Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με την πένα τσακίζουμε το καθεστώς, όχι ανθρώπους ελληνικούς

Δεν πυροβολείς το παιδί σου όταν κάνει αταξίες. Χρησιμοποιείς τακτικές εγκοινωνισμού, ώστε ―με την ελεύθερα του βούλησι― το παιδί αρχίζει να κατανοεί γιατί δεν αρμόζει να κάνει αταξίες και γιατί πρέπει να είναι αριστοτελικά φρόνιμο.
Εντός των νοητικών μοντέλων των σύγχρονων Ελληνίδων και Ελλήνων, το παρείσακτο δυναστικό καθεστώς εξουσίας έχει ενσταλάξει ορισμένα πρότυπα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Είναι αυτά τα δυναμικά πρότυπα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά, που διασαλεύουν την κριτική μας σκέψι.

΄Ενα είναι η προσήλωσι στο ατομικό συμφέρον. Η προσήλωσι αυτή στο ατομικό συμφέρον όχι μόνον υποσκάπτει το συλλογικό μας συμφέρον, ως ένα έθος και έθνος ελληνικόν, αλλά, ελαττώνοντας την αγχινοία και το πνεύμα του ελληνικού μας κόσμου, επίσης μειώνει την συνοχή των εστιών ή οικογενειών μας (Σχ. 1).

1888560_220262441510695_1159415822_n.jpg

Από κοινού, η προσήλωσι στο ατομικό συμφέρον και η μειωμένη συνοχή των εστιών ή οικογενειών μας μας οδηγούν στη κοινωνική διάσπασι του ελληνικού μας κόσμου, σχεδόν ταυτόχρονα με την μείωσι της κοινωνικής μας συνοχής. Και τα 3 (τρία) μαζί, η προσήλωσι στο ατομικό μας συμφέρον, η κοινωνική μας διάσπασις και η έλλειψι της κοινωνικής μας συνοχής, από κοινού υποσκάπτουν το συλλογικό μας συμφέρον, κατακερματίζοντας έτσι και το ατομικό μας συμφέρον.

Πάρα πολύ καλά γνωρίζει τους φαύλους αυτούς κύκλους το παρείσακτο και απέριττα δυναστικό καθεστώς εξουσίας, του εν Ελλάδι και εν Κύπρω παραρτήματος του Χαζαρικού Χαγανάτου, εδώ και 2.336 έτη συναπτά, από το τέλος δηλαδή του Λαμιακού πολέμου, το 322 π.Χ. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει ―πάντοτε με την πένα και μόνον με την πένα, διότι η πένα κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει― επιτέλους να πετάξουμε στην θάλασσα το παρείσακτο και απέριττα δυναστικό αυτό καθεστώς εξουσίας, της νεο-μετα-μοντέρνας τυραννικής κομματοκρατίας.

΄Ωστε ελεύθερος, χωρίς δόγματα, κόμματα, σκοτεινές στοές και χρώματα, ο ελληνικός μας κόσμος να υπερβούμε την ματαιότητα της δογματικής διαμάχης μεταξύ του καλού και του κακού, με την λαμπροτάτη διαλεκτική μεταξύ του υπερθετικού βαθμού «άριστος» και του συγκριτικού βαθμού «αρείων» ή καλύτερος, του επιθέτου «αγαθός». Μόνον έτσι απελευθερώνεται ο ελληνικός μας κόσμος από την δυσειδαιμονία του κακού, ατενίζοντας την ζωή κατάματα, πέραν ακόμη και από τον θετικό βαθμό του αγαθού.

Προσωπικά και συλλογικά, η ελευθερία μας αρχίζει αμφισβητώντας το παρείσακτο και απέριττα δυναστικό καθεστώς εξουσίας, της τυραννικής κομματοκρατίας. Φυσικά μαζί με τα άρδην ανθελληνικά και ελληνοφοβικά καθεστωτικά του φερέφωνα, στα μέσα μαζικής εξαπατήσεως (ΜΜΕ).

Νυν υπέρ πάντων αγών! Τώρα είναι ο υπέρ πάντων αγών!
Παιάνας Σαλαμινομάχων, Αισχύλου «Πέρσαι» (στ. 405).

Νίκος Τανάλιας

 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/02/me-thn-pena-tsakizoyme-to-kathestws-ohi-anthrwpoys-ellhnikoys.html 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ;

Οι άνεργοι είναι 3.000.000. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ εξήγγειλε θέσεις ελεημοσύνης. Το αντάλλαγμα; Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! Θα τους τη δώσεις;



Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ;

Σε εκείνους που σε κατέστρεψαν επειδή δεν....έχουν λύση και εφαρμόζουν εντολές που έρχονται απ´έξω με emails;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; Σε εκείνους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είπαν ΨΕΜΜΑΤΑ στις προηγούμενες εκλογές;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; Σε εκείνους που σου έκλεψαν τη ζωή;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που σου κλέβουν το σπίτι;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που έκλεψαν τα όνειρα των παιδιών σου κ το μέλλον τους;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που δεν είναι ικανοί να συντάξουν Ελληνική λύση γιατί εξυπηρετούν αλλοδαπά συμφέροντα;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που αλλοτρώνουν τη ίδια σου την υπόσταση ως Έλληνα γιατί σε θέλουν "Ευρωπαίο";

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που που προσκυνούν τις τράπεζες και το ευρώ και σε έχουν ανάγει σε ηλεκτρονικό νούμερο;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που δεν αγαπούν την Πατρίδα σου και ύπουλα παραχωρούν έδαφός της;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που δεν αγαπούν την Πατρίδα σου και ύπουλα παραχωρούν έδαφός της;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που θέλουν να σε φυλακίσουν για να μην ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;

Σε ποιούς θα δώσεις τη ψήφο σου ΕΛΛΗΝΑ; 
Σε εκείνους που σε διχάζουν με τα κόμματα γιατί δεν τους συμφέρει να απαντήσεις"ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ";

Γιώργος Αναγνώστης

triklopodia.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5334.html

Οι δολοφόνοι του Γκιόλια, της Μαρφίν κλπ παραμένουν ασύλληπτοι. Συνελήφθη ο δήμαρχος Ωρωπού επειδή πείραξε τον εθνικό μπετατζή

Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι για τα επεισόδια στη Μαλακάσα
Ψάχνουν τους εμπρηστές από τις κάμερες των διοδίων. Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με την φωτιά σε κουβούκλιο είσπραξης στα διόδια της Μαλακάσας είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι.


Ο εισαγγελέας άσκησε μάλιστα σήμερα αυτεπάγγελτη δίωξη για τον χθεσινό εμπρησμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο από τα διόδια, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιθούν οι δράστες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 το βράδυ της Κυριακής κάτοικοι ου Ωρωπού και άλλων περιοχών, οι οποίοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.


olympia

http://greeknation.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3305.html

Στουρνάρας και Αθανασίου συγκαλύπτουν την διαφθορά

Έγγραφο-φωτιά, με βαριές καταγγελίες προς δύο υπουργούς της κυβέρνησης, τους οποίους εγκαλεί για απόπειρα συγκάλυψης της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, καθώς και για εξυπηρέτηση αλλότριων προς το Δημόσιο συμφερόντων, έστειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 27.1.2014 και...
αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, απευθύνεται τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, με κοινοποίηση προς το γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Αφορμή για τις βαριές αυτές αιτιάσεις στάθηκαν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης, ως ανώτατης ελεγκτικής Αρχής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση της Οικονομικής Επιθεώρησης θα δημιουργηθούν δύο οργανικές μονάδες επιπέδου διεύθυνσης, ήτοι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. Ο κ. Δημόπουλος θεωρεί ότι η ενδεχόμενη κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης αποτελεί παραλογισμό που θα προκαλέσει αύξηση της φορολογικής παραβατικότητας και επιδείνωση της διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Θεσσαλονίκης θεωρεί πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί παραλογισμό που θα προκαλέσει αύξηση της φορολογικής παραβατικότητας και επιδείνωση της διαφθοράς. Ακόμη, όπως υποστηρίζει, θα πλήξει τα φορολογικά έσοδα και θα δυναμιτίσει την κοινωνική και οικονομική συνοχή, αφού τέτοιου είδους ενέργειες «εξυπηρετούν αλλότρια προς το Δημόσιο συμφέροντα».

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής

«Η Οικονομική Επιθεώρηση, ως ενιαία ανωτάτη Ελεγκτική Αρχή, εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια περίπου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΔ 1264 της 16/25-4-1942, ασκεί την ανώτατη εποπτεία και τον έλεγχο όλων των Οικονομικών Υπηρεσιών και κάθε άλλης δημόσιας διαχείρισης χρηματικού ή υλικού, της διαχείρισης των παντός είδους κρατικών επιχειρήσεων, της διαχείρισης όλων, ανεξαιρέτως των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και την παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής των φορολογικών νόμων, του Δημοσίου Λογιστικού ή άλλων οικονομικών νόμων.

... Η κατάργηση Περιφερειακών Επιθεωρήσεων στο πρόσφατο παρελθόν, εκτιμούμε ότι ήταν άστοχη και τα αποτελέσματά της δεν θα αργήσουν να φανούν.

Ωστόσο, η επικείμενη ολική κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης, ως ενιαίας Ελεγκτικής Αρχής θα έχει ως αποτέλεσμα των αύξηση της φορολογικής παραβατικότητας, την επιδείνωση της διαφθοράς στις εποπτευόμενες, από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, Υπηρεσίες και εν τέλει οι συνέπειες θα είναι αρνητικές τόσο για τα φορολογικά έσοδα όσο και για την υποβοήθηση του έργου της Δικαιοσύνης.

Αυτοί που εισηγούνται καταργήσεις θεσμών, που επί χρόνια λειτούργησαν με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, της κακοδιαχείρισης δημόσιων οργανισμών και την καταπολέμηση της διαφθοράς, προφανώς δεν γνωρίζουν τις καταστάσεις, γιατί τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν αλλότρια, προς το Δημόσιο, συμφέροντα και δυναμιτίζουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή της κοινωνίας.

Εφόσον οι σκοποί για τους οποίους δημιουργήθηκε ένας θεσμός όπως είναι η Οικονομική Επιθεώρηση, εξακολουθούν να υφίστανται και μάλιστα σήμερα η ανάγκη για επίτευξη των σκοπών είναι πιο επιτακτική από άλλοτε, είναι παράλογη και ως σκέψη η ενδεχόμενη κατάργησή της.

Αντιθέτως, θα πρέπει να ισχυροποιηθεί με καλύτερη οργάνωση και όσο το δυνατόν με την καταλληλότερη και πιο αντικειμενική στελέχωση, προκειμένου να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό για αποδοτικότερη εργασία, με καλύτερα αποτελέσματα.

Σε τελική ανάλυση, η Οικονομική Επιθεώρηση δεν χρήζει κατάργησης, αλλά απαιτείται ενίσχυση του θεσμού και των αρμοδιοτήτων των Οικονομικών Επιθεωρητών και προτείνουμε να διατηρηθεί ο κλάδος ενιαίος και οι οικονομικοί επιθεωρητές να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, έτσι ώστε να έχουν διακριτό ρόλο από τους ελεγχόμενους και να συνεχίσουν να υπάγονται στον υπουργό Οικονομικών, ως ενιαία Ανώτατη Ελεγκτική Αρχή του υπουργείου Οικονομικών.

Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και ευσυνειδησία και οι έλεγχοι που τους ανατίθενται θα περιβάλλονται με το κύρος που αρμόζει απέναντι στον ελεγχόμενο, ενώ τα πορίσματά τους θα αποπνέουν υπευθυνότητα και αξιοπιστία, γεγονός που βοηθά και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης στο δύσκολο έργο τους».
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5770.html

Οι λεγεώνες των ξένων, που φόρεσαν ναζιστική στολή και πολέμησαν στο πλευρό των Waffen SS. Ούτε ένας από Ελλάδα

5_degrelle


Όσο και αν φαίνεται περίεργο, τα δύο πιο διάσημα μέλη των Ένοπλών Ες Ες, δεν ήταν άριοι της γερμανικής φυλής, αλλά υπήκοοι του Βελγίου και της Δανίας.
Ο Βέλγος πρώην δημοσιογράφος και ιδρυτής φασιστικού κόμματος, Λέον Ντεγκρέλ, έφτιαξε τη λεγεώνα της Φλάνδρας, που ενσωματώθηκε στα Βάφεν Ες Ες στο ρωσικό μέτωπο.
Κέρδισε όλες τις προαγωγές από λοχαγό σε στρατηγό, για εξαιρετική ανδρεία. Συνεπλάκη σε 75 μάχες, σώμα με σώμα και πολλές φορές τραυματίστηκε.

Του απονεμήθηκαν οι μεγαλύτερες τιμές και παράσημα και ήταν από τους τελευταίους που πολέμησαν στο Ανατολικό μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Ντρέγκελε, ο Χίτλερ του είχε πει ότι «αν είχα ένα γιο, θα ήθελα να σου μοιάζει».
Υποστήριζε μάλιστα, ότι η πολιτική και η δημοσιογραφική του δράση στο Βέλγιο, είχαν εμπνεύσει τον δημιουργό του Τεν – Τέν να σχεδιάσει τον ήρωα του ομώνυμου κόμικ.
2_007
Ο Περ Σόρενσεν.
Ο 27χρονος Δανός υπολοχαγός των Ες Ες, Περ Σόρενσεν, σταμάτησε κάποτε με λίγους άνδρες ένα πανίσχυρο τάγμα των Σοβιετικών, που συνοδευόταν από άρματα μάχης.
Από τότε, ο θρύλος του μεγάλωνε καθημερινά, καθώς από όπου περνούσε, σκορπούσε τον θάνατο και χάριζε νίκες στους ναζί.
Το 1945, ήταν από τους τελευταίους που υπερασπίστηκαν το Βερολίνο, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.
Παρά την πτώση της πόλης, οι συμπολεμιστές του σταμάτησαν τις μάχες για να το κηδέψουν, με όλες τις στρατιωτικές τιμές που προβλεπόταν για έναν ήρωα.
Από την πρώτη στιγμή της θητείας του στα Ένοπλα Ες Ες, ήταν το παράδειγμα για όλους τους στρατιώτες.
bosnioi
Βόσνιοι μουσουλμάνοι στα Ες Ες.
Τι συνέβη όμως και ξαφνικά σταμάτησε να ισχύει ο εθνικισμός για την κατάταξη στην ελίτ του Χίτλερ;
Από το 1940, ο προσωπάρχης του Χίμλερ, Γκέτλεμπ Μπέργκερ, είχε εισηγηθεί ένα σχέδιο επιστράτευσης εθελοντών από τις κατακτημένες χώρες, που ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό των ναζί.
Αρχικά, ο Χίτλερ είχε σοβαρές αμφιβολίες για το εγχείρημα, αλλά πείσθηκε από τον Χίμλερ, με το επιχείρημα της «συγγενικής φυλής».
Για την επίτευξη του στόχου του, ο Χίμλερ ζήτησε τη βοήθεια βιομηχάνων, επιχειρηματιών και αριστοκρατών, στους οποίους έδωσε υψηλές θέσεις στα Ες Ες.
Σε αντάλλαγμα, του έδιναν χρήματα για τις στρατολογήσεις και ο γερμανικός στρατός τους προμήθευε συνέχεια με «εργατικά χέρια» πρώην αιχμαλώτων.
8755474 (1)
Κοζάκοι στα Ες Ες.
Τον Ιούνιο του 1941, σχηματίστηκε η Μεραρχία Βίκινγκ, που αποτελούνταν από:
το Σύνταγμα Νορντ, στο οποίο μετείχαν Δανοί και Νορβηγοί φιλοναζί,
το Σύνταγμα Γουέστλαντ με Ολλανδούς και Φλαμανδούς
και το Σύνταγμα Γερμανία, που είχε μεταφερθεί από τη Μεραρχία του Ράιχ.
Επικεφαλής αξιωματικοί ήταν υψηλόβαθμα στελέχη των Ένοπλων Ες Ες.
Από τους πρώτους που φόρεσαν τη στολή των ναζί ήταν οι Φλαμανδοί, που κατετάγησαν εθελοντικά, για να πολεμήσουν τον μπολσεβικισμό και τους κομμουνιστές.
Με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή τον πόλεμο εναντίον του κομμουνισμού, κατετάγησαν σύντομα στα Ένοπλα Ες Ες , Κροάτες, Βόσνιοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Κοζάκοι, Βούλγαρο, Ινδοί, Ιταλοί, Ρουμάνοι, Ισπανοί, και άλλοι.
Για πολλούς από τους Σοβιετικούς, που έλαβαν μέρος, εκτιμάται ότι τα κίνητρά τους ήταν εθνικιστικά, καθώς πίστευαν ότι τασσόμενοι στα Ες Ες, θα βοηθούσαν στην ανεξαρτητοποίηση της χώρας τους.
ollandoi
Ολλανδοί εθελοντές μαθαίνουν τον «βηματισμό της χήνας».
Οι Γερμανοί, για να διευκολύνουν την κατάσταση, ίδρυσαν, σε συνεργασία με γηγενείς φιλοναζί, «γραφεία στρατολόγησης» στις κατακτημένες χώρες.
Στην Αθήνα, το εγχείρημα ανέλαβε να υλοποιήσει η φιλοναζιστική οργάνωση ΕΣΠΟ, η οποία ανατινάχθηκε από τον αντιστασιακό Κώστα Περρίκο.
Οι εθελοντές ντύνονταν με τη στολή των Γερμανών, αλλά στο κεφάλι μπορούσαν να φορούν ότι ήθελαν.
Έτσι, οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας φορούσαν φέσια, οι Ινδοί τα τουρμπάνια τους, κοκ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 500 χιλιάδες εθελοντές από όλον τον κόσμο, φόρεσαν τη ναζιστική στολή.
Ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν πιστά τους γερμανικούς στρατιωτικούς νόμους, ενώ τους περνούσαν από σύντομη εκπαίδευση, με πρακτική σε επιλεγμένα πεδία μάχης.
letonoi
Γερμανοντυμένοι Λετονοί.
Το 1948, ο Ολλανδός ψυχολόγος Βαν Χέσελ, μελέτησε διεξοδικά τις περιπτώσεις 450 Ολλανδών, που κατετάγησαν στα Ες Ες και συνελήφθησαν ως συνεργάτες των ναζί.
Διάβασε επίσης όλες τις καταθέσεις τους.
Εκτός από τις ανακρίσεις και τις συνεντεύξεις μαζί τους, μίλησε με τις οικογένειες και τους φίλους τους.
Στην έκθεσή του, κατέληγε ότι η πλειοψηφία τους κατετάγησαν με κίνητρα την περιπέτεια, το καλύτερο φαγητό, που προσφερόταν στους επίλεκτους στρατιώτες, το πρεστίζ που έδινε η στολή των Ες Ες, από πλήξη, ή για να αποφύγουν καταδίκες που τους περίμεναν, καθώς αρκετοί ήταν ποινικοί εγκληματίες.
Ελάχιστοι είχαν ιδεολογικά ή πολιτικά κίνητρα.
56
Ινδοί εθελοντές, με τη στολή των Ες Ες και τουρμπάνια.
Η ειρωνεία ήταν ότι, το 1945 που δημιουργήθηκε η 38ηΜεραρχία Nibelungen, με σπουδαστές της στρατιωτικής σχολής του BadToelz, αποτελούνταν σε μεγάλο ποσοστό από ξένους εθελοντές, παρά από Γερμανούς της άριας φυλής.
Η Μεραρχία δεν άργησε να μιμηθεί τα έργα των Ένοπλων Ες Ες.
Αν και δεν ήταν σπουδαίοι μαχητές, διέπραξαν πλήθος αγριοτήτων, καθώς αποδείχθηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως».
vsdv
Αναλυτικός πίνακας με τους εθελοντές Ες Ες από κάθε κράτος.
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/02/waffen-ss.html

Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ

Δεν άνοιξε ο πέμπτος κύκλος στο ΣΟΤΣΙ. Πέντε οι κύκλοι, πέντε και οι ήπειροι. Ο ένας από αυτούς δεν άνοιξε. Το απέδωσαν σε τεχνικό πρόβλημα. Αυτή είναι η μία εκδοχή, η πολιτικώς ορθή. Μπορεί όμως να υπάρχει και δεύτερη εκδοχή που....
πιστοποιεί για άλλη μια φορά μετά τα αντιπυραυλικά, την Συρία ή το Ιράν την μεγάλη πολιτική μαγκιά του Πούτιν. Να κρατήσει κλειστό τον πέμπτο ολυμπιακό κύκλο που σηματοδοτεί την αμερικανική ήπειρο (βόρειος και νότιος) από την ΗΠΑνία και Βραζιλία που είναι και τα πολυπληθέστερα και ισχυρότερα κράτη. Κατά "σύμπτωση" και τα δύο παραπάνω κράτη δεν παρευρέθησαν στην τελετή ενάρξεως των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων, υποτιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πούτιν. Αν είναι έτσι τότε εστάλη ένα ηχηρό μήνυμα, ως απάντηση  στο διπλωματικό σκουπίδι, ουτιδανή νιούλαντ για την φράση της "να γα..ηΕΕ". Η Ευρώπη των Εθνών χειροκροτεί αυτήν την ενέργεια και λέει  "Μέχρις εδώ". Η υποδούλωση της Ευρώπης στους ουτιδανούς που ξεκίνησε στις 8 Μαΐου 1945 του χρόνου συμπληρώνει 70 χρόνια. "Μέχρις εδώ". Η παρουσία, η πολυπληθής παρουσία Ελλήνων Εθνικιστών στην καινούρια ευρωβουλή είναι το πρώτο μας μέλημα.

ΥΓ: Σε τόσο υψηλότατο επίπεδο ούτε λάθη γίνονται ούτε αστοχία υλικού δικαιολογείται.

Παν. Αλτζερίνος-Γρηγοράκης
αποστρ. Λοχαγός (ΣΣΕ 77)
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/02/blog-post_731.html

Η απάντηση ενός Ελβετού πατριώτη στον τούρκογλου.

Γράφει ο Γιώργος Χ. 
Δεν είμαι δυστυχώς Ελβετός πολίτης, όπως πολύ θα ήθελα για μια σειρά λόγων. Παρ΄όλ΄αυτά, μπορώ εύκολα να φανταστώ τι θα σκέφτηκαν και πως θα απαντούσαν σε αυτό το γλισχρό χοντρογούρουνο, σε αυτό το χυδαίο αριβίστα που εξέφρασε τη «λύπη» της Ε.Ε.  Κάπως έτσι θα του μίλαγαν: Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο (σας αποκαλώ «κύριε» γιατί η ελβετική ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να σας αποκαλέσω όπως σας αξίζει και σας λέω βενιζέλο γιατί κρύψατε το πραγματικό σας όνομα...),

Έμαθα ότι «λυπάστε» την Ελβετία, εσείς από την «πολύχρωμη, πολυπολιτισμική, πολυανεκτική» Ελλάδα και απόρησα. Τι ακριβώς λυπάστε σε εμάς;...

Λυπάστε μήπως που τα σύνορά μας είναι ακριβώς αυτό; Τα σύνορα είναι για να ορίζουν τι είναι δικό μας και να το χωρίζουν από αυτούς που θέλουν να μας το πάρουν, με όποια μορφή κι αν εμφανίζονται. Εσείς, ο αστράτευτος, ο άπατρις, ο πατριδοκάπηλος, ο ρουφιάνος των εχθρών της χώρας που τυρρανάτε αδυνατείτε προφανώς να το κατανοήσετε. Εμείς όμως στην Ελβετία υπηρετούμε τη θητεία μας για όλη μας τη ζωή, επανεκπαιδευόμαστε συνέχεια, έχουμε τα ατομικά μας όπλα και εφόδια έτοιμα και φυλαγμένα στα σπίτιά μας ακριβώς για να το θυμόμαστε: Τα σύνορα είναι σύνορα!

Λυπάστε μήπως που δε θα δεχόμαστε πλέον πολίτες της Ε.Ε.; Μα εμείς ουδέποτε είχαμε πρόβλημα με τους Ευρωπαίους γείτονές μας. Βλέπετε περιτριγυριζόμαστε από πολιτισμένους λαούς και όχι αποχτηνωμένους υπάνθρωπους όπως εσείς (βλ. Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βούλγαρους, Γύφτους κλπ.). Αλλά τώρα τελευταία μας εμφανίζονται κάτι περίεργοι «πολίτες Ε.Ε.»... Κάποιοι είναι πολύ μελαμψοί, κάποιοι είναι μουσουλμάνοι, κάποιοι είναι πολύ εγκληματίες... Ε, αυτά δεν τα θέλουμε, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, εντός των συνόρων μας!

Λυπάστε μήπως που έχουμε Δημοκρατία; Γιατί στη χώρα μας ο Λαός και μόνο ο Λαός αποφασίζει τι θέλει και τι δεν θέλει. Κάνουμε τακτικά δημοψηφίσματα ώστε να μην αποξενώνεται η εξουσία από τον πραγματικό της κυρίαρχο. Και βέβαια κανείς πολιτικός μας δε θα διανοούνταν να προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η άποψή του δεν είναι η σωστή. Αλλά ξέχασα: εσείς έχετε Κομματοκρατία (κι ας τη λέτε Δημοκρατία, βρωμίζοντας τη λέξη και χάνοντας το νόημα). Σε εσάς οι ψευτοκουλτουριάρηδες, οι δήθεν αριστεροί, οι τάχαμου ανθρωπιστές, οι αλληλέγγυοι (για τους άλλους και όχι για τους συμπατριώτες τους) αποφασίζουν, διατάζουν, επιβάλουν και ελεεινολογούν όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη. Κι αν η πλειοψηφία του λαού σας σκέφτεται αλλιώς; Τόσο το χειρότερο γι αυτήν λένε!

Λυπάστε που θα στερηθούμε τις χαρές του Ισλάμ; Άλλωστε πριν λίγο καιρό ψηφίσαμε και κατά της κατασκευής τζαμιών. Όντως θα στερηθούμε τους άναρθρους λαρυγγισμούς της αισχρής αυτής γλώσσας. Ίσως θα χάσουμε που δε θα βιάζουν τις κόρες, τις γυναίκες, τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας ακόμη οι αποχτηνωμένοι οπαδοί του βδελύγματος. Ακούγεται απίθανο, αλλά δεν επιθυμούμε να υπάρχει μια «θρησκεία» στη χώρα μας που προάγει τη δολοφονία όσων δεν την ασπάζονται. Είμαστε λίγο παλαιολιθικοί στις απόψεις μας, αλλά δε νομίζουμε ότι 7χρονα κοριτσάκια πρέπει να παντρεύονται 40χρονους ή να βιάζονται από αυτούς, επειδή έτσι είπε ένας ζιγκολό στην Αραβία πριν από 14 αιώνες. Προφανώς σε εσάς αρέσουν όλα αυτά. Άλλωστε όλοι έχουν να λένε για τις επιθέσεις σας στις φοιτήτριές σας και «φτιαχτήκατε» από την περιουσία της γυναίκας σας, οπότε ο Μωάμεθ είναι πρότυπό σας μάλλον!
Αν υπάρχει κάποιος για λύπηση αυτός είναι οι ψηφοφόροι σας «κύριε» «Βενιζέλο»... Αν υπάρχει κάποιος για λύπηση αυτός είναι οι πολίτες της χώρας που τυραννάτε, οι πολίτες της Ηπείρου που όμοιοί σας κι εσείς καταδικάζετε στην εξαφάνιση κάτω από ορδές βρωμερών εισβολέων. Εμείς θα είμαστε εδώ, αγκιστρωμένοι στα βουνά και στα οροπέδιά μας, θα σας κοιτάμε και θα γελάμε. Γιατί η Ελβετία θα παραμείνει Ελβετική, θα παραμείνει Ευρωπαϊκή, θα παραμείνει Λευκή. Δυστυχώς δε βλέπουμε να ισχύει το ίδιο για την υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά για τις χώρες που τυραννούν προδότες σαν και του λόγου σου... Και είσαστε πολλοί. http://vinyl-djs.blogspot.gr/2014/02/blog-post_10.html
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2671.html

"ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Η Αίγυπτος προχωρά σε εκμετάλλευση "οικοπέδων" εντός της ελληνικής ΑΟΖ!

Άλλη μια "επιτυχία" της κυβέρνησης Α.Σαμαρά η οποία κατάφερε να βγάλει από μόνη της το Καστελόριζο εκτός ελληνικής ΑΟΖ με την χαρακτηριστική της αδράνεια αφού η Αίγυπτος προκήρυξε νέο γύρο εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη...
Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου με τα δύο να βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ ταιριάζοντας με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή οι Αιγύπτιοι θεωρούν ότι το Καστελόριζο ουσιαστικά δεν "υπάρχει" και βλέπουν την δική τους ΑΟΖ να συνενώνεται με την τουρκική.

Ψυχρολουσία για την Ελλάδα αποτελεί η θέση της Αιγύπτου για “τριμερή διαπραγμάτευση Ελλάδας, Αιγύπτου ,Τουρκίας”, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Την άποψη αυτή φέρεται να έχει εκφράσει ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ κατά την πρόσφατη επίσκεψή στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2013 το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου και συγκεκριμένα η Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (EGAS) αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου γύρου εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου. Από τα επτά οικόπεδα, τουλάχιστον δύο εξ’ αυτών βρίσκονται σε περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, σε απόλυτη ταύτιση, με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, «σβήνοντας» από τον χάρτη το Καστελόριζο και αγνοώντας προφανώς πλήρως τις απόψεις της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις.

Η κυβέρνηση που εξακολουθεί να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής τις εξελίξεις στην περιοχή πίστεψε ότι αρκούσε μια βιαστική επίσκεψη του Βενιζέλου στην Αίγυπτο για να “δέσει” το Κάϊρο. Και τώρα πληρώνουμε το κόστος των λάθος προτεραιοτήτων που φαίνεται ότι υπάρχουν στην κυβέρνηση. Προτεραιότητες στις οποίες φαίνεται ότι δεν χωρά η ΑΟΖ!

Απλά είναι τα πράγματα. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρετσι για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, σαν προτεραιότητα έχει να ικανοποιεί τους δανειστές και τους Γερμανούς, των οποίων οι σχεδιασμοί δεν συμπίπτουν με τα εθνικά μας θέματα.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέρασε από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής η άρση ασυλίας της Τρόικας - Απείχαν απο την κρίσιμη ψηφοφορία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες πλέον οι Τροικανοί!
Μία τεράστιας σημασίας απόφαση για την Ελλάδα και τον λαό της κατάφερε να αποσπάσει πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.Η Ολομέλεια έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων της Τρόικας σε όλεςτις χώρες που έχουν επιβληθεί μνημόνια.....Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι της ψηφοφορίας απείχαν, σύμφωνα με τον κ. Μαριά, οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά (άκουσον-άκουσον) και του ΣΥΡΙΖΑ(!!!)
Πλέον, με αυτή την απόφαση όλοι όσοι έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε βάρος της Τρόικας, θα εξετάζονται οι υποθέσεις τους κανονικά και οι εκπρόσωποι των δανειστών θα λογοδοτούν επίσης κανονικά και με τον Νόμο στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τις πράξεις τους!

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της τροπολογίας αυτής από τον Νότη Μαριά στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, όπου «τις εν λόγω τροπολογίες είχαν συνυπογράψει άλλοι τέσσερις βουλευτές μέλη της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, μεταξύ των
οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε. κ. J. Clappison.

Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς και στην χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο (και ψήφισαν) ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) και ο Κύπριος βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης (ΕΔΕΚ).

www.spirospero.gr 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5669.html

Το αυγό του φιδιού είναι ''αντιφασιστικό''

Με "αντιφασιστική" φορεσιά επελαύνει πλέον ο νεοναζισμός...
Και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι", αλλά και οι επαγγελματίες "αντιφασίστες" δεν τον διακρίνουν...

Είναι κολλημένοι στα κλούβια αυγά...
Σχεδιάζουν ελληνικό FBI με 4.000 αστυνομικούς
Το μεγάλο στοίχημα του πολυνομοσχεδίου Δένδια αφορά μια νέα υπερυπηρεσία στην οποία θα ενταχθούν οι πιο νευραλγικές...
υπηρεσίες της Αστυνομίας και η δημιουργία τράπεζας DNA
Μια υπερυπηρεσία στα πρότυπα του αμερικανικού FBI, στην οποία θα «στεγάζονται» οι πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, με τη δημιουργία τράπεζας DNA, αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα του πολυνομοσχεδίου Δένδια.

Για τη στελέχωση και τη λειτουργία του... ελληνικού FBI θα χρειαστούν τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί. Με βασικό κορμό τους 500 ειδικευμένους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, το υπουργείο θα προχωρήσει στην επιλογή με αυστηρά κριτήρια και των υπολοίπων, προκειμένου η νέα αυτή κεντρική πολυσυλλεκτική υπηρεσία κρούσης να πάρει την τελική οργανωμένη μορφή της.

Η αναβαθμισμένη και με διευρυμένες πλέον δυνατότητες Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα έχει την αρμοδιότητα τήρησης τράπεζας DNA, δηλαδή «των εθνικών γενετικών αρχείων και δακτυλικών αποτυπωμάτων». Στη μάχη κατά του εγκλήματος πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η τεχνολογία. Ηδη τρέχουν προγράμματα για την ψηφιοποίηση των αρχείων και την ηλεκτρονική αναγνώριση και ταυτοποίηση προσώπων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η όλο και πιο στενή διασύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα, με το οποίο πλέον αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, η νέα υπερυπηρεσία Ασφαλείας περιλαμβάνει τις κομβικές υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής, του Οργανωμένου Εγκλήματος, του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και της δημόσιας ασφάλειας.
Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας γίνεται προσπάθεια να ενδυναμωθεί και να αναβαθμιστεί το επιτυχημένο μοντέλο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και να επεκταθεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες ασφαλείας. Αλλωστε, η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη δώσει θετικά δείγματα στην εξάρθρωση οργανώσεων της νέας γενιάς τρομοκρατίας. Οπως είχε πει πρόσφατα ο υπουργός Νίκος Δένδιας, τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο έχουν συλληφθεί πάνω από 30 τρομοκράτες.

Η πρόκληση της τρομοκρατίας, της οργανωμένης βίας, αποτελεί και το κομβικό σημείο για τις ριζικές αλλαγές που επιχειρούνται στην Αστυνομία. Από αυτή τη βάση ξεκινά η ενδυνάμωση-ενίσχυση και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων μέχρι και τις ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

Το νέο δόγμα για τις σύγχρονες προκλήσεις συνοψίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου: «Το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα, η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση, η έξαρση της ρατσιστικής βίας, τα ναρκωτικά, η εμπορία ανθρώπων, ακόμη και το "μικροέγκλημα", που συνήθως αφορά κλοπές και διαρρήξεις πλην όμως επηρεάζει σημαντικά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, αποτελούν ορισμένες μόνο εκφάνσεις της παράνομης ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς, λόγω της ραγδαίας ποσοτικής και ποιοτικής εξέλιξής τους, έχουν αναχθεί σε μείζονα απειλή για κάθε σύγχρονο κράτος, για οποιαδήποτε οργανωμένη κοινωνία».

Κάλυψη των κενών. Η νέα γενιά Αστυνομίας προσπαθεί να καλύψει κενά και αγκυλώσεις που καθήλωναν και έβαζαν εμπόδια στις έρευνες. Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα ήταν αυτό των κενών στην πληροφόρηση. Ο μέχρι σήμερα κατακερματισμός των υπηρεσιών, με φακέλους να περιφέρονται σε διάφορες διευθύνσεις της, εμπόδιζαν τους αρμοδίους να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για πρόσωπα και καταστάσεις ώστε να προχωρήσουν αποτελεσματικά στις έρευνες.

Για να καλυφθεί το κενό προβλέπεται η συγκρότηση αυτοτελούς κεντρικής υπηρεσίας Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, η οποία θα εποπτεύεται και θα ελέγχεται από τον αρχηγό. Αποστολή της είναι η συλλογή, αξιολόγηση, ταξινόμηση και ανάλυση των πληροφοριών. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, για τη βάση δεδομένων, η οποία θα στηθεί στα πρότυπα ξένων υπηρεσιών, υποχρεούνται πλέον όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να αποστέλλουν τις πληροφορίες που συλλέγουν.

Τέλος και στα «στεγανά» ανάμεσα στις υπηρεσίες επιχειρεί να βάλει το νέο σχέδιο. Για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία συγκροτείται στον κεντρικό πυρήνα της ΕΛ.ΑΣ. μια ενιαία λειτουργική μονάδα - το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων - που θα έχει τον επιχειρησιακό συντονισμό και θα εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.

Οι τρεις πυλώνες του νέου μοντέλου

Τάξη, Ασφάλεια και Παράνομη Μετανάστευση (σ.σ. δήθεν, στην ουσία κατά των πολιτών κι υπέρ της κατάλυσης της εθνικής-κρατικής υπόστασης) αποτελούν στην ουσία το τρίπτυχο στο οποίο στηρίχθηκε το υπουργείο για μια πιο αποτελεσματική και ευέλικτη Αστυνομία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Και αυτοί οι τρεις πυλώνες ενισχύθηκαν με τη συγκρότηση νέων δομών.

Οι εξελίξεις στην τρομοκρατία – στη νέα γενιά τρομοκρατικής δράσης, όπως έλεγε χαρακτηριστικά αξιωματικός του υπουργείου – δεν αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Το μοντέλο της Αστυνομίας όπως οργανώθηκε το 1984, δηλαδή πριν από 30 χρόνια, με τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων και τις άχρηστες γραφειοκρατικές υπηρεσίες έχει πια ξεπεραστεί. Οι Αρχές δεν μπορούν πλέον να τρέχουν με πυροσβεστικές αντιδράσεις της τελευταίας στιγμής πίσω από τα γεγονότα, όταν για παράδειγμα συμβεί μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά να δημιουργούν υποδομές πρόληψης.

Αξιοποιώντας την εμπειρία και το know how της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο κοινό έγκλημα, σε συνδυασμό με τη νέα πρόκληση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, οργανώθηκε ο νέος υπερκλάδος κάτω από την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Ασφαλείας ο οποίος θα έχει κομβικό συντονιστικό ρόλο.
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5080934/sxediazoyn-ellhniko-fbi-me-4-000-astynomikoys/

Από resaltomag
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3384.html

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας θα καταπιεί τον δικό μας: Το μεγάλο «ψάρι» τρώει το μικρό και στο διάστημα


Όπως φαίνεται, ο νόμος του δυνατότερου ισχύει ακόμα και στο διάστημα. Οπως αποκαλύπτουν ερευνητές του Ευγενίδειου πλανηταρίου, ο γαλαξίας μας «milky way», καταπίνει μικρότερους γαλαξίες στο πέρασμα του, ωστόσο στο μέλλον θα γίνει και ο ίδιος «γεύμα» για τον γιγάντιο γαλαξία της Ανδρομέδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σφαιροειδής γαλαξίας νάνος Sagittarius dwarf, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1994 και βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη, ενώ απέχει 65.000-70.000 χιλιάδες έτη φωτός από μας.

Τον συγκεκριμένο γαλαξία, πρόκειται να καταβροχθίσει ο Milky way, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος. Ωστόσο με τον ίδιο κανόνα, και ο δικός μας γαλαξίας στο μέλλον, θα γίνει «τροφή» για το μεγαλύτερο σπειροειδή γαλαξία Μ31 γνωστό και ως γαλαξία της Ανδρομέδας, που απέχει 2,2 εκατομμύρια έτη φωτός από το δικό μας.

Όπως εξηγεί η αστροφυσικός, Ελένη Χατζηχρήστου, ο γαλαξίας μας πλησιάζει το γειτονικό τής Ανδρομέδας με 450.000 χιλιομέτρων την ώρα: «Κάποια μέρα θα έχουν πλησιάσει τόσο, που θα είναι πια αδύνατο να αποφύγουν την καταστροφική σύγκρουση που θα παραμορφώσει και θα συγχωνεύσει τους δίσκους τους, ώστε στο τέλος τίποτα πια δεν θα θυμίζει την αρχική τους μορφή. Η ισχυρή βαρυτική αλληλεπίδραση θα προκαλέσει σταδιακά τη συμπίεση των δίσκων αερίου που περιβάλλουν τους πυρήνες τους, γεννώντας εκατομμύρια νέα άστρα, εκτοξεύοντας στο Διάστημα τεράστιες ουρές αερίου και σκόνης».

Ωστόσο κάτι τέτοιο αργεί ακόμα, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές του Ευγενίδειου, δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τα επόμενα πέντε δισεκατομμύρια χρόνια, χρόνος ωστόσο ελάχιστος για τα δεδομένα ενός γαλαξιακού συμπλέγματος.

Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει τη γιγάντια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας, να... γευματίζει με διερχόμενους αστεροειδείς και κομήτες. Οπως αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο Μάνος Δανέζης, καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η γιγάντια αόρατη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, φαίνεται να καταβροχθίζει αστεροειδείς και κομήτες κάθε μέρα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις συχνές εκλάμψεις, τις οποίες παρατηρούν οι αστρονόμοι στην περιοχή αυτή. Μάλιστα, εκτός από αστεροειδείς και κομήτες, ανάλογη μοίρα εκτιμάται ότι έχουν και πλανήτες που πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά στη μαύρη τρύπα, αν και αυτό συμβαίνει λιγότερο συχνά».





ΠΗΓΗ

ypogeia-drasi
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6885.html

Ο… γάτουλας «Μπένι» και οι «58»

Άρχισαν να σκοτώνονται οι «58» και η καημενούλα η Κεντροαριστερά τρέμει μήπως μείνει πάλι μόνη στα καταγώγια της περιφρόνησης και στις αποθήκες της ανυποληψίας. «Την Κυριακή το βράδυ», λέει η είδηση, «συνεδρίασε η Ολομέλεια των ‘‘58’’ και των συνεργαζόμενων Κινήσεων σε μεγάλη ένταση. Για πρώτη φορά η ομάδα διχάστηκε». Ο λόγος;
Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις οποίες θα ισχύσουν οι σταυροί προτίμησης (άρα ενισχύονται τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από...
άλλους άγνωστους και πρωτόβγαλτους στην πολιτική) και ο διπλασιασμός των υποψηφίων.
Μεταξύ των «58» σωτήρων της Κεντροαριστεράς  υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η «αλλαγή σχεδίου από τον κ. Βενιζέλο, στοχεύει πρωτίστως στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ». Αργά το κατάλαβαν ότι ο κορυφαίος ελιγμοδηγός της πολιτικής, ο Βενιζέλος, ούτε για τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» της Κεντροαριστεράς νοιάζεται ούτε για τη σωτηρία της χώρας, αλλά μόνο για το πώς θα σωθεί ο ίδιος και πώς το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει την τελευταία πνοή στα χέρια του.
Και προσπαθεί - ο... γάτουλας! - να τους τυλίξει (δεν είναι δα και πολλοί!) σε μια κόλλα χαρτί. Οι διαφωνούντες με τις αλλαγές δικαιώνουν τον Κουβέλη που δεν θέλησε να γίνει ο… 59ος στους «58», αφήνοντας τον ηρωικό Ψαριανό να κάνει παιχνίδι μαζί τους. Ο Κουβέλης κρατήθηκε μακριά από το κίνημα σωτηρίας και ψάχνει για τη παλινόρθωση της Κεντροαριστεράς συνεργαζόμενος με έναν αυθεντικό σοσιαλιστή και ακραιφνή αντιμνημονιακό: τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Από  harddog
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/58_10.html

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Και στην Ελλάδα των Εξεγέρσεων και των Επαναστάσεων... σιωπή....
Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το ΚΚΕ, σιωπά....ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.... 
ΕΝΟΧΕΣ ΣΙΩΠΕΣ. 
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά....

δοκιμάστηκε σκληρά απ' τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο '92-'95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.
"Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό", αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη διαιρεμένη χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 40%. 


Οι διαδηλωτές έχουν έκτοτε εισβάλλει και λεηλατήσει κυβερνητικά κτίρια στην Τούζλα, τη Ζένιτσα, το Μόσταρ και την πρωτεύουσα του Σαράγεβο όπου το κεντρικό κτίριο της προεδρείας τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μερικοί διαδηλωτές φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Την Παρασκευή, ο
ακτιβιστής Darko Brkan αποκάλεσε τις διαδηλώσεις "έναν συλλογικό νευρικό κλονισμό".

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στην βόρεια πόλη της Τούζλα, όπου κάπου 10.000 πρώην εργάτες μαζεύτηκαν για να απαιτήσουν τη διερεύνηση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης των αμφισβητούμενων ιδιωτικοποιήσεων που κατά τα λεγόμενά τους είχαν καταστρέψει τις εταιρείες και τις ζωές τους. 
Μεταξύ των προβληματικών εταιρειών ήταν και το εργοστάσιο επίπλων Konjuh, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1885 επί Αυστρο-Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου η εταιρεία είχε 5.300 υπαλλήλους και πωλούσε υψηλής ποιότητας ξύλινα έπιπλα σε πελάτες στις πέντε ηπείρους. 
Όμως ως τον Δεκέμβριο του 2012, η εταιρεία απασχολούσε μόνο 400 εργάτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Επίσης παρόντες ήταν διαδηλωτές από το 36 ετών εργοστάσιο απορρυπαντικών Dita -τον πάλαι ποτέ μεγαλύτερο παραγωγό υγρών απορρυπαντικών και σκονών πλυσίματος στη χώρα. Οι πρώην υπάλληλοι της Dita διαδηλώνουν για τη μη καταβολή των μισθών τους εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.
 
Η κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα είπε στο πλήθος που
αποτελούνταν κυρίως από μεσήλικες ότι δεν είχε καμία εξουσία πάνω στις ιδιωτικών-συμφερόντων εταιρείες. Εντούτοις, αυτό ίσως να μην ήταν εντελώς αληθές. 
Η πλειονότητα των μετόχων στο εργοστάσιο Konjuh μετέφερε τα δικαιώματα ψήφου της στην κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα πολλά χρόνια πριν.
Πολυάριθμες διαδηλώσεις έχουν γίνει στην Τούζλα τα τελευταία χρόνια γύρω από την εξαφάνιση δουλειών και την περιβαλλοντική καταστροφή αυτού που πλέον είναι μια μετα-βιομηχανική περιοχή. Το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Τούζλα καίει 330.000 τόνους άνθρακα κάθε χρόνο κι έχει μολύνει σοβαρά τον ποταμό Jala. Άλλα λήμματα έχουν προέλθει από τα εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων χημικών εγκαταστάσεων που έχουν πρόσφατα κλείσει.

Πολλοί κάτοικοι της Τούζλα εκφράζουν αισθήματα Γιουγκονοσταλγίας, θρηνώντας για το "αξιόπιστο σύστημα υγείας" και την πρόσβαση στην πληροφόρηση που αντισταθμίζουν κάποιες από τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μόλυνση κατά την σοσιαλιστική περίοδο. Παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι αγνοούνται από τις Αρχές και οι διαδηλώσεις, οι πικετοφορίες, οι απεργίες πείνας και οι καθιστικές διαμαρτυρίες, στην πόλη της πρώην βιομηχανικής ιλιγγιώδους ανάπτυξης είναι κοινές.

Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Τούζλα έγιναν την Τετάρτη και συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της επόμενης μέρας. Την Παρασκευή, δραματικές εικόνες άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter: το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης περιβαλλόμενο από φωτιές που ακόμα κάπνιζαν, σπασμένες οθόνες υπολογιστών, σκισμένα χαρτιά και άλλα χαλάσματα πεταμένα από τους ορόφους των γραφείων, γκραφίτι στις προσόψεις που καλούσαν τους πολιτικούς να παραιτηθούν.

Μετά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν.

Παρόλο που οι περισσότερες διαδηλώσεις περιορίστηκαν στην Ομοσπονδία - το βοσνιακό και κροατικό μισό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης- αρκετές εκατοντάδες Σέρβων εμφανίστηκαν για μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Banja Luka, την πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.
Ομάδες οργανωμένων διαδηλωτών ενθάρρυναν αυτού του είδους την αλληλεγγύη. Ένα κίνημα που αυτοαποκαλείται UDAR -ίδια ονομασία με το κόμμα του ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Vitali Klitshko- λέει ότι τυχαία σχηματίστηκε αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις εργατικές κινητοποιήσεις στην Τούζλα και τώρα καλούν για μια "επέκταση του κινήματος". Έχουν ήδη φτιάξει ένα αρκετά καλοφτιαγμένο τρίλεπτο βίντεο-κινητοποίησης που είναι διαθέσιμο τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά. Για το UDAR είναι σημαντικό "οι Βόσνιοι, Σέρβοι και Κροάτες να παλαίψουν μαζί και να απορρίψουν τον εθνικισμό που τόσο συχνά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να δημιουργήσει ρήγματα μεταξύ των ανθρώπων."

Παρά το γεγονός ότι πολλοί απ' τους ίδιους χρησιμοποίησαν μια αποφασιστική αντι-εθνικιστική ρητορική, ήταν δύσκολο για κάποιους διπλωμάτες να συμπαθήσουν τους διαδηλωτές αφότου αντίκρυσαν τις εικόνες μαύρων καπνών να προβάλλουν πάνω απ' το Σαράγεβο, αυτοκίνητα (που φέρονταν να ανήκουν σε πολιτικούς) αναποδογυρισμένα μέσα σε ένα αποχετευτικό χαντάκι ή αφού διάβασαν ειδήσεις ότι ιστορικά αρχεία από την Αυστροουγγρική περίοδο είχαν αποτεφρωθεί μες στη φωτιά.

Τόσο η Ε.Ε. όσο κι οι ΗΠΑ γρήγορα καταδίκασαν τις "βίαιες συμπεριφορές" τις οποίες περιέγραψαν ως "ελεεινές" και "αδικαιολόγητες". Η ΕΕ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου "για τις προσπάθειές τους κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες."

Εντούτοις, εμείς λάβαμε μια αναφορά για πιθανή αστυνομική βιαιότητα από έναν δημοσιογράφο στο Σαράγεβο: "Περπατούσα περνώντας από το παλιό δημοτικό κτίριο το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μόλις πυρπολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα είδα έναν αστυνομικό να χτυπάει με το γκλομπ τρεις διαδηλωτές ενώ άλλοι μπάτσοι τους κρατούσαν ακίνητους." Υπήρξαν επίσης αναφορές αστυνομικής βιαιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την αστυνομία για όλη τη βία. Μια "Διακήρυξη απ' τους Εργάτες και τους Πολίτες του Καντονιού της Τούζλα" που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής εξηγούσε ότι "Ο συσσωρευμένος θυμός κι η οργή είναι οι αιτίες της επιθετικής συμπεριφοράς. Η στάση των Αρχών έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να αναβαθμιστούν ο θυμός κι η οργή."
Παρ' όλα αυτά άλλοι άνθρωποι αναρωτιούνται πως οι άνθρωποι σε όλη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να είναι τόσο θυμωμένοι με την κυβέρνηση που φτάνουν να λεηλατούν και να καίνε τα κτίριά της σε μια σειρά μεγάλων πόλεων.

Μερικοί πιστεύουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ίδρυση του μεταπολεμικού κράτους. Η συμφωνία του Dayton, που υπογράφηκε στο Οχάιο το 1995, μετέτρεψε την χώρα σε ένα κολαστήριο δύο εθνικά-διαχωρισμένων κρατικών ενοτήτων. Έκτοτε, οι οδηγίες της διεθνούς κοινότητας για το χτίσιμο της δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι το "ξεχωριστοί άλλα ίσοι", με λιγοστά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτό κατέστησε σχεδόν αδύνατον για τον οποιονδήποτε να αποδεχτεί μια υπερεθνική "βοσνιακή" ταυτότητα.

Επιπρόσθετα, οι εθνικές ελίτ έχουν γίνει στόχοι περιφρόνησης και αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως διεφθαρμένοι υπηρέτες ενός δυσλειτουργικού συστήματος που κρατάει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πεινασμένη και φτωχή, πολωμένη και παγωμένη. Καθώς νέες εκλογές πλησιάζουν, η πολιτικοποίηση της εθνικότητας και η εθνικοποίηση της πολιτικής εμφανίζεται ακόμα πιο παράλογη. Όπως έγραψε κάποιος με το σπρέυ του σε ένα κυβερνητικό κτίριο της Τούζλα, "Θάνατος στον εθνικισμό".

Χθες ο πρωθυπουργός του καντονιού Una-Sana έφυγε απ' τη χώρα με κροατικό διαβατήριο ενώ λίγο αργότερα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του καντονιού του Σαράγεβο μετά την κατακραυγή που εισέπραξε για τη δήλωσή του ότι στο Σαράγεβο κανείς δεν έχει λόγους να διαδηλώνει καθώς δεν υπάρχουν μη-καταβεβλημένοι μισθοί και κανένα κομμάτι της κοινωνίας δεν έχεις λόγους να αισθάνεται ανικανοποίητο.

 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1499.html

NEW YORK TIMES: “Τόσες πολλές μίζες, που Έλληνας αξιωματούχος δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες”.

NEW YORK TIMES: “Τόσες πολλές μίζες, που Έλληνας αξιωματούχος δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες”. Εξαιρετικό ρεπορτάζ των NYT για δωροδοκίες εξοπλιστικών & Siemens.

Η Γερμανία κατηγορεί τους Έλληνες όταν η ίδια εγκαθίδρυσε την λαμογιά στην Ελλάδα!

“H διαφθορά ήταν τόσο αχαλίνωτη μέσα στο ελληνικό Πεντάγωνο που ακόμα και ένας άνθρωπος με σχετικά μέτρια θέση στην ιεραρχία, όπως κατέθεσε ίδιος πρόσφατα, ήταν σε θέση να συγκεντρώσει σχεδόν 19 εκατομμύρια δολάρια με μόλις πέντε χρόνια δουλειάς”.


“Eχει τροφοδοτηθεί επίσης μια ευρύτερη οργή, ιδιαίτερα προς τη Γερμανία, η οποία επιπλήττει την Ελλάδα για το οικονομικό χάος που όμως, βρίσκει την ίδια μέσα του.

Η μαρτυρία του κ. Κάντα, εφόσον είναι ακριβής, δείχνει πώς κατασκευαστές όπλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Ρωσία δωροδοκούσαν ελεύθερα, συχνά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ώστε να πουλήσουν όσα όπλα το κράτος μπορούσε να αντέξει και όπως λένε οι ειδικοί ήταν σε πολλές περιπτώσεις υπερτιμημένα και κάτω των προσδοκιών”.

- “Στο αποκορύφωμα της κρίσης, όταν δεν ήταν σαφές αν η Ελλάδα θα πρέπει να πεταχτεί έξω από τη ζώνη του ευρώ και πολύ πριν ολοκληρωθούν τα υποβρύχια, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τελική πληρωμή των $ 407 εκατομμυρίων για την πληρωμή των γερμανικών υποβρυχίων”.

- Υπολογίζεται ότι η Ελλάδα ξόδεψε σχεδόν 68 δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα για τα επόμενα 10 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι χρήματα που έχει δανειστεί, με πιθανών περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν δοθεί σε δωροδοκίες.

- “Eιδικοί ανησυχούν ότι η ομάδα δίωξης πίσω από τις συλλήψεις του κ. Κάντα δεν έχει τους πόρους που χρειάζεται για να ασχοληθεί με ένα διαρκώς διευρυνόμενο εύρος πληροφοριών. Οι τέσσερις εισαγγελείς εργάζονται σε μια αποθήκη που έχει μετατραπεί σε γραφείο, με τα γραφεία τους κολλημένα. Η επικεφαλής της μονάδας, η Ελένη Ράικου, διορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, και έβαλε η ίδια τα έξοδα για να εγκατασταθούν νέες πρίζες και διακόπτες για τα φώτα”.

- “Όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, είπε ο κ. Μαντζουράνης, ο κ. Κάντας θα έφερνε δεσμίδες μετρητών στον τραπεζίτη του, ο οποίος θα πετούσε στην Ελβετία για να κάνουν τις καταθέσεις, όταν αρκετά χρήματα θα είχαν συγκεντρωθεί, ώστε να αξίζει τον κόπο το ταξίδι”.

- “Οι ανακριτές που ερευνούν για τη Siemens βρήκαν το όνομα του κ. Κάντα σε μια λίστα ανθρώπων που η εταιρεία είχε στείλει χρήματα, είπε ο δικηγόρος του”.

- “Όταν η λεγόμενη λίστα Lagarde – μια λίστα ρόστερ Ελλήνων με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς - έγινε είδηση​​, ο κ. Κάντας κινήθηκε γρήγορα, βγάζοντας τα περισσότερα χρήματά του στη Σιγκαπούρη”.

- “Ένας αντιπρόσωπος εταιρείας του υποσχέθηκε ”3 εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ,” για να στηρίξει την αγορά αντιαρματικών πυραύλων, ένα ποσό που δεν μπορούσε να πιστέψει”.

- “Όταν οι ερευνητές αντιστοίχισαν όλες τις δωροδοκίες που κ. Κάντας παραδέχθηκε ότι έλαβε, βρήκαν ότι ακόμα δεν αντιπροσώπευαν όλα τα χρήματα στους λογαριασμούς του”.

- “Δικαστικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο κ. Κάντας ξέρει περισσότερα έχει περισσότερα χρήματα κρυμμένα. ”Δεν μας έδωσε κάτι που δεν ξέραμε», είπε ένας ανακριτής. ”Πρέπει να μας πει για τα υπόλοιπα.”

Τόσες πολλές μίζες, που ένας Έλληνας αξιωματούχος δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες.


SUZANNE DALEYFEB. 7 Φεβρουαρίου, 2014

ΑΘΗΝΑ – Όταν ο Αντώνης Κάντας, αναπληρωτής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , δήλωνε κατά της αγοράς των ακριβών, γερμανικής κατασκευής, τάνκς, του 2001, ένας εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας των αρμάτων μάχης, πέρασε από το γραφείο του για να αφήσει μια τσάντα στον καναπέ του. Περιείχε € 600.000, περίπου $ 814.000.

Άλλοι κατασκευαστές όπλων πρόθυμοι να κάνουν προσφορές, επίσης πήγαν, μερικοί καθοδηγώντας τον μέσα από τις διαδρομές του διεθνού τραπεζικού συστήματος και στη συνέχεια πληρώνοντάς τον με καταθέσεις στους υπεράκτιους λογαριασμούς του.

Εκείνη την εποχή, ο κ. Κάντας, ένας πρώην αξιωματικός του στρατού, στην πραγματικότητα δεν είχε την εξουσία να αποφασίσει κατά μεγάλο ποσοστό για τίποτα μόνος του.

Αλλά η διαφθορά ήταν τόσο αχαλίνωτη μέσα στο ελληνικό Πεντάγωνο που ακόμα και ένας άνθρωπος με σχετικά μέτρια θέση στην ιεραρχία, όπως κατέθεσε ίδιος πρόσφατα, ήταν σε θέση να συγκεντρώσει σχεδόν 19 εκατομμύρια δολάρια με μόλις πέντε χρόνια δουλειάς.

Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει από ιστορίες διαφθοράς. Αλλά ακόμη και αυτοί έχουν μείνει αποσβολωμένοι από τις ομολογίες του κ. Κάντα από τότε που συνελήφθη πρόσφατα με μια μεγάλη λίστα κατηγοριών όπως το ξέπλυμα χρήματος και οι επιζήμιες πράξεις του προς το ελληνικό κράτος.
Ποτέ στο παρελθόν, κάποιος αξιωματούχος δεν είχε ανοίξει ένα τέτοιο μεγάλο παράθυρο προς το τεράστιο σύστημα πληρωμών για υπηρεσίες ενός ελληνικού υπουργείου.

Σε διάφορα σημεία, ο κ. Κάντας, ο οποίος επέστρεψε να καταθέσει και πάλι την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στους εισαγγελείς ότι είχε δεχθεί τόσες πολλές δωροδοκίες, που δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να θυμηθεί λεπτομέρειες.

Οι ομολογίες του κ. Κάντα, δόθηκαν λόγω της ελπίδας του ότι αν τα πεί όλα θα δεχθεί κάποια επιείκεια, βάσει ενός νέου νόμου, που έχει κάνει πολλούς Έλληνες να ελπίζουν ότι τελικά θα βρεθούν μάρτυρες για να έρθει η την αρχή του τέλους του ανεξέλεγκτου καρκινώματος που βοήθησε την Ελλάδα να πέσει στην τρέχουσα κρίση. Στο παρελθόν, λίγοι αξιωματούχοι είχαν καταδικαστεί με κατηγορίες σχετικά με δωροδοκίες και αυτοί που τελικά πήγαν στη φυλακή, δεν είπαν ούτε μια λέξη. Δεν υπήρχε κανένα όφελος να το κάνουν.

Αλλά, από αυτά που έχουν προκύψει από τα στοιχεία των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι του κ. Κάντα, έχει τροφοδοτηθεί επίσης μια ευρύτερη οργή, ιδιαίτερα προς τη Γερμανία, η οποία επιπλήττει την Ελλάδα για το οικονομικό χάος που όμως, βρίσκει την ίδια μέσα του.

Η μαρτυρία του κ. Κάντα, εφόσον είναι ακριβής, δείχνει πώς κατασκευαστές όπλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Ρωσία δωροδοκούσαν ελεύθερα, συχνά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ώστε να πουλήσουν όσα όπλα το κράτος μπορούσε να αντέξει και όπως λένε οι ειδικοί ήταν σε πολλές περιπτώσεις υπερτιμημένα και κάτω των προσδοκιών.

Με τα € 600,000, για παράδειγμα, αγόρασαν τη σιωπή του κ. Κάντα σχετικά με τα τάνκς, τα οποία θεωρείται ότι θα συνεισφέρουν ελάχιστα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα μπορούσε να πολεμήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Π. Φράγκο, ειδικό σε θέματα ελληνικών στρατιωτικών, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία για το θέμα . Η Ελλάδα προχώρησε στην αγορά και πήρε 170 τάνκς για περίπου 2,3 δισ. δολάρια.
Προσθέτοντας και άλλο στον παραλογισμό της αγοράς (σχεδόν όλα αγοράστηκαν με πίστωση), το υπουργείο δεν αγόρασε σχεδόν καθόλου πυρομαχικά, είπε ο κ. Φράγκος. Αγόρασε επίσης μαχητικά αεροπλάνα χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης και πλήρωσε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για προβληματικά, θορυβώδη υποβρύχια που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και αράζουν σήμερα σχεδόν εγκαταλελειμένα σε ένα ναυπηγείο έξω από την Αθήνα.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης, όταν δεν ήταν σαφές αν η Ελλάδα θα πρέπει να πεταχτεί έξω από τη ζώνη του ευρώ και πολύ πριν ολοκληρωθούν τα υποβρύχια, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τελική πληρωμή των $ 407 εκατομμυρίων για την πληρωμή των γερμανικών υποβρυχίων.

“Κατ ‘αρχάς, φταίει το σάπιο ελληνικό σύστημα», είπε ο κ. Φράγκος”. Αλλά οι εταιρείες που πωλούν φέρουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης. Δωροδοκούσαν αξιωματούχους και δάνειζαν χρήματα σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα, ώστε να μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους.“

Ένας πρώην γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, ο Ευάγγελος Βασιλάκος, υπολόγιζε ότι η Ελλάδα ξόδεψε σχεδόν 68 δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα για τα επόμενα 10 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι χρήματα που έχει δανειστεί.

Για να κερδίσουν αυτές τις συμφωνίες, οι οποίο χρειάζονταν την έγκριση των στρατιωτικών και των αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και του Κοινοβουλίου, οι έμποροι όπλων έδωσαν πιθανώς περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες, σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου, δημοσιογράφο της Καθημερινής, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για το θέμα.

Ο κ. Κάντας, είπε, δεν μπορούσε να κάνει συμφωνίες, αλλά είχε τη δύναμη να χαλάσει συμφωνίες επειδή θεωρείτε γνώστης των οπλικών συστημάτων. “Ήταν βασικά ένας σταθμός διοδίων,” είπε ο κ. Τέλλογλου.

Ο κ. Φράγκος και άλλοι ειδικοί ανησυχούν ότι η ομάδα δίωξης πίσω από τις συλλήψεις του κ. Κάντα δεν έχει τους πόρους που χρειάζεται για να ασχοληθεί με ένα διαρκώς διευρυνόμενο εύρος πληροφοριών. Οι τέσσερις εισαγγελείς εργάζονται σε μια αποθήκη που έχει μετατραπεί σε γραφείο, με τα γραφεία τους κολλημένα. Η επικεφαλής της μονάδας, η Ελένη Ράικου, διορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, και έβαλε η ίδια τα έξοδα για να εγκατασταθούν νέες πρίζες και διακόπτες για τα φώτα.

Αλλά η ομάδα εμφανίζεται απτόητη. Στον απόηχο της πρώτης μαρτυρίας του κ. Κάντα τον Δεκέμβριο, έχουν κάνει αρκετές περισσότερες συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των διαφόρων Γερμανών κατασκευαστών όπλων και ενός υπεργολάβου σχετικά με την συμφωνία των γερμανικών υποβρυχίων, ο οποίος έδωσε πρόσφατα στους εισαγγελείς λεπτομέρειες σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιήθηκαν για “χρήσιμες” πληρωμές, αξίας περίπου 95 εκ. δολαρίων.

Σε ένα παράξενο γύρισμα, ο κ. Κάντας, 72 ετών, προφανώς μπέρδεψε και τον τραπεζίτη του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Μαντζουράνη.

Όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, είπε ο κ. Μαντζουράνη, ο κ. Κάντας θα έφερνε δεσμίδες μετρητών στον τραπεζίτη του, ο οποίος θα πετούσε στην Ελβετία για να κάνουν τις καταθέσεις, όταν αρκετά χρήματα θα είχαν συγκεντρωθεί, ώστε να αξίζει τον κόπο το ταξίδι.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, ο τραπεζίτης του κ. Κάντα έδωσε € 500,000, περίπου 680 χιλ δολάρια, από τα μετρητά του κ. Κάντα στους αντιπροσώπους της γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Siemens. Στη συνέχεια, ο τραπεζίτης επέτρεψε στη Siemens, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα για δωροδοκία αξιωματούχων για διάφορες συμβάσεις στην Ελλάδα, να κάνουν μια απευθείας ατάθεση σε ελβετικό λογαριασμό του κ. Κάντα στην Dresdner Bank.

Οι ανακριτές που ερευνούν για τη Siemens βρήκαν το όνομα του κ. Κάντα σε μια λίστα ανθρώπων που η εταιρεία είχε στείλει χρήματα, είπε ο δικηγόρος του.

Ο κ. Κάντας αναγκάστηκε να εξηγήσει από πού προήλθε αυτός ο λογαριασμός των € 500.000. Στην αρχή, είπε στους ανακριτές ότι ήταν από πώληση ορισμένων έργων ζωγραφικής. Αλλά όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι του υποτιθέμενου αγοραστή, βρήκαν στοιχεία ότι οι πίνακες ήταν στην κατοχή του από το 1980.

Στις διάφορες καταθέσεις του μετά τη σύλληψή του, ο κ. Κάντας, ο οποίος ήταν αναπληρωτής στο τμήμα προμηθειών του υπουργείου Άμυνας, περιέγραψε το κουβάρι των τραπεζικών λογαριασμών και των offshore εταιρειών που χρησιμοποιούνται για να εναποθέτει τις δωροδοκίες του, μία είχε όνομα Kourkoumpini, όπως το ελληνικό γλύκισμα.

Όταν η λεγόμενη λίστα Lagarde – μια λίστα Ελλήνων με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς – έγινε είδηση​​, ο κ. Κάντας κινήθηκε γρήγορα, βγάζοντας τα περισσότερα χρήματά του στη Σιγκαπούρη.

Σε ένα σημείο, είπε, ακόμη και ο ίδιος εξεπλάγην με τα χρήματα που προσφέρονταν.

Ένας αντιπρόσωπος εταιρείας του υποσχέθηκε “3 εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ,” για να στηρίξει την αγορά αντιαρματικών πυραύλων, ένα ποσό που δεν μπορούσε να πιστέψει.

Αλλά ο έμπορος το έκανε, βάζοντας ορισμένα από αυτά στους ελβετικούς του λογαριασμούς και δίνοντάς του € 700.000 σε μετρητά, τα οποία έκρυψε στο υπόγειο μέχρι να μπορέσει να τα πάει στην τράπεζα.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι οι νόμοι περί επιείκειας του 2010, από τους οποίους ο κ. Κάντας ελπίζει να επωφεληθεί, τους δίνουν νέα δύναμη. Αλλά, όπως είπαν, ένα σύστημα διαπραγμάτευσης, θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Εν τέλει, ο κ. Κάντας παραδέχθηκε ότι έλαβε δωροδοκίες για πάνω από 12 συμβόλαια, έξι με γερμανικές εταιρείες, και δύο από κάθε μία γαλλική, φινλανδική και ρωσική εταιρεία όπλων. Ορισμένες εταιρείες που κατονόμασε ο κ. Κάντας, έχουν καταδικαστεί σε άλλες περιπτώσεις δωροδοκίας κατά το παρελθόν. Άλλοι, όμως, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα λάθος. Η εταιρεία που κατασκεύασε τα τάνκς που αγόρασε η Ελλάδα, η Krauss-Maffei Wegmann, λέει ότι διερευνά το θέμα.
Όταν οι ερευνητές αντιστοίχισαν όλες τις δωροδοκίες που κ. Κάντας παραδέχθηκε ότι έλαβε, βρήκαν ότι ακόμα δεν αντιπροσώπευαν όλα τα χρήματα στους λογαριασμούς του.


Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο κ. Κάντας είπε ότι είχε € 2 εκατομμύρια από δωροδοκίες από την εποχή που ήταν στον Στρατό. Πέρα από αυτό, είπε στους ανακριτές, είχε επενδύσει σωστά. «Θα σας τα αποδείξω, όταν έρθουν οι καταστάσεις από τις τράπεζες», είπε.
Ο κ. Μαντζουράνης λέει ότι ο πελάτης του, ο οποίος είναι στη φυλακή εν αναμονή δίκης, πληροί τα κριτήρια για επιείκεια.

Δικαστικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο κ. Κάντας ξέρει περισσότερα έχει περισσότερα χρήματα κρυμμένα. “Δεν μας έδωσε κάτι που δεν ξέραμε», είπε ένας ανακριτής. “Πρέπει να μας πει για τα υπόλοιπα.”

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" 9/2/2898 ~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


l51.jpg
Screenshot 2014-02-09 at 02.11.42.png
l57.jpg
l54.jpg   l55.jpg
l56.jpg   l58.jpg
l59.jpg   l60.jpg
l61.jpg   l62.jpg
l63.jpg   l64.jpg
l65.jpg   l66.jpg
l53.jpg   l52.jpg
l41.jpg   l42.jpg
l43.jpg   l44.jpg
l45.jpg   l46.jpg
l47.jpg   l48.jpg
l49.jpg   l50.jpg
l36.jpg   l37.jpg
l38.jpg   l39.jpg
l40.jpg   l31.jpg
l32.jpg   l33.jpg
l34.jpg 
l35.jpg
l30.jpg   l29.jpg
l51.jpg




Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters