Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ντόμινο Εξελίξεων μετά την διαρροή της Είδηση της Ασθένειας Παπούλια.

Τεράστια βόμβα με τις μέγιστες καταστρεπτικές συνέπειες έχει σκάσει από εχθές στους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς οικονομικούς &πολιτικούς κύκλους με συνέπειες εως και την άλλη μεριά του Ατλαντικού με επίκεντρο την Ελλάδα και την νομιμότητα υπογραφής του ΠΔ γνωστού και ως μνημονίου καθώς και των Π.Δ. που τον εφαρμόζουν.Αφου υπογραφηκε απο προεδρο δημοκρατιας που τελουσε και τελει σε πληρη εγκεφαλικη συνγχηση( νοσο αλτσχαιμερ).
Διατηρούσαν το μυστικό επτασφράγιστο αλλά......
η τιμή των Spread ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπρακη για άλλη μια φορά προωθεί εκτάκτως για άλλη μια φορά έναν νέο Κυβερνήτη της Χώρας τον κο Μαρκεζίνη Ενώ ο ΓΑΠ τρέχει να αμυνθεί των εξελίξεων.
Διεθνής Πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το Μνημόνιο ως Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) καθώς και τα υπόλοιπα Προεδρικά Διατάγματα που το εφαρμόζουν (ασφαλιστικό, φορολογικό, εργατικό) δεν είναι έγκυρα ούτε Ισχυρά διότι θεσμικά πρέπει να είναι υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εγκεφαλική σύγχυση και αποδειχθεί ότι πάσχει από την ανίατη νόσο του Αλσχαιμερ , όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που διαρρέουν διαρκώς , τότε νομικά και συνταγματικά ή υπογραφή του δεν ήταν και δεν είναι ισχυρή. Συνεπώς κάθε έγγραφο που του υπέβαλλαν και του υποβάλλουν να υπογράφει δεν είναι ισχυρό ούτε έγκυρο.
Αρα ανίσχυρο (ΑΚΥΡΟ) το Μνημόνιο και κάθε άλλο Προεδρικό διάταγμα που εφαρμόζει τους όρους του μνημονίου.
Στο Σημείο αυτό καλούνται όλοι οι αρχηγοί κομμάτων να βγάλουν τις τάχα μου μάσκες άρνησης του μνημονίου και καταθέσουν ως οφείλουν την πραγματικότητα.
Θα το κάνουν ?
Την ευκαιρία την έχει ο καθένας στα χέρια του.
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Δ
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_9864.html

Η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας...



και η ελληνική κυβέρνηση δεν ανανεώνει τη θητεία αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αυστραλία
Η ελληνική γλώσσα θα είναι μία από τις 11 γλώσσες που θα περιλαμβάνει το Εθνικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του 2011.
Όπως έγραψε ο “Νέος Κόσμος”, η αρμόδια επιτροπή (ACARA) συμπεριέλαβε την Ελληνική στις γλώσσες “εθνικής προτεραιότητας” και, μάλιστα, ως.......
Heritage Language (Γλώσσα Κληρονομιάς) και όχι ως “Ethnic Language (Εθνοτική Γλώσσα).
To Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα διαμορφωθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2011.
Στην τρίτη φάση, προς το τέλος του 2011, θα περιληφθούν η Ελληνική,...... η Αραβική και η Βιετναμέζικη, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη μετονομασία της ελληνικής γλώσσας σε Heritage Language.
Ομογενείς εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν “μεγάλο επίτευγμα” και τη μετονομασία της γλώσσας μας, από “εθνοτική” σε “γλώσσα κληρονομιάς”.
“Η μετονομασία”, δήλωσαν στο “Νεό Κόσμο”, “δημιουργεί νέες, θετικές προϋποθέσεις για την μακρόχρονη παραμονή της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον”.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν, ότι η ελληνική γλώσσα συμπεριελήφθη στο Πρόγραμμα, διότι υπάρχουν, ήδη, οι δομές για τη διδασκαλία της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με χαμηλό κόστος στο αυστραλιανό δημόσιο. Προειδοποιούσαν, όμως, ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ανανεώσει τη θητεία αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αυστραλία, που στελεχώνουν Πανεπιστημιακά Τμήματα Ελληνικών, κρατικά και κοινοτικά σχολεία, θα δημιουργήσει κενά, που οι ανωτέρω φορείς της ελληνομάθειας θα κληθούν να καλύψουν εξ’ ιδίων.
Τα κενά αυτά, εκτιμούν, είναι δυνατόν να καλυφθούν με την ενεργοποίηση από την Ελληνική Κυβέρνηση Νόμου του ’97, ο οποίος προβλέπει την πρόσληψη ντόπιου διδακτικού προσωπικού, από τα Γραφεία Συντονισμού Εκπαίδευσης – όπως κάνουν οι προξενικές Αρχές.

http://aetoshal.blogspot.com/

Οι Σπόροι Της Καταστροφής...!


Η Κρυφή Αντζέντα της γεννετικής...!
Συγκλονιστικά στοιχεία από το βιβλίο του F. William Engdahl για τα Γενετικώς Μεταλλαγμένα Τρόφιμα.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει υπάρξει ένας αριθμός βιβλίων, εγγράφων και άρθρων που αφορούν στους κινδύνους των Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων ( Γ.Τ.Σ ). Στην πλειοψηφία τους εστιάζουν στις ζημιογόνες επιδράσεις στην υγεία και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σχεδόν κανένα όμως δεν αναφέρεται στις γεω-πολιτικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και ιδιαίτερα στη δημιουργία αυτών των σπόρων σαν όπλο μαζικής καταστροφής.Ο συγγραφέας τεκμηριώνει με μεγάλη προσοχή το πώς τα «πνευματικά ιδρύματα» της «ευγονικής» και ο μαζικός αποδεκατισμός των ‘αηδιαστικών’, ‘έγχρωμων’ και ‘αναλώσιμων’ φυλών, στην πραγματικότητα πρωτο-ιδρύθηκαν και πήραν και νομική έγκριση στις ΗΠΑ.
Η έρευνα της ‘ευγονικής’ χρηματοδοτήθηκε από τους Rockefellers και άλλες προνομιούχες οικογένειες και για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν στους Εβραίους κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Γερμανίας.
Είναι καθαρά θέμα τύχης οτι τα φτωχότερα έθνη του κόσμου συμβαίνει να είναι προικισμένα με φυσικούς πόρους. Αυτές οι περιοχές έχουν όμως και πληθυσμιακή ανάπτυξη.
Ο φόβος των Ευρωπαϊκών οικογενειών οι οποίες διοικούν και οι οποίες αναπτύσσονται και ενοποιούνται με οικονομική και στρατιωτική δύναμη από τις ΗΠΑ, ήταν πως: αν τα φτωχά έθνη κατάφερναν να αναπτυχθούν, οι εγκαταλελειμμένοι φυσικοί πόροι και ιδιαίτερα το πετρέλαιο, το αέριο τα ορυκτά και τα μέταλλα, θα γινόταν δυσεύρετα για τον ‘Λευκό’ πληθυσμό.Αυτή η περίπτωση ήταν απαράδεκτη για την κυρίαρχη αφρόκρεμα. Η κεντρική ερώτηση που κυριάρχησε στα μυαλά της διοικούσας κλίκας ήταν, η μείωση του πληθυσμού σε χώρες με φυσικούς πόρους αλλά, η ερώτηση ήταν πώς να εφαρμόσουν έναν μαζικό αποδεκατισμό σε όλο τον κόσμο χωρίς όμως να δημιουργηθούν υποψίες και να φανεί σα να ‘ήταν γραφτό να συμβεί’. Όταν το 1972 τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασαν στο αποκορύφωμά τους και έγιναν δίκτυο εισαγωγής πετρελαίου, η κατάσταση έγινε ανησυχητική και η ‘ατζέντα’ πήρε τον πρώτο ρόλο.
Ο Κίσσινγκερ, στενός συνεργάτης του Nixon, ο οποίος γαλουχήθηκε από τους Rockefeller, κατάρτισε το επονομαζόμενο: Σημείωμα Μελέτης Εθνικής Ασφάλειας ( National Security Study Memo ), στο οποίο επεξεργάστηκε λεπτομερώς το σχέδιό του για την πληθυσμιακή μείωση. Σε αυτό το σημείωμα στοχοποιεί συγκεκριμένα 13 χώρες: Μπάγκλα- Ντες, Βραζιλία, Κολομβία, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Ινδονησία, Νιγηρία, Πακιστάν, Τουρκία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες.
Το όπλο που θα χρησιμοποιούταν ήταν η τροφή. Ακόμη και αν υπήρχε λιμός η τροφή θα χρησιμοποιούταν για να επηρεάσει τη μείωση του πληθυσμού.Υπάρχει η εξής ηχογραφημένη δήλωση του Κίσσινγκερ:«Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη.
Έχοντας τον έλεγχο της τροφής, ελέγχεις τους ανθρώπους»
Είναι απορίας άξιο το: πώς μια μικρή ομάδα ανθρώπων κατόρθωσε να μετουσιώσει το σκεπτικό: ελέγχοντας την τροφή, ελέγχεις τους ανθρώπους, σε επιχειρηματική δράση σε πολύ σύντομο διάστημα.
Οι Rockefellers έδειξαν το δρόμο στην Αμερικάνικη Αγροτική Πολιτική, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά τους αφορολόγητα ιδρύματα παγκοσμίως στο να εκπαιδεύσουν έναν στρατό από λαμπρούς νέους επιστήμονες, στο μέχρι τώρα άγνωστο πεδίο της μικροβιολογίας. Είναι εξακριβωμένος ο τρόπος με τον οποίο, το πεδίο της ‘ευγονικής’ μετονομάστηκε σε ‘γενετική’, ώστε να γίνει πιο αποδεκτό και επίσης να κρύψει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξής του.
Μέσα από στρατηγικές ρυθμίσεις και τη βοήθεια χημικών, οι οργανισμοί τροφής και σπόρων, υποστηρίχτηκαν από πρόσωπα που δούλευαν σε τμήματα-κλειδιά της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Δημιουργήθηκαν μεγαθήρια, τα οποία μπορούσαν να προωθήσουν ρυθμιστικές διατάξεις σε όλες σχεδόν τις χώρες. Αυτοί οι σπόροι της καταστροφής με τις προσεκτικά κατασκευασμένες ρυθμιστικές διατάξεις για να ‘προστατεύσουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία’, εμφανίστηκαν το 1920.
Μόνο 5 αγροτικοί οργανισμοί ( οι: Cargill, Bunge, Archer Daniels, et al ) – όλοι με έδρα την Αμερική – ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών και μόνο 5 οργανισμοί ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σπόρων. Οι, Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont, Dow Chemicals , ελέγχουν τους Γενετικά Τροποποιημένους Σπόρους.
Και ενώ αυτά τα παντοδύναμα ολιγοπώλια οργανώθηκαν, νόμοι που υπήρχαν κατά των μονοπωλίων αλλοιώθηκαν ώστε να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένες εταιρίες. Το πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας του πενταγώνου ( Pentagon’s National Defense University ), την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ το 2003 εξέδωσε έγγραφο δηλώνοντας:
‘Οι αγροτικές επιχειρήσεις είναι για τις ΗΠΑ ότι είναι το πετρέλαιο για τη Μέση Ανατολή’.Οι αγροτικές επιχειρήσεις είχαν γίνει ένα στρατηγικό όπλο για το οπλοστάσιο της μοναδικής υπερδύναμης. Η «Πράσινη Επανάσταση» ήταν μέρος της ατζέντας του Rockefeller. Σκοπός του ήταν να καταστρέψει τις ποικιλίες των σπόρων και να πιέσει τις αγροκαλλιέργειες που βασιζόταν στο πετρέλαιο και το αέριο και στις οποίες είχε βασικά συμφέροντα.
Η καταστροφή της ποικιλίας των σπόρων και η εξάρτηση από τα μονοπωλιακά υβρίδια, ήταν το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των τροφών.Είναι αλήθεια ότι αρχικά οι τεχνολογίες της Πράσινης Επανάστασης οδήγησαν σε μια έκρηξη παραγωγικότητας στα αγροκτήματα αλλά με κόστος την καταστροφή καλλιεργήσιμης γης, της βιο-ποικιλότητας, τον δηλητηριασμό του υδροφόρου ορίζοντα και άσχημες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Αυτή ήταν η πραγματική ατζέντα των υποστηρικτών της Πράσινης Επανάστασης.
Η πραγματική ώθηση ήρθε με την τεχνολογική δυνατότητα ‘ένωσης γονιδίου και εισαγωγής συγκεκριμένων χαρακτηριστικών σε μη συναφή μεταξύ τους είδη’.Οι μορφές ζωής μπορούσαν να τροποποιηθούν.Μέχρι το 1979 όμως η κυβέρνηση της Αμερικής αρνούταν να χορηγήσει πατέντα για μορφή ζωής. Αυτό άλλαξε με την έγκριση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Αμερικής. Για να εξασφαλίσουν ότι ο κόσμος θα παραδιδόταν στο μονοπωλιακό καθεστώς των οργανισμών σπόρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ‘συμμαζεύτηκε’. Το πώς διεξήγαγε τις συναλλαγές, δεν αφορούσε κανέναν.
Ο σκοπός των εταιριών των Monsanto, Dow, Dupont με τη στήριξη φυσικά της κυβέρνησης ήταν, να λανσάρουν τους Γενετικά Τροποποιημένους σπόρους σε κάθε γωνιά της γης, με προτεραιότητα τις απροστάτευτες ….Αφρικανικές και αναπτυσσόμενες χώρες. Υπήρχε η υποψία οτι τα μεταλλαγμένα προϊόντα μπορούσαν να απειλήσουν την υγεία ανθρώπων, ζώων και το περιβάλλον, παρόλα αυτά όμως, προσπάθειες που έγιναν από ανεξάρτητους φορείς για την αξιολόγηση της βιο-ασφάλειας διεκόπησαν.
Επιστήμονες με αξιόλογες σπουδές διασύρθηκαν. Επιστημονικό προσωπικό εξαναγκάστηκε σε σιωπή ή αναγκάστηκε να αλλάξει ‘γραμμή’ και να υποστηρίξει την ατζέντα του Rockefeller για τον έλεγχο των τροφών και το μαζικό αποδεκατισμό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει την επικινδυνότητα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, είναι αυτό του Γερμανού αγρότη Gottfried Glockner και η εμπειρία που είχε χρησιμοποιώντας μεταλλαγμένο καλαμπόκι.
Ο Glockner φύτεψε το στοιχείο Bt176 της εταιρίας Syngenta ουσιαστικά ως τροφή για τις αγελάδες του. Όντας επιστήμονας, ξεκίνησε με 10% μεταλλαγμένης τροφής και σταδιακά αύξησε την αναλογία σημειώνοντας προσεκτικά την παραγωγή γάλακτος και τυχόν παρενέργειες. Τίποτε ιδιαίτερο δεν έγινε τα πρώτα 3 χρόνια αλλά, όταν αύξησε την αναλογία της μεταλλαγμένης τροφής στο 100% παρουσιάστηκε στα ζώα του έντονη διάρροια, τα κόπρανά τους ήταν κολλώδη και λευκά και το γάλα τους περιείχε αίμα!. Τελικά και οι 70 αγελάδες του ψόφησαν.
Η καθηγήτρια Angelika Hilbeck του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνολογίας βρήκε ότι, τα δείγματα του μεταλλαγμένου καλαμποκιού Bt 176 περιείχαν τοξίνες Bt σε ενεργή μορφή και εξαιρετικά σταθερές. Οι αγελάδες ψόφησαν από υψηλή δόση τοξινών. Πρέπει να προβληματιστούμε πολύ σοβαρά για την περίπτωση που η ανθρώπινες τροφές μολυνθούν σε ποσοστό 100%.
Το ότι στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν μεταλλαγμένα προϊόντα χωρίς διακριτικές ετικέτες το 1993 και ότι το 70% των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ περιέχουν Γενετικά Μεταλλαγμένους Οργανισμούς σε ποικίλες αναλογίες, θα πρέπει να χαρακτηριστεί: « το μεγαλύτερο παγκόσμιο βιολογικό πείραμα στους ανθρώπους»
Ενώ σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης και των αγροτικών επιχειρήσεων είναι ο έλεγχος των τροφίμων ειδικά στον τρίτο κόσμο, είναι βέβαιο ότι οι αμερικανικοί και ευρωπαίοι πολίτες είναι επίσης στόχος της μεγάλης ατζέντας. Και υπάρχουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα στο οπλοστάσιο: Οι ‘σπόροι εξολοθρευτών’, οι ‘σπόροι προδοτών’, και η δυνατότητα να καταστραφούν οι μικροί ανεξάρτητοι αγρότες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για τους σπόρους της τελικής καταστροφής και του παντελούς αποδεκατισμού των παγκόσμιων πολιτισμών.ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝΟι παραπάνω πληροφορίες δίνουν απάντηση στο ξαφνικό φαινόμενο του αφανισμού εκατομμυρίων μελισσών κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει κανένα ‘μυστήριο’ γύρω από το θέμα. Όσο κι’ αν έχουν προσπαθήσει αρκετοί Αμερικανοί επιστήμονες να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια του θανάτου των μελισσών, τα στοιχεία που έχουν αναδειχτεί μέσα από έρευνες είναι αναμφισβήτητα. Η τελευταία – και πιο γελοία – ανακοίνωση των Αμερικανών είναι η εξής:
«ο θάνατος των μελισσών έχει να κάνει με μια παλιότερη και λιγότερο γνωστή ασθένεια που ονομαζόταν ‘Ισραηλινός Ιός Οξείας Παράλυσης’»Οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε, έχουν δώσει στη δημοσιότητα άλλους τέσσερις ψευδείς λόγους στους οποίους οφείλεται ο αφανισμός των μελισσών.
1. Το ακάρι Varroa
2. Τα παράσιτα
3. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων
4. Οι σπόροι ‘εξολοθρευτές’
Και οι τέσσερις φυσικά, έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τον πραγματικό λόγο καθώς και τους πραγματικούς υπεύθυνους οι οποίοι είναι: Οι μεταλλαγμένοι σπόροι και οι εταιρίες οι οποίες τους παράγουν. Δείτε ποια είναι η αλήθεια:
Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι παράγονται και διανέμονται από τα ισχυρά συγκροτήματα επιχειρήσεων της Biotech. Αυτά τα συγκροτήματα χειρίζονται την κυβερνητική αγροτική πολιτική με σκοπό την κυριαρχία τους στη γεωργική βιομηχανία. Αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Monsanto, έχουν δημιουργήσει σπόρους που αναπαράγονται μόνο υπό ορισμένους όρους. Η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οδηγεί στην ταυτόχρονη γενετική τροποποίηση της γύρης λουλουδιών. Όταν η γύρη των λουλουδιών τροποποιηθεί γενετικά, οι μέλισσες θα υποσιτιστούν και θα πεθάνουν λόγω της έλλειψης θρεπτικών ουσιών και της διακοπής της πεπτικής τους ικανότητας.
Έρευνες απέδειξαν ότι οι μέλισσες που λαμβάνουν γενετικά τροποποιημένη γύρη έχουν σοβαρά προβλήματα πέψης, τόσο σοβαρά που η ασθένεια είναι μοιραία.Ο οικολογικός αντίκτυπος της μεταφοράς των γονιδίων και της αύξησης της ασυγκράτητης ασθένειας δεν έχει εξεταστεί πλήρως και οι επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν δεν εμφανίζουν τα στοιχεία που έχουν. Ο οικονομικός αντίκτυπος της κατάρρευσης των αποικιών των μελισσών θα δημιουργήσει πληθωρισμό, έλλειψη γεωργικών προϊόντων, και τελικά την κατάρρευση της γεωργίας.
Η περιβαλλοντική επίδραση της έλλειψης και της αυξανόμενης απαίτησης για πόρους, υπεράνω αμφιβολίας θα έχει τον χειρότερο αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια τροφίμων μας. Η βιοποικιλότητα των μελισσών προκαλεί θετικές οικονομικές και οικολογικές συνέπειες. Οι αρνητικές όμως συνέπειες, δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητές.
Είναι εκτός από εξοργιστικός, πολύ εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί προκειμένου να καλύψουν τα εγκληματικά τους πειράματα πάνω στον άνθρωπο και τη φύση, επινοούν κατά καιρούς διάφορες ‘παλιές’ , ‘άγνωστες’ , ακόμη και ‘καινούριες’ ασθένειες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο ιός του Έιτζ και ο ιός των πτηνών.
Είναι απορίας άξιο το, εάν ποτέ καταφέρει κάποιο αρμόδιο δικαστήριο να καταδικάσει τους υπεύθυνους για τα χιλιάδες εγκλήματα που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν κατά της ανθρωπότητας!Πηγή


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/11/blog-post_3615.html#ixzz14G3cUnzN

Την Κυριακή μην πιάσετε αιχμαλώτους (Take no prisoners)

Σου είπαν ψέμματα πολλά,
ψέμματα σήμερα σου λένε ξανά
 κι αύριο ψέμματα ξανά θα σου πουν,
ψέμματα σου λένε οι εχθροί σου 
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Καιρός να σταματήσεις,
καιρός να τραγουδήσεις,
καιρός να κλάψεις και να πονέσεις,
καιρός να δεις.
(Μίκης Θεοδωράκης: Για τον Ανδρέα Λεντάκη)

Μονόλογος τρελλού
Δεν θα πω πόσο υπέροχος είσαι, κυρίαρχε λαέ. 
Δεν ζητάω την .....
ψήφο σου, για να έχω λόγο να σε κολακέψω.
Ζητάω σημάδι αν έχεις ακόμα μάτια, μυαλό, αξιοπρέπεια.
Ή αν, όπως τα κοτόπουλα που εκτρέφονται για αλυσίδες fast food, έχεις γενετικά τροποποιηθεί.
Αν όπως αυτά έγιναν πτηνά δίχως φτερούγες, εσύ, από νοούμενος υψηλόφρων πολίτης, έγινες καθηλωμένο τηλεορασόπληκτο ανδρείκελο.

Ή, χειρότερα, αν θα γίνεις η «κότα» στο chicken game (*) που παίζεται. 
Γιατί αν στρίψεις πρώτος, αν φοβηθείς και την Κυριακή ψηφίσεις τους γκαουλάϊτερ, είσαι οριστικά τελειωμένος.
«Σιγά», ακούω αντιρρήσεις, «όλες οι εκλογές στην Ελλάδα αναγορεύονται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου».
Εν μέρει ορθό. Πραγματικά ιστορική ήταν η περυσινή εκλογή. Όταν για πρώτη φορά από το 1261, με εξαίρεση τη σκλαβιά, κυβερνά τον τόπο κάποιος που ούτε είναι ούτε θέλει να είναι Έλληνας.
Με την ψήφο σου, κυρίαρχε λαέ – και με την ευγενική χορηγία των συνήθων νταβατζήδων.

Αγόρασες ελπίδα από το μικρό μαγαζάκι του τρόμου και κατέληξες θλιβερή ατραξιόν στο Τσίρκο των απάτριδων.
Είσαι ο ζωντανός στόχος στο νούμερο που πετάνε μαχαίρια. 
Όμως δεν στοχεύουν δίπλα σου αλλά καταπάνω σου. 
Και σε έχουν πετύχει όλα.
Τώρα ανακαλύφθηκε ότι εσύ κι ο Πάγκαλος τρώτε το ίδιο.
Γι’ αυτό περικόπτονται οι αποδοχές και οι συντάξεις σου.
Και το εναπομένον κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται.
Τώρα ο πολιτισμός, τα σύμβολα και η εθνική παιδεία σου ενοχλούν.

Τώρα πληρώνεις για συμβούλους διεθνείς κομπογιαννίτες.
Τώρα η δια των εξοπλισμών αποτρεπτική σου ικανότητα «είναι ντροπή».
Κι ο Ερντογάν μετέτρεψε το Άγκυρα-Αθήνα σε Κολιάτσου-Παγκράτι.
Τώρα δεν ισχύει ούτε το Σύνταγμά σου : Είσαι χρεωμένος.
Κυρίως όμως τώρα βρέθηκε γιατί είσαι χρεωμένος : επειδή είσαι διεφθαρμένος.
Με την αρχέγονη αυτή ενοχή σε έπεισαν να δέχεσαι τις μαχαιριές αγαλλιώντας, σαν αυτομαστιγωνόμενος ζηλωτής.

Μήπως έχουν δίκιο;
Χρόνια ψηφίζεις με γνώμονα μόνο την τσέπη.
Πήρες το τραίνο της «Αλλαγής» και του «Εκσυγχρονισμού».
Άσχετα αν βρέθηκες στο «Εξπρές του Μεσονυχτίου».
«Και ποιος είσαι εσύ που με κρίνεις; Που ηθικολογείς κουνώντας μου το δάχτυλο, σαν τον Παυλίδη; » αγριεύει ο κυρίαρχος λαός.

Δεν πρόσεξες.
«Εγώ» είμαι «εσύ».
Εσύ που επεδίωξες διορισμό επειδή δεν παράγεται τίποτα. 
Εσύ που άνοιξες μαγαζί σαν αντίδοτο στην ανεργία.
Εσύ που ίδρυσες επιχείρηση με όνειρα και σχέδια.
Εσύ που δουλεύεις έντιμα στον ιδιωτικό τομέα.

Εσύ που διακονείς την επιστήμη.
Εσύ που κινείς τον κρατικό μηχανισμό – δεν κάθονται όλοι.
Εσύ ο ένστολος, που ο όρθιος οχετός σε λέει «αντιπαραγωγικό».
Εσύ, η μεσαία τάξη. Η χώρα δηλαδή.
Που βρίσκεσαι μετέωρος, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.
Στο δρόμο. Σε αίθουσες αναμονής συνεντεύξεων.
Ή τριγυρνάς παραμιλώντας σε πεζοδρόμια πόλεων ξένων, κάνοντας πάλι επίκαιρο τον Καζαντζίδη.

Όχι. Δεν είμαι «εσύ», παράσιτο.
Εκατομμυριούχε συνδικαλιστή, αεριτζή «σύμβουλε», χρηματοπιστωτική βδέλλα, ματσωμένε δημόσιε υπάλληλε, κρατικοδίαιτε πλιατσικολόγε που αυτό-αποκαλείσαι επιχειρηματίας, μπαταχτσή που ζεις με δανεικά κι αγύριστα.
Από σένα «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».
Και τώρα δεν ζητούν τίποτα λιγότερο από το να σηκωθεί στο δικαστήριο η κατά φύση βιασθείσα και να ζητήσει να βιασθεί ξανά, παρά φύση.
Θέλουν την έγκρισή σου για να ισχυριστούν ότι «ήταν συναινετική συνουσία μεταξύ ενηλίκων», όχι βιασμός.
Αυτό θα κάνεις ΑΝ βάψεις το χάρτη έστω και σε μια περιφέρεια πράσινο.

Γιατί ο στεφανωμένος με βραβεία Γότθων εκπρόσωπος τους δεν αντέχει να πάρει τα επερχόμενα, σκληρότερα μέτρα.
Παρά την ισχυρή λαϊκή εντολή του 2009 δεν θα αντέξει αν απολύσει 200-300.000 δημόσιους υπάλληλους όπως τον διατάζουν οι τροϊκανοί, αν στείλει στην απόγνωση τον περίγυρο των απολυμένων, 800.000 πληθυσμό, σε συνθήκες μιας οικονομία που είναι βυθισμένη στην ύφεση.
Για να σε φοβίσουν έβγαλαν στη σκηνή άρον-άρον μέχρι και το θίασο της τρομοκρατίας. Τους χρήσιμους ηλίθιους που στέλνουν τρακατρούκες στον Σαρκοζύ, ενώ υποτίθεται δρουν «εν ονόματι του λαού» χωρίς όμως ούτε να κουνιούνται όταν υποφέρει!

Γι’ αυτό είναι ιστορικές αυτές οι εκλογές. 
Όχι και καλά για να βγει ο –κάθε- Ψωμιάδης.
Μερικοί καχύποπτοι ίσως πουν «τρελλέ, προωθείς εμμέσως τον Σαμαρά». 
Ίσα-ίσα, ξετυλίγω το εφιαλτικό για τον Σαμαρά σενάριο. 
Πρωθυπουργός θα γίνει. 
Αλλά αν βρεθεί με 400 δις € χρέος, με 1 εκατ. ανέργους, με μια χώρα που έχει απωλέσει εθνική κυριαρχία, εάν δεν κάνει την «επανάσταση» που επαγγέλθηκε δεν θα σταθεί ούτε 5 μήνες.
Η «άλλη πολιτική» φοβίζει τους λίγους, σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη, που περιμένουν την Κυριακή να επευφημήσεις τον trendy μαραθωνοδρόμο-δήμιό σου.

Αλλά υπάρχουν και οι πολλοί, στο Μπουένος Άϋρες και στο Σαντιάγκο, στο Δουβλίνο και στη Μαδρίτη, στην Κοπεγχάγη και στην Μασσαλία.
Που περιμένουν να δείξεις ότι παραμένεις όρθιος.
Ότι δεν συνεμορφώθης.
Αυτό είναι το μόνο μήνυμα που σού πρέπει να στείλεις.

Ξέχνα «διαρκείς διαβουλεύσεις», «συναντήσεις κοινωνικών εταίρων», «ανοιχτή διακυβέρνηση».
Μια μόνο σφαίρα έχεις στο όπλο. Το παραβάν. 
Αυτό μόνο φοβούνται.
Μπορείς να τους σκοτώσεις ή να αυτοκτονήσεις.
Αν δεν ξεριζώσεις το σάπιο γονίδιο, αν δεν στείλεις τη Μαργαρίτα σαν τη Φρειδερίκη στα ξένα, θα πας εκεί εσύ ή τα παιδιά σου. Με one way εισιτήριο.
Θα μπορούσες να θυμηθείς χιλιάδες παραδείγματα από την λαμπρή Ιστορία σου.
Αλλά στην περίσταση ταιριάζει πρόσφατο κλέος :
«Σκίσε τους μνημονιακούς σα σαρδέλλα», όπως ούρλιαζε ο Χελάκης από τη Λισαβώνα.
Προφήτης

(*) chicken game. Παιχνίδι «θάρρους». Δύο αυτοκίνητα τρέχουν προς αντίθετη κατεύθυνση σε πορεία σύγκρουσης. Όποιος δειλιάσει πρώτος και στρίψει για να αποφύγει τη σύγκρουση είναι η «κότα» που χάνει.
Ο James Dean, στο «Επαναστάτης χωρίς αιτία», έμεινε αθάνατος με την εκδοχή δύο αυτοκινήτων που τρέχουν παράλληλα προς το γκρεμό. Κέρδιζε όποιος πήδαγε τελευταίος.
Στην Πολιτική και στις επιχειρήσεις νοείται ως στάση σε σύγκρουση.
(**) Η πειρατική σημαία σε κόκκινο φόντο σήμαινε «δεν παίρνουμε αιχμαλώτους».
antinews.gr

Τρομοκρατία: Δεν είναι ούτε "επανάσταση" ούτε "αντίσταση" είναι το καμουφλαρισμένο "εκρηκτικό δέμα" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα γεγονότα του τελευταίου 48ωρου τα οποία είναι λίγο - πολύ γνωστά σε όλους. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε ότι το "κερασάκι στην τούρτα" που προσεφέρθη δωρεάν και σε ικανές για ευρεία κατανάλωση ποσότητα, ήταν η εύρεση "εκρηκτικού δέματος" απο τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ. Το "δέμα" αυτό είχε αποσταλεί απο την Ελλάδα στην καγκελαρία της Γερμανίας, ένω αυτό που προοριζόταν για τον Γάλλο πρόεδρο, είχε ήδη βρεθεί στην Αθήνα, ευτυχώς πριν ...ταξιδέψει. Τα τηλεοπτικά δελτία είχαν συνεχώς αναφορές για δέματα που βρέθηκαν σε πρεσβείες, στο αεροδρόμιο ακόμα και για ένα που ανατινάχθηκε απο τις αστυνομικές υπηρεσίες στο προαύλιο της βουλής. Πέρα απο τα εύλογα ερωτήματα και τις απορίες που προκύπτουν απο αυτή την "τυχαία" επανεμφάνιση της δήθεν made in Greece τρομοκρατίας, υπάρχουν δεκάδες σημεία που...αποδεικνύουν ότι η βλακεία είναι το βασικώτερο χαρακτηριστικό αυτών που σχεδιάζουν τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες. Αν και το έχουμε γράψει δεκάδες φορές θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Όλες μα όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα προέρχονταν απο αλητήριους δολοφόνους οι οποίοι εκτελούσαν πάντοτε τις εντολές των επιτελείων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων". Ότι και να έχουν δηλώσει στο παρελθόν τα "αναλώσιμα τεμάχια" ή όπως συνηθίσαμε να λέμε οι "συλληφθέντες τρομοκράτες" δεν μας μπορούν να μας πείσουν ότι είναι "επαναστάτες" ή ένοπλοι "αντιεξουσιαστές". Στην καλύτερη περίπτωση επρόκειτο για στρατολογημένους ηλίθιους με δολοφονικά ένστικτα που είχαν μεταμφιέσει για προσωπικούς ψυχολογικούς τους λόγους αυτά τα ένστικτα σε ιδεολογικές αναγκαιότητες του "αγώνα". Στην ουσία όλες αυτές οι συμμορίες της παραγωγής τρόμου αποτελούν τα καλοσχεδιασμένα "τάγματα εφόδου" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων". Είτε λοιπόν πρόκειται για κουκουλοφόρους που καίνε την Αθήνα, είτε για δολοφόνους με καλάσινικωφ, είτε για θρασύδειλους που βάζουν βόμβες σκοτώνοντας ανύποπτα παιδάκια,είτε για αλητήριους κατασκευαστές και διανομείς εκρηκτικών δεμάτων, ο παρανομαστής πάντοτε θα είναι ο ίδιος και θα περιγράφει μια μεταμφιεσμένη μορφή ενός διαχρονικού και διακομματικού παρακράτους. Το ζητούμενο όμως τούτες τις μέρες δεν είναι η ανάλυση της προσωπικότητας των "τρομοκρατών", αλλά το πως τελικά η τρομοκρατία ,που είναι και το πιο έξυπνο εφεύρημα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", χρησιμοποιείται διαρκώς σαν πρόσχημα για την ανάπτυξη σε θεσμικό και τεχνικό επίπεδο, ενός παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου της ελευθερίας των ανθρώπων, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα αποτελέσει και την ασφαλή "έδρα" πάνω στην οποία θα "κάτσει" η πολυδιαφημισμένη "παγκόσμια κυβέρνηση".
Σκεφτείτε μόνο τι προκάλεσε η αιματηρή "τρομοκρατική επίθεση" στους δίδυμους πύργους.Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει τέτοια άμβλυνση της έννοιας "ελευθερία" σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αν δεν υπήρχε η 11η του Σεπτέμβρη; Φυσικά αυτός ο "νέος παγκόσμιος εχθρός" ήταν το πρόσχημα για την κατάληψη του Ιράκ και τον σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων αθώων συνανθρώπων μας.
Η "τρομοκρατία" ήταν η αφορμή (και όχι η αιτία) να κατασκευαστούν τα σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης και βασανισμού με την ...νομιμοποίηση του παγκόσμια "αναμφισβήτητου" ηθικά , και εξ Αμερικής επιβεβλημένου, πολέμου εναντίον της. Από τότε οι λέξεις "τρομοκρατία" και "τρομοκράτης" έγιναν ένα ρούχο που το παγκόσμιο σύστημα έχει την δυνατότητα να φορέσει σε όποιον δεν "συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις".
Ενδεικτική αυτής της "νέας ιδεολογίας" είναι π.χ ότι το Ευρωκοινοβούλιο σύντομα θα ψηφίσει νόμο ο οποίος θα περιγράφει ως "τρομοκράτη" όποιον αρνείται να παραλάβει την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα (εδώ την είπαν "Κάρτα του Πολίτη"). Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ήδη έχει ψηφιστεί νόμος ο οποίος δίνει το δκαίωμα στις εθνικές ή Ευρωπαϊκές αρχές να χαρακτηρίσουν την συμπεριφορά προσώπων ή κομμάτων ως "εξτρεμιστική" πράγμα που θα τους επιτρέπει να τους αφαιρέσουν δικαιώματα ή και να τους θέσουν εκτός νόμου.
Αυτη η θεσμική "θωράκιση" της Ευρώπης ήλθε να καλύψει το...κενό ανάμεσα στον "τρομοκράτη" και τον "φιλήσυχο" πολίτη. Με δύο λόγια ή είσαι απόλυτα υποταγμένος στο σύστημα, έχοντας απλώς τον χαρακτηρισμό "ύποπτος", αφού ήδη με την "συνθήκη Σένγκεν" καταργήθηκε το "τεκμήριο της αθωότητας", ή εάν εκφράζεις αντιρρήσεις τότε θα είσαι εξτρεμιστής ή τρομοκράτης και φυσικά διωκόμενος. Η "τρομοκρατία" θα λέγαμε συμπέρασματικά, είναι το ένα απο τα πολλά επίπεδα της ιδεολογικής πλατφόρμας της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" που είναι ο αληθινός τρομοκράτης και ο γνησιότερος εκφραστής της απόλυτης βαρβαρότητας.

http://greeknation.blogspot.com/2010/11/blog-post_4977.html

Δημόσιο χρέος - Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Οτι και να λέμε περι δημοσίου χρέους, δειτε την εικόνα και θα καταλάβετε ποιος το εκτίναξε με 1.000.000 διορισμούς στο δημόσιο τομέα. Όλα αυτα τα χρόνια, η χωρα μας δανειζεται και δανειζεται και δανείζεται συνεχώς ωστε να μπορέσει να πληρώνει τον κομματικό στρατό της αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί, οτι το 1981 οι δημόσιοι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα ήταν 76.000 άτομα. Το πως φτάσαμε στο 1 εκατομμύριο, ωστε να.....
δινουμε το 70% του ΑΕΠ σε μισθούς-συντάξεις και το άλλο 20% σε ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ, ειναι κατι που πρέπει να ξέρει ο κόσμος που
καλείται σημερα να πληρώνει τα σπασμένα της αλλαγής.

Ανεβαίνοντας ο Ανδρέας στην εξουσία το 81, φρόντισε στα πλαίσια της «σοσιαλιστικής αλλαγής» που επαγγελλόταν να αποβιομηχανοποιήσει την χώρα. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε και δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτού, προχώρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες κομματικούς διορισμούς δεκαπλασιάζοντας και πλέον τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν συνεισφέρουν στα έσοδα του κράτους όπως οι βιομηχανίες που είχε
κλείσει, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η γραφειοκρατία καθιστώντας απίθανο το να κάνει κάποιος επιχειρηματίας επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, αποτέλεσμα αυτής της τραγελαφικής πολιτικής. Εκεί ξεκινάει και ο φαύλος κύκλος του ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ και των ελλειμμάτων, ο οποίος ξεκληρίζει εδώ και δεκαετίες τα εισοδήματα των εργαζομένων στην Ελλάδα. Όλα αυτά, σε μια περίοδο που εισέρεαν στην χώρα όλα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι συνθήκες για ανάπτυξη δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες.

Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" που έβαλε την Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια η οποία σε βάθος χρόνου απαιτεί μάζεμα αυτών των "δωρισμένων στο λαό" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" ωστε να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι τεράστιοι και η σοσιαλιστική πλέον αποβιομηχανοποιημένη Ελλάδα δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι ο επαναΔανεισμός. Έτσι το ΧΡΕΟΣ αυξάνεται με
γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια να μην ξεπληρώνεται ποτέ, και αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων, οι οποίοι με την σειρά τους γονατίζουν τα λαϊκά εισοδήματα.

Όσα δάνεια έκανε την δεκαετία του '80 η Ελλάδα στο εξωτερικό, δεν είχαν γίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Αυτο τα λέει όλα!!!

Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...) και γενιές των 700 ευρώ που γίνονται πλέον 592 και κάτω…

Ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ανεργία, ανέχεια, περιορισμός πλούτου, φτώχεια). Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).

Εν ολίγοις ο Ανδρέας δίνει απλόχερα ΔΑΝΕΙΚΑ χρήματα στον κόσμο, γίνεται «φιλεύσπλαχνος ηγέτης» στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων, ο μέσος Έλληνας αρχίζει να συνηθίζει στο να ζει με δανεικά λεφτά και να υπερκαταναλώνει, ενώ χωρίς να το καταλαβαίνει «φεσώνει» τα παιδιά και τα εγγόνια του! Μετά από ένα χρονικό διάστημα οι τόκοι των δανείων αυτών μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν (ξένες τράπεζες) με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης
ενούς κράτους από τους δανειστές του) καθιστώντας την Ελλάδα δέσμια των ξένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (κατ' εφαρμογήν του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» που έλεγε ο αείμνηστος ηγέτης).

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ακολουθούν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ σκληρής φορολογίας και αρμέγματος των εργαζομένων / φορολογουμένων, με σκοπό να πληρώνονται ΤΟΚΟΙ των δανείων Ανδρέα Παπανδρέου. Και παρ' όλες αυτές τις θυσίες και την πολυετή λιτότητα για να πληρώνεται η οκταετία της αλλαγής, το χρέος τραβάει την ανηφόρα.


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_1442.html

ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (σκέψεις από τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Αρχαίας Ολυμπίας Γιάννη Σπαή)



ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ



ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

            Έχω δύο λόγους να καταθέσω δημόσια τις σκέψεις που ακολουθούν:
Α) Ο πρώτος λόγος είναι οι αντιρρήσεις ,που εκφράζονται ακόμη από συνδημότες μας του διευρυμένου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τον γεωγραφικό σχεδιασμό του Δήμου. Επίσης η εκδηλούμενη αγωνία των συμπολιτών μας για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των Υπηρεσιών και την επάρκεια των οικονομικών πόρων στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου . 
Β) Ο δεύτερος λόγος είναι η απάντηση , που έλαβα το 2000 από δήμαρχο όμορου Δήμου , όταν του εξέφρασα τις απόψεις μου για την προώθηση ενός έργου κοινού-διαδημοτικού ενδιαφέροντος . Η απάντηση ήταν : «….. εμένα με ενδιαφέρει ότι  είναι στα όρια του Δήμου μου ….».
Οι αντιρρήσεις για τη συνένωση των Δήμων και τη σκοπιμότητα του «Καλλικράτη» είναι υπαρκτές , δικαιολογημένες , αν και υπερβολικές. Τα κριτήρια του νομοθέτη για τον σχεδιασμό των ορίων των νέων Δήμων θα παραμείνουν στα όρια της εικασίας . Και ο φόβος της ενίσχυσης του τουριστικού πυρήνα της Αρχαίας Ολυμπίας και της παραμέλησης της αγροτικής – κτηνοτροφικής περιφέρειας είναι υπερβολικός , κατά την άποψη μου χωρίς βάση.
Το κέντρο του Δήμου και η περιφέρεια έχουν τη δική τους δυναμική. Τουριστικό ρεύμα στο πρώτο . Δυναμική γεωργία και κτηνοτροφία καθώς και φυσικό κάλλος και δυνατότητες ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας (μικρά υδροηλεκτρικά , αιολική ενέργεια και φωτοβολταϊκά ) στη δεύτερη. Κέντρο και περιφέρεια μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
 Η Ολυμπία μπορεί και οφείλει να ενισχύσει την περιφέρεια με τον τουρισμό της , αλλά και η περιφέρεια προσφέρεται για αυτόνομη και συνδυασμένη ανάπτυξη. Αυτά αναπτύσσονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
Με δεδομένο ότι ιστορικά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι συνδεδεμένοι με την Οικονομία , η Ολυμπία , που προσφέρει αισθητικά , πνευματικά και ηθικά στην Οικουμένη , θα ήταν τραγικό αν δεν μπορούσε να ωφελήσει και οικονομικά την ευρύτερη περιοχή. Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες οφείλεται στον εφησυχασμό και στην αμέλεια. Η διεύρυνση του Δήμου μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή , γιατί μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις υποδομές σε μακροοικονομική βάση , σε ένα πλατύτερο ορίζοντα , πέρα από τα στενά όρια του πρώην δημάρχου , που ανέφερα.
Επιχειρώ μια σύντομη και τελευταία προσέγγιση : Η ιστορία είναι χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό πολιτικής . Η Ολυμπία στην αρχαιότητα υδρευόταν (υδραγωγείο Ηρώδου Αττικού) από τις πηγές του ρε(ύ)ματος Παρθενία (Παυσανίας –Ηλιακά) , που πηγάζει από τις υπώριες της Φολόης . Εξάλλου βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι στάχτες και τα υπολείμματα οστών από τις θυσίες στο βωμό του Διός προέρχονταν από τα σφαχτά , που προσφέρθηκαν (και) από την Αρχαία Ψωφίδα και Λασιώνα.
Ο «Καλλικράτης» επιτρέπει στη σύγχρονη Ολυμπία να δώσει «αντίδωρο» για τις αρχαίες προσφορές στους πρώην δήμους Λαμπείας , Λασιώνος και Φολόης .
Και μια πρόταση για συζήτηση και υιοθέτηση:
Να θεσμοθετήσουμε αγώνα δρόμου από Αρχαία Ψωφίδα και Λασιώνα μέχρι το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας (χιλ. 55). Για να ενώσουμε τις Αρχαίες ακροπόλεις με το πεδίο της Ευγενούς Άμιλλας !!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΗΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ, Μ.Β.Α.
ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters