Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Γελάει (πλέον) και ο πλανήτης! Απίστευτο tweet Τσίπρα στα αγγλικά για…το σπέρμα στα βλέφαρα!

Screenshot_36
Ο καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης επεσήμανε με ανάρτηση του στο facebook άλλη μια απίστευτη γκάφα του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε τι έγραψε ο κ. Προκοπάκης σχετικά με την χρήση της λέξης...
«straightjacket», αντί του δόκιμου «straitjacket», σε tweet του Αλέξη Τσίπρα:
«Αλέξη μου, να το κοιτάξεις…


Υποθέτω Αλέξη μου πως δεν γράφεις ο ίδιος τα τουίτ σου. Έχεις προσλάβει κάποιον που είτε είναι απίστευτος μαλάκας ή το κάνει από χαριτωμενιά. Κοίτα όμως να δεις που σ’ έμπλεξε:
Στο τελευταίο σου τουίτ που ποτέ δεν θα αφήσεις τους γεςμεν της λιτότητας, εκτός του ότι δεν βγάζει νόημα, εμφανίζεται η λέξη straightjacket. Λες εσύ και φαντάζονται και άλλοι πως παρά το ότι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στα λεξικά της αγγλικής (βρετανικής ή αμερικανικής) γλώσσας, οι φοβισμένοι μπροστά στην αποφασιστικότητά σου νεοφιλελεύθεροι καταλαβαίνουν πως αναφέρεσαι στο ζουρλομανδύα – straitjacket. Αμ’ δε!
Screenshot_36

Στην αργκό η λέξη που επέλεξες υπάρχει. Ξέρεις τι σημαίνει; Κρατήσου! Ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα. Δεν κάνω πλάκα, σου παραθέτω το λήμμα από το Urban Dictionary.
Αγγλόφωνος αναγνώστης του τουίτ σου λοιπόν, διαβάζει για την austerity (καμιά γκόμενα θάναι!) με το ξεραμένο σπέρμα στα βλέφαρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μπράβο Αλέξη μου, ανέβηκες πίστα.
Να στο κάνω ακόμη πιο άβολο: ο όρος (δύο λέξεις) straight jacket χρησιμοποιείται από την κοινότητα για την οποία δεν θέλει ούτε ν’ ακούει ο άντρακλας συνεταίρος σου για ένδυμα, διατιθέμενο σε διάφορα χρώματα και υλικά (δέρμα, δερματίνη, λάτεξ, κλπ) για ειδικές χρήσεις σε καταστάσεις που σε πολλούς αρέσουν πλην όμως δεν λένε με το ποσέ στο σακκάκι ενός πρωθυπουργού. [κλείσιμο ματιού εδώ, μη μας κατηγορήσει κάνας απ’ αυτούς που θέλουν εποικοδομητικό το διάλογο μαζί σου] Ρίξε μια ματιά στο monkeydungeon.com για την πλάκα της υπόθεσης.
Κοίταξέ το, βρε Αλέξη μου. Δε γίνεται κάθε φορά που κάποιος καθυστερημένος ή ανώμαλος (που θάλεγε κι ο κολλητός σου) απ’ το γραφείο σου γράφει ένα τουίτ να παίρνουν εμάς τηλέφωνο από την Εσπερία σκασμένοι στα γέλια.»

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/12/tweet.html

Αθανασία Γεωργοσοπούλου (Δικηγόρος): Αυτή είναι η υπουργική απόφαση-προάγγελος, προπομπός του Νόμου 4389/2016 περί Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων. Νομοθετούν και σε σκοτώνουν…

Αθανασία Γεωργοσοπούλου Αυτή είναι η υπουργική απόφαση-προάγγελος, προπομπός του Νόμου 4389/2016 περί Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων.
Δια της υπουργικής αποφάσεως με αριθμό Αριθ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 8.4.2014 (ΦΕΚ Β’ 865/08-04-2014) πέρασαν στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όλες οι δικαιοδοτικές Αρμοδιότητες του Υπουργού Οικονομικών . Ήτοι ο Γ.Γ.Δ.Ε κατέστει αποκλειστικά αρμόδιος , αναφορικά με τον προσδιορισμό , την βεβαίωση και την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων , στον οποίο εκχωρήθηκαν και τα Τελωνεία και τα έσοδα από το λαθρεμπόριον καθώς και οι αρμοδιότητες του Γενικού Χημείου του Κράτους , καθώς και κάθε Δημόσιο Περιουσιακό Στοιχείο ….
Διαβάστε και θα καταλάβετε …
Το κτήνος είναι εντός των τειχών πολλά χρόνια τώρα και μας απομυζά κάθε ικμάδα κέρδους και κάθε δυνατότητα ανάπτυξης μέσα από νομιμοφανείς τρόπους …..
Το Κράτος παραδομένο στα χέρια ιδιωτών , δανειστών , δανειστών , με την ηθική και φυσική αυτουργία των κυβερνώντων και του Νομοθετικού Σώματος …
Ξύπνα Ελληνάκο …
Νομοθετούν και σε σκοτώνουν !!!!!!!!!!!!!!!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=26437

Το Ξεραμένο Φιδοπουκάμισο της Παγκοσμιοποίησηςτου Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Δημοψήφισμα στην Ιταλία επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά δύο κυρίαρχα φαινόμενα της σημερινής παγκόσμιας κρίσης. Πρώτον, την απόλυτη αναξιοπιστία του διακομματικού συρφετού της πολιτικής και μιντιακής ελίτ του δυτικού κόσμου, που προσωποποιούν τον θρίαμβο της αθλιότητας σε όλους τους τομείς της ζωής. Δεύτερον, την δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το φαινόμενο της οργισμένης αντίδρασης της καταρρέουσας μεσαίας τάξης απέναντι στις ελίτ των Γκλομπαλιστών.

Μετά τα κινήματα των πλατειών στο Νότο της Ευρώπης, τις εξεγέρσεις στην Γαλλία και αλλού για τα αντιεργατικά μέτρα ή το μεταναστευτικό, και το Brexit, οι προλεταριοποιημένοι νεόπτωχοι και οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι ξαναχτυπούν με την ψήφο σε όποια ευκαιρία τους δίνεται.

Ο “λαϊκιστής” Τραμπ εξελέγη, έχοντας εναντίον του συνεχώς την καταιγιστική διακαναλική προπαγάνδα και τις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις. Η Κίλαρυ ηττήθηκε, παρά το γεγονός ότι η Μάστιγα των Εθνών, ο “μάγος” της Παγκοσμιοποίησης Τζωρτζ Σόρος, ο μυστηριώδης αυτός τύπος με τους απεριόριστους πόρους και τους ισχυρούς δεσμούς με τους Ρότσιλντ, είχε εξαπολύσει όλους τους πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και καλλιτεχνικούς τραμπούκους του εναντίον του Τραμπ.

Είχαμε αναφερθεί πριν από μήνες από τις στήλες του
Hellenic Nexusγια το “πρεκαριάτο”, τη νέα τάξη των εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον δυτικό κόσμο που αισθάνονται ότι έχουν πληγεί βάρβαρα από την παγκοσμιοποίηση και θέλουν να εκδικηθούν...

Αυτό και έγινε στην Αμερική όπου οι δείκτες κοινωνικής ευημερίας, ανισότητας και διαφθοράς πάσχουν σοβαρά και η χώρα παρακμάζει σε σημαντικούς τομείς, αλλά το πολιτικό κατεστημένο δεν δίνει προσοχή.

Ο αμερικανικός λαός, όμως, γνωρίζει την καθημερινότητα που βιώνει στο πετσί του και, όπως δείχνει μια ακαδημαϊκή έρευνα που έγινε πρόσφατα, είχε τουλάχιστον δέκα λόγους να καταψηφίσει την Κλίντον που εξέφραζε αυτή την αρνητική πραγματικότητα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που παραθέτει ο Jill Hamburg Coplan, συγγραφέας και τακτικός αρθρογράφος του Fortune, οι κατά κεφαλήν δείκτες πλούτου, υγείας και εκπαίδευσης στην Αμερική είναι μέτριοι για μια ιδιαίτερα βιομηχανοποιημένη χώρα. Οι αντιλήψεις για τη διαφθορά, την ποιότητα και το κόστος των βασικών υπηρεσιών, έχουν πάρει σε μεγάλο βαθμό την κατιούσα, ενώ η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ξεπέφτει συνεχώς.

Στον μέσο όρο πλούτου ανά ενήλικα, οι ΗΠΑ κατατάσσονται 27ες από τις 27 χώρες υψηλού εισοδήματος (δηλαδή τελευταίες).
Οι Αμερικανοί μπορεί να αισθάνονται παγκόσμιοι ηγέτες, αλλά η Ισπανία, η Κύπρος και το Κατάρ έχουν όλες υψηλότερο μέσο όρο πλούτου (κατά κεφαλήν) από ό,τι η Αμερική. Το ίδιο και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και του βιομηχανικού κόσμου. 

Στην Υγεία, η κατάταξη των ΗΠΑ είναι 33η από 145 χώρες και κατατάσσοναι πιο κάτω από πολλές άλλες πλούσιες χώρες. Περισσότερες Αμερικανίδες, επίσης, πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, σημειώνεται σε μια μελέτη της έγκυρης ιατρικής επιθεώρησης Lancet. Για κάθε 100.000 γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πεθαίνουν 18,5 γυναίκες. Για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία και ο Καναδάς έχουν την μισή μητρική θνησιμότητα.

Όσον αφορά την εκπαίδευση και τις δεξιότητες, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος εξέτασε ευρωπαϊκές και άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Στην Κατάταξη Δεξιοτήτων του 2013, οι ΗΠΑ τοποθετούνται 16ες στην ικανότητα ανάγνωσης και γραφής των ενηλίκων, 21ες στην ικανότητα αριθμητικών πράξεων των ενηλίκων, και 14ες στην επίλυση προβλημάτων από συνολικά 23 χώρες. Οι θέσεις σε έγκριτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα περιζήτητες. Ωστόσο η τριτοβάθμια εκπαίδευση, που κάποτε ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος να ξεφύγεις από την φτώχεια, δεν είναι πια, ενώ το 75% των μαύρων και ισπανόφωνων σπουδαστών πηγαίνουν σε κατώτερα διετή κολλέγια ή σε σχολές “ανοικτής παρακολούθησης”.

Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 45.300.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σε ένδεια απ' ό,τι στο Μαρόκο και την Αλβανία. Στους φτωχούς της Αμερικής ανήκουν σήμερα κυρίως νέοι εργαζόμενοι, αλλά και νοικοκυριά με ανύπαντρες μητέρες. Η φτώχεια έχει μειωθεί μεταξύ των Αφροαμερικανών.

Παιδική φτώχεια: Κατάταξη των Η.Π.Α, 34ες από τις 35 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Τα επίπεδα παιδικής φτώχειας στην Αμερική είναι χειρότερα από κάθε ανεπτυγμένη χώρα οπουδήποτε στον κόσμο, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στον κατάλογο σχετικής φτώχειας της UNICEF - σε σχέση με τον μέσο όρο σε κάθε κοινωνία- οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από την Ρουμανία, παρ' όλο που οι Αμερικανοί είναι, κατά μέσο όρο, έξι φορές πιο πλούσιοι από ό,τι οι Ρουμάνοι. Τα παιδιά σε όλη την Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Οι ΗΠΑ έχουν την τέταρτη μεγαλύτερη ανισότητα στον κόσμο.

Οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι η σοβαρότερη ανισότητα βρίσκεται στην Χιλή, το Μεξικό, την Τουρκία - και τις ΗΠΑ. Επικαλούμενοι το συντελεστή Gini, έναν κοινό δείκτη ανισότητας, και τα δεδομένα από την Wall Street Journal / Mercer Human Resource Consulting, λένε ότι αυτή η ανισότητα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, εμποδίζει τις ευκαιρίες στους νέους και, τελικά, απειλεί το μέλλον του έθνους (όπως εξηγεί ένα βίντεο του ΟΟΣΑ). Το άνοιγμα της εισοδηματικής ανισότητας είναι επίσης εντυπωσιακό στην σύγκριση των μέσων αποδοχών ενός CEO (διευθύνοντος συμβούλου) σε σχέση με την μέση αμοιβή των εργαζομένων. Η διαφορά έχει εκτοξευθεί από 24:1 το 1965, σε 262:1 το 2005 (έχει δεκαπλασιασθεί).

Αριθμός φυλακισμένων: Πρώτες οι ΗΠΑ από 224 χώρες.

Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται στη φυλακή. Μόνο η Κίνα προσεγγίζει αυτό τον αριθμό, γράφουν οι συγγραφείς της έρευνας, με περίπου 1.660.000 φυλακισμένους.

Ικανοποίηση από την ζωή: 17η χώρα οι ΗΠΑ από 36 χώρες.

Οι συγγραφείς της έρευνας σημειώνουν ότι ο δείκτης ευτυχίας των Αμερικανών βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο, σύμφωνα με τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ (το πώς οι άνθρωποι αξιολογούν τη ζωή τους ως σύνολο), αλλά και μια έκθεση του ΟΗΕ. Οι άνθρωποι στη Νέα Ζηλανδία, την Φινλανδία και το Ισραήλ κατατάσσονται υψηλότερα στον δείκτη ικανοποίησης από την ζωή τους.


Τα Μπαρμπάντος και το Λουξεμβούργο είναι πάνω από τις ΗΠΑ, όταν πρόκειται για τις αντιλήψεις των πολιτών σε σχέση με την διαφθορά. “Οι ειδικές ομάδες συμφερόντων μετατρέπουν σταδιακά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ολιγαρχία”, υποστηρίζει η έρευνα, “αφού ανησυχούν μόνο για τις ανάγκες των πλουσίων”.Γκράφιτι με τον Τραμπ και τον Πούτιν, το οποίο απεικονίζει την προσδοκία για μια συνεννόηση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ώστε να αποφευχθούν τουλάχιστον τα χειρότερα.Βλέπουμε ότι ο κάποτε λαμπερός αμερικανικός καπιταλισμός, που ήταν το καύχημα της Δύσης, έχει γίνει μια “κρόνια” δύναμη που τρώει τα παιδιά της.

Όλοι οι δείκτες κοινωνικής ευημερίας, όπου περιλαμβάνονται 52 οικονομικοί δείκτες, όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και αέρα, η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση, η πρόσβαση σε βασικές γνώσεις και η ασφάλεια, υστερούν. Στις χώρες που ξεπερνούν τις ΗΠΑ περιλαμβάνονται η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία και ο Καναδάς.

«Για να γίνει η Αμερική μεγάλη ξανά, πρέπει να ξεκινήσουμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα», κατέληξε ο Hershey H. Friedman, εκ των συγγραφέων της έρευνας, καθηγητής στο Brooklyn College του City University της Νέας Υόρκης. Και σημείωσε ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα που διαπιστώθηκε είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στην εισοδηματική ανισότητα και στην κατοχή του πλούτου, πράγμα που επιβραδύνει την ανάπτυξη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτήσει την αστάθεια.

Αυτά εκμεταλλεύθηκε κι ο Τραμπ και έπεισε τους ψηφοφόρους. Αναρωτιέται κανείς, ο Τραμπ δεν είναι το καθαυτό πρότυπο του πετυχημένου επιχειρηματία; Δεν ενσαρκώνει το “αμερικανικό όνειρο” του αυτοδημιούργητου; Δεν ταυτίζεται με το μοντέλο του παραγωγικού καπιταλισμού; Γιατί στοχοποιήθηκε, λοιπόν, με τέτοιο μένος από τους κάθε είδους λακέδες και σαλτιμπάγκους της παγκοσμιοποίησης, που ορκίζονται στις “αγορές”;

Η απάντηση είναι αυτό που έχει καταστεί προφανές, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το όνομα του νέου πλανητικού ολοκληρωτισμού είναι “διεθνής κοινότητα” και “παγκόσμιος αγορά”. Αυτός είναι ουσιαστικά ο φερετζές της αρπακτικής νεοταξικής τοκογλυφίας. Κάθε τι αντίθετο σ' αυτήν, κάθε πράξη νόμιμης άμυνας, που προσπαθεί να υπερασπισθεί τα λίγα που έχουν μείνει από την εθνική κυριαρχία μιας χώρας και την κοινωνική αξιοπρέπεια ενός λαού, δαιμονοποιείται σαν “λαϊκισμός” και “επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας”.

Το ελεύθερο εμπόριο υπήρξε πάντα η πολεμική κραυγή των Δυτικών. Τον 19ο αιώνα χρησιμοποίησαν κανονιοφόρους για να ανοίξουν την αγορά της Ανατολικής Ασίας. Έκαναν πόλεμο όταν δεν τους επιτράπηκε να μπουκώσουν με όπιο την Κίνα. Σήμερα ο στρατός κατοχής των ΜΜΕ, του ΔΝΤ, και των ΜΚΟ είναι πιο αποτελεσματική μεγγενη για να επιβάλλουν στους λαούς που στενάζουν τις “μεταρρυθμίσεις” και το “ελεύθερο εμπόριο”... για να ανοίξει ο δρόμος, να εισβάλλουν οι “επενδυτές” και να καταβροχθίσουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Όπλο τους, επίσης, έχει γίνει το Νιου Σπηκ και η Οργουελλική “πολιτικοποίηση” του ανθρωπισμού: “ελαστική εργασία”... “κινήματα ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ”... αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών, κινητικότητα εργαζομένων κ.λπ. Ηχηρά ονόματα σαν “τενεκέδες ξεγάνωτοι”, που έχουν συμβάλλει μέσα από εκσυγχρονιστικές “μεταρρυθμίσεις” να παράγουν στίφη αγράμματων, ανέργων και απάτριδων.

Όλα αυτά τα μαινόμενα ουρλιαχτά περί “Ανοιχτών Συνόρων” και “Μένουμε Ευρώπη” εκφράζουν μια νοοτροπία που δεν έχει σχέση με την πραγματική παραγωγικότητα, που δεν πιστεύει σε τίποτα δημοκρατικό, που έχει σκοτώσει κάθε άλλο όραμα και τρέφεται με την πνευματική πανούκλα που εκπέμπεται από τα “ΜΜΕ”.

Ο σημερινός ολοκληρωτισμός έχει επιβληθεί με την “πειθώ”, μέσα από την ηλεκτρονική πλύση εγκεφάλου... Κατάφεραν εκατομμύρια ανθρώπους, όπως εμάς στην Ελλάδα, να παραιτηθούν μόνοι τους της ελευθερίας τους και να αποδεχθούν ένα απρόσωπο νόμισμα μιας “εικονικής” Ευρώπης που μοιάζει με λογιστική μονάδα πολυεθνικής εταιρείας. Η υπόσχεση ενός Απρόσωπου Μέλλοντος, όπως είχε επισημάνει ο Ρεζίς Ντεμπρέ. “...Γέφυρες που κρέμονται από τον ουρανό... Κολώνες, που δεν έχουν θεμέλια”. Ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης μάς είχε προειδοποιήσει: “Μαζί με την Αμερική θα καταβουλιάξει ολόκληρος ο πολιτισμός του πλανήτη”, έγραφε στο τελευταίο βιβλίο του “Γκέμμα” του 1997.

Η ανθρωπότητα, σαν ένας θλιβερός Τσάμπερλαιν, φορώντας σκληρό καπέλλο και κρατώντας μια τυπική μαύρη ομπρέλλα στο χέρι, πήγαινε να κλείσει συμφωνία με τον Διάβολο.

Τώρα δείχνει στοιχειωδώς να αφυπνίζεται, αν και οι παραζαλισμένοι μικροαστοί δεν γνωρίζουν να μάχονται τους άπληστους κακούργους που έχουν απέναντι, γι' αυτό εμφανίζεται αυτό το πολιτικό αλαλούμ: από τον Τσίπρα στον Τραμπ κι από την Λεπέν στο Μπέπε Γκρίλο...

Οι Ελίτ έχουν υποστεί υπολογίσιμη ήττα, αλλά καιροφυλακτούν για να αντεπιτεθούν. Το ξεραμένο φιδοπουκάμισο της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης που επιχείρησαν και τους γύρισε μπούμερανγκ μπορούν να το αλλάξουν με ένα άλλο, πιο απειλητικό.

Κάθε Τραμπ είναι διαχειρίσιμος και κάθε Τσίπρας αναλώσιμος, όταν έχεις να κάνεις με την πιο ύπουλη Λερναία Ύδρα της γνωστής ιστορίας. Αγρυπνείτε! 


*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexusτ.113,Δεκέμβριος 2016το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/12/blog-post_29.html

ΣΟΚ! Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ!Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αριστερός στην ιδεολογία, ξεπούλησε τον 24%του ΑΔΜΗΕ, γεμάτος χαρά, που έκανε το έργο για το οποίο είχε τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση!!!

Το σχτικό δημοσίευμα που ακολουθεί είναι από το efsyn.gr

 
Στην κινεζική εταιρεία State Grid ανήκει πλέον το 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. 

Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ, ενώ ο υπουργός δήλωσε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα. 
Δέσμευσή μας είναι, είπε ο κ. Σταθάκης, οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας» είπε ο υπουργός. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, για τα παγκόσμια δεδομένα, με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλη η υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου.

Ακόμη ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε τα εξής: «Αρχίζει με την υπογραφη αυτή ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ απο τη ΔΕΗ και είναι και η ολοκλήρωση ενός δύσκολου πρότζεκτ. Με μεγάλη ικανοποίηση αγοράζει το 24% του ΑΔΜΗΕ η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς στον κόσμο και η παρουσία της στη χώρα μας υπογραμμίζει όχι μόνο την εμπιστοσύνη προς τη ΔΕΗ και στη χώρα αλλά πρόκειται για στρατηγική συνεργασία. 

Ο ΑΔΜΗΕ έχει μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, άριστο δυναμικό και ο ρόλος του στην ηλεκτρική ενεργειακή ενοποίηση θα είναι σημαντικός με βάση τις διασυνδέσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια καθώς αναμένεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων και με άλλες περιοχές ανατολικά αλλά και με την Κρήτη και άλλα νησιά. 
Η ισχυρή παρουσία λοιπόν αυτή παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί νέες προοπτικές και προυποθέσεις να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα πρότζεκτ. Προσβλέπουμε στη συνεργασία, όμως για να προχωρήσουμε και σε άλλα έργα καθώς ειδικεύονται και ενδιαφέρονται για τα έξυπνα δίκτυα στον κλάδο διανομής».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας Χου Βέί αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία που έχει για τη χώρα του η αγορά της Ελλάδας καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική ενώ έχει ρόλο και στα Βαλκάνια.
Είπε ακόμη ότι η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στην Κίνα, διαθέτει τεράστια εμπειρία στα δίκτυα υψηλής τάσης αλλά και στα έξυπνα δίκτυα ενώ τόνισε ότι η State Grid σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στις αγορές της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

http://indobserver.blogspot.gr/2016/12/blog-post_222.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΠΤΥΧΙΟ PROFICIENCY ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΑ DRONES! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!


ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ! ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΣΥ ΕΓΙΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΡΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ PROFICIENCY ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;;;

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Τα Drones ή τετρακόπτερα ή μη επανδρωμένα σκάφη κάτω των 4 κιλών, όπως λέγονται απαιτούν για τον χειρισμό τους (σύμφωνα με ΦΕΚ 15 σελίδων το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας πάνω στα κόκκινα γράμματα) την απόκτηση πτυχίου Proficiency! Πάλι καλά που δεν ιευκρινίζουν αν είναι από το Καίμπριτζ ή το Μίτσιγκαν! Μας δουλεύουν εντελώς; 

Όχι, δυστυχώς είναι γεγονός. Και η δική μας ερμηνεία είναι ότι αποτελεί ένα ακόμη μέτρο στραγγαλισμού των αγροτών. Οι αγρότες με τα Drones έχουν τεράστια διευκόλυνση στη δουλειά τους. Όπως αναφέρει σε ειδικό ρεπορτάζ του ο Παναγιώτης Μαυραγάνης τα drones αποτελούν «προέκταση» των ματιών του παραγωγού, καθώς βοηθούν τους αγρότες να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους από τη… στρατόσφαιρα. 
Ελέγχουν τεράστιες γεωργικές εκτάσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και ανιχνεύουν ασθένειες σε φυτά και δέντρα, αποτυπώνοντας με ακρίβεια στον χάρτη «ανωμαλίες» πολύ πριν από την πολυπόθητη ώρα της συγκομιδής.
Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γνωστά με τον αγγλικό όρο «drones», τα οποία αξιοποιούν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αγρότες ως χρήσιμα εργαλεία, προκειμένου όχι μόνο να αυξήσουν την παραγωγή τους, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα των καλλιεργούμενων προϊόντων.

Όμως, με τα νέα απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία για να μπορεί κάποιος να κατέχει ένα τέτοιο μηχάνημα πρέπει να έχει αποκτήσει πτυχίο Proficiency (να μιλάει δηλαδή τέλεια Αγγλικά), ουσιαστικά είναι σα να απαγορεύεται σε όλουςτους αγρότες να διαθέτουν drones! 
Ή μπορείτε να φαντασθείτε τους παραγωγούς να τρέχουν να πληρώνουν φρονιστήρια για να μάθουν Αγγλικά και να πάρουν το πτυχίο Proficiency; 
Δεν φτάνει δηλαδή που εξοντώθηκαν με τεράστιους φόρους και απίστευτες ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση Τσίπρα τους βάζει ένα ακόμη εμπόδιο. 
Να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα drones για τον έλεγχο της παραγωγής και των χωραφιών τους αν δεν πάρουν πτυχίο Proficiency!!! 

Μια επισήμανση: για να γίνει κανείς πρωθυπουργός (βλέπε Τσίπρας ) δεν χρειάζεται να έχει καν πτυχίο Αγγλικής, ενώ για να γίνει αγρότης πρέπει να είναι...καθηγητής Αγγλικής!


http://indobserver.blogspot.gr/2016/12/proficiency-drones-proficiency.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters