ελλάδος,  και ζητά συγνώμη για την αστοχία και την όποια αναστάτωση αυτή δημιούργησε. Η λανθασμένη εικόνα και προβολή οφείλεται σε ημιτελή επεξεργασία χάρτη της Ελλάδας, ώστε να αναδειχθούν γραφιστικά τα σημεία της περιφέρειας όπου η εταιρεία μας στηρίζει εθελοντικές οργανώσεις δασοπυροσβεστών. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η λανθασμένη εικόνα και μέσα σε 5 λεπτά από την ώρα της αρχικής ανάρτησης το σχετικό βίντεο αφαιρέθηκε και σε λίγη ώρα θα ανέβει νέο βίντεο με τον σωστό χάρτη.

Εκ μέρους του γραφείου τύπου της WIND
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/a-wind-vodafone-h-e.html

H Σύμβαση COOPER ! Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010!!!

Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα απο το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”.

Δεν εγνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια "ροπάλου" έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδάφιων και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.

Σε ποιούς παρεχωρήθη η χώρα, ή τουλάχιστον η διαχείρισή της, ώς οικόπεδο άνευ ιδιοκτήτου ;;;

Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μήν έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε απο τα “ορυκτά” στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιάς και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα έσοδα απο ανάλογη βιομηχανική δραστηριότητα είναι τεράστια, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται ώς προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων, πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων και άλλων “χρησίμων” κατασκευών και υπάρχουν αποκλειστικά και σε ποσότητες εκμεταλλεύσημες στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το έτος 2009 και σήμερα βέβαια, φαντάζει “παρονυχίδα” μπροστά στο μέγεθος του ποσού των Εσόδων τα οποία θα προέκυπταν απο αντίστοιχη και ανάλογη ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητος στην Ελλάδα.

Ως φαίνεται η “ομερτά” στα υψηλά κλιμάκια των κυβερνήσεων απο το 1940 και εντεύθεν στην Ελλάδα προέκυπτε απο ανάλογες συμβάσεις με αυτήν της λεγόμενης “cooper”, ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου με την Hugh Cooper & co, την οποίαν απεκάλυψε ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο του με τίτλο “Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα”.

Οφείλω να επισημάνω ότι την τελευταία 35ετία υπήρξε πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας, συνειδητά ή όχι απο ένα πολιτικό προσωπικό, άς το κρίνει ο κάθε αναγνώστης.

Ένα είναι βέβαιο, ότι το "Γουδί" πρέπει να ξαναλειτουργήσει, μας "φτωχοποιούν" με σχέδιο υφαρπαγής του πλούτου της χώρας.
Και υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι συνεννούν, Δυστυχώς !!!

Ο μακαρίτης ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο "Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα", αποκάλυψε την υπαρξη της λεγόμενης "συμβασης cooper" και τούς αντισυμβαλλόμενους αυτής, (υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010). Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται κάτι σαν "ιερο κειμενο", απο υπουργό σε υπουργό, βάσει της οποίας τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά" της Ελλάδος, καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος (με ότι αυτός συμπεριλαμβάνει), τίθενται υπο την αποκλειστική αιγίδα και διαχείριση, ενος Αμερικάνικου consortium εταιρειών, τού οποίου υψηλά ιστάμενα στελέχη αφήχθησαν προσφάτως εν Αθήναις. Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να εκτελεστεί ο Δημήτρης Μπάτσης μαζι με τον Νίκο Μπελογιάννη το έτος 1952. Απο τους "12", που ήταν για "ντουφέκι", επέλεξαν μόνον τούς "3", ένας εκ των οποίων ήταν και ο Δ. Μπάτσης. Εκτοτε κανένας πολιτικός δεν αποτόλμησε να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρισκονται στην Ελλαδα.

Εξ ού και οι δημόσιες αρνήσεις εντός της βουλής των Ελλήνων, των ΓΑΠ, Θ.Πάγκαλου, και άλλων, περί της υπάρξεως υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με σιδηρο-χρώμιο και νικέλιο και άλλα "βαρέα" μέταλλα, αλλά δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα, ούτε ξυραφάκι.Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.

Ο ακριβής τίτλος και το περιεχόμενο της "σύμβασης" μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Hugh Cooper & Co, απεκαλύφθη σε σύγγραμμα το οποίο δημοσίευσε, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του σημαντικού έργου «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. «Τα νέα βιβλία», το έτος 1947) στο οποίο αναλύει τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.

Και βέβαια μια τέτοιας μορφής εκμετάλλευση της συμμαχικής βοήθειας 45 Εθνών (ΟΥΝΡΑ), αποτελεί παράβαση θεμελιώδους διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της ΟΥΝΡΑ, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των εφοδίων της για προνομιακή ωφέλεια, οικονομική ή πολιτική, ορισμένης μερίδας του πληθυσμού (τούς αντισυμβαλλόμενους δια της συμβάσεως cooper) και ότι η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη και ίση στον πληθυσμό.

Αποτελεί ή δεν αποτελεί αυτή η σύμβαση (cooper) παράνομο πλουτισμό και αντίθετο προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της ΟΥΝΡΑ σε βάρος του συμμάχου Ελληνικού Λαού;

Ναι ή όχι;

Η ανανέωση της σύμβασης "cooper" ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα "χρεοκόπησε" το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και "τυπικά" η σύμβαση cooper.

Ανανεώθηκε η σύμβαση Cooper και άν ναί απο ποιόν και γιατί ;;;
Εχω πεί αρκετές φορές σε αντίστοιχα άρθρα μου ότι η λεγόμενη “χρεοκοπία” της Ελλάδος, ή αλλιώς η σχεδιασμένη και ελεγχόμενη “πτώχευσή” της, αποτελούσε αντικείμενο ευρύτερων γεωπολιτικών οικονομικών συμφερόντων, δεν γνώριζα όμως το χρονικό βάθος και το οικονομικό εύρος αυτού του σχεδιασμού, ήταν αδύνατον άλλωστε, όπως πλέον προκύπτει απο τα στοιχεία στα οποία εδράζω την πεποίθησή μου περί αυτού.

Έλεγε ο Δ. Μπάτσης στο εισαγωγικό του συγγράμματός του “ Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη, τότε και μόνο τότε, όταν η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας”.

Η οικονομική και Εθνική απεξάρτηση απο ξένα οικονομικά κέντρα, είναι δυνατόν να γίνει μέσα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ απαράβατο.

Θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη Εθνική στρατηγική επιλογή η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, ανάλογη της αντίστοιχης της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, χωρίς δεσμεύσεις και συμβάσεις, υπογεγραμμένες απο δοσίλογους πολιτικούς.

Τώρα γνωρίζουν, δεν έχουν κανένα άλλοθι περί μη γνώσης, ή τουλάχιστον άς διασταυρώσουν τα λεγόμενά μας.

Αναφέρομαι συνεχώς στον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, και θα πρέπει να αναφέρω και απο τί συνίσταται αυτός ο “ορυκτός πλούτος”, για τον οποίον πάρα πολλοί Έλληνες, αφανώς, έδωσαν και την ζωή τους, για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να τον αξιοποιήσουν και να τον εκμεταλλευτούν και όχι να εξαναγκάζονται να “ξενιτεύονται” επειδή κάποιοι, εντός και εκτός της Ελλάδος, αποφάσισαν έτσι.

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150.

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών, ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros (ο συνομιλητής του ΓΑΠ), η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους “Σύμβολο” του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.

Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου (U 235), στην διεθνή αγορά το έτος 1998 ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.

Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.

Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:

1.Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

2.Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

3.Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

4.Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

5.Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6.Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
7.Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

8.Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

9.Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.

Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσουν στο μέλλον και οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.

Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.

Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.

Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές !!!»

Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.

Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του »μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο !!!

Πηγές :
1. http://miastala.com/s/archives/21654
2. http://greeknation.blogspot.gr/2010/11/blog-post_26.html
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/h-cooper-1940-2010.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters