Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αντικαρκινικό φάρμακο σε Ελληνικό εργαστήριο!


ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...
Παρακαλώ, επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ μια αδυναμία μου: τρελαίνομαι για ωραίες επιστημονικές ιστορίες! Ξέρετε, από αυτές που κάτι ξεκινά έτσι, από καθαρή περιέργεια ενός ερευνητή, και καταλήγει, έπειτα από ευφυή πειράματα, ανατροπές και εκπλήξεις, σε ανακαλύψεις που μπορεί να έχουν επίδραση στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων τώρα και στο μέλλον.
Όταν μάλιστα οι επιστημονικές αυτές ιστορίες εκτυλίσσονται σε ελληνικά εργαστήρια (με όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτά διαθέτουν σε σχέση με αντίστοιχά τους του εξωτερικού), ε, τι να γίνει, μου αρέσουν ακόμη πιο πολύ.
Μια τέτοια ιστορία είναι αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω. Εκτυλίχθηκε ολόκληρη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και ειδικότερα στην ομάδα της συνεργαζόμενης ερευνήτριας αλλά και καθηγήτριας Βιολογίας στο ΤΕΙ Αθήνας δρος Λίας Πατσαβούδη και προσφάτως πήρε διαβατήριο για «διεθνή καριέρα».
Ολα άρχισαν πριν από 15 και πλέον χρόνια, όταν η ομάδα της ελληνίδας ερευνήτριας αναζητούσε μόρια που σχετίζονταν με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά σήμερα η ομάδα (που με τα χρόνια έχει αλλάξει καθώς οι διδακτορικοί φοιτητές παίρνουν το δίπλωμά τους και δίνουν τη θέση τους στις επόμενες γενιές) έχει στα χέρια της έναν ισχυρό αντικαρκινικό παράγοντα. Πώς έγιναν όλα αυτά; Αυτό ήταν το ερώτημα που θέσαμε και εμείς στη δρα Πατσαβούδη κατά τη διάρκεια συνάντησής μας στο λιτό γραφείο της στο Ινστιτούτο Παστέρ.
Από τον εγκέφαλο στον... καρκίνο
«Καθώς τα ερευνητικά μας ενδιαφέροντα εστιάζονταν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος προσπαθούσαμε να απομονώσουμε και να μελετήσουμε μόρια που θα είχαν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν» μας είπε η δρ Πατσαβούδη και προσέθεσε: «Ενας καλός τρόπος να απομονώσει κανείς μόρια προς μελέτη είναι η δημιουργία αντισωμάτων τα οποία από τη φύση τους "συλλαμβάνουν" τα αντιγόνα τους».
Προκειμένου να δημιουργήσουν αντισώματα σε ποντίκια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεμβράνες εμβρυϊκών εγκεφάλων αρουραίων. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών αντέδρασε στην είσοδο των ξένων μορίων δημιουργώντας μια σειρά αντισώματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο με την κωδική ονομασία Mab4C5.
Εχοντας αντισώματα στα χέρια τους οι ερευνητές μπορούσαν πια να μελετούν τα αντίστοιχα αντιγόνα τους στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο και το Mab4C5 έδειχνε να συνδέεται με ένα πολύ ενδιαφέρον μόριο. «Το αντιγόνο του Mab4C5 εντοπιζόταν στην αναπτυσσόμενη παρεγκεφαλίδα και έδειχνε να εμπλέκεται στη μετακίνηση των νευρικών κυττάρων. Την υποψία μας αυτή επιβεβαιώσαμε με τον κατάλληλο πειραματισμό» σημείωσε η δρ Πατσαβούδη.
Το αντίσωμα που κλείνει το δρόμο στη μετάσταση
Αυτό που έκαναν οι έλληνες ερευνητές ήταν να προσθέσουν το αντίσωμα στην καλλιέργεια νευρικών κυττάρων. Οταν διεπίστωσαν ότι η παρουσία του αντισώματος ήταν ικανή να αναστείλει τη μετανάστευση των κυττάρων αυτών, είχαν πάρει και την απάντησή τους σχετικά με τη λειτουργία του μορίου που μελετούσαν:
«Το δεσμευμένο από το αντίσωμα μόριό μας δεν μπορούσε πια να επιτελέσει τη λειτουργία του και αυτό είχε ως συνέπεια να παρεμποδίζεται σημαντικά η κινητικότητα των κυττάρων στην καλλιέργεια. Συμπεράναμε λοιπόν ότι όντως το πρωτεϊνικό μόριο το οποίο αναγνωριζόταν από το Mab4C5 εμπλεκόταν στη μετανάστευση των κυττάρων, διαδικασία που είναι κεφαλαιώδους σημασίας κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου» εξήγησε η δρ Πατσαβούδη.
Συνολικά αυτά τα πρώτα πειραματικά βήματα των ελλήνων ερευνητών αποκάλυψαν δύο στοιχεία για την πρωτεΐνη που μελετούσαν: ότι αυτή εντοπιζόταν στη μεμβράνη των αναπτυσσόμενων νευρικών κυττάρων (αφού το αντίσωμα δημιουργήθηκε έναντι μεμβρανικών πρωτεϊνών) και ότι ήταν μέρος του μηχανισμού που εξασφάλιζε τη μετακίνηση του κυττάρου. Αλλά δεν γνώριζαν ακόμη την ταυτότητα της πρωτεΐνης που μελετούσαν ούτε φυσικά τον τρόπο με τον οποίο επιτελούσε τον ρόλο της.
Θερμικό σοκ... επιφανείας
«Χρειάστηκε να περιμένουμε ως το 2003 και να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες της πρωτεομικής για να πληροφορηθούμε ότι η πρωτεΐνη που αναγνωριζόταν από το Mab4C5 δεν ήταν άλλη από την HSP90, μία από τις γνωστότερες πρωτεΐνες θερμικού σοκ» μας είπε η ελληνίδα ερευνήτρια.
Πράγματι οι πρωτεΐνες θερμικού σοκ (Heat Shock Proteins, HSP) είναι μια μεγάλη ομάδα πρωτεϊνών και η HSP90 είναι από τις γνωστότερες εκπροσώπους της. Στο εσωτερικό του φυσιολογικού κυττάρου οι πρωτεΐνες αυτές, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επιβίωση, παίζουν ρόλο συνοδών άλλων μορίων. Ειδικότερα βοηθούν νεοσυντιθέμενα πρωτεϊνικά μόρια να λάβουν το σωστό σχήμα τους στον χώρο και να γίνουν λειτουργικά. Ωστόσο οι έλληνες ερευνητές είχαν εντοπίσει την πρωτεΐνη όχι στο εσωτερικό αλλά στην επιφάνεια του κυττάρου. Τι συνέβαινε λοιπόν;
Οπως κατέδειξε περαιτέρω πειραματισμός, δύο πράγματα συνέβαιναν: αφενός, οι έλληνες ερευνητές ήταν οι πρώτοι που κατεδείκνυαν την παρουσία της HSP90 στην κυτταρική μεμβράνη εμβρυϊκών κυττάρων και αφετέρου έδειξαν ότι το αντίσωμά τους (το Mab4C5) δεν μπορούσε να εισέλθει στο εσωτερικό του κυττάρου (καθώς είναι γνωστό ότι η HSP90 αφθονεί εκεί, συνεπώς αν το αντίσωμα μπορούσε να εισέλθει στο κύτταρο θα «συνελάμβανε» και τα ενδοκυτταρικά μόρια της HSP90).
Το 2004 και ενώ η ελληνική ερευνητική ομάδα κατεδείκνυε ότι το αντίσωμά της εντόπιζε την HSP90 στην επιφάνεια εμβρυϊκών νευρικών κυττάρων που μετανάστευαν, μια αμερικανική ομάδα κατεδείκνυε ότι η πρωτεΐνη αυτή εμπλεκόταν στις μεταστάσεις καρκινικών κυττάρων. Το γεγονός αυτό δεν είναι περίεργο: η μετακίνηση φυσιολογικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης και της ανάπτυξης ζωτικών οργάνων όπως ο εγκέφαλος υπακούει στους ίδιους κανόνες ή μάλλον χρησιμοποιεί τους ίδιους κυτταρικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για να μεταναστεύσουν σε άλλες θέσεις.
Αναστολή της μετάστασης!
Για τον πειραματισμό της η αμερικανική ομάδα είχε χρησιμοποιήσει ένα αντίσωμα το οποίο μπορούσε να διεισδύσει και στο εσωτερικό των κυττάρων. Ηταν ακριβώς σε αυτό το σημείο των ερευνών που η δρ Πατσαβούδη και οι συνεργάτες της διεπίστωσαν ότι η αδυναμία του αντισώματός τους να μπει στο κύτταρο θα μπορούσε ίσως να αποδειχθεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του!
Σύμφωνα με τη δρα Πατσαβούδη, «το σκεπτικό μας ήταν το ακόλουθο: αν η παρουσία της HSP90 είναι απαραίτητη για τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων, η χορήγηση του αντισώματός μας και η σύνδεσή του με την HSP90 θα είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή της μετάστασης των καρκινικών κυττάρων αλλά με επιπρόσθετο πλεονέκτημα το να μένουν ανέπαφα τα μόρια της HSP90 που βρίσκονταν αποκλειστικά στο εσωτερικό φυσιολογικών κυττάρων τα οποία δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να διαταραχθούν.
Με άλλα λόγια, πιθανότατα είχαμε ένα αντίσωμα το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα αντικαρκινικό φάρμακο εναντίον των μεταστάσεων ενώ θα άφηνε ανέπαφα τα υγιή κύτταρα».
Με δεδομένο ότι οι μεταστάσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, ήταν προφανές ότι οι έλληνες βιολόγοι δεν θα μπορούσαν να μη διερευνήσουν την παραπάνω υπόθεση. Οπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει σε μια σειρά άρθρα τα οποία έχουν δημοσιεύσει σε έγκριτες επιστημονικές επιθεωρήσεις, η υπόθεσή τους επιβεβαιώθηκε πλήρως.
Ειδικότερα στο πρώτο μέρος του πειραματισμού που σκόπευε να ελέγξει αν όντως το αντίσωμά τους θα μπορούσε να αναστείλει τις μεταστάσεις, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα κλασικό πειραματικό μοντέλο: τοποθέτησαν καρκινικά κύτταρα μελανώματος σε ποντίκια και παρακολούθησαν την εξέλιξή τους όταν σε αυτά χορηγήθηκε και το αντίσωμα Mab4C5. Υπό κανονικές συνθήκες, τα καρκινικά κύτταρα μελανώματος μεταναστεύουν στους πνεύμονες των ποντικών και σύντομα τα ζώα πεθαίνουν.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο των ερευνητών του Ινστιτούτου Παστέρ το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Clinical Cancer Research» (τεύχος 13:6, σελ. 1.831-1.838, Μάρτιος 2007), τα ευρήματά τους ήταν ακριβώς αυτά που είχαν ελπίσει: τα ποντίκια στα οποία μαζί με τα καρκινικά κύτταρα είχε χορηγηθεί και το αντίσωμα συνέχιζαν να ζουν και να είναι υγιή, όταν εκείνα που είχαν λάβει μόνο τα καρκινικά κύτταρα υπέστησαν μεταστάσεις και πέθαναν.
Μετά το μελάνωμα και ο μαστός
Βεβαίως αυτή η πρώτη απόδειξη της ικανότητας του αντισώματος να βάζει φρένο στις μεταστάσεις καρκινικών κυττάρων έπρεπε να ελεγχθεί περαιτέρω. Αυτή τη φορά η δρ Πατσαβούδη και η ομάδα της επέλεξαν να εργαστούν με ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του μαστού. «Ενα από τα χαρακτηριστικά αυτών των κυττάρων είναι το γεγονός ότι στην επιφάνειά τους εκφράζουν την HSP90, την πρωτεΐνη του θερμικού σοκ που αναγνωρίζει το αντίσωμά μας και επιπλέον την εκκρίνουν στο περιβάλλον τους. Θελήσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε την επίδραση της προσθήκης του αντισώματος στη συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων του μαστού» μας είπε η ελληνίδα καθηγήτρια.
Τα καρκινικά κύτταρα δεν εκφράζουν τυχαία την HSP90 στην επιφάνειά τους: η πρωτεΐνη αυτή, της οποίας ο ρόλος είναι να εξασφαλίζει ότι άλλες πρωτεΐνες θα λάβουν το σωστό σχήμα στον χώρο για να μπορούν να είναι ενεργές, κάνει ακριβώς το ίδιο και όταν εκκρίνεται από το κύτταρο. Ειδικότερα, εξασφαλίζει ότι μια κατηγορία πρωτεϊνών οι οποίες ονομάζονται μεταλλοπρωτεϊνάσες θα είναι ενεργές. Τι κάνουν οι μεταλλοπρωτεϊνάσες; «Πέπτουν» το παχύρρευστο εξωκυττάριο υλικό ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα κύτταρα που «θέλουν» να μετακινηθούν. Με άλλα λόγια, οι μεταλλοπρωτεϊνάσες ελευθερώνουν το πεδίο για τις μεταστάσεις.
Οπως μπορεί κανείς να διαβάσει σε άρθρο της ελληνικής ερευνητικής ομάδας στην επιθεώρηση «BMC Cell Biology» (τεύχος 11:51, 2010), η χορήγηση του αντισώματος στα πειραματόζωα με καρκίνο του μαστού είχε ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση μεταστατικών εναποθέσεων στον πνεύμονα. «Η πρόσδεση του αντισώματος στα μόρια της HSP90 έχει ως αποτέλεσμα αυτά να μην είναι ελεύθερα να συμβάλουν στην ενεργοποίηση των μεταλλοπρωτεϊνασών, πράγμα που με τη σειρά του καθιστά δύσκολη την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και την εγκατάστασή τους σε άλλους ιστούς» εξήγησε η δρ Πατσαβούδη.
Ολοταχώς προς νέο φάρμακο!
Πειράματα όπως τα παραπάνω που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν δείξει στους ερευνητές ότι πράγματι κρατούν στα χέρια τους έναν δυνητικό ισχυρό αντικαρκινικό παράγοντα. Ετσι έχουν ήδη προχωρήσει στην απόκτηση πατέντας για το αντίσωμά τους (το οποίο έχει «ανθρωποποιηθεί» για να είναι συμβατό για χρήση σε ανθρώπους) και έχουν ολοκληρώσει μια σειρά προκλινικές μελέτες.
Επόμενο βήμα τους είναι η αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα καλύψουν τη μεγάλη δαπάνη για ευρείες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους προκειμένου το αντίσωμά τους να βρει τον δρόμο για τη φαρμακευτική αγορά. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο βιολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας κ. Νάσος Αλεβιζόπουλος, ο οποίος εξήγησε στο «BHMAScience» τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το μονοκλωνικό αντίσωμα της ομάδας της δρος Πατσαβούδη μπορεί να είναι ενδιαφέρον και επενδυτικά:
«Τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν αυτή τη στιγμή ισχυρούς αντικαρκινικούς παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πωλήσεις των τριών πιο επιτυχημένων της αγοράς ο τζίρος ανέρχεται στα 6 δισ. δολάρια τον χρόνο. Θεωρώ ότι το Mab4C5 έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα τόσο για την αποτελεσματικότητά του όσο και για την ασφάλειά του. Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να δείξουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα με κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους».
Και εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε ακριβώς το ίδιο!
[Πηγή: Της Ιωάννας Σουφλέρη από Το Βήμα-Science - Φωτό: Αντισώματα, στο σχεδιάγραμμα με κίτρινο-μπλε, ετοιμάζονται να προσδεθούν στις κατάλληλες θέσεις στην επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου (κόκκινο σκούρο) που βρίσκεται μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο]
http://www.apocalypsejohn.com/2013/04/antikarkiniko-farmako-se-ellhniko-ergasthrio.html

Eχουν μπαζώσει βασιλικό τάφο από το 2002, που ανατρέπει την ιστορία! Βίντεο!


Ένα βίντεο ντοκουμέντο από ανασκαφές στην αρχαία Πελλάνα...

βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μέσα από το notospress.gr. Ισως τελικά να έλυνε το «γρίφο» από πού...


έλκουν την καταγωγή τους οι αρχαίοι Σπαρτιάτες καθώς επίσης να διαλευκάνει και τα πιο σκοτεινά σημεία στην Ιστορία της Ομηρικής...


Σ’ αυτό αμοντάριστο υλικό των δύων λεπτών, που είναι από την ξενάγηση της σχολής των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών του Κ.Ε.Ε.Μ, 10 χρόνια πριν, είναι η μοναδική απόδειξη οπτικού και ακουστικού στοιχείου που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα, η οποία μαρτυρεί την ύπαρξη ενός μεγαλοπρεπέστατου μνημείου που μάλλον χάθηκε άδικα και ανεξήγητα. Οποιαδήποτε άλλη πηγή, πληροφορία ή ίχνος υλικού σχετικά μ’ αυτό το θέμα, δυστυχώς, καταστράφηκε και θάφτηκε για πάντα μαζί με τον μνημείο.
Λίγο πριν την συνταξιοδότηση του διακεκριμένου επιστήμονα κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, επίτιμου εφόρου αρχαιοτήτων και διευθυντή των ανασκαφών στην Πελλάνα, είχε γίνει, από τον ίδιο, μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο χωριό Πελλάνα Λακωνίας το Μάιο του 2002. Ο κ Σπυρόπουλος είχε αρχίσει τις ανασκαφές σ’ έναν αρκετά καλοδιατηρημένο Βασιλικό Τάφο δίπλα από τους άλλους που είχε βρει πριν από 22 χρόνια στη θέση «Πελεκυτή» στην ανατολική πλευρά του Μυκηναϊκού νεκροταφείου. Όταν όμως έφθασε στην είσοδο του τάφου, διαπίστωσε έκπληκτος πως αριστερά και δεξιά των τειχών του μεγάλου διαδρόμου υπήρχαν άλλοι δυο τεράστιοι τάφοι, οι οποίοι ήταν προφανώς ασύλητοι διότι καλύπτονταν από τις πλάκες που τους είχαν κτίσει.


Από δω και μπρος το μυστήριο περιπλέκεται. Για αδιευκρίνιστους λόγους και χωρίς να ενημερωθεί ο κ. Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος ανασκαφέας, διαπράχθηκε ένα πρωτοφανές έγκλημα που όμοιό του δεν έχει καταγραφεί πουθενά στα χρονικά της αρχαιολογίας. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης (Ε΄ ΕΚΠΑ) μπάζωσαν με 200 τόνους ακατέργαστο νταμαρίσιο χαλίκι (αντί για ποταμίσια άμμο όπως προβλεπόταν) τον μεγαλειώδη αυτόν Τάφο. Η καταστροφή του είναι προφανής. Οι άγρυπνοι φρουροί κάτοικοι της Πελλάνας φύλαγαν το μνημείο των προγόνων τους με νύχια και με δόντια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των τυμβωρύχων που καραδοκούσαν. Όταν τα μέτρα επιφυλακής χαλάρωσαν άδραξαν αμέσως την ευκαιρία για να επισπεύσουν το απαράδεκτο και ανεξήγητο μέχρι σήμερα, έργο τους.

Οι τότε υπεύθυνοι την ταφής για να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα από την «εργασία» τους, πριν τους αντιληφθεί το εξοργισμένο στη συνέχεια πλήθος, προφανώς κατά παράβαση οδηγιών της Διεύθυνσης Αναστηλώσεως Αρχαίων Μνημείων δεν δίστασαν ακόμη και ν’ ανεβάσουν τα βαριά σκαπτικά οχήματά τους (μπουλντόζες και φορτηγά) πάνω στο ήδη γεμάτο με ρηγματώσεις τάφο. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα, την κατάρρευση της οροφής του θολωτού θαλάμου του Βασιλικού Τάφου από το υπερβολικό βάρος και την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στο επιβλητικό αυτό μνημείο. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.


Πάρα πολλά είναι τα ερωτηματικά σήμερα που στοιχειώνουν τις πληγωμένες ψυχές αυτών των ανθρώπων, όπου βύθισε όχι μόνο το χωριό τους, αλλά ολόκληρο το Δήμο Πελλάνας στο «πένθος» και στην απόγνωση:


ΓΙΑΤΙ το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε αυτή την καταστροφή;… ΓΙΑΤΙ κρύβονται;… Μήπως επειδή θ’ άλλαζε άρδην η Ελληνική μας Ιστορία;… ΓΙΑΤΙ φοβούνται;… Μήπως επειδή θα έριχνε χίλια χρόνια επιπλέον άπλετο φως στην Ιστορία της αρχαίας Σπάρτης;… ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να λογοδοτήσει για αυτές τις ακατανόητες πράξεις;… ΓΙΑΤΙ δεν μιλάει κανείς;… ΓΙΑΤΙ;… Ο Τάφος βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι. Όμως στο φως της ημέρας πρέπει να δοθούν απαντήσεις


Όσο θα εξακολουθεί η Πολιτεία να επιτρέπει την καταστροφή των μνημείων των αρχαίων ημών προγόνων, τόσο εμείς οι Πελλανιώτες θ’ αντιστεκόμαστε κόντρα στο κατεστημένο, φυλάσσοντας ως «Θερμοπύλες» την ίδια ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά που μας την παρέδωσαν ανεξίτηλη οι πατέρες μας στο πέρασμα των αιώνων.


Πηγή:notospress.gr
http://periergaa.blogspot.com

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/01/e-2002.html#ixzz2PFKj2VHm

http://dimokratis-politis-oplitis.blogspot.gr/2013/04/e-2002.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 300 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Η DEUTSCHE BANK

Σκάνδαλο:300 εταιρίες «μαϊμού» ίδρυσε η Deutsche Bank
Περισσότερος έλεγχος
Μέχρι στιγμής το μόνο όνομα στο οποίο έχει γίνει εκτενής αναφορά είναι του διεθνούς play boy και πρώην συζύγου της ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό, Γκύντερ Σαξ, ο οποίος έχει πεθάνει. Όμως, όπως προανήγγειλε η εφημερίδα, θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα κυρίως Γερμανών που εμπλέκονται σε εξωχώριες εταιρείες.
Πόσο «καυτές» είναι οι πληροφορίες που θα βγουν στη δημοσιότητα κι αν με βάση αυτές στοιχειοθετείται η κατηγορία της φοροδιαφυγής παραμένει ακόμη άγνωστο. Πάντως οι εισαγγελίες του Μπόχουμ και του Ντύσελντορφ, που εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεκινήσει αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και έχουν πιάσει φοροφυγάδες, δεν βλέπουν λόγο για να ξεκινήσουν νέο κύκλο ερευνών.
Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας επικαιροποιήσαν το αίτημα για ενδελεχή έλεγχο με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (DGB) Κλάους Ματέτσκι απαίτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία στις φορολογικές αρχές με στόχο την σκληρή τιμωρία όσων φοροδιαφεύγουν. Ο επικεφαλής του Γερμανικού Συνδικάτου Εφοριακών Τόμας Αϊγκεντάλερ ζήτησε περισσότερους ελέγχους στις ίδιες τις επιχειρήσεις και υπολόγισε σε 400 δισ. ευρώ το ποσό που χάνει το γερμανικό δημόσιο από τη φυγή σε φορολογικούς παραδείσους.
Η Deutsche Bank
Οι αποκαλύψεις της Süddeutsche Zeitung ρίχνουν φως και στα πεπραγμένα της τράπεζας, η οποία φαίνεται πως είναι υπερδραστήρια στον τομέα της υπεράκτιας οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, η Deutsche Bank μέσω του υποκαταστήματός της στη Σιγκαπούρη ίδρυσε για λογαριασμό πελατών της μέχρι το 2010 περισσότερες από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους, ως επί το πλείστον στις Παρθένους Νήσους.
Άγνωστο παραμένει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και ποια η επιχειρηματική τους δράση. Το εύρος δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης τράπεζας είναι σχετικά περιορισμένο σε σχέση με την USB, η οποία φέρεται να είναι αναμεμειγμένη σε 2.900 εξωχώριες εταιρείες, αλλά είναι βέβαιο ότι η Deutsche Bank παρείχε υπηρεσίες ίδρυσης υπεράκτιων εταιρειών για πλούσιους ιδιώτες. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Αντρέας Σμιτς απέκρουσε κάθε κατηγορία περί συνευθύνης των τραπεζών. «Εν πρώτοις πρόκειται για ιδιώτες και οργανώσεις που μεταφέρουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους μέσω των τραπεζών, οι οποίες όμως δεν μπορούν να ελέγξουν την φορολογική «ειλικρίνεια» των πελατών τους γιατί απλά δεν διαθέτουν τα εργαλεία για να το κάνουν, εξάλλου εδώ και χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες ακολουθούν στρατηγική του διάφανου και καθαρού χρήματος».
Πηγή: Deutsche Welle
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/300-deutsche-bank.html

Tι επιδιώκει στην πραγματικότητα η Τρόικα;


Παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής για να «σωθούν» οι τράπεζες, η κρίση που συγκλονίζει τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λέει να πάρει τέλος, ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Πρόκειται για κρίση ή μήπως θα έπρεπε να την ονομάσουμε απάτη με ύποπτα κίνητρα και μυστικούς απώτατους στόχους;

Του Xavier Caño Tamayo 
Voltaire Network
6 Aπριλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η Ευρώπη πορεύεται από το κακό στο χειρότερο. Ακόμη και η Γερμανία έχει αρχίσει να νιώθει τους κραδασμούς, με την επιβράδυνση των εξαγωγών της.

Στην Ισπανία, η αύξηση του ΦΠΑ ήταν θανατηφόρα για τα ποσοστά της εγχώριας κατανάλωσης. Εξίσου απειλητικό είναι το φαινόμενο των περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι απολύσεις, το πάγωμα των συντάξεων και οι περικοπές στις παροχές για τους ανέργους. Οι περικοπές στην Ισπανία αγγίζουν αυτή τη στιγμή το 26%. Εν τω μεταξύ, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης χάνει όλο και περισσότερα μέλη και εισφορές κάθε μήνα.

Στην Πορτογαλία, η τάση τoυ να υποχρεώνονται οι πολίτες να πληρώσουν για μια σειρά από υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχει καθιερωθεί, γεγονός που έχει κάνει ευάλωτο τον πληθυσμό, ενώ άλλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν μειώσεις στο κόστος εργασίας, αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και περαιτέρω αύξηση των φόρων μετατρέπουν τον μέσο πολίτη (αλλά όχι τον πλούσιο) σε νεόπτωχο. Όλα αυτά τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης πολλών δημόσιων επιχειρήσεων, συνιστούν καθαρή λεηλασία.

Και τι να πει κανείς για την Ελλάδα, όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο επώδυνα


Μια πρόσφατη έρευνα από το Κέντρο Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει ότι οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν. Και δεν είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι αρχίζουμε να ακούμε κάποιες επικριτικές φωνές ενάντια στην πολιτική λιτότητας ακόμα και από στόματα συντηρητικών.

Μέχρι και ο Olivier Blanchard, οικονομολόγος και διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, έχει αναγνωρίσει ότι αποτελούν μεγάλο σφάλμα οι συστάσεις για περικοπές στους προϋπολογισμούς από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφού είναι πολύ πιθανόν να επιβραδύνουν τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης. 

Παρ’ όλα αυτά, οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ επιμένουν στη διατήρηση αυτής της πολιτικής, αντί να την τροποποιήσουν. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις επιμένουν ότι τα μοιραία αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η πολιτική λιτότητας είναι «κακή». Παρά την πανωλεθρία που σημειώθηκε στην Πορτογαλία, για την οποία ακόμη πληρώνει ο πορτογαλικός λαός, το ΔΝΤ συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Passos Coelho, ο οποίος απορρίπτει τις συστάσεις των περισσότερων υπάλληλων της Τρόικας, να αυξήσει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων (με τον ίδιο μισθό), να μειώσει περαιτέρω τα επιδόματα ανεργίας και να εφαρμόσει και νέες περικοπές στις συντάξεις, «προκειμένου να γίνει η χώρα ανταγωνιστική».

Ίσως για το ΔΝΤ είναι αδιάφορο το γεγονός ότι η ανεργία έχει φτάσει πλέον το 17% και το ΑΕΠ έχει αγγίξει το επίπεδο του 1,5% το 2013. 

Τι σημαίνει να είναι «ανταγωνιστική» μια χώρα εάν η πλειοψηφία των πολιτών της βυθίζεται στη φτώχεια;

Είναι, άραγε, τόσο ηλίθια η Τρόικα; 

Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης. 

Το 1953, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας βυθιζόταν κάτω από το βάρος των χρεών της και απειλούσε να συμπαρασύρει στην κατάρρευση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τότε, οι 21 χώρες - πιστωτές της ΟΔΓ συναντήθηκαν στο Λονδίνο και αποφάσισαν να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στις δυνατότητες της χώρας-οφειλέτη να αποπληρώσει το χρέος της. Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, το συσσωρευμένο χρέος μειώθηκε κατά 60% και δόθηκε στη Γερμανία ένα μορατόριουμ πέντε ετών συν μια παράταση 30ετίας για την αποπληρωμή. Οι πιστωτές συμπεριέλαβαν επίσης μια ρήτρα στη συμφωνία ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η χώρα-οφειλέτης - ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας – θα διέθετε για την αποπληρωμή του χρέους της μόνο το 1/20 των εσόδων της από τις εξαγωγές.

Και ρωτάμε: Γιατί δεν κάνει κάτι ανάλογο σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υπερχρεωμένες χώρες της; 

Ίσως γιατί ο πραγματικός στόχος και η προτεραιότητα της τρόικας δεν είναι να εισπράξει το χρέος. 

Ίσως επειδή αυτό που επιδιώκεται στην πραγματικότητα είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους και η κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών στην Ευρώπη: των δικαιωμάτων που παρέχει στους πολίτες το λεγόμενο κράτος πρόνοιας. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να ζητηθεί από τους πολίτες να στερηθούν ένα μέρος της ευημερίας/του πλούτου τους, αλλά όχι απαραίτητα να απολέσουν πλήρως τα δικαιώματά τους. 

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως να επιλέγει αυτή την απάνθρωπη πολιτική επειδή η «κρίση» αυτή επιτρέπει σε μια αισχρή μειοψηφία πλουτοκρατών να αυξήσει τα κέρδη της, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Η μόνη λογική προσέγγιση είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αφού δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή του στον αιώνα τον άπαντα. Όπως εξηγεί ο John Ralston, το σύνολο του χρέους θα πρέπει να διαγραφεί, αφού το χρέος αυτό κυριολεκτικά βυθίζει την Ευρώπη. Επίσης, προτείνει χαρακτηριστικά να εσωκλειστεί το χρέος σε ένα φάκελο με την ένδειξη «άκρως σημαντικό» απ’ έξω, να κλειδωθεί σ’ ένα συρτάρι και να πεταχτεί το κλειδί.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μήπως θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί;

Εάν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν διαγραφεί, παράλληλα με μια σταδιακή μεταρρύθμιση των φορολογικών συστημάτων και την πάταξη του άθλιου καρκινώματος των φορολογικών «παραδείσων» και του παρατραπεζικού συστήματος, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε έλεος ούτε σωτηρία για την Ευρώπη. Εάν ποτέ υπάρξει.

Xavier Caño Tamayo

Πόλη του Μεξικού


 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/t.html

ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ…ΜΕ ΠΙΘΑΝΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...!!!

Τhoureios

Ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ δεν τα βρίσκει με την ΤΡΟΪΚΑ για τον «γάμο» του EUROBANK με την ΕΘΝΙΚΗ με πιθανή πτώση της κυβέρνησης και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον ΜΑΝΙΤΑΚΗ, οτι δήθεν δεν συμφωνεί η ΤΡΟΪΚΑ για τις....
απολύσεις των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων..!!

Σκληρός και σοβαρός ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ αντιστέκεται και μάλιστα με την στήριξη του ΚΟΥΒΕΛΗ αποδεικνύοντας ότι επ’ ουδενί δεν πρόκειται να επωμιστεί η ΔΗΜΑΡ  τις ευθύνες για τις υποσχέσεις του ΣΑΜΑΡΑ και ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ στο ΣΟΪΜΠΛΕ…!!

Με αυτό τον γάμο η ιδιωτική τράπεζα EUROBANK θα πιαστεί από την Εθνική και θα γίνει από τις ποιο δυνατές στην Ευρώπη…!!

Αυτό όμως που έχει σημασία αυτές τις ώρες είναι  ότι θα συνεχιστεί όπως και στην Κύπρο το κούρεμα σε άλλες Ευρωπαϊκές κυρίως Ιδιωτικές Τράπεζες και ο καθένας προσπαθεί να πιαστεί από Κρατικές Τράπεζες για να σωθεί..!!

Με απλά λόγια  σφάζονται στην ποδιά της «νύφης» και προσπαθούν να δούν σε ποιόν θα ρίξουν την ευθύνη.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και από στιγμή σε στιγμή δεν αποκλείεται να πέσει η κυβέρνηση…!!!


http://thoureios.blogspot.gr/
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9280.html

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ





Το έτος 2000 υπήρχαν 7 χώρες στις οποίες η κεντρική τράπεζα δεν ελεγχόταν απο τους Ρόθτσιλντ. Αυτές ήταν:

Afghanistan
Iraq
Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Στην συνέχεια είχαμε το «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και αμέσως μετά τον πόλεμο στις χώρες αυτές. Ο πόλεμος είχε σαν αποτέλεσμα οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αυτών να ελέγχονται πλήρως απο την οικογένεια Ρόθτσιλντ και το Παγκόσμιο Τραπεζικό τους σύστημα. Το ίδιο έγινε και στην Γιουγκοσλαβία όπου η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ και τους υπόλοιπους Εβραίους Διεθνείς Τραπεζίτες και έτσι εισέβαλλαν οι «δημοκράτες» κατ’εντολή των Ρόθτσιλντ. Μετά τους δυο αυτούς πολέμους έμειναν μόνο 5 χώρες που δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ:

Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν πόσο γρήγορα στήθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Βενγκάζης. Επίσης κλάπηκε και ο τεράστιος θησαυρός που υπήρχε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας απο τους χρόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου ακόμη. Μόνο 3 τράπεζες υπάρχουν πλέον που δεν ελέγχονται απο τους Ρόθτσιλντ:

Cuba
North Korea
Iran

Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι χώρες αποτελούν και τον στόχο των Ρόθτσιλντ. ΟΜΩΣ στην Κούβα όπως έχουμε δημοσιεύσει παλαιότερα η "Επανάσταση" πραγματοποιήθηκε απο μερικούς συμπατριώτες των Ρόθτσιλντ (σ.σ:εβραϊκής καταγωγής δηλαδή). Διαβάστε εδώ

Το 1930: Η πρώτη παγκόσμια Τράπεζα των Ρόθτσιλντ ιδρύθηκε στην Βασιλεία της Ελβετίας και ήταν η «Τράπεζα Διεθνών Διευθετήσεων»

             antipliroforisi.blogspot.com

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE) είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1841 από τον Γεώργιο Σταύρου, από τα Ιωάννινα, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της.
Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841, ήταν οι γνωστοί τραπεζίτες Ρότσιλντ. Ακόμα μέτοχοι και ιδρυτές της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, οΘεόδωρος Ράλλης με 100, κ.ά.
Είναι διαφορετική από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ είχε το εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα ως το 1928.



 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/rothschild.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν...

στα “μουλωχτά” τροπολογία, με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους ....
τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα.

Σημειώνεται, ότι η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, είχε προκύψει τόσο για τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Την κατάπτυστη τροπολογία, που ήταν μάλιστα εκπρόθεσμη, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή οι νεοδημοκράτες βουλευτές Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».

Την ψήφισαν μέσα… σε ένα λεπτό!

Για το μείζον αυτό θέμα οι παρόντες μπλε και πράσινοι βουλευτές χρειάστηκαν να αποφασίσουν ένα… ολόκληρο λεπτό!!!

Απολαύστε τους σχετικούς διαλόγους όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

Η τροπολογία που έχει αναδρομική ισχύ, εκτός από τα δάνεια των κομμάτων αφορά και στα θαλασσοδάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες σε ιδρύματα όπως το Μέγαρο Μουσικής αλλά και διάφορες ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Δεν συνιστά κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)».

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην εισηγητική έκθεση «... η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια».

Για την ιστορία τα κόμματα είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική (τα δάνεια της “πέρασαν” στην Πειραιώς), Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. (Δείτε αναλυτικά στον πίνακα το ύψος των δανείων).


 http://directnews.gr/
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6299.html

Πούτιν: είμαι ευτυχής με ότι συνέβη στην Κύπρο!



Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο γερμανικό ARD που αναμεταδίδει το RIA Novosti για τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο.
Απόδοση Freepen
ΜΟΣΧΑ, 5 Απριλίου (RIA Novosti) – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρόσφατη οικονομική κρίση στην Κύπρο απέδειξε πόσο “επικίνδυνες” και “επισφαλείς” μπορεί να είναι οι επενδύσεις στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
“Όσο περισσότερο στενοχωρείτε τους ξένους επενδυτές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για μας, επειδή το προσβεβλημένοι και φοβισμένοι (όχι όλοι τους, αλλά πολλοί) θα πρέπει, όπως ελπίζουμε, να έρχονται στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες μας», δήλωσε ο Πούτιν στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD σε συνέντευξή του στο Νόβο-Ogarevo, την κατοικία του κοντά στη Μόσχα.
Ερωτηθείς εάν η Μόσχα ήταν θυμωμένη γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δε ζήτησε από τη Ρωσία βοήθεια, αν και πολλοί Ρώσοι είχαν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Κύπρο, ο Πούτιν απάντησε: “Φυσικά και όχι.”
Αντίθετα, είμαι ευτυχής ακόμη, σε κάποιο βαθμό, επειδή αυτά τα γεγονότα έχουν δείξει πόσο επικίνδυνες και ανασφαλείς είναι οι επενδύσεις στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα“, προσέθεσε.
Ο πρόεδρος σημείωσε ότι σε κάποιο σημείο, Ρώσοι επενδυτές είχαν φυγαδεύσει μακριά τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, αλλά αυτό έγινε λόγω της ασταθούς οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία.
“Ειλικρινά μιλώντας, δεν αισθάνονταν ότι θα μπορούσαν να βασιστούν στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και, πράγματι, δεν ήταν αξιόπιστο. Απλά θυμάμαι το έτος 1998 – μια οικονομική κατάρρευση … υπήρχαν οι ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος », είπε.
Ωστόσο, ο Πούτιν τόνισε: “Εμείς όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, όταν η [παγκόσμια χρηματοπιστωτική] κρίση χτύπησε το 2008, αλλά το ενισχύσαμε χωρίς να αφήσουμε να καταρρεύσει ούτε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.”
Ρωσικές τράπεζες και εταιρείες είχαν προτιμήσει την Κύπρο από το 1990, εκμεταλλευόμενες τη χαμηλή φορολογία και τους χαλαρούς κανονισμούς για τις επιχειρήσεις. Οι ρωσικές τράπεζες διατηρούσαν περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις με κυπριακές τράπεζες στο τέλος του 2012, ενώ οι ρωσικές εταιρικές καταθέσεις άθροιζαν άλλα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7319.html

Οι υπηρετες της Μερκελ

Οι μεγαλοι σωτηρες της χωρας συσκεπτονται πως να αφανισουν την χωρα,μην περιμενετε να το ακουσετε στις ειδησεις των σκατοκαναλιων αυτο,δεν θα σας το πουν.

Ο ταλαιπωρος καταλληλοτερος για την προδοσια Σαμαρας βλεπει την αναπτυξη να ερχεται μηνες τωρα,η αναπτυξη φυσικα δεν θα ερθει,καποιοι που θα σας δωσουν μισθους των 300 ευρω τον μηνα θα ερθουν να επε-γδυσουν την χωρα με την ευλογια και τις υπογραφες του.

Γελαω πολυ οταν διαβαζω τα γκαλοπ,καταλληλοτερος λεει ο αοματος κυβερνητης,καταλληλοτερος για ποιο πραγμα?

Για το ξεπουλημα της δεη.ευδαπ,οσε?

Αυτα τα ξεπουλαγαμε και μονοι μας δεν χρειαζομαστε εφιαλτες για να το κανουν αυτοι.

Συσκεπτονται καθε τοσο,και μετα ξανασυσκεπτονται,ο εξουσιομανης αντισυνταγματολογος με τον αριστεροδεξιο,πως θα μας σωσουν.
Απο ποτε ο εγκληματιας ανασταινει το θυμα του?
Ετσι θα μας σωσουν και αυτοι,το κακο ειναι οτι δεν καταλαβαινουμε οτι το μονο που σωζουν ειναι τους εαυτους τους διοτι αν ο λαος απαιτησει τα δικαιωματα του αυτοι ολοι θα βρεθουν ενωπιον ειδικων δικαστηριων κατηγορουμενοι για εσχατη προδοσια.

Η Κυπρος ειναι αλλο ενα παραδειγμα της δημοκρατικης διακυβερνησης που επικρατει μεσα στην Ευρωπαικη ενωση,υπηρετες και παραδουλευτρες της Μερκελ θανατωνουν τις χωρες τους ενω υποσχονται λυσεις και μιλουν για πατριδα και θρησκεια.

Οι ληστοσυμμοριες κυβερνανε τις χωρες πλεον,ο ντοπιος υπηρετης της Μερκελ θα πει ναι σε οτι του ζητησουν,δεν νοιαζεται για τον λαο που αυτοκτονει η πεθαινει απο ελλειψεις καθημερινα,νοιαζεται μονο να ειναι επικεφαλης μιας χουντας που παιρνει οδηγιες απο τα αφεντικα της.

Κυριοι υπαιτιοι και συνενοχοι του εμεις,εμεις αφηνουμε να μας κυβερναει η σαπιλα και η βρωμια,εμεις ανεχομαστε να ζουμε σαν ζωα ενω αυτοι καλοπερνανε και καλοτρωνε.

Αν δεν ξεσηκωθουμε εμεις τιποτα δεν θα αλλαξει.

http://harrytsopanos.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5529.html

Αντιβαρυτικός κινητήρας από Ιρανό επιστήμονα (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 12 Ιουλίου 2012, ​​ήρθε η ​​είδηση για την ύπαρξη τεχνολογίας αντιβαρύτητας που μπορεί να αλλάξει τη βαρύτητα και θα επιτρέψει ταξίδια μεταξύ των ηπείρων μέσα σε λίγα λεπτά... και θα αλλάξει ριζικά τα διαπλανητικά ταξίδια.

Ο Ιρανός πυρηνικός μηχανικός Mehran Keshe σχεδίασε έναν αντιδραστήρα με πλάσμα ικανό να παράγει δικά του πεδία, μαγνητικά και βαρυτικά, που αντιστέκονται και ακυρώνουν εκείνα της Γης αλλά και άλλων σωμάτων στο διάστημα όπως οι πλανήτες,τα αστέρια ακόμη και γαλαξίες!


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει να καταστεί δυνατή η παραγωγή βαρυτικού και μαγνητικού πεδίου γύρω από ένα σκάφος τα οποία χρησιμοποιούνται για την προώθησή του. Η συσκευή ζυγίζει μόλις 7 έως 10 κιλά και είναι ικανή να παράγει πολλούς τόνους ώσης.

Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται από τη βιομηχανική δραστηριότητα προστατεύει τους επιβαίνοντες από την κοσμική ακτινοβολία. Προφανώς, αυτό το πεδίο είναι πολύ έντονο και προστατεύει από τα μικρά σωματίδια σκόνης τα οποία κανονικά θα καταστρέφαν το σκάφος, και απλά τα αποσυνθέτει σε ατομικό επίπεδο. Λόγω του γεγονότος ότι το σκάφος παράγει το δικό του βαρυτικό πεδίο του, οι επιβάτες θα μπορούν να περπατούν και ζουν περίπου κανονικά όπως στη βαρύτητας της Γης. Αυτό θα εμποδίσει την ατονία των μυών και των συρρίκνωση των οστών παθήσεις που προκαλούνται μετά από μεγάλη έκθεση σε μεγάλες περιόδους μηδενικής βαρύτητας. Επίσης, οι επιβάτες δεν θα αισθάνονται τις επιπτώσεις της αδράνειας μιας ξαφνικής επιτάχυνσης.

Ο ιρανός μηχανικός παρουσιάζει τις βασικές αρχές αυτής της τεχνολογίας αντιβαρύτητας, επισημαίνοντας ότι η Γη βρίσκεται στο κέντρο μιας σκουληκότρυπας, μιας μαύρης τρύπας, και προτείνει μια αντίληψη της ύλης διαφορετική μεν, αλλά σε αρμονία με το Καθιερωμένο Μοντέλο. Σύμφωνα με αυτή στο κέντρο της Γης υπάρχει μιαμαύρη τρύπα άποψη που συμπίπτει με αυτό που οι κλασσικοί γεωφυσικοί ονομάζουν «εσωτερικό πυρήνα" - μια σφαίρα ακτίνας 300 χιλιομέτρων - στο κέντρο του κρυσταλλικού πυρήνα της Γης. Η μαύρη αυτή τρύπα,λοιπόν, στο κέντρο της Γης βρίσκεται σε απευθείας επαφή με αυτή την άσπρη τρύπα,την έξοδο της σκουληκότρυπας, που είναι ο ήλιος στον ουρανό.

Η μαύρη τρύπα είναι η Sol Invictus των Ρωμαίων, ο Μαύρος Ήλιος, που συνδέεται με τη λατρεία του Μίθρα, που ξεκίνησε στην αρχαία Περσία (Ιράν) και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην αρχαία Ρώμη. Η λατρεία του Ανίκητου Ήλιου Sol Invictus από τους Ρωμαίους μάλιστα φέρει αναλογίες με την Σπείρα του Πάρκερ που περιγράφει την κίνηση IMF (interplanetary magnetic field), δηλαδή του διαπλανητικού μαγνητικού πεδίου που σαρώνει ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα. Οι θεωρίες αυτές προτάθηκαν μέσω της θρησκείας χιλιετίες πριν από τη συμερινή επιστήμη.



anekshghta
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_7238.html

Σεισμός 5,1R κούνησε πριν λίγη ώρα τη Κρήτη !!

 


Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 14:26.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 88 χιλιόμετρα νότια των Χανίων και 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις νότιες περιοχές του νησιού, αλλά και γενικότερα σε όλη τη Κρήτη. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 33,7 χιλιόμετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια. Οι σεισμολόγοι τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιοχή εδώ και μία εβδομάδα, βρίσκεται σε έντονη σεισμικότητα, κάτι το οποίο τους φαίνεται φυσιολογικό, καθώς από εκείνο το σημείο περνάει το γνωστό τόξο του Αιγαίου όπου ενώνεται η Ευρασιατική με την Αφρικανική πλάκα. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα, θα παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως.

Αν προκύψει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο μας άρθρο.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/04/seismos-koynhse-prin-ligh-wra-th-krhth.html

Γ. ΟΜΗΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, τη μη κατάθεση του μνημονίου, που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την τρόικα για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως το μνημόνιο που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα θα κατατεθεί στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης για κύρωση, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φιλανδίας της Σλοβακίας και του Βελγίου. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα ήταν αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε επίσης πως είναι πιθανό να προταχθεί το επιχείρημα ότι η παράγραφος 1 του άρθρου 169 του Συντάγματος προνοεί ότι διεθνείς συμφωνίες εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς συνομολογούνται κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μνημόνιο δεν είναι μια απλή οικονομική και εμπορική διεθνής συμφωνία. Το περιεχόμενο του, είπε, άπτεται θεμάτων κυριαρχίας του κυπριακού κράτους, εκποίησης κρατικής περιουσίας, αποστέρησης της ιδιοκτησίας οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, επιβολής περιορισμών στη διαχείριση φυσικών πόρων της αποκλειστικής κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και εσωτερικών μεταρρυθμίσεων οικονομικού χαρακτήρα που δεν είναι νοητό να αποφασίζονται δεσμευτικά έναντι τρίτων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής των Αντιπροσώπων του κατ’ εξοχήν οργάνου λαϊκής κυριαρχίας.
Καμιά κυβέρνηση, κατέληξε, και κανένας Πρόεδρος δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις τέτοιας θεμελιακής σημασίας ερήμην της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4921.html

Σεισμός που κινεί υποψίες...


Μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε πριν από λίγες ώρες, κοντά στα σύνορα της Κίνας με την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, το επίκεντρο βρίσκεται 613
χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πιονγκγιάνγκ, ενώ η τοπική ώρα που έγινε ο σεισμός, ήταν στις 10 και ένα δευτερόλεπτο.

Αναφορές από την Βόρεια Κορέα κάνουν λόγο για… ύποπτο σεισμό και τον συνδέουν με τις τελευταίες εξελίξεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση δεν προήλθε από φυσικά αίτια, αλλά από πυρηνικές δοκιμές.
ΠΗΓΗ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_1775.html

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΤΟ ΔΝΤ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ 500 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΑ


Μετά από την εγκληματική πλοκή από το ΔΝΤ, την Ε.Ε και τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κλέψουν τα δισεκατομμύρια από τους καταθέτες στην Κύπρο, οι τραπεζίτες έχουν εκκολάψει ένα νέο σχέδιο για να κλέψουν τρισεκατομμύρια.

Προκειμένου να σωθεί η γη και να πληρώσουν για τα κοινωνικά προγράμματα που υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα θύματα των υποτιθέμενων εγκλημάτων του άνθρακα, το ΔΝΤ (φυσικά μέσω της Ατζέντας 21) λέει ότι πρέπει να πληρώσουν επιπλέον $ 1,40 ανά γαλόνι σε φόρους.

«Ηρθε η ώρα για τη μεταρρύθμιση των επιδοτήσεων και της φορολογίας του άνθρακα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, David Lipton , την περασμένη εβδομάδα. "Το ΔΝΤ θα επιστήσει την προσοχή στο θέμα και θα βοηθήσει όσους θέλουν να πάνε μπροστά."
Το ΔΝΤ λέει ότι η εξαθλίωση των περισσότερων ανθρώπων μέσα από την επαχθή φορολογία θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα ατυχήματα με την αποθάρρυνση της οδήγησης.
Το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ είναι σήμερα μεταξύ $ 3,26 και $ 4,00 ανά γαλόνι και ο προτεινόμενος φόρος του ΔΝΤ, εάν εγκριθεί, θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία.
"Για όνομα του Θεού!», Αναφώνησε ο Fred Upton, ένας Δημοκρατικός του Μίτσιγκαν ο οποίος προεδρεύει στην Αμερικανική Βουλή Ενέργειας και Εμπορίου. «Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου πλήττουν εκείνους που μπορούν ελάχιστα να το αντέξουν οικονομικά δεδομένου ότι οι αμερικανικές οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας.
"Οι οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα ήδη αγωνίζονται να πληρώσουν μέχρι και 4,00 δολάρια το γαλόνι για το φυσικό αέριο, καθώς οι περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στην αντλία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης και καταστροφικές για την οικονομική ανάκαμψη. "
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/21-500.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ… ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ


Με ιδιαίτερη χαρά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα των υποσιτισμένων μαθητών που σωριάζονται στα σχολεία θα λυθεί με «ένα επιπλέον μέτρο στήριξης. Εξασφαλίστηκαν 20-25 εκατ. ευρώ ( 20 ή 25 εκ.; πλάκα μας κάνεις ρε γ@μώτο; ούτε αυτό
δεν ξέρεις; ακόμη κι αυτό, στο περίπου;) από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε. Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία».

Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν, όταν με το καλό ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα, δω στα κανάλια τον Αρβανιτόπουλο να μοιράζει κουλούρια στους μαθητές. Ελπίζω μάλιστα, να βρεθούν μαθητές που θα του δαγκώσουν το χέρι ή ακόμη και να τον μασήσουν ολόκληρο.

Όταν χρησιμοποιείς ευρωπαϊκά προγράμματα για να μοιράσεις 1 (ολογράφως: ένα) κουλούρι σε κάθε μαθητή, ομολογείς αυτομάτως ότι υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού. Όταν ομολογείς ότι έχεις στη χώρα σου πρόβλημα υποσιτισμού, παραδέχεσαι ότι η χώρα σου έχει μπει επισήμως σε φάση ανθρωπιστικής κρίσης. Αν δεν το παραδέχεσαι, είσαι ή ηλίθιος ή επικίνδυνος.

Για να φτάσει ένας μαθητής να υποσιτίζεται, σημαίνει ότι υποσιτίζεται και η υπόλοιπη οικογένεια. Για να φτάσει στο σημείο αυτή η οικογένεια να έχει κόψει το φαγητό, σημαίνει ότι έχει ήδη κόψει το ηλεκτρικό και το πετρέλαιο. Αν αυτό δεν είναι ανθρωπιστική κρίση, τότε τι είναι; Μόδα; Δίαιτα; Πώς ακριβώς χαρακτηρίζεται στη μ@μημένη γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού και της εξαπάτησης το στάδιο εκείνο πριν τον θάνατο από πείνα;

Πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας υπουργός για να χαρακτηρίζει «λύση» για τον υποσιτισμένο μαθητή το ΕΝΑ κουλούρι και λίγο τυρί; Πόσο δύσκολο είναι για έναν κοινό νου να αντιληφθεί ότι ο υποσιτισμένος δεν πεινάει με την ιδιότητα του μαθητή, αλλά του ανθρώπου; Δηλαδή όταν φεύγει από το σχολείο σταματά αυτομάτως η πείνα του; Όταν κλείνουν τα σχολεία στις διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού, το παιδί δεν πεινάει;

Πόσο ζαβός πρέπει να είσαι για να πιστεύεις ότι το σχολείο είναι κάτι σαν εξοχή που ανοίγει την όρεξη στον μαθητή; Οι Αρβανιτόπουλοι αυτής της κυβέρνησης, και ζαβοί δεν είναι και τον κοινό νου διαθέτουν. Απλώς δεν τους ενδιαφέρουμε. Δεν ανήκουμε στις αρμοδιότητές τους. Η μόνη τους αρμοδιότητα είναι να εξυπηρετούν τους δανειστές και να ξεπουλάνε η χώρα.

«Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πόσο ακόμη πρέπει να μας φτύσουν, να μας κατουρήσουν, να μας χέσουν για να καταλάβουμε ότι η ζωή μας δεν αξίζει μία για την πάρτη τους; Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν και να μας πουν για να ψοφήσει αυτή η τελευταία μ@μημένη ελπίδα ότι «κάτι θα γίνει» έτσι, από μόνο του;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούμε ότι αν δεν κάνουμε κάτι εμείς οι ίδιοι κι ο καθένας μόνος του, θ’ αρχίσουμε να βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα και η κυβέρνηση Σαμαρά θα στέλνει στις κηδείες μας κουλούρι αντί στεφάνου; Πρέπει να δεις το δικό σου παιδί να λιποθυμά από την πείνα για να ξυπνήσεις, ρε γ@μώτο; Τόσο πια στο έχει κάψει το μυαλό το κ@λοτούρκικο του MEGA και τα δελτία των 8;

Κι αν με γράφεις, που σου γράφω, παρ’τα από τη Γώγου μήπως και ντραπείς. Έστω και λίγο…


Η ζωή μας είναι σουγιάδες

Σε βρώμικά αδιέξοδα

Σάπια δόντια, ξεθωριασμένα συνθήματα…

Πάνω – κάτω. Πάνω – κάτω, η Πατησίων.



Μια ζωή λιγούρια ταξιδεύουμε

την ίδια διαδρομή

Ξευτίλα – μοναξιά – απελπισία

Κι ανάποδα

Εντάξει δεν κλαίμε. Μεγαλώσαμε

Μονάχα όταν βρέχει

βυζαίνουμε κρυφά το δάχτυλό μας

Και καπνίζουμε….

Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά…

Κατερίνα Γώγου. Τρία κλικ αριστερά..1, (αποσπάσματα).
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_7254.html

Τα δίνουν όλα στους εφοπλιστές η κυβέρνηση και ο Μουσουρούλης


Ενώ ο λαός δεν βρίσκει άλλη τρύπα να σφίξει το ζωνάρι, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης δίνει «γη και ύδωρ» στους εφοπλιστές με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή στις 16 Απριλίου.

Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Σαμαρά έρχεται να αποδομήσει κεκτημένα δεκαετιών από το ναυτεργατικό κίνημα και να καταδικάσει όσους σκυλοπνίγονται εκτός ωραρίων και κάτω από αντίξοες συνθήκες στην απόλυτη εξαθλίωση και τη διατεταγμένη μιζέρια των Μνημονίων. Από τους δερμάτινους καναπέδες τους, οι υποτακτικοί της τρόικας έβαλαν στο μάτι τους ναυτικούς.

Ο αγαπημένος υπουργός των εφοπλιστών φροντίζει για εκείνους, παρέχοντάς τους όλα όσα ζητούν σε βάρος ενός πολύ σκληρά εργαζόμενου κλάδου, όπως οι ναυτικοί, που τους στερεί τα πάντα. Χωρίς ισορροπία και χωρίς προσχήματα! Αντί να φορολογήσει τους εφοπλιστές, προτιμά να μην θίξει τα προκλητικά προνόμιά τους και το «πάρτι» δεκαετιών. Μετά την αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων για να μη θιγούν συγκεκριμένες συντεχνίες, τώρα οι ναυτικοί γίνονται βορά στην κρεατομηχανή της τρόικας, για να μη θιγούν οι εφοπλιστές. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Μουσουρούλης εκλέγεται στη Χίο, ένα νησί όπου υπάρχουν πολλοί ναυτικοί εκτός από εφοπλιστές και λιμενοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα, θα ενταχθούν επίσης στο νομοσχέδιο τρεις τροπολογίες. Στο πακέτο των τροποποιήσεων δεν περιλαμβάνεται φυσικά καμία αλλαγή στα «καυτά» ζητήματα του νομοσχεδίου, όπως τα εργασιακά, που έχουν προκαλέσει σχεδόν την καθολική αντίδραση συνδικάτων και φορέων, εκτός της ωφελημένης Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να απειλούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των ναυτικών, ο κ. Μουσουρούλης νομίζει ότι οι εργαζόμενοι στη θάλασσα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και προσπαθεί να τους εξομοιώσει μ' αυτούς μισθολογικά κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει πως οι ναυτικοί καλύπτουν 24ωρες βάρδιες για να εκτελούνται πλόες ενώ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που μπορεί να φθάσουν ακόμα και στα 10 μποφώρ στα πελάγη. Όλες οι οργανώσεις υπό τις κατευθύνσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένες να φρενάρουν τον κατήφορο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο συγκεκριμένος υπουργός στο ναυτικό επάγγελμα.

Ο κατήφορος άρχισε, όπως λένε, με την υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με την απαξίωση της ακτοπλοΐας η οποία φυτοζωεί και τώρα συνεχίζεται με τη διατεταγμένη εξαθλίωση των ναυτικών. Αυτή τη φορά η απάντηση στην κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να πει ένα «όχι» στην τρόικα θα έρθει από τους ναυτικούς που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι σημαίνει αγώνας και διεκδίκηση μέχρι εσχάτων.

 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_133.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters