Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο υπολογιστής που δεν «κολλάει» ποτέ από Έλληνα εφευρέτη

blue screen
Όλοι μας έχουμε μάθει τι είναι η μπλε οθόνη των Windows, σε όλους έχει συμβεί ο υπολογιστής τους ξαφνικά να σβήνει παρουσιάζοντας ένα μήνυμα λάθους.
Πλέον, το University College του Λονδίνου (UCL), έχει έναν υπολογιστή που στην πραγματικότητα ποτέ δεν κολλάει. Σύμφωνα με την New Scientist, ο «συστημικός» υπολογιστής, όπως έχει βαπτιστεί, σχεδιάστηκε από τον Peter Bentley του UCL και τον Χρήστο Σακελλαρίου ώστε να μιμηθεί τους νόμους του χάους και την τυχαιότητα στη φύση.
Η διαδικασία που ακολουθεί ο συγκεκριμένος υπολογιστής εμποδίζει την επικείμενη βλάβη επισκευάζοντας γρήγορα τα κατεστραμμένα δεδομένα από την εκτέλεση πολλών
εργασιών ταυτόχρονα. Ας πούμε ότι έχετε δώσει στον υπολογιστή σας να κάνει κάποια εργασία, αυτός διαιρεί τα αποτελέσματα σε αρκετά αντίγραφα ή «συστήματα», τα οποία εκτελούνται όλα με τη μία. Έτσι αν κάποιο «σύστημα» κολλήσει, ο υπολογιστής μπορεί να έχει πρόσβαση απλά σε ένα άλλο για να εκτελέσει την εντολή.
Οι συνηθισμένοι υπολογιστές, ωστόσο, εργάζονται με πολύ πιο γραμμικό τρόπο, δεν δημιουργούν πολλά αντίγραφα, όπως ο «συστημικός» υπολογιστής, οπότε αν δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μέρος της μνήμης όταν δεν μπορούν να εκτελέσουν μια εργασία, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» η λειτουργία τους.
Οι Bentley και Σακελλαρίου εργάζονται ώστε να καταφέρουν να δώσουν στον υπολογιστή τη δυνατότητα να ξαναγράψει τον δικό του κώδικα ως απάντηση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στο μέλλον, αυτό το είδος υπολογιστών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιστημονική έρευνα αλλά και σημαντικές «έξυπνες» μηχανές (όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη).
Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

TΩΡΑ. VIVA SILVIO! Μεγάλη νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ιταλία - Μπροστά ο Μπερλουσκόνι!

Mεγάλη στρατηγική επικράτηση της αντιμνημονιακής δεξιάς, αλλά και του ανεξάρτητου ηθοποιού Πέπε Γκρίλοκαταγράφεται στην Ιταλία, όπου στην κούρσα για τη Γερουσία στις τρεις μεγάλες περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Σικελίας και της Καμπανίας προηγείται η δεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Ο τροϊκανός τραπεζίτης Μάριο Μόντι, ο "Παπαδήμος της Ιταλίας", καταβαραθρώνεται με 9%!
Η δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού προηγείται στη μάχη για τη Γερουσία στη Λομβαρδία (Μιλάνο) με 34,6%, έναντι 31% της κεντροαριστερής συμμαχίας του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι,...
σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης του τηλεοπτικού δελτίου La7 έξω από τα εκλογικά τμήματα.
Ακόμα και αν βγει δεύτερος ο κεντροδεξιός σχηματισμός ελέγχει το παιχνίδι, καθώς καταγάγει μεγάλες νίκες στις περιφέρειες που ελέγχουν την Γερουσία.
Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, η δεξιά επικρατεί και στην κούρσα για τη Γερουσία στη Σικελία με 33%, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το κίνημα διαμαρτυρίας του κωμικού Μπέπε Γκρίλο με 28,4% και έπεται η κεντροαριστερά με 28%.
Στην επίσης μεγάλη περιφέρεια της Καμπανίας (Νάπολι), η παράταξη του Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει για τη Γερουσία το 35,6% έναντι 30% της συμμαχίας του Μπερσάνι.
Πράγματι, η παραπάνω άποψη φαίνεται να έχει κάποια βάση, καθώς μπορεί να υπερισχύει το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι στη Βουλή, ωστόσο η συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά του Ρομπέρτο Μαρόνι εμφανίζεται τώρα να προηγείται στη Γερουσία με 31,6%, σύμφωνα με την προβολή του ινστιτούτου Piepoli, που μετέδωσε η Rai.
Ο συνασπισμός του Μπερσάνι ακολουθεί με 29,4%, ενώ το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο φτάνει στο 25%.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, «ο Μάριο Μόντι τρέμει», καθώς τα istant poll του δίνουν ένα 7%-9%, σε αντίθεση με τα πρώτα στοιχεία που τον έφερναν κοντά στο 10%.
Ο Μπερσάνι θεωρείτο από τους περισσότερους ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία, κάτι που είχε διαφανεί ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές όταν κατατρόπωσε τον κύριο αντίπαλό του τον 38χρονο Ματέο Ρέντζι ο οποίος αναμενόταν να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στο κόμμα.
Ο 62χρονος από την Πιατσέντζα μπορεί να μην έφερε τελικά κανένα φρέσκο στοιχείο, ωστόσο η ηρεμία του, η σοβαρότητά του που από πολλούς δε θεωρούνται χαρίσματα ηγέτη, τον έφτασαν στην κορυφή.
 
Επηρεασμένος μάλιστα και από την ανταπόκριση του Γκρίλο, έπειτα από τη διαδικτυακή του καμπάνια, ξεκίνησε κι εκείνος μια προσπάθεια προσέγγισης του ιταλικού λαού μέσω δημοφιλών τόπων κοινωνικής δικτύωσης, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Άλλωστε η εικόνα του δεν συμβαδίζει απόλυτα με εκείνη του μοντέρνου και ενεργού χρήστη του διαδικτύου.
 
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο αντισυστημικός ανεξάρτητος αντιμνημονιακός Μπέπε Γκρίλο, παρότι αρχικά είχε αντιμετωπιστεί σαν τον «τρελό του χωριού» με τις φωνές του, τις άγριες εκφράσεις του προσώπου του και τα μηνύματά του για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Τελικά ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων προσέγγισε τον ιταλικό λαό με την απλότητά του, την αμεσότητά του και τον καταγγελτικό του λόγο κατά των «διεφθαρμένων πολιτικών που τρώνε».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/t-viva-silvio.html

Εξοργιστική διαρροή για Στουρνάρα: Πήγε να αμνηστεύσει τα καθάρματα που έβγαζαν έξω χρήμα όταν “λεφτά υπήρχαν”!

Η διαρροή προέρχεται μέσα από το Μαξίμου και είναι εξοργιστική. Όπως επίσης, εξοργιστική είναι η συνέχιση παραμονής Στουρνάρα στο υπουργείο, την στιγμή που ο ίδιος ο Σαμαράς έγινε αποδέκτης αυτού του σεναρίου.

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στο παρελθόν, η χειρότερη φάρα καθαρμάτων, ήταν όσοι έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό μετά την άνοδο Παπανδρέου στην εξουσία (πολύ πριν τους “τιτανικούς”). Την στιγμή που είχε φύγει ο “κακός Καραμανλής”, είχε αναλάβει μία κυβέρνηση που ήλεγχε συνδικάτα, διαπλοκή, έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν” και είχε όλα τα φόντα να ασκήσει πολιτική. Και όμως, εκείνη την εποχή, μία κάστα ανθρώπων άρχισαν μανιωδώς να βγάζουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζαν πολύ καλά το σχέδιο Παπανδρέου και τι θα επακολουθούσε. Πολλοί εξ’ αυτών μάλιστα, επένδυσαν και αυτά τα λεφτά εις βάρος της χώρας τους.

Χαρακτηριστικότατη περίπτωση, αυτή του συνεργάτη του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του τ. πρωθυπουργού, που έβγαλε έξω 17 εκ. τον Δεκέμβρη του 2009, με πρόσχημα εξαγορές εταιρειών δικών του συμφερόντων! Τα λεφτά αυτά μάλιστα προήλθαν από θαλασσοδάνεια κρατικού τραπεζικού ιδρύματος! Ο ίδιος σήμερα έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα!

Ο κύριος Στουρνάρας λοιπόν, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελλάδα”, προσπάθησε να αποσπάσει την έγκριση του πρωθυπουργού προκειμένου να δομήσει διάταξη με την οποία θα αμνήστευε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό! Η υπόθεση είναι σοβαρότατη γιατί πήγε να περάσει με προπέτασμα την δήμευση ακινήτων όσων οφείλουν στην εφορία, χωρίς όμως να γίνεται μνεία για τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό… Συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως και την απεχθή κατηγορία ανθρώπων που περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου.

Η αποκάλυψη αυτή είναι εξόχως σοβαρή και απαιτεί επίσημη τοποθέτηση.

olympia
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2490.html

"ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ"ΔΥΡΟΥ:Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΑΔΗ,ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 7.000 ΕΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΣ


Με θέα σε έναν ήσυχο ελληνικό όρμο μακριά από τη Αθήνα, η Σπηλιά της Αλεπότρυπας περιέχει λείψανα από οικισμό Λίθινης Εποχής, τάφους, μια λίμνη και μια αμφιθεατρική αίθουσα στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί απίστευτες τελετές που έλαβαν χώρα πριν, τουλάχιστον, 5.000 χρόνια.

Όλα αυτά ήταν σφραγισμένα από τον κόσμο μέχρι τους σύγχρονους καιρούς και οι επιστήμονες μόλις τώρα αναφέρουν αυτά τα οποία παρέμειναν εκεί μέσα.

«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας νεολιθικός οικισμός σε όλην την Ευρώπη, όπως αυτός εδώ- με τόσες πολλές ταφές», λέει η αρχαιολόγος Αναστασία Παπαθανασίου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, διευθύντρια της Ομάδας Έργου του σπηλαίου του Δυρού. Η ομάδα έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής περίπου 160 ταφές στο εσωτερικό του σπηλαίου και χρονολογούνται από 7.000 έως 5200 χρόνια πριν, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η γεωργία στην Ευρώπη.

Στο εσωτερικό, το σπήλαιο καλύπτεται από ένα λιπαρό στρώμα στάχτης που προκλήθηκε από τις τελετουργικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκαν στους τάφους που υπάρχουν εκεί.

«Η διατήρησή τους είναι εξαιρετική», λέει η Παπαθανασίου. Από τα διατηρημένα πράγματα διαπιστώνεται ότι οι αγρότες της Λίθινης Εποχής είχαν μια βαρύτητα στη βρώση του κριθαριού και του σίτου με λίγο κρέας ή ψάρι. Οι αναλύσεις των θαμμένων σκελετών δείχνουν ανθρώπους που δεν διαφέρουν πολύ από τους σημερινούς ανθρώπους της Μεσογείου – σχεδόν στο ύψος των σημερινών Ελλήνων- αν και είναι ελαφρώς αναιμικοί λόγω της έλλειψης του κρέατος στη διατροφή τους».


Περίπου το 31 τοις εκατό των θαμμένων κρανίων εμφανίζουν μία κληρονομική γραμμή, όπου οι πλάκες των οστών συναντιούνται πάνω από το μέτωπο, που δείχνουν συγγένεια, λέει η Παπαθανασίου και θα προσθέσει ότι τα κρανία, επίσης, έχουν πολλά σημεία από επουλωμένα χτυπήματα και κοψίματα. «Πάλεψαν πολύ».

«Ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη σπηλιά», λέει ο Mike Galaty του Millspas College στο Τζάκσον του Μισσισιπή (ΗΠΑ), με τον συνδιευθύνοντα του ερευνητικού έργου, William Parkinson του Field Museum του Σικάγο. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γινόταν στη διάρκεια του τελετουργικού, αλλά φαίνεται ότι θυσίαζαν ζώα, έσπαγαν αγγεία και άλλα κεραμικά και δημιουργούσαν μεγάλες φωτιές στο εσωτερικό της σπηλιάς».

Ο Έλληνας αρχαιολόγος Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ανασκαφών στην τοποθεσία από την αρχή που έγινε τη δεκαετία του 1970, πιθανολογεί ότι η αρχαία ελληνική έννοια του Άδη, μία ζοφερή και ομιχλώδης κατοικία των νεκρών- μπορεί να έχει τις ρίζες της στις τελετουργίες που λάβαιναν χώρα στο σπήλαιο.

Η πρώτη εκ νέου ανακάλυψη του σπηλαίου έγινε από εντόπιους το 1958 και οι Έλληνες αξιωματούχοι του τουρισμού την είδαν ως τουριστική έλξη. Όταν οι αρχαιολόγοι συνειδητοποίησαν τι κρυβόταν εκεί, έκαναν προσπάθειες να μην ποδοπατηθεί ο χώρος από τους τουρίστες. Κατά τα επόμενα χρόνια το σπήλαιο του Δυρού θα χαρτογραφηθεί σε όλη την έκτασή του καθώς και ο χώρος του οικισμού της Λίθινης Εποχής, γύρω από τον κόλπο.
--
USA Today
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος
 
http://www.visaltis.net/2013/02/7000.html 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ


Ο ΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Τον είπαν Άγιο της Πολιτικής, γιατί έδωσε άλλη διάσταση στην άσκηση της πολιτικής. Διορατικός, διπλωμάτης, οικονομολόγος, δημοσιολόγος παιδαγωγός με ετοιμότητα, ευθύτητα, και απλότητα στη σκέψη, λεπτότητα στους χειρισμούς, πανευρωπαϊκός και βιβλικός χαρακτήρας ο Ι. Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας προκάλεσε πλήθος βιογράφων σαν μορφή της....
εποχής του και είθε να προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον, τη σπουδή των ανεξάντλητων πτυχών του βίου του το παράδειγμα σε νεολαία, πολιτικούς και αυτούς ακόμα τους γιατρούς.
Έχει πολύ πνευματική τροφή ο βίος του Καποδίστρια. Άφησε πίσω του έργα, πολλά και θαυμαστά που αντέχουν στο χρόνο ακόμα στις μέρες μας.

«Κύβερνο τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς. Κέρβερο και Τύραννο. Κέρβερο των Νόμων και του Χρέους, τύραννο σαν τον Οιδίποδα, λύτη των αινιγμάτων, σταματητή των συμφορών, ευεργέτη των απλών ανθρώπων (γιαυτούς ήταν πάντα ο μπάρμπα Γιάννης τους), ηγεμόνα αγαπητό, αλλά και ήρωα βασάνη που θα σταυρωθεί στον δικό του Κρανίου Τόπο, νέος Προμηθέας ή Χριστός» (1)
Την 10-2-1776 έχουμε την γέννηση του Ι. Καποδίστρια στην Κέρκυρα από τον κόμη Αντώνιο Μαρία Καποδίστρια και την Αδαμαντίνη Γονέμη, έκτο από τα εννέα παιδιά της οικογενείας. Από το 1794 έως το 1797 παρακολουθεί ιατρικές σπουδές στην Πάδουα και την Βενετία. Γνωστοί συμφοιτητές του ο Κωνσταντίνος Βαρδαλάχος και ο Κήρυκας Χαιρέτης. Παίρνει dottorato στις 10-6-1797 μετά από εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Καθηγητές του οι Caldani, Comparetti, Stratico, Decima. Εν τω μεταξύ στις 6-6-1796 έχουμε κατάληψη των Επτανήσιων από τους Γάλλους του Ναπολέοντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατάργηση της βενετσιάνικης αριστοκρατίας και συμβόλων της στη Κέρκυρα. Επέρχεται τότε οικονομική καταστροφή της οικογένειας Καποδίστρια.(2) Ηταν τυχαίο που ο Καποδίστριας σπούδασε γιατρός και μάλιστα επεμβασίας χειρουργός; Είναι γεγονός ότι το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Πάδουας είχε σαφή προσανατολισμό στις ιατρικές επιστήμες. Η θέση του γιατρού στην οικογένεια των Καποδίστρια ανήκε στο δεύτερο υιό.(2). Τα γεγονότα πάντως μετρούν και αναφέρουν το Πανεπιστήμιο της Πάδουας, το λίκνο των ερευνών του Γαλιλαίου και των αταξιών του Καζανόβα το ιδανικό θερμοκήπιο για δημιουργία ανήσυχων, δυνατών από εμπειρίες και μόρφωση βλαστών Ελληνικών οικογενειών της Επτανήσου που είχαν την οικονομική δυνατότητα για σπουδές στο εξωτερικό.

Η εποχή του χαρακτηρίζεται από τις αναταραχές των Ναπολεόντειων πολέμων και κοινωνικών εξεγέρσεων. Η ιατρική της εποχής, που κατάφερε να τελειώσει ταχύρυθμα εντός διετίας, εξελίσσεται σε εξερεύνηση όλων των φυσιολογικών και παθολογικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Όλη η επιστημονική μέριμνα και οξυδέρκεια στην υπηρεσία της διαγνώσεως, στην επεξήγηση νοσηρών φαινομένων και των αιτίων τους. Το μικροσκόπιο και οι νέες γνώσεις περι της κυκλοφορίας του αίματος, γίνονται εργαλεία των νεαρών Ασκληπιάδων και του Καποδίστρια. Συγχρόνως παρατηρείται θεραπευτική απραξία, η τέχνη του ιάσθαι δεν συμβαδίζει με την διαγνωστική πρόοδο και απελπίζει. Εμφανίζονται αργότερα το χλωροφόρμιο και τα αντισηπτικά μέσα περι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα (3)
Αναζητήσαμε μαρτυρίες των ιατρικών έργων του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος. Από τα μέσα του 1797 έως το 1801 ο Ι. Καποδίστριας ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού, ιατρού στη Κέρκυρα. Νεαρότατος στην ηλικία, την εποχή εκείνη διακρίθηκε για την προθυμία του να παρέχει φιλανθρωπικές υπηρεσίες αφιλοκερδώς στους πάσχοντες.(2)

Στο χαρακτήρα του νεαρού κόμη, βρίσκουμε τέτοιο αλτρουισμό και την αίσθηση εκπλήρωσης ιδανικών υψηλών καθηκόντων, παραγκωνισμό κάθε ίχνους ατομικού συμφέροντος, που τα ξαναβρίσκουμε σε πολλές άλλες εποχές του ταραγμένου του βίου. Πλούσιοι και φτωχοί συνωστίζοντο τότε στο ιατρείο του, το οποίο ποτέ δεν εύρισκαν κλειστό. Η χειρουργική ευρίσκετο στα χέρια πρακτικών ντόπιων κουρέων και για σοβαρότερες εγχειρήσεις στους κομπογιαννίτες της βενετσιάνικης φρουράς. Αναφέρονται στις επιτυχίες του μέχρι επιτυχής τοκετός πεντάδυμων εκείνη την εποχή, που τον κάνουν γρήγορα επιτυχή και φημισμένο (4). Τα μηνύματα της σύγχρονης επιστήμης του εύρισκαν πολύτιμη εφαρμογή στον χειμαζόμενο Κερκυραϊκό λαό από κατακτητές και λοιμώδη νοσήματα (2)

Μετά την απομάκρυνση των στρατευμάτων του Μ. Ναπολέοντα από την Κέρκυρα και την κατάληψη της νήσου από τα συμμαχικά τότε ρωσοτουρκικά στρατεύματα (1799), ο ναύαρχος Κατήμπεης διορίζει τον Καποδίστρια αναγνωρίζοντας την επιτυχή ιατρική του δράση διευθυντή του νοσοκομείου του στρατού κατοχής της νήσου, ως αρχίατρο (2)

Ο Καποδίστριας πάλι διαπρέπει στα νέα του καθήκοντα και γίνεται γνωστός σε όλα τα Ιόνια νησιά. Υπάρχει μια γραπτη μαρτυρία για τον μισθό του σ΄αυτή την θέση που ανήρχετο σε 111 γρόσια και 8 παράδες μηνιαίως (περίπου 175 δραχμές χρυσές). Η καριέρα του αυτή κρατά για μικρό διάστημα, από το 1799 έως το 1801. Ο πατέρας του Αντωνομαρίας σαν αυτοκρατορικός επίτροπος διορίζει τον υιό του Ιωάννη με τον Νικόλαο Σιγούρο αντιπροσώπους της Ιονικής Πολιτείας και μεταβαίνουν στο Αργοστόλι προς ίδρυση της τοπικής κυβέρνησης της Κεφαλονιάς.
Μια λαμπρή διπλωματική καριέρα αρχίζει και μια ιατρική σταδιοδρομία μπαίνει στο περιθώριο, χωρίς όμως ποτέ να πάψει να τον απασχολεί, έτσι πολυκύμαντος και πολλαπλών δραστηριοτήτων που ήταν ο Καποδίστριας ως προσωπικότης (5).

Ισως το ιατρικό στίγμα της εποχής παίζει πρωταρχικό ρόλο στις αποφάσεις του νέου επιστήμονα. Η ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα του χαρακτήρα του δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα ελλιπή θεραπευτικά μέσα της εποχής. Η πλάστιγγα γέρνει στις επιλογές του υπερ των μεγάλων εθνικών σκοπών και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία του υποδούλου έθνους μας τότε, όπως διαπιστώνουν οι περισσότεροι βιογράφοι του .(2)(4)(6).
Πολλά τα παραδείγματα της συνέχισης των ενδιαφερόντων του περί τα ιατρικά. Το 1802 ιδρύει την Ιατρική Εταιρεία Κέρκυρας. Κατά την διάρκεια των διπλωματικών του ταξιδιών στα μεγάλα αστικά κέντρα της εποχής (Βερολίνο, Βενετία, Παρίσι, Γενεύη, Λονδίνο) έδρες φωτισμένων πανεπιστημιακών δασκάλων και μεγάλων βιβλιοθηκών από την επαφή που κρατάει ο Καποδίστριας, φροντίζει πάντα να ενημερώνεται για τις νεώτερες κατακτήσεις της πρωταρχικής του σπουδής. Είναι γνωστή η φιλική του σχέση με τον λόγιο Νικολόπουλο διευθυντή της βιβλιοθήκης του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Παρίσι. Αλλωστε οι μεγάλες του φιλειρηνικές προσπάθειες σ΄ολη του την διπλωματική καριέρα, αποτελούν ότι καλύτερο ιατρικό έργο μπορούσε να υπάρξει.(4)
Οταν αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας ,ο επισιτισμός, η αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού, η περίθαλψη των πληγωμένων και λοιπών ασθενών ομάδων του πληθυσμού είναι από τα πρωταρχικά του καθήκοντα.

(4) Η αντιμετώπιση της πανώλης στο Ναύπλιο και την Ύδρα (Μάης 1928) δείχνει το μέτρο της γνώσης και αποφασιστικότητας του ανδρός, δημιουργεί όμως και τις πρώτες αντιπάθειες από το κατεστημένο των καραβοκυραίων της Ύδρας, που πλήττονται εμπορικά, από την αποτελεσματική καραντίνα του νησιού υπο τον Βιάρο Καποδίστρια αδελφό του.

(8) Έρχεται η εποχή που ο Ιωάννης Καποδίστριας πρεπει να ενημερώσει τους αμαθείς πατριώτες του για τους κίνδυνους και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων λοιμωδών νόσων της εποχής, για την συντήρηση τροφίμων , για τις επίκαιρες επιστημονικές παρατηρήσεις, για την δόξα των προγόνων και τους προβληματισμούς για τα ανακύπτοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.
Στις αρχές του 1831 στην Αίγινα με την συνδρομή του εθνικού τυπογραφείου, υπό των Γ. Αποστολίδη Κοσμιτή, εκδίδεται φιλολογική, επιστημονική και τεχνολογική εφημερίδα ποικίλης ύλης ονόματι ΑΙΓΙΝΑΙΑ. Κύριος αρθρογράφος, μεταφραστής και υποκινητής της εκδοτικής φιλόδοξης προσπάθειας είναι ο αεικίνητος Ι. Καποδίστριας πίσω από τα αρχικά Ι.Κ. Βέβαια υπάρχει ισχυρός αντίλογος γύρω από το ποιός κρύβεται πίσω από τα αρχικά Ι.Κ. , αλλά οι περισσότεροι βιογράφοι συμφωνούν οτι αφορούν τον Καποδίστρια. Το όλο θέμα θα διευκρινιστεί χωρίς αμφισβητήσεις όταν βρεθεί κάποιο κείμενο στο Καποδιστριακό αρχείο στην Κέρκυρα από κάποιο μελετητή προσχέδιο ή αντίγραφο δημοσιευμένου άρθρου στην ΑΙΓΙΝΑΙΑ.(9)(10)

Η συγγραφική αυτή προσπάθεια κρατάει μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1831 λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Καποδίστρια, ισχυρό επιχείρημα για τους θιασώτες της άποψης ότι πίσω από τα αρχικά Ι.Κ. βρίσκεται ο κυβερνήτης. Μπορεί το εύρος των θεμάτων να φαντάζει τεράστιο για τις ευθύνες και υποχρεώσεις του κυβερνήτου, το πλήθος της ύλης με τα αρχικά Ι.Κ. αποτελείται από 89 σελίδες στις 242 της αξιόλογης εκδοτικής προσπάθειας, ήτοι πάνω από το ένα τρίτο της ύλης. (36,6 σελ)

Τα τεύχη της εφημερίδας κατανέμονται από τον Μάρτη έως και Σεπτέμβρη και οι σελίδες του Καποδίστρια ισοκατανέμονται ποσοτικά σ’ όλη αυτή την χρονική περίοδο με μία μικρή κάμψη (5 σελίδων) τον Ιούνιο. Τους υπόλοιπους μήνες η ποσότης αφορά 10-19 σελίδες. Συνολικά 24 σελίδες (10) αφορούν θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος κυρίως μεταφράσεις από Γαλλική βιβλιογραφία.
Ακόμα και σε άρθρα μη καθαρά ιατρικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιείται ιατρική Γαλλική βιβλιογραφία: Περί χρήσεως και καλλιέργειας του αραβοσίτου (σελίς 28). Άλλα επιχειρήματα περί της πιστότητας στο πνεύμα Καποδίστρια των αποδιδομένων άρθρων είναι το καθαρά φιλοκυβερνητικό έργο της έκδοσης , η αλληλοσυμπλήρωση των εκπαιδευτικών κυρίως άρθρων με συνοδό επίσημη αλληλογραφία του κυβερνήτη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ας δούμε αναλυτικότερα τις 24 σελίδες ιατρικών δημοσιεύσεων του Ι.Κ. που θεωρούμε τον Ι. Καποδίστρια ως συγγραφέα ή επιμελητή εκδόσεως με πρώτο άρθρο Περί της Ευλογιάς της θεοτικής και της δαμαλίτιδας.
Παρουσιάζει εισαγωγικά ως τέσσερις μάστιγες της Ευρώπης την πανώλη την κίτρινη θέρμη, την χολέρα, και την ευλογιά. Αντιδιαστέλλει την τελευταία από τις προηγούμενες χάρις στην δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης στην εποχή του. Παρουσιάζει επιδημιολογικά στοιχεία Ευρωπαϊκά για να δείξει και το μέγεθος του προβλήματος και το ευρωπαϊκό του πνεύμα, ο οικουμενικός αυτός διπλωμάτης του 19ου αιώνα. Αναφέρεται στην ορολογία του θέματος, γράφει για την ιστορία διάδοσης του προφυλακτικού εμβολιασμού «δια δαμαλίδος εμφυλλίασμα».

Οι ιδιοφυείς παρατηρήσεις του Edward Jenner από τα τέλη του 1700 είναι κοινή επιστημονική γνώση, και τα πρώτα εμβόλια, δωρεά του Γάλλου αρχιστόλαρχου Σνεϊδέρου υπάρχουν στο νέο Ελληνικό κράτος. Καταπολεμά λοιπόν ο Καποδίστριας δια του άρθρου δοξασίες περί την κληρονομικότητα της ευλογιάς, κεντρίζει τους γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια, ότι δεν έχει κινδύνους για τα παιδιά τους που πρέπει να εμβολιασθούν. Περιγράφει την τεχνική του εμβολιασμού, τις επιπλοκές του, την κλινική εικόνα της νόσου χωρίς δαμαλισμό και την διαδρομή του εξανθήματος μετά τον εμβολιασμό. Φαίνεται ότι είναι γνώστης των ευμενών αποτελεσμάτων του σκαριφισμού, πολλαπλών δοκιμών του εμβολίου σε Λονδίνο και Παρίσι. .

Μεταφέρει την επιστημονική γνώση στους πατριώτες του, με θαυμαστούς όρους εκλαϊκευμένης ιατρικής, πιθανόν της κοινής ομιλούσας γλώσσας του περιβάλλοντός του και όχι της αρχαιοπρεπούς γλώσσας των λογίων της εποχής. Είναι γνωστό ότι ο Καποδίστριας ομιλούσε πολύ καλά την μητρική του γλώσσα αλλά συνήθως έγραφε γαλλικά (2). Οπότε τα κείμενα έχουν το χυτό ομιλούντα λόγο των λογίων, την καθαρεύουσα την εποχής, οι δε ιατρικοί όροι έχουν αποδοθεί στην λαϊκότερα των εύληπτη έκδοση. Παραδείγματος χάριν το εξάνθημα, αναφέρεται και ως ακρέμπυον και ως αναφερόμενο από τους Αθηναίους ακρόμπυ. Αναφέρει πλούσιες παραπομπές σε γαλλική βιβλιογραφία των ετών 1816-1826, εποχής που ο Καποδίστριας είχε κάθε ευκολία να κατέχει και να συλλέγει τέτοιες πληροφορίες. Το άρθρο αυτό είναι σε δύο συνέχειες και πείθει πως δια των 11 συνολικά σελίδων του έγινε η πρώτη αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού του νεωτέρου Ελληνικού κράτους. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες εμβολιασμού μεμονωμένες από τον ίδιο στην Κέρκυρα πριν από χρόνια(2).

Το δεύτερο άρθρο αφορά μετάφραση γαλλικού έργου: Ιστορία της εισδρομής της χολέρας εις την Ευρώπη. Αποτελεί παρουσίαση ομιλίας του κ. Μορώς στην Ακαδημία Επιστημών του Παρισιού στις 22-11-1830, και αφορά τις τρείς έως τότε γνωστές επιδημίας χολέρας, εξορμούμενης από Ινδίες στην Ευρώπη. Τονίζεται στο άρθρο η μεταδοτικότητα της νόσου, η παροδική της υποχώρηση με το ψύχος, η συμβολή των μεταφερόμενων στρατευμάτων στην εξάπλωσή της. Κάτι που φοβίζει ιδιαίτερα τον Καποδίστρια. Το δονάκιο της χολέρας δεν είναι ακόμα γνωστό, όταν ομιλούν για «μόλυσμα» σαν αιτιολογία της νόσου και με την παρατήρηση της πορείας της ανιχνεύουν τρόπους προστασίας από πλοία, εμπόρους, στρατεύματα κ.α.
Το επόμενο άρθρο ιατρικού περιεχομένου είναι ενημερωτικό ανατομίας και αφορά τον συνολικό αριθμό των εκφορητικών πόρων των ιδρωτοποιών αδένων. Η παρατήρηση με το μικροσκόπιο παρέχει την δυνατότητα τέτοιων συναρπαστικών γνώσεων, μόνον που χάρις σε λανθασμένους υπολογισμούς δεν υπολογίζεται η ιδιαίτερη κατανομή των στις διάφορες επιφάνειες του σώματος και αναφέρει ως ποσόν 100πλάσιο του πραγματικού.

Εις το άρθρο εκδόσεως Ιουλίου 1831 περι των φυσικών επιστημών ο Ι.Κ. περιγράφει παρατηρήσεις και του ιδίου εις το χημικό εργαστήριο του Κούπερου εις Λονδίνο πιθανόν το 1827 ή παλαιότερα για τις ευφραντικές και ιλαρυντικές ιδιότητες του πρωτοξειδίου του αζώτου. Είναι γεγονός ότι αυτό το πρώτο αναισθητικό ανακαλύφθηκε το 1799 από τον σερ Χάμφρευ Ντέιβυ στο Λονδίνο. Από το 1844 όμως και κατόπιν τίθεται σε χρήση ως αναισθητικό και μάλιστα στις ΗΠΑ, από ένα οδοντίατρο ονόματι Οράτιο Ουέλς. O Καποδίστριας απασχολείται από την ανακάλυψη, διαισθάνεται το μέλλον της, εικοτολογεί τις ευφραντικές ικανότητες του αερίου της Πυθίας παραβάλλοντάς της με αυτές του οξειδίου του αζώτου και βρίσκει ευκαιρία να στηλιτεύσει την σκληρή και παράλογη αντιπολίτευσή του με τα λόγια : Η αμάθεια των πολλών γίνεται έρμαιον της αγχίνοιας ολίγων τινών φυλάρχων ή πανούργων και αισχροκερδών, μεταχειριζομένων τα φυσικά φαινόμενα προς εξαπάτηση των άλλων ,ωφελούσα τους εξαπατώντες. Ο Καποδίστριας πολεμά με την επιστημονοσύνη τα ύποπτα συμφέροντα της αντιπολίτευσης όπως ερμηνεύεται από την εφημερίδα Ο Απόλλων της Ύδρας του εκδότου Αναστασίου Πολυζωϊδη και άλλους. (4) (8).

Η μικρή αυτή μας παρουσίαση τελειώνει με το άρθρο του Σεπτεμβρίου του 1831 . «Περι της του ανθρώπου και των λοιπών ζώων διαφοράς» Αναφέρεται σε ανατομικές και φυσιολογικές διαφορές ανθρώπου –πιθήκου, τονίζει την βαθειά του θρησκευτικότητα παρουσιάζοντας το ανθρώπινο, ως το τελειότερο δημιούργημα. Αναφέρεται ακόμα στα πλεονεκτήματα του ανθρώπου από την όρθια θέση και το ορθό βάδισμα, την κατασκευή της σπονδυλικής στήλης και των κάτω άκρων, την θέση των αισθητηρίων και την χρήση των άνω άκρων και δη του αντίχειρα. Ο άνθρωπος παρουσιάζει αντιπαραβαλλόμενος με τα ζώα βελτιωμένες κινήσεις και συνδυάζει κινήσεις σε διάφορα περιβάλλοντα. Τέλος ο Καποδίστριας παραθέτοντας τις τελειότερες επιστημονικές απόψεις της εποχής του για το φιλοσοφικών προεκτάσεων περι καταγωγής του ανθρώπου θέμα που αναπτύσσει με βάσει Γαλλική βιβλιογραφία και Γερμανούς συγγραφείς αναφέρεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ,την ανάπτυξη και διάπλασή του και την ομιλία ως ξέχωρο γνώρισμα.(9)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σίγουρα τα προαναφερθέντα αποτελούν γενικού ενδιαφέροντος ιατρικά θέματα με ειδικές τόπου και χρόνου ιδιαιτερότητες ένα έκαστο, που θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί μόνο από άνθρωπο λόγιο με γνώσεις ιατρικής, εμπιστοσύνη στην παρατήρηση και το πείραμα που συγχρόνως φρόντιζε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της επιστήμης του. Προσωποποιείται ο συγγραφέας τους από τα ανωτέρω συν την βαθειά φιλολαϊκή διάθεση και ριζοσπαστική συγχρόνως να μορφώσει ως κυβερνήτης τον λαό του, να τον δυναμώσει με χρήσιμες επιστημονικές γνώσεις που θα του λύνουν και πρακτικά προβλήματα. Εξ αυτού και μια σειρά μικρών άρθρων, πέρα από τα ανωτέρω, αναπτύξεως γεωργικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών με τις γνώσεις της γεωπονίας τότε για τον αραβόσιτο ,την οινοποιία ,το σιτάρι, την συντήρηση βασικών τροφίμων,(αυγά, βούτυρο, ψωμί, σταφύλια). Αλλος ένας τομέας άρθρων στην ίδια εκδοτική προσπάθεια αποτελούν τα λεγόμενα εκπαιδευτικά άρθρα, που περιέχουν μηνύματα ζωντανά ως τα σήμερα, τον δεύτερο προσφιλή τομέα δραστηριότητας του πολυτάλαντου Ι. Καποδίστρια, που αποτελούν από μόνα τους αντικείμενο ιδιαίτερης ανάλυσης. Ακόμα και αναφορές της έκδοσης ως σχολικές ειδήσεις με υπογραφή Ι.Κ. αφορούν είτε ίδρυση σχολείων, είτε πρόσληψη ξεχωριστών διδασκάλων πράγματα που ήταν τότε στα ζωτικά ενδιαφέροντα του Κυβερνήτη της Ελλάδος.

Ο Καποδίστριας το 1831 δίνει μεγάλες μάχες στο πολιτικό στίβο εσωτερικό και εξωτερικό. Οι συνέπειες του πρωτοκόλλου του Λονδίνου (1830), η ματαίωση του ενθρονισμού του Λεοπόρδου, τα δάνεια, το δικαίωμα ψήφου, η διανομή της γης, η αναβολή Εθνοσυνέλευσης, το άγουρο κράτος, οι εχθρικές ολιγαρχικών συμφερόντων περιφερικές εξουσίες (κοινότητες), η εχθρική Αγγλική πολιτική, η σκληρή αντιπολίτευση συνθέτουν τα καθημερινά προβλήματα του Κυβερνήτου. Αυτά τα άρθρα δεν μπορούμε να τα δούμε παρά σαν μέρος του ριζοσπαστικού του προγράμματος για ενιαία κεντρική εξουσία με σύγχρονες Ευρωπαϊκές δομές με καθυπόταξη δοξασιών αμάθειας αιώνων, με ανάπτυξη τέλος επιχειρηματικής τάξης, ταχύ εξαστισμό, ανάλογη βιομηχάνιση και προστασία της εγχώριας μεταποιητικής παραγωγής. Ήθελε ανάμεσα στην κοτσαμπάσικη ολιγαρχία και τις τεράστιες εξαθλιωμένες μετεπαναστατικές μάζες να παρεμβάλλει μια σύγχρονη μεσαία τάξη, στόχος σημαντικός όσο και παρεξηγημένος στην εποχή του, που πνίγηκε στο αίμα της δολοφονίας του.
Σαν συμπέρασμα της παρούσης εργασίας προκύπτει ότι ο φωτισμένος αυτός άνδρας και μέσα από ιατρικών γνώσεων άρθρα πολέμησε να δημιουργήσει κοινωνικές βάσεις και δυνάμεις που δεν υπήρχαν, πάντα εμπνευσμένα, επιστημονικά θεμελιωμένα και με αγάπη για την πατρίδα του και τον λαό της. Την ιατρική ,την επιστήμη που πρωτοσπούδασε, την διάγνωση της αληθείας και την επίπονη θεραπεία δεν τα εγκατέλειψε ποτέ σαν μεθόδους δράσης.
DR. Διονύσης Λαμπαδάριος.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Άρθρο σύνταξης αφιερώματος Καποδίστρια. Περιοδικό Διαβάζω. Αθήνα Νοέμβρη 1991. 21-67
2. Γατόπουλου Δ. Ι. Καποδίστριας Ο πρώτο κυβερνήτης της Ελλάδας 1932.
3. Δέγλερης Ν. Συμβολή στη μελέτη του Ελληνικού Ιατρικού τύπου του ΙΘ΄αιώνα. Διατριβή Πανεπιστήμιο Αθηνών 1980.
4. Κούκου Ελ. Ι. Καποδίστριας, ο άνθρωπος ,ο πολιτικός Αθήνα 1991.
5. Λάσκαρη Μ. Απομνημονεύματα Ιωάννου Καποδίστρια. Επισκόπηση της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Εκδόσεις Μπάυρον 1986.
6. Ιδρωμένου Α.Μ. Ι. Καποδίστριας Κυβερνήτης της Ελλάδος επανέκδοση βιβλιοθήκης Μαρασλή. Αθήνα 1900. 1-153
7. Κωσταντινόπουλος Χ. Η Αίγινα στα χρόνια του Καποδίστρια Αθήνα 1968.
8. Λαμπρινίδης Μ. Η Ναυπλία από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι των καθ’ ημάς Αθήνα 1950.
9. Η Αιγιναία εφημερίς. Έκδοση Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αιγίνης 1831.
10. Γ. Ρηγάτος, Κ. Απάκη, Β. Σάμιος: Ιατρικά άρθρα στον τύπο πριν το 1836. Εκδόσεις Ιατροτεκ Αθήνα 1988.

http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4276.html

Καταζητούνται για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας! (Wanted for Crimes against Humantiy)

ΝΕΜΕΣΙΣ! ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΣ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ (ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ) ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΜΠΙΡ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!!

ΝΕΜΕΣΙΣ!!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΣ...!!!!
ΕΙΝΑΙ, ΕΙΠΕ, ΓΕΡΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΠΕΣΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ...
25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!
ΜΑΖΙ ΚΙ ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ Η...ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ...!!! ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΜΠΙΡ...
25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΑ, ΛΕΜΕ, ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!
 

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!!
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!
 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΟΟΛΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...


Final Verdict is Rendered in First Common Law Court Case against the Vatican and Canada for GenocideΠάπας2.jpgΠάπας.jpgΠ'απας1.jpg

Pope, Queen and Canadian Prime Minister found Guilty of Crimes against Humanity and Sentenced to Twenty Five Year Prison Terms

Court Orders them to Surrender by March 4 or face Citizens' Arrests



Brussels:

Pope Benedict will go to jail for twenty five years for his role in Crimes against Humanity, and Vatican wealth and property is to be seized, according to today's historic verdict of the International Common Law Court of Justice.

The Brussels-based Court handed down a unanimous guilty verdict from its Citizen Jurors and ordered the citizens' arrest of thirty Defendants commencing March 4 in a Court Order issued to them today.

The verdict read in part,

"We the Citizen Jury find that the Defendants in this case are guilty of the two indictments, that is, they are guilty of committing or aiding and abetting Crimes against Humanity, and of being part of an ongoing Criminal Conspiracy"

The Jury ruled that each Defendant receive a mandatory twenty five year prison sentence without parole, and have all their personal assets seized.

The Court went on to declare in its Order No. 022513-001,
Περισσότερα στην πηγή...http://itccs.org/2013/02/25/guilty/

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ...
http://www.vaticancrimes.us/                                       http://www.lepouvoirmondial.com/pedocriminalite/
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;...ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ,ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΥΦΙΤΣΕΣ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ...
ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ...ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...!!!
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ..."ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ...ΝΕΟΡΩΜΑΙΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗ 
ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 19.000.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...!!!!
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/02/na-giati-paraiththhke-o-papas-25-hronia-fylakh-gia-genoktonia-ma.html

«Ο ελληνικός στρατός κατέλαβε νησιά που μας ανήκουν και έστησε ελληνικές σημαίες» λένε οι τούρκοι

Ερώτηση στον Νταβούτογλου από βουλευτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος...!
Δείτε τι γράφει τούρκικο δημοσίευμα:
Τουρκία. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Προύσας, Sena Kaleli, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να δώσει εξηγήσεις πως τα ελληνικά στρατεύματα έστησαν την ελληνική σημαία σε ορισμένα νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται εντός των τουρκικών συνόρων.
Συγκεκριμένα ο Kaleli έθεσε επερώτηση στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Πρόσφατα, διάφορα δελτία τύπου και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης προβαίνουν σε εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις συμβατικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης για τα σύνορα της Τουρκίας και το διεθνές ναυτικό δίκαιο, όπου σε ορισμένα από τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες έχει τοποθετηθεί από στρατιώτες η ελληνική σημαία» αναφέρει και προβαίνει στα εξής ερωτήματα αν είναι ασαφές το καθεστώς των νησιών, των νησίδων και των βραχονησίδων και αν το θέμα αυτό έχει επιλυθεί πολιτικά και νομικά.
Ο βουλευτής αναφέρει δέκα νησιά με τουρκικές ονομασίες* και ρωτά αν είναι νόμιμο που οι Έλληνες έχουν τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε αυτά και ποια πολιτική ασκείται για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Ρωτάει ακόμη αν η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης θα νοικιάσει ή θα πουλήσει τα νησιά αυτά με το ασαφές καθεστώς τους προκειμένου να λάβει οικονομική ενίσχυση, πως είναι δυνατόν αυτό; Ρωτά…
 
http://www.katohika.gr/2013/02/o-ellinikos-stratos-katelave-nisia-pou-mas-anikoun-lene-oi-tourkoi.html

Πέρασε νύχτα (και) η αύξηση του ωραρίου!!!

Πέρασε νύχτα (και) η αύξηση του ωραρίου!!!
Σε πραγματικό κάτεργο μετατρέπει το σχολείο η ψήφιση, νύχτα στη Βουλή, του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών με παράλληλη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά.

Ήδη τα καθεστωτικά ΜΜΕ και εφημερίδες αρχίζουν να «εξειδικεύουν» σε ώρες την επικείμενη για τον καθένα μας αύξηση ωραρίου, αλλά και να παρουσιάζουν χαλκευμένα στοιχεία του Υπουργείου, συκοφαντώντας τον έλληνα εκπαιδευτικό ότι δουλεύει λιγότερες ώρες από συναδέλφους άλλων χωρών, ενώ ισχύει το αντίθετο!

Αυτή η βίαιη φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, που μετά την εξαθλίωση του μισθού τους εξαναγκάζονται σε επιπρόσθετη και απλήρωτη εργασία 2, 3 ή και 4 ωρών την εβδομάδα, όχι μόνο θα σημάνει εκτεταμένες μετακινήσεις και συμπληρώσεις ωραρίων από σχολείο σε σχολείο και από την πρωινή στην απογευματινή ζώνη (γιατί πώς να συμπληρώσουν όλοι 24, 25, 26, 27 ώρες στην πρωινή ζώνη;), αλλά κλέβει τη δουλειά και το ψωμί των νέων συναδέλφων, ανοίγοντας το δρόμο της οριστικής ανεργίας και των απολύσεων για χιλιάδες αναπληρωτές.

Σε συνδυασμό δε με το κατάπτυστο Π.Δ. για την αξιολόγηση, την ομηρία, τη χειραγώγηση, τη μισθολογική στασιμότητα, την εργασιακή τρομοκρατία και τις απολύσεις που επιφέρει, δημιουργείται πια ένα τοπίο ζόφου για τον καθένα μας. Η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου συντελείται με θεαματικούς ρυθμούς.

Απέναντι σε μια τέτοια πραγματικότητα, η κατά καθήκον «αντίδραση» της συνένοχης πλειοψηφίας της ΔΟΕ, που έβλεπε ασυγκίνητη ένα-ένα τα τραίνα με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα να περνούν, δεν πείθει κανέναν. Οι λεονταρισμοί της και οι λεκτικές της κορόνες για «στοχοποίηση» των εκπαιδευτικών, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για να αποσείσουν τις μοιραίες και ιστορικές τους ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε. Αποτελούν δε πρόκληση για τη μαχόμενη εκπαίδευση τέτοια κροκοδείλια δάκρυα του κυβερνητικού εργατοπατερισμού αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού της ήττας, που οδήγησε έναν κλάδο στην αδράνεια και την παθητικότητα και από κει στη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης-χειραγώγησης-απόλυσης και σε μια εργασία- κάτεργο.

Συνάδελφισσες-οι, πριν το χορό του Ζαλόγγου, που μας προτείνουν υπάρχει για όλους μας ένας και μόνος δρόμος. Αυτός της αντίστασης, της γενικευμένης σύγκρουσης και της ανατροπής. Κάνοντας πέρα τις υπάρχουσες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον κομματικό συνδικαλισμό, οργανώνοντας πραγματικούς αγώνες, απεργία διάρκειας, ξεσηκωμό όλου του κόσμου της εργασίας. Πριν μας τελειώσουν όλους, ας εγερθούμε !


Βασίλης Μαυρέλος
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων &Νηπιαγωγών Χίου για τη Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ... Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΄΄ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ '' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις της εθνικής προδοσίας. Παρουσιάζονται νέα στοιχεία και νέες συντεταγμένες από τον συγγραφέα-ερευνητή Ιωάννη Λαμπρόπουλο.
Επαναδημοσιεύω το άρθρο για....

όσους δεν το διάβασαν, δίνοντας όμως στοιχεία και συντεταγμένες άλλων περιοχών και της συμπρωτεύουσας.

Οταν ξεκίνησα αυτήν την έρευνα το 2007, με αφορμή κάποια “περίεργα” σύννεφα που εντελώς αδικαιολόγητα σχηματίζονταν στον καλοκαιριάτικο γαλανό ουρανό, ούτε μπορούσα να φανταστώ πού θα με οδηγούσε.

Και με οδήγησε σε κάτι που έμοιαζε με “όνειρο”. Σε κάτι που θα μπορούσε να ήταν ένα σενάριο, σε έργο επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 80. Η πραγματικότητα όμως ειναι αμίλεικτη και τα χαστούκια που δίνει είναι αληθινά.

Τόσα χρόνια αυτά τα χαστούκια τα δεχόμουν μόνος μου. Σήμερα θα τα δεχθούμε όλοι και δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή να μας ξυπνήσουν όπως ξύπνησαν εμένα ή να κλείσουμε τους υπολογιστές και να συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

Δεν γνωρίζω πόσοι θα αντιληφθούν και θα συνειδητοποιήσουν σήμερα αυτά που θα διαβάσουν, γιατί δεν γνωρίζω, πόσοι έχουν μείνει ακόμα σ' αυτή την έρημη πατρίδα, που δεν έχουν υποταχθεί και έχουν ακόμα τον έλεγχο της συνείδησής τους, αφού μας πολεμούν με όπλα υποταγής συνειδήσεως από το 2005 και εντατικά από το 2008.

Όσοι νομίζετε, ότι αυτή η αδιαφορία που δείχνουν οι Έλληνες, απέναντι σε όλα αυτά τα αισχρά και απίστευτα που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, είναι συνειδητή επιλογή, σίγουρα δεν γνωρίζετε, τι προκαλούν στον άνθρωπο οι ουσίες καταστολής και τα κύμματα ELF. (χαμηλές συχνότητες)

Η Ελλάδα δέχεται μία κατά μέτωπον επίθεση, με όπλα υποταγής συνειδήσεως και δυστυχώς τα όπλα τους έχουν επιδράσει στον ελληνικό λαό. Βλέπουμε να οδηγούν απροκάλυπτα τη χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή και τον ελληνικό λαό να κάθετε απλά και να παρακολουθεί τα γεγονότα. Έχει υποστεί ο λαός μια ψυχική και πνευματική καθήζηση, σε σημείο να μην μπορεί να αντιδράσει. Όχι επειδή έχει χάσει τη ψυχική του δύναμη και την αγάπη του για την πατρίδα, αλλά επειδή έχουν επιδράσει και τον έχουν επηρεάσει, όλες αυτές οι ουσίες καταστολής, που ρίχνουν στην ατμόσφαιρα με τα χημικά σύννεφα και το θόλωμα του εγκεφάλου, που επιτυγχάνεται με τα κύμματα ELF των χαμηλών συχνοτήτων. Αυτό φταίει και τίποτε άλλο. Αν δεν καταλάβουμε ότι δεχόμαστε πραγματική επίθεση, με όπλα υποταγής συνειδήσεως και δεν αντισταθούμε, τότε δυστυχώς πολύ σύντομα, εμείς οι ίδιοι θα παραδώσουμε την πατρίδα μας αμαχητί. Aυτό θέλουν και αυτό επιδιώκουν, με τα όπλα υποταγής συνειδήσεως που μας πολεμούν. Nα τους παραδώσουμε εμείς την Ελλάδα χωρίς να αντιδράσουμε.
“Γη και ύδωρ” θέλουν.

Όλοι οι επίδοξοι κοσμοκράτορες στο παρελθόν “γη και ύδωρ” ζήτησαν απο την Ελλάδα. Και πήραν “Μολών λαβέ” και Θερμοπύλες. Πήραν “Νενικήκαμεν” και Μαραθώνιους. Πήραν Δερβενάκια και Μανιάκι. Πήραν “Οχι” και “αέρα” στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου από ξυπόλυτους Έλληνες. Πήραν “Ρούπελ” και “Μάχη της Κρήτης”. Και μετάνιωσαν την ώρα και την στιγμή που το ζήτησαν.
Η ιστορία λοιπόν έχει δείξει, ότι όλες οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις της κάθε εποχής, πάντα νικήθηκαν, όταν τόλμησαν να αντιμετωπίσουν στρατιωτικά τους Έλληνες.

Και σήμερα έχουν ξεπροβάλει νέοι επίδοξοι κοσμοκράτορες. Είναι ο Διεθνής Σιωνισμός, που προσπαθεί να επιβληθεί στον κόσμο, με τον οικονομικό εκβιασμό και την στρατιωτική υπερδύναμη της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Φοβούνται όμως και δεν θέλουν να εμπλακούν στρατιωτικά με την Ελλάδα.

Θέλουν όμως “Γη και ύδωρ”, αλλά δεν το ζητούν φανερά, γιατί ξέρουν τι θα πάρουν από τον ελληνικό λαό. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
Προσπαθούν λοιπόν να πάρουν τη γη, δια της δικαστικής οδού. Οι “Ελληνες” βουλευτές προδίδουν την πατρίδα και τους την παραδίδουν, ψηφίζοντας νόμους “αμετάκλητα”.
Προσπαθούν να παρουν και το ύδωρ, με την αποκλειστική εκμετάλευση όλων των υδάτινων πόρων της Ελλάδος, αφού θα τους το παραδώσουν και αυτό, οι προδότες της βουλής και της τοπικής “αυτοδιοίκησης”.

Για να συμβούν όμως αυτά, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ο Ελληνικός λαός. Και αυτή την τόσο κρίσημη στιγμή για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας, βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τραγικό αλλά και πρωτόγνωρο. Ο Ελληνικός λαός να μην συμφωνεί και να είναι εξαγριωμένος με αυτή την προδοσία, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει. Και ενώ βλέπουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο για απάθεια και ενώ λέμε ο ένας στον άλλον “ξύπνα ρε, τι έχεις πάθει”, αισθανόμαστε όλοι, σαν “κάτι” να μας κρατάει και να τα περιμένουμε ο ένας απο τον άλλο.

Μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Δεχόμαστε σαν έθνος μία επίθεση, με όπλα που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όπλα οικονομικού πολέμου, όπλα ψυχολογικού πολέμου για καταράκωση ηθικού και όπλα ελέγχου και υποταγής συνειδήσεως, με κύμματα ELF χαμηλών συχνοτήτων.

Αυτό έχει καθηλώσει την αντίδραση του Ελληνικού λαού και τίποτα άλλο. Αλλά έχω την βεβαιότητα, οτι τώρα που θα παρουσιαστούν και οι αποδείξεις, όλα θα αλλάξουν. Γιατί πρέπει να τους δείξουμε, ότι τα όπλα τους όποια κι' αν είναι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.
Τα πρώτα στοιχεία αναρτήθηκαν, σε ένα άρθρο του Τρίφωνα Τιπούρτη στο “Ηπειρος Ελλάς” για την περίεργη εγκατάσταση του ραντάρ “εμβρύου”, με τίτλο “επιχείρηση ομιχλοπαγίδα. Μυστικά πειράματα των Γερμανών κάνουν τους Ελληνες πειραματόζωα”. Μετά από αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία, αντί να με καλέσουν κρατικές υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας της χώρας, με κάλεσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπαντίδης από το “Astra tv” του Βόλου και εκεί ακούστηκαν οι πρώτες αποκαλύψεις για κάποιες περίεργες εγκαταστάσεις αγνώστου ταυτότητος. Αυτό το λέω διότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημος κρατικός φορέας ή υπηρεσία που να διεκδικεί τη νόμιμη ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων αυτών .
(http://www.youtube.com/watch?v=Kb4bD91gTyY&list=UU8BXlU5cVZH-VSliV38INsA&index=4)

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπαντίδης και μπράβο του, έδωσε συνέχεια στις αποκαλύψεις και σε δεύτερη εκπομπή που έγινε στις 6/2/2013 κάλεσε και δύο πιο ειδικούς πάνω σε θέματα άμυνας και τεχνολογίας, τον κ. Χρήστο Κασταμονίτη, δημοσιογράφο τον οποίο χαρακτήρισε ως ειδικό στη μυστική στρατιωτική τεχνολογία και τον κ. Θεοφάνη Ράπτη, φυσικό στο “Δημόκριτο” ο οποίος μου απέστειλε και εργασία του πάνω σε προηγμένα οπλικά συστήματα μαγνητικού παλμού.(http://www.youtube.com/watch?v=JMlGpteqpHQ&list=UU8BXlU5cVZH-VSliV38INsA&index=1)
Αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, είναι το εξής: Όταν μιλάμε για το ΝΑΤΟ ενοούμε τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η δοιήκηση και ο στρατός του ΝΑΤΟ στο 90% .

Σε αυτή την εκπομπή ακούστηκαν οι μεγαλύτερες αλήθειες που επιβεβαίωσαν την έρευνα και τις αποκαλύψεις μου.Αποδείχθηκε ότι έχει καταλυθεί η εθνική κυριαρχία, ότι υπάρχουν πολλά μέρη της ελληνικής επικράτειας που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Ότι υπάρχουν χημικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ριτσώνα και ότι υπάρχουν πυρινικές κεφαλές στο Άκτιο. Ο κ. Κασταμονίτης είπε όπως θα ακούσετε στο βίντεο, ότι το 2000 στο ατύχημα που έγινε στο Ένσκεντε της Ολλανδίας, που στοίχησε τη ζωή 500 ανθρώπων και ισοπέδωσε μία έκταση 10 Ολυμπιακών σταδίων Αθήνας, τότε είχαν πει ότι επρόκειτο για εργοστάσιο πυροτεχνημάτων. Τώρα, μετά από 13 χρόνια, είπαν ότι επρόκειτο για αποθήκες χημικών του ΝΑΤΟ.
Να ρωτήσω μήπως αντιλαμβάνεται κανείς, τι συνέπειες θα έχει αν συμβεί ένα παρόμοιο ατύχημα στις αποθήκες χημικών στην Ριτσώνα; Ή μήπως αντιλαμβάνετε κανείς, τις συνέπειες ενός πυρινικού ατυχήματος στο Άκτιο;

Και εγώ σαν “υποψιασμένος” ερευνητής, θα πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι ατύχημα, αλλά μεθοδευμένη επίθεση κατά της χώρας με χημικά ή πυρινικά. Μήπως θυμάστε τι έγινε στην Κύπρο το 2011 με εκείνη την βόμβα των 1200 τόνων, που τοποθέτησαν δίπλα από το στρατόπεδο και το εργοστάσιο ενέργειας, και εξεράγει από “ατύχημα”;
Ποιοι έχουν δώσει την άδεια στο ΝΑΤΟ να δημιουργούν όπου θέλουν τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα; Δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι παράδοση εθνικής κυριαρχίας; Δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων και αυτό τους καθιστά και επίορκους και προδότες;

Δηλαδή απ' ότι φαίνεται, το ΝΑΤΟ κυβερνάει την Ελλάδα και έχει στον έλεγχό του την Ελληνική επικράτεια, αφού όπου θέλει χτίζει εγκαταστάσεις και χρησιμοποιεί όπλα χημικά και όπλα υποταγής συνειδήσεως κατά των Ελλήνων.

Ο κ. Θεοφάνης Ράπτης είπε, ότι υπάρχουν θέματα ασφάλειας τα οποία χαρακτηρίζονται υπερεθνικά όταν αφορούν την ασφάλεια των ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση είπε, παρακάμπτεται η εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ελλάδος μπροστά στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Και η ερώτηση η δική μου είναι ξεκάθαρη. Αν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, είτε είναι οικονομικά, είτε γεωγραφικά, είτε στρατιωτικά, είναι αντίθετα προς τα συμφέροντα της Ελλάδος, τότε πως ενεργεί η Ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες ;
Δυστυχώς και η απάντηση είναι ξεκάθαρη. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ο κ. Κασταμονίτης, ο οποίος ήταν – όπως είπε – και στην ΕΥΠ, επιβεβαίωσε την έρευνα, καθώς και τα αποκαλυπτικά της στοιχεία. Προσπαθώντας όμως να τα “ωραιοποιήσει”, έλεγε την μία ανακρίβεια πάνω στην άλλη.

Είπε οτι είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ελληνικού στρατού. Είπε ότι είναι μία υπερτεχνολογία,
που έχουν γνώση μόνο 50 άνθρωποι στον κόσμο. Είπε επίσης, να μην πάει κανείς κοντά σε τέτοιες εγκαταστάσεις , εκτός αν είναι τρελός ή εθελοντής . Και στο τέλος είπε, ότι είναι όπλα υποταγής συνειδήσεως.

Τώρα πως γίνεται, η Ελλάδα των σισσιτίων να έχει τέτοια υπερτεχνολογία, που την γνωρίζουν 50 άνθρωποι στον κόσμο, να έχει τις εγκαταστάσεις αφύλακτες, ώστε να μπορεί να τις προσεγγίσει οποιοσδήποτε χωρίς να βρεί κάποιο εμπόδιο, συρματόπλεγμα, τοίχο ή φυλάκιο και να την χρησιμοποιεί εντός της χώρας και κατά του λαού της, είναι ένα ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση μέσα στην λογική.

Γιατί η λογική λέει, ότι την υπερτεχνολογία των όπλων υποταγής συνειδήσεως, την έχουν οι ΗΠΑ γιατί ουσιαστικά, αυτή είναι το ΝΑΤΟ. Η λογική επίσης λέει, ότι για να έχουν εγκαταστήσει 62.000 μηχανήματα-όπλα, της υπερτεχνολογίας υποταγής συνειδήσεως , πάνω σε Ελληνικό έδαφος, ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες ΣΚΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΑ...παπούτσια.

Για όλα όμως έρχεται η ώρα τους και οι εθνοπροδότες τώρα θα μάθουν, ότι τις προδοσίες όπως τις ακαθαρσίες, όσο και αν προσπαθείς να τις κρατάς κάτω από το νερό, έρχεται η ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν τους είχα μπροστά μου, έτσι σκυμένους στα τέσσερα, θα τους έφτυνα και θα τους μιλούσα όπως θα τους μιλούσε ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο Γ. Καραϊσκάκης . Δεν τους αξίζει τίποτα καλύτερο.

Θα δώσουμε λοιπόν στοιχεία και συντεταγμένες εγκαταστάσεων, για να γνωρίσουν και να ενημερωθούν οι Ελληνες και τα αδέλφια μας της Κύπρου, για την προδοσία που εχουν διαπράξει οι κυβερνήσεις μας.

Πρίν από αυτό όμως, πρέπει να πούμε λίγα λόγια για τα κύμματα ΕLF, διότι αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα. Τις ουσίες καταστολής που ρίχνουν στον αέρα με τα τεχνητά σύννεφα, μπορούμε να τις εξουδετερώσουμε, πίνοντας 0.5 l. γάλα την ημέρα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 ασπιρίνη και ζεόλιθο σε σκόνη (απο το φαρμακείο). Αλλά τα κύμματα ELF τραντάζουν τον εγκέφαλο και δημιουργούν πονοκεφάλους. Μία μικρή προστασία προσφέρουν τα ακουστικά και οι ωτοασπίδες.
Θα μιλήσουμε όσο πιο απλά γίνεται και θα επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι στις επιστημονικές διατυπώσεις. Τα κύμματα ELF είναι οι πολύ χαμηλές ακουστικές συχνότητες, δηλαδή τα πιο δυνατά μπάσα. Λέγονται υπόηχοι και δεν τους αντιλαμβάνεται ως ήχους το ακουστικό νεύρο του ανθρώπου. Μπορεί όμως να μην τον ακούμε ως ήχο, ο εγκέφαλός μας όμως τον λαμβάνει ως ενόχληση. Παράδειγμα . Αν κάποιον κουφό, τον βάλουμε να καθήσει σε μια συναυλία μπροστά στο ηχείο και δέχεται ήχο με ένταση 150 db, χωρίς να ακούει τίποτα θα γίνει το κεφάλι του κουδούνι και θα τον πιάσει πονοκέφαλος. Το ίδιο ακριβώς μας κάνουν αλλά με πολύ πιο δυνατές και πιο επικίνδυνες συχνότητες που δεν είναι για τον άνθρωπο.

Τα κύμματα ELF λοιπόν αφού είναι ήχος, δημιουργούνται και μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα μηχανήματα ήχου. Χρειάζεται ηλεκτρισμός , ενισχυτής με απόκριση πολύ χαμηλής συχνότητας και ηχείο, για να μετατρέψει το ηλεκτρικό ενισχημένο σήμα των δισεκατομμυρίων Watt, σε ηχητική, πολύ χαμηλή συχνότητα. Ποιό εκλαϊκευμένα είναι μία μπασομηχανή, με γιγάντια ισχύ σήματος που παράγει έναν χαμηλό ήχο, που δεν τον λαμβάνει το αυτί του ανθρώπου, αλλά το αυτί της φάλαινας. Μεταφέρεται με την ταχύτητα του ήχου και σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, από τις μεσαίες συχνότητες που ακούμε. Είναι πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο, γιατί τραντάζουν τον εγκέφαλο και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Ο πονοκέφαλος είναι το μικρότερο. Δημιουργούν νευρικούς σπασμούς και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αυτές οι χαμηλές συχνότητες λοιπόν, που τραντάζουν τον εγκέφαλο και δεν τον αφήνουν να λειτουργήσει σωστά, σέ συνδιασμό με τις ουσίες καταστολής που σκορπούν στον αέρα με τα τεχνητά σύννεφα, είναι όπλα υποταγής συνειδήσεως, γιατί κάνουν τον άνθρωπο, ενώ δεν συμφωνεί με αυτό που του συμβαίνει, ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
Σας είπα σήμερα θα τα φάμε μαζί τα χαστούκια και από σήμερα θα μάθουμε όλοι και τους πατριώτες και τους προδότες. Θα δούμε ποιοί θα τό δημοσιεύσουν, ποιοί θα προσπαθούν να το συγκαλλείψουν καί ποιοί,- όπως εγώ - θά νοιώσουν ότι προδώθηκαν.

Ο κ. Θεοφάνης Ράπτης , προς το τέλος τής εκπομπής όπως θα δείτε, είπε, ότι οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο όπλο με διαμόρφωση ελίκωσης. Αυτήν την διαμόρφωση, που βασίζεται πάνω στον αρχαιοελληνικό σχεδιασμό μετάδοσης του ήχου, όπως αυτός εφαρμοζόταν στα αρχαία θέατρα με τα διαζώματα θα τη δούμε στις περισσότερες εγκαταστάσεις, όχι στο Αφγανιστάν αλλά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν δημιουργηθεί από τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους και τους μόνιμους εργολήπτες των δημοσίων έργων. Σε αυτούς έχουν δωθεί τα λατομεία, το έτοιμο σκυρόδεμα και αυτοί έχουν τις δυνατότητες για να πραγματοποιούν τέτοιες κατασκευές γιγαντίου μεγέθους. Είναι οι “δικοί μας άνθρωποι” και η κάθε τοπική κοινωνία και ο κάθε νομός έχει τους δικούς του.

Θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση των αποδείξεων από τη μαρτυρική μας Κύπρο, με εγκαταστάσεις που βρίσκονται γύρω από τη Λευκωσία και την Πάφο. Σήμερα θα δώσω και εσυντεταγμένες εγκαταστάσεων στη Λεμεσό. Βρίσκονται πάνω σε γη του δημοσίου σε εδάφη της Κύπρου και όχι του ψευδοκράτους.

Στις συντεταγμένες: 350318 Β 330518 Ε
350401 Β 330554 Ε
βλέπουμε σε ολόκληρη την περιοχή εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν είτε με παροχή ενέργειας είτε με ενίσχυση σήματος τα κύματα ELF.
Στις συντεταγμένες: 350419 Β 330621 Ε
345627 Β 330818 Ε
βλέπουμε διαμορφώσεις ελίκωσης και διαζωμάτων αρχαίου θεάτρου.Από αυτά τα σημεία εκπέμπονται τα ηχητικά κύματα ELF.

Στις Συντεταγμένες: 350421 Β 332533 Ε σε αυτή την εγκατάσταση εκτός από ενίσχυση σήματος γίνεται και εκπομπή κυμάτων ΕLF.
Στις Συντεταγμένες: 350428 Β 332518 Ε
350509 Β 332539 Ε και όλες οι εγκαταστάσεις γύρω του
350526 Β 332558 Ε και όλες οι εγκαταστάσεις γύρω του
υποστηρίζουν την εκπομπή κυμάτων ELF.

Στις συντεταγμένες: 350344 Β 332534 Ε βλέπουμε εξκαφή μικρής ελίκωσης από όπου γίνονται εκπομπές ηχητικών κυμάτων ELF.

Στις Συντεταγμένες: 344705 Β 330911 Ε
350530 Β 325343 Ε βλέπουμε διαμορφωμένες εγκαταστάσεις με διαμόρφωση ελίκωσης και διαζωμάτων από όπου γίνονται εκπομπές ηχητικών κυμάτων ELF.
Στα περίχωρα της Λεμεσού και στις συντεταγμένες
344422 Β 325629 Ε
344409 Β 325637 Ε
344347 Β 325642 Ε
344336 Β 325649 Ε
344325 Β 325657 Ε βλέπουμε στην περιοχή περισσότερες από 60 κτηριακές εγκαταστάσεις-μηχανήματα υποστήριξης και ενίσχυσης των ηχητικών κυμάτων ELF. Επίσης και στην 344506 Β 325655 Ε.

Στις συντεταγμένες 344216 Β 325722 Ε όλες οι εγκαταστάσεις-μηχανήματα που βλέπουμε (περίπου 35 κτήρια) είναι υποστήριξης των κυμάτων ELF με παροχή ενέργειας και ενίσχυση σήματος. Όλο το βουνό έχει τροποποιηθεί με διαμόρφωση διαζωμάτων για ανάκλαση και πολλαπλασιασμό των ηχητικών κυμάτων. Τα κύματα εκπέμπονται από τις ηλεκροστατικές πλάκες που βρίσκονται στις συντεταγμένες
344430.79 Β 325738.51 Ε
344428.24 Β 325740.81 Ε
344425.46 Β 325742.47 Ε και προχωρούν κατά μήκος όπως φαίνονται μέχρι 344402.30 Β 325746.31 Ε

Τα αδέλφια της Κύπρου να ξέρουν ότι βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα. Δεχόμαστε τον ίδιο πόλεμο από τον ίδιο εχθρό. Αν δεν αντιδράσετε άμεσα, με μαθηματική ακρίβεια, θα βρεθείτε και σεις σε ίδια και χειρότερη κατάσταση από εμάς. Με αυτά τα όπλα που μας πολεμούν, προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και τις αντιδράσεις μας.
Βρισκόμαστε στη Βοιωτία και στις συντεταγμένες 381423 Β 235134 Ε βλέπουμε ένα ηχείο ηχητικών κυμάτων ELF με διαμόρφωση γιγάντιου ψηφιδωτού.

Όλες αυτές οι διαμοφώσεις που χρησημοποιούνται ως ηχεία για τις εκπομπές των ηχητικών κυμάτων ELF έχουν γίνει από “λατομιούχους”.
Στις συντεταγμένες 381443 Β 235008 Ε, βλέπουμε εγκατάσταση εκπομπών κυμάτων ELF με διαμόρφωση διαζωμάτων.
Στις συντεταγμένες 381407 Β 234946 Ε
381412 Β 234952 Ε
381419 Β 234940 Ε βλέπουμε μηχανήματα-εγκαταστάσεις ενίσχυσης και υποστήριξης σήματος.
Όποιος νομίζει ότι αυτά είναι εργοστάσια, να αναρρωτηθεί ποιός θα έφτιαχνε εργοστάσια σε εκτάσεις του δημοσίου, που δεν μπορούν να έχουν νόμιμη ηλεκτροδότηση.
Στις συντεταγμένες 382152 Β 232319 Ε βλέπουμε διαμόρφωση διαζωμάτων αρχαίου θεάτρου που λειτουργεί ως “μπασομηχανή”.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν μηχανήματα-εγκαταστάσεις παροχής ενέργειας και ενίσχυσης σήματος. Υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις-μηχανήματα και σε ιδιωτικές εκτάσεις. Αυτοί είναι οι “προσκυνημένοι”. Με αυτές δεν θα ασχοληθούμε τώρα. Θα εστιάσω σε αυτές που βρίσκονται σε δημόσιες εκτάσεις.
382243 Β 232208 Ε
382152 Β 232223 Ε
382151 Β 232151 Ε
382850 Β 232204 Ε
382210 Β 232245 Ε
382228 Β 232342 Ε
382221 Β 232342 Ε
382224 Β 232409 Ε
382235 Β 232440 Ε
382209 Β 232455 Ε

Υπάρχουν πολλές ακόμα και όπως έχω πει, είναι μη επανδρωμένες, αυτόματα και δορυφορικά ελεγχόμενες.

Στις συντεταγμένες 382204 Β 232220 Ε, υπάρχει ραντάρ δορυφορικής λήψης δεδομένων.
Στη Λαμία στις συντεταγμένες 385426 Β 223231 Ε βλέπουμε μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση παροχής ενέργειας και ενίσχυσης σήματος σε έκταση 40 στρεμάτων. Γι' αυτήν την εγκατάσταση ένας “ειδικός” μου είπε, ότι εκεί είχαν γίνει παλιά κάτι “δημόσια έργα” και έχουν μείνει “γκαράζ”.
Δίπλα από την εγκατάσταση και στις συντεταγμένες 385508 Β 223115 Ε, έχουμε τις εκπομπές των ηχητικών κυμάτων ELF από το “λατομείο” με διαμόρφωση διαζωμάτων.
Αντίστοιχες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις βλέπουμε στα Ιωάννινα στις συντεταγμένες 394218 Β 204513 Ε σε έκταση πολλών στρεμμάτων.

Στην Ξάνθη στις συντεταγμένες 410518 Β 245411 Ε.
Στο Κιλκίς στις συντεταγμένες 410315 Β 224622 Ε σε έκταση σχεδόν σαν την πόλη του Κιλκίς.
Στις Σέρρες στις συντεταγμένες 410628 Β 232802 Ε σε έκταση πολλών στρεμμάτων.
Στην Θεσσαλονίκη στις συντεταγμένες 404118 Β 224727 Ε
404109 Β 224843 Ε.
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε μία έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων περισσότερες από 1200 παράνομες εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου που υποστηρίζουν τις εκπομπές ηχητικών κυμάτων ELF.

ΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;
Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε εκτάσεις του δημοσίου και συνολικά μόνο αυτές, είναι περίπου 2000 εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου.

Έχω στη διάθεση μου περισσότερες από 62000 συντεταγμένες για αντίστοιχες εγκαταστάσεις χημικών νεφών και ηχητικών κυμάτων ELF στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και της Κύπρου.Αυτό το είπα και στην εκπομπή απέναντι στους ειδικούς και αυτό που έκαναν ήταν να κατεβάσουν το κεφάλι.

Οι εθνοπροδότες έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδα μας εν αγνοία μας και χωρίς τη συγκατάθεση μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που μας πολεμούν με όπλα υποταγής συνειδήσεως. Όπως είπα από σήμερα θα μάθουμε όλοι και τους πατριώτες και τους προδότες.
Εχω κάνει τις αναρτήσεις στα εξής blogs: Πενταπόσταγμα, Ζούγκλα, Ξυπνήστε ρε και Ηπειρος Ελλάς. Μέχρι τώρα, το Ηπειρος Ελλάς δέν τα έχει αναρτήσει.
Θα συνεχίσω να δημοσιοποιώ στοιχεία και συντεταγμένες για περιοχές της Ελλάδος. Όσο για τους εθνοπροδότες κάποια στιγμή θα τους μιλήσω, όπως θα τους μίλαγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com

 
http://www.triklopodia.com/2013/02/blog-post_9159.html

Ισπανός πυροσβέστης αρνήθηκε να συμμετέχει σε έξωση ηλικιωμένης

ispanos pyrosvesths
Ίσως η μέρα δεν είναι μακριά. Με τη φράση αυτή ξεκινά ισπανική εφημερίδα την αναγγελία της είδησης ότι πυροσβέστης αρνήθηκε να συνδράμει τη δικαστική επιτροπή προκειμένου να απομακρύνει 85χρονη από την οικία της λόγω έξωσης.
Ένας Ισπανός πυροσβέστης στη Λα Κορούνια αποφάσισε να αρνηθεί να εκτελέσει εντολή της δικαστικής επιτροπής και να κόψει την αλυσίδα από την πόρτα της ηλικιωμένης Aurelia King.
Η 85χρονη Aurelia ζούσε επί 30 χρόνια σε ένα παλιό και μικρό διαμέρισμα της οδού Padre Feijoo της Λα Κορούνια, ενδεικτικό του διαμερίσματος είναι το ενοίκιο των 126 ευρώ που πλήρωνε. Αρκετά χρήματα
αφού παρόλαυτα το μοναδικό εισόδημα της είναι η μηνιαία σύνταξη των 356 ευρώ.

Το χρονικό

Το θέμα των εξώσεων στην Ισπανία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με αυτό τον τρόπο Ισπανοί πολίτες σε απάντηση έχουν δημιουργήσει επιτροπές αγώνα και αντιστέκονται στις εξώσεις και στις κατασχέσεις. Έτσι από νωρίς έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης συγκεντρώθηκαν 200 ακτιβιστές της οργάνωσης ”Άτομα που πάσχουν από υποθήκες”, μέλη του κινήματος ”Σταματήστε Τις Εξώσεις” αλλά και οι γείτονες τοποθετώντας αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα της προκειμένου να μην μπορέσουν να μπούνε οι δικαστικοί. Όταν οι δικαστικοί έφτασαν στο σπίτι και αντίκρισαν το συγκεντρωμένο κόσμο έφυγαν αναφέροντας ότι η έξωση αναβάλλεται.
Μία ώρα μετά η δικαστική επιτροπή επιστρέφει όμως αυτή τη φορά με αστυνομικές δυνάμεις. Στη δεύτερη προσπάθεια τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα. Έτσι κάλεσαν την πυροσβεστική να την κόψει με αλυσοπρίονο. Όταν οι πυροσβέστες λοιπόν φτάνουν στο σημείο και ενημερώνονται γιατί ακριβώς πρόκειται ο ένας εξ’αυτών αρνείται και φεύγει. Σε ηχητικό ακούγεται η δικαστική επιτροπή που τον διατάζει να γυρίσει, ενώ ο πυροσβέστης τους αποκρίνεται ”Δεν ασχολούμαι με αυτό, δεν θα κόψετε την αλυσίδα”! Ο κόσμος που ήταν παρών έκπληκτος μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άρχισε να ζητωκραυγάζει για τον πυροσβέστη. Ο πυροσβέστης παίρνει στα χέρια του ένα φυλλάδιο των διαδηλωτών και το σηκώνει κουνώντας το, εμψυχώνοντας ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Ακολούθησε ένταση όταν η αστυνομία επιχείρησε να σπάσει την αλυσίδα της πόρτας.
Στα Ισπανικά Μέσα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φιγουράρει από προχθές η συμπαθέστατη κυρία Aurelia ενώ ο πυροσβέστης έχει κερδίσει τις καρδιές των συμπατριωτών του. Παράδειγμα προς μίμηση λένε οι Ισπανοί και για τους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς.

Χιλιάδες Ισπανοί στο πλευρό του

΄Μπορεί η είδηση αυτή έγινε πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Ισπανών αναφέροντας πολλοί τον πυροσβέστη ως λαϊκό ήρωα αλλά η Υπηρεσία του έχει άλλη γνώμη. Ο πυροσβέστης απολύθηκε με διαδικασίες ρεκόρ, προκειμένου να συνετιστεί το υπόλοιπο προσωπικό.
Η απάντηση από τους συναδέλφους του και τον Ισπανικό λαό ήταν άμεση. Οι πυροσβέστες κίνησαν διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους συναδέλφους τους με την οποία δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αρνηθούν να συνδράμουν σε έξωση ακόμα κι αν αυτο επισύρει την απόλυση τους. Απο την άλλη ο Ισπανικός λαός που γνωρίζει καλά απο κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύη βρέθηκε αμέσως στο πλευρό του Πυροσβέστη προβαίνοντας στη συλλογή υπογραφών για επιστροφή του πυροσβέστη στην Υπηρεσία του.
Μέσα στο πρώτο 24ωρο συγκεντρώθηκαν 40.000 υπογραφές.
Το εν λόγο περιστατικό αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των εξώσεων και των υποθηκών. Μέχρι στιγμής 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει ειδοποιητήριο απο Τράπεζα ή άλλους οργανισμούς.
http://www.enstoloi.gr

Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Μηχανές ελεύθερης ενέργειας - Πλήρης οδηγός!

Αν ποτέ έχεις σκεφθεί ότι πρέπει να αντισταθείς τότε η γνώση σου σε θέματα τεχνολογίας που δεν θέλουν να γνωρίζεις είναι αναγκαία!
Εδώ σας δίνουμε ένα οδηγό κατανόησης και κατασκευής μηχανών ελεύθερης η εναλλακτικής ενέργειας!
Είναι άμεσα αναγκαίο οι ικανοί σε γνώση και κατάρτιση να μπορέσουν να κατασκευάσουν τέτοιου είδους μηχανές ώστε να τις μοιράσουν ελεύθερα στους συνανθρώπους τους!
Όσοι πιο πολλοί φθάσουμε στο σημείο να απελευθερωθουμε από την παγίδα της ενέργειας τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πραγματικά τον πολιτισμό μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Ε-ΒΟΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
STRANGER... ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ..

http://www.katohika.gr/2013/02/odigos-mixanes-eleutheris-energias.html

Δεν άφησαν τον Παπούλια να παραβρεθεί σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

20 φοιτητές κατάφεραν να διώξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, από εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Η ομάδα των φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, αναγκάζοντας τον πρώτο πολίτη της χώρας να μην παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αίθουσα του Πανεπιστημίου φέρει το όνομά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», 20 φοιτητές που κρατούσαν πανό με σύνθημα «Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο», φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίο
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4930.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ - GRACIAS GRECIA

Ενα βίντεο που προκαλεί ταυτόχρονα συναισθήματα υπερηφάνειας και ντροπής.
Gracias Grecia.  Από καθηγητές και μαθητές σχολείου στη Μούρθια της Ισπανίας.



αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μπορείτε να επιλέξετε "caption"-->"Greek" για Ελληνικούς υπότιτλους.

Την συνέντευξη των δημιουργών, μπορείτε να δείτε εδώ

http://thalamofilakas.blogspot.gr/2013/02/gracias-grecia.html

Ψυχρός (προς το παρόν) πόλεμος στο Αιγαίο!


Κόκκινο αγγίζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσκεψη Ολάντ και την φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας αλλά και μια πιθανή κίνηση ανακήρυξης ΑΟΖ, οι Τούρκοι φρόντισαν να «απαντήσουν» άμεσα, με τον
γνωστό τους τρόπο.

Έτσι, είχαμε νέο μπαράζ εθνικών παραβιάσεων, φαίνεται πως έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία στο Αιγαίο. Η “επιθετικότητα” των “γειτόνων” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τους τούρκους να “εισβάλουν” με περισσότερα από 10 αεροσκάφη κάποια εκ των οποίων κάποια οπλισμένα να παραβιάζουν 16 φορές το ελληνικό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή τουρκικές κορβέτες παραβίαζαν τα εθνικά χωρικά ύδατα της χώρας μας και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις υποστηρικτικής φύσης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι συνολικές παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου σήμερα είχαν ως εξής:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1(6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (2 CN-235 & 2 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 16
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

Κατά την πάγια (παθητική κατά πολλούς) τακτική της χώρας μας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής όλα τα τουρκικά αεροσκάφη, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά που τα καταδίωξαν σε τρία διαφορετικά σημεία πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος. Είναι σαφές ότι οι παραπάνω κινήσεις αποτελούσαν «μήνυμα» της Τουρκίας προς την χώρα μας. Μήνυμα που έλεγε ότι η «υποστήριξη» των Ευρωπαίων ίσως να μην σημαίνει και πάρα πολλά για τους Τούρκους, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ασφυκτικό πρέσινγκ εις βάρος της χώρας μας, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι τόσο στο Αιγαίο όσο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ανακοινώθηκε και η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Και την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, λίγες μόνο ώρες μετά την ευρωπαϊκή «στήριξη» στην Ελλάδα για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων και την αναμενόμενη «απάντηση» των Τούρκων μέσω των παραβιάσεων στο Αιγαίο, ανακοινώνεται από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ η επίσκεψη του νέου ΥΠΕΞ τους στην Τουρκία, κατά την διάρκεια μίας περιοδείας που ενώ θα περνά από την Ευρώπη, δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, η περιοδεία στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή που θα κάνει τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου - ο νέος αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι ο κ. Κέρι θα ξεκινήσει από το Λονδίνο την πρώτη του περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία θα επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Συνδέεται άραγε αυτή η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ μόνο με τις εξελίξεις στην… Συρία και την τρομοκρατία; Ή είναι μία επίδειξη… φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Αμερικής που σκοπό έχει ανάμεσα στα άλλα και να διασαφηνίσει – για μία ακόμη φορά – την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε κίνηση της χώρας μας για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων; Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα το πούν άμεσα οι Αμερικανοί. Οι υπεύθυνοι όμως της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σίγουρα θα προβληματιστούν.

Η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Την ίδια στιγμή όμως που ο Όλάντ επισκεπτόταν την χώρα μας και μας προέτρεπε να… ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την άντληση των φυσικών μας πόρων, η Τουρκία παραχωρούσε άδειες έρευνας σε εταιρείες. Σε σημεία όμως που ανήκουν στην ελληνική Υφαλοκρηπίδα. Η απάντηση της Ελλάδας ήλθε και πάλι σε… διπλωματικό επίπεδο. Προχθές η χώρα μας κατέθεσε ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).» Σημειώνεται, δε, ότι «ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία».

Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin. Σημειώνεται τέλος, ότι «Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου».

Κάτι είναι, αλλά… λίγο

Όπως επισημαίνεται από ειδήμονες, πρόκειται για μία μορφή καταγγελίας της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. «Η πράξη της είναι πολιτική κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την άδεια φοβάται το ενδεχόμενο να κάνει η Ελλάδα ανακύρηξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Είναι ίσως μία κίνηση αντιπερισπασμού από την πλευρά της».

Ως πράξη πολιτικά ορθή χαρακτηρίζει την κίνηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Βαληνάκης «Είναι μία πολύ σωστή πράξη. Ενώπιον της διεθνούς κοινότητας στηρίζουμε το απόλυτο δικαίωμά μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Νομικά το πολεμάμε με τη σωστή μέθοδο, αλλά δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για την περιοχή. Είναι μία απλή διαμαρτυρία από την πλευρά της Ελλάδας», επισημαίνει ο κύριος Βαληνάκης.

Μπαίνουμε σε περίοδο έντασης

Από όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι το Αιγαίο μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή έντασης, την κορύφωση της οποίας κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Καταλαβαίνει όμως και κάτι ακόμη. Ότι τα ελληνικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, θα αποτελέσουν σημείο διαμάχης σε στρατηγικό επίπεδο, μεταξύ αντικρουόμενων συμφερόντων.

Σαφώς η χώρα μας έχει να κερδίσει εάν κινηθεί σωστά. Για να το κάνει αυτό όμως θα πρέπει να αποκτήσει μία σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο εσωτερικό της σύστημα. Αυτή την στιγμή ο «φύλακας» της ελληνικής γής, ο Ελληνικός Στρατός ασχολείται περισσότερο με τα… συνταξιοδοτικά του, παρά με την αποστολή του. Ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα δίνει προς τα έξω.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_3087.html

Έρχεται και άλλη μεγάλη βόμβα για τον Στουρνάρα…


Αφορά την σχέση του με “διεγραμμένο” της λίστας. Θα μου πεις εδώ κουβάλαγε την τσάντα του Παπαντωνίου (που τώρα την ελέγχει ο ΣΔΟΕ) και δεν ανοίγει μύτη… Έλα μου όμως που για την λίστα υπάρχει και μία τόσο δα εξεταστικούλα. Η οποία δεν έγινε με πρωτοβουλία Στουρνάρα, όπως υποστηρίζει εσχάτως. Ξεχνά ότι υπάρχουν και τα πρακτικά της βουλής.
Σήμερα μάλλον θα κληρώσει, μπορεί και εντός της συνεδρίασης.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_2711.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters