Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ήλιος Πηγή Ζωής και Υγείας. Η Τεράστια Σημασία της Βιταμίνης D για τον Ανθρώπινο Οργανισμό.

Μήπως θα έπρεπε να μας προβληματίσει η απίστευτη δαιμονολογία σχετικά με το πόσο βλαβερός είναι ο Ήλιος για τον άνθρωπο;
Κατά πόσο μας ωφελούν τα αντηλιακά το καλοκαίρι και ποιος γνωρίζει ακριβώς τι περιέχουν; μήπως ο ήλιος ωφελεί πολύ τον ανθρώπινο οργανισμό;
Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε το ρητό των παλαιότερων γενεών που λέει “Η φύση δεν είναι ποτέ επιβλαβής για τον άνθρωπο αρκεί ο άνθρωπος να σέβεται τη φύση”
Στο παρακάτω video η Αμερικανίδα πανεπιστημιακή γιατρός Liz Lipski δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά το τι προσφέρει ο ήλιος στον άνθρωπο.



http://olympia.gr/2011/05/02/%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83/

Ρωσία: Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης του 6 αιώνα π.Χ.

ellada-russia-20110428.jpg

Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο : Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!
Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :
Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.
Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την κατάσταση και το πλήθος των ευρημάτων και στην παρούσα φάση φωτογραφίζουν επίπεδο επίπεδο πολύ προσεκτικά προκειμένου να μην καταστρέψουν τα αρχαία τείχη.
ellada-russia-map-small.jpg

Υποθέτουν οτι στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν αρχαίος ελληνικός ναός της θεάς Δήμητρας, θεάς της καρποφορίας και της γεωργίας και οι ιστορικοί που παρευρέθηκαν προσδιόρισαν ακριβώς το σημείο του βωμού. Ομως από το πλήθος των ευρημάτων μιλούν για ολόκληρη πόλη.
Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει οτι οι συνθήκες των ανασκαφών είναι αντίξοες γιατί το σημείο είναι απομακρυσμένο, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και κάνει κρύο (μέχρι -26 βαθμούς το βράδυ). Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ο ρόλος των εθελοντών είναι πρωταρχικός.
Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

ταχάλια

http://olympia.gr/2011/05/02/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

Θα πληρώνουν το εισιτήριο και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από τη χώρα!

Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στο κέντρο της πρωτεύουσας αποφασίστηκαν σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Εκεί δηλαδή που ΥΠΗΡΧΑΝ Έλληνες, εκεί που ΥΠΗΡΧΑΝ επιχειρήσεις, εκεί που κάποτε περπατούσες χωρίς φόβο, τώρα μετά από χρόνια και χρόνια κατάντιας, σκέφτονται να αναβαθμίσουν την περιοχή.
Πώς θα το κάνετε αυτό κύριοι της κυβέρνησης; Με το να έχουν εγκαταληφθεί τα πάντα από τους ιδιοκτήτες τους ή να έχουν ξεπουληθεί όσο όσο σε Κινέζους για να κάνουν κάποια στιγμή την δική τους China Town όπως σε τόσες χώρες του κόσμου;
Αυτά που αποφάσισαν πάντως, μάλλον για διαπιστώσεις φαίνονται παρά για μέτρα, αφού η πορνεία, τα ναρκωτικά και οι ληστείες παραμένουν τα άλυτα προβλήματα:
1) Πληρωμή του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από τη χώρα! Με τί λεφτά θα το κάνετε αυτό; Με τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς;
2) αυστηροποίηση των ποινών για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες,
3) παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας (!)
4) περισυλλογή των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων,
5) αύξηση της αστυνόμευσης (πως με τη διάλυση της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν η μόνη ομάδα με αποτέλεσμα;)
6) αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων.
Μπράβο κύριοι της κυβέρνησης. . . Ωραίες ιδέες για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Λίγες ακόμα και όλα θα χάσουν ακόμα πιο πολύ την αξία τους για να πάρουν όλο το κέντρο κάποιοι κοψοχρονιά και μετά από χρόνια που θα αναβαθμιστεί, θα έχουν χρυσό στα χέρια τους.
Φυσικά με τις ευλογίες σας.

http://olympia.gr/2011/05/02/%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-200-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B5%CF%80/#more-63855

«ΟΙ ΨΕΥΔΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.»

Απολύστε τους!


Είναι μια μικρή ομάδα από ακριβοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους. Αμείβονται πλουσιοπάροχα, απολαμβάνουν τιμές και κατέχουν εξουσία, με μία και μόνο εντολή: να οδηγήσουν το σκάφος της Πατρίδας με ασφάλεια, και το Λαό στην ευημερία.

Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που ονομάζονται βουλευτές και υπουργοί, διαπιστώνουμε εμείς ο Λαός, οι εντολοδόχοι και εργοδότες τους, ότι απέτυχαν οικτρά στις υποχρεώσεις τους απέναντί μας. Αντί για ασφάλεια οδηγούν την Πατρίδα μας σε απανωτούς εξευτελισμούς, σε συρρίκνωση και υποτέλεια. Και τώρα, βάζουν σε δημοπρασία τη γη μας, την εθνική περιουσία και τον πλούτο της Πατρίδας μας, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία μας.
 
Αντί για ευημερία, οδηγούν το Λαό καθημερινά στην ανεργία, τη φτώχεια και τη μιζέρια. Ανοιξαν τις πύλες της Πατρίδας μας και αποδέχτηκαν την εισβολή λαθρομεταναστών, όχι επειδή προσπάθησαν και δεν μπόρεσαν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά επειδή είναι της ιδεολογίας τους και των πιστεύω τους να βάζουν το συμφέρον των εισβολέων πάνω από το δικό μας....»»»


Επέτρεψαν στους δοσίλογους βιομηχάνους να παρακάμπτουν το εθνικό συμφέρον και να μεταφέρουν τις βιομηχανίες τους έξω από την πατρίδα μας, να εμπορεύονται τρόφιμα από ξένες χώρες και να αφήνουν στα αζήτητα την Ελληνική γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Διέλυσαν τις ελληνικές βιοτεχνίες και το λιανεμπόριο επιτρέποντας ή και ευλογώντας τη μαζική εγκατάσταση ξένων εμπορικών κολοσσών. Αντί για δουλειές, έδωσαν ανεργία, αντί για ευημερία, φτώχεια.

Αυτοί που επεδίωξαν να διοικήσουν μια χώρα ελεύθερη, έριξαν την Πατρίδα στα νύχια των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Ολοι αυτοί οι πολύφερνοι γόνοι των παλιών πολιτικών οικογενειών, και οι τυχάρπαστοι που προσκολλήθηκαν δίπλα τους, με τις περγαμηνές και τις φανφάρες, δεν μπόρεσαν να διοικήσουν το Ελληνικό κράτος και ούτε έχουν ιδέα πώς να το κάνουν, αλλά έχουν ανάγκη να παίρνουν οδηγίες από ξένους οίκους και διεθνείς οργανισμούς για το πώς θα κυβερνήσουν το ίδιο τους το σπίτι.

Αυτοί λοιπόν οι αποτυχημένοι, η πλέον προνομιούχος ελίτ των δημοσίων υπαλλήλων, έχει άποψη για το ποιος εργαζόμενος είναι παραγωγικός και ποιος όχι, ποιού πρέπει να κουτσουρευτεί ο μισθός, ποιος θα βρεθεί αύριο το πρωί στο δρόμο, ποιος θα ζήσει και ποιος θα εξευτελιστεί. Κι αν αυτοί, οι αποδεδειγμένα αποτυχημένοι έχουν άποψη, άποψη έχει κι ο Λαός που τους πληρώνει. Αυτοί, οι πολιτικάντηδες, οι βουλευτές και οι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είναι οι πιο αντιπαραγωγικοί, οι πιο άχρηστοι κρατικοί λειτουργοί. Κι αν από κάπου πρέπει ν’ αρχίσουν οι απολύσεις για να καθαρίσει ο δημόσιος τομέας, πρέπει ν’ αρχίσουν απ’ αυτούς. Αυτούς τους κομματικούς εγκάθετους πρέπει να απολύσουν πριν από οποιονδήποτε άλλον οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί αυτοί τους εκμαύλισαν, αυτοί τους έμαθαν στα προνόμια και την τεμπελιά, και τώρα μονομερώς τα περικόπτουν.
 

Οι επαγγελματίες πολιτικοί, απέτυχαν οικτρά. Δεν είναι σε θέση να προσφέρουν στην Πατρίδα και το Λαό τίποτε απ’ όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν και με βάση τα οποία εκλέχτηκαν. Υπέκλεψαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Δεν δικαιούνται λοιπόν να ομιλούν εξ ονόματός του. Αποφασίζουν και διατάσσουν, χωρίς την άδεια και τη συναίνεση του κυρίαρχου Λαού, άρα δεν είναι δημοκράτες, και δεν νομιμοποιούνται να κυβερνούν εν ονόματι του Λαού.
 

Απέτυχαν. Η βασιλεία τους τελείωσε. Δεν τους χρειαζόμαστε και δεν τους θέλουμε. Οι μπουνταλάδες των Χάρβαρντ που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών σανό, που δεν τολμούν να μας κοιτάξουν στα μάτια, που δεν μπορούν ούτε δυο κουβέντες κατανοητές να αρθρώσουν, αυτοί που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό στην εξαθλίωση, δεν κάνουν για κυβερνήτες της Ελλάδος.

Απολύστε τους! Πάρτε τους τις οφσόρ καταθέσεις, τα σκάφη και τις βίλες, και κάντε τα κτήμα του Λαού. Αυτοί δανείστηκαν, αυτοί χρωστούν στους τοκογλύφους. Όχι εμείς. Ωρα να φύγουν οι ανεπάγγελτοι κομματικοί υπάλληλοι. Οι ψευδοσωτήρες τελείωσαν. Ωρα να πάρουμε την Πατρίδα στα χέρια μας.

ΔΗΚΤΙΚΑ – ΟΧΙΑ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_535.html

Γιώργο, έχεις τρεις εβδομάδες πριν τελειώσουν όλα...

Oλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες βεβαιώνουν ότι η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα.


Πολύ περισσότερο όταν διεθνώς η αμφισβήτηση για τις ελληνικές δυνατότητες χειρισμού της κρίσης χρέους θεριεύει και ασκεί πρωτοφανή πίεση στην εγχώρια πολιτική και οικονομία. Το κλίμα στις διεθνείς αγορές επιδεινώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα· είναι σαν το θέμα της αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους να έχει τεθεί σε παγκόσμια διαβούλευση. Η χώρα μας μονοπωλεί ξανά τα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου και όλοι έχουν να πουν έναν κακό λόγο για τις οικονομικές μας υποθέσεις. Εχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι σταδιακά άλλαξαν οι διαθέσεις και των Ευρωπαίων.

Μας αφήνουν ξεκρέμαστους

Το πέπλο προστατευτισμού, που είχε απλωθεί πάνω από την Ελλάδα και πήγαζε από την έστω «κρύα» αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών, φαίνεται να έχει πλέον αφαιρεθεί. Συνέβαλαν σε αυτό διάφορα ξεχωριστά γεγονότα, τα οποία είναι άξια παρατήρησης και αξιολόγησης. Σύμφωνα με ασφαλείς τραπεζικές πηγές, το προηγούμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τα άφησε στην κυριολεξία στην τύχη τους, στο έλεος των αγορών και εκείνων που έχουν αποφανθεί ότι μόνο μια γενναία αναδιάρθρωση μας σώζει. Και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να εκδηλώνεται σε καθημερινή βάση αμφισβήτηση από τη Γερμανία.

Οσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις βεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε ημέρα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες που να μη βγήκε γερμανός παράγοντας ή γερμανικό μέσο ενημέρωσης για να τοποθετηθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ανώτερα τραπεζικά στελέχη, που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σημείωναν στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «οι Γερμανοί με τις συνεχείς δηλώσεις τους υπέρ της αναδιάρθρωσηςαποσταθεροποιούν την Ελλάδα»

Και διερωτώνται μήπως δεν είναι τόσο αθώες οι συνεχείς αναφορές στην αναδιάρθρωση. Και σημειώνουν ότι πίσω από αυτές μπορεί να κρύβονται άλλες ανομολόγητες επιδιώξεις, που ξεπερνούν αυτή καθ΄ εαυτή την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στη συνέχεια η αναθεώρηση των στοιχείων της Εurostat για το έλλειμμα του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ από 9,4% που προέβλεπε το μνημόνιο, επαύξησε τις αμφιβολίες και επέτεινε την καχυποψία για τις ελληνικές δυνατότητες ελέγχου των δημοσίων οικονομικών, ενισχύοντας τα σενάρια της αναδιάρθρωσης.

Ολο αυτό το κλίμα επιπλέον φαίνεται να έχει αποσταθεροποιήσει και αποσυντονίσει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει προ πολλού πάψει να μεταδίδει σήματα αποφασιστικότητας και για την ώρα δίνει μόνο σήματα αναβλητικότητας, μεταρρυθμιστικής κόπωσης και πολιτικών διαφωνιών.

Συνδυαζόμενα τα παραπάνω κατέστησαν τις αγορές ακόμα πιο επιθετικές. Κάπως έτσι οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έπεσαν κάτω από το 50% της ονομαστικής τους αξίας και οι αποδόσεις των διετών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα πρωτοφανή για χώρα της ευρωζώνης επίπεδα του 25%.

Οι πολίτες είναι 
ακόμη ψύχραιμοι

Το μόνο ενθαρρυντικό για την ώρα πηγάζει από τη στάση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, που αντιμετωπίζει ψύχραιμα τις συνθήκες, δεν προβαίνει σε κινήσεις πανικού και ούτε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στο πιστωτικό σύστημα. Οι τραπεζίτες αναγνωρίζουν ότι το αποταμιευτικό κοινό επιδεικνύει ωριμότητα, εκτός και αν πρόκειται για μοιρολατρία.

Οπως κι αν έχει ο ελληνικός λαός διατηρεί την ψυχραιμία του. Η αγωνία ωστόσο είναι μεγάλη.

Στις μεγάλες εμπορικές τράπεζες δεν κρύβουν την ανησυχία τους. 

Τυχόν παράταση του κλίματος αβεβαιότητας και αναποφασιστικότητας, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της πίεσης των αγορών και των spreads στα υψηλά επίπεδα των 1.300 μονάδων, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταγραφούν γρήγορα δυσάρεστες παρενέργειες. Τα επιτόκια καταθέσεων θα αυξηθούν, το κόστος του χρήματος θα ανέλθει, τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν ακόμη περισσότερo και έτσι θα μολυνθούν και υγιείς επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα αντιστέκονται στην κρίση. 

Ολη αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτερων τραπεζικών στελεχών, δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν και επιμένουν ότι είναι απαραίτητο το ταχύτερο να εκδηλωθούν παρεμβάσεις τόσο στη ζώνη της οικονομίας όσο και της πολιτικής ικανές να μεταδώσουν κλίμα αποφασιστικότητας στις αγορές και στους εταίρους. 

Οπως λένε χαρακτηριστικά «όλα θα παιχθούν στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες» και από αυτή την άποψη σχεδόν διεκδικούν πρωτοβουλίες τόσο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς να αφήνουν έξω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρόλο του οποίου θεωρούν κρίσιμο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_9795.html

Η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ .ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
ΑΣΣΥ είναι τα εξής:
 
α. Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').
Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ
 
(ΑΣΕΙ)
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ - ΙΚΑΡΩΝ - ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ - ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ)
ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ (ΣΜΥ) - ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΣΜΥΝ) – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΤΥΑ) - ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΥΔ)
ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

http://hellasxg.blogspot.com/
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/blog-post_3689.html

Ο Alex Jones έλεγε από το 2002, ότι η CIA έχει κατεψυγμένο τον Μπιν Λάντεν


Όταν εντοπίστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δεν ήταν σε καμιά σπηλιά σε κανένα αγριότοπο του Αφγανιστάν, αλλά σε ένα φαινομενικά άνετο αρχοντικό μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν, που είναι γνωστή ως το Sandhurst (η στρατιωτική ακαδημία του βρετανικού στρατού) του Πακιστάν. - Μια περιοχή που βρίσκεται υπό την συνεχή παρακολούθηση της NSA;
- Παρακάτω το άρθρο των Kurt Nimmo και Alex Jones (Infowars.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το CNN και όλα τα γνωστά αμερικάνικα ΜΜΕ αναφέρουν από χθες το απόγευμα ότι ο Αμερικάνικος στρατός σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια έπαυλη έξω από την πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας.



Σε δήλωσή του προς το έθνος, ο Ομπάμα είπε ότι διέταξε την επίθεση που σκότωσε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τον Οσάμα. Το υπόλοιπο της ομιλίας του ακολούθησε το στάνταρ σενάριο τρόμου της προπαγάνδας του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Μια μικρή ομάδα Αμερικανών στρατιωτών σκότωσε τον Μπιν Λάντεν σε μια μάχη στο συγκρότημα όπου κρυβόταν, στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, δήλωσε ο πρόεδρος σε μια δραματική δήλωση αργά τη νύχτα στο Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε το Associated Press.
Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι στρατιώτες πήρε τα λείψανά του. Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι τα λείψανα είναι πράγματι του Οσάμα μπιν Λάντεν.  

(Σχ. Κ.Ο.: Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ότι η σορός του ποντίστηκε στη θάλασσα. Όπως εξήγησε, η μουσουλμανική παράδοση ορίζει ότι η σορός πρέπει να ταφεί μέσα σε 24 ώρες. Δεδομένου ότι καμία χώρα δεν θα δεχόταν να ταφεί στο έδαφός της ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ποντιστεί η σορός του στη θάλασσα. Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε πού έγινε αυτό).

"Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται, αλλά απόψε η Αμερική έχει στείλει ένα αλάνθαστο μήνυμα: Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Μπους. Το 2006, ο Μπους παραδέχθηκε ότι η σύλληψη του Οσάμα δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.




Τον Φεβρουάριο του 2004, το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν υποστήριξε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί στην παραμεθόρια περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν" εδώ και πολύ καιρό." Το Πεντάγωνο και Πακιστανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν την είδηση. "Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει συλληφθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Μπους προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει για ελιγμούς προπαγάνδα στις προεδρικές εκλογές," έλεγε το ρεπορτάζ.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Το 2002, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε νεφρική νόσο, και ότι είχε ζητήσει ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης, όταν ζούσε στο Αφγανιστάν. Την ίδια χρονιά, ανώτατος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής του FBI, ο Dale Watson, είπε, "εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανόν να μην μαζί μας πια".

Ένας ηγέτης των Ταλιμπάν δήλωσε στο Pakistan Observer στις 21 Δεκεμβρίου 2002, ότι ο Μπιν Λάντεν έπασχε από μια σοβαρή επιπλοκή των πνευμόνων και πέθανε στα μέσα Δεκεμβρίου, στην περιοχή των βουνών της Tora Bora. Η πηγή υποστήριξε ότι ο Μπιν Λάντεν θάφτηκε τιμητικά στην τελευταία κατοικία του και ο τάφος του έγινε σύμφωνα με την Wahabi πίστη του, σύμφωνα με το Fox News.

Στον Alex Jones αναφέρθηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο το 2002, από υψηλού επιπέδου μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια στις αρχές του 2002.
«Την είδηση την έχω από υψηλού επιπέδου πηγές, μέσα από την κυβέρνηση του Μπους, ότι ... Μπιν Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια και ότι η οικογένειά του έχει δώσει το σώμα του στην CIA, ότι θα το χρησιμοποιήσουν πριν από τις εκλογές, ότι αυτός βρίσκεται κατεψυγμένος τώρα. Θα ισχυριστούν ότι τον σκότωσαν λίγο πριν από τις εκλογές", δήλωνε τότε ο Άλεξ.

"Ο Jones επίστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είναι παραπληροφόρηση, αλλά ισχυρίστηκε ότι η βάση του στο Ώστιν του Τέξας ήταν πολύ κοντά στην κυβέρνηση Μπους και παρόμοιες πληροφορίες που έλαβε κατά το παρελθόν αποδείχτηκαν αξιόπιστες," έγραψε ο Paul Joseph Watson τον Αύγουστο του 2002.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2004, το CNN ανέφερε ότι πρόσωπα μέσα από τους Δημοκρατικούς είχαν πει ότι ο Τζορτζ Μπους επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τον σώμα του Μπιν Λάντεν ως άσσο από το μανίκι, εάν πίστευε ότι κινδύνευε να χάσει την εκλογή του 2004. Αυτό επιβεβαίωσε τα στοιχεία που είχαν δοθεί στον Jones από το μέλη του CFR και άλλους.

Το 2003, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Madeleine Albright δήλωσε στον αναλυτή του Fox News Channel, Morton Kondracke, ότι είχε την υποψία ότι ο Μπους γνώριζε τα ίχνη του Οσάμα μπιν Λάντεν και περίμενε για την καλύτερη στιγμή βάση πολιτικής σκοπιμότητας για να ανακοινώσει τη σύλληψή του.



Η Μπεναζίρ Μπούτο, που σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο τέλος του 2007, δήλωσε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί από τον Ahmed Omar Saeed Sheikh, ένα άνδρα που καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ.



Η εξαγγελία του Ομπάμα ήρθε μετά από την κυκλοφορία ενός εξαιρετικά ύποπτου πιστοποιητικού γεννήσεως την περασμένη εβδομάδα. Και τα δύο γεγονότα αποτελούν ψυχολογικές επιχειρήσεις που προμηνύουν ενδεχομένως πιο σημαντικά γεγονότα τις επόμενες ημέρες, καθώς το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να χάνει την ιδιότητα των αποθεματικών του, η οικονομία αδυνατεί να ανακάμψει, όπως είχε υποσχεθεί, και οι πόλεμοι επεκτείνονται στη Λιβύη, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν (Σχ. Κ.Ο.: και τα ποσοστά του είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Ρον Πωλ).
Το προπαγανδιστικό τέχνασμα του Ομπάμα φτάνει την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν είναι ενθουσιασμένοι με την προεδρική επανεκλογή του ηγέτη τους που βρίσκεται απέναντι από ένα αριθμού Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οι οποίοι του ασκούν έντονη κριτική του ότι δεν καλούς χειρισμούς του στην οικονομία, αλλά και στη διαχείριση του κατασκευαζόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Σχ. ΚΟ:
Συνομωσιολογίες και υπερβολές, ως συνήθως.…Αλλά, για μισό λεπτό.
Εδώ είναι η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν το 2001, λίγο πριν εκδηλωθεί η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους .και εδώ του νεκρού (;) Μπιν Λάντεν το 2011. Λες και δεν πέρασε ούτε μία ημέρα...
Α, εδώ ο Μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους με περισσότερο ασπρισμένα μούσια.
Και εδώ το 2007 σε ένα έντονα αμφιλεγόμενο βίντεο του 2007 με μαύρα μούσια!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/alex-jones-2002-cia.html

Η σιωπη του θεού Ώρου, στον υπόγειο μυστικό ναό της Θεσσαλονίκης

Φωτo:Ο θεός Ώρος με την χαρακτηριστική του κίνηση, επιβάλλει την σιωπή στους “μυημένους”-Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης-
Είναι μια συννεφιασμένη μέρα του 1939,και ο αρχαιολόγος Χ.Μακαρονάς,βυθίζεται σε ένα μυστικό κόσμο.Βαδίζει επιφυλακτικά σε έναν υπόγειο στενό διάδρομο,και η δέσμη φωτός που στέλνει ο φανός που κρατά,σκορπά ολόγυρα τερατώδεις σκιές που τρεμοπαίζουν στους τοίχους,αρχίζοντας να χορεύουν γύρω του και να τον κοροϊδεύουν.Αιγυπτιακά σύμβολα στο δάπεδο τον προειδοποιούν για τις κατάρες που πρόκειται να πέσουν επάνω του,αν συνεχίσει αυτήν την υπόγεια διαδρομή.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα μπορούσε να σκέφτονταν ένας αρχαιολόγος,που αναζητούσε στον χρόνο αυτό που όλοι έψαχναν στο χώρο,πόσο μάλλον ,όταν το αναζητουσε στις παραμονές του μεγάλου πολέμου,όταν την ίδια εποχή οι Ναζί έσκαβαν για να ανακαλύψουν την υπόγεια μυστική Υπερβόρεια..
Ο διάδρομος τον οδήγησε στην είσοδο μιας κρύπτης.Όταν παραμερίστηκε η πόρτα ,το φως του αποκάλυψε μια
λευκή μορφή,μετρίου αναστηματος.Οπισθοχώρησε λίγο τρομαγμένος,σκεπτόμενος ίσως κάποιο φάντασμα-φρουρό του τόπου.Αμέσως όμως χαλάρωσε.Η μορφή ήταν ένα άγαλμα.Παρίστανε ένα γυμνό παιδί που στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα κέρας.Το βλέμμα του ήταν πολύ παράξενο,και ύψωνε το δεξί του χέρι στα χείλη.Ο εισβολέας αρχαιολόγος,αναγνώρισε την χαρακτηριστική χειρονομία που επιβάλλει την σιωπή στους μυημένους.Ένιωσε ένα μικρό ρίγος όταν συνειδητοποίησε πως αυτός που έκανε αυτήν την χειρονομία ήταν ο θεός Ώρος…
Βέβαια θα ήταν παράλογο να μη μιλησει για αυτήν του την αποκάλυψη,αλλα το σίγουρο είναι ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν για εκείνη την υπόγεια διαδρομή-κάτω από την μικρή λίθινη Σφίγγα που βρήκαν εκεί-σε κάποιο μυστικό μέρος της περιοχής Διοικητηρίου,της  Θεσσαλονίκης.Ο ίδιος όμως γράφει:
‘Ο συντάκτης των γραμμών τούτων,συνεπιβλέπων μετά του καθηγητού κ.Πελεκίδη εις τας εργασίας,και κατελθών εις την κρύπτην ευθύς ως αυτή την ηνοίχθη,ευρέθει πρώτος ενώπιον του απροσδόκητου και μυστηριωδώς υποβλητικού περιβάλλοντος.Η ζωηρά συγκίνησις του,ιδίος από τον εξαφνικόν αντίκρυσμα της αγαθής μορφής του θεού,οι οποία σχεδόν εζωντάνευε από το σαλεύον αμυδρόν φως του ηλεκτρικού φανού,θα μείνη ασφαλώς αλησμόνητος..(Χ.Μακαρονάς,Ανασκαφή παρά το Σεραπείον-Μακεδονικά αριθμός 1(1940)465,σημ.1)
Η διαφορά που υπήρχε στην τοιχοδομία της κρύπτης,έδειχνε ότι ήταν πολύ προγενέστερη από το υπόλοιπο  κτίσμα της επιφάνειας,και ήταν φανερό ότι προορίζονταν για την μυστική λατρεία των αιγυπτίων θεών.Στο βάθος της καμαρόσκεπης κρύπτης ανακαλύφθηκε μια Ερμαϊκη στήλη,τοποθετημένη ακριβώς κάτω από το ιδιόρρυθμο οικοδόμημα(8Χ11μ) της επιφάνειας,που ήταν ρωμαϊκης προέλευσης.Ανακαλύφθηκαν,επίσης,οι κεφαλές του Σεράπειδος και της Ίσιδος(και άλλα κεφάλια)και η μικρή λίθινη σφίγγα…Το άγαλμα του θεού Ώρου,μπορεί κανείς να το δει στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης,μαζί με τα άλλα ευρήματα που ανασύρθηκαν από το Σεραπείον στο Διοικητήριο.Συνεχίζει να προτείνη το δάχτυλο μπροστά στα χείλη απαιτώντας ή υπενθυμίζοντας τον νόμο της σιωπής.
Φαντάζομαι(γιατί έτσι μ’αρέσει περισσότερο) πως η σιωπή αυτή είναι πνευματική και δεν έχει να κάνει με την ομιλία ή την ομολογία.Είναι η σιωπή που βασιλεύει μέσα στα κεφάλια και στις ψυχές,και όχι η σιωπή που σφραγίζει το στόμα κάποιου για να μη μεταδώσει τη γνώση.Είναι σαν να σου λέει”Μη μιλάς σε όσους έχουν τη σιωπή μέσα στα κεφάλια τους-δηλαδή τους κουφούς-γιατί δεν θα σε ακούσουν..”
Ανέκαθεν σκεφτόμουν ότι αφού δεν θα με ακούσουν,τότε μπορώ να μιλάω και να ακούω τα δώρα της γνώσης,χωρίς να φοβάμαι αν οι μουγκοί μου μιλήσουν κι αν οι κουφοί με ακούσουν.Άλλωστε ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογεί,κι εσύ συμμετέχεις ελάχιστα σε αυτό το πολύ προσωπικό παιχνίδι,ότι κι αν πεις…
Ο καθένας μας προσπαθεί να ακούσει μια ψιθυριστή φωνή,μέσα στην σιωπή του κεφαλιού του,που ακόμα και να του μιλήσει, δεν μπορεί να μεταδώσει τα λόγια της παρά μόνο σε αυτούς που την ακούν κι οι ίδιοι.Αυτό δεν είναι νόμος ,αλλά οι πιο μοναχική αλήθεια.Μπορείς να φανταστείς πόσες εκατοντάδες χρόνια,περίμενε ο Ώρος μοναχός του μέσα στο σκοτάδι εκείνης της υπόγειας κρύπτης;…
Από το βιβλίο “Μυστική Ελλάδα”-Εκδόσεις “Αρχέτυπο”
ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot 

Ο "μονόδρομος του Μνημονίου" οδηγεί στο Ειδικό Δικαστήριο

Ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις της κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Παρόν, η αναφορά του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδη (στη συνέντευξή του στο Mega), ότι όταν έρθει στην εξουσία η ΝΔ θα ελέγξει τους χειρισμούς και όλες τις διαδικασίες μέσω των οποίων η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Μεταξύ αυτών τις «μυστικές διαπραγματεύσεις» του Γ. Παπανδρέου με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις του περί «διεφθαρμένης χώρας», αλλά και τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού».

Παράλληλα θα περάσει από… κόσκινο το περιεχόμενο του Μνημονίου για τα σημεία εκείνα όπου η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της συναινώντας στην εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την τροπή μάλιστα που έχει πάρει η ιστορία του Μνημονίου, κινδυνεύουν να βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωπα με ένα Ειδικό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του η ΝΔ ως κυβέρνηση να ερευνήσει τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης πριν από την υπογραφή και κατά την εφαρμογή του Μνημονίου.
Είχε μάλιστα μιλήσει ευθέως για το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Το γεγονός ότι το επανέφερε στο προσκήνιο ο σύμβουλός του δείχνει ότι ισχύει η «δέσμευσή» του, κάτι που προκάλεσε… ρίγη ανησυχίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
kostasxan

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_1166.html

Παραιτήθηκαν όλοι οι αστυνομικοί της δύναμης ΔΕΛΤΑ!

Πριν από λίγη ώρα υπέβαλε παραίτηση και ο τελευταίος από τους περίπου 300 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Λειτούργησαν όπως ακριβώς επιτάσσει η στρατιωτικού χαρακτήρα διάρθρωση και φιλοσοφία της συγκεκριμένης Ομάδας. Όλοι, μέχρι ενός θέλοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα από τα κάτω προς τα πάνω. Αρκεί το μήνυμα να διαβαστεί σωστά. Γιατί αυτό που κατ’ ουσίαν λένε κάτω από τις ομαδικές παραιτήσεις, είναι.... δύο συνοπτικά κοφτές λέξεις προς…τις ηγεσίες τους. “Βρείτε τα”.
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μία Ομάδα το ηθικό της οποίας δεν κάμφθηκε όταν τραυματίστηκαν σοβαρά δύο συνάδελφοι τους στις 3 Απριλίου του 2009, από τα πυρά δύο αδίστακτων κακοποιών στην Κυψέλη. Ούτε δείλιασαν όταν τελικά υπέκυψε μετά από εφιαλτικές τεχνητές συνθήκες διατήρησης του στη ζωή του αστυνομικού συμβόλου πλέον για την Ομάδα, Σπύρου Θεοδώρου, δύο μήνες αργότερα.
Αντί να διαλυθούν, συσπειρώθηκαν. Αντί να υπάρξουν διαρροές κι άλλοι φρουροί κι άλλοι αστυφύλακες ζήτησαν να ενταχθούν σ’ αυτή και υπήρξε το πρόπλασμα και το πρότυπο, πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣ. Στην Αστυνομία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κανείς δεν περισσεύει. Ούτε ΔΕΛΤΑ, ούτε ΖΗΤΑ, ούτε κανείς. Αρκεί να το καταλάβει έγκαιρα η άτολμη ηγεσία και να πάψει να εθελοτυφλεί.
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_9877.html

Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα: Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Αρχηγό της Αστυνομίας

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα.
Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Οπότε ας αφήσουμε τις πλάκες και ας μιλήσουμε σοβαρά. Θεωρείτε σοβαρό, έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρίσκονται στα διόδια και να γράφουν, όχι αυτούς που βλέπουν να μην πληρώνουν διόδια, αλλά αυτούς που εγκλωβίζουν μέσα στις μπάρες οι εργολάβοι; Γνωρίζετε φαντάζομαι, πως το να κλείνει κάποιος με μπάρες τον δρόμο, είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και είναι αδίκημα. Οι μπάρες των διοδίων για λόγους ασφάλειας, αλλά και με βάση όσα αναφέρει το Σύνταγμα των Ελλήνων, δεν μπορούν να απαγορεύουν τη διέλευση σε δημόσιο δρόμο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πληρώσει και να του κάνει αγωγή η εταιρεία των διοδίων ή να τον γράψει ο Αστυνομικός. Αυτό είναι διαφορετικό απ’ το να κλειδώνουν τις μπάρες στα διόδια και να περιμένουν τον αστυνομικό να γράψει τον εγκλωβισμένο.

Και καταλαβαίνετε φαντάζομαι, πως είναι διαφορετικό το «διαφυλάττω την νομιμότητα» από το «εξυπηρετώ τους εργολάβους και τις εταιρείες», μετατρέποντας τους έλληνες αστυνομικούς σε εισπράκτορες

Την Κυριακή 1η Μαΐου βρέθηκα στα διόδια του Ρίο. Δήλωσα πως δεν πληρώνω τα συγκεκριμένα διόδια γιατί είναι παράνομα τοποθετημένα. Ο δρόμος δεν είναι Εθνικός, αλλά καρμανιόλα με μια λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικά, φωτισμό και 50 νεκρούς το χρόνο. Δεν υπάρχει εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Δεν μπορεί κάποιος να εισπράττει διόδιο (ανταποδοτικό τέλος) για έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και πληρώνεται ήδη για να γίνει από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη βενζίνης. Για να μην μπούμε στην πολιτική διάσταση του θέματος όπου οι εργολάβοι με 10% συμμετοχή εμφανίζονται ως επενδυτές. Επίσης από τις 4 Απριλίου όπως καλά ξέρετε, η είσπραξη διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι παράνομη.

Όπως και να έχει αρνήθηκα να πληρώσω διόδια και ζήτησα να μου ανοίξουν την μπάρα και αν ήθελε μπορούσε η Εταιρεία να κινηθεί εναντίον μου. Μπορούσε επίσης οποιοσδήποτε αστυνομικός να μου έκοβε πρόστιμο αν με έβλεπε να το κάνω. Αντ’ αυτού με εγκλώβισαν στην μπάρα. Η μπάρα ήταν κλειδωμένη και δεν υποχωρούσε με το σπρώξιμο, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας. Περίμενα εγκλωβισμένος μέχρι να έρθει Αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο παραπέρα για αυτό το λόγο.

Έδωσα το αντίτιμο του διοδίου, πήγα στην άκρη και ζήτησα από τον Αστυνομικό να πιστοποιήσει πως οι μπάρες είναι επίτηδες μπλοκαρισμένες και παρακωλύονται οι συγκοινωνίες. Ο αστυνομικός είπε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αν και λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει πως θα μηνύσει εμένα για παρακώλυση.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι συμβαίνει, γιατί το ξέρετε καλά. Χρειάζεται όμως να σας πω, πως προτιμώ την Ελληνική Αστυνομία με στολή, στο έργο της υπεράσπισης του πολίτη και των δικαιωμάτων του από τη στολή του υπαλλήλου των εργολάβων και προφανώς τη «ρόμπα».

Τη μέρα που οι αστυνομικοί στο Ρίο περιφρουρούσαν την καταβολή των διοδίων και όχι τη νομιμότητα, ένας πυροσβέστης έπεσε νεκρός κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν αστυνομικοί: Να εμποδίσει μια ληστεία. Βλέπετε οι αστυνομικοί ήταν στα διόδια και έκαναν τον εισπράκτορα.

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω, αν αληθεύει η πληροφορία πως οι εργολάβοι έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και τις δωρεές περιπολικών στους δρόμους που αστυνομικοί περιφρουρούν τα συμφέροντά τους. Αν είναι έτσι, δεν μιλάμε για νόμους ούτε για νομιμότητα.

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας, προστατεύστε πρώτα και κύρια τους αστυνομικούς σας. Δεν τους αξίζει να φυλάνε γήπεδα επιχειρηματιών και διόδια εργολάβων. Τιμήστε τη στολή σας.
Και επειδή σας γνωρίζω και προσωπικά, πιστέψτε με, δεν σας πάει η ρόμπα…



http://www.koutipandoras.gr/?p=6230

Η ελληνική αστυνομία πληρώνεται από Εργολάβους!! Μεγαλοεργολάβοι αγοράζουν περιπολικά και ασφαλίτικα για να κάνει η αστυνομία τον εισπράκτορα των Διοδίων

Καταγγελίες Κώστα Μπαξεβάνη



http://anti-ntp.blogspot.com/

΄΄ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΄΄ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ


Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ !- ΥΠΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Σε αναβρασμό είναι η Εκκλησία μετά το τελεσίγραφο να μεταφερθούν όλοι οι λογαριασμοί που έχουν Ενορίες, Μοναστήρια και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε ιδιωτικές τράπεζες  και στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του...
1950! Πρόκειται ουσιαστικά για δέσμευση, αφού πλέον θα τα διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι Μητροπολίτες έχουν ξεσηκωθεί και όλοι είναι μια γροθιά και θεωρούν casus belli την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, διότι ασφαλώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν κινήθηκε από μόνος του, θα του το ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, που ψάχνει αγωνιωδώς για κανένα ευρώ.
Έτσι, με έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από εξήντα χρόνια (!) ζητείται από την Εκκλησία να μεταφέρει μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ακόμη και το ευρώ που ρίχνει ο κόσμος στο παγκάρι για το κερί! Για την «εξυπηρέτηση» που θα κάνουν οι Ενορίες, τα Μοναστήρια, οι Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα θα παίρνουν… ομόλογα του Δημοσίου και έναν τόκο-ψίχουλα, που δεν θα είναι ο τρέχων τόκος. Τους δίνουν –πάλι καλά– το… δικαίωμα να κρατούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ρεύμα, την αγορά των κεριών, τα τηλέφωνα και τους μισθούς των νεωκόρων. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή, για να λένε πως τους επιτρέπουν να λειτουργούν. Ούτε φιλανθρωπίες ούτε κοινωνικά έργα. Και βεβαίως κανένας λόγος για αναστηλώσεις ναών και καμπαναριών… Να βάλουν ένα κεραμίδι... Το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πιέσεις που ασκούνται τους τελευταίους έξι μήνες στην Ιεραρχία είναι ασφυκτικές. Γι' αυτό και η απαίτηση της δέσμευσης των καταθέσεων των ΝΠΔΔ είναι το μέγα, το καίριο θέμα που θα προταχθεί από την Εκκλησία στη συνάντηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί Μητροπολίτες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από το φθινόπωρο είχαν ξεκινήσει οι πιέσεις στην Εκκλησία για να μεταφέρουν Ενορίες, Μοναστήρια και Ιδρύματα τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί δέσμευση. Αυτός ήταν και ο λόγος που αναγκάστηκαν....
στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου να ζητήσουν επιτακτικά το ραντεβού με τον Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να θέσουν τις αντιρρήσεις τους και να πάρει θέση ο πρωθυπουργός.



ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έφτασε σε όλα τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), δηλαδή τις Ενορίες, τις Mητροπόλεις, τις Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, μια επιστολή της Marfin Egnatia Bank. Στην επιστολή γινόταν γνωστό πως όλα τα διαθέσιμα χρήματα των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας θα μεταφέρονταν κάθε 15 και 30 κάθε μήνα σε συγκεκριμένο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, σε εφαρμογή του άρθρου 5 του αναγκαστικού νόμου 1611/1950. Τι λέει αυτός ο νόμος; Πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το «δικαίωμα» να δεσμεύει τους λογαριασμούς των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (και της Εκκλησίας) και εκείνα να μπορούν να κρατούν μόνο όσα –αποδεδειγμένα– απαιτούνται για τα λειτουργικά τους έξοδα. Ψίχουλα, δηλαδή, και μόνο για τα άκρως απαραίτητα. Ούτε για συσσίτια ούτε για οικονομικά βοηθήματα του λαού, που κάθε μέρα οι ανάγκες του γιγαντώνονται και το ηθικό του κατακρημνίζεται και βλέπει ως τελευταίο αποκούμπι του την Εκκλησία.
Ακολούθησαν ανάλογες επιστολές της ΑΤEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που γνωστοποιούσαν την ίδια απαίτηση για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος απάντησε με επιστολή της στις 4 Φεβρουαρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τόνιζε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ ο συγκεκριμένος νόμος του 1950, καθώς δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν διαχειρίζονται κρατική περιουσία και είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αυτοχρηματοδοτούνται και πραγματοποιούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Στην επιστολή τους αναφέρουν πως ανάλογη ερμηνεία είχε δοθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παλαιότερες υποθέσεις που είχαν εκδικαστεί και αφορούσαν μοναστηριακές περιουσίες, τονίζοντας πως η Εκκλησία είναι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αυτοδιοικούμενη και ο Επίσκοπος μόνος αρμόδιος για τα οικονομικά της θέματα. Στις 9 Μαρτίου ο Γ. Προβόπουλος απέρριψε τις αιτιάσεις της Εκκλησίας λέγοντας πως και τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ εμπίμπτουν «στο ρυθμιστικό πεδίο του αναγκαστικού νόμου». Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, «η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων κεφαλαίων της Εκκλησίας και των ΝΠΔΔ που την απαρτίζουν είναι υπό το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο υποχρεωτική»(!), όπως καταγράφεται στα πρακτικά συνεδριάσεως στις 16 και 21/2/2011. Άφηνε μόνο ένα χρονικό περιθώριο στην Εκκλησία, να συμμορφωθεί στην εφαρμογή του νόμου μέχρι το τέλος του χρόνου! Δηλαδή, μέσα στους επόμενους έξι επτά μήνες θα πρέπει κάθε Ενορία, Μοναστήρι, Μητρόπολη και Εκκλησιαστικό Ίδρυμα να παραδώσει μέχρι και το τελευταίο του ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, που θα κάνει τη χρηστή διαχείριση έναντι… πινακίου φακής και ενός τόκου που θα καθορίζεται μονόπλευρα και κατά το δοκούν!
Στο Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας Ελλάδος μετέχουν οι καθηγητές Ιωαν. Καράκωστας πρόεδρος και Ε. Περράκης, Ν. Αλιβιζάτος, Δ. Τζουγαννάτος και ο διευθυντής Π. Αδαμόπουλος μέλη. Γραμματέας ήταν ο δικηγόρος Θ. Κοντοβαζαινίτης και εισηγήτρια η δικηγόρος Δ. Δεληπέτρου. 
ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Η εφαρμογή του νόμου 1611 αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Ιεραρχία. Οι Μητροπολίτες είναι αναστατωμένοι αλλά και έτοιμοι να συγκρουστούν μέχρι τέλους αν εφαρμοστεί η δέσμευση των διαθέσιμων κεφαλαίων που έχουν στα ταμεία τους οι Ενορίες, τα Μοναστήρια και οι Μητροπόλεις. Και αυτό θα θέσουν ως προτεραιότητα στη συζήτηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Ελασσόνος, Σάμου, Καισαριανής και Νέας Σμύρνης με τον Γ. Παπανδρέου.
Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την Εκκλησία –που κατ' άλλους είναι και το πρώτο σημαντικό βήμα για τον χωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία– όλοι οι Ιεράρχες είναι ενωμένοι. Από κοινού μελετούν κάθε πιθανή λύση και τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσουν αν επιμείνει η κυβέρνηση στον νόμο θα τις αποφασίσουν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της (μεγάλης) Συνόδου της Ιεραρχίας που θα γίνει στα μέσα Μαΐου, όπου όμως θα κυριαρχήσει η τελεσιγραφική απαίτηση για την στην ουσία δέσμευση των καταθέσεών τους. Θα τεθούν και οι δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην Εκκλησία. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για τις καταθέσεις των μητροπόλεων και των κεντρικών ταμείων της Εκκλησίας (που δεν ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ) που θα μπουν υποχρεωτικά στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με αυτά άλλωστε δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, αφού το ποσόν είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα χρέη της χώρας. Πρόκειται και για τα χρήματα που έχει η κάθε ενορία «στην άκρη» προκειμένου να κάνει το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό της έργο, να δίνει ένα βοήθημα ή να κάνει μια αναστήλωση. Όλα αυτά ματαιώνονται και τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν κάποια κέντρα εξουσίας. Όπως έγινε κάποτε και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που «επενδύθηκαν» στο χρηματιστήριο και σε ομόλογα. Με τα γνωστά αποτελέσματα…
Πηγή:paron.gr

ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ...ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ το λένε τώρα !!

Απίστευτο: Δώσαμε συχνότητες του δορυφόρου μας HELLAS SAT στους Τούρκους!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!
Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη...

ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

O γενικός διευθυντής της TURKSAT Oζκάν Ντάλμπαϊ δηλώνει πως στους δυο δορυφόρους η χωριτικότητα έχει ξεπεράσει το 90%. " Η ζήτηση που έχουμε για τις συχνότητες και απο το εσωτερικό και απο το εσωτερικό είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Γι'αυτό και μέχρι το 2012 νοικιάσαμε συχνότητες απο τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT. Τις υπηρεσίες που μπρούμε να τις μεταφέρουμε τις δίνουμε στον δορυφόρο αυτό.

Για παράδειγμα τις συχνότητες των τηλεοπτικών δικτύων δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε. Νομίζω όμως πως δεν θα φτάσει και αυτό. Θεωρώ πως μέσα στο χρόνο θα παρουμε κι άλλες συχνότητες.

Ο Ντάλμπαϊ τόνισε οτι ο HELLAS SAT διέθεσε άνετα τη χωριτικότητα του καθώς "λόγω της οικονομικής τους κρίσης δεν υπάρχει ζήτηση στο εσωτερικό και δεν γεμίζουν τη χωριτικότητα τους, ήδη απο τον προηγούμενο μήνα χρησιμοποιούμε και τον ελληνικό δορυφόρο" δήλωσε.

Η Τουρκία πάντως ηδη ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους. Ο ΤURKSAT 4A θα βρίσκεται στο διάστημα το Νοέμβριο του 2013 και ο ΤURKSAT 4B το Φεβρουάριο του 2014. Μέχρι τότε ....ας είναι καλα οι Έλληνες.

Ενα απλό ερώτημα σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητούσε τη χρήση του TURKSAT θα δίνονταν έγκριση απο την Τουρκία και κυρίως απο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εδικές συχνότητες στους δορυφόρους αυτούς;

http://trikalagr.blogspot.com/

Η τελευταία επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Η τελευταία επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν


Εδώ και 8 μήνες φαίνεται πως είχε οργανωθεί η επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να εξοντώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό τους, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Κρατήθηκε, όμως, απόλυτα μυστική. Σήμερα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, απαντώντας στο επίμονο ερώτημα αναφορικά με το ρόλο του Πακιστάν στην επιχείρηση αυτή, τόνισε ότι η συνεργασία της Ουάσιγκτον με το Ισλαμαμπάντ βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να οδηγηθούν στο κτίσμα όπου βρέθηκε και εξοντώθηκε ο αρχηγός της αλ Κάιντα.

Η επιχείρηση

«Μετά από ανταλλαγή πυρών», οι αμερικανοί κομάντος πήραν μαζί τους τη σορό του ηγέτη της αλ Κάιντα και στη συνέχεια την έριξαν στη θάλασσα. Σκοπός τους ήταν να γίνει η ταφή εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα, αλλά και να αποφύγουν την ύπαρξη επίγειου τάφου, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μνημείο για τους φανατικούς ισλαμιστές. Για τον ίδιο λόγο, όταν τελείωσε η επιχείρηση, έβαλαν φωτιά στο σπίτι όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν.

Πάντως, αξιωματούχος του Al-Azhar, του ανώτατου θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, δήλωσε ότι το Ισλάμ είναι αντίθετο στην ταφή ενός σώματος στη θάλασσα. «Αν είναι αλήθεια ότι έριξαν το σώμα του στη θάλασσα, το Ισλάμ είναι εντελώς αντίθετο με αυτό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Αζάμπ, σύμβουλος του μεγάλου Ιμάμη Αχμάντ Αλ Ταγιέμπ για τον διαθρησκευτικό διάλογο. «Το σώμα έχει κάποια αξιοπρέπεια, είτε πρόκειται για ένα άτομο που
δολοφονήθηκε ή απεβίωσε από φυσικά αίτια. Οφείλουμε να σεβόμαστε το σώμα ενός
ανθρώπου, είτε είναι πιστός ή όχι, είτε είναι μουσουλμάνος ή όχι», τόνισε.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της ταφής, είπε ότι η θρησκευτική τελετή για τον μπιν Λάντεν έγινε στη γέφυρα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Καρλ Βίνσον, κατά πλήρη σεβασμό των μουσουλμανικών παραδόσεων προτού η σορός του ριφθεί στην θάλασσα, ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν. «Οι προετοιμασίες για τη ταφή στη θάλασσα ξεκίνησαν στη 01.10 (08.10 ώρα Ελλάδος) και περαιώθηκαν στις 02.00. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες του ισλαμικού τελετουργικού ταφής».
«Η σορός του αποθανόντος πλύθηκε και κατόπιν τυλίχθηκε σε λευκό σάβανο. Η σορός τοποθετήθηκε σε σάκκο και ένας αξιωματικός ανάγνωσε τις προετοιμασμένες ευχές, οι οποίες μεταφράσθηκαν στα αραβικά από κάποιον αραβόφωνο. Μετά την ανάγνωση των ευχών, η σορός τοποθετήθηκε στην ειδική ράμπα, την οποία ανασηκώσαμε και το σώμα του νεκρού γλίστρησε στη θάλασσα", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος. Πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, η λύση να ταφεί στη θάλασσα ο Μπιν Λάντεν, επελέγη, λόγω της απροθυμίας που ενδέχεται να έδειχναν άλλες χώρες να δεχθούν τη σορό του.

Ο Μπιν Λάντεν κρυβόταν σε μια κατοικία στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ. Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν τη νύχτα χθες στην Αμποταμπάντ. Ελάχιστοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν για αυτήν την επιχείρηση. Αμερικανοί πράκτορες είχαν εντοπίσει τον περασμένο Αύγουστο το κτίριο ακολουθώντας κάποιον διανομέα της αλ Κάιντα. Η CIA παρακολουθούσε για χρόνια το διανομέα της τρομοκρατικής οργάνωσης έχοντας την πληροφορία ότι είναι τόσο έμπιστος του Μπιν Λάντεν, ώστε μπορεί να μένει μαζί του. Η κατοικία ήταν περιφραγμένη από τσιμεντένια μάντρα ύψους 5,5 μέτρων και πάνω της υπήρχε πυκνό συρματόπλεγμα. Δύο πύλες ασφαλείας βρίσκονταν στην είσοδό της και δεν υπήρχαν ούτε τηλεφωνικές γραμμές ούτε σύνδεση με το Ίντερνετ.

Οι ένοικοι του κτιρίου δεν πέταγαν ποτέ τα σκουπίδια τους, τα έκαιγαν. Οι αμερικανοί πράκτορες υπέθεταν ότι η έπαυλη κτίστηκε πριν από πέντε χρόνια για κάποιον σημαντικό αρχηγό τρομοκρατικής οργάνωσης. Το ερώτημα ήταν ποιός.

Η CIA αναρωτήθηκε πολλές φορές για τον ένοικο του κτιρίου-φρουρίου στο Πακιστάν και όλες τις φορές οι πράκτορές της κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότερος ιδιοκτήτης της είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στα μέσα Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί είχαν πληροφορίες ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να ακολουθήσει μια πιο «άγρια» πολιτική δράσης και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε από τότε πέντε συναντήσεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Επίκεντρο των συζητήσεων του αμερικανού προέδρου η πιθανότητα να κρύβεται ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο κτίριο του Αμποταμπάντ και ο σχεδιασμός εξόντωσής του. Συνήθως, οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις συμμάχους χώρες σε θέματα τρομοκρατίας και ενημερώνουν και τη χώρα όπου λαμβάνει χώρα μία αντιτρομοκρατική επιχείρησή τους. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν γνώριζε κανένας εκτός Αμερικής και δεν ειδοποιήθηκαν οι πακιστανικές αρχές για την έφοδο στο σπίτι που πίστευαν οι Αμερικανοί ότι κρύβεται ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα.

Στις 29 Απριλίου ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ήταν μία αποστολή που απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια και μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι πεζοναύτες η επίλεκτη ομάδα των Seal και από αυτούς επιλέχθηκαν έξι που δρούσαν κάτω από τις εντολές του διευθυντή της CIA, Λίον Πανέτα. Στη διάρκεια της συμπλοκής, σκοτώθηκαν επίσης ο αγγελιοφόρος του Μπιν Λάντεν, ο αδελφός του, ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν, καθώς και μία γυναίκα, την οποία, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι ένοικοι του σπιτιού χρησιμοποίησαν ως «ασπίδα».

Κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε  και το μόνο σχόλιο που έγινε ήταν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε και δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί νεκρός.
ΤΑ ΝΕΑ  

http://www.madata.gr/epikairotita/world/103928.html

Δυσπιστία, οργή και απειλές στις ισλαμικές ιστοσελίδες

Δυσπιστία, οργή και απειλές στις ισλαμικές ιστοσελίδες


«Ω Αλλάχ, παρακαλούμε κάνε αυτά τα νέα να μην είναι αλήθεια. Ο Θεός σε καταριέται Ομπάμα. Αμερικανοί, συνεχίζουμε να έχουμε πλέον παραπάνω λόγους για να κόψουμε τους λαιμούς σας». Με αυτήν την φράση απαντά μία από τις δεκάδες ισλαμικές ιστοσελίδες στην ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ομπάμα της εξολόθρευσης του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα αμφισβητείται μεν από πολλούς, έχει προκαλέσει ωστόσο οργή και έξαρση του μίσους σε ακόμα περισσότερους.

«Εάν είναι αλήθεια, είναι μία στιγμή ντροπής για τον πακιστανικό λαό, που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει έναν ήρωα του Ισλάμ. Είναι μία μαύρη ημέρα για μας», αναφέρεται σε ένα μήνυμα. Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ένα άλλο αναφέρει: «Εάν θέλει ο Θεός, η πληροφορία είναι εσφαλμένη. Εάν είναι αλήθεια, είναι καταστροφή». Σύμφωνα με τα αμερικανικά ινστιτούτα «Site» και «Jihadology» που παρακολουθούν τα όσα καταγράφονται στο «ισλαμικό ίντερνετ», οι χρήστες των ιστοσελίδων αυτών βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της είδησης.

Στο φόρουμ «Shumukh al-islam» ένας χρήστης αναφέρει: «Τα λιοντάρια θα παραμείνουν λιοντάρια και θα συνεχίσουν στα ίχνη του Οσάμα. Ω Αλλάχ, η Αμερική δεν θα γνωρίσει την ασφάλεια, όσο δεν την έχουμε εμείς στην Παλαιστίνη». Άλλος χρήστης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στις ΗΠΑ, αναφέρει: «Αυτοί οι πανηγυρισμοί είναι διασκεδαστικοί. Γιορτάστε το νέο όσο θέλετε άπιστοι. Διότι δεν θα έχετε πολύ χρόνο να το κάνετε. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα, απειλές εναντίον κυβερνητικών ηγετών και των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσαν οι ταλιμπάν του Πακιστάν. Οι ίδιοι μάλιστα στρέφουν τα βέλη τους κατά του προέδρου της χώρας Ασίφ Άλι Ζαρντάρι αλλά και του πακιστανικού στρατού, τον οποίο θεωρούν συνεργό στην εξέλιξη της θανάτωσης του Λάντεν. Μάλιστα, ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, δήλωσε  από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο πρακτορείο Reuters: «Τώρα οι πακιστανοί ηγέτες, ο πρόεδρος Ζαρντάρι και ο στρατός θα είναι οι πρώτοι στόχοι μας. Η Αμερική θα είναι ο δεύτερος στόχος μας».

Από την πρώτη στιγμή που τα αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν την πληροφορία, υπήρξε σε όλον τον ισλαμικό κόσμο έντονη δυσπιστία για την επιβεβαίωσή της. Η διαρροή της πλαστής, όπως αποδείχθηκε, φωτογραφίας με το υποτιθέμενο πτώμα του Λάντεν από πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε την δυνατότητα σε αρκετούς να αμφισβητήσουν την αλήθεια των ανακοινώσεων του Ομπάμα. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την επιβεβαίωση της είδησης του θανάτου του Λάντεν  και από στελέχη παρακλαδιών της ίδιας της ΑλΚάιντα, την αμφισβήτηση έχει αρχίσει να αντικαθιστά η οργή και η δίψα για εκδίκηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ιντερπολ έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, υπό τον φόβο αντιδράσεων φανατικών οπαδών του Λάντεν σε βάρος αμερικανικών και γενικά δυτικών στόχων στην Μέση Ανατολή αλλά και στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ...
Star.gr    

http://www.madata.gr/epikairotita/world/103898.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters