Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τα Μυστικά του Ποσειδώνα και της Τρίαινας

Ο Θεός Ποσειδών κατοικεί μερικές φορές στον Όλυμπο, στο παλάτι που του έφτιαξε ο Θεός Ήφαιστος, αλλά κυρίως στο παλάτι του βαθιά στην θάλασσα, μαζί με τη γυναίκα του, τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Το παλάτι αυτό ο Όμηρος το τοποθετεί κοντά στις Αιγές, χωρίς βέβαια να φανερώνει το ακριβές σημείο.
Στην Γιγαντομαχία πολέμησε στο πλάϊ του Θεού Διός και μετά τη νίκη τους μοίρασαν τον κόσμο με κλήρο. Ο μεν Ζευς έλαβε τους ουρανούς και ο Ποσειδών την θάλασσα και όλο το υδάτινο στοιχείο επάνω στη Γη, ο δε αδελφός τους Πλούτων τον Κάτω Κόσμο. Τον Όλυμπο και την γη τα άφησαν αμοίραστα, ώστε να τα χαίρονται και οι τρεις τους.

Η κυριαρχία του στη γη δηλώνεται τόσο από το όνομά του, που προέρχεται (πιθανά) από το πόσις (αφέντης, κύριος) και δάων ή δη (γη) όσο και από τα προσωνύμια που του αποδίδονται όπως Γαιήοχος (αυτός που κατέχει τη γη, κοσμοκράτορας), καθώς και αυτά που αναφέρονται στη ιδιότητά του να δημιουργεί σεισμούς όπως Ενοσίχθων, Εννοσίγαιος (από το ένοσις = σεισμός, κίνηση και γαία, δηλαδή αυτός που κινεί, ταράζει την γη) αλλά και Μοχλευτήρ, Σεισίχθων, Δαμασίχθων, κλπ. Αναφέρεται επίσης ως γαίης κινητήρ στον ομηρικό ύμνο.
Ο συσχετισμός του με τους σεισμούς και την Γη ανάγεται σε πολύ παλαιές εποχές, κατά τις οποίες ο Θεός δεν είχε ακόμα συνδεθεί με τη θάλασσα, αλλά η αρχική του μορφή θα πρέπει να ήταν χθόνια. Υπήρχε μάλιστα και σχετική παράδοση, κατά την οποία ο τόπος των Δελφών ανήκε αρχικά από κοινού στον Ποσειδώνα και την Γη πριν περάσει στον Θεό Απόλλωνα. Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο Θεός Ποσειδών ήταν ένας από τους επιστάτες του χρησμού στους Δελφούς προτού να τους αναλάβει ο Ολύμπιος Απόλλων. Οι Θεοί Απόλλων και Ποσειδών λειτουργούν στενά σε πολλές περιπτώσεις, όπως λ.χ. στον αποικισμό.
Ο Δελφικός Απόλλων παρέχει την έγκριση για την εγκατάσταση ανθρώπων σε αποικίες, ενώ ο Ποσειδών βοηθά δίνοντάς τους το εξαγνιστικό ύδωρ για την θυσία που αφορούσε την ίδρυση της αποικίας. Γι’ αυτό και οι πρόγονοί μας τον θεωρούσαν και θεμελιωτή των οίκων τους, επικαλούμενοι την προστασία του για τη σταθερότητα του εδάφους και την ασφάλεια των κτισμάτων.
Συμβολίζει την αέναη κίνηση και τη ρευστότητα –όπως ακριβώς είναι η φύση του υγρού στοιχείου και κατ’ επέκταση τον κόσμο των συναισθημάτων. Και αυτό γιατί τα συναισθήματά μας δεν βρίσκονται ποτέ σε μια μόνιμη κατάσταση αλλά μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ψυχικές νόσοι αποδίδονταν στον μεγάλο αυτό Θεό που κινεί τα ανθρώπινα συναισθήματα με την τρίαινά του όπως τα ύδατα των ωκεανών. Κατά τους Στωϊκούς (Κικέρων «De Νatura Deorum» ΙΙΙ.25), ο Ποσειδών αποτελεί τη νοήμονα πνοή (το πνεύμα) και τη Θέληση.
Πάνω στο χρυσό άρμα του και με τη συνοδεία δελφινιών, ιππόκαμπων, γοργονών, και θαλάσσιων θεοτήτων σκίζει τα νερά, κρατώντας στα χέρια του την τρίαινα. Το όπλο αυτό ήταν δώρο κατ’ άλλους των Κυκλώπων, κατ’ άλλους των Τελχινών και το χρησιμοποίησε στην Γιγαντομαχία. Από τότε το κρατά συνέχεια και μ’ αυτό άλλοτε ανακινεί την θάλασσα, δημιουργώντας τεράστια κύματα και φοβερές τρικυμίες, ενώ άλλοτε την γαληνεύει. Γι’ αυτό και προσφωνείται Ποντομέδων (από το πόντος και μέδω = κυβερνώ), Αλίδουπος (από το αλς και δούπος= κρότος, βουητό), Βαρύκτυπος, Κυμοθαλής, Κοσμοσείτης. Οι ναυτικοί έκαναν πάντα σπονδές σε αυτόν πριν το ταξίδι τους, για να έχουν ήρεμη θάλασσα και ασφαλή επιστροφή στο σπίτι τους. 
Πηγή (delphys.gr)Σύμβολό του είναι η τρίαινα, η οποία απεικονίζει την εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το ημικύκλιο της ψυχής, το οποίο το διαπερνά ο σταυρός της ύλης, και μαζί καταλήγουν σε τρεις αιχμηρές άκρες. Κάθε μία από αυτές συμβολίζει και μία έκφανση της ανθρώπινης υπόστασης η οποία πρέπει να εξαγνιστεί από τα νερά του Ποσειδώνα. Αυτές είναι:
1) η υλική μας υπόσταση και οι αισθήσεις της,
2) η αστρική (συναισθηματική) υπόστασή μας και οι επιθυμίες της, και
3) η κατώτερη πνευματική υπόστασή μας και οι εγωκεντρικές σκέψεις της.

Πώς ερμηνεύεται αυτό το σύμβολο; Ο άνθρωπος καλείται μέσα από τις εμπειρίες του στη γη να προάγει τις τρεις αυτές εκφάνσεις της ύπαρξής τους σε ένα πιο εξευγενισμένο επίπεδο.
Σύμφωνα με μία διαφορετική ερμηνεία, το ημικύκλιο της τρίαινας το διαπερνά ο ιστός της Ζωής του Ήλιου, απελευθερώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα από υποκειμενικούς περιορισμούς και επιτρέποντάς της να εκφραστεί με ανιδιοτέλεια. Ο μικρός κύκλος στη βάση του συμβόλου αντιπροσωπεύει το Πνεύμα, κι επομένως η τρίαινα συμβολίζει την κατάσταση κατά την οποία το Πνεύμα διαπερνά την ανθρώπινη υπόσταση, δίνοντάς της ώθηση ώστε να αποκτήσει ηθικοπλαστικά οράματα, συμπόνια και ανιδιοτελή συναισθήματα. 
Πηγή (cosmictelegram.gr)


Σύνθεση από 1 & 2 ώς άνω
Επιλογές, επεξεργασία, επιμέλεια δημοσιεύσεων/αναδημοσιεύσεων ΠλωτίνοςΠηγή:
mythagogia
https://ellaniapili.blogspot.gr/2016/11/blog-post_80.html

Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Φωτογραφίες βγαλμένες από μια άλλη εποχή, δείχνουν ένα πρόσωπο της Αθήνας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Αθήνα, 2016. Ρέματα μπαζωμένα, ρυμοτομία τραγική, πράσινο ανύπαρκτο ή έστω εμφανώς περιορισμένο, γκρίζες πολυκατοικίες, γκρίζα αισθητική με λίγες μονάχα φωτεινές εξαιρέσεις.


Ανεβαίνοντας στον Λυκαβηττό, φτάνεις έξω από το θρυλικό του θέατρο. Από εκεί προχωράς λίγο ακόμα και με περπάτημα πέντε λεπτών οδηγείσαι στο πιο ψηλό του σημείο, στο εκκλησάκι που φιγουράρει στην κορυφή, στον ναό του Αγίου Γεωργίου που καθημερινά συγκεντρώνει στο μικρό του προαύλιο, παρέες, ζευγαράκια και τουρίστες.

Το μάτι αντικρίζει περιμετρικά το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, ασφυκτικά κτισμένο. Μόνη διέξοδος διαφυγής, οι λόφοι, τα βουνά και η θάλασσα στο βάθος.

Μέσα σε 100 και κάτι χρόνια η Αθήνα χτίστηκε ασφυκτικά χωρίς να υπάρχει σωστή δόμηση και με τα ποτάμια της να μπαζώνονται κόντρα στα όσα προβλέπει από μόνη της η φύση. Πρόχειρες κατασκευές και κυρίως, κακή συντήρηση. Πλέον, κάθε φορά που βρέχει προσευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών έχει πολλάκις τονίσει ότι έχουν φράξει οι πανάρχαιοι δρόμοι διαφυγής του νερού και δεν έχουν δημιουργηθεί καινούργιοι.

Απόρροια των παραπάνω, οι πλημμύρες. Έχουμε συνηθίσει να λέμε βέβαια πως η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη μέσα στην ασχήμια της. Σαν να μισείς να την αγαπάς και αντιστρόφως. Είναι μια όμορφη πόλη γιατί έχει τη θάλασσα, έχει την Πλάκα, έχει τις γειτονιές της, έχει τις βραδιές και τους ιδιαίτερους ανθρώπους της που όταν δεν χάνονται μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, ξέρουν να περνούν καλά σε αυτό το αστικό τοπίο.

Παρόλα αυτά, κάθε φορά που βλέπουμε φωτογραφίες του παρελθόντος σκεφτόμαστε πόσο πιο ανθρώπινη θα μπορούσε να είναι αυτή η πόλη αν είχαν διατηρηθεί τα ποτάμια και τα ρέματα, αν υπήρχαν πάρκα, αν υπήρχε πρόβλεψη για να μην πλημμυρίζουμε τις λίγες μέρες του χρόνου που βρέχει. Γιατί εδώ έχει πάντα ήλιο που λέει το τραγούδι και αυτό μας κάνει χαρούμενους, αλλά θα ήμασταν ακόμη πιο χαρούμενοι αν ζούσαμε σε ένα σύγχρονο άστυ που θα περιείχε και ανοιχτά τοπία όπως αυτά που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή σε άλλες εποχές, μέσα από 20 καρέ. Για να γνωρίσουμε εικόνες που δεν ξέρουμε και να σκεφτούμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο περνούμε τον περισσότερο χρόνο της καθημερινής ζωής μας. Μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς πώς χτίστηκε το Καλλιμάρμαρο, αλλά και πώς άλλαξαν γειτονιές σαν το Παγκράτι που σήμερα έχουν γίνει «στέκια».

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Κολωνίας  iDAI και δημοσιεύονται με την άδεια της συλλέκτριας φωτογραφιών, Λίζας Κουτσαπλή από την προσωπική της σελίδα στο Facebook,  Liza’s Photographic Archive of Greece – Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας:

Τα καρέ είναι από τις αρχές του 1900, μέχρι το 1942.

-Άποψη από το Παγκράτι, και μπροστά φαίνονται τα ερείπια του ναού του Σταυρωμένου Πέτρου, στα θεμέλια του οποίου κτίστηκε ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, ημερομηνία άγνωστη: 


Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Άποψη της Ακρόπολης, μάλλον από το Θησείο, περίπου 1922:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Άποψη του Λυκαβηττού και ο Ιλισσός:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Άποψη του Παναθηναϊκού Σταδίου, πριν την κατασκευή του:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Γλυφάδα, 1942, φωτογράφος Walther Wrede:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Άποψη από Καισαριανή προς Τουρκοβούνια, φωτογράφος Walter Hege, περίπου 1928-1929:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Τράχωνες, ή όπως ονομάζεται σήμερα Άλιμος, 1929:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Πειραιάς, τα αρχαία τείχη, 1907:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Αστεροσκοπείο, 1906:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Πύλη του Αδριανού, ημερομηνία άγνωστη:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

-Πανδρόσου, ημερομηνία άγνωστη:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Άποψη Λυκαβηττού, ημερομηνία άγνωστη:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

-Μερική άποψη από την Ακρόπολη, ημερομηνία άγνωστη:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν


-Άποψη του Αστεροσκοπείου και τα Προπύλαια στην Ακρόπολη, ημερομηνία άγνωστη:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

-Ο ναός της Απτέρου Νίκης, ημερομηνία άγνωστη:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Ο ναός των Αγίων Θεοδώρων και η οδός Ευριπίδου, 1904:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν


-Οδός Αθηνάς, στην αγορά, ημερομηνία άγνωστη:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Πλάκα, 1904:

Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-Αθήνα, Πλάκα, το Ωρολόγιο του Κυρρήστου ή Πύργος των Ανέμων ή Αέρηδες, 1895:Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν


-Στην Ακρόπολη, 1927:

 Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 φωτογραφίες ενός κόσμου που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν


ΠΗΓΗ: http://www.dinfo.gr/

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΑΠΟ Δ.Ε.Η. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. sorrasT.V


sorrasT.V
ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΑΠΟ Δ.Ε.Η. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε.ΣΥ. "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ.

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ. SorrasT.VSorrasT.V 

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ε.ΣΥ. "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΙ "ΦΟΒΕΡΗ" ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!!!!!!!!! Kούρεμα ως και 80% στα δάνεια…


Viky Charalambous
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ 80 % ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 - 2014, 528 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑΞΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ, ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΕΚΔΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...
ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΣΥΝΟΛΟ 90 ΔΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ),
ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS,
ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΖΗΜΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 40 ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ...)


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΟΚΟ,

ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΕΩΣΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣΘΕΟΡΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΙΩΔΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΕΡΓΟ , ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ..

ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΥΓΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,

ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,

ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΡΥΦΕΣ ΑΝΤ' ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΥΤΩΝ..

ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,

ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ.. ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ..

ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ
ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ

ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ/ΔΕΥΑ ΚΤΛ

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ
ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΙΜΩΣΟΥΝ.. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ
ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΕΥΣ
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΣΟΥ

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ
ΜΗ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΙΜΩΝΟΥΝ
ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΕΓΕΝΗΜΕΝΕΣ Η ΜΗ!!!

ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ..

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ.

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ
ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΡΧΗ
ΕΣΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣEKTAKTO ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ… Kούρεμα ως και 80% στα δάνεια…ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ…EKTAKTO ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ… Kούρεμα ως και 80% στα δάνεια…ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ…Γιατί προχωρούν σε κούρεμα των δανείων οι τράπεζες;
Τα πάνω κάτω έχει φέρει η αγορά των κόκκινων δανείων από τα funds, αφού οι τράπεζες τρέχουν να ενημερώσουν τους πολίτες να ρυθμίσου τα δάνειά τους πριν περάσουν σε ξένα χέρια.

Πλέον, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και καθώς τα funds προσφέρουν στιςτράπεζες για την αγορά, ειδικά των κόκκινων καταναλωτικών δανείων, ελάχιστα χρήματα, από 7 ως 10 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, οι τράπεζες ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν οι ίδιοι να αγοράσουν το δάνειό τους προσφέροντας μειώσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις να φτάσουν ως και το 80%.

Με λίγα λόγια οι τράπεζες, ειδικά στα καταναλωτικά δάνεια και τις χρεώσεις από κάρτες μπορούν να κάνουν ακόμη και πρόταση που περιλαμβάνει απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Για παράδειγμα μπορεί για ένα χρέος από καταναλωτικό δάνειο της τάξης των 10.000 ευρώ να κληθεί ο δανειολήπτης να πληρώσει εφάπαξ τις 2.000 και η τράπεζα να τους χαρίσει το υπόλοιπο των 8.000 ευρώ. Αυτό καθώς για την τράπεζα η άλλη επιλογή είναι να πωλήσει το δάνειο σε κάποιο fund παίρνοντας 700 ως 1.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα μεγάλες αναμένονται οι εκπτώσεις και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια καθώς και εκεί τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20 ως 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Οι τράπεζες και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν προσφορές που ρίχνουν το υπόλοιπο τουδανείου χαμηλά, συνήθως κοντά στην αγοραστική αξία του ακινήτου, προσφέρουν δηλαδή συνήθως ελάφρυνση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

http://www.axarnea.gr/news/ektakto-pros-olous-kourema-os-ke-80-sta-daniakinopiiste-to#sthash.LNgvuMKl.dpuf

Αυτό το camp χωράει 3 εκατ. πρόσφυγες και όμως οι σαουδάραβες δεν δέχονται ούτε έναν ! (φωτό) ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ;;;;;Βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από τη Μέκκα, το λένε «camp» αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια πραγματική μεγαλούπολη αφού διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει 3.000.000 ανθρώπους.
Παρόλα αυτά οι Σαουδάραβες αρνούνται να φιλοξενήσουν σε αυτό έστω και έναν πρόσφυγα καθώς χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της μαζικής επίσκεψης των μουσουλμάνων στο προσκύνημα της Μέκκας και τις υπόλοιπες 360 μένει παντελώς άδειο.

Το συγκεκριμένο «camp» διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές οι οποίες μάλιστα είναι απολύτου ασφαλείας όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και κάθε άλλη ευκολία προκειμένου να κάνουν άνετη τη διαμονή εκατομμυρίων πιστών στον Μωάμεθ οι οποίοι, ως θρησκευτικό καθήκον, όσοι είναι ενήλικες και σωματικά υγιείς οφείλουν, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να συμμετάσχουν σε αυτό το προσκύνημα στον «ιερό βράχο».

 


Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία είναι η δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, ο πρώτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καθώς και η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα αποθέματα. Δηλαδή μια χώρα πάμπλουτη, ασχέτως… θρησκείας. Ωστόσο αρνείται να δεχθεί έστω και έναν πρόσφυγα.

Τον ίδιο αριθμό όμως προσφύγων, δηλαδή… κανέναν, δήλωσαν πως θα δεχθούν και οι άλλες πέντε επίσης πάμπλουτες χώρες του Περσικού, όπως, Κατάρ, ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν.
http://www.ereportaz.gr/afto-to-camp-chorai-3-ekat-prosfiges-ke-omos-i-saoudaraves-den-dechonte-oute-enan-foto/

Δεν είναι ο Αμαζόνιος.. Είναι η πιο εξωτική γωνιά της Ελλάδας! Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της χώρας!

Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει…

Το δάσος της Στροφυλιάς, στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, είναι μια από αυτές τις γωνιές-εκπλήξεις της χώρας.Ενα δάσος, μια λίμνη, ένας βιότοπος και μια φανταστική παραλία συνθέτουν το σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνες τοπίων από την Αφρική ή από το δάσος του Αμαζονίου.
Από τη μία το δάσος και οι χωματένιοι λόφοι.
Από την άλλη η παραλία και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.Πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή, που αποτελείται από το δάσος Στροφυλιά, τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι και την παραλία Καλογριά. Εκτείνεται από τον Πατραϊκό κόλπο έως την Κυλλήνη.Το δάσος της Στροφυλιάς είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας, με έκταση 19.000 στρεμμάτων, γεμάτο πεύκα, κουκουναριές, βελανιδιές και αγριοκέρδους.Μέσα από τα ξέφωτα του δάσος οδηγείται κανείς στην περίφημη παραλία της Καλογριάς.Καθώς ακολουθεί κανείς τα μονοπάτια του δάσους διαπιστώνει ότι τα πεύκα διαδέχονται τις κουκουναριές -τα δέντρα που δίνουν στο δάσος το όνομά του, καθώς «στροφυλιά» σημαίνει κουκουναριά- ενώ στη συνέχεια ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας οι αμμόλοφοι και οι αμμοθίνες.Φυσικά και τεχνητά κανάλια δημιουργούν χερσαίους βιότοπους, τα γλυκά νερά της λίμνης μπερδεύονται με τα αλμυρά νερά της θάλασσας…Υπεύθυνος για αυτό το θαύμα της φύσης είναι ένας δυτικός άνεμος, ο Μαΐστρος, ο γλύπτης του τοπίου της Στροφυλιάς, ο οποίος έχει… σκαλίσει τους αμμόλοφους με τη χαρακτηριστική κυματοειδή μορφή σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας που ντύνει το δάσος.Οι εικόνες που αντικρίζεις είναι μαγευτικές..

Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος

Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος 

 Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος
 Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος 

Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος

http://www.dinfo.gr/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters