Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την δραχμή…

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την δραχμή…
Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή.


Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος...
δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα…εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας. Οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας ήταν σαφώς πιο εκτεταμένες και πιο πολύπλευρες απ’ ότι σήμερα που 3 χώρες ελέγχουν ουσιαστικά το εξωτερικό εμπόριό της.

– Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.

– Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε πάνω από 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Στην μεταπολίτευση χάρις στις τρεις επίσημες υποτιμήσεις και την τακτική της διολίσθησης, η δραχμή έχασε το 90% της αξίας της. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;

Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην νομισματική Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο.

Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.

Η επινόηση του ευρώ

Ορισμένοι λένε ότι μπορεί η είσοδος στο ευρώ να ήταν λάθος, αλλά τώρα που μπήκαμε η έξοδος θα ήταν καταστροφή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από κάτι τέτοιο. Το ευρώ αποτελεί μια χρηματοπιστωτική επινόηση που δεν βασίζεται, ούτε απηχεί την πραγματική οικονομία ακόμη και σε επίπεδο ευρωζώνης.

Η σταθερότητα του ευρώ εξαρτάται όχι από την πραγματική δυναμική της οικονομίας, αλλά από συγκεκριμένες αξιωματικές πολιτικές παραδοχές, από ορισμένες υποθέσεις εργασίας: (1) Σταθερή νομισματική κυκλοφορία, που δεν επιτρέπει την έκδοση πρόσθετου νομίσματος. (2) Χαμηλά επίπεδα χρέους και κρατικών ελλειμμάτων. (3) Συντονισμός οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Η οικονομία όμως δεν κινείται με βάση πολιτικές παραδοχές και μάλιστα αξιωματικού χαρακτήρα, αλλά με βάση την αντικειμενική κατάσταση των συναλλαγών και της παραγωγής στην πραγματική οικονομία. Κι αυτή η κατάσταση είναι πάντα κυμαινόμενη σε τέτοιον βαθμό που καμιά σταθερά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν μια οικονομία είναι διαρκώς ελλειμματική στο επίπεδο της παραγωγής και των συναλλαγών, όσο κι αν προσπαθεί είναι αδύνατο να τηρήσει τις όποιες παραδοχές και αξιώματα. Ότι κι αν κάνει.

Έτσι και με το ευρώ. Ένα νόμισμα που βασίζεται σε εξωπραγματικά αξιώματα δεν μπορεί να διασωθεί ενισχύοντας τις υποθέσεις εργασίας πάνω στις οποίες στηρίχθηκε. Είναι αδύνατον. Όσο ενισχύονται οι αξιωματικές πολιτικές παραδοχές σε βάρος της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας, τόσο περισσότερο θα σπέρνει την χρεοκοπία, την καταστροφή και την ισοπέδωση. Σε βαθμό μάλιστα πρωτάκουστο για τους λαούς της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: dimitriskazakis

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6895.html

Κώστας Βάρναλης Πρωτοχρονιάτικο

Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.
Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)....

καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.
Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_9632.html

Άρχισαν οι εκβιασμοί για την... 7η δόση!


Μήπως διαφωνούσε κανείς πως αυτό θα συνέβαινε;
Μήπως υπήρχε ή εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που να μην έχει κατανοήσει πως ο εκβιασμός είναι μία "πολιτική" που πιέζει πολιτικούς για να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις για τους πολίτες και την χώρα;
Πώς μπορεί άραγε να υφίσταται κυβέρνηση η οποία υποκύπτει μονίμως σε εκβιασμούς εις βάρος των πολιτών που η κυβέρνηση οφείλει εκ του Συντάγματος να προστατεύει;

Και η "είδηση" (που ήταν βέβαιο πως θα ερχόταν...) έγινε στο Reuters kai ήρθε από αξιωματούχο της τρόικας "Η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την εκταμίευση της επόμενης δόσης"...

Δεν πέρασαν δηλαδή, λίγα 24ωρα από την εκταμίευση της 6ης δόσης που καθυστέρησε μισό χρόνο και συνοδεύτηκε από τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Μας προετοιμάζουν για αυτά που θα μας ζητήσουν για την επόμενη δόση;

Αν περάσαμε τα πάνδεινα για την 6η, τι θα γίνει στην επόμενη;

Εμείς, πάντως, θυμίζουμε πως υπάρχει μία βασική αρχή απέναντι στους εκβιασμούς: Αν υποκύψεις μία φορά σε έναν εκβιασμό, υποκύπτεις πάντα... Και η πρώτη φορά που υπέκυψαν οι "άρχοντες" αυτής της χώρας, της Ελλάδας, ήταν πριν από πολύ καιρό... τότε που δέχτηκαν το μνημόνιο (για το καλό μας...!) και ακολούθησαν πλήθος υποχωρήσεων, φυσικά πάντα για το... καλό μας!

Κι επειδή οι άρχοντές μας είναι πολύ ελαστικοί σε εκβιαστικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε εμείς οι πολίτες την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν κοινούς εκβιαστές, μήπως θα έπρεπε ΑΜΕΣΑ να καταργήσουμε όλους εκείνους που προσφέρουν τις ζωές μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε στυγνούς τοκογλύφους και οικονομικούς τρομοκράτες;


ΥΓ: Για να το θέσω ποιό... "λαϊκά", η όλη κατάσταση μου θυμίζει μία σοφή παροιμία: "Τώρα που βρήκαμε παπά..., να θάψουμε πέντ' - έξι"... 

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/7_16.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Γράφει ο Αναστάσιος Μαυρούλιας

Πήγα σήμερα στη ΔΕΗ Πάτρας για να διακόψω
το ρεύμα σε κατάστημα το οποίο έχω νοικιασμένο και πρόκειται να ξενοικιάσω. Ακολουθεί...
στιχομυθία.
Πελάτης: Καλημέρα σας θα ήθελα να διακόψω το....
ρεύμα στο κατάστημα μου το
οποίο ξενοικιάζω.

Υπάλληλος: Μάλιστα. Πρέπει να εξοφλήσετε το χαράτσι.

Πελάτης: Εννοείτε να πληρώσω την α δόση την οποία κατόπιν συνεννόησης με τον
ιδιοκτήτη θα συμψηφίσω με το τελευταίο μίσθωμα (Δεκεμβρίου)

Υπάλληλος: Όχι πρέπει να κάνετε ολοσχερή εξόφληση και για την δεύτερη δόση
(Η οποία θα ήταν απαιτητή αν έμενα στο ακίνητο με τον επόμενο λογαριασμό στα τέλη
Φεβρουαρίου)

Πελάτης: Μα μου ζητάτε να πληρώσω το φόρο για ένα ακίνητο το οποίο ανήκει σε
ΑΛΛΟΝ.

Υπάλληλος: Μάλιστα. Πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Πελάτης: Και αν τελικά ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει το χαράτσι;

Υπάλληλος: Τότε θα πρέπει να το πληρώσετε εσείς.

Πελάτης: Και αν δεν το πληρώσω ούτε εγώ;

Υπάλληλος: Τότε δεν μπορείτε να κάνετε την διακοπή ηλεκτροδότησης.

Συμπέρασμα: Απειλούν 9.999.999 Έλληνες ότι αν δεν πληρώσουν το χαράτσι θα τους
κόψουν το ρεύμα και 1 (εμένα) ότι αν δεν πληρώσω το χαράτσι δε θα μου κόψουν το
ρεύμα …
Τα σχόλια δικά σας.
πηγή

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_2987.html

ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ!


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ''ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'' (ΝΟΤΙΑ ΙΤΆΛΙΑ) ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ!

ΕΔΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ CROTONE FC (ΚΡΟΤΩΝΑΣ=ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ) ΦΩΝΑΖΟΥΝ: SALUTATE LA MAGNA GRECIA, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ...ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:....


el-democracy

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_9146.html

Κυβέρνηση Μπίλντερμπέργκ

Τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.


Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου...
βεληνεκούς, δύο οικονομικοί παράγοντες με καριέρα σε κεντρικές τραπεζικές θέσεις, αναλαμβάνουν το τιμόνι των χωρών τους ως πρωθυπουργοί. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν εκλεγεί.


Λουκάς Παπαδήμος
Λουκάς Παπαδήμος
Επίσης και οι δύο εμφυτεύονται με την δραστική παρέμβαση των ισχυρών χωρών της Ευρώπης. Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μάριο Μόντι είναι «σωτήρες», «Μεσσίες» ή απλά υλοποιούν προειλημμένες αποφάσεις συγκεκριμένων κέντρων;

Η ιστορία που ακολουθεί είναι διδακτική. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» ένα μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής» ενώ βρισκόταν σε συνάντηση αυτής της κλειστής οργάνωσης στη Χάγη, είναι από τις σπάνιες που καταγράφονται και που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της «Τριμερούς».

Ένα είναι, ωστόσο, το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την αλληλουχία γεγονότων που διαμόρφωσαν το τρέχον σκηνικό. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να ηγείται της ελληνικής κυβέρνησης και ο Μάριο Μόντι να αναλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία και όλα
Μάριο Μόντι
Μάριο Μόντι
αυτά εντός ολίγων ημερών.

Το 1973, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, Ντέϊβιντ Ρόκφελερ, ίδρυσε τη λεγόμενη «Τριμερή Επιτροπή».

Η ιδρυτική πράξη λαμβάνει χώρα στο Τόκιο από την 21η έως και την 23η Οκτωβρίου. Η πρόταση για την ίδρυση της Τριμερούς κατατέθηκε από τον ισχυρό άνδρα της Αμερικής την προηγούμενη χρονιά, το 1972, κατά την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπέργκ (Bilderberg) και έγινε αποδεκτή.

Η «γέννεση» της Τριμερούς λαμβάνει χώρα μέσα από τα «σωθικά» της Λέσχης Bilderberg, η οποία τον Οκτώβριο του 1973 συνεδριάζει στο Τόκιο. Κατά τον Ρόκφέλερ υπήρχε άμεση ανάγκη να ενσωματωθεί και η Ιαπωνία στον σκληρό πυρήνα της Λέσχης η οποία θα συζητούσε και θα αποφάσιζε την πορεία της Οικονομίας και της Πολιτικής σε πλανητικό επίπεδο.

Η Λέσχη Bilderberg, δηλαδή η «μήτρα», μέχρι τότε κάλυπτε την ανάγκη αυτή μόνον για την περιοχή της Βορειοατλαντικής κοινότητας, Βόρειος Αμερική – Ευρώπη.

Η πρώτη συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση της Τριμερούς πραγματοποιείται το 1976 στο Κιότο της Ιαπωνίας. Λίγο πριν από τη λήξη του πολέμου του Βιετνάμ και με δεδομένη την επερχόμενη «νέα τάξη πραγμάτων», με τη Σοβιετική ένωση να περνά σε ένα νέο στάδιο διεθνούς επιρροής που θα κατέληγε στην εμπλοκή της στην Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Αφγανιστάν κ.λπ., ο Ροκφέλερ επιχειρεί να προσεγγίσει τη παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω ενός μοντέλου «τεχνοκρατικού εξορθολογισμού» παρακάμπτοντας τα θεσπισμένα – συνταγματικά καθιερωμένα κρατικά όργανα και θεσμούς. Στην Τριμερή συμμετέχουν τρία σύνολα. Η Βόρειος Αμερική, η Ευρώπη και η Ιαπωνία (μόνη χώρα από την Ασία). Πρόκειται για τον πρώην «Δυτικό Κόσμο».

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, επικεφαλής του Ομίλου Chase Manhattan επηρεάζεται από έναν άνθρωπο ο οποίος αποκτά σταδιακά σημαντική διεθνή επιρροή. Συγγραφέας του βιβλίου «In between two ages» είναι αυτός που «συνιστά» την υλοποίηση της ιδέας «Τριμερής Επιτροπή».

Ο δημοσιογράφος, Bill Moyers, γράφει το 1980 : «David Rockefeller is the most conspicuous representative today of the ruling class, a multinational fraternity of men who shape the global economy and manage the flow of its capital...Private citizen David Rockefeller is accorded privileges of a head of state...He is untouched by customs or passport offices and hardly pauses for traffic lights».

Με απλά λόγια, ο κ. Ροκφέλερ είναι υπεράνω θεσμών, κυβερνήσεων, κρατικών δομών.

Διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή των κεφαλαίων του. Διαμορφώνει την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας.



Πρώτος επικεφαλής της Τριμερούς τοποθετείται ο κ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνκσι, δεξί χέρι του προέδρου Τζίμι Κάρτερ, ισχυρότατος παράγων στην διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και μετά, αν όχι ήδη από καιρό, ο προσανατολισμός της Τριμερούς αλλάζει.

Άλλωστε, και ο κόσμος άλλαξε. Στον πυρήνα, ωστόσο, της Τριμερούς παραμένει και ενισχύεται η έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης μέσω των τεχνοκρατών. Μα τι είναι οι τεχνοκράτες αυτοί; Πρόκειται για την τραπεζική και επιχειρηματική ελίτ που διαμορφώνει οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, ελέγχει και προωθεί την παραγωγή πανεπιστημιακής γνώσης, συμμετέχει στον έλεγχο της θρησκευτικής δραστηριότητας με άξονα τον θρησκευτικό «αντιδογματισμό» (αν και το 1983 ο Ποντίφικας «ευλόγησε» δημόσια μάλιστα τις εργασίες της Τριμερούς) και τέλος συμμετέχει στην δυναμική διαμόρφωση πολιτικών συσχετισμών.

Εχθρός των συντηρητικών - θρησκευτικού τύπου δογματισμών, η Τριμερής βασίζει την ισχύ της στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη χρηματοπιστωτική αγορά και στη δύναμη των καρτέλ των πολυεθνικών. Η σύνθεση της Τριμερούς αποτελείται από τρία υποσύνολα. Τα 170 μέλη που προέρχονται από την Ευρώπη, 120 από την Βόρειο Αμερική και πάνω από 100 πλέον που προέρχονται από τον χώρο του Ειρηνικού και της Ασίας.


H σημερινή ηγεσία της Τριμερούς: Από αριστερά: Mario Monti (Ευρώπη) Josesh S. Nye Jr (HΠΑ) και Υotaro Kobayashi (Ειρηνικός-Ασία)

Η ώρα των μελών της Τριμερούς

Ποια πρόσωπα της επικαιρότητας συμμετέχουν στην «Τριμερή»;

Μία πρώτη γεύση θα είναι αρκετή για να εξηγήσει κάποιος τις σύνθετες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα, η Ευρωζώνη και η διεθνής οικονομία. Ας επικεντρωθεί ωστόσο το ενδιαφέρον στα απολύτως «δικά μας».

«Τα πρόσωπα»

Ο Μάριο Μόντι, επιφανής Ιταλός οικονομολόγος, επίτροπος στην Κομισιόν. Είναι ο επικεφαλής (πρόεδρος) του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Τριμερούς. Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της οργάνωσης. Προωθείται ως νέος πρωθυπουργός στην υπό οικονομική κρίση Ιταλία.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, μέλος της Τριμερούς. Επεβλήθη ως πρωθυπουργός στην -υπό οικονομική κατάρρευση- Ελλάδα.

Οι «εκλεκτοί»


Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι αρκετοί εκείνοι που επέλεξαν, στη συνέχεια διεκδίκησαν και τέλος κατάφεραν, με αντίτιμο βεβαίως την πιστή εφαρμογή του καταστατικού της Τριμερούς, να γίνουν μέλη της οργάνωσης.

Έχουμε λοιπόν: 

Τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Γ. Βασιλείου. Συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της Τριμερούς. Επιχειρηματίας, πρώην κομμουνιστής. Πρώην βασικός συνομιλητής με την Ε.Ε. για την ένταξη της Κύπρου. Βασικός συνομιλητής για τη λύση του Κυπριακού (σχέδιο Βασιλείου).

Τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου είναι και πρωθυπουργός. Τραπεζίτης, καθηγητής στο Χάρβαρντ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Κώστα Σημίτη. Απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών.

Τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών.

Τον Αλέξη Παπαχελά. Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών. Τον Παναγιώτη Βουρλούμη. Συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της Τριμερούς. Ανώτερο (πρόσφατα) στέλεχος του Ομίλου Rothschild, πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, πρώην στέλεχος της Alpha Bank.


(Από αριστερά: Γιώργος Βασιλείου, Παναγιώτης Βουρλούμης , Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς)

Το «σύστημα»


Το 1980, ένας ακροδεξιός βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Λόρενς Μακντόναλντ, αποφασίζει να
O Larry McDonald
O Larry McDonald
 αποκαλύψει τις δραστηριότητες της Τριμερούς. Συγγράφει έκθεση και την παραπέμπει στο αμερικανικό Κοινοβούλιο για περαιτέρω έρευνα. Ο Μακντόναλντ αποτελεί τμήμα, αν όχι σημαία, του αντικομμουνισμού. Ωστόσο, εκθέτει τους Ροκφέλερ και καταγγέλλει σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Είναι περίεργο, όμως, πως στην ίδια καταγγελία καταλήγει και ένας γνωστός εκπρόσωπος της κυνηγημένης αμερικανικής Αριστεράς. Ο Νόαμ Τσόμσκι, ο καθηγητής συγκριτικής γλωσσολογίας, με τον αιχμηρό λόγο και τη σαφή προοδευτική του στάση καταγγέλλει με τη σειρά του τους σκοπούς της Τριμερούς.

O καθηγητής Noam Chomsky
O καθηγητής Noam Chomsky
Το 1983 ο Μακντόναλντ σκοτώνεται πάνω από τη Σαχαλίνη. Ήταν επιβάτης της μοιραίας πτήσης KAL 007, του κορεατικού Τζάμπο που κατέρριψαν οι Σοβιετικοί. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.

Αργότερα εκδίδεται ένα σύγγραμμα με τίτλο «No Apologies» του Coldwater, στο οποίο συγκεντρώνεται όλες οι κριτικές και γενικότερα οι προσεγγίσεις γύρω από την «Τριμερή Επιτροπή».


Από τότε μέχρι σήμερα, στην οργάνωση των Ροκφέλερ εισήλθαν η Ολμπράιτ (υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α.), ο περίφημος υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα, ο Τζον Νεγροπόντε πρώην υπεύθυνος Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, πρέσβης, υφυπουργός κ.α ή ο Λουξεμβουργιανός Σαντέρ, πρώην πρωθυπουργός και ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Μπίλντ κλπ.



Συμμετέχει επίσης ένα μεγάλος μέρος της πανεπιστημιακής επιστημονικής ελίτ των Η.Π.Α., της Ευρώπης και της Ιαπωνίας αλλά και άλλων πλέον χωρών από την Ινδονησία έως την Τουρκία. Συμμετέχουν εξέχοντες νομικοί και επιφανή στελέχη της διεθνούς τραπεζικής κοινότητας. Μέλος και πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν ,ο Χένρυ Κίσσινγκερ, γνωστοί πολιτικοί ευρωπαϊκών χωρών, ανώτερα στελέχη πολυεθνικών και πετρελαϊκών εταιρειών και… αυτό αν είναι εξέλιξη, κυβερνητικά, τραπεζικά και επιστημονικά στελέχη από τις πρώην Ανατολικές χώρες διότι ο κόσμος όντως άλλαξε άρδην.


John Negreponte                  Madeline Albright

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Το συμπέρασμα βραχύτατο. Η Τριμερής αποτελεί την παγκόσμια δεξαμενή στελεχών για την επάνδρωση ομάδων κρούσης και ειδικών αναγκών (Μόντι και Παπαδήμος), στελέχωση τραπεζικών ομίλων, στελέχωση των κέντρων πολιτικής επικοινωνίας, τη διαμόρφωση εσωτερικών και ευρύτερων συσχετισμών παγκοσμίως.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Η «Μήτρα»

O Henry Kissinger σε παλαιότερη συνάντηση της Λέσχης
O Henry Kissinger σε παλαιότερη συνάντηση της Λέσχης
Η περίφημη και επίκεντρο ενδιαφέροντος, συνομωσιολογικού ή πολιτικού περιεχομένου, Λέσχη, πρωτοσυνεδρίασε το 1954 στην τοποθεσία Μπίλντεμπεργκ (κοντά στο Άρνεμ), στην Ολλανδία. Ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών ευρωπαίων συντηρητικών και υπερσυντηρητικών πολιτικών της εποχής οι οποίοι ανησύχησαν σφόδρα για την κλιμάκωση του αντιαμερικανισμού στην Ευρώπη και αποφάσισαν να συζητηθεί το ζήτημα προκειμένου να ανατραπεί το αντιαμερικανικό κλίμα. Με αναμφισβήτητο ψυχροπολεμικό χαρακτήρα, καθιερώθηκε έκτοτε ως ετήσια συνάντηση υψίστης σημασίας με προσκεκλημένους αποκλειστικά από την Αμερική και την Ευρώπη και εξελίχθηκε σε Forum διαμόρφωσης πολιτικής και οικονομικής τακτικής και επιλογής μακροπρόθεσμων στρατηγικών. Η «Λέσχη» κλειστή και εξαιρετικά «ολιγομίλητη» συγκεντρώνει από τότε την επιχειρηματική, τραπεζική και πολιτική αφρόκρεμα των ΗΠΑ κυρίως και της Ευρώπης, με προτεινόμενες και ελεγχόμενες πάντα προσκλήσεις σε...τρίτα πρόσωπα τα οποία στην συνέχεια ανάλογα με τις θέσεις που κατέχουν ενσωματώνονται στον κύριο κορμό της Λέσχης.

Η Βορειοατλαντική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ καθώς και επιλεγμένοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι ακόμη και διανοούμενοι, προσκαλούνται να εκθέσουν απόψεις και γνώμες.

Προφανώς οι συναντήσεις αυτές καταλήγουν στην υιοθέτηση συμπερασμάτων. Τα συμπεράσματα αυτά προωθούνται προς υλοποίηση αν και εφόσον κριθούν εφαρμόσιμα. Η υιοθέτηση συμπερασμάτων μπορεί να είναι βραχυπροθέσμου (Γιουγκοσλαβία επί παραδείγματι) , μεσοπροθέσμου ( χρηματοπιστωτική κρίση) ή μακροπροθέσμου χαρακτήρα (σχέσεις Δύσης – Κίνας ή ένταξη ή όχι της Ρωσίας σε δυτικούς μηχανισμούς κ.α.).

Η λέσχη προηγήθηκε χρονικά της «Τριμερούς». Ο ιδρυτής της «Τριμερούς» Ντέιβιντ Ρόκφελερ ανεδείχθη στην πορεία ως θεσμικός σύμβουλος της Λέσχης. Ενεργά μέλη της «Τριμερούς» προσκαλούνται περιοδικά ή σταθερά στις συναντήσεις της Λέσχης. Επί της ουσίας πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτήν την περίοδο μέλος της «Διοικούσας» της Λέσχης είναι ο κ. Τσούκαλης, καθηγητής και πρόεδρος του ELIAMEP. Μόνιμο μέλος στον σκληρό πυρήνα είναι ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Δαυίδ.

Στις ετήσιες συναντήσεις προσκαλούνται πρωθυπουργοί, υπουργοί και πολιτικά στελέχη χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι μέλη της «Τριμερούς» ή της Λέσχης. (Ακόμη και ο ….Γιώργος Αλογοσκούφης έχει προσκληθεί επί παραδείγματι). Επί πολλά χρόνια ο καθηγητής ιστορίας κ. Καρράς στην Αγγλία (της γνωστής οικογενείας) ήταν μόνιμο ανώτερο στέλεχος της Λέσχης με ενεργή δράση στη διαμόρφωση συνεργατικών – συναινετικών πολιτικών στα Βαλκάνια (βλέπε Σκόπια, ελληνοτουρκικά, διαβαλκανικά, Νοτιοανατολική Ευρώπη – πρώην Ανατολικό Μπλοκ κλπ. Υπήρξαν και πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση κλίματος «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» στα Βαλκάνια μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την σύσταση Ινστιτούτου Βαλκανικών και Ευρωασιατικών μελετών, (Καύκασος, Μέση Ανατολή, Εγγύς Ανατολή, Αραβία, Ισραήλ) με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την ανάμιξη ισχυρών παραγόντων (Μπραδήμας επί παραδείγματι κλπ).


(Ντοκουμέντο: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος με την «Τριμερή Επιτροπή». Απρίλιος 1983) 

Τι είναι η “Trilateral Commission”

Η Τριμερής αποτελεί η κατάληξη της φιλοσοφίας της αποδυνάμωσης του κράτους. Δεν πρόκειται για κάποια αντιεξουσιαστική βεβαίως προσέγγιση αλλά για την βεβαιότητα ότι οι ηγεσίες των εταιρειών είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν και να διαχειριστούν τα «τρέχοντα» μεταξύ των οποίων και τις κοινωνίες, αποτελεσματικότερα και άρα φθηνότερα και κυρίως χωρίς περιορισμούς.

Ήταν η περίοδος όπου τα κράτη και το πολιτικό προσωπικό πρόβαλαν, ακόμη, εμπόδια στην άνευ όρων και ορίων επέκταση της ισχύος των ιδιωτικών συμφερόντων των εταιρειών, πολυεθνικών ομίλων και τραπεζών.

Ντέιβιντ Ρόκφελερ
Ντέιβιντ Ρόκφελερ
Ο ιδρυτής της Τριμερούς Ντέιβιντ Ρόκφελερ ήταν σαφής «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό».

Στην πορεία απεδείχθη πώς οι κυβερνήσεις και η Πολιτική απώλεσε βαθμηδόν τις εξουσίες που είχε. Η κυριαρχία του τραπεζικού τομέα , η γιγαντιαία ανάπτυξη του παρατραπεζικού τομέα με τους οίκους αξιολόγησης να αποκτούν εξουσίες επιβολής των πορισμάτων τους και διαμόρφωσης σύμφωνα με αυτά των αγορών και παράλληλα η επέκταση πέραν κάθε ορίου της τοξικότητας των τραπεζικών και παρατραπεζικών προϊόντων, η θεσμοποίηση της επέλασης των κερδοσκόπων δηλαδή, όλα τα παραπάνω και καθένα ξεχωριστά, συνετέλεσαν στην οικοδόμηση του σημερινού χρηματοπιστωτικού τοπίου.

Είναι εντυπωσιακό πώς θεωρητικοί όπως ο Χάντιγκτον, ο οποίος αργότερα ασχολήθηκε με το άκρως συντηρητικό αλλά και απειλητικό «Σύγκρουση Πολιτισμών» ,το άγιο δισκοπότηρο της κυριαρχία των Μπους και των ευαγγελιστών προτεσταντών στην αμερικανική πολιτική σκηνή, κατ' αρχήν αποτέλεσαν την θεωρητική αιχμή του δόρατος των προοπτικών της Τριμερούς.

Πολύ αργότερα ορισμένοι δυτικοί διανοούμενοι άρχισαν να ασχολούνται διεξοδικά με την ίδια την λογική του εγχειρήματος Ρόκφελερ αντιλαμβανόμενοι πώς η αμερικανική κοινωνία καταρχάς και οι υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες οδηγούνται αναπόφευκτα στην θεσμοποίηση του δημοκρατικού ελλείμματος.

Είναι εκπληκτικό πώς με καθυστέρηση η Ευρώπη, η Γαλλία και η Γερμανία εν πρώτοις, ακολουθούν αυτήν την λογική.

Πρόκειται για τους δύο ηγέτες οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να καθορίσουν στις ευρωπαϊκές «νομαρχίες», την Ελλάδα και την Ιταλία το πότε, το πώς και με ποιόν θα οδηγηθούν σε εκλογές. Είναι χαρακτηριστική μία δήλωση Σαρκοζί. «Θα δείξουμε στην Ελλάδα και την Ιταλία ποιος είναι ο σωστός δρόμος».

Η νέα αυτή τάση στην οποία καταλήγουν Βερολίνο και Παρίσι χρειάζεται και τα πρόσωπα τα οποία θα υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα. Το πείραμα συνεχίζεται με δύο συγκεκριμένους παράγοντες ,και ώ του θαύματος και οι δύο είναι μέλη, το ένα μάλιστα εξέχων, της Τριμερούς. Ο κ. Μάριο Μόντι, του οποίου οι διασυνδέσεις με το σκοτεινό παρελθόν των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Χριστιανοδημοκρατίας «P2» , του μείγματος δηλαδή ακροδεξιάς, μαφίας, καθολικισμού, μασονικής στοάς και τραπεζικής διαφθοράς, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία, και ο Λουκάς Παπαδήμος , εντελώς συμπτωματικά, βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της επιχείρησης « Tecnocrati». Τυχαίο;

Συνέντευξη με το μέλος της Τριμερούς Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Παρακολουθήστε την συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» το μέλος της Τριμερούς, από την Ελλάδα, επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος παραχώρησε την συνέντευξη αυτή το Σάββατο, νωρίς το πρωί της 13ης Νοεμβρίου και ενώ βρισκόταν στη Χάγη της Ολλανδίας συμμετέχοντας στην συνάντηση του ευρωπαϊκού τομέα της Τριμερούς Επιτροπής.

Στη συνάντηση αυτή από την Ελλάδα συμμετείχε και ο Παναγιώτης Βουρλούμης, έτερο μέλος και ενεργός παράγων της διοικούσης επιτροπής της Τριμερούς. Δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση αυτή ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Μάριο Μόντι ( για ευνόητους λόγους αφού ανέλαβαν την διαχείριση ως πρωθυπουργοί της τύχης της Ελλάδας και της Ιταλίας) καθώς και ο Αλέξης Παπαχελάς, πρόσφατο μέλος της Τριμερούς ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα. Ακούστε την άποψη του Οδυσσέα Κυριακόπουλου περί Τριμερούς, Λέσχης Μπίλντερμπέργκ Bilderberg, περί των στελεχών των οργανώσεων αυτών και κυρίως περί του… περιεχομένου των μεταξύ τους συζητήσεων αλλά και το ζητούμενο την εποχή αυτή, την μάχη μεταξύ Πολιτικής και πραγματικής οικονομίας με το διεθνές τραπεζικό σύστημα.


Η ακαδημαϊκός από την Αυστραλία Σάρον Μπέντερ στο βιβλίο της ”Suiting themselves: how corporations 
Licio Celli  επικεφαλής της μασονικής στοάς P2
Licio Celli επικεφαλής της μασονικής στοάς P2
drive the global agenda”, γράφει: 

«H Tριμερής Επιτροπή» είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές».

Πολλά χρόνια αργότερα και μετά την εκλογή Μπαράκ Ομπάμα, οι δυτικές κοινωνίες επανέρχονται σε σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ Πολιτικής και απολιτικών μηχανισμών εξουσίας, στην παρούσα φάση, τον τραπεζικό τομέα. Η Ευρώπη το αντιμετωπίζει καθυστερημένα. Η Αμερική βρέθηκε πιο μπροστά. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_3636.html

Όλα στον αέρα: Μνημόνια, συμφωνίες, και… Παπαδήμος


Στην Ελλάδα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί δε δρέπουν δάφνες διορατικότητας. Περισσότερο λειτουργούν με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, ενώ έχουν μια έφεση στο πως θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλό τους, με πρώτη προτεραιότητα τον εσωκομματικό. Πρωταρχικό τους μέλημα να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα στα καφενεία (και στο διαδίκτυο). Όσον αφορά τα θέματα που έχουν να διαχειριστούν, έχει ο Θεός, στην Ελλάδα ζούμε, όλο και κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή.

Ενώ λοιπόν όλος ο πλανήτης βούιζε ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου ήταν μια απάτη, στην Ελλάδα ψάχναμε πρωθυπουργό να την υλοποιήσει. Ξενυχτούσαμε επί μια εβδομάδα, παρέλυσε το κράτος, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, για να φτιάξουμε κάτι που οι συνθήκες δε επιτρέπουν να λειτουργήσει.
Σήμερα φαίνεται πως με την αναμενόμενη καθυστέρηση που τους χαρακτηρίζει, οι πολιτικοί μας ανελήφθησαν ότι δεν υπάρχει ενεργή συμφωνία, ότι το PSI είναι στον αέρα, ότι η έβδομη δόση είναι Γολγοθάς. Και εισήλθαμε επισήμως σε νέα πολιτική κρίση, έπειτα από την ουσιαστική παραίτηση του εξουθενωμένου αντιπροέδρου.

Γιατί με την αφέλεια που τους χαρακτηρίζει είχαν υπολογίσει ότι ο προϋπολογισμός θα έκλεινε κανονικά, οι τράπεζες θα υποχωρούσαν υπό το βάρος της διαπραγματευτικής δεινότητας του κ. Παπαδήμου , η Ε.Ε. θα έσπευδε πανικόβλητη να ενισχύσει με μερικά τρις τον EFSF και αμέσως μετά θα παραχωρούσε και ένα υπέρογκο δάνειο στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους, για να μείνει στο ευρώ και να μην κινδυνεύσουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Και μετά ξύπνησαν.

Ξύπνησαν σε μια πραγματικότητα ελαφρώς τροποποιημένη, αν και αρκετοί από εμάς (πλέον δεν είμαστε ούτε γραφικοί, ούτε μειοψηφία) τους είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για μερικά απλά συμφραζόμενα γύρω από την περιβόητη συμφωνία. Έτσι, παρά τις κυβερνητικές δοξασίες, στη πορεία αποδείχθηκε ότι:
  • Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες δεν ήταν περίπατος, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν να κάνουν με το βιογραφικό του προσώπου αλλά με το υφιστάμενο status quo και είτε ήταν εκεί ο κ. Παπαδήμος, είτε ο κ. Ψαριανός, ελάχιστα πράγματα θα διέφεραν.
  • Η ελληνική πλευρά προσέκρουσε σε έναν τοίχο, σε μια νοοτροπία που από την αρχή της κρίσης ωθούσε την Ελλάδα στη μοναδική διαθέσιμη λύση, δηλαδή σε μια κλασσική αναδιάρθρωση του χρέους σε ποσοστό άνω του 80%, μια λύση που προσπάθησε ματαίως να αποφύγει.
  • Η ελληνική πλευρά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ούτε η ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου είναι μακριά, ούτε η κατάταξη στο D (default) από τους οίκους αξιολόγησης και δικαιολογημένα φοβάται μήπως αυτή η εξέλιξη σημάνει και την αποπομπή της από την ευρωζώνη.
  • Οι πονηροί Γερμανοί θέλοντας να κερδίσουν χρόνο και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι (ο πολύπειρος Ράϊχενμπαχ) τα χάλια της οικονομίας , έθεσαν δύο συνθήκες που συναρτούσαν τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Η μία ήταν η μόχλευση του EFSF και η άλλη η εντός στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οι δικοί μας έπεσαν μέσα στην παγίδα, πιστεύοντας ότι ο εξαντλημένος κόσμος θα πλήρωνε τα χαράτσια αδιαμαρτύρητα. Ξαφνικά η ελληνική πλευρά διαπιστώνει με τρόμο ότι, ούτε ο EFSF πρόκειται να μοχλευθεί, ούτε ο προϋπολογισμός να εκτελεστεί. Συνεπώς ακόμα και αν καταφέρει να έρθει σε μια κατ αρχήν συμφωνία με τις τράπεζες ενεργοποιώντας τα δικαιώματα πλειοψηφίας (δηλαδή κινητοποιώντας τις ελληνικές τράπεζες, να εξαναγκάσει τις ξένες να αποδεχθούν μια συμφωνία), αυτή θα μείνει μετέωρη, περιμένοντας τα απαιτούμενα χρήματα που δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ (η συμφωνία ανταλλαγής προβλέπει καταβολή ρευστού στις τράπεζες, το οποίο υποτίθεται ότι θα δεσμευθεί από το νέο δάνειο).
Σήμερα λοιπόν διαβάζουμε στον Τύπο, που φανατικά υποστήριξε τον διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ότι “ο Βενιζέλος αγωνιά για το PSI, ο Παπαδήμος είναι δυσαρεστημένος με τις επιδόσεις των υπουργών του(δηλαδή δεν τον αφήνουν να κάνει τον πρωθυπουργό ο άνθρωπος)” και έβγαλαν στο γυαλί και τον πρώην διευθυντή του συγκροτήματος Ψυχάρη να μας πει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι “είμαστε σε πόλεμο” και ότι “αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία, θα βρεθούμε εκτός ευρώ».
Η αλήθεια είναι βέβαια άλλη. Η Ευρώπη έχει τα δικά της σοβαρά προβλήματα και κανένας δεν ασχολείται με τον εξουθενωμένο αντιπρόεδρο και τον πικραμένο πρωθυπουργό. Το σύστημα όμως που επέβαλε τον κ. Παπαδήμο συνεχίζει να ζει στον μικρόκοσμό του και επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς που έκαναν στον Σαμαρά και την προηγούμενη φορά, με τις επιστολές.
Κάποια στιγμή όμως θα καταλάβουν ότι τα πάντα είναι υπό αίρεση και ότι η ‘’επιτυχία’’ του Οκτωβρίου ήταν απλώς μια Γερμανική μπλόφα για να νιώσει ασφάλεια ο Σαρκοζύ. Και τότε θα παρακαλάνε να έρθει κάποιος να τους σώσει.
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_2832.html

Καταστροφή της Ελλάδας... από τους New York Times

Με τον τίτλο "Αναμένοντας την ημέρα της Αποκάλυψης: εγκαταλείποντας το Ευρώ", η εφημερίδα New York Times αναφέρεται σε καταστροφολογικά σενάρια που θα ακολουθήσουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο αρθρογράφος «δένει» το σενάριό του με τα πραγματικά γεγονότα που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία και έχουν οδηγήσει στην....
εξαθλίωση τους Έλληνες.
Διαβάστε το άρθρο στα ελληνικά
"Τέτοιου είδους σενάρια από τη μια μας κρατούν σε εγρήγορση να μην επαναπαυόμαστε μόνο στις εκταμιεύσεις των δόσεων, αλλά από την άλλη επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα και την ελληνική αγορά.Θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την Ευρώπη: μετά από εβδομάδες φημών, ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ του Σαββάτου θα ανακοινώσει την απόφαση ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα επιστρέψει.
Την Δευτέρα, αντί για τις συνηθισμένες τους δουλειές το πρωί, οι Έλληνες οργισμένοι θα σχηματίζουν ουρές μπροστά στις σμπαραλιασμένες πόρτες των τραπεζών, προσπαθώντας να πάρουν τις καταθέσεις τους που θα έχουν παγώσει.Η αξία της δραχμής θα υποχωρήσει πάνω από 60% σε σχέση με το ευρώ και την ίδια στιγμή οι τιμές θα κάνουν άλμα στα λίγα καταστήματα που θα τολμήσουν να ανοίξουν.Σύντομα, η ροή ξένης χρηματοδότησης θα διακοπεί, καθώς η Ελλάδα μετά από την κίνηση του πρωθυπουργού θα χρεοκοπεί.
Καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, η στρατιωτική ηγεσία αναλαμβάνει τον έλεγχο της κυβέρνησης.Αυτή η τρομακτική αλυσίδα γεγονότων μπορεί να μην συμβεί πραγματικά, αλλά ο κίνδυνος ότι η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα βαριά τραυματισμένη από την κρίση, θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί. Αυτός ήταν εν πολλοίς και ο λόγος που οι ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν την περασμένη εβδομάδα αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα, με την ελπίδα να ενισχύσουν τις 17 χώρες της Ευρωζώνης με ένα ακόμη σφικτότερο πλαίσιο ελέγχου.Αν και επισήμως κανείς στην Ευρωζώνη δεν συζητά το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιας χώρας, το τεράστιο κόστος που συνοδεύει η παραμονή σε αυτήν κάνει πολλούς -και ειδικά τους Έλληνες- να εξετάζουν λεπτομερώς τι θα συνέβαινε εάν μία χώρα εγκατέλειπε το κοινό νόμισμα.
«Θα πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες ότι επί του παρόντος δεν βρισκόμαστε στο τρένο της δραχμής», λέει ο Ιάσων Μανωλόπουλος, διαχειριστής hedge fund. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε εκεί, αλλά αυτή είναι η πορεία μας σήμερα».
Κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου οι Έλληνες καταθέτες απέσυραν σχεδόν 40 δις ευρώ ή 53 δις δολάρια από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο αντιστοιχεί στο 17% του εθνικού ΑΕΠ. 14 δις ευρώ αποσύρθηκαν μόνο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλου, τον περασμένο μήνα σε επιτροπή της Βουλής, επιβεβαίωσε ότι η εκροή χρημάτων συνεχίστηκε και το μήνα Νοέμβριο, «σε πολύ μεγάλη κλίμακα».
Το «πέταγμα των καταθέσεων» οξύνθηκε τον Οκτώβριο και στις αρχές Νοεμβρίου, σε μια εποχή έντονης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα και οικονομικής αναταραχής στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι εκροές έχουν σταθεροποιηθεί με αργούς ρυθμούς προς τα κάτω μετά την ανάληψη της ηγεσίας από το νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.Ο κ. Παπαδήμος, αφοσιωμένος φιλος του ευρώ, ήταν ο επικεφαλής της κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας το 2001 όταν υιοθέτησε η χώρα το κοινό νόμισμα. Από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός το Νοέμβριο έχει τονίσει ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται μέσα στη ζώνη του ευρώ, και όχι έξω από αυτή.Παρά τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου οι επενδυτικές τράπεζες, οικονομολόγοι και νομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τις πιθανές εξελίξεις μίας επιστροφής στη δραχμή. Τις τελευταίες ημέρες η Nomura και η UBS δημοσίευσαν αναλυτικές μελέτες. Η πρώτη προβλέπει υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 60% σε σχέση με τη δραχμή, ενώ η δεύτερη προχωράει περαιτέρω προειδοποιώντας για υπερπληθωρισμό, απειλή πραξικοπήματος και πιθανό εμφύλιο σε μία χώρα που θα εγκατέλειπε ατάκτως την ευρωζώνη με χρεοκοπία.
Μία από τις πλέον λεπτομερείς μελέτες παρουσίασε ο Ερικ Ντόρ, οικονομολόγος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λιλ της Γαλλίας. Στο έργο του «Εγκαταλείποντας την Ευρωζώνη: Οδηγίες Χρήσης», ο συντάκτης ξεκινά με το προφανές: μία επιστροφή στη δραχμή θα ξεκινήσει με άμεσο πάγωμα των καταθέσεων.
Για να μην βγουν εκτός συνόρων οι υπόλοιπες αποταμιεύσεις των πανικόβλητων Ελλήνων, θα σταματήσουν και οι μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αναπόφευκτα το νέο νόμισμα θα υποστεί μείωση της αξίας του, ενώ οι λογαριασμοί σε «νέες δραχμές» θα παραμένουν παγωμένοι.
Τα καταστήματα θα υποχρεωθούν να δέχονται υποκατάστατα του ευρώ ή την υποτιμημένη εκδοχή τους που θα κυκλοφορεί εντός της Ελλάδας μέχρι να τυπωθούν από την κεντρική τράπεζα αρκετές νέες δραχμές για να αντικατασταθούν τα 200 δισ. ευρώ σε ρευστό που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.
Το ίδιο διάστημα η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε παρία του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Οι τουρίστες θα την θεωρούν παράδεισο ευκαιριών, αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εκτός συνόρων. «Ελπίζω να μη συμβεί, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», υποστηρίζει ο κ.Ντορ.
Ο βρετανός νομικός Τσαρλς Πρόκτορ πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, καθώς έχει μελετήσει τις νομικές πλευρές του ζητήματος. «Πρέπει να αναγνωριστεί ότι ένα κοινό νόμισμα δεν εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα οικονομιών», όπως λέει, έτσι μερικές χώρες μέλη «πρέπει να αποχωρήσουν ώστε να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους».Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων σε μία περίπτωση εξόδου θα αντιμετώπιζαν ουσιαστικά χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς η αγορά δεν θα δεχόταν να πληρωθεί σε υποτιμημένες «νέες δραχμές», σημειώνει. Και αυτό μπορεί να «πλήγωνε» τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υπέφερε περισσότερο, καθώς κατέχει περίπου 60 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.
Χωρίς στήριξη του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα αδυνατούσε να δανειστεί από το εξωτερικό, αλλά την ίδια ώρα με φτηνό νόμισμα και έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής, η Ελλάδα θα έβλεπε δραστική βελτίωση της προοπτικής επιστροφής της στην ανάπτυξη.Αν και λίγοι, οι Έλληνες οικονομολόγοι που υποστηρίζουν αυτή την εκδοχή, τονίζουν ότι είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των χρόνιων ελλειμμάτων. Ο Θεόδωρος Μαριόλης, οικονομολόγος στο Πάντειο πανεπιστήμιο, υποστηρίζει ότι μία υποτίμηση 50% ή και περισσότερο στο νέο ελληνικό νόμισμα θα περιόριζε το εμπορικό έλλειμμα χωρίς να εκτινάξει τον πληθωρισμό - κάτι που πολλοί συνάδελφοί θεωρούν «πολύ καλό για να είναι αληθινό».Ακόμη κι έτσι, το εάν τα παραπάνω είναι μακροπρόθεσμη λύση για μία χώρα που απέτυχε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της παραμένει αμφιλεγόμενο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας εάν επιστρέψει στη δραχμή θα είναι να πείσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν ένα υποτιμώμενο νόμισμα, όταν θα είναι διαθέσιμο το σταθερό ευρώ, υπογραμμίζει ο Χαλ Σκοτ, ειδικός στα διεθνή οικονομικά στη Νομική του Χάρβαρντ.
Αυτή η διαρκής τάση ανταλλαγής δραχμών με ευρώ θα προκαλούσε διαρκώς μεγαλύτερη υποτίμηση, οδηγώντας σε υπερπληθωρισμό. «Το πρόβλημα της υποτίμησης είναι το σοβαρότερο, πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί», σχολίασε ο Σκοτ σε σχετική ερώτηση."

ethnikonthematon
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/new-york-times_7180.html

"Ηλεκτροπληξία" από τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις-φωτιά που θα ισχύσουν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος το 2012.
Η ΔΕΗ ζητεί μεσοσταθμικές αυξήσεις τουλάχιστον 15%, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται να εγκρίνει αυξήσεις της τάξεως του 10% με 12%, αφού πρώτα εξετάσει και την...
εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε την Πέμπτη.
Η ΔΕΗ, θύμα και αυτή της συνεχιζόμενης ύφεσης, ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξησης του κόστους παραγωγής.
«Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ περίπου λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο κ. Ζερβός.
Η ΔΕΗ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός του Δεκεμβρίου τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ίδιο συνέδριο δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών.
Σημειώνεται ότι αν εγκριθεί η πρόταση της ΡΑΕ για εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, τότε θα γίνουν αυξήσεις σε δύο φάσεις, μία τον Ιανουάριο και άλλη μία τον Ιούλιο.

http://dailynews24.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_3037.html

Γνωρίζετε ότι..το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει παραχώρηση «αιγιαλού και παραλίας» σε ιδιώτες επενδυτές

Η παραχώρηση «αιγιαλού και παραλίας» σε ιδιώτες επενδυτές για διάστημα μέχρι και 50 ετών προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Επιπλέον για την αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας στο νόμο υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ομόλογα και να τα ανταλλάσσει με ομόλογα του Δημοσίου αλλά ακόμη και να παρέχει εγγυήσεις για τα δάνεια που συνάπτει το Δημόσιο. Εξάλλου περιέχεται ειδική ρύθμιση με την οποία ορίζεται ο θεσμός της “επιφάνειας” για την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση από 50 έως και 100 ετών δημόσιων κτημάτων.


Μάλιστα τα μελλοντικά έσοδα από τις μισθώσεις αυτές μπορούν να τιτλοποιηθούν ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αγοράσει το ακίνητο μετά την παρέλευση 100 ετών. Πιο αναλυτικά στο κεφάλαιο Β΄ αναφέρεται ότι για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για 50 χρόνια με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Εξάλλου με άλλη διάταξη συστήνεται Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. Με αποκλειστικό σκοπό την πώληση εταιρειών και την αξιοποίηση ακινήτων.

Τα έσοδα του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους και μπορεί να εκδίδει ομόλογα τα οποία να χρησιμοποιεί στην δευτερογενή αγορά για την απόκτηση ομολόγων του Δημοσίου. Οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβαστεί στο Ταμείο δεν μπορεί “καθ΄ οιονδήποτε τρόπο” , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο . Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου θα παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου δύο εκπρόσωποι οι οποίοι προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Οι δύο εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται εγγράφως για την λειτουργία του Ταμείου και με τη σειρά τους να ενημερώνουν την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.


πηγη

http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_3248.html

ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ..ΡΑΓΚΟΥΣΗΔΕΣ


Τη σκυτάλη της κόντρας για τα ταξί πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, μέσω διαρροών συνεργατών του, κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη ότι ακολουθεί διαφορετική πολιτική, για "ψηφοθηρικούς λόγους". Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσαν τα σχόλια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη για το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ταξί...
Συνεργάτες του κ.Ραγκούση έδωσαν σκληρή απάντηση, σημειώνοντας πως ο κ. Βορίδης χαράσσει μια διαφορετική στρατηγική από τον πρώην υπουργό Υποδομών για «ψηφοθηρικούς λόγους».
Ο κ.Βορίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί και τόνισε ότι η όποια ρύθμιση θα γίνει με ορθολογικά κριτήρια.
Οι κύκλοι που πρόσκεινται στον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας ανέφεραν ότι την ώρα που πλήττονται από την κρίση εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και που αυξάνεται η ανεργία, "είναι μείζον ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης να μην εξαιρούνται πελατειακές συντεχνίες από το άνοιγμα των επαγγελμάτων".
Και πρόσθεταν ότι "την ώρα που η χώρα δίνει υπαρξιακή μάχη επιβίωσης κατά της φοροδιαφυγής, είναι μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής να μην εξαιρούνται συστήματα μαύρης αγοράς για ψηφοθηρικούς λόγους".
Eχθές το πρωί ο κ. Βορίδης είχε επανέλθει στο θέμα, δηλώνοντας στον Βήμα 99,5 ότι "δεν πρόκειται να έρθει κάτι σαν αυτό που είχε προσπαθήσει να φέρει ο κ. Ραγκούσης. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση. Δεν υπάρχει επομένως και κανένα πρόβλημα".
Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι "ουδέποτε ενδιέφερε την τρόικα το άνοιγμα με τον τρόπο που πρότεινε ο κ. Ραγκούσης" και πρόσθεσε: "Ήταν άποψη του προηγούμενου υπουργού και δεν μπόρεσε να την περάσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα γιατί αυτή αντιδρούσε και προφανώς ο εύκολος τρόπος που έχουμε βρει στην Ελλάδα είναι να βάζουμε μπροστά την τρόικα για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς".
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_6091.html#more

Βολή αντιαεροπορικού συστήματος S-400.Η μυστική συμφωνία απόκτησής του από Ελλάδα



Βολή αντιαεροπορικού συστήματος S-400
Πραγματοποιήθηκε χτες στο πεδίο βολής Kapustin Yar στην περιοχή Astrakhan της Κασπίας η βασική δοκιμή επιχειρησιακής αποδοχής του αντιαεροπορικού/αντιπυραυλικού συστήματος S-400 Triumph στην πλέον πρόσφατη έκδοση όπου έχουν τοποθετηθεί ορισμένα επιπλέον υποσυστήματα βελτίωσης της αντιβαλλιστικής του δράσης. Το σύστημα απέδωσε τα αναμενόμενα και απέδειξε την επιχειρησιακή του αξία...

Πρόκειται για το κορυφαίο σε αποτελεσματικότητα αεντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα μακρού βεληνεκούς στην πλανήτη σήμερα, διάδοχος των S-300, και ήδη έχει ξεκινήσει να εγκαθίσταται στα περίχωρα της Μόσχας, το Καλίνινγκραντ κλπ
Το S-400 Triumph μπορεί να καταστρέψει στόχους όπως αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 400 χλμ. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας του συστήματος και των πληρωμάτων με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του στον ρωσικό θύλακα του Kaliningrad στην Βαλτική θάλασσα όπου και θα αποτελεί το δυτικότερο σημείο της αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής ομπρέλας της ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
 
Σημειώνουμε ότι το 2008 ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ρωσία για προμήθεια των S-400 ή για αντικατάσταση του βλήματος των S-300PMU1 με το βλήμα των S-400, το οποίο είχε και βαλλιστικές δυναότητες κai μπορούσε να λειτουργήσει ως "αντίπαλο δέος" στο τουρκικό βαλλιστικό βλήμα Υildirim. Η Μόσχα είχε συμφωνήσει να δώσει το σύστημα ή να εκσυγχρονίσει τους S-300 με το βλήμα και ορισμένα υποσυστήματα των S-400.

Οι σχεδιασμοί αυτοί διακόπηκαν από τις εκλογές του 2009 και την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή...

Στο βίντεο που ακολουθεί η λήψη των στιγμιοτύπων του συστήματος έγινε νύκτα. Προφανώς οι παραγωγοί του βίντεο κατόπιν υπόδειξης των ρωσικών στρατιωτικών αρχών αποφεύγουν να δείξουν λεπτομέρειες του συστήματος για ευνόητους λόγους.

Πηγή: defencenet.gr
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/s-400.html#more

Επιστολή προς Μπένυ από τον Αλέξη


 
Ο Αλέξης είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που έχει καταθέσεις στην Ελβετία και απευθύνει μία επιστολή, μέσω του capital.gr με λόγια απλά και σταράτα, προς τον Ευ. Βενιζέλο.

Αυτή η επιστολή μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή για συζήτηση.
Ο Αλέξης, λοιπόν, απευθύνεται προς τον κ. Βενιζέλο:..

«Κύριε Βενιζέλο. Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και γενικότερα στο εξωτερικό και ως ένας τέτοιος καταθέτης έχω να παρατηρήσω τα εξής.
- Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός που έχει μη νόμιμο χρήμα στο εξωτερικό το έχει στο όνομά του; Η άποψή μου είναι ότι δεν το έχει καν σε όνομα off shore εταιρείας με τον ίδιο σαν beneficial owner. Το έχει σε ονόματα κανονικών ξένων εταιρειών ή σε ονόματα ξένων αχυρανθρώπων.
- Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός που έστειλε μη νόμιμο χρήμα στο εξωτερικό από την Ελλάδα το έκανε με έμβασμα σαν αυτά που ψάχνετε τώρα; Το έκανε επί το πλείστον μέσω τμημάτων private banking ή ακόμα περισσότερο χονδροειδώς με βαλίτσες (θυμίζει κάτι;).
Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η συζήτηση αυτή είναι φιλολαϊκή και απαραίτητη για την κυβέρνηση για να δείξει ένα πρόσωπο ισονομίας και δικαιοσύνης απέναντι στους καταταλαιπωρημένους μισθωτούς και συνταξιούχους. Όμως, σας πληροφορώ ότι η πολύ μεγάλη πλειονότητα εμβασμάτων και καταθέσεων εξωτερικού που πιθανώς να ανακαλύψετε είναι απολύτως νόμιμα χρήματα απλών πολιτών /κεφαλαιούχων/ επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Χρήματα δουλεμένα, φορολογημένα, δικαίως αποκτηθέντα που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο από την επερχόμενη καταστροφή. Η κατοχή και η δημιουργία πλούτου στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους κάποτε να απενοχοποιηθεί, όπως και η επιχειρηματικότητα.
Σχετικά με τις εκκλήσεις σας περί πατριωτικού καθήκοντος για την επιστροφή νόμιμων κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Ξέρετε πολύ καλά κ. Βενιζέλο, ότι το χρήμα σύνορα δεν έχει και κατευθύνεται προς εκεί που υπάρχει ασφάλεια, καλύτερη απόδοση και εύκρατο για επενδύσεις κλίμα. Το χρήμα στην Ελλάδα τώρα δεν έχει ασφάλεια και δεν μπορεί να επενδυθεί πουθενά χωρίς το ρίσκο της πιθανής ολικής απώλειας (τελευταία, χάρη και στις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και του τέως πρωθυπουργού, η χώρα απέκτησε και συναλλαγματικό ρίσκο). Η Ελλάδα προσφέρει τώρα μόνο αποδόσεις (επιτόκια προθεσμιακών, ελληνικά ομόλογα) με το ανάλογο πολύ μεγάλο ρίσκο. (αλήθεια κε Βενιζέλο, εσείς ως καλός πατριώτης, πόσα ελληνικά ομόλογα αγοράσατε τελευταία για να στηρίξετε το δημόσιο χρέος;).
Είναι επιεικώς αστείο να επικαλείσθε τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων (τα οποία είναι δεδομένα νομίζω), να ρισκάρουν τους κόπους μιας ζωής για να καλύψουν το τραπεζικό κενό που δημιούργησε πάνω από όλα η ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης κατά τη διαχείριση της κρίσης, την οποία όντως κληρονόμησε. Κάθε Έλληνας νομίζω κε υπουργέ θα ήθελε να έχει τα χρήματά του στη χώρα του, να αισθάνεται ασφαλής, να τα επενδύει σε ένα περιβάλλον ισονομίας και δικαιοσύνης και να προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου του. (τρανταχτό παράδειγμα η επένδυση στη Μεσσηνία (Costa Navarino), όπου ένας πραγματικός πατριώτης πάλεψε με το τέρας της γραφειοκρατίας επί 15 έτη για να δημιουργήσει ένα διαμάντι στο χώρο του τουρισμού).
Τα χρήματα θα έρθουν ξανά στις ελληνικές τράπεζες με μεγάλη χαρά όταν έρθει μία κυβέρνηση στην εξουσία, η οποία:
- Δεν θα μιλάει για Τιτανικούς, γεμάτα πιστόλια στα τραπέζια, διεφθαρμένους Έλληνες και δημοψηφίσματα περί παραμονής στο ευρώ
- Δεν θα λέει ατάκες τύπου ‘δεν με ενδιαφέρουν οι αγορές και τα spreads’ – Άνοιξη 2010 νομίζω – όταν οι αγορές είναι αυτές πού μας δανείζουν αφού χρωστάμε της Μιχαλούς.
- Δεν θα λέει ατάκες τύπου ‘δεν με ενδιαφέρουν οι τράπεζες παρά μόνο οι πολίτες’, ξέροντας ότι χωρίς τις τράπεζες δεν θα υπάρχουν –οικονομικά– ούτε οι πολίτες
- Δεν θα βγαίνουν τα στελέχη της στα παράθυρα των media καθημερινώς σαν αστέρες της τηλεόρασης, αλλά θα δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά
- Θα ακυρώσει τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης (και ασυλίας) υπουργών (δικός σας νομίζω)
- Θα συνεργάζονται πραγματικά όλα τα στελέχη της και δεν θα ασχολούνται οι μεν με διαδοχές, οι δε με ημερομηνίες εκλογών και οι άλλοι με αγωνιώδεις προσπάθειες να αναδειχθούν ρυθμιστές των καταστάσεων
- Θα προσπαθήσει να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και να ξεριζώσει πρώτη τα αποστήματα του Δημοσίου (συστήματα 4-4-2 στις εφορίες, δημοπρασίες για τις θέσεις εφόρων,κλπ)
- Θα συγκρουστεί πραγματικά με τα ψευτοσυνδικαλιστικά κινήματα που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας στη χώρα (ρωτήστε τους επαγγελματίες της πλ. Συντάγματος)
- Θα προσπαθήσει πραγματικά να μειώσει το τεράστιο σπάταλο κράτος (και όχι με κολπάκια τύπου εφεδρείας)
- Θα ανακοινώσει την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.
- Θα καταλάβει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση έρχεται πρώτα με την περιστολή των σπαταλών (όχι δαπανών) και μετά με την αύξηση της φορολογίας.
- Θα δώσει πραγματικά κίνητρα για άμεσες επενδύσεις στους τομείς συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας μας (τουρισμός, ενέργεια, μεταφορές κλπ) του τύπου παραχώρηση γης με ενοικίαση, φορολογικά κίνητρα κλπ
- Θα καταλάβει επιτέλους ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του ιδιωτικού τομέα.
- Θα κάνει τον υποψήφιο επενδυτή/επιχειρηματία να μην αισθάνεται τρελός ή αυτόχειρας που αποπειράθηκε να επενδύσει στην Ελλάδα
- Θα καταλάβει ότι η υπερφορολόγηση των πάντων έχει τα αντίθετα αποτελέσματα (καμπύλη Lafare κλπ). Πόσα έσοδα έχει άραγε χάσει η κυβέρνηση με την υπερφορολόγηση των αυτοκινήτων πχ; Απώλειες από τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος των εμπόρων αυτοκινήτων, τελών κυκλοφορίας, φόρο εισοδήματος από απολυμένους υπαλλήλους από έμπορους αυτοκινήτων κλπ. Και όλα αυτά επειδή ήθελε να επιβάλλει τον φιλολαϊκό ‘φόρο πολυτελείας’ στα ακριβότερα αυτοκίνητα.
Η λίστα με το τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να εμπνεύσει πάλι εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους πολίτες της και τις ‘κακές’ αγορές είναι ατελείωτη, αλλά και αυτονόητη νομίζω.
Χωρίς αυτά τα συστατικά, δεν πρόκειται να έρθει ούτε ένα ευρώ πίσω στη χώρα.
Σταματήστε επιτέλους το κυνήγι μαγισσών με τις καταθέσεις του εξωτερικού και με την προσπάθεια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, συντονιστείτε και δείξτε στο ‘κακό’ και ‘κερδοσκοπικό’ κεφάλαιο, ότι έχετε καταλάβει πραγματικά την κρισιμότητα της κατάστασης και αλλάζετε ρότα εμπράκτως –μη λαμβάνοντας υπόψη το όποιο πολιτικό κόστος. Ο χρόνος της Ελλάδας δυστυχώς έχει τελειώσει και θαύματα στην οικονομία ΔΕΝ γίνονται.
ΥΓ. Απασχολούμαι ως επαγγελματίας trader μετοχών και παραγώγων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα όποια κεφάλαια μου στο εξωτερικό προέρχονται από αγοροπωλησίες αυτών των προϊόντων»
Υπεύθυνος για το πρωτότυπο:
Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_9386.html#more
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters