Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Γ. ΟΜΗΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, τη μη κατάθεση του μνημονίου, που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την τρόικα για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως το μνημόνιο που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα θα κατατεθεί στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης για κύρωση, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φιλανδίας της Σλοβακίας και του Βελγίου. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα ήταν αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε επίσης πως είναι πιθανό να προταχθεί το επιχείρημα ότι η παράγραφος 1 του άρθρου 169 του Συντάγματος προνοεί ότι διεθνείς συμφωνίες εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς συνομολογούνται κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μνημόνιο δεν είναι μια απλή οικονομική και εμπορική διεθνής συμφωνία. Το περιεχόμενο του, είπε, άπτεται θεμάτων κυριαρχίας του κυπριακού κράτους, εκποίησης κρατικής περιουσίας, αποστέρησης της ιδιοκτησίας οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, επιβολής περιορισμών στη διαχείριση φυσικών πόρων της αποκλειστικής κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και εσωτερικών μεταρρυθμίσεων οικονομικού χαρακτήρα που δεν είναι νοητό να αποφασίζονται δεσμευτικά έναντι τρίτων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής των Αντιπροσώπων του κατ’ εξοχήν οργάνου λαϊκής κυριαρχίας.
Καμιά κυβέρνηση, κατέληξε, και κανένας Πρόεδρος δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις τέτοιας θεμελιακής σημασίας ερήμην της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4921.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters